Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill  

Förlåt, jag har skrivit bok hela dagen.

306 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag hade en så bra långhelg. Länge sen jag skrattade så mycket, spenderat så mycket tid utomhus, umgåtts med människor, ätit gott och allt har bara varit magiskt. Hade glömt bort hur mycket energi naturen ger med alla djur, fågelsång, promenera ensam och solen.

    Vaknade idag 05:30 och var pigg, åt frukost, diskade och plockade lite hemma innan jag gick till jobbet (min morgon brukar inte se ut så i vanliga fall). Hade så bra känsla och var fylld av glädje efter helgen. Efter en timme på jobbet är det som bortblåst och när jag kom hem började jag till och med gråta. Jag förstår inte ens varför..

    Vill inte gå till jobbet imorgon. Vet inte hur jag ska överleva till semestern och den börjar vecka 26, inte alls långt kvar men fy fan.. Vet inte varför jag känner såhär, vet inte varför jag inte trivs.

    Jag ville bara gnälla av mig lite.

      Vad jobbar du med, vad är det som du inte trivs med? Så ska du inte behöva ha det.

      Känner igen mig i det du beskriver. Kan det vara så att det helt enkelt beror på att du fått en liten försmak på hur livet kommer att se ut under din semester, och när du kom tillbaka till jobbet så kom vardagen som en käftsmäll?

      Kan du försöka se det som så att en avklarad arbetsdag = en dag närmare semestern? Det kanske kan hjälpa att lindra de värsta ångestkänslorna.

      Kan det vara dina kollegors energier?

    Vad blir ni glada av att se på sociala medier?

      Djur som är lyckliga

        Människor som tar hand om djur. Älskar det. ❤

        Rekommenderar starkt 1bike1world ❤️❤️

      Inte mycket faktiskt.
      Men han Simon som arbetar mot sexköp gör mig glad. Eller glad kanske är fel ord men det känns bra att veta att det finns vettiga människor som kämpar. Sociala medier är så fyllt av människor som vill synas och höras och det är inte min kopp te. Sen gillar jag av någon anledning konton med tårtor och bakverk som är som konstverk 🙂

      Ian Rae. En äldre man som gör små låtar till gulliga djurklipp. Otroligt rart.

        Men vad gullig han var!
        Blev tvungen att leta upp honom och man blir ju glad in i själen ❤️

          Letade också upp honom, kan dock inte lyssna nu för har inga lurar och sambon sover bredvid, men ser fram emot att han ska dyka upp i mitt flöde. 😀

      Jag följer ett hundratal olika konstnärer och illustratörer som visar upp sina verk på Instagram. Det är en salig blandning av motiv, tekniker och medium i mitt flöde som alla skänker mig glädje, idéer och inspiration.

      Många delar även med sig av hela processen av sitt alster, från tomt ark till färdig målning. Det är något speciellt med att se hur teckningen, målningen eller illustrationen börjar ta form, hur detaljer arbetas fram och hur de går tillväga för att uppnå önskat resultat.

      Om det inte vore för all denna magnifika konst så hade jag nog tagit bort mitt konto på Instagram för länge sedan.

      Jag gillar konton som Jimmy Dart (stor på TikTok/Instagram) som överraskar främlingar med främst pengar och för samtal med dem. Sedan kanske det är stageat men berörd blir jag.

      Eller konton där man pratar utifrån en enda fråga: Vem var din första kärlek?
      Humansofny är en annan favorit.

      Så människomöten är väl det enkla svaret, särskilt när äldre människor är involverade.

      Blir även glad över nörderi där man samtidigt lär sig något, som kontot liket_efter_döden eller konton som snackar om kyrkor och dess historia.

      Grisar, marsvin och andra söta djur. ♡

        Oj kommer inte ihåg namnet men finns filmer om en familj som har massa marsvin och som bor i en lada med höns. Jättegulligt. Och dom har jättestor trädgård till dom. ?

      Single dad of four och andra som städar maniskt?

        störde mig på honom på nåt sätt. så dryg i, sina lives och präktig på något sätt ?

      Patrick Conley som har svartbjörnar i sin trädgård. Björnen som fått ungar för säsongen hänger i hans trädgård, gör besök på hans veranda mm.

    Är ni kompisar med era kollegor? Så pass att ni umgås på fritiden osv?

      Nej! Men önskar jag hade såna kollegor ?

      Ja men de är få. 🙂

      Nej, jag gillar att hålla jobbliv och privatliv separat. Men så klart hälsar jag ju om vi stöter på varandra utanför arbetsplatsen och är med när vi har tillställningar för att avsluta arbetsåret, fira julfester och pensionsavgångar t.ex.

      Nej, har aldrig umgåtts med en kollega på fritiden.
      Har en kollega som jag brukade smsa mycket med och ibland prata i telefon med. Både roliga saker och hade internskämt men även stöttade varandra då vi båda mår dåligt i perioder. Nu hörs vi knappt alls. Vi sitter fortfarande mitt emot varandra på jobbet, men pratar inte ens lika mycket på jobbet heller.

      Umgås du med kollegor på fritiden?

      Nej, men vet att många kollegor ibland ses efter jobbet på en AW osv, men det är inte min grej. Jag gillar att vara för mig själv på jobbet, så har inte skapat några sådana vänskaper.

      Ja! Inte med alla men med ett par.

      Ja, med flera. Inte alla såklart. Vi umgås regelbundet ??

      Nej nej. Nöjer mig med att min bästa jobbkompis är just jobb-kompis. Vi vet typ för mycket om varandra för att kunna umgås utanför jobbet? hade blivit skumt haha

      Ja men inte med alla men en av dem ser jag som min bästa killkompis trots att vi inte bor i samma stad nå mer ?

      Ja, ett par stycken. Känner inga i staden jag bor förutom de jag jobbar med.

      Ja absolut. Flera av mina vänner är från tidigare jobb också.

      Några stycken i perioder ibland en, det varierar lite beroende på hur man jobbar och vad som händer i ens liv. Jag tycker det är mysigt med nån som känner en. Vissa har jag jobbat länge med så det känns som att det naturligt bara gått över till vänskap.

      Bara gamla kollegor från förra jobbet. Vi var många i samma ålder som började samtidigt, ganska unga o ”växte” upp i branschen tillsammans så vi blev väldigt nära. Är nu på nytt jobb sen ca 3 år och umgås inte med någon, går helst inte ens till kontoret om jag inte måste.

      Är ungefär 500 anställda på min arbetsplats så givetvis inte med alla. Men med en handfull ungefär. Och en är min allra bästa vän nu.

      Nej, men med vissa skulle jag vilja ha den relationen.

      Nej, inte varit kompis med kollegor på flera år. ☹️ Har nog svårt att bli för nära kollegor sen jag blev kompisdumpad av en ”kompiskollega” för ett tag sen. Får jobba på det för det är sjukt kul när man hittar kompisar på jobbet ?

      Ja 100%!! Vi har gått igenom en tuff tid och backat varandra genom omorganisationer och kaos. Vi chattar utanför jobbet, gör planer på fritiden utöver våra regelbundna AWs. Vi och våra respektive umgås en del så vi är numera som ett kompisgäng som alla lärde känna varandra på jobbet. Några har nya jobb men är lika inkluderade fortfarande. Älskar dem!

