Öppet Spår

Diskutera allt eller inget.
Inga begränsningar, men samma regler som alltid.

493 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    I senaste poddavsnittet med Guidetti och Rosanna berättar de att någon i gänget från deras Åre-resa har retuscherat någon annan smalare på en bild som hen la upp på Instagram, retuscherat någon som dessutom har haft anorexia, hen blev utskälld av Sanna varpå personen sa i försvar: jag trodde jag gjorde den personen en tjänst. Sanna har lagt upp en bild idag och pikat om detta. Är det nån som kunnat lista ut vilka det gäller?

      Någon skrev igår att det var Dasha som retuscherade en bild på någon som börjar på M (minns inte namnet, jag känner inte till personen sedan innan)

        Ja om du menar min kommentar, så är det vad jag tror.. att det var Dasha som gjorde det på Malin. Hela gänget gillar alla bilder som alla lagt upp från resan förutom de som Dasha lagt upp.. er som får mig att gissa på dem två.

          Vilken Malin?

            Norlander. Hon har en rätt rolig youtube kanal

              Haha gillar också hennes kanal! Men fan va sjukt att retuschera någon ANNAN liksom.. så jävla vidrigt beteende

                Ja, har inte personen bett om att bli retuscherad så är det ju väldigt konstigt att någon tar sig friheten att göra det ändå, bara för att den ”inte är nöjd” med hur personen ser ut på bilden ?

          Dasha vars son krånglat med sömnen ett par veckor då han är i testa-gränser åldern, har nu anlitat en sömncoach och ska sätta igång ikväll. Hur gjorde folk innan sk sömnexperter och blir det skrikfest på östermalm ikväll? Rafflande. Och ja jag har själv barn och vet att det är jobbigt när sömnen krånglar men det är ju uppenbarligen en fas…

            En del från tidigare generationer verkar ju dock vara fortsatt traumatiserade av hur fruktansvärt dåligt deras barn sov dock. Vet vilka barn, idag gubbar, som bara sov när de rullades över tröskeln.

            Men iofs, om det bara är ett spr veckor håller jag verkligen med om att det känns galet att anlita en coach.

              Vet du vilka barn det är, som idag är gubbar? Hur gammal är du då?

                Ja förlåt jag hoppade kanske några steg i resonemanget. Utsgorna om deras dåliga sovande som bebisar har alltså levt kvar, trots att deras föräldrar är döda och begravna. Det är därför jag tänker att det måste varit rejält pissigt.

            Är det bara jag som är trött på ”hur klarade sig folk förr” och verkligen inte kan in att nya metoder uppfinns osv ? Man kunde leva på 1700 talet också, men finns massa nya upptäckter idag som man ändå uppskattar och använder sig av 🙂

              Att en del inte kan ta in* , gick lite snabbt där

              La till en rättning av min text men den verkade fastna i mod ?

              Då missar du ju poängen, fett jävla onödigt efter ett par veckors strul. Ungen kanske har en tand på ingång eller vadsomhelst.

                Det är väl upp till var och en vad man tycker är nödvändigt.

            Bara en tanke – hur vore det för dig om du slutade följa Dasha och fullständigt struntade i hennes barnvanor? Vore det inte mysigare?

        Sanna är ju på bild med henne idag- hade hon verkligen ställt upp på det om det var Dasha?

          Nej kanske inte, tänkte på det också. Kan dock inte komma på någon annan tjej som var med som gjorde detta..

            Men… räcker det inte att ta tydlig ställning mot beteendet och säga till? Måste ä man säga upp bekantskapen och frysa ut personen från gemenskapen för att denna gör ett misstag? Om än otroligt korkat så var det uppenbarligen av välmening. Hon kanske har andra vänner med liknande problem som bett henne göra så? :/

        Såg att Dasha svarade på en kommentar ang det här ”Nej! Aldrig någonsin ens retuscherat mina egna bilder mer än ”ändrat ljuset” i bilden”.

    Är det något som gör er nervösa som man egentligen inte borde bli nervös över?

      Stela situationer snarare som gör en lite obekväm:
      Att gå in i hiss med främlingar
      Gå fram till en bil som väntar på en
      En oväntad konversation med en pratglad kassörska

        Så olika det kan vara. Hiss och bil eller prata med kassörska inga problem.
        Ta sista tunnelbanan hem är jobbigt.
        Eller promenera själv på natten. Jag gör det ibland om vi får i sommar tropiska nätter.

          Men såklart det kan vara olika, det förstår väl alla. Men låt folk få berätta vad de upplever utan att du ska behöva flika in med att du minsann inte tycker det är några problem.

            Men oj, personen svarade ju bara på en kommentar. Lugn för fan ?

              Är lugn 🙂 är bara en vänlig påminnelse om att man ibland kan lyssna på hur andra känner utan att behöva berätta att man själv inte tycker det är det minsta jobbigt. För var ju det vi diskuterade, vad man blir nervös över, låt liksom folk berätta sin gren utan att blanda in dig själv 🙂

              Men tråkigt om du fick intrycket av att jag jätteförbannad och har tappat det ?

      Öppna brev eller kolla inkorgen på mailen haha

      Inte längre men på mitt förra jobb hade vi teams chat där ens profil är grön när man är vid datorn, gul när man inte rört datorn på några min, och röd om man tex är i möte. Var nervös konstant de minutrarna jag var gul (tex gick på toa eller fyllde på kaffe) för jag var rädd att nån skulle sitta och hålla koll på hur länge/ofta jag var borta (vilket inte var mkt…)

        Man kan ju ställa in själv vad det ska visa som ?

          Hur? Jag förstår det som att det kan ställas in på organisationsnivå också och att det är allt som oftast standard på många företag

        Hahaha asså verkligen +1 på denna!!!! Vet inte varför jag nojjar så mycket över det??

      När jag får ett sms eller telefonsamtal… Får för mig att det ska vara något dåligt

        Och jag bara tänker något kul ang att någon ringer eller smsar. ?

          Ja men nu diskuterar vi inte vad man tycker är kul ? Du kanske inte menade något illa men känns lite onödigt att tvunget behöva påpeka en sån sak när folk ska öppna upp sig om vad de tycker är jobbigt.

            Men herregud. Jag har bara en jättebra kväll och mår bra. Känner mej positiv och förväntningar på härliga sommaren. Jag har rätt att få skriva positivt. Vad är det som händer? Tänker inte be om ursäkt för det.

              Jo men varför ska du svara på vad andra tycker är jobbigt? Gör en egen kommentar bara. Är du likadan irl? Om någon berättar något de tycker är jobbigt, svarar du då ”jaså? Jag tycker bara det är kul” Är väl bara rent hyfs att man inte beter sig så.

                Va? Det klart man kan säga, nån som t.ex ”jag tycker det är jättejobbigt att prata inför folk”, så har jag sagt typ ”oj jaha, det har jag inga problem med”. Dock också ställt en fråga om ämnet tillbaka så att det blir ett samtal but still, det är inget jättekonstigt att flika in vad man själv tycker.

                  Jo, när du lägger fram det så är det faktiskt ganska oskönt.

                    Väldigt konstigt, alla jag någonsin har haft konversationer med gör exakt så. Det är så det blir ett samtal.

                    Men guuuuuud att man inte ska få svara på en enkel kommentar utan att någon ska bli sekundärkränkt

                  Ärligt talat låter det lite märkligt att svara så… att liksom börja direkt med vad DU tycker, när ni pratar om den andra personen. Och dessutom denna tråden handlade om vad folk blir nervösa över, då finns det ingen anledning som en random människa svara på den kommentaren och berätta att man själv bara tycker det personen är nervös över är roligt.

                    Men orka ens reagera på det. Helt onödig diskussion. Oj vad farligt att någon skrev vad den tyckte?

            Varför får man inte diskutera i ett öppet diskussionsforum? ? det är ju du som
            förstör tråden genom att agera polis

              Men diskussionen handlade ju om vad man är nervös över, inte vad man tycker är kul. Att säga till någon som öppnar upp sig om något och berätta att man själv inte känner samma, är ju inte att diskutera.

                ?

                  Detta är en konversation som BARA hade kunnat inträffa under detta årtionde. Helt absurt, hur kan man tolka in så mycket i ett helt normalt och neutralt svar. Inte så att någon ba ”HAHAH VAD FÅNIG DU ÄR, VILKEN FEGIS!!!!!”. ?

      Inte längre, jag tutar och kör och kan snacka bort min nervositet istället.

      Om man inte tänker nervös=osäker för då, ja jo. T.ex hade jag beställt ett paket som skulle levereras med postnord, men jag hade gjort fel och fått paketet till postnord-box och det har jag aldrig använt förut. Kände mig som en osäker stenåldersmänniska när jag skulle hämta ut det. Så såna saker kan göra mig ”nervös”, verkligen helt i onödan för det var inte ens svårt, men annars är jag inte nervös längre, förut var jag alltid det.

      Sen så finns det såklart vissa saker som jag blir nervös över, skriva till killen jag gillar är en sak till exempel. Eller för all del, gå på dejt. Eller gå på Ica i min hemort – TÄNK om jag träffar gamla klasskompisar, de vill väl inte jag prata med heller.

      Ja.. det mesta gör mig nervös och orolig.
      Bara att sitta och läsa studentlitteratur trots att det ”bara” är för att jag själv ska plugga in det….
      Allt som handlar om en prestation gör mig nervös och orolig.

      När det plingar på dörren trots att jag inte väntar besök.

        Har fan förhöjd puls en vecka efteråt…

        Ja! Eller mer, när det ringer i porttelefonen utan att jag väntar besök. Brukar inte svara, jag är högst upp i listan så folk är obviously lata och tar bara första bästa.

        Ja det gillar jag inte. Och ingen visar sej när man kollar i tittögat. Det är läskigt.

          Tycker titthål är läskiga överlag. Har hört att man kan se utifrån om nån tittar så jag vågar typ inte titta ut? har aldrig lagt märke själv till om man faktiskt kan se det dock, därav ”har hört”

            Haha, jag tyckte denna kommentar var väldigt gullig? Ibland kan man se att det blir mörkare i tittögat när någon inifrån tittar. Kanske beror på ljuset som finns? ?

        Jättekul nu med en bebis som sover flera gånger om dagen och en vakthund som skäller när någon plingar på ? Har portkod men ändå har alla ungar plingat på nu ett flertal gånger pga majblomman (Vilket är iofs viktigt men ändå…) varav ibland står det ingen utanför dörren nog förmodligen pga hunden. Hatar folk som plingar på utan förvarning….

      Blir orimligt nervös över att åka tåg nu för tiden. Nervös över om jag ska hinna till stationen i tid, kommer jag missa tåget, går tåget sönder etc… och så samma sak vid hemresa ?
      Helt orimligt med tanke på hur mycket jag rest förr i tiden och jag vet att om nåt händer löser det sig.

      sjunga på spice girls när jag går genom korridoren

        Så sluta med det då.

          kan jag inte!

          – That’s the way it iiis!

            Det va ju Celine dion

              Ja fel av mig.

              – But that’s the way it iiis!

              If you wannabe my lover, you’ve got to give,
              Taking is to easy, but that’s the way it is,

      Att köra någonstans och inte veta vart jag ska parkera.

        +1. Stressssssss i flera timmar innan jag ska åka!! Så onödigt men finns ju inget värre än att komma fram och inte hitta parkering. Är inte en speciellt självsäker förare heller så oroar mig också för att den enda parkeringen som finns ska vara trång och svår att knöla in/ut sig.

          Är också nervös för sånt. Att hitta en parkering som är lätt parkera på. Sånt kan ta upp mina tankar länge. Hittills har det alltid ordnat sig så vet inte varför jag fortsätter tänka så.

        Ja verkligen! Även att köra i nya, stora städer.. Och filer på motorvägen… ?

      Betala mina räkningar fast jag vet att det finns pengar på kontot. Inbillar mig alltid att jag slarvat bort pengarna. fast jag vet att jag inte har det. Helt orimlig tanke ju.

        Så tänker jag också. Får typ ångest ibland av att gå in på bankappen ens, trots att jag vet att det inte är tomt. Och ibland tänker jag att jag swishar allt man kan swisha så slipper jag gå in i appen och betala räkningarna och därmed slipper jag se att pengarna dras..

      När telefonen ringer, om det inte är mamma eller min man.
      Då man kör och ser polisen, fast jag aldrig gjort något olagligt.
      Att prata framför folk

      Att resa mig från min plats på pendeltåget och gå av blir jag nervös över! Och blir sjukt irriterad på mig själv för det känns så orimligt att bli nervös över det.

      Inte nervös men jag får jordens pulspåslag: när jag står först vid ett rödljus bredvid en annan bil. Det är så viktigt för min inre tonåring att ”vinna” här. Jag är 35 och småbarnsmamma och bor i Stockholm men vid rödljus tror jag att jag är en sjuttonårig norrlandspojke.

        Det här var den bästa kommentar jag någonsin läst här ❤️ och du är inte ensam heller ?

        Haha, jag blir stressad när jag står FÖRST vid rödljuset med någon bakom mig. Rädd att få motorstopp och inte komma iväg tillräckligt fort ?

