Nellie Berntsson om hur hon arbetar med ON Sporthorses

Nellie Berntsson har en Q/A i sin senaste Youtubevideo där hon svarar på fyra, fem frågor om det företag hon har tillsammans med sin partner Olav.
O.N Sporthorses förmedlar tävlingshästar, skulle man kort och gott kunna sammanfatta det och så här lät frågorna och svaren:

Man vill veta varför det inte postas mer information om hästarna de har inne på sociala medier, vilket Nellie svarar på med att man får ställa frågan till dem, vilket är ett enkelt sätt att se vilka som är intresserade på riktigt av hästen. De vill även värna om kundernas integritet.
Hon säger även att det här företaget är separat från hennes sociala medier, och att även det spelar in. Samtidigt som berättar hon att de inte annonserar ut sina hästar på exempelvis www.hästnet.se, utan bara visar dem på Nellies och företagets sociala medier, så de verkar ju ändå hänga ihop lite där.

Nästa fråga är vad Nellie och Olav tycker är det bästa respektive sämsta med att vara egenföretagare. Om det var som de tänkt sig, vilket det är, enligt dem båda.
Det bästa är att man kan bestämma själv när man vill jobba, och hur mycket eller lite pengar man vill dra in.
Så flexibiliteten är det bästa, men också det sämsta eftersom det också kan orsaka stress. De har lagt ribban väldigt högt för sig själva, vilket då är både stressande men även motiverande. De gillar även att vara sin egna chef.

Sen vill man veta var de hittar hästarna de förmedlar? Utomlands eller i Sverige?
Svart på det är att de hittar hästar i hela världen, men främst har det varit från Sverige, Belgien, Holland, Tyskland, Frankrike och några från Danmark och Norge.
De har även haft amerikanska kunder som placerat sina hästar hos dem för utbildning och försäljning.

Sista frågeställningen är kring hur de jobbar. Köper de in och säljer hästar eller förmedlar de bara andras hästar?
Enligt Nellie gör de både och, men att de mestadels köper hästarna och när de tar in andras hästar så är det bara från människor de känner och som de jobbat med tidigare.
De kan också vara delägare till hästarna de förmedlar, alltså köpta tillsammans med någon annan, typ en investerare.
De jobbar heller inte med försäljningsstall, och ser sig själva inte som något sådant.

 

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hästhandlare hette det förr

      Ja, hon sa särskilt i videon att de inte är ett försäljningsstall, utan de förmedlar tävlingshästar

      Känns som att hon tycker att det är lite fult att vara hästhandlare, så de vill gärna kalla det något annat, men det är ju precis vad de är.

        Är de inte ett försäljningsstall? Har inte uppfattat att de jobbar med tillridning och utbildning av hästar annat än i försäljningssyfte? Då är de väl hästhandlare? De hästar de tävlar brukar vara rätt låga klasser 1,20.

          Ja precis, det är det jag menar. De är ju ett tvättäkta försäljningsstall, men det ska ju låta som att det är något annat.

          Minns när Tyra skulle sälja hästar. Hon sa också att hon inte var ett försäljningsstall, men hon köpte in hästar för att sälja och tjäna pengar på dem, så definiera försäljningsstall i så fall.

          De har väl inte rätt tillstånd för att bedriva försäljning troligen och på detta sätt kan de göra svarta pengar som inte behöver synas utåt

            Jag tror, faktiskt, inte att de säljer svart. Jag tror de har en bra revisor, däremot, och att de har alla papper etc i ordning. Det kunde gå käpprätt åt fanders annars.

      Nja. Jag tror jag förstår vad hon menar. De letar hästar och ryttare på uppdrag.
      Hästhandlare tar hem ett lass hästar gärna ifrån östländer. Sen hoppas de kränga alla till mer eller mindre godtrogna. Jag har jobbat på ridskola och varit i kontakt med ett flertal handlare. Man kan hitta bra och trevliga höstar men det gäller att man kan sina grejer. Läsa ålder på tänder, se muskulärt hur de mår i kroppen, hovar osv.
      De är tragiskt när de har någon häst som mår dåligt eller är illa behandlad som vandrar fram och tillbaka i bytesaffärer.
      Vill de slänga med en ponny på köpet så är det ju något mysko.
      Det är så jag ser på det och fattar varför de vill distansera sig från den bilden.

    Lukrativ bransch som kan sluta med ett rejält magplask ……

      Tar man heller aldrig några chanser i livet så är man en ännu större förlorare! Klart saker kan gå och skogen det är ju inte hela världen!

        Exakt så, det är klart man ska chansa lite om det är något man vill och brinner för.

    Känns som att folk som jobbar med sälj har otroligt svårt att ta sin ”egentliga titel” i sin mun. Istället är man förmedlare, account manager och allt vad det är….

      Finns nog även olika krav på tillstånd om du förmedlar eller säljer.

    Häst verkar vara ett så känsligt djur med mycket som kan gå fel längs med vägen.

    Är imponerad över de som arbetar med hästar på detta viset, finns också många turer kring fodervärd, delägande, utlån etc där det skiter sig rejält ibland.

    Tycker det låter så sjukt, köpa och sälja hästar som om de vore typ sticklingar från Palettblad…

    Tycker synd om hästar i allmänhet. De är som delfiner i fångenskap.

      Så säger bara nån som aldrig haft ett hästintresse.

      Kanske inte som delfiner i fångeskap, men däremot kan man diskutera hur bra det är för hästen att bli flyttad land och rike för att sedan säljas vidare när de kommit på plats i ett nytt stall och äntligen börjat anpassa sig.

        Förhoppningsvis hamnar den nånstans hos nån som tycker om den och där den får stanna. Hästar är förvånasvärt anpassningsbara.

        Den står i alla fall inte oälskad i en djurfabrik, full av antibiotika och väntar på att bli uppäten.

    Tycker det är intressant hur mycket de flyttar runt. Undrar vad det beror på? Nu har de verksamhet hos Zettermans i Linderöd och bor på samma ställe.

      Zettermans bor inte där längre.

        Sa inte att Zettermans bor där. ? Men de äger väl det fortfarande? Det är till salu ivarjefall.

        Det är ovidkommande ändå. Fortfarande intressant varför de flyttar runt.

    Undrar därför hon inte vill säga att det är Madelein H hon samarbetar med…

      Gör hon?

      Berätta mer!

        Vet bara att Nellie köpte sin smuggelfralla från hanafi. Men kaka söker maka antar jag?

    Fick lite motvilligt (ja jag är petty hehe) erkänna att de faktiskt lyckats rätt bra som företagare för ett tag sen. Att sälja till usa är definitivt en fjäder i hatten och absolut inte vanligt bland hästförmedlare. Hennes internationella kunder vet självklart inget om hennes små draman på sociala medier i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.