Öppet spår

Förlåt, jag fastnade i trafiken på 222:an i över 2.5 timme. ??

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

349 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Redan onsdag!

      Ja och snart mars. Sedan påsk och vår. Hurra. Nu kommer ljusare tider. ?

        Hoppas hoppas HOPPAS inte att det blir vinter igen bara. Har varit så skönt med 6 grader och ingen snö nu ett par dagar

          Jag hoppas på -6 och 20cm snö!!!!!

            Sluta

            Håller med! Några minusgrader och snö. Det här gråa slasket är vidrigt.

              Men varför ska man behöva välja mellan 2 dåliga alternativ ? +4 och SOL duger väl ?

          Testa Göteborg. Vi har haft snö tre gånger sedan 2012

            Men det är ändå kallt blåsigt och jävligt

    Jag har hamnat i ett dilemma med en väldigt nära vän och behöver få era åsikter/input för att inte tappa det!

    Det är så att jag ska gifta mig i sommar och min väns första barn firar sin 1årsdag dagen efter, vilket har gjort henne arg på mig och hon kräver att jag ska byta datum för hennes skull (för att hon hade gjort det för mig, säger hon). Hon förstår inte varför det datumet är viktigt för oss trots att jag har förklarat att vi väljer ju dagen utifrån våra liv och hur vi vill ha det. Vi vill gifta oss sensommar och dessutom är det datumet ”vår” dag. Jag kan inte heller flytta fram eller bak en vecka för då jobbar jag och får inte ta semester utanför mina tilldelade semesterveckor. Vet att man får permission på bröllopsdagen, men det gäller inte dagen innan eller efter vilket innebär väldigt mycket stress. Jag har verkligen försökt att hitta lösningar.
    Jag blir jätteledsen att behöva sitta och förklara att jag tyvärr inte kan planera mitt bröllop utifrån någon annans önskemål, känner att det inte ens borde vara en diskussion. Hon är en väldigt nära vän och självklart önskar jag att hon kunde vara med på bröllopet. Men hon ser det som att jag tvingar henne att välja mellan mig och sitt barn, trots att jag självklart har sagt att jag har all förståelse för om ni inte kan komma. Jag förstår ju besvikelsen hos henne, men det här med att KRÄVA att jag ska byta datum…
    Är jag en dålig vän för att jag inte vill byta datum för henne? Tycker ju typ att jag har rätt men med tanke på hur hård hon varit blir jag osäker ?

      Alltså det är mycket, mycket svårare att flytta ett bröllop än att fira en ettårings kalas. Kalaset är till för de vuxna, inte barnet. Barnet fattar ingenting. Hon borde kunna mötas i att kunna flytta fram det exempelvis en helg.

      Nej, du är inte en dålig vän. Hon är helt orimlig och dum i huvudet.

        1 årskalas.. snark. Ungen kommer inte fatta. Vad knasig hon är

      Förstår inte problemet. Barnet fyller år dagen EFTER.

      Nej. Helt ärligt hade jag sett över vänskapen med den personen. Har haft liknande ”vänner” som jag nu sagt upp bekantskapen med. En riktig vän förstår, finns där och kväver en inte. Enligt henne ska alltså ditt liv kretsa kring henne. Låter som att ni är bästisar som går på mellanstadiet på din beskrivning.
      Du har inte gjort något fel. Stå på dig!

      Nej du är inte en dålig vän. Hon är en dålig vän som inte kan tänka utanför sin bubbla. Hennes barn vet inte ens om att det fyller år så hon skulle kunna fira barnet vilken annan dag som helst. Och det är ju inte samma dag? Så hon skulle väl kunna fira sitt barn på den rätta dagen ändå. Nej jag tycker det är hon som är orimlig här.

      Herregud, så du skulle flytta ett bröllop för en1-årsdag?
      Hon hinner väl fira sitt barns kalas dagen efter, en ettåring bryr sig knappast. Jag tycker inte du ska må dåligt över detta, det är ditt liv och ditt bröllop.

      Kan de inte ha kalaset dagen efter ert bröllop eller?

      Varför kan hon inte komma på bröllopet oavsett? Bor ni långt ifrån varandra? Förstod inte riktigt. Hennes reaktion låter väldigt märklig dock. Hur kan hon anse att hennes liv är viktigare än ditt?

        Skulle aldrig orka vara vän med en sådan person. Detta kan väl inte vara första gången hon tror att jorden enbart snurrar runt henne? (Blir väldigt förvånad isåfall)

        Ja hon bor i en annan stad, ca 3-4 timmar bort. Har förslagit att hon kan komma på fredagen och sen åka hem efter vigseln eller innan det blir för sent så hinner hon med båda. Men svaret är bara ”nej nej nej du SKA byta”. Ja det låter ju så absurt när jag skriver det. Självklart skulle jag inte flytta dagen för henne, min fästman tycker ju hela situationen är knäpp. Men det här är vän som skulle vara min brudtärna dessutom.. ääeh gud situationen är verkligen sjuk ?

          Det där är ingen vän. Flytta absolut inte bröllopet. Ska hon hålla på sådär så kan hon gott stanna hemma tycker jag.

          dumpa henne. vilken narcisstist.
          hon är ju helt orimlig.
          usch sån dålig vän hon är.

          Hur många gäster har ni bjudit?
          Säg 50 pers, och att dessa har i snitt 1,5 barn var. Om ni ska undvika att lägga ert bröllop på gästers + barns födelsedagar inkl dagen före och efter är det 375 dagar per år som går bort.
          Lycka till med planläggningen!

          PS: hon är fullständigt koko.

          Vad är det för fel på människan?

      Vad är hon ens arg på? Det är ju inte ens samma dag?? Även om det var det så är den reaktionen total orimlig. Barnet kommer ju inte ens ihåg första födelsedagen.

      Hon kan fara åt fanders och fira sitt barns 1årsdag eller annan dag, hay!

      Har jag förstått det rätt, din väns barn fyller år dagen efter och där tycker din vän att du ska flytta eran bröllopsdag?

      Om jag förstår rätt så är det nått fel i huvudet på din vän, givetvis ska ni inte ändra dag, det är din och din mans dag, inte din väns.
      Hoppas det ordna sig.

        En god vän hade sagt: vad glad jag blir för din skull. Det är många saker att ordna inför ett bröllop är det något jag kan hjälpa till med?

          Exakt.

      Är du ett troll? Om du inte är det, trollar din kompis dig? Detta är helt orimligt av din kompis, så sjukt ego av henne. Om hon inte vill va din kompis så är det hennes förlusten och inte din. Låter som att ni bor i en liten by? Annars hade du hittat nya kompisar för länge sen?

        Haha nej jag bor i en storstad. Jag har många andra vänner ? men det här är en barndomsvän som jag såklart ville ha med på bröllopet. Jag fattar att det låter sjukt hela situationen, det blir mer absurt för mig ju mer jag tänker på det..

          Och du funderar ens på att flytta ditt bröllop?

          Antagligen är det väldigt stort för henne att barnet fyller 1, hennes första, det kan man förstå. Hon kommer inse det till slut, att vad dum hon är. Hon kanske har planerat stort i sitt huvud och så rubbas det. Självklart ska du inte behöva ändra datum. Hon lugnar nog ner sig till slut

          Alltså nu är jag gravid med mitt första och extremt efterlängtade barn. Första födelsedagen kommer att vara stor för mig. Om jag skulle be min vän flytta sin bröllopsdag? Aldrig I hela livet.
          När min absolut bästa vän gifte sig dagen före min födelsedag tyckte jag att det var praktiskt för det gör ju att jag minns när deras bröllopsdag är. Din vän har en helt orimlig reaktion

      Givetvis har ni rättigheter att sätta ert egna datum för er speciella dag! Kan inte din vän delta på bröllopet för att hon tycker ett hennes barns första födelsedag är viktig, är det hennes val & givetvis tråkigt för er. Det är alltid svårt lägga vikt i vad man själv anser är viktigt och vad någon annan tycker men att kräva att ens nära vän ska byta datum för ens egna skull, det gör man inte. Fokusera på det personer som ser framemot er dag, att få fira med er! Har du och din vän en god och fin relation, kommer ni kunna kommunicera framåt när stormen lagt sig 🙂

      Tycker inte att hon har rätt att kräva dig att byta datum eller ge dig dåligt samvete. Undrar bara hur lång distansen är mellan hennes bostad och bröllopet? Tänker om det är möjligt för henne att gå på ditt bröllop och sen fira barnet lite smått dagen efter? I så fall ser jag inte alls problemet.

      Nääää inte ska du byta dag!! herregud hur kan din vän ens säga nåt sånt och bli arg???? ingen bra vän..
      alltså 1 års kalas, inget som ungen ens minns och hon får väl låta bli o dricka så hon orkar ha ett tråkigt 1års kalas. säg att du inte vill diskutera detta mer.
      Njut av din bröllopsdag ??❤️??

      Hahaha alltså förlåt men det är det sjukaste jag har hört. Att ni ska flytta er bröllopsdag för att ungen fyller ett år DAGEN efter? De får väl hålla sig nyktra om de vill ha kalas då eller vad är problemet?
      Du är INTE en dålig vän. Du ska snarare ha cred för att ha försökt fixa och dona runt det. Det hade inte jag gjort.