      Svara på mejl på jobbet.

      Så fort det ringer på dörren (vilket inte är ofta) så tror jag alltid det är polisen som ska berätta att någon dött…men det är typ alltid Jehovas Vittne?

    Var precis inne på paows insta som lagt upp stories där hon visar upp kläder. Fy fasiken vad hon inte ser ut att må bra. Trots allt med henne känns det som det finns nåt rart med henne också, tycker det är så tråkigt att allt bara verkar bli värre

      Håller med, Paow är så osund!! Sen älskar hon visst ”Norskar”…
      NORSKAR liksom? – men av respekt o pga att man ev inte vill upplevas som helt blåst bör man kolla upp vad landsmännen till ens nya ”kärlek” heter. Men det är klart, sitter man i norsk ful-media o berättar att man har opererat sig till en Barbie-f#tta osv så har man redan satt ribban hos det norska folket – alltså norrmän eller norskor. Inget annat.

        Jo men nu handlade detta om att hon inte verkar må så bra, vilket ändå är tragiskt. Hon beter sig illa många gånger men det är sorgligt att se att hon faktiskt inte verkar må bra alls. Så fattar inte varför du börjar dra upp saker om hennes underliv eller att hon skrivit fel på en sån här kommentar.

      På vilket sätt verkar hon må dåligt?

        På alla dess olika tänkbara sätt, tyvärr.

        Bråkar mycket med folk. Omger sig med ostabila människor. Tänker inte på konsekvenser. Bland annat…

          Gör porr, opererar sig konstant

    Jag behöver tips! Vad är bäst att ta bort smink med? Något sminkborttagningsmedel som helst inte kostar skjortan? ☺️

      Jag använder tvål och varmatten.

        Det var väl dock inte det hon bad om tips på? Tvål och vatten ska man absolut inte tvätta ansiktet med

          Tvål och varmvatten är väl bättre än kemikalist borttagning av smink? Man tvättar ansiktet när man duschar.

            Två och vatten tar inte bort allt smink

            Tvål torkar ut ansiktet

            Hade aldrig låtit tvål nudda ansiktet, blir snustorrt

              Det är ju bara att smörja in

                Varför använda en produkt som torkar ut för att sedan smörja in, istället för att använda något som inte torkar ut från första början?

                  Ska man inte smörja in oavsett?

          Nej vatten går inte! Man måste använda dyra kemikalier istället. Vatten!

            Men snälla? Vatten tar ju inte bort smink? Vad menar du?

          ”Ska” ? har tvättat ansiktet med tvål och vatten sen jag var 15, är 35 nu, och har jättefin hy

            Ja grattis? Men det beror knappast på din hudvårdsrutin som du har fin hy

            Jag tvättar med tvål och vatten också! Jag tänker att även om tvål torkar ut huden så smörjer jag ju ändå efteråt. Och för att få bort mascara så använder jag bara babyolja. Bästa!

      Jag älskar Biodermas micellärvatten! Har använt i flera år. Köper alltid 500 ml så räcker länge också 🙂

        Om du vill ha ett billigare alternativ är Garniers micellärvatten (den rosa flaskan) toppen också!

          Älskar den!!

      rengöringscremen från ACO 🙂

      Aco!

      Kolla Elvira hudterapeut på YT, TikTok lr Insta, hon tipsar om massa bra produkter i alla prisklasser.

      Nivea

      Ansiktswipes gillar jag om jag använder tex foundation. Men typ lite bronser och maskara som är mitt vardagsmink så använder jag rengöringsgel (som jag gnuggar i ansiktet torrt, blir mer lödder då), har använt två på senaste som jag gillar, en budget: nivea Aqua rose gel micklar, och en lite dyrare (med långt namn): youth to the peoples kale Green tea spinach vitamins superfood cleanser.

        Spenatvitamin ? ?

      Tror nivea har någon mild och bra rengöring på flaska. O bra pris.

      Garniers micellar cleansing gel wash! Såå bra, innehåller micellärt vatten men tycker att ögonsminket går bort lättare med ansiktstvätt än bara micellärt vatten på bomullspad. Har perfekt konsistens. Dessutom superbillig! Använt i flera år, älskar den.

      Det här är överlägset bästa jag har testat.
      Älskar. Älskar. Älskar.
      Tar bort allt superbra och man blir inte torr.
      https://lyko.com/sv/cerave/cerave-hydrating-foaming-oil-cleanser-473-ml?gclid=Cj0KCQjw0tKiBhC6ARIsAAOXutmrF4Ju5cADEqvUwjF-8TBoUEWaEZgxJLEQsBcQvt7a4lRxOAG1j5UaAmEvEALw_wcB

      Jag älskar Body Shops vitamin E cream cleanser. Jag använder mycket smink (mycket ögonskugga, eyeliner, maskara osv) men allt går bort när jag gnuggar med cleansern (använder en bomullspad). Den kanske ser lite dyr ut men en flaska räcker för 1 år för mig minst och jag sminkar mig nästan dagligen. 🙂

      Mandelolja, två omgångar och torka med en blöt microfiberduk eller liknande!

      Kokosolja är bäst tycker jag

      Apotekets rengöringslotion.

      Parfymfria våtservetter för barn är det enda jag tar bort sminket med.

      Kokosolja och sen skölja med varmt vatten?

      Blöt en bomullsrondell och droppa på ekologisk kallpressad mandelolja. Allt försvinner 🙂 Utan att behöva använda något hemskt.

    Finns det något godis eller glass ni saknar från er barn/ungdom?

      Knasen! Så goda!!

        Kommer ihåg askarna.

      Knasen! Saknar det än idag, och jag är närmare 40 än 20.

      Brejk och Knasen, men mest Brejk ???

        Brejk ??? VEM tog beslutet att ta bort den

          Nu blir jag nyfiken på hur en brejk smakade? Vad innehöll den? Lyckas bara googla bilder….

            Den var lite som Lion om jag minns rätt

      Brejk!!!!

      Ja knasen!! Och gelébjörnar i tablettask. Om de finns kvar måste jag köpa.

        Tror björnarna finns kvar 🙂

          Åh måste kolla efter det nästa gång jag handlar, gud så gott?

        Söta björnar finns kvar men inte salta björnar, de saknar jag!

      Cornetto citron!

        Min pappas favoritglass. Alltid varit lite ledsen för hans skull att den är borta. Fast han söker glömt den helt själv, tror inte ens han gillade den sååå mycket. Hehe.

        Jaa tänker på den orimligt ofta såå god!!

        Ja gud, så jäääääkla god! Den fanns igen för några år sen har jag för mig.

        Tips om man gillar citron: valios citronkvarg??? inte som glassen direkt men fräsch och somrig.

      Rigi choklad. Originalet. Inte den som säljs nu för det är inte samma.

      Saknar även en gul saft från 90-talet som jag inte alls minns vad den hette. Var typ en miljard olika frukter (och bär?) på etiketten och säkert bara e-ämnen men oh my god vad jag saknar den!

        Inte ”multijuicen” i en grön tetra?

          Nej tyvärr, inte den. Den har jag druckit i vuxen ålder, fanns i Sverige efter 00-talet, om den ännu inte finns kvar? ?

          Detta var en gul saft i en genomskinlig plastflaska med skruvkork. Den såg jääävligt billig ut men var så satans god! Tror det var mycket passionsfrukt i den.
          Början/mitten av 90-talet.

            Bob

        Glockenspiel/drück eller något sånt hette dem! Grön stor förpackning. Tror de finns ännu i sånna utländska livsbutiker.

          Tyvärr inte. Den har jag dock druckit också, men längre in på 00-talet.

            Fick multivitamindryck som de heter av paret jag delade rum med på förlossningen så nog finns de än!

              (Juli 2022)

                Fast finns ju flera olika varianter, så var nog inte just den ts menade

        Tror jag minns den också, känns bekant med bilden på en massa frukter iaf! Minns även saft på dunk, mamma köpte alltid hem eldorados hahah, så äcklig men vi hade mycket kompisar hemma på den tiden så det blev mycket saft. Hon började köpa ”riktiga” märken när vi blev äldre och saft inte gick åt lika mycket.

        Önos hade en tropisksaft i en helgul saftflasks och på etiketten var det massa olika bär.

      Men ja! Palle kuling , alltså inte frukttopparna utan de som ser ut som tuttifrutti.

      Glass , så nostalgiskt med den där björnen med tuggumminäsa! Och Lakritspuck

      Saknar också melonfestis ( den genomskinliga )

        Lakritspuck finns ju, gå o köp bara

        Vattenmelon festisen är den godaste av dem alla!

      Hubba bubba-läsk

      Tuttifruttitabletterna från karamellpojkarna.
      Isglassen från GB som var formad som en apa, var rosa eller orange och kom med ett klistermärke. Tror dom hette zoo?
      Ben & Jerry ’wich cookie dough
      Mellis!-yoghurtbägarna med godiskulor.

      Fantomen-klubban som man doppade i nåt salt pulver ?

      Palle kuling chokladen! ?

      Pallekuling chokladen!

      Brejk! Och även en lakritsgodis som var lite avlång med ett K i mitten, full av salt. Konsistensen var lite mjukare lakrits.

      Fanns yoghurt med bla smak av mjölkkola förr, den saknar jag! Åh vad den var god.

        Jag med!! Visst hette den något med ”dessert”?? Finns två sorters Propud, en med smak av vanilj och en chokladkola, som jag tycker påminner om dessa yoghurtar på något sätt!

          Yoggi dröm dessert? Har faktiskt aldrig testat dom själv då min mjölkallergi inte hade hunnit växa bort när dessa fanns, men av någon anledning minns jag dom ändå så väl. Brunaktiga förpackningar, fanns både i portionsstorlek och som literförpackning.

          Jag vet inte exakt, den har funnits en gång till (kanske aldrig gjort uppehåll egentligen, bara jag som inte åt den på några år) och då var det flera små yoghurtar som man fick bryta isär, vet det fanns den och nån med cheescake och två till. Men den jag tänker på är från 90talet, då var förpackningen ungefär som en propud-pudding-förpackning, vit med nån beige rand och två kolor med papper på (fast pappret var öppnat) som bild. Jag som inte var så gammal tyckte att det såg ut som ”fyrkantiga smörgåsar” och det tog många år innan jag slutade säga ”yoghurt med fyrkantiga smörgåsar på”??

            Jaa den jag tänker på är också från 90-talet!! Vill minnas att konsistensen också var himmelsk!!

              https://storage.googleapis.com/gcp-bloggse-storage/1142/1142918/www/images/2009/21993_57671737.jpg så såg den ut sist den fanns i alla fall. Och enligt min googlesökning så verkar de små som sitter ihop fortfarande finnas. Får kika extra noga på Ica imorgon. Ska leta efter den gamla förpackningen också (borde absolut egentligen inte göra detta…måste tentaplugga men det här var roligare…?)

            Du tänker på den som hette Delikatess! Fanns gräddkola och vanilj när jag brukade äta dom. Kan fortfarande känna kolasmaken. Vill ha!!!

              Mjölkkola! Vill jag bestämt minnas att den hette?☹️
              Vill framförallt se de gamla förpackningarna men jag hittar ingen bild. Kanske letar väldigt dåligt?

        Finns en proteinpudding som smakar EXAKT lika! Annan konsistens men den smakar lika ?

      Brio – både kola o frukt

        Min mamma hade ALLTID en brio frukt i sin handväska när jag var liten ??

          Men Brio finns ju fortfarande? Ibland i lösgodishyllan och inbland i färdig påse ?

      Aphuvuden från karamellkungen

        Åh såna kunde man köpa i vårt badhus för en krona styck

      Glassbilens tuttifruttiglassar (de var gulröda eller rödgula isglassar).

      Mintolux!! ?

      Solero Smoover och drickan Shio.

        Shion är saknad.

        Åh Shio! Bästa drickan.

      Banana Joe! Älskade den glassen!

      På båtarna mellan Skåne och Danmark fanns Musse Pigg-godis som jag äääälskade. Röda och svarta (typ röd frukt och saltlakrits) godisar i form av Musse-huvuden. Perfekt konsistens och smak. Börjar fortfarande nästan dregla när jag tänker på dem, typ 30 år senare ?

      De här ”halstabletterna” som kostade 5kr som fanns i olika smaker. Var inte i påse utan en folieförpackning som man kunde ploppa ut dom. Brukade alltid göra ett mönster när jag åt mina, typ ta varannan. Svårt att förklara för kommer tyvärr inte ihåg vad de hette, men fanns smaker som viol, lakrits, tuttifrutti

        Ja!!! Fanns isblå med smaskig mintsmak. Åh, de hade jag glömt.

          Karamellpojkarna Ice Mint ?

          Åhh dem minns man! ❤️ Kom ihåg nån Fantomen läsk som var blå och en grön med pandor på… Nån annan som minns?

          Ja!!

        JL
        Jag tänkte skriva om dem i mitt inlägg!!!

