Elin Kling – Näringslivets mäktigaste kvinna 2023

Elin Kling, en av original-flunsorna, har blivit tilldelad utmärkelsen ”Näringslivets mäktigaste kvinna 2023” – i kategorin ”Årets entreprenör – en utmärkelse som hon är väl värd. 

Vi kan kalla Elin för en “fd influencer” eller “influencerveteran” för det var trots allt så hon etablerade sig när hon återvände tillbaka till Sverige efter några framgångsrika år utomlands som modell.
2014 gifte hon sig med fotomodellen Karl Lindman, och tillsammans driver de klädmärket Totême, som lanserades i maj samma år, och 2022 omsatte företaget 560 miljoner kronor och enligt utmärkelsen har Toteme nyligen sprängt miljardvallen i omsättning.

Imponerande!
Stort grattis till Elin och hennes framgångar!

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad är reglerna kring reklammarkering på privat konto om man visar upp kläder där och taggar, men klädmärket har eget konto också?

      Beror väl på om det är ett samarbete eller inte, är det ett samarbete som du får betalt för så måste du ju reklammarkera

      Tänker du på Elin Kling, Ebba von Sydow (mästaren av smygreklam) eller ngn mikroinfluenser?
      Bianca måste ju reklammarkera för Caia så detsamma bör gälla om man äger märket.

    När kommer ”nya kommentarer” tillbaka?

      Hoppas också att de kommer tillbaka snart.

      men sidan har inte laggat på sista tiden va? kanske de var orsaken

        Dom försvann i samband med uppdateringen som förstörde denna sida, har bett om detta i månader 🙁

    Börjar på nåt sätt kännas tröttsamt med alla dessa influencerpriser. Saknar pris för årets undersköterska, busschaufför, sopgubbe eller barnskötare eller vad som. För människor som kämpar dag ut och dag på jobb som aldrig kommer ge dem en omsättning på 560 miljoner kronor men som behövs för att samhället ska fungera.

      FYI , priset är presenterat av Dagens Industi. Kan vara därför. Då finns det andra som borde utse sådana priser.

        Ja jag menar inte att dagens industri behöver hylla barnskötare men det är själva konceptet liksom.

      Årets hemtjänst finns tex. Även olika tävlingar i yrkesskicklighet som frisör, grävmaskinist, svetsare, snickare, målare osv. Årets sjuksköterska utses också i olika kategorier. Det brukar man kunna läsa om i tex dagens medicin.

      Detta är en blogg om influencers och då vore det väl lite off topic att göra ett inlägg om vem som vann årets ÖNH-sjuksköterska, eller?

        Jag sa inte att den här bloggen gör fel, bara att konceptet att hylla hittepåjobb är tröttsamt. Enligt mig då, du får tycka annorlunda.

          Jo men andra jobb hyllas också, vilket var det du efterfrågade.

            Ja och nu när jag tänkt efter menar jag egentligen inte att man ska behöva tävla om ”årets” i nån yrkesgrupp heller. Är nog mest bara trött på influencers, hittar ut härifrån helt själv. Men fler mediokra busschaufförer tex kanske borde firas lite oftare.

          Intressant. Jag håller egentligen med dig om att man inte ska hylla hittepåjobb men var ska man dra gränsen egentligen..? Är skådespelare okej att hylla på olika galor? Fotbollsspelare? Musiker? De behöver ju inte heller kämpa dag ut och dag in för att få samhällets nödvändiga funktioner att gå runt..?

            (Jag säger alltså inte att du har fel i din åsikt utan spinner bara vidare på vad som är okej att ge pris för och inte..)

            Nej jag vet inte, jag är väl bara trött på influencers överlag antar jag. Borde kanske hitta ut härifrån ? och jag menar inte egentligen heller att man borde hylla ”årets sopgubbe” som om det vore någon tävling utan kanske bara nån random medioker sopgubbe nånstans. Äsch jag vet inte hur jag ska förklara. Är trött bara på att det hyllas och kastas pengar över människor som egentligen inte gör nåt, och där ingår nog fotbollsspelare också om jag får välja helt själv.

              Härliga du! Tack för dina kommentarer, de gav mig lite hopp om mänskligheten.

          På vilket sätt är att driva ett miljardbolag med ett hundratal anställda ett ”hittepå jobb”? ?‍♀️ den svenska avundsjukan är verkligen det osexigaste som finns.

      Det finns Yrkes SM och VM.

