486 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har fyra veckor semester mitt i sommaren men har absolut inga planer alls. Funderar på att resa iväg själv någonstans för det känns lite deppigt att bara vara hemma.. Antingen utomlands eller besöka något mysigt ställe i Sverige. Har ni några bra tips på ställen att åka till som ensam tjej? Har inte tillgång till bil och utgår från Stockholm.
    Tar också gärna emot tips på kortare utflykter eller annat skoj att hitta på ☀️?
    Vad ska ni andra som är ensamma göra?

      Det finns bussresor som är på 3- 5 dagar där hotell och liknande ingår.

      Någon kreativ kurs på folkhögskola eller folkbildningsförbund?

      Låter underbart att vara hemma! ? Finns säkert massa skoj att göra där du bor, lätt att bli hemmablind!

      Öregrund är oerhört mysigt och ligger relativt nära Stockholm, missminner jag mig inte helt så har SL en buss mellan Stockholm och Öregrund.

      Jag kommer inte göra någonting över huvud taget utan helt enkelt ha semester. Så skönt!

      Kolla vad hemsidan för Stockholms kommun har för tips för sevärdheter, alternativt orten du bor på. Man kan upptäcka både ny saker och gamla saker man glömt!

      Jag ska dit!!! Är så jääääkla taggad, en av mina favoriter! ? Har ni andra som ska dit ståplats eller sittplats? Undra hur tidigt man bör dyka upp om man har ståplats och typ struntar i att stå längst fram?

      jag var i krakow själv för några år sedan
      underbar stad. kändes tryggt och väldigt mysigt och god mat.
      Åk!!! njut!!!

      Snälltåget till fjällen eller söderut till Berlin.

      Stockholms läns museum har en ny besöksmålskarta, kika där för inspiration ☺️

      Om du kan rida skulle jag rekommendera horsexplore.se, man rider och umgås i den utsträckning man vill!

      Ta tåget upp till Kiruna. Besök Icehotel 365 o fjällvandra. Ta tåget vidare in i Norge (ca 1,5 tim resa). Naturen här uppe är fantastisk.

      Boka en resa till Grekland.

    The Weeknd på lördag! ?? Nån mer som ska dit? Hoppas verkligen inte att publiken är lika tråkig som den (tydligen) var när Beyoncé var här.. Själv har jag f-n fel på varenda kroppsdel, men sjunga och skråla det kan jag. Men sittandes. ?

      Ska dit på söndag ?? Ja en stel, tråkig publik kan ju förstöra en hel upplevelse. Tror och hoppas dock på att det blir grymt kul!

        Jag är så sjukt taggad! Hoppas verkligen på en engagerad publik

          Läste erigerad publik?

      Hur var publiken tråkig? Jag verkligen avskyr att behöva höra någon tondöv idiot sjunga med i varenda ord under en hel konsert. Drömmen om alla håller käft förutom artisten ?

        Jag vet bara att Queen B själv gick ut med att publiken hade varit så sjukt tråkig. Kanske mest var still, tyst och filmade?

          Hade jag älskat 😀

          Kattfan
          Hade inte besökarna fått direktiv av vakterna att sitta ner? Kan ha helt fel.

            Ingen aning. Vet inte mer än vad som stod i tidningen.

            Beror nog på sektionen, min sittsektion stod upp hela konserten

              Vad jobbigt för dom som behöver sitta

          Tänker mer att hon var väl inte bättre än så. Otroligt dålig attityd av ” Queen” B.

        En konsert är till för att njuta av upplevelsen och dela den med andra, vilket förhöjer upplevelsen. Vill du höra artisten sjunga ensam och perfekt så är ju spotify bra

      Jag ska dit! The Weeknd har varit en av mina absoluta favoritartister sedan många är tillbaka, så jag är oerhört taggad. Kan så gott som varje låt utantill och kommer troligen sjunga med till varenda låt.. sjunga kan jag tyvärr inte. Inte ens nästan.

        Han är en av mina absoluta favoriter också. Ser fram emot att sjunga o skråla ett par timmar imorgon och sen strosa till hotellet framåt nattkröken.

      Jag ska dit på lördag!!!! Är så jääääkla taggad, en av mina favoriter! ? Har ni andra som ska dit ståplats eller sittplats? Undra hur tidigt man bör dyka upp om man har ståplats och typ struntar i att stå längst fram?

        Vi har sittplats. Lär vara rätt skaplig kö till ståplats. Jävlar vad roligt det ska bli!! ✨❤️?✨

      Jag var på Beyonce – och ärligt konserten var inte wow? Är glad att jag gick men skulle inte gå igen. Hon spelade inte många av hennes gamla låtar utan nästan uteslutande från nya albumet. Hon tog soundet från ”sweet dreams” och vävde in en av de nya låtarna istället – stämningen DOG! Allting var snyggt tekniskt men det kändes som att man blev hjärntvättad med alla överdrivet konstnärliga mellanspels-akter. Fattar att vissa tycker att Beyonce är queen och dyrkar allt hon gör men nej, spelar man inte bra låtar så blir det sådär stämning.

        Jossan
        Var hon inte en timme sen till ett gig?

          Hon var inte sen den kvällen jag var där, nej (den första kvällen). Tycker bara det är oschysst att skylla allt på tråkig publik när det faktiskt var dåliga låtar som spelades.

            Var konserten inte typ 50 timmar lång också? Av det jag sett på youtube har hon gjort betydligt bättre turneringar än denna.

        Då förstår jag. Jag tycker verkligen inte att hon är en Queen vill jag bara klargöra. ?

      Ååååh, lev ut o skriksjung åt mig också, tack! Jag köpte biljett 2020 men kan inte gå nu när konserten äntligen är, är så ledsen. Jag är ett jättefan av honom, älskar hans musik. Känner verkligen att jag missar en upplevelse för livet, Danmarks set list var HELT MAGISK, TP&TAP, HoB, The Morning, Kissland OCH ny låt? Snälla någon. Sett massor av videor och alltså… herregud, särskilt slutet gav mig rejäl gåshud, riktigt mäktigt! Ryktas om att han kommer spela Pretty nu i Stockholm, tror jag ska hålla mig borta från sociala medier för att inte bli uttorkad av fallna tårar hahaha. Ha såååå roligt!!!

      Om du sitter är du tråkig ifall du inte förstått varför publiken till Beyonce kritiserades. Jag var där och hade skitkul! Men jag hade ståplats så ah, men jämfört med andra länders publik så var vi nog tråkiga. Vi är ju som vi är här i Sverige – lågmälda ?. Sedan så vill jag ba säga att ni som klagar på att hon spelade dåliga låtar .. varför gick ni? Turnén utgår bokstavligen från hennes senaste album. Om man inte tycker om det så fattar jag inte varför man går. Jag var glad att hon inte spelade massa gamla låtar för dom har jag och många andra som gått på hennes tidigare konserter redan sett.

      Bara folk vill släppa sina mobiler och vara engagerade istället så blir det toppen!?

    Varför är folk så snabba med att stödja en bojkott av Marabou men inte när det gäller kläder som görs i Indien och dom sedan förgiftar vatten, människor och natur?

      För att människor skiter i natur vs krig

      För att det är ett enkelt val att göra, bara att köpa någon annan choklad, det kostar inte mer och finns enkelt tillgängligt, kanske åt man inte ens speciellt mycket choklad/åt alls ändå och vips har man tagit ställning.

      För att människor är får

        Sheeple

          ??

        Anonym 20:05
        Och de följer herden blint.
        Baah baaah baah

      Folk är och förblir full av dubbelmoral! Skrattretande många gånger som i detta fall!

        Näven
        Så som hag har förstått så gör man knte chickkaden i Ryssland. Och varför en bojkott nu och inte när kriget bröt ut?
        Jag hade förstått en bojkott från början, sist men inte minst. Det är mer saker än Marabou som berörs. Ska man bojkotta allting inom just den konsernen så blir det en hel del produkter som försvinner från affären.

          Var väl ingen som kom på att de hade rysslandskoppligar då. Bäst att kolla allt man har därhemma och i affären från och med nu.

            E
            Saxat från Wikipedia
            Vid fabriken i Gävle tillverkas kaffe av bland annat märkena Gevalia och Maxwell House. Andra varumärken i Sverige är bland andra Aladdin, Marabou, O’boy, Non stop, Toblerone, Daim, V6 Junior och Milka (choklad) samt Philadelphia (färskost)

        Slutsatsen av det är ju att folk aldrig kan ta ställning i något utan att anklagas för hyckleri eller dubbelmoral. Om jag använde samma resonemang skulle jag kunna säga till er ”jaha så ni pratar om kvinnorna i Indien varför nämner ni inte Iran. Dubbelmoral och hyckleri” men det är ju orimligt? Ingen kan engagera sig i allt man får vara glad om folk bryr sig om något. Och tycker man det något är fel sak så får man väl arbeta för att få upp sin fråga istället för att gnälla på att andra bryr sig om fel saker.

          Anonym 20:51
          Jag tänker på det som hände med HM och att set inte är en hemlighet vad som händer med kläderna. Kriget utröt över ett år sedan och det är nu som man börjar med bojkott.
          Jag försöker förstå varför man inte läser om att bojkotta HM efter nyheterna om vad som händer.

          Ja det är beklagligt att folk har svårt att förstå att man kan ha flera tankar och åsikter samtidigt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det resulterar även i att man aldrig kommer få en ändring på ett problem.

            Det är för att det kom till allmänhetens kännedom nu. Inte som att folk gått runt och vetat det här ett år och helt plötsligt bestämde sig för att bry sig. Vilka konflikter, krig, kränkningar av mänskliga rättigheter osv folk engagerar sig i styrs ju mycket av närhetsprincipen, ju närmare och desto mer det påverkar en själv desto mer engagemang. Och på något sätt måste man ju välja, inte för att man inte kan hålla flera tankar i huvudet utan för att det pågår så mycket elände i världen (HM är tyvärr ingen rekordbov utan en bov bland tusentals andra bovar) att man omöjligt kan bojkotta eller ens hinna bry sig om allt.

      Ännu konstigare tycker jag är att ingen har börjat prata om Philadelphiaost och TUC-kex

        Mrs
        Eller hur!

        Och Royal Canin foder till katt och hund…

          Xx
          Nu har jag lärt mig något nytt.

            Man kanske ska förtydliga att det inte är Mondelez som är ägaren. Det är Mars Inc som är. Ett annat storbolag som är lika svartlistat som Mondelez.
            Mars Inc äger varumärken som bland annat Snickers, Twix, skittles, Ben’s ris och hubba bubba.

            Andra företag som är svartlistade är whirlpool, pirelli och coty (adidas, Max factor, wella).

              Mrs Statham
              Det blir ju en hel del i slutändan.

                Så är det ju. Speciellt om man dessutom ska lägga till alla världens företag och produkter som förgiftar vatten, människor och natur.

          Nja. Nu blev det lite otydligt. Royal Canin har inget med mondelez att göra.
          Det jag menade är att de har en fabrik i Ryssland i full gång och inga planer på att dra sig ur landet.

        Berätta! Jag har missat ?

          Amanda
          Vad har du missat?
          Blir enklare att berätta.

          TUC är ett märke som ägs av Mondelez. Vill du veta vilka mer märken de äger så kan du hitta dem här: https://nyheter24.se/nyheter/utrikes/1152210-lista-har-ar-svartlistade-mondelez-alla-varumarken

          Här kan man hitta i princip alla företag som fortfarande har samröre:
          https://som.yale.edu/story/2022/over-1000-companies-have-curtailed-operations-russia-some-remain

      För att folk bara gör det som är Pk rätt för stunden. Hyckleri.
      Jag bojkottar inte Marabou

        bojkottar aldrig. har mött så många i Indien som sagt bojkotta inte då har vi inga jobb inga pengar osv…

          Har du alltså träffat många textilarbetare i indien som sagt detta till dig?

            japp! även varit på flera fabriker till väldigt kända kedjor…

      Och varför inte sluta köpa choklad från producenter som inte kan garantera att de inte handlar med kakao från plantage som utnyttjar folk i fattigdom genom slaveri, barnarbete och människohandel.

    Så många kändisar med totalt förändrade ansikten. Och många som skrattar med vidöppen mun. Är det botox‘ fel?

      Man kan inte röra på nåt annat i ansiktet så man öppnar käften hahaha

      Jag är ingen som helst expert utan sitter och gissar nu bara.
      En anledning skulle kunna vara en kombination av många operationer och över användning av Botox m.m som gör att nerver i ansiktet blir skadade.
      De som operar näsan flera gånger får till slut en näsa som inte går att rädda.

      Skrattar man vanligtvis med stängd mun?

        Jag ser betydligt fler GAPskratt – till skillnad från att dra mer på smilbanden. Ebba von Sydow tex. Kanske är det också de stirriga ögonen som förstärker intrycket (hos prinsessan Madeleine tex.).

