”Oförskämt att anta” och det stora avsnittet om Anna Book

Oförskämt att anta att vi skulle vara iväg på ytterligare en grej! I den extralånga säsongsfinalen presenterar Ann & Emily sin samlade forskning kring Anna Books liv. Kvinnan som har gett oss odödliga hits, hårda sanningar och en helt ny vokabulär. Podden gästas av ”viktorianska kungligheten himself”: Tramsfrans – och av personen som fick Anna att mynta uttrycket som utgör poddens titel.

Ta fram näsdukarna, korka upp kiwilikören och sänd gärna live på Periscope under lyssningen. Försten att bli blockad efter att ha delat det här avsnittet vinner!

Så beskrivs den här podden i sin presentation, och i det här mastodontavsnittet går podden igenom Anna Book, hennes liv, utsagor, intervjuer och olika sammanhang som hon medverkat i genom åren.
Med hjälp av Annas egna intervjuer slår de båda poddarna hål på det mesta som kommit från Anna, från familj och barndom till karriär och hennes återkommande medverkan i Fångarna på Fortet.

Ni som hängt med här inne ett tag, vet att TramsFrans hamnade i skottlinjen hos Anna efter att han påpekat att hennes ravioli var färdigköpt, snarare än hemmagjord som Anna hävdade.
Han medverkar också i den här podden där han berättar om sina erfarenheter av den Bookiska ilskan.
Som ni ser här ovan har jag inte kommit mer än 23 minuter in i avsnittet, som är över en och en halv timme långt, men ville ändå lyfta det här inne.
De som lyssnat klart menar att det här är årets poddavsnitt!
Vad Anna tycker om det vet jag inte, men jag kan tänka mig att poddens båda grävare också kommer kallas för ”falukorvar” vilket är vad hon kallade TramsFrans när det begav sig.
Då lät det så här…

Anna borde ta det som den stor komplimang att podden dedikerar ett helt avsnitt till henne – och säsongsavslutningen till och med, men har en känsla av att hon inte kommer se det så.
Den mängd research som de båda poddarna gjort till avsnittet måste ha tagit enormt lång tid.
Kom gärna in här och diskutera poddavsnittet när/om ni lyssnar på det.
Du hittar avsnittet här eller där poddar finns.

Så här beskrivs podden:

En podd om ful kultur av och med Emily Dahl och Ann Edliden. Om människor, fenomen och tv-program du absolut inte ville höra mer om eller någonsin tänka på igen.


Jag har suttit i möte på förlaget hela eftermiddagen och började lyssna på bussen hem, men inser att jag inte kommer hinna klart före kl 18 då det här inlägget ska ut, annars hade jag skrivit betydligt mer om innehållet. 

 

 

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Och inte nog med det. Även titeln på podden är en homage till vår popdrottning?

      Jag använder ”oförskämt att anta” orimligt mycket i min vardag. Mycket bra citat! Kompletteras bäst med arg röst, kränkt ansiktsuttryck och en riktigt bra ivägstormning. Funkar i alla lägen! Kroghäng som styrelsemöte.

    Saknar hennes livesändningar, cook-a-longs och hennes flyttstök m.m. tillsammans med Mysan. Dock hoppas jag att hon mår bättre nu när hon ligger lite mer lågt i sociala medier. ?

      Hon blockade mig utan att jag någonsin kommenterat. Någon som vet om hon fortfarande kör lives?

        Mig med. Jag följer henne inte ens och har nästan aldrig varit inne men någon gång skrevs det om henne här och jag gick in och tittade på några stories. Efter det blockerade hon mig. ???

    Lyssnat på halva avsnittet nu och wow vad bra de gjort det. Sakligt och utan hån går de igenom märkligheter och motsägelser Anna själv stått för genom åren.
    Undrar om Anna själv vet sanningen om sitt liv, eller tror hon själv på det hon berättar för stunden. Som bara en sådan sak som hur det gick till då hon först träffade Roberto. Varför berätta olika versioner?