      Läsken Shio som bl.a. fanns i smakerna persika, svartvinbär och jordgubb/citron. Älskade dem!
      Saknar också glassen Banana Joe, samt Alladinasken anno 90-tal när den fortfarande innehöll mina favoriter Körsbär i likör, Tosca och Mandelnougat.

        Åh Shio var så god! ???

        Min första tanke var också Shio, så god, älskade speciellt persika.

      vira blåtira läsken.
      Riktiga Rigi chockladen
      toy tuggummi
      alla hubba bubba med alla olika smaker
      wigleys tuggummi

      Kommer inte ihåg vad den heter men det var en slags söt karamell, den var hård, platt, rund och randig, typ vit och röd/rosa. Det är inte de här marianne. Tror påsen var rosa. Vet någon vilken jag menar? ?

        Campino?

          Ja! Tänkt på det så länge nu?

      Solero shots, campino.
      Åhh, digestive bars. Fick alltid med det när jag skulle på utflykt med skolan, så gott. De saknar jag verkligen. Täckta med choklad och perfekt att stoppa ner en i väskan när man skulle iväg.

      Kommer inte ihåg vad den heter, men det var en glass i strut som hade pink överlag med poppande godisar och den godaste vaniljglass jag ätit! ?

      Chipssmaken franska örter ?

      Salta bildäck! Perfekt lakrits. Banana Joe, bananglass med chokladöverdrag. Sen fanns ett godis som jag inte vet vad det hette och aldrig hittat, men det var hårda stänger i turkost/rosa/svart som smakade lakrits åt det lite mintiga hållet, men ändå inte. Köptes ofta i kiosken innan lösgodis i affären uppfanns.
      Sen fanns en stor, rund klubba med hallon/lakritssmak som jag också tyckte väldigt mycket om (ej att förväxla med Karamellpojkarnas lite plattare klubbor).

      yoggi yoghurt citton fanns små bägare. den enda goda yoghurten utan slemmiga bär i. den fanns på servus och domus.

      Creme Fraiche chips? Gud vad jag älskade det. Var det först chipssmaken som fanns överhuvudtaget?

      Kajsa tablettasken(Disney)! Var små geléhjärtan med hallonsmak. Nog ett av de tidigaste godisminnena jag har, tyckte de var galet gott.

      Bom bons! (Chokladöverdragna kuber av glass i pappersstrut)
      Solero shorts, Daffypinnar…

      Riktiga violgodisar – såna ”pluppar”..

      Mr long, den glassen köpte vi ofta i sjuan på lunchrasten.
      Fanns en till glass som var så god, men den fanns några år tidigare än så, måste googla vad den hette.

      Pops, den godispåsen var mycket godare än kinapuffar.

        Crispy hette glassen. Så god.
        Gb glass

      Olws chips med olivolja. Så goda!

      Eller pepparchipsen som olw hade för typ 17 år sen.

      Minns att Magnus mandel fanns som strut och inuti chokladskalet var det som krossad choklad-glass! Mums

      Banana skids! ?

      (De som finns nu smakar inte som de gjorde förr.Förr var de en blandning mellan kola, grädde och banan. Nu smakar de en blandning mellan banan, jenka och hostmedicin… ?)

      GB glassen Top Hat. Och de där hårda små saltlakritskulorna, kundes köpas för 10 öre styck i närbutiken 🙂

        Jaaaa! Krokodiltårar kallade vi dem.

      Storstruten, den där riktigt gräddiga som fanns på 90-talet ?

      Palle Kuling tablettaskarna ? Hur kunde man välja att skrota dom?! ?

      Glassen Banana Joe från GB ?

      MajaGräddnos-tablettasken!

    Vad är det för tung hemlighet Jessica Almenäs och facebyf Fanny ska prata om i nya podden tro?

    Om ni råkade få reda på att det kommer att hållas en överraskningsfest för er (tänk typ möhippa, 30-årsfest, babyshower…) hur skulle ni reagera och agera? ?

    Skulle ni tex bli besvikna att ni inte får bli överraskade (om ni gillar sånt), få dåligt samvete att ni ”förstört” överraskningen, eller bara glada? Skulle ni säga något eller försöka spela överraskade?

      Äh, jag är ingen unge. Jag kan hålla tyst, ha god min och visa stor tacksamhet! Skulle bli så glad.

        Skulle du kunna spela överraskad på ett övertygande sätt? Skulle du typ va sur på dig själv för att du förstört överraskningen? Jag har så himla dåligt samvete nämligen..

          Ja det hade jag garanterat kunna . Olika för alla såklart, men jag hade

            Är typ nervös att jag kommer att faila…

              Jag tycker ganska ofta man ser på folk på den typen av fester att de redan genomskådat det. Typ oftare än någon ser ritkigt förvånad ut. Och det brukar ju inte göra något alls. Så ja inte dåligt samvete över det 🙂

      Jag hade ogillat… nej hatat att bli överraskad.

      Jag visste om både min möhippa och babyshower men låtsades bli överraskad, var roligare så! Det var några detaljer som var ovanliga i min och mina vännner/mans planering som gjorde att jag blev rätt säker på när det skulle hända. Men trist att spräcka överraskningsbubblan när de var så snälla som fixade allt!

        Åh haha jag är så rädd att jag kommer att misslyckas med att spela överraskad ?

          Äsch bara att le och säga åååååhhhh woooow taaack!!!! Då du har ett gäng som verkligen bryr sig om dig (och gör sig besväret att fixa fest åt dig) så kanske de anar att du anar nåt… du kan ju ev säga (om de frågar om du blev överraskad) att du anade nåt men visste inte och blev sååå glad! Alltså jag förväntade mig möhippa och babyshower (då vi gör sånt för varann i min vänskapskrets) och ju närmre datumen jag kom desto lättare var det att räkna ut när det skulle kunna hända ?‍♀️

      Hatar på riktigt överraskningar. Skulle vilja veta men samtidigt få ångest inför festen , (gillar inte att stå i centrum på det viset ). Tror det hör ihop lite med att jag vill veta vad som ska hända.
      Haha va rolig jag lät känner jag ?.
      Gillar dock att ordna egna fester och överraskningar!

      Hade sjävklart bara blivit glad. Allt annat är ju extremt ohyfsat och bortskämt när andra planerat och fixat för att fira mig och göra mig glad.

        Man kan väl ha olika känslor ändå? Asså man kan ju tex få dåligt samvete att man förstört överraskningen, men ändå vara tacksam? Tex rädd att inte kunna spela överraskad så att det ska märkas att man visste?

          Ja precis, man kan ju såklart bli besviken på att man lyckades upptäcka det. Men såklart man inte är besviken eller sur på de som fixat med allting, det är ju en helt annan sak.

            Haha nä och det var ju inte ens med som alternativ i frågeställningen ? förstår inte ens var det kom ifrån.

      Äsch, hade väl mest tänkt attans. Men spelat överraskad. Hade inte viljat att de som planerade blir besviken och festen blir knappst sämre för att jag vet.

      Jag tycker inte om att bli överraskad, så jag hade snarare tyckt att det var skönt att veta redan innan.

      Jag har insett att jag är väldigt bra på att förtränga saker jag får reda på av misstag ? kan typ välja att radera det från minnet, sen när det är ”officiellt” kommer jag på efter ett tag att det där visste jag ju redan om .. om det är virrighet eller en skill vet jag inte ?

        Men gud vad skönt. Jag är helt tvärt om. Kan räkna ut saker från en blick eller en liten kommentar, glömmer ingenting och sitter just nu och känner mig som den tråkigaste mest hopplösa person…

      Jag skulle bli överlycklig men hålla masken och försöka låtsas som att jag inte vet.

      Jag fattade när min babyshower va. Så det ends va att jag kom lite sminkad och ”fin”, det hade jag fan inte gjort annars ? Skulle ju ”bara” hen till en kompis och hjälpa med ett jobb.

      Men jag gick in med inställningen att jag KAN ha fel. Och för att inte bli ledsen eller besviken så tänkte jag inte mer på hur stort/litet/mycket det var. Alltså menar om jag målar upp en fet babyshower i huvudet så blir jag kanske besviken om det står två kompisar där.

      Så jag stängde av, tänkte att OM det va den dagen jag trodde så fixar jag mig lite extra (dvs inte gå i pyjamas vilket jag lätt kunde gjort annars) och tar det därifrån. Blev ändå rejält överraskad, men glad att jag fattade att nåt va på g pga hatar överraskningar ?

      Är väl inte samma men jag visste om mitt eget frieri, dvs hittade min sambos planer på att fria, och hur. Men jag spelade överraskad, det är bättre så. Än idag 2 år senare så har jag inte sagt något.

    Jag är på jakt efter en t-shirt som man hade runt ca 1990-1995, ska på nostalgiparty ?. Grå och på framsidan var det ett foto på en snygg, sexig manlig modell. Jag har googlat men inte ens fått fram en bild. Var det bara jag och mina kompisar som hade dessa eller är mina Googletalanger helt off? ??

      Åhhh den kommer jag ihåg!!!

      Du menar inte Marc Jacobs protect the skin you’re in-t-shirts? Men jag skulle tro att de var trendiga först 10 år senare.

        Nej inte en sån. Det här var ett rektangulärt foto på en sexig hunk, tänk typ Brad Pitt utan tröja och håret hängande ner över ena ögat. Typ ??

        J
        Nej det var en kille i bar överkropp.
        Tänk dig en bild på en topless Peter Andre på en strand. Bilden var ett grått fotografi.

          Åh jag fick se Peter Andre i höstas i London när han var med i Grease.

      Haha den minns jag också!

      Hade inte JC något sådant. De hade ett reklammagasin med svartvita bilder, killar med nakna bringor och sug i blicken? 92-93 typ.

    Era bästa skönhetsprodukter!

    Älskar att få tips på masker, serum , krämer, hårinpackningar och smink 🙂

      eldorado fruktschampo

      Jag gillar: Aco renewing oil, paulas choice Bha toner, the ordinary Retinol serum, la roche posay vitamin c serum. Rebecca Stella ger massa tips på produkter (ofta dyra dock) på hennes insta, tex en hårprodukt som heter color wow dream super natural spray som har glans, fukt, värmeskydd och tydligen ska vara superbra (har den på min köpa-lista).

        Är också sugen på att testa color wow.

      Använder själv dessa och tycker de är bra:
      The ordinarys blodmask, gillar även ett serum och en kräm därifrån men minns inte vad de heter.
      Lumene cleansing foam
      Lumene Glow Brightening Gel Mask
      Lumene Nordic Bloom Anti-wrinkle & Firm Moisturizing V-Shape Serum
      Skin treat ögonkräm
      En kräm från Skin Treat som jag inte hittar namnet på, men tycker det är en rätt bra serie
      Gillar även peel off-masker

      Hårprodukter föredrar jag Kevin Murphy eller Nashi och gillar även Budgies värmeskydd.
      Rituals schampo och balsam gillar jag också, tycker verkligen det funkar bra på mitt hår.
      Ett billigare schampo som jag tycker är bra är John Frieda.

      Köpte dock nyss Björn Axén och hatar det. Fullkomligt värdelöst på mitt hår. Håroljan därifrån är dock helt okej.

      Smink: visserligen använder jag full face och en himla massa produkter men mascaran jag aldrig kommer sluta köpa: Sensai 38°, den enda som inte ramlar av mina fransar.
      Och läppglans/läppbalsam(?) från Clarins, rosa tub??????

      Och sen måste jag tacka personen som i ett ÖS för några veckor sen tipsade om en vardagssminkning med enbart några få produkter, däribland Lumene CC-cream (har jag för mig?). Köpte hur som helst den och lite annat personen rekommenderade och är så nöjd! Så den tänker jag rekommendera vidare!

      Weleda Skin food är det absolut bästa jag testat mot torra händer.

      – Loreal Age Perfect Cell Renewal nattcreme
      – Paulas Choice BHA toner

      carmex läppbalsam ?

      Isadora och max factor läppstift.
      Lumene puder. Isadora big bold mascara den svarta och lila.
      Vet någon ett bra krämrouge. ?

      Älskar också att få tips och snor åt mig av alla tidigare svar!
      Mina tips är framförallt Neostrata och Skin Clinic, för min del en aning dyra men värda varenda krona.

      Bästa från neostrata är helt klart NEOSTRATA SKIN ACTIVE TRI-THERAPY SERUM LIFTING
      Samt CORRECT exfoliante mask
      Bästa från skin clinic är glicosyl (har lite smått akneproblem och hjälpt massor!)

    Underbara Clara…. Så dryg mot sina läsare i kommentarsfältet… ? Booken hånas ofta men Clara kommer undan med att vara både otrevlig mot läsarna och att STÄNDIGT använda sina barn i reklamsammanhang. Hur blev det så?

      Tycker hon lyckas göra fin och genomtänkt reklam med barnen! ? Tycker hon kan vara lite dryg ibland, fast uppenbart med flit och inte alls på samma sätt som Booken som mest är knäpp?

      Hon brukar väl säga att hon försöker svara i samma ton som frågan ställs? Det tycker jag ändå är rätt rimligt (och inget Booken är känd för direkt).

