Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

624 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad säger man till sin man som tjatar om sex ett halvår efter förlossningen när man själv har 0 lust?

      Att han får lugna ner sig

      Runka.

      Jag hade som vilkor innan vi skaffade barn nr tre att han under inga omständigheter fick ” tjata” om sex under hela första året.

        Tjata aldrig om sex skulle jag vilja säga.

        Av nyfikenhet: hur lång tid har det tagit för er som fått barn att vilja ha sex igen? Efter förlossning. ?

          Så fort jag slutat blöda med båda barnen och har sex två gånger i veckan sen dess. För mig har det handlat om att jag behövde väcker suget till liv igen genom att ha sex med min man. För mig är den närheten extremt viktig. Säger absolut inte att man ska ha sex om man inte är sugen men tror att man ibland måste hjälpa kusten på traven♥️

          Minns inte exakt men tog minst ett halvår. Nästan ett år. Alltså vi är väldigt nära och kärleksfulla, kramas och håller om varandra och så vidare. Men just sex för mig är så otroligt mentalt. Jag måste vara avslappnad och inte ett dugg stressad för att kunna njuta, och det var jag inte som nybliven mamma. Det var fullt upp med sömnlösa nätter, bebis som hade kolik i början, stök, disk, tvätt, bara hinna ta en dusch liksom. Vi har varit ihop i 15 år, ”high school sweethearts” typ. Sex är inte så viktigt för oss på det sättet. Vi har det ibland och det är toppen, men vi har hundra andra sätt att mysa, visa ömhet och kärlek till varandra. Man får hitta sin väg helt enkelt ?

          Under graviditeten led jag av extremt illamående så klarade inte av sex då (från v 8 till förlossningen). Efter förlossningen drabbades jag av vaginism så har inte vågat testa sex trots att barnmorskor tjatat. Men associerar bara mitt underliv med ”skador”. Går och blir töjd regelbundet (förlåt too much info) och har verkligen 0 lust nu för tiden. :/ Så ja, dottern är 2 år nu… Är glad min man inte tjatar alls. Han fattar att detta är ett sjukligt och smärtsamt tillstånd.

            Har också vaginism, ej efter förlossning, o du verkar ju redan sökt hjälp (super!). Vet inte hur det här med töjning funkar för dig eller hos vilken vårdgivare man gör det men vill verkligen slå ett slag för fysioterapi (avslappning/strech av muskulatur) samt kanske vanlig terapi med för att komma till botten med det. Sorry om det uppfattas som oombedda råd, är bara ett ämne som engagerar mig mycket o man vill hjälpa!

              Tack, fint att du delar med dig 🙂

          Ca 18 månader. Jag har ingen lust när en är uppe dygnet runt, är trött i huvudet och kropp. Och skulle lusten komma så finns det just då ingen tid.

      ”Jag har ingen lust än.”. ”Min kropp är inte redo än”. Möts halvvägs? Med Lena Handen så att säga.

      Förklara läget. Att du just nu inte har en tanke på sex , om det är så. Din kropp är ju antagligen inställd på barnets behov och du har ju fan fött barn relativt nyligen ändå ?
      Jag hade noll tanke på sex när jag hade en unge fastklistrad dygnet runt.

      Jag hade bett honom att ta hand om SITT sexliv, alltså onanera. Men hade blivit grymt avtänd av tjatet… :/

      Fast har du inte lust att göra något som påminner om sex, lite ömhet efter 6 månader borde han väl kunna få. Det behöver kanske inte vara penetrerande sex.

        Lite ömhet borde han väl kunna få? Vaddå ömhet. Om hon inte vill ha sex ska hon ändå ha nån typ av sex tycker du?

          Ja och borde inte HON få lite ömhet i form av en man som är allmänt rimlig och inte gnäller utan typ avlastar och kysser hennes fötter?

          Nope. Det ska hon inte. Men förståeligt att ens partner vill ha intimitet efter 6 månader. Går ju göra annat än penetrera. Går göra annat än att ha sex också, massage, klia varandra på ryggen, skeda i soffan.. Om man går igenom sina egna och sin partners behov tillsammans brukar det gå att lösa.

            Fast hur likställer du tjat om sex med att klia varandra i soffan. Hur vet du att hon inte redan gör de här grejerna men inte vill ha sex? Bara för man inte vill ha sex betyder det inte att man inte tex vill kramas

              Det kanske hon gör men har hon tagit ett ordentligt snack med han om vad hans egentliga behov är? Eftersom hon behöver råd här för att prata med sin partner är jag ganska tveksam till att ts är någon expert på kommunikation och hur hon ska uttrycka sig.

          Vet du vad ömhet är? Kan man inte hångla eller mysa lite, ni har ändå nyss avlat ett barn.

      Man kan ju få lite lust om man sätter igång? Vi hade sex redan första veckan men det kan jag ju förstå att man kanske inte är upplagd för såklart. Dock att bara säga att man inte är sugen under flera månader.. nja det krävs ju inte mycket förr att man ska bli lite upphetsad om man bara kommer igång med lite pill och mys.

        Ja eller så vill man inte

        Det är såna som du som är en del av problemet. Herregud har man inte lust så har man inte, vad är så svårt att förstå ?

          Hade jag varit man hade jag inte skaffat några barn med någon som inte kan försöka förstå att man kanske vill ligga med mamman till sitt barn innan dom börjar skolan. Hur kommer de kärleks och sexlösa förhållandena kunna hålla?

          För en del kanske lusten plötsligt kommer tillbaka efter x antal månader. Men andra kanske behöver mjukstarta och liksom aktivt arbeta på att få tillbaka den? Det låter så extremt på en del kommentarer här, liksom är du inte sugen så är det NEJ tills du plötsligt vill. Men som personen här ovan skrev, man kan ju prova lite pill och mys även om man kanske inte är supersugen och så se hur det går. Det är liksom inte att föra våld på sig själv, så länge partnern är införstådd med att det kanske inte blir mycket mer än så. Någon annan kanske behöver få upp lusten genom att tillfredsställa sig själv, läsa/se något erotiskt osv.

            Haha, vi har inte ens barn men det kan lätt råka gå någon månad mellan gångerna, och vi hånglar inte eller gör ”annat” sexuellt där emellan. ??‍♀️ Men vi pussas, kramas, gosar, myser och är kärleksfulla varje dag ändå, och har ett toppenförhållande som vi båda mår bra i.

          Konstig grej att just sex ska vara en sån no-go zon. Visst att man måste respektera att partnern inte har lust, men man måste faktiskt inte acceptera att vara i ett sexlöst förhållande ”tillsvidare”. Det kan innebära att man måste avsluta förhållandet om man inte kan hitta en kompromiss.

          Det rimliga i denna situation är ju att diskutera sig fram till hur och när lusten kan väckas till liv igen, det kan inte vara ett ”fredat ämne” för diskussion. Inte tjat såklart, men kommunicera och ta reda på vad man behöver för att det ska kännas kul med sex igen.

          I mitt eget förhållande efter förlossning så kändes det läskigt att prova igen (ca 3 månader efter förlossningen) och jag njöt inte direkt av de första 2-3 gångerna, vi tog det då otroligt försiktigt och avbröt om det gjorde ont. Men 4-5e gången typ började det kännas okej igen och efter det var lusten tidvis återställd. Det är ju högst anekdotiskt dock så andra kan ju ha en helt annan resa, men man bör i alla fall vara mottaglig för att diskutera hur man ska påbörja den resan.

      Så var det för mig med första barnen, med nr 3 tyckte jag att det var dags att testa något nytt och bestämde mig för lite gos med mannen efter två veckor, och sedan fortsatte vi flera gånger i veckan. Det gäller att komma igång bara. Ångrar att jag inte försökte göra så med barn 1 och 2.

        Lite så för oss också. Gos och mys måste ju inte sluta i penetrerande sex. Men rätt vad det var i goset så tände det till.
        Men ingen stress eller tjat. Tar ju död på eventuell lust att ens kravlöst gosa.

      Be honom att vänta och behaga sig själv lol. Det kommer att hända eventuellt ??‍♀️
      Tog mig 7 månader ungefär tills jag vågade testa igen för jag var inte mentalt redo eftersom att jag hade krystat ut en människa. Jag trodde även att det skulle göra ont, vilket även det var en anledning till att jag väntade (gjorde inte ont i mitt fall iaf).

        Samma här. PLUS…. Bebisen ? Vill inte hen ska vara i rummet, känns liksom bara äckligt. Eller? Åh vet inte.. Diskuterade samma med min sambo nu ikväll, att han vill men respekterar och förstår att jag inte är där än (2 månader sen).

    Vad är social hållbarhet för dig?

      Mänskliga rättigheter, demokrati osv

      Som ?? nämnde. Men också arbete som ger betalt och med ett medmänskligt schema/hjälpmedel/bra ergonomi så att kroppen hinner vila och inte sliter ut sig . Det i sin tur minskar sjukskrivningar osv.

    Tycker att Sofia Wood blivit oroväckande smal! Även Lund, Billgren, Bradford gått ned massor i vikt….

      Japp, de har smygstartat heroin chic trenden. Wood tycker jag är oroväckande smal. Videon häromdagen när hon ”visade sin kjol” (läs: visade att hon är ett streck i profil) var läskig.

      Ja konstigt att alla dessa rasat i vikt samtidigt. Hoppas verkligen att det inte är nån grupptrycksgrej gone bad…

      Inte förvånad. Visste att det skulle hända när elsa b gått ner i vikt. Nu försöker de andra gå ner ännu mer men oavsett vinner elsa b för hon har ett finare ansikte. Så de kan gå ner hur mycket de vill men de kommer ändå inte kunna kompensera för ansiktet och det tror jag stör dem, speciellt sofia.
      Elsa b kommer aldrig bli sådär pinnsmal för hennes benstomme är grov och hon har naturligt muskulära lår men som sagt, hon har ansiktet de andra inte har eller någonsin kommer få så..

        Var det inte Bradford som startade först? Håller med om att Billgren vinner. Aldrig någonsin sett en person förr som blir vackrare och vackrare med åren som Elsa blir. Nu när övervikten är borta så ser man hennes mammas jämna drag och hennes pappas färger i henne. Skitsnygg rent ut sagt.

          Tycker hon är alldaglig smaken är som baken, tur det! ?

            De blå ögonen är allt annat än alldagliga dock.

              Hälften av alla svenskar har blå ögon.

              De flesta nordeuropeer har blåa ögon.

                Öst-och västeuropa också för den delen.

                Tro mig jag har rest mycket och kommer från ett utomeuropeiskt land ursprungligen. Den ljusa klara varianten av blå är inte alldaglig.

                Nej. Blå ögon är vanligast i Norden endast. England räknas som nordeuropiskt men har mycket färre blåögda. Tyskland likaså.

                  Okej, det visste jag inte men jag brukar inte märka sånt iofs. Det är till att man har riktigt stora cillian murphy ögon i vitblå nyans för att jag ska märka det. För mig är det inte ögonfärgen som sticker ut på elsa.

              Fast blå ögon räcker ju inte för att någon ska vara en otrolig skönhet!? Jag har mött många fula med blå ögon.
              Däremot tycker jag personligen hon har fina drag. Fina kindben, söt näsa, vacker hy… Men bruna ögon hade varit lika fint på henne.

                Men varför får inte någon tycka att blåa ögon gör någon vacker? Alla har ju olika smak.

        Jag tycker Elsa ser obehaglig ut, dom andra är mycket vackrare.

          Jag testade helt ovetenskapligt för sitt se vad min kille tyckte om Elsa. Han vet knappt vem hon eller hur hon såg ut förr. Han tyckte hon var riktigt skaplig . Vilket i partnerspråk säkert betyder skitsnygg haha

            Jaha? Jag tycker fortfarande hon ser obehaglig ut trots din pojkväns input.

              Haha och här kommer jag och försöker skoja lite om det. Förstod inte att det var så allvarligt för dig.

                Det enda komiska är ditt försök till härskarteknik.

                  Öppet sår som vanligt här i kväll.

          Jag tycker hon ser väldigt bra ut men gör väldigt obehagliga miner ? . Varför ska hon bete sig som mina 11 åriga elever när de tar selfies .

          Obehaglig. Vilken trevlig kommentar om någons utseende.

        Det låter som att du läst alldeles för många tjejtidningar från 90-talet, och sen aldrig ifrågasatt dina egna perspektiv.

        All kärlek till dig ??

          Haha ”all kärlek till dig”. I sann millenial passiv aggression. Kram!

        Den här kommentaren var bara obehaglig. Hur du detaljstuderar hennes kropp och kommenterar på den?

          Nåja fanns nog fler än en obehaglig kommentar i denna infekterade tråd.

        Alltså, fetischsmen när det gäller Elsa B och hennes utseende nowadays, är inte direkt Avis på hur mycket det skrivs om det….

          Mm det är lite konstigt hur sådant fascinerar en del, jag själv kikar nästan endast in hos henne för att se hennes förändring. Jag kan inte titta bort. ?

        Hej Elsa!

      Alltså ja det är många som är igång . UnderbaraClara också! Men hon bygger ju muskler på ett annat sätt, ser starkare ut lixom.
      Tycker annars att influensers som ofta tränar aldrig bygger muskler, eller de tränar men enda resultatet som vi ser är att de blir smalare.

        Ja underbara Clara är definitivt träningsfixerad, lite tröttsamt.. Men hon har iaf lite självdistans och har en bredare bild där hon pratar mycket om de psykiska fördelarna. Plus att hon varierar sin träning, är utomhus och tillsammans med sin familj. Sund helt enkelt

          Hon är knappast pinnsmal heller.

          Hon började väl träna för att hon hade så mycket smärta och var orörlig efter sin tredje gravditet. Festligt för henne att ha energi igen och kunna röra sig ordentligt. Man ska inte behöva känna sig som 90 år när man är 35 år.

        Angelika Blick är verkligen ett undantag. Jäklar vad muskulös hon är ?

          Inte snyggt med muskler.

            Jooo….

            På män. ?

            Tycker du.

        Det är väl för att de inte äter ordentligt. Du måste äta för att bygga muskler. Elsa tex lever ju på smoothies, med ursäkten att det är för att hon ”ääälskar syrlig och kall mat”.
        Det är ganska lätt att genomskåda, har själv varit ätstörd länge och i perioder enbart ätit smoothies eller annan frukostmat.

      Det är diabetesmedicinen från Hollywood vars rykte nått influencersverige…

        Det tror faktiskt jag också. 🙂 De kör på ozempic. Så många amerikanska kändisar använder ju det nu helt öppet.

          Jag vill också! Hur får man tag på det??

          Och vilken läkare skriver ut den då, till folk som inte har diabetes?

            Ozempic är relativt lätt att få tag på om man har råd. Den skrivs ut online för de som vill förlora vikt och som har en tusenlapp per spruta att avvara. Man injicerar sig själv. Har man en liten övervikt och kan beskriva att man lider av överdrivet sötsug så är man kvalificerad i princip.

          Är det samma som saxenda? Jag fick det utskrivet av min vc-läkare. Inget jag rekommenderar. Svindyrt och spoiler: man går upp vikten igen när man slutar med medicinen. Som med all annan bantning…

            Säkert därför receptbelagda viktmediciner kommer med råd om förändrat leverne också.

            Nä alla går inte upp igen. Min kompis gick ner 30 kilo och efter hon slutade och gick upp ca 3-4 kilo och sen stannade vikten.

              Så är det ju med typ viktväktarna också. Alla går inte upp sin vikt igen. Men många gör…

              Jag tycker bara inte typ saxenda ska framhävas som ett mirakelmedel mot övervikt. Mediciner ger biverkningar. Jag hade till slut stora blåmärken över magen, halsbränna, klåda m.m. och dessutom vande sig kroppen vid den aptitdämpande effekten när jag var på maximal dos. Och ja, jag gick upp vikten igen så som MÅNGA gör efter att ha gått ner. Sedan var detta på lång sikt då jag tog saxenda för typ 3 år sedan. Det kanske var nyligen för din vän.

        Ingen omöjlighet tyvärr, men förhoppningsvis inte. Ingen seriös läkare skulle off label-förskriva Ozempic till en redan smal person i viktnedgångssyfte, så troligen rör det sig om illegal läkemedelshandel i sådana fall. Inte nog med att illegala läkemedel i sig inte nödvändigtvis är säkra då dom ej är korrekt kontrollerade, så är insulin absolut inget man ska laborera med själv utan någon som helst koll på sitt blodsocker och vad man gör. Det kan sluta riktigt illa.

          Ozempic är inte insulin utan GLP-1 analog

            Och i kroppen kommer en GLP-1-analog att påverka blidglukosnivåerna genom att påverka insulinutsöndring.

          Ozempic är ett protein och framtaget mot diabetes två. Alltså den typen av diabetes som övervikt kan orsaka. Vilket gör att man ser det gärna som en proaktiv lösning innan man utvecklar typ 2 diabetes.

        Tror jag ej. Elsa tränar ju nästan varje dag och äter typ bara smoothies, tofu och chiapudding.