      Ja det är precis det som är så fängslande med Anna, att hon säger emot sig själv och uppenbarligen ljuger rätt ofta. Podden balanserar detta bra, som du skrev, utan att håna, vara elaka eller försöka missförstå med flit. Anna själv får stå för berättelsen med sina egna tidigare uttalanden.

    Det roligaste jag sett (om hennes liv) var när hon klagade på det helt nya köket hon fått och hennes man drog med fingret på ”taket” på köksskåpen och sorgset skakade på huvudet över dammet som låg där.

    Alla vet ju att nya kök som är TV-spons inte dammar!!!

      Tyckte Anna var hemsk i ”Arga snickaren”.Så uppenbart att hon spelade teater med att försöka gråta sig till så mycket prylar som möjligt.Maken till otacksammare människa har väl sällan skådats i TV,och tittarkommentarerna var inte nådiga efter det programmet.

    Någon som vet vart man kan se hela avsnittet Arga snickaren med Anna Book? Endast D-play?

      Ja, tyvärr. Finns klipp på youtube för den som är intresserad.

      D-play? Det heter Discovery+

    Hade så gärna velat se det sju A4-sidor långa sms Anna skickade till arga snickaren

    Jättebra podd. Man får ta del av Annas uttalanden och händelser i hennes liv utan att att poddarna drar så många slutsatser av det. Man konstaterar att det är motsägelsefullt men går inte vidare och insinuerar så mycket om henne som person. Det kändes uppfriskande i denna tid.

      Håller med! En lärdom för denna blogg och för oss i kommentarsfältet att ta, tycker jag.

        Håller också med! Men Anna kommer nog inte att se det så…

          Kan det ha varit när hon kontaktades av podden för en kommentar som hon gick in i en tio timmar lång panikattack?

            När var det hon gjorde det? Nyligen eller tidigare i våras?

              Bästa poddavsnittet någonsin! Sakligt och utan ironi.

              När man ser Bokens live? Hon måste vara allvarligt sjuk, på riktigt.

              Varför gör tanten dessa ständiga aggressiva håniga lives? Bara svordomar rakt igenom, helt sinnessjukt uppförande av en sådan gammal tant.

              O VEM anlitar henne som ”artist”?? Isåfall måste det handla om lyteskomik utan att hon fattar det själv!

                Utan ironi?? De var ju sakliga men tyckte också lite roligt sarkastiska med vissa grejer typ Anna har gjort sina egna ostar och bjuder Roberto vilken huslig tjej!

                Hon hade en spelning på Westpride i Göteborg nu i helgen som tro det eller ej var mycket uppskattad.

            Det tror jag inte. Panikattacken var nyligen då hon var iväg för inspelning av Fångarna på fortet. Arbetet med poddavsnittet måste ha påbörjats långt före det.

              Jag tänkte att de kanske väntade med att be om kommentar tills hon kunde få lyssna på innehållet. Typ ”det här ska vi sända, vill du kommentera det här i avsnittet?” Men så kanske det inte funkar då.

                Så kan det ha varit förstås. Jag vet lika lite som du hur det funkar, gissar bara

                  Vem vet ??

    Är Emilio Ingrosso pappa till Anna Book oxå? Inte många som har de där höga ögonbryns-generna tänker jag.

      Hahah ?

    Hon och Bella ljuger sig blå! ?

    Jag känner att det här är lite liknande som alla deep dives i Chris Chans liv. ? Ni som vet vet.

      Och vi som inte vet men gärna upptäcker den personen, var ska vi börja leta efter bästa sammanfattningen?

        YouTube!

    Lite slappt att skriva ett inlägg efter att inte ens ha lyssnat en tredjedel av ett poddavsnitt som hela inlägget består av. Detta blir mer och mer ett diskussionsforum baserat på ett inlägg/artikel/podd från en annan plattform.

      Det fick nog bli så eftersom det efterfrågades och det finns inte alltid tid men kanske inlägget kan uppdateras efter att Camilla lyssnat klart. Det är verkligen ett bra avsnitt. Snyggt gjort av tjejerna och jag kommer absolut att lyssna på fler avsnitt av podden.

