Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

541 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilken flunsa stör du dig på just nu? Och varför?

      Jennifer Dolleris, för hon känns dryg och otacksam mot sina följare

        Gabjoss, hon leker dum och fattar inte aaaalls varför folk frågar om hennes sexliv. När hon var singel fick man ju veta allt oombett ??‍♀️

          Inte bara när hon var singel. Hon har väl aldrig varit så öppen med och beskrivit hennes sexliv in i minsta detalj som innan hon blev gravid med ”mannen”.

            ?????? ” mannen”, skrattar alltid lika högt åt det

        På vilket sätt är hon otacksam? Inte kollat hennes videos på ett tag dock, men har aldrig fått den bilden av henne

          Alla frågor hon får i frågestunder är på något sätt dåliga. Alla kommentarer hon får är på något sätt elaka eller okänsliga. Och ibland är det som att hon läxar upp följarna redan i förebyggande syfte för kommentarer som hon inte ens hunnit få..

            Alla hennes följare är personer som hoppas på att få se Linn, let’s be real

        Håller verkligen med. Kan inte sätta fingret på det men sån översittarattityd typ? Som att hon är världskänd nu?

          Verkligen, och all fame på grund av pojkvännens syrra

            Vem är pojkvännens syrra?

              Linn Ahlborg

                ?

        Har alltid tyckt att hennes vloggar är så mysiga, men på senaste kan jag tyvärr inte annat än hålla med. När folk ifrågasatt hennes försök att starta förlossningen i förtid så har svaren rent av varit otrevliga. Det känns som att kändisskapet påerkat henne, och jag kan tycka att hon blir allt mer lik Linn i sättet.

          Tycker JD verkar väldigt osympatisk och dryg men Linn är ju härlig och jordnära? Haha det tycker jag i alla fall. De är ju som motsatser

            Jag kan nog ha lite annorlunda bild av henne eftersom vi är uppvuxna i samma stad där alla känner alla, så min bild präglas av hur jag själv och folk i min närhet bemötts. Men alla kan ju mogna.

      Elsa Bratt. Barnsligt gnällig om det mesta och beter sig ofta som ett barn som många runt henne får passa upp på.

        Intressant att man kan uppfatta det så olika. Jag älskar att hon delar med sig så öppet även om det inte alltid är smickrande för henne

      Följer inga influensers, men fick upp nån fannidays(?) på utforska. Kollade igenom lite och såg nån video när hon sprang fram och satte sig i en soffa och typ skrek och bet sig i handen, handla om nån barnlöshet. Trodde det va ett skämt men verkar inte som det. Det var ganska störigt faktiskt.

        Hon tar ofta graviditetstest live också. Jag vet inte, det känns underligt att göra content av barnlöshet på det här sättet.

      Jag stör mig på HT och FD (de två ofrivvilligt barnlösa flunsorna, dock väldigt glad för HTs grav och hoppas det går vägen) och att de båda äter så sjukt dåligt? Bara snabbmat, halvfabrikat och aldrig sett någon av dem äta en grönsak?

        Vem är HT och FD?

          Ja på riktigt. Börja i rätt ände om ni vill ha barn. Hel- och halvfabrikat dagarna i ända och undrar varför ”bebisfabriken” är stängd

            äter dom så onyttigt? är det inte vanlig mat? ser ut som om äter rätt små portioner.
            jobbat med en vikt op
            och hon åt typ samma mat. o, tjata om att jämt va hungrig o sen vräkte i sig godis. hon va fet igen. H är smal.

              Det är inte längre sedan H gjorde sin operation. Hon har dessutom ökat i vikt sedan hon var som minst, så det finns nog en risk att hon fortsätter öka och öka. Följer också henne och är chockad över hur hon äter. Som sagt, inte en enda grönsak eller frukt i sikte. Mest mikromat och donken… Tråkigt när hon själv betalt så mycket för sin gastric sleeve.

          Hanna Theorin

        Fattar inte hur man kan störa sig så på dem. De kommer seriöst på tal i ALLA ös…

        Jag undrar vad hon (HT) ska bli för typ flunsa när ungen är utploppad. Känns svårt att fortsätta få det att gå runt kanske?

          Självklart mamma-flunsa som gör reklam för twistshake flaskor och bröstpumpar. Hon har ju inga andra ambitioner.

        Jag tycker det är lite märkligt att HT äter den typen av mat som hon gör med tanke på att hon är viktopererad. Såklart att man ska få äta nåt onyttigt ibland och unna sig, men jag blir förvånad ändå. Trodde man måste vara väldigt noga med små måltider ofta och regelbundet och med mycket näring.

          Känner flera som gjort en operation och äter exakt som när de var enorma, men helt enkelt mycket mindre portioner. Istället för 2 snickers äter de en halv o.s.v. Tyvärr går de ju till sist upp i vikt eftersom de långsamt vänjer kroppen vid att äta mycket igen. Särskilt de med rätt svag effekt, som inte drabbas av dumping så ofta, kan rätt fort börja öka i vikt igen.

          Det har du rätt i, det behöver man. Rent viktmässigt handlar det ju om kalorier in och kalorier ut, men för att må bra måste man få i sig all väsentlig näring. Och när man äter mindre behöver man i större utsträckning ha större koll på att maten faktiskt ger den näring som man behöver. För vissa räcker operationen får att uppnå en livsstilsförändring men många gånger hade den nog behövt kompletteras av psykologstöd. Hetsätning är en form av ätstörning, och man behöver hitta strategier andra än mat för att hantera sina känslor.

          ”Såklart man ska få äta nåt onyttigt ibland och unna sig, men jag blir förvånad ändå”.

          Vad är det där för shaming!? Vem är du att bedöma vad någon får och inte får äta? Pinsamt! Att du dessutom gör bedömningen utifrån vad någon lägger ut på Instagram… Get a grip, människa!

          ”Såklart att man ska få äta nåt onyttigt ibland och unna sig, men jag blir förvånad ändå.”

          Vad är det där för shaming!? Vem är du att bedöma vad någon får och inte får äta? Pinsamt! Att du dessutom gör bedömningen utifrån vad någon lägger ut på Instagram… Get a grip, människa!

        Sjukt att de två typ är kopior av varandra. Verkar ju leva exakt samma sorts liv typ.

          är inte H gladare o, utan diagnoser. F verkar inte stabil som H verkar va.
          Låt dom hålla på. ingen kan nog förstå hur hemskt det är att inte få barn.

            F har ju ett vanligt jobb, de har inte H

              Ingen av dem verkar ha några vänner ens en gång. Umgås ju bara med sina mammor och sambosar? F påstår väl att hon har vänner men verkar aldrig umgås med dem eller pratar om dem i alla fall. Hon var väl på drinkkväll med ”vänner” skrev hon på någon storie för ett tag sedan men det visade sig ju sen att det var typ hennes familj hon umgicks med. Sedan såklart kan de välja att hålla det privat men med tanke på allt annat som de håller öppet och pratar vitt och brett om allt. Typ hur deras bajs ser ut så känns det mindre troligt att de håller sina vänner hemliga.

              De verkar vara extrema hemmasittare båda två. Bra ändå att åtminstone F har ett jobb, frågan är väl hur länge det kommer vara. Så fort hon blir gravid ska hon bli en mamma-flunsa och ska leva på sitt barn så då ”har hon inte tid” för ett riktigt jobb. ”Att vara influenser på heltid” är plötsligt drömmen för då kan man exponera och utnyttja sin 1 sekund gamla bebis på sociala medier och i reklam.

              Tragiskt verkligen…. bara tragiskt.

                Undrar hur H.T ska klara av att ta hand om en bebis? Alltså hennes vardag nu är ju typ sova till 10, ta en tupplur eller två mitt på dagen och kolla youtube hela kvällen… käftsmäll sedan med bebis när allt det försvinner?! Undrar hur mkt hon får ut i månaden på sina sociala medier, så mkt kan hon väl inte tjäna så det räcker?!

      Just nu alla de flunsor som är sjuka men ändå lever på somvanligt ? tycker det är väldigt många som klagar på att de är sjuka men ändå flänger runt överallt

        Det är ju det vi ska göra nu. Om du inte känner dig speciellt sjuk utan bara är lite snorig och hostig, så lev som vanligt.

          Jo men jag menar de som varit ute med feber och influensa. Snuva förstår jag.

        Ngn sa att FHM hade gått ut med att det nu var ok att gå till jobbet om man är sjuk. Är det sant?

          Ja. Om du har hosta och snuva är det okej att gå till jobbet.

          Det är aldrig ok om man är sjuk. Känner man sig dålig ska man va hemma, allt handlar inte om corona.

            Men nu är vårt immunförsvar så dåligt att det nästan är bra om vi hostar lite på varandra igen.

              Nej, verkligen inte! Många blir lätt sjuka och har alltid blivit det, så stanna hemma med din smitta!

          Såvida man inte jobbar inom vården för då kan det gälla andra regler ?

      Den där barnvagnsgalen eller vad hon heter. Konstigaste nischen ever och uppmanar till överkonsumption (hur länge använder man egentligen en barnvagn och behöver man faktiskt fem olika?!).

        Håller med om överkonsumtion (och att hon visar upp sina barn alldeles för mycket) men varför skulle det vara en konstigt nisch? Hon recenserar barnvagnar och jämför dem med olika modeller

          Tycker bara det är så onödig nisch. Man har ju en barnvagn i typ tre år. Min syster använde våra föräldrars vagn från 90-talet, funkade lika bra. ? Känns bara som en statusgrej att köpa en grej du använder något år och kasta flera tusen i havet.

            Flera tusen? 10-15.000 väl?

            Nja jag kan tycka det var svårt att som förstagångsförälder att veta vilken vagn som passar ens livsstil, användningsområden osv. Det finns för många att välja på tycker jag haha. Så för mig är det positivt att någon berättar funktioner och skillnader eftersom man inte kan provköra alla som finns ? men håller med om att vagn verkar vara status vilket jag tycker är oerhört löjligt

      Michaela Forni för att hon är så ful i håret. Gult hår och en 5 cm svart utväxt.

      Alexandra Bring för att hon exponerar sina barn så mycket.

      Dasha Girine för att hon verkar vara väldigt korkad, på riktigt alltså, och för att hennes barn har mest skärmtid av alla barn i världen.

      Säkert många fler också 😉 Innan någon undrar, ja jag mår bra 🙂 Man kan må bra och ändå ha halvstöriga åsikter.

        Wow. Pga håret alltså.

          Men kollade in hennes insta och håller verkligen med, tycker hon det där håret är snyggt? Det ser ju inte klokt ut?

            Hon kanske inte vill färga nu när hon är gravid

              Nej men kanske borde sluta låtsas vara blond.

                Hur ska hon göra det om hon inte vill färga håret just nu? Är väl väldigt vanligt att folk har färgat håret. Inte direkt som att hon låtsas att hon är naturligt blond om hon själv väljer att visa sin utväxt ?

              Hon har dock alltid gult hår, innan graviditeten också

                Hon kanske gillar det? Man får väl ha vilken färg man vill på håret ?

                  Ja men jag tycker det är fullt rimligt att störa sig på, haha

              Till skillnad från ht då , som har färgat så det liknar en peruk ?

            Men är väl bara skönt att en influencer inte är så ytlig för en gångs skull. Måste man vara så snygg hela tiden? Hon vill väl helt enkelt inte färga just nu

        Men alltså, man kan ju verkligen inte göra rätt. Hon kanske inte bryr sig om hur hon ser ut i håret just nu? När influencers är ytliga så klagas det, och när dom för en gångs skull inte är det, ja då klagas det också.

        Ja Alexandra Bring! Är typ hemma hela dagarna och spelar in något intetsägande arbete då och då. För att inte tala om exponeringen av barnen. Avföljde för länge sen.

        Varför går det inte att hitta dashas sida på instagram?

        Kommer bara in på den genom länkar men kan inte följa henne då..

      Tycker på många sätt om Julia Khouri men hallå varför skaffar ni inte elbil om ni ska köra runt så mycket på vårt fina Gotland för att visa den underbara naturen.

        Kenza

      alla sjukhusuppdateringar från L H ??‍♀️

        Vem är det?

        louis* h*nriksson

      Josephine Qvist. Hitta en större Karen ill wait. Eller någon mer rantande och negativ

        Tanbyklara?

      Alla flunsor som kör humble brag eller ”brag” överhuvudtaget. Speciellt om sina barn.

      De flunsor som klagar på algoritmerna o är så besvikna på sina följare som inte ger likes ?

      Annars stör jag mig på Katrin o att hon alltid ska skriva att hon är bäst typ.

      Ingen. Följer ingen jag stör mig på.

        Det var inte frågan. Du kan störa dig på flunsor utan att följa dom.

          Men varför följa någon man stör sig på?

            Det är väl ingen som sagt att de följer de som de stör sig på.

      Hanna Theorin pga hennes urusla levnadsvanor, hoppas dock allt går vägen för dem nu.
      Elsa Brattström pga hennes ständiga gnäll och klagande.

      Tanbyklara. Så toxisk

        Hemsk.

