Ditte Svanfeldt om varför dottern Della gick bort

Della dog idag för två år sen för att en av hennes assistenter somnade på sitt nattpass, och Della fick ett epilepsianfall.. som förmodligen kunde ha stoppats med hennes epilepsi medicin om assistenten varit vaken.
Jag har tänkt på det här varje dag i två års tid.. om vi bara hade gjort något annorlunda kanske hon fortfarande hade varit vid liv. Men det spelar ingen roll, går inte att få ogjort. Det känns bara så brutalt, att hon kämpat på tillsammans med oss i nästan 10 år, mot hur många lunginflammationer som helst, mot RS virus, förkylningar osv och så är det ett epilepsianfall som tar henne i från oss. Har väldigt svårt att acceptera det. I början var jag också så otroligt arg, över att assistenten hade somnat.. när hon visste att det hängde på Dellas liv. Att det under inga som helst omständigheter fick sovas på jobbet.. men jag orkar inte vara arg längre. Jag är bara så otroligt ledsen, helt förstörd över att det blev så här.
Saknaden är brutal, olidlig. // Ditte Svanfeldt

Under gårdagens Öppet Spår så godkände jag en kommentar manuellt som handlade om det här blogginlägget som Ditte Svanfeldt skrivit, där hon berättar att hennes dotter Della dog, på grund av att hennes assistent somnade på sitt nattpass. Dottern fick ett epilepsianfall, som enligt Ditte med största sannolikhet kunde ha stoppats med medicin om assistenten varit vaken.
Ditte skriver att hon var så otroligt arg över att assistenten somnat, då det hängde på Dellas liv, men att hon inte orkar vara arg längre.
Att hon bara är så otroligt ledsen, helt förstörd över att det blev så här.
Att saknaden efter dottern är brutal och olidlig.

Det är ju helt fruktansvärt att det hände, och jag lider så med Ditte och hennes familj. ?



Dittes dotter Della hade en CP-skada, och för den som inte känner till vad det är, så beskrivs det så här av Hjärnfonden:

Cerebral Pares, CP, är ett samlingsnamn för ett rörelsehinder orsakat av en skada eller utvecklingsrubbning i den ännu omogna hjärnan. Det är egentligen inte en enhetlig sjukdom utan beror på en skada som ska ha inträffat antingen under graviditeten, i samband med förlossningen eller före två års ålder. Idag vet man att de flesta med CP fått detta på grund av faktorer som inträffat före förlossningen och att flera olika faktorer ofta bidragit. Vanliga bidragande faktorer är; infektioner, cirkulationsrubbningar, blödningar, tillväxthämning, genetiska faktorer och för tidig födsel. Barn med CP har en försenad motorisk utveckling och visar under sin utveckling olika symtombilder beroende på var i hjärnan skadan sitter och vid vilken tidpunkt skadan inträffat.

 Visste du att

  • CP är ett samlingsnamn för ett rörelsehinder orsakat av en skada eller en utvecklingsrubbning i den omogna hjärnan.
  • Av de cirka 100 000 barn som föds i Sverige varje år drabbas drygt 200 av CP
  • Vid CP är skadan stationär och förvärras inte, men symtomen förändras i takt med att barnet växer och utvecklas
  • I dag vet man att de flesta med CP fått detta på grund av faktorer som inträffat före förlossningen

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fruktansvärt! Sådana misstag får bara inte hända!
    Tyvärr är väl assistentjobben lite ”slit och släng” med dåliga arbetsvillkor osv vilket gör att det kanske inte alltid är de ”bästa” som får jobben. Precis som uska har blivit nuförtiden.

      fast är det inte privat rekrytering så kallat, själva familjen/vårdtagaren själv som rekryterar?
      Eller det kanske inte är så i alla kommuner.

      Då kan man ju anställa på ett annat vis, matcha behoven.

      Fast arbetsvillkor och lön är ju den samma i och för sig.

        Problemet är väl om man måste ha en assistent men ingen vettig finns så måste man ju ta nån av dem som finns.

        Det finns säkert de som jobbar med bra arbetsvillkor också, men ett jobb där man kan behöva gå på dagen är ju inte precis ett jobb många söker.

      Nu blir usk en skyddad arbetstider och endast de med korrekt utbildning och godkända betyg får titeln Undersköterska. Betyg måste lämnas in till granskning oavsett om det gått 20 år sedan examen eller nyutexaminerad.
      Mycket välkommet!