      Äsch det har det väl alltid varit? Så länge jag läst iaf. Kommentarerna är 90 % av nöjet 🙂

      Tycker ett var bra att få ut inlägget nu när folk är som mest sugna på att diskutera.

      Håller med. Planen är säkert att göra ett uppföljningsinlägg så man kan få in två inlägg på samma ämne.

    Tror hon kör concerta och rosé på daglig basis.

    Någon mer än jag som reagerade på Biancas inlägg från babyshowern? Spons spons spons…taggning av plenty företag.
    Ingen reklam märkning….
    Suck….

    OT!!! Kenza är inne på förlossningen nu. Tror ni hon hinner få sin ”tricky third” (lol, bara 4 dagar sen) innan morgondagen, eller om tredje ungen behöver dela födelsedag med storebrorsan Nikola?

      Och snart är hon gravid med nr 4 pga många barn är hett content. Hur ska man annars hålla sig aktuell?
      Hur går det för hennes schampo?

        Tills hon får en tjej!

          Varför skulle hon vilja ha en tjej?

            Hon har sagt det.

              Som du ljuger! Hon har inte sagt det!

          Jag tycker det är rätt oförskämt och osmakligt att hålla på sådär (inte bara du, flera i tråden här nedanför): säga att hon kommer fortsätta skaffa barn tills hon får en tjej (när hon dessutom sagt innan barn alls att de gärna skaffar fyra barn om det går), eller att hon vet att det är en pojke, för hade det vart en tjej hade hon skrikit ut det (när hon sagt att de inte valt att ta reda på kön denna gång), eller att hon måste vara besviken om det är en pojke/verkligen vilja ha en tjej (när hon sagt att det såklart skulle vara jättekul med en tjej också, men att de skaffat ett barn för att de vill ha ett barn och är glada över det).

          Det är verkligen att projicera era egna tankar king kön på andra. För Kenza har inte sagt eller gjort något som indikerar att hon är besviken över att ha pojkar eller verkligen besatt av att få en tjej. Gäller inte bara Kenza, utan när folk håller på såhär mot de som ”bara” fått barn av ett kön.

            Du sätter spiken på huvudet gällande en stor andel kommentarer här på BB; projicering och även en märklig skadeglädje. Har sett folk kommentera att det var FEL av Kenza att prata om infertilitet då hon fick massor av barn sedan. Well, då när hon faktiskt fått en diagnos av läkare som var tidigt klimakterium så visste hon ju genuint inte om hon någonsin skulle få några barn alls… Men det duger inte på BB. 😛

            Vill inte ha barn alls så du är helt ute och cyklar! ? Hon har visst sagt att hon vill ha en flicka betyder inte alls att hon INTE älskar sina pojkar. Allt är inte svart eller vitt eller jo här är det, sjukt! ?

              Man måste väl inte vilja ha barn själv för att ha snedvridna tankar om kön?

              Du skrev däremot ”tills hon får en tjej” angående att hon kommer fortsätta skaffa barn pga content. Alltså att hon kommer fortsätta skaffa barn tolls hon får en tjej, vilket var det första exemplet jag gav. De andra exemplena var inte från dig, utan som jag skrev, det är fler som skrivit liknande saker längre ner.

              Och det är 100% din egen projicering, för Kenza har inte sagt något som indikerar att de är så besatta av att få en tjej att de kommer fortsätta skaffa barn tills de får en tjej.

        Det är lätt att ra reda på!

        Iof har hon sagt sen innan ens första barnet att de skulle vilja ha fyra barn om det går. Så tror inte det är pga content i första hand direkt.

          Nej, så oerhört bisarrt att tro att ngn sätter barn till världen för content.

            Har du sett Swedish family?

              Eller familjen annorlunda…?

      Ja tror hon får en tredje pojke som föds på samma dag som Nikola. Tror han kommer heta något annat WT som resten av barnen. Typ Kenzo, Leon, Lion, Zion.

        Är dom namnen verkligen WT?