        Ja fruktansvärd. Aldrig sett någon så besatt av sin graviditet förut heller.

        Berätta mer i detalj varför du inte gillar hon.

      Stör mig på LD också som är så manisk att hon rantar sönder IG stories varenda jäkla dag. Och att hon själv hela tiden säger hur snygg hon är (nej det är du inte). Stör mig även på hennes relation med oskar (orimligt jag vet) berätta bara vad som händer!

        Jo, hon är snygg!

          nej

        Ja hon är inte snygg inte ens på bilderna från när hon var ung. Inte ful men inte snygg

          Ok, tycker hon var jättevacker då!

          Hon tycker själv att hon var jättesnygg som ung, jag tycker hon såg väldigt ”vanlig” ut. Inte ful, men inget utseende man lägger märke till.
          Som äldre ser hon bra ut på sina egna selfies men inte på bilder andra tar.

            Exakt väldigt vanligt utseende, hon visar bilderna som att hon tror hon visar upp att hon var en modell eller något. Ser ut som en ganska vanlig normalviktig tjej som är ung helt enkelt. Hon har nog ganska bra självförtroende ?

        De struntade i att fullfölja skilsmässan så den ansökan läggs ner nu i feb när det gått ett år. Har väl säkert att göra med att hennes mående blev bättre/mer stabilt 2022.

      Paula R – skriver som en kratta

      Tanbyklara, hon är ganska dryg mot jhon ja han är inget offer i det hela men det är ändå störigt

      Hon tror hon har rätt till massa för att hon är gravid och måste visa upp det stup i kvarten

      Hon har fixat tänderna tror jag för ser inte realistiskt ut och man ser att hon ”fejkler” för att visa tänderna. Jag vet man inte ska störa slg på sånt men kan inte låta bli ?

      Samma med hennes fejk tan hon använder hon har för mycket

      Maja Nilsson lindelöf.
      PK .
      Plutar med munnen på alla bilder
      Hon Tror inte hennes ”framgång” beror på Victor, att hon skulle kommit lika långt utan honom… jojo säkert.

      Alla som gör pussmun på sina bilder!

      Emma – att vara någons xfru. Jag gillar henne men hon har så mycket botox nu. Snälla sluta.

    Sopsortering. Hur går det för er? Jag blir galen på kompostpåsarna i papp som man ska använda numera. Även om vi tar två påsar så läcker det igenom så vi har istället tagit en plastpåse underst men då blir det ju en extra plastpåse som bara slängs varje gång (vi slänger alltså plastpåsen i plast, och resten i kompost) så nu struntar vi helt i komposten och slänger allt i brännbart. Jaja, jag vet, vi borde lynchas, doppas i tjära och fjädrar för att slutligen kölhalas men seriöst, varför gör dom det så jobbigt för en att sopsortera på rätt sätt. Vad för ljushuvud kom på att ha kompostpåse i papp? Det säger ju sig själv att det blir blött, kladdigt och att påsen går sönder.

      Man får slänga den typ varje dag så går den inte sönder.

      Släng påsen oftare? Brännbart är otroligt slöseri och borde förbjudas. I stort sett inget i ett hushåll platsar där I,förutom blöjor,bindor,tops och liknande.

      Vi slutade med den där asjobbiga kompostpåsen i somras pga att det bara blev en j*vla sörja av alltihop, sedan dess har vi inte börjat igen utan slänger sånt i brännbart. Helt ärligt känns det som en stor lättnad att slippa den där sat*ans pappåsen, hatar den så mycket. Och ja, jag blir lätt tyngd av saker. Tänker fortsätta mitt liv utan att kompostera helt ärligt, kompenserar med att jag inte använder bilen mer än typ en gång i veckan?

        Förstår känslan men vill ändå säga att ur miljösynpunkt är det jätteviktigt att sortera ut komposterbart. Det ställer till problem för den övriga avfallshanteringen på avfallsanläggningen när det inte sorterats ut. Är det däremot utsorterat finns jättebra sätt att ta hand om det. Så kämpa på allihop! Det är inte i onödan.

      Hur kommer det sig att det är så jobbigt för just er? vad slänger ni där i som är så blött?
      Nog fattar du väl att påsen måste vara i papper? Ta och lägg en tidning i botten ska du se att det blir bättre.

        Ta två påsar samtidigt då?

        Men det är väl jobbigt för många? I vår brf har vi problem med att kärlen blir kladdiga av de där påsarna. De borde göras bättre, med nåt mer plastliknande men nedbrytbart i botten.

          De går att beställa tvätt av sopkärl ?

            Det är ganska dyrt, vi tvättar dem själva såklart. Men grejen är att att de snabbt blir det, och särskilt under sommaren så blir det maskar och sånt. Man kan inte tvätta flera gånger i veckan liksom, när den inte ens är tömd. Poängen var att det är vanligt att ha problem med påsarna, de blir lätt duktiga och läckande.

              Fuktiga, inte duktiga.

      Ljushuvet tänkte nog att de är rätt fiffigt om påsen kan multna med det som är i..
      Älskar för övrigt att det finns en tråd här som handlar om sopsortering.

      Vad slänger folk som gör att det läcker igenom så mycket? För mig kan det ev bli lite oljefläckar, men inte mer än så. Om man ska slänga nåt flytande så kan man lägga i hushållspapper som absorberar.

        Allt man slänger är ju ganska fuktigt i sig (mat liksom…)

      Papperspåsar har dom slutat med här i norr för flera år sen, nu används såna där gröna komposterbara plastliknande påsar.

        De bör man inte använda! Kolla t.ex. på Matkomas video där de besöker en anläggning, i den avråds det starkt från att använda de gröna påsarna. Papperspåsar är det bästa.

      Kan tipsa om att det finns komposterbara ”plast”påsar. Inte fullt lika hållbar som en plastpåse men dom är faktiskt bra, allra helst om man kör den och en pappkompostpåse i.

      Ja fy fan. Vidriga pappåsar. Och hur ser kärlen ut? Våra är fulla med larver. De tvättades, men dröjde inte länge innan djuren kom tillbaka. Och nu är locket sönder på ena ?
      God lust att också skita i matavfallet.

      Lägg ett ark tidningspapper i botten, låt blöta saker rinna av och töm varannan dag!

        Vad slänger ni som det blir så blött av? Soppa? Tepåsar får mellanlanda och torka på ett fat hos mej. Nej inte jobbigt. Allt hushållspapper i påsen och det torkar upp ev. blött. Slänger jag nåt som fuktar ner mycket går jag ut med påsen direkt. Man behöver inte göra det krångligt för sig själv men lite ansträngning krävs det ju. Men för en god sak.

    Tips på serie eller film på Netflix/svtplay?

      Någon speciell genre?

        The Law by Lidia Poet, riktigt bra?

      Beror lite på vad du gillar för genre?

        Allt är välkommet!

          Russian doll.

      Det var ju någon som frågade i går också. Kanske kan du hitta lite tips där.

      Jag säger samma igen.
      Alice in borderland. Såg båda säsongerna för någon månad sedan och går fortfarande och funderar på den.

      That 90’s show på Netflix

      Exit på svt play
      Wednesday på netflix

      SVT 2.exakt nu.

      Dark Tourist på Netflix. Journalist åker runt hela världen till minst sagt märkliga och intressanta resmål med ovanliga aktiviteter.

      record of ragnarok är så dålig att den är bra

      The Sinner!

      Netflix: Clark, Gilmore girls, Breaking bad, The 100, You, never have I ever, Ginny and Georgia, The sinner, Ozark, Outer banks, Outlander, Clickbait, Good girls, Unbelivable, The haunting of hill house, Orphan black, Keep sweet: Pray and obay, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Behind her eyes, Midnight mass.

      Jag tror alla dessa finns kvar fortfarande. Sons of Anarchy är ett tips men har för mig den ej är kvar.

      Hoppas du hittar något bra 🙂

      The bookstore och Dejtingsoffan på SVT. Första är mysig och den andra är rolig:)

      Derry Girls på Netflix.

      Rectify på Netflix
      The Rookie på C More

      Manifest!

      inte på netflix eller svt. på angel studios finns den bästa serien jag sett. Chosen.

      https://www.angel.com/watch/the-chosen/episode/2aa56a19-fad8-4947-87b5-d555eafbe24d/season-2/episode-8/beyond-mountains

    Vilka influensers tror ni är inne och läser denna blogg samt kommentarerna?

      LD

        Ja 100%, hon brukar till och med lägga upp prints från kommentarsfältet på sin instastory för att ”bemöta kritiken”. Hon läser garanterat det här också.

      Hanna Theorin

      De flesta

      Linn Ahlborg

      Jag tror flera läser dagen efter, alltså söker efter sitt namn under varje ÖS…

      Bianca Ingrosso

      Hanna Pee ✌?

      Ingen för alla influencers har fullt upp att göra content! Tur att antonija fått lite semester nu iallafall

    Här kommer en familjelivsfråga. Så scrolla vidare om ni ogillar sånt.
    Har en nästan tvååring och väldigt besvärliga matsituationer.
    Har egentligen alltid varit så, fast på olika sätt. Lättfrustrerad, oerhört aktiv och hatar sin barnstol.
    Har sedan några veckor tillbaka låtit honom sitta på vanlig stol och äta eftersom han kränger och protesterar mot att bli satt i barnstol. Detta har inte heller funkat då det varit upp och ned och kladda mat på väggar osv osv. Krypa, springa runt och då vill han inte heller äta. Ville ge det lite tid, men har snarare blivit värre.
    På förskolan går det ngt bättre men det är lite samma sak, upp och ned på stolen, försöka klättra upp på bordet, kasta mat på golvet, ner på golvet och äta maten osv. Personalen har flertalet gånger vid hämtning berättat att han slagit sig vid matstunder då han ramlat av stolen, tippat bakåt osv. Ja ni hör ju.
    Jag tror vi har försökt de flesta standardtipsen typ med att verkligen verkligen försöka ha en positiv stund vid maten, prata uppmuntrande om maten, låter han mata oss, ställer fram en massa olika skålar med saker, alltid fasta tider och vi äter alltid tillsammans osv osv.
    Tidigare gick han inte upp i vikt som han skulle men nu på extrakontroll så såg det helt okej ut så det är inte katastrof på den fronten. Han är inte heller särskilt kräsen. Han äter oftast lite av allt. Och när han står med mamma och lagar mat så gillar han allt. Men det smakar tydligen automatiskt annorlunda om det ligger på bordet.
    Någon med liknande kämpiga matstunder som vill dela med sig. Också intressant att höra, ni med barn i 2-års åldern (eller som haft) vilken typ av stol sitter barnet i under måltider?

      Kan ni testa att han sitter i någons knä och äter med resten av familjen och se hur han beter sig då?

        Ja det är ju absolut redan testat. Det gör ingen skillnad tyvärr. Men det blir lite pp stolen och lite i knäet och så upp och ner.
        Han är inte så mycket för att sitta i knä generellt pga är inte så mkt för att sitta.

          Okey typiskt. Har tyvärr inga tips. Vi spänner fast med sele men vissa barn blir ju bara arga och frustrerade av det

            Ja spänna fast går tyvärr inte av precis anledningarna du nämner..

      Har ni testat att aktivera barnet ordentligt innan ni äter? Det låter som om det kryper i benen. Annars får ni låta barnet gå från bordet en minut och sedan försöka igen. Om barnet äter när ni lagar mat så försök att få barnet att äta där och då. Vart barnet äter spelar ingen roll så länge barnet äter.

        Barnet är alltid aktivt. Kan inte få han sitta still om jag vill tyvärr..
        Nej men det är absolut inte det som det beror på. Ibland är barnet med i köket och då ”diskar” han typ under tiden man lagar mat, och springer runt. Eller så leker den andra med barnet. Tvn är inte på. Och han hAr ju förskola vardagar, på helger gör vi en aktivitet per dag, alltså inget avancerat kan ju va lekplatsen men går ut och gör ngt iaf varje dag.
        Skulle absolut kunna få honom att äta under tiden jag lagar mat. Men brukar generellt bara ge grönsaker då och möjligen att han får smaka ngn liten, liten bit så att han ska se att han gillar det och våga äta det sen.
        Men ja att äta under oordnade former är nog ett alternativ om man bara tänker utifrån födointaget.

          Jag skulle köpa en stor rund matta/vaxduk och låta barnet äta på golvet för att se om det blir bättre. Barnet kan röra på sig och hoppa och springa utan att det stör någon annan.

            Men snälla.

              Hur var det ett dåligt tips? Jag skulle också tipsa om picknick på golvet! Bryta miljön liksom. Behöver inte köpas någon vaxduk. Sätt er på golvet hela familjen! Har du provat det TS?

              Annars är ett tips också att äta med pinnar, det tycker vår tvååring är skoj.

              Anonym 21:41
              Då barnet har mycket spring i benen och har svårt att sitta still hemma och på förskolan och äter väldigt lite så får man tänka utanför ramarna. Jag försöker att se hela bilden och funderar på hur alla kan få matro. Prio ett just nu är att barnet äter.