      Detta hade du kunnat svara på själv att du självklart inte ska byta dag på ditt bröllop. Din vännina visade ju nu tydligt sin rätta sida och sån person vill du inte ha i ditt liv i längden. Jag fattar inte hur folk orkar ha så här dramatiska och krävande sk vänner omkring sig. Detta inlägg ser dock ut som ett snarlikt inlägg jag såg på Flashback för ett tag sen.

      Oj vilken vän! Har själv barn och hade utan 0 problem med att fira min ettåring helgen före eller efter. Barnet blir 1 år och kommer inte veta någon skillnad. Tycker hon är oresonlig.

      Hon är ego och tänker bara på sig själv. Dags att överväga om det är en mogen vän du verkligen vill ha i ditt liv?

      Vilken sjuk kompis. Du har helt rätt! Barnets födelsedag kommer ju varje år, du gifter dig bara en gång!! (Antagligen)

      Ville ge råd men saknar typ ord? Nått av det värsta jag hört.

      Nej du är helt rimlig och hon totalt orimlig ? man kan inte bara flytta ett bröllop sådär i en sväng ?

      Men födelsedagen är ju dagen efter? Det krockar ju inte med bröllopet?

      Nämen snälla… Din vän verkar hemsk, förlåt… Men det är ju 100 ggr enklare att fira sin 1-åring veckan därpå än att ändra bröllopsplaner! Barnet har ju ingen aning om vad som pågår utan det är ju familjen runtom som njuter av kalaset. Nej jag tycker du ska låta bröllopet vara precis som ni har planerat och säga till vännen att det är ju synd om hon inte kan komma men nu är det som det är.

      Du har ju fått massa bra svar på familjeliv, släpp det nu? Fasa ut denna sk vän.

        Är inte ts men vad spelar det för roll om hon skriver här också?
        Det är ju olika forum liksom. De flesta har nog inte deltagit i ngn familjelivstråd.

      Usch det här får mig att rygga tillbaka. Det här är en allt annat än lättsam relation!

      Du ska absolut INTE planera er dag efter någon annan. Duger det inte får hon väl stanna hemma bara? Usch, sånt här får mig att rygga tillbaka. Det här är en allt annat än lättsam attityd… Blir sjukt irriterad å dina vägnar ? Har tyvärr varit med om liknande själv men då med ett dop för vårt barn…

      Förstår inte vännens problem? Födelsedagen är ju nästa dag och ettåringar har dessutom inte koll på vilket datum det är. Givetvis ska du inte byta datum, jag hade nog trott att vännen skämtade. ?

        Tack för att ni tog er tid att svara! ❤️ Även om jag känner att jag gör rätt så är det skönt att höra utomståendes inputs. Uppskattar verkligen det!!

      Känner mig nödgad att svara eftersom det här kommentarsfältet verkar ha emotionell mognad som en 4 åring, so here it goes.
      Din kompis är sannolikt inne i sin lilla bebisbubbla, vilket gör att man blir lite knäpp och förlorar fokuset på omgivningen. Hon kommer nog bli sig själv igen i sinom tid och fatta att hon kanske var lite egocentrisk i sitt krav. Är du intresserad av att ha kvar henne som kompis så får du vara den större människan och ha överseende med detta. Det innebär dock inte att du ska behöva flytta ditt bröllop, förstås. Är hon besviken för att hon förstår att du inte kommer att kunna komma på kalaset och det är kanske där skon klämmer egentligen?

      Barnet fyller år dagen efter bröllopet, vad är problemet? Om det är så viktigt att fira barnets 1-årsdag så antar jag att din vän kommer att göra det på den rätta dagen, inte dagen innan. Du är ingen dålig vän, det är hon som ställer konstiga och orimliga krav.

      Varför kan hon inte vara med ? Gifter ni er i ett annat land ?

    Behöver tips på hur man gör ett rum så spännande, fantastiskt, klättervänligt och roligt som möjligt för sina katter ?

      Pinterest är guld! ?

    Har ni som blivit ensamstående på heltid med barn känt att ert liv blev bättre utan pappan? jag känner så. blev dumpad o ensam med flera barn och hade inget då han ägde allt. reste mig och nu har jag en stabil tillvaro mår bättre och har det bättre både ekonomiskt och i vardagslivet 🙂

      Pappan till mitt barn har inte alla hästar hemma så för min del är det helt bra utan honom ?

      Han är snäll mot vårt barn så dom får gärna umgås men pga distansen så träffas dom sällan: jag gjorde slut.: och gjorde det beslutet

      Är dock väldigt glad jag inte hade fått fler än ett barn med honom för då hade det känts tuffare.

      Folk målar ut de som man inte kan hitta någon som ensamstående mamma ibland och det kan man visst.

        Det är klart man kan hitta någon. Men något jag märkte var att andrasorteringen av singlar verkade tro att de plötsligt hade en chans ? Som att man inte fick ha samma standard längre bara för att man kom med ”bagage”.

          Klart man får ha sina krav, brukar ju börja med att den ensamstående har relativt mkt krav som de sen snabbt släpper när de blir kär i någon. Klart alla får drömma.

      Mitt liv blev bättre. Mitt barn räddade mig ur den destruktiva relationen med pappan och jag har sen dess pluggat upp betyg, gått en universitetsutbildning och har nu ett bra jobb. Jag har mycket stöd av familj och vänner och känner mig sällan ensam. Vi är väldigt nära i min familj och de har alltid varit väldigt engagerade i mitt barns utveckling så jag har aldrig känt att jag saknar någon att dela de ögonblicken med.

      Det negativa är ju såklart att mitt barn inte träffar sin pappa (hans val) vilket gör väldigt ont emellanåt.

    Jag ska på jobbintervju på tisdag och behöver era bästa råd & tips.
    Ge mig allt ni har, do’s & don’ts, intervjutekniker, vad jag ska tänka på etc.

    Jag har varit på min nuvarande arbetsplats i 10 år och är extremt ringrostig gällande intervjuer. Jag är medveten om att jag behöver vara väl förberedd och jag vill verkligen inte misslyckas med intervjun.

    Självförtroendet är inte på topp direkt och jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig av en jobbintervju.

      Jag har slutat se på intervjuer som något att vara nervös över. Försök tänka att intervjun är till för att se om arbetsplatsen och jobbet är rätt för dig.

        Jag skulle just tipsa om samma sak. Se det som att du ska känna av om jobbet är för dig, inte bara tvärtom.

      För mig har det känts tryggt att skriva ut jobbannonsen och ha framför mig under intervjun. Där har jag t.ex. strukit under de delar av jobbet som verkat extra intressanta, samt kompetenser/erfarenheter som efterfrågas som jag har (visar vad man kan bidra med till arbetsplatsen) osv.

      Jag brukar gå igenom annonsen och stryka över det jag tycker är viktigt/verkar viktigt för arbetsgivaren och sen relatera det till egenskaper/erfarenheter jag har. Sen brukar jag även gå igenom exempelfrågor från arbetsintervjuer och även där relatera till egenskaper/erfarenheter. Övar på detta tills det sitter och sen brukar jag känna mig väl förberedd inför intervjun, vilket brukar hjälpa mot nervositeten.
      Stort lycka till! ?

      var lugn, visa ett lugn. även om du är skit nervös. tala lugnt och inte för långa utsvävningar. ingen flams o, babbel.
      det grejjar du. och om det inte går bra så kommer. fler jobb. lycka till ?

    Är det bra att basta varje dag? Traditionell bastu då.
    Erfarenheter?

      Det är inte dåligt i alla fall. Basta på!

      Ja alltså min mamma kom ju från Haparanda. Och att basta där är ju något speciellt. Men varje dag skulle jag inte basta. Typ två gånger i veckan.

      Bra för vadå?
      Inlärningen av ett nytt språk?
      Nej
      Att blir varm?
      Ja
      Synen?
      Nej
      Välmående?
      Ja, om man tycker om det.

      För elräkningen är det inget vidare ifall det är en elbastu.

      Jag känner flera som bastar varje dag och ingen av dem verkar lida. Jag skulle gärna basta så ofta, men det funkar inte riktigt med min hudsjukdom.

      Bastu för mig har varit något förknippat med gym och allmän simhall. Inte fattat grejen med bastu på spa osv. Sen var jag ute och åkte skidor en hel dag, kom hem till stugan och bastade. Halleluja moment!! Tog en kall cola och åt lösgodis och vet inte hur länge jag satt där. Fick komplimanger för hyn dagen efter, haha. Om det var bastandet vet jag inte but still.

        Jag är medlem på ett träningställe som även är ett spa. Var där och bastade i morse då det inte är folk. Vilken feeling. Hämtade bubbelvatten, duschade kallt Och bastade. Alla muskelspänningar var borta och huden är som en mjuk rosig bebis ?.
        Därför tänkte jag införa detta som morgonrutin.

      Var försiktig så du inte torkar ut bara. Man förlorar ju ganska mycket vätska.

    Ni som tränar mycket. Jag Har några 5 kg hantlar hemma som jag gärna hade gjort några enklare övningar med hemma. Vilka hade ni rekommenderat då de inte är så tunga, men som funkar för hela kroppen?
    Vad är rimligt att göra tex varje dag för att stärka kroppen?

      Benböj/squats med en eller två hantlar, axelpress, situps med hantel, träna övre rygg med rodd lätt framåtlutad, träna tricept och biceps med hantlar.
      Finns huuuur mycket som helst att göra med hantlar och även med din egen kroppsvikt. Varva styrka med cardio (tex burpees eller löpning om du har löpband hemma).. finns miljoner videos på youtube också. Eller inspirerande fitnesskonton på instagram.