          Verkligen.

            Nikola tycker jag inte är trash, väldigt fint.

              Eller Danilo för den delen. Speciellt inte med tanke på att det är namn valda från någon av föräldrarnas ursprung (Aleks i detta fall).

              Nej det tycker inte jag heller.

              Ja verkligen. Leon fattar jag inte heller varför det skulle vara wT

              Nikola och Danilo är inte WT, men namnen ovan i exemplet är.

        ?

        Heter man Kenza döper man knappast sitt barn till Kenzo. Dessutom har väl deras andra söner namn som anspelar på Aleks rötter?

          Nej hon är ju inte Bingo Rimer

            Snälla, säg att han har en dotter som han döpte till Binga.

              Nej men en son som han döpte till Ringo.

                ?

      Fortfarande störande men samtidigt skrattretande att hon ska vara en av dem som haft svårt för att bli gravid.

        Jag tror det var fejk. Finns många tecken på det.

          Berätta mer

          Ja, jag har hört att man behandlar fejkade fertilitetssvårigheter med hormoninjektioner och IVF. Kenza har väl konstaterad POI? Uppenbart har dom upplevt situationen som kämpig, varför inte bara vara glad å deras vägnar att det gått vägen trots allt.

            Word! Jag är infertil (gammal och tjock och har exakt noll barn, har försökt i några år nu, så det kanske kan godtas som infertil? 😉 ) och tycker inte Kenza har gjort någonting ”fel”. När hon fick besked om sitt hälsotillstånd så visste hon ju faktiskt inte om det någonsin kan bli några biologiska barn! Och hon gick ju inte på IVF för att det är roligt?! Jag tycker det är fint att se att hon kunde få en stor familj trots hälsoproblemen.

          Varför?
          De tog 2 år att bli gravid med första barnet för mig, andra barnet tog de 2 månader.
          De kan vara jätteolika.

            Hennes IVF betalades privat för att ingen utredning visade tillräckliga svårigheter. Det är inte heller en slump att det inte funkade, och att hon därefter aldrig behövt IVF. Orkar inte dra hela grejen, men det är allmänt känt runt K att hon överdrivit och ”fejkat” det mesta kring svårigheterna.

              ”Okej”

              Men sluta! ?

              Du ljuger, du har ingen aning så lägg av med det.

              ”Allmänt känt”, sluta låtsas som du känner henne eller något ?

              Det finns anledningar till att välja privat IVF framför regionens. T.ex. närhet till kliniken, öppettider, väntetider (detta tror jag påverkar många!), och bättre service/bemötande. Kenza och Aleks har gott om pengar, varför skulle de vänta på att regionen får tummen ur efter X månader när de kan slänga pengar på problemet och ha ett äggplock inbokat om 2 veckor?

              Redan första meningen i detta inlägg visar på hur lite insikt du har i IVF och allt runt detta. Jag och min man hade försökt bli gravida i ett år när vi sökte utredning, som sedan inte visade på några problem, utan vi blev klassade som ”oförklarligt infertila”. Vi blev ombedda att försöka ytterligare tid för att se om det skulle gå naturligt, men slutade sedan ändå i en landstingsfinansierad IVF och vårt barn.

              Hade jag haft medlen att betala själv för att gå privat hade jag absolut gjort det, mest för att slippa vänta 2,5 år.

        Så kan det ju det visst varit, alla kroppar är olika.

        Håller med. Tror dessa flunsor (som så många andra kvinnor) har fått för sig att det ska vara enkelt att göra barn, men det är verkligen inte alls ovanligt att det kan ta 2 år som i Kenzas fall. Betyder absolut inte att man är infertil. Och ja, hon hade lågt AMH-värde som är en indikation på ens äggreserv, men det betyder egentligen ingenting. Kvalitén på äggen är vad som spelar roll och uppenbarligen har hon bra ägg. De med PCOS t.ex. som ofta gör IVF har ofta megastor äggreserv, men dålig kvalité. Lågt AMH är alltså INTE lika med att ”närma sig klimakteriet”.