              TS skrev även att barnet äter saker när barnet är med och lagar mat men äter inte vid bordet. Vi vet inte om barnet har fått en fix idé eller om barnet ser matbordet som en lekplats och att det har blivit en ond cirkel.

              Hur ska TS göra annars? Spänna fast barnet och mata det med våld?

            Säg att du aldrig jobbat på förskola utan att säga att du aldrig jobbat på förskola.

              Anonym 21:59
              Vem är det du menar?

      En Stokke Tripp Trapp hade vi. Och kaos vid matbordet! Det enda som funkade för oss var att pappa med mycket lägre tröskel för kaos inte åt med oss. Eller alltså han åt snabbt och sedan satt jag och kaozbebiz kvar och åt. Jag brydde mig öht inte om vad som hände så länge nåt hamnade i magen. Eftersom vår unge hela tiden låg på gränsen till underviktig var det inte viktigt för mig om mat flög runt liksom.

        Nej jag är med dig. Bryr mig inte heller om mat flyger runt. Är liksom van och tänker som du, viktigast att han äter. Men det är ju det att han inte gör det som är problemet också. Nu menar jag, när jag låter honom sitta var han vill och så, då blir det bara kaos och trams och inget i magen. Men har ju skjutit mig själv i foten som låtit han komma bort från barnstolen han alltid hatat. Nu störtgråter han om man försöker sätta honom i den.

          Om ni ”godkänt” att barnet kan springa runt och mat flyger i luften så är det nog rätt svårt att försöka få till en annan situation vid matbordet just nu. Obs menar inte detta på ett dömande sätt, alla handskas ju med problem som uppstår på olika sätt och om ni prioriterat matintag så har ni ju gjort det ni tänkt är viktigast och bäst i just er situation. Men det kanske skulle funka bättre att duka upp som en liten buffé på köksbänken tex där barnet kan plocka och äta och helt enkelt skippa matbordet just nu. Sätt nya gränser där utifrån vad ni tycker är acceptabelt, tex springa iväg och komma tillbaks – ok, kasta mat – inte ok och var konsekventa Indien nystarten.

            Förstår vad du menar men du verkar inte ha förstått mig.
            Jag har inte godkänt att han springer omkring. Det är just därför jag tar upp frågan. För att det inte funkar att sitta på vanlig stol. Att han rör sig på stolen är såklart okej, han är ingen soldat. Att barn kladar och även kastar mat ibland är rätt normalt och det lägger jag inte så mkt vikt vid.
            Men ja jag vill helst att han sitter, funkar inte just nu. Så jag kommer initialt att testa de tips här som jag inte redan gjort, typ lyssna saga och lite sånt.
            Picknick på golvet är ju lite upplagt för kaos. Picknick utomhus brukar faktiskt funka förvånansvärt bra men tänker att det är för att det är andra grejer att titta på om man är iväg ngnstans.
            Jag menar det funkar också asbra att trycka i honom mat om han tittar tv. Men såna middagar vill jag inte ha.

              Det där med att sitta på golvet kanske låter knäppt. Men en gång när mitt barn kaosade vid middagen och typ fick utbrott å vägrade allt och vi bara känt ”vaaad göör viii” så tog min man sin + barnets tallrik och satte sig på golvet och började äta. Det var som magi. Ungen blev överförtjust och vandrade dit och satte sig och åt upp allt och satt helt still.

      Jag kanske är en dålig mamma men min 2.5-åring krånglar också en del med maten och vi trugar inte, hon äter precis som din son gärna vid spisen men kan sen äta typ tre köttbullar och vara ”mätt”. Hon har aldrig varit någon storätare och är kräsen med vilka grejer hon gillar och inte (men på förskolan äter hon tydligen så bra så…). Vi orkar iaf inte bråka desto mer om det och ibland blir det istället två mackor en timme efter middagen, kanske inte det bästa men tänker att det är en del av hennes självbestämmande-fas som dominerar precis allt just nu. Hon har en Tripp trapp-stol men vill såklart helst sitta på en ”vuxenstol”. Varför göra det lätt när man kan göra det svårt? ?

      Jag var exakt likadan som barn. Mina föräldrar fick rådet att ge det 30 min. Om jag inte hade ätit upp maten under den tiden fick jag vänta till nästa måltid. Vet inte dock om man ger likadana råd nuförtiden, men för mig funkade det jättebra. Efter två veckor tog beteendet slut.

        Han sitter vid bordet max 10 minuter. Om man med sitta menar klättra upp och ned för stolen osv. 30 minuter sitter han inte på en bra dag om man så serverar ngn favoriträtt typ pannkakor.

      Några tips
      -låta barnet stå (på en låg pall om inte når upp) och äta istället för att sitta
      -pannkaka är bra mat, servera det oftare om det får matsituationen att funka
      -gör tiden vid bordet mer spännande. Om enklare spel redan är intressanta – spela! Eller lyssna på en saga som bara lyssnas på vi bordet

        Tack! Ska testa pallen. Och saga. Har provat musik som han gillar som klassiska barnlåtar typ imse vimse, men det slutar med dans och att han glömmer maten.
        Spel och sånt är tyvärr inte riktigt intressant ännu, han börjar prata mer och mer nu men kan inte alls så många ord.
        Pannkakor är ju även min favoriträtt…äter olila varianter på pannkakor 1-2 ggr i veckan. Får räcka. Han har inte riktigt börjat med socker än så frukt och bär blir det till pannkakan och då känns det ändå helt ok även om det blir rätt ofta..

          Ta till det lite dumma rådet, men ta fram en platta med ngt barnprogram och mata samtidigt.

      Sätt er och ät utan han så får han väl komma om han vill? Gör ingen grej av det – ställ fram mat, kommer han inte eller krånglar så låt han göra det.

        Han kommer alltid när vi ska äta. Det är mer att han kaosar vid bordet som är problemet.

      Alltså 2årsåldern är ju en pissig ålder generellt och om det är någon tröst så går demonfasen i regel över ganska fort (om inte så kan man ju skicka iväg dom på mönstring när de fyller 18 så det finns hopp)

        Hahq ja kanske men detta är ingen fas. Matsituationerna har varit kämpiga enda sedan han började äta mat .
        Ser inget 2-års trots ännu, såklart stark vilka och så ibland men inte trotsig eller svår i andra situationer (inte extremt iaf)

          Och dom har kollat allt, i munnen tex magen, inga allergier. Tänker om nåt gör ont nånstans att han inte vill äta? Långsökt kanske

      Tripp trapp stolen ???? kan få till bra ergonomisk position för barnet när de ska äta.

      Vi har inte haft samma kaos men ena barnet har kaosat en del. Vi har alltid serverat något vi vet att de äter. Alltså på tallriken har det alltid funnits något som är ett säkert kort exempelvis tomater, potatis i ugnen etc. Inte gjort någon stor grejer över vad de äter eller hur mycket de äter.
      När barnet har kaosat vid bordet har vi sagt exempelvis ”om du går ifrån bordet igen är du mätt” har barnet då gått ifrån så har vi tagit bort tallriken. Nu har barnet aldrig fått vara hungrig utan vet vi om att barnet inte ätit nyfiket under dagen har vi såklart erbjudit något mer efter middagen.
      Men vi har visat att vi bordet sitter man på sin stol och äter maten. Man får jättegärna prata och ha roligt men man står inte på stolen, springer inte upp och ner osv osv. Nu är mellanbarnet 3 år (barnet som kaosat) och middagarna är såååå harmoniska för tillfället! Från att ha varit kaos med skrik och bråk till att vara harmoniska.
      Våra barn har fått lov att kladda med maten men inte kasta med den. Och det händer att de går ifrån bordet nu för att leka lite och så kommer de tillbaka efter 5 min för att äta upp.så vi har liksom inte varit nitiska. Men det är inte stökigt och kaos runtomkring. Vi har levt i tron om att middagarna alltid kommer vara kaos och inte så trevliga till att faktiskt kunna njuta av en måltid tillsammans! Det finns hopp! ?

      Eftersom er son gärna äter om han hjälper till vid maten så låt honom äta lite då så är ni säkra på att han får i sig något, så kanske det känns lättare att sätta gränser vid matbordet.

      Ni behöver inte äta samtidigt om ni tycker det är för jobbigt. Ni kan ta något litet om ni är hungriga men äta annars när sonen sover. Alltså om ni upplever matsituationen jobbig och stressande för er egna skull. Kanske lättare att sitta med och äta lite gurkstavar samtidigt som man försöker hantera situationen ☺️

      Sedan har vi världens bästa motto ”det som är lätt är rätt” om er son är lugnast vid matbordet om han får kolla iPad så låt honom göra det några veckor, får han i sig mest mat genom att laga den så låt honom laga den, är middagarna mest harmoniska när har picnic på golvet så kör på det. Alltså vi alla kan komma med massa tips men man ska fan orka ta kampen med som är ibland. Man väljer sina strider. Vi har exempelvis varit ”hårda” vid matbordet men vi har varit sjukt slappa med att barnen ska städa efter sig ?

      Väldigt flummigt svar, kanske frångick helt din frågeställning. Ber om ursäkt i sådana fall och skyller på trötthet efter 10 månader med minimal sömn ?

        Ja barnet äter bra om tv är på men vi har inte det hemma hos. Och vill inte börja med det.
        Ngt barnet gillar finns alltid, och äter han bara det är det okej. Ibland äter han bara ärtor Ibland bara sås. Vi har ingen bild av att han ska sitta rak i ryggen och äta en måltid enligt tallriksmodellen.
        Jag vill bara inte att det slutar i kaos och skrik. Vi sätter såklart gränser och säger till HELA tiden. Jag tror inte att det är lösningen liksom. Eftersom barnet för det mesta äter med händerna och hela ansiktet och så vill jag inte att han går i
        Iväg och sen kommer tillbaka. Räcker med att städa köket efter.
        Jag är mest genuint nyfiken av hur andras matsituationer ser ut. Liksom sitter era barn i den åldern i en barnstol (utan protest) eller en vuxenstol( utan kaos).
        Eller har alla här picknick på golvet med sina barn liksom

          Vi tillåter varken skärmar eller leksaker vid matbordet. Jag skrev bara förslag som jag vet att andra gör med sina barn. Vi har inte haft picknick med våra barn på golvet. Tänkte jag behövde balansera upp vårt ”hårda” sätt kring matbordet med tips så är lite mjukare.

          Våra barn sitter på tripp trapp stol och fram tills nyligen har vi haft väldigt tuffa middagar med vår 3 åring. Mitt enda tips är att vara konsekvent. Men man måste verkligen vara konsekvent också. Står man upp i stolen är man mätt, går man från bordet är man mätt, kastar man med maten är man mätt. Då tar man barnet till toaletten, tvättar rent händerna och munnen, av med kladdiga kläder och så är måltiden avslutad. Förändringen kommer inte på en dag eller kanske ens en månad. Men tillslut så kommer den. Vi har som sagt var harmonisk middagar just nu. Vi trodde ALDRIG det skulle ske.

            Tripp trappen är utan bygel.

            Hur är barnet i talet? Min treåring har varit senare i talet men blivit mycket mer harmonisk kring allt sedan talet släppte.

              Vi försöker vara så konsekventa det går såklart.
              Sen kan man klart fundera över om det funkar bättre med er 3-åring nu pga ålder eller annat. Tänker att de flesta 3-åringar brukar kunna sitta ner och kanske prata lite under en måltid till exempel. Medan vår son knappt är två, alltid klättrar och knappt kan prata. Det är helt klart andra förutsättningar.
              Jag tror ju i grunden på att vara konsekvent och det är därför vi fram till nu varit hårda med att hab ska sitta i barnstolen. Men det har ju inte fungerat. Och det är ju snart 1,5 år sen han börja sitta med på måltiderna. Så därför börjar jag förståss att fundera på andra sätt. Är helt klart kluven.
              Ska nog börja med att återgå till barnstolen, hsr plockat fram en annan idag (som kanske inte är lika laddad) och sen sätta pp en saga eller ngt att lyssna på så det blir lite fokus på annat också.

                Förstår dig. Vi har som sagt var inte haft harmoniska stunder med tre åring vid matbordet förrän nu. Han har klättrat upp och ner från tripp trappen merparten av middagarna. Utan det är först nu som det blivit harmoniskt.

                  Det låter ändå lite trösterikt att man kanske om ngt år kan ha lite mer harmoniska middagar om man fortsätter jobba för det

          Jag som tipsade om picknick och ätpinnar ? men om jag ska dela med mig om hur vi har det så har vi bara haft picknicken en gång. Har en tvååring som för det mesta sitter rätt så still och äter. Vi har trevliga matstunder. Hon har fått sitta med vid bordet sen kanske 8 månader när hon började med småportioner.

          Hon är ett extremt aktivt och busigt barn som gärna testar gränser och visst hamnar mat på golvet ibland och visst ställer hon sig upp ibland. Men för det allra mesta sitter hon i sin tripptrapp utan bygel, äter med bestick och dricker ur vanligt glas. Säger vad hon vill ha mer av och vad som var blää ? måltiderna är en riktigt trevlig familjestund och har aldrig varit problematiska.