      Axelpress
      Knäböj
      Thrusters (kombination av ovanstående)
      Bicepscurl
      Russian twist
      Utfallssteg
      Hantellyft åt sidan
      Tricepspress

      Är hemskt dålig på de riktiga namnen på övningar men de här kan jag tänka mig funkar på 5kg:
      -biceps curl + axelpress i ett och samma ”svep”
      -triceps (ta en hantel) funkar ståendes eller sittandes och böj armarna ner bakom huvudet
      -bröstpress
      -höftlyft med hantel liggandes mot höftbenet
      -sumo squat med hanteln (eller båda) som du håller i
      -utfallssteg med hantlarna i vardera hand ner längs med sidorna
      -utfallssteg där du håller i en hantel och roterar/vrider överkropp åt samma sida som ditt främsta ben
      -russian twist (mage), ena hanteln håll i den med båda händerna. Eventuellt sträcka ut hanteln när du är i sidoläge.
      -planka där du står på hantlarna med händerna, ta en hantel upp i taget i en rodd.
      Lycka till! 🙂

      beror på vad du är van vid att göra. övningar på bilder är lättare att härma

      när jag började övertränade jag mig, så börja med säg 5 mjukare lyft och inte 40 rakt av och ha vilodagar

      Tips att titta på Pamela Reifs youtubekanal, många bra videor med både hantlar och utan redskap.

    Hur vet man om det är rätt egentligen? Jag är en övertänkare så det är så svårt att veta om det känns fel eller om jag överanalyserar relationen.

    Kan man funka ihop trots att man är olika?

      Då är det inte rätt.

        Kan du utveckla? Menar du att det inte är rätt pga att jag analyserar relationen?

        Åh kära nån såna här kategoriska kommentarer, jag blir tokig på dem! Så ohjälpsamt och oreflekterat. Jag vill då säga att relationer kan behöva utforskas nyfiket och att det inte alls behöver kännas ”rätt” eller på något särskilt sätt för att man ska fortsätta träffas. Givetvis ska man undvika röda flaggor men tenderar man att fastna i analyser om vad som är ”rätt” och ”fel” i komplexa frågor som kärlek och relationer är det nog bra att typ ta en dejt till istället för att grubbla hemma på kammaren.

      Ja, det kan man. Fint om ni kompletterar varandra ?

      Om man mår bra och trivs ihop så är det väl rätt. Men om det är många saker som gör att du behöver tänka om det är rätt och det är någonting du ofta funderar över så låter det ju inte speciellt rätt.

      Självklart kan man det, är det rätt så är det rätt oavsett olikheter och likheter.

      Så överanalysera inte utan känns det rätt för dig så go for it.

      Jag är en övertänkare också, har alltid övertänkt mina relationer innan jag träffa min man. Har två saker som jag slutat övertänka om och det är mitt förhållande och mitt jobb, det är i alla fall så jag vet att det är rätt.

      Men det är ju olika i alla situationer. 🙂

      Jag tror att man kan vara hur olika som helst så länge man är lika på det som är viktigt (värderingar t.ex, eller vad som nu är viktigt för dig). För mig är det till exempel viktigare att någon har liknande värderingar och bild av hur livet ska se ut, än att vi har samma intressen. För någon annan kanske intressen är jätteviktigt att ha gemensamt. Fundera på vad som är viktigt för dig i en relation och om ni matchar på det!

    Alltså Josefine Bäck. Hur cool är inte hon ❣️hon är min förebild.
    ensamstående och så stark och glad och hennes Billie är så himla söt.
    Vilken förlust för pappan. bara älskar alla stories med dom ?

      Pappan träffar dottern med. Så förlust skulle jag inte säga.

    Är ny på mitt jobb och har fått 2 uppgifter att göra tillsammans med en kollega som också är relativt ”ny”. Hen har arbetat ca 5 månader längre än mig och jag har till i princip fått lösa uppgifterna själv då vederbörande inte alls velat samarbeta/hjälpa till. Jag blir så oerhört frustrerad och upplever att jag inte kan lyfta det till ansvarande chef för att jag är så pass ny och inte vill bidra till osämja i gruppen. Har ni tips på hur man hanterar lata kollegor?

      Säg inget om det nu men dokumentera allt du gjort, alltså försök spara ner bevis på att du gjort allt jobb.
      Bibehåll god sämja och se vart det utvecklas. Om kollegan fortsätter och du får fortsätta jobba dubbelt så tar du fram alla bevis (på ett snyggt sätt givetvis) vid nästa lönesamtal.

      Ibland brukar sådana kollegor sortera bort sig själva, folk ser mer än man tror.

        Tack för tips❤️.

        Ta upp det på ett utvecklingssamtal, inte lönesamtal. Det kan lätt tolkas som att du vill få dig själv att framstå i bättre dager genom att kasta skit på en kollega. På ett utvecklingssamtal däremot kan du ta upp hur samarbetet inom teamet fungerar.

    Använder en av Lumenes cleansing milk-produkter för sminkborttagning och den är så dålig. Kanske är dålig för min hud men den tar inte bort sminket något bra och trots att jag sköljer bort krämen så är det som att det ligger kvar ett lager. Ville bara säga det.

      Haha känner igen känslan. Jag blev rekommenderad av en vän att testa it-cosmetics cc-cream och köpte den. Asdyr till o börja med. Första chocken var att den luktar typ toalettrengöring, inte nog med det – det var jättekladdig och heltäckande som en foundation och inte alls som en cc-cream. Den lägger sig i alla små linjer, så den är bara bra för unga (är 27) eller de med botox kanske.

      Nej, då kände jag bara. Nej. 450 spänn åt helvete

        Haha den prövade jag också. Skulle kunna täcka tatueringar och luktade knepigt.

        Har råkat ut för samma sak. Fy, vad besviken jag blev på den CC-cremen! Och inte billig heller.

        Haha blev också så besviken på den, så hypead? Dålig och fick dessutom finnar av den.

      Cleansing milks brukar vara väldigt skonsamma och är generellt inte så bra på att ta bort smink. De funkar bättre som ett andra steg i en dubbelrengöring, det vill säga efter en oljebaserad rengöring.

      Jag älskar Micellar Cleansing Water in Oil från Garnier! Använt Bioderma micellar water innan.

    Jag bor utomlands men är på besök i Sverige, Stockholm denna veckan. Jag är från en liten by på väst kusten så ingen Stockholmare i grunden.
    Nu när jag har varit här så är folk otroligt otrevliga, ber aldrig om ursäkt om de går in i en, de kan stå en stor grupp i dörren när man ska gå ut och ingen flyttar på sig eller ens ger mig personen en blick, osv osv

    Är detta en Stockholms grej eller Sverige grej? Känner absolut inte igen mig och är lite chockad ärligt talat hehe

      Det känns som en grej som händer lite överallt, en del är ouppfostrade helt enkelt. Kör armbågen i dom som går in i dig. Plöj igenom grupper som står i vägen.
      Skit i dom. Kör du ditt race.

      Blivit mycket sånt i stockholm. Folk är mer ego och stressade på bara 10 år har det ändrats mycket. Tyvärr.

      Flyttat hit från London och skulle vilja säga att det är en Sverige grej men att det är betydligt värre i Stockholm.

      Stockholmsgrej!

      Jag är Stockholmare men jag tycker det har blivit värre på senare tid. Att folk, Stockholmare, är mer sura, besvärade och otrevliga än vad jag upplevt tidigare. Vet inte vad det beror på kan inte heller gissa

        Inte lika många snyggingar på gatorna heller längre som det var förr. Kallt, hårt och lite mer fult.

          JAAA! Alla snygga är borta!! Vart tog dom vägen? Under pandemin blev folk otrevliga, bråkiga och fula. Det var inte så innan.

            De är i vinteride. Så här är det ju varje år, så fort solen kommer fram och uteserveringarna öppnar är folk plötsligt snygga och trevliga igen!

      Också uppväxt på västkusten och bor nu en liten bit utanför Stockholm, men jobbar centralt. Tycker det har blivit värre efter pandemin om jag ska vara ärlig.

        Håller med om att pandemin gjorde folk hemska. Man kunde inte gå någonstans utan konflikt. Folk bråkade på stranden och slogs med purjolökar i mataffärerna.

      Jag tror ärligt att det beror lite på vart man befinner sig. Jag brukar tex vara ofta i Fältöversten på Karlaplan och där tycker jag faktiskt att det är väldigt trevligt. Förra helgen var jag dock inne i city (alltså Drottninggatan osv) och det var ju bara hemskt!
      Men du kanske tänker på ”vanliga” ställen som typ St Eriksplan osv?

      Runt T-centralen är det alltid stress, knytpunkterna där en massa folk ska lotsas genom kollektivtrafik osv. Alla har bråttom och är redan på dåligt humör.

      Helt ärligt upplever jag att det här är en säsongsrelaterad grej också. Stockholm är inte kul på vintern, det påverkar verkligen folks humör. Helt annan stämning när det är lite varmare och ljusare. Men ja, Stockholm har blivit en otrevligare och kallare stad generellt också tyvärr.

    Precis kommit ut på andra sidan av magsjuka hela familjen. Tvättmaskinen har gått på högvarv sen i fredags. Äntligen friska!

