Dags för Mello – Tone Sekelius

You know what time it is!
It’s Mello-time, och som vanligt så går det att hitta en och annan influencer bland de deltagande.
I morgon är det dags för deltävling 1 och där hittar vi ingen mindre än Tone Sekelius. Hon deltog förra året med låten ”My way” och gick till final via ”semifinalen”(tidigare andra chansen) där hon slutade på en femteplats.
I år tävlar Tone med låten Rhythm Of My Show, som är skriven av Anderz Wrethov, Dino Medanhodzic, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Tone Sekelius själv och du kan tjuvlyssna på hennes låt här på SVT Play.

Jag ÄLSKAR refrängen på hennes låt och tror att den kan komma ganska långt i tävlingen, trots att det än så länge är den enda låten från årets startfält som jag lyssnat på. 😉
Vad tror ni, mina fellow mellovänner?
Hiss? Diss? Oklart?

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan man höra låtarna i förväg? Är det nytt?

      Nej, man har kunnat en bit av låtarna i förväg iallafall de senaste 15 åren. 🙂

        Ja från 14.00 samma dag som tävlan varit. Nytt är att det är tidigare.

          Nej man har i flera år kunnat höra en snutt av låten tidigare, inte samma dag som tävlingen varit.

      Har svt forfarande kvar de urusla ljudmeckarna? Stackars Tone hen hördes inte genom musiken. Inslag två var bättre dvs sången hördes. Är det så att ljudmeckarna färgar inslagen efter vad de själva tycker eller är de bara dåliga på sitt jobb.

    Lyssnade på hennes och Beas podd nyligen och blev lite förvirrad över att båda var väldigt osköna och raljerande. Trodde att Tone var en helt annan person av det jag sett av henne tidigare.

      Slutade lyssna på deras podd just för att de var så otroligt osköna och verklighetsfrånvända. Alla som bodde utanför Stockholm var ”lantisar” och de verkade inte ha någon som helst uppfattning om hur livet fungerar för ”vanligt” folk. Kanske för att de är unga, alltid varit influensers och inte har haft ett ”vanligt” jobb någon gång. Jag vet inte men ja, otroligt osköna.

        Men jösses, Tone är ju uppvuxen i Växjö och är själv en ”lantis” med det synsättet. Vad har hänt?

          Metropolen Växjö! Fint ska det va!

            Haha Växjö är verkligen Sveriges tråkigaste stad!

        Då är väl tone lantis med eftersom tone inte är uppväxt i Stockholm

        Bra verkar vara så himla jobbigt. Hon och Felicia Bergström verkar inte mogna och växa upp. Sara songbird var också så skränig och fjantig förr men har blivit riktigt go under pandemin tycker jag.

          Vad har hänt med Felicia förresten. Hon bara gråter i nån vlogg

            Hon gråter jämt i ALLA vloggar. Helt hysterisk människa

            Felicia gråter väldigt ofta har man följt henne vet man det är ett återkommande tema, hon har väldigt lätt till känslor. Vissa människor håller ju känslor mer på insidan andra utåt och Felicia är verkligen utåt, hon sa i någon vlogg hon är bra på att dölja känslor och det kändes chockerande för folk som följer henne att höra inte ens i hennes vloggqr är det
            Få känslo/gråt klipp.

      Har inte lyssnat på podden men upplevde henne som väldigt oskön när hon programledde paradise. Hon framstod som rätt så dryg mot deltagarna tyckte jag.

      Sen tycker jag inte att hon har så bra sångröst. Men har bara hört förra mellolåten, inte årets.

        Håller med kring rösten men det är väl bara preferenser.

    Tones låt är BRA men extremt svårsjungen låter det som. Jag tror att hon kommer få svårt att framföra den och kommer behöva otroligt mycket hjälp från kören i kulissen för att kunna ro detta i hamn. Särskilt eftersom hon ska dansa också. Jag tror hon går vidare men hon behöver göra ett klockrent nummer och sjunga rent för att ta det till finalen. Igår på repet hade det tydligen varit katastrof både med själva numret och med sången.

    När jag såg årets uppställning av artister trodde jag att det var en repris, kändes som om alla var med förra året också.

    Har Tone nu bytt helt till att vara kvinna eller är det hennes artistpersona?

      Tror inte hon använder manlig identitet alls längre?

      Bytt helt ?

      Händerna avslöjar ursprunget. Samma sak med Filippa Fernqvist.

        Och? ?

        Tycker mer än händerna avslöjar det, fast det spelar ju ingen roll huvudsaken är ju att tone är nöjd

          Nöjd är väl en grov överdrift.. att vara född med fel könsidentitet för att sedan behöva operera sig och leva på hormoner för att känna sig ”rätt” är väl inte ultimat, hon önskar nog att hon fötts i rätt kropp från allra första början. Men hoppas hon mår bra! ?

    En grej jag inte fattar är varför det alltid krävs minst fyra personer för att skriva en mellolåt. Turas de om att komma på rimmen?

      Två som skriver text och två som tonsätter. Kanske någon som typ…mixar eller vad det heter.

      Jag har bara skrivit jättelöjliga spexlåtar, men det underlättar ofta att vara två, så att man har ett bollplank. Inte alls samma som en riktigt låt, men ändå.

    Rhythm Of My Show är ett jättekonstigt låtnamn.

      Haha ja. Känns mest som en sammansättning tuffa ord som tillsammans blir…..ingenting?

    Skön låt! Men Tones sångröst är inte klockren. Håller tummarna för henne att hon håller ihop det och inte är lika stel på scenen som hon var förra året.
    Men alltså, Raggen går! Kul ju! Inget att vinna Eurovision med, men oj vad jag och barnen kommer dansa till den! 🙂

      Hon har tyvärr inte en röst som håller måttet. Det är obegripligt för mig att någon väljer att ha med en person som definitivt inte är en artist av hyffsad kaliber bara för att personen är ”känd”.