        Jätteglad för Kenza och att hon är en så fertil person. Önskar bara att vi slutar kollektiv-panika bara för att ett par inte blir gravida första året de försöker. Det ÄR svårt att bli gravid. Inte för alla såklart. Men det betyder inte att det finns nåt underliggande fel. TÅLAMOD please och man behöver inte ropa varg och gråta ut över sin ”infertilitet” bara för att det tar några månader längre än man väntat sig. Blir så urvattnat då för de som verkligen försöker och kämpar. Vissa gör IVF under flera år, och är inne på sin 20nde embryoåterföring utan resultat. Där kan vi börja prata om infertilitet på riktigt.

          En person utan medicinsk utbilding eller expertis inom fertilitet kan ju dock inte riktigt veta utan måste luta sig mot de som har sådan utbildning och besitter sådan expertis. I Kenzas fall sa de till henne att hon hade för kort cykel, att hennes äggreserv var dålig och att hon var påväg in i klimakteriet i förtid. Att hon kanske aldrig skulle kunna få barn, eller om hon går in i klimakteriet i förtid – när det isåfall händer. Att hennes bästa chans var IVF. Klart en person som vill ha och försöker få barn blir förtvivlad av ett sådant besked.

          Sen absolut som du säger, i de allra flesta fall där par har fertilitetsproblem så får de tillslut biologiska barn. Antingen pga behandling, eller för att ”diagnosen” inte innebar samma problematik som man trodde, eller för att…ingen vet riktigt. Min poäng är att fertilitet är väldigt komplext, så komplext att inte ens de som är experter alltid kan förklara varför eller varför inte något blev som det blev. Det är orimligt att begära att någon utan sådan expertis ska kunna se bortom vad de får för besked från experter.

            Förvisso, men frågan är…SA verkligen dessa experter till henne att hon närmade sig klimakteriet i förtid och att hon kanske aldrig skulle kunna skaffa barn? – eller var det en panikig tolkning som Kenza gjorde av av att höra sitt äggreservvärde följt av intensiv googling som skrämde henne. Kan faktiskt inte tro att någon fertilitetsläkare uttryckt sig så. Är själv i IVF-svängen sedan länge.

            Och en kort cykel finns inga belägg för spelar roll för fertiliteten. Jag hade 23 dagar med bara 7 dagars lutealfas (vilket enligt googling är KATASTROF) med alla 6 läkare på Sophiahemmet var eniga: det påverkar inte förmågan att bli gravid. Och jag är gravid. Och uppenbarligen Kenza med. Så tror mycket av Kenzas ”problem” med fertiliteten bara var hennes katastroftankar- inte ren fakta.

              Var några år sedan jag såg hennes video om det (när hon publicerade den), så minns inte exakt vad hon sa. Men utifrån vad hon berättade lät det som att de sa det till henne, att hennes äggstockar håller på att stänga ner baserat på hennes värden och ultraljud, att de sa till henne att det ser ut som att hon håller på att gå in i klimakteriet i förtid men de kunde inte säga när osv. Och att hon kanske skulle behöva överväga äggdonation. Vad jag minns så berättade hon allt i ”så ringde läkaren och sa det här och det här, och så sa hon…”, så som att det verkligen var de som sa så.

              Ser inte så mycket poäng i att spekulera i om det faktiskt var vad läkarna sa till henne och/eller vad som var hennes tolkning, vi kan ju bara gå på vad hon själv berättade liksom. Att du har annan erfarenhet av vad läkare säger, det säger ju inte så mycket alls om vad de sa till just henne. Blir lite onödigt att enbart på din spekulation dra på sådana växlar gällande att de tror att det ska vara enkelt att få barn och får panik när det inte går. Från vad jag minns sa Kenza att hon aldrig tagit det för givet utan snarare tänkt ”tänk om det inte går” osv.

                Oavsett så var det ju inte sant 🙂 Hon var inte nära klimakteriet, hennes äggstockar var inte på väg att stänga ner och hon behövde verkligen inte äggdonation. Så antingen var läkarna RIKTIGT klumpiga och oprofessionella som skrämde upp henne i onödan, eller så var det hon själv som drog för stora växlar.