      Ang barnen så tycker jag hon berättar en viss mängd saker om dem, men det blir liksom aldrig ”mer”. Man vet att hennes minsta är busig och hennes äldsta lite lillgammal och egensinnig. Sen är det liksom inte så mycket mer info? Mycket foton såklart men inte några filmer och inte så att de verkar fotas hela tiden heller.

      Sen vet jag inte vad du menar med kommer undan men folk ifrågsätter ju exponeringen av barnen regelbundet och hon brukar hänvisa till något inlägg där hon skrivit hur hon tänker. Det finns kanske inte så mycket mer att säga utöver det?

      Jag läser Claras blogg och även kommentarsfältet. De enda gångerna hon svarar drygt är när hon får dryga kommentarer. När hon ger svar på tal så att säga. Tycker inte hennes samarbeten är ”reklamiga” i den bemärkelsen men däremot har jag fundera på hur hon kan komma undan med att dela så många bilder på barnen medan andra influencers blir starkt ifrågasatta. Älskar Claras blogg, tycker dock att det är intressant hur det görs skillnad på folk och folk.

    Visst är det så att om man kommer in på en utbildning så stryks allting under den? För jag känner mer och mer att jag vill komma in på nr 3 på listan, nr 1 är högsta önskan såklart, nr 2 kändes bra vid ansökan men nu börjar jag känna att jag hellre vill gå nr 3☹️

      Du kan stryka dina val innan slutet av juni så nr 3 kommer först! Men du kan inte ta tillbaka det då

        Åh det hade jag ingen aning om, tack! Jag tog bara för givet att sista ansökningsdag var sista dag att ens pilla med sina val så jag har inte ens gått in och tittat?

      Medan urvalet pågår kan du inte ta bort någon av dina sökta utbildningar eller ändra ordningen på dem.

      (Gäller inte dig men om du vill söka en ny utbildning så kan du göra en sen anmälan när antagningsbeskedet har publicerats och urvalet är klart.)

        Ja sen anmälan känner jag till, men om det andra inte går, vad menar Alice då med att stryka fram till slutet av juni?

          Ja, det kan man undra… Det går iallafall inte.

            Stryka går väl hela tiden? Man kan bara inte lägga till utan att det blir en sen anmälan väl?

    Är inte Bianca en riktig pick me-girl? Saker hon själv påstår:
    – kaan verkligen inte svettas
    – ögonen skiftar färg beroende på dag
    – tycker typ inte ens om godis
    – dansar helt random på gatan bara

      Ingen aning. Hon känns bara extremt omogen. ”Fuck” och säger 100% i var och varannan mening.
      Känns totalt ointressant.

      Get a life

      Korkad fråga, vad är pick me-girl? Fattar inte ?

        Typ att man försöker vara lite speciell. T.ex tjejer som säger ”jag blandar alltid ihop höger och vänster tihihi” men alla vet att dom bara gör sig till.

          Nej det handlar inte om att vilja vara speciell, det handlar om att som tjej förminska andra kvinnor och ”typiskt kvinnliga” beteenden för att imponera på män (oftast då genom att påstå att man själv inte är som andra tjejer för att man faktiskt gillar öl och sport vilket ju andra tjejer inte gör, tex)

          Nej det stämmer inte. Vilka är ni som gillar denna kommentar, era killgissare ?

        Är det också när en tjej säger jag umgås bara med killar för tjejer är så dramatiska? Eller är det en annan typ av ”girl”? ?

          Det är det du beskriver som ÄR en pick me girl. Anonym här ovan verkar ha hittat på en egen definition.

            Eh nej, jag gav ett exempel?

              Men ditt exempel var inte ens ett korrekt exempel på vad det är haha

            Ironiskt nog har det gått sådan inflation i att slänga ur sig ”pick me” åt kvinnor att det börjat bli de som ropar pick me som är de misogyna. Kan vara en tjej som bara nämner att hon inte gillar godis så blir hon anklagad för att vara manstillvänd och göra sig speciell.

      Jag håller med dig. Upplever att hon försöker alldeles för mycket och därför snarare upplevs som omogen. Beteendet påminner om en tonåring, inte en vuxen kvinna på snart 30 år.

        Det är ju inte att vara pick me?

      Jo det är hon. ”Tycker inte om godis” – har massa godis hemma som hon visar upp (är det inte ofta öppnat också? Det var längesen jag såg nån vlogg från henne nu)
      Såg hennes story en gång för ett tag sen där hon hade sprungit en mil och var inte ens trött, haha…”imponerande”, då får man väl springa snabbare om man vill att det ska vara jobbigt.

      Det med ögonen kan dock hända? Mina är såna och framförallt beroende på vad jag har på mig, men också lite beroende på väder.

        Ögonfärg kan se olika ut i olika ljus (och om man har starka färger runt sig) men en typisk pick me girl hävdar de skiftar beroende på hennes humör.?

          Omg hahahaha?

        En fixering vid ätbara saker ingår i problematiken när en person har en ätstörning.
        Du applicerar en icke ätstörd hjärnas logik på en individ vars hjärna kämpar med en grav ätstörning. Lägg sedan till att mångas ätstörning gör sin debut i grundskolan, vilket innebär otroligt många år för Bianca med sin sjukdom.

        Det hade även kunnat förklara varför hon fyller på i sina lådor och skåp, med *andras* favoritgodis och annat. Det kan även tillfredsställa individen med bulimi, att få lov att handla stora kvantiteter av godsaker (t.ex. mat, bullar och annat), som den sen gärna vill bjuda på eller äta tillsammans (även om den inte alltid klarar av att behålla maten, utan får ångest och använder sig av olika sätt för att ”rätta till” balansen igen).

        Det är något väldigt uselt i att fokusera på någons ätstörning och sedan vilja prata illa om det man tycker sig ha uppfattat, med andra. Varför behöver du medhåll i det här?! Det kan inte anses vara ett rimligt samtalsämne att gå på en annan person gällande deras ätstörning och hur den tar sig i uttryck!

      100% pick me girl

        Hur skulle du beskriva en pick me girl? Tycker begreppet är lite luddigt ?

          Jag skulle beskriva det som någon som är på ett sätt som alla killar vill ha. Tänk dig att tjejen säger ”pick me, choose me”, man försöker vara annorlunda än andra tjejer. Det kan va att man säger att man älskar kolla på fotboll, eller att ”åh tjejer är så dramatiska”. Alice Stenlöf är riktigt bra exempel på en sådan, i poddavsnittet igår sa hon att om hon är i relation vill hon ha sex varje dag. SÅNT som killar går igång på!

            Jag älskar fotboll…men jag är ingen pick me för det.

            Jag älskar fotboll och kan nog prata för många kvinnliga fotbollssupportrar att vi är så trött på att vårat intresse förminskas till att vi gör det för mäns uppmärksamhet. Det är som att så fort en kvinna har ett traditionellt manligt intresse, eller vill ha sex oftare eller något annat ”manligt kodat” så kommer andra kvinnor och ska nedvärdera en för det.

              Jag menade nu att man säger saker som man nödvändigtvis inte står för, bara för att framställa sig bra i killarnas ögon. Ex: du säger att du gillar fotboll eller typ formel1 fast du inte gör det, du vill va unik och annorlunda än andra tjejer. Jag menar inte att fotboll är grabbigt, jag gillar också fotboll och är inte pick me

                Så du vet att Alice Stenlöf egentligen inte vill ha sex varje dag utan bara säger så?

                Eftersom du faktiskt inte gör det, så faller det exemplet ut som misogynt. Som att en tjej inte skulle kunna gilla sex och tjejer som påstår att de gör det bara vill ha killars uppmärksamhet.

                  Men lyssnar du på deras podd eller!! Det handlar om hur hon säger saker, eller att hon ens behövde nämna det trots att de ej pratade om det. Hon säger ofta saker som är pick me, Klara till och med skrattade åt henne och kallade henne pick me

                    Haha men ta ett rimligt exempel då? Jag har ju bara den kontext du ger mig att gå på

            Fast alltså det handlar ju också om att förminska det typiskt kvinnliga. Man vill göra sig själv mer attraktiv hos män och gör det på andra kvinnors bekostnad. Att vara en tjej som är öppen med att vilja ligga varje dag är inte nödvändigtvis pick me, däremot att säga ”det är så sjukt att tjejer inte gillar sex, jag vill ligga varje dag”.

            Att kalla alla tjejer som råkar komma överens med killar, gilla sport eller gilla öl för uppmärksamhetssökande är lika osoft som att vara pick me. Bara två olika sätt för tjejer att förminska andra tjejer för att framhäva sig själva.

            Vem skulle inte vilja det??

            Hon nämnde även att hon hade perioder där hon inte ville ha sex ofta. Om hon uppskattar sex och säger sig ha perioder där hon har mycket sex hur berör det andra kvinnors sexliv?

            Personligen tror jag att fler kvinnor inom heteronormen hade känt mer lust och tagit mer initiativ till sex om de faktiskt fick sina behov mötta. Bra sex tenderar att skapa ett större sexintresse även för kvinnor.

            En man behöver inte att det ska vara lika lyhört för att det ska kännas skönt (mentalt är det viktigt så klart, men rent fysiskt), eftersom fram och tillbaka ger honom något men inte merparten av kvinnor (har inte de nerverna som stimuleras inne i vaginan). Hade klitoris suttit längre ner typ vid vaginan, som den gjorde innan då hade kvinnor nog också uppskattat fram och tillbaka-”sågandet”. Alla har ju inte den känsligheten att ”klitoris-stavarna” som går ner på sidorna skapar en njutningsfull känsla- vid penetrationssex. Vissa har det, men en relativt liten andel kvinnor kommer vid penetrerande samlag, utan att stimulera klitorisknoppen.

            Ponera att mannens skönaste punkt i stället satt på baksidan av pungen, där penetrerande samlag hade gett honom i princip samma sorts njutning som kvinnan- tror ni särskilt många män hade varit likna benägna att ha mycket sex då (som nu där varenda liten rörelse som skapar friktion ger honom njutning eftersom den stimuleringen uppstår varje gång den punkten berörs)?

            Läste någon forskningsartikel för en massa år sedan, om män med diabetes, som hade tappat känsligheten i snoppen pga. nervskador till följd av sjukdom och de uttryckte ett ointresse för sex numera (de kände det inte längre). Det fick mig att tänka på det *många* (inte alla) kvinnor har sagt om sex och att många hellre avstod sex för de kände ändå inte att det gav något, de (kvinnorna) tog hellre hand om sin egen njutning).

          Pick me är mer som flera skriver, att förminska typiskt kvinnliga grejer/sådant som män ”klagar på” hos kvinnor och sen vara tvärtom. Tex att man inte aaalls är brydd om sitt utseende, man är sådär härligt skön i stor tröja och slarvtofs och osminkad (men man ser dem alltid fixade). Tex att man inte fattar hur tjejer orkar hålla på? Typ tjafsa, inte låta killen umgås med sina polare och göra vad han vill. Man orkar inte med drama och sånt som tjejer håller på med. Klagar aldrig över mens och mensvärk för det är ju typ bara två dagar?? Och ääälskar att ha sex, man behöver inte mysa hela tiden? Man gillar bärs och sport och korv med bröd är så jävla gött.

          Ja osv. Det är så klart inte att man tex tycker om vissa saker (tex sport eller att vara ofixad OCH fixad) – det är just hur man hela tiden vill framhäva sig som någon speciell och att man vill göra skillnad på sig själv och ”alla andra tjejer”. Att man inte är ”sådär jobbig” som killar tycker att tjejer är. Pick me – jag är så lättsam och skön och inte aaaalls jobbig som alla andra! Hihi.

            Exakt så, du förklara det så bra haha

            Usch, jag var sån innan när jag var tonåring minns jag. Gjorde ALLT för att skapa en fasad där allt jag gillade var sånt som ’andra tjejer inte gillar men jag kanske är lite killaktig av mig tihi’. Minns att jag brukade säga att jag älskade att glo fotboll och käka pizza iklädd killens oversize-tröja helt obrydd, sånt älskade ju killar att höra. Och dom gånger det var så, så var det årets push-up under tröjan, jag var nyrakad överallt, sminkad i timmar innan trots att jag kallade mig ofixad, och gjorde allt för att bli den där typiska drömtjejen. Är så sjukt glad att jag inte är den personen idag, fy sjutton vad sorgligt… all tid man lagt på att vara någon som bara ska behaga killar.

              Jaa, tänker att det är vanligt i tonåren? Men tråkigt som du säger att det ska behöva vara så. Det komiska är ju att bra (trygga) killar verkligen gillar en tjejs egenskaper som kanske inte alls är särskilt grabbiga. För att de ju tycker om tjejen i fråga. Och inte heller har ett behov av att hävda sig som det bättre och enda könet ?.

            En kommentar här då där det är fritt fram för alla att skrika att jag tror jag är så speciell.
            Min ungdoms festande var alltid att regelrätt krypa hem från krogen, och kommer alltid undra över HUR män kunde se detta dräggiga som något attraktivt? Ingen fick ju följa med mig hem, jag har aldrig haft ett onenightstand, utan de letade upp numret och jagade sen för förhållande. Döden!
            Som ung tyckte jag också det var lättare med killkompisar, vi delade musiksmak. Tjejer uttalade jämt att jag var för ”rå”? Vilket jag får höra än idag på ålderns höst vilket är skumt då allt bara är rosa glitter.