        Hur hjälper det när det gäller rekrytering av personliga assistenter?

          Nu var det som svar till någon som skrev att alla som bara tar ett jobb som ”pa och uskor kanske inte alltid är den bästa arbetskraften”
          Eller de bästa. Ergo: Det är slut på att benämna usk som nåt katten släpat in och som vem som helst kan kalla sig!

        Det kommer bli exakt noll skillnad. Finns ju inga uskor att anställa bara för att de plötsligt får en titel.
        6 av 10 uskor vill sluta, en titel hjälper knappast.

          De skulle testa att ge sköterskorna schyssta vilkor och bra lön istället.

          Det kan höja statusen på yrket med en skyddad titel, du måste ha en godkänd utbildning. Många regioner och kommuner kommer automatiskt att höja deras löner om och när de lämnat in slutbetyg.

        Kommer inte göra någon skillnad för kvalitén på undersköterskornas jobb tyvärr. Har jobbat många år inom vården och vet massor av undersköterskor som har godkänd utbildning på pappret men ändå inte klarar av de mest basala uppgifterna såsom att ta ett blodtryck eller förstå vad insulin gör med blodsockret.

        Självklart finns massor av kompetenta uskor också! Men många blir uskor för att det är en kort utbildning som ger jobb, inte för att de är intresserade av vare sig människor, omvårdnad eller kroppen.

          Håller verkligen med dig. En avklarad utbildning är tyvärr ingen garanti för att personen är duktig/kunnig/ har kompetensen. Samtidigt som det även finns personal som inte är utbildade uskor men jobbar inom vård/omsorg och gör det suveränt. Det sistnämnda skriver jag under på, har en kollega utan usk-utbildning men som är så duktig och så omtyckt av patienter och kollegor!

      Fel kan se på alla jobb! Tyvärr ser du ocj många ner på världens bästa jobb som är personlig assistent! Nej vem.som. helst får inte jobba helst ska du vara uska!!

      Misstag händer och inte så sällan i vården. Klart ingen vill det men vårdpersonal är bara människor dom med.

        ”Bara människa”. Råkar man somna på jobbet när man är ansvarig för en människas liv är man oansvarig och farlig. Är man så trött får man sjukanmäla sig.

    Vad hemskt. Men ändå en olycka. Assistenten lär leva med skulden i hela sitt liv.

      Håller med, det är inte assistentens felande enbart, förmodligen även hens arbetsgivare/schemaläggare. Orättvist att hänga ut en individ, en ohygglig börda att bära.

        ja, och många som tänker ”ja men funkar inte schemat så måste man säga till ju!!”

        De är ofta personer som redan är i beroendeställning i samhället som tar lågavlönade jobb och där finns ingenting att sätta emot. Då ryker du.

        (företagen som städar hos oss har endast personal med utländskt ursprung och de har USLA arbetsvillkor och ryker så fort de riskerar att bli inlasade. Upphandlingarnas baksida!!)

          Vad säger att schemat inte funkade?

          Om man är så trött att man är på väg att somna när man har ansvar för någons LIV så drick vatten, ta en godisbit, stå på ett ben, öppna fönstret och ta luft, väck föräldrarna, vad som helst!

            Ni kanske ska kolla vad kommunal säger om personliga assistenters utsatthet och deras oro för brukarna. De privata företagen drar ner oerhört pp just de personliga assistenterna för det är svårt att göra vinst när ersättningen från staten är låg.
            Obs en förklaring, inte en ursäkt

            jag spekulerade bara vidare kring schemat, nej vi vet inte alls hur det var i detta fallet, håller jag med om

            Funderar över om flickan inte hade en madrass med larm i? Då går det inte att sova, man skulle vakna på studs för det tjuter väldigt högt.

            Men sluta skuldbelägg. Vad tjänar det till. Elakt!

              Personen är ju skyldig? Att somna på jobbet är oacceptabelt oavsett yrke. Att göra det när man är ansvarig för en sjuk människa är helt vidrigt.

      En olycka hade varit om assistenten svimmat av och inte märkte.
      Men SOMNA på jobbet när man har ansvar över någons LIV är inte en olycka!