      Ja, har 2 st jag umgås med privat. Tycker det är bekvämt att umgås med nån med samma yrke som förstår varför man inte alltid är full med energi eller på topp.
      Innan jag träffade dom 2 så orkade jag inte umgås med nån annan i stort sett då jag lägger mkt tid på jobbet. (Obs, trivs med att leva så, har inget större behov av stort umgänge)

      1, som jag känt i flera år genom min sambo. Hon tipsade också mig om jobbet som hon jobbar på.
      I sommar ska jag ut med yngsta kollegan, lite pinsamt dock att de är 16år mellan oss.. men de är väl coolt tänker jag om ungdomen vill hänga med en trött morsa på 35 bast & dricka drinkar.

        Äh det är la coolt att man kan bli vänner trots åldersskillnad ? ena kollegan jag umgås med är 18 år äldre, andra är 13 år yngre och vi alla tre funkar jättebra ihop (alltså 31 års skillnad på dom två andra).

      Ja! Några i min grupp är jag jättetight med. En kvinna som hade kunnat vara min mamma och jag är jättenära och ringer varandra ofta.

      Jag lever ihop och har barn med en av dom!?

    Camilla, hur långt har du kommit med boken? Kommer sen släppas i år? 🙂

      Jag håller på med slutet på råmanuset. Tanken är att boken ska släppas i höst.

    Tips på något bra ställe att beställa ett kostschema ifrån? Eller nån profil som delar goda och nyttiga recept

      Har sett folk göra såna med AI ?

      Skulle verkligen rekommendera shapeuup.se! De har varit ett grymt stöd. De räknar ut hur mycket du ska äta utifrån dina behov och så får du en mat”bank” för varje måltid så får du komponera ihop själv. Väldigt flexibelt!

    Hemmaknep för att stilla den jävla klådan från svamp i underlivet? Kör redan bomullstrosor, tvättar inte med tvål osv. Äter sparsamt med socker och luftar så gott det går. Jag är gravid så kan inte använda svampläkemedel.

      Fil eller yoghurt.

        Nej nej.

      Det finns svampmedel man får använda som gravid ju? Men kokosolja är mitt bästa tips annars! Och ha helst inte ens trosor utan typ lösa pyjamasshorts eller nattlinne utan trosor så fort du får chansen.

        Kräm ja, men inte kapsar eller tabletter väl?

      Det kan hjälpa något att ha yoghurt eller filmjölk i och runt området. Blir ju lite kladdigt tills det torkat men värt ett försök kanske? 🙂

      Testa inotyol salvan! Den hjälper verkligen

        Naaaj! Inte Inotyol! Svamp gillar varmt, fuktigt och mörkt. Inotyol göder svampen. Sorry, men jag är oense. Jag tänker lactacyd, luft o kanske ngt surt, typ naturell yoghurt.

      Lokalbehandling med Canesten fubgerar under graviditet, dock bör man alltid rådgöra med sin BM eller läkare först. Att yoghurt och fil lokalt skulle hjälpa är en myt, dock är kost rik på lactobaciller positivt för en balanserad vaginalflora

        Myt? Nja, kanske inte botar något men det kan absolut dämpa klådan om än tillfälligt.

          Nej det dämpar inte. Verkligen inte.

      Kokosolja!
      Äppelcidervinäger utspätt med vatten!

        Instämmer. Körde denna när jag var gravid.

      Efter tvätt (vatten dårå) så smörj med mandelolja. Fick tipset av min gyn och har icke gjort något annat än det sen dess (förutom om det behövts ngn form av medicin, förstås).

        Du kan använda canesten, fick jag rekommenderat av min barnmorska. Har samma problem

      Jag tycker att babyolja fungerar bra!

      Jag hade sån jävla klåda att jag höll på att bli tokig, fick nåt fel på ph-balansen under båda mina graviditeter och svamp av det. Fick till slut någon receptbelagd engångsbehandling i tablettform (minns ej namnet) men det hjälpte. Fråga mödravården.

        Ja finns en tablett. Förut var den receptfri. Men jag beställde på familjeapoteket från Finland utan recept. Jättebra.

          +1 på den. Hjälper snabbt och varaktigt! Diflucan.

          Jag har beställt därifrån också men nu fungerar inte sidan. Nån som vet nån finsk sida att beställa ifrån?

      Aloevera. Den från apoteket som innehåller nästan 100% aloevera. Funkar svin bra när det kliar.

        Neeej inte aloe i undelivet. Testade och höll på att tappa musen. Satan det sved!!

          Jag tycker inte att det svider nämnvärt. Klådan försvinner ju helt dessutom.

      Apotekets intimgel är ganska svalkande och skön. Vet inte om det är så stor skillnad mot vanligt glidmedel, men så fort det bränner pga torrhet tycker jag den hjälper.

      Jodå! Canesten fick jag använda! Kööööp ?

      En kollega tipsade om att tvätta med grönsåpa, har inte testat själv så vågar inte gå i god för det, haha.

      Ett tips är att tvätta trosorna i 90-grader, ja det sliter på dem, men svampsporerna dör.

        Tvätta INTE med såpa!!! ?

    Vad tror ni är anledningen till att så många influencers slarvar med att reklammärka sponsrade inlägg?

      Lathet och brist på konsekvenser.

        Håller så med i detta! Med tanke på vad influenserna tjänar på samarbeten borde straffet va därefter när dom inte följer det som krävs.

      Allt ska gå snabbt och smidigt.

      För att det värsta som händer om man missar är att Bloggbevakning gör ett gnällinlägg om det. Och det drabbar absolut ingen annan än läsarna här inne som blir uttråkade till döds av det där tjatet.

      Man vill mörka att man är köpt, pga det är lite pinsamt (:

      Kanske lite opopulär åsikt men just hetsen med att reklammärka rätt ? Stör det er som bara nöjesläser så mycket egentligen?

      Jag menar, jag fattar ju att de får betalt för att visa produkter och att nästan allt som görs är samarbeten och reklam?
      Jag tänker nog att så fort en produkt nämns att det är ett samarbete och då kan ju jag välja att inte tro på influencern eller bara scrolla förbi om det är en story?

    Skulle vilja få lite tips och inspiration på en present! Gärna om ni själva gett en liknande present.

    Vår treåriga tjej ska få ett småsyskon. Vi tänkte ge henne en present i samband med att vi presenterar henne för bebisen. Trodde inte att det skulle vara så svårt att hitta på något ? det ska vara något lite extra, inte ”bara” ett gosedjur typ. Men det får inte vara för stort heller kanske? För jag har någon bild av att paketet kan ligga vid bebisen liksom.

      Har ni köpt böcker om att få ett syskon?

        Bra förslag! Nej, har faktiskt inte hittat någon bra än. Har du tips?

          Anonym 20:43
          Jag googlade och fick fram denna listan
          https://www.bokino.se/artikel/barnbocker-om-att-fa-syskon/

            Haha jo googla kan jag också men har inte stött på någon som jag tycker verkar bra och man kan ju tyvärr inte bläddra i böcker över nätet så jag var mer nyfiken på om du hade tips på nån syskonbok du själv tyckt var bra till dina barn ?

              Har tyvärr inga tips på böcker.

              Munbästabok har specialanpassade böcker och en handlar om att bli storasyster, man döper boken själv och designar karaktärerna osv och kan bläddra igenom hela boken innan man beställer.

                Eller man döper ju boken efter barnets namn liksom, typ ” Anna blir storasyster”

                Och menade såklart minbästabok och inte mun ?

                Jag och mitt barn gillade ”Puck får ett syskon”, tror jag den hette ?