          Sanna Bråding haha

            Universum flabbar som en galen häst medan dom som står i närheten är allvarliga. Kan vara att hon vill visa sina nya tänder? Ganska onaturligt ser det ut i alla fall.

              Fräscht skrivet

    Efter fem år är jag äntligen helt fri. Jag ser honom exakt för den han är. Hur hanterar jag nu att se att han är en lögnare med ett patologiskt uppmärksamhetsbehov och vetskapen att han kommer utsätta andra för exakt samma skit? (En narcissist med andra ord.) Behöver jag ens hantera det?

      Nej bara att få och se dig inte om!

      Du behöver eventuellt hantera din del av det för att gå vidare, men det är inte din ensak att han kommer fortsätta sitt liv så. Och du, starkt jobbat!

        Tack. Det var inte ett svårt val när han fick panik när jag såg honom med en annan tjej på stan.

          Inget ont som inte har nåt gott med sig stämmer så himla bra ibland!

          Kolla upp narcissistkonton på insta och du kommer förstå mer av det som skett. Särskilt det där med att han gått vidare snabbt.

      Nej!! Du behöver inte göra ett skit. Jag la fyra år på en narcissist som behandlade mig vedervärdigt. Att lämna var der bästa jag gjort. Läkningsprocessen var lång och i början ville jag skydda alla andra kvinnor från honom, men det är inte mitt eller ditt jobb. Mitt ex har sedan jag lämnade honom (8 år sedan) varit i säkert 10 förhållanden som alla tagit slut. I början ville jag ”varna” tjejerna men gjorde aldrig det. Tror de hade blivit ihop med honom ändå, när man är kär o manipulerad så är der skitsamma om ngt ex säger ifrån. You do you och se till att må bra ❤️

      Detta kunde varit jag för två årsedan. Det blir bättre med tiden, men det kan vara jobbigt när alla förtryckta insikter sköljer över en som en våg vecka efter vecka, månad efter månad. Men med tiden avtar det och idag bryr jag mig inte ens. Kollade mycket på Sam vaknin på youtube för att förstå narcissism och det är helt sjukt faschinerande hur han sätter ord på precis alla psykologiska processer som sker hos både narcissisten men även en själv under tiden man är i en sådan relation. Idag orkar jag inte ens lyssna eller kolla på mer information om det för jag är så över det. Men det hjälpte mig väldigt mycket i processen att gå vidare när det var nödvändigt med en spark i rätt riktning. Det går inte att försköna det längre efter att jämföra hans utläggningar med egna erfarenheter. Med det sagt, starkt att du vågar inse sanningen och inte blev fast fem är till. Lova dig själv att aldrig gå tillbaka ?

    Är det något ni skäms över att göra som man egentligen inte borde skämmas över?

      Onanera. Började känna skam över det sen jag fick barn. Vet att det är fånigt och skulle aldrig tycka eller tänka nåt om nån annan som gör det. Men kan ändå inte få bort min egen känsla.

        Jag skäms inte alls över onani, däremot skäms jag så mycket över att jag har en dildo. :/ Är så rädd att någon ska hitta den och döma mig när jag dött. Eller att min sambo ska hitta den och känna sig otillräcklig.

          Introducera den för sambon! Ha lite kul ihop.

        Samma här! ?

        Känner samma – även för sex nu efter barn. Har inte vågat än ? Hur gör andra? Var? Vill ju inte görs det i samma rum ?

          Om det inte ”bara” är ett annat rum så toaletten hemma eller eventuellt på jobbet/universitetet.

            Men nä sunkigt att ha sex på jobbet?!

              Ja men sunkigare att ha sex i samma rum som barnet är. Har ni inte ngt annat rum i bostaden? Det är väl inte svårare än så

              Lite kanske, men syftade på onani.

        Jag lyckades få bort den känslan med hjälp av terapi. Jobbade faktiskt med skam och det var så intressant. Skam kring mat och sex samt att känna ilska. Så otroligt jobbigt men nyttigt! Kan nu 34 år gammal njuta av onani helt utan skam. De andra två jobbar jag fortfarande med.

          Berätta – vad ska man tänka på för att ej känna skam över att man känner ilska? 🙂 (jag gör det nämligen som säkert många andra)

            Kort sagt är skam glädje som avbryts. Så för att känna skam måste det alltid ha funnits glädje först. Skam är till för att vi ska fungera i en grupp, det är vår starkaste negativa känsla. Ofta lär du dig det i barndomen vad du bör känna skam för. Kanske åt du gott och så plötsligt sa något åt dig att det var dåligt och du är tjock. Eller så tyckte du det var spännande och härligt med onani och så berättade din förälder ett det är fult och usch. Det handlar om att lära om. Skam är en känsla vi behöver ha, men den ska vi känna för rätt saker. Te x ett syskon ska känna visst mått av skam efter att den slagit sitt andra syskon och föräldern sagt ifrån.

      Gå ur en mataffär eller en kiosk utan köpa något.

        Belle
        En gång satte jag igång larmet när jag klev in i en butik.?
        Hade köpt en film i en annan butik som inte hade blivit av larmad.

          Nej vad jobbigt, jag hade brutit ihop på plats om det hände mig haha

            Belle
            Jag hade kvittot i fickan som tur var.?
            Personalen såg när jag klev in och filmen jag hade fanns inte i deras sortiment. Men jag blev lite paff när det hände.

        Haha. Exakt och så försöker man gå och se ut som man inte stulit något…

      Hej igen Anonym 20:08. Du startar alltid nya trådar på alla Öppet Spår som genererar många kommentarer. Typ: Vad åt du idag. Du kan ju i alla fall börja med att svara själv på din fråga

        1. Hur vet du att det är samma Anonym?

        2. Om hens inlägg genererar kommentarer (som dessutom inte är bråk & negativitet) är inte det trevligt? Visar ju att många är intresserade att svara?

        Av allt man kan gnälla och klaga på så väljer du detta? ? men ändå lite gulligt att du i varje öppet spår sitter och stör dig. Sen hur du kan veta att det är samma person varje gång det har jag ingen aning om ??‍♀️

        Om du inte gillar frågor som får svar så är nog ett kommentarsfält inte helt rätt plats att spendera fredagskvällen på. Jag kan varmt rekommendera en enslig skogspromenad.

        Anonym är inte en person utan det är flera personer som använder nicket anonym i kommentatorsfältet

      Hata sommaren och värmen.
      Använda kläder jag haft sedan högstadiet (är 32 idag).
      Äta mackor till middag varje dag.

        Köp nya kläder. Laga mat.

      Har sex med min partner. Alltså, jag skäms inte under sexet eller över att ha sex med just honom, men jag skäms av tanken på att andra tror/vet att vi har sex.

        Fatta om ni får barn, då är verkligen the cat out of the bag… ?
        Jag förstår dock. Jag hatar tanken av att behöva kyssa någon inför släkten på mitt framtida bröllop. Är det samma för dig där?

          Det är den positiva sidan av att vi haft svårt att få barn, jag kan fortfarande intala mig att ingen tror att vi haft sex.
          Haha ja det är exakt samma! Så mycket samma att vi åkte utomlands och gifte oss ensamma, där just kyss-delen var en enormt stor orsak till att jag ville det.

            Oj! Ja vill man gifta sig utomlands och inte ha en stor fest med hela släkten där så ska man såklart göra det. Men låter sorgligt om anledningen är att man inte kan ge sin partner en kyss inför andra. Inte så att man behöver stå och hångla öppet direkt…

              Ja alltså jag ångrar inte att det var så vi gjorde det för det var fantastiskt. Det fanns naturligtvis andra anledningar också, från bådas håll, där detta var en av dom större för mig. Vi diskuterade alternativen klassiskt och diverse olika möjligheter utomlands, och då blev det ett av alternativen.

          Hahaha jag är höggravid nu och tänker ofta på att det syns rätt rejält att jag hade sex minst 1 gång i höstas. Samma på jobbet, alla vet nu att jag har sex med min sambo haha

            Du skulle ju kunna vara jungfru Maria eller inseminerat dig ?

      Att äta godis/choklad och mat!

      ”Krånglig” relation till mat sen ungdomen (är 34 idag), då var jag slank och allt därtill. Nu, efter 2 barn med HG-graviditeter, så liksom suger min kropp åt sig ALLT.. Gått upp mycket i vikt, svårt att hitta balans och jag ORKAR verkligen inte träna och känner att jag även har svårt att hitta tiden till det. Känmer mig som en fet valross och tröstäter..

        Hade kunnat vara jag som kommenterade det här. Är också 34 o upplever exakt samma sak efter graviditet. Det är ett elände. Är ett stort svettigt choklad ätande vrak i sommar värmen.

    Melina Criborn, är det någon som följer henne här inne? Och om ja, vem är ni? (ex är du mamma? Fan av Bianca från början? Gillar hennes stil? Osv osv) och kan ni inte berätta varför ni följer just henne?

    Är bara genuint nyfiken!

      Följer henne. Är ungefär lika gammal, har barn i ungefär samma ålder med en man som är typ lika gammal som hennes man och vi bor nära varandra. Så känns ”kul” bara. Brukar inte kolla hennes stories för det är så mycket reklam, men kikar på inläggen i flödet och youtube.

      Min mamma följer henne. Kvinna 60 år. Lätt besatt av familjen Wahlgren.

      Jag följer ej, men undrar också. Kollar hennes konto ibland och det är bara reklam reklam reklam för ALLT hon gör i livet. Jättetråkigt och oinspirerande konto, hon kan tacka B för allt

      Kan inte säga att jag följer henne aktivt, följde henne när hon gjorde vecka för vecka på yt, och prenumererar på hennes kanal men hon är extremt oaktiv där!
      Vi är så gott som varandras motsatser så jag tror att jag lockas av att följa nån i ett liv som jag aldrig kan tänka mig att jag kommer leva. Svårt att förklara.

      Jag lyssnar på podden men följer inte henne, kan inte med hennes miner och enligt mig missfärgade hår ??‍♀️? men hon verkar ha ett roligt liv, det man hör i podden!

      Följer henne och jag är fyrbarnsmamma på 38 år. Vi lever totalt olika liv. När jag såg henne i Wahlgrens värld i början tyckte jag hon verkade vara en kall snobbig bitch. Men sedan hamnade jag på hennes gravid vecka för vecka när hon berättade om sin förlossning med Cleo och ändrade TOTALT åsikt om henne. Tycker hon är helt underbar nu! Verkar vara en så otroligt fin mamma och snäll människa. Och hon och hennes man är så fina mot varandra.

    C’s inställning till Hanna T känns himla märklig. Det har skrivits och skrivs betydligt värre saker om andra influencers och C kan själv skriva riktigt nedlåtande och taskigt om vissa i sina inlägg. Samt att hon påstår att allt som skrivs OT om Hanna i trådar kommer raderas, men det gäller uppenbarligen inte andra influencers. Nu senast inlägget om nån pod som kom att handla till 80-90% om Kenza istället. Och ja, hon bestämmer själv över sin blogg, men det känns väldigt hycklande med denna dubbelmoral.

      Inte svar på din grej, men till folk som skriver att hon fokar för mycket på sin graviditet – är det inte för att hon inte har så mycket annat i sitt influencerskap?

        Ja hon har väl inget annat alls( vad hon visar iaf) , kanske förståligt iom senaste fem åren iofs. Å andra sidan kanske det skulle vara skönt om hon kunde få en paus genom att fokusera på annat , typ Träffa vänner.

      Håller med. Men nu skrev hon ju att hon skulle testa bara ta bort enskilda inlägg. Händer inte det kommer man ju verkligen börja undra vad som försiggår !

      Jag tror HT är precis som HÖ: skriver till Cam och bönar och ber att få negativa kommentarer borttagna.

      Gissar på att det handlar om att HT är en relativt liten influenser samt att hon genomgått något fruktansvärt, när hon förlorade sitt barn och nästan dog själv. Plus att folk faktiskt skriver hemska saker om henne, särskilt om grejer i hennes personlighet som gissningsvis beror på hennes trauma eller nån typ av ångestproblematik.

        Dock har hon ju fler följare än tex Anitha Clemence som det skrivs om här ibland…

          Jo men Anitha syns i debatter och tv, är van vid uppmärksamhet och betydligt äldre än HT. Hon kan hantera kritik, hån och hat medan HT nog skulle må dåligt av det, influencer eller ej.

            Typiskt 90 talister att inte tåla lite kritik. Snowflakes.

              Tar influencers som är medelålders plus verkligen kritik bättre….? Kan du nämna typ en enda som gör gör det?

      Skillnaden är väl kanske att Kenza verkar må bra medan den andra verkar må dåligt.

      HT vill ju även vara och kallar sig även för INFLUENSER. Inte så att hon är en random.