        Ehh nej? Hon har varit känd youtuber sen typ 2015 och kom ut som trans 2021. Sluta snacka om saker du inte har koll på.

          Han hade inte blivit lika känd om det inte skett ett könsbyte

            Hon*, och vad är ens din poäng? Folk som blir mer kända än andra blir alltid det på grund av att någonting gör att de sticker ut från mängden.

              Min poäng är att han inte hade blivit ett lika stort namn utan könsbytet. Jag var inte otydlig.

                Är det gött att vara respektlös Maria?

                  Tycker jag inte att jag är. Gäsp.

                    Stor gäsp på dig!

                    Du är uppenbarligen bara ute efter att spy transfobi omkring dig.

                Vem har sagt emot? Undrar bara vad ditt syfte med att påpeka det är? Kommentaren du svarade på sagt ju emot att hon _enbart_ är känd för att vara trans.

                  Vet inte helt vad du menar nu.
                  Men jag har bara uttryckt min åsikt.
                  Ofattbart att människor här blir chockerade över det. Och spy nåt? Nej, igen – min åsikt
                  Alla behöver inte tycka likadant och det gör människor sällan

                    Du har visat dina färger och dina åsikter, jag är inte intresserad av att diskutera med inskränkta, respektlösa människor. Ha ett fint liv!

    Tycker inte hon har någon röst man vill lyssna på och jag tycker hon verkar vara riktigt dryg. Fattar inte ens varför hon får chansen till allt hon uppmärksammas för. Eller jo förresten det gör jag…..

      Ja, bättre att de fortsätter ge den typen av uppdrag till lika okvalificerade tjejer enbart på meriten att de är snygga. Då kan vi känna oss trygga i att även nästa generation kommer må skit över sitt utseende, istället för att – Som med Tone – ge dem möjlighet att se olika typer av människor representerade.

        Hon kan väl vara programledare eller något om hon nu ska synas och representera. Varför just sångare när hon faktiskt inte har en bra röst?

          Inte heller det är väl konstigare än att snygga tjejer får sjunga fast de inte har bra röster

            Men får de det? Jag tycker de flesta andra artister faktiskt sjunger bra, även de riktigt snygga som Zara Larsson, hon har ju inte blivit artist för att hon är snygg utan för att hon sjunger bra.

              Ja Zara Larsson är otroligt duktig, hon är uppenbarligen inte en av de jag syftar på. Men det finns gott om artister som inte låter bra utan autotune – Typ Jessica Simpson och Jennifer Lopez är klassiska exempel.

    Ingen låt hon kan sjunga. Ge den till Sia istället

    Hon kommer inte att vinna. Tror definitivt att det kommer att komma starkare bidrag

    Läste att hon live mest pratade istället för att sjunga eftersom en var för svår och hon eg inte kan sjunga. Förra året var ju sångrösten bedrövlig och kören skötte allt.

      Fast nej kören skötte inte allt förra året. Finns mic only klipp på youtube titta på. Däremot verkar ju årets låt vara väldigt svårsjungen och där hade det väl gått åt skogen tredje omgången, den som pressen fick se.
      Tyckte låten verkade bra, förra året tyckte jag den lät mossig tills jag såg hela framträdandet. Ipr blir det kanske tvärtom..

    Låter väldigt svårsjungen. Hoppas hon fixar det
    live ?

    tycker inte hon har någon sångröst alls eller utstrålning ( iaf förra året stod hon ju bara rakt upp o ner m sina utstyrsel, visst var det en pampig låt då och inget fel m låten men även då dålig sångröst )
    ge låten till någon som har bra sångröst o utstrålning

    Bara för att hon är känd av olika anledningar så betyder inte det att man har en sångröst

      JAg har ju inte sett årets framträdande, kanske är skitbra. Så jag kanske ska chilla lite 🙂

      Schlagerfantaster går ju igång på trans så går säkert vidare

        ”Schlagerfantaster går ju igång på trans” – ursäkta va? Vad baserar du det på? Mig veterligen så är Tone den enda transperson som tävlat i festivalen så det blir ju lite skralt underlag till att göra några uttalanden på.. Och jag är ju schlagerfantast så jag borde ju veta.

        (After Dark är drag och något helt annat. Det fungerade förövrigt också bara första gången de var med, för 19 år sedan).

          De går igång på trans… att få ”identifiera sig” med olika etiketter är inne…

          Den där österrikiska sångaren som vann, det var ju en transperson.

            Nej, inte transperson.
            Det var en DragShow-artist. (Typ). Han identifierar sig som en man med ”personan” på scenen var en… ”kvinna med skägg typ.”

    Tjej

    vet inte, både och eller klar med processen?
    ff mörk röst men har nog genomgått en del op o så
    Jag vet faktiskt inte

      Vi vet att Tones könsidentitet är kvinna. Väldigt onödigt och osmakligt att spekulera i det biologiska och hur långt gången i eventuell op hon är.

        Mm könsidentiteten ja. TS undrade om tone biologiskt är man eller kvinna

          Ts frågade inte specifikt om biologiskt kön, det var nog din transfobi som projicerades lite där 🙂

    En tjej, transtjej. Dvs föddes i en pojkes kropp men kände att det var fel och ändrat den för att passa den hon är på insidan.

    Fy bövelen vilket tråkigt startfält i Mellon, lär bli ständiga ”diskpauser” i år…Såg gaphalsen Crone (aka ”jag tror jag är en dj/house artist”) är med iår igen. Sen kan ju Tone inte hålla tonen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.