      Usch vi är mitt i det nu. Fy fan ?

      Samma här! Jag var sist ut i familjen. Glad ändå att jag fick spy ifred, utan att sköta barn som spydde på samma gång. I 16 timmar spydde jag, mådde illa ännu två dagar senare, och på morgonen bajsa jag helt oväntat på mig när jag satt på golvet och väntade på min 2 åring som sprang runt och inte ville klä på sig. Blev helt förvånad då jag insåg vad som hade hänt. Älskar magsjuka ???

    Hur lång tid kan det ta att bli helt bekväm med någon egentligen? Eller finns det vissa man aldrig blir helt bekväm med – och således ett tecken att man inte passar ihop?

      Visserligen beror det väldigt mycket på vad du menar, mer rent generellt så låter det konstigt att bli ihop med någon man inte är bekväm med.
      Men du kanske kan utveckla vad du menar med inte bekväm.

        Bekväm är kanske fel ord, för det är jag, menar mer att kunna vara 100% sig själv. Är introvert och svårt att släppa in människor, tar lång tid generellt att öppna upp mig.

          Det kan ta ett tag ?
          Men är det en riktigt attraktion/förälskelse så brukar det lösa sig allt eftersom.
          Hoppas allt går bra för dig.

          Ååh vad jag känner igen mig. Men när jag mötte min man så bara släppte allt i princip direkt, han gick gå igenom mycket under den första månaden, haha. Har nog aldrig känt mig så bekväm med någon. 🙂

      Vissa kan det ta längre tid men om du inte känner dig bekväm är det nog inte rätt … av min erfarenhet brukar man känna av sånt relativt snabbt om det är rätt

      Det tog ca 6 månader för mig att bli bekväm. Vi var båda introverta och hade kemi, men svårt att vara oss själva i början. Idag är vi gifta och han är min bästa vän, min stora kärlek och mitt allt!

    Jag behöver hjälp… Jag tappar sååå mycket hår, känner verkligen hur det har tunnats ut, och då är det redan väldigt tunt sen innan. Varit vid läkare (gällande fler symtom) och alla prover ser bra ut, så helt enkelt är det stress 🙁 Förutom att stressa ner, vad ska jag göra? Någon som sitter på bra tips/erfarenheter?? 🙂 Använder Kevin Murphy sedan ett par månader, den för volym, men hjälper ju nada…

      Sover du med blött hår?

      Kolla b12, järn, ferritin, d vitamin. Googla på vsf värden bör ligga på, lär dig tyda dina egna provsvar.

      Jag förlorade väldigt mycket hår i samband med en ätstörning, vet inte om det stämmer in med dig. Jag äter biotin vilket har hjälpt!

      Jag tappade asmycket hår 4-5 månader efter covid

      Kerastase Genesis-schampo och serum. Tyvärr dyrt men jag började tappa mkt hår efter covid och efter andra omgången av samma sjukdom på ett halvår blev jag rädd för att tappa allt hår. Denna serie hjälper på riktigt! Tappar knappt hår under hårtvätt ens numera.

      Testa Nioxinserien med schampo osv!

      Jag hade testat Nioxin, hela kuren med schampo, balsam och serum. Det finns testpaket som räcker två-tre månader och då ska du redan se lite resultat. Med andra märken dock (som t ex Kevin Murphy eller Kerastase) så skulle jag ge det minst ett halvår. Man måste ha lite tålamod ☺️
      Dock ska ju en flaska KM eller Kerastase räcka så länge om du tvättar håret ca tre ggr/vecka, annars använder du för mycket av produkten.

      Men testa Nioxin! Och glöm inte hårbottenmassage samt undvik onödigt slitage såsom tofs på samma ställe varje dag eller blött hår över natten. Lycka till!

      Har du kopparspiral? Vanlig biverkan på en serie av kopparspiraler

    Jag får sååååååå jäkla ont i magen av min nya medicin. Magsmärtor, illamående och ingen aptit ?

    Ville bara klaga och tycka synd om mig själv. Tack.

      Sluta med den.

        Vilket bra råd hörru (ironi).

          haha perfekt råd ju, varför ska man ta medicin som man mår dåligt av? Det brukar finnas flera olika mediciner så rekomenderar dig absolut att prata med läkare och byta medicin!

            För du har ingen aning om vad det är för medicin? Det kan ju vara något livsavgörande/jätteviktigt ?

          Ja faktiskt. Min läkare försöker trycka i mig olika mediciner – TROTS att jag får kraftiga allergiska reaktioner varje gång – nu är det fanimej stopp. Jag är inget försöksdjur.

        Haha, om det vore så lätt!

      krya ❣️

    Kenza, Tanbyklara, Penny Parnevik, Rebecca Stella, Jennifer Persson, Jennifer Dolleris, Hanna Theorin, Fiippa Toremo, Nattid, Michaela Forni, Ben Mitkus flickvän CJ, Sara Biderman, Nicole Falciani, Molly Sandén. Och säkert fler som jag glömt.

    Är det inte väldigt många 2023-bebisar i influencervärlden?

      Säkert.. Dom enda jag har intresse av är Filippa och Rebecca ??

        Även om jag såklart blir glad för influencern i fråga brukar jag sällan följa graviditeter, men Filippa är ett undantag. Hon har tacklat situationen så himla bra och jag tror att hon kommer bli en helt fantastisk mamma.

          Känner du henne? Förlåt men hur kan man veta att någon kommer bli en fantastisk mamma bara för personen verkar trevlig på socialamedier? Allt där är ju bara ett spel

            Nej, det är en uppfattning jag får utifrån att hon verkar vara så genuin och mån om barnet. Om du ej är läskunnig så skriver jag klart och tydligt att jag tror, inte att jag vet. Varför så negativ?

              Bara trött på att alla tror att vissa kommer bli fantastiska mammor haha ? tänker att det inte är någon skillnad från alla andra som blir mammor

                Men vissa är ju bättre mammor än andra?

            Håller helt med ”Belle”. Jag har fått INTRYCKET av en otroligt varm och klok tjej som tacklat denna.. ja, chock eller trauma – på ett väldigt bra sätt .

      De är väl i den åldern då många skaffar barn, inget konstigt alls.

      Var väldigt många barn som föddes 2021. Det går väl i vågor

      Henrietta Fromholtz också

      Jag trodde Filippa Toremos efternamn var typ italienskt, men det verkar vara svenskt, uttalas Tore-mo. Jag trodde Torémo med betoning på e ?

        Påhittat svenskt efternamn.

          Alla svenska efternamn är påhittade någon gång. Förr använde man patronyma namn.

      Men alla är ju i den åldern då folk får barn. Helt normalt.

    HJÄLP! Skilda världar är borta från TV4 play, jag va bara mitt i säsong 2 ?

      Jag kan berätta hur det slutar för dig.

        Haha tack för omtanken men jag minns faktiskt slutet från när jag såg den på 90-talet ?

      Jag hade ca 30 avsnitt kvar när de sista säsongerna försvann i december.
      Tycker det är väldigt märkligt att de hade visningsrättigheter på det två första säsongerna längre än de sista, som man ju ser sist.

      Ja, det har gått på 7an på tv varje vardag kl 13:30, har sett på lunchen på jobbet och följt. Men kom inget nytt avsnitt i måndags! Vem bryter en serie på 98de avsnittet säsong två???

    Hörde idag ett barn som hette Hopp. Finns ingen hejd på barnnamn idag, men att köra det här amerikanska med random ord som namn var ju ändå lite nyskapande.

      Var en på P4 som ringde in och hade döpt barnet till Forest (eller Forrest stavning kanske) för de ville ha ett unikt namn och gillade skogen…

        Snälla säg att det var skåningar/smålänningar. Det är åtminstone så jag tänker mig uttalet i mitt huvud.

          Fou-west? Haha

      På vilket sätt lider du av att någon bestämmer själv vad deras barn ska heta? Vad heter dina barn? Berätta så man kan få komma med tankar om de namn du valt.

        Barnet kommer förmodligen lida

          Varför skulle det göra det?

            För de kommer behöva förklara hela tiden varför de har ett konstigt namn och vissa kommer behöva bokstavera skoten varenda gång någon ska skriva ner deras namn för deras WT-föräldrar ville döpa sitt barn till Heyleey eller Kitzone

              Om du nu är så orolig för att barnet ska lida så kanske du sak lägga av med den där fördomsfulla attityden och beteendet att uttrycka dig negativt om sånt som inte angår dig. Det är nämligen folk med din attityd som gör att barn med ovanliga namn lider.

                Ts och anonym 21.20 är inte samma person, bara så det är sagt.

                Jag har ett ovanligt namn och det är ta mig tusan omöjligt för mig att säga mina kontaktuppgifter muntligt eller få mitt namn rättstavat överhuvudtaget så jag skulle aldrig ge mitt barn ett namn som inte stavas som det låter

                Fast det angår ju inte dig heller

                  Jag har heller inte uttryckt mig negativt om andras namn eller påstått att folk är WT baserat på vad deras barn heter.

              Jag heter Cecilia och får bokstavera mitt namn flera gånger i veckan..

        Claes-Torkel och Agata. Allt negativt du kan säga om dessa är hittepå och avundsjuka så du behöver inte.

        Jag sa bara att det var lite nyskapande sätt att döpa på i ett svenskt sammanhang, varför du tog åt dig vet jag inte.