            Men PICK ME (not) för min ögonfärg har 100% ändrat sig genom åren. Vilket är helt sjukt men samtidigt gillar jag det…. de blev iaf inte röda tack och lov.

            Jag gillar inte nyhetens behag i att slänga sig med pickmegirl…. Låt folk va.

      Nu har du skrivit detta femtioelva gånger. Vart vill du komma?

        ”Du”? Det är garanterat fler än en som skrivit det. Jag har gjort det en gång, för några veckor sen t.ex, och förmodligen fler jag och TS.

          DU! Det tror jag inte!

            Haha nej för det finns ju bara en anonym här inne som stör sig på henne..?‍♀️

      Tror inte det är pick me-girl? Låter bara som vanligt skryt.

        Eller en blockerad självkänsla…

      Skulle snarare säga att Bianca kvalar in under flera delar av Gillian Flynns idé av en [Cool Girl]:

      ”Being the Cool Girl means I am a hot, brilliant, funny woman who adores football, poker, dirty jokes, and burping, who plays video games, drinks cheap beer, loves threesomes and anal sex, and jams hot dogs and hamburgers into her mouth like she’s hosting the world’s biggest culinary gang bang while somehow maintaining a size 2, because Cool Girls are above all hot.”

    Jag var och skulle köpa kött över disk. Då är det tre som jobbar bakom disken. En av dom tar emot min beställning och de andra två står i bakgrunden och skär kött. Ena tappar då en köttbit på golvet men tar upp den igen och fortsätter. Det är bara jag som ser detta men personen som tappade köttet tror att ingen såg.

    Jag hinner inget säga innan det är dags och betala och helt plötsligt är jag på väg hemåt men kan inte sluta tänka på detta.

    Åker tillbaka för att berätta. Kvar är då endast personen som tog betalt som då frågar mig vem utav dem det var, varav jag svarar ”den svarte”. (Den ena var alltså vit och den andre var svart.)

    Var det fel av mig att säga så? Är jag rasist nu? Är det lika illa isåfall att säga ”det var INTE den vite”? Hur hade ni gjort?

      Spelar nog ingen roll hur du hade gjort. Vill personen bli kränkt så hittar denne en väg.

      ”Hen med mörkare hudton” borde väl vara ett okej signalement att uttrycka? ”Den svarte” låter lite väl kanske…

        Men om vi vänder på det, låter det då ”lite väl” att säga den ”vite” också?

          Just ”svart” är ju ganska ovanligt att man är. Snarare mörkbrun då.

          Menar du att vita har förtryckts utifrån vår hudfärg?

          Det är den strukturella rasismen och stigmatiseringen som tillkommer som gör illa.

          Nämn en enda gång i historien där vita ha blivit förfölja, förslavade, systematiskt illa behandlade i samhället och fått sin försörjning satt på spel pga. den vita hudfärgen?

          Du kan inte vända och försöka få det till att vita varit under ett förtryck någonsin i historien (det vi kan se i historien är att vita ALDRIG har utsatts på det sätt som vita har förtryckt minoriteter).

          Som vit blir du inte profilerad. Du kan köra en dyr bil utan att polisen ska stanna sig och kontrollera dina och bilens uppgifter. Som vit vuxen kan du gå ut ur en butik utan att be om att du öppnar din väska för butikspersonalen (detta sker bara om larmet har gått och många gånger kan du be om ursäkt ge en förklaring och få lov att gå). En rasifierad person blir många gånger följd runt om i butiken av personalen för att kontrollera att de inte stjäl någonting och kan bli stoppade och ombedda att öppna sin väska, trots att butikslarmet inte har gått! Som vit är du inte utsatt på systemnivå när du rör dig ute i samhället. Du kan även knalla in på ett jobb med för få meriter och få en anställning pga. att du är vit och få ett jobb som en svart person MED goda och högre meriter INTE får pga. sin hudfärg.

          Din frågeställning visar hur din strukturella rasism inte tillåter dig att ta in att du är vit, priviligerad och dessutom underhåller rasistiska fördomar som om personer som är etniska minoriteter.

          Jag dejtade 1 svart kille som tonåring och massa vita vuxna kommenterade att jag ”gillade ex*tiskt”, men inte en enda vit person har fällt en endaste kommentar om alla mina vita pojkvänner och deras hudfärg (det är ytterligare exempel på strukturell rasism, tanken om att en vit partner är bättre och mer intressant). Här vill många säga att man faller för den kommande faller utan att reflektera över varför valet alltid är en vit person!

          Hur många här i det här kommentarsfältet har reflekterat över er egen rasism? Säger du att du interiör rasist och att du accepterar alla, kan du se dig om hur din dejtinghistorik ser ut, dina vänners hudfärg och hur ser det ut bland släkt och vänner…jag gissar att det är j*vligt vit och att det finns några undantag här.

          Inge mer vända på det och låtsas som att vi vita människor inte är överordnade i samhället! Och inget mer låtsas som att vita någonsin har varit i ett samhälle där etniska minoriteter blivit till en majoritet och gjort vita till sina underordnade!

          Din frågeställning hade krävt att det hade skapat ett obehag att bli kallad ”den vita”! ”Viting” ger inte heller det obehaget för det finns inget strukturellt förtryck kopplat till något av de orden.

          Du, jag och andra vita har inte försatts i ett utanförskap pga. den vita hudfärgen. Vitheten har inte ställt till det på något plan. BIPOC-personer utstår det regelbundet både på individ- och strukturnivå.

          För er som mest guppar runt i vithet! BIPOC= black, indigenous and people of color.

            Sorry men det där var alldeles för långt svar

      Förlåt men kan inte sluta skratta, vet inte varför jag tyckte det var så roligt…. ????????????????
      Kanske hade det gått att få be att se bild på alla som jobbar där och pekat, annars hade jag nog kanske sagt ’den mörkhårige’ fast jag vet inte, det är svårt, just för att det var något dumt personen gjort. Du är inte rasist pga denna situation!

        Tilläggas bör: Båda var mörkhåriga OCH hade ”mörkare hudton” alltså den ena var verkligen svart och den andra var mörkhyad, i övrigt EXAKT samma utstyrsel.

          Alltså den andra var vit men mörkhyad. Hur fan ska jag förklara? Den ena var typ Spansk och den andre var typ från Nigeria. Hoppas ni fattar poängen?

            Den mer mörkhyade kanske

            Hm jag hade nog sagt ’den mörkare av de två’ men du kan lugna ner dig, om personen du sa det till tar det vidare (vilket hen borde då det är jätteäckligt med kött på smutsigt golv) så kommer hem ju ta upp kottincidenten och inte att du kallade honom svart.

          ”Var verkligen svart”… Jag känner inte dig. men du verkar vara en vidrig människa. Beskriv inte människor som verkligen svart, den svarte eller liknande. Fan så osmakligt

        Hahah, inte jag heller, började skratta så tårarna sprutade av kommentaren? ärligt. Och som svar är det inte alltid lätt att veta vad man ska säga…Vad säger man..Bra du gick och sa till!

      Jag hade sagt mörkhyad och inte svart.

        Eller mannen med afrikansk påbrå.

          Jösses!! Du vet ju inte om personen är från kontinenten Afrika! Ordet du famlar efter är ”afropåbrå”.

          Här hade personen kunna välja massa andra sätt att utrycka sig:
          -Den lite yngre
          -Den som hanterade kassan vid […] tidpunkten

          (Jag var inte där så jag kan inte lägga in det, men ni fattar).

          Det är just det här som är strukturell rasism att beskriva människor som gjort ”fel” att då inte backa och lägga en annan beskrivning. När såna människor beskriver personer, när de berättar en historia då säger de ofta t.ex. ” mannen gick till sin bil (underförstått att mannen är vit) och vid hans bil stod två personer en afrikan, en arab och en mexikan (här får individerna troligtvis en felstämpling för hur vet personen att individerna ha de här ursprungen)?

          Den där ”afrikanen” kan ju lika gärna vara en svensk som har adopterats från Argentina, men växt upp med föräldrar som har varit födda i Sverige i generationer, men kanske har släktursprung från Österrike, Holland, England eller Tyskland.

          Alla människor som har afropåbrå är INTE ”afrikaner”. Och vad menas ens med ”afrikan”? Afrika är en kontinent och inte ett land! Där har ni ytterligare strukturell rasism i benämningen av en individ som en hel j*vla kontinent! Ytterst slarvigt och obehagligt!

          Om du har franskt påbrå på din morfars sida …inte är väl du fransos då eller?!! Du kommer som svensk medborgare troligtvis se dig själv som svensk och inte som fransk.

          Hur upprörda blir inte många svenskar av att personer från U.S.A. blandar ihop Sverige/Holland och Österrikes. Många i Sverige tycker inte heller om att benämnas som européer istället för svenskar. Men etniska minoriteter får ofta exakt samma behandling av de här svenskarna (och hör slår det på ett strukturellt plan kopplat till rasism och inte svag allmänbildning som gäller när folk från U.S.A. visar att de är usla på geografi utanför landet- landet som de stal…)!

            Sluta trolla.

        Många svarta/mörkhyade föredrar att bli refererade till som svarta istället för mörkhyade då svart är en färg och vit är en färg medan ingen någonsin säger den ljushyade och därmed blir ordet mörkhyad något ’annorlunda’. Fast jag är vit/ljushyad så jag borde hålla tyst, om det finns någon svart/mörkhyad här får ni gärna säga vad ni föredrar (om man måste nämna hudfärg dvs). ❤️

          Va, jag beskriver folk som ”ljushyad” eller ”mörkhyad”, det är väl inget ovanligt?
          Jobbar inom vården och har både kollegor och patienter med alla hudtoner. Skulle jag behöva beskriva någon av dem skulle jag absolut kunna säga ”Min kollega Eva, den ljusa tjejen med rött hår” eller ”Min kollega David, den långa mörka killen”. Säger inte alla så? ?
          Alltså märka människor ÄR ju mörkhyade. Brun är en märk färg. Precis som att rosa/beige är en ljus färg. Är inte mina svarta jeans mörka?

        Vad spelar det för roll? I engelskan är det 0 fel att säga black person. Varför kan vi inte säga svart person som vi säger vit person då? Det viktiga är väl att man inte gör skillnad eller ser ner på svarta personer.

          Och varför kan vi inte säga ’gul’ om asiater? Om afrikaner är svarta och européer är vita så är asiater gula.

        Hon sa inte svart. Utan den svarte ?

          Hahahaha låter sådär ja

    Gabjoss senaste inlägg om spa-vistelsen med ”bästis” tangerar banne mig mjukporr….. Hennes blogg består numer enbart av rumpa, bröst, titta ner, mina barn, detta har jag ätit idag och smoothies. Fattar inte varför jag läser…. ?

      Kände samma, men äntligen slutat!

      Håller med. Men gillar ändå på något vis att hon gillar att visa upp sin väldigt alldagliga stjärt så mycket. Skönt med folk som visar att man kan vara nöjd trots att man inte ”ser ut som man ska”.

        Vahahah vilken kränklimang

          Må vara men är ju något positivt i mitt tycke. Så trist med typ Bianca som visar upp sina visserligen fina bröst men tacka gud dom är fina för 80-loppor. Hade väl jag också glatt kunna vis upp mina bröst om dom såg ut så där. Tycker det är skönt att det visas upp helt vanliga alldagliga kroppsdelar ?

        Haha men va, hennes rumpa är väl helt i linje med tidens skönhetsideal. Nåt annat än min otränade ?

        Är du lite äldre? Typ med ideal från 80-talet?

      Hahaha!! Glöm inte alla dessa små hintar också om hennes och Adidasbyxans sexliv. Förstår inte behovet av att fläka ut sitt sexliv så mycket

        Men går du i lekskola eller. Jisses vilken omogen kommentar.

          Är du 60 år som använder ordet lekskola?

          Vad är lekskola? ?

      Haha, vilken rolig blandning. Smoothies, detta har jag ätit och porr.

        Eller hur? ?

    Ska börja använda mig av kollektivtrafiken i Stockholm och har en bit till närmaste station (plus när jag kommer fram). En bra, smidig, stark elscooter som är lätt att ha med sig på tåget/bussen när den inte används?

    Alice stenlöfs nya kille?

      Har hon en? Förstår inte hennes grej alls. Hela hennes insta verkar gå ut på att landa ett kontrakt för Playboy.

    Vad finns det att göra med en ettåring i Stockholm med omnejd? Ledig i några månader hela familjen så skulle vara mysigt med lite utflykter och minnen❤️Är Junibacken för lite äldre barn kanske?

      Ettåringen i sig kommer inte minnas ngt men det kan ju vara kul för er ändå.

      Men djur brukar ju vara uppskattat, men tycker skansen är skit med djurplågeri.
      Kanske det finns ngn bra 4H-gård att besöka?