      Sluta bry dig om andras kroppar och sluta diskutera andras kroppar!

        Men delta inte om det är jobbigt för dig.

          Brutalt dåligt svar. Applicera det på vad som helst. ”Sluta mörda människor!” – ”men delta inte om det är jobbigt för dig.”

          ”Barnen måste sluta reta Albin” – ”men delta inte om det är jobbigt för dig.”

        Kanske, när dom vi pratar om, slutar att lägga ut bilder just på sina kroppar.

    Jag har funderat på att börja studera till förskollärare men har sett att en del förskollärare har skrivit i tidigare öppet spår att de söker nya jobb utanför förskolan. Vad är anledningen till att ni är missnöjda med jobbet?

      Jag läser termin 5 på förskollärarprogrammet och blir så nojig över att höra om hur folk slutar som förskollärare ? Men jag tror att stress är en bidragande faktor.

        Beror nog på vilken förskola man jobbar på och hur många barn man ska ta hand om osv.

      Har du jobbat med det nån gång? Asså en längre tid på en förskola men som typ barnskötare? Det skulle jag säga borde vara ett absolut måste innan man beslutar sig för att börja plugga

      Tänker att de (ändå få) som är missnöjda är de som hörs.

      Jag ÄLSKAR mitt jobb! Saknar det (är föräldraledig, vill dock inte sluta vara det heller ?).

        Det är verkligen inte få.

      Fsk är de som har det bäst på mitt jobb.

      Är i barngrupp 8-13 med en fikarast och en lunch. Planeringstid på eftermiddagen.

      Dvs om du väljer att arbeta i åk F.

      Var ska jag börja?

      Gå med I förskoleupproret på Facebook så kan du själv läsa vad som pågår ute i landets förskolor… Man behöver vrida in och ut på sig för att få verksamheten att fungera, det är tröttsamt för allt handlar om pengar. Vikarie sätts in på nåder och ibland finns det inga fast att man fattas flera personer i huset.

      Man kan inte ha semester när man vill, tex om man vill ha semester när det inte är sommar så får man inte det för att det är för dyrt med vikarie.

      Förskolepersonal är överrepresenterade bland sjukskrivning för utbrändhet och tinnitus.

      Ska jag fortsätta?

    Tips på lättodlade grönsaker, frukter osv? Ätbart. Har tillgång till trädgårdsland, odlingslådor och stor inglasad altan jag kan odla på samt balkong.

      Tomater

        Åh tomater , man kan odla själv genom att lägga ner en tomatskiva i jord. Snabbt går det har jag för mig! Min dotter tyckte det var väldigt kul.

          Eller så köper man frön. Men det är inte så snabbodlat med tomater, det tar ett tag innan de mognar.

          Det gör man med ananas med Lägger ner en skiva och snabbt växer det.

            Jo men ananas lär inte växa på hennes balkong…

              Jag bara skämta är snart april ?

                Kul.

      Morötter

      Potatis

      Plocksallad. Bär. Purjolök. Kryddor.

      Svartkål och grönkål!

      Grönkål

      Bondbönor. Växer fort, bra skörd.

    Har ni någon råkat matförgifta era själva? Tex stekt köttet för lite osv?

      Nä jag blir ofta matförgiftad tyvärr men aldrig av egen mat vad jag vet. Alltid kunnat koppla det till restaurangbesök. :/

        Har du kunnat äta på den restaurangen igen sen eller har du undvikit den? ?

          Haha undvikit!

        Vad går du på för restauranger som ”ofta” blir matförgiftad. Det har aldrig någonsin hänt mig?

      Ätit frysta hallon utan att värma upp. Sprutade ur alla hål så att säga ? sorry för detaljer. Det var fruktansvärt. Äter det aldrig igen ?

        Vaaaa. Äter det varje morgon. Kanske skulle sluta ?

          Jag med. Eller typ 3 morgnar av 7 sedan många år. Aldrig blivit kass… 😮

          Till och med Livsmedelsverket varnar för frysta hallon, de ska kokas före man äter dem (om man inte är onödigt modig).

            Ha!

            Jag har på riktigt ätit kilovis med frysta hallon, aldrig blivit dåligt.
            Kan lätt smälla i mig en 1kgs påse på en kväll.

            Nu är jag för snål pga dyrt ?

              Samma här! Äter istället för glass varje helg och har gjort i femton år cirka. Aldrig varit sjuk.

            Det har varit enstaka fall med sjukdomsutbrott kopplade till frysta hallon t ex på äldreboende. Men 99,9 % av de frysta hallonen innehåller ju fortfarande ingenting dåligt.

            Är man ung och stark kan man ju ta risken. Men kanske inte när man serverar gammelfarmor tänker jag.

            För äldre människor ja

              Nej, rekommendationen är att koka frysta bär, främst hallon, i en minut eftersom de kan innehålla norovirus eller hepatit A. Inte bara när de serveras till äldre människor.

              Från Livsmedelsverket: ”När det gäller konsumenter, det vill säga när du och jag går och handlar i mataffären, är rådet liksom tidigare att koka importerade frysta hallon”.

              Det är fritt fram att göra som man vill så länge man inte jobbar med livsmedel, men det är dumt att ljuga om något som så enkelt kan kollas upp.

                Rekommendation är att koka 1 minut för alla, men det är ju inte att ljuga att säga att man kan välja att ta risken när man tänker att man skulle överleva en sådan infektion och risken är ganska liten (norovirus dvs vinterkräksjuka är det ju som varit det vanliga).

          Hahaha jag med. Har ätit det i flera år. Inga problem alls.

        Det är väl mest utländska bär man ska koka ? Om det är svenska ska det väl inte vara någon fara.

          Fast plockarna skiter bland bären i svenska skogar också.

            Alltså svenska hallon är ju odlade. Det är ju inte skogshallon som säljs.

              Plockarnas hygien gäller även vis odlingar. Skit på händer är den vanligaste anledningen till de stora utbrotten i USA som sker då och då när de måste varna för spenaten i en viss stat osv.

            Isf måste man väl koka blåbär och hjortron också? Om det har med det att göra

        Jag åt det också i stora mängder – varje morgon, som snacks osv osv. Sen hände detta mina vänner och nu kör jag fryst mango istället som jag inte är traumatiserad av ? Och extra trevligt att veta att det som gjort mig sjuk kommit från bärplockarnas avföring då de gör ifrån sig i skogen och ej har möjlighet att tvätta händerna. FRÄSCHT. Så visst ät frysta hallon på egen risk. Men jag är klar med det. ?

          Då borde det ju gälla blåbär också? Aldrig hört nåt om det

      Ätit grön potatis. Inte kul!

        Ja det är väldigt giftigt! Man ska inte äta gröna fläckar på potatisar!

          Nej vi märkte det. En nyårsafton. Jag hade sett att potatisarna skiftade lite i grönt och vet ju egentligen att man inte ska äta dom då.

          Det misstaget gör jag inte om

            Du såg att den var grön, och du visste att grön potatis är giftig, men du åt den ändå?

      Inte matförgiftat men medvetet ätit sånt jag inte tål. Dumt.

      Lät konserverad ananas vara kvar i öppen burk i kylen och åt dagen efter. Huvudet nedåt efter det.

        Nej men va?
        Jag har ätit sån ibland flera dagar efter och inte märkt av något

          Tur eller särskilt tålig mage eller bra burk? Livsmedelsverket anger annat besked.

            Man bör inte förvara mat i öppnad konserveringsburk.

              Nej gud jag åt matjesill som stått i typ två veckor. Höll på att dö. Aldrig varit så sjuk i hela mitt liv. Det konstiga var att syrran åt från samma burk.

        Det kan väl inte ha varit av ananasen? De ligger ju i sockerlag och man borde inte behöva vara orolig för att äta dem ens förra dagar efteråt när de stått i kylen.

          Handlar om burken.

      Ja! Åt en halvfryst korvbit som gått ut för länge sedan. Fy fan! Aldrig mått så dåligt..
      Efter några dagar får jag i mig en bränhults juice jag var sugen på och upptäcker efter att jag druckit hela att den gick ut för en vecka sedan haha

        Hahaha åh nej

      Ja, när jag bodde utomlands och hade dåligt kylskåp och värmde och kylde (för sakta/dåligt) köttfärssås. Jag va ung och hade inte bra koll och hade inte förstått hur dåligt kylskåpet var heller.
      Äter numera köttfärssås igen.

      Jag är också typen som äter okokta frysta hallon, har eventuellt blivit dålig av det ( i så fall var det innan min sista förlossning, som gick snabbt och smidigt, men sen kom frukosten (som bestått av hallon och yoghurt) upp. Men inbillar mig att det kanske hjälper mig att behålla immunitet mot calici-bakterierna genom att äta smittade hallon.
      Jag har även blivit beskylld/anklagad för att ha smittat vänner på besök när jag bjöd på okokta utländska hallon.

      Det blir du inte matförgiftad av. Kött ska vara medium rare som max. Är köttet dåligt blir du sjuk även om du steker det hårt och det blir segt som en skosula.

        Men kycklingkött och griskött då?
        De ska väl helst vara genomstekt? ??

          Förlåt men det hoppas jag att du är väl medveten om…

    Vad är ett bra tips på bröllopspresent (budget ca 1500 max?) till en vän som är rätt rik redan och har allt, men är superduper givmild alltid så jag vill gärna ge något lyxigt och fint till dom! Har idetorka! De älskar vin och så men hon blev precis gravid…

      Presentkort på spa

      Vin går att spara tills man inte är gravid. Om det är något de båda gillar är det ändå en bra present. 🙂

      Kanske någon fin vinkaraff från Svenskt Tenn eller nåt sånt ”klassiskt” märke?

      Kolla om du kan hitta ngt fint och lyxigt på auktion, typ auctionet. Finns nog gamla vackra vinkaraffer där som man gärna tar fram och använder till vatten eller saft när barnet blivit tillräckligt stort

      Ja, kanske något vin som kan öppnas när gått ett/tre/fem år? Och något brev/kort till det – som också öppnas vid det tillfället.

      Att göra egna praliner kurs för båda.

      Vin/champagneprovning. Vi fick det när vi gifte oss och jag var preggo. Det var en väldigt mysig aktivitet att göra sen när bebisen blivit lite större ?

        Fick 3 lådor när vi gifte oss. Låda 1 skulle vi öppna efter 1 år. I den fanns en flaska dyr champagne och 52 tips på romantiska maträtter för 2 (att laga hemma då, inte typ köpta ostron)

        Låda 2 ska öppnas efter 5 år och låda 3 efter 7 eller 8 år kommer inte ihåg exakt. Så får leva nyfiken i några år till ?

          Vilken kul present. Den måste jag lägga på minnet.

      Kanske några lyxiga badrumsprodukter: stora härliga handdukar, korg med spa-grejer som oljor, duschkrämer, något lyxigt doftljus? Alternativt en dagspa-upplevelse för två om pengarna räcker till det. Upplevelser blir ju ett minne för livet.

      Personliga tavlor är också kul, när en vän skulle gifta sig så hittade jag en som gjorde fina tryck och som skapade ett print där det stod var de träffades, vilken kyrka de gifte sig i (extra kul då de träffades på ett ställe och gifte sig långt därifrån, det stod typ ”från Luleå till Höganäs”) deras namn, datum osv. Jag satte det i en ram och det kändes uppskattat.

      Fråga vad dom önskar sig.

    Jag är sambo sen några år tillbaka. Jag är irriterad på honom typ varje dag. Vad gör jag? Är som att jag saknar att vara själv, göra saker i min takt med mera. Har försökt få mer egentid och då har det blivit bättre. Men inte tillräckligt.

      Låter som kärleken är slut.

      lämna.

      Koppla inte ditt behov av egentid till att kärleken är slut, även om behovet är plötsligt. Kan vara allt möjligt som påverkar stress, behov av lugn i ensamhet, och det är okej. Se till att ordna stunder då du kan vara själv oftare och förklara det för honom. Tänker att när du blir lugn i ditt inre så kanske frustrationen försvinner med.

        Jättebra sagt. Har själv trott att jag inte är kär längre när det bara var att jag inte visste om att jag är introvert.

    Vad tycker ni om att Sverige ska genomföra en ny nationell folkräkning?

      jättebra!

      Ja varför inte egentligen?

      Jag är emot för det kommer kosta mycket pengar för ett klent resultat. Men det är ingen fråga jag känner starkt för, i slutändan kommer det inte spela någon större roll.

      Jag tycker ingenting i frågan känner jag ?‍♀️

      Tycker det är en självklarhet att man har koll på befolkningsmängden i ett land med högt skattetryck.

      Superbra! Det är på tiden. Sverige sticker ut i Europa som ett land där många bor i skuggsamhällen. De är lättare att utnyttja i jobb. Och det finns även risk att folk utnyttjar system och hamnar i kriminalitet. Finns även många som inte ska befinna sig i Sverige.

      Tandlöst, kommer kosta mer än det är värt. Tyvärr. Men tanken är god men faller på sin egen orimlighet i hur det ska genomföras och rädsla för att stöta sig med samhället, värderingar och synsätt..

      Fattar absolut inte hur det ska gå till? Ska man fylla i ett formulär? Ska nån knacka på? Känns typ omöjligt att inte missa folk. Dom som inte vill räknas kommer hitta ett sätt att inte hittas ??‍♀️

        Det kommer bli att man får gå till lokal och visa olika uppgifter och idkort.

          Men dom som inte ”finns” kommer ju aldrig få någon kallelse och därmed aldrig bli räknade? Alla som finns i samhällssystemet går ju redan att räkna med befintlig data. Så antar att de man vill komma åt är alla oregistrerade typ, vilka aldrig frivilligt kommer gå till en lokal och visa upp sig.

          Vart har du läst det?
          Jag satt och letade information om det idag då jag är nyfiken på hur det ska gå till men jag hittade ingenting ?

        När jag bodde utomlands och det var folkräkning kom de och ringde på helt enkelt, och jämförde med blanketten vi skickat in. Vi tyckte det var normalt. I Sverige blir folk kränkta men ok.

          Vart bodde du då? Eller vilket land gjorde det liksom?

            Italien

      Vi har haft en digital folkräkningen baserat på folkbokföringsregistret för några år sen. Det som är på gång nu tror jag knappast fångar upp fler, snarare färre.

      Jag kan tycka att det är en konstig prioritering att lägga statskassan på i tider av inflation, när studenter får hoppa av utbildningar för att dom inte har råd och familjer får dra ner värmen långt under vad som är acceptabelt för att spara el.

        Det är just därför man ska räkna så man vet hur många som behöver ta del av kakan

          Jamen precis. Extra viktigt att ha koll eftersom det gäller just statskassan.

    Så var det igång igen med Johanna Bladh .
    Kändiskommentarer har uppdaterat. Tycker det är intressant att se vilka dom likear inläggen ☺️

      Sandra Beijer har delat inlägget på sin story ?

        Det är ironiskt att Sandra alltid går igång på att andra influensers blir tilltryckta med tanke på hur extremt lättkränkt hon själv är…

          Sandra och Björn är lite desperat ”på” om saker och ting nu.

      Kk har ju rätt ?. Så komiskt ändå att jb är så efter i vad hon ska gå i bräschen för . Har vi förslag kanske?

      Ordet hen ?

        Men eller hur. Och hon är ju efter just eftersom hon är så genuint ointresserad av feminism och politik. Det enda hon är intresserad av är att göra karriär på feminismen.

        Spille rille pille om hennes beteende är kontraproduktivt för själva sakfrågan (t ex att låtsas att amning är mer kontroversiellt än det är), det är bara vad som ger henne mest tevetid som är viktigt.

      Johanna får börja slå in dörrar som åtminstone är stängda med ett draperi!

      Det kändisarkommenterar skrivit i sitt senaste inlägg va det mest spot oniga jag läst i debatten!

    Vad har hänt mellan Joss och Poss?

      Vad är det som säger att något har hänt..?

      Antagligen är det skakigt. Hon beter sig exakt likadant nu som när hon och F var på väg att skiljas, skriver aldrig om honom, nämner inte ens hans namn, mycket egentid, bara snack om sin bästis.

        Hon skrev ju om en låt om skilsmässobarn och hur man ska agera då. Att föräldrar helt enkelt inte är kära längre.. Menar väl givetvis fjoddan och J & J men iallafall

      Hoppas och tror att ingenting hänt, att detta bara är spekulationer de själva startat för att finansiera nästa utlandsresa.

      Fattar inte att alla tycker detta är så spännande? Om det inte längre funkar är det väl mest sorgligt med en separation och tre månaders gammal bebis

        Hej och välkommen till en skvaller blogg vill du inte skvallra kan du lämna puss och kram

    Alltså ja det är många som är igång . UnderbaraClara också! Men hon bygger ju muskler på ett annat sätt, ser starkare ut lixom.
    Tycker annars att influensers som ofta tränar aldrig bygger muskler, eller de tränar men enda resultatet som vi ser är att de blir smalare.

      De äter nog för lite då. Eller tränar med för lätta vikter.

