Öppet Spår

En gammal bild på Selma. Favorit i repris. <3

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

558 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ber om ursäkt i förväg, ni kommer nog hata mig för världens längsta kommentar ? Nu funktionen att inte hela kommentaren syns utan man måste klicka på den borde finnas ?? Sorry! Hoppas ni har en fin lördagskväll❤️

    Vill bara tacka för alla era svar igår, det gjorde mycket för mig ❤️
    Såg att några hade skrivit efter jag somnat/idag och tror inte någon går in och läser där nu ikväll så skriver lite här, blir kanske rörigt dock. Och väldigt märkligt att göra såhär kanske, tror såklart inte att någon bryr sig jättemycket om mitt svar eller väntar på det. Men blev så tacksam för allt alla skrev igår så vill ni ska veta det.

    * Till ”Sur sås”: Det ösregnade och blåste så gick inte att sitta på balkongen tyvärr. Men jag gick upp klockan 6, gjorde en stor kopp te, öppnade balkongdörren så frisk luft kom in och bara satt där i tystnaden en stund. Inte lika bra som balkongen men jag fick min kopp te. Och jag startade dagen utan att slå på tvn eller sitta med mobilen det första jag gjorde. Ska försöka fortsätta så. Blir uttråkad fort men samtidigt är det en bra sak att lära sig att vara utan tv och ljud så ska jobba på det.

    * Till ”None”: Har också medicin och stor skillnad men behöver nog också justera saker i min vardag, och acceptera att det är såhär jag funkar. Där ligger mycket av mina problem, blir så arg och besviken. Mycket kloka saker du sa, ska tänka på alla och har sparat det du skrev.
    Jag försöker rensa hemma för vill ha färre saker men det går segt.
    Mat är inte min starka sida, försöker bättra mig men får inte ihop det.. Åt ett äpple till frukost och popcorn till kvällsmat ? Brukar slänga in typ broccoli i ugnen och lax så slipper man göra något men inte ens det orkade jag ta tag i idag.
    Ska börja gå upp samma tid varje dag, brukade vakna av mig själv men nu är jag bara trött och död. Älskar morgonen egentligen och vill ha disciplin att gå och lägga mig i tid också, men fastnar lätt i saker..
    Borde ha mer koll på min menstruationscykel tror jag, är jättedåligt insatt men borde lära mig och förstå mer.
    Ska testa yoga, vågar nog inte gå på en kurs eller så men tog mitt friskvårdsbidrag och köpte någon yoga att göra hemma, så ett bibliotek med yogavideo. Har inte testat än men ska prova imorgon. Tack så mycket❤️

    * Till ”Hhh”: Precis! Det går bara inte, man vet om det, man vill och man borde men det är som att man sitter fast. Omöjligt.. Förstår det där med att tänka längre än det tar att göra det, kan sitta och tänka i 3 timmar att jag borde diska efter frukosten som tar max 5 minuter.
    Samma här att det bara blir för mycket så ingenting blir gjort ist.
    Efter att ha läst det du skriver, och eftersom det är väldigt lika för mig, så förstår jag inte hur du kan jobba heltid! Jag klarar knappt av halvtid, klarar uppenbarligen inte av resten av vardagen fast jag bara jobbar fyra timmar.. Var försiktig om dig själv så du inte går in i väggen och bränner ut dig. Inte roligt att höra att du har det likadant, men det är någon tröst att man inte är ensam ändå. Tack så mycket!

    * Till ”Jagis”: Ska testa videon du skickade. Låter lite larvigt men tror det kan få den kedjereaktionen du nämner, och tror jag kommer känna mig löjlig så jag kommer börja skratta. Och skratta är alltid bra haha. Tackar!

      Förhoppningsvis mindre störigt om den ligger först tänker jag, eller jag tycker det är enklare att bläddra förbi då. Men självklart fastnar den i modd..

      Åh tack för svaret, hoppades att du skulle svara ❤️ Yay bra att det blev te till slut! Å lite frisk luft i alla fall. Vet att såna små saker kan bli projekt när måendet inte är på topp, så glad att det gick bra för dig ??

        Tack för du ville ha svar ❤️ Blev som en extra knuff att göra det och blev jätteglad när jag såg att du hade skrivit tidigare idag 🙂
        Ja, märkligt att det kan vara svårt att göra en sån sak när man egentligen både vill och det är enkelt.
        Ska fortsätta dricka te på morgonen och sen försöka få in en kopp på kvällen också där jag försöker lägga 30 min utan skärm. Läsa, lösa sudoku eller bara sitta och försöka att inte älta saker, bara njuta av att vara ?

          Låter superbra och mysigt ❤️ Blev också pepp nu att börja dagen utan mobilen i sängen. Gjort det förut och mått mycket bättre av att bara ligga och tänka en stund, stretcha lite och gå upp.
          Så imorgon blir det mobilfri mysmorgon ?

    Vilken influenser har du minst förtroende för när det gäller reklam?

      Alla.

      Kan inte namnen på dom men dom dyker upp här ibland. De som marknadsför bantning, skönhetsprodukter, skönhet och hälsa men är sönderopererade. Noll förtroende för dom.

      kenza

      Paulas senaste inlägg är tydlig reklam, ändå har hon inte märkt ut det. Flera i kommentarerna som påpekat det.

      Gabriella joss efter att hon sa att någon proteinpannkaksmix smakar PRECIS som vanliga pannkakor ? kunde inte ens äta upp den mixen trots att jag hatar att slänga mat, men det var totalt oätligt. Får självklart skylla mig själv men ville så gärna att det skulle vara sant

        S
        Det lät inte alls gott.

        Eller när hon i början av sin senaste graviditet gjorde reklam för en ny energidryck som skulle vara ”sååå god” då hon svarade på en fråga gällande koffein och graviditet att hon inte vet om den är ”okej” att dricka under graviditeten då hon inte dricker koffein alls när hon är gravid…

      Aisha

        Hur går det för henne med alla försäljningar? ?

          Jag vet inte och bryr mig noll om henne. Avföljde pga att jag klarar verkligen inte av hennes självömkan.

            Lite AB-style ?
            Stickas offeraller….

          Går nog inte superbra.
          Hon har försökt få en mobil, en soffa, en vanlig vagn och en resvagn sålda med olika annonser där hon sätter ner priset lite varje gång men verkar inte gå något vidare.

          Börjar folk på blocket också veta vem hon är eller bara svårt att få saker sålt just nu?
          Januari brukar ju vara fattigaste månaden, många lägger kanske undan pengar ist för att köpa och så.

      Alla tror jag.

      Följer inte direkt några influencers som gör en massa reklam som inte verkar vara deras genuina samarbeten.

      Spöktimmen

        Varför? Länge sen jag lyssnade på dom så vet inte vad dom har för reklam nu för tiden

          Kommer inte ihåg företagen nu, men tror det var typ matkassar som hello fresh ish, och först var den första sååååååå braaaaa under hela det samarbetet. Sen ett nytt samarbete med ett likadant företag och det var sååååååå braaaaa! Det var inte så långt mellan dessa samarbeten.

            Ja, sånt är ju inte direkt trovärdigt.. Konstigt att företag betalar för det, eller dom har kanske inte koll vad dom haft för samarbeten innan. För det är ju inte direkt bra reklam och inte så att man nappar.
            Och det gäller ju alla som gör såhär såklart, inte bara dom. Men är kanske svårt att göra reklam som är sann och inte falsk, jag vet inte.

              Vissa tycker jag känns äkta iaf. Linn Ahlborg typ. Sen gäller det absolut alla, stör mig bara väldigt mycket på Spöktimmen överlag så när jag hörde det fick jag typ stänga av?

            Fast bara för att en sak är bra så betyder väl inte det att allt annat är dåligt ?

              Nej men det är varför jag inte tycker de är trovärdiga, inte med kort mellanrum liksom

        Verkligen ? De låter liksom överpeppade. Förstår att de är glada och säkert gillar grejen de gör reklam för (samt pengarna) men det blir lite för entusiastiskt.

          Det är på grund av dem jag inte har sett Björnstad än.

      Gillar henne, men tyckte det var kul att showbonden gjorde reklam för menstrosor nyligen och nu gick hon ut med att hon var gravid. Då undrar man ju!

        Dom tunna är ju toppen om man är gravid med mycket flytningar, slipper trosskydd som jag fick svamp av pga instängt i plast. Använde tygtrosskydd jämnt under min andra graviditet och slapp svamp(innan jag upptäckte menstrosor).

        Fast hon kan ju ha använt och utvärderat menstrosor under hösten innan hon blev gravid. Är ju bara någon månad mellan datumet hon tog grav.test och hon postade samarbetet.
        Tycker det är mindre trovärdigt att göra reklam för barnprodukter när man är gravid med första barnet i såfall, typ nappflaskor och badbaljor

      Litar inte på någon! ?

        Samma här litar inte på nån när det gäller deras reklam. Det handlar bara om pengar och inget annat.

      Diana Baban

      Carola Wetterholm känns minst trovärdig när hon gör reklam för smink, parfym, matsmart eller what ever. Pratar om doftnoter och sminkning- det passar inte ihop med hennes ”image” då hon inte verkar lägga energi på något annat än ”dricka öl och kolla fotboll med killarna”.

      Melina Criborn!

    Vill ska söka till högskolan under våren? Vad ska ni söka till? Har ni gjort HP redan eller ska ni göra det?
    Jag är så pepp på att plugga igen!

      Jag sökte förra våren och kom in. Skrev högskoleprovet i höst och sökte samma utbildning fast i en stad närmre. Kom in och skulle först tacka nej men av olika anledningar som hände samtidigt så blev det att jag tackade ja istället! Börjar på måndag!

        Vad roligt! Stort grattis! Får jag fråga vad du ska plugga? Var det första hp du skrev eller har du skrivit det tidigare?
        Jag tänker inte skriva om mitt trots att jag bara fick 1.0.

          Förskollärare. Det var mitt andra men det första skrev jag i trean på gymnasiet 2009 så jag minns inte ens vad jag fick (och det är ändå inte giltigt).

          Vad är du sugen på att söka? Har du pluggat tidigare?

            Jag skrev hp första gången 2004. Det är bara giltig 8år så det var bara att skriva om.

            Jag har bara pluggat på Yh och det var en så oseriös utbildning så jag hoppas på något bättre nu. Tänkte söka till socionomprogrammet och kanske till sjuksyrra men det sistnämnda lockar inte så värst. Är mer en reservplan.

              Sök bara sök!

                Ja jag ska söka ???

              Vilken utbildning läste du på YH som var oseriös om man får fråga (behöver inte säga skola eller så)? ?

                Handlade om miljö och energi. Bortkastad tid. Skolan kanske har blivit bättre men jag skulle aldrig gå en Yh m-utb igen.

      Jag ska nog söka något beroende på hur kurserna jag börjar på måndag går. Behöver få lite poäng för att kunna söka CSN har jag för mig. Men har inte riktigt bestämt vad, det beror också på hur dessa kurser går.

        Är det kurser på högskola du börjar på måndag? Vad är du sugen på att söka? Om du fick drömma.

          Ja precis, högskola/universitet fast distans. Drömmen är att gå juristprogrammet men får se, det finns så himla mycket som är intressant!

            Ta inte SU i så fall mvh juriststudent på SU

              Vad är fel på SU? Viktor Banke pluggade ju där och han är ju kändisadvokat.

              Varför inte SU? Är ju många kändisadvokater som gått där, tex VB

              Blir Lund i så fall hoppas jag. Varför inte SU?

                Åh vill också plugga juridik! Hoppas det går bra på högskoleprovet i mars.?

            Åh vill också plugga juridik! Hoppas på att HP löser det nu i mars.

    Någon som vet hurdant vädret är på Cypern i april? ? Vi fundera på att åka på solsemester dit, hittade rätt billigt i mitten av april, men så osäker på hur vädret är!

      En snabb googling:
      ” Average daily temperatures
      It’s pretty mild at this time of year, but it’s a good idea to bring along a jumper or light jacket for the evenings. The average daily maximum is 23 C and the average daily minimum is 13 C.”

        Ja men vissa sidor står det 25, andra 15 och tredje nåt annat så tänkte höra om nån varit där med som har erfarenhet ?

          Kan ju variera mycket, precis som i Sverige. Södra Sverige senaste månaden har varit allt mellan -10 till +10, dvs 20 graders skillnad.

          Ett tips!
          Gå med i gruppen ” Vi som älskar Grekland” på Facebook.
          Såå många bra Greklandstips från folk som är där ofta!

      jag bodde där 2013, minns inte exakta temperaturer men slutet på mars/början på april hade jag iaf jeans & skinnjacka eftersom det var lite kyligt, runt maj blir det varmare

      Har varit där i slutet av april. Vädret växlade en del – varmt när solen lyste, men kyligt när den gick i moln. Funkar att sola så länge det är klart väder. Havet var för kallt att bada i, så rekommenderar uppvärmd pool!

        Hmmm, kanske vi då måste fundera på annan tidpunkt för resan ?? tack för hjälpen!

      Varit på Larnaca men skulle inte åka dit igen.

        Varför?

          Inget vidare. Ganska tråkigt. Och ja inte så kul. Har varit på bättre resemål.

      det kommer regna 87mm varannan dag i april

      På tok för kallt för min smak, slutet av maj är det helt ok. April kallt

    Vad har hänt med klimatet här inne egentligen? Folk kan inte diskutera och ha olika åsikter (där det inte ens handlar om rätt och fel många gånger utan att helt enkelt tycka olika) utan att det kommer åtminstone nån och är tokaggressiv med en massa idiotförklaringar. Har det alltid varit så?

      Folk har ätit för lite pepparkakor.
      Samma sak nör Folk skriver om sina egna erfarenheter och blir påhoppade av folk som kräver bevis och forskning.

        Ja det också! För att inte tala om folk som går igång på nåt helt annat än vad som egentligen skrevs på grund av bristande läsförståelse.

          Anonym 20:09
          Det är inte roligt när det händer.

          Ja! Folk gör sina egna tolkningar och läser mellan raderna utan att det ens finns något mellan raderna.

            Så sant!

        Haha så roligt att detta med att man blir snäll av att äta pepparkakor är ett så enormt missförstånd. Det kommer från tyskan där man sa att man blir Schnell i magen, alltså snabb i magen och syftar till att man kan tömma tarmen snabbt av för många pepparkakor ?

          Man kanske inte orkar vara lika taskig med racermage?

          Och så har vi Snälltåget 🙂

          Men det är inget missförstånd. Man ansåg att en god tarmtömning gjorde alla snälla och glada. Kryddorna i kakorna ansågs magvänliga och lugnande.

        Tycker alltid det varit så. Jag jobbar till och med MED forskning och när just mitt område kom på tal var det ändå ”du tror du vet mest” ”du hittar på” etc etc Detta för att det var ett ämne där det inte var okej att tycka annoelunda än den stora massan.:/

          Nej men vem behöver en ordentlig utbildning för att vara expert då man kan tycka och googla.