      Nej jag tycker också det är konstigt att hon ska skyddas, det råder ju viss obalans om vem man får skriva vad om, reglerna verkar ju uppstå lite vartefter. Det är verkligen inte värre saker som skrivs om henne än om andra influencers, och det är står knappast i paritet till hur många följare de har. Kanske är det just så, att hon ber om att få kommentarer raderade?

        Jag tycker ofta kommentarerna om henne ofta är värre, inte för att de är grövre ord utan för att de så ofta går på det mest privata? Hennes förmåga att vara en bra framtida förälder sågas, hennes psykiska hälsa hånas och äter hon en pizza så bryr hon sig inte om sitt foster osv. Det är så låga påhopp på en person som inte är perfekt men samtidigt inte gjort något större fel som påverkar omvärlden.

          Då tycker jag att ändå att sjukt många trådar om Bianca borde raderas. Hennes psykiska hälsa hånas, kommentarer om att hon har olika personlighetsstörningar, osv. Nivån är alltid otroligt låg och elak då

            Håller med. Har varit flertalet hån och spekulationer om många. Alltifrån psykisk ohälsa, otrohet, kritiserat föräldraskapet, spekulerat om droger mm. Så förstår inte alls denna vurm för just HT. Sjävklart ska det inte skrivas elaka personpåhopp om någon, men det verkar inte riktigt gälla här.

      Men hur intressant är människan ens?

    Jag har kommit in på två utbildningar och är så himla glad! Trodde verkligen inte att jag skulle bli antagen ?
    Nu är problemet att jag vet inte vilken jag ska välja. Båda är på Yrkeshögskolan.
    Logistik-och-transportledning (1.5 år)
    Offentlig upphandlare (2 år)
    Är det någon här som läst någon utav dessa utbildningarna eller arbetar inom detta?

      Grattis, vad kul! ? Har inte läst någon av dem och jobbar inte i branscherna… Men vilken utbildning känns roligast? Innehåller den längre av den mer praktik? Det brukar ju ofta vara via praktiken man lyckas landa sitt första jobb efter yrkesutbildning.

        Tack så jättemycket! ? är så himla glad och stolt över mig själv. Har alltid haft dåligt självförtroende och inte trott att jag ska bli antagen någonstans.
        Det är lite mer praktik på utbildningen till offentlig upphandlare.
        Jag tycker båda känns spännande och intressanta. Så jag är väldigt intresserad utav båda. Jag är mest rädd att jag kommer säga upp mig från min fasta anställning för att plugga och sen stå utan jobb ?

          Måste du säga upp dig? Kan du inte ta tjänstledigt?

      Har jobbat i offentligt på två ställen och i totalt 7,5 år. Det behövs så mycket offentliga upphandlare – du kommer garanterat få ett jobb där. Åtminstone om du bor/kan pendla till någon av de större städerna.

        Åh, vad spännande! Tycker du att det är ett roligt yrke?
        Det känns skönt att höra att behovet av upphandlare är stoet, det har varit en av mina rädslor till att studera att man sedan ska stå utan arbete. Jag bor inom pendlingsavstånd till bland annat Göteborg. Så då tror du inte risken att jag står utan jobb sen är stor?
        Tack för ditt svar!?

          Jag glömde säga att jag inte är upphandlare haha. Men arbetar som controller och har tät dialog med upphandling. Det är alltid brist på kompetens där! Speciellt i kommun som är lite mindre ”cred” än staten. Men tycker det verkar vara bra löner (i den kommun jag jobbade var det löner på runt 40-45). Dock kanske inte som ingångslön?

            Haha ok! ?
            Det låter ju ändå bra, man måste ju börja arbeta någonstans. Kommun kan ju absolut vara en bra start I så fall ?
            Har inte hittat några bra uppgifter gällande ingångslöner men uppfattat det som att medellönen ligger runt 40-42.

          du ska inte säga upp dig. du ska ta tjänstledighet för studier. studielagen finns för att du inte ska säga upp dig under studietiden!

      Grattis! ☺️ är inte upphandlare men har jobbat med många upphandlingar i offentlig sektor (både nya ramavtal, avrop, FKU och direktupphandlingar) och det är det absolut tråkigaste o störigaste jag vet. Extremt enformigt och byråkratiskt, men gillar man det så är behovet rasande stort. Bra att du kollar runt! Tips är att läsa lite ”framtida jobbannonser” o se vad som känns mest spännande ? lycka till!

        Haha jag höll tyst men nu när du öppnade pandoras ask – jag granskar en hel del upphandlingar både direktupphandlingar (vilket är rätt lätt ändå) men också ramavtal – även stora som behöver gå via TED. Absolut avskyr det ?? det är det absolut tråkigaste med mina arbetsuppgifter. Som tur väl är är det trots allt inte så ofta jag behöver göra det. Men jag förstår varför det är brist – för tråkigare jobb finns nog inte (om man inte är en sån som älskar att pilla med detaljer i år och dagar utan mänsklig kontakt)

          Tack båda två för bra input! Uppskattar verkligen att ni skrev trots att er erfarenhet inte var den bästa ?
          Men jag vill ju höra folks åsikter och detta ska jag absolut ta med mig när jag väljer vilken utav utbildningarna jag väljer.
          Ska läsa lite annonser och se vad som känns mest intressant och lockade.?

    Elsa Brattström skrev igår att hon kommer posta massa adlinks för att semester budgeten redan dragit iväg massor. Ja, det är ju frankt och ärligt iaf. Men känns lite löjligt också med fansen/följarna som säkert hänger sig på telefonen.

    Vill bara berätta att jag är ensam hemma för första gången sedan påsk. Bonusbarnet är hos mamman och min man är på AW.
    Jag gör precis samma saker som jag skulle gjort om alla var hemma, men det känns underbart att göra dem helt ensam ibland! Kan inte förklara varför ?

      Men tar du alltid hand om bonusbarnet om mannen är borta annars?

        Nej, han är nästan aldrig borta!

      Sätt på musik och dansa!!

        Nä det är inte min grej.
        Sitter och pysslar, dricker kaffe och lyssnar på true crime.

      Känner igen det där, man tänker att nu ska man passa på att göra massa saker, men slutar ändå att man gör samma saker ändå ?
      Men är ju nice att vara ensam hemma ibland ändå ? är ju en känsla också.

    Har ni något ni säger/gör som ni kan koppla till personer i er omgivning?
    Jag säger till exempel:
    -Nååå! När mina barn bråkar, det sa min mamma till mig och mina syskon också.
    Jag gör även min mormors lilla ljud ifrån mig när jag sätter mig ner ner.
    Även noterat att min dotter tar efter mig då hon säger: sol bakom moln (istället för molnigt)

      Blir mer och mer lik pappa över åren.?

      Jag har för några månader sedan börjat använda uttrycket ”kan jag säga direkt” taget från min sambos lillebror.
      Jag är hungrig så idag lagar vi ingen mat det kan jag säga direkt, det blir hämtmat.
      Hade inget bättre exempel haha!

      Vad fint med sol bakom moln ❤️

      Jag är en kopia av min pappa till både utseende och personlighet och beteende.
      Har inget tydligt exempel på att jag säger något som han gör men vi har exakt samma sätt att visa kärlek på, vi är snabbtänkta och har samma humor och använder vår snabbtänkthet i humorn. Även mycket sarkasm och ironi och vi älskar att dra saker till gränsen utan att passera den. Kan inte tala för pappa, men jag iaf har fått höra så många gånger att det är charmigt.

      Jobbar även på pappas förra jobb och de känner igen beteendet. De har fått en ny av klanen xsson som beter sig likadant?

    Hejhej!
    Är det någon som ansökt om att få bryta ut delkurser och göra dem till fristående kurser?

    Poängen är att ”få loss” poäng från oavslutade kurser för att kunna ta med dem i examen.

    Tacksam för erfarenheter och tips!

    Polyfamiljen!

    Är det fler än jag som sett spektaklet dom håller på bygga? Såkallade vanen?

    Känns verkligen som att dom har noll konsekvenstänk, bara kör på med sina idéer. Och en oförmåga att inte kunna ta kritik när någon frågar hur dom tänkt kring saker.

      Har dom inte redan en (enorm) husvagn? Vad ska de med en van till?

        Det var så svårt ta sig fram i Europa med den enorma husvagnen. Inga platser att stå på i städerna och typ omöjligt att vända med.

          Aha, då förstår jag tanken med en van. Tack.

      Känns som att en av männen lider av rejäl åldersnoja. Han känns så tillgjord. Och att de har svårt att ta minsta lilla kritik eller felställd fråga.
      Tycker de överdriver när de är upprörda över att barn bara kan ha två vårdnadshavare, såååå vanligt är det inte med tre föräldrar att lagen borde ändras.

        Ja exakt så.

        Känns också som dom får infall och bara kör på utan att tänka igenom. Förra året fick H en dipp och då skulle dom leva vanlife och hyra ut huset. Struntade i att barnen inte fick homeschooling och sa att dom fick se vad som hände när skolan började.
        Nu åkte dom ju dock hem, men höll ju på bråka med skolan om detta ett bra tag.

          Ja de gjorde stor sak av att hoppa ur ekorrhjulet. Men var tillbaks i det lika snabbt. Hyrde ut huset utan att tänka, sen klagade de öppet på hur de hade förstört i huset.

            Klagade på deras hus?
            Följer dom och reagerar på att barnen ska sova så trångt, de kan ju inte funka i praktiken att de ska sova 7 pers i denna van?

              Ja alltså Polyfamiljen klagade på de som hade hyrt huset. Var massa pikar om hur det såg ut efteråt och att de fick göra om nåt rum.

              De äldre barnen brukar vara hemma så antar de bara tar med de yngre.

                Jaha oj, missade det.
                Ja precis. De 4 yngsta ska väl med verkar det som. När dom visade var Ture skulle sova trodde jag de var ett skämt.

                  Hahaha ja jag med. Men antar att de själva sover bättre än så ?

              Nej jag förstår inte heller hur dom ska få plats. Tänker på att vanen är svart, den kommer bli otroligt varm.
              Barnen har trångt mot taket. Inget ska sättas fast i bilens konstruktion eftersom dom då inte behöver registrera om bilen till husbil.
              Men då ska allting vara löst istället och flyga runt vid en olycka?

                De har ju installerat ac så värmen är nog inga problem! Sen har ju lastgaller monterats och spänner nog upp konstruktionen men jag reagerade också på hur trångt det kommer vara när de ska sova. H sa att bilen är 145cm bred och ska de då sova två karlar och en stadig kvinna på typ 48cm var ??

                  Och förstå om barnen vaknar mitt i natten o glömmer vart man är o försöker sätta sig upp ? aj!!

                    Var man är.

          Tror den där dippen var ett sätt att få fler följare. Varför skulle han annars hänga ut livet sådär? Gråta och det var så synd om honom. Inte nåt man behöver dela med sig av till alla, med noll hänsyn till barnen.

    Vad är era bästa städtips/hålla det rent och fint hemma?

    Mitt är nog att sätta en timer på tex 20 minuter och försöka hinna städa så mycket som möjligt. Funkar bra när jag väl gör det ?

      Nästan samma tips! Lyssnar på en podd med korta avsnitt (tex Dumma människor- fredagsfrågan för 15 min eller Säker stil för typ 30 min) och så plockar/röjer jag så länge avsnittet är.

        Tycker också det hjälper mycket att lyssna på podd eller prata i telefon. Blir självgående som en maskin nästan, börjar direkt plocka och greja. Tillfredsställande!

          Värsta som finns när någon ringer och samtidigt städar el diskar, har faktiskt sagt ifrån, har ingen lust o lyssna på jädra flås o klirr

      Hålla efter så det inte hinner bli stökigt. T.ex hänga undan kläder efter användning, plocka undan efter mig under tiden jag lagar mat
      Investera i ett ordentligt städskåp med bra produkter och en schysst dammsugare.

      Att aldrig få från ett rum tomhänt, tar alltid med så mkt skräp/grejer jag kan bära till sin rätta plats.

      Linoljesåpa!! Alltså det funkar till ALLT!

      Vi flyttade till en gammal skola som är flyttad för två år sedan, de tidigare ägarna renoverade upp den till nyskick och valde skurgolv (furu). Hade ingen aning om hur man tog hand om ett sånt här golv innan, och visste inte ens vad ett skurgolv var, men efter att ha nördat ner mig nu och såpskurat golvet i köket och hallen här hemma.. skillnaden är heeeelt sjuk. Har dokumenterat detta på min Instagram om ni skulle vilja se skillnaden haha, är helt i chock. Det är som ett helt nylagt golv nu och det var KAOS innan. Hade ju rengjort fel innan och bara på ytan (köket var extra skitigt). Under höjdpunkten ”såpskurning” ser ni den helt sjuka skillnaden i köket??? @houseofherdreams

      Använder det överallt annars i hemmet också. Det doftar så sjukt gott, blir galet rent och det är miljövänligt???