        Jag tycker det beror helt på omständigheterna. Alltså om assistenten bara struntade i att sköta sitt jobb och bestämde sig för att ta en lur så är hen ansvarig men om det var så (som det ofta är inom vård/omsorg) att hen var slutkörd och sönderstressad och nickade till så är det ett systemfel inte ett individfel

          Det finns ju något där emellan också. Att man inte avsiktligt somnar, men kanske inte heller vidtar rimliga försiktighetsåtgärder för att låta bli.

          Vi har ju en stark kultur av att skylla på ”systemet”, vilket delvis är vettigt, men samtidigt måste man ju kunna se att individer kan bära ett ansvar även om det är jobbigt med skuldkänslor.

          Sen vet jag ingenting om hur det var i just detta fall, och det gör ju ingen annan här heller. Men jag tycker det är orimligt att presentera det som att det bara finns de två alternativen: att assistenten somnade för att hen avr så sönderstrssad och slutkörd att det inte fysiskt gick att hålla sig vaken eller att assistenten avsiktligen somnade. Rimligen ligger sanningen ofta någonstans där emellan.

            Det handlar inte om att skylla på systemet, det handlar om att de flesta misstag i vården inte begås pga inkompetens eller medveten försummelse utan pga omständigheter som stress, sömnbrist, bristande rutiner osv. Och att i de fallen då straffa individer är helt effeklöst och dessutom ganska grymt. Inställningen att vi alltid måste straffa den som begick misstaget för att inte ”skylla” bort det leder helt fel.
            Sedan finns det såklart fall där individen är ansvarig men det ger ju konsekvenser redan idag i form av varningar, uppsägning eller i grova fall polisanmälan.

              Ja alltså jag tycker som jag skrev absolut att det kan vara motiverat att peka ut orsaker bakom så som stress mm.

              Samtidigt tycker jag att det blir fel att bara rätt av anta, utan att veta något om just det här fallet, att det måste vara ett systemfel snarare än indvidfel.

              Det räcker ju med att t ex ge sig ut i trafiken för att se att jävligt många individer väljer riskfyllda beteenden utan att vara pressade till det av arbetsgivare.

              Med det sagt tror även jag att de allra flesta fel i vården orsakas av systemfel snarare än anställda som inte tar ansvar.

            Bra skrivet och hållet helt med. Jobbat själv i vården och har suttit vak ibland. Då har man liksom ETT jobb. Ok, man behöver kanske göra andra uppgifter emellan men det är en patient och man har inte 24-timmars vak för att det är kul utan det är för att patienten behöver konstant tillsyn för att personen kan dö annars. Sorry men det finns inga ursäkter. Döden är oåterkallelig, det finns faktiskt inget viktigare just då, man får ta till det man kan för att hålla sig vaken och kan man inte det MÅSTE man kalla på hjälp och skaffa ett annat jobb. Visst, alla är människor och kan göra misstag men om man tex ställer sig upp på ett ben så slumrar man inte till, iaf så vaknar man när man somnar.

            Och ja, jag fattar att personen kanske kände sig pressad att ta passet, kanske behövde pengarna desperat osv men handlar det om liv så måste man ändå ta till åtgärder.

        Om barnet var så sjukt som det låter och kunde dö typ vilken sekund som helst så borde hon ju haft ett larm!

      Hade du sagt samma om det var ditt barn?

        Exakt vad jag tänkte skriva! Jag antar att alla dessa snusförnuftiga människor hade resonerat exakt likadant om det var deras barn som dog. Ja menar, en olycka händer ju så lätt ??‍♀️

          Hade det varit mitt barn hade jag varit duktigt förbannad på systemet som inte ser till att det finns kompetent, ansvarsfull personal utan anställer första bästa arbetslösa 19-åring. Den arbetslös 19-åringen är inte den som jag skulle hata mest.

            Det där låter precis som i skolans värld när det ska anställas en elevassistent.. ”Titta en nykter 19-åring som inte är dömd för något, den tar vi!” Elever med störst behov av specialkompetens tillbringar större delen av dagen med de minst erfarna och utbildade. Det är på riktigt så sorgligt att välfärden inte får kosta pengar.

      Ja fast fan nattassistenten hoppade på ett nytt nattjobb efter den ”incidenten” fast personen inte alls verkar lämpad för att jobba natt.. ?

    Fruktansvärt! Assistentens jobb var ju att hålla sig vaken och ha koll, så jag tycker att hen borde straffas för sin försumlighet.

      Vi vet inte mer om situationen än texten ovan. Assistenten får leva med detta på sitt samvete hela livet, det är ett straff i sig.

