Ben Mitkus pass-schabbel

@carolineijohansson

Den här födelsedagspresenten blev inte riktigt som planerat…? #fyp #fördig #foryou

♬ Aesthetic – Tollan Kim
@carolineijohansson

Svarar @dory hade ni sett hans ångest så hade ni inte blivit arga kan jag säga?? MEN VI ÄR PÅVÄG MOT ALLA ODDS!!!! #fyp #fördig #foryou

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Jag vet inte hur hormonell man är när man är gravid, men jag hade inte varit jätteimponerad om det här hade hänt mig, ogravid.

Vad har ni för tankar kring det här?

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag hade blivit så j-a förbannad, besviken och sjukt frustrerad! ????

      Jag hade åkt iväg ensam och lämnat honom på Arlanda!!

        Visst skulle du gjort det!

          Japp! Kanske beroende på resa (vet inte riktigt vart de skulle). Men är det till bokat hotell så inga problem. Om man skall hyra bil och åka längre så kanske inte valet är det lätta.

        Ja så kan de väl mötas upp om någon dag när han fixat sin resa?! Ser inte riktigt problemet med det.

          Njae hade nog gjort så om vi betalat resan tillsammans. Men inte om jag fått den i present. Utan betalaren hade det ju ändå inte blivit nån resa liksom.

            Hade jag gett någon en resa och glömt mitt eget pass så hade jag föreslagit att den åker och jag kommer efter så snabbt jag kan.

              Jo det hade jag nog också gjort. Men beror såklart på, hade det gått att boka om till dagen efter är det ju trevligare resa tillsammans.

      Jag hade blivit besviken men absolut inte arg! Skulle min man råka ta fel pass av misstag är jag säker på att han skulle bli arg och frustrerad på sig själv. Varför ska jag då bli arg på honom? Bättre att vara konstruktiv och tänka ut ett sätt att lösa misstaget på, ex köpa nya flygbiljetter, göra provisoriskt pass, försöka boka om eller nåt.
      Jag tror inte på att bli arg eller skälla på någon som gör fel av misstag, personen vet ju redan att den gjort fel eller hur?

        Håller med 100%. Dömande leder sällan till nåt bra, lösningsorienterad är bättre.

        För mig skulle det bero helt på hur förhållandet såg ut i övrigt. Är han pålitlig och ansvarstagande så skulle jag såklart inte bli arg över ett misstag, ingen är perfekt och ibland blir det fel. Men är det ett mönster, att man inte kan lita på att han själv klarar av att ta med sig rätt saker, komma i tid, komma ihåg viktiga grejer osv så skulle det där kunna vara droppen som fick bägaren att rinna över.

          Absolut. Fast samma sak tänker jag om många av kommentarerna. Okej om någon blir temporärt besviken men har man ett mönster av att ställa till med en scen och vara överdrivet dramatisk/kritisk såfort något inte går enligt plan hade jag gjort slut med den personen före slarvern.

        Håller med. Jag lever med en man som har adhd (som jag tror att Ben också har?), att han glömmer saker, smått och stort, händer offra och även om det är fett jobbigt så funkar inte att bli arg då det inte sker med flit från hans sida. Snarare så är det mest han som blir arg och trött på sig själv. Visst är det jobbigt för mig att oftast behöva projektleda och vara den som ”har koll” men vad ska man göra…vet inte riktigt vad jag vill ha sagt. Fattar att tjejen blev ledsen och besviken men får lite ont i magen av alla kommentarer om att Ben behandlar henne dåligt i och med detta…

          Jag blir svinarg på min snubbe varje gång han klantar till det (ca en gång i timmen) för han har inte vett att varken blir arg på sig själv, skämmas eller komma till någon slags insikt. Han säger ”det bara blev så” och sen distraherar han sig själv med att låtsas städa bland prylar, typ kryddhyllan eller något liknande.

    Trots att jag bor ensam och bara har mitt nyaste pass hemma så kollar jag femtioelva gånger att jag har rätt pass med mig.

      Hahahaha this!! Är likadan ?

      Jag planerar inte att resa någonstans, men efter förra årets passbokningskaos ser jag till att kolla regelbundet var jag har passet?
      Vågar inte lägga det på något smart ställe…

      Vi är kvinnor.?‍♀️

    Det personliga ansvaret existerar inte längre hos många. Det är väl tidens tecken, i samhällets töcken. Ingen är förvånad.