                Och ”tänk om det inte går” är väl alla barnönskande kvinnors rädsla innan det gått. Inte unikt alls.

              Tack, exakt så

            Men tack. Har en kompis som fick diagnosen pco och uppmaningen att söka hjälp när det var dags för barn. Hon blev gravid utan att ha planerat det och blev sen gravid igen. Det finns inga hundraprocentiga sanningar vad gäller fertilitet. Finns ju så många par som gör ivf och där man inte ens vet varför de inte blir gravida på naturlig väg. Dessutom brukar man säga att efter första graviditeten så förstår kroppen vad den ska göra och många som gjort ivf får sen ett andra barn på naturlig väg.

          Nu är det ju dock så att man uppmanas söka hjälp om det gått 1 år, så vad kvinnor tror eller inte tror är irrelevant. Det tar i genomsnitt 8 månader att bli gravid.

      Kommer imorgon på hans födelsedag! En tjej?

      Jag blir så glad för deras skull! Jag minns så väl när Kenza grät över att dom kanske aldrig skulle lyckas få barn, och nu ska dom snart få sin tredje. Jag tror på en liten tjej som kommer på Nikolas födelsedag. Tänk att få ett syskon i födelsedagspresent,

        Varför tror du på tjej? Tror att hon hade skrikit ut könet då (för garanterat vet hon könet även fast hon låtsas motsatsen). Hon hade haft 150 gender reveals med rosa cup cakes… Garanterat en till pojk!

          För att Saturnus står i retrograd och utstrålar starka energier som ökar chansen för en dotter mellan kl. 16-23 då lågvattnet stiger i Irlands djupaste sjö.

          Nej, det är en gissning såklart, precis som att du har en gissning.

            ???

            Haha roligaste svaret??

          Fast de har ju inte tagit reda på könet denna gång. Dock har hon själv sagt att hon är rätt säker på att det är en pojke för hon tror att hon råkade se en sådan del på ett ultraljud.

        Det är en tredje pojke, definitivt. Om det hade varit en tjej hade de skrikit ut det för länge sedan.

          Eller så har dom inte tagit reda på könet. Det är ju också ganska vanligt.

            Om man har två pojkar sedan innan är det 80 % sannolikhet att barn tre också blir en pojke.

              Det där stämmer inte alls. För det första, det är alltid 50/50 i varje individuell graviditet. Man är inte mer eller mindre sannolikt att få något kön vid någon graviditet jämfört med en annan.

              Sen om man kollar statistiskt på att få enbart pojkar, enbart flickor eller olika kön vid ett, två, tre, fyra eller fem barn, så ser det inte heller alls ut som så. Statistiskt vid tre barn så har 14% enbart pojkar, 11% enbart tjejer, och 75% olika kön.

                Visst, men om man har två av samma först så ökar chanserna att även trean är av samma kön än om du hade två olika först

                  Nej det stämmer inte, man kan inte ha en genuppsättning som gynnar nedärvning av XY. Rent statistiskt är chansen för en tjej större vid tredje barnet, men sett till den individuella graviditeten är chansen inte större för något kön. Refererar vidare till 01:10 mycket välgrundade svar.

                  Kan du förklara varför?

              Stay in school kids ?

      ”Tricky third” referar väl inte till hur långt hon/någon gått över tiden, utan att värkar sätter igång och sen slutar i flera timmar, i flera dagar i rad. Så man öppnar sig väldigt långsamt och flera gånger tror att ”nu händer det” men så avstannar det bara.

    Har Camilla hunnit lyssna färdigt nu? Vad tycker du?

    Fan vad vissa människor älskar att mobbas. Osmakligt och omoget tycker jag. Säger mer om dessa personer som konstant ska håna och förlöjliga Anna än om henne. Låt människan vara om hon nu stör er så jäkla mycket. Att profitera på att förlöjliga och nedvärdera någon annan, nej jag tycker det är lågt. Tänk om det var eran mamma som blev uthängd gång på gång på gång o diverse medier och poddar. Låt människor vara olika och man behöver inte hålla med varandra men det här liknar mobbing.