        Om du blir ”helt i chock” av ett nyskurat golv, så hoppas jag verkligen att det inte händer riktiga ledsamheter i ditt liv framöver.

          ?

      Det gör jag till barnen, 10-15 min o musik på till dom!

      Själv lyssnar jag på poddar, oftast Ursäkta då min städdag är torsdag ? men allt vardagsstädning där emellan är också podd i öronen så går det snabbare och roligare!

      Skaffa inte två barn inom loppet av två år…. Skoja, men hur hinner ni med småbarn städa? Vi har en ettåring och en treåring och hinner aldrig städa just nu. Plocka på kvällen ja, men storstäda finns tiden inte för. Om nu inte barnen skulle vara hos barnvakt flera timmar varje helg…

        Vi fick två barn inom loppet av två år. Vi har inte så värst mycket leksaker, det tror jag bidrar. Sen har alla saker sin plats så alla vet vart de ska läggas tillbaka. Och som någon tidigare skrev, håll undan lite hela tiden. Plocka i varje rum där du är, häng tillbaka, lägg tillbaka. Var sak på sin plats. Ha bara saker ni faktiskt använder så blir det inte så mycket att städa i slutändan.

        Vi delar upp det, en tar med barnen någonstans så får den andra städa i lugn och ro. Eller dammsuger innan läggning och sedan dammar, torkar golven när barnen sover ?

        Kan ni verkligen inte städa för att ni har 2 barn? Hur kommer det sig?

      Vi har en såndär diskborste, fast med en svamp istället för borst, som portionerar ut diskmedel vid användning. Varje kväll medan jag borstar tänderna tar jag den och ”diskar” av handfatet i badrummet. Smidigt att kombinera två tråkiga sysslor 🙂

      Lås in karln i en skrubb. Fixa barnvakt åt barnen. Sen är det inga problem att städa.

        Eeh…? Ska inte mannen städa?

          Det var skrivet på ett skämtsamt sätt om du inte fattade det ?

    Undrar om Sanna Bråding är ihop med barnens pappa igen eller om de mest ses när andan faller på. Tycker alltid det verkar som hon vill mycket mer än han…

    Alvedon till hund?

    En veterinär har skrivit ut alvedon till vår hund. Kan man lita på att det är bra? Blir ju livrädd när jag googlar det…

      Jag kör det, ingen fara. Hon mår mycket bättre med än utan.

      Ja men ge din hund en halv Alvedon. Fick Alvedon till min när han gick igenom en smärtsam behandling. Det är helt lugnt så länge som det är en halv tablett!

        Dosen beror helt på hundens storlek. TS gör bäst i att följa den dos som veterinären ordinerat då den bör vara beräknad utifrån hundens vikt.

          Ja superviktig! Min veterinär räknar om varje gång hundens vikt förändrats!

          Nu har ju jag en väldigt stor hund men han fick en halv Alvedon ändå av veterinären.

      Humanläkemedel förskrivs ibland till djur, jag ser dock inte anledningen till att förskriva paracetamol men är heller inte särskilt insatt i läkemedel till djur. Vad är indikationen? Det finns ju smärtstillande avsedda för djur så som metacam.

        Metacam går inte att kombinera med vissa andra läkemedel, så det kan vara ett skäl.

        Glömmer aldrig när min katt tappat aptiten pga morfin/njursjukdom och veterinären gav oss Mirtazapin att ge katten. 😛

      Det ordineras väldigt ofta till hund så det är inga konstigheter, följ doseringen som veterinären angett bara ?

      Vår hund fick tramadol efter en operation. Kändes helt sjukt, han behövde inte dem men vi hade det hemma just in case!

    Hjääälp!!! Sover hemskt och ser ut som en zombie. Vad är ert bästa concealer/sminktips för mörka ringar?

      Jag har också såååå mörka ringar under ögonen. För mig har det funkat bra med en ögonkräm med koffein i, sen brukar jag ibland använda concealer (Maybelline instant anti age eraser concealer)
      Kan även tipsa om tan drops som du blandar i din vanliga dag eller nattkräm, så får du lite färg. Det tycker jag gör jättemycket!

        Men åh hade totalt glömt bort att det finns ögonkrämer med koffein i – använde en sån för många år sen. Bra tips med tan drops också. Tusen tack för svar! 🙂

    Ni som har IBS – vad hjälper er?

      Inte tabletter med pepparmynta. Testade beställa det och fy, hade en smak av pepparmynta i halsen en hel dag. Och lika ont i magen.

      Fodmap!

        Det måste jag kolla upp! Dottern fick diagnosen idag, efter en massa utredningar. Tyvärr har hon alla typer av problem med magen så det finns ingen medicin hon kan ta, stackarn. ?

          Finns ett bra konto på insta som heter @magdoktorn hon skriver mycket om IBS

      Ligga ner på vänster sida när anfallen blir som värst

      2 dimor på morgonen, gått från vara på huset 6-8ggr dagen till varannan dag!

      Instämmer med anonym! Fodmap har hjälpt mig så mycket!

      Laktosfritt och relativt mycket fiber sedan kontinuerlig träning/vardaglig rörelse.

      Minimalt med fibrer, inget gluten, inget socker, stressfritt(i den mån det går.

      Min ibs är i princip borta då jag räknar kalorier och ser till att få i mig exakt det jag behöver och den kombon qv kolhydrater, protein och fett som rekommenderas osv. Behöver inte gå ner i vikt längre men hqr fortsatt räkna kalorier då det minskar risken både för över och underätning. Överätning och en massa onyttig mat, socker osv sätter ofta igång skov pp minst en vecka.

    Selling Sunsets!

    Någon som tittar? Vad tycker ni?
    Jag tycker,
    Heather, hon smörar så mycket för den hon vill va kompis med med. Var likadant i början med Christine och nu med Bree.
    Nicole, orka bråka om något så obetydligt som hände för tre år sedan.
    Davina, sååååå tråkig.
    Bree, tråkig och ältar verkligen de som Chelsea sa om hennes situation/relation.

      Tycker Heather är helt ok.
      Gillade verkligen Chrishell innan hon började dejta G. Hoppades på henne och Jason!
      Chelsea allmänt oskön och Bree också..

      Gillar bara amanza!

      När jag skrollar så ser det ut som att du har skrivit Smala Sussie.?

    Vad ska man köpa med sig från Usa ? En kompis är där nu. Vad får man inte missa be om!?

      Amerikanskt godis! T ex sour skittles ? inte alls som de vi har i Sverige.

      Jag köper alltid på mig flytande NyQuil, enda medicinen som hjälper mig med förkylningssymptom.
      Sen om jag har sett smink eller nagellack hos någon influencer som inte går att köpa i Sverige.

        Nyquil innehåller dextromethorphan (DMX) som är narkotikaklassat i Sverige så om man blir stannad i tullen/påkommen utan recept från läkare så har man ett större problem än vad som är värt för en sån grej. Sedan vet jag att det mesta inte upptäcks men kan vara bra att veta.

          Det är precis därför den är så ruggigt bra!
          Svenska tullen ?????

            Du hånar svenska tullen för att man inte får ta med narkotikaklassade medel in i Sverige?
            Tror du det är tullen som bestämt det?

              Nej, jag skrikskrattar åt att svenska tullen skulle ta fast någon öht. Det är ju svängdörrar in till landet och tonvis med riktigt knark flödar in men jag ska noja över en jävla hostmedicin ?

      Omg ALLT!! Godis som nån annan redan skrivit, snacks som inte finns här, amerikanska receptfria läkemedel, finns ett som är typ alvedon med koffein som är ?? Minns såklart inte namnet nu!

      Tandblekning och Kraft dinner Mac and cheese!

      Chanel make up är billigare. Köper gärna två mascaror om jag är i USA.

    Hej!

    Mitt barn är fött sent på året och jag nojar lite kring att det ska vara tufft att vara yngst i klassen.

    Hur förbereder man bäst barn för skolan? Finns det något ni som är lärare önskar att föräldrar hade ”tränat”/ skapat utrymme mer för barn att göra, som hade underlättat? ( T ex märker jag ju att det tränar hennes finmotorik mycket att pyssla och rita).

    Är det bra att kunna läsa redan när man börjar, eller kan man lika gott vänta med det?

    Vi har väldigt lite skärmtid vilket fungerar fint för oss, hon sysselsätter sig själv så det finns ingen direkt orsak att sätta på teven i vardagen. Jag tänker att det är en bara bra, är det rätt tänkt eller bör barn vara vana vid skärmar för att inte hamna efter nu när det är så mycket snack om digitala verktyg mm i skolan?

    Ett år kvar till förskoleklass. Så jag ska inte hets-träna mitt barn i något över sommaren utan tänker med i banor av att skapa bra förutsättningar för utveckling.

      Stressa inte , utan som du säger , skapa istället bra förutsättningar för gott lärande. Jag skulle önska att barnen har kvar nyfikenheten och har fått längta till att få ”börja skolan”. Om föräldrar har börjat för tidigt kan ibland barnet ha tappat motivationen till att vilja lära sig ( för att det blivit prestation och kravfyllt hemmavid).
      Har barnet gått i förskola eller är det hemma med dig? Om förskola, så räcker gott den förberedelsen som de säkert gjort där. Lekt med bokstäver och siffror , ramsor och rim, pysslat, klippt , lärt sig vara i grupp…

      Ibland dödas nyfikenheten för det egna lärandet pga att det blir för kravfyllt tidigt.

        Lägger till.. jag har läst mycket med mitt barn . Pratat om böckerna. Ställt direkta frågor om innehållet men också frågor mellan raderna och bortom ( ni lärare som vet ni vet :p). Mellan raderna handlar om det som inte direkt står i text men som man kan ”ana” eller gissa sig till och bortom raderna handlar om att man kopplar innehåller till sig själv och sina erfarenheter.
        Det tränar en form av läsförståelse men på ett lustfyllt sätt ( mitt barn gillar att jag läser för henne och när vi pratar om boken).
        Frågor som typ : hur tror du att skattkistan såg ut? Den farliga tigern tror jag såg ut så här, hur såg din tiger ut? Vad tror du ska hända sen , varför då?. Hur tycker du att barnet på bilden ser ut ? Varför tror du det …
        Lite exempel bara , men det kan hjälpa för att få barnet att reflektera och vidga ordförrådet 🙂

        Tack för dina råd! Jag har väntat in hennes intresse för bokstäver och försökt att bara vara alert med att ”svara” på det, inte pusha eller vad man ska säga. Men jag ska tänka ännu mer på att vara försiktig med hennes lust, den är ju verkligen en resurs.

        Hon går 15 h veckan men med vabb, sjukdomslarm på på förskolan, låga semestrar och grejer så blir ju ändå stor del av tiden hemma i praktiken. Så lite mitt emellan kan man väl säga.

        Vi älskar att läsa tillsammans, och prata om böcker! Tack för din inspiration.

      En sak att träna är att vänta på sin tur.
      Att öva på att rita och skriva är jätte bra, jag är för digitalisering i skolan som ett verktyg. Men det ska inte ersätta det riktiga lärandet.

        Klara sig själv på toaletten

        Hålla i bestick och att själv kunna dela maten

        Penngreppet, kan tränas genom att rita och färglägga med pennor

        Skriva och läsa sitt eget namn

        Klä på sig

        Knäppa sin jacka

        Sin adress

        Vad ni föräldrar jobbar med

        Leka känna igen bokstäver och hur de låter (viktigt att leka fram det)

        Att vara snäll, fråga vill du vara med? Vill du ha? Ska jag hjälpa dig?

        Detta är bra saker att ha med sig till förskoleklass!

          Tack! 🙂

          + 1 på alla dessa, verkligen bra saker att kunna när skolan börjar ? Håller även med om läsningen som många skrivit. Högläsning framför allt, det ger så otroligt mycket! Ramsräkna till 100 kan underlätta också och att spela kort/tärningsspel ? Sen är det ju skolans uppgift att lära barnen allt detta (förutom omsorgsbiten för det är ju mer föräldrarnas jobb) men det underlättar ju för barnen att ha lite med sig hemifrån ? /Lärare F-3

          Är född sista veckan i december och har aldrig någonsin varit hjälpt av det mesta du rapar upp faktiskt förutom att kunna äta med bestick och torka sig.

            Fattar inte riktigt hur du menar. Kan du inte knäppa din jacka? Vet du inte var du bor? Kan du inte hålla i en penna?

            Men vad menar du egentligen? Oavsett när man är född på året så underlättar det om barnet kan dessa saker, både för barnet och lärarna. Personen skrev ju bara vad som är bra att kunna när skolan börjar, sen är det ju otroligt individuellt när olika barn lär sig..

              Inser nu att du kanske menar att du inte fått hjälp med dessa saker. Varit hjälpt av betyder ju haft nytta av, inte fått hjälp med. Oavsett är din kommentar irrelevant…

        Ja juste, det tänker jag tränas när man spelar spel? Och på förskolan såklart.