      Många är ju dock inte ute efter att bygga större muskler, utan mer uthållighet (och/eller att vara slanka)

    Jag är bjuden på möhippa och vi ska avsluta kvällen med att ”klubba”. Vet inte om jag någonsin har varit på klubb ärligt talat…

    Vad ska jag ha på mig? Jag fattar ju att jag kan ha typ vad som, men jag blir helt socialt nervös av tanken att vara ”felklädd”. Dvs typ ha jeans om alla andra har klänning och klackar, eller tvärt om.

    Jag är 34 om det spelar någon roll.

      Om du är mer bekväm i jeans, kör med en mer feststil på toppen och klackar eller snygga sneakers. Snygg väska till och du behöver inte känna dig underklädd även om alla andra kommer i klänning.
      Tänk på vilka kläder som gör dig glad och på festhumör, kör på det. Det blir mycket roligare då ✨️

      Jeans, skjorta och klackar kan aldrig bli fel tycker jag.

        Skjorta känns stelt att dansa i och typ lite…tantvarning med skjorta och klackar?
        Ta nåt du känner dig snygg i och kan röja loss!

          Beror helt på snitt och stil, herregud

        Skjorta?

      Om du ska ut på klubb så ska du se att folk kommer vara klädd i allt möjligt. Någon kommer i jeans och topp och någon kommer med partyblåsa. Ta på dig nått du gillar och känner dig fin i, det blir man liksom snyggast i. 🙂

      Kostymbyxor och någon fin topp!!

      Fråga de andra på möhippan vad dom tänkt ha på sig? 🙂 Är väl inga konstigheter, jag och mina kompisar ställde den standardfrågan till varann varenda utgång när vi var i partysvängen

        Jag känner tyvärr i princip bara bruden och henne kan jag ju så klart inte fråga, haha.

          Men du kan väl fråga gruppen? Antar att ni kommunicerar om möhippan i något forum där bruden inte är med. Du kan ju lägga fram frågan i hur pass uppklädda folk tänker vara? Då får du förmodligen en indikation på om klänning o klackar förväntas eller om jeans o sneakers funkar…..

      Vet du på vilket ställe ni ska ut? Någon här kanske har koll på vad för typ av ställe det är?

      Annars säger jag som övriga, det brukar vara väldigt blandat och ha på dig det du känner dig bekväm i 🙂

    Min vikt har eskalerat och jag klarar inte längre av sociala sammanhang pga skäms så fruktansvärt mycket för hur jag ser ut. Försökt få hjälp via läkare och fick remiss till dietist men det är lång väntetid för att få komma dit. Jag vet ju rent praktiskt vad jag behöver göra men att gå ut bland folk stressar mig vilket gör att jag känsloäter. Någon som varit i samma sits? Jag behöver gå ner drygt 40kg för att bli normalviktig. Kanske någon här gjort en stor viktnedgång?

      Samma här och jag skäms så enormt. Blir en ond cirkel där jag isolerar mig, och bara blir större för jag är inte upptagen med sociala aktiviteter utan har tid att äta… :/ Jag vet inte längre hur jag ska göra. Har gått upp och ner flera gånger. Är livrädd att igen gått ner 10 kg och sedan upp 17 kg…. 🙁 Hur fan får man bort vikten utan svält och håller den borta??! Hur?!?!

        Jag som kör intermittent, jag styrketränar också. Det är underbart! Man bygger muskler och omvandlar kroppen från fett till muskler, dessutom ökar förbränningen när man bygger muskler. Och det är roligt och härligt att låta kroppen jobba!

          Jag har testat periodisk fasta men blir otroligt trött, får huvudvärk och överäter så fort ätfönstret börjar. Så tyvärr inget som funkar för mig. :/

      Carnivore

        Det är inget alternativ då jag inte äter kött sen 15 år tillbaka ?

      Intermittent fasting funkar jättebra för mig eftersom man äter som vanligt men bara två gånger om dagen (skippar frukost eller middag beroende på vad som funkar bäst i ens liv).
      Men jag vill också säga att jag känner flera personer som gått upp jättemycket i vikt den senaste tiden och jag tycker verkligen inte att det är en stor sak. Man bryr sig ju om folk för personerna de är, inte för hur många kilo de väger.
      Klart man ska gå ner i vikt, man mår fysiskt så mycket bättre när man är lätt i kroppen, men oroa dig inte över vad folk tycker om dig.

        Har kört på det tidigare och blev stabilare i humör (blodsocker?) så kanske borde börja igen. Jag tänker inte själv på hur andra ser ut, mår bara dåligt över min egen vikt vilket hindrar mig från att göra sånt som jag gillar då jag skäms över hur jag ser ut.

          Ja jag förstår dig, man vill ju vara fin. Intermittent får mig att må bra, matsmältningen fungerar, allt känns bättre. Om det har funkat för dig tidigare så kör! Planera måltiderna bra så att du äter näringsrikt och mättande utan att överäta pga hunger när du bryter fastan. Jag äter en ganska lätt lunch och en protein- och kolhydratrik middag.

            Jag tror att mitt största bekymmer är att jag är så irriterad innan jag ätit vilket gör att jag inte vågat dra igång intermittent igen ? Men jag vet ju att det blir bättre när man kommit in i det! Tack för att du tog dig tid att svara! ?

      Rent viktmässigt är det ju kaloriunderskott som ger viktnedgång, så där hade jag väntat in dietist om jag var du. Dom kan hjälpa dig att lägga om kosten utan att få brist på ämnen. Om problemet är att du känsloäter så skulle jag söka psykologisk hjälp för det, så att du lär dig hantera dina känslor på ett mindre destruktivt sätt. Var rädd om dig!

        De trodde att jag skulle få en tid i maj-juni så får hoppas på det! Har gjort en viktresa innan men blev manisk i mitt kaloriräknande och det fick typ samma effekt på mitt sociala liv som min övervikt har. Ska kolla upp om man kan få psykologisk hjälp också. Tog upp känsloätandet med läkaren men hen nämnde inget mer än dietist ? Tack för att du tog dig tid att svara!

          Du kan få hjälp via Mindler, man får 10 samtal för en sådan grejj. Det hjälpte mig att komma en bra bit i min hetsätning innan jag sökte dietist.

            Tack för tipset! ?

      Är i samma situation. Försökte räkna kalorier men blir besatt, tänkte bara på nästa måltid och hur många kalorier den är osv osv. Slutade för det var inte sunt. Nu försöker jag ha en enklare approach där jag bara försöker äta ”vanligt mat” med måtta och där jag helt enkelt funderar över hur skulle jag ätit om jag redan nått mitt mål? Om jag redan var personen jag vill vara? Den ”tankeövningen” har hittills fått mig att sluta köpa hem chips och ostbågar och nu senaste har jag börjat laga mycket mer mat från grunden. Har ockps lagt om frukosten så istället för knäckebröd eller havregrynsgröt äter jag ägg och grekisk yoghurt. Står mig längre på det ocu småäter mindre under förmiddagen. Har också slutat väga mig ocu börjat köpa kläder jag tycker är fina ocu trivs i (har inte köpt kläder på typ ett år för vill inte ”slösa” pengar på den här stora kroppen vilket är helt fel sätt att tänka!). Börjar känna mig lite mer bekväm fastän jag är obekväm och ser lite mindre ut så sakta men säkert går det framåt. Du fixar detta! Testa dig fram och se vilket tillvägagångssätt som passar dig ocu ditt liv bäst! Du är inte ensam 🙂

        Tack! Jag har tidigare gjort en viktresa (inte lika stor som den jag behöver göra nu dock) där jag räknade kalorier och blev besatt av att veta vad allt innehöll. Det resulterade tyvärr också i att jag inte kunde gå ut och äta/fika eftersom jag inte visste kalorierna i det ?

        Men det där med tankarna kring mat ska jag ta med mig! ?

      Jag vill tipsa om Sund by Amy! Hon är dietist, läkare och en allmänt snäll person. Hon har hjälpt mig så mycket <3

    Har ni nära källsortering i er stad (ni som bor i en stad)? Tycker det är orimligt glest med återvinning för papp, plast, tidning, glas i Lund tex. Plus ingen kompost

      Bor också i Lund. Har du inget miljöhus att sortera i, eller hur menar du? Upplever att det finns sortering överallt, men vi bor kanske i varsin ände av stan?

      Nej jag måste åka över hela stan. Och ska jag inte slänga där, så måste jag åka ytterligare en bit bort.

      Ca 1,5 km bort för återvinning. Kompost har jag i trädgården.

      Bor också i Lund och blir galen på detta! Hur svårt ska det vara att ge alla tillgång till sopsortering?! Där jag bor går det inte att sortera GLAS! Har gett upp och slänger det i brännbart…

      Obligatorisk kompost så har det på innergården. Återvinning typ 500m bort, det tycker jag är nära. Stockholms stad är bra och innovativa tycker jag, de har tex en ”mobil miljöstation” som åker runt på ställen i stan där man kan lämna farligt avfall, perfekt för oss utan bil! 🙂

      Får slänga allt utom glas & batterier i soptunnan (men i olika påsar). Bor i hus.

      Har två stationer ca 20-30 m från mitt hus/en åt varje håll). Kan slänga plast, papper, kartong, metall, glas, batterier och kläder där. Tyvärr är det en hel del efterbliva som dumpar all möjlig skit på marken. Farligt avfallsbilen kommer två gånger om året till torget 150 m bort. Soptipparna(återvinningscentral) ligger 7-8 km bort. I husets soprum(brf) kan vi förutom brännbart och komposterbart även slänga lysrör, glödlampor, batterier, papper och kartong. Vi har tom sopnedkast till de förstnämda. Vilken stad? Göteborg, vet la du. ??

        + Brfen ordnar dessutom container tre ggr/år, så vi behöver inte ens åka till tippen själva.

    Vem är den unga pappan och vem är kändisen som ligger runt med killar??

      Va? Tell us more!

        I sanning och konsekvenspodden, har ingen aning

      Unga måste vara Oliver ingrosso va? Den andra vet jag inte..

        Trodde att den andra var benjamin

        Ska vara väldigt ung som sks bli psoa, så ung ör ju inte Oliver?

        Oliver är 34 så inte speciellt ung så han faller bort som ev pappan.

        Benjamin som killen som gick hem med en kille…näe, han är väl rätt omtyckt överlag skulle jag säga. Alltså tvärtemot det som dom beskrev. Bingo tänkte jag på men han är ju en gammal gubbe, men omtalad o inte särskilt omtyckt.

          Sa de inte att den blivande pappan var runt 30 år, hade berömda syskon och en mamma som skulle få sitt första barnbarn?

            Ja precis, och Oliver är ju runt 30. Vars syster blir omnämns ofta i podden. Mer sannolikt att det är Oliver som nu har skrivits om hans ”hemliga” flickvän som både Benjamin o Pernilla följer

            De sa dock ”gått ut med sitt förhållande nyligen” det har väl inte Oliver gjort?

            Jo, du har rätt, jag snurrade till det där, lutar faktiskt åt att dt är Oliver Ingrosso som ska bli pappa. Han hade flickvän med sig på restaurang när Theo fyllde år o det filmades såklart. Ligger uppe på Pernillas Insta. I veckan la hon upp på story ”GE MIG ETT BARNBARN NUU” typ – asså så roligt om det är han!

              Ja allt det andra stämde på Oliver bara den ”gått ut med sitt förhållande” som fick mig att fundera ?

            Nä de sa unga pappan, 30 är inte ungt, inte så som dom fick det o låta

              Han är tom 34

        Är han pappa?

      Hugo och Benjamin?

      Det borde ju komma fram !

    Är det Anna Book som sjunger i Masked Singer?

      Hon får inte plats i boken?

        Jag tyckte att man kunde höra hennes vibrato i sången, eller Läckberg. Är det Anna sjunger hon bättre än jag trodde.

      Camilla Läckberg

      Skrothögen måste vara Joakim Lundell! Låter så?

        Det var Joakim Lundell, han fick ta av masken ikväll

          Ja såg det.

    Tror ni att livet faller på plats tillsist?

      Hur menar du?

        Nä men alla bitarna, förhållande, jobb, syfte, lycka. Kommer allt falla på plats, eller kommer man ständigt känna att livet inte blev som man kanske hoppats på.

          Jag känner att för mig är det alltid en bit som saknas. Är jobbet skit så går kärleken bra. Är jobbet bra och ekonomin blir så är jag infertil. Föder jag barn lär jag väl få sparken eller bli dumpad av min man… :/

            Haha så tänker jag om livet typ. Att det har tre delar, jobb, förhållande och boende och alla är aldrig bra samtidigt (finns såklart fler men de som min hjärna valt ut).

              Men precis! Det ironiska är att jag inte direkt har karriärambitioner men ändå har jag senaste året blivit så hyllad på mitt jobb och fått en befordran m.m.?! Jag ba wtf kan jag få en bebis istället för en karriär tack??

                Exakt samma för mig haha! Bryr mig egentligen inte så mycket om jobb och karriär förutom att jag vill trivas och få tillräcklig lön men just nu går det väldigt bra på jobbet och hela mitt liv är fokuserat kring mitt jobb trots att det enda jag vill är att ha ett stabilt förhållande och en bebis haha….

                Har heller inga karriärambitioner direkt, svårt att göra karriär i mitt yrke (fritidslärare). Men vill trivas med avdelning, chef, kollegor mm. Har nyss flyttat från ett ställe med kaosiga grannar och älskar där jag bor nu. Men då är jobbet skit istället (i höstas var läget tvärtom liksom).

          Det beror ju på vad man har för ambitioner och mål. Och hur lätt man har för att bli besviken för många saker kommer ju inte bli så som man tror när man är typ 20. Och saker kommer ju inte av sig själv utan man behöver alltid jobba för att det man vill uppnå i livet ska hända.

          Livet har inget syfte. Gör vad du vill för att vara lycklig bara. Finns ingen mening eller någon poäng.

      Jag vet inte. Eller inte utan att man jobbar på det…och det är jobbigt om man vill göra mycket men inte vet var man ska börja.

      Känns som livet hjälper de som hjälper sig själva?

        Jag gör verkligen allt jag kan för att må bra hälsomässigt, tränar, äter bra och är väldigt aktiv. Har ett socialt liv med mycket vänner. Men inget förhållande och det är något jag saknar verkligen samt dålig ekonomi pga att jag studerar. Har försökt dejta men det blir bara inte rätt träff, jag är väldigt kärleksfull som person och vill bara dela min kärlek med någon. Dålig ekonomi stressar sönder mig nu när allt är så dyrt med. Så blir att jag oroar mig lixom.

          Ekonomin löser sig nog om du får ett jobb efter studierna. Där får man ju anpassa livet efter vilken inkomst man har så att man inte hamnar i skulder osv. Förhållanden tänker jag är något annat… man kan försöka hur mycket som helst, och har man tur så hittar man någon, men ibland inte tyvärr…

      Tyckte att allt i mitt liv fallit på plats liksom. Köpt lägenhet och såå nöjd, sålt den gamla, flyttat, fått tillträde, livet lekte, jag och sambon på topphumör, skulle precis på semester vi längtat efter och en vecka efter flytt fick pappa besked om spridd cancer. ? Det var som livets alla möjliga känslor på den där veckan vid flytten.

      Såklart det gör. Allt har sin tid

      Jag är 40 och livet föll till slut på plats. Ärligt talat är det inte förrän nu som jag känner mig som mest stabil och lycklig (nej går inte och känner lycka varje dag). Detta trots att jag inte är lika snygg längre (alldaglig) och gått upp i vikt med ett par kilo för mycket. Jag tror att det beror på att orken att försöka vara perfekt, att ställa för höga krav på mig själv och sätta andra före mig själv är borta. Jag accepterar mig som jag är både utseende och personlighet och gör det jag själv vill göra. Ingen kan lyckas trycka ner mig längre eftersom jag inte tar åt mig om det inte skulle handla om konstruktiv kritik. Jag har ett bra jobb, bor som önskat och har barn. Jag är frisk. Jag var i många år vilse i livet men ja till slut föll allt på platsen. Det kom med åldern.

      Sedan vill jag tillägga att en ständig känsla av lycka inte är ett normalt tillstånd för människan. Man jagar den och tror att andra är lyckliga jämt men det stämmer inte. Tror inte att människor i grunden är programmerade att kunna känna riktig lycka ofta. Hade vi så lätt och ofta gjort det hade vi inte utvecklats vidare på detta sätt. Då hade vi ju varit nöjda med att inte utveckla något alls. Evolutionen kan inte kombineras med för mkt lycka. Det är inget normaltillstånd vi kommer att uppnå. Genom livet kommer vi då och då känns verklig lycka sen kommer vi fortsätta kämpa för att på olika sätt känna den känslan igen. Vissa dagar kommer vara skit, vissa helt neutrala, vissa bra och vissa men ganska få blir lyckliga. Se bara på de som på pappret har allt men ändå lider av psykisk ohälsa osv. När de uppnått vad de trodde skulle ge daglig lycka men inte känner lycka ofta blir besvikelsen stor och man börjar övertänka och analysera när det faktiskt är normalt att inte kunna känna sig lycklig ofta. /Realist

        Så är det faktiskt, vetenskapligt sätt. Lycka är inget kroniskt tillstånd utan små tillfällen. Sen kan man va nöjd i stort med livet men även det kan vara lite svårt pga vår vilja att sträva framåt och mot bättre saker (men det kan man jobba på).