          Men samma här. Man bara jo men jag har utbildning och kunskap och nån som svarar bara ”det märks att du inte vet vad du pratar om”. Eh?‍♀️?‍♀️

          Hahah ja!

          Jag har både en och två gånger blivit ombedd att ”komma tillbaka när jag läst på lite” gällande frågor jag jobbat med i tio års tid och då har jag har ett väldigt smalt specialområde. Ok, det finns säkert hundra personer i Sverige som kan lika mycket eller mer om ämnet jämfört med mig, men jag har svårt att tro att de personer som bett mig läsa på, eller de 30+ personer som tummat upp kommentaren, tillhör den skaran.

      Vad gnäller du för? Klimatet här inne är MYCKET bättre nu än vad det för säg 3-5 år sedan.

        Du ser inte vad du gjorde nu?

          ??

        En exemplariskt vänligt formulerad invändning?

        Nej det tycker jag verkligen inte att det är. Visst, en viss person verkar vara borta(?), men överlag tycker jag det är rätt kass stämning här inne.

      Det är såhär emellanåt. :/

      Tänker att det kanske är övervägande yngre personer här (under 25) och då är man mer svartvit. När ålderns vishet kickar in blir man mer ödmjuk hoppas jag i alla fall. Sen har det så klart hänt att jag varit på dåligt humör och raljerat omkring här istället för att vara trevlig.

        Tror inte jag, tvärtom ? Tror de värsta är från typ 33-45 nånstans.

      Tycker det verkar vara så överlag när man diskuterar med folk, tyvärr och inte bara här ??‍♀️

      Vi hade en pandemi och i samma sekund visade folk(inte bara här)sin rätta sida och det gör de än i dag.

      Jag som tycker att klimatet på kommentarerna här inne har blivit mycket lugnare än när jag började läsa här inne

      Precis. Låt folk rädda sina hundar framför okända ungar bäst dom vill!

        ???

      Stavar man inte korrekt är det kört?

      Enig. Otroligt tråkig ton för det mesta, och folk ”hugger” på saker som inte ens är särskilt provocerande. Som att de aktivt söker potentiella konflikter.

      Jag hade önskat att det var annorlunda, för en hel del är faktiskt väldigt vänliga och empatiska, men det känns som att ”bråkmakarna” tar över i diskussionerna ?

        Hundräddar-psykopaterna

          Nej de är inte jag tänker på…

      det är vissas hobby & tror inte man kan omvända de och speciellt inte på internet

    Tips på bra mascara? 🙂

    Sminkade mig inte en enda gång förra året men nu har jag en tid till frisören inbokad för klippning och färgning så tänkte det skulle vara kul att börja sminka sig och kanske se lite piggare ut, söt eller något. Och med smink så är det enbart mascara ? Men har blonda fransar som inte syns så blir stor förändring haha. Kanske fyller i ögonbrynen lite också, kanske..

      Maybelline mascara colossal

      har alltid gillat max factor 2000 calorie

      Maybelline sky high

      Köpte från makeupmekka, tror den hette lashlift. Får så himla fina fransar av den ?

      Jag mixar borste från maybellines sky high som jag doppar i isadoras vattenfasta big bold om jag vill att det ska bli snyggt och hålla hela dagen.

      Funkar för känsliga ögon också ?

      Lancome Monsieur Big är mascarornas mascara enligt mig! Försökt med andra sorter (pga lite dyr) men återkommer alltid till den ändå.

      All I am har den bästa jag testat!

      L’Oréal telescopic. Ibland testar jag annan men ångrar mig varje gång och går tillbaks.

        +1 på den. Bästa mascaran jag använt, återkommer alltid till den efter jag fått för mig att testa något nytt!

      Lancome doll eyes vattenfast

        Min favorit också, alla andra jag provat har smulat sig på mig efter ett tag. Eller färgar av sig under ögonbrynen om man blir lite oljig. Den här är den ultimata maskaran. Och jag har inga ögonfransar utan maskara ?

      Trodde inte så många skulle svara.. Hur ska jag kunna välja? ?

      Tack för era svar! Får googla och kolla lite på dom 🙂

        Sky high från Maybelline gillar de flesta. Kolla recensionerna på den.

      Yves Rocher!! Trott det va ett tantmärke, men ÄLSKAR deras mascara ???

        Är inget tantmärke ? utan ett franskt kvalitetsmärke.

          Haha ja, men aldrig hört nån under 70 prata om det. Är själv 34! Men mascaran är iaf wow ?

        Du tror det finns en mascara speciellt för tanter?

      Sensai 38°. Ganska dyr men oh så bra!

      Clarins perfect 4D

      Lancome hypnose! Dyr men kommer aldrig köpa använda någon annan mer.

      Hypnose mascara från Lancome
      Dyr, men toppkvalitet!

      Cliniques mascara med den gröna behållaren är löjligt bra. Borsten är perfekt om man vill ha separation och jämn färg från rot till tipp. Kladdar aldrig och sitter länge.

      För att bidra till havet av bra tips: Sweed lash lift eller om du vill ha en som verkligen aldrig smular: Fiberwig

      Maybelline överhuvudtaget, jag gillar Lash Sensational och den finns på Normal för en hundralapp ?

    Jag känner att jag saknar bra basplagg i garderoben. Föräldrapenning + försök att handla hållbart gör att jag helst köper begagnat, men var? Sellpy känns överprisat (samt alltid så dåliga bilder och svårt att hitta i mängden av plagg?!) och på tradera drar ju priset också snabbt iväg så fort det är plagg av något bättre märke. Vill satsa på bra kvalitet men inga nypriser…

      LWL på FB!

      Circle of clothes på FB är toppen, handlat mycket där!

        Är med i Circle of clothes men tycker man måste vara så snabb för att hinna med, krävs lite tur kanske… Tack för tips om LWL! ?

      Sellpy och tradera är knappast överprisat! Går nog inte att hitta billigare kvalitetskläder än så.. du får försöka hitta alternativt till dom allra mest hajpade märkena bara…

        Du har säkert rätt, jag kanske måste leta bortom de mest kända märkena för att fynda.

    Är det någon som förminskat brösten? Jag har strl 70J och lider av mina bröst. De är för stora för min kropp och jag har ont av dem, är alltid varm och svettig under brösten o det känns så ofräscht. Jag kan inte springa eller ens gå snabbt utan att det gör ont. Har aldrig riktigt vågat tänka tanken ens på op pga rädsla för komplikationer och ärrbildning osv, men idag kände jag verkligen att jag fick nog och tänkte att jag kanske iaf ska gå på en konsultation. Så, har någon förminskat, lyft eller liknande? Jag bor i Skåne och om någon har tips på bra seriös kirurg emottages det tacksamt.

      Hej! Jag gjorde en bröstreduktion i augusti och hade 65K. Jag har alltid lidit utav mina bröst på exakt de sätten du beskriver och har hela tiden haft planen att göra en operation efter att jag har fått barn (med tanke på att det finns en risk att amningen inte fungerar och jag ville inte stänga den dörren).

      Är det något speciellt du vill veta? Kram!

        Åh, tack för svar!
        Jag är lite orolig för läkningsprocessen och att bröstvårtan ska flyttas. Hur läkte ditt? Komplikationsfritt? Hur var återhämtningen? Var du sjukskriven och isåfall hur länge? Betalade du privat eller fick du det betalt via landstinget? Hur är det med känseln nu? O hur känns det att ha ”andra” bröst? Har levt med mina så länge så tänker att det också kan bli lite konstigt att de ser annorlunda ut.
        Haha, det blev en och annan fråga ?

          In på redan vecka 1-2 efter op så såg mina ena vårtgård dålig ut. Åkte in akut och den hade mycket riktigt inte klarat sig. Dock(!!!) en tredjedel ungefär så inte hela. De fick ta bort det som var dött och påföljande veckor eller snarare två månader så fick jag komma på täta besök för omläggning. Varannan dag. Var tredje dag för att byta förband. För att rensa bort död vävnad så att ny kunde bildas. Det gjorde ont att byta förband, jag såg aldrig fram mot åka dit för omläggning. Men det läkte hela tiden på, det gick alltid åt rätt håll.
          Efter 2,5 månader (istället för kanske 1-1,5 månad) så började jag jobba halvtid. Jag har ett väldigt tungt jobb därav en längre sjukskrivning i kombination med komplikationen och alla sjukhusbesök för omläggning. Tre veckor senare gick jag upp till heltid! Så min återhämtning blev speciell eftersom det gick som det gick. Den första månaden fick jag inte lyfta något tungt alls och ingenting ovanför axlarna. Brösten var ömma i början men sedan la sig svullnaden.

          Jag gick via vårdcentralen som sedan skickade remiss till sjukhuset. Som sedan skickade en kallelse för konsultation. Fick bekräftat direkt att jag var godkänd för op. Inom fem månader från det besöket opererades jag.

          Jag har ingen känsla på vårtgården eller bröstvårtan men det kan ta tid. Lång tid. Sen är det, på samma bröst som såret blev, en liten yta under armhålan som jag inte har full känsel i. Inget jag tänker på dock.

          Jag älskar mina nya bröst! Det förändrade mitt liv fullständigt. Som du själv skrev, så kunde inte jag heller träna. Inte springa. Fanns ingen bh som passade trots att jag köpte rätt storlek. Finns inga kläder som passar eller sitter skönt.

          Så trots komplikationen så har jag aldrig ångrat operationen.

            Omg TACK för svar!!
            Det är väl den komplikationen jag är rädd för, men skönt att höra att det gick bra för dig trots att det blev en komplikation. Eg skiter jag i hur bröstvårtan kan se ut för helt ärligt är den inte jättevacker nu heller, men har nojat över att det ska bli infektion/nekros och att det ska påverka hela bröstet.

            Jag är ssk på vårdavdelning så misstänker att det isåfall skulle bli en liknande sjukskrivning, skönt att höra att du fick vara hemma så länge.

            Så avis jag blev nu!! Jag vill också ha kläder som passar o kunna springa utan att det känns som att hela ryggraden ska gå av. Får kontakta VC o ta det därifrån. Tusen tack för dina svar! ❤️

              Jag förstår dig fullt! Jag var också nervös över läkningsprocessen, inte ett dugg över själva operationen. Jag fick frågan om jag ville ta bort så mycket som möjligt eller så lite som möjligt (utefter deras rutiner också. De tänker på propotioner och sådär och jag fick inte önska kupa (som många tror)) och jag valde att ta bort så mycket som möjligt. För min del tog de därmed bort mer än hälften av volymen (i ml) på vardera bröst, och desto mer man tar bort desto större är risken för komplikationer. Det är ju en bra bit bröstvårtan med gården flyttar. Med det sagt så ska man vara påläst och medveten om riskerna.
              Jag önskar dig stort lycka till! ❤

                Tack ❤️

      Hej ??! Jag har lyft brösten. Var 29 år och hade fött och ammat 3 barn. Mina bröst var inte stora, men hängde väldigt lågt och bröstvårtan pekade ner mot golvet.

      Min operation var så himla enkel om man får säga så! De gjorde alltså ett ankarlyft och flyttade (och förminskade rejält) bröstvårtorna. Mitt ena bröst tog de också bort lite vävnad från för att få dom symmetriska.

      Läkningstiden gick väldigt bra för mig, jag böt förband själv varje dag och tvättade och skötte enligt rekommendation. Mina ärr syns ganska bra, men tänker att det är nog kanske nått man får räkna med när det ändå är så stort ingrepp som ankarlyft. Ärren runt bröstvårtorna lägger jag dock inte märke till alls. Ser naturligt ut! Men tror också de andra kommer blekna lite med tiden.

      Första halvåret var det knöligt under ärren, som ärrbildning men det har försvunnit – nu är det lika mjukt som varsomhelst runt brösten.

      Känseln är nog tyvärr inte alls som den varit, skulle säga jag har ca 25% känsel i bröstvårtorna.

      Min kirurg sa att chansen att kunna amma igen minskar med 50% när man gör förminskning eller lyft, men eftersom vi inte vill ha fler barn så var detta inte ett problem för mig.

      Är så nöjd över min operation, nu ser bröstvårtorna preppigt uppåt – istället för förut då de bara hade blicken på mina fötter ??

      Jag kan inte ge förslag på kirurg då jag själv opererade i Vasa, Finland på Mehiläinen.

      Jag gjorde det när jag var 19 år (för 10 år sedan). Det gick bra, var hemma 1-2 veckor från jobbet. Nu tänker jag nästan aldrig på att jag har förminskat dem, känns så självklart. Har typ ingen känsel i bröstvårtorna och har såklart ärr, men de har bleknat väldigt mycket. Jag har inte ångrat mig en sekund, något av det bästa jag har gjort!

      Svarar sent men du kanske läser ändå❤️
      I december är det ett år sen jag gjorde och inte ångrat en sekund. Men har varit så inställd på att jag velat göra operation och det har övervägt komplikationerna. Som någon nämnt innan så är det ju det här med amningen och då tänkte jag att det är inte garanterat att det skulle funka ändå utan operation 🙂

      Gick via vårdcentral, fick remiss och godkänd konsultation. De sa då att man tog bort minst 500ml ( jag hade 950ml) och det var helt ok med mig. Sen tog det ca 1,5 år innan jag fick operation pga coronan. De hade fått en avbokning och jag hade mindre än en vecka på mig men kände verkligen ingen ångests var så taggad. Enda gången jag kände att jag var ”rädd” var precis innan jag skulle sövas. Vaknar upp flera timmar senare och får åka hem dagen efter. Klarade mig utan morfintabletter. Inga tunga luft och allt kändes sjukt obehagligt och man var rädd för att röra på sig.

      Jag hade trådar kvar som irriterade så de inte läkte ihop. Ringde jag och frågade om det så var det inga problem att boka in en tid för att bara kolla. Jag hade en bröstvårta som klarade sig sämre men ingen död vävnad eller så. Man ska ju tejpa i 6månader, fick utslag av dom. Dessutom så pga att stygnen öppnade sig så har ena snittet på bröstet inte läkt lika fint men det bryr jag mig inte om. Inte ångrat en sekund och hade gjort det igen alla dagar. Min sambo hjälpte mig med mycket och eftersom jag pluggar behövdes ingen sjukskrivning. Idag kan vissa behåar göra ont mot ärren dock men då kan man ju bara ta en annan ?

    Någon mer som upplever sig fattig numera?
    Tidigare kände jag mig ändå priviligerad och med helt ok inkomst. Men nu känns det inte som att jag har råd med något.
    Jag skulle behöva flytta till eget boende (bor med mitt ex) men har typ inte råd?
    Det är som att jag i så fall måste välja mellan att bo eller äta och då tänker jag på alla ensamstående med barn eller singlar som har lägre inkomst än mig, hur klarar sig folk??

    Jag har inte råd med ett boende centralt och ska jag bo i utkanten eller i någon mindre ort utanför så behöver jag istället bil för att ta mig till jobbet, vilket totalt blir ännu dyrare än boende i stan… känns så jävla hopplöst just nu

      Tror att det kommer att bli värre tyvärr.