      Läs jättemycket böcker! Gör en rolig grej av att gå till bibblan och låna böcker och läs sånt som barnet är intresserad av. Ett bra ordförråd gör mycket. Men du gör säkert alldeles tillräckligt? Lego är både kul och man blir väldigt bra på pilla med grejer. Tålmodig också, förhoppningsvis haha.

        Jo men just det är vi bra på faktiskt 🙂 tycker det är så hjärnvärmande när hon börjar välja mer systematiskt på bibblan och plockar ut en hög med med böcker om just det hon är intresserad av. De har höj- och sänkbara lånediskar här också så barnen kan trycka ner disken till sin egen höjd och låna böckerna själv. Typ det gulligaste jag vet. Även barnbibliotekarier som brinner för böckerna de tispar gör mig så glad.

        Tack!

          Måste bara säga att det gör mig så glad att läsa hur viktigt läsning är för er! Det är en av dom bästa grejerna jag fått med mig som barn, att vilja läsa. Mamma läste alltid för mig vid nattning, pappa berättade sagor. Jag har alltid haft och fått mycket böcker utefter min ålder.
          Jag har läst igenom ett antal böcker på en helg, och sommarlov. Utöver att det är magiskt att kliva in i världen författaren skapar, så upplever jag att jag både fått bättre ordförråd och är bättre på att stava än många andra i min ålder.
          Så det du gör är verkligen fantastiskt!

          Gud va roligt! Visste inte att det fanns höj- och sänkbara. Det måste se för gulligt ut. Jag lärde mig själva att älska läsa böcker i skolåldern och det märks faktiskt vilken stor skillnad i språkkunskaper det är man läst mycket som barn/ungdom eller inte.

      Det är säkert väldigt olika från skola till skola men i vår skola (kommunal) så består ”digitalisering” av att ungarna får var sin platta som de kan surfa fritt och oövervakat på under lektionstid.
      Om vi inte hade IT-lektioner hemma skulle vår sjätteklassare inte veta vad e-post är.

        Åh nej! :O Ibland blir man ju mörkrädd av nyhetsrapporteringen om skolan.

        Är det ditt barn som säger att de får surfa fritt och oövervakat på lektionstid eller har läraren faktiskt sagt det? Stor skillnad kan jag tycka. Är lärare själv och låter väldigt konstigt om det nu skulle stämma.

          Ibland tycker barnen att skolplus och elevspel är att göra vad man vill på paddan.

          Jag lovar att på vår skola sitter de endast med detta under skoltid. Det är pedagogiska spel som tränar olika saker.

          Hon kom hem och berättade om alla youtubers hon kollade på i skolan. Vi tyckte det lät konstigt så vi frågade läraren och hon bekräftade att de får sitta och surfa fritt om de anser sig klara med en uppgift eller om de inte orkar lyssna på genomgången.
          Naturligtvis byter hon skola från nästa termin, till en skola där eleverna inte har plattor alls.

            Fast att inte ha plattor alls är ju faktiskt ett steg i fel riktning nu när allt mer blir digitaliserat. Antar att de har datorer då istället? Eller sitter de och letar i lexikon som förr i tiden?

              Tycker inte alls att det är ett steg i fel riktning. De allra flesta barn behöver mindre skärmtid, inte mer. Och Svenska Barnläkarföreningen och KI larmar om skärmarnas skadliga effekter på inlärning och totalsågar den ivriga digitaliseringen av svensk skola.

      Jag är född i slutet av december, har aldrig varit några problem. Låt ditt barn vara barn utan stress. Läs mycket böcker, öva på roliga sätt att räkna utan att barnet förstår att det är övningar osv

        Vad skönt för dig! 🙂 kan tänka mig att det ofta är så !

        Rent statistiskt så har barn födda sent på året lägre livslön och högre sjukskrivningstal, vilket man tror beror just på att det är negativt med känslan av att vara sämst i klassen och att den känslan forsätter påverka en även framåt i livet, när det rent intellektuellt såklart har hunnit jämna ut sig.

        Men jag ska inte stressa, utan tänkte mer på nivån att satsa på roligt pyssel.

          Nej men tänk inte så. De i min klass som var struliga var ju inte födda sent på året. Tror inte alls på det där.

      Du behöver absolut inte datorträna ditt barn inför skolan, dom program som används kommer sitta som i benmärgen på ett kick! Jag har alltid älskat skolan och för mig har drivet alltid legat i att jag älskar att lära. Det i sig är väl mycket en personlighetsegenskap, men nyfikenhet går alltid att väcka. Jag som läser kemi på universitet kan tipsa om att man med enkla medel hemma kan göra experiment som barn brukar älska. Här finns en hel del: http://www.upptackargladje.se/kemi.php?page=experiment-reaktioner

        Vilket roligt tips, tack!

          Mitt barn är lika gammalt. Kan läsa, smsa mig ifrån sin ipad (dvs skriva) hon kan skriva sitt namn med penna, såklart alfabetet och ganska mycket matte. Plus, minus och gånger. Hon kan prata flytande engelska
          Mitt barn har kunnat detta länge, lärde sig alfabetet och flytande engelska när hon var två år. Är rädd att hon kommer tycka skolan är tråkig för att hon kan allt..

            Jag är särbegåvad och har alltid älskat skolan även om den sällan var utmanande. Det brukar gå att lösa! Jag fick fortsätta med dom svårare böckerna samt läsa gymnasiet i egen takt (ungefär 300%), det funkade toppen för mig. Numera studerar jag dock universitetskurser på avancerad nivå och känner mig totalt tappad på daglig basis.

            Duktigt för en fyraåring 🙂 särskilt att kunna multiplicera!

            Jag har fått intrycket att barn har väldigt olika förkunskaper när de börjar skolan idag, så det är säkert lärarna beredda på.

            Alltså herregud.. Hjälp. Känner bara stackars barn typ. Hur funkardet sociala?

            Läraren kan säkert möta ditt barn på rätt nivå och utmana där det behövs. Det är ju det som är kul tycker jag, att få eleverna att utvecklas vidare efter sin förmåga. Får jag fråga varför ni inte ansökte om att börja skolan ett år tidigare om ditt barn kändes så redo kunskapsmässigt?

            Pratade ditt barn ”flytande engelska” när hon var två år? Förlåt haha men kan störa mig så på folk som slänger med uttrycket ”flytande”. En tvååring snackar knappast något språk ”flytande”. Men din kanske är ett underbarn. Borde ha sett henne på TV i något nyhetsinslag då kan man tycka.

              Läs på valfri sida på familjeliv så kan barnen läsa, skriva och räkna ut Pythagoras sats när barnet är 2 år ?

                Haha sant. Ännu mer störigt när 9 av 10 svenskar skriver ”flytande engelska” i sina CV…

                  Flytande = kunna hänga med i samtal och göra sig förstådd på ett språk. Eller?

                    Beror väl på vad man tolkar in i begreppet men generellt så är ”flytande” den absolut högsta nivån under ”modersmål”. Högre än ”fullständigt professionell nivå”. Du ska liksom kunna prata helt obehhindrat, den du pratar med ska inte reagera på att det inte är ditt förstaspråk, du ska kunna hålla dig helt naturligt till språket även i en känslosam situation (typ, om du blir skitförbannad och frustrerad och hamnar i bråk med någon på det språket så ska det inte ens då ”märkas” att det inte är ditt språk).

                    Enligt BVC pratade min dotter på en treårings nivå på 1,5-års kontrollen (svenska) men jag skulle liksom inte säga att hon pratar ”flytande svenska”… blir för mig ett knasigt begrepp när man pratar om småbarn.

              Eller är barnet tvåspråkigt kanske ? Fast då borde det begreppet skrivas iofs.. hur som så finns det ju ( som nämns här nedan ) alltid något som kan utvecklas. Om nu barnet skulle vara särbegåvat kan det t.ex handla om att det sociala samspelet behöver tränas.

            Då kanske det är andra saker som ger mer utmaning. Barn brukar inte kunna vara duktig på allt samtidigt. Så hon hittar säkert utmaningar där. Tex började mitt barn pratade lite senare, men var otroligt tidig att slippa blöja, lära sig cykla utan stödhjul osv.
            I miniettan så hade de inte så många lektioner dagligen på skolan där mitt barn gick. Var mest pyssel och vara ute.

            Här har du Vendela också en viktig roll som förälder , att inte utstråla eller visa din oro för att just skolan kommer vara tråkig. Då tar ditt barn redan nu efter det. Tänk istället att pedagogerna direkt gör en kartläggning över vad ditt barn befinner sig och sedan jobbar utifrån det. 🙂

            Välj Montessori så får hon arbeta åldersblandat med äldre barn och efter sin egen kunskapsnivå!

            Var samma med mitt barn. Hen gjorde multiplikation på förskolan, kunde bokstäverna på småbarnsavdelningen och fick när hon började skolan hoppa över flera matteböcker.

      Jag är född sent (December), och kan säga från egen erfarenhet att det bästa är att helt enkelt inte behandla barnet som om den är ”efter”i allt, utan HJÄLP i de ämnen som behövs hjälp i och uppmuntra och fira de ämnen i skolan som det går bra i. Jag gick i specialklass i matte och engelska, men fick MVG i svenska samt omdömet av min lärare att jag hade gjort den bästa redovisning hon sett. Summan – det är väldigt individuellt, så ta det bara lugnt ☺️

      Det är bra om de kan mer praktiska saker. Torka sig på toaletten, knyta skorna, stänga dragkedjor, äta med bestick på rätt sätt och skala potatis tex (nej alla kan inte dessa saker!) Det sparar mycket tid, barnen behöver vara mer självständiga i skolan än på förskolan.
      Läsa behöver man inte kunna men oftast kommer det lite naturligt om man läser mkt och pratar om texten med sina barn, vilket man verkligen borde. Då har de en bra grund och nyfikenhet iallafall.

    Detta är faktiskt första gången jag är lite ”nyfiken” och löjlig med skvaller MEN är det bara jag som är säker på att det är trubbel i paradiset hos Tingelinn? Tror ni dom gjort slut eller är påväg att gå isär?

      Var tvungen att gå in och kolla och noterade att hon tagit bort honom från sin biografi, och de känns inte som något hon hade gjort oprovocerat. Dock verkar han ha lagt ut en bild med bonusdottern för en vecka sedan? Kan erkänna att även jag blev nyfiken nu.

        Äh, det är bara ett spel för galleriet, och att öka följarantalet genom att låta folk tro att det är ”trubbel i paradiset.” Han lägger upp bilder och taggar henne precis som vanligt ?

        De skriver gulliga kommentarer till varandra under deras bilder och ser serie ihop på kvällarna i sängen osv

          Simon lade upp en bild i förmiddags som Linn varken gillat eller kommenterat än…

            Min sambo gillar/kommenterar inte allt och vi är lyckliga ändå ?

              Par som basunerar ut gulliga kommentarer och inlägg om varandra på some, varför ?

              Absolut, det gör inte jag och min sambo heller. Men skillnaden är ju att dessa två alltid har gillat och kommenterat varandras bilder

      Jag tror att det påverkar mycket att han jobbar borta nu igen, om jag förstått det rätt. Är inte lätt att dra runt allting själv med barn, jobb, hem osv. Men har ingen aning utan bara vad jag tror.

      Det va inte lite alkohol Bingo o Julia ska ha till sin fest imorgon

        *bröllopsfest ?

          Kan va , tom hennes morfar är där

    Studenter, hur brukar ni spendera era somrar och trivs ni med det? Bland mina kursare brukar majoriteten vara lediga och resa under sommaren medan en minoritet jobbar. Personligen har jag arbetat varje sommar och hade absolut inte velat byta det mot ledighet faktiskt, jag hade blivit så uttråkad.

      Hade gärna varit ledig men har inte haft råd så jag har jobbat hela somrarna för att kunna försörja mig.

      Men hur har de råd att vara lediga hela sommaren? ? jag brukade jobba när jag var student, ca 8 veckor på sommaren så var ledig lite direkt efter sista tentan och sen lite innan terminen drog igång igen. Nu när jag tittar tillbaka på det hade jag nog kanske kapat till 1-2 veckor mindre jobb för att få vara ledig mer i sträck men ändå jobbat!

        Är det så dyrt att vara ledig och ryggsäcksresa? Jag sparade undan en stor del av CSN under läsåret utan att sluta festa/dyl. Om man inte har en väldigt hög boendekostnad/abonnemang som äter upp bufferten går det galant.

        Många kommer från välbärgade familjer ska tilläggas. Så det är väl snarare pappa som har råd med ledigheten och resorna.

      Förstår inte hur man kan bli uttråkad av att vara ledig? Att vara ledig betyder ju inte per automatik att man måste ligga i en hängmatta och inte göra någonting. Finns hur mycket som helst att hitta på

        Jag har ett berg på 300 böcker att läsa……….. behöver vara ledig i 2 år ?