            Ja då förstår jag. Och jag tror generellt att det är svårt att komma med tips om man aldrig stött på liknande problem.
            Har en 9- åring som aldrig krånglat (mer än normalt liksom) och de sätten jag använde med henne är ju liksom inte på lång väg tillräckliga.

          Men varför inte låta honom öga vid TV:n då just den här perioden?
          Han kommer ju lära sig äta vid matbordet – min man åt alltid vid TV när han var lite…han kan dock numer vid 40år även äta vid ett matbord?

      Ibland får min 2,5- åring sitta framför tv:n och äta. Han får bättre matro då. Han har lite lång startsträcka men sen tar det sig. O så får han sitta och pilla i sig maten där tills han inte vill ha mer. Sen har det bara gått bättre o bättre och nu äter han bättre även vid middagsbordet (kan ju även bero på att han blivit äldre).

    Ikväll ska jag vara mest aktiv av alla här inne… om inte trh skulle återuppstå, då lägger jag mig platt på en gång!

    Love Island! Vad tycker ni? Vilka är era favoritpar? Vilka kommer vinna? Vad tyckte ni om det som hände under Casa Amor?

      Jag tycker Nicci och Andreas är så söta ! Blir pirrig, saknar det där faktiskt . Tycker absolut att Love Island är bra , inte otroligt men ändå bra lixom. Följer slaviskt

        Men Andreas är så vidrig? Han har varit otrogen 2ggr (på rad dessutom) och betedde sig så sjukt konstigt så fort Lisa kom in

      Asså tycker Celine och Adrian har en otroligt skum relation? Vad är det mellan dom egentligen? Känns som dom vill tvinga fram något, eller tar det bara tid?

      Nicci och Andreas är fina, men vad menade Nicci med kommentaren om att hon aldrig kollat på Andreas IRL? Att hon är under hans nivå eller? Och Andreas flörtade väl lite väl med Lisa?

      Självklara vinnarna (till igår då) var ju egentligen Ike och Bella, så sjukt fina och så fint att få se en helt ny sida av Ike

      Mvh, Love Island lover

        Han är som om någon dragit ur kontakten på honom. Så tråkig som att se på färg som torkar. De nya killarna i alla fall alla utom Roland var ju pigga och roliga att titta på

        Ja, jag tror verkligen inte på Celine och Adrian. Även om man vill ta det lugnt i början är det ju då man är som mest attraherade av varandra. Han var likadan i Big Brother. Antingen är han väldigt avstängd och måste gå i massa terapi eller så kanske han gillar det andra könet men inte har insett det än?

      Kul! Er ej vem som är mitt favoritpar men gillar burak haha. Och tycker nicci är lite oskön eller? Sitter och lägger kommentarer och blickar om Lisa och gulllar med Andreas fast det egentligen är Han som gjort fel

        Lisa och burak, så söta

          Känns helt fel för varandra men vill man vara kvar måste man välja nån och hoppas på att rätt kommer in

    Vad handlar skvallret om An tonia Man sir om som nämns i podden?’!?

    Nyfiken på hur det kommer sig att så många slänger sig med ord som egoistiskt och själviskt när andra väljer att skaffa barn på annat sätt än i kärnfamilj (läs: mamma, pappa, barn). ALLA skaffar barn av rent egoistiska skäl, inga barn ber om att födas. Alla existerar ju enbart pga en eller flera vuxnas val att de vill ha barn. Så varför ska just vi som lever i andra familjekonstellationer än den vanligaste klassas som så själviska?

      Att skaffa barn är ju i princip den mest själviska handlingen man kan göra lagligt…

        Ja det håller jag med om. Det var inte det som var min fråga.

          Jag menar att det är det mest själviska man kan göra oavsett hur situationen ser ut – svaret på din fråga är att folk är dumma i huvudet!

            Himla skönt att du finns då, som liksom uppväger all dumhet.

              Verkligen!!!!!!!

        Nej det är det inte. Det är mer själviskt att avstå från besväret med att ha barn.

          Dåre ?

        Att ha husdjur bara för att man gillar husdjur är mer själviskt. De fyller ingen funktion, tar upp resurser och sliter på miljön plus att skadorna de orsakar i det naturliga vilda djurlivet är oerhörda varje år. Ett barn bidrar ändå till alls väl så snart det är vuxet.

          ???

      Kärnfamilj eller inte, jag tycker att det handlar om hur man sköter sina barn. Jag är född i den klassiska kärnfamiljen med två föräldrar och ett syskon. Min pappa behandlade mig som skräp och uttryckte flera gånger under min uppväxt att han ville att jag tog mitt liv. Det om något tycker jag är egoistiskt, alltså att skaffa ett barn man inte vill ha eller har för avsikt att behandla på ett bra sätt. Jag hade mycket hellre fötts i en icke-klassisk familj med en eller flera föräldrar som älskade mig.

        ❤️

    Tips på hur och var jag kan fira min sambo som fyller 30 år? Vi har två barn ihop och de flesta i vår omgivning har barn. Ska man bjuda alla och se sen vilka som kan komma? Är bara orolig att många kanske inte kan närvara pga barn eller ska man bara bjuda sambon på en weekend och isåfall vart? Budget är runt 10000:-.
    Tänkte om det blir en fest så vill jag anordna det hemma då vi bor ganska stort men vad ska man ha för mat, dryck osv?
    Snälla ge mig tips haha

      Jag hade börjat med att fundera vad din sambo uppskattar mest. En stor fest med en massa människor eller något bara med dig/familjen.

      Håller med ovanstående. Tycker du ska fråga din sambo hur han vill fira istället för att ta råd från folk som inte ens känner honom.

        Jag, Anonym 20.13. Jag skrev att hon skulle fundera på vad sambon mest vill. Men för den sakens skull så kan hon ju fråga om tips ang mat och annat. Hjälpa varandra är aldrig fel❤️

      Om många får förhinder av att dom har barn, kan ni inte ha ett släkt-/vänfirande där barn är välkomna? Det blir ju såklart ingen fest, men ett firande med era nära. Och att du och din sambo sedan åker på en weekend tillsammans bara ni två. Det beror klart på hur man är som person, men jag hade uppskattat en weekend mer än en fest.

    Har någon tips på någon produkt som faktiskt fungerar mot pormaskar? Hela min näsa är helt svartprickig, trots att jag rengör dagligen.

      Kiels lermask! Den vita! Gör underverk med pormaskar

      Paulas choice BHA 2%

      Rengöringsprodukter med salicylsyra. Det är uttorkande så glöm inte att komplettera med mjukgörande, gärna en tunn som inte täpper till porerna.

      Du måste gå på behandling först och senn börja ta hand om din hy

      I många fall så är det inte pormaskar utan sk sebaceous filaments. Dessa går aldrig att få bort helt men går att minska synligheten via exfoliering, BHA, retinoids och fukt. Torkar du ut huden producerar de mer olja för att kompensera och blir då mer synliga. Sök på sebaceous filaments på förslagsvis Reddit eller TikTok för att få fler tips!

    Hur kom du på att din partner var otrogen? Vad var hans/hennes ursäkt? Kunde du förlåta och fortsätta leva tillsammans?

      Mörka hårstrån i vår gemensamma säng.

        Fy fan.

        ?fy fan vilket svin!!! ???

      Tjejen skrev till mig. Han sa att ”du får tro vad du vill”. Aldrig i livet.

      Han slutade svara i telefon och hade rivmärken på ryggen när vi sågs nästa dag, usch.

      Började med blonda hårstrån i soffan.. Tjejen han var otrogen med hade också sambo och han fick hem i brevlådan att hans bil fotats med en fartkamera men det var inte hon eller han själv som kört bilen utan det var min sambo ?

      han hade varit ute och kom hem full och däckade i sängen. Han fick då ett sms från ett nummer han inte hade inlagt där det stod -vart tog du vägen? Vi skulle ju gå hem tillsammans. Jag svarade då, vem?

      Sen kom aldrig något svar, efter tag ringer hans kompis mig och frågar om sin kompis. Min kille hade varit så full så vännerna trodde något hade hänt för han hade bara försvunnit. Svarade då att han kommit hem full och dryg. Varav kompisen svarade – ja han var lite dryg, Ida blev sur och gick hem då han hade smsat och låtsas att han inte visste vem hon var.

      Fattade då att det var hans tjejkompis som han hade tänkt gå hem med men fick kalla fötter i sista stund. Dagen efter gjorde jag slut. Det var mer som hade hänt innan men där och då räckte det för mig att han hade bestämt att gå hem med en annan tjej.

      Aldrig förlåta en otrohet.

      Han berättade det. Ingen särskild anledning, misstag på fyllan. Jag kunde förlåta, absolut!

        Hur kan du stå ut med att det kan bli ”ingen särskild anledning” hur många gånger som helst?
        Att du har en man som kan vara otrogen när han är på fyllan?

    Någon som vet hur det är att resa till Miami i Januari?

      Om du syftar på vädret: svensk sommar.

        Tänkte mer på hur det är att flyga, om det är en regn och storm period.

          Är det storm går inte flygen. Annars klarar trafikflyg normalt vinterväder.

            Ahh tack.
            Det är inte jag som ska åka utan en släkting. Är med för att ge bort en resa till Miami och tänkte se hur det var att resa i Januari. Släktingen har lättare att ta ledigt från jobbet en vecka i Januari-Mars. Vet även att Släktingen inte gillar intensiv sommar värme och galet mycket folk. Januari känns som en månad när det är lågsäsong med turister och svalare väder.

              Vilken fin present!

                Anonym 22:01
                Tack.
                Då det är en dyr present och sker till ett annat land så behöver jag forska lite. Vill inte skicka iväg släktingen mitt i sommaren då jag vet att den inte gillar värme. Blir så dumt om semestern blir jobbig och ” förstörd” då personen bara hänger på hotellet.

      Januari är bland de bästa månaderna att besöka Miami. Vädret är som bäst december-april, då är det soligt men inte lika kvävande varmt och fuktigt som under sommarmånaderna. Skulle dock säga att det är högsäsong där då, under sommarmånaderna och hösten är det regnperiod och stor risk för stormar och orkaner, så det lär vara dyrare att åka dit i januari.

        Anonym 22:35
        Tack för input, det lutar åt sista veckan i Januari som släktingen får åka. Efter jul och nyår så har alla åkt hem från att träffa släkten. Vill undvika att åka innan påsk då det är många som reser.

    Ärligt nu, jobbar ni bättre hemma än på kontoret? Jag slappar som fan om jag sitter hemma så måste gå till kontoret.

      Jobbar bättre på kontoret men ibland lättare att koncentrera sig hemma. Men beror nog mer på att jag är trött på mitt jobb

      Jag blir mycket tröttare i huvudet på eftermiddagen om jag sitter på kontoret så skulle säga att jag får mer gjort hemma. Brukar jobba hemma 2-3 dagar i veckan och tycker att den blandningen är perfekt för mig och jag känner att jag presenterar bäst på jobbet så.

      Om jag har mycket att göra, jobbar jag mycket bättre och mer fokuserat hemma. Har jag ingen uppgift som är bråttom med eller deadline slappar jag mer hemma. Är e-Commerce manager och har en hemmadag i veckan.

      Hemma. Lättare att fokusera. På kontoret blir det fika, längre lunch o massa småsnack med kollegor. Visserligen trevligt men får mer gjort hemma.

      På kontoret för jag har bättre rutiner där. Annars jobbar jag tio timmar i sträck utan paus när jag är hemma.

      Jag jobbar bättre på kontoret!! Har alltid kunnat koncentrera mig bättre när det händer saker omkring mig av någon anledning. Var likadant när jag pluggade, var i skolan för att plugga även om jag inte hade föreläsningar för det var för lugnt hemma haha. Jobbar bara hemma om det är lättare för att få ihop det om jag ska iväg på något (som läkartid typ) eller om jag är sjuk (men pigg nog för att jobba)

      Jobbar mer hemma. För blir inga störningsmoment och glömmer typ fika för ingen påminner mig. Lunch blir det 30 min sen tillbaka.
      På jobbet är det många kollegor som kommer in, fm och em fika och längre luncher för alla snackar på lunchen.

      Gör olika saker hemma och på kontoret. Behöver jag verkligen få nåt gjort sitter jag hemma.

        Vi måste för övrigt vara inne minst tre dagar i veckan. Tycker det är en rätt bra mix.

      I början var det svårare att koncentrera sig hemma, men sedan blev det tvärtom tyckte jag. Kanske för att alla på jobbet blivit så sällskapssjuka under pandemin.

      Jobbar bättre på kontoret. Hemma hamnar jag lätt i soffan framför Youtube och skjuter upp jobbgrejer

    Kan ni testa att han sitter i någons knä och äter med resten av familjen och se hur han beter sig då?

      Meeeeeen svar till annat inlägg

    Vad/hur gör ni för för att hantera ångest? Har bipolär typ 2 (medicinerar) men är uppe i en liten mani. Har svårt att sova, hög puls och nästan kvävande ångest emellanåt.

      Duschar kallt, aktiverar mig fysiskt eller lägger mig på spikmattan eller under mitt tyngdtäcke??.