        När folk försöker döpa sina barn till Pilsner och Superfastjellyfish kan man tycka att funderingar är befogade. Visst kan man gilla öl med döp inte barnet till Pilsner. Jag är intresserad av läkemedel men har inga planer på att döpa mitt barn till Piperacillin-tazobactam.

          Fast tänk ändå om det barnet växer upp och identifierar sig som en skitsnabb manet. Bara bakåtsträvare där på skatteverket.

            Sant. Vid närmare eftertanke kanske barnet själv ska få välja namn när hen känner att hen funnit sin rätta identitet.

          Jack Daniel, funkar det?

      Hej Hopp hejhopp

      Har träffat en vuxen person som heter BUMS.

      Annorlunda!

      jag vet en vuxen människa som heter Korp ?

    Hur många av era ONS känner ni har varit totalt onödiga? Hade jag kunnat ge mitt 20-åriga jag ett råd skulle jag säga att de flesta engångsligg är värdelösa ? och det ger en inte bättre självkänsla mer än just för stunden

      Alla? Men att älta det så många år senare orkar jag inte med. Gjort är gjort.

      Säkert 90%. Det fyllde väl ett syfte just då, dumt att tänka på och ångra såhär i efterhand tycker jag.

      En. Vi var verkligen inte kompatibla i sängen alls.

        Samma här. En av alla som jag känner var värdelöst.

      Ja, så himla överreklamerat det här med att ta för sig och ha en massa äventyr.
      Hade hellre varit utan allt det där sexet, nu när jag tänker tillbaka. Det var ju bara onödigt när jag jämför med hur det är med min man.

      Haha känner helt igen den där tanken. Idag när jag är 35 hade jag nog (kanske) kunnat njuta av ett ONS mer för känner min kropp mycket bättre och så… Men då när jag var 20 var det nog mest uppmärksamhet och uppskattning jag sökte och det leder knappast till bra sex. :/ Jaja, gjort är gjort!

        Det var sällan bra sex, men jag hade kul och ångrar faktiskt inget av liggen!

      Ångrar nästan alla mina ligg. Många totalt onödiga. Kan känna att jag gett dom en del av mig själv och min kropp. Känns liksom lite kränkande… Att ha sex är väldigt intimt och önskar SÅ nu i efterhand att jag hade skippat det med väldigt många ??

      Typ 75%, om inte mer… Skäms ganska mycket över min ”siffra” just eftersom jag inte känner att jag kan stå för de besluten idag.. Men så skönt att läsa här att flera har samma känslor, att man haft sex av fel anledningar och lärt sig det nu! Vi gjorde vårt bästa med den erfarenheten och kunskapen vi hade där och då antar jag :’)

      Ångrar inga ligg, men dem man knappt kommer ihåg kan ju inte varit särskilt tillfredställande ?
      Men onödiga? Just där och då var det ju uppenbarligen nödvändigt, haha.

      De som var usla helt klart. ? men majoriteten har jag glömt bort av de usla. Förutom en, som trodde att jag gick igång på att bli spottad i ÖRAT!!!
      Herregud alltså.
      Slutade med att jag var som våtast i örat än någon annanstans….

    Är lite ledsen ikväll. Sökte ett jobb för några veckor sen och fick svar igår att jag inte får jobb. Tjänsten var som timvikarie i min grannkommun, så jag skulle vara på boende, hemtjänst, korttid mm. När jag fråga varför de inte ville anställa mig så ville hon inte svara. Kommunen söker jätte mycket folk till vården och det stod att det var meriterande med utbildning och erfarenhet. Jag är undersköterska och har 7 års erfarenhet inom vården. Sa nyligen upp mig från en fast tjänst jag haft i 6 år pga flytt. Jag tyckte att intervjun gick jätte bra och jag har jätte bra referenser. Blev ännu mer ledsen när min vän (som också sökte som timvikarie) fick en tjänst (är såklart glad för hennes skull) även fast hon är outbildad och saknar erfarenhet.☹️

      Låter väldigt konstigt… Har du något annat jobb och kommer därmed inte kunna jobba så mycket? Har du skulder eller domar? Litar du på de referenserna du uppgett?

        Jag har ett jobb som timvikarie men har ganska långt dit, så jag sökte det här då det var betydligt närmare. Jag erbjöd mig att börja omgående och ett jobba hela sommaren. Nej jag har inga domar eller skulder. Ja jag litar på mina referenser, vi har bra relation och det är två tidigare chefer!

          Jag har arbetat som rekryterare på bemanningsenhet inom vården och det låter väldigt konstigt. Eventuellt att dom har någon riktlinje att man ej får jobb om man har jobb på annat håll inom vården (så var det isf under Covid). Skulle rekommendera dig att fråga personen du haft kontakt med igen varför du inte fick det, alternativt gå vidare till hens chef. Låter galet att en utbildad person med erfarenhet ej får jobb som timvikarie när behov finns.

          Det kan inte röra sig om någon konkurrensklausul som säger att du inte får arbeta inom samma bransch under en viss tidsperiod?

            Jag vet faktiskt inte. Jag berätta att jag har ett annat jobb som timvikarie men att jag tänkte övergå helt till deras kommun om jag fick jobbet där. Hon sa inget om att det inte skulle vara okej! Min vän som fick jobb har 2 andra jobb som hon prioriterar framför det här jobbet, så jag har svårt att tro att det är så.

      Sånt där är så märkligt. Jag har varit med om typ samma, jag och sambon sökte extra jobb bredvid studierna och råkade söka samma extrajobb som timvikarie på kommunens förskolor. Jag hade massa erfarenhet av jobb med barn + på förskola och hade även barn och spädbarns HLR utbildning. Min sambo hade i princip ingen erfarenhet med barn alls, men gissa vem som fick jobbet. Dock hade chefen i princip sagt att de velat anställa just en kille. Ibland har chefer märkliga underliggande preferenser för tex, ålder, kön och ursprung, kan det ha varit något sånt som påverkat? Hoppas du får ett annat bra jobb istället ❤️

      Om det är en kommunal tjänst så måste de väl kunna motivera varför de valde andra sökanden? Du ska absolut be om ett bättre svar. Otroligt oprofessionellt att inte kunna ge feedback efter en intervju. Kanske gör din utbildning dig överkvalificerad och dyrare? Eller att de tror att du kommer att söka dig till en bättre tjänst snart, eftersom du har många meriter.

      Jag tänker att det handlar om att dom vill ge så lite i lön som möjligt helt ärligt…

        Det här kan nog stämma, förklarar ju också varför rekryteraren inte om svara.

    Vad har margaux gjort nu? Något enligt exonph-spolier men missat och nyfiken!!

    Hur lång tid tog det för er att bli gravida med ett första barn och vilken ålder var du i då?

      2 försök! 32 år!

      Denna fråga kommer för övrigt upp varje ÖS så du kan kolla gamla kommentarsfält om du vill ha mer svar!

      Två cykler. 26 år.

      4 försök, var 23 år då!

      De enda som kommer svara är dom det tagit någon enstaka månad för! Jag är på månad 8 nu, första barnet

      8 månader, 28 år.

      Första barnet, 28 år, första försöket. Blev chockad.
      Andra barnet, 30 år, andra försöket.

      1 år och jag fyllde 26 strax efter att det tog sig ?

      Första barnet tog 1 år av försök (fick hjälp med Pergotime efter 1 år och då gick det direkt), andra gick på första försöket, blev tvåäggstvillingar men fick avbryta för båda i v.15 på grund av kromosomfel (?). Tredje barnet, 6 månader som blev en missed abortion, och efter det 8 månader blev jag gravid. Har alltså två barn.

      Första försöker, 28 år

      vi hade oskyddat i över 3 år då jag var 26-29 år, varav ett år försökte vi ”på riktigt”. fick missfall och är inte gravid ännu efter 6 mån

        Är i samma situation <3

      Jag var 24 när jag blev gravid och det blev på andra cykeln efter att jag slutat med p-piller. Hade alltså en himla tur med att det gick så snabbt, nu är vi dock inne på 18 månader av försök till ett syskon men nepp, inget händer..

      Första barnet, osäker då vi inte planerade – 22 år.
      Andra barnet, första försöket – 26 år.

      Strax över 2 år. Var 30 när jag blev gravid.

      9 månader, var 30 år

    TW kropp efter förlossning men ja. Är knappt två månader postpartum och inga av mina byxor/kjolar sen innan graviditeten passar. Är så ledsen och så otålig.. Får inte ens på mig vigselringen. Kläder är ett stort intresse och det är så trist just nu. Inte så taggad på att köpa nytt heller för vem vet hur kroppen ser ut om någon månad.

    Ville bara få det ur mig.

      Två månader efter förlossningen är ingenting! Och som du själv skriver, vem vet hur kroppen kommer se ut? Jag har inte samma storlek på kläder som innan jag fick barn. Inte för att jag väger mer utan för att kilona är omfördelade. Chilla och sluta vara så ytlig. Kroppen har genomgått en stor förändring. Låt det få ta sin tid och var närvarande med din bebis istället för att känna stress och otålighet över utseeendet.

      Det kan ta tid eller inte, eller så blir man aldrig som man var innan. Köp några plagg du trivs i nu och som är sköna! Något jag lärt mig är att aldrig köpa kläder jag tror att jag ska kunna ha när jag gått ner i vikt för det kanske inte passar ändå. Du kanske inte kommer kunna ha vissa av dina gamla kläder igen, vill inte låta elak men så kan det vara. Njut av din bäbis ❤️

      En annan kämpar för att bli gravid ens så försök njuta av din nya kropp!