    Funderar på att köpa nya Sims 4 expansionet för att spela vidare på min familj. Har ngn av er spelat det och har tips eller typ avråder från det?
    Köpte vampyrpacket mot er avrådan pga snygg inredning och kunde konstatera att det var tråkigare än väntat.

      Jag är kluven. Jag tycker vissa saker är jättebra, det blir lite mer liv i spelet och bättre relationer mellan simmarna. Men bebisarna är skitjobbiga! Gnäller och skriker konstant! 😛 Ja kanske är det mer realistiskt men sjukt jobbigt!
      Har du kollat recensioner av typ lilsimsie eller urban sims på Youtube? Det kan ge dig en bra överblick så du ser om det lockar. 🙂

        Typiskt. Lite oroad över bebisarna.
        Inte sett dem, ska kolla 🙂 tack!

          Förut var de bara jobbiga när de ville ha mat eller byta blöja men nu gnäller de fastän de är matade och rena. 😛 Men jo jag tycker nog den var värd pengarna för jag spelar väldigt familjeorienterat. Vill att spelet ska vara realistiskt och vill skapa flera generationer.

          Spelade senast idag. Min sim (jag börjar alltid med en kvinna) är gift med en man och de har ett barn. Hennes man har stora problem med svartsjuka så till sist blev hon less när hon knappt fick prata med tjejkompisar för honom så hon var otrogen på riktigt. Hon råkade bli gravid med den mannen och velade fram och tillbaks. Idag träffade hon älskaren för en het dusch ihop och då kom maken hem och hittade dem mitt i akten. Oops….

            Ok älskar hur du spelar sims!
            Jag spelar också flera generationer som bl.a. utgår från Spökh och på något sätt blir det alltid kvinnan som fixar karriär/äventyr, gifter sig o skaffar barn. Sen får mannen mest jobba för jag tröttnar på honom ?Tycker om att försöka få barnen så duktiga o trygga som möjligt så kanske spelet är bra med en mugg lugnande te bredvid för att hantera skriken ?

              Haha ja det är så roligt! Har tänkt skapa flera generationer nu utifrån denna familj. 🙂 Jag tröttnar ofta efter ett tag men nu ska jag fan anstränga mig. Roligt att föra in lite drama iaf, brukar spela mesigare än såhär annars.

                Absolut. Hade en äventyrarsim som fick göra det mesta utöver sina expeditioner. Kanske borde göra en sån igen längre fram. Var rätt kul ändå:)

                  Ändå lite kul när en såhär oskyldig kommentar råkar hamna i godkännandefiltret?
                  Tecken på att man hamnar där av misstag eller hur??

    Vanderpump förlåt alla andra men efter att ha läst horder av kommentarer på amerikanska reddit om homewrecking whore och att Tom är mest hatad i Amerika bla bla bla så tänker jag på att Raquel och James inte haft sex på typ två år innan hon bröt upp förlovningen och på Arianas sexfobi och att hon inte vill ha barn vilket Tom vill, ändå en stor sak att försaka i livet om man verkligen vill ha en familj med barn. Så nu önskar jag R och T många glada samlag och en unge eller två.

      Detsamma. Tycker folk överdriver grejen nu. Nästan alla i serien har gjort något någon gång. Hoppas Raquel och Sandoval får barn och ett kärleksfullt förhållande!

        Gjort nått nån gång? Som att ligga med sin bästa väns sambo i ett halvår? Spelar ingen roll hur sexlust förhållande man har, man gör slut innan man går vidare. Dessutom kränkningen i att Adriana säkert har anförtrott sig till Raquel om sitt och Tons förhållande, samtidigt som R ligger med honom ?

          *sexlöst

          Har du sett serien från början? Kristen låg med Jax, sin bästa kompis kille, medans Stassi sov. Ariana började träffa Sandoval medans han fortfarande var ihop med Kristen. Scheana hade en affär med en gift man. La La hade en affär med en gift man. James var otrogen både mot Kristen och mot Raquel.

      Fortsätter på temat Vanderpump, sorry att jag kapar tråden men det är väl lika bra att hålla ihop samtalsämnet så de som vill kan scrolla vidare. Har en teori:
      Det senaste avsnittet jag såg var det som visades på Hayu förra veckan när de hade poolpartyt. Sandoval försvarade R väldigt hårt i tjafset tjejerna hade på partyt. Sen visas sneak peek på vad som kommer framöver i säsongen och fokus är stort på sandoval och Ariana. De pratar om Open relationship och att hon inte kan tänka sig att ligga med en främling. I nästa klipp säger Han upprört ”du vet inte hur vår relation ser ut” eller något sånt. Nästa säger hon ”du förtjänar inte en enda tår från mig” och han söger ”vad vill du ha av mig” och hon säger ”att du ska dö”. Antingen har de klippt ihop det väldigt smaskigt så det ska indikera på affären med R men en tanke slog mig. Tror ni sandoval och R har haft en affär längre än vad som framkommit och under seriens inspelning spelade hon ett intresse för Schwartz för att skifta fokus så att alla skulle vara vaksamma på dem istället och inte på vad som försiggick mellan R och sandoval? Jag har sett den taktiken användas vid en otrohetsaffär i mitt tidigare umgänge.

        Jag tror Schwartz används som en scapegoat för att dölja vad som verkligen pågår och att han troligen vet om andra Toms och Raquels affär. Han och Kates förhållande har ju varit en enda kärlekslös följetång genom serien så bra att de skilde sig till sist kan jag tycka.

          Ja precis. Men tror du det kan ligga något i min teori att R och sandoval har fufflat mycket längre än vad som erkänts hittills? Jag tyckte han hade en konstigt blick när R dök upp på grabbkvällen också. Tyckte det stod ”cheating” i hela pannan på honom.

            När R dök upp på killkvällen så hade affären säkert startat. Det var efter Las Vegas, och de sade ju själva att affären startade efter LV.

              Jag tror tamejfan den startade innan det! Känns också som en typisk cheater-lie; när man inte längre kan ljuga om ATT det hänt så ljuger man i alla fall om hur länge det har hänt.
              Men okej, jag hade inte koll exakt när det spelades i och sådär, men kul, så kan man sitta och analysera blickar och ansiktsuttryck och fejkhångel med Schwartz under resten av säsongen. Kommer bli sjukt mycket popcornpoppande hemma hos mig!

                Jo det är onekligen underhållande. 🙂 Reunion verkade ha gått brutalt till också enligt rykten.

            De spelade väl in i somras och deras affär ska ha börjat i somras så tror att den kanske pågick på grabbkvällen. Känns lite konstigt att R och Charli skulle gå dit annars, förutom att reta tanterna på skilsmässoresan då. ?

              Blir en väääldigt smaskig säsong det här! Alltså de motiverade väl att gå på den där grabbkvällen för att Schwartz (i egenskap av kompis) var där och såklart det retar tanterna också hehe. Men jag tyckte det var genomskinligt att det var något med Sandoval. Men undrar också hur mycket av detta som är regisserat då sättet kameran filmade Sandoval på var väldigt tydligt i ett väldigt speciellt ögonblick när han ser både nöjd ut för att R kom och spänd/nervös plus att han försöker se het ut (för henne). Sammanträffandet att kameran fångade de uttrycket och att de väljer att ta med det i slutliga klippningen är lite suspekt. Vad tror du om att det skulle vara regisserat? Inget annat tyder på det tycker jag men det där lilla ögonblicket känns mysko..

                Producenten har adresserat detta, han svär på att ingen visste eller att de redigerade om avsnittet efter de fick reda på affären. Hela serien ska tydligen vara filmad som det skedde för alla. Bara de sista tilläggen är efter nyheten kom ut.

        De har väl haft en affär i åtminstone ett halvår, menar du att det skulle pågått ännu längre? Sen Raquel var tillsammans med James?

          Sen längre tillbaka ja. Men inte sen hon var med James? De hade ju gjort slut på förra säsongens reunion och sen går det väl ett tag innan inspelningarna drar igång för ny säsongen? Visserligen spekuleras det på Reddit att en fling med Sandoval har spelat in i uppbrottet mellan James och R. James ska även ha sagt ”it all makes sense now” på ett sätt som gör att man tolkar det som att han ser att det fanns tecken på en affär när hon gjorde slut med honom.

    Vad hände mellan Hanna F och Tully? De verkade vara så bra vänner, jättetråkigt om de hamnat i konflikt.

      Allt verkade brytas när Tully prata om Filippa toremos graviditet som hon gjorde. Hanna yttra sig om det på sin instagram o tyckte det var fruktansvärt hur en podduo pratat om det och berömde Filippa massa. Tror Hanna rensade bort henne då hon sagt att hon har börjat göra det med vänner som tar energi från henne.

    Ni som har varannan vecka, hur kom ni överrens var barnen skulle vara skrivna? För det går väl inte att vara skriven på båda adresserna samtidigt?
    Tycker det borde gå så att man får viktig post till båda ställen.

    Eller 1177 som man bara kan ställa in att en vårdnadshavare får notiser, det är så dumt ?

      Det är jag (mamma) som har barnet skrivet här hos mig. Jag upplever inte att det är speciellt jobbigt. Men vi har god kontakt pappan och jag så kommer det ett brev som rör barnet eller likande så ringer jag bara och informerar och gör upp om vem som ska göra vad etc.

      Min sambos son kommer vara skriven hos oss för vi och biomamman vill att han ska gå i skolan som är med i gränsområdet för oss. Enda anledningen egentligen, men sen har min sambo och exet en helt ok relation så dom skickar bilder på alla viktiga brev på sms.

      barnen har alltid bott mest hos mig. och när jag har flyttat så har barnen bara flyttat med och pappan skrivit under hos skatteverket… både han o jag har flyttat men dom har alltid varit hos mig.

    Jag tycker att kvällar är så jobbiga. Blir rastlös och uttråkad, fast är ju samtidigt seg efter dagen och orkar inte riktigt göra något. Med rastlösheten kommer också ångesten krypande, vilket så klart inte är toppen.

      Gud, samma här.

      Kanske testa kvällspromenad med ljudbok i öronen??

        Jag älskar kvällspromenader, men det är u tyvärr inget som tar hela kvällen. Känslan kommer krypande redan runt 18-tiden, så det blir väldigt långa promenader i så fall.

        Men ett bra tips, helt klart 🙂

          Känslan kommer säkert minska för promenaden kommer ge bra känslor resten av kvällen.

    Möhippa!! Jag behöver hjälp, jag ska anordna en möhippa i sommar för min bästa vän. Jag hade tänkt en dag på ett spa och eventuellt gå på restaurang på kvällen. Någon som har gjort något liknande i Göteborg/Varberg/Falkenberg?

      Välj Varberg eller Falkenberg om det är sommar och deltagarna har nära! I Varberg finns flera olika span i olika storlekar/utbud att välja på: asia spa, kurorten, hotell havanna, kallbadhuset, leninbadet mm. Dessutom massa mysiga matställen längs med strandpromenaden där johns place är ”finast” och de andra lite mer avslappnade.

    Jag är kanske hypokondriker, men måste fråga för jag är så orolig.

    Har så himla gropiga och cellulit:iga ben och rumpa. Breda höfter förvisso, och har haft rätt mycket lår sen jag varit tonåring. Är inte överviktig (70kg till 165cm) men benen är så stubbiga och passar inte med resten av kroppen. Kan det bero på Lipödem? Har ju inte symtom i form av att det gör ont men det är just hur det ser ut som oroar mig! Ser ingen som har lika stora ben som jag ha lika mycket cellulit eller gropar. Blivit en valk under rumpan också. ?

      Fast lipödem orskar väl ofta smärta och är inte bara estetiskt störande? Har du ont?

        Nej! Ingen smärta.

      Enda svaret jag kan ge är att uppsöka vårdcentralen. Här kan ju jag och flera sitta och gissa oss fram till allt möjligt.
      Dr Bloggbevakning är lika illa dom Dr Google.

      Gå och kolla upp det om du känner genuin oro! Annars tycker jag ofta sådant är genetiskt. Hur ser din mamma eller farmor ut? Jag har alltid vetat att jag kommer få en viss form för min mamma och min mormor ser exakt ut så också. Ganska smal midja och platt mage med tendenser att få volym runt rumpa och lår när vi lägger på oss.

        Har inte lipödem vad jag vet i släkten. Har genetik från min pappas sida som gör att man får lite rundare former

          Det är troligen bara en normal grej som går i din släkt då. 🙂

      Ditt BMI är ändå övervikt så det låter som att du bara genetiskt har mycket vikt fördelat nedtill…

      Jag är lika lång och tycker att 70 kilo låter mycket. I alla fall för min kropp. Kan det vara så att du helt enkelt bara bär din vikt på underkroppen?

        Mycket?
        Jag är 172cm, vägde 75kg när jag gick i ettan på gymnasiet (har inte vägt mig sen dess) och vi var hos skolsköterskan. Hon sa då att det var helt normal vikt till min längd.

        Jag var vältränad dock så det var mycket muskler om det skulle spela roll. Oavsett så sa hon att 75kg var helt normalt till min längd.

          Oj jag vände på siffrorna hahaha. Går och lägger mig?‍♀️

          Fick det till 175cm och 60kg. Sorry!!

          Fast TS var bara 165 cm, jag är 174 cm och väger 77 kg och har gropiga lår. När jag vägde 69 kg var det nästan inga gropar eftersom jag hade mindre underhudsfett. Sen handlar det om hur mycket muskler man har.

        Herregud, jag väger samma ca o inte ör det övervikt på mig islf. Extremt liten benstomme. Växte upp med att folk trodde man hade anorexia. Ända upp till 40. Nu 50. Är inte överviktig

          Menar du att du är 165 cm lång, väger 70 kg och folk trodde du hade anorexia?
          Anorexiapatienter brukar väga ca 45 kg och nedåt med den längden.

            Det var ju verkligen inte vad som stod …

              Jamen om du inte anger din längd så tror man ju att du pratar om samma.

          70 kilo på 165 cm och ”extremt liten benstomme” låter väldigt långt ifrån anorexi.

            Läs igen

              Eller skriv ordentligt?

        Mycket? Är 164 och väger 71. Det beror ju på mer saker än bara vikten… tränar hårt och har en muskulös kropp. Klassas definitivt inte som överviktig.

        Man får inte stirra sig blind på längd/vikt…

      Alltså dina 70 kg till 165 cm är kanske en del i dina gropiga ben. Du har rätt i att du inte är särskilt överviktig, men jag är också 165 cm och väger 64 och har absolut bra med hull trots att jag tränar.
      Du är sund med din vikt, men om du tappar några kilo genom träning och rörelse (ej diet) gissar jag att det påverkar just denna gropighet. Lipoödem ger jättesvullna mörka ben, jag känner en som har det och det liknar absolut inte vanlig gropighet.

      Enligt bmi har du övervikt. Börja utesluta gluten och börja träna ben och rumpa.

        Det finns absolut ingen anledning att utesluta gluten om man inte har celiaki.

      Nja, typiskt för lipödem är ju just att ansamlingen är smärtsam. Du kanske rent genetiskt har en större fördelning kroppsmassa på underkroppen? Celluliter är ju ingen ovanligt, trots allt. Om du är orolig skulle jag råda dig att söka VC.

      Jag tycker man känner om det är fettvikt eller vätskeansamling i kroppen. När jag enbart gått upp i fettvikt kan jag känna mig smal men när jag samlat på mig vätska kan jag känna mig väldigt ”tjock” även när jag varit strl 36. Jag har haft vätskeansamlingar i benen men inte så illa att jag sökt vård för det, eller att det ens liknat bilderna på lipödem men jag känner själv att jag svullnar, och det syns också, och det typ blir en känsla av en valk till och med under knät och den – och alla andra vätskevalkar – dallrar när jag går. Då har jag också varit orimligt gropig i låren till min annars smala kropp. Om du inte varit så gropig förut kan det absolut vara pga vätskeansamling. Jag tycker generellt att vätskeansamlingarna lägger sig på skumma ställen som inte direkt är smickrande, typ under knät, och att du fått en valk under rumpan låter också skumt och onaturligt. Tror inte det är övervikt som gör att du fått en valk där.

      Fett lägger sig på olika delar för alla. Har en väninna vars ben och armar ser likadana ut oavsett om hon väger 10 kilo mer eller mindre; allt lägger sig runt magen för henne. En sån person som man inte ens märker att hon pendlat i vikt förens tröjan åker av. För mig är det helt tvärtom: det lägger sig framförallt på låren, röven, och ansiktet. Jag kan vara klädd i en luftig kaftan och man ser ändå att jag har pendlat i vikt. Summan av kardemumman: det är verkligen olika för alla.