      Blir nog svårt att få till en sån dom då det knappast går att veta bortom rimligt tvivel, att Della skulle överlevt anfallet om assistenten inte somnade. Det är mycket möjligt att hon hade dött av anfallet ändå. Poängen är attest inte går att veta och förmodligen är det anledningen till att det inte(?) blivit en rättssak av det hela.

    Jag hoppas iaf att assistenten blev anmäld för dråp och blev av med jobbet och inte fortfarande jobbar kvar inom vården. Den människan går uppenbarligen inte att lita på.

    Visst PA är inget enkelt jobb, vaken natt är inte heller enkelt. Har själv jobbat natt (ej inom vård) men har sagt ifrån för jag orkar inte och jag blir inte heller någon bra kollega när jag är så trött.

      Snarare vållande till annans död än dråp.

      Tyvärr är läget inom vården sådant att personalen inte har lyxen att tacka nej till att jobba vissa tider, stanna hemma när de är trötta osv. Och då blir det en himla dubbelbestraffning, man sätter folk i situationer de inte klarar av pga trötthet och stress och när misstag oundvikligen sker så ska de anmälas för dråp.

      Och vem ska hoppa in och ta nattpasset om en personlig assistent ”säger ifrån” att hen är för trött för att jobba? Knappast som att det sitter massa personliga assistenter hemma och rullar tummarna och kan hoppa in och ta nattpasset med kort varsel. Nej med största sannolikhet skulle det bli så att den personlig assistent som jobbat dagpasset skulle bli beordrad att fortsätta jobba nattpasset också. Och hur patientsäkert är det?

        Det är ju arbetsgivarens ansvar. De flesta har en vikariepool. Men oavsett är det arbetsgivarens ansvar. De får betalt för att ta det ansvaret.

      Ja, antar att en polisanmälan gjorts och förundersökning inletts.

    Till alla er som skriver och hävdar att detta är en olycka. Det är det INTE och kommer aldrig någonsin att vara.
    En person som är anställd på vaken natt kan inte under några omständigheter somna under sitt arbetspass. Det är totalt oacceptabelt och ska få direkta konsekvenser. Det är ett arbete som finns för att en individ är i behov av en livsavgörande insats.

    Det finns inga och kommer ALDRIG att finnas ursäkter för detta någonsin.
    Ingen skuld ska ligga på någon annan MEN den person som är vållande till att detta kunde ske vilket är den person som somnade på sitt arbete.

      Precis är man anställd och hålla sig vaken så ska man inte lägga sig ner ens sitt upp drick kaffe vad som helst du är anställd för att vara vaken dom timmarna inte somna (misstag kan ske, men när det gäller en person som kan dö under det misstaget så får såna misstag inte ske)

      Med det sagt så vet man inte personens arbetsvillkor kanske arbetad in i döden? Chefer kan ha ett ansvar där med..

      Vila i frid lilla della! Det är vi som lever som lider om det är någon tröst ?

      Precis.

      Säger de samma sak om någon som somnar framför ratten?

      Om anställningen gällde vaken natt så har något helt uppenbart gått oacceptabelt fel. Dock utan att veta omständigheterna kan vi inte veta vem som bör hållas ansvarig. Den anställde kan ha brustit i ansvar, men h*n kan också ha meddelat att h*n hade svårt att hålla sig vaken och uppmärksam men inte kunnat få avlösning t ex. Vi vet inte …

      Att som förälder söka en syndabock är såklart naturligt.

      Men varför kan vi inte erbjuda bra villkor och lön för sådana här extremt viktiga jobb? Då kanske vi fick tag i ansvarsfull och kompetent personal.

      Nu är lönen och villkoren så dåliga att det bara är de som inte har något annat val som tar de här jobben.

    Nej det var inte inskränkt, det var tecken på oförmåga att visa empati.

    Det är ok att tänka tankar men det är viktigt att VETA vad man skall förmedla.

      OK jag läste fel, såg du skrev cyniskt inte inskränkt,

      men jag tycker fortfarande INTE att man måste skriva allt man tänker i detta fallet.

    Fruktansvärt för familjen och känner verkligen med dem. Att förlora ett barn är det värsta man kan gå igenom ?
    Övriga synpunkter bör man hålla tyst om. Vi har inte en aning om omständigheterna och det hjälper inte familjens sorg att elda upp nån hätskt stämning mot en enskild individ. Finns bara förlorare i detta. ❤️

      Amen!