        Men alltså gud är så trött på kommentarer som dessa. Så för att du inte kan bli gravid, så får en nyförlöst inte känna sig osäker i sin kropp? Jag vet att alla som inte kan få barn tror att hela världen kretsar kring deras infertilitet, men så är det inte.
        Jättetråkigt att du inte kan bli gravid. Håller tummarna för att du blir det så att du kan börja glädjas åt andra igen och sluta ha en så bitter ton mot andra med barn!

      Jag är smal som en sticka i grunden, var smal under graviditeten (gick upp som jag skulle men var absolut smal fortfarande). Behövde inte göra något särskilt för att gå ner i vikt efteråt. Med det sagt. 2 månader efter hade jag enbart mina gravidkläder på mig. 6 månader efter var vigselringen fortfarande för liten. Jag kunde ha mina vanliga kläder, undantag för tighta jeans då jag var bredare över höften än innan. 12 månader efter var kroppen exakt som innan graviditeten, inklusive bredden på höften. Då har jag som sagt lätt för att tappa i vikt och är grundsmal. Jag gjorde inte heller något för att gå ner i vikt, det blev så ’av sig självt’. Har tre barn och det har varit exakt samma sak med alla barn.

      Ha tålamod <3

      Kände EXAKT samma. Njöt av min bebis (folk ska alltid lägga den kommentaren), men jag var såå oförberedd på att det var gravidkläderna som gällde ett par månader till. Ett halvår efter kan jag nu ha det mesta igen! Vet att det suger, men det kommer att bli bättre. Ville bara säga det! KRAM

      Jag brukar tänka i veckor.
      Vara gravid i vecka 8 = läskigt och väldigt kort tid. Samma postpartum. 8 veckor är INGENTING. Du har PRECIS fått ur dig ett barn. Låt kroppen få återhämta sig i den takten som din kropp kräver. Alla är olika. Alla har olika förutsättningar. Du kommer ”få tillbaka” din kropp på ett eller annat vis. Men du får såklart sakna din gamla kropp under tiden men försök mentalt peppa dig själv i att den kan se annorlunda ut nu när du givit liv till ett barn.

      Ha tålamod, mitt barn är snart 11 månader och nu först är jag så gott som ”mitt gamla jag”…o då har jag inte ansträngt mig nämnvärt för att bli av med ”mamma kilona”…bättre att inte tänka så mycket på det, njut av din bebis ❤️ Kroppen behöver tid att återhämta sig.

    Känns som att alla pratar om röda flaggor i partners eller människor man dejter osv.
    Men om man vänder på det, vet ni om ni själv har några röda flaggor?

      Intressant! Jag tog upp det med en jag dejtade men fick inget bra svar. Synd för det är svårt att upptäcka sina egna ?

      ja, jobbar 30% typ, inte så social & äter mest ostmackor

        ??Ostmackor??

        Ostmackor = green flag ?

      Jag kan nog tyvärr bli lite svartsjuk. En till sak är nog att jag kan gå och sura istället för att ta upp det som irriterar mig, försöker dock inte att visa att jag är sur utan bara drar mig undan. Känns väldigt moget ?

      Tjurig, långsint med irriterande bekräftelse behov

      Jag är deprimerad, arg, ledsen och ensam.
      Fattar inte hur någon står ut med mig.

        För att dina bra sidor är så många fler att de uppväger de få dåliga sidorna.

      jag är ganska hormonell och blir lätt irriterad, har inte så höga ambitioner och vill mest bara ligga på soffan på min lediga tid ?

      Jag är en workaholic och har ett jävla humör ??‍♀️

      Jag är väl medveten om min största röda flagga och den jobbar jag på.

      Intensiv som fan, adhd diagnosen jag fick 33 år gammal förklarar nog saken, stackars alla män jag nånsin dejtat ?

    Gör ni något på erat jobb som ni tror kan irritera andra?
    Jag har en jag kan komma på nu iaf det är
    kanske inget jätteilla.

    Jag har att när jag kör jobbbilen så ställer jag fram sätet ganska långt fram då jag är så kort och sen låter jag det vara, så alla som är längre än mig kan ha lite svårt att ta sig in i bilen ?

      Vet de inte om att man kan skjuta bak sätet innan man sätter sig?

      Ja, jag är snabbtänkt och kommer på lösningar till problem före alla andra i min lilla arbetsgrupp. En av dem är extremt trög och blir ofta irriterad för att jag kommit på något smart som hon inte fattar?

        Blir de irriterade på din ödmjukhet också?

          Tyken var du minsann.

          Varför får man inte vara medveten om att man ibland faktiskt är smartare än andra? I min lilla arbetsgrupp råkar det vara så.

            Medveten får man vara, men hör väl till vanligt hyfs att inte skryta

      Haha. Sånt är jobbigt men man blir absolut inte sur på kortisen, känner mig mest stor och klumpig när det händer.
      Min grej: gnäller pp att folk ställer fram fika i kontorslandskapet. Har så dålig karaktär och kan inte låta bli. Tycker folk kan ha fikat i fikarummet istället för att det ska va mitt framför ögonen på en. Men bara en pp jobbet som håller med mig.

        En vän till mig har 2 kollegor som fick igenom att ingen får bjuda på fika på jobbet längre för det förstörde deras bantning… :/

          Haha synd att det inte är mina kollegor. Jag har dock inget problem med att folk fikar på fikaraster. Man fattar inte varför folk behöver ställa fram godisskålar och annat där man sitter och jobbar.

      Jag slänger saker som jag inte orkar städa. Småsaker, inte dyra. Sen låtsas jag som att det regnar när mina kollegor letar efter något som jag vet att jag har slängt

        Det var kanske det som var anledningen till att du inte fick det där jobbet.

          Ja precis, Hejs kollegor kanske tror Hej tar saker? Referens från tidigare jobb har säkert nämnt detta.

      Hehe bra fråga… Jag kan vara ganska blasé. Har kollegor som kan bli högröda i ansiktet och andfådda av att de blivit så upprörda över att ”någon har sorterat 3 pennor fel i postrummet!!” och då är min reaktion oftast bara Jaha? Tycker småsaker är så löjliga att bli upprörd över. Men vet att den attityden kan reta vissa…

      ja, om diskmaskinen behöver plockas ur så går det snabbare att diska glaset för hand

      om alla hade gjort som mig så hade diskmaskinen bara tagit upp plats

    Hur mycket skärmtid har ni på en dag?

      För mycket ?. Dessutom jobbar jag 7h framför en dator

      ca 12-14

      Idag har det varit i princip varenda vaken minut framför skärm.

      Studerar så gott som alltid på dator och fyller en ganska stor del av fritiden med sociala medier. Så i princip all min vakna tid.

    Jag väntar på att få operera bort ett födelsemärke som är avvikande i utseende. Är väldigt orolig över att det ska vara malignt melanom. Har någon erfarenhet av att operera bort födelsemärken och vad som händer ifall det visar sig vara farligt?

      Är i processen just nu, för två månader sedan fick jag två små röda märken i ansiktet. Typ 3 mm stora och mer som skavsår. Platta och trodde det var någon finne på g. Sved lite och hände inget mer än att de sedan torkade och blev lite torrt på fläckarna bara och försvann. Kom tillbaka igen nu med samma konstiga som om jag bara skavt mig med en nagel eller så, helt utan upphöjande bara ilsket rött som sved. Kollade upp direkt och visade på malignt och väntar nu på återbesök för att få reda på hur det tas vidare. Jag hade aldrig gissat på något farlig då det bara var lite rött i huden på en fläck ovanför överläppen och i pannan. Den i pannan är mest röd och svider den mellan näsan och läppen svider inte alls och är typ bara svagt rosa som ett gammalt svagt ärr.

      Jag opererade bort ett som visade sig vara just melanom. Sjukvården kommer att ta jättebra hand om dig! Klart det är läskigt, men det kommer att bli bra!

      I mitt fall blev det en ”riktig” operation, där de även tog bort ett område runt om, plus närmaste körtlar.
      Sedan gick jag på kontroll flera gånger om året, i några år.

      I mitt fall berodde det inte på överdrivet solande eller en livsstil som jag kunde ändra på för att minska risken. Jag är helt enkelt blekast i världen ?‍♀️

      Det var många år sedan jag friskförklarades, men om jag ska vara helt ärlig har jag fortfarande ångest på sommaren. Är nitisk och förmodligen överdriven när det gäller solskydd.

      Jag arbetar inom området hudmelanom men har inte själv erfarenhet. Men kan gärna lugna dig för överlevnaden är hög och behandlingarna idag är väldigt bra och effektiva. De allra flesta som drabbas av tjocka/spridda melanom är äldre. Antar att du är yngre som hänger här… 🙂 Överlag är de flesta melanom som upptäcks inte spridda, och de är tunna. Då tar man bort dem en första gång och om patologisvaret visar att allt är borta så är man klar. Finns det rester kvar så tas de bort via ny operation. Sedan får man gå på kontroller emellanåt och skydda sig ordentligt från solen. 🙂 Så tänk på att du har statistiken på din sida, de flesta melanom är inte särskilt farliga.
      Det bästa man kan göra är att ha koll på sina hudförändringar och kolla upp dem om de kliar, blöder, ändrar färg och form. Man kan vara extra vaksam om de sitter på solexponerade platser eller handflata/fotsula.