      Håller med. Vanliga arbetare gör ett bra och viktigt jobb. Men uppmärksammas för lite.

      Men allt det där finns ju redan på olika företagsgalor, LMFGI.

    Imponerande ! Tror grejen med ” en annan sysselsättning” vid sidan av influenser-arbetet kommer bli viktigare och viktigare . Influenser eran kommer försvinna, och att få intäkter via ett samarbete med Nelly har snart sett sina dagar. Klockan tickar.

    Idag kommer falskskratten eka över Mollösund där en viss bloggare med sin stekare har sin 50 års fest. Arvingarna kommer garanterat vara där med den osköne casperdockan i spetsen. Folkmusik kommer gästerna få höra tills öronen blöder, helst hade 50 åringen velat ha dit Nordman enligt sin blogg.

      Får man gissa det kommer förekomma blommiga Ellostält på den festen tro? Plus bildkaskad på alla ”kändisar” som uppvaktade, den i månader, omtalade dagen, av föremålet för festen, själv…

      För att inte tala om dagens outfit. Är det verkligen denna klänning som hon fått uppsydd? Så märkligt.

    Jag gillar inte ordet ’mäktigaste’ i sammanhanget. Hur låter utmärkelsen ‘årets mäktigaste man’ – obehagligt enligt mig.

      Håller helt med. Låter daterat och förtar liksom lite prisets motivering.

      Fast det brukar ju också utses.

    Utmärkelsen ”Näringslivets mäktigaste kvinna” tog Dagens industri över 2020 från systertidningen Veckans affärer som lagts ned.
    Det var detta pris som Isabella Löwengrip och Kerstin Hessius delade 2018.
    Elin Kling har varit och är duktig. Resan från Style by Kling och till idag är bara att gratulera till.

    Oj hade glömt bort henne

    På tal om Elin Kling. Never forget den här intervjun: https://www.cafe.se/elin-kling/
    Elin Kling inspireras av ”indianstilen”. Det var andra tider så att säga…

      Ja.., alltså det är ju förvisso 15 år sen, fast ändå…Sen säger hon sig, då, vara en ”enkel & glad” person. Nu verkar det ju mer som hon vill framstå som ”svår”. Tittar man på bilder av henne och hennes man i reportage om företaget, blir man ju nästan full i skratt av hur svåra & businessaktiga de vill framstå, de klassiska bilderna, grav allvarliga med armarna i kors, lutad mot ett skrivbord, en sån otrolig kliché.. Hon gick lite från att vara färgstark & tog ut svängarna, till stram &, i mitt tycke lite färglös i sin stil & uttryck. Den stilen, ”the Scandi style”, säljer utomlands just nu.

      Störde mig alltid på att hon vägrade erkänna att hon fick massa hjälp av att hennes styvsyster Cecilia Blankens jobbade inom media på den tiden. Det är ju inte konstigt att hon kom in genom kontakter, men att inte medge att hon fick fördelar är arrogant…

        Trodde det var exakt the other way around;)

    Hade helt glömt bort Elin Kling, kul.

    Jag startade ett eget litet företag i slutet av sommaren och vid årsskiftet firade jag att jag hade gjort en vinst på 100 000. Väldigt oimponerande när man ser Totemes siffror, haha. Nåja, jag var glad i alla fall 😛

      Är väl en jättebra start, man måste börja nånstans och att bara att starta upp något och att det bär sig, är i min bok en stor bedrift!? Deras kläder är sjukt överprisade i mitt tycke, men nischar man in sig och har ett troget kundklientel sen innan, så finns det ju alltid folk som är villiga att betala. Pendeln svänger dock som alltid, folk tröttnar och då gäller det, om man fortsatt vill ha in (stor)vinster, att hänga med och prestigelöst anpassa sig. Ta Odd Molly tex. som sålde som smör för länge sedan, börsnoterades och när folk tröttnat körde de ändå på i samma stil och hamnade i konkurs..

    Visste inte att Elin var modell utomlands?

    Jag har dock hört från folk som jobbar med henne att hon är en martyr. Tydligen skäller hon och hennes kompnjon på anställda och det är extrem smalhets. Man måste äta nyttigt eller inte alls och modeller i strl 34 kallas för tjocka. Anställda behandlas jättedåligt men vågar inte tala ut för att de riskerar att bli uteslutna ur modebranschen. Har hört detta i flera år och är så förvånad över att det inte kommit ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.