      Jag är 164 lång och väger 53kg. För 3-4 år sedan vägde jag 64kg. Och vad som är just största skillnaden för mig är benen, som nu känns mer fasta. Jag har alltid upplevt att min mage är plattare och proportionerlig oavsett vikt, vilket ibland kan göra en ouppmärksam huruvida man ens kan tappa något kg. Min midja har knappt förändrats mellan vikterna, har alltid haft strl 70 i bh omfång. Kram ❤️

      Testa att öppna upp lymfnoderna(googla) och torrborta dig sen(googla det också). Det finns en massa mer att göra för sitt lymfsystem. Gå med i några Facebookgrupper tex ”Lymfsystemet”.

      Har också funderat över det där; 175cm
      och 55kg, hur vet man? Är det ålder, levnadsvanor etc?

      Man behöver inte ha ont i ett tidigt skede. Jag har precis som du men börjat få cirkulationsproblem i ena benet. Har som jätte stora fettansamlingar vid knäna och jag skäms så oerhört. Hade inte förstått vad det var förens jag ställde en fråga här om mina ”stor knän”. Har försökt gå ned i vikt i fem års tid nu men det är omöjligt. Det där fettet sitter där det sitter. Har smal midja och mindre överkropp vilket är typiskt för lipödem och det låter lite som den kroppsform du beskriver med. Jag sökte hjälp och fick diagnos via en lymfterapimottagning.

    Familjelivsfråga här!

    Jag fick ett tidigt missfall för två veckor sen. Min läkare ville att jag skulle ta provera för att få igång mensen på ”rätt datum” igen och började kuren i onsdags. Men idag fick jag positivt ägglossningstest och vill ju inte missa en chans att bli gravid. Men vad jag hört ska man inte äta provera om man är gravid, men det kommer jag ju inte veta förens efter avslutad kur. Ska jag sluta ta tabletterna och hoppas på att mensen kommer då OM jag inte skulle bli gravid? Eller fortsätta och hoppas att det inte skadar en eventuell graviditet ? Vet inte hur jag ska tänka

      Har du problem med din cykel/pcos i grunden eller varför har läkaren rekommenderat det? Jag har haft flera missfall och bara väntat på naturlig väg att få vanlig cykel varje gång.

        Inga problem. Hon sa att hon ville att jag skulle få en stark blödning då det var lite blod kvar efter missfallet. Men har aldrig haft problem med utebliven mens

          Jaha det brukar ju komma ut av sig självt… Vad säger fass om att bli gravid på provera då? Det hade nog jag gått på.

      finns det poäng i att ens ta provera om du fått ÄL?

      Men faan vad läkare har ngn slags övertro till provera??

    För sånt där omställningsbidrag, eller vad det heter, för att börja plugga när man är ”gammal” och har jobbat ett tag, måste man uppfylla ALLA kriterier? Det var en ganska lång lista har jag för mig??

      Inte jättelång lista väl? Bara ålder och att va fast anställd, ha jobbat de senaste 8 av 14 åren eller nåt. Kolla hos CSN, finns mkt och tydlig info.

        Mjo typ 10 punkter.?

          Va? Upplevde det inte som mkt eller krångligt.

            Har inte kollat hur man gör, bara på punkterna

              Ja men punkterna var inte så svåra vad jag minns.

                Nej precis. Kollade och ja det var 10 st men inget krångligt/konstigt. Lätt att förstå.

      Det blev fiasko och trycket blev större än förväntat. Så väldigt få får pengarna och de flesta som sökte i oktober måste söka om i april. Tanken var god men räkna inte med att få några pengar. Ångrar allt tid jag har lagt på att söka för det har inte lett till något. Imorgon sitter jag och gör om allt igen. Troligtvis helt i onödan. I min klass sökte nästan alla och det är två som har blivit beviljade och får pengarna.

        Men va! Det som låter så bra. Min kompis sambo har inte heller fått fast att han ansökt om det. Varför får inte alla??

          Jag fick stödet , ansökte första dagen man kunde söka.
          Min klasskamrat sökte 3 dagar senare och har ännu inte fått besked.
          Och pengarna är slut för vårterminen.

          Lite krångligt att söka , men sååååå värt det!

          Pengarna räcker inte till. De har en viss pott att dela ut.

            Betyyydligt fler kanske hade pluggat om det var garanterat, men ändå. Lite dumt liksom.

      Har omställningsstudiestöd nu, och ja det var rätt krångligt att skaffa . Och det tog TID! Jag ansökte första dagen (4/10)och fick besked i början på januari tror jag.
      Min vän sökte tre dagar senare och har ännu inte fått besked.

        Men så sjukt! Lika bra att söka direkt när man kan göra det igen då, det var väl imorgon.

          Ja men de som redan har sökt i oktober har förtur.

            Ja men bättre att söka så tidigt man kan.

    Började prata med en kille på Tinder. Han var jättefin och trevlig och det pirrade när vi skulle träffas första gången.

    Jag har skrivit på min bio att jag inte vill träffa en rökare. Gissa vad han stod och gjorde när han väntade på mig? Han luktade så fruktansvärt illa och jag förstår inte hur man kan lägga så mycket pengar i veckan på cigaretter. Det blev halvdålig stämning med en gång eftersom vinden blåste röken på mig och vi ska inte ses igen. Jag är så besviken på folks läsförståelse.

      Det låter som en bra deal. Du slipper en kille som luktar och som lägger pengar på vad han själv vill. Han slipper en bitter person som hakar upp sig på detaljer och dömer folk baserat på om de använder tobak eller inte.

        Rökning är ingen detalj direkt. Fan vad töntigt sagt

          Nähä. Tror bara att det är större sannolikhet att man slutar ensam desto längre kravlista man har. I synnerhet om kraven inte handlar om egenskaper eller värderingar utan andra faktorer.
          Om jag bara vill ha en vältränad kille på 195 centimeter så skulle de flesta hålla med om att jag kan missa bra killar.
          Detsamma gäller såklart för tobaksanvändare. Det definerar liksom inte vem någon är.
          Dessutom kan man ju sluta.

            Sant. Är en annan anonym men får bara högre och högre krav efter alla jag träffar. Sen finns det undantag, personligheten väger trots allt tyngst och även om jag helst vill ha en 194cm lång blond kille så kan ju brunetten på 181cm vara fantastisk.

            Nej men rökning är ju en lite större deal än exakt längd.. Visst man kan sluta men det är ju svårt och alla vill inte. Skulle inte heller dejta nån som rökte varje dag (feströka då och då är en annan grej). Allt luktar och det är en stor risk för sjukdomar.

              Rökning är ju dock inte permanent på samma sätt som längd är.

                Rökare verkar dock tycka det.

            Man kan ju ha en dealbreaker utan att ha lång kravlista. Jag betraktar mig själv som rätt öppen men just rökning accepterar jag bara inte. Klarar inte av lukten.

          Ja verkligen. Rökning påverkar andra mer än rökare själva i skaderisken. Det är dyrt och svårt att sluta=bråk. Ska man skaffa barn så kommer det bli outhärdligt=ingen framtid ihop.

            Precis, blir ju passiv rökning för folk omkring och det är inte bra det heller. Jag har bott med rökare och mina lungor blev mycket bättre efter jag slutade bo med rökare.

        Ja, jag är väldigt nöjd med dealen. Det finns massor med fina killar som inte röker.

          Hoppas att du uppfyller deras kravprofil då!

            Ja, det är så man blir kompatibla i ett förhållande.

            Säg att du är en lättkränkt rökare utan att säga att du är en lättkränkt rökare…

              Är faktiskt inte alls rökare. På tiden jag va singel va jag dock allergisk mot personer som hade en lång lista på sin profil om vad de sökte för något. Så himla ocharmiga profiler.

                Det finns fortfarande ingen lång lista här

      Dom bryr sig inte, det som är problemet. Lade ner det för många år sen

      Haha! Där försvann the love of your life.

      hände mig med.. fast han ljög i 2 mån.

    Fler som blir irriterade på sin sambo/man ibland? Jag blir det. Är som att jag ibland bara vill göra allt i min takt osv. Har försökt få mer egentid, men är som att det kvarstår. Är detta normalt?

      Är du en extrem introvert kanske?

        Ganska introvert ja

          Tillägg: har ett socialt jobb så när jag kommer hem är jag oftast helt slut

            Då behöver du nog lägga in tillfällen för egentid ganska regelbundet, kanske flera gånger i veckan! Jag är likadan, älskar min sambo över allt annat men måste få tanka energi ensam

              Håller med trusse. 🙂 Försök få mer egentid så du inte bränner ut dig.

                Tack för råd både från dig anonym och trusse❤️

                  ❤️

                Vi bor ganska litet så får försöka hitta egentid på andra sätt. Kanske åka iväg ibland? Och kicks ut sambon så får han göra nåt annat

      Jag skulle säga ja, men det är ju också ett tecken på att man behöver räta upp kursen igen i relationen. Så inte den där irritationen övergår i småpyrande förakt. Ta ett snack – se till att frigöra egentid – se till att frigöra kvalitetstid ihop. Man måste BÅDE få andas på eget håll OCH investera i att ha kul ihop, se varann i ögonen, garva utan att kolla på nån skärm osv. Iaf i min erfarenhet:)

        Jo det är sant. Får inte låta det gå för långt. Tror mkt på det du skrev om kvalitetstid också! Nu känns det bara som vi umgås JÄMT och alltid.

      Nja, blev ofta irriterad på mitt ex men kanske 3ggr per år på min man. Lite oftare nu pga en bebis som väcker oss hela nätterna, men nja knappt alls. Tror man funkar olika med olika personer och en del har drag man stör sig på mycket och har man tur hittar man någon som man inte stör sig på alls. Ingen ska behöva ändra på sin personlighet för någon annan, men beroende på vad det är kanske du kan prata med honom. Han kanske gör irriterande saker utan att tänka på det.

        Nä men precis, vill ju inte att han ska känna sig anklagad eller att han inte får vara sig själv. Ska försöka prata om det

      lämna

    Har ni träffat någon kändis/influenser som är mycket snällare än man egentligen tror?

      Persbrandt ! Sjukt trevlig ( inte raggade). Kan tänka mig att många tycker att han är svinig. Det var han inte alls.

        Har också träffat Persbrandt. Sjukt otrevlig helt i onödan och allmänt dryg och oskön

        +1 Han äter där min mamma jobbar och är alltid trevlig säger hon.

      Vanja Wikström träffar jag vid upprepade tillfällen. Supertrevlig och lätt att prata med. Har även träffat Sandra Beijer vid ett tillfälle nyligen. Också väldigt trevlig.

      Gustav Skarsgård är supertrevlig och ödmjuk!

      Alexander Skarsgård är verkligen supertrevlig.

      Träffade Alexandra Nilsson (?) när hon fortfarande var Kissie och hängde med han.. Amir? I Uppsala. De skulle förstora läpparna, vi visade dom vägen dit dom skulle sen stötte vi på dom efter dom var klara igen. Hon var super gullig och ville hänga med mig och min kompis. Hon typ ”men hej det är ju ni!! Kom!!” Det var på den tiden hon provocerade och sa att hon aldrig åt osv. Satt och åt big mac med pommes och typ skrattade och sa att hon älskar mat och ja.. grejen är den att jag var/är en helt motsatt person än vad hon är, så hon var ju absolut ingen dömande person heller. Vi klickade bra. Antar hon visar sin rätta sida nu? Eller jag vet inte. Följer inga influencers.

    Har någon av er beställt kläder från Cider/Cider curve? Jag VET ju att det säkert är Wish med fancy storefront och samtidigt har jag fått nog reklam i alla mina feeds till att jag har lust att prova… har någon testat? Hur var kläderna?

      Jag beställde en stickad kofta därifrån. Den var jättefin & jag blev absolut nöjd.

      Cider skickar från och är baserat i Guangzhou, Kina.

    Har kommit in i en period igen i livet där jag upplever ångest dagligen. Har alltid haft svårt att tackla förändringar i livet och är inne i en sån fas just nu där det sker en del ändringar, alltså inte enbart jobbiga utan det kan även vara ”bra” ändringar som jag tycker är kul men det blir liksom för mycket för hjärnan att tackla till en början.

    Fick oxascand utskrivet för ett tag sedan och testade för första gången idag då jag upplevde en del ångest och kryp i kroppen. Tänkte det kunde vara ett bra tillfälle att testa för första gången. Men jag kände verkligen ingen skillnad? Blir lite ledsen och rädd då jag tänkt att detta skulle kunna vara min ”räddning” för att slippa ner i ett mörkt hål igen. Vill inte dubbla dos innan jag pratat med läkare. Men finns det någon med erfarenhet?

      Nu är jag ingen expert, men det blir väl inte bra efter första tabletten? Det tar väl ett tag för kroppen att svara på behandlingen innan det blir bättre? ❤️

        Det ska ge verkan efter ett par timmar.

        Detta ska vara en tablett att ta vid behov när jag upplever ångest för att dämpa den känslan, alltså inte regelbundet. Men det kan ju såklart vara som du säger, att kroppen ska vänja sig.
        Jag är kanske naiv som hoppas på en quickfix 🙂

          Du kan prata med din läkare om styrkan. Gissar på att du har den lägsta nu? Den kan behöva anpassas.

        Nej du tänker på antidepressiva. De funkar så som du beskriver men Josefine har fått ångestdämpande medicin.

        Josefin: har du fått lägsta styrkan på 5 mg? Det är väldigt lite och hade noll effekt på mig också. När jag fick 10 mg verkade de bättre men jag somnade av dom varje gång så det ångestdämpande med dem har snarast varit att jag sovit mig igenom ångesten.

      Åh så tufft! Har dessvärre inget råd att ge kring medicinering men hoppas du mår bättre snart. Har du någon att prata med? Både i privatlivet och kanske professionellt utöver läkaren?

        Tack vad snäll du är. Jag har lyckan att ha en väldigt förstående sambo och familj, har även en terapeut att prata med. Men jäklar vad tufft det kan vara ändå…

      Har tyvärr ingen konkret råd gällande medicinen. Har du någon att prata med privat och professionellt utöver läkaren? Låter tufft!

        Tack vad snäll du är. Jag har lyckan att ha en väldigt förstående sambo och familj, pratar även med terapeut. Men jäklar vad jobbigt det kan kännas ändå…

      Men bra om du inte känner skillnad. Då behöver du inte börja. Är så lätt att fastna i pilletberoendr. Att prata med någon är så mycket bättre.

        Jo jag vet, det gör jag det också. Detta är inget hastigt beslut utan det har jag tagit tillsammans med både terapeut och läkare.

          Prata med din läkare om detta och öka ev dosen. Både jag och min man tar oxascand vid behov och jag behöver bara en halv för att bli helt dämpad medan min man behöver två. Så det är väldigt individuellt.

      Det finns inga mediciner som raderar ångest helt och hållet vid behov. Mediciner som innehåller bensodiazepiner (precis som Oxascand gör) kan hjälpa till med att ta udden av ångesten dock, men allt som oftast måste man göra jobbet själv. Vid behovs-medicin mot ångest kan hjälpa dig på vägen men kan inte radera orsaken till ångesten. Jämför med att en Panodil kan hjälpa till med att få ner febern men inte bota en virusinfektion, eller bedöva dig mot smärta.
      Oxascand i sin lägsta dos (vilket man oftast börjar med) är inte speciellt stark och det är väldigt individuellt hur man påverkas av den. Sällsynt dock att den räddar en.
      Försök hitta orsaken till ångesten och jobba mot den och sysselsätta dig med både händer och hjärna under tiden så kommer det bli bättre med tiden, men det finns tyvärr ingen quick fix.

        Tack, uppskattar ditt svar.
        Ha en fin kväll!

      Hej Josefine! Nu vet jag inte vilka tidigare behandlingar du fått mot ångestproblematiken och hur långvariga dina besvär varit, men jag hoppas att du fick information av förskrivande läkare att oxascand är ett kraftigt beroendeframkallande preparat? Att tänka att ett sådant preparat ska vara ”räddningen” kan vara riskabelt. Enligt min erfarenhet ska det helst endast användas kortvarigt vid akut mycket svår ångest tex vid traumatisk händelse eller dödsfall. Eller vid mycket svårbehandlad ångest som oftast då sköts via psykiatrin. Men det är sällan ett bra alternativ pga beroendepotentialen. Nu vet jag ju dock inte vilka behandlingar du tidigare provat, eller i vilken situation du befann dig när detta recept skrevs ut.
      Har du provat andra icke-beroendeframkallande preparat att ta vid behov mot ångest, exempelvis lergigan eller atarax?
      Du skriver att du är i en period i livet där det sker en hel del förändringar som du kopplar samman med ångesten. Har du tidigare haft kontakt med kurator eller psykolog avseende dina besvär? Du kanske behöver stöd och hjälp med strategier för att hantera dessa livsförändringar?
      Ibland kan man behöva daglig behandling med antidepressiv medicin om man har stora besvär med ångest, är det något du provat tidigare?

      Nu kan det ju vara så att du redan provat det mesta av det jag nämner ovan, men ungefär så tänker jag som arbetar som läkare och så långt det bara går försöker undvika att skriva ut läkemedel som oxascand.