      Jag brukar spela spel, behöver fokusera på vad som händer på tv-n/skärmen. Vet att en del börjar baka, laga mat eller sätter sig ner och stickar.

        Läste först att det här var ett svar till tråden om man jobbar bättre på jobbet eller kontoret ??

          Anonym 20:30
          Här gör vi åtta saker samtidigt.
          – Förlåt chefen jag kan inte ha ett videomöte nu, jag ska ut i skogen och jaga zombies.?

          Anonym 20:30
          I ett videosamtal med kollegorna.
          -Bry er inte om stönen i bakgrunden, jag jagar zombies med en bössa.?

      En promenad!

      Lider med dig❤️ Jag har egentligen aldrig haft ångest, men efter en riktigt jobbig period där jag tog ett stort beslut om jobb har jag nu fruktansvärd ångest. Har nästan inte ätit denna veckan? Tankarna går konstant och jag får inga pauser. Fina tips om vad man kan göra. Jag blir helt handlingsförlamad.

      Inga bra tips angående ångest men försök att vila bara så manin inte blir värre ! Ta hand om dig ?

      Brukar inte vara uppvarvad men har däremot ångest mycket. Bästa är att träna hårt för då kan jag inte bara tänka och ha ångest. Är det väldigt jobbigt att ta sig iväg och träna brukar jag ta en långpromenad med podd i öronen och lägga allt fokus på att försöka lyssna på podden. Lösa korsord är bra med! Och sen prata med någon om det man har ångest kring, försöka formulera det för då inser man ofta hur orimligt det är! Men det här funkar bara för mig. Hoppas du mår bättre snart!

      Jag har inte bipolär sjukdom, men har haft diverse ångesttillstånd under drygt halva mitt liv. Dels medicineras jag (SSRI+oxazepam) för att få ner ångesten på en hanterbar nivå, och för mig gör SSRI verkligen under för ångesten. Väl på hanterbar nivå kan jag faktiskt jobba med min ångest. Att lösa korsord och prata i telefon med någon jag står nära brukar fungera för mig, även frisk luft tycker jag hjälper. Sömnen är också otroligt viktig för att hantera ångest! Jag själv har alltid sovit ganska dåligt, och märker enorm skillnad på ångesten mellan bättre och sämre sömnperioder.

      När jag hade som värst ångest var det långsamma promenader eller avledande aktiviteter (prata i telefon, lägga pussel, laga mat enligt recept) som kunde hjälpa något. Jag kunde absolut inte träna när det var som värst eftersom att hög puls snarare triggade ångesten.
      Nu äter jag SSRI sen många år tillbaka och det gör ångesten hanterbar i vardagen. Nu håller jag den i schack genom att äta, sova och träna regelbundet. Och får jag ökad ångest nu kan ett hårt träningspass hjälpa.

    ”Roald Dahls böcker skrivs om – stötande ord tas bort”, tankar på det här?

    https://www.expressen.se/nyheter/roald-dahls-bocker-skrivs-om-stotande-ord-tas-bort/

      Öhhh någon måtta får det vara.

      Men alltså nu går det till överdrift! Förstår att vissa jättenedsättande ord kan man tänkas ta bort men att ta bort ord som män, flicka och pojke är ju bara så skitnödigt

        Man får tydligen inte heller vara glad eller tokig heller.

          Inte fet heller utan enorm. Jag tycker att ordet enorm närvman pratar om en människa är mer nedsättande än fet.

            Anonym 30:30
            Jag håller med dig där.
            Ordet enorm låter bra mycket mer i massa än vad ordet fet gör i massa.

        Har inte förståelse för att ”jättenedsättande” (enligt vem?) ord tas bort. Man borde inte ändra författares verk efter rådande mode. Blir väldigt intressant med en generation som får växa upp utan att behöva hantera något stötande under uppväxten. Jag tror de kommer bli oerhört elaka och farliga människor.

          Anonym 20:17
          Jag skulle tro qtt de har svårare för motgångar och svårare att förstå varför människor är så olika när de växer upp. Nu ska alla vara som en grå blobb och alla ska tycka och känna likadant. Om man inte får vara tokig och göra tokiga saker så som bus m.m så kommer de ha svårt att förstå att det är på lek.

            Men va? Har man svårare för motgångar om man inte får läsa nedsättande ord (då menar jag inte ord som fet, glad, galen) i en bok under sin uppväxt?

              Anonym 20:56
              Jag tänkte mer på att om man tar bort ord som är ” jobbiga” och man hela tiden ska jobba efter att ingen ska bli stött så kan det bli jobbigt i arbetslivet. I skolan ska alla vara kompisar, ingen får komma först då någon kan bli ledsen.

              Det ena utesluter inte det andra.

          Så du tycker att man ska trycka nya barnböcker med tex ordet neger? Jag har inga problem med att låta gamla böcker och filmer vara som de är men vissa extrema ord kanske man kan plocka bort när man gör nyversioner

            Anonym 20:33
            Som bonusfråga, hur ska länder göra när ordet neger betyder färgen svart? Ska de byta ut ordet helt och hållet? Sen är det väl lite skillnad på ordet neger och glad? Om du läser texten så tas ordet glad och tokig bort. Man ska i princip ta bort ord som beskriver olika människor.

              Ja min kommentar var ”Förstår att vissa jättenedsättande ord kan man tänkas ta bort men att ta bort ord som män, flicka och pojke är ju bara så skitnödigt”. Då fick jag svar att personen inte kunde förstå alls varför jättenedsättande ord skulle tas bort. Jag har aldrig jämfört ordet glad med ett nedsättande ord.

              Angående olika språk, det är inte svårare än att olika ord har olika betydelse på olika språk. I Peru (spansktalande) heter svart negro, där är inte det ett nedsättande ord. Att däremot kalla en svart person sambo är nedsättande. I deras översättningar skulle alltså negro vara okej men sambo strykas.

                Ahh. Du skrev samtidigt som jag. Tack!

              Förlåt kan säkert googla men frågar ändå.
              Finns det språk som har samma ord, för nedsättande ord av folk med mörkare hudfärg och färgen svart?

              Återigen, n*ger är det svenska motsvarigheten till ni99er på engelska. N*ger har varit ett skällsord så länge jag kan minnas. Det har aldrig varit ett rumsrent ord. Min gammelfarmor bekräftade det. Hon sa att man kallade mörkhyade för färgade, inte n ordet. N ordet var alltid ett fult slang-ord.
              Spanskans negro är alltså inte överhuvudtaget samma sak.

                Ja, det är är detta jag menar!

            Ja, det tycker jag.

      Det här var också roligt (och skitkonstigt!): ”Häxorna har en paragraf, som inte är skriven av Dahl, lagts till efter stycket där häxorna beskrivs som flint, bärandes peruk: ”Det finns många anledningar till varför kvinnor kan tänkas bära peruk, och det är inget fel med det”.

        Men en sådan kommenter pekar väl mer på att det ÄR annorlunda/fel?
        Blir (enligt mig då) kontraproduktivt.

          Xx
          Fick låten från Trasdockorna i huvudet.
          Det kommer innebära att man måste passa in i en mall ännu mer för att vara korrekt i samhällets ögon.

            Hehe. Lite trasiga, lite knasiga. Är vårt trasdocksgäng?

        Som en som fortfarande ryser av små flickor i tavlor efter att ha sett filmen och andra saker pga boken kan jag lätt säga att häxorna inte har egen hårväxt är något åtminstone jag inte la mgn vikt på. Med det där stycket kommer fler att tänka på det. Himla konstigt hanterat

      Hello 1984

      Förstår inte alls detta. Hur ska man då veta hur vårt språk har utvecklats, vilka ord vi använde förr, vilka vi inte använder längre och varför om allt tas bort.

        Det är ett tecken på vår ofriska tid. Allt, även det sedan länge förgångna, ska tillrättaläggas så det passar just denna lilla period på vår långa tidslinje.

      Kunde inte bry mig mindre

    Fan känner mig så illa till mods . Ikväll så satt en tydligt berusad och sliten man, på tunnelbanan med sina två barn. Det yngsta barnet kramade pappans arm och ”myste” medan den äldsta var så besvärad och såg ut att tycka situationer var otroligt jobbig. Jag är så van att vara problemlösare och ta hand om saker, men va sjutton gör man i denna situation !? Jag uppfattade det efter konversationerna som att barnen inte träffar pappan regelbundet .

      Åh ? hur gamla var barnen tror du?

        Yngsta kanske 9 typ, äldsta 13-isch

      Hemskt med berusade föräldrar.
      Började titta på Marko o Irma när han berätta att det var mkt fylla på helgerna men inte i veckodagarna. Hemskt att tänka att så många barn har det så ?

      Ring polisen om du ser en förälder som är för full för att ta hand om barnen?
      Jobbar på socialtjänsten och det händer att vi får in anmälningar från polisen om föräldrar som är för berusade att ta hand om barnen.
      Ringa socialtjänsten direkt är väl tyvärr inte någon idé då socialtjänsten inte kan göra så mycket om vi inte har uppgifter om vem det gäller.

        Håller med. Personen borde ringt polisen. ?

          Jag vill inte framstå som korkad eller ytlig. Tänk bara att jag kanske är uppväxt i ett annat land med en annan attityd till alkohol.
          Jag skulle inte ringa polisen för att en full pappa sitter på tåget med sina barn.
          Jag tycker det låter som en jättekonstig reaktion.,

            beror nog helt på situationen.
            Svårt när man bara läser en text. Visste inte ålder på barnen eller någonting och tydligt berusad och sliten man lät ju inte bra att han åkte tunnelbana överhuvudtaget.

        Alltså just därför jag var så illa till mods typ.. Han var ej aggressiv eller överdrivet högljud .. Utan helt enkelt berusad , lite snurrig och sluddrade. Givetvis ringde jag ej akut till polis i just det läget( däremot hade jag absolut säg till ordningsvakt om jag mött . Det var barn men ej små-barn, vilket gjorde de så otroligt jobbigt att ”ingripa” när det yngsta barnet kramade sin pappa .

          Jag stängde av hörlurars och lyssnade ständigt på samtal för att vara beredd. Det som gjorde mig ”lugnare” var just att barnen ej bodde hos sin pappa eller träffade honom regelbundet. Därav förstod jag att soc redan varit inblandad .

            Hur menar du att soc redan var inblandat? De kanske bara bor hos den andra föräldern? Och OM det framkom att soc var inblandat är det ju ännu viktigare att ringa polisen!

            Förstår din tanke, men även om soc är inblandade är det viktigt att kontakta någon insats med makt att agera. Ponera att pappan får träffa sina barn några gånger i månaden på grund av sina problem, och ändå missköter dessa tillfällen. Det är viktigt att sådant uppmärksammas, för barnens säkerhet.

          Du borde ringt polisen! Oavsett vad du hörde eller såg eller uppfattade så skulle du ringt polisen eller sökt upp en vakt!

          Folk är generellt jättekassa på att ta ansvar – man kan ju undra vad dom barnen gör nu….?

            Ja nu i efterhand borde jag kanske kontaktat Sl:s trygghetsnummer eller något . Så iaf någon ordningsvakt kunde kolla läget ..

              Eller inte. Ordningsvakter har en förmåga att få allt att eskalera på ett obehagligt vis.

              Så svår situation. Vilken tid på dygnet var det? Tänkte om det var väldigt sent eller rätt normal tid

                Vid 17-tiden typ

                  Ah ok läste ju nu att du skrev ikväll i första inlägget.

      Ringde du inte polisen??

        Om han kunde klara sig själv och barnen, så vad ska polisen göra?

        ”Hej polisen, det sitter en man här helt lugnt och mindar sin egen buisniness, men jag misstänker att han kanske är berusad. Nej, han är inte våldsam eller så, men han har BARN”

          Polisen har kontakt med socialjouren. Man ringer alltså polisen på helger och kvällar och soc behöver kopplas in.

      Var det på gröna linjen förresten?

    Hur fin är inte Markoolio och Irmas låt de släppte häromdagen ? lyssnat på den hela kvällen

      Älskar det programmet ❤️❤️

        Men har tanten bara en tröja? Hon bor ju i den blå stickade.

          Hon tycker väl om den och har en tvättmaskin.

    Avundsjuka på kompis. Jag har en kompis som jag börjat bli extremt avundsjuk på. Inte min bästa vän, men en ganska nära tjejkompis som nyligen gift sig med en väldigt rik man. Hon har slutat med att jobba och lever nu lyxliv, väldigt mycket hjälp hemma så slipper städa, tvätta, har nanny hemma dygnet runt. Hon har tid att träna, träffa vänner för lunch, gå på behandlingar samtidigt som hon är klädd i de de dyraste designerkläderna och diamanter. Själv jobbar jag, stressar till förskolan och ser ut som skit för att jag inte hinner ta han om mig själv. Jag är oändligt avundsjuk och har börjat ogilla min kompis på grund av det. Snackar skit bakom hennes rygg på grund av att jag är avundsjuk. Någon som har tips på vad jag kan göra för att stilla min bittra känsla?