    Du kunde inte ha postar den här OT kommentaren på ett annat inlägg än just detta?!! Herregud, vissa människor..

    Fruktansvärt tragiskt. Nu vet jag inget om personen i fråga, men generella problem inom vården är bristen på kompetent personal samt dåliga scheman. Att anställas för ett jobb likt detta är helt orimligt om man inte besitter kompetensen, ändå ser jag många utan vårdutbildning inom personlig assistans och äldrevård. På samma sätt är det orimligt att någon ska prestera på topp i slutet av ett dygnspass. Nu menar jag inte att sådan var situationen här, och detta är oavsett helt oacceptabelt. Jag tycker bara det är så tragiskt att några av våra viktigaste yrken blir så pass lidande, för det i sig blir en patientrisk.

    Usch jag blir så ledsen av detta. Min dotter har flera funktionsnedsättningar och när hon var liten (0-1 år) sov hon med andningshjälp vilket krävde vaken assistans eftersom hon kunde dö av tex kräkningar. En natt gick jag på toan och upptäckte att assistenten satt i fåtöljen och sov. Bara ren tur att inget allvarligt hände. En annan assistens stal receptbelagd medicin av oss. Ni som inte behöver ha personliga assistenter till era barn, känn tacksamhet och uppskatta ert priviligierade liv.

      Privilegium måste vara det mest missbrukade ordet så här långt i decenniet?
      Att inte ha ett svårt funktionsnedsatt barn är i sig inget privilegium.
      Privilegier är särskilda rättigheter eller förmåner som någon annan gett en viss grupp. Avsaknad av en viss svårighet är inte att vara privilegierad.

      Förstår att det måste vara en fruktansvärt jobbig situation, men man behöver väl inte ha ett privilegierat liv bara för att man inte behöver ha personlig assistent till sitt barn?

      Funkisföräldrar är fantastiska och borde få bättre hjälp av samhället!

      Så jag har ett priviligierat liv, jämfört med dig, och den slutsatsen kan du dra bara utifrån att mitt barn inte behöver personliga assistenter? Jag är absolut priviligerad i vissa sammanhang, jag har mat och tak över huvudet vilket inte alla i världen eller ens i vårt eget land har och lever inte med en direkt dödlig sjukdom som vissa andra. Men jag ska säga dig att det är inte många som skulle vilja byta liv med mig om de vet vad jag kämpar med och mot.

      Du är privilegierad som kan ha en assistent snarare. Majoriteten i världen kan inte det.

    Assistenten som hade sovande jour vid assistentmordet hade ju tagit sömnmedel och använde öronproppar (och kanske även ögonmask?) och sov helt ostört när hans kollega mördades i samma lägenhet. Han fick sparken men har inte läst att det skulle blivit några andra påföljder. Så jag vet inte vad som skulle krävas att få en sovande assistent bli dömd.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Mordet_på_Erik_Fasth

    Jobbat som personlig assistent i ca 17 år ,man sliter och jobbar röven av sig för knappt pengar. ÄLSKAR ATT jobba med människor, men nu funderar jag på att säga upp mig. Du blir kallad massa saker,tjänar inget och man är alltid stressad och kan aldrig slappna av. Jobbade natt förut men slutade med det för ska du jobba natt måste du vända helt på dygnet. Sova på dagarna och vara uppe på kvällarna . Hade inget private liv längre eller ork för umgås med familjen eller vänner för man va alltid trött. Jag har aldrig somnat på jobbet speciellt när du jobbar med folk som har andningssvårigheter etc för man vill inte riskera att nåt händer när man somnar till. Har jobbat på flera ställen där det va vaken jour men ändå vet man att personen sov helt galet. Jobba inte med svårt sjuka om du inte kan ta ditt fulla ansvar…..

    De som tycker att det var en olycka att assistenten råkade somna, skulle ni tycka det samma om era barn tex var på skolutflykt och chauffören råkade somna vid ratten?

      Som drabbad förälder skulle jag säkert vilja ha en syndabock och chauffören hade legat närmst till hands. Som förälder hade jag antagligen styrts av känslor och inte logik eller förnuft. Sen är det inte heller direkt jämförbart, en chaufför som känt att denne inte skulle kunna hålla sig vaken hade kunnat stanna bussen utan direkt fara för barnen. Assistenten i detta fallet om denne hade känt att h*n inte kunde hålla sig vaken och uppmärksam hade inte kunnat lämna sitt jobb utan avlösning utan att det vore direkt fara för barnet.