        Klart man har att göra om man är ledig men det är också mycket som kostar om man vill hitta på saker som fattig student.

        Men cykelturer i närmiljön, träna och läsa är ju gratis.

        Absolut, problemet för mig är att jag tröttnar på det här med att sakna rutiner och bara vara efter sisådär en vecka. Jag trivs dock otroligt bra där jag arbetar vilket såklart bidrar, det hade nog tagit emot mer om jag bytte arbetsplats inför varje sommar

      Inte student längre, men jobbade extra (lediga dagar/somrarna) på en förskola. Så hade ”ledigt” när förskolan var stängd i juli (dvs tog inte jobb någon annanstans utan passade på att vara ledig haha). Tyckte det var nice! Fick in lite pengar under sommaren men kunde samtidigt resa eller bara ta det lugnt eller vad jag kände för. Så egentligen inte heller någon större skillnad från att ha ett heltidsjobb med sommarsemester som jag har numera då, haha 🙂

      Jag går tillbaka till mitt ordinarie arbete (tjänstledig) vilket känns röv men är tvungen för ekonomins skull. Har dock 4v semester varav hälften betald (sparade dagar) som jag ”måste” ta pga förskola/skola är stängt. Men alternativet, att gå hemma med 2 kids känns inte rimligt heller, hade inte kunnat sysselsätta dem schysst så länge. De är dessutom 10 och 1 så svårt att matcha dem. Och dyrt osv. Och semester med barn är aldrig riktigt semester.

      Skulle väl säga att det är 50/50 i mitt program som jobbar el är lediga. Många unga som fortfarande bor hemma utan egna barn osv.

        Alternativ gå hemma med 2 barn? Varför skulle man inte kunna vara hemma med sina två barn? Du har väl skaffat dom?? Tror du bara provocerar just nu. Och jag pratar inte ekonomiskt, utan menar det du skrev.

      Jag läste sommarkurser , på distans ! Då kunde jag vara ”ledig” men fick ändå inkomst och en typ av rutiner.

    Jag jobbar som lärare och är nu i slutet på läsåret, ett jäkligt tufft läsår. Med föräldrar som kränkt mig, en kollega som upprepade gånger kränkt och förminskat mig och nu en förälder som kräver högre betyg på sitt barn.
    Jag älskar mitt jobb och arbetsplats, jag vet att det kommer bli bättre till hösten. Men sen idag dök min drömtjänst ut, vilket känns som ett tecken även om jag velar.
    Några goda råd? Mår så fruktansvärt dåligt just nu över allt som hänt och varit det här året, samt behöva ta en strid nu så här på slutet. Vill helst bara bort från skolans värld men vette tusan vad man ska jobba med annars. Kanske nå tips från en annan lärare som bytt bana?

      Jag tänker såhär att om du mår dåligt på ditt nuvarande jobb och har chansen på din drömtjänst, varför inte ta chansen? Sök, se vart det leder och våga testa om du får anställningen. Med tanke på lärarbristen tror jag absolut du kan komma tillbaka till skolans värld om du ångrar dig.

        Det är inte lärarbrist överallt dock och många skolor har behövt låta lärare gå i och med nedskärningarna.

      Är den tjänsten utanför skolans värld?

      Jag har bytt bana och det är det bästa jag gjort! Jag har inte dåligt samvete jämt, eller grubblar över elever på min fritid. Jag har inte ångest i hallen varje morgon och behöver inte ägna varje ledig stund åt återhämtning för att vara levande på måndag.

      Det är ett helt nytt liv!

      Mitt enda råd är: BYT JOBB. Det måste finnas andra där du trivs mer!!! YOLO, carpe diem etc. Testa ngt annat, det kan inte bli värre!

      Sök iallafall, du kan alltid tacka nej när du funderat mer om du blir erbjuden men om du inte söker försvinner chansen helt!

    Tittar på Laleh-välkommen hem på tvåan nu. Gråter ju nonstop. Vilken människa!

      Vad är det som är så fantastiskt med henne/hennes musik? Inte otrevligt alls, en genuin fråga.
      Tänkte faktiskt på det bara häromdagen när jag hörde henne på radion, och tänkte på hennes konster på Ullevi och hur stort det är, men jag förstår inte storheten.

        Förstår inte heller riktigt! Tycker vissa låtar är jättebra men inte så fantastiskt bra som många verkar tycka! Hon är dessutom fruktansvärd att ha att göra med ? kan ju vara det som drar ner storheten för mig lite

        Jag tyckte Laleh var så bra i början av sin karriär. Men nu? Barnmusik för det mesta… Synd för hon är extremt talangfull…

          Ja jag tycker dom första låtarna är dom bästa. Men jag blir verkligen nyfiken vad folk tycker är så himla bra när jag inte ser det själv.

      Det är inte musiken som gör mig berörd. Utan sättet hon pratar på. Så lugn, djup. Allt hon säger är som poesi.
      Hur hon beskriver saker och ting. Bara sättet hon beskriver sin uppväxt på låter som poesi.

        LinkedIn-aura

    Jag och sambon ska separera. Vi har ett litet barn och ett hus. Hur fan gör man? Vi kommer gå med sån förlust på huset och jag tänker på hur min lilla tjej ska ta det. Fy fan vilken ångest jag har över detta!

      Är ni helt säkra är det bara att bita ihop och köra. Tänka att det blir bättre på andra sidan tunneln. Men finns det minsta hopp om att det kan bli bättre kanske ni bara ska provbo isär.

        Tack för ditt svar. Finns tyvärr inget hopp. Försöker tänka på att det kommer bli bättre men det är så svårt när man är mitt uppe i det och plus det så himla ensam ?

          Det kommer bli bättre, jag lova.
          Har gått igenom precis samma sak och jag vet att det känns mörkt och hopplöst just nu, men du kommer klara det och även bli en starkare person.
          Lycka till ❤️

            Tack snälla du ❤️

    Äter godsaker varje kväll och är så trött på mig själv. Ammar fortfarande (har en 11 månaders) men vet inte om jag kan skylla på det mera. Hur får man bort sötsuget? Känner typ heller ingen mättnad när jag äter mat, skulle kunna äta hela tiden, vilket ju inte heller är rimligt. Går inte upp i vikt av allt men känner mig slö, svullen, äcklig. En ond spiral.

      Kan du äta oftare? Mellanmål för att dämpa hungern. Hitta på annat än va hemma där godiset finns?
      Kan du låta bli att köpa godis när du handlar?

      Byt ut godiset varannan dag till att börja med? Typ nåt som ändå är gott men lite bättre. Popcorn kanske?

        För mig funkar te x äppelskivor eller brutna majskakor att doppa i jordnötssmör när jag vill ha något gott men inte godis.

    Ångesten. Vad gör jag på midsommar? Mina föräldrar funderar (har alltså inte bestämt sig än…en vecka innan…) på att åka bort för pappa vill inte ha firande hemma som vanligt.
    Min bror firar med sin tjej. Antar jag.
    Har för få kompisar och inget direkt band till någon, de har dessutom sambo och barn de flesta eller kompisgäng på andra håll. Det tar emot som fan att bjuda in sig själv.

    Det gör ont i mig då midsommar är den enda högtid jag VILL fira och så har jag ingen att fira med. Så vad gör jag? Mitt alternativ just nu är typ: stänga in mig i min lägenhet och sova bort helvetet den dagen just nu ser ut att bli.

      Varför firar du inte midsommar med dina föräldrar?

        Det måste man ju inte göra, inte gjort sen jag var barn. De skulle ju kanske åka iväg står det ju

          Det får väl stå för dig. Det gör jag alltid men jag är å andra sidan väldigt familjekär.

            Det är jag med vilket mina föräldrar vet om. Det kan hända att jag målar upp det här värre än vad det är i mitt huvud, känner mig lite bortglömd och bortprioriterad bara. Kanske bara för nu, jag vet inte. Men om de inte bokar något för sig själva känns det jobbigt att fråga igen när midsommarafton närmar sig.

        Jag vill det. Det är verkligen det enda jag vill i år egentligen efter en lång vår. Men de funderar på att åka bort och när jag frågade mamma ikväll vad de skulle göra på midsommar sa hon att pappa vill åka bort och på sättet hon sa det på lät det som att det bara är de två i så fall. Jag frågade inte närmare, stämningen sa det mesta.

          Jag tycker du ska säga att du vill följa med. De kan ju inte säga nej till sin dotter/son.

            Jag tycker egentligen inte heller det, men skulle de ta med mig skulle de typ bli tvungna att ta med min bror och hans tjej och jag klarar inte av henne pga hur hon behandlar mig (som luft). Jag har försökt men har gett upp, jag klarar inte mer. Mamma och pappa vet om detta och det sätter dem i en konstig situation eftersom de ju inte kan utelämna sin son heller.

          Skulle du kunna vända på frågan och ta upp just att du kommer vara ensam? Inte bjuda in dig, utan mer att det kommer på tal.
          Eller dra en liten lögn och säga typ ”jag skulle firat med X men hen fick förhinder, attans….” och se om du får en inbjudan?

            Jo mamma frågade vad jag skulle göra men det var precis efter att jag hade hoppats på att få fira med dem så jag svarade som jag kände då, uppgivenhet, ”dra ner persiennerna och sova bort hela midsommarafton”. Nödlögn har jag på lager egentligen men det var tyvärr inte vad jag sa den här gången, jag borde ju ha gjort det det förstår jag också, men jag svarade utan att riktigt tänka efter.

              Men åh vad tråkigt, det var ju solklart läge att bjuda med dig oavsett vad dom ska göra. Förstår att du sa som du gjorde, då räknar man ju med en inbjudan.
              Hoppas att du får nåt roligare att göra än att ligga hemma, har tyvärr ingen bra ide på alternativ där ?

                Ja men lite så. De har ju ändå varandra och jag har ingen, hon borde kunnat förstå det.?

          Vilken kall mamma ? man ser väl på sitt barn om hur denne mår och kan läsa av uttryck och ton…hon måste väl ändå förstå att du känner dig ensam och frågade eftersom du ville bli inbjuden. Usch. Jag tycker du ska fokusera på dig själv ett tag, finna styrka och självförtroende för att sedan finna din egen familj med vänner som uppskattar dig.

            Okej wow din kommentar fick mig att börja gråta. Jag vet att du har rätt. Tack❤️ bara svårt att ta det just den helgen. Har haft så många fina midsommarfiranden under åren och många bra minnen, så det gör det svårare. Jag ska ta med mig det, försöka anamma det så snart som möjligt, men det kommer bli svårt en sån helg, det är jag tyvärr säker på redan nu. Men tack. Egentligen precis det jag behöver höra för jag vet ju att det är så.

              Skickar en stor kram ❤

                ?❤️

      Ja,det är så konstigt när vänner som är par o familj inte bjuder in en, inte ens frågar. Varit med om det oxå. Vissa år har jag inte brytt mig. Till slut umgås man med lite fler äldre vänner, dom är mer flexibla även om de firar med familj o släkt så är man bjuden. Jag tycker nyår är roligast o lite samma problem då. När man var yngre festade man, bodde på hotell eller stuga vid kusten, det orkar man ju inte längre

        håller med..
        blir aldrig bjuden in till nåt… har bara mamma o, pappa och jag o barnen är med dom på alla högtider och semestern.är ensamstående.
        har några vänner men är aldrig någon självklar gäst?
        är dock så himla stolt och glad över mina 2 fina barn. Trots att inte deras pappa bryr sig så om dom så mycket så är dom sånna glada och positiva kids.

        Ja det är så jobbigt när man kan umgås annars, man går ut, tar ett glas, åker iväg över dagen etc, men när det är midsommar och nyår, de högtiderna då man ”ska” fira med vänner, då finns man inte. Jag har (hade) en kompis som har sagt till mig att hon inte bjuder mig för att hon inte vill att jag ska börja umgås med hennes kompisar. Sånt sätter ju spår..

        Från det andra perspektivet där jag är den som har familj och mina kompisar är singlar kan jag säga att det tar emot att bjuda in. Får ofta känslan att dom tycker det är jobbigt med så mycket stök, ett dom vill ha fest eller lugn och ro. Inget av det har jag. Men skulle någon av mina barnfria kompisar bjuda in sig skulle jag blir SÅ HIMLA GLAD.

          Jag, ts, kan relatera men det beror också lite på. 10 skrikande ungar under 5 år, då hade jag nog skurit öronen av mig, men finns ju helgalna supercharmiga 3åringar t.ex, sådana brukar lägga beslag på mig och jag blir lektant. Jag vill inte ha fest, jag vill ha trevligt umgänge. Och jag som själv är uppvuxen med barn och glada vuxna som verkligen gått ALL IN för oss barn med kransbindning, klätt midsommarstången ihop, lekar etc. Kan jag vara en del av ett sådant midsommarfirande som barn bär med sig i minnet, bara kul!