      Har du lyssnat på avsnittet? Det är verkligen ingen mobbing. Sedan som jag har förstått der rätt så tjänar dem inga pengar på podden.

      Har du hört avsnittet?

      Vad var det som var mobbning i avsnittet? De sammanställde ju bara vad Anna själv sagt. Bitvis tog de även Annas ”sida” när media hade vinklat något eller när de ansåg att hon hade rätt i att bli ledsen eller upprörd över något. Tyckte det var oväntat sakligt och bra faktiskt.

      Jag tycker inte alls det var hånande och förlöjligande utan att de höll sig till att låta Annas egna ord komma fram, saker hon själv skrivit eller sagt under intervjuer, på sina lives eller i olika tv-program hon deltagit i. Det var just detta som var bra med det här avsnittet tycker jag, att de inte höll på och gissade en massa, skrattade åt henne eller kommenterade hennes utseende som folk ofta gör här t.ex. Vad tyckte du var mobbning med det som de sa?

      Du har uppenbarligen inte lyssnat på avsnittet. De tog även upp hur problematiskt det var att och hur hon framställdes i Solstollarna. Alla involverade höll en god nivå. Att en offentlig persons femtioelva versioner av en händelse granskas är helt naturligt. Hon är en av Sveriges stora underhållare och som de sagt en citatmaskin. Självklart bör hon lyftas.
      Lyssna på hela (!) avsnittet innan du dömer, för det märks att du inte gjort det.

        Dagens överdrift ändå, ”en av Sveriges stora underhållare”, Anna Book, verkligen? Är det Fångarna på fortet du tänker på då eller?

          Precis. Underhållare är brett. Hon är i lekprogram, små events, sociala medier o sjunger. Du kan ju inte säga att hon är väldigt känd i Sverige?

      Du har uppenbarligen inte lyssnat på podden och tar istället till med en förutfattad mening. Kom tillbaka med dina mobbningsanklagelser när du faktiskt har lyssnat på den (skulle tro att du måste äta upp anklagelserna). ?

      Ja och Camilla skyddar tone jättesnabbt stängde ner kommentarsfältet 1 minut efter det öppnade. Men hon påstår hon inte kan göra något åt inlägg som Bianca öppet säger hon gråtit om m.m (ja- det kanske är känsligt av Bianca jag lägger inga värderingar i det) MEN varför är det inte lika? Vissa är det okej andra inte? Kan inte tone ta kritik eller några negativa kommentarer oavsett, är ju mest bara bittra troll det kommer ifrån ändå

        Kommentarsfältet för Tone var på en helt annan nivå. Du måste ha missat dey.

    Jag ber så mycket om ursäkt för OT men fick precis telefonsamtal om att min farbror har tagit livet av sig. Är i chock.

      Beklagar, men det hör ju verkligen inte hemma här.

        Jag behövde bara någon att prata med. Men ska inte störa.

          Vad jobbigt. Har du någon du kan prata med eller som du kan få sällskap av? Annars ringa någon stödlinje. Tänker på dig och skickar cyberkramar.

            Mina föräldrar men vi alla är i stor sorg och speciellt pappa eftersom det var hans storebror.

          Du stör inte! ❤️

        Hur kan du vara så okänslig? Sök hjälp.

          Sök hjälp själv! ?

        Tyst!

          Vem fan är du att tysta mej? ?

            Men please

        Hade du själv velat ha det där svaret om du hade varit med om något jobbigt? ??‍♀️?

          Jag skulle inte skriva om det i ett inlägg om Anna Book! Jag skulle vänta till ÖS.

      ❤️

      ????????