      Jag bruka tänka att alla människor har nåt de mår dåligt över och att jag inte skulle vilja byta med dem. De som verkar lyckligast brukar oftast ha det riktigt skit bakom fasaden. Nu vet jag inte om hon skryter om sitt liv eller om du bara stör dig ändå. Antingen får du sluta umgås med henne och sluta följa på sociala medier eller vara glad för hennes skull. Oavsett måste du sluta snacka skit.

      Tydligen har du energi snacka illa henne ist för att göra nått åt din situation. Bara patetiskt. Du borde skämmas.

      Jag tänker att hon kommer bli väldigt understimulerad efter ett tag med den livsstilen, men… ja, jag blir också avundsjuk faktiskt.

        Understimulerad? Ja för man blir bara stimulerad som löneslav 🙂

          Hur avundsjuk jag än blir så väljer jag hellre flera år som löneslav än flera år där mina dagar enbart består av shopping och behandlingar.

            Nej vet du, det gör inte jag. För om jag har mycket pengar och tröttnar på shopping kan jag gå en utbildning, resa, bli volontär, jobba med fattiga etc etc.
            Som löneslav är jag bara löneslav.

              Och det är helt okej att du känner så. Jag kommer inte försöka övertala dig till något annat.

        Framför allt är hon ju helt beroende av sin man. Det i sig låter inte avundsvärt. Tänk om det går åt pipan?

          Det vet du ju inte. Mina vänner som är hemmafruar får pengar insatta samt privat pensionsförsäkring av mannen.

      Men hur ser er vänskap ut i övrigt? Har ni gemensamma vänner som du pratar med om henne bakom hennes rygg? Har du en ungefär bild av hur hon skulle reagera om du sa att du behöver ta avstånd? Eller hur ser det ut med vem som hör av sig mest? Hade det blivit väldigt tydligt om du började ta avstånd från henne?

      låter som ett innehållslöst liv & gissar på att han tröttnar på henne

        Nu låter det som att du är avundsjuk också? Det kanske helt enkelt är så att båda föredrar ett traditionellt äktenskap där mannen är försörjare och kvinnan mer ansvarig för hus, hem, barn osv. Inte det liv jag skulle vilja ha och skulle inte vilja hänga upp min ekonomi på en man men folk är ju olika. De kan vara superlyckliga med det här upplägget.

          Ja man undrar lite om inte killen tröttnar om kvinnan helt blir en annan person än den man var innan.

            Fast var står det att hon blivit en helt annan person? Hennes ekonomiska situation har förändrats men hon kan ju fortfarande ha samma personlighet.

            Man blir ju en annan person flera gånger under livets gång, när man får barn, när man blir äldre..,

              Blir man? Var har du fått det ifrån?

                Jag har förändrats när jag blev vuxen, när jag fick barn och nu när jag är äldre.

                  Fast att förändras är inte detsamma som att bli en annan person? Man utvecklas ju såklart, mitt 32 åriga-jag är t ex mycket lugnare, mer tålmodig och allmänt stabilare än mitt 22-åriga jag men jag är inte en helt annan person.

        Haha varför skulle han tröttna på henne bara för att hon slipper slita ut sig med jobb? De hemmafruar jag känner är fräschare än jag och orkar ha mer s*x än jag som slocknar helt utmattad kl 21 varje kväll efter en arbetsdag.

        Innehållslöst liv bara för att hon inte jobbar? Då hinner hon ju tvärtom med mycket mer kul.

      Förstår att du är avundsjuk! Det är väl helt naturligt <3 men vad finns det för skit att snacka? Har hon gjort något dumt eller ändrat sin personlighet i samband med giftermålet? Eller är skitsnacket bara ”se vad bra hon har det, jag är fett avundsjuk”. För det är väl lugnt? Det säger ju bara någon om dig och inte om henne och finns väl inget för någon att ta illa upp för.

        Skitsnacket är väl mer att vi säger till varandra ”hon är aldrig med sina barn” ”hon har inget att falla tillbaka på om de skiljer sig” ”hon bryr sig bara om märkeskläder” typiskt avundsjuka som vi i kompisgänget pratar om när det kommer till henne. Vi alla önskar nog att vi kunde åka till Paris en måndag för att vi hade lust att shoppa på Chanel och inte behöva tänka på hus, jobb och barn.

          Ni verkar ju inte vara äkta vänner. Hemskt otrevligt beteende.

          Men säg åt henne att introducera dig till en av hans rika vänner.
          Tror dock du trollar eller är tjejen i brevet OCH filmen.

      Det låter ju som att hon har det väldigt bra just nu. Men allt kan ju vända på en sekund, hur skulle du se på henne om hon tex drabbades av obotlig cancer? En vän finns där oavsett. Är du hennes vän? Eller är det mer att ni liksom umgåtts över tid och kanske hade mer gemensamt förr? Om ni verkligen är vänner så fortsätt att ge i er relation, utveckla den och bygg på det som ni har. Acceptera läget. Men – det kanske faktiskt är så att er vänskap börjar gå mot sitt slut. Kanske blir den stora skillnaden i era liv det som gör det uppenbart att ni inte har så mycket gemensamt längre. Kanske finns det inte plats i era liv för varandra längre då ni inte passar in på ett naturligt sätt?

      Om du inte trollar, så bör du i alla fall ta av dig offerkoftan.
      Livet är inte rättvist, en del är rika andra fattiga. Att vara avundsjuk på en vän, är riktigt dåligt.

      Ingen konstig situation att bli avundsjuk på om du frågar mig, det hade jag också blivit. Avundsjuk måste man få vara, men det viktiga är att undvika svartsjuka. Din vän gör ju inget fel och förtjänar därmed ingen skit för sin livsstil. Försök istället att vara glad för hennes skull. Ingen är helt nöjd och det finns garanterat saker som även din vän avundas andra.

      Låter absolut som en härlig livsstil men vet du vad, sluta jämföra dig, enklaste sättet att bli missnöjd med ditt antagligen väldigt fina liv. Skriv ner allt du är tacksam för i ditt liv och fokusera på det. Låter som ni är friska, lyckats då barn och ha ett jobb att gå till där du kan utmana och utveckla dig själv. Så tycker du låter rik på livet 🙂

    Min man vill jobba utomlands och flytta. Vi flyttar ju såklart tillsammans. Jag är bara så orolig för hur det kommer att gå för mig. Ska söka nytt jobb i landet vi flyttar till, men lider av stor social ångest. Tanken att söka jobb på ett annat språk än mitt modersmål får mig att må illa och svettas… Kan jag få lite pepp, tack? ♥️

      Jag gjorde det här för ca ett år sedan. Det är tufft vissa dagar när man saknar ord för att uttrycka sig ordentligt, inte har samma referenser som sina utländska kollegor – men fasen vad man växer på det som människa. Nytt språk, ny kultur, nytt land, nytt jobb. När man klarar det så slår det allt att faktiskt ha tagit chansen och lyckats med det!

      Det finns ju jobb som man kan sköta online vart man än är. Det kunde vara något.

        Jo, det är en idé! Samtidigt är jag trött på att låta min social ångest styra över mig. Vill ju inte leva såhär. :/

          J
          Börja med att bara gå gå en promenad. Ja det är SKIT SVÅRT att ta sig ut genom dörren. Men om du får in det som rutin så bryter du ett mönster. Om ni flyttar så börja med att gå till ett Bibliotek. Eller sätt dig på en bänk och anads djupt ett par gånger. Man får börja med små steg.

      Se det som ett äventyr! Jag och min numera man pratade om att flytta utomlands i yngre dar, men det blev aldrig av och jag ångrar det än idag.

      Tänkt på allt spännande, upptäcka ett nytt land ett nytt boende, nya människor ?

      Oftast tycker man själv att det är mest pinsamt och övertänker när man ska prata ett nytt språk än vad dom som lyssnar anser att man är dålig / säger fel ❤️

      Att flytta till ett nytt land och mer eller mindre starta ett nytt liv är nog skrämmande för dom flesta. Jag förstår att din sociala ångest gör situationen svårare, men jag lovar att du klarar det! När man väl klivit över tröskeln så är det jobbigaste gjort. Dessutom finns alternativ så som distansjobb eller studier. Det kommer lösa sig!

        Tack hörni ♥️

    Jag bruka tänka att alla människor har nåt de mår dåligt över och att jag inte skulle vilja byta med dem. De som verkar lyckligast brukar oftast ha det riktigt skit bakom fasaden. Nu vet jag inte om hon skryter om sitt liv eller om du bara stör dig ändå. Antingen får du sluta umgås med henne och sluta följa på sociala medier eller vara glad för hennes skull. Oavsett måste du sluta snacka skit.

      Men varför hamnar alla mina svar fel ? jag klickar på svara

        Det hände mig i går!!

        För att du slarvar?

          Nej jag klickar på svarar, skriver inte längst ner i meddelandet

    Var tömmer ni er menskopp? Handfatet eller toaletten?

      Toaletten.

        Tycker det lägger sig som en hinna längst ner uff får använda toalettborsten för att få bort det?

          Blir så på min toalett också, gissar att det är gammal toa och att emaljen (heter det så??) är borta. Brukar lägga lite papper i toaletten innan jag tömmer, funkar rätt bra tycker jag.
          Och skynda mig lite så man spolar rätt snabbt ?

          Orkar/vill man inte behöva använda toaborsten då och då så är det väl bara att tömma i handfatet ??‍♀️

            Men vafan, man tömmer väl inte ut mensblod i handfatet? Äckel.

              Varför inte? Vad är det som blir så äckligt

                Rent allmänt använder man väl handfatet för att tvätta sig medan kroppsvätskor går i toaletten. Skulle inte uppskatta om någon kissade i mitt handfat, även om personen spolade efter sig. Men också rent praktiskt, kan bli stopp i handfatet av blod.

      Både och, brukar ju även skölja den under kranen.

      Handfatet ❤️ Lättare att få rent och är livrädd att tappa den i toaletten.

    Vilken var den första skräckfilmen du såg?
    Min var Jag vet vad du gjorde förra sommaren

      The Shining, såg dock inte klart hela för den blev för läskig, tror jag var runt åtta år?
      Några år senare såg jag The Grudge och då såg jag hela filmen

        Tyckte dina föräldrar att det var ok att deras 8 åring såg Shining? Eller brydde dom sig bara inte?

          De låg och sov,mina syskon satt och kollade på den och jag ville så gärna hänga med mina coola äldre syskon. Så jag såg bara en liten del innan jag blev rädd och gick och la mig. Min bror erkände i efterhand att han inte visste hur läskig den kunde vara ? tror han försökte säga till innan varje läskig scen skulle komma så jag kunde gömma mig bakom kudden, men han hann inte säga till varje gång ? jag tyckte bara att badkaret var obehagligt några dagar innan jag slutade vara rädd ?

      Scream?

      Stay alive, tycker fortfarande att det är den bästa skräckfilmen jag sett 🙂

      Killerclowns. ?

      Fortfarande inte sett någon för jag blir rädd av filmer som inte är skräckfilmer..

        The Grudge, herregud hade mardrömmar typ halva barndomen efter den?

      Halloween! Minns inte exakt vilken såhär på rak arm och orkar inte googla.

      Minns när jag såg Rose red, blev ärrad och sov hos mamma i en vecka efter? hade velat se om den nu, antar att den inte är så läskig. Förstår inte hur den kunde göra mig så rädd.

        Haha åh Rose red! Den borde man se om ?

        Jag köpte den på dvd från Ginza bara häromveckan! ?

          Haha dvd? Finns det fortfarande?

      The Ring. Var jätteung och hade ingen aning om vad en skräckfilm var….. och precis efter filmen var slut ringde telefonen. Nästan lite traumatiskt…

      Tror att det var skuggornas hus

      åh älskar skräckfilmer. men kommer aldrig se midsommar mer änn en gång. Hemsk.

      Jurtjyrkogården på 90talet. Fy fan

      Antingen the ring eller childs play, var runt 6 år tror jag. Min pappa var full och somna men jag var vaken in på småtimmarna när sånna filmer börja gå på tvn. Var jätte rädd för dockor och brunnar efter det.

      När lammen tystnar.

    Har ni lätt för att ta tag i saker? Så som boka läkartid, tid på verkstaden för bilen osv, laga småsaker eller större saker som gått sönder hemma eller väntar ni ett tag med det?

      Ja. Bara gör det. Ofta när jag är på jobbet då jag känner mig mer in the mode och produktiv då.

      Väntar och måste i princip tvinga mig att ta tag i såna saker. Är dock alltid väldigt skönt när det är avklarat.

      Jag har jättesvårt att ta tag i saker. Det är ett stort problem i mitt liv och jag har funderat på att söka hjälp. Problemet är att jag aldrig tar tag i det heller ?

        Prokrastinering kalkas det.

          Jo det vet jag också

    Var kan man köpa billiga vägghyllor i olika storlekar som håller för åtminstone 20 kg?

      Bauhaus, hyllplan plus skenor är rätt billiga där.

    Har ett par tråkiga vita sneakers som jag funderar på att piffa upp med lite färg, har läst att man kan använda pennor som ”sharpie” och ”posca” men blir osäker.. Fungerar det, hållbart? Någon som provat och vet? 🙂

    Apropå inlägget med Hanna Widerstedt – någon som följer henne som vet hur det är med henne? Läste för några månader sen att hon hade cancer i tarmarna och fått 50/50 att överleva. Är hon inlagd? Bättre? Hon måste väl vara otroligt medtagen av behandling hur som, men ser relativt okej ut på bilderna från tidigare inlägget. Hoppas hon blir bra fort såklart <3

      Jättemärkligt för hon skriver numer inte alls som att hon är sjuk – jag köpte 2 tavlor av henne (otroligt nöjd) som hon sålde för att hon ville sprida sin konst innan hon dog…men nu verkar det ju inte som att hon är sjuk?!

        Tack för ditt svar! Kul du var nöjd med tavlorna 🙂 men vad konstigt det låter! Kan det vara förnekelse? Avbruten behaglig kanske? Isf är det ju kört. Läskigt 🙁

      OCh ni sväljer med hull å hår att hon har Cancer, då får hon väl bevisa det eftersom hon ljugit förut

        Jag visste knappt vem hon var innan jag läste en intervju med henne där hon berättade om att hon hade cancer- har ingen aning om vad hon ljugit om innan eller någon koll på henne. Minns henne vagt från BigBrother (vart det va?) och sen artikeln då…

        Vem har sagt det? ? jag skrev tydligt att jag läst om det!
        Här om någon vill se; https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/8JQmME/hanna-widerstedt-har-andtarmscancer
        Men kan också tillägga att om hela den historien är tagen ur tomma intet så är hon ju psykiskt sjuk, inte bara en person som ljugit någon gång innan. Det ska väldigt mycket till att hitta på sånt.

      Jag vet flera som genomgått cancerbehandling och det har inte synts på dem.

        Nej, såklart – det jag menade var mer att hon uppdaterade en hel del om det och sen inget mer alls. Men hon kanske vill hålla det privat såklart. Nu uppdaterar hon mest om Darknet?

    Fler som kan relatera? Det kan finnas någon som är intresserad av mig jag är lagom intresserad av men om den personen börjar visa intresse på samma nivå som mig eller mindre så blir jag nästan som besatt! Varför reagerar jag så? Jag vet ju att det inte är normalt och vill sluta vara sån, men hur?

      Det är normalt, tror alla funkar så.

        Eh jasså? Aldrig upplevt eller hört talas om så nej, långt ifrån alla.

          Har du aldrig hört talas om att man får större intresse för svårfångade människor? Det är ett jättevanligt fenomen.

            Aha menar hen så? Besatt – nej…

    Så glad, firar att jag fått nytt jobb och höjt lönen med 10K ???

      Grymt! Vad jobbar du som?

        Jag kommer jobba som teamleader med personalansvar.
        Lite nervös att leda en grupp jag inte känner men tror att det kommer bli bra.

          Det kommer gå bra! Du fick jobbet för att du är bäst kvalificerad av alla som sökte, kom ihåg det. Kram

    Vad tänker ni om Laxton och deras spökjakter (enbart ni som sett avsnitten alltså)?

      Längesen jag kollade men brukade tycka att de var bra.

        Ja men tror du på att det de gör är äkta? Eller att de fejkar

          Jag tror att det är äkta

      Jag gillade dom bättre förr, efter de gick ihop med jocke så verkar de mest se dollartecken och det mesta blir som så överspelat och överdrivet i det mesta de gör (medlemskap, intro, hemsökt museum, borgvattnet..) Kan även tycka Tony verkar hamnat alltmer i bakgrunden och Nicklas tagit över, som att han alltid vill vara i centrum och ogillar när han inte får uppmärksamhet, bara min känsla så inget som behöver vara sant.

        Lite så jag känner också. Såklart att de vill leva på detta och behöver tjäna pengar.. men det är väldigt mycket försäljning… Ang Tony och Nicklas så ser jag ärligt inte skillnad på dem ? De är ju så himla lika!

        Det upplever inte jag faktiskt. Lyssnar på deras podd och visst att Niklas tar plats, men det känns bara som att han blommat ut lite, annars tycker jag inte det är så stor skillnad, han är rätt rolig. Medlemskap är det ju många som har nu för tiden. Museet är en rolig grej tycker jag, har inte varit där och vågar nog inte, men gillar idén och tror definitivt att det folk upplever där stämmer.

        Kan nog hålla med lite om att allt med Borgvattnet blivit lite mycket, men samtidigt en turistgrej som vad som helst.
        Överlag tycker jag att det är bra att de håller på med det de gör faktiskt, det känns som att folk blivit lite mer öppna med att de tror på det övernaturliga.

      Gillar dem. Jag tycker det bäst när de kör själva bara de två. Lugnt och metodiskt. Eller allra helst med Linda och Sofia. De får inte tappa sin kärna nu när de expanderar allt mer i olika sociala kanaler, jippon, med en speedad Lennie osv.

        Obs inget ont om Lennie, bara en annan energi där.

        Men kul.. Min kommentar försvann när jag skulle svara 🙁 men ja, det är nog det jag saknar. Det lugna och metodiska. Det händer mer nu och allt ska vara så stort och flashigt.. Tjejerna har väl inte varit med jättelänge? Deras respektive, visst? Skulle gärna sett att de gick ihop med Andreas eller någon annan medial person för gillar den kombinationen, två olika sätt att jobba på, få information/bevisa det övernaturliga och ”spöken” 🙂

    Det är jag med revbensbrottet, tack för alla tips!
    Min fraktur gick upp igårkväll så istället för tillställning har jag knaprat citodon. Sitter nu i soffan med chips och tvserie, inte fy skam ändå!

    Storhandlat, gjort lite andra ärenden och städat idag, känns så bra! Är såå trött i både kroppen och huvudet, sett fram emot att få sova sen kl 17 typ.

    Gjorde mig redo för natten och la mig i sängen runt 20. Då börjar självklart dom under att ha fest? vad är oddsen just kvällen jag vill sova tidigt? ?

    Behövde bara få klaga lite ? önskar jag bodde ute i skogen nu.
    Hoppas ni har haft en fin lördag?

      Tycker den är en del av en levande historia på något vis.

        Svar på nästa…
        Det verkar som att det är segt att få igenom kommentarer idag

          Inte bara idag.

    Vilka har sett kungen med två ansikten?
    Vad tycker ni om monarkin? Behöver vi det i Sverige 2023? Betala apanage osv?

      Bara det att han förmodligen inte skulle valt det själv utan hellre jobbat med typ skogsvård eller nåt tycker jag räcker för att vi inte ska ha det. Födas till ett ämbete är ju sjukt. Sen alla andra anledningar också.

      Ja.

      Den är en levande historia

        Så då tycker du det är värt att betala deras uppehälle?

      Monarki är skit. Förstår inte varför det är nödvändigt längre.

        Bättre med en president då tycker du? En Trump, kanske?

          Vilket underligt resonemang. Varför skulle alternativet till monarki vara en president i stil med Trump…?

            Eller hur, vi hade väl bara kunnat ta bort kungafamiljen och ha statsminister som vi har nu? De har ju ingen beslutande makt ändå.

        Jag älskar Monarkin. Som ett levande museum. Ingen sörjer Bolsjeviker.

      Vi borde absolut inte ha kvar ett statsskick från när Sverige inte var en demokrati. Det är helt absurt att vi, år 2023, har personer som föds till sitt ämbete och att vi betalar skatt till dessa utan att få någon insyn om vad som händer med pengarna. Och: att vi har myndiga personer i Sverige som saknar rösträtt.

      Kungar och prinsessor hör hemma i sagovärlden, inte i en modern välfärdsstat.

        Kungafamiljen har rösträtt.

    Fler som kan relatera? Det kan finnas någon som är intresserad av mig som jag är lagom intresserad av men om den personen börjar visa intresse på samma nivå som mig eller mindre så blir jag nästan som besatt! Varför reagerar jag så? Jag vet ju att det inte är normalt och vill sluta vara sån, men hur?

    Hjälp!!!! Min farmor fyller år och älskar att sticka. Främst kläder, finns det några rolls royce stickor man kan köpa till henne? Någon som kan något om detta?

      Tulip interchangeable knitting needle set!

    Känner ni att folk har mer ångest nu än för tex fem år sedan? Jag tycker att det känns som att fler och fler får och upplever ångest och har sämre psykisk hälsa. Eller är det bara något jag fått för mig?

      Jag tror bara att fler vågar vara öppna prata om det nu.

      Tror absolut att fler får det och mår sämre nu. Mycket stress nu, press utifrån instagram tex. Är så tacksam för att jag växte upp innan instagram och youtube.

      Men tror också det beror på att man läser mer om det i tidningar, det nämns på tv mycket, stora influencers berättar att dom har det osv så det blir mindre tabu. Vilket har stor betydelse. Så folk vågar prata om det mer och tänker att fler vågar söka hjälp.

        Jaaa! Så känner jag också! Väldigt tacksam att fått växa upp innan internets tidevarv. Men samtidigt bra att det blir synliggörs och oftast mår man ju en smula bättre av att inte vara ensam.

      Jo, min psykologilärare nämnde att fler är neurotiska idag än förr.

      Nej jag mår bättre! Hade enormt mycket ångest, sömnproblem och depressiva episoder när jag var typ 15-23 år men sedan dess har det bara blivit bättre. Kan sakna att vara ung (snygg och fri haha) men psykiskt är jag 1000 ggr gladare nu vid 35 än för 15 år sedan.

        Så skönt! ❤️ Skulle du orka villja berätta lite kort om hur du började må bättre? Vad du började göra osv?

          Egentligen en lång resa där jag behövt se till helheten. Gick i terapi, styrde upp mina rutiner, började meditera, och faktiskt också att jag började leva ett mer vuxet liv. Det var kul att festa och ligga runt när jag var 20 men i längden var det i mitt fall destruktivt. SSRI ger jag däremot inte mycket för… Har ofta upplevt att mitt dåliga mående triggas av yttre faktorer (dålig pojkvän, arbetslös, ekonomiska problem) och det kan inte piller göra något åt. 🙂

      Psykisk ohälsa ökar bland unga, men jag tror att mycket ligger i att vi pratar mer öppet om det idag. Fler söker hjälp för sina besvär och fler vågar vara öppna med sina besvär. Just ångest blir dessutom så svårt eftersom det både är en känsla och en sjukdomsgrupp, vilket alla inte verkar förstå. Söndagsångest och tentaångest är inte psykisk ohälsa utan endast en känsla, medan sjuklig ångest är psykisk ohälsa som ofta har en funktionsnedsättande effekt på individen.

    Har någon bra tips på en beige kavaj som är tjock nog att ha som vårjacka??

    Har inte letat överallt, men på några ställen iaf.

      Lindex har en i ullblandning som är superfin ?
      https://www.lindex.com/se/p/8483296-363-beige-kavaj-i-ullblandning

        Tack för tipset! Definitivt ett alternativ men inte den där ”DEN ska jag ha”. Kanske om man byter ut knapparna iofs. Sparar länken! Tack?

    Blev lurad att se From scratch på Netflix pga alla bra recensioner och hyllningar… sämsta serien jag sett på länge!!

    Ärligt , hur länge tror ni Forni och Rebecca Stellas podd kommer hålla? Rebecca känns mycket mer trevlig, avslappnad och sig själv i podden med han Magnus .

      Helt ärligt tror jag Rebecca stör sig på den gråa musen Mickis. Vanessa var på samma nivå och därför blev det bra tugg mellan dem. Jag har slutat lyssna på måndagsavsnitten.. skittråkigt för jag älskar R! Men jävlar var tråkig podden är tack vare M. Det är gamla historier om röka på golvet, renovering, tråkig vardag…
      Ge oss en renodlad podd med bara Stellz och Mange!!

    Big little lies, hur kan jag ha missat den serien? Så bra!

      Ja den är jättebra! Men har för mig att den inte slutar exakt som boken vilket störde mig en del

    Vem skriver manus till Melodifestivalen i år? Nån som vet?

      Någon som borde få sparken!

      Det var inte bra iaf.. varför ska de kalla Jesper för ful tex? De sa nåt mer men minns inte

        Ja för det är ju så roligt att dissa killar och hylla tjejer. Jättekul och fräscht.

        ”Dom sa” han är ju så klart med på det.

    Fulaste kläderna ni vet?

    Jag börjar: Kortärmad kavaj och byxkjol. ?

      Crop tops, kläder med öppen rygg, kavajer i 18 storlekar för stort

      Låga jeans

      Enorma jeans som dessutom är inne nu, tänk Alice Stenlöf.

      ”Mom jeans”. Får alla rumpor att se långa och fula ut.

        Fast det är lite skönt att få ta paus från rumpfixeringen som rått under snart tio år.

          Kan förstå det. Jag bär nästan bara lösa klänningar och kjolar så skippar allt sånt. 😉

      Det märkliga modet just nu att ha som en kofta med flera jättestora glipor, gärna över brösten

      Hoodies ?

      Klänningar med nakna kroppar printade som att det är du som är naken. Fult och signalerar narcissist.

        Ja! De är gräsliga! ?