      Jag gissar att du fått börja med 5 mg? Det är en väldigt låg dos så det är inte konstigt om effekt uteblir, dock ska man börja lågt med dessa läkemedel. Personligen behöver jag drygt 20 mg för att få effekt, men höj inte innan du pratat med din läkare. Viktigt framåt är att du inte tar läkemedlet regelbundet, då kommer du utveckla tolerans och behöva allt högre doser för att få effekt.

        Sedan måste man komma ihåg att läkemedlet är ett verktyg för att du ska kunna jobba med ångesten lättare – det tar inte bort ångesten helt.

      Det har noll effekt på mig. För mig funkar atarax väldigt bra, kan vara värt att testa om du inte redan gjort det. Ska vara en väldigt svag/snäll tablett jämfört med benso.

        Atarax är antihistamin. Väldigt snäll jämfört med Oxascand. Funkar inte Oxa så kommer atarax antagligen inte funka, eller så är det inte ångest som är problemet utan något annat.

      Tänker att du kanske inte har ångest, utan depression? Jag har ångest. Irrationella, intensiva tankar som lamslår livet och ger panikkänslor.

      ”Ångest” som begrepp har ju förstört vad folks uppfattning av ångest faktiskt är. Oxascand funkar jättebra för mig och de jag känner som har ”riktig” ångest. Känner att hjärnan saktar ned och att jag tas ned på jorden lite, paniken i kroppen släpper, jag kan tänka rationellt och logiskt igen och blir typ helt lugn. En sann räddare i nöden när man ligger och mår illa och gråter på köksgolvet för att man är övertygad om att någon kommer dö för att man tagit fel beslut och tror att det leder till förödande (och totalt irrationella) konsekvenser.

        Det är exakt så jag har det. När känslorna, krypet i kroppen och trycket över bröstet blir för ohanterbart vill jag kunna använda oxascand för att som du skriver tas ner på jorden igen.
        Hur mycket tar du? Fick du ändra doseringen innan du fick till ”rätt” för dig? Hör många som blir enbart trötta och måste sova.

    Någon mer än jag som får enorma cringe-känslor när FD försöker vara ”tokig” och ”galen” på stories? Tänker särskilt på klippet när hon ska ta sig ner i hängmattan eller när hon gör miner, får rysningar av det..

      Vem är FD? ?

      Jaaaaaa. Det är lite som en bilolycka. Jag kan helt enkelt inte titta bort men det är så sjukt cringe med hennes stela danser och tillgjorda miner. Samma med HT och hennes maniska skrattande.

      Ja det blir väldigt stelt när hon ska va kul.

      Jag funderar på om hon ska köra ivf för att hon är extra stressad över att HT nu är gravid…

        Jösses finns det mer ointressanta människor än de två ?

        Ja, men så är det säkert. Ivf är ju så lätt och kul ?

          Jämfört med att år efter år må skit för att man inte får barn så ja jo? Många ofrivilligt barnlösa vill känna att de gör NÅGOT åt sin situation och inte bara väntar. Hon har ju testat alla möjliga huskurer redan, rosenrot, vitaminer osv. Sticker nog i ögonen när HT lägger upp bilder på sin gasiga mage.

      Var tvungen att kolla vem det var . Gud hon och Hanna känns ju som samma person? kopierar de varandra ? ?
      Hängmatteklioppet hittade jag inte men slängde jävla massa sekunder i sjön när jag satt och väntade till slutet på hennes story när hon slängde sig i sängen. Wtf? Vad var det som skulle hända där? Spoiler – ansiktet åkte ner i lakanen efter hon bäddat? Vad var grejen?
      Så pinsamt , nej varför följer ni? Sluta bara?.
      Tror både fanni och Hanna har trauma bakom sig (barn som dött i magen) och sen iom att leva så många år med tråkiga besked och missfall gör så att de bara kan fokusera på sin ”skaffa barn-bubbla”. Gissar att vem som helst skulle bli knäpp av det.

        Ja F verkade iaf ha fötterna på jorden men även hon ska leka influencer nu och påstå att hennes ekonomi till största del kommer från influencer-”jobbet”…

    Arbetar på en kommunal verksamhet inom vården. Fick idag ett mejl om att man gjort en ”verksamhetsanalys”. I all text står det bl.a ”detta år kommer verksamheten behöva lösa ut ett antal vårdbiträden mot undersköterskor”. ”Det kommer innebära dubbla kostnader”.

    Jag är utbildad men tänker på alla mina kollegor som inte är det. Känns inte helt ok att bara skicka sådan info på mejl, ska man inte ta upp sådant på typ APT-först? Menar arbetsgivaren att de ska köpa ut vissa medarbetare?

      Känns väldigt oproffsigt om de som kommer beröras av beslutet inte fått veta något innan detta mail. Vilken oro man måste få! Bättre då att få besked om situationen så man vet även om det är tråkiga sådana…

      Mail först sen möte

      Hade faktiskt personligen hellre fått den här typen av info via Mail än på ett möte, så att man liksom kan ta in det i egen takt och fundera på vad man ska göra. Om de inte vet hur många eller vilka som berörs är det ju också svårt att informera alla individer personligen då det kanske i slutändan inte handlar om speciellt många. Finns nog inget rätt eller fel.

    Fötter som luktar! Helt ärligt, vad gör man? Alla mina skor stinker. Går 10-12 km om dagen med hunden och sitter och svettas på kontoret resten av dagen. Skrubbar mina fötter varje gång jag duschad och kan (ursäkta äckelvarning!!) skrapa av lager av död hud/svett/mm VARJE gång jag duschar. Byter strumpor varje dag. Vad gör man ens åt det? Finns det någon lösning?

      Använd särskilda skor/strumpor för promenaderna.
      Använd finare öppna skor på kontoret/ta av skorna då du sitter vid skrivbordet.

        Har speciella skor (vandrarkängor) som jag bara har när jag går med hunden men kanske ska prova byta strumpor emellan också. Men upplever det nog värst i de skor jag har på kontoret vilket är vanliga sneakers.

      Finns bakteriedödande spray att spraya i skorna köp på t ex Biltema, Clas Ohlsson

      Absoult torr på fötterna en gång i veckan?

        Googla Tee Tree Oil och fötter.

      Relaterar. Tror helt enkelt vissa är mer benägna att få stinkande fötter… Men detta har hjälpt mig:
      Ta reda på om du har svamp med hjälp av fotterapeut eller hudläkare. Har du svamp så behandla den. Fötterna luktar mycket mer när man har svamp.
      Ta hand om fötterna! Fila 1 g/vecka, skrubba med tvål dagligen, smörj varje kväll, fotbad ofta. Det hjälper.
      Ha flera par skor så de får vädra ur ofta. Ställ ut dem så fort vädret är kallt och torrt.
      Använd inte skor inomhus om möjligt. Skaffa inneskor på jobbet och kicka av dem så ofta du kan. Fötterna ska inte stängas in mer än kortare stunder.

      byt strumpor varje dag & ha 3 par skor

      använda par läggs ovanpå ett värmelement. har en fönsterbräda med 4 skor över ett element i hallen

      Använder du skor i syntetiska material?

    Är det bara jag som inte klarar av HT längre när hon bombar gravidcontent? Sticker verkligen i ögonen när någon som borde veta hur stötande det kan vara öser ut inlägg om sin graviditet. Hon har ju hur många följare som helst som går igenom vad hon gått igenom, borde man inte tänka lite då på vad man delar? Blev iaf avfölj från mig.

      Minnet är bra men kort! ? Bara avfölja, du kan inte bestämma vad hon ska posta

        Gjorde det, vilket jag skrev. Undrar mest vad som snurrar i hennes hjärnkontor..

          Men om hon vill posta om sin graviditet så får hon göra det. Tycker man det är jobbigt att läsa om gravida människor så avföljer man. Detta är ju hennes liv nu och det hon vill lägga ut om.

      Det är precis det här som togs upp i ranten om ofrivilligt barnlösa. Först mår de dåligt för att folk postar gravidbilder, gender reveal, baby shower, cravings, förlossning etc..ber dessa inte vara så okänsliga.

      Vad gör de själva sen när de äntligen får plus? BOMBARDERAR nätet med allt sånt, utan att tänka på att alla andra som inte plussat är kvar där utan plus i sorg.

      Vet dock inte om Hanna är en sådan, hon kanske har hejat på när andra blivit gravida, vissa är ju så med såklart.

      Hon är så jobbig och löjlig. Jätteglad för hennes skull att hon är gravid och hoppas allt ska gå bra hela vägen. Men hon är verkligen en typisk ”bridezilla” fast som gravid (kom inte på nåt bra ord för det) ALLT handlar om att hon är gravid och minsta lilla symptom måste blåsas upp så stort. Och så fort hon får minsta lilla löning av illamående eller nåt annat så ska hon ligga i sängen hela dan. Själv gick man upp och kräktes på morgonen, fixade frukost och morgonrutiner för mig själv och min tvååring, lämnade på förskolan och var sen iväg på praktik hela dagen (hade 7 veckors praktik i slutet av graviditeten, blev färdigutbildad tre veckor innan bf)

        Det va du ja. Men alla mår olika, det bprde väl ändå en annan som varit gravid fatta.

          Jag mådde verkligen inte toppen hela tiden. Men jag skapade heller inte utrymme för att bre ut mig så om minsta lilla symptom. Och vad hade jag för alternativ? Låta min tvååring vara utan mat och stimulans och skita i att slutföra min utbildning? Ibland får man liksom bara kämpa på lite och inte vara ett offer eller diva bara för att man är gravid.

          Sen hade väl vi alla gissat på att just hon skulle må dåligt, få cravings , visa magen tidigt, få foglossning…
          Precis som vi visste att Bladh skulle amma i Nymo.

        Pregzilla.

      Håller med 100%. Är jätteglad för hennes skull men herrejesus vad det är en kaskadspya av graviduppdateringen och handen på en obefintlig mage. Noll känsla för alla andra barnlösa som hon själv var för inte så längesedan. Allt allt allt kopplas till graviditeten och ska basuneras ut på ig. Hoppas att det går hela vägen för dem men man undrar ju om det kommer göra det denna gång.
      Tänker på FD. Det måste verkligen sticka i hennes ögon att två nära ofrivilligt barnlösa (HT och saralagom) blivit gravida samtidigt.

        Det är lite kul med magen tycker jag :,) minns när jag hade gått typ hälften av min graviditet och ba ’herreguuuu så stor nu, en maaageeee’. Kollar på bilderna och inser att ingenting syntes. Tror det är rätt vanligt att det blir så, man vill så gärna att det ska bli en gullig mage att det blir lite långsökt ibland

          Jag fattar ikte hur Hanna har råd med allting. Tjänar hon så bra?

            Nä men hennes man jobbar ju skift.

            Men gör hon inte lite samarbeten och har hon dyr livsstil egentligen?

              Att handla lite på rusta varje vecka måste man inte vara speciellt rik för att ha råd med??‍♀️

            Vad är det du tycker hon har råd med? Hon gör ju ingenting som kostar pengar? Äter inte ute, reser, umgås med folk. Shoppar bara på lågpris och bor i en håla i Småland.

          Hon har väl inte ens kommit till det pluffsiga stadiet? Där man bara blir lite mullig utan själva preggo-formen.
          Har dock aldrig varit för värsta ”visa magen”kläder.
          Haha jag kände mig rätt smidig under hela graviditeten och i slutet tänkte jag ”fan jag är ju inte så stor ändå” , såg sen bilder på hur jag såg ut ??

      Annica är ännu värre…

      Fast hon har ju aldrig sagt att hon tycker det är jobbigt med andras graviditeter..

      Men undrar lite gällande hennes följare? Vilka är dom och vilka är det som kommenterar ?

    Lång text angående att skaffa barn nummer två. Ni som inte är intresserade av det rekommenderas att sluta läsa redan nu ?‍♀️

    Min man och jag fick barn för ett år sedan. Innan barn har vi alltid sagt att vi vill ha två barn. Ikväll frågade jag hur han tänker med timing av barn nummer två. Hans svar var att han inte längre är säker på om han vill ha fler barn. Han menar att han inte upplever att någon av oss älskar att umgås med vårt barn samt att barnet har varit väldigt enkel och trots det så är det jobbigt att vara förälder.

    Angående det första argumentet så säger han att om han hade upplevt mig som mer förtjust i att hänga med vårt barn så hade han kunnat tänka sig att skaffa ett till barn. Alltså trots att han inte är sugen. Angående det andra argumentet så är det sant, vårt barn har varit ”enkel” i jämförelse mot de andra barnen vi har i vår omgivning.

    Jag vill skaffa barn relativt snart, dels med tanke på min ålder och dels för att jag tycker att det vore kul att ha barn i liknande ålder.

    Två frågor:

    1. Hur ”förtjusta” är ni småbarnsföräldrar i att hänga med era barn? För kontext: jag tycker att det är kul att umgås med vårt barn, men jag har också ett jobb som jag gillar. Dessutom har vi nyligen flyttat, så på fritiden tar det även tid att komma i ordning. Det jag vill säga är att jag nog är väldigt splittrad, då jag har flera grejer i mitt liv som jag gillar och prioriterar.

    2. För- och nackdelar med att skaffa barn tätt inpå varandra?

    3. Ni som har velat ha fler barn, men att er partner inte har velat, hur har ni gått vidare från det?

    4. Har ni några tips på hur jag tar dialogen vidare med min man? Jag tror att det finns en risk att jag bara blir tjurig och vägrar att prata om detta igen ?

    Tack för att ni har läst ändå hit ?

      Haha det blev visst fler än två frågor ?

      Tänker spontant. Varför vill du ha två barn? Känns på din text som det är lite för ”att man ska” eller för att nu bestämt det innan. Vill du verkligen ha två barn?

        Jag skulle gärna ha fler än ett barn. Dels älskade jag själv att växa upp med syskon och skulle gärna vilja ge det till vårt barn, dels har jag tyckt att det första året har varit otroligt mysigt och skulle gärna vilja ha fler barn baserat på det.

        Oj, mitt svar verkar ha försvunnit.

        Jag skrev typ att jag själv växte upp med syskon och gärna ger den upplevelsen till vårt barn. Dessutom så är jag fortfarande sugen, baserat på det första året med vårt barn.

      Barn nr ett skaffar man för sin egen skull. Barn nr två skaffar man för barn nr etts skull. Ensambarnet kan ju med tiden också bli lite mer krävande om hen får fortsätta vara ensam. Det är otroligt fostrande med syskon.

        Haha nej barn utan syskon blir inte ”mer krävande” om de inte får småsyskon.

          Säkert väldigt olika för alla. Men mina barn leker väldigt bra tillsammans. Det blir ju inte samma sak när en vuxen leker. De kan såklart umgås med vänner utanför familjen men inte 24/7. Så på så sätt blir det ju mindre krävande, att barnen kan leka och ha kul själva, mindre press på en själv att antingen styra upp aktivitet alternativt låta barnet hitta på något ensam.

      Oj jag hade nog blivit sur över att höra det första argumentet . Upplever du själv det din man antydde?
      Alltså en ettåring, upp till 2 då tar man ju mer hand om barnet än att umgås. Menar han att du gärna lämnar över det till honom och gör annat ?
      Som svar på din fråga. Tycker att barn blir som roligast efter 2 , då är de lixom mer egna personligheter och blir mer och mer egna ( fattar att dom är det innan också men ja ni fattar) det blir roligare och roligare att hänga med.

      Vi har fler år mellan , jobbigt att börja om kanske , men guld att få mycket tid med första barnet.
      Fördel att ha rätt kan jag se i efterhand hade varit att ”riva av” småbarnsåren.

        Att ha tätt emellan skulle det såklart stå , inte rätt :p

        Skönt att höra att det är fler än jag som skulle bli irriterade av att höra det första argumentet ? jag har inte upplevt det så alls. Han sade ungefär att han inte upplever att jag skyndar mig hem från jobbet för att hänga med barnet. Det han inte tänker på att att jag åker senare till jobbet än vad jag skulle vilja för att jag gärna vill vara där när vårt barn vaknar. Jag jobbar hemma två dagar i veckan för att kunna umgås med vårt barn under dagarna också. Sedan älskar jag helt ärligt inte att ”leka” med barnet, jag tycker inte att det är superkul att sitta och slänga leksaker åt höger och vänster ?

        Skönt att höra att det blir lite mer ”utbyte”(?) när barnet blir äldre. Som du skrev, än så länge känns det mest som att jag försöker se till att barnet är mätt, utvilat, stimulerat och så vidare. Han menar inte att jag dumpar det på honom (även om han är föräldraledig och per automatik tar mer ansvar för barnet just nu), utan bara att han inte upplever att någon av oss ”älskar att hänga med vårt barn”. Exakt vad det ens innebär vet jag faktiskt inte ens.

        Stort tack för din input!! Jag tar absolut med mig dina erfarenheter ?