      Junibacken är kul även för en ettåring. Lite roligare om barnet kan gå själv kanske. Min dotter tyckte sagotåget var kul när hon var 1. Nu som 2-åring tror jag att hon bara skulle bli rädd. Sen vid 4 är det nog kul igen. Men alla lekrum är kul!

      Skansen är jättemysigt om det är fint väder!

      Finns många roliga lekplatser, en ettåring är ju ganska lättroad.

        Några roliga lekplatser är ju de med tema eller små välgjorda hus/byggnader. Anders Franzen-parken i Hammarby Sjöstad, ”bullparken” i Kvarnholmen, Långsjöparken i Huddinge, Bryggartäppan på Södermalm och Mulle Meck-parken i Solna. Är de jag kommer att tänka på så här på rak arm ?

      Jag skulle inte fundera så mycket på vad ettåringen är för liten för, eftersom de har kul överallt men också är så små att man egentligen inte behöver göra något alls. Jag hade utgått från vad du själv tycker är mysigt istället 🙂 Junibacken och Skansen är båda jättefint. Sen finns ju många museum med lekrum och Rum för barn är väl öppet igen nu.

      Finns massa parklekar! Vi var mycket på Skansen när hon var kring året. Arkitekturmuseum har ett mysigt lekrum och gratis att gå in (nu när många museer tar betalt). Annars fick hon mest följa med, de kräver ju inte andra barn och stora lekplatser i den åldern riktigt, det mesta är spännande.

    Jag blir galen av min sambo, men börjar även undra om det ens är något att bli galen av.

    Han säger att jag har fel om saker jag vet att jag har rätt om. Både småsaker som att min raskatt inte alls kommer från Ryssland ursprungligen och att Markuskyrkan inte alls är bysantinsk. Men även större saker som rör samhället, ekonomi och mitt arbete. När jag ber honom om hans källa eller påpekar var han kan läsa mer om det jag vet säger han att han inte alls behöver det, att jag har fel osv.

    Han ifrågasätter även mitt jobb (inte att jag utövar yrket utan vad som sker allmänt på myndigheten) på ett sätt som inte är rimligt. När jag sedan försöker bemöta det som jag vet är felaktigheter avbryter han och säger att jag har fel, som om jag inte vet hur jag utför mina arbetsuppgifter.

    Låter som småsaker när jag skrivit ner dem men får psykbryt ibland på det här.

      Det låter skitjobbigt, inte alls som småsaker. Jag skulle minst sagt bli irriterad.

      Hade tröttnat på en sån idiot efter ett tag.

      Låter som att han blivit gubbe?

      Låter som att han försöker manipulera och gaslighta dig. Ibland börjar det med sånna här små saker som nästan känns lite löjliga. Men målet är att du ska börja tvivla på sig själv i slutändan.

      Fy det låter ju väldigt jobbigt. Förstår precis hur du menar. Hur är han annars , kan han ta råd och tips av dig eller är det alltid han som vet allting bäst? ( enligt honom).

      Det tar ju massa energi om du hela tiden ska få kommentarer om småsaker som inte borde vara en grej överhuvudtaget. Låter som att han behöver hävda sig och att behöva göra det mot sin partner känns ju inte sunt?

      Låter inte som ett bra förvållande i längden. Klart man ska diskutera och ibland tycks olika men att han tycker man vet mer om ditt jobb än du gör är en varningsklocka. Hans inställning är att du har fel och han har rätt. Fråga dig om det är såhär du vill leva om 10 år? Om
      Inte, säg åt honom att lägga ner och bete sig normalt. Annars får du göra slut. Slösa i tre din tid på människor som tar din energi på det där sättet.

      Låter stört, man tror inte han menar allvar liksom. Om han inte retas så måste han ju va dum eller helt narcissistisk typ? Vem tror den kan kon annans yrke bättre än den själv?
      Han verkar konstig och obehaglig, skulle kräva att han slutar eller dumpa. Kan va en sorts härskarmetod/förminskningsgrej också, en kompis ex gjorde liknande grej angående hennes studier. Visade sig att han hade dåligt självförtroende och komplex och bara ville trycka ner henne.

      Låter som en typisk mansplainer. Finns extremt många och de flesta män har drag av detta, dock låter ditt exemplar riktigt jäklig. :/

      Han sabbar dig. Low key-sabotage.

      En tråkmåns som ska småretas för att få en reaktion… ? Spola honom!

      Gaslighting kallas det han ägnar sig åt.

      Successivt vill han bryta ner sig och inrätta en ordning där du inte tror att du kan lita på din egen förmåga, kunskap och insikter- utan måste stämma av med honom.

      Han struntar fullkomligt i vad din katt har för stamtavla! Det är en taktik han använder sig av för att bryta ner dig psykiskt.

      Det här kommer enbart att eskalera och du är just nu inne i en normaliseringsprocess med honom, där han försöker normalisera sitt beteende gentemot dig, så att dina gränssättningar flyttas framåt och han får mer utrymme att kontrollera och manipulera dig. Många gånger utvecklas detta sedan till fysiskt våld (det psykiska våldet/nedbrytningen kommer i första led, innan det fysiska).

      Du kan läsa mer om detta på ROKS* ”Mäns våld mot kvinnor”. Det blir inte bättre och han är inte en besserwisser, utan detta är psykiskt/emotionellt och mentalt våld.

      Ta hand om dig och jag skulle vilja uppmuntra dig att reflektera över om du kan se över sin situation och om du har någon i din närhet som du kan prata med om det här som kan stötta dig! Du har inget ansvar kopplat till hans handlingar och du kan inte ändra ditt beteende för att han ska må bra/börja behandla dig bra. En partner ska ge en trygghet och det ska kännas fint och tryggt att vara i ett partnerskap. Partnerskap handlar ej om att bryta ner den andra!

      En del här kommer säga att jag överdriver. Nej, jag har läst psykologi och även juridik på universitetet och har väldigt god kunskap om ämnet våld i nära relation.

      ROKS* har även en flik på sin hemsida, där ni som lever med våld i nära relation, kan vända er och få tips om jourer (boende/samtal). Ni kan även få bra information att förstå situationen och också få lov att känna att ni inte är ensamma i er situation. Blir det akut ring polisen ( och *inte* en anhörig för det förlänger tiden innan ni kan få hjälp).

        *successivt vill han bryta ner dig

        Viktigt med korrigering här så att det inte misstolkas!

    HJÄLP!! Har köpt färg/kit från Refectocil för att färga bryn och ögonfransar hemma. I bruksanvisningen står det att fransfärgning bara är för professionellt bruk. Är det någon här som gjort det själv hemma? En bekant brukar göra det själv hemma, typ bara stryka på som mascara. Min fråga är väl typ Is It Safe? ???

      Det lär väl märkas ?

        Haha ja det värsta som händer är väl att alla fransar ramlar av . . . ???

      Gud ja!
      Gjort det själv hemma sedan jag var 15! Både fransar och bryn, fungerar finfint. Undvik att få de i ögonen bara för se svider satan 😉
      Btw är jag katastrof på fixiga saker så kan jag kan alla

      Hamnade i mod, men ja! Absolut ingen fara, använder samma och gjort i flera år 🙂
      Kan jag, så kan alla…

        Toppen, tack! ???

      Flera gånger. Fungerar utmärkt.

      Ja, jämt. Skit i varningen, det kommer gå hur bra som helst.

    Nu har Johanna Toftby pratat och tjôtat om sitt 50-årskalas i ett par månader. Att hon skall bjuda 125 personer, hålla på i tre dagar och det är årets kalas. Varit i Stockholm och ska få sytt upp en klänning hos nån ” känd” skräddare och letar övernattning i Bohuslän till gästerna…….
    Vad tror hon att hon är? En avdankad såpadeltagare från Skövde för över 10 år sen som leker Hollywoodstjärna. Tror hon tillhör kändiseliten tillsammans med den dryge StekarJanne, ”solen skiner alltid i Göteborg”, är det enda han har i sitt ordförråd…….

      Skulle inte förvåna mig om festen går över till ett bröllop med tanke på planerande och fokus på att sy upp kläder osv osv

        Det var min första tanke med.
        Hon har ju även beställt speciella klänningar från London till sina döttrar.

      Där ligger Charles kröning i lä, minsann! ?

      Det är väl jättekul att kunna samla vänner och bekanta och ha roligt tillsammans och kalasa? Fira livet liksom. Varför inte ha roligt?

      Du verkar bitter och avundsjuk…..

    Jag gör aldrig saker själv på fredag- eller lördagskvällar, typ går beställer mat eller tar en tar en promenad. Pga är rädd för att folk ska se mig och tro att jag inte har några vänner. Min sambo tycker jag är knasig.

    Är det bara jag som har det här huvudspöket?

      Oj, jag gör allting själv. Shoppar, handlar, går på yoga och ibland restaurang. Har aldrig varit några problem.

        Jag har varit på semester på Kap Verde en vecka ensam. Ljuvligt. Finns många som gör allt ensamma och det går precis lika bra.

      Har aldrig tänkt den tanken. Jag lever mitt liv och andra sitt. Och varför skulle folk som inte känner mig bry sig det minsta om ifall jag tar en promenad eller köper pizza en fredagkväll?

        Vad skönt det låter. Jag ska försöka bli inspirerad att bli mer som du.

          Men tänker inte de flesta som m? ?

      Men vad jobbigt det låter ! På riktigt, tänker du att andra har sådan koll på dig och att om de ser dig själv tänker att du är ensam och saknar vänner? Gör du det?
      Andra har ju egna liv och sig själva att tänka på. Det låter som att du får jobba på din självkänsla lite .

      En av de allra skönaste grejerna måste vara att gå på bio själv ?

      Känner igen mig! Eller inte direkt nu för tiden men när jag var i 20-årsåldern. Även om det inte var folk jag kände kunde jag tänka att det skulle se tragiskt ut, att jag borde ha roligare saker för mig än att tex gå på promenad en helgkväll. Alla andra dagar gick det dock fint. Konstigt egentligen och har inte direkt reflekterar över det förrän du skrev!

      jag är nästan alltid själv på helgen om mina barn är hos sin pappa.. gör allt själv…

    Har ni någon gång känt er vilsna i livet och typ inte vetat hur ni vill leva? Är mellan 25-30 och trodde jag skulle ha life figured out nu men känner mig så osäker på vad jag vill. Vissa i ens vänkrets har börjat skaffa barn, köpa hus och andra har flyttat till andra städer. Jag är kvar i staden jag växte upp i och känner en stark vilja att flytta o uppleva en ny stad, samtidigt som en del av mig längtar efter eget hus och stabilitet. Jag trivs ju bra här med o har alla mina vänner, sambo o familj här men ändå får jag panik ibland och vill bara iväg o prova på något nytt. Hur vet man vad man vill och bör göra haha? Ska man våga chansa på något osäkert och riskera att offra det man redan har?

      Jag är 25 år och kan hålla med om att det är en förvirrande ålder. Jag själv studerar, vissa vänner har gift sig och skaffat barn, andra bor fortfarande hemma hos föräldrarna. Jag tycker du ska strunta i vad alla andra gör, även om jag vet att det är lättare sagt än gjort. Vad vill du göra, helt utan influens av hur andra lever? Satsa på det! Du är inte för gammal för studier och resor, men heller inte för ung för familjeliv.

      Ja gud. Är 31 har haft den känslan sen jag var 20 ungefär. Först nu börjar jag veta det, litegrann i alla fall, och då känns det nästan för sent eftersom alla andra i min ålder har varit vuxna och levt svenssonliv sen de var typ 25.
      Men jag försöker tänka bort det så förhoppningsvis är det jag som börjar plugga till hösten och flyttar härifrån.

      Tycker du ska passa på att testa att bo nån annanstans om du vill det. Kan bli svårare sen och då vet du inte hur det skulle varit. Jag har flyttat från min hemstad och är kvar i den nya men ångrar att jag inte bodde utomlands ett tag som yngre.

      Googla quarter life crisis, välkommen genom skärselden – det lugnar sig igen efter denna fas ?

    Låter ni relationer som ni känner er osäkra i rinna ur sanden eller tar ni tag i det och frågar/lyfter det med personen i fråga? Har en relation som jag funderar på att skriva vad jag upplever/känner men samtidigt kanske det är lika bra att bara låta det vara. Är en vänskap som inte är så djup men är trevligt att ses ibland.

      Om jag vill att relationen ska ta slut eller pausas: Låter det rinna ut, tänker att om det rinner ut så är den osäkerheten från bådas håll och det känns bäst. Om den andra personen inte verkar känna samma utan fortsätter höra av sig så hade jag pratat om det

      Om jag vill behålla relationen: pratat om det

      Tycker det är jättesvårt att fortsätta efter man lyft det man upplever som problematiskt.

        Ja, lite så jag tänker. Blir kanske stelt om man säger det man känner. Handlar om att jag tror denna vän valt att inte höra av sig och ses pga att hon inte tycker om en annan som jag umgås med.

