Storasyster Bianca

Tänk att ha möjligheten att ge en lägenhet till sin lillebror när han fyller 18? 
Säga vad man vill om Bianca, men hon verkar SÅ kärleksfull och mån om sina nära och kära och det måste kännas fantastiskt att faktiskt kunna göra en sådan här sak.
Hade jag haft så mycket pengar så hade jag köpt varsitt framtida boende till mina två bonusbarn. ?

Och en alpacka (förlåt, två alpackor) men det är ju sedan gammalt. ???

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fattar inte har hon flera boenden eller varför skulle hon sälja?

      Hon har en lägenhet som hon bor i och en som hon köpt och ska renovera.

      Lägenheten på bilden är hennes. Men har köpt en ny lägenheten på 300kvm som ska renoveras.

      Skitsnack ! Hon säljer inte pga hur bostadsmarknaden ser ut just nu ! Hon köpte lägenheten för 10,5 milj och har renoverat säker för över 1 milj . När marknaden ser bättre ut kommer hon då runt 14-15 miljoner. Inget hon skulle ge bort till sina bröder . Tycker hon börjar likna mer och mer blondinbella. Bästis med sina anställda . Tragiskt !

        Hon har ett team som sköter hennes ekonomi. Självklart har de rått henne att inte sälja nu.

        Däremot kanske hon låter Theo bo där ett par år tills han jobbat ihop pengar och kan köpa något eget? Då kan hon ju ändå sälja den senare och fortfarande tjäna pengar på den. Oavsett är det otroligt generöst, skönt med någon som spenderar pengar och inte bara sitter på allt ?

        Precis min tanke med. Givetvis säljer hon inte när det är rekordlåga priser och begränsad köpkraft med ränteläget. Det har hon nog dock inte kommit på själv…

    Vem hade inte gjort det om man hade så pass mycket pengar? De flesta älskar väl sina nära och kära

      Malin.
      varför ska inte ens nära och
      kära själva få jobba för vad de vill ha?
      Bianca ( och hennes mor tror jag ) lider av hybris.
      Hur stort och hur mycket behöver man ha egentligen?
      Hon kunde sälja lägenheten och köpa fyra fem billigare lägenheter och hyra ut till de som verkligen behöver bostäder.
      Hennes lillebror kommer med all säkerhet kunna få ett vettigt boende när den dagen kommer ändå.
      Jag missunnar INGEN att tjäna pengar men då ska det vara pga hårt arbete och vettiga investeringar och medkänsla för andra.
      Bianca vore ingenting utan sitt namn och bra medarbetare.
      Sätt henne med ett korsord ur vilken tidning som helst.,,,då skulle vi nog få se hur ”brett” hennes kunnande är.

        Men bara för att du tkr att det ska vara så så är det inte så. Jag kommer från en otroligt priviligerad familj och har fått lägenheter, bröst, pengar, resor, pengar från mina föräldrar istället för csn och egentligen allt jag pekar på genom hela mitt liv. För att mina föräldrar kan och vill. Självklart ska man förstå att man ska jobba hårt vilket jag också gör och vet men det är inget fel på att vilja hjälpa dom man älskar mest. Vill hon ge den lägenheten till sin lillebror för att det känns bra är det helt okej och din åsikt pyr av missunnsamhet. Speciellt din sista kommentar? Vad är den ens om? Uppenbarligen kan Bianca dra in pengar utan att vara översmart, hon levererar något en stor skara människor uppskattar att ta del av. Man behöver inte plugga, vara smart osv för att bli rik och tycker man det behöver man lära sig att se bortom sin egna horisont. Riktigt trött kommentar från dig.

          Bröst??

            Bröstoperation haha

              Jag tror att Malin förstod att det var det du menade, hennes fråga var nog mer: Vilka föräldrar ger sitt barn en bröstoperation?
              Vet flera föräldrar som gjort det, men skulle själv aldrig någonsin ge mina barn det. Bättre att ge dem självförtroende! Och det kanske man får av att jobba och känna att man klarar sig själv?

                Ja för ingen som jobbar och klarar sig själv opererat brösten. Eller?!

                Jag ville ha och fick det. Kan tilläggas att jag har lite för bra självförtroende och tror lite för bra om mig själv för det mesta så det var och är inget problem. Hade anorexi när brösten utvecklade sig så jag ”fick” inga naturliga. När jag blev frisk tyckte jag att det var väldigt sorgligt så dom valde att hjälpa mig på det sättet som var möjligt 🙂

                  Klarar mig 150% bra utan deras hjälp men de tycker att jag ska få leva ett lika bra liv som dr har då jag inte är lika förmögen som dem än. Men en dag så.