    Står ingenstans, men har assistenten blivit dömd? Det borde hen ha gjort för vållande till annans död. Förbud mot arbete inom vård och skadestånd till familjen.
    Tyvärr så är det mest sannolika att hen fortsätter som om inget hänt. Hen har säkert fått lön för passet där hen blev skyldig till brottet.

    Märks att många här inte jobbat just natt. Jag är ’van’ nattarbetare och har även suttit vak vid flera tillfällen. Att jobba natt är något som går emot kroppens naturliga inre klocka, anledningen till att man är vaken är för att man tvingar sig vara det. Trots att man försöker sköta sömn och vända på dygn inför ett nattpass är man sliten och kroppen trött (inte hela tiden, men som grund då du konstant motarbetar din kropps naturliga dygnsrytm). Med det sagt så har man ett stort ansvar nattetid när man jobbar inom vården – just för att man ska hålla sig vaken. På det är man alltid underbemannad, om man är två personal per avd på dag- och kvällspass så är man en nattare på ett plan (oftast två avd). Man har dubbelt så många brukare och ytterligare arbetsuppgifter att sköta som inte innefattar brukarna. Oftast har man ”önskescheman” där samordnare som själva ej jobbar natten diffar in en i olika pass och det är väldigt vanligt att man får förfärliga scheman som sliter på kropp och sinne.

    Med det sagt, så är detta oerhört tragiskt och hemskt upprörande. Jag kan inte påstå att jag vet hur hon måste känna sig men det är förfärligt. Det jag hade velat se i vården är istället mer resurser. En person som behöver dygnet runt omvårdnad och tillsyn ska ej lämnas ensam med en person oavsett om denne ska jobba vaken natt eller ej – samma person kan svimma, drabbas av en stroke eller råka bli inlåst i toaletten (detta har hänt på ett jobb då låset gick i baklås).

    Vårdyrket behöver ha bättre scheman, bemannas ordentligt och kunnig personal. Framförallt(!!!!) behöver människor i behov av stöd få rätt vård och inget får lämnas till slumpen. Jag säger inte att något rättfärdigar denna arbetstagarens handling men jag kan säga att jag ser bristerna i vården som någon som arbetar i den och jag kan med min erfarenhet av vården _förstå_ hur och varför detta hänt.

    Det är fruktansvärt. Och det får inte ske.

      Håller helt med din kommentar. Och när barnet är så svårt sjukt att hon inte kan vara ensam i en minut utan att dö, då behövs ju mer än en personlig assistent som kan behöva gå på toaletten eller svimma osv som du skriver. Jag tycker också det låter som att barnet helt ärligt inte hade kunnat uppnå så hög ålder hur mycket de än hade omgett henne med assistenter. Det var oundvikligt att hon skulle avlida med tanke på att hon inte kunde äta, stå, eller göra någonting på egen hand, samt drogs med konstanta infektioner och anfall. 🙁 Någonstans var detta livets sätt att befria henne från lidande.

    Tycker otroligt synd även om assistenten som skuldbeläggs av mamman. Vilket trauma även för denne. Hen var säkert helt slut och somnade av olycka.

      Somnar du när du kör bil och kör på någon är du ansvarig. Samma sak här. Hen borde åtalas och dömmas för dråp. Man råkar inte somna när man är ansvarig för någon annans liv.

    Otroligt synd om assistenten som måste leva med det här, man förstår hur familjen lagt allt på henne. Alla är trots allt människor och kan somna, det var inte direkt meningen. Tragiskt

      Du är ju sjuk i huvudet. Att hon inte gjorde det med vilje spelar väl ingen roll om hon är så omdömmeslös att hon inte tar sitt jobb på allvar. Är man så trött säger man ifrån. Man tar ansvar. Man riskerar inte ett barns liv. Idioti.

        Vet du att hon inte sa ifrån?

          Uppenbarligen inte eftersom hon somnade och barnet dog.

      Ändå imponerad att de inte gått ut med detta tidigare? Känns som måååånga influencers hade hängt ut assistenten med namn å bild DIREKT
      Och DS känns som nån som hade berättat om detta (utan att hänga ut) på ett väldigt bitskt och översittaraktigt sätt. Så hon gick upp några pinnhål i mina ögon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.