    Tycker de är levande bevis på att sjukdomar drabbar oavsett hälsosituation och hennes situation kommer inte bli bättre trots att hon äter bra och tränar, så jag förstår inte deras dömande.

    Orolig för hur Elin mår nu!
    Uppdaterar sällan, sålt sin lägenhet och flyttat hem till sina föräldrar. Klart förståeligt när hon är så sjuk, men får en känsla av att det är riktigt illa ni. ??

      Jag tycker att man kan köra mellan raderna vad hon egentligen säger om sitt mående, särskilt i senaste avsnittet. Skriver jag det här så raderas det väl (trots att hon sagt det själv ?

      känns som nån förberedelse. o så låter hon jätte rosslig i, podden o less o uppgiven ibland, typ negativ.. trots extrem bra mat, inget socker o snacks o sund livstids så kan cancer ändå komma. tyvärr ett lotteri. jag hoppas det vänder för henne ??

    Alltså Carina Bergfeldt. Jag förstår inte hur hon kan kalla sig journalist. Tittade bara igår för att Rolf Lassgård var där men klarade knappt av att se det.

      Hon är allvarligt talat helt värdekös som intervjuare. Måste alltid kolla i manus på frågor istället för att iaf NÅGRA av frågorna kommer genuint och spontant. En gäst kan även ha en lång berättelse om att den fick sitt hjärta krossat som tonåring . Helt plötsligt kan Carina ställa frågor som ” jag har hört att du är stökig. Vad tycker sin sambo om det?” Man ba va fan har det med saken att göra !? Ta tillbaka Skavlan ??

        En fantastiskt fin kvinna var med igår som tidigare kämpade med heroinmissbruk men som nu har kommit ur det. Carina tog då fram en gammal bild på henne i husbilen under Älvsborgsbron när hon bodde där och sade: Du hade kort hår här. Varför?

          Haha va?!

            Det är sant. Då svarade hon: Jag minns faktiskt inte men eftersom jag knarkade så mycket så var väl kortare hår enklare att sköta om. Och hon pratade inte med Rolf Lassgård om hans karriär utan hon frågade: Vad föll du för hos din nya flickvän? Varför lagar du långkok på en dejt? Är det för att ha lite mys under tiden?

          Så klart hade dom fått fotot från kvinnan själv.
          Det är ju hon som berättar om sitt liv som missbrukare och boende under Älvsborgsbron.

            Det var ju dock inte fotot det handlade om utan om Carinas extremt korkade fråga om hennes frisyr PÅ fotot.

          Så gör ju pärlan också!

      Hon är värdelös. Bojkottar!

    Tror ni Jonna Jinton lyckats spela in några konstiga ljud från läskiga skogen bakom deras hus? Snyggt lockbete till kommande avsnitt om inte annat för nu vill man ju som veta om och vad som blev av det hela 😀

      Har ingen koll på henne men om du letar efter konstigt ljud, är skogen en bra plats.
      Bor själv i skogen och på kvällar och nätter när det blir tyst så hörs ju allt bättre.
      Djurläten som ekar och känns ödsliga. Första gången man hör en räv som ”ränner” det kan verkligen ge en gåshud.
      Jag är trygg med skogen och dess läten men det kan nog lätt skrämma skiten ur någon mer ovan?

        Ja fy fan, är rädd för skogen även på dagtid.
        Brukar få upp en på tiktok som går runt i skogen på nätterna, galenskap!

          Haha. Ja du ser! Jag går gärna i mörkret, pannlampa på och ut. Självklart kan man stanna till när man ser ögonreflexer mellan träden. Det är ju svårt att avgöra från vilket djur. Men de är ju skygga och drar sig undan och jag håller mitt avstånd.

        Jovisst, det kan vara udda och knasiga ljud i skogen samt kännas stor och läskig på köpet 😀 men hon pratar om mer ”spöklika” och kanske inte helt vanliga ljud så att säga, hon förklarade och pratade lite om det i senaste klippet på youtube då johan följde med henne ut i skogen som beskydd för hon vågade inte gå ut dit själv (för att placera ut mikrofon) och han berättade även om sina upplevelser, vad han sett/känt/hört.. Svårt att förklara men se senaste klippet så förstår du lite mer 😀 han pratade bla om en stege som lät när han drog ut den och en stund efteråt hörde han samma ljud fast från skogen, som att någon härmade det han just gjort, kan vara eko men lät långsökt för borde rimligtvis hörts direkt..

    Fönstertittar ni på grannar? Vi har väldigt bra insyn i grannhuset mittemot, särskilt en lägenhet, och har senaste tiden ibland sneglat lite på en het kille som bor där. Inbillar mig att även han har börjat titta och börjat gå runt mer naken än förut. Han har en sambo så det kanske inte alls är så att han tittar på mig. Men kul ändå att ha något snyggt att smygtitta på ibland ? lite ögongodis skadar väl aldrig? Har ni liknande hos er?

      Hade så i min förra lägenhet när jag var singel, upptäckte en het kille mittemot och man såg rätt in i hans kök. Jag tror man inbillar sig att de ser på samma sätt som vi gör? helt plötsligt började en tjej dyka upp hos honom och då var det inte lika kul längre?

        Haha åh nej, då är det inte lika kul längre ? Ja du har nog rätt att man inbillar sig att de ser på samma sätt som vi gör. Vad hjärnan kan spela en ett spratt, inbillar mig att han hänger kvar vid fönstret och spänner sig lite extra för min skull ?? kul med lite spänning och pirr i vardagen ??‍♀️

      Nej för det är kontor på andra sidan gatan. Dock har de möten ibland och det är väl inte alltid jag tänker mig för utan kanske går från badrummet till sovrummet, naken, (efter jobbet, jag jobbar inte kontorstider) och kanske går in i köket på vägen till sovrummet och inser att jaha oj de sitter i möte på andra sidan gatan…och med tanke på hur tydligt jag ser dem så måste de ha sett mig också?
      Det sker inte ofta att jag gör så men pinsamt ändå

        De är nog mer än nöjda ?

      Gjorde det i vår förra lägenheten men det va bara för alla fönster va mitt emot varandra så svårt att inte titta. Dock va det mest gamla som bodde där :/

        Hahaha stor potential men man blir besviken när de är gamla

      Nej, alltså jag förstår att andra gör det men själv har jag alltid känt som att jag skulle kränka någons integritet om jag tjuvtittar in i deras hem/privata liv. Det är liksom inte för mig att se.

    Tyckte man hörde på Elins röst att hon var lite sluddrig och påverkad av morfinpreparaten. Hoppas hon får (och tar) tillräckligt med läkemedel så hon får vara symtomlindrad.

    I biancas senaste vlogg sa hon att hon startat ett nytt bolag vad tror ni det är?

      Bussbolag kanske

        Anussmycken nr 2

      Väskor

      Badkläder.

      Möbler.

      Serviser för Fyrklövern.

      Vård av äldre, förskola och vårdcentral. Hon vill helt enkelt fylla Humanas tomrum.

      Kläder. Typ adoore klänningar eller skims lookalike

      Kläder. Skims eller adoore lookalike.

    Lyssnat på Bathinas podd några gånger. Plågsam lyssning då hon avbryter sina gäster hela tiden och är en dålig lyssnare. Pratar mer än gästerna. Plus att hon gör otroligt dålig research då hon ofta säger något påstående om gästen som inte stämmer. Typ Du växte upp i Växjö. Gästen Nää jag växte upp i Stockholm. Plus att hon drar konstiga dåliga skämt. Gästerna låter ställda men försöker hålla god min. Ganska underhållande nu när jag tänker efter ändå ?

      Hon är väldigt självupptagen.

      Undrar hur hon tas emot fortsatt i societeten nu när hon skilt sig från sin rike gubbe?

      Haha kul hur du insåg det komiska där på slutet. 🙂

    Ja! Jag har bara följt dem på instagram och gillat båda men förra veckan lyssnade jag på deras pod för första gången och fick en helt ny bild av dem när de satt och nästan beklagade sig över hur jobbigt det är för dem, som är sociala, att hamna bredvid någon som är tystlåten så att de måste sköta snacket. De sa typ så svårt är det inte att kallprata, som att de aldrig hört talas om folk med social fobi, blyghet mm. De fick det nästan att låta som att om man inte är som den så är man fel ?

    Därmed inte sagt att de inte även inspirerar till goda saker också. Elin t.ex. vilken kämpe!

    Jag har en vän som fyller jämnt, hon gillar att sy, speciellt kläder!

    Jag har kikat på några sy-tidningar, men vet inte vilka som är bra.

    Någon med tips?

      Presentkort på tygaffär? Eller till en symaskinsaffär, finns mkt roliga tillbehör till symaskiner.

    Har en fråga gällande en gammal bröstpiercing så ni som har haft en och tagit bort piercingen, se hit!

    Jag tog bort min piercing för ca 6 år sedan men ena sidan av hålet har inte läkt ihop ännu och det kommer ut var (antar jag) ifrån den när jag klämmer lite på den. Är detta normalt?

      Jag hade bröstpiercing en kort period men tog ut den för närmare 10 år sedan. Har aldrig upplevt det så kan inte riktigt ge några råd. Men håll det rent och ring din vårdcentral på måndag så får de kika på det ?

      Om jag var du skulle jag fråga en läkare.

      Jag tog ut min ena pga infektion för ca 2 månader sen. Kom också var från ena hålet i början men nu har det slutat. Du måste nog kolla upp det där! Att ha ett öppet sår sådär länge är verkligen inte bra.

    Är hon vegan? Eller vad för kost äter hon?

      Nej hon är inte vegan. Hon äter bra hemlagad mat, typ, med mycket grönsaker och lite kolhydrater. Ungefär så ser det ut iallafall.

    I avsnittet där de pratade om stillasittande barn så var de så noga med att låta ”snälla” och icke-dömande men jag tycker deras förakt sken igenom… Och lite kul att se säger de inte är några extremister men när Ida TVINGAR Elin att berätta vad hennes favoritpizza är får hon typ svaret ”Jag vet inte, jag har ju inte ätit pizza på flera åååår”…

    Äntligen så är det snart vår.

    Funkar er Instagram?

      Japp.

    Jag blir inte klok på Sanna Bråding. Hon känns så otroligt hyper och extremt självuppoffrande i förhållande till sina barn. Sen detta att hon springer överallt och inte verkar duscha efteråt utan är ”fräschaste bruden i stan”, bläää ??

    Någon som har testat strumpbyxor som ska hålla bättre? Tex Swedish stocknings. Håller de bättre? Är så less på att köpa nya på typ H&M stup i kvarten.

    Ber om ursäkt för en familjelivs-fråga. Men här kommer den. Försöker bli med barn men förstår mig inte på min cykel. På cykeldag 17 fick jag en liten liten blödning, verkligen bara spotting. På dag 21 fick jag sen vad jag trodde var min mens, men det varade bara i en dag och var ganska litet. Vad händer? Nån som har erfarenhet av liknande? Blir orolig när jag googlar, får upp cancer. Har även köpt en prenumeration hos Vulverine men där finns bara otroligt långa videos och jag har inte haft tiden att gå igenom allt.

      Du har förmodligen inte cancer. Herregud. Om ditt enda ”symtom” är ngn form av mellanblödning.
      Kan ju va ngn nidblödning eller sköra slemhinnor eller vad som. Vänta du och se om mensen kommer eller inte.

    Min lilla flicka tycker inte om mig. Hon säger att hon vill leka med pappa, sova i pappas säng, pappa skall bära och trösta henne etc. Hon säger dagligen att hon tycker om pappa. Men själv får jag tigga mig till att hon skall säga att hon tycker om mig, sin mamma. Jag är föräldraledig medan min man/vår flickas pappa jobbar heltid så han träffar henne inte lika mycket vilket kan vara en orsak. Men jag är rädd för att jag har varit för opedagogisk då hon har trotsat och testat gränser. Till skillnad från hennes genom snälla och mycket lugna och pedagogsika pappa är jag en aning tempramentsfull människa och speciellt när jag inte fått sova ordentligt. Jad förvärrar förmodligen konflikterna med min dotter genom att jag blir arg och irriterad på henne istället för att lugnt och stillsamt prata med henne. Men jag orkar inte och står inte ut med hennes tjat och skrik utan skäller på henne och till slut åker hon in på sitt rum. Lika snabbt kommer hon ut igen med storgråtande ögon och jag får dåligt samvete och kramar och pussar henne och berättar varför jag blev arg och att jag älskar henne hur arg/irriterad jag än blir(är hennes pappa hemma springer hon till honom och söker tröst jag får abslout inte trösta henne då).
    Nu till min fråga: Har jag redan förstört mamma/dötter relationen genom min låga toleransnivå? Är det därför hon inte gillar mig? Eller testar hon mig? Jag är så ledsen innombords och gråter över detta. Jag vill så gärna känna mig efterlängtad och önskar att hon älskar mig lika mycket som hon älskar sin pappa. Hon följer honom vart han en går. Han känner sig så behövd och älskad av henne jag blir så ledsen när hon till mig kan säga ”gå bort..” ”jag tycker om pappa”.
    Hjälp mig. Är jag egoistisk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.