        Ja det är väl tyvärr inga glädjenyheter i sikte än 🙁

      Vad har du i lön? Hur mycket över skulle du ha när du betalt hyran?

      Jag har länge varit ganska fattig, har pluggat i flera år, har små barn och en sambo som inte jobbar heltid inom ett redan lågavlönat yrke. Men jag kan helt ärligt inte känna att vi blivit särskilt påverkade av detta? Förstår ju absolut att det är ett problem för ungefär alla andra och ser ju att priserna gått upp, men jag tycker vi lever ungefär som vanligt, kan varken unna oss mer eller mindre. Men vi bor inom elområde 2 i en hyreslägenhet så vi betalar inte alls mycket för elen, typ 300kr i månaden. Antar att det är det som räddar hela vår ekonomi.

        Jag har också levt på lite som vanligt fram till senaste storhandlingen ? tyckte inte heller att jag märkte av detta först men senast jag handlade att flera varor gått upp 3-10 kr st bara sen gången innan jag handlade och det märktes helt plötsligt väldigt tydligt hur dyrt allt blivit.
        Bor också i lägenhet och det som jag siktar på att bo i själv också, så elen är jag inte oroad över men räntorna ?
        Hade tänkt att köpa en bostad då jag inte har möjlighet att få en hyres pga boköerna. Bara jag tittade för 6 mån sen skulle jag ha råd att köpa en fin lägenhet på ca 60 kvm centralt. Nu har jag råd med en övernattningslägenhet på 20 kvm ?
        (OBS!! Inte bara för att räntorna gått upp det måste man såklart ta höjd för men att allt i livet blivit dyrare gör att iaf inte jag har råd med dessa höjda räntor också)

      Vi är två vuxna + två barn och känner definitivt av ekonomin nu mera! Jag pluggar och sambon jobbar heltid men blir det sämre måste jag pausa studierna. Vi har anpassat maten utifrån extrapriser, dragit ner på bilkörning och köper i princip inget annat än mat längre. Känns tråkigt för barnen men försöker trösta mig med att dom är rätt små än ?

        Jag är föräldraledig och det suger i dessa tider… Min sambo jobbar som tur är heltid. Men vi bor i hus och med elpriser och allting vill man ju ändå ha en buffert så det blir inga onödiga inköp. Jag känner mig stressad över pengar nästan varje dag medan min sambo är mer chill och ”det löser sig”… Längtar efter att vi båda ska ha full inkomst igen men det är tyvärr ett år bort ? Försöker tänka att tid med våra barn är mer värt än pengar. Man får tänka sparsamt helt enkelt.

          Ni har int funderat på att pausa amorteringen under föräldraledigheten? (Om ni inte redan gör det). Hos vår bank var det inga kosntigheter, bara att skicka in ett papper.

          Förstår att det är tufft för er! Men ja, tid med barnen är ovärderlig ❤️

        Ja, det känns lite som att man måste tänka om och istället tumma på livskvaliteten för att helt enkelt överleva. :/

      Allt handlar ju om utgifter. Jag har inte inte jättehög lön men har relativt låga utgifter.
      Har turen att bo billigt (inte alla som har den turen jag vet) har fixat billigt abonnemang på mobilen och sagt upp alla onödiga abonnemang/prenumerationer.
      Jag kan lägga undan 9000 kr i månaden och ändå leva helt ok. Jag slösar inte och tänker noga igenom mina köp.

        Det där mer boendekostnader alltså. Tänker ofta på att inkomst bara är ena delen av ena ekonomi. Den bara delen är bostadskostnader, det gör nästan större skillnad, och där är ju verkligen olika individers förustättningar extremt skilda. Prisvärda hyresrätter är ju väldigt svåra att få tag på, och alla kan inte flytta till mindre populära orter heller t ex pga jobb / partners jobb/ barn osv.

        Ja givetvis är det utgifterna som är avgörande.
        Har inga prenumerationer eller onödiga abonnemang, de fasta kostnaderna jag har är boende, mobil, försäkringar, mat och transport. Känner inte att jag slösar på något sätt alls, eller ens unnar mig några särskilt dyra matvaror. Har heller inga dyra nöjen/hobbies ändå är det svårt att se att kalkylen ska gå ihop när jag ska bo själv 🙁

          Har du inte rätt till bostadsbidrag?

      Ja det är verkligen dyrare! Skulle in på Willys igår och ”bara” köpa ingredienser till kladdkaka, vart lite annat också, men där försvann 500 spänn swosh

      Jag har känt mig fattig hela livet. Har varit sjuk mycket och aldrig haft ett fast jobb (mycket plugg, vikariat och sjukskrivning som sagt). Den här tiden nästa år är jag dock äntligen klar med mina studier. Kommer känna mig sjukt rik ?

      Japp! Speciellt nu när man varit föräldraledig, en sambo som börjat studera och en elräkning på 10k. Känns deppigt!

      Ja, det känns absolut! Så deprimerande. Och samtidigt ser jag vänner och bekanta som fortfarande har råd eller tar sig råd att åka på exklusiva utlandsresor medan vi själva känner att vi hela tiden går över månad för månad. Vi har bra inkomster, flera bilar och bostadsrätt precis som våra vänner och bekanta men det börjar absolut dras in på lyx såsom semestrar för att inte leva över våra tillgångar, för vår del.

        Finns en risk att de kan göra sånt tack vare dyra lån, tror det är vanligare än man tror faktiskt.

          Hur menar du? Pengarna måste ju ändå betalas, även om man har dyra lån?

            Tänker att många nog tar lån för att kunna unna sig/spendera mer pengar på saker. Har flera bekanta som gjort så bla.

      Nej… men det kan ha att göra med att jag aldrig legat på gränsen utan alltid kunnat lägga undan pengar. Så jag inte behöver oroa mig för ”sämre tider” i första taget. Får ut ca 20000 i månaden, det klarar man sig väl ganska bra på ändå…

        Jag har aldrig heller legat på gränsen, tvärtom har det känts som att jag har haft det gott ställt och har kunnat unna mig och samtidigt spara en hel del. Så jag har absolut en buffert.

        Men trots att jag fortfarande har delade kostnader för boende och mat med mitt ex så är det märkbart att jag inte alls kan spara på samma sätt som förut och bara det ger mig en känsla av att den ekonomiska tryggheten är i gungning.

        Därtill räknar jag in att inom snar framtid ha ett eget boende med höjda utgifter och då är inte gränsen långt bort 🙁

      Många klarar sig inte. De sitter och fryser och söker soc för mat. Tycker så synd om flera i mitt område.

      jag lever som vanligt. ensamstående inkomst 30.000/mån. 2 barn på heltid. underhåll fr pappan totalt 3600 per månad och barnbidrag 2600. tycker jag har lika god ekonomi som innan. hyra 9000kr. inga lån el, skulder. visst dyrare är, maten men ändå är jag oerhört priveligerad. har råd med allt som, innan ”krisen”

    Hur skakar jag av mig känslan av besvikelse av att inte bli medbjuden på utlandssemester i sommar när mina föräldrar och syskon med familj ska åka?
    Jag är mest ledsen för att jag vet hur kul mitt barn skulle haft där med sina kusiner och morföräldrar. Vi har råd att åka själva men kan inte det datum de bestämt för jag är gravid och för långt gången då. Skulle vi åka lite tidigare på sommaren hade jag kunnat följa med men tydligen så funkar inte de för de andra. Jag känner mig jätteledsen men vet att det inte går att gör något åt så önskar bara tips så jag inte fastnar i den här avundsjukan.

      Är du inte medbjuden pga din graviditet eller annan anledning?

      Hur långt gången kommer du att vara? Kan de vara så att de försöker ta hänsyn till dig men gör det på fel sätt?

      Vi hade liknande, eller vi blev inte ens medbjudna med hela resten av mannens släkt då de åkte utomlands.. vi hade enkelt kunnat boka egen villa i närheten (det fanns lediga) osv men de frågade inte med och sen var flygen fulla när de kom på att fråga ca en månad innan resan.. resten var bokat 6månader innan.. ännu också besviken men vad kan man.. vi fick hitta på egna roligheter då de skickade bilder från resan till våra barn..

        What?? Why!

          Jadu, det har vi fundera på, också försökt fråga och sagt att det skulle ha varit roligt att varit med.. men i deras släkt borstar man allt under mattan som är ens en gnutta svårt/tråkigt att prata om ??‍♀️

      Usch tycker det är ruttet gjort faktiskt. Hoppas verkligen att de hittar på något med bara din familj sen då så barnen också får tid med morföräldrarna

      Förstår verkligen att du är ledsen och det ska du tillåta dig att vara. Men låter som att de fick välja datum när de flesta kunde så det är nog ändå mest rättvist? Att åka på resa kan vara väldigt beroende av vilket jobb man har/vilka semesterveckor man kan få. Så om du inte tror det är personligt, försök se det som ett praktiskt beslut de fattat.

      Verkar ju som ni blivit medbjudna med att de redan bestämt ett datum och då kan inte ni? Alltid svårt att hitta ett datum när alla kan om det är många inblandade och har jobb och grejer

      Verkar ju som att tanken var att ni skulle åka tsm? Kan ändå förstå att de andra kanske vill åka när det är varmare i havet/poolen om det är många barn som ska med. Är ju inte så kul att vara utomlands om det inte är så varmt.

      Vi blev inte medbjudna utan fick veta att de skulle resa utomlands i sommar ett datum när de visste att vi inte kunde följa med. Jag frågade varför de inte åkte tidigare, även sommarmånaderna då så vi kunde följa med men det gick inte. Jag vill inte tro att de vill åka utan oss, men att de inte ens tänkte på att jag skulle kunna bli ledsen eftersom jag som gravid ”ändå inte kunde följa med”. Hade målet varit en semester för alla syskom så hade vi väl diskuterat datum tillsammans. Tråkigt att höra att ni råkat ut för liknade Olivia. Det skulle nog bara bara skönt att veta hur de tänkte när de bestämde sig för detta, men vi sopar också saker under mattan i den här familjen och låtsas som ingenting.

      Om det är någonstans man ska kunna vara ärlig är det med sin familj ”tycker jag”. Jag hade sagt till min föräldrar – vet ni, jag är faktiskt väldigt ledsen över att ni ska åka iväg och vi inte kan följa med. Våra barn hade uppskattat det och jag känner mig faktiskt utelämnad. Sen kanske de säger något som gör att du mår bättre eller kanske t.o.m. sämre men du har i alla fall fått vara ärlig med dina känslor.

      Hur skulle de ha gjort då? Detta datum kan inte du, och tidigare kan inte de? Såklart väljer de ett datum då de flesta kan. Tycker du alltså att de skulle ha skippat resan för att du inte kan följa med?

        Fast det handlar väl om att inte ens få vara med i planeringen. En sak om alla tre parter diskuterar och till slut blir tvungna att välja ett datum som passar flest men i detta fall fick de ju veta om resan när den redan var bestämd.

      Är du 12 år eller ? Nej det är du ju inte eftersom du väntar barn nr: 2 men det låter så. Skrämmande många som är lågväxlade härinne

        Men vilken onödig kommentar.
        Vi är jättetighta i min familj och gör alla familjeresor tillsammans. Hade också blivit ledsen om alla helt plötsligt bokar en resa och exkluderar mig eftersom det inte är normen hos oss.

      Finns det möjlighet att ditt barn får åka med morföräldrarna? Då får hen tid med dem och sina kusiner.

    Vad tycker ni om studieförbund, rent allmänt?

      Dyrt.

        Dyrt att delta på verksamheten eller vad menar du?

    Såg intervju på Nyhetsmorgon i morse med föräldrarna till en 16-åring som dog efter en polisjakt. Hur tragiskt det än är att han dog och hur fruktansvärt det än måste vara för föräldrarna så blir jag så provocerad av deras uttalanden. Mamman till och med inleder med att säga att han fick tecken av polisen att stanna men stack. Man stannar på polisens uppmaning. Fattar och respekterar man inte det ska man inte vistas i trafiken med motorburet fordon. Vart är föräldraansvaret?? Sitta och göra det till nån snyfthistoria om hur hemska poliserna är. Hade deras son stannat och inte stuckit från polisen så hade han levt idag. Är den här typen av förändrar vanlig så lär vi få se en rejält odräglig generation växa upp. Där ingen behöver ta ansvar för någonting.
    Och ja jag har barn själv och kan absolut känna med föräldrarna i den stora sorg att förlora ett barn. Men lite självrannsakan kanske vore på sin plats istället för att snyfta i tv.

      Blev också lite konfunderad över vad de egentligen ville få fram med sin medverkan…? Såklart en enorm sorg men det är väl ändå polisens jobb att stanna fordon för kontroll/hastighet eller vad det nu var som fick dem att reagera och jag förstod inte riktigt vad de ansett att polisen gjort för fel…(Tog hand om barn samtidigt så såg bara intervjun med ett halvt öga)

        Läst om det i lokalpressen.
        De är väl mest upprörda att polisen jagade efter deras son på en gångväg, där olyckan skedde.
        De menar att hade de inte jagat efter hade olyckan inte skett.

        Men som ni skriver, hade han stannat vid tecken hade det inte heller hänt.

        Tragiskt att förlora en son men de borde gå vidare i sorgeprocessen.

      En del saker är tyvärr självförvållat.
      Samma sak med de som medvetet trimmar sina EPA traktorer och kör i hundra och hamnar i en olycka. Det är hemskt när folk dör i olyckor men många olyckor kunde ha undviks om de följde lagen.

      Såg den också och tänkte exakt samma. Jag har dock inga barn själv men tycker faktiskt det är rimligt att polisen agerar när någon smiter ifrån signal att stanna. Polisen vet ju inte om personen är minderårig eller ej och de måste kunna uppvisa förarbevis. Får dom inte lära sig att stanna för polisen när man ska ta moppekort?

      Jag kommer tyvärr aldrig tycka synd om någon som dör när de försöker sticka från polisen. Jobbigt för föräldrarna så klart men att skylla på polisers agerande för att ens barn är för korkat för att stanna i en sån situation…ja då funderar man

        Fyfan vad alla är rationella här inne hela tiden.

        Vi kommer aldrig tycka synd om dig när du gör ett snedsteg heller 🙂

          Nej behövs inte för den typen av snedsteg gör jag inte ?

        Fast detta var ju en ung person. Och då gör många dumma grejer. Så nog har jag empati för vad som hände.

          Ingen här som saknar empati tycker jag, utan de säger ju att man förstår att föräldrarna har en sorg efter sitt barn. Och jag antar att det är lättare i sorgearbetet att tro att det är någon annans fel. Men att ställa upp på intervju och beklaga polisen känns ju inte så bra

          Så då ska Polisen bara släppa folk som vägrar stanna? Låter inte logiskt.