      Han har väl en diagnos som han kommer skylla allt på…

        En ”superkraft”

    Åh jag hatar att jag känner igen mig så hårt i det där, ”jag borde frågat honom om…”

      Jag med. Och jag är så trött på att beteendet ofta skämtas bort också. Liksom, hur svårt är det att bara ta ansvar?!

        Fast du får väl också ta ansvar för din egna överdrivna reaktion? Att ta ansvar kan ju också vara ta det lugnt, boka om resan till nåt annat datum och åka hem och hämta passet? Men att ställa till med nåt hysteriskt drama och döma ut en person som fått med sig fel pass låter väldigt drama queen.

          Jag har inte varit med om scenariot med en resa utan andra saker i vardagen. Vilka scener jag ställer till med är något du själv har fantiserat ihop för att göra någon poäng. Ska du bygga halmgubbar så behöver du inte dra in mig i det tack.

            Vi pratar väl om beteendet ”ta med fel pass efter att man köpt semesterresa till partnern.” Vilket beteende pratar du om?

              Jag pratar om att det är en viss typ av person som allt som oftast glömmer att kolla, slarvar, inte har koll osv. Något säger mig att det inte är första eller sista gången han missar något. Och då blir det lätt att man själv lär sig att behöva påminna och fråga och dubbelkolla. Och att ha det där slarviga beteendet skojas ofta bort som lite charmigt avslappnad.

              Men ja, jag kanske skulle ha varit tydligare med vad jag menade då.

          Ja eller så kan vi fortsätta försvara folk som beter sig som bebisar. Så behöver de aldrig växa upp. Var mamma till din partner du, brukar vara ett recept för lång lycka.

          Fast till slut är det för ansvarstagande att ta det lugnt och vara så jävla chill och överseende hela tiden mest att lika vid ett medberoende av någon som vägrar ta eget ansvar.

            Jag svarar på min egen kommentar nu. Jag har inte varit med om samma som paret i inlägget men min snubbe åkte utomlands med bilen och tanken var att jag skulle komma efter med flyget. Dagen jag ska åka ser jag att att hans pass ligger i lådan men inte mitt. Människan har alltså tagit bilen ner i Europa och tagit ett pass med sig men inte brytt sig om att kolla vems pass han tar. Han har mitt pass med sig. Det var dyrare att fixa provisoriskt pass än vad jag lagt ut för flygbiljetten och jag hade inte möjlighet att vara på plats så tidigt för att fixa det så jag stannade hemma från resan.

            Nästa resa han gjorde själv passade jag på att gå ut mycket med tjejkompisar. Skulle ta på mig ett par mönstrade pumps men i skokartongen låg till min förvåning ett par av hans skor. Hittade inte mina pumps någonstans. Var tvungen att ringa honom för att fråga om han av misstag fått med sig mina skor som skulle ligga i den kartongen. Det hade han inte i det här fallet men det hade absolut inte förvånat mig om det hade varit så.

            Vad slarvigt jag skrev min första kommentar. Menar att det där ansvarstagandet liknar till slut mest ett medberoende för den andres oförmåga att vara skärpt och ta ansvar.

    Men nej. Bara nej ???

    Jag brukar lämna in mitt gamla pass när jag hämtar ett nytt så är problemet ur världen

      Ja, är det inte så man gör?

        Nej. Däremot brukar det makuleras om det fortfarande är giltigt men har det gått ut behöver man inte göra hål i det. Många vill väl ha kvar gamla pass som minne, kanske för kortets skull, kanske roliga stämplar från någon resa eller dyl.

          Hahaha så smart då att ha gamla och det nya passet i samma påse.
          Vad kan gå fel liksom?

            Verkligen ett life hack att ta efter!

              Ja, verkligen. Varför inte samla alla gamla id/körkort och pengar som makulerats i en och samma påse, kan ju vara ”bra att ha”, eller inte…

        Förr var det så att de klippte hål i det gamla när man fick ut sitt nya… men man fick med sig det hem. Hur många pass har han i den där påsen?! Hade ju varit en annan sak om han verkligen trott att bara det nya skulle ligga där, men att han glömt byta när han fick ett nytt

        Jag har sparat alla pass jag haft som vuxen (för fotona och stämplarna), men de gamla ligger i en annan byrålåda än det nyaste, ingen risk att ta fel.

    Känner dock vad kan man annat förvänta sig av den killen?

    Min man hade 100% kunnat göra samma tabbe och han är ingen mansbebis ?

    Jag kom inte förbi det fina i att han bjöd henne på resa, sen att det blev som det blev. Vad ska man göra, dumpa killen???

      Helst.

      Tja, om hans slarv går ut över dig och han inte visar någon vilja att förändra sig så har man två val. Acceptera det eller göra det man kan, dvs lämna. Upp till var och en vad man väljer. Eller ja, ett tredje alternativ finns ju -det många verkar välja – att bli hans mamma och fixa allt.

        Var nog bland det mest entitled och arroganta jag nånsin hört? Går ut över dig? Du har ju FÅTT resan, hallå…

          Det var mer ett generellt svar kring någon som slarvar med saker och inte har koll. Ofta är det ju inte en gång det händer.

          ”…inte visar någon vilja att förändra sig så…” tyder väl på att man pratar om ett upprepat beteende?!

            Pja, om han upprepar beteendet genom att köpa fem eller fler utlandsresor till flickvännen men glömmer passet vid samtliga fem tillfällen håller jag med om att han är slarvig men man får väl ändå ge honom plus för generositet…

              Spelar du dum nu eller förstår du på riktigt inte poängen?

              Upprepat beteende kan ju också vara samma typ av slarv i vardagen? Alla kan ju glömma något ibland men om det slår över till att den ena (nästan alltid kvinnan) måste projektleda, hålla koll på allt och nästan vara en mamma så dödar det oftast förhållandet.

        Och att vara mamma till sin partner, dödar det mesta.

          Låter som du behöver titta på dina val av partner då.

            ?

        Ska man göra slut med sin partner för att han glömde sitt pass? Det var väl knappast med flit och han tycker säkert det är minst lika jobbigt som hon.

          Folk här tycker ju att man ska dumpa sin partner om han sätter en skit på tvären känns det som

    ”Jag borde ha frågat…”

    Nej, det du borde ha gjort är att åkt iväg enligt plan så får han komma ett par dagar senare själv.

    Mansbebis. Rakt av. Hur lyckas han ens haffa tjejer?

      Det undrar jag också, han verkar rätt oskön och snygg är han inte heller.

        Gud nåde om det var en kvinna du skrev om

          Och gud nåde om vi skrev/pratade om män som det görs om kvinnor. Skriken om manshat skulle aldrig ta slut.

    Så gött det hade varit att vara kille ändå. Man kan gå runt helt obrydd i allt. Till och med när man själv glömmer passet så får ens tjej det till att hon borde ha påmint och frågat. Låter rätt så skönt ändå.

      Nä nu blir det för mycket snow flake. Hur hon reagerar får ju hon ta ansvar för själv.

        Snöflinga heter det på svenska.

          Och Schneeflocke på tyska. Vilka fler språk kan vi?

            Du menar vilka fler languages vi kan?!

    Han var ju med i ung och bortskämd för ett par år sen, så han har väl alltid blivit daltad med. Men med det sagt så är han också vuxen och borde ta ansvar. Hon har rätt att vara förbannad, det hade jag absolut också blivit.

      Har hon rätt att bli förbannad när hon FÅTT resan?!?

        Ja. Nonchalant slarv är otroligt irriterande oavsett vem som betalar.

          Fast att vara så bortskämd man tror man är berättigad en resa är rätt irriterande det med.

            Handlar inte om att vara berättigad till en resa utan att det är en genuint dålig egenskap att vara slarvig, så många kvinnor som behöver vara som en mamma åt sin partner för att de inte klarar av enkla grejer som att ta med rätt pass.

              Låter som att du har dålig erfarenhet av att vara mamma till slarviga män. Problemet är väl tyvärr att du själv får ta ansvar för att du är det- du kan inte låtsas att det är norm att aldrig slarva. Finns gott om både män och kvinnor som har svårt passa tider och prioritera mellan göromål etc etc etc. Klarar du inte av sådana karaktärsdrag ska du byta partner, inte köra kvinnlig martyr.

                Det är väl lite det poängen är här. Hans tjej tar direkt ansvar för att ”hon borde ha..” dvs hon är mamma åt honom och då behöver han aldrig ta ansvar.

                  Absolut men det måste hon arbeta bort själv om hon tycker det är problematiskt, det är såklart frestande men man kan inte lägga ansvaret för sina egna reaktioner utanför sig själv.

                    Ja men det är väl det som diskuteras?!

                    Hon måste arbeta bort och hon måste ta ansvar för sin reaktion. Har inte han något ansvar att ändra sitt beteende också eller är allt ansvar här på henne?

                      På riktigt? Han har noll ansvar för hennes reaktioner. Liksom hon har noll ansvar för att han glömt passet.

                      Och ändå fokuserar folk på hennes reaktion

                Jag tror du behöver följa @mansbebisar på insta några veckor, anonym.

            Åh du lärde dig! Vad bra!!

            Så då blir du inte irriterad om du får en tom låda inslagen i present för att han glömde själva innehållet någonstans.

        Men JA? Hon har fått en present som han nästan förstör pga. idiotiskt slarv. Det handlar inte om att alla kan göra fel och tabba sig nångång, utan att det är helt orimligt att en vuxen man inte ens kollar om det pass han fått med sig är rätt. Och sen skrattar när hans flickvän blir ledsen för att hon tror att de inte kommer kunna åka iväg. ”Det är tanken som räknas” funkar inte om man i samma veva också förstör presenten man gett bort.

          Och HON anses vara den orimliga här vilket bara spär på bilden av att en man inte kan ta hand om sig själv.

            Det är inte flickvännen jag anser vara orimlig utan 80% av kommentatorerna ?

        Klart man blir! Vet inte hur länge de skulle vara iväg men har man sökt ledigt från jobb, tackat nej till träffar med vänner, fixat barnvakt/djurvakt (som exempel, vet inte vad som gäller just henne men alltså planerat för att ha veckan fri) och så plötsligt kan man inte åka pga slarv så hade jag blivit arg pga respektlöst.

          På grund av respektlöst? Tycker du att det heter så?

        Nej hon fick aldrig resan. Hon fick en megabesvikelse på flygplatsen. Hon behöver inte vara tacksam för det.

    Jag tänker att han är mer avslappnad än en vanlig Svensson när det kommer till resande då han gjort det så ofta och som influenser. Så för hans del är det inte en lika stor grej att missa ett plan som det är för någon som sparat pengar till en resa, tagit semester och äntligen skall få åka iväg.
    Flickvännen verkar inte lika blasé på det dock.
    Men nog brukar man även alltid fråga sin medresenär. Har du med pass, biljett och allt viktigt. Bara för en dubbelkolla. Dock hjälper det ju inte om nu personen tror att de har rätt pass med

      Haha nej men det brukar man väl inte? Så om du reser med en vän eller partner så frågar du: ”Har du med pass och och biljett?” Din vän svarar: ”Absolut, och du? Har du med pass, biljett och plånbok?” Du svarar: ”nej j-vlar, plånboken glömde jag. Tur att du frågade”

        Måste också ställa följdfrågan om det är RÄTT pass/plånbok/biljetter som vännen har med.

        Jag frågar alltid den jag reser med. Oftast är det samma person jag reser med och då ber jag henne vissa passet ? så nojig att nån av oss ska glömma något viktigt. Brukar även be henne att checka mig.

        Det tror jag vi alla gjort mot varandra när vi skall resa iväg 🙂

    Blir mest fascinerad av att de 1, tror de skall få pengarna tillbaka pga missat flyg, där man inte haft giltigt pass med sig och 2, att det går charterflyg till destinationen flera gånger om dagen/veckan..

    Förstår inte varför inte hon åkte med planet som tänkt från början? Det hade de ju sparat pengar på, och hon hade fått spendera tidenvid poolen istället för på flygplatser.

    Jag har i hela mitt liv varit extremt ansvarstagande och lidit av duktighetsyndrom. Haft stenkoll på det mesta och haft många bollar i luften. Efter utmattningen så har jag inte samma koll och missar saker. I synnerhet under stress. Kände direkt att det här är något jag hade kunnat göra i dagsläget. Blir lite ledsen och frågande; hade folk dömt mig på det här sättet också? Min ångest hade varit straff nog kan jag tycka.

      Han verkar inte ha så mycket ångest utan skrattar bort det och verkar mest tycka att hon överdriver.

        Finns inget egenvärde i att ha ångest?

      Näää. En normal partner hade såklart inte dömt dig utan säkert hjälp och peppat dig att lösa situationen. En resa går att boka om, herregud- det är inte hela världen. Kommentatorer på Bloggbevakning är alltid perfekta och 100% ansvarstagande oavsett om det gäller pass eller barnuppfostran, det är sen gammalt 🙂

        Jag levde med en som var så där coolt avslappnad och tyckte att det var onödigt att kolla allt så som jag gjorde. Han bokade tågresa till Arvika när vi skulle till Arlanda osv. Var helt hopplöst och så fort jag påpekade problemen som uppstod med hans obryddhet så var det jag som var hispig och behövde slappna av. Ja, jag vill kanske någon enda gång kunna lämna över ansvaret och veta att vi kommer iväg dit vi ska, oavsett om det är semester eller att handla på Ica typ. Kan säga att det inte höll så länge så vi var nog ingen bra match. Jag är dock glad att vi aldrig hann skaffa barn ihop.