          Nu är det ju inte ett sådant firande med barn jag i första hand längtar efter, men jag är inte främmande för det?

      Var bor du? Kom till oss!

        Ska hon svara till anonym? Du kunde skriva ditt namn

          Läste i en annan tråd att tex ts kan skriva till Camilla för att få mailadressen till en anonym, för vi alla fyller ju i den. Så länge båda är med på det, så klart. Menar bara att det finns alternativ utan att skriva ut sitt namn eller sin adress.

            Ja det är ju enda sättet, men ett litet namn kunde ju ändå vara bra. Är det en tjej eller kille osv

        Haha så skön ändå, hade varit kul, väldigt random att bara ”nä men jag ska fira med folk jag absolut inte känner”? bor i trollhätteområdet. Kommer om du bor nära??

      Kom ihåg att det bara är en dag som alla andra! Jag och killen skulle iväg på firande men det funkade inte för mig i och med pälsdjursallergi, jag vill dock inte att han ska missa det så jag tänkte bara skippa midsommar. Äcklig sill klarar jag mig utan, hoppa groda runt en stång kan man göra vid valfri gatulykta. Det kommer fler högtider att fira. Ta dagen för vad den är och unna dig att göra precis vad du vill.

        Fast det är ju jättesvårt att ta det som en dag precis som alla andra. För det är en dag då exakt ingen är nåbar, annars kan man ha lite sms-kontakt under en dag men på midsommar är det tyst i minst 2 dagar. Det är liksom inte en vanlig dag hur mycket man än vill. Jag förstår din poäng, vet bara inte riktigt hur jag ska lyckas övertyga mig själv om det på en vecka??

          Ibland har jag firat högtider ensam, var singel i många år och hade inget direkt gäng. Det var jobbigt innan men gick att göra mysigt. Ta en superlång promenad, eller en löparrunda, eller gå och träna. Bli trött och få endorfiner i kroppen. Köp jordgubbar, gör en trerätters med dina favoriter, unna dig det lyxigaste godiset du kommer på. Lägg ansiktsmask, kolla på en ny serie, köp färg och kolla på tutorials på youtube för att måla fina motiv.
          Gör det till en riktig lyxdag med allt vad det innebär för dig.
          Numera är jag aldrig ensam längre, med sambo och barn och bebis påväg och hund och hela fadderuttan. Det trodde jag inte för några år sen, så det kan också vara bra på att fokusera på att det är just den HÄR midsommaren som blir lyxdag för dig.
          Nästkommande kan se helt annorlunda ut.

            Det är jättebra tips! Bara att jag är expert på att lyxa till min vardag. Men det kanske går att göra ännu lyxigare ändå! Hade jag inte haft nästan 10k i hotellkostnader mellan juni och juli Hade jag åkt bort, nu känner jag att jag bör hålla i plånboken lite, haha. Det ska nog gå att lösa något i alla fall, på ett eller annat sätt.

          Va? Tyst i 2 dagar? Hur firar folk midsommar egentligen? För mig och de jag känner är det ingen stor grej, man kanske gör nåt den dagen dagen/kvällen bara men man kan ju fortfarande kolla sin mobil.

            Nej nej de åker bort redan torsdag eftermiddag och kommer hem typ söndag eftermiddag i värsta fall. Många åker typ stugor etc där det inte finns någon täckning osv, ingen av de jag känner är kvar i stan nämligen.

    Jag har nyligen konstaterat att jag är känslig för gluten. Efter några år av olika problematiska symptom. Nu undrar jag om någon här sitter på ett kanongott recept på glutenfritt bröd? Eller har en länk till ett beprövat och älskat glutenfritt bröd?

      Detta är mitt favoritrecept på glutenfritt bröd, MEN det finns tyvärr ett stort men: https://www.matklubben.se/recept/olagligt-goda-frukostfrallor-glutenfria-79040

      Receptet innehåller ”Fibrex”, en produkt som slutat tillverkas sedan receptet gjordes. Fibrex var en rätt specifik produkt, och jag tror att den kan ha varit en del av hemligheten till att brödet blir så bra. Har sett att ett annat företag producerar en produkt som är motsvarande men jag har inte testat den så vet inte om den funkar: https://mixwell.com/produkter/fibrex-sockerbetsfiber/

      Om du testar frallorna så rekommenderar jag att följa receptet exakt, för att göra det rättvisa. Köp den där Fibrexersättaren (jag borde göra det själv haha), och se till att du har rätt ingredienser i receptet (ha just boveteflingor inget liknande, osv). Sen kan du ju efter att ha gjort dem en gång, se om det är något du tror du vill ändra på. Det enda jag ändrade efter att ha gjort dem första gången var att inte ha boveteflingor ovanpå frallorna, för de trillar bara av. Skippade också extra salt ovanpå för jag är inte så svag för salt (men båda dessa grejer är i själva degen också).

      //En som testat MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGA glutenfria brödrecept!

      PS! Gällande mjölblandning till receptet så rekommenderar jag det som kreatören rekommenderar i kommentarerna: Semper ”Fin Mix” (obs heter just så, finns en annan Semper som heter bara ”Mix” ta inte den utan just Fin Mix).

      Ja!

      500 gram bovetemjöl
      40 gram fiberhusk
      2 tsk salt
      50 gram jäst
      0,5 dl olja
      8,5 dl vatten

      Blanda vatten (runt 40 grader varmt), jäst och olja.
      Häll i fiberhusk och salt och blanda med stavmixer med ballongvisp.
      Häll i bovetemjölet och vispa direkt så det blir en deg. Blir tjockt snabbt så man får skynda sig.

      Jäs i bunke med handduk över i 20 minuter. Då lossnar den lätt sen. Häll över degen på bakplåtspapper och jäs 60-70 minuter.
      Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Grädda långt ner i 60-70 minuter.
      Låt det svalna nästan helt innan ni skär upp.

    Har en kollega som jag misstänker är kär i mig. Vi umgås aldrig privat men mycket på jobbet och chattar ibland. Han har precis lämnat sin fru. Drömde för någon dag sedan att han försökte våldta mig och jag har så svårt att släppa det. Det var ju bara en dröm så borde inte låta det påverka min syn på honom. Men nu ger han bara mig obehagskänslor.

      Men jösses.

      Jag hade tagit drömmen som varning. Speciellt om du känner obeghagskänslor nu.

    Jag vill det. Det är verkligen det enda jag vill i år egentligen efter en lång vår. Men de funderar på att åka bort och när jag frågade mamma ikväll vad de skulle göra på midsommar sa hon att pappa vill åka bort och på sättet hon sa det på lät det som att det bara är de två i så fall. Jag frågade inte närmare, stämningen sa det mesta.

      Fråga din bror vad han och tjejen ska göra

        Helst inte, hon är så otrevlig mot mig.

      Hur gammal är du? Dags att klippa navelsträngen?

    Är det någon som läst/hört förklaring till varför Löwengrip + poddkollega kör bh på poddomslaget? Nej har inte lyssnat på podden men av avsnittsbeskrivningar att döma verkar det inte finnas någon solklar koppling? (Tänker ändå att man vill att omslaget ska spegla innehållet i någon mån)

      Funderar på om inte Camilla skrev om det när bilden kom ut? Så kolla efter inlägget här. Har även för mig att Bella själv skrev om det i sin blogg, eftersom dom fått så mycket frågor. Så där är också ett ställa att kolla på, om ingen annan svarar!

      ” – Från början tänkte vi att podden skulle heta ”Tjej-Omni”. För vi ville visa att det var tjejnyheter. Så då tog vi en bild i studio och tänkte att nu är det två tjejer i underkläder som analyserar världens nyheter. Och trycka på det här tjejiga med att det var väldigt rosa.
      – Men sen tyckte det bara var kul och att det skulle få uppmärksamhet.”

      https://www.expressen.se/noje/lowengrips-ovantade-vanskap-med-bjorklund/

        Tack så mycket för svar och källa!

    Någons mer Instagram och messenger som inte fungerar som normalt?

      ja

      Står på Aftonbladet att Facebook och insta har problem

      Mitt, min mans och min dotters.

      Min messenger har haft problem hela dagen. Det är ofta mina meddelanden tar 100 år på sig att levereras, men idag tog det galet lång tid. 19.30 fick jag en meddelandeexplosion på messenger med meddelanden som folk hade skickat från 07 i morse och framåt.

        Update: min story på Instagram har laddat i 10 minuter och den kommer inte upp?

    Det här med att försöka skaffa barn.. varför får man ångest och stress?
    Har inte bråttom egentligen, men ändå känner jag att det var jobbigt att inte bli gravid på första försöket, HELT ORIMLIGT ju jag vet.
    Är inne på andra försöket nu och tar ägglossningstest också för att verkligen försöka pricka rätt (Gjorde det förra månaden också). Vaaaarför blir man så stressad??? Blev ni också det? Trodde aldrig jag skulle känna stress över att inte bli gravid direkt när jag vet att det inte är så vanligt.
    Kanske underliggande grej då jag misstänker att jag har PCOS och rädd för att jag inte kan bli gravid alls.

      Kan tänka mig att det har att göra med att man hör mer av dom som blev gravida lätt än om dom som fått kämpa. Sen kan ju även stressen bero på rädslan som du beskriver av att inte kunna få barn alls.
      Har själv varit ofrivilligt barnlös i många år, har också pcos men den har strulat med enbart eller utebliven mens så medicineras nu för att få det att fungera. Så så länge du har en fungerande cykel är du iallafall ett steg i rätt riktning!

      För att det är något man inte kan kontrollera. Så tänker jag i alla fall. Att om man visste att om exakt x månader kommer jag vara gravid så skulle man acceptera det, men det är ovissheten som stressar.
      Håller tummarna för dig att det sker snart.

      För att man vet att man inte kan kontrollera det! Vi är ju ganska vana vid att kunna styret livet (alltså inte allt så klart). Man går en utbildning, tar examen, får jobb som det… Man köper bostad, inreder den, trivs bra… Man planerar att resa utomlands och gör det. Men just att skaffa barn, från start så kan det bli så att man får trillingar på första försöket, eller att man aldrig kan få biologiska barn. Så spannet är väldigt brett och det ger lätt en smula panik.

      Jag försöker tänka i fler termer än gravid/inte gravid. Ser det som att så fröer. Även om man gör allt rätt gror inte alla och att det är naturligt och så det är tänkt att vara. Samma sak om man skulle bli gravid och få ett missfall väldigt tidigt.
      Så mitt tips är att försöka ha en ”naturlig” syn och tillit till kroppen och processen. Kroppen vill inte bara bli gravid utan sållar bort svaga spermier eller embryon med kromosomfel mm. De fröer som gror och stannar blir dock oftast starka embryon och allt som oftast friska fina bebisar i sinom tid 🙂

      För när man väl bestämt sig så vill man det direkt ❤️

      Jag blev också lite stressad. För mig var det för att jag var rädd att någon av oss skulle vara infertila eller ha svårt att bli med barn och behöva gå igenom IVF och massa skit. Så jag ville liksom ha ett kvitto på att allt funkade som det ska. Blev gravid efter ett halvår ungefär.

    Är det värt det att plugga till dietist? Funderar på det men jobbmöjligheter, framtid och lön känns inte så lockande.
    Finns det några dietister här som kan berätta lite hur det är? ♡

      Är i branschen men inte leg. dietist. Hade med dietistprogrammet på önskelistan när jag började söka men finns/fanns så otroligt lite tjänster så blev kostekonom/kostvetare istället, lite bredare utbildning. Lycka till! ?

        Tack! ?

      Jag tycker absolut det är värt det! Alltså lönen är inte jätteutvecklande som klinisk dietist men det finns ju alltid andra vägar att gå…jag arbetar med skolmåltider inom kommun och tjänar iallafall över 35.000.

      Visst att det finns andra utbildningar men en dietistexamen ger en legitimation – det ger inte kostekonom eller dylikt. Jag skulle säga att jag som utbildad dietist kan få jobb som kostekonom (alt lägga till någon kurs) men en kostekonom kan aldrig jobba som dietist på sjukhus.

      Även om lönen inte är drömmig så finns det mycket jobb ute nu. Branschen ser inte alls likadan ut som för 10 år sedan. Mycket mer möjligheter 🙂

        Tack! ?

    Någon annan här som tycker det är jobbigt att sova ensam i ett annars tomt hus? Min man ligger på sjukhus och jag är så jäkla mörkrädd och spökrädd. Har någon bra tips på lugnande saker att göra inför och vid insomningen?

      Ha en lampa tänd och lyssna på något att somna till (podd, lugnande musik m.m.).

      Ha på tv-n i bakgrunden.

        Men tjejen från The Ring då? Eller poltergeist?

      Kan inte tänka mig hur det känns i hus men när jag är ensam i vår ganska stora lägenhet tänder jag en lampa i varenda rum och har tv:n på för sällskap hela tiden.