              Vi har läst typ alla ?

              Men skulle rekommendera ”boken om att få syskon”

              Brukar finnas en syskon-hylla på biblioteket också!

          Uno i mammas mage är bra!

      Jag fick välja present själv när jag fick min lillebror (var knappt 5 år), valde en bäbisdocka (som jag döpte till Linda haha).

      Varför tycker du inte gosedjur? Det tycker jag är en fin idé annars. Älskar inte barn gosedjur?

        Haha jo det är väl inget fel på det egentligen men hon har såå mycket gosedjur och jag tror då att hon bara kommer bli glad en liten stund och sen glömma den typ haha.

        Bebisdocka var min tanke!! Men så fick hon en alldeles nyligen då hon fyllde år. (Gud låter som att hon är jättebortskämd, haha. Men vill så gärna att hon ska associera bebisen med att hon fick nåt som gjorde henne jätteglad).

      Vi köpte en fin dockvagn med tillhörande skötväska och det var en succe. Vår tjej var bara 18 månader när lillebror kom men ville ändå gärna leka mamma och härma oss i omhändertagandet av bebisen.

        Åh bra förslag!! Ska definitivt överväga det! Vi bor rätt så litet dock så det är nackdelen med stora leksaker.

          Ja, samma här egentligen men det är en liten sittdelsvariant från Konges slöjd. Den är mycket mindre än de vanliga modellerna med liggdel. ?

          Har sett bärselar till dockor, ser så himla gulligt ut när dom vill bära sin docka samtidigt som syskonet är i sele. Om ni har ont om plats och hon just fått en docka tänkte jag.
          För vår äldsta var syskonet i sig bästa presenten. Sitter ofta med sin lilla docka och ammar samtidigt, också så gulligt haha

        Åh jag tyckte det var så gulligt när jag just fått bebis nr 2 och min 18-månaders ammade sin docka och sa samma saker till dockan som jag brukade säga till dem.

      Ett silver armband med lång kedja så hon kan justera det ju äldre hon blir.

      Kanske en liten bricka som det står ”syster” graverat på.

        Åh vad fint det lät! Du tror inte hon är för liten för smycken dock? Det är mitt första barn så jag vet inte haha men känns bara som att en treåring kanske inte ”borde” ha smycken?

          Jag hade smycken när det var kalas, eller gick ut och fikade. Lugna tillfällen. Ett smycke för ”fint” tillfälle, och något hon säkert kommer vilja använda själv när hon blir äldre.

          Ett smycke behåller man ofta hela livet. Köp ett likadant som födelsegåva till syskonet. Fast bror om det en pojke?

            Det låter så gulligt. Började googla direkt haha. Har du kanske något förslag?

            Ja viktigt att hålla isär könen så det inte blir fel

              Ja det vore väl konstigt att kalla sonen för syster?

              Hahaha men va? Skulle man inte kunna skriva ”bror” menar du? Om du hade en dotter och fick en son; skulle du inte säga lillebror då?

      Vår son hade spanat läääänge på doddo-mjukis och då syster föddes och han kom och söka hem henne från sjukhuset så ”gav” hon den till honom, han blev super glad och gillade henne från start ??‍♀️?

        Åh exakt den upplevelsen jag vill ge!!! Så fint! Och vad kul att han hade något som han önskat sig.

        Vår tjej har liksom inte kommit till det stadiet att hon kan säga vad hon vill ha. Det som gör det så himla svårt. Är vi i en leksaksaffär springer hon runt och tycker allt är spännande och kul..

          Ja det var väldigt mysigt och fint ? han var endast 2.5 men man såg i hans ögon hur de tindrade i butiken då vi kollade runt samt hemma gick han runt och pratade om den ? så han var super lycklig ?

        Är ”söka hem” en finlandism?

          Ja, det är det nog, min man är finlandssvensk, så har plockat upp en hel del har jag märkt med alla år då vi varit tillsammans ? så märker inte själv alltid då jag pratar/skriver..

            På vissa håll i Finland säger man söka då man menar hämta.

      Jag fick en docka när min lillasyster föddes. Har kvar Lillisn idag, han fyller 35 år i oktober. Jag var 1,5 när syrran föddes men mamma har berättat att jag tog hand om min bebis när mamma tog hand om syrran.

      Mim dotter skulle fylla 3 strax efter lillan kom. Hon fick en docka, med vagn och så. Då kunde hon göra samma sak med sin docka som jag med lillan. Blev inte lika många ”vänta”. Hon var ju engagerad och delaktig. Sen när vår nya gruppdynamik hade satt sig så vad det inte mer än så. Så det är mitt tips, om inte också kanske mer ge lite egna stunder där det nya syskonen får vänta, det kanske är bästa presenten då och då. ??

      Tips på böcker; gå till biblioteket och kika på böckerna där, fråga barnbibliotekarien om tips. Det finns många fina. Då har du lite koll inför köpet.

    Jag beställde två paket. Valde postombud och igår fick jag mail om att de var skickade och idag hade de kommit fram. Bara att kommer de till postombud får man ju sms, jag fick bara mail. Har även postnordappen.
    I mailen och i appen står det att paketen har levererats till min postlåda. Men jag hade inga paket i min postlåda.

    Jag har inte varit med om detta förut. Så vad kan ha hänt med mina paket?

    Har brevbäraren lagt dem i fel postlåda eller kan postlådan ha varit för litet och de finns hos ombudet? Har inte hört av mig till kundtjänst än, men får väl göra det annars? Är det postnord eller företaget jag hör av mig till i så fall???

      Hae du en postlåda för morgontidningen?
      Om man har två postlådor så kan ibland paketen hamna i lådan där man får morgontidningen.

        Nej jag har bara en, typ 8cm högt, lite bredare än ett a4 och lite längre än ett a4.

          Kan vara så att du går meddelande i morgon.
          Om du inte får det så ring till postnord och hör med dem. Var dock beredd på att du kan få vänta länge i telefonen.

            Får hoppas på det. Dock får jag bara post varannan dag men hoppas det kommit till ombudet i så fall.

            Vet andra gånger, kom jag på nu så jag har varit med om liknande (utan avisering på mail dock), så har jag fått en handskriven avi där brevbäraren(?) skrivit att paket finns att hämta hos ombud, då är det väl precis att paketet inte fått plats antar jag. Men jag väntar och ringer postnord annars. Tack??

              Men varför åker du inte bara till ombudet och kollar?

      Låter konstigt. Om du valt att få paketet till ombud ska inte brevbäraren ha med sig det ut överhuvudtaget. Så sorteras det i ett helt annat flöde. Vilken tjänst har avsändaren använt? Varubrev, my pack kollekt, my pack home small? Olika paket har olika villkor för hur de ska hanteras av PostNord.

        Jag vet. Hade absolut inte valt hemleverans och det vet jag med 100% säkerhet för jag är löjligt noga när jag går igenom mina beställningar. Vet inte vilken tjänst de använt, men jag fick sms idag ”ditt paket kunde inte delas ut. Finns hos ombud”. Så det är ju bra och problemet är ute ur världen. Tycker dock ändå det är konstigt att det stod att det var levererat hos mig igår när det inte var det.

      Samma sak hände mig men mitt paket låg däremot i min postlåda trots att det var beställt till ombud.

        Ja det har jag varit med om också men tror att vissa paket som är små nog ändå lämnas vid ens postlåda?