        Har fått två i handflatan. Borde jag kolla upp dom? ?

          Akrala melanom (de som finns på ställen där vi saknar hår) har en tendens att vara mer aggressiva än de vanliga, MEN med det sagt så behöver absolut inte en hudförändring bli till hudcancer. 🙂 Ha koll bara så de fortsätter se likadana ut, inte blöder o.s.v. och känner du dig tveksam så be vården ta en titt!

    Är det bara jag som upplever att när människor säger åh jag är så smart, jag är så omtänksam, jag har sånt bra minne.
    Att de ofta egentligen inte är så bra på dessa saker? Jag tycker att det är mer genuint
    att kanske vara medveten om det men inte skryta för mycket om sina egenskaper
    ?

      Skulle aldrig ta någon på allvar som säger att den själv är smart haha

      Lite som när folk på tinder skriver i sin profil att de är såå ödmjuka. Min åsikt är att är du naturligt ödmjuk kommer det framgå och behöver inte sälja in det.

      Jag har väldigt svårt för folk som tror att de är otroligt bra människokännare/ bra på att läsa av andra, ”känner direkt av stämningen när jag kommer in i ett rum” – tycker tyvärr att de tenderar att vara extremt icke-lyhörda ?

      Verkligen! Har en bekant som är precis här. Berättar hur omtänksam hon är trots att hon endast tänker på sig själv, skryter flera gånger per dag om hur insatt hon är i fitness trots att hon inte kan något om det, ska bli veterinär nästa termin (det är alltid nästa termin) trots att hon inte har godkänd gymnasieexamen. Självklart ska man vara stolt och nöjd, men när alla andra ska höra det precis hela tiden så blir det tröttsamt.

    26 år fyllda för ett par månader sedan och tycker redan att jag börjar ha synliga rynkor i pannan (som jag uppenbarligen redan anser vara jobbigt och ett komplex). Vissa börjar med botox redan vid 22.. vad ska man göra? ?

      Ingenting, det är så vi människor ser ut naturligt. Skaffa lugg eller embrace-a det. Jag har också rynkor i pannan och numera märker jag att det är hur vanligt som helst och jag stör mig inte på det hos andra så varför skulle någon störa sig på min?

      Retinol och solskydd, om du stör dig på linjerna. Annars är det bara att njuta av att du är en av de lyckliga som får möjligheterna att åldras.

        Japp tänkte skriva samma, retinol och hög spf är väl det enda som visat sig funka någorlunda väl mot rynkor. Men man måste hålla stenhårt på det.

      Tänk att du är lycklig över att få bli äldre. Är inte alla som får bli det. Rynkor är inte fult. Det är samhället som hittat på det. Hur sjukt är det inte att en 20+ ska behöva känna sig gammal?! Förhoppningsvis ska du leva 60 år till. Öva på att du kommer bli rynkigare. Det är så det ska vara! Du är exakt som du ska vara

      Det bästa du kan göra är att skydda huden från UV med solskyddsfaktor, undvika rökning samt att använda återfuktande kräm för att hålla huden, ja, återfuktad. Känner du att du vill testa botox så säger jag kör, det viktiga är inte vad andra tycker utan vad du tycker. Dock varar effekten bara i drygt 6 månader.

        Jag gjorde botox i pannan och mellan ögonbrynen i juni, ser fortfarande effekt av det.

      vänta tills de forskat fram ett ungdomselixir

      de kan redan åldra och föryngra möss delvis

    Har en valp på 8 månader och jag ska nästa vecka åka på en weekend (tors-mån) och ska lämna henne till min sambos syster. Jag veeeeet att hon kommer ha det hur bra som helst där, men kan ändå inte låta bli att ha en gnagande känsla i magen. Kan någon säga något uppmuntrande till mig ? Försöker peppa mig själv med att det är nyttigt för min lilla tjej att vara ifrån oss (framförallt mig) lite. Behöver höra att jag är världens töntigaste och att det inte är något att noja över ?

      Du är världens töntigaste och har ingenting att noja över. Hunden kommer att ha det bra, du kommer att ha det bra.

      Kommer gå superbra och de lär ju skämma bort hunden med massor av kärlek och frisk luft. 🙂 Jag har varit hundvakt några ggr och varit så jäkla glad av att få chansen att hänga med en hund så har alltid behandlat dem som små prinsar haha!

      Din hund kommer att ha det toppen, och det är jättebra att vänja henne vid att trivas hos någon annan. Jag önskar att jag hade ansträngt mig mer att hitta flera bra hundvakter tidigt så att min hund (som är och har alltid varit en reserverad typ) hade vant sig vid att kunna trivas på flera ställen. Man blir ju väldigt bunden om man som jag bara har 1-2 personer som hunden gillar att vara hos. (De personer hon lär känna ordentligt älskar hon men det ta tid.) Så var glad för att din hund får en till människa att ha kul med och älska!

      Ypperligt tillfälle att lära dig själv att vara ifrån din hund! Tog mig 7 år att våga ha hundvakt, hade det i en vecka.

      Jag var rädd för att be om hjälp. Att någon annan skulle ta mitt ansvar och behöva vara till besvär, så dumt?

    Den Blomstertid på SVT, kanske p.g.a. att jag har pms – men oj, blir så tårögd. SÅ fint projekt

    Har inredningsdilemma och grubblar mig halvt grå över hur jag ska lcykas inreda mitt avlånga allrum med sovalkov, för kan inte riktigt bestämma mig om 2 fåtöljer alt.en mindre 1,5 soffa passar bäst, för vill som ha något som är praktiskt men ändå skönt att sitta i men utan att det blir för trångt och tar upp all plats.. Hur gör man ens?! 😀

      Mindre soffa eller en vanlig tresitsig absolut inte två fåtöljer. Soffan blir extrasäng om du har besök och kan placeras mitt i rummet så du får två rum. Älskar inreda på liten yta

        en 3a skulle ta upp hela ytan så det går inte riktigt, därav min fundering på fåtöljer vs liten soffa ;D ..men du som gillar att inreda på liten yta, matplats i en kokvrå? Några förslag på det? Har en bänk att sitta på men inget passande bord.. Eller ännu bättre, hur skapar man förvaring för allt sånt som brukar vara i ett skafferi? För har bara ett litet köksskåp som knappt rymmer något, helt hopplöst 😛

    Visst är det härligt att bo på fel sida Skurubron?

    1. Tankar om senaste Nej men ärligt?
    2. Tankar om senaste Det skaver?

    Då ska Marcelo och Emilia flytta igen. Denna gången till norra tornen.

      Skönt att slippa bo mitt i en renovering den här gången. Eller Norra Tornen byggdes väl för fem(?) år sedan och fem år gamla kök och badrum kanske känns lite gamla för renoveringsgalna influencers?

      Vart kom ryktena från att han hade vart otrogen?

      Har de lagt upp nåt sånt i stories eller hur vet du?

        Marcelo la upp en story där deras dotter springer mot kameran med en påse från Unik fastigheter och taggat en mäklare därifrån. Mäklaren i sin tur verkar sälja en hel del i norra tornen och repostat Marcelos story och även lagt till ”välkommen”. Utöver det har exonph också gått ut med att dom ska flytta dit och hon verkar ju bundis med Emilia så väljer att lita på hennes info.

          Låter rimligt. Följer inte dem längre så vet bara att de sålt lägenheten men inte vart de skulle flytta

            Jomen det är väl känt att de ska flytta men inte vart förrän nu då ?

    Ska man alltid få ut något av en vänskap, eller kan man säga upp vänskapen om personen t.ex är så dum att hen vägrar bojkotta ett företag som öppet stöder Putin? Känner mig elak som inte har något problem med att avsluta vänskapen, medan min partner har jättesvårt med det.

      Finns väl inga regler direkt. Man gör som man vill.

      Är de där exemplen era enda problem?
      För det låter inte som något man avslutar en vänskap för.
      Jag skulle resonera mer med min vän för att se om vi båda(!) kan finna ett samförstånd. Försök förstå dennes syn också.
      Om personen hade stött invasionen hade det ju varit en annan sak… men det är inte vad du skriver

        Nej, det är mera än så. Jag stör mig till exempel på att hens partner mycket ofta låter nedlåtande när hen pratar med min partner. De tycker om att skryta om hur mycket pengar de har, men skiter fullständigt i att världen brinner. Jag värderar vänskapen som har varit, inte personen som hen har blivit till. Äh, kanske är det mig det är fel på.

          Har man väldigt olika värderingar och syn på vad som är viktigt så kanske det inte blir då intressant att umgås längre. Du kan ju fasa ut kontakten och se personerna mer som bekanta.

      Helt ärligt så känns det inte som att du värderar henne som vän. Min vän ”gjorde slut” med mig för att jag röstade på moderaterna. Hon är vänsterpartist. Vi har alltså varit riktigt bra vänner och hon har alltid vetat om var jag står politiskt. Hon frågade mig inte ens varför jag röstade på M, utan bara antog att jag nu automatiskt är en rasist och nazist. För mig är det helt obegripligt hur man kan vara så svart/vit, dömande och inrutad.
      Fråga din vän hur hon tänker istället. Acceptera att ni är olika. Var nyfiken… inte dömande.