          Så bra. Då gjorde du alltså ett bra val för sig själv. Och han gick förhoppningsvis vidare och träffade någon han upplevde var mindre hispig. Det innebär ju inte per automatik att det är nåt fel på någon av er, ni värderade uppenbarligen inte samma saker på samma sätt.

            Är man så slarvig och opålitlig att man inte ens kan boka en gemensam tågresa till rätt destination, och därmed orsaka den andra problem, bör man nog överväga att inte vara i en relation förrän man skärpt till sig. Hade stått ut med en sådan kille i max en vecka.

    Men är det inte så att de tar det gamla passet när du hämtar ut ditt nya i Sverige?
    Alltid fått mitt fråntaget.
    Jag gjorde iförsig något liknade, hade med mig sonens pass när jag skulle åka till Sverige. Har alltid mitt pass i handväskan eller plånboken, min enda form av id, så hade haft det istället för mitt i minst ett halvår. Visar hur ofta de kollar leg på Irland…
    Och tyvärr hur mycket jag än försökte så såg jag inte ut som en bebis.

      De tar bara ifrån dig ditt gamla pass om det fortfarande är giltigt. Men har ditt gamla pass paserat 5 år och då är för gammalt så får du ha kvar det, om jag har förstått det rätt.

        Du kan alltid behålla gamla passet. Om det fortfarande är giltigt klipper de hål i det aka makulerar det.

        Aha, okej! Tack Elin och Penny

    Såg detta på TikTok och kände dels att misstag absolut kan hända, sen kände jag dels att det verkligen är diagnos man på denna. Dubbelkollar man inte vad för pass man tagit om man tar ut ett från en påse där det finns mer än ett???

    Vad skönt (och så hållbart) att allt löste sig med nya flygbiljetter och några mellanlandningar extra. Att de ens gör inlägg om det här. Jag hade bara varit tyst och skämta men allt blir bra content, till och med idiotiskt beteende.

      Skämts!

    Tack och lov att man har en mer förstående partner än de som kommenterat det klippet eller folk här. Jag tycker inte alls det är att vara mansbebis att råka göra ett misstag, att vara mansbebis hade varit att anta att sin partner plockat med ens pass. Han verkade må lika dåligt över situationen och han löste det så att resan blev av ändå. Förstår inte heller varför folk antar att hon ville åka ner själv? Tycker också av det jag sett av dom här två att hon agerar väldigt mycket mamma över honom men det kanske är en del av hennes personlighet också, så det går nog åt båda hållen.

      Min uppfattning om honom som mansbebis är ju skälvklart inte bara grundat i dessa klipp, han har ju haft flera offentliga relationer där han gjort content av deras privatliv.

        Men det är flera som kommenterar ombytt just det här skulle vara ett beteende som tyder på att man är mansbebis, då har man missuppfattat innebörden av det. Jag lovar att hälften av de som kommenterar någon gång har glömt något riktigt viktigt men det verkar ligga i mångas natur här att låtsas vara så perfekta som möjligt.
        Har inte mycket till övers för Ben Mitkus överhuvudtaget men det här var riktigt överdrivet. Ibland får man skilja sak från person.

    Oavsett vad man tycker om Diana baban så tycker jag han dumpade henne på ett otroligt omoget sätt med den där videon för Views och likes om Diana, för mig förklarade det mer vem ben är i en relation.. hur en man hanterat tidigare relationer och behandlat sina kvinnor oavsett om det gick snett eller inte säger mycket om deras mognad.

    Sedan vet man ju inte om Diana och ben gått med på att lägga upp såna där videos för views gemensamt men tvivlar på det då Diana var exposad på ett negativt sätt mer än ben

    Åh nej vad synd, jag hade också blivit jätteledsen, och arg, och säkert börjat gråta även som icke gravid alltså. Gäller att alltid dubbelkolla allt, det var slarvigt av honom verkligen men det kan hända den bästa.

    Hört massor med sådana historier som passhandläggare. Därför jag alltid rekommenderade människor att vi skulle göra hål i deras utgångna pass (vilket vi måste om det fortfarande är giltigt) när de hämtar ut det nya.

    Om HON tagit fel pass på HASN överraskningsfest…hur hade kommentarerna varit då?

    FNISS?
    AHH sådant som händer?
    Åh så synd?
    HAN borde ha kollat så hon hade rätt?

    Bara undrar

      överraskningresa ska det stå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.