    Jag skrev förra helgen om att jag var med barn, helt oplanerat, och jag hade ingen aning vad jag skulle göra och hur jag skulle tänka. Jag är ihop med pappan men vi bor inte ihop än(vi har hunnit prata om det innan det här), vi har två barn var, och han vill nu att vi gör abort då det kommer helt olägligt och oplanerat enligt honom, att vi inte ens provat att bo ihop med dom barnen vi redan har än. Men det blir ju så att han bestämmer, jag vill inte till hundra göra abort, men kan ju samtidigt inte tvinga honom till det här. Han vill ha barn med mig men sen. Jag är liksom 37 så det kanske inte blir något sen. Jag är som så ledsen inombords, tänk om jag ångrar mig då det inte känns som mitt beslut ?

      Jag kan tycka att det är mammans beslut att behålla eller göra abort, och på samma sätt pappans val om han vill vara delaktig eller inte. Är du inte säker på abort tycker jag inte att du ska göra det. Det här verkar vara ganska nytt, kanske behöver han bara tid att bearbeta det?

      Han borde respektera att du är osäker och inte ta det beslutet åt er, låter väldigt okänsligt. Jag hade väntat några dagar tills chocken lagt sig och pratat igenom ordentligt. I slutändan är det ju ändå upp till dig då det är din kropp och ni är båda vuxna och har lika stort ansvar för att det blev som det blev. Så svår sits verkligen, måste vara jobbiga känslor ?

        Vi har som sagt att vi ska göra abort, har bokat tid men det är ju mest hans beslut. Jag känner ju innerst inne att jag inte riktigt vill det här men vill ju samtidigt inte tvinga han till det här. Tänk om vi inte får en till chans liksom. Inget man kan ta för givet. Det är ju som att det bara är han som bestämmer, skulle han ändra sig så skulle jag ju bli glad, då vill jag ju inte det här helt, att göra abort alltså

          Förstår. Har du berättat för honom hur du känner och om din osäkerhet kring nya chanser? Om inte, hur tror du att han skulle reagera? Nu vet jag inte hur lång tid du har gått men jag hade nog försökt att skjuta på det om möjligt för att kunna landa i beslutet. Har aldrig gjort en abort själv men har för mig att det finns kuratorer som man kan prata med?
          Sorry om jag kliver över någon gräns, kan vara så att jag projicerar egna känslor här. Men som singel, 32 år och inga barn (och inte redo för det just nu heller) så hade jag nog valt att behålla om jag blivit oplanerat gravid just av den rädslan med ålder som du beskriver, och lite nu eller aldrig. Nu har ju du möjlighet att prova igen mycket snabbare än mig (pga av att jag behöver hitta ngn först + lära känna osv) plus att du har barn sen innan så det är kanske lite annorlunda

          Jag förstår också att en del i detta är hans reaktion ? Du hade velat att han reagerade annorlunda. Du beskriver att han har tagit beslutet eller känslan är det iaf. Du tycker också det är okänsligt av honom (typiskt män ändå att tänka praktiskt när de får reda på en sådan här sak och är i chock).
          Jag skulle nog prata med honom igen och då beskriva mina behov:
          Jag vill ha barn med dig men senare egentligen . Jag blev ledsen när det kändes som att du tog beslutet åt mig väldigt snabbt, jag hade behövt att du lyssnade in mig mer och visade på förståelse.

      Det är du som gör abort, inte ni. Om du inte vill så ska du inte, vill han inte ha barn just nu så är det hans ansvar att skydda sig.. och tänker på din ålder pga är lika gammal.. hoppas du gör det som känns bäst för dig <3

        Skulle precis skriva samma sak. Det är DU som gör abort , MEN ni tar er igenom situationen tillsammans. Tycker det låter som att du faktiskt skulle ånga dig om du gjorde en abort .

      Det är du som bestämmer över din kropp.

      Tror tyvärr att det kan va dödstöten i en relation att göra en abort om man inte vill. Särskilt om man kanske vill ha barn sen men inte kan.
      Har sett det hända två vänner till mig.
      Stor risk att det bygger upp en bitterhet inom dig.
      Ni har ju dessutom träffats i ett år så det är inte så att det är två veckor in i relationen heller.
      Om du gör abort för att pleasa honom och för att få behålla honom och er relation så tror jag att du kommer ångra dig.
      Om du gör det för att du genuint känner själv att det inte passar nu eller skulle bli bra med en bebis så är det ju en annan sak.
      Om du verkligen försöker känna efter. Vad känner du inför att ha en bebis om 9 månader? Panik/ångest eller pirr/längtan?

      Prata med honom om hur du känner! Det är i slutändan ditt val men det blir såklart enklare osett vad du väljer att göra om ni pratar om det ordentligt först. Du är den enda som kan avgöra vad som är bäst för dig. Sen kan han för all del bestämma att något annat är bäst för honom.

      Det är väl mammans beslut, men tycker nog båda ska ha lika mycket att säga i saken. Ifall han inte vill bli pappa nu så kanske han kommer att förakta dig och barnet. Han hamnar ju isf ändå stå för nåt han inte vill ha =dåligt i förhållande som kan leda till att man skiljer sig.
      Ja, jag är en kvinna, och ja jag förstår att kvinnan får göra sista beslutet då det är hon som bär barnet. Men tycker båda ska kunna få säga sin sak, diskutera tillsammans + och – och kanske överväga att gå till parterapi.

    Någon som ångrar att ni flyttat till hus? Ni som har tonåringar/äldre barn – bo i hus eller lägenhet i stan? Vill höra för- och nackdelar av er som bott både länge/kort tid i hus, flyttat ”tillbaka” och saker som ni ångrar/inte förväntat mm. TACK <3

      Bodde i hus några år men flyttade till lägenhet när vi fick första barnet. Upplevde huslivet som otroligt kostsamt och tidskrävande och när vi fick barn valde vi att göra det bekvämt för oss och sälja huset. Tror att man måste vara intresserad av husunderhåll och/eller trädgård för att trivas på riktigt i ett hus. Jag var ung (och naiv?) när vi skaffade hus och uppvuxen i lägenhet så jag hade aldrig kunnat föreställa mig vilket oändligt jobb det innebar.

      Skulle jag flytta till någon form av hus igen skulle det vara till ett hyfsat nytt (och helt) radhus med nära till allt som jag har nära till nu i lägenhet. Inbillar mig ibland att det vore bra att kunna släppa ut barn i en liten trädgård men vette tusan om det är värt allt jobb som kommer med det.

      Är iallafall glad att jag har testat huslivet.

      Flyttade till hus när vi fick barn, och tillbaka till lägenhet (med terrass) när barnet gick i f-klass. Jag tyckte det var SJUKT jobbigt med allt trädgårdsarbete o underhåll i villan. Nu i lgh saknar vi det gröna omkring oss ? Fick jag välja om skulle jag ta radhus med liten trädgård. Med tonåringar är läget viktigt om man inte vill förvandlas till taxichaffis på obekväma tider ?

      Bott i både och. Har många gånger ångrat husköpet men aldrig på riktigt funderat på att flytta till lägenhet igen. Det är tradigt/dyrt när något går sönder, är stopp i avloppet, det ska renoveras m.m. Men uppskattar samtidigt att kunna sitta på altanen ostört, kunna ha växthus, kunna öppna dörren och bara släppa ut hundar och barn.

    Hur vet man att det är dags att lämna en relation? Vi har det bra, är bästa vänner och har varit tillsammans i nio år. Men ibland så får jag bara en känsla av att jag vill lämna allt och flytta någon annanstans, börja om för mig själv liksom. Kommer speciellt i perioder då jag har en del ångest. :/

      Jag har i perioder velat lämna min relation men det har alltid gått över. När jag ser tillbaka kan jag se att dessa perioder sammanfaller med perioder där jag av olika orsaker varit frustrerad eller stressad av andra saker snarare än att jag inte trivs specifikt med mannen. Jag trivdes liksom inte med livet och projicerade det på relationen.

      Om du ”bara” får den känslan när du har ångest så kanske det är något annat som ligger bakom? Jag får också starka flyktkänslor när jag har ångest. Vill säga upp mig, flytta till djungeln och leva på frukt (typ ?) men när jag väl mår bättre så känns livet här hemma helt okej.

      Jag funderar i perioder på att lämna förhållandet, oftast då vi har en svacka och då tänker jag tillbaka på en what if, men vi har en gång gjort slut, men efter 1 år skickade vi båda att vi saknar varandra och ville testa igen! Men tror inte man ska lämna pga en svacka/tankeperiod då man inte mår toppen.. Testa istället få mer egentid, resa med någon kompis osv och sakna din partner!

      För mig var dealbreakern när jag inte längre ville vara intim med min kille. Det tog emot att ha sex så i slutet kunde det gå 6-12 månader mellan gångerna. Vi var i 30-årsåldern, inga barn. I övrigt var vi som bästa vänner.

    Oj det lät verkligen begränsande för dig! Jag har aldrig tänkt den tanken om någon faktiskt!

      Skulle vara till anonym som inte går ut själv på fre-lör..

    Har ni trollat här inne någon gång?

      Abrakadabra simsalabim

    Gud jag blir galen på killen på jobbet jag är förtjust i. Han är så himla blyg men vi pratar online en del och jag tycker han hintar om att han gillar mig. Jag vill heller inte fråga så jag gör bort mig. Hatar det här haha

      Vänta på en personalfest bara så ska du se att det reder ut sig!

        Vi har varit på många men fortfarande samma sak haha

          Då har ni inte druckit tillräckligt

            Jag dricker inte.

              Luncha med honom
              När han pratar om sina intressen, säg typ ”åh det får du ta med mig på, låter jättekul” eller liknande.

                Har försökt haha då ler han bara

                  Tyvärr, det är ett tecken på att han inte känner de känslor som du gör.

                    Precis vad jag tänkte skriva. Han är nog bara trevlig då..

                    Faktiskt inte. Han är blygare än du tror.

                      Då måste du ju fråga rätt ut. Är han så blyg att han inte ens svarar på en sådan hint, då kan du inte sitta och vänta på att han ska ta minsta steg själv.

                      Jag är också blyg och vi som är blyga gillar inte sånt för vi vill inte bli avvisade. Så får väl njuta på avstånd

              ta en alkoholfri öl du då

          Fråga om han vill ta en öl nån dag efter jobbet!

      Funder om det påminner om britneys låt

      Ops I did it again
      I played with your heart, got lost in the game

    Skicka gärna era förslag på bra teman och upplägg för APT. Gärna mer detaljerat än tex ”prata arbetsmiljö”

      Men det måste det ju finnas nån mer professionell hjälp/källor för om du är chef??

      Jag kommer bidra med negativitet här. Jag HATAR Apt. Det är så själadödande. Fruktansvärt.
      Botten tre:
      -att prata i smågrupper om meningslösa saker som typ ”avdelnings ledord”, ”vad innebär samverkan” osv. Kräks.
      -ett jävla upprepande av rutiner i tid och otid. Brand. Hot och våld. Osv. Hög personalomsättning där jag jobbar och vissa saker som ska avhandlas borde va inom introduktionen istället för apt. Har du jobbat ett tag så hqr du hört det 50 ggr
      -information som kunde varit ett mail. Inget att diskutera. Bara ren info. Gärna om praktiska saker som man ändå inte orkar lyssna uppmärksamt på, typ ny kod till larmet. Skicka ett jävla mail

        Jag är inte chef. Skickade frågan med förhoppning att någon kanske hade något inspirerande tema eller dylikt eftersom jag själv tycker apt sällan är lyckade.

          Men då kommer du ju inte ordna ett APT? Så då spelar det ju ingen roll?

            Fast ts kanske vill ge inspiration till chef?

              Märkligt. Chefen borde ha källor för sånt.

        word?

      De flesta företag har mallar för vad som ska tas upp på APT typ Ekonomi, avvikelser, miljö/hygien, personal, övriga frågor och så vidare. Så får man utgå från vad som är intressant och eller viktigt att ta upp i arbetsgruppen.

      De flesta företag har mallar för vad som ska dras på APT. Så får man utifrån det lägga till information.

      Det beror ju helt på vad man arbetar med och hur personalgruppen ser ut. Vi diskuterar ibland någon etisk fråga inom vårt arbetsområde, ibland vad nästa års handlingsplan bör innehålla, ibland praktiska saker som behöver avhandlas.

      Jag har ofta önskat att vi ska byta lokaler. Typ äta hotellfrukost och sen köra apt på ett hotell nära jobbet. Så mysigt och tror man mår bra av att komma ut från jobbets lokaler, särskilt om man ska diskutera lite ”jobbigare” saker.

    Hur gör man för att hålla kontakten med en person som blir superstressad av att telefonen låter, svarar knappt på sms och ringa kan man glömma för det stör eller stressar eller upptagen/annat..?? Man kan inte heller lämna det upp till personen att höra av sig till en när det passar dom pga xyz.. Det driver mig smått till vansinne och uppgivenhet..

      Har du frågat personen ifråga om det finns sätt att kontakta hen som inte stressar lika mycket?

        Det har jag försökt och det gav inget för då blev hon stressad över att hon själv skulle behöva höra av sig så det blir som ett moment 22.. Hör inte jag av så gör inte hon det och hör jag av mig så är jag mest påflugen typ..