        Nu har jag inte hunnit hämta ut mina paket än så jag vet inte hur de ser ut, men då det är tre plagg så bör de inte ligga i kartonger iaf?

    Läste om pdotters kompis vars barn fått cancer?? vilken mardröm!! Kan inte den här jävla sjukdomen utrotas nuuuu

      Aj…., det gör så ont. Älskade barn ????

      Det är ju vi som göder den. Och ingen är beredd att göra de som krävs för att utrota den. Kost och livsstil bl a.

        Klumpigt skrivet just här. Det är ett barn som blivit drabbat så det beror knappast på livsstil.

        Dessutom finns det flr många cancervarianter som inte alls har med hur du lever att göra.

          Barn kan också ha dåligt livstil. Vad fan tror du barn är är gjorda av guld eller ?

          Varför har alla blivit sånna jävla snowflakes som blir kränkta av minsta grejj. Enda Alice nämnde är att vi måste vara beredda att ta vara på vår hälsa. Alla måste inte kommentera med ”kärlek, positive vibes, love LOvE , LoVE” blah blah blah, så jävla cringe

          Hade förståt om trådstartarens egna barn hade fått cancer, då blir det just förstås känsligare ämne och man bör tänka lote extra vad man skriver, om man ska nu vara kritisk

        Tror du verkligen på det själv?
        Hade en vän som verkligen var
        ” renlevnadsmänniska” Hen fick cancer i magen och dog strax efter hen fyllt 50

    Nonchalans, ADHD eller brist på kunskap.
    Skrev ADHD med kärlek eftersom att de jag känner med ADHD skulle kunna missa något sådant för att det går lite för fort ibland och mycket som snurrar i huvudet ❤️

    Någon som använt en sån där ”sten” som man skrubbar benen med istället för att raka? Ser ut som att man peelar huden så all eventuell bränna också försvinner? Får reklam om såna där överallt ?

      Funkar absolut inte. Du kan lika bra stryka baksidan på en hårborste mot benen. Tog bort exakt noll hårstrån.

        Beror nog på vilket märke man använder kanske. En jobbarkompis har använt en sådan och fick bort allt hår på benen jätteenkelt, tyckte att det var skitbra.

          Eller snarare på hur grovt hår man har. Köp inte om ni inte är redo att kasta pengarna i sjön.

      Man får gnugga på som satan. Det tar bort håret men för mig växer det ut igen efter typ ett dygn och känns stubbigt ? Dessutom blev huden galet irriterad och rödprickig/flammig på stora partier, inte nice!

    Såg precis en video med Anis och en dejtingcoach. I den säger han att i hans tidigare relation var tjejen väldigt intresserad av synas på olika tillställningar och att hans nuvarande tjej inte har ”planer på att bli influenser”. En liten pik mot Filippa kanske? Var hon influenser innan de träffades?

      Ja absolut pik. Hon var inte det utan blev känd genom honom. Var ju väldigt uppenbart att hon var tillsammans med honom av fel anledning. Utseendemässigt inte minst en miss match.

        Eftersom hon är kompis med Alice S så var hon dock rätt igenkänd i influenserkretsar innan Anis. Absolut, hon fick följare genom anis, men hon hade redan ganska mycket följare innan honom 🙂

          Vad klassar du som mycket följare? Hon hade typ 8k men fick nästan 50k under deras relation och sedan mer, allt som hon fått nu är efter att hon avslöja sin graviditet.

            Ja men graviditeten var ju inte Anis förtjänst

      Kanske, kanske inte, vem bryr sig ?

    Ni som har ett barn men önskar skaffa ett till, men er partner inte vill ha fler barn. Hur har ni tänkt? Har ni kunnat släppa tanken på fler barn? Hur har ni annars kommit överens?

      Vi ville absolut inte ha fler barn efter första! Men när han närmade sig 4-5års åldern kunde jag tänka mig en till, men hade inte en jätte längtan.
      Jag var så jävla less på jobbet under en period, men ville inte studera eller göra något annat. Där & då kände jag bara en stor lust till att skaffa ett till barn. Sambon ville inte, men övertalade genom att hur duktiga föräldrar vi är nu och att vi kan de här. Idag är hon 1,5år. Och sambon är faktiskt mycket lugnare som 2 barns far än innan. Dottern gjorde oss gott & sonen är en jätte bra storebror (5,5 år mellan dom)

      Släppte aldrig tanken. Efter fem års prat om syskon gick han med på ett.

      Det tog 3-4 år av att jag kände mig ledsen över att inte försöka få till ett syskon (han vägrade). Sen gick det sakta över.

    Vad är era åsikter kring cannabis? Både i fråga om legalisering men och som berusningsmedel eller vad som helst egentligen!

    Jag själv är för någon form av legalisering men med liknande som systembolag med åldersgräns där staten kan ta skatt och kunna lägga på beroendevården t.ex.
    Men jag själv brukar också cannabis relativt regelbundet så är nog lite partisk i frågan.
    Tycker alkohol är ett värre berusningsmedel än cannabis, har mycket erfarenhet av båda och kan säga att jag aldrig sett någon ”fylle-slåss/fightas” när cannabis varit berusningsmedlet under kvällen.

    Men jag är öppen för diskussion och vill höra lite olika åsikter! Detta är en fråga som kommer mer och mer på tapeten och vi måste börja våga prata om det. ??

      Tycker det luktar äckligt och är väldigt emot att folk använder det för kul. Är inte för legalisering som det är i USA. Däremot kan jag tycka att det bör vara lagligt för allvarligt/dödligt sjuka, typ cancer, för att hjälpa smärta och främja aptit. Men inte annars.

      Jag skulle möjligen kunna vara för medicinsk cannabis om man finner att det är mer effektivt än nuvarande behandling för någon sjukdom. För legalisering av privat bruk är det dock nej från min sida, vilket främst grundar sig i att jag sett så många närstående drabbas av tragiska utfall i och med missbruksproblematik. Jag förstår resonemanget i att ”alkohol är värre”, men jag kan inte påstå att jag finner friheten kring alkohol särskilt logisk heller.

        Belle jag håller med dig.
        När det gäller som läkemedel som man får på recept är jag helt för. Samt att de över 18 får köpa det i särskilda butiker med tillstånd att sälja över disk.

      Min ända åsikt är att jag blir trött på folk som röker det utanför mitt öppna fönster. I övrigt skiter jag i vilket.

      Jag ser inte att Sverige svänger nämnvärt i sin narkotikapolitik under de närmaste 10-15 åren, så jag accepterar läget och besöker i så fall platser där det har laglig, eller nästintill laglig status. Inte så mycket för laglighetens skull utan snarare för kvalitetsstämpeln och att inte behöva finansiera någons blodiga verksamhet.

      Slutade dricka alkohol för ett par år sedan men njuter gärna av en cocktail av cannabis, bensodiazepiner eller opiater någon enstaka gång per år. Nu tänker säkert någon ”herregud vad tragiskt missbruk är”, men det är långtifrån ett missbruk. Knappast ens ett riskbruk att tala om.

        Tänker inte missbruk men definitivt ett riskfyllt projekt, att kombinera benzo och opiater är farligt på en helt annan nivå än att röka cannabis. Och att det gått bra hittills, att du vet vad du gör, är inget argument för att det är en bra idé. Det går oftast bra tills det går helt åt helvete.

          Kombinationen av bensodiazepiner låter som något kannibalkocken skulle ägna sig åt och aldrig något jag ens övervägt, därav ”eller”. Som sagt rör det sig endast om något tillfälle per år.