                    Du har lite för bra självförtroende, men led av anorexi. Och dina föräldrar köpte bröst till dig. Jag tror jag ser var problemet ligger.

                      Det är inget revolutionerande att föräldrar vill hjälpa sina barn.

                      Mina föräldrar har skitkass ekonomi men behöver jag eller deras andra barn hjälp, så kommer vi först, trots vuxna. Jag kommer göra detsamma för mina barn (ja, och då spelar det ingen roll om det finns tusen andra som också behöver hjälp).

                      Familjen först.

                      Lussan: Du tycker på fullaste allvar att det är att hjälpa sitt barn att köpa plasttuttar till henne?! Tycker man fejlat som förälder redan när ens dotter funderar på plasttuttar.
                      Jag kommer hjälpa mina barn med studielån, lägenhet och livsråd. Inte skönhetsingrepp.

                      F/ mitt svar var väldigt generellt gällande att hjälpa sin familj.

                      Touché

                  Emma, är övertygad om att ditt självförtroende är på topp, du låter som en bortskämd liten brat som fått allt du pekat på och lite till. Du har hela ditt liv fått höra hur duktig och fantastisk du är. Jag undrar hur det står till med självkänslan, verkar inte riktigt vara på samma nivå som självförtroendet. Förklarar anorexin.

                    Men alltså tycker du på riktigt det där var en fräsch kommentar? Bemöt Emmas kommentar sakligt istället för att gå till personangrepp och trycka ner henne. Du framstår som avundsjuk och bitter, inte så jävla mycket bättre än att vara en ”brat”.

                      Tonalitet Ella, hört talas om det? Jag bemötte Emmas kommentar med hennes egen tonalitet.

          Kan faktiskt tycka att det är lite sorgligt att att vara smart inte är den största garanten för framgång

            Menar du smart som i högt iq eller?

            Fast… rent statistiskt är det ju så!

          Jag är inte missunnsam på något vis.
          Jag skulle själv hjälpa mina barn OM det behövdes men inte med några bröst. Om jag hade pengar vore det MÅNGA som skulle få hjälp, inte bara min familj.
          Du låter som mycket bortskämd tycker jag.
          Min sista mening menas att Bianca hade inte varit nåt utan namn, familj, och smarta personer i sin närhet.
          Hon har noll koll på verkligheten och skulle nog gå bet på det mesta när det gäller allmänbildning.
          Tro mig, bubblan kommer spricka.

            KerstinEtt, håller med dig till 100%

        Din bittra stackare ?

        Så hon ska tjäna pengar genom att ha medkänsla för andra, men hon får inte se till så hennes brorsa har en lägenhet = medkänsla. Okej.
        Sen finns det intelligens av alla de slag – att memorisera Sveriges historia eller att förstå hur man arbetar med sitt personliga varumärke/sociala medier/PR, t ex. Tror hon klarar sig bra i livet utan att kunna lösa korsord. Känner fantastiskt intelligenta människor som inte är lika bra på korsord som jag.

        Fattar ju att det är en övervikt på boomer-tanter som skriver märkliga inlägg som dessa men herregud vilken låg nivå på ditt inlägg. Världen är väl full av människor med olika förutsättningar i livet. Men att lösa korsord är knappast måttet på varesig ”kunnande” (antar du menar allmänbildning)

        Tycker också att det är dags för Kerstin att ge Bianca erkännande för hennes framgång. Hon kanske fått dörrar öppnade för sig genom sitt namn men att vara landets mest framgångsrika influencer och TV-personlighet (och fantastisk talkshow host) där allt hon tar i blir till guld är få förunnat. Hon kan uppenbarligen underhålla. De personerna fyller också en funktion i samhället. Kvinnan förtjänar credd!

          Nån fantastisk tv värd kan jag ju inte precis påstå att jag tycker hon är.
          Jag missunnar vare sig henne eller andra nånting men hon vore ingenting utan namnet, familjen och en bra stab omkring sig.
          En utslätad opererad ung kvinna?
          Vad är det för förebild egentligen
          Ni ska veta att många skrattar åt henne, inte med henne när det gäller alla dumheter hon häver ur sig.
          Rent märkligt att denna utseende fixerade unga kvinna har haft så stor genomslagskraft.?
          Men jag slutar med att säga att med sunt förnuft och god allmänbildning kan man komma långt ändå

          Mette-Marin så intressant att läsa din kommentar som osar av dina egna fördomar. Intrycket jag får av dig är att du är en bitter 60+ kvinna som lyckats fuska till dig sjukpension för att du är för lat för att jobba.

    Så fint ??.

    Det är väl bara fel läge att sälja nu då bostadspriserna gått ned. Knappast mer romantiskt än så.

      Det tänkte jag också. Hon köpte på toppen och har renoverat hur mycket som helst. Nu har bostadsmarknaden gått ner samtalet och hon vill inte realisera en förlust.

      Fast om den står tom länge så kostar det ju oxå en del

        Ja jo det gör det ju. Men hon har nog inga lån på den och gamla föreningar brukar ha väldigt låga avgifter så det kan vara billigare än att sälja med förlust.

        Hon kanske hyr ut den.

      Så kan det vara. Tror dock mer på att det är nostalgi som gör att hon inte vill sälja. Hon är fäst vid lägenheten och har många fina minnen därifrån. Dessutom skriver hon att hon känt sig trygg där.

      Det tror jag inte hon bryr sig om. Hon är sjukt rik.

      Dessutom måste hon ju ha någonstans att bo när hennes lägenhet renoveras.

    Bara att hyra ut för hutlösa summor

      Jag hade lätt betalat 15 000 kr i månaden för att hyra den. Men med Stockholmsmått samt läget och renoveringen så kan hon ju garanterat hyra ut den för typ 25 000 kr i månaden minst.

        Ännu mer tror jag. Säkert 50 k i månaden. Minst.

          Oj.. men sjukt. Men om man har 50 000 kr i månaden att lägga på hyra så känns det spontant som att man har råd att köpa något också. Hyr gör man väl främst om man inte har en ihopsparad kontantinsats.

            Hahaha, nej så är det verkligen inte. Alla vill inte köpa.

    Som ovan skriver, i nuläget kanske bättre att äga fastighet om den inte är superhögt belånad.
    Månadsavgift till BrF (om det inte är en äganderätt) är nog något hon fixar.

    Idag är det FREDAG.
    Rätt gött ändå!

      Fredag den 13

        When half glass full meets half glass empty ?☝?

    Hade jag råd skulle jag också dela med mig till nära och kära. Det första jag tänker på vid den stora lottovinsten (utan att spela på lotto) är vad jag dra köpa till andra. Tom när jag får tillbaka på skatten handlar jag hellre till andra. Sist fick svärföräldrarna en spa-helg för min skatteåterbäring. Barnen fick dela på ett litet arv som trillade in osv.

      Visst är det härligt att kunna dela med sig!!
      Jag tänker att what goes around comes around (ursäkta ev felstavning PALLAR inte googla)

      OM man helt osjälviskt (finns i o f sig inga osjälviska handlingar… Phoebe ?) eller i alla fall utan att förvänta sig något i gengäld, ger till sin omgivning utan krav på motprestation, så kommer man själv få stöttning när/om det behovet skulle uppstå.

      Men, men, det finns dessvärre många som ger i syfte att kunna KRÄVA saker, skapa skuldkänslor och ha hållhakar samt makt över andra… ?

    Man hoppas ju att Theo inte läser detta. Tänk att bli lovad något som kanske inte blir av/glöms bort.

      Hon lovade förvisso inget utan sa att det är hennes dröm. Skulle bli jätteglad om min syster sa att det var hennes dröm att kunna ge mig en lägenhet.

      Fast hon lovar ju inget? ”Min dröm är att ge en till Theo när han fyller 18”. Lite skillnad på att lova och drömma ?

    Visst bostadsmarknaden störtdyker. Men för Bianca är det bara kaffepengar.

    Nej, tycker hon alltid framstått som så varm, omtänksam och generös och tror att det bara är kärlek till Theo bakom denna osjälviska handling ❤️❤️❤️

      Fast ett par miljoner är ju ett par miljoner även för bianca.

      Dom enda som denna Bianca varit ”varm” emot är väl pappa Ingrosso och Theo.

    Jag tror att Theo kommer att bo med sin mamma i Villa Wahlgren tills han blir enleverad av någon handlingskraftig dam med eget ordnat boende.
    Pernillas planer med det stora nybyggda huset är att samla familjen kring sig. Får se hur det går.

      Varför skulle inte det gå bra? De verkar ju ha den traditionen och kulturen att träffas ofta?
      Inte bara Pernilla och sina barn. De verkar träffa alla Wahlgrenar träffas ofta.
      Man ser ju tex Linus och hans barn i Pernillas flöde typ 1 gång i veckan.

      Nu låter du bara väldigt missunnsam. Det kommer nog gå alldeles jättebra för henne att samla familjen.

      Inget fel i det!

    Det är såhär nyrika, snabbt gör av med sina pengar.
    Total lyxkonsumtion likt Bianca med fastigheter, svindyra kläder, lyxiga resor, betala för vänner och anställda och pengarna bara rinner iväg.
    Finns så många tragiska historier med fotbollsstjärnor, artister osv som gjort av med allt eftersom de inte klarar av att hantera sin ”förmögenhet”.

      Inte så många va? När man har över 100 miljoner och nån som kan investera åt en så ska det bra mycket till för att bli pank.

        Om du visste hur många som låtit andra ”investera åt en” där det gått käpprätt åt helvette!

      Men åh, lägga av. Man kan leva ett liv i lyx om man är rik, utan att bli pank. Bianca är ju dessutom mitt uppe i karriären, inte någon avdankad fotbollsspelare som slutat få miljonlön.

        Hahahahaha ni är en klick som har så fantastiskt höga tankar om Bianca. Rätt kul faktiskt. Ni tror att ni vet så mycket.

    Tycker det är så fint hur alla syskonen verkligen älskar och ser Theo som en självklar del i familjen trots att han ”bara” är halvsyskon och ganska mycket yngre. Det kan ju tyckas självklart men många gånger är det ju inte så tyvärr.

      Det där med att behöva definiera hel- eller halvsyskon är bara någon fixidé som personer från traditionella kärnfamiljer har fastnat vid som begrepp. Min syster och jag har inte samma pappa, men vi är ju uppväxta tillsammans, hon är min absolut bästa vän och jag skulle ALDRIG kalla henne ”halvsyster”. Utan man använder kort och gott ”min syster”. Tack för mig. 😉

        Håller med. Det är Anna som har en skev bild av hur det fungerar i familjer med olika föräldrar. Ingen skiljer på syskon och förringar vissa genom att kalla dem ”halva”.

          Jag har bara halvsyskon.

        exakt så

        Ja jag har både en syster som har annan pappa än mig och en syster som inte har någon förälder alls tillsammans med mig. Men vi har alla tre vuxit upp i samma hem med samma vuxna som tagit hand om oss. Vi är alla tre systrar.

        Jag kommer inte från en kärnfamilj, jag säger ändå halvsyskon. Jag växte inte upp med mina. Kanske hade varit annorlunda om jag gjort det.

          Tror det är stor skillnad om man har samma mamma och växer upp tillsammans. Då är man syskon. Har man samma pappa så kanske man inte ens träffas. Då har man ett halvsyskon.

      Snarare utomstående som ens tänker den tanken. Den yngsta har ju varit med under födelsedagar, julfiranden, semestrar, läxläsning en vardag och en hederlig tisdagsmiddag med vänner och familj. Varför skulle man definiera honom annorlunda? Som att säga att ens maka eller make inte är ens familj för att man inte delar blod…?

    Haha alla stackare här inne… ni skulle om ni kunde göra exakt likadant som Bianca. Problemet är att ni inte har pengarna och ja, jag tänker dra avundsjukakortet för det är exakt så ni låter, oavsett om ni är det eller ej. .

      Det visar ju bara att det inte är alldeles lätt för dig att tänka.

    Skrattar ihjäl mig av alla avundsjuka och missunnsamma kommentarer här innan, herregud alltså!

    Visst fan skulle det vara gott med obegränsat med pengar. Inte för att en blir lyckligare men pengar löser jävligt mycket , resa som en vill, kunna köpa vilket boende en vill, bo där en vill, ha bil, slippa oroa sig för skenande mat och elpriser vilket i sig är stressande.

    Om vi bortser från inkomsterna som är väldigt olika hos alla, från hög inkomst till låg inkomst så försöker/vill vi ju de allra flesta hjälpa andra så gott det bara går. Självklart blir ju pengen/hjälpen olika beroende på hur mycket var och en har att ”ge” bort till någon i familjen/vänkretsen, konstigare än så är det inte. Vissa har råd att ge bort en lägenhet/en resa/betala av ett lån osv osv och för andra kan det vara att bjuda på en middag/bio eller en fika på stan till sin bästa vän. Inget av detta är fel! Generositet och omtanke är lika fint oavsett hur gåvan/gesten ser ut eller vilken prislapp den har. När vi börjar att värdera gåvan/omsorgen/hjälpen genom hur stor prislappen är, ja då är vi verkligen ute och cyklar!

    Jag önskar att Bianca kunde få må bra, känna sig lugn och trygg, bli mer stabil. Visst hon har säkert ett bra team bakom sig
    men hon har så klart del i framgången, det kan ingen ta ifrån henne.

    Jättegulligt att tänka på sin lillebror men, hoppas bara att detta lilla bortskämda barn behåller sin ödmjukhet.
    Att få precis allt en önskar och pekar på har nog aldrig varit bra för någon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.