        Det är fruktansvärt tragiskt när en ung människa dör, oavsett omständigheter. Har full förståelse för att föräldrarna har en bottenlös sorg och känner att det är polisens fel. Man känner det man känner men det betyder ju inte att man måste agera på den känslan. Rent logiskt borde de förstå att det rimliga inte är att uppmana andra att inte ringa polisen om de misstänker brott eller upplever störningar. Det rimliga de borde sitta och säga är att ”prata med era ungdomar om hur man ska agera när man träffar på polisen, prata med dem om hur viktigt det är att följa trafikreglerna. Se till att ha koll på att deras moppar inte är trimmade. Hade vi själva gjort detta hade vår som troligen inte hamnat i den situation han gjorde och levt idag”

      Blev ganska provocerad när dom sa att man inte borde ringa polisen när mopeder stör för det kunde leda till att ett barn dör.. är dessa ”barn” verkligen mogna att framföra fordon i trafiken?

      Äh, vet inte. Inte sett det eller vet varför polisen fick intresse utav bilen. Är du 16 år har du inget konsekvenstänkande hur som helst och polisjakt hade det inte blivit om dom inte jagat honom, vilket dom valde istället eventuella andra sätt, som behållit honom levande 😀 Det är galet att ens ta upp biljakter. Men nu är han död så låt hans föräldrar få tycka och känna vad dom vill. Tja!

        Har man inte mer konsekvenstänk än att man kör trimmat plus skiter i polisens direktiv ska man inte vistas ute i trafiken. Självklart ska polisen agera. Hade de inte gjort det och killarna orsakat andra skada hade de fått skit för det också. Som sagt; tragiskt att det gick som det gick men polisen gjorde sitt jobb. Hade killen inte stuckit hade han levt.

      Men alltså exakt !!? Jag bytte faktiskt kanal. Blev otroligt provocerad, och tänkte om jag var ensam om det. Helt fruktansvärt att föräldrarna säger att man inte ska ringa polisen, och att dom inte hade pratat om polis och trafiksäkerhet för ”dom inte kunde se detta framför sig” Låter som föräldrar som är naiva och inte ens är medvetna om att moppen ungen använder är trimmad.

        Eller hur! Hur kan man låta sitt barn köra moppe i trafiken men inte ja pratat om trafiksäkerhet och polisens närvaro och regler?? Det samtalet minns jag att mina föräldrar hade med mig och min bror redan när vi började promenera själva till och från skolan. Sen ännu mer inför att vi började cykla. Kanske inte så konstigt att killen hade uselt omdöme med två sådana stolpskott till föräldrar.

        Och jag var tvungen att slå av ljudet.

      Kände samma sak. De hade inte ens pratat med sonen om mopedkörning utan all skuld lades på polisen.

      Jag tror iofs inte man ska tolka resonemang från föräldrar som förlorat ett barn som helt rationella eller vad man ska säga…. Det hade ju varit rätt kallt om hans mamma bara ”ja men vår son får faktiskt skylla sig själv som dog, i vår barnuppfostran så tror vi faktiskt på att unga ska bära konsekvenserna av sitt handlande”.

      Om jag körde på en älg och dog skulle väl säkert min mamma börja hata älgar, i all sin sorg.

        Hahahaha!!! Ja hon hade säkert blivit vansinnig på alla älgar och krävt att de ska bli dömda i rättegång samt uppmana alla till att älgar måste ta sitt ansvar i trafiken…

        Skämt åsido så fattar jag också att man inte tänker rationellt när man är i sorg. Men just därför kanske man heller inte ska sätta sig i tv och babbla om att folk inte borde ringa polisen samt se noll problem i att en trafikant inte stannar på polisens order.

        Ja eller så behöver man inte kontakta Nyhetsmorgon alls i det läget , och man har någon som helst form av självinsikt.

          Hur skulle hon då kunna göra reklam för sin kommande bok? Varning för viljan att bli lite känd och kränga bok och sitta i morgonsoffor närmsta tiden

          Visst, men jag tror kanske inte man ska förvänta sig så mycket självinsikt av sörjande föräldrar. Tycker snarare det är nyhetsmorgon som int bedriver någon vidare jorunalistik isf.

      Det är fan alltid polisens fel. Allt ska dom beskyllas för. När man får fortkörningsböter, när inbrottet i hemmet inte går att lösa pga brist på bevis, när någon kör ihjäl sig för att dom vägrar stanna när polisen kräver det. Tror folk att polisen går nån jävla magisk utbildning eller får några magiska krafter så att de kan lösa brott utan bevis, de kan förhindra olyckor trots att alla kör för fort och dom kan också se vem det är som vägrar stanna så dom enkelt kan sålla.

      Så jävla enkelt det vore.

      Ja till jagis och nej till efterföljande.
      Kör du som en idiot så hoppas jag du kör ihjäl dig själv och ingen annan.
      Och hur kunde media ens släppa igenom det här??

      Men de har förlorat sin son… Jag tror inte man kan föreställa sig den sorgen.

      Den delen av hjärnan som hanterar konsekvenstänk är inte helt utvecklat i 16-års ålder. Skulle pojken ha stannat – ja. Kunde polisen ha vägt in omständigheterna i övrigt och agerat annorlunda – ja.

      Det var inte så länge sedan som polisutbildningen kritiserades, och att poliser inte längre har den trygghet i beslutsbefattande som krävs.

      Inget är svart eller vitt.

      Ett tips är att se Uppdrag granskning på SVT, ansnitt Moppepojkar. Det avnittet handlar om Alexander som dog, och Polisens agerande och problematik kring situationen.

      Tyckte det var vansinnigt provocerande.

    Skulle gå Marie Kondo på mitt badrumsskåp häromdagen och rensade i min sminklåda där jag har kvar massor av läppstift från en period när jag använde läppstift hela tiden. Det är typ 3+ år sedan. Borde jag slänga alla dessa? ? Enligt datum på förpackningen har ju alla passerat hållbarhet. Hur gör ni med ert smink? Rensar ni ofta?

      Ja släng allt, med tanke på att du förvarar de i badrummet som ofta blir fuktigt så växer bakterier snabbare.

      Det jag inte använder ofta kastar jag till slut, tror inte de håller sig fräscha så länge. Men beror nog på hur petig man är

      Jag använder 10 år gammalt smink ibland, funkar fint! Men jag är ingen expert så lita inte på mig?

        Samma här! Man bör slänga egentligen men så länge det bara är en själv som använder det så skitsamma. Märker man däremot att det börjar lukta konstigt, ge utslag eller bete sig annorlunda (typ skiktar sig, smular osv) så är det bara att kasta. 🙂

      Har du tänkt spara dem till dig själv och de inte luktar illa eller börjat se konstiga ut så är det ju okej om du vill det. Men du kan inte ge bort dem.

      Hade inte slängt. Använder smink för några få timmar på helgerna så det tar inte slut inom den tid som står på så det känns dumt att slänga och än så länge har inget hänt med min hy eller nåt.

      Do they spark joy? Om inte – kasta
      ?

    Någon som följer ”att vara någons exfru”?
    Visst börjar det vara väldigt mycket fillers och botox där? Läpparna börjar se ut som på dom flesta influensers och ögonbrynen sitter typ nästan uppe i hårfästet?

      Följt lite oregelbundet, kollade senast par veckor sen, och inte tänkt på det men förstår vad du menar i hennes senaste inlägg. Tycker hon gör mysiga insta stories eller reels eller vad de heter.

      Ett tag sedan jag kollade och då hade hon börjat dedigera rumpan på bilderna.
      Har hon bekräftat att hon gjort fillers/botox?

      Jag har följt henne jättelänge och hon har ändrat sig mycket ja. Väldigt mycket läppar och bilder på rumpan .

      Saknar henne från förr i tiden när hon skrev så himla bra texter. Nu är det mest selfies och foton över lag, nästan ingen text alls. Hon är så begåvad. Borde satsa mer på det. Gillade henne allra bäst innan hon gick Eva i Walla. Någon som minns den eran? Alltså innan kjolarna, när hon skrev lång och helt fantastiskt.

        Exakt!! Älskade dom stora kjolarnas tid både bilderna och texterna.

      Nej men låter kul. Vart går den?

        Det är en blogg. Googla på den.

    Hej!
    Tre gånger denna vecka har jag fått ont i bröstet. Två gånger på kvällen och en gång tidigt på morgonen. De gångerna på kvällen har det släppt inom en timme, men imorse vaknade jag av det vid 06:30 och det släppte inte förrän efter 10:00.
    Smärtan sitter i bröstbenet och under brösten. Som ett upp och nervänt T. När jag andas in hugger det och om jag trycker på bröstbenet gör det ondare.
    Någon som har haft liknande eller har någon idé om vad det kan vara?

      Varför kontaktar du inte vården om du är orolig? Kommer du med smärta i bröstet till akuten så kommer du få komma in snabbt

      Kan vara muskulöst. En sträckning, spänning eller att du sovit konstigt.

      Kolla om det är lungsäcksinflamation, det botas med vila, smärtstillande, mycket vätska och inte ligga platt.

      Tietzes syndrom kanske.

      Kolla alltid upp bröstsmärtor även om det känns som att det sitter i muskler eller skelett.
      Skulle vårdpersonal gnälla om att du är där i onödan så ignorera dom.
      ❤️

        Ingen vårdpersonal gnäller om du kommer med bröstsmärtor.

    Ni som är kunniga på hud, kan det vara farligt att använda såna där hårborttagningsappater med laser hemma? Alltså de är ju godkända för hemmabruk men känns så läskigt ändå att lasra själv, kan man få hudskador? Och är det ens värt att köpa en sån, fungerar de?

      Har också funderat på det! Vågar inte riktigt använda min… Är vanligt att hudcancer börjar på underbenen, kanske bidrar dessa apparater till det..? ? De fungerar sådär, kört den ett tiotal gånger men blivit bara fläckvist kal. Har blek hud med rätt glesa mörka strån.

      Jag har kört hemma och är helt hårfri där nere ? Inga problem med skador på huden ❤️

        Hur ofta använder du maskinen och hur lång är varje session?

          Körde varannan vecka i några månader. Sen nu efter något år körde jag några gånger till och har varit helt fri från hår sen dess ??

            Vilken har du?

            Hoppas du ser detta, vilken har du?

    Någon som arbetar 75% som fsk-lärare och vill dela med sig av sitt schema? Har bestämt mig för att gå ner i tid när jag börjar arbeta igen efter min föräldraledighet och funderar på vad man kan ”kräva”. Förväntar mig absolut inte att jag ha glassiga tider varje dag men då man går ner i tid för att få tid över med barna så vill man ju helst inte börja sent och därmed sluta sent flera dagar i veckan eftersom det ju är helt meningslöst att ha massa tid på morgnarna/förmiddan när barna ändå ska till fsk.
    Förstår att det e olika från förskola till förskola såklart men är ändå nyfiken på hur det kan se ut

      Det beror mycket på hur stort arbetslaget är tänker jag. Vi är 3 stycken och jag ska gå ner till 80%, då får jag ledigt fredagar. Vet inte hur just 75 skulle funka, men vet vissa i större arbetslag som haft scheman då de tex aldrig haft stängning utan slutat kanske runt 15 varje dag. Det beror ju på hur många andra som kan täcka upp tiderna, men också lite på hur tiderna i barngruppen ser ut också. Har man många 15 timmars tex kan man kanske sluta tidigare oftare 🙂

      Är också f-lärare och tänkte gå ner till 80% efter f-ledighet. Jag har dock en önskan om att arbeta en dag mindre i veckan, någon som har koll på om man kan begära det eller kan chefen neka en och säga att man måste arbeta alla fem dagar men kortare?

        Min chef tyckte att en dag ledig fungerar bättre med vikarier osv, så det tror jag säkert!

          tänk på att 1 föräldraledig dag i veckan blir mindre semesterdagar. Är du däremot ledig kortare dagar o jobbar 5 dgr i vecka påverkas inte antal sem dagar.

            Tack för att du sa det! Försökte läsa på nu och det innebär alltså att man får 80% av sina semesterdagar, alltså 20 istället för 25? Men spelar det egentligen någon roll när man ändå bara jobbar 4 dagar i veckan så 20 dagar räcker ju för 5 veckors semester? Eller är jag dum nu

        För mig som jobbar 100% har jag hellre en kollega som väljer att va ledig en dag och jobba kortare dagar, det är betydligt lättare att lägga schema så och fixa vikarie. ??

        du kan kräva att få igenom tider. enligt facket så får arbetsgivaren räkna med en viss obekväm situation på arbetsplatsen samt kollegor som jobbar heltid. det är därför vi har föräldra-lagen.
        lämna in dina tider. blir det tjafs. kontakta facket. jag gjorde det o fick igenom allt. en bra arbetsplats tillgodoser detta utan tjafs.
        upp till arbetsgivaren att lösa, inte ditt problem. lycka till!

    Vad hade ni gjort om ni hade förklarat för en familjemedlem exakt varför ni är sura och den personen direkt läser meddelandet men ignorerar istället för att svara? (Det har gått snart en vecka).

      Väntat ut den. Upp till personen att regera eller höra av sig.

      Ja, den blev väl irriterad på att du är sur. Kanske inte finns nåt att svara på?

      Du har ju sagt ditt, låt det va.

      Är i den situationen. Jag skvallrade för mamma och pappa och de tog ett snack med syskonet för det var en betalning jag bad om som aldrig kom.
      Personen är numera blockad och ska fan be på sina bara knän för att jag ska förlåta. Det ligger ett problem bakom detta. Skiter I att det är mitt syskon, man beter sig inte hur som helst och tror att det är okej=block.

      Om det störde mig så mycket som det verkar har gjort, hade jag kört en ”HALLÅ!!?”

        Eller lite diplomatiskt ”Hej, fick du mitt sms?”.

      Hade väl varit bättre om du pratade med personen och inte textat?

    Grattis.. vi bor i hus, hade en bit över 11.000kr i elräkning, normalt sett 2000kr.. ??

      Bor i Norge och fick strömstötte, denna månaden var räkningen därför på 0kr, fick t om pengar tillbaka. Helt sjukt.

      Min älräkning för december var 77 kr, för oktober-november 68 kr. (Förbrukade 23 kWh mindre i december än oktober-november).

        Och jag som tyckte min förbrukning på 60 var lite. Brukar iofs ligga på 54 men 60 är lite jämfört med typ ”alla” andra. Vad gör du som inte drar ström?

          Jag har en pytteliten lägenhet och inte så mycket grejer som drar el (typ padda, mobil, eltandborste, 5 lampor, dammsugare, spis/ugn, kyl med frysfack och micro). Brukar använda ugnen ytterst sällan och när jag hinner kokar jag en större mängd mat åt gången som jag sen värmer i micron. (När jag inte riktigt hinner/orkar med maten käkar jag typ bara mackor och yoghurt).

          När det är säsong på jobbet, typ 3 ggr/år, är jag där ofta och har långa arbetspass så elen som jag använder under dessa perioder hemma är ytterst lite (som nu i förra månaden, 21 kWh). Annars har min elförbrukning legat på 18-33 kWh/månad de senaste åren (mest el går det på somrarna).