          Jag förstår delvis att människor med direkta erfarenheter av blandmissbruk eventuellt studsar över beskrivningen men det här är inte ett mer riskfyllt beteende än mångas vardags- eller helgbestyr.

            Det är ett betydligt mer riskfyllt beteende än de flesta ägnar sig åt, att du påstår motsatsen låter tbh som klassisk fall av förnekelse, något som många som brukar/missbrukar droger ägnar sig åt. Blev själv kallad moraltant när jag försökte prata med en vän som också bara använda droger ”någon enstaka gång ibland för det är härligt” om riskerna. Hen lever inte idag.

              Maratonlopp, bergsbestigning, padi-dykning eller bara en drängfylla i oberäkneligt sällskap.

              Det är en sak att vara bekymrad när det finns fog för oro, men nu låter det mest som att du projicerar egna erfarenheter från relationen med din framlidne vän.

        Ingen tanke på vad drogerna gör med din hjärna? Har du träffat på vraken som brukat i typ 20 år?

          Absolut! Jag har tidigare arbetat med socialförsäkringsfrågor och har bekanta med långtgående besvär av missbruk. Dock förstår jag inte varför du lyfter fram ”vraken” som representativa i det här fallet. Lite orättvis jämförelse, no?

      Jag är också helt klart för en viss legalisering. Jag bor i Malmö, med allt vad det innebär med närheten till Köpenhamn och Christiania, och det påverkar såklart min inställning i allra högsta drag. Här är det inte uppseendeväckande om någon röker på, oavsett om det sker i gathörn, i parker eller på fester. De flesta vet att det är skillnad på gräs och heroin, allt är inte dödsknark eller nArKoTiKa. Och via mina erfarenheter anser jag med full övertygelse att alkohol är ett ”tyngre” berusningsmedel som leder till fler destruktiva konsekvenser. Problemen som gräs främst leder till på samhällsnivå, anser jag, handlar om gängvåldet som uppstår i och med den illegala (och samtidigt, väldigt lönsamma) försäljningen.

      Emot legalisering för nöjets bruk. Jobbar inom psykiatrin och ser dagligen vad det kan göra med folk. Tycker det är skrämmande hur många glorifierar denna drog.

        Kan bara instämma. Jobbat inom psykiatrin och inom boendestöd. Så många som får lida ett helt liv för att de rökte på lite som unga. Förvånad att inte fler oroar sig för vilka konsekvenser det riskerar att leda till – även för de som inte brukar jättemycket och jätteofta.

        Håller med. Jobbar också inom psykiatrin och cannabis ställer till det för patienten men så väl för anhöriga…

          Håller med. Jobbar inte inom psykiatrin men hade en arbetskamrat (utomlands) som cannabisen triggade en psykos för. Fattar inte alls varför det skulle vara lagligt.

        TACK

      Absolut emot. Farligt för hjärnan. Hur kan man missa att läsa om hur många som fått hjärnskador.

      Har brukat tidigare (pga expojkvänner) men är inget fan. Får ångest av det och gick även upp i vikt under den tiden, ja det hände att man åt tills man nästan ville spy. Mitt ex hade rökt sen tonåren och det var så tydligt hur pantad och trög han blivit av att ha missbrukat så länge. Tog mitt förnuft till fånga och gjorde slut med killen, och bestämde därefter att det är ett stort nej att en framtida partner brukar cannabis! F.ö. vill jag också inflika att man absolut kan vara beroende, mitt ex kunde inte sova utan det utan låg bara och svettades extremt mycket.

      Är inte för en legalisering.

      Med tanke på hur vanligt det är med psykoser i samband med droger (bl.a knivhögg
      en 16-årig kille i Västerås oprovocerat två personer en morgon förra sommaren under påverkan av cannabis, för att bara nämna ETT exempel) har jag svårt att se de stora fördelarna med att legalisera droger som t.ex. cannabis…

        Oj, ETT exempel. Jag kan lista oändligt med fall på mord, våldtäkter och annan skit som är gjorda under påverkan av alkohol. Jag förstår inte din logik?

          Men då är väl argumentet att förbjuda alkohol också? Inte att göra en till sak lagligt som kan få ännu fler att göra dumma saker? Så förstår inte din logik.

            Jag ser heller ingen logik i att alkohol är lagligt och cannabis inte. Dumma saker som att käka för mycket godis och skratta åt dåliga filmer tänker du på då eller?

      Tycker det är svårt. Men jag är nog mer emot än för. Men det beror nog mest på egen negativ erfarenhet, fick min första panikångestattack när jag rökt cannabis och fick sedan kämpa med den sjukdomen i många år. Ett ex brukade även cannabis och det var bara så deppigt hur den drogen påverkade honom konstant, trött och loj och dimmig.

        Är det på riktigt svårt? Droger förstör hjärnan.

          Det tycks vara jättesvårt för många att kategorisera olika sorters droger, narkotikaklassade eller ej. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är alkohol (av drogen etanol, reds. anm.) mer skadligt än heroin.

      Jag är helt klart för legalisering och att det borde vara ett liknande system som Systembolaget, en toppenidé då man tar bort en stor inkomstkälla från de kriminella och istället kan dra in pengar till staten som sedan kan läggas på att hjälpa de som är beroende av div. substanser. Cannabis är absolut inte värre än alkohol, speciellt om man tar bort det kriminella i det! Jag röker förövrigt inte cannabis själv.

      Jag är för legalisering. Punkt

    Har funderat, då andra kända blivit fast för att ha bedragit sin partner så blir de canslade en tid och det pratas så illa länge om det.
    Men Casper Janebrink, han blev ju inte svartmålad, canslad osv..? Why?

      Varför ska folk över huvudtaget bry sig om andras otrohetsaffärer? Ja det är jäkligt svinigt gjort men det angår ju bara de närmsta. Om jag tex skulle få reda på att en kollega till mig bedragit sin partner så påverkar ju det mig absolut noll och ingenting så länge hen fortfarande sköter sitt jobb.

        Men vi är ju människor och har känslor. Att vara otrogen mot sin partner är att ha väldigt dålig moral enligt mig. Om min kollega är otrogen mot sin partner så påverkar det såklart inte vårat arbete, men jag kommer tycka att kollegan är en skitstövel vare sig det påverkar mig eller inte.

        Vore ju sjukt om någon blir canceled för att de varit otrogna.

        Vet inte vilka ts syftar på faktiskt när hen menar att det skulle vara vanligt.

      Är det inte för att alla vet att han knuIIat sig runt hela Sverige sedan 1994 typ? Ingen överraskning liksom. Lite som att bli förvånad över att Marilyn Manson är en bad guy.

      Haha, jag vet! Har tänkt exakt samma. Casper trallar vidare go & gla och välkomnad i värmen. Men något säger mig att han innerst inne inte mår så bra. Kanske kan det bero på att han till slut var öppen om det hela och erkände att allt kom i fel ordning och att det inte var så snyggt?

        Haha jag läste att Mason är gay och blev så paff ? det får han gärna va så inget så, hade bara inte hört nåt om det (av förklarliga skäl då).

          Detta skulle ju till LaLa

      Jag tycker det pratades och skrevs ganska mycket om honom, speciellt iom att den nya blev gravid.
      Jag personligen kollar/läser inget som har med honom eller Arvingarna att göra. Har aldrig varit nåt fan så, men förlorade ändå all respekt för honom efter detta.