        Jag har bara så svårt att acceptera deras nonchalans. Man behöver förstås inte vara insatt i allt, men de är såna som tycker om att påpeka med jämna mellanrum hur mycket pengar de har, men sedan vägrar att bojkotta ett pro-putin företag eftersom företaget har mycket förmånligare priser. Tänkte att jag kunde skriva av här och bolla lite tankar så att jag kanske kan se det från ett annat perspektiv. Tack för svar.

          Jag kan absolut förstå att det väcker känslor hos dig. Det hade det nog gjort hos mig med. Hade personen inte varit en nära vän kanske man hade låtit det rinna ut i sanden. Är det en nära vän hade jag velat försöka förstå. Får en känsla av att ni är vänner som ”tävlar” mot varandra. Sånt kan ta väldigt mycket energi.

      Vet inte om jag skulle avsluta en vänskap pga nåt sånt.. Men om du inte har nåt problem med det så lär det inte vara nån viktig/djupare vänskap för dig och då spelar det ju ingen roll egentligen. Dock så kan du ju inte bestämma hur din man ska göra.

      Hur tänker du angående att Europa har gjort sig beroende av Ryssland?

    Jag har under några år haft ett rött litet märke på benet, ser ungefär ut som en irriterad finne som inte vill läka, har även ett märke som ser ut som ett födelsemärke men som är vitt.
    Jag har börjat bli orolig över att detta ska vara cancer och vill kolla upp detta.
    Tyvärr tycket jag det är jobbigt med läkarkontakter osv av olika anledningar.
    Vart ska jag vända mig? Ringer jag till min vc eller bokar man tid hos en hudläkare?

      Antingen boka tid på vårdcentralen eller ringa en privat hudmottagning (de brukar ha snabbare tider än sjukhusets hudmottagning). Det är bara att googla din hemstad + privat hudläkare. 🙂

      Ring vårdcentralen. De tar förmodligen en titt och bedömer sedan om de behöver skicka dig till hudklinik eller inte.

      Min vårdcentral har prickmottagning en gång i veckan, typ drop in för att visa fläckar.

      Man brukar kunna skicka egenremiss till hudmottagningen (det har jag gjort en gång). Samma sak som att få remiss från vc men ibland snabbare pga behöver inte få tid på vc först.

      Dessutom har vissa apotek (minns ej vilket, kanske Apoteket Hjärtat?) samarbete med en nätläkare (tror Doktor 24?) där man kan kolla upp födelsemärken. En sköterska lyser med stark lampa och tar en bild och sen bedömer en hudläkare om det är något som behöver undersökas vidare.

    Skönhetsproffs, hjälp tack!
    Jag vill börja med retinololja/serum, vilka produkter är prisvärda och bra att börja med? Visst ska man bara ta på kvällen varannan dag till en början för att vänja huden? Jag vill minska fina linjer och porer, samt få en jämnare hy(är lite rosig ibland på kinder och runt näsa). Jag är 35år om det spelar roll. Tack för tips!

      Jag gillar Versos retinol för ansikte och ögon (alltså två olika). För att minska porer skulle jag satsa på BHA-syra, gillar Paulas Choice.

      Följ Leyglow på insta!

    Vilket schampo är bäst för hår som lätt blir fett i hårbotten och torrt i topparna? Tack!

      Schamponera bara hårbotten. Aldrig längderna/topparna. Där kör du med inpackning och balsam.

      Daxxin funkar för mig

      Mätta håret innan du blöter det, särskilt topparna. Lägg i lite inpackning, balsam eller olja innan dusch så fylls stråna och tar inte in lika mycket vatten. Hår är hydrofobiskt och gillar inte vatten. Sov i fläta om du har långt hår, helst inte blött. Sorry för inget tips om schampoo haha.

    Jag var ganska rejält sjuk i corona nyligen och var totalt sänkt och sängliggandes. Svarade inte en kompis på snapchat på ca 2-3 dagar, inte någon annan heller för den delen. När jag väl svarade sa min kompis att hon hade gråtit sig till sömns i tre nätter för att jag inte svarade henne. Överreagerar jag eller är inte det nästan obehagligt? Kan även tillägga att den här kompisen har sambo, flera andra vänner och familj så jag är inte den enda hon har heller.

      Det låter väldigt märkligt faktiskt…
      Försökte komma på någon anledning till det men kom inte på något egentligen.
      Hon kanske trodde att du ”dissade” henne och hon blev ledsen över det? Om hon har problem med att bli lämnad typ?
      Eller är hon bara väldigt dramatiskt av sig?

        Alltså ja hon är tyvärr väldigt dramatisk av sig . Har även märkt tendenser till att hon alltid ska vara offret i allt. Vet inte om det blev jobbigt för henne att det ”var synd” om mig i den här situationen och hon därför behövde få det till att vara synd om henne istället. Jag vet inte men det kändes obehagligt och nästan manipulativt typ.

          Det är manipulativt. Jag hade en sån kompis tidigare. Låter som en person som du borde hålla dig borta från. Stor varningsflagga på det där.

      Låter som en väldigt extrem reaktion, visste kompisen om att du var sjuk?
      Tänkte om man vet att någon är sjuk så förstår man att personen kanske inte svarar lika ofta som innan.
      Annars så kan man ju skriva och kolla om personen (du i det här fallet då ) är okej och ifall det har hänt något.

    så ledsen jag blev att jelena o Marcus gjort slut. dom verkade genuint lyckliga. jag var till o med lite avis
    på deras romantiska kvällar ?
    hoppas J mår bra. ??

    Nu kommer jag nog in för sent med min linsfråga, men chansar ändå.
    Jag råkade köpa fel styrka på 1 av 2 paket som jag köpte på apoteket (alla som optikern rekommenderat gör ont o kliar, vet ej varför). Istället för -4,25 blev det -5,5.. märkte det självklart först när jag brutit paketet… dumt att försöka använda dem ändå?

      Ja, känns onödigt skulle jag säga. Jag upplever då obehag om jag råkar stoppa fel lins i fel öga (olika styrkor).

      Ja det är väldigt dumt

    Någon som tittar på Vild kärlek??

    Alltså jag orkar inte! Behöver pepp och stöd. Har haft extrem nack och ryggsmärta i princip dygnet runt i två månader nu och jag blir tokig! Har så ont att jag inte kan ta hand om mig själv, sköta jobb, ta hand om mitt hem, djur osv. Kan inte ens sitta upp mer än en kort stund eller äta ordentligt pga smärtan! Är helt borta i huvudet, har 0 kognitiv förmåga, minns ingenting, kan inte ta några beslut. Tappar talförmågan stundvis och känner mig dum i huvet. Bara gråter och känner att jag vill ge upp dagligen. Kämpar för att få hjälp av vården, blir inte ens undersökt ordentligt pga att jag haft långvarig smärta förr + psykisk ohälsa trots att detta är något helt annat. Försöker träna upp kroppen själv hemma då fysioterapeuterna jag testat inte heller undersöker eller verkar har någon kunskap och mina muskler bara förtvinar om jag inte gör något men det känns så hopplöst. Får så sjukt ont hur jag än tränar och stretchar eller vilar. Har sökt hjälp gång på gång men ingen lyssnar eller gör något!! (Ja, inklusive vänner/familj psyk eller akuten) Hela mitt liv fallerar och jag behöver stöd, något råd eller bara ett snällt ord i från någon där ute

      Usch, låter hemskt! ? har inga råd, mer än håll ut… Önskar att du känner dig bättre snart ?

      Jag hade åkt till akuten och berättat exakt det du skriver här. Även om du sökt förut.
      Och jo, det är akut att ha neurologiska bortfall.
      Ta med dig någon du litar på.
      Vet hur det är att inte bli tagen på allvar inom vården, och då jobbar jag själv inom vården. Fruktansvärt är det!
      Oavsett vad som är fel, så mår du ju inte bra. Oavsett om någon säger ”allt ser bra ut”. Så känner du dig ju inte bra. Alltså ÄR inte allt bra.
      Ge inte upp! Kämpa för dig själv. Jag hejar på dig ❤️

      Söker du hjälp gång på gång men ingen hjälper dig skriver du. Då bör du nog ta och titta över hur du söker hjälp och framförallt VAR du söker hjälp. Det är ju ingen ide att söka för fysiska rygg och nackbesvär hos psykvården då det inte är deras område inom vården överhuvudtaget.

      Kan du testa att gå till en massör/kiropraktor/naprapat? Jag har en del ryggproblem och går då till kiropraktorn, söker mig aldrig till vården i de fallen. Nu kan det ju vara annorlunda med din sjukdomshistoria.

      ÅK till AKUTEN NU! detta ÄR akut.

    Någon som testat hudvård från Biologique Recherche?

    Victoria stil och Johanna Toftby måste vara de influencer som kommenterar ÖVERALLT!

    Kan ingen ta upp att Johanna Bradford måste betala skadestånd på 1,7 miljoner till paret som köpte hennes gamla hus? Tydligen var ingenting i huset fackmannamässigt renoverat och paret fick riva hela huset. Lite märkligt att det inte skrivits så mycket om detta när hela Bradfords blogg bygger på att hon och hennes man renoverar och fixar hemma

    Jag förstår Johanna Bladhs syfte med alla sina inlägg om kvinnokroppen. Men jag kan inte ta hennes försök till normalisering på allvar när hon hela tiden måste göra inlägg med ”humor”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.