        Glömde skriva: ha ett GLATT och somrigt, soligt program på när du ska somna, det funkar bra för mig! Typ Solsidan, Sommaren med släkten eller varför inte Sunes sommar

          Håller med. Jag var ensam med barnen under en period. Då såg jag Wahlgrens värld på datorn i sängen när jag skulle sova. Hade igång den hela natten. Så när jag vaknade till under natten kunde jag kolla på programmet. Perfekt att slötitta på för att skingra tankarna och det kräver inte något fokus.

      Här är ljust hela natten nu men om du bor längre ner i Sverige så säger jag också tänd lampa. Ha tänt utanför sovrummet.
      Lägg dig först när du är jättetrött.
      Se absolut inget skrämmande på tv, inte ens nyheterna. Inte läsa böcker som är läskiga. Knappt läsa kvällstidningarna med allt elände.
      Läs nån rolig bok, se nån rolig serie.

      Hoppas din kille snart kommer hem från sjukhuset.

      Jag brukar ta ett varv i huset och kolla så inget konstigt finns, så behöver jag inte tänka på det sen.
      Sen slappnar jag av med att se nåt bra på tv. Antingen somnar jag på soffan, eller så går jag till sängen när jag inte kan hålla ögonen öppna. Sätter på en trygg serie i bakgrunden, funkar ju med bok eller podd också, som sällskap.
      Hoppas maken kryar på sig snabbt!

      Lås sovrumsdörren.

      Tack för alla jättebra tips! Det blir Solsidan i sängen, som får rulla genom natten. En annan bubblare var Gilmore Girls, men tycker introt är störigt och skulle nog vakna av det. Kram och godnatt alla! ?✨

      Spökrädd?

    Jag är gravid! Är bara i vecka 5 och ingen annan vet förutom min sambo, allt känns så läskigt och spännande! Men wow! Är så förväntansfull, men samtidigt så orolig att något ska gå fel! Är gravid för allra första gången❤

      Grattis!

    Vad är era bästa glow-up tips? Jag är nybliven mamma och känner mig grå och tråkig. Kläder passar inte som förr och jag ser oftast trött ut. Är såklart medveten om att småbarnsåren inte är de mest glamorösa men det kanske går att dölja de värsta spåren med några få magiska knep?

      Färga håret, sminka dig. Va ute mycket så får du lite färg.

      Lite BUS i ansiktet tycker jag gör all skillnad, känner mig alltid piggare och fräschare av det.

      Fina naglar om du har tid och möjlighet att måla/vårda dem.

    Vad ska jag träna för kul imorgon? Ska på monsterpass på söndag, så vill inte ha supermycket träningsvärk eller köra stenhårt. I övrigt öppen för det mesta 🙂

      Poweryoga eller pilates!

        Bra ide, tack!

    Har Zara små eller stora storlekar? Hittade ett jättefint matchande set i viskos som jag vill ha men är osäker på storleken. Brukar variera mellan 38-40.

      Tycker Zara brukar ha rätt små storlekar och tänk också på att viskos ofta krymper lite vid tvätt! 🙂

      Barnstorlekarna är stora iallafall tycker jag.

        Håller inte med, tycker dom brukar vara jättesmå i storlek

      Jag tycker de har såå små storlekar. Kan aldrig knäppa deras jackor trots att jag har vanlig C-kupa.

        Och jag har G så kanske borde ge upp haha

      Små

    Har insett att jag begränsar mig mycket i hur jag klär mig för att jag har velat undvika oönskade blickar. Skulle egentligen vilja använda fina sommarkläder; bikinis, klänningar och toppar med urringning etc. Känns som att många plagg upplever folk är så fina och fashion om man har mindre bröst – men med större så blir det ”utmanande/vulgärt/sexigt”? Kanske bara sitter i mitt huvud, men blev ledsen nu när jag insåg att jag har tänkt så här sen typ högstadiet på grund av just oönskade kommentarer och blickar.

      Känner igen mig lite men jag har små bröst, tydlig midja med ordentliga höfter och rumpa. Gillar min kropp så inget klagade men jag känner mig ofta lite för ”snygg” i många klänningar i jobbmiljö. Samma klänning i annan miljö känner jag mig bara fin i. Tror detta sitter mest i mitt huvud. Eller vet att deg gör de. Ibland kan jag se kollegor i korta kjolar/klänningar o tänka att det där skulle jag aldrig kunna ha på mig. Dömer inte kollegorna utan bär ändå upp det bra.

    Jag har en fråga om Instagram. Ofta när jag tittar på Reels-klipp slutar klippen mitt i och man förstår att det finns en fortsättning, hur kommer man till fortsättningen? Är det typ på Tik Tok?

      Nej, det är Instagram som laggar, brukar funka att starta om appen.

      Jag uppdaterar flödet så kommer fortsättningen upp. Men störigt att det är så, händer ju även på klipp som inte precis laddats upp

    Är så jävla trött på mina grannar som ALLTID åker bort på helgerna och lämnar sina tonårsungar själva. De har fest jämt och spelar så högt så jag blir galen

      Klaga!

      Tycker du ska prata med grannarna. De vet säkert inte ens om vad som händer när de är bortresta.

        Håller med, prata med föräldrarna! Så vet du med säkerhet att dom är medvetna om problemet

    Någon som har haft stickningar i kroppen?
    Jag har fått stickningar i hela kroppen. Kommer som små stick. Första gångerna trodde jag ett kryp hade bitit mig eller något men inser nu att det är inifrån. Kommer över hela kroppen men mest fingrar, fötter, ansikte. Suttit i ett tag. Kryper i fingrar och fötter också.
    Ringt VC och ska få komma om 1,5 v.
    Blev orolig när jag läste att det är startsymtom på MS….
    Något som haft liknande och visade sig vara något ofarligt??

      Har haft samma vid stress och järnbrist. Stickningarna försvann efter några månader med järntabletter och vila.

      Kan vara B12 brist.

    Sover ni med BH för att få en fastare byst?

      Det fungerar inte, att kvinnor väljer olika är utifrån bekvämlighet. Och nej jag tänker inte svara hur jag gör för får lite känslan av att frågan är ställd (ber om ursäkt om den känslan är fel) med lite tveksamma avsikter.

        Jag fattar ingenting.

        Vad skulle det vara för avsikter menar du?

          Att det är en man som ställer frågan för att han vill få veta hur kvinnor klär sig när de sover på ett lite sådär flåsigt sätt. Kvinnor vet generellt att BH under natten inte ger fastare bröst. Som sagt bara en känsla som kan vara helt fel men det är den jag får.

            ?

        Vet att Camilla Henemark nämnde det i en intervju en gång .

          Ja henne kan man ju lita på ?

    Känner mig låg. Har dejtat en kille i ett halvår (inte lång tid men har känts som myxket längre, det kändes rätt).
    På senast har han varit mer off, vet om att det har hänt en grej i hans familj och han troligtvis kommer vara off ett tag. Men samtidigt får jag en känsla att han tappat intresset fast jag inte vet om det stämmer.
    Skickade en chatt på snap förrut där jag skrev något, han har ej öppnat på 2h fast jag sett hans snappoäng gått upp bla.

    Förrut kändes det verkligen som vi var i en relation, eller påväg in i en. Vi hördes av hela tiden och sågs så ofta vi kunde osv. Han bjöd med mig att träffa vänner/några av hans familj osv.

    Nu känner jag mig väldigt bortprioriterad, men vet inte om det beror på händelsen med hans familj eller om det är lite mot mig också.

    Har blivit väldigt nedstämd då det känns som vi inte har samma relation längre. Och med tanke på det som hänt hans familj så vill jag egentligen inte prata om ”oss” och vår relation nu, för respekt mot honom (tror inte han är mottaglig just nu).

    Men samtidigt känner jag att jag skulle behöva det, eller känna mig prioriterad igen.

    Står i valet och kvalet om jag ska vänta ut det, föröska vara som vanligt, ta upp det fast det kan inte är rätt läge, eller kanske avsluta…

    Igår gjorde han en grej som för första gången chockade mig. Han sa att han skulle duscha men att han kommer till mig sen (blev jätteglad med tanke på det som hänt hans familj så har vi ej kunnat setts så mycket).
    Men han hintade om att han var seg och skulle skjutsa en kompis bara, och så svarade han mig inte på flera timmar. Så jag gick och la mig

    Så har han aldrig gjort innan.

    För första gången sen vi träffades funderar jag på att lämna, och funderar på om det är det han funderar på.

    Känns deppigt för vi har haft det så stabilt och bra annars

      Jag tycker du ska backa lite. Han får visa med handling om han är intresserad på riktigt. Låt han kämpa lite. Var inte så tillgänglig.

        Tycker det låter bäst oxkså. Men samtidigt vet jag om denna händelse och skulle också kännas fel om jag också backade från han nu. När han antagligen behöver stöd.
        Vet att han behöver space just nu. Men blir så svårt för mig att veta var jag står och hur jag ska bete mig ungefär. Samt hur länge det ska hålla på.

        Men du har nog en poäng i det du säger

      Är verkligen ingen förhållandeexpert så ta det med en nypa salt. Ja det är klart att det kan ha med händelsen att göra som han är lite disträ och fattar som du säger att man inte vill ta fokus från det genom att besvära med frågor om er. Men nästa gång ni ses, går det att säga som det är typ men lite kortare bara i stil med ”du jag vet att du har mycket nu och jag har förståelse för det osv men jag har märkt att du dragit dig undan från mig sista tiden och jag undrar bara om det har med händelsen att göra (för isf respekterar jag det) eller om det är så att du inte känner/ser oss på samma sätt längre? Jag stöttar dig gärna i händelsen vill bara veta om vi fortfarande är samma för varandra.

      Typ? :S Behöver ju inte nödvändigtvis orsaka några längre/djupare/besvärande konversationer tänker jag…
      Lycka till hur som helst!

        Nej det är det. Sist vi sågs sa han att det inte hade med mig att göra. Men blir också svårt att veta hur vår relation kommer bli typ.

        Kan nog säga nåt sånt som du säger på ett avdramatiskt sätt, sen får han avgöra hur han vill göra? Kanske

        Att nästa gång vi träffas bara vara som vanligt och prata om det lite kort. Ungefär

        Men tack! Hoppas allt löser sig

      Låter som mitt ex. Börjar han på M? ?

        Nej? Vad var din story? Hur löst det sig för er?

          Nä han höll på så och som en jojo. Efter 5 år tröttnade jag totalt och är äääntligen ”fri”. Har en sambo nu ? Men mitt ex höll på sådär alltid. Han tog mig för givet och tänkte att jag fanns alltid där. Och det gjorde jag tills jag insåg mitt värde ❤️

      Ledsen men det är ingen att satsa på. Har haft killar själv som varit sådär, säger att de ska komma men skiter i att höra av sig. Vi borde inte låta oss bli behandlade på det sättet.

      Du är värd mer än så.

        Fast han har aldrig varit så innan, det är det. Vi har träffats ett halvår.

        Träffat varandras vänner, och vissa i varandras familjer (förutom föräldrar). Han har alltid behandlat mig väldigt bra och jag känt mig trygg.
        Har hela tiden varit hans första prioritering och han har behandlat mig med respekt.

        Det är nu det är skillnad. Och vet som sagt inte om det beror på det som hänt (allvarlig händelse) eller något annat.
        Är första gången han struntat i att dyka upp. Sen sa han iof att vi kan träffas nu i helgen ist. Men tyckte oavsett det var drygt att han inte svarade på flera timmar och lät mig vänta typ.

        Så första ggn han är såhär och detta är nytt, så är svårt att veta hur jag ska göra.

          Det ger ju ändå lite signaler på vilken typ av person han är. Alltså, när allt är bra och ni är nykära och inget jobbigt händer = bra förhållande. Men när något jobbigt händer drar han sig undan och ger dig ingen förklaring, trots att ni ändå är rätt nya i ert förhållande. Han hade ju faktiskt bara kunnat förklara för dig hur det ligger till? Jobbiga saker kommer hända i framtiden också och om han hanterar situationen såhär nu så är det stor risk att det blir samma i framtiden/ev värre.

            Ja. Alltså han har gett mig förklaring (vet ju exakt allt som hänt), och han har sagt att varför han är låg inte beror på mig.
            Samt så har han sagt att just pga att denna händelse var så pass allvarlig så kommer han ligga lågt och vara off ett tag.

            Han sa även att om jag vill lämna pga det så förstår han, att det är mitt beslut ungefär.

            Så jag vet händelsen, och vet om att den är allvarlig. Just nu är det så nyss det hände så är fortfarande en chock-fas.

            Så jag tycker inte han är en dålig kille, det har jag aldrig tyckt. Däremot är jag fortfarande osäker på hur jag ska bete mig, om jag ska gå vidare eller inte, eller låtsats som ingenting tills den värsