Influencers och ”vanlisjobb”

Bildkälla: Angelica Lagergren Instagram

Vissa influencers skapar sig nya karriärer, som en förlängning av det personliga varumärke. Andra lämnar branschen helt och en tredje kategori gör en kombination. De är 50% influencer och 50% ”vanlis” med studier eller yrken som inte tillhör flunsvärlden, och lyckas kombinera de två.
Angelica Lagergren pluggade till undersköterska och arbetar nu deltid som det, samtidigt som hon fortfarande gör influencergrejer.

Bildkälla: Sofia Wood Instagram

Sofia Wood siktar också mot att bli sjuksköterska and beyond  – vilket är barnmorska och hon skriver på Instagram att hon precis klarat av första terminen på sina studier.
Hon skriver även att det här halvåret varit allt annat än enkelt, men att hon minsann fixade det!”
Heja!!!

Vilka fler fluns-student-vanlisar finns det där ute?

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT men Ross har avföljt Mollys vänner men följer Molly än??‍?

      Men han följer ju hennes snyckesmärke och countrycluben där de köpt hus. Känns kanske som att de är tillsammans ändå?
      (Skriver jag med hopp om att det stämmer)

        *smyckesmärke

        Oskönt att avfölja hennes vänner dock? Han följde dom när han avföljde Molly senast…

        Antar en del av hans pengar ligger bakom smyckesmärket

      Men herregud hur orkar ni hålla på att analysera sönder det här?

        Vi har inga liv utan lever på andra människors drama.

        Låt oss.

          Just nu har jag mycket drama i mitt eget liv pga en besvärlig sambo. Då är det också skönt att veta att även folk med framgång och pengar har drama och gnissel i sitt liv.
          Så snälla låt oss!

    Egoina har en vanlig utbildning och jobbar på Prisjakt. Inte för att jag fattar riktigt vad de gör, men är inte så insatt heller.

      Undrar också vad hon gör på jobbet, men framförallt så har jag liksom en känsla av att jobba på Prisjakt är lite sunkigt ?

        Hon jobbar med marknadsföring på något sätt.

      Är det verkligen obegripligt vad man jobbar med på prisjakt eller annan webbplats? Antingen jobbar man som copywriter, digital kommunikatör, SEO-analytiker eller marknadsförare. Eftersom Egoina pluggat strategisk kommunikation antar jag att hon jobbar med marknadsföring.

        Jag har alltid trott att Prisjakt och andra jämförelsesajter bara är någon slags program som visar priser från olika butiker. Varför man nu ska ha massa marknadsföring, föreläsningar varje vecka och typ bal i Polen fattar jag inte alls.

        Men som sagt, det är väl för att jag inte är insatt.

          Känner exakt samma ?

          Ju fler besök, desto mer kan de ta betalt för reklamen exv. De vill driva trafik precis som en bloggare. ”Bal i Polen” är nog synonymt med en konferensresa, vilket de flesta bolag åker på en gång per år.

    Katrin z har ju ett företag där hon både tillverkar, säljer, och importerar.

    Bingo är ju fotograf

    Hanna graaf jobbar väl i klädbutik?

      Det första är väl ett utflöde av influencer-jobbet? Skulle t ex inte säga att Bianca har ett vanlis-kobb

    Genuin fråga, varför vill man bli barnmorska? Vad är så “roligt” med att vara med när kvinnor föder? Vad är det som är roligt med det? Vad get yrket en? Jag förstår inte. Se kvinnor skrika, spricka, blöda, lukta, bajsa varje dag. Och jag det blir ett barn och ja det är mirak osv. Men varför inte jobba med neotal vård eller nåt liknande?

    Menar inget illa, vill gärna höra andras perspektiv.

      Varför vill man bli något yrke överhuvudtaget? Om du inte kan ”se” varför någon vill bli barnmorska tror jag inte att du kommer förstå det även om någon förklarar varför

        Ja barnmorska måste ju vara ett av få jobb där det är jättetydligt varför man skulle vilja bli det (även för en sån som mig som inte klarar av blod, kroppsvätskor osv och jobbar framför en dator på dagarna). Fatta grejen med att välkomna bebisar till världen! Mäktigt.

      Tja jag funderar på varför man vill bli obducent. Skära i döingar. 😮

        Som skrivbordsnisse som kollat på engelska deckare, dvs sjukt kvalificerad gissning, tänker jag att det handlar om att förstå personen framför sig på ett sätt få kan och ge svar på hur personen dog.
        Hoppas det iaf för det andra alternativet som dyker upp är för läskigt.

        Haha va mitt drömyrke fram till jag va typ 14. Sen fattade jag att man behövde plugga till läkare först.

          Man kan bli obduktionstekniker, är en ky-utbildning om jag inte fattat fel

            Jag är specialistsjuksköterska men hade kunnat tänka mig ett yrke som obducenttekniner. Eller arbeta på begravningsbyrå. Vet inte varför men båda yrkena lockar lite och känns samtidigt vördnadsfullt.

        Jag är både barnmorska och läkare/specialist i rättsmedicin ”obducent”.Dessa båda yrken är fantastiskt spännande och fascinerande.Livets början och slut.Jag berättar om detta i intervjuer med bla Stina Wollter och Malou von Sievers om någon är nyfiken.

      Att patienter skriker av smärta, blod, avföring och andra kroppsliga funktioner är en del av att jobba i vården, oavsett om du jobbar på förlossningen, ortopeden, intensiven eller akuten.
      Jag tror ingen söker sig till förlossningen för att man njuter av att kvinnor skriker av smärta eller får förlossningsskador.
      Har du fött barn? För många kvinnor är ju förlossningen bland de största händelserna i livet, att få möta sitt älskade barn för första gången. Att få vara personal och handlar ju om att få stötta mamman att få en så säker förlossning som möjligt, fram tills det ögonblicket.
      Som barnmorska kan du ju dessutom jobba med en mängd olika uppgifter ex mödravård på MVC eller på ungdomsmottagning.

        Precis.. är Ju inte bara barnmorskor som ser detta då kan man ju fråga sig varför någon vill bli läkare med ..

      Barnmorska är världens bästa jobb! Det är så givande och man får möta och hjälpa många olika människor.
      Dessutom måste man inte jobba på förlossningen utan du kan jobba på tex ungdomsmottagning, MVC, aborter mm.

      Spricka, blöda och bajsa hör till under en förlossning men det är under kort tid och inte alltid det händer heller. Däremot blir man ju van vid kroppsvätskor om man jobbar på förlossningen och tycker inte det är nån big deal…

      Att se ett barn födas är fint och stort men vägen dit är nästan ännu finare, att hjälpa nån genom smärta, småprata under lugnare skeden av förlossningen, kanske få höra hur paret träffades eller vägen till att bli förälder för nån som är självstående.

      Uppleva att man kan underlätta genom att trycka på en avslappningspunkt på pannan, få förtroendet att vara nära både fysiskt men också hjälpa nån genom det kanske sköraste tillståndet de varit i.

      För mig är det lika mycket värt och fint som att hjälpa en kvinna genom en abort som en förlossning eller efter en operation där hon tagit bort livmodern. Det handlar om att stärka kvinnor och värna om kvinnohälsa i mitt perspektiv i alla fall.

        Efter min förlossning förstår jag verkligen varför man vill bli barnmorska. Herregud vilket drömjobb! Att få vara med under den finaste stunden i mitt och många andras liv, det måste vara så härligt ❤️

      Barnmorskor kan ju ha tusen andra roller och behöver absolut inte vara med under förlossning, inte ens komma nära kroppsvätskor. Men oavsett, utifrån ditt resonemang måste du ju undra varför nån öht vill jobba inom vården?

      Men det är ju ett jätteviktigt jobb. Tror du bara vill provocera. Så dumt.

      Men man behöver ju inte bara jobba på förlossningen som barnmorska.
      Man kan ju jobba på massa olika ställe.

    Malin Nunez jobbar deltid på arkad/krog, Jelena Meachan har precis skaffat ett butiksjobb utöver sina sociala medier och appar för dejting och hälsa.

      Jelena har varit butikschef förut ?

        Ja jag vet, hon är väldigt driven trots sin virrighet ??

      Att utbilda sig och välja en ”vanlig” karriär är inte samma sak som att vara tvungen att hitta extrajobb.

    Tror väldigt många av de som inte jobbat som något annat än influencers skulle ha nytta av att ha ett ”vanligt” jobb också.

    Ellinor Bjurström pluggar men minns inte vad. Lisa Maria Jönsson pluggar journalist.

    Sandra Beijer var ju ”vanlig” copywriter i flera år. 🙂

    Att patienter skriker av smärta, blod, avföring och andra kroppsliga funktioner är en del av att jobba i vården, oavsett om du jobbar på förlossningen, ortopeden, intensiven eller akuten.
    Jag tror ingen söker sig till förlossningen för att man njuter av att kvinnor skriker av smärta eller får förlossningsskador.
    Har du fött barn? För många kvinnor är ju förlossningen bland de största händelserna i livet, att få möta sitt älskade barn för första gången. Att få vara personal och handlar ju om att få stötta mamman att få en så säker förlossning som möjligt, fram tills det ögonblicket.
    Som barnmorska kan du ju dessutom jobba med en mängd olika uppgifter ex mödravård på MVC eller på ungdomsmottagning.

    Dessie sadlade ju om till mäklare.

    Paula läste väl till sjuksköterska ett tag? Har inte koll på henne så vet inte om hon hoppade av eller blev färdig. Samir Badran, mäklare.
    Sen har vi ju Jockiboi som skulle ta en juridikkurs och bli advokat 🙂

      Tror inte hon började läsa till ssk ens? Är nog svårt att ge upp influenser yrket med massa pengar, roliga event osv till att bli ssk ?

        Hon läste väl typ 1 termin medan hon var gravid med Leonore och tog sen föräldraledighet och insåg att det inte var för henne precis just då i livet.

    Lisa Abefelt pluggade till sjuksköterska och jobbar heltid på barnakuten 🙂

    Alltså vilka är dom som följer Pontus Rasmusson? Många vuxna människor följer honom. Vem fan vill följa den obehagliga människan med pedofil beteende.

    Vem fan följer Katrin Z och Bingo Rimér? Två sjukt vidriga människor. Sen har vi Daniel Paris som är bästis med dessa människor. Säger väl allt om honom.

    Asabea Britton (barnmorska turned influencer). Och flera kändisar inom olika branscher som tar reklamuppdrag på Instagram…

    Hoppas Kenzas bebis är ok

      Hon har skrivit på story att allt såg bra ut.

    My är väl florist?

    Följde tidigare Frida Kummerfeldt och gillade att hon hade ett vanligt jobb, och ett som hon behövt läsa länge för att få. Det var lite det som var själva grejen med henne, att få följa hennes vardag och veta att det var samma som för mig med pusslet för att få ihop vardagslivet med barn och jobb. Blev så besviken när hon valde att bli influencer på heltid. För mig är det mkt mer attraktivt med sådana som jag kan identifieras mig med än med tex House of Philia som lever ett helt annat liv.

    Några ”gamlisar”; hade också Egoina på min lista, men Spiderchick började väl släppa bloggandet för att föreläsa och nu gått över till författare (skrivit 3-4 ungdomsböcker) samt Knivlisa som pluggar till barnmorska om jag inte minns fel.

    Michaela deler är väl sjuksyrra om jag minns rätt, men jobbade inte som det mer än något år. Kan ju hoppas att hon vill ta upp det på äldre dar..

    Moaochester pluggade till sjuksköterska!

      men har inte varit verksam sen examen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.