          Men frågade du om det var bättre att hon själv hörde av sig eller var det hennes förslag på frågan ”finns det sätt vi kan ha kontakt på som inte blir så stressande för dig?”

          Sedan kan det ju vara så att den som blir stressad inte har något eget förslag. Då kan det hjälpa att fråga mer för att försöka förstå varför personen blir stressad så att man lättare kan hjälpas åt att hitta lösningar. Nu förutsätter jag att det här är en släkting eller en annan viktig person i ditt liv som du vill och behöver ha kontakt med, men det kan ju också vara så att den bästa lösningen är att dra ner på kontakten om personen mår bäst av det.

          Men gud vad jobbigt. Då finns det ju ingen lösning. Jag skulle släppt det. Personen vill inte tillräckligt mycket, eller kan inte och då är det ju ingen relation.

      Känns inte som det går.. skulle nog ge upp med en sån person, verkar inte intresserad.

        Så behöver det inte alls vara. Kan lika gärna vara en person som har svårt att hantera oväntade eller ostrukturerade saker eller som tycker att social interaktion/småprat är väldigt krävande eller extra svår om man inte ser den man pratar med. Beroende på orsak kan det finnas olika lösningar, tex att man har en fast, avtalad tid man ringer varje vecka eller månad, att man har schemalagda träffar eller att man träffas och umgås samtidigt som man gör en aktivitet så att man inte bara pratar.

          Känns inte värt, otroligt krångligt.

            Nja, nog mest en vanesak.

              Alla är olika, jag skulle inte palla nån som är så.

      Det där låter som ursäkter, hon vill nog inte att du kontaktar henne.

      Förstår att du blir uppgiven MEN jag tror att hon vill ha kontakt. Kanske är hon rädd/otrygg/orolig/har ångest av och till. Du låter som en riktig vän som hör av dig i ur och skur ❤

    Jag är gravid med mitt första barn och har precis fått veta efter en undersökning att jag inte kommer kunna föda vaginalt. Helt uteslutet sa förlossningsläkare så nu ska jag få planerat kejsarsnitt. Jag känner mig så förvirrad för jag uttryckte oro för läkaren inför snittet (då jag aldrig blivit opererad/sövd trots att jag är 40) så sa hon att kejsarsnitt är en rutinoperation och inget att oroa sig för. Men min bästa vän, som är förlossningsrädd och just nu kämpar för att få snitt på humanitär grund, har fått höra precis tvärtom…?! Hon har fått till sig att snitt är en oerhört stor operation, att hon kan dö, att barnet kan dö och att hon kan få massa komplikationer som stroke, infektioner osv. Så jag känner mig så förvirrad av detta. Vad är sant? Finns det någon här som gjort kejsarsnitt och som vill berätta lite?

      Varken din eller hennes läkare har egentligen fel, men troligen lyfter hennes läkare riskerna med kejsarsnitt just för att göra din vän mindre rädd för vaginal förlossning. Det finns en ökad risk för t.ex blödningar och infektioner, men här måste man skilja på ökas risk och stor risk. Även om risken är ökad, så är risken inte stor för dessa komplikationer. I ditt fall är kejsarsnitt det säkrare alternativet, i hennes fall är vaginalt det säkrare alternativet eftersom hon inte har några riskfaktorer förenade med detta.

        Otroligt bra svar!
        Precis så är det såklart. Läkarnas bedömning är ju individuella utifrån era behov och förutsättningar.
        Jag hoppas att det ala gå bra!
        Min bästa vän och min syster har båda snittats helt utan komplikationer.
        Jag födde vaginalt och har fått skador som jag kommer behöva operation för att åtgärda.
        Så är det. Statistik berör ju på gruppnivå. Det säger inget om det enskilda fallet.

      Ingen av historierna stämmer särskilt överens. Be en förlossningsläkare gå igenom vad ett snitt innebär. Det är som du skrev, en rutinoperation och ett planerat snitt ger färre komplikationer än om det är ett akut snitt. Du kan få lugnande, personalen finns där och även din partner men bra om du kan prata med en gynekolog eller förlossningsläkare om det innan

      Jag tänker du borde försöka ta reda på faktisk statistik och inte bara gå på vaga påståenden.. Hur många som snittas drabbas av blödning eller död eller vad det nu må vara? Hur många som föder vaginalt drabbas av skador? Hur mår barnen som föds via snitt eller vaginalt? Googla gärna statistik från andra länder med.
      I Sverige har vi en kultur inom vården där man ser ner på snitt och vill ha ”fin” statistik (få snitt) och därför gärna överdriver riskerna med den förlossningsmetoden. Det finns risker med båda sätten.

        Vill också poängtera att man ska komma ihåg när man googlar statistik från Sverige att det oftast är riskgraviditeter som snittas, eller förlossningar som blir akut snitt. Kan vara bra att komma ihåg.

      De måste förstås informera om att man kan dö även vid ett kejsarsnitt, att de inte är någon garanti för att inte dö liksom. Med ”stor operation” så menar de nog inte att det är en väldigt farlig operation utan mer att det ju är ett rätt stort snitt in i buken. Men säger som ovanstående, kolla upp statistiken själv, inte för att du har ett val men för att jag är övertygad om att det kommer lugna dig!

      Det är inte farligt. De ljuger för din vän för att spara pengar.

      Däremot är det en del återhämtning efteråt.

      Äh de försöker skrämma din kompis för snitt kostar pengar. De försökte samma med mig tills jag blev sjuk och blev tvungen göra ett akut snitt.
      Var alldeles lugn du. Det är säkrare för barnet med snitt, har aldrig hört talats om barn som fått hjärnskador av snitt. På sjukhuset i min stad har tre barn fått allvarliga skador i hjärnan för doktorn vägrade snitt. Barn som skulle varit friska annars.

      Jag har gjort ett akut snitt och jag upplevde att det teamet hade 100ggr bättre koll på vad dom gjorde än nere på förlossningen. Dom hade stenkoll på ALLT. För dom var det verkligen ett rutiningrepp.
      Efter snittet så hade jag såklart ont i magen men jag var även förvånad över hur snabbt jag återhämtade mig då det var ett rätt stort ingrepp.
      Jag kan inte tala för någon annan men ett snitt var definitivt helt rätt för mig.

        Samma erfarenhet här! Till den grad att jag kommer be om ett planerat snitt om det blir ett till barn i framtiden… (Bor för övrigt inte i Sverige och över 40% av alla förlossningar på vårt närmaste sjukhus är kejsarsnitt).

      Om man kikar på statistik så är just planerat kejsarsnitt inte mer riskfyllt än vaginal förlossning sett till både mamma och barn. Det som förvirrar och som läkarna gärna trycker på när dom vill övertala en kvinna att föda vaginalt är att dom tar gemensam statistik för ALLA snitt, alltså inkluderas både akuta och urakuta snitt i den totala statistiken och då ser det såklart annorlunda ut. Snitt är kostsamt och inget vården gärna godkänner om det inte finns medicinsk orsak. Men ingen som ska föda vaginalt blir varnad för allt som kan hända då, eller hur? Vården får det att låta som att vaginala förlossningar inte alls är riskfyllda och det ger inte en rättvis bild. Jag har flera vänner som gjort planerat snitt och alla har så fina upplevelser medan många av dom som haft vaginala förlossningar, inklusive jag själv, inte haft speciellt bra upplevelser varken psykiskt eller fysiskt.
      Jag hoppas du kan landa i att detta blir det bästa för just dig och ditt barn utifrån dom förutsättningarna ni har. Och om det är någon tröst hade jag känt mig betydligt tryggare med en snitt än en vaginal förlossning och då har jag två vaginala förlossningar i bagaget❤️

      Jag ville ha snitt av humanitära skäl, och det var en himlans massa propaganda om hur riskfyllt det var. Dock fick jag lära mig att statistiken enbart är baserad på akuta snitt, dvs när kvinnan inte är rengjord osv. När jag väl fick mitt snitt beviljat sa läkaren ”det är supertryggt, du behöver inte vara orolig. Ibland sover till och med bebisarna när man plockar ut dem”. Jag har fött både vaginalt och med snitt (varav den vaginala förlossningen gick bra), och jag tycker i alla fall att planerat snitt var såååååå mycket bättre och kändes mycket tryggare!

    Hjälp om underhåll !
    Ska ha barnet 75%, hur gör man med underhåll?
    Någon i liknande /samma sits som kan berätta hur de gjort ?

      Väldigt enkelt. Har du mer än halva tiden = fullt underhåll. Är man inte överens så gäller underhållsstöds beloppen som varierar efter ålder. Vägrar föräldern betala skicka du in en blankett till försäkringskassan. Klart!

    Varför är vissa nick här inne röda ? Trodde förut att mitt blev det ( och att det syntes för mig) men ser nu att fler blir det?

      En gissning. Det röda betyder ”länk” och det finns något skrivet i rutan ”Webbplats”, dvs under namn och e-postadress.

      Du har skrivit ”mm” i rutan där man ska fylla i sin webbplats, det är därför ditt nick är rosa. Klickar man på ditt nick kommer man till en blank sida eftersom det inte finns någon hemsidan som heter så.

    Köpte tyvärr Caias nya ”dewy” foundation. Jag säger bara så här: bespara er. VART någonstans är den dewy? Det var den mest trötta & matta foundation jag någonsin provat (& då har jag provat måååååånga). Helt otroligt dåligt resultat, är så besviken.

    Varför sitter jag här och skrollar i stället för att gå upp och lägga mig att sova bredvid mitt gosiga lilla barn ?

      Det här är ditt tecken att gå och lägga dig bredvid din lilla, snusa på hen, lyssna på hens tunga andning och njut av lugnet ❤️

    Vanligtvis så trivs jag väldigt bra som singel och gillar att vara själv. Men ikväll så känner jag mig så ensam och nere. Hade så gärna önskat att jag hade någon att ligga och skeda med ikväll. Men jag har verkligen ingen tänkbar kandidat ??

    Fyller år idag, grattis till mig ? makens present hann inte komma utan ska levereras på måndag. Han vill inte säga vad det är men jag vill såklart veta.

    Är ni team berätta idag eller vänta och se på måndag?

      Roligare att vänta ju!

      Jag är team vänta. ?

      Grattis på födelsedagen! ?

      Är roligare för den som ger att vänta och överraska dig när presenten väl kommit. (Och hade jag varit du hade jag också tyckt det var mer spännande att vänta ?)

    Förstår om inte många läser här nu men jag skriver av mig ändå. Jag och mitt ex har gått isär nyligen pga att han träffade en ny tjej länge bakom min rygg. Han berättade det samtidigt som han berättade att de skulle flytta ihop så det hade ju pågått ett tag. Idag är jag extra ledsen. Hans dotter gifter sig idag och det är en sån himla sorg att inte vara en del av hennes liv på samma sätt längre. Att han är en röv kan jag komma över men jag saknar hans barn så mycket. Idag får hon och hennes man en present skickad till sig från mig men åh vad det är sorgligt att inte vara där. Hur gör man när man separerar från en man med barn?

      Kan du fortsätta ha en relation med dem? De (iaf dottern) är ju vuxna och bor inte med honom eller så? De kanske känner likadant för dig?

        Jag hoppas kunna ha en bra relation med henne framöver. Vi får se vad det blir. Hon är jättegullig och jag hoppas att hon känner samma. Sonen är 10 så det blir svårare att finnas i hans liv så klart. Mitt ex pratar inte alls med mig just nu så känns lönlöst att ta upp detta med honom nu. Vi får se vad som händer framöver. Känns bara så tråkigt, honom kan jag som sagt komma över.

      Tog hon tillbaka sin inbjudan till dig till bröllopet? Annars kan du ju kolla om du kan komma. Vore konstigt om hon gjort så om ni haft en bra relation och det är han som varit rövig mot dig, inte tvärtom. Om det var jag skulle jag inte vilja ha pappans nya på bröllopet… Kanske hon inte visste men det ser inte bra ut, dåliga vibbar på ett bröllop också (ingen vill tänka på otrohet då). Kanske inte ens pappan, för han verkar inte förstå kärlek och relationer, också nåt man inte vill ha på en sån dag men också svårt att utesluta sin egen pappa såklart.

        Nja, vi var ju inbjudna tillsammans. Är ett ganska litet bröllop för familjen, grillfest på hennes mammas tomt. Känns inte som att jag kan gå dit. Jag har pratat med henne om att inte komma och hon förstår ju det. Vill inte att det ska läggas en dålig stämning över hennes dag.

      Det är väl bara att hålla kontakt ändå. Det är ju er relation, vad har hennes pappa med det att göra. Du behöver ju inte träffa henne just när han är med, och eftersom hon är vuxen och gift så antar jag att hon inte hänger med sin pappa 24/7.

        Jo det är klart att jag hoppas att hon och jag kan ha kontakt framöver. Blir ju svårare med det yngre barnet, känns bara pissigt just nu. Känns så orättvist alltihop.

          Därför man aldrig blir tillsammans med en man som har barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.