          Låter lite som din man insett vad det är att vara föräldraledig ! Och det är ju inte skitkul , det kan vara asjobbigt , det är faktiskt ett typ av jobb.
          Jag är det nu och jag saknar jobbet ibland- just för att typ få vara vuxen.lite orättvist av din man att säga så om dig, låter lite som att han projicerar sina känslor på dig faktiskt!

          Tror det är bra att skaffa barn när båda gått igenom en föräldraledighet var för att se hur det är. Sen kanske också att låta barnet börja förskola för att se hur det pusslet löser sig och vabben. Alltså det är mycket som kanske din sambo kan hänvisa till att du inte vill träffa barnet. Man får diskutera ibland om vems jobb som är viktigast ?
          Men syskon är kul! Och jag gillar starkt när barnen blivit lite äldre! Längtar tills denna ( 5 månader) blir äldre!

            Alltså menar att det låter lite typiskt. Din man har varit hemma med erat barn hela dagen ( och det är långtråkigt ibland och ensamt) och så sitter han och tänker att snart kommer du hem ( och du kanske jobbar över för det gör man ibland). Sen kommer du hem och är trött efter jobbet och har inte alls lust med att slänga dig in och leka med barnet eller ta över blöjbytet ( det är inte alltid skitkul?).
            Han behöver kanske göra fler grejer själv med barnet när han är fl?

          Alltså det är så stor skillnad på barn i olika åldrar och då har jag inte ens hunnit med tonåren än! Det är som ett nytt liv varje år (nästan varje månad första året också) och nya rutiner. Det låter lite som att han känner att det kanske inte var lika KUL som han tänkt sig men dels så skaffar man ju inte barnen endast pga kul och dels så kommer det ju nya åldrar som kan upplevas som mycket roligare och mer givande. Skulle tycka att det vore tråkigt att ändra planen bara baserat på första året, med ett barn som liksom inte ens kan prata och inte direkt kan göra något för sig själv. Tycker själv att det blir mer givande hela tiden vartefter man ser barnens personlighet utvecklas och man kan göra mer aktiviteter med dem och de har rutiner som en vanlig människa. Skulle säga till honom att inte överanslysera det utan bara köra.

      Har en 2-åring. Ingen skulle nog säga att han varit enkel dock.
      Men älskar genuint att umgås med honom, blir ju också roligare med tiden. Nu pratar han liksom och det är kul. Roligast är ju att umgås tillsammans, jag, barnet och pappan.
      Att ha honom själv är inte alltid lika kul, om man inte gör en aktivitet eller har en playdate eller något.
      Att ta hand om honom när man själv är sjuk är inte så kul. Att ta hand om honom näe hsn är sjuk och superkinkig är inte heller alltid kul.
      Älskar mitt jobb också. Umgås med vänner men nästan alltid med barn.
      Vare sig jag eller min sambo har så stort behov av att göra en massa saker pp egen hand i nuläget. Just utifrån att barnet varit rätt krävande så gör vi hellre grejer tillsammans för att det inte ska bli för stressigt eller krävande.
      Jag va 34 när vi fick barn så på förhand hade vi nog en bild av att försöka med 2-an ganska snabbt pga börjar bli gammal. Men vi har först nu landat i att börja försöka. Nu känns det görbart att ha ett barn till om 1 år.
      Skulle vi haft en bebis nu också hade det nog varit rätt kaosigt.
      Men det är mkt lättare nu än för 1 år sen.

        Jag känner absolut igen mig i det mesta du skriver. I att gilla sitt jobb, vilja umgås med vänner och att samtidigt vara med sitt barn… jag säger absolut inte att det är enkelt, men trots det så är jag ändå sugen på att skaffa ett till barn.

        Tack för input kring din upplevelse av småbarn och tankar kring ett eventuellt andra barn! Jag önskar er all lycka med att skaffa barn nummer två ?

      Orkar inte svara på allt men nackdelen med att ha flera barn tätt i ålder är väl att de ofta avskyr varandra och bara bråkar? Jag har skrattat så åt vänner runt mig som skaffar flera barn ”för då kan de underhålla varandra och man får vara ifred!”. Istället måste de konstant sära på barnen som är i slagsmål?

        Jag delar inte din bild alls. Har nästan 3 år mellan mina och det är klart att de inte alltid är sams, och visst får jag gå emellan ibland. Men glädjen de har av varandra är hundra gånger större och väger upp tjafsen med råge. Ofta underhåller de varandra och leker med varandra medan jag fixar med annat. Ibland får jag som sagt avbryta det jag gör och gå emellan men många gånger reder de ut det själva. Min kusin har ett barn som är flera år äldre än mina och han har alltid varit (och är fortfarande) mycket mer osjälvständig än mina barn. Söker uppmärksamhet och underhållning konstant. Jag och mamman kan typ aldrig sitta och prata med varandra för att han är så ovan vid att inte få all uppmärksamhet. Det enda som hjälper för honom är paddan. Mina barn kan underhålla både varandra och sig själva.

          Jaha. Jag upplever att tvillingar eller barn med många år mellan sig (typ 6 år) kommer superbra överens. Men vanliga syskon som är nära i ålder har jag nästan bara upplevt som att de har konstant krig mellan sig. Men ja det är ju bara personliga upplevelser, ingen exakt vetenskaplig statistik liksom.

            Mina barn har 15 månader mellan sig och är bästa vänner. De bråkar väldigt sällan ? har vänner som bara har ett barn och de känner sig alltid tvungna att leka med och underhålla barnet. Mina leker med varandra!

      Ett andra barn är ju även för det äldsta barnets skull, att ha ett syskon som följer en genom livet, att leka med, bråka med, kompromissa med, och hjälpas åt att ta hand om föräldrarna när de är gamla. Bättre för alla ❤️

        Håller med! Nu ville jag ha två barn, familjen kändes inte hel med bara ett. Men ja, det kändes som det var lika mycket för mitt äldsta barns skull som för min egen skull. Hela dynamiken i familjen funkar så mycket bättre och naturligt nu. De båda leker och bråkar, och det är ju också det de växer och utvecklas av.

        Men det blir långt från alltid så…

        Tyckte nog inte barnet som ströps av sin storasyster efter att ha varit livrädd för henne i flera år.

          ? som tur är stryps inte alla av sina syskon ( även om de nästintill kan ha ihjäl varandra ibland).

      Inte vad du vill höra kanske men jag skulle se det som oerhört problematiskt om min man sa sådär till mig (din punkt 1). Liksom varför säga så? Känns som att det är så mycket underliggande där, och kanske en hel del ”omognad”. Skulle få varningsklockor i huvet.

      Vi har en tvååring och nästa påväg. Vi älskar att var med vårt barn, båda två. Men att man uppskattar en kväll för sig själv tex ser vi som en självklarhet. Om den ena tex säger, ikväll tar jag med X till mormor/farmor och käkar så du kan kolla serier och ta det lugnt så blir den andra såklart glad. Det händer ju sällan såklart men du fattar säkert vad jag menar.

      Och vi båda älskar våra jobb! Och det är inget fel att säga att man ibland, kankse efter en kaosdag med massa trots, skrattar och säger ”du, rätt skönt med måndag i morgon”. Asså inget sånt är konstigt. Det konstiga tycker jag är din mans kommentar

        Tror verkligen också det handlar om omognad eller en omogenhet inför vad fl innebär. Han har säkert kämpigt och lite tråkigt emellanåt där hemma med barnet ( men vill inte erkänna det själv) och tar ut det på dig istället. Elakt!

        Tycker han låter insiktsfull. Varför skaffa fler barn om man inte känner att man klarar/vill det.

          Då kan man ju säga det utifrån sig själv, men det känns som en märklig sak att säga att mamman inte är tillräckligt intresserad av sitt barn, typ för att hon trivs på sitt jobb och inte springer hem för att avlasta mannen…

      Har barn med drygt ett års ålderskillnad (15 mån). Bästa beslutet vi gjort att skaffa tätt. De är varandras bästa vänner och det är så kul att ha dem nära i ålder då de kan leka tillsammans (jag har 6 år mellan mig och min syster och vi lekte aldrig ihop, det var inte kul för mig som 10åring att dras med en lite fyraåring ?)

      Tycker inte heller det är jättekul att ”umgås” med en ettåring. De blir roligare och roligare ju äldre de blir. Nu är mina 5 och 6 och vi hittar på grejer som alla tycker är kul, typ bio, museum osv.

      Vi har också 1 barn en 1,5 åring och varken jag eller sambon tycker det är speciellt roligt att leka med honom ? Vi båda älskar ungen till döden såklart. men jag trodde det skulle vara ”roligare” med barn och längtar mest till han är lite äldre så man kan prata med varandra. Jag är lite inne på samma spår som du, att jag nog ändå vill ha ett syskon, mest för barnets skull. Vill nog vänta några år om det nu blir så. Sambon vill inte men jag tror han skulle kunna ändra dig med tiden. Är själv orolig över hur man ska få ihop ekonomin, tiden, orken osv.. ☺️

    Det här med när man ska swisha och inte.. Om någon säger exempelvis ” kom till mig ikväll och ät middag?” Eller ” vi har en biljett över till bion ikväll, vill du med?” Enligt min mening har personen blivit bjuden. Va med om denna situation i veckan , och hela min ”pepp” på att bli medbjuden försvann när det förväntades något av mig tillbaka. Jag hade självmant exempelvis kanske bjudit på något till dessa tillfällen (som ett tack) men såfort det förväntades så fick jag dålig smak i munnen ..

      Middagar brukar man ju inte betala för, det vore jättekonstigt. Men om någon säger att de har en biljett över så hade jag tolkade det som att någon köpt den och personen som skulle gå inte kunde. Den hade jag förväntat mig att betala, så hade i alla fall erbjudit det.

      Middagar swishar jag inte för, frågar däremot om jag ska ta med mig något, folk brukar inte swisha mig heller när jag bjuder på middag men frågar precis som jag om de ska ta med något. Annars tycker jag iaf att det hör till att ta med sig typ en flaska vin, blommor, choklad eller något som ett tack för att man blir bjuden på middag.

      Angående det andra så är jag snabbare än den som frågar om jag vill gå med, och frågar vad jag ska swisha innan den hinner säga något om det.

      Tycker att det är två väldigt olika situationer. Om någon bjuder på middag hemma så tolkar jag det som precis det: att jag blir bjuden. Alltså att någon lagar mat och jag är välkommen att äta utan att betala något. Tar såklart med en present som tack om jag går bort, men inte pengar.

      Om jag får ett meddelande om bio däremot , då tänker jag att någon annan i sällskapet fått förhinder och jag tolkar det som att jag ska betala för biljetten, räknar inte med att bli bjuden. För då blir det ju en annan grej, inte förväntar jag mig att gå med gratis på en konsert på Ullevi t.ex. om någon undrar om jag ska med.

    Jag har inte varit intresserad av någon man på evigheter. När jag väl blir det så är han upptagen ?‍♀️

      Låter som jag. ?‍♀️ Ibland tror jag att jag undermedvetet saboterar mig själv.

    Ni som är i ett långt förhållande; hur vet ni att ni fortfarande är kära?
    Liksom när nykärleken lagt sig.
    Kära, inte bara att du älskar personen.

      Tänker att man inte alltid är kär efter lång tid? Att älska är ju djupare, det som kommer efter förälskelse liksom. Kan dock känna att det sipprar upp ibland med min man, när vi har det extra bra eller gör nåt speciellt, då är det en stark, översvallande ä, pirrig känsla. Men vet inte om alla känner så i långa förhållanden. Men liksom konstant går jag inte och känner så som när man är nykär (det hade varit lite jobbigt i längden tbh ?).

        Exakt så. Känner att jag aöltid älskar min man sedan många år. Ibland är vi lite trötta på varandra och typ snäser åt varandra, men oftast har vi det bra och gemytligt. Emellanåt kan jag känna mig lite extra sentimental och det pirrar till ordentligt och jag älskar honom av hela mitt hjärta.
        Vi har gått igenom mycket tillsammans genom åren och känner varandra utan och innan.

      Det går inte att vara nyförälskad längre än 1,5 år så glöm det. Kärlek är mycket finare än ”kär” i längden.

      Att jag blir pirrig och känner mig kär ? inte dygnet runt, men någon gång om dagen i alla fall. Varit tillsammans 9 år ❤️

    Jobbar som uska på ett sjukhus och har till hösten sökt in till att studera till lärare för att ha en större möjlighet till att kunna få bättre lön med tiden. Nu säger endel kollegor att lärare tjänar rätt lite och att det inte är värt studierna. Ni som utbildat er till lärare, lågstadiet, vad säger ni om det??

      Jämfört med andra utbildningar som är lika långa så är det ju en kass löneutveckling i läraryrket. Men tycker ändå att jag har en hyfsad lön (jobbar dock på mellanstadiet). Jag älskar mitt jobb men med tanke på arbetsbelastningen skulle jag inte råda dig att bli lärare enbart med lönen som motivation. Du behöver nog ha annat som drar dig till yrket för att orka och trivas.

      Det är inte dålig lön. Sämre investering av en högskoleutbildning än till ingenjör visst. Eller tex it-jobb som bara kräver yh-utbildning.. Kolla lönestatistik, lite skillnad beroende av vilken sorts lärare man är. Men på lågstadiet på min skola tjänar många runt 40 (Stockholm). Sen bör man vilja göra det också, inte bara pga lönen.

      Trivs du som uska och kan tänka dig att bli specialist kanske? För då kan du ringa Kommunal o kolla hur mycket de olika specialistinriktningar borde ge i lön

    Har Sanna Guidetti gjort nåt med ansiktet? Tycker hon ser väldigt stel och annorlunda ut.

      Hon har botox överallt vet jag iaf

    Va skall jag gö ? Fick spontant för mig att jag ville flytta 70 Mil från där jag bor och skaffade lägenhet ,sa upp min nuvarande osv . Ångrar mig djup nu .va skall gö :s vill verkligen inte flytta

    Försvann Gabjosstråden? Här favoriseras det fortfarande.

      Du får lära dig leta lite bättre. ?

    Läste inlägget 30 mars (FÅR MAN FRÅGA VAD SOM HELST?) & kom att tänka på Emma Eklund, Biggest looser, där det var tvärt om – hon tiggde om pengar från sina läsare när hon hade en skuld (sol å vår) hon inte kunde betala, folk swishade henne. Skulden var jättestor enligt henne, undrar hur mkt & om den är betalad nu??

    Va skall man gö , spontan sökte lägenhet som är 70 mil från där jag bor , glad i vågen tackade jag och min sambo ja och sa upp vår nuvarande lägenhet. Har varit ånger full sedan dess . Öppnade upp mig nu och sambon blev besviken, men jag vill inte flytta. , va skall man göra. Måst flyta it 1 maj från den nuvarande lägenheten.

      Har ni inga jobb eller andra saker som knyter er till er nuvarande position?

      Vilken sjuk grej att göra! Ni får ju antingen stå ert kast & flytta eller börja leta ny lägenhet där ni bor nu?

      Ge det ett halvår! Trivs ni inte flyttta tillbaka igen ?

    Jag och min sambo ska till amsterdam i höst. Ingen av oss har varit där eller känner någon som har varit där. Har googlat runt men hade ändå varit kul att höra mer personliga rekommendationer. Vad får man inte missa där? Speciella upplevelser, tips på restauranger osvosv

      Coctails på door 47 och thaimat på birds

      Skippa Amsterdam och åk till Utrecht istället (googla! Är lika fint i rl som på fotona)! Mkt mysigare, lite mindre och mer romantiskt (typ? Vet inte hur jag bäst ska förklara det), och inte lika ”sunkigt” som jag upplevde att Amsterdam till viss del är. Det luktar också marijuana exakt överallt där? Var iofs i Amsterdam i februari och kanske hade otur med vädret men det var inte alls som jag föreställt mig där. Åkte sen vidare till Utreecht på jobb och blev helt tagen av hur fint det var där! Trevlig resa!

        Jag håller helt med dig. Amsterdam är väl kul att se om man aldrig varit där, men Utrecht är något speciellt!

      Amsterdam är jättemysigt! Lär känna folk som faktiskt är därifrån väl på plats så kommer ni få bra och aktuella rekommendationer!!

      Amsterdam är jättefint! Två tips: promenera i den stora parken Vondelpark. Och ät mat och drick öl på Foodhallen.

    Bästa bhn för urammade hängpattar??
    Tar emot alla tips

      Ingen alls. Hade bara tajt linne så dom fick tränas. Blev snyggare än innan ☺️?? sen köpte jag bara såna bomulls toppar från h&m, som inte är bh eller sportbh utan bara en bomullsmjuk typ topp?

    YH-utbildning

    Ni som läst YH-utbildning, vad har ni läst? Fick ni jobb när utbildningen var klar?
    Hur har er lön sett ut?

      Jag har läst på YH, och skolan jag gick på hade 90% jobbgaranti. Typ alla som verkligen sökt har fått jobb. Även vänner jag har som pluggat YH har jobb. Tro mig, en längre utbildning är absolut ingen garanti för jobb. YH är säkrare eftersom det endast är program för yrken är som saknas på arbetsmarknaden.