      Erik Haag och Lotta Lundgren är ju inte cancelled

    Englas showroom fyller år och firar genom att gå runt i Sthlm med genomskinlig spetsklänning och små svarta trosor under. Hon är skitsnygg som vanligt, men att gå runt med rumpan bar sådär bland folk…? Gör många det eller? Aldrig sett men å andra sidan bor jag i en småstad.

      Nä det är väl inte riktigt normalt, har bara sett liknande på stranden och på festival.
      / Bor inte i småstad.

      Bor i Stockholm och har aldrig sett någon vandra runt klädd så där.

        Bor också i Stockholm men har sett folk med liknande kläder, även om det inte hör till vanligheterna. Beror kanske litegrann på var man rör sig?

      Cassandra klatzow är väl den enda utöver Engla som går klädd så.

        Haha sant!

      Vad har hänt med hennes ansikte? Filter eller fillers/operation?
      Kollade hennes Instagram.

        Filter för det mesta, men jag undrar också om hon inte gjort läppfillers, gör en så märklig stel put-min på 80% av bilderna hon lägger upp.

        Oj så mkt filter. Har inte varit inne på hennes blogg på några år, fortfarande är hela hennes blogg fullt med rödmarkerade länkar.

      Ja folk i Sthlm kan gå runt så. Senast igår var Hanna Friberg klädd precis så

      Oj vad länge sen man hörde nåt om henne. Minns bara hennes blogg som den tråkigaste ?

    För ett tag sen var det nån som skrev att hen lyckats få tillbaka den gamla headern när man läser här på mobilen. Missförstå mig rätt Camilla, men du tar upp nästan hela skärmen nu ? är det nån som lyckats och kan tipsa hur man gör?
    Läser med två olika Android; Huawei och Samsung. Använder Chrome på båda telefonerna.

      Men vad spelar det för roll, tar mindre än en halv sekund att scrolla ner ?

        Jo men många bäckar små. Går jag in en gång i timmen blir det ca 8 min på en dag, 56 min på en vecka och 28 timmar på en månad. 28 timmar extra skulle sitta fint!

          Men det där märks ju inte av ? som sagt det går supersnabbt att scrolla förbi. Det kommer inte kännas som du suttit 8 minuter i sträck och tittat på henne. Hur otålig är folk egentligen ?

            Otåliga*

          Hur räknar du nu? Om det tar en sekund att scrolla ner kan det omöjligt bli åtta minuter per dag.

            Men ellerhur ?

          Du räknar alltså att det tar 30 sekunder att scrolla förbi?
          Det är alltså den tiden det skulle ta för Usain Bolt att hinna köra 3 hela lopp på den tiden.

          Jag känner att jag behöver hjälpa dig lite. Säg nu att du sover 8 timmar om dagen och att du sitter med mobilen precis varje vaken tid. Om vi tar i nu och räknar på att det tar 2 sekunder att scrolla förbi och så tar vi och räknar på att du uppdaterar var 30:e minut istället. Det blir alltså 32 gånger om dagen du går in och behöver scrolla. Det blir alltså 1 minut och 4 sekunder på ett dygn. Det blir totalt 6 timmar och 48 minuter på ett år (64*365, omvandla sekunder till timmar).
          Det skulle ta dig 4 år och drygt 3 månader, med uppdatering 2 gånger i timmen utan avbrott all vaken tid, att komma upp i den tiden du kom fram till.

        Det skymmer halva texten!

      Förstår inte riktigt vad ni alla har problem med? ? om ni tycker det funkar som det är – good for you! Vad spelar det er för roll om jag frågar efter lösning ?‍♀️ och ja, jag tänkte uppenbarligen fel när jag räknade, måste vara skönt för er att va perfekta och felfria ? tack för ingen som helst hjälp!

        14?

        Varsågod ?

    Jag skrev tråden igår om typ den mest chockade scenen i en tvserie/film.
    Kom då och tänka på den mest roligaste/romantiska/pinsamaste scenen i en serie/film.
    Scenen jag tycker är otrolig romantisk/kul
    är nog när Chandler och Monica vaknade upp i samma på Ross bröllop.
    Vad är era?

      Spontant tänker jag slutet på Titanic, när Rose ligger på dörren och Jack i vattnet bredvid. ”Come back. Come back!” blir lite gråtig här nu på tanken, haha!

      Jag älskar scenen när Chandler och Monica besöker en gravid kvinna som eventuellt ska välja dem som adoptivföräldrar. Och Chandler pratar ensam med henne om hur ont det gör att han inte kan ge sin fru ett barn, för hon är redan en fantastisk mamma, men utan ett barn.

      Danstävlingen i White Chicks & när Jims svärföräldrar i American Pie upptäcker att servitören har nakna skinkor på sina läderbyxor hahaha

      Tycker samtliga Hangover-filmer är så galet roliga, men den bästa scenen måste vara när de gör intervention på Alan ?

    Armando verkar umgås 0 med Lovisa & bianca numera. Undra om han ens umgås med någon flunsa längre. Verkar dock som han är en del med alice igen.

      Hur har du koll på vem han umgås med? bara för du följer honom på instagram så vet du inte allt ?

        Han var ständigt med i videos på deras kontor innan, på både biancas Lovisas och sin systers storys. På middagar, utekvällar, ALLT. Så är inte bara enbart hans insta jag hänvisar till.

          Han var med i Biancas blogg senast på kontoret men ville inte filmas, sen på sin systers födelsedagsfest häromdagen men han lägger ej upp något sånt själv längre

      Nothing hill filmen är ju spå bra. Älskar den filmen.

      Gurka är ju en så god grönsak! Älskar!

      Jag tror han gör det bara att han har blivit som Worge, att han endast ska lägga upp ”perfekta” bilder. Han lägger typ aldrig upp vad han gör i real tid, personliga stories osv utan allt är bara bilder på saker 5 dagar senare. Har sett de där flera ggr ute på klubb och det dokumenteras aldrig

    Vilken är din godaste smörgåskombination?

      Om du menar pålägg så skulle jag säga helst knäckebröd, bredbar leverpastej (smör under för extra mumma), gurka skivad på och så lite salt på.

      Stark engelsk cheddar, engelsk senap och banan.

      Färskost blandat med pepparrot, lax, gurka och ärtskott

      Absoluta favoritkombon är rökt älghjärta, creme fraiche, Västerbottenost, sambal oelek och ruccola. Men till vardags/frukost blir det bara ost och någon form av inlagd gurka.

      Käkar rostat surdegsbröd med mosad avokado, löskokt ägg, citronsaft, salt och chiliflakes var och varannan dag till frukost. Sjukt gott!

      Macka med MYCKET smör, helst extrasaltat, någon god ost och smörgåsgurka. Slurp!

      Grovt, mörkt bröd (gärna ett med nötter+frön) lätt rostat med bredbar getost samt tryffel prosciutto på.. Finns inget bättre än det❣️ Ps: Tacka mig sen 😉

      Shit asså vad hände med rostad macka, ost och typ marmelad på

      Färskost, tomat, mozzarella och ruccola. Olivolja, salt och peppar. ?

    Kollar Sandra Bs senaste inlägg och tänker på hur hennes killes stil has anpassats till bloggen. Vad är det han har på sig?

      Vad tycker du är konstigt? Jag tycker det är rätt tråkiga plagg, typ som alla män runt 40?

        Gröna outfiten ovanpå vit skjorta. Men nu kan jag inget om herrmode (eller 40-åringar) så det kanske är typiskt. Ser både overdressed och underdressed.