      Men fy, era stackare!!
      Snart måste det vända innan folk får börja sälja sina hus.

        Ja det är fan inte kul, och den höga matkostnaden på det.. blä..

          Men dåren putin fortsätter ju sitt jävla krig. Varför går dessa soldater med på att bli kanonmat. Detta är vansinne!

    Okej, behöver er hjälp. Dejtar en kille som jag tycker om och som jag vill ligga med. Problemet är att jag är SÅ nervös. Födde barn för ett år sedan, separerade under jobbiga omständigheter från mitt ex efter bara några månader och innan dess hade vi inte sex. Jag har alltså inte haft sex på två år!!! Är så orolig över hur det kommer kännas när det väl är dags, kommer det ens att gå? Ska tilläggas att jag fortfarande känner mig svullen där nere efter förlossningen och ibland när jag har tampong åker den liksom ut. Har bokat tid hos en gynekolog, men är ett tag kvar. Tips och erfarenheter mottages tacksamt!

      Ligg när du känner dig redo. En bra kille inväntar utan stress, press eller tjat ❤️ Känns det skumt där nere är det ju jättebra att du kollar upp det!

      Vågar du berätta för honom att du är rädd att det ska kännas annorlunda? Kanske kan du slappna av mer då. Lycka till ❤️

      Lär känna dig själv igen först. Prova olika leksaker och för bara in det du känner dig bekväm med. Sex behöver inte heller vara penetrerande. Förklara hur du känner och sött dina egna gränser.

      Fick barn för 1,5 år sen. Känner likadant med tampong och att saker där nere känns lite annorlunda om man känner liksom.
      Men vid sex känns allt likadant, för mig iaf. Min sambo påstår att det känns likadant men det är såklart svårt veta om han menar det eller säger det för att va snäll. Han skulle aldrig säga ngt negativt om mig på det sättet ..

        Tack för lugnade svar! Har funderat på att ligga med mitt ex bara för att, men det är nog en dum idé, haha!

      Fick barn för 7 månader sen och allt känns precis som innan både för mig och min man. Han skulle inte säga så bara för att vara snäll, haha!

    Vilken är bästa ön i Grekland? Har ni någon rekommendation?

      Inte Santorini om du inte är svinrik.

        Behöver inte vara rik för att åka dit. Det är en superfin ö! Bästa och finaste stället jag varit på i Grekland. Dock åkte vi dit första resan för säsongen så tror det var i början av Maj. Innan alla glamourturister och kryssningsfartyg kommer dit

      Älskar Skiathos! Var reseledare där för 11 år sedan. (Herre vad tiden går!) enkelt att ta sig till olika stränder med bussen. Skiathos stad är mysig med alla gränder.

        Skopelos är ännu finare!

      Milos eller Amorgos!

      Gillade korfu när jag var där

      Gillar kos och samos 🙂

      Paros gillar jag!

      Naxos! Vackert och FANTASTISKA sandstränder!!

      Skiathos och Naxos! Jättefina sandstränder och mysiga städer.

      Thassos! En härligt grön ö med jättefina stränder!

    Nån som sett/gjort ”Gelly challange” som en del frisörer förespråkar och sprider på sociala medier? Funkar det verkligen? För er som inte hört talas om det så handlar det om att smeta Aloe Vera gel i huvudet istället för att tvätta ?

      Var det inte mode att ha ricinolja i håret ett tag??
      Kan ha fel och kan ha missförstått.

        Ja just det! Jag tror syftet med den här gelén är att smeta in det för att dra ut på tiden mellan tvättarna… Tycker hela grejen verkar så shady ?

    Ska flyga till Sverige i mars med bebis (7 månader gammal) för första gången. Har ni några tips? Är sjukt nervös, främst över att min bebis kanske får ont i öronen eller så.

      Hur långt ska du flyga?

        Från Tyskland med mellanlandning tyvärr

      Ja det är ju en stor risk att den får det, väldigt vanligt ju. Vet inte om/hur det går att undvika.

      Om du ammar så är det ju ett hett tips vid start och landning. Annars nåt annat att suga på, flaska eller napp. Och om du kan påverka det så förstås gärna flyg vid ett ”bra” tid, alltså tajma med när barnet brukar sova. Plus lite grejer och ombyte i handbagaget ifall det blir spy- eller blöjkris. Resten löser sig. Lycka till, snart är du proffs!

        En reserv-t-shirt till dig själv kan vara smart också om risken är överhängande för spykris …

        Jag har åkt ganska många gånger med mina barn o alltid tänkt att jag ska amma vid start o landning men det får man inte för personalen. Bebisen måste sitta fastspänd i ens knä med ryggen mot ens mage då…

        Mina barn har inte gillat napp men tänker mig att det eller nappflaska har samma effekt på öronen som amning.

          Fast nej det stämmer inte. Så länge ditt barn har bälte på sig kan ni sitta hur ni vill. Är själv utlandssvensk och har flugit massor med min dotter som nu är 1 år och det är bara att amma på!

      Skulle undvika att flyga med ett så litet barn faktiskt. De förstår ju inte varöfr det gör ont, låter, skakar mm. Och kanske skriker mkt hela resan.

        Nu gissar jag att anledningen är att resa hem till familj i Sverige med bebisen för första gången. Rimlig anledning ändå!

          Ok, det kan man tycka, håller inte med. Inte värt det.

            Va? Har ni varit utlandssvenskar och fått barn utomlands utan släkt i närheten? Om inte så ha lite inlevelseförmåga för sjutton gubbar! /Utlandssvensk som flög hem till Sverige med bebbe, 10 månader.

              Ska tillägga att det var värt det flera gånger om!

                Synd om barnet och de andra passagerarna.
                Släktingarna kan väl besöka?

                  Ja precis, ska be min döende mormor att packa väskan och komma hit istället.

                  Hur är det ”synd om” de andra passagerarna. Herregud. Att man kan tycka att det är lite störigt OM bebisen skriker länge, ok. Men ”synd om”… please. De små bebisarna sover ju typ alltid sig igenom flygresan. Det är snarare 4-5åringarna som kan vara jobbiga. Men inte ens då är det ”synd om” en utomstående vuxen som får ha lite ljudstörning under sin självvalda flygresa.

                    Hur det är synd om dem? Hahahaa, gissa. Höra bebisar skrika och gråta, instängda i en plåtlåda uppe i luften och inte kunna komma därifrån.

                      Självvalt. Det är inte synd om dem. Det är ordvalet ”synd om” jag ifrågasätter. Förstår att det är störigt om man har oturen att hamna nära en bebis som gallskriker i flera timmar (tror dock enbart det är bloggbevakningsläsare som råkat ut för detta…) men jag anser inte att man kan säga att det är ”synd om” dom.

                      Varför inte? Är det inte synd om nån som utsätts för det? Är det inte synd om nån som lider av nåt?
                      Förstår verkligen inte vad du menar.

                      23:30: nej, jag tycker personligen inte att begreppet ”synd om” passar in för en sån sak. Om jag tex sitter på en flygning påväg mot en härlig semesterresa till ett varmt land, knaprar chips och dricker en GT, och så är det någonstans runt mig ett barn som skriker (vilket kan stängas ute med bra hörlurar), så skulle jag inte beskriva det som att det var synd om mig. Skulle kanske säga att flygresan inte var perfekt.

                      23:30: har du läst andra trådar på öppet spår? Så fort någon beskriver något de är ledsna för som inte handlar om att något barn är inblandat så är det absolut aldrig synd om någon för någonting. Ett av de vanligaste uttrycken här inne är ”ta av dig offerkoftan!”

                      Det ska alltså vara ”synd om” en random vuxen som får sitta en stund på ett flygplan bredvid en bebis. Kanske påväg till värsta drömresan i Maldiverna. Men tex tjejen som beskrev att hon var lite ledsen för att hennes pappa valde att låta henne fira julafton helt ensam för att istället fira med hennes mamma som ägnat hela tjejens uppväxt att kalla henne elaka saker, hon skulle minsann ta av sig offerkoftan!!

                      Verkligen olika syn på vilka som har rätt att ”lida”.

                      Ja då har vi verkligen olika syn. Jag tycker synd om människor som tvingas utstå sånt. Hörlurar hjälper inte helt. Det är inte bara ”lite störande” utan direkt plågsamt med såna ljud för många.
                      Bara för att man är på väg till nåt positivt kan det ju va synd om en i situationen? Annars kan jag fisa dig i ansiktet och slå dig men det är ok, inte synd om dig för du ska ju på semester? Märklig logik.

                    Inte min upplevelse, det är de minsta som inte fattar vad som händer som brukar gallskrika.

                    Håller med till hundra procent. Och jag har inga barn. Men lite får man fan tåla. Och det är värre att dela flyg med en vuxen som är närgången och påträngande än ett barn som skriker.

                      Har ledig varit med om såna vuxna. Och är man det får man tillsägelse och i värsta fall lämna planet ju.

                      Aldrig, inte ledig.

              Bebbe ?

                Supergulligt ord ju.

                  Nej.

              Man får ju räkna med sånt om man flyttar utomlands och skaffar barn, lite får man offra. Men det är bara jag jag jag som vanligt med småbarnsföräldrar…

            För det mesta går det jättebra. Om bebisen suger på någonting (amma ska ju vara bäst men även napp eller flaska går bra) så märker de flesta inte ens av start och landning. Tycker din kommentar var himla onödig och typisk bloggbevakning. TS har ju uppenbarligen redan bokat resan och bestämt sig för att åka.

              Jasså? Tycker det verkar vanligt att de får det. De flesta andra får kunder. Vår barnläkare (inte i Sverige) avrådde från det iallafall.

                Får det, inte kunder.

                Om ditt barn fick ont i öronen så pass ofta när ni flög att du klassar det som vanligt, och ni tom kände er nödgade att be om råd från en barnläkare, så kanske just ni skulle ha skippat att flyga? Betyder ju inte att TS kommer att ha problem.

                Låter för övrigt lite märkligt att en barnläkare officiellt ”avråder” någon från att resa med en bebis pga risk för ont i öronen. Läkare brukar vara extremt försiktiga med sådant.

                  Nej nej vi flög inte. Men hört och sett andra bebisar som verkar lida.
                  Ja jag vet inte, lite nogrannare i vissa andra länder ??‍♀️

                    Ok för jag har hört och läst helt tvärt om. Att små bebisar väldigt sällan får ont om de inte samtidigt är väldigt förkylda. Och att det snarare är vanligare att femåringar får ont vid start & landning.

                    Däremot ser jag ofta att folk här inne är extremt snabba med att kritisera folk som skriver att de ska/har flugit med sin bebis.

                    Men varför pratade ni ens med en barnläkare om flygning då, så pass att hen tom avrådde er från att flyga?

                      Var vid vaccinationen och vi nämnde att vi kanske skulle flyga.
                      Ok, då skriker bebisarna av andra orsaker då, de verkar inte trivas på plan iaf ?

                      Som sagt. Bebisar skriker, oavsett plan eller ej.

                      Var det i samband med vaccination var det antagligen ingen läkare utan dn BVC-sjuksköterska, och då förstår jag. De kan göra alla möjliga uttalanden, högt och lågt. Suck. Trist att ni fick en sån.

                      Haha nej, jag vet ju vem jag träffade, det var vår barnläkare. Inte i Sverige som sagt så lite andra regler/rekommendationer? Han var jätteduktig.

                      Ja de skriker, därför oansvarigt att ta med dem på plan? De kan flyga när de kan förstå att man ska vara tyst.

      Hörde/läste någonstans att det kan hjälpa lite med öronproblem om barnet har napp i munnen under flygning. Nu kanske barnet redan har napp osv men testa det vett ja.

      Oroa dig inte, det kommer gå så bra så. Förbered med mycket snacks, några leksaker, en bok hen gillar och någonting att titta på mobilen eller så om hen gillar det. För kortare flyg se till att byta blöjan innan vi kliver på planet så slipper man (förhoppningsvis) göra det på den lilla flygplans-toaletten). Jag flög med min bebis första gången till Sverige från Tyskland när han var 2 månader och massvis med gånger efter det och han är nu snart 2 år (varav 2 av dessa varit 12 timmars flyg). Mitt barn har aldrig fått ont i öronen. Bara att fråga om du vill ha några specifika tips eller har frågor 🙂

        Tack för alla svar och tips. Tyvärr är inte min bebis så förtjust i varken napp eller flaska/bröstet. Min barnmorska tipsade om nässprej/näsdroppar (saltlösning) till bebisen, är det någon som har provat? Har 1000 tankar redan nu och i slutändan kommer jag antagligen stå där och undra varför jag oroade mig så mycket??‍♀️

          Mitt barn fick det. Grät aldrig.

          Men hur äter din bebis då? Om du varken ammar eller ger flaska

          Ja, nässprej fick alla mina barn alltid. Kommer inte ens ihåg om jag har slutat med det, har ju inte flugit på tre år nu. Dock har jag flugit med alla tre som bebisar, massa gånger. Amning är faktiskt bäst (dock egentligen inte ”tillåtet”, alla passagerare ska sitta rakt upp vid start/landning… )

      Låt barnet amma eller dricka vid start och landning

      Egoina hade en del bra tips nyligen, ungefär samma ålder på bebisen och längd på flygresa.

      När jag flög ca två timmar med min fem-månaders bebis så sa flygvärdinnan att så små barn får inte ont i öronen 🙂 Utan det är när de blir äldre, kring fem år. Vi har flygit flera gånger och det går så bra! Ta med lite leksaker, svala kläder för bebisen ( blir varmt innan flyget startar att ha bebisen i famnen), amma/flaskmata när ni flyger ( och precis innan avgång! ), köp appen babblarna och vänner och ladda ner några videos, ta med många blöjor och bärsele. Det kommer gå så bra!

        Varför skriker de så mkt då? Rädsla?

          Jag har flugit väldigt mycket och kan personligen aldrig minnas att jag varit med om att någon bebis på planet skrikit ”så mycket”. Visst, lite ibland absolut, men det hade nog bebisen gjort hemma också. Bebisar skriker. Ofta och högt. Oavsett var de är. Med mina egna barn + barn till nära släkt vi flugit med har jag tvärtom upplevt att de varit väldigt lugna och sovit extra mycket i flygplansbullret.

            Oj, tur du haft. Flyger två-tre gånger per år, semester då inte i jobb. Och nästan varje gång är det skrikande bebisar. Ofta långvarigt. Som du säger, det är det de gör liksom…

              Det är en miljö där barn lätt blir överstimulerade, kan inte somna när de borde, blir övertrötta osv.

                Har du gått fram till de föräldrar vars bebisar skriker på planet och frågat om den bebisen brukar skrika? Kan du dra slutsatsen att det är pga planet?

                  Spelar väl ingen roll varför? Otroligt störigt och plågande ändå. Sjukt att ta med dem.

                    Helt ofattbart. INGEN och jag menar ingen vill höra på en 5 månanader S bebis skrika på en 5h flygning? Va gaggar alla om och varför håller ni på att gör er till? – man har problem om man inte kan stå ut med lite bebis skrik det är naturligt ! NEJ
                    Skrik är inte naturligt utan en reaktion på rädsla eller smärta, det är inte meningen att det ska vara njutbart. Så sluta leka så toleranta ni får inga pris för det ändå.

                    5h bebis skrik är tortyr PUNKT.
                    Lämna dom hemma.

                      Hahaaha jaaa lämna hemma, FF ju!!!!

                      Bebisarna skriker sällan hela resan. Sätt på brusreducerande hörlurar med musik så klarar du dig.

                  När min bebis var 6 mån hade vi flugit både till Spanien och en långflygning till thailand. Bebisen var lättare att ha att göra med än min 2åring. Tips? Om bebisen inte gillar napp/ammar eller flaska så ge något bebisen gillar vid start och landning, man vill att barnet ska svälja för att minska risken för lock i öronen. Mina barn hade napp eller ammade lilla så det var inga problem men en klämmis funkar säkert minst lika bra. Mina barn vart åksjuka och kräktes så jag tipsar om extra kläder! Sen underlättade det jättemycket att ha lilla i bärsele. Det kommer gå så bra kör bara kör! Bara för man har en bebis betyder det inte att man måste sitta hemma i soffan med babyspya i håret som vissa verkar tycka?

    Alltså hur länge kan man tjata om sitt höga elpris? Förstår att det är jättejobbigt för många men vi vet att priserna är höga, vi vet att många har 10 000kr mer än en vanlig räkning. Vi har vetat det här hela hösten och det har skrivits i tidningar, intervjuats folk osv hur länge som helst. Man kan diskutera hur man kan spara pengar och el men varför är folk intresserade av vad någon annan hade i elräkning i kronor för december?

      Äntligen är man lite av en ”vinnare” nu när man bor i hyresrätt ?

        Då tänker man ganska kortsiktigt.

          Ja jag tänkte kortsiktigt när jag inte har sparat ihop en halv miljon i kontantinsats.

          Buhu, så butter ?

            Hamnade helt fel det svaret!

        Man är tyvärr aldrig vinnare när man bor i hyres. Varenda hyra är pengar i sjön.

          Fast nej. Man betalar ju för att få bo nånstans. Det är inte pengar i sjön. Det som dessutom ÄR pengar i sjön är att betala 7000 kr/mån i ränta och sen 10000 kr för el. 17 000 rätt i sjön!!

          Exakt, Jeanette bor i hyres för hon inte har råd med annat..

            Såååå skönt när vi sålde huset för 2 år sedan. Bor i hyresrätt/parhus.
            Skönt att slippa tänka på underhåll, ngn som skottar och bara ringa om ngt krånglar!

            Har sommarhus och det räcker gott.

            Jag har råd att hyra, så ser jag det som.
            ”du betalar till dig själv om du har hus.”

            Nej, de flesta hinner aldrig äga sina hus idag, det är det banken som gör.
            Och alla vill inte ha hus. Fy fan vad tråkigt med kostsamma renoveringar, boränta och fula rabatter.

            Hade hus i 18 år! Aldrig mer!
            Köpte det för det var det man skulle när man fick barn. Var bara stress och massa måsten.

              Jag håller med dig om hus. Men bor i bostadsrätt i stället för hyres. Det är ju också ett alternativ. Förra månaden betalade jag 86 kronor för elen. Avgift, ränta och amortering blir ca 5500 för mig varje månad. Då bor jag centralt i en stor stad i en bra brf.

          Sant. Säg upp lägenheten och sov ute i minusgrader, alla som bor i hyresrätt! Ni får nämligen inget för hyran ni betalar varje månad!

            Får nånstans att bo?

              Sarkasm.

                Ah, nu ser jag! Sorry. ? Hade missat den du svarar på.

        Vänta bara… ni ligger bara lite efter. Det hinner nog ikapp er också 🙂

          Då kommer vi få väldigt många fler hemlösa. Generellt bor väl människor i hyres för att de inte har råd med annat, och inte många hade haft utrymme för elräkning på 10k.

            Ja kanske. Jättetragiskt. Men fortsätter de höga elpriserna så kommer såklart hyrorna att höjas.

              Många hyror är förhandlade, tex LKF i Lund höjer med knappt 5%.

            Nää vi hade verkligen haft råd att köpa men tycker marknaden sprang iväg för mkt. Tur vi inte köpte. Sitter i ett bra läge nu ist med pengarna säkrade och inga höga utgifter. Inväntar lite bättre tider så köper vi billigare jämfört med 2021-2022.

              ”Generellt” stod det. Många bor i hyres eftersom det är enda alternativet.

              Älskar personer som ska vänta in marknaden. Sitter säkert någon som väntat sen 1995…

                Ingen som väntar in marknaden verkar heller ha en konkret plan, alltså hur mycket ska det gå ner innan man slår till? Som vid 2008 tex, det dippade men dippen var otroligt kort, är det en sådan dipp man vill köpa i, hinner man köpa i en sådan dipp? Att ha köpt då hade ju idag varit jättebra rent ekonomiskt men de som väntade in en större krasch? Och som nu, ska folk vänta in lägre priser OCH lägre ränta eller bara pris? Det verkar ju ha gått ner en hel del eller ska man vänta på en 80% krasch, något som kanske eventuellt kan hända under ens livstid?

            Finns en hel del som väljer det också pga slipper visst krångel, vill inte ha lån mm. Finns fördelar och nackdelar med båda boendeformerna, man behöver inte snacka ner den ena eller den andra.

              Nej det var inte så jag menade, men man kan ju inte komma ifrån att de allra fattigaste bor i hyres eftersom det är det enda alternativet för dem. Det betyder inte att alla som hyr är fattiga, bara att alla fattiga förmodligen hyr på ett eller annat sätt.

                Vad snällt att du förtydligar hur världen funkar, utifall att någon missat det.

                  23:58 missade ju uppenbarligen det.

                  Ja kommentaren jag svarade på missade ju poängen så?

                Jag bor i en stor hyresrätt med Södervänd balkong och sjöutsikt så inte direkt misär.

    Har jag missat om Bisse pratat om hennes näsoperation? Den är ganska tydlig, kolla bara dessa bilder:

    https://www.instagram.com/p/CNpqknvM8Ur/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

    https://www.instagram.com/p/ClQjHVIs-7A/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

      Smink och ljus gör extremt mycket. Kolla yt med hur man kan contoura olika näsformer.

    FERTILITETSUTREDNING
    Hur snabbt går det att få påbörja en fertilitetsutredning? I april har jag och min sambo försökt i ett år. Om det till exempel är två månaders väntetid, borde vi söka hjälp redan i februari? (Och avboka om vi skulle bli gravida innan april såklart)

      Nej, ni ska söka när det har gått ett år. Vi fick börja ganska kort efter att vi ringde första samtalet för att boka tid. Dock tog det ganska lång tid innan utredningen var klar och remiss kunde skickas vidare, typ 8 månader. Kan säkert skilja sig mycket åt mellan regioner hur lång väntetid det är och hur snabbt er utredning blir klar.

      Jag kontaktade vården i april och fick hjälp i slutet av augusti. Det här var innan pandemin så det var inga extra långa köer pga det eller så utan det var bara lång kö. Jag hade kontaktat vården nu och sagt att det gått ett år redan. Det tar ofta ganska lång tid med utredning och blir ni gravida under tiden så är det ju bara toppen 🙂

        Tack för tips! Jag tog dock ut min spiral i april förra året. Tror du att dom kan se det i journalerna?

          Ja, det kan de se. Sök när det gått ett år. April-december är inte så lång tid.

        Men det är ju inte ok, att luras så. Då tar de ju plats från nån som faktiskt försökt tillräckligt länge enligt reglerna.

          Man är sig själv närmast…

          Det är säkert hur många som helst som luras. Hur går det till, frågar de hur länge man försökt eller är det kartläggning på något sätt (hur nu det skulle gå till) så man ser att det man säger stämmer?

    Vi blev inte medbjudna utan fick veta att de skulle resa utomlands i sommar ett datum när de visste att vi inte kunde följa med. Jag frågade varför de inte åkte tidigare så vi kunde följa med men det gick inte. Jag vill inte tro att de vill åka utan oss, men att de inte ens tänkte på att jag skulle kunna bli ledsen eftersom jag som gravid ”ändå inte kunde följa med”. Hade målet varit en semester för alla syskom så hade vi väl diskuterat datum tillsammans. Tråkigt att höra att ni råkat ut för liknade Olivia. Det skulle nog bara bara skönt att veta hur de tänkte när de bestämde sig för detta, men vi sopar också saker under mattan i den här familjen och låtsas som ingenting.

      Låter som att du överreagerar en aning… De valde ett datum då de kunde, och att du inte råkar kunna just då, ja tråkigt. Men annars hade de ju inte kunnat åka alls, om jag fattar det rätt. Släpp det.

      Men vad tänkte du att alternativet skulle vara? Vänta tills ditt snart födda barn är stort nog för att resa utomlands så att ni kan följa med?

    Någon som följer Vanessa valderramo? Tror aldrig jag läst något om henne här! Tycker hon verkar så mysig och otroligt kreativ!

      Är det du som kanske är Vanessa?

        Haha nej!

      Följde henne förut men tycker tvärtom att hon verkar rätt ohärlig? Har flera gånger svarat otrevligt mot följare och hänger ut kommentarer som inte håller med. Dessutom tickar hon flertalet boxar som annars ifrågasätts gällande influencers, reklam med barnen, reklam för fast fashion, reser väldigt mycket, gör om hemma konstant (alltså köper nya soffor och stor inredning). Egentligen konstigt att hon inte fastnat på radarn här inne men å andra sidan bra med tanke på hetsjakten som följer.

    Help a woman out.
    Tackat ja till en ny anställning. Arbetsplatsen är dock lite olik där jag är nu. Där jag är nu finns ingen särskild klädkod utan det är väldigt vardagligt klätt. Ska dock börja på en arbetsplats där alla mer eller mindre bär kavaj eller business wear.
    Så vad är en bra basgarderob man kommer långt på?

    Samt några bra tips för att se fräsch ut utan mycket ansträngning? tex har jag långt hår men orkar inte fixa så mycket med det mer än att alltid sätta en låg hästsvans. År för snål för färga håret men har egentligen råd. Funderar på att klippa kort för det känns mer som en frisyr. Men vet inte?
    tycker alla där jag ska jobba ser ut som några som gjort sig i ordning 2 h innan jobbet och jag lägger Max 20 min ?

      Kläder: Åhléns! De har mkt prisvärt med bra, hållbara material.
      Smink: Tinted moiusturizer (hur fan stavas det???) från Laura Mercier. Lätt täckning men man ser fräsch och glowig ut med jämn hudton.
      Hår: klipp en frisyr som är enkel att styla. Typ lite kortare lob med lite uppklippning. När jag har den frisyren kör jag med tången GHD Rise hot brush i hela håret och böjer in topparna. Ser typ proffsfönat ut! Tar max 5min.

        Hur uttalas lob? Loob eller lobb?

          Lobb! Long bob

      Mq har bra baskläder m bra kvalitet. Köp tre byxor, några baströjor, en snygg klassisk skjorta. Två kavajer. Detta går och variera i oändlighet.
      Om du passar i kort hår så kör. Blir lite attityd.

      Kolla tidningen Femina som hade tips på 10 oumbärliga plagg för att vara välklädd.

      Några ex. Mörka jeans, svart kavaj, vit skjorta osv

      Du kommer långt på svarta/mörka byxor och en blus eller typ finstickad tröja (om det är ok att ha!). Och inte sunkiga skor. Jag brukar ha ett par skor till jobbet och sen byta där till kontorsskor, så det är mitt tips nu när det är slaskigt ute. Och även om folk har haft kavaj på typ intervjuer så kan jag nästan lova dig att de inte har kavaj dagligen. 🙂

      Sätt håret i låg bulle/Knut och mittbena.

    Så drygt att vara på 7e försöket till ett syskon…….. behövde bara få ur mig detta ?

      Vaddå 7 månaden alltså? Förlåt men det är väl inget konstigt eller ovanligt alls? Normalt att det tar upp till ett år.

        Kan väl vara jobbigt ändå!

          Ok. Men man får ha tålamod.

      Så drygt att vara på fjärde året av försök till ett barn. ?‍?

        Så drygt att inte ens ha någon att försöka med.

      Tog mig 7 år att få ett barn. Förväntar mig inte att ett syskon är möjligt.

    Till er som kämpar ekonomiskt, med psykisk ohälsa eller med annat som är tungt för er, jag vill bara ge er en stor kram men även skriva att ge inte upp! Det kommer en dag då det känns lättare, när vet man inte, men den kommer. Så länge man kämpar och vill skapa förändring så kommer det ske ❤

      Så fint skrivet ❤

    Ni som är särbo med eran kille. Hur mycket förväntar ni er att eran kille hjälper till? Min kille sov hos mig idag. Jag jobbade så behövde åka vid 11. Vid 10 säger han hejdå och åker till gymmet. I vardagsrummet står godisskålar och glas, disk i hela köket (efter pizzabak), sängen obäddad med madrassen halvt på golvet.

    Detta scenariot utspelar sig varje gång jag jobbar helg, är det normalt att bara lämna sin tjejs hem i kaos? Han tycker att det är mitt hem och min uppgift. Vi är inte 16 som man kan tro utan 28 år båda två.

      Okej vill nog mest ha ”göra slut-pepp” 🙁

        Vad gör du när du är hemma hos honom?
        Om du inte vill göra slut, vilket det ju lite lät som du vill göra då kan du ju ta upp saken med honom. Får du fel svar så kan du kurva beslutet då att lämna

        Okej, här får du göra-slut-pepp. Det är inte normalt. Vem vill vara tillsammans med någon som gör så?

      Rent krasst är det ditt ansvar såklart men så gör man ju inte! Givetvis erbjuder man dig att hjälpa till att städa upp om man varit med och stökat ner i någons hem, oavsett vilken relation man har till personen. Tycker hans inställning till det hela säger väldigt mkt om honom. Låter som en person som inte är särskilt generös och omtänksam. Skulle inte flytta ihop med honom och i fortsättningen kanske ni ska ses hos honom så får han städa?

      Hade aldrig accepterat att min pojkvän inte förstår sunt förnuft och att man anstränger sig för varandra oavsett vart man är. Svårare än så är det inte 🙂

      Du vill inte vara ihop med en sån korkskalle. Otroligt osexigt med folk som inte kan tänka förbi sin egen lathet

      Delade ni på matlagningen, delar ni på att plocka undan också, samma dag. Gjorde du maten, fixar han rent i köket efteråt. Om han inte inser, så får du påminna, jag jobbar imorgon. Vill ha det rent när jag kommer hem. Om inte det går hem, skulle jag nog inte se så mycket hopp i samarbete. Det är väldigt slitsamt att leva med någon på heltid, om man alltid ska vara mamma och inte så värst intressant.

      Eftersom det är ditt hem han är i är det dina regler som gäller. Låter som du fått en mansbebis på halsen, såna orkar man inte med man är partner inte morsa/förmyndare/vårdare. Det är så osexigt och avtändande på alla plan och nivåer med såna killar/män

    Ni som har haft hormonspiral. När ni började närma er tiden för att ta ut den, kände ni någon förändring i måendet? Mestadels psykiskt? Jag har haft en hormonspiral i snart fem år och ska ta ut den inom ett halvt år typ. Men nu på slutet så känns det som att jag har pms hela tiden typ ? kan det vara pga den? Eller är det för att det är den tiden på året då allt är kallt, mörkt och allmänt deppigt?
    Sen en till fråga. Gör det ont att ta ut den? Liksom har den växt fast eller är det bara för en gynekolog att dra ut den? ?

      Jag började på blödningar så bytte ut den innan 5 år hade gått, utöver det ingenting. Har du Mirena? Om du har det så är den numer godkänd för 8 år om du skulle vilja ha kvar den längre. Men ibland kan man behöva ta ut tidigare för att effekten blirlite mindre, som det blev för mig, så vem vet, kanske!
      Det är så personligt hur ont det gör att ta ut, men det är ju inte allt som att sätta in den liksom.. Och oftast är det ju inte gynekologer som drar ut den, utan barnmorskor, men tror nog det bara är för barnmorskan att dra ut, mycket ovanligt att den växer fast. Om det händer är det nog oftast för att den suttit typ 15 år kanske.

        Jag har kyleena och den är det väl fortfarande fem år på tror jag.
        Men så skönt att kunna ha en i åtta år!
        Okej så bra. För det gjorde så jäkla ont att sätta in den så jag tänkte om det gör lika ont att ta ut den ?

          Ja Kyleena ska nog fortfarande vara 5 år på!
          Åh nej det ska du inte vara orolig för. Jag höll på att svimma när jag satte in min och det gjorde jag verkligen inte när jag tog ut den!

      Aldrig känt. Tror ofta vi beskyller preventivmedlet för livets övriga bekymmer, som du säger är det ju en rätt deppig och mörk årstid osv. Gjorde inte ont att ta ut den, ej så ont heller att stoppa in en ny, 10 gånger snabbare och lättare än första insättningen tycker jag.

      Jag tog ut min Mirena för några månader sedan. Jag har länge haft problem med illamående i perioder, känt mig ”sjuk” en gång i månaden (ni vet den där känslan på kvällen när man tänker att, oj nu kommer jag vakna sjuk imorgon men blir inte det). Alltså små saker som har varit frustrerande. Varit på läkarbesök och tagit prover men allt har sett bra ut. Blev så frustrerad för ett tag sen och bokade tid hos barnmorska, hon satte inte alls mina symptom i samband med spiralen men jag tänkte att nu tar vi ut den o chansar. Och alltså jag mår så mycket bättre 🙂 så konstigt! Men skönt. Och nej det gjorde inte alls ont att ta ut den.

    Tankar kring Lex Tintin?

      Vad/vem är det?

      Oerhört, oerhört tragiskt. Det mesta verkar ju tala för mord, och mamman talar helt sannolikt sanning när hon berättar om orosanmälningar, sonens motstånd mot umgänge etc etc. Inväntar dock domen innan jag har några tankar som jag vill dela med mig av ?

    Alltså h.ts inlägg med din body o skor och sen ett graviditetstest där de står ”ej gravid” är inte de lite konstig bild att liksom pyssla ihop och lägga fram body o skor och sen gravtester på det? Kändes så märkligt bara på något vis

      Det låter jätteskumt ja. Om det inte är nån sörjgrej?

      Man ska se det i flödet och trycka sig vidare för man tror att någon är gravid med en regnbågsbebis. Sen upptäcker man den här otroliga tjejens konto och börja följa direkt. Så härlig och spännande på alla sätt och vis?

        Regnbågsbebis ?

      Förlåt men väldigt svårt att veta vem h.t är?

        Hanna Theorin

      Jo, det är ju lite udda. Men både hon och F beter sig ju inte så rationellt med vad dom lägger upp..
      tänkte först att hon hade plussat just med tanke på upplägget på bilden. ?‍♀️

      Jag tyckte hennes story om att ”alla får ta hur många gravtest de vill” va lite rolig. För att hon ville försvara att hon på en cykel tar 50 äl-test och 20 gravtest.?

        Det låter sjukligt och jätte osunt. Varför gör denna kvinna så?

          Inget jobb utan ägnar sig på heltid åt att försöka bli gravid. Kan inte vara sunt för psyket.

        Jäklar vad det är pengar i sjön alltså ?

    Jag har ignorerat 2 kallelser till cellprov. Alltså ej gjort det på 5 år. Nu har jag fått en tredje kallelse om några veckor och är så rädd för cancer… inte för att jag blöder eller något sådant, bara en rädsla utifrån att jag vet att jag själv potentiellt har satt mig i en farlig situation. Jävla fan. Kan någon ge mig lite hopp?

      Cellprov behöver absolut inte betyda cancer. Gå dit och ta ditt prov! SKULLE det vara cancer så har du större chans att överleva än om du ignorerar cellprov. Ta med dig någon som stöd – du klarar det här!

        I Stockholm får vi göra cellprov-testet hemma och skicka in, smidigt tycker jag!

          Verkligen! Den bästa uppfinningen typ.

          Förlåt för drygheten men det är inte cellprov man gör hemma, man gör ett hpv-prov. 🙂 Om det visar att man har hpv så kallas man på ett cellprov till barnmorska.

      GÅ!!! Jag har gått varje gång som jag blivit kallad och fick cancer mellan provtagningarna.
      Ett cellprov är INGENTING i jämförelse med alla de prover och undersökningar du måste genomlida om du skulle få cancer.

        Fick du cancer eller fick du cellförändringar?

          Jag hade cancer.

      Nu går du dit och skattar dig lycklig att om du har oturen då det är en långsamtväxande tumör.
      Den dummaste man kan göra är att hoppa över kontroller.
      Hälsningar från en canceröverlevare.

      Förlåt för opeppen men jag struntade i flera kallelser och hade sen cellförändringar, var så arg och besviken på mig själv som inte gått tidigare. Nu gick det bra ändå (de gick över utan behandling) men seriöst, ni som inte går när ni får kallelse, man vill inte vara i situationen att man inte gått på massa år och sen går man och har förändringar och får undra hur länge man kan ha haft dem, och fundera över om man kunnat rädda sig själv från cancer. Förlåt igen inte meningen att ge dig ångest.

      Jag struntade i cellprovkallelser i åratal men gjorde provet under värsta coronatiden då dom skickade mig ett hemkit. (Innan dess dom hade även skickat en massa brev, erbjöd att få diskutera saken med en sköterska m.m.). Jag hade inte HPV-virus eller cancer.

      Varför har du inte gjort dem? Sjukt störig med folk som blir erbjuden detta och inte gör det.. så jädra onödigt!

        Tyst på dig, med kommentaren ”sjukt störigt”. Jävla fjortis. Du påverkas inte utav att någon annan inte går. Vad tycker är helt irrelevant när det handlar om andras val och kroppar.

        Jobbar med kvinnofrid, flera kvinnor här som tidigare har blivit utsatta för våldtäkt och grov våldtäkt och utvecklat ptsd. Att gå på sådana här möten är triggande. Har själv följt med på flera bara som personligt stöd. Nog sagt.

        Är det störigt verkligen? Drabbar ju bara det själva om nån.

          Nej, givetvis inte, det drabbar väl vården och vårdkön? En utvecklad livmoderhalscancer är väl ändå mer krävande av vården än en cellförändring? Så det kan drabba många..

            Men så pass att man stör sig?

        Då är jag störig för jag har inte gjort på över 10 år för det är så obehagligt.

      Ja man får absolut inte automatiskt cellförändringar eller cancer för att man inte gjort cellprov. 🙂 Jag skippade själv mitt första vid 23 så gjorde det först när jag var 27 tror jag. Inga cellförändringar. Har gjort det två gånger till därefter och igen: inga cellförändringar. Så boka du en tid nu inom kort och gå dit lugn, klappa dig på axeln efteråt. Kommer gå bra med största sannolikhet och du kommer vara så glad att ha det överstökat.

        Obs tycker absolut man ska gå när man kallas, men menar bara att man inte ska älta det som varit för man kan inte ändra det förflutna ändå…

      Gå dit bara. Lite dutt med borsten sen klart.
      Ångesten blir ju inte mindre för att du väntar

    Hej,

    Tack för alla svar igår angående min systers sambo som har massa skulder i smyg. Jag har nu bestämt mig för att berätta för henne. Är det någon som haft ett förhållande med någon som ljög om sin ekonomi å det grövsta? Vad gjorde ni när ni fick reda på det?

      Hoppas det går bra ❤️ Du är en fin syster som bryr sig om henne. Har ingen erfarenhet men hade absolut velat veta om det var min sambo det handlade om.

      Min sambo satsade på en kompis företag eller liknande. Minns inte exakt vad. Det var drygt 400 000 han gått in med som jag inte visste något om. Allt gick i stöpet och han förlorade alla pengar (som var lånade), upplevde honom väldigt konstig en tid och en morgon säger han bara att han har något att berätta. Blev sjukt chockad men också rejält arg då vi hade ett litet barn, jag var gravid och vi hade alldeles nyligt köpt hus! Tog ett tag innan jag litade på honom ekonomiskt igen och vi delade upp vår ekonomi under ett par år.

      Inte jag men en släkting till mig har ett förhållande med någon som inte kan hålla i pengar/ljuger/har ingen koll på sin ekonomi. Ingen visste det från början men det har blivit uppenbart med tiden. Dock har de ett fint förhållande i övrigt. Så det vi gör är att ständigt uppmana släktingen att så långt det går ha separat ekonomi. Det funkar lite men inte helt.

      Jag tycker det är jättebra att du ska berätta för din syster, ekonomin och att vara öppen kring den är verkligen viktigt i ett förhållande! Lycka till!

    Hej!
    Skulle verkligen behöva råd. Det är så att jag älskar min sambo otroligt mycket men känns verkligen inte som att relationen är hållbar. Vi har varit tillsammans i snart ett år. Han har sällan tänkt på min njutning o att jag också vill komma.. detta är något som börjat ske ändring på nu på senaste LITE efter att jag behövt ta upp det 7384949 gånger. Men det känns fortfarande jobbigt att de är så påtvingat o att jag måste tjata mig till att jag också ska få njutning ? Vår kommunikation funkar knappt. Jag försöker prata o prata med honom men det jag säger går inte in, han svarar på nått annat. Känns som jag lever på hoppet och gått in relationen med att tro på hans ord som har visat sig vara tomma.. Har även ett barn sen innan o ibland känns det som det blivit 2 barn jag får ta hand om.. Vad gör man? Nån som varit i samma sits?

      Men lämna! Han lyssnar inte när du försöker prata med honom och du känner det som att du har två barn, det säger väl allt.

      En kille som inte engagerar sig i en njutning är fan inget att ha. Speciellt om du har tagit upp det. Vilken svin ärligt talat, dumpa.

      gör slut. så, där ska du inte behöva ha det.

      Dumpa denna tönt!

      Gode Gud, lämna. Låt dessa mansbebisar leva utan en kvinna som ska ”kommunicera” med någon som inte går att kommunicera med. Det kommer inte fixa sig. DU slösar bara med din tid och ditt liv. Lyssna inte på deras ord. Se på deras handling och agerande .

    Jag har lyckats trilla ner i ett svart hål på tiktok och får upp en massa ”Fat acceptance”.

    Vad är detta? Ni som är med i denna rörelsen: Förstår ni verkligen inte själva att det är ohälsosamt att vara överviktig?

      Och för de som inte vet vad jag pratar om. Går ni in på TheCynicalDude på youtube så har han många exempel på konstiga tiktoks: https://www.youtube.com/results?search_query=the+cynical+dude

      Stäng ner skiten!

      Blir du lika upprörd på alla som röker?

        Asså före detta rökare här. Och ja vännen, folk blir upprörda på människor som röker. Det finns typ inget livsval som skammas mer typ? Det finns inte heller någon rörelse med rökare som försöker sprida budskap för att visa att rökning skulle vara positivt eller bra pp ngt sätt. Det finns nog ingen rökare som inte mår dåligt på ett eller annat sätt pga detta och skulle vilja sluta. Inte riktigt samma anda som att kroppsaktivister pratar om acceptans och att älska sig själv oavsett hur man ser ut. Det är verkligen att jämföra två helt olika saker.

          ”Vännen”! ❤️

        Jag är inte direkt upprörd, mer förundrad över hur de kan vara så verklighetsfrånvända.

        Hade rökare lagt upp videor på sociala medier där de argumenterar för att det inte bara är lika hälsosamt att vara rökare som att vara icke-rökare, utan det kan till och med vara hälsosammare att röka än att inte göra det så hade jag blivit ännu mer förundrad.

        Eller om rökare hade lagt upp filmer där de snackar skit om läkare som ber dem att sluta röka då deras besvär med t.ex. hosta då kan försvinna.

        Eller om de sagt att de hatar alla som inte röker för ”icke-rökare får allt gratis till sig i världen.”.

        (Ja, exemplen ovan är verkliga, men då med fat activitsts i huvudrollen. Det är inte bara en film som jag har sett på varje exempel utan flera från olika personer. Det är verkligen ett spännande fenomen.)

          Definitionen av hälsosam är extremt bred. Du kan vara smal men inte hälsosam. Är det hälsosamt att äta nyttigt men allt du gör varje dag är att tänka på mat? Är det hälsosamt att träna varje dag för att kunna slappna av när du äter?

          Är det okej att bli diskriminerad av läkare för att du är tjock? BMI måttet skapades aldrig för att användas på individnivå utan på samhällsnivå. Det är inte rätt att få sämre vård för att du är tjock! Inte heller om du röker eller är svart för den delen heller.

          Du kan vara tjock och må jättebra. Du kan vara tjock och må svindåligt. Men att behandla tjocka illa för att de är tjocka är helt fel. Alla människor ska respekteras oavsett storlek, hudfärg, sexuella läggning, tro etc

      Fast att vilja bli accepterad för att man är tjock är väl inte konstigt? Ska du bli sämre bemött för att du är tjock?

      När ska människor sluta hata mot tjocka människor? Vi har ingen aning om varför människor väger som det gör. Enkelt att säga att ”jo du äter för mycket” okej men vet du varför någon äter för mycket? Finns folk som blir sexuellt utnyttjade som barn som äter onyttig mat för att dämpa sina känslor. Finns vuxna människor som kanske har psykisk ohälsa och för en period i livet går upp mycket i vikt för att ta hand om sig själv är för tillfället för jobbigt. Det finns dem som inte hinner äta mat för de ska lämna och hämta barn, jobbar och stressar med livspusslet och som tar första bästa för att hålla humöret uppe för att orka med livet.

      När ska folk sluta hata på tjocka människor? Hur kan det störa dig att någon är tjock och vill bli accepterad som människa ändå?

    Elsa Billgren verkar så löjligt nöjd med hur smal hon har blivit.

      Grattis till henne! Sjukt snyggt. Efter grav kommer jag kämpa för att se ut sådär.

        Efter du är död är det väl lite onödigt eller?

          Zzzzz

            Huh?
            Förstår du vad hon menar då? I efterlivet? Förlåt om jag kränkte nåns tro.

      Ja det är så tydligt när man ser på hennes nya klädstil, de bilder som tas osv. Men visst, jag hade också njutit av smalheten med tighta kläder, jeans osv om det var jag så förstår henne.

      Avundsjuk?!?

      Skulle också vara löjligt nöjd om jag såg ut som henne, tycker att hon är fantastiskt vacker och ser så fräsch ut. Låt henne vara stolt och nöjd. ?

      Är hon inte ganska ”nodmalsmal”? Ser verkligen inget speciellt med hennes kropp och hon ser inte alls vältränad ut.. vet ju dock inte hur hon såg ut innan men nu är hon inget wow..

        Hon ser ut att ha gått ner minst 20 kg

      Hur har hon lyckats bli så smal? Jag har inte varit inne på hennes konto på jättelänge, blev helt paff!!

        Jag brukar fråga när hon har frågestund men får aldrig svar…

          Gissar på att hon ställt om kosten och äter mindre och mer grönsaker. Tror hon helt skippar fika och sött. Enbart träning skapar inte den viktnedgången

      Var tvungen att gå in och kolla. Sandra Beijer-wannabe-komplex ser det ut som?

        Ja mer eller mindre. Känner inte igen henne längre tyckte hon var mycket finare innan.

          Usch för er alltså

            ?

        Äntligen någon som ser precis det jag ser när det gäller Elsa, hon försöker härma Sandras stil med sina jättekorta kjolar. Sandra passar toppenbra i den stilen, men Elsa passar inte i den överhuvudtaget. Sen tror jag att Elsa ofta kör med filter på kroppen för att få den att se smalare ut. Elsa känns som ett stort barn nuförtiden i sin blogga

    Någon här som jobbar på systembolaget? Är det kul? Funderar på att söka jobb där.

    Jag arbetar med att prata i telefon på mitt arbete och svara på frågor samt koppla till rätt person och nu när vi fått ny chef ska vi alla som arbetar med detta ha medlyssning alltså att de lyssnar på oss och även den som ringer in en gång VARJE månad. Jag tycker det är okej någon gång per år, men varje månad känns märkligt och kontrollerande. Även fast jag känner mig trygg i min roll och vet att jag är bra på mitt arbete så känns det ändå så kontrollerande och obekvämt då det är så pass ofta. Vad hade ni gjort i denna situation? Tycker det är svårt att lyfta för några har redan gjort det och det har inte gett någon effekt. Jag har börjat söka andra jobb nu…

      Så som du beskriver har jag på jobbet. Min närmaste chef lyssnar på en bunt av mina samtal varje månad och ibland sitter denne med på medlyssning. Men det är inget jag störs av. I början tyckte jag att det var lite obehagligt men företaget gör det bara för att se att alla har rätt kompetens och sköter ärendena som förväntat eftersom det är liv eller död, skulle det vara så att man brister nånstans så fångar dom upp folk och utbildar så att man får rätt förutsättningar. Det är ju för att det ska levereras ett bra jobb, inte för att klanka ner eller få nån att må dåligt. Det är liksom inte personligt.
      Nu vet jag inte vilket yrke du har men prata med chefen direkt om din känsla, kanske att du kan få en bra förklaring som gör att det känns bättre.

      Jag har också haft medlyssning när jag jobbade i kundtjänst. Varje månad med feedback osv.

      Ser inget konstigt med det, vad har du att dölja liksom?

        Har verkligen inget att dölja, men att ha det varje månad är överdrivet och det är viktigt att lita på sin personal. Det räcker att ha det någon gång, men inte varje månad.

      Tycker inte det låter konstigt eller ofta alls. Kanske är på förekommen anledning, många klagomål? Allmänt alltså, inte på just dig.

        Exakt. Det är väl jättebra att företaget tar ansvar och vill säkerställa bra personal. I mitt jobb läser min chef saker jag tar fram varje dag.

    Ja det stämmer tyvärr. Vad tänker fisana med?

      Jag är helt förbluffad över vad hon sysslar med och hoppas innerligt att det blir mer uppmärksammat snart! Helt från vettet är hon

    Hon hade ju ihop det med den läskige Adde i ex on the beach, så vet inte riktigt vad för slags killar hon väljer

      Skojar du? Han som gjorde ” otrohets testet ” mot en annan flickvän? Nej men nu har jag hört allt. HUR kan man välja sånna killar?

    Kände skillnad psykiskt så fort jag tog ut den, faktiskt helt galet. Hade pms o var nedstämd konstant ( b.la) men så fort den rök mådde jag bättre på ett sätt som omöjligt kan vara placebo

    Är inte Pontus Rasmusson och Johanna Bladh väldigt lika till utseendet?

      TACK har tänkt att det är nån hon liknar!!!

    Någon här som jobbar på systembolaget? Är det kul? Funderar på att söka jobb där.

      Känner en som jobbar där och han verkar väldigt nöjd

    Någon som nyligen tagit körkort?
    Tycker de är läskigt att köra fortf.

      Tog körkort för drygt ett år sedan. Tog några månader innan jag kände mig mer avslappnad när jag är ute och kör.

      Tog körkort för 12 år sen, är fortfarande lite läskigt att köra ibland ? Men ju mer man kör desto mindre nervöst! Det blir bättre ?

        Ja, är väl bara att köra på! ?

    Är så förstörd. Har lämnat, tagit mitt och pack och stuckit, efter 11 år tillsammans men jag mår så jävla dåligt. Trots att jag initierade separationen och inte ångrar det, är det så svårt att se ljuset i tunneln.

    Jag är mest ledsen över att han inte verkar fatta att det är över. Det har gått 1.5 mån och han älskar mig så djupt och tror fortfarande att det typ är någon flipp jag fått och ska komma tillbaka. Men det kommer inte då jag inte har romantiska känslor kvar. Det är mer som att jag förlorat ett syskon, ni vet, någon som vet ALLT, interna skämt och ger goda råd.

    Kommer det någonsin gå över? Är 35 år och känner verkligen att livet precis börjat. Kommer han släppa mig snart och kommer jag sluta sörja detta ”syskon”?

      1,5 månad är en kort tid. Det kommer ta tid att bearbeta så var snäll mot dig själv. Skulle råda dig att klippa all kontrakt med exet. Fortsätter ni ha kontakt kommer han att fortsätta hoppas och det blir också svårare för dig att skapa något nytt. Kanske kan ni vara vänner igen när han gått vidare med sitt liv men inte nu. Att fortsätta ha kontakt drar bara ut på det jobbiga för er båda.

        For inte då vi fortfarande har bodelning kvar. Han pratar med min familj mer typ varje dag om hur förstörd han är. Jag och han har ingen direkt kontakt.

          Oj, vad jobbigt. Kan de inte be honom låta bli? Har han ingen egen familj eller vänner att prata med? Och de bör inte berätta för dig vad han säger om de nu vill prata med honom.

    Är det någon som har någon erfarenhet och förhoppningsvis en liten solskenshistoria att bjuda på…
    Som kanske varit med om liknande, med magproblem och blod i avföringen, som inte var cancer…
    Jag har givetvis varit hos doktorn och väntar på undersökning.. men är så rädd och orolig, känner mig så ensam..

      Har jobbat som ssk länge på kirurgavdelning där många patienter hade blod i avföring. De allra flesta hade inte cancer utan problem med magsår/sår i tarmarna ❤️

      Min svärmor hade nyligen problemen med mycket blodiga avföringar. Efter att ha kollat med kamera i tarmarna så hittade dom en helt ofarlig polyp som var anledningen till det hela. Och den kunde dom vid ett annat tillfälle avlägsna så att hon blev av med problemen. Hon var så orolig innan att det skulle vara cancer så hon var väldigt lättad efter detta.

      Hoppas att du snart får komma och göra undersökningar så att du får ett svar. ?

      min kollega. hon hade autoimmum sjukdom sa hon men INTE cancer. får medicin o mår bra nu. kan vara infektion, hemmorojder mm allt är inte c. ?❤️

      Jag har det problemet och har haft från och till i typ 3 år. Vet fortfarande inte vad det beror på men det är inte cancer iaf ?

      Tack ? och S? för era svar.

      Och vad glad jag blev för din svärmors skull S?, förstår att hon blev lättad, så skönt.

      Jag hoppas att mina problem har en snällare förklaring också, och jag vet väl att man inte ska googla men när man gör det så är ju allt farligt.
      Jag hoppas undersökningen blir snart ?❤️

      Kan vara någon form av IBD

    Någon annan som haft den långvariga hostan som går? Var förkyld i en vecka i mitten på november och både jag och min pojkvän hostar fortfarande, hur länge hostade ni andra som haft denna skiten? Vill bara börja träna igen!

      Jag! Inne på åtta veckor nu… var hos doktorn och fick kortisonspray att inhalera. Verkar hjälpa, peppar peppar. Vill också träna! Krya på dig!

      Min sambo och barn och även flera av våra vänner har haft en ihållande hosta LÄÄÄNGE.

      Jag hade en långvarig hosta efter coronasmittan den första coronavåren och hostade ut lungorna 11 månader i sträck ??

        Låter hemskt! Tror våra grannar vill bli av med oss såhär efter 2 månaders hosta ?

      När jag hade så långvarig hosta efter en infektion (detta var dock långt innan covid) gick jag till vårdcentral. Fick Bricanyl (luftrörsvidgande astmamedicin som man inhalerar) utskrivet att ta enligt en viss ordination (som jag inte minns vad den var) ett visst tag, och det hjälpte. Ingen aning om det var en ”legit” behandling för långvarig hosta hehe men som sagt vc-läkaren gav det till mig enligt hans eget initiativ. 🙂

    Hej! Ingen här som har tips på hur jag ska stalka upp en person haha? Vi har träffats en gång så vet inte mycket, vet förnamn, utbildning och ursprungsland basically så inte mycket att gå på. Men vill verkligen hitta personen i fråga.?

      haha jag tycker det är ganska lätt. sök på förnamn ålder och ort. antar att du vet vart han bor o ålder?? sen kanske det finns något mer tex.” jag har egen firma ”ok då söker man på namnet och typ byggfirma i den orten. kolla ratsit och mr koll. lycka till ?

        Hahaha jo men X är utbytesstudent?

          hen kanske är med i en grupp för utbytesstudenter vid skolan på fb? 🙂

    Försökt leta info på resebolagens sidor med hittar inte så frågar här. Någon som rest utomlands med barn och kan berätta hur ni gjort med bilbarnstolar? Står på de flesta bolagen att det inte går att boka bilbarnstol vilket jag tycker känns dåligt. Måste man checka in egna eller går det att hyra på något sätt till taxi osv? Tänkte oss en resa till familjehotell med all inclusive och sånt och känns så konstigt att inte resebolagen kan erbjuda någon form av säker transfer till hotellen. Vill inte sitta med barnen i knät i transferbuss direkt..

      Vilket land åker ni till? Det är olika lagar och regler i olika länder kring bilbarnstol. Tex när vi åker till Spanien så bokar vi taxi från flygplatsen till hotellet och anger ålder etc till bilbarnstolar. Aldrig varit några problem. När vi rest med en 5-månaders utomlands hade vi med babyskydd dock.

        Okej men då bokar ni taxi själva från flygplatsen då? Det är inget som resebolagen kan hjälpa till med? Aldrig rest med barn så har noll koll ? vi har tänkt åka till Grekland.

          Vi tog alltid med bilbarnstolen, checkade in den som specialbagage.

    M på Instagram. Nån som vet varför exet socanmäler och håller på? Så märkligt. Som om hon skulle skada sina barn med blåmärken. Man ser ju hur mkt hon gör för barnen.

      M?

      Well i de lugnaste vatten. Vet inte vem du menar, men sociala medier lyfter ju knappast om man misshandlar sina barn.

      ja det är så sjukt ?lider med henne ❤️

    Jag och min pojkvän bråkar varje dag (bråk som i att man sårar varandra och går och lägger sig osams varje kväll). Vi borde gjort slut eller gått i parterapi för länge sen.. Jag vågar inte berätta för vänner eller familj så håller allt inom mig.. skäms så mycket över att jag låtit det gå så långt (typ blivit deprimerad), jag är den som brukar vara självständig och peppa mina vänner liksom. Nu ska vi försöka med parterapi men blir det sämre innan dess så bara måste jag göra slut..Alla ni kloka ge era bästa tips hur man överlever när det känns som ett mörkt stort hål i ens hjärta <3

    Kanske en känslig fråga.. men hursom. Jag och min sambo har varit ihop drygt 6 år och tyvärr haft lite halvtråkigt sexliv, det händer liksom inte så mycket och är lite samma lika hela tiden.
    Han har tex aldrig gått ner på mig. Förrän ikväll, då frågade han om han fick göra det.
    Blev så chockad för jag har i alla år trott att jag kanske är äcklig eller att han bara inte gillar det.

    Sen kommer nån sjuk tanke att tänk om han varit otrogen och att det är därför han ville detta nu.
    Vi kommunicerar inte så jättebra om ”känsliga” saker så jag har aldrig tagit upp vad jag gillar osv… vilket aldrig varit ett problem med andra killar, men min sambo kändes så väldigt oerfaren när vi träffades och så har det blivit som det blivit.

    Borde ju vara nöjd över utvecklingen men jag tänker bara att han säkert varit otrogen eller nåt. Dum man är…

      Börja med att prata med honom.

      Har ni inte pratat om vad ni gillar/vill testa och varit ihop i 6 år? Hur ska någon av er veta vad den andra tycker om ni inte pratar med varandra? Steg ett – kommunicera!

      Jättebra att han vågar ta initiativ ju. Man utvecklas och vågar föreslå mer. Det behöver inte ha med otrohet att göra.

    Tack vare mina barn har jag precis upptäckt ”I just want to be cool” och deras program ”Skolan”.

    Jag vet ju att jag inte är målgruppen, men jag skrattar verkligen högt och är (mina 35 år till trots ?) lite småkär i Emil Beer.

    Har ni någon sådan ”fånig små-crush” på någon?

      Åh det är så kul! ❤️

      Jag har aldrig riktigt förstått deras målgrupp ? de verkar ju vända sig till barn men i många klipp är det drog och sexrelaterade skämt har jag reagerat på.

      Blandade ihop först och trodde du menade Dunderhumor och kom ihåg Herr Kanin!

      Måste till YouTube nu och kolla Herr Kanin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.