      Började studera till registrator augusti 2022 och är färdig november 2023. Började jobba som timanställd registrator september 2022. Jobbar och studerar samtidigt nu och kommer ev. Bli bjuden en tillsvidareanställning till hösten. Lönen är 31000

      Jag började läsa till registrator augusti 2022 och fick jobb som timanställd registrator september 2022. Jobbar och studerar nu tills jag är färdig november 2023 och kommer med största sannolikhet att bli erbjuden tillsvidareanställning. Lön just nu har jag 31.000

    Ni som är (eller känner nån som är) fritidspedagog/lärare i fritidshem och bytt yrke, vad jobbar ni med?
    Vill inte jobba på fritids längre (och inte som klasslärare heller) men inte börja om helt, där det behövs plugg eller att börja längst ner på en ny karriärstege liksom. Nåt där man kan använda den utbildning och erfarenhet man har?

      Nu är jag fritidspedagog som fortfarande jobbar som det men ska jag någon gång lämna yrket så är det för att jobba på lekterapin på sjukhuset. Säkert inte lika bra lön men säkert mer givande.

        Med sjuka barn då eller? Tack för svar men inget för mig.

    Någon som vet vad som hänt med Citty Costas (Olsson)?
    Kom att tänka på henne idag, men har inte hittat några spår efter henne sen typ 2021. 🙁

      Har också funderat på detta!
      Hon finns (fanns) med olika namn på sociala medier, Citty Costas / Citty Olsson / Camilla Olsson. Hittade även en instagram där hon heter 123Stockholm123
      Jag följde henne länge på insta och facebook. Det jag vet är att hon under flera år varit psykiskt sjuk och missbrukat droger. Jag tror hon fick en psykos för typ 2 år sedan, för hon började skriva långa osammanhängande texter där hon trodde sig vara förföljd och övervakad genom typ datorn, hon verkade också tro att någon gömt kameror i lägenheten. La även upp selfies där hon rökte weed och såg väldigt härjad ut, typ stirrig blick och gammalt utsmetat smink. Tror hon gjorde tatueringar i ansiktet också. Hon tiggde ofta pengar och verkade nästan leva på gatan?
      Tragiskt öde, hon var ju en snygg och cool tjej som hängde med influencers och jobbade som fotograf.

    Någon som ätit ett EMU ägg? Hur smakar det? Såg att Ica säljer ett ägg för 450 kr styck! Aldrig hört talas om detta någonsin, så blev nyfiken ?

    Jag har fått ett jobberbjudande men känner mig inte överlycklig över det? Jag trivs väldigt bra på mitt nuvarande jobb, både med kollegor och arbetsuppgifter.
    Dock har jag dålig lön samt en länge väg. Ca 30 min en väg.

    Nya jobbet för jag 3000kr mer i lön samt mycket kortare resväg, endast 10 min en väg.
    Däremot är det ett jobb jag aldrig haft tidigare. Lite liknande men inte helt fullt.

    Nu är jag så velig över hur jag ska göra OM chefen på nuvarande jobbet matchar lönen som jag blivit erbjuden. Anledningen till att jag tvekar är resvägen. Jag har barn i förskole och skolåldern och vill såklart spendera så lite tid som möjligt till och från jobbet. Samtidigt tycker jag det är jobbigt att lära känna nya människor så jag fasar över att lämna ”min trygga Borg”.

    Matchar chefen däremot inte den lönen så finns det ju inte så mycket mer att göra.
    Är det någon som slutat på ett jobb ni trivts bra på för att börja med något helt nytt? Har det blivit bra?

      Varför sökte du det nya jobbet då om du trivs så bra på nuvarande?

        Har du svårt att läsa? Hon FICK ett erbjudande. Kan hända.
        Varför ens ha attityd här? Haha! Ta en kaffe gumman

      Om du trivs väldigt bra nu hade jag inte bytt. Att trivas bra är viktigare än lön och avstånd och man vet aldrig hur det blir på nya stället.

    Nån mer som tror egoina gjort botox? Ser ut som det på hennes senaste blogginlägg om sofies födelsedag

      Tror inte hon är den typen. Men hon undviker solen och tar hand om sin hy så tror det är därför hon ser slät ut fortfarande.

    Lider av mycket ångest. generell ångest, hälsoångest och panikångest.
    min räddning är mitt jobb. men på kvällen kommer den smygande.
    ångest över sjukdomar, ångest över att aldrig träffa någon att dela livet med, ångest över att alla andra verkar nöjda och lyckliga och jag inte är det.
    Säg att jag inte är ensam av all denna ångest? Hur fan blir man cool och tar livet med en klackspark ??

      Nej det är du verkligen inte! Ångest är skitjobbigt och jag är likadan ibland men försök tänka att alla inte har det så bra som du tror. Jag vill att du ska följa Sprouht på Youtube eller Instagram:
      https://youtube.com/@Sprouht han intervjuar människor i olika åldrar och finns många fina råd från äldre om hur du ska tänka som ung och att du ska sluta stressa och jämföra dig. Mycket tänkvärt!

      Känns verkligen som att det är jag som kunnat skriva detta. Igenkänning till 100 %

      Sertralin!
      Fungerar inte för alla men för vissa är det (efter invänjningsperioden) en gudagåva. Speciellt vid GAD.

    Jag är tillsammans med en man som jag älskar så mkt. Han är väldigt mån om att jag ska hålla mig smal och snygg. Han säger att mina silikonbröst ser större ut när jag går ner i vikt och han betalar för mina naglar och läppfillers. Viktigt för honom att ha en vacker kvinna vid sin sida och han älskar när andra män spanar in mig, han tänder på detta. Vad är er reaktion på detta? Ser han mig som sin barbiedocka?

      han är sjuk i huvudet. spring gumman!

        Varför? Utveckla? ?

          Hör du inte själv? Låter kontrollerande och han ser dig inte som en människa! Skulle han älska dig/vara med dig om du inte såg ut så? Testa och se.

            Vänder man på det så skulle jag inte vara med honom om jag inte attraherade av honom. Men gillar inte att han ser mig som sin trofé..

          Narcissister t.ex vill gärna ha partners som andra tänder på.

            Okej intressant. Tänker kanske att det beror på hans manliga bekräftelse också. Han har en vacker tjej vid sin sida som andra män finner attraktiv, på det sättet upplevs då han som en lyckad person?

              Ja, du är på ett spår tror jag. Han har dig för att förverkliga sin bild av sig själv. Har också varit i en sån situation. Sjukt oattraktivt drag hos en man.

                Ja lite som att jag är hans fina leksak som han vill visa upp för sina vänner så de ska bli avundsjuka på honom..

      Vad är det för egenskaper hos honom som du älskar?

        Vi har attraktion, grymt sex, vi har roligt, han stöttar mig i livet och ger bra råd, kommer bra överens med mina vänner. Endast denna del som gör mig fundersam

      Kan tillägga att det är en man med mkt pengar, högt uppsatt på sitt jobb och väldigt attraktiv. Jag tjänar inte ens i närheten av vad han gör. Kan det vara en maktgrej?

        För mig är det viktigt att känna att min man attraheras av mig på fler plan än utseendet, dvs av min humor, personlighet, intellekt osv. Sen försöker jag hålla mig fräsch och snygg såklart precis som jag förväntar mig att han gör men det är inte det enda i vår attraktion.

          Och det gör han också. Han säger att mitt utseende bara är en del av anledningen till att han attraheras av mig. Vi har väldigt bra personkemi, han säger att jag är rolig, smart och lättsam och vi har bra sex.

            Men märker du av det också ?
            Har ni intressanta diskussioner , är avslappnade runt varandra, kan du om du vill slappa till det och strunta i att träna exempelvis, kan du vara dig själv ?

              Känner absolut att vi har givande intressanta diskussioner. Märkte att han genuint bryr sig. Men det är även mkt fokus på sex och yta, frågar hur det går med viktnedgången om vi inte träffats på ett tag. Har även tagit upp detta med honom då får jag till svar att det inte stämmer, men det är ändå något som jag känner skaver och känner mig som hans docka till och från.

                Låter faktiskt jättekonstigt att ha en kille som håller strikt koll på ena vikt. Vad hände om du inte vill eller lyckas vara smal då, dumpar han dig då?

                  Det vet jag ju inte.. Sedan förstår jag att man vill ta hand om sig själv för sin egen skull och partners skull. Han säger ju att han gillar min personlighet och det märker jag. Men känns så konstigt med all denna fokus på att jag ska vara sexig och vacker, detta får mig att tveka på honom. Dock tacksam att han skämmer bort mig med skönhetsbehandlingar för har absolut inte råd med det själv haha

                    Är ju en sak att man vill ta hand om sig och vara hälsosam och annan sak att känna press från sin partner att behålla ett visst utseende. Men visst om han bryr sig mycket om status och vara lyckad så ingår ju en maximalt snygg flickvän i det, upp till dig om du vill supporta den typen av ytlighet.

                      Ja exakt det är ju skillnaden. Jag tänker så länge han visar mig respekt och är snäll och ärlig så antar jag att jag får vara fine med hans ”krav” även om jag såklart har en magkänsla som får mig att känna mig som ett objekt, även om han säger att detta inte stämmer..

                      Känns som han gör om dig för att han inte kan få eller hitta en naturligt vacker tjej som har naturligt fylliga läppar, stora bröst osv. Varför duger du inte som du är? Och oavsett så kommer du ju åldras, vad gör han då? Byter ut dig?
                      Sen så låter han osäker som måste ha en ”trofé” för att känna att han är något.
                      Han verkar sakna ett djup och det är för mig jävligt oattraktivt. En typiskt nyrik snubbe som måste hävda sig för han har så dålig självkänsla.

              Svar till anonym: Behöver bara påpeka att jag inte var ful eller oattraktiv innan jag gjorde min bröstförstoring eller fillers. Jag har naturligt vackra drag om man får säga så om sig själv ? och läpparna ser man inte ens att jag har fixat, det ser väldigt naturligt ut. Han är väldigt självsäker i sig själv i och med hans position på jobbet osv. Jag tror att det kanske är en maktgrej, något som boostar hans ego lite. Att andra män vill ha något som är hans? Vad tror ni om det?

                Jag säger absolut inte att du var ful innan! Men att han tydligen tycker att du inte duger i ditt naturliga jag och därför försöker göra om dig till någon du egentligen inte är.
                Många som redan har det där utseendet naturligt ser rätt igenom män som din kille så det är betydligt svårare för honom att få en sån tjej.
                Självsäker är en sak, självkänsla en annan. Han agerar inte som någon som är trygg och säker i sig själv. Han trånar efter andra mäns bekräftelse precis som en osäker pojke.
                Oavsett sin position på jobbet så är han en följare, inte en ledare. Ledare söker inte efter bekräftelse från andra. De bryr sig inte.
                De är självsäkra på riktigt. Inte som din pojkvän som ständing söker efter andra mäns blickar som en osäker tonåring. Mitt råd till dig är att stärka dig själv så du kan skilja på män och töntar som låtsas vara alpha.

                  Det han sagt när jag konfronterat honom angår detta är att han tycker att jag är vacker och sexig och jag behöver inte göra läpparna om jag inte vill och jag ska inte känna mig tvinnad och det är ok om jag säger nej. Han säger att han vill bjuda mig på det och skämma bort mig typ.

      Livet och tidens gång gör att ens utseende ändras. Känns spontant som han kommer byta ut dig när du inte uppfyller hans mall.

        Kanske det, time will tell? Tror på ödet!

          Vet du vad jag tycker att du borde göra, säg till honom att du nog inte har lust att gå ner i vikt. Kolla hur han reagerar 🙂

            Haha ja faktiskt. Vi hade just ett litet tjafs om detta och då sa han att jag är fin som jag är. Så får väl tänka att han hade ju inte varit med mig om han inte tycker om mig och attraheras av mig, men att han gillar när jag förbättrar mitt utseende typ..

              Stor skillnad på att förbättra och gå under kniven.

                Fillers är ju spruta så ingen kniv men ja, fattar hur du menar?

    Jag har väldigt mycket beige hemma hos mig och vill bryta av med en annan färg? Tips? Tänker kanske svart? Ge mig alla tips ni har på inredning

      Svart och beige? ?

      Turkos ?

        Jaaa, turkos pastell!

      Ljusrosa, mint eller orange om du önskar starkare färg.

    Jag vill så gärna använda en brun jacka jag har men jag passar inte så bra i brunt. Jag ser svensk ut med cendré-färgat hår och blåa ögon och förstår inte varför brunt ska kännas så omöjligt för mina färger. Jag har sett reklamannonser, främst från Ralph Lauren med blonda modeller som har på sig bruna plagg. Inte dröm match kanske men de får det att se bra ut. Hur kan jag få brunt att funka?

      Kanske beror på din underton? Kallare undertoner i hudfärgen kan ibland inte riktigt passa om det är en varm typ av brun? Men det finns ju kalla bruna toner också?

        Jag vet inte vad jag ska kalla jackans bruna ton. Tycker den är vanlig brun bara ? Ingen tydlig sådär åt varm eller kall. Om jag måste gissa vad den kan dra åt för håll så skulle det väl snarare vara åt det varma. Jag själv är neutral i min underton. Passar i både guld och silver men till sommaren föredrar jag alltid guld så sommartid drar jag nog klart mer åt varmt.

      Ja brunt är lite svårt. Har samma dilemma, min är brun mocka och jag passar inte heller i brunt, fast jag eg.kanske borde (egna färger). Det jag tycker funkar är att ha en topp i en färg man vet att man passar i, som syns lite under jackan, så är det den färgen som kommer närmast ansiktet. Vitt, himmelsblå, ljusgrönt, lavender är färger som är väldigt fint till brunt. Ett tips är att kolla Ittens färghjul, man får då lite inspo i vilka färger som funkar bra ihop, kontrastfärger osv.

        Bra tips, jag var lite inne på det att se till att de övriga färgerna på kläderna framhäver mig. Jag tror nog det kan bli lyckat på det sättet. Tack!

    [Borttagen kommentar]

    Jag är verkligen inte den som är den, men herregud vad Tanbyklara ska prata om sitt sexliv hela tiden. I detalj också. Ingen vill veta hur ofta ni ligger eller att du kommer av att din kille suger på dina bröstvårtor.

      Jag har ledsnat på tjatet om glassen. Blir tråkigt efter 25 stories på rad om en jäkla daimglass för att sen nästa kväll lägga upp 25 till om samma glassjävel ?

        Hade ingen koll på henne. Men ännu en Som valt att inreda helt efter beige och vitt. Alla dessa är ju kopior av varandra? Så tråkigt.

          Ja, alltså det kanske är därför det är tjat om en daimglass. Enda sättet att få vara lite ”originell” och nyskapande ?

      Euw

    Alltså eftertankens kranka blekhet… blev helt sonika uppraggad av en man på mitt jobb häromdagen, vi bytte nummer och på torsdag ska jag hem till honom på middag? Han hymlar inte ens med att han är intresserad av mig och det känns knappt som att jag hunnit blinka. Är inte van vid såna här situationer så har hanterat det på värsta tänkbara sätt. Vet inte om jag ska försöka dra mig ur det eller hur jag vill göra.

      Jag hade inte gått hem till honom. Har alltid tackat nej till att första träffen ska vara hemma när det gäller någon jag inte känner. Jag tycker det känns som att killen är lat som inte ens kan tänka sig att gå över sin tröskel för att ses. Två gånger har jag däremot inlett relation med killar som jag först lärt känna i annat sammanhang (tex under studier) och där första riktiga träffen utanför det sammanhanget har inneburit att jag ska åka hem till dom. Båda gångerna har min fördom om att det här är inte en man som lyfter många fingrar bekräftats. Nej, vi gör det för lätt för dom. De vill ligga och det kan man ju göra, men lite kan de väl anstränga sig.

      Inte för att vara taskig men låter inte som att han primärt är intresserad av dig som person utan mer som att han är kåt. Helt ok så klart men så att du är medveten om att det nog är mer sex och mindre relation när det är tydligt intresse och träfförslag hemma.

    Ni som jobbar i mataffär och sitter i kassan. Uppskattar ni när kunden lägger streckkoderna åt rätt håll? Eller är det ingen skillnad om någon bara slänger upp allt i en hög på bandet?

      Jobbar inte längre i kassan men har gjort. Uppskattade det väldigt mycket, gör stor skillnad tycker jag. Underlättar ju dessutom för andra kunder då det går snabbare. ?

      Det uppskattas absolut! Blir sjukt mycket tyngre och jobbigare att vända på allt. Är otroligt slitsamt för kroppen att sitta i kassan då det är så himla monotont. Jag jobbar som bagare också med mycket tunga lyft men kassajobbet är helt klart mer slitsamt för kroppen

      Jobbat i kassa i många år under min ungdom och blev alltid så glad och tacksam när de låg rätt. Även om det bara är några hundra gram man lyfter per vara så blir det massa kilon att lyfta under en arbetsdag.
      Tänkte alltid att detta är en god människa haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.