          Okej, nä, jag tycker att det ser ut som alla plagg för män hos COS och Arket just nu.

    Har HT gått längre med nya bebisen än sonen nu? Alltså passerat graviditetsveckan som allt hände med sonen.

      Nej hon har väl några veckor kvar dit? Men orkar/vill knappt skriva om henne för alla såna trådar raderas. Fattar inte vad grejen är?

        Håller med. Vill gärna veta varför det tas bort

          För att det upprepas samma sak om och om igen? Låt människan vara? Dessutom är det upp till den som äger bloggen att bestämma vad som är okej.

            Vart går gränsen för vilka influencers man får diskutera? Förstår inte varför det inte skulle vara okej att prata om henne. Ytterst sällan jag läst något elakt någon skriver om henne?

              För att det raderas innan du hinner se det då antagligen?!

                Varför rensas de inte bland Bianca ingrossos inlägg då? De är ju fruktansvärda ibland bland de trådarna

                  Du får väl börja anmäla de kommentarer du tycker är fruktansvärda så ser Camilla dom och kan överväga att radera.

                  Håller med om att det är
                  Märkligt att hela tråden tas bort. Enskilda inlägg visst men en hel tråd just gällande henne ? Märkligt

            Visst, men skulle vara bra om Camilla i så fall tydliggjorde att man inte får skriva om henne. Och bonus: varför. För nu är det bara helt random att trådar om henne bara försvinner utan förklaring och vissa trådar får vara kvar. Blir så otydligt.

              För att de kommentarstrådarna alltid spårar ur helt.

                Okej men gör gärna nåt inlägg då att man inte får skriva om henne. För de trådar jag läst/deltagit i är typ att X antal personer ifrågasätter saker hon postar om sin graviditet i stories och vissa (tex jag nån gång) säger emot att det inte alls är så konstiga stories.

                Onödig tråd? Visst. Men ”urspårat” är det ju inte jämfört med mycket annat som skrivs.

                Låter väldigt hycklande och dubbelmoral. Med tanke på hur många trådar som skrivs med betydligt elakare och mer hånfulla saker om andra. Både i Öppet spår och sånt som är skapat (och påhejat) av dig.

                  Jag tycker trådarna om henne är ofta är värre än de flesta andra faktiskt. Det mals på, samma saker upprepas om psykisk ohälsa, stackars hennes framtida barn osv när hon är i en väldigt sårbar tidpunkt i livet. Som hon inte hanterar bra enligt alla men hon skadar ingen och det kanske inte är något som man måste ha en rätt illvillig, elak och öppen diskussion kring om och om igen.

                    Det köper jag till 100% men då skulle det kännas tydligare om det framgick på något sätt att tex ”alla trådar om HT kommer att raderas” så som Camilla gör med vissa ämnen/personer. För som det är nu känns det lite 50/50 vad som får vara kvar.

                      Haha vad spelar det för roll?

                      Eller så får folk skärpa sig? ?

                    Trådarna om Bianca är utan tvekan värst. Och ständigt återkommande.

          Mycket är ju totalt empatilöst, speciellt med tanke på hennes bakgrund också. Om hon är orolig så hånas hon, om hon njuter av graviditeten så hånas hon, följer hon läkarnas råd så hånas hon, hon är ful, psykiskt sjuk, kommer aldrig orka med sitt barn, osv osv osv. Förstår att det raderas och jag tycker att det är bra.

            Fast om man väljer att bli influencer på dom premisser hon själv har valt så bör det väl vara rimligt att man diskuterar det som rör det ämnet. Med det sagt så är det aldrig okej att sitta och bedöma folks utseende osv, men det gäller ju samtliga influencers. Trådar om andra får däremot ligga kvar, därför är vi många som reagerar som vi gör.

              Bara för att man ifrågasätter eller diskuterar något som hon gjort eller sagt betyder det inte att man hatar. Jag tycker att hon verkar vara en fin tjej och jag önskar självklart att allt går vägen för dom. Har länge följt henne och deras resa.

                Ja och vissa saker är ju också helt orimliga som hon gjort ? Det är ju kanske värt att lyftas.

                  Gjort vadå??

      Hon förlorade väl förra barnet i vecka 24, nu är hon halvvägs så det är lite kvar ännu.

    Alltså en kompis är hyfsad nyskild (långt förhållande med barn) och har efter det blivit så sjukt desperat och fjortis i sin jakt på en ny kille så det blir liksom inte att hon lyckas fånga någon. Blir frustrerad över hennes osmidighet emellanåt men det är helt omöjligt att nå fram med några goda råd… vet inte vad jag vill få sagt med detta men det är frustrerande att stå brevid och se på… det hon behöver är att gå och prata med någon om sin upplevda ensamhet istället och jobba med det. Inte försöka ragga upp första bästa kille till att dämpa det med.

      Låt henne sköta sitt liv 🙂 förstår att du tycker annorlunda, men som vuxen väljer man själv hur man hanterar sin skilsmässa.

        Jo, du har rätt. Jobbigt bara att se henne göra/säga/skriva pinsamma saker som hon med tiden kommer ångra.

          Hon kanske behöver uppleva de erfarenheterna själv och inte bli tillsagd. Med tanke på att hon precis haft ett långt förhållande. Försök bara stötta henne så som hon behöver det så kommer hon nog bli klar med de där ”pinsamheterna” så småningom och prata med någon professionell om hon nu behöver det.

    Någon som kollat på What is a woman nu när den är gratis på twitter!? Vad tyckte ni?

      Visste inte att den är gratis nu, Tack för tips! Ska definitivt kolla.

      Rekommenderas!

    Har reddit sagt allt som finns att säga om Scandoval och Rachel, eller kommer det komma mer av intresse i morgon?

    Om man annonserar ut sin hund för umgänge varannan vecka, säljer man halva hunden då eller är det en stödfamilj man letar efter?? #katrinzytomierska

      Förmodligen fodervärdsavtal, alltså att den andra personen/familjen skriver under kontrakt på att hunden bor hos och är ”deras” 50% av tiden men de är inte ägare. Vilka rättigheter och skyldigheter som kommer med det kan skilja sig lite beroende på vad som avtalas.

        Fodervärd är något uppfödare har, inget delad ägarskap för random hundägare som vill bli av med sin hund

      Hennes första steg för att bli av med hunden.

    Kommer ihåg en gång när jag var på akuten. Och några läkare diskuterade om en ung kille som kommit in och brutit nacke. ? Tänker på det ibland och undrar hur livet blev för honom.

      När jag låg på akuten utomlands såg jag en kille rullas in på bår efter att ha blivit huggen i lår/ljumske med vad som såg ut att ha varit en machete. Det var så pass mycket blod att jag undrar om han överlevde. Hm.

      Min kusin bröt nacken, och han blev återställd till 100%. Det KAN gå bra, om man bryter den ”rätt”. Hoppas det var så för den killen ♥️

    Biancas senaste story där hon gråter?? Tankar?

      Att hon får lyssna om.

      Överlag tycker jag visserligen hon får oförtjänt mycket skit, men det finns också något som skaver med den person hon visar. Som diskuterats tidigare, pick me-beteende och allt är så överhypat hela tiden. Jag tror hon hade fått mindre skit om hon chillade lite.
      Såklart inte kul att hon ska behöva må dåligt, men just avsnittet var väl ändå inte negativt utifrån klippen?

        Håller med. Oförtjänt mycket skit men hon måste chilla med allt hon säger varje dag, det är liksom nån ny fakta varje dag som är helt omänsklig som gör att folk ifrågasätter om hon är en lögnare eller om hon bara älskar att överdriva med allt för att få uppmärksamhet. Det är liksom: ”Jag behöver sova max 3 timmar, jag kan springa 1 mil utan o bli trött, jag svettas ej, jag har ej druckit vatten på 4 veckor osvosv. Det är väl hela den pickme grejen som folk ifrågasätter och hånar henne för, det blir för mycket liksom. Men allt annat som är om henne som person är ju bara elakt.

      Hur kan hon tolka avsnittet som kritik mot hennes utseende när det är precis tvärtom?
      Jag förstår inte.
      Kritiken var mot produkterna, inte mot henne.

        Alltså jag tycker genuint synd om henne som är så sårad och är övertygad om att känslorna är äkta. Men vem är det som säger till henne att de säger ngt kritiskt om hennes utseende och röst?
        Det måste ju vara ngn som säger det för att hon ska tro det.

      Hennes ansikte är helt stel, finns knappt någon rörelse där.

        Behövdes verkligen en sån här kommentaren här?

      Zzzzzzzzzz kan inte ta det seriöst, men kan nog bara utgå från mig själv då jag aldrig skulle sätta mig och gråta på Instagram.

      Lite cringe. En del av mig tycker lite synd om henne, att leva offentligt och behöva ta folks åsikter om en måste vara tufft. Men att leva offentligt är också ett val och folk kommer tyvärr ha åsikter. Hon är ju bara människa och klart det påverkar, men att säga att det är har. Nja där blev det lite för mycket för mig i alla fall. Tycker absolut att det ibland kan vara lite mean girls över podden (no offence bara min åsikt) men just detta avsnitt tyckte jag inte var så farligt.

      Jag fattar tyvärr inte! Är det senaste avsnittet klippt efter förmiddagens stories? Eller är det original som ligger uppe och då det senaste avsnittet hon har reagerat på?

        Svarar mig själv efter att ha dubbelkollat och det är ju otroligt många avsnitt där ni tar upp henne. Tycker ert beteende är lite speciellt.

      Det såg väldigt fake ut. Ser att hon gråter, men det är väldigt överdrivet och känns inte äkta.

      Men varför ska det vara så svårt för folk att känna empati?

      Vi alla är olika. Vi bär på olika saker. Vi reagerar på olika saker. Vi är i olika stadier av livet.

      Ingen människa mår bra av kritiska kommentarer. Det är väl fullt förståligt att hon går igenom tunga saker som påverkar hennes självkänsla.

        Men det var ingen kritik?

        Hon får ta mycket kritik annars, ja, men inte i det avsnittet??

    Jag blir så himla glad när jag ser Tanbyklaras uppdateringar om bebisen och det nya livet ❤️

    Såg precis ett klipp från IG som en ukrainsk tjej jag följer delade, där en man räddar små kattungar från vattnet. Deras mjauande skar verkligen i hjärtat.
    Tänker på alla oskyldiga djur som dött av att dammen förstördes, och vill bara gråta.
    Fy fan för mänskligheten ibland, men så fint att folk gör vad de kan för att hjälpa till.

      ?

    Läste att Tanby Klaras bebis redan är sponsrad.
    Av Ivy Revel!

    Eller kanske inte, men det var vad jag associerade till när jag hörde att flickan ska heta Ivy.

      Haha det var lite kul. Men fint namn. Men whats up med kenzas gravida underklädesfotografering. Sååå pinsam ?

    Kan man typ spola förbi eller hoppa över en story på ig? Ja det är en seriös fråga, nej jag har ingen koll ?

      Ja swipa så kommer du till nästa person istället för nästa story som samma lagt upp som du ser när du trycker.

      Klicka långt till höger på skärmen så hoppar du gill nästa story av personen

    Någon som har erfarenheter av bladlösa fläktar???

      Jag har just fått en liten modell från Attigo (fått i betydelsen ”inte vald själv”). Det är rätt svag bris även på starkaste styrkan, men duger än så länge fint för mig. Har även nån rökeffekt som varar under begränsad tid. Stör mig på att den stängs av automatiskt efter fyra timmar. Med reservation för att jag ev tycker att den är för lam när temperaturen passar 30° eller så ? Men jag kan tänka mig att det finns en hel uppsjö med modeller på marknaden. Lycka till!

      Har en Dyson modell liten o den är så dålig! Känns knappt att den är på, men hörs desto mer. Köpte en golvfläkt på Jula för 1100 förra sommaren som är tyst o toppenbra men inte ibladig.

        *obladig

        Har en Dyson och den är en livräddare både på vintern o sommaren. Har en liten Hot+Cold.

    Att hamna mitt emellan ett par. Min bästa väninnas man ansåg att han och jag var lika bra vänner som hon och jag och började använda mig som nån slags psykolog. Han hade det så jobbigt hemma och det kom fram en hel massa om hur det funkar (icke-funkar) i deras hem och även deras sexliv. Jag tjatade om att han måste vara ärlig emot henne och verkligen prata. Så skulle han avbryta deras äktenskap och hade ordnat sig en låne-bostad, och fy fan vilken ångest jag hade!! För hennes skull. Men så vips stannade han ändå samtidigt som ingenting har förändrats hos dem, och här sitter jag och vet massor om hans tankar och åsikter om deras äktenskap som är en ”charad”. Jag ville att allt skulle komma fram, att han skulle prata med henne. Jag har helt tagit avstånd från honom sedan dess och vi ses bara vid bjudningar etc. När de är tillsammans pratar de om hur god kommunikation de har och vilket team de är. Om jag skulle säga ens 3% av vad han sagt till mig till henne skulle det bli katastrof. Men nu går jag istället runt och är en falsk vän och har lite ångest för hennes skull. De har varit tillsammans i över 20 år, träffades på gymnasiet och har aldrig haft något annat förhållande.
    Hur skulle ni gjort om ni var jag? Säger jag något och är ärlig där han inte är det så blir det katastrof för dem, och hon ligger redan ner.

      Jobbig sits! Det kan ju faktiskt vara så att han tagit till dig av ditt råd och att de har förbättrat sin kommunikation och löst sina problem? Ett förhållande består av två personer och två perspektiv. Så det är inte ditt jobb att se vem som har rätt och fel. Jag tycker dock att han borde valt en annan person att ventilera med än dig som står henne så nära. Tycker att du skulle kunna fråga honom, om det ni pratade om sist, har löst sig eller inte. Fråga honom om de pratat om detta. Påminn honom att han har ett ansvar gentemot sin partner att vara ärlig. Då kanske han inser att om inte han pratar med sin partner, så kanske du gör det. Vad skulle det egentligen tjäna till att det är du som säger till din väninna att han funderade på att lämna henne? Du blir budbäraren men lämnar henne frågande och han får ingen chans att förklara sig. Mitt svar kanske är svamligt men jag tycker inte du ska ta ansvar för deras relation och kommunikation. Däremot kan du vara tydlig mot honom att han borde prata med sin partner.

    Om du inte tror att han tar det ansvaret så hade jag nog nämnt för min väninna att ”han har pratat med mig om er relation och jag hoppas att ni kommunicerar med varandra om detta”… förstår att man inte bara vill stå vid sidan och se på. Med andra ord, du kan starta igång en dialog utan att avslöja detaljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.