Dagens Tiktok-rekommendation

Möt Laura, your work bestie.
Hennes konto är ett av mina nya favoriter, då hon postar videos om olika scenarion på arbetsplatsen och hur man bemöter dem på ett proffsigt, men odiskutabelt vis.
HerreGUD, vad jag skulle vilja ha ett sådant på svenska. Jag vet att Elaine Eksvärd pulicerat liknande videos, där hon besvarar olika frågor eller påståenden man kan få på arbetsplatsen.

Laura här, uttrycker sig mer diplomatiskt och professionellt än jag någonsin skulle ha förmåga till. När hon säger det hon säger så låter det så enkelt, men det är nog det som är det utmanade i det hela.
Det är SÅ mycket ”shut up and leave me alone”, men sagt med ett leende. 🙂

I love it!

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är besatt av hennes workplace-serie med Brenda, Bethanie och Donna Sue

    Våga vägra TikTok.

      Får jag fråga varför? 🙂 av ren nyfikenhet

        Till Nina, bara envis kärring princip.

      Hon finns även på Instagram. Håller med om att det vore fantastiskt om det fanns något liknande på svenska dock så vet jag inte om jag själv skulle uttrycka mig så då jag är väldigt rak och önskar detsamma från mina kollegor.

        Känns också lättare att säga sådana saker på engelska än svenska? Inte för att det är ett alternativ för mig som jobbar på en svensk arbetsplats haha, hade varit weird. Men det låter bestämt men ändå odramatiskt när hon säger sånt. Skulle jag säga ”Jag får ju inte betalt för att jobba helg så detta kommer jag göra på måndag” får jag rysningar direkt av obehag ?

      Personligen föredrar jag mer tydlig och konkret kommunikation, men det är nog min autism som talar. Jag förstår inte syftet att gå som katten kring het gröt när man vill förmedla någonting. Givetvis förstår jag att man kan vara mer eller mindre professionell i sitt sätt att kommunicera. Däremot kan man vara både tydlig och professionell på ett sätt som inte lämnar utrymme för feltolkningar.

      Varför ska man våga vägra det ifall man tycker det är roligt/intressant att kolla på? Förstår att det inte är för alla, men att våga vägra lät lite överdrivet ?

      Hon finns på insta också
      /en som också vägrar tiktok

    Jag skulle vilja veta vad man säger till en kollega som uppvisar mobbarbeteende. På ett sånt där sätt!

      Jag skulle lägga huvudet liiite på sned och le, och säga, Du är alltid så trevlig. En varm person. Har du haft ett bra liv som fått dig att alltid vara på gott humör och vara så vänliga mot alla, jag menar ALLA?

        Låter ju professionellt…

        Nu vet jag inte vad för mobbingbetende det specifikt är men går väl alltid att svara något i stil med ”jag uppskattar inte när du…och jag skulle vilja be dig att sluta med det!”

        Hjälper inte det så gå ta det med chef. Hen är ansvarig för arbetsmiljön.

      Jag har noterat att det finns vissa situationer där ditt beteende skapar en negativ och ogynnsam arbetsmiljö för vissa av oss. Jag är medveten om att ditt beteende kanske inte är avsiktligt skadligt, men jag tror att det är viktigt för oss att vara medvetna om hur mycket våra ord och handlingar kan påverka andras arbetsmiljö.
      Du håller nog med mig om att en respektfull arbetsmiljö där alla känner sig trygga och värderade är essentiellt för ett bra arbetsklimat. Kan vi sätta oss ner och diskutera hur vi tillsammans kan arbeta för att skapa en respektfull och positiv arbetsplats?

      ”Jag förstår inte vad du menar när du säger så. Kan du förklara (vad det roliga är)?”

      Brukar få tyst på många

    Nej tack till TikTok.

      Man behöver inte gilla allt 🙂

    På mitt jobb ÄR jag hon. 😀 Kollegor kommer ofta för att fråga ”Kan jag skriva såhär i ett mejl eller är det för hårt?” .

    Jag vet inte om jag är en töntig tant, men i samma veva som jag tänkte hoppa på tiktok-trenden (några månader sen, haha) läste jag nåt om att det är den sämsta app av some-appar att ha. Minns inte om det var hur kontrollerad den var (av Kina?) eller med att skydda ens personliga uppgifter. Men efter det vågade jag inte, men känner samtidigt att ”alla” har den ju, hur farligt kan det vara?

      Flera delstater i USA vill förbjuda appen just för att det inte går att kontrollera hur Kina använder användarnas uppgifter. Jag tycker att det är obehagligt hur mycket uppgifter som redan lagras om en och vill inte använda just Tiktok för det är totalt oreglerat.
      Det är också intressant hur TikTok är förbjudet i Kina, men att resten av världen får använda den… Varför är det så?

        ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.