      Anonym 21:59.
      Beklagar så mycket om din farbror. Har 2 självmord i familjen och jobbar inom blåljus och handskas med dessa larm. Jag hoppas du har någon familj eller vän som du kan ta stöd av nu. Många känslor och frågor som dyker upp i huvudet nu. Jag hoppas att du har stöd nu runtomkring dig. ❤️

        Så många frågor. Han har alltid varit en person som har levt ensam och som har trivts med det. Han har alltid varit dyster och pratat mycket om döden men vi pratades vid för två veckor sedan och allt var bra. Hans kusin kom förbi förra veckan och han mådde bra och de hade det väldigt roligt tillsammans. Jag är i chock jag förstår verkligen inte ?

      ❤️?

      Fy så fruktansvärt. Hoppas du har bra stöttande människor runt dig ❤️

      Hej! Googla jourhavande präst och skriv till oss i chatten där så kan vi prata direkt!

        Skriver till er nu ❤️

    Ska lyssna på avsnittet imorgon. Undra om dom tog upp hur fruktansvärt Anna betedde sig när hennes son blev anklagad för våldtäkt mot barn. Sen även dömd. Snacka om hur mycket skuld och skam hon fick lagt på offret.

      Nej de tar inte upp något om Annas barn alls.

      Nej, det är inget elakt avsnitt. Tyckte att det mesta handlade om Annas tidigare år.

    Falukorv är lyxmat. Vad snackar Booken om ?

    Fantastiskt avsnitt. Jag saknar bara julbordsgate.

      Va? Är inte julbordsgate med? Trodde det var självskrivet. Ska lyssna på avsnittet imorgon.

        De skriver på instagram att de glömde ?

        Saknade bastugraderna och hennes powerwalk också.

      Haha, finns så mycket att de kan göra en del två i samma längd i framtiden.

        Ja men eller hur, det finns ju tillräckligt för att göra en hel serie. ?

    Så kommentarer om att du skyddar vissa och hatar på andra släpps inte igenom haha?

    Tycker inte att segmentet med Frans funkade. Han hade inget att tillföra, han funkar inte i pod eftersom han inte förklarar något av vad han insinuerar, allt han säger blir internsnack eftersom han pratar till tjejerna som har podden och inte alls vänder sig till oss lyssnare och förklarar någonting alls av vad han pratar om. Han tror att vi vet så mycket om varenda liten grej (’gate’) som han varit inblandad och att allt är något välkänt som han inte behöver berätta om eller förklara. Rakt igenom relaterar han bara till sig själv. Så konstigt. Och så ogint avslut på segmentet där han bara pratar om sig själv och har inget att säga som fokuserar på Anna. Fick så dåligt intryck av honom.

      Jag upplevde snarare att det var poddarna som hela tiden hänvisade till tidigare avsnitt när de pratade med honom. Men ja, gav inte så mycket att bjuda in honom men tyckte snarare att det var tjejernas ”fel”. Kändes inte som att de tänkt igenom vad syftet med honom som gäst var.

        Syftet var väl att han skulle prata om sin relation till Anna och vad som hände i drink skolan? Och falukorvsgrejen var ny för mig så det skrattade jag gott åt, sen klippte dem ju även in det som de pratade om. Att förklara poddens namn ”oförskämt att anta” i Frans-besöket hade tagit onödigt mycket tid så jag uppskattade att de sa för dem som inte vet lyssna på avsnitt 1 (eller googla??).

          Absolut, men allt det hade de kunnat göra utan honom som gäst. Han bidrog inte med så mycket till podden tyckte jag. Och det säger jag som ett stort Frans-fan ?

            Okej ja förstår. Tycker ändå det lättade upp och lagom långt med en gäst men han kunde absolut förklarat mer.

    Bara jag som inte ser mer än översta inlägget längre ? Sen kommer det annons sen bara tomt.

      Sam a här

    Hur kan jag ha missat att den här podden fanns? Fanns ju massa bra avsnitt!

      Eller hur? Så kul att ha hittat en ny podd att lyssna på lagom till semestern ?

    Underhållande och informativ podd. Dock fick självupptagne TramsFrans omotiverat mycket utrymme, vilket dessvärre fick mig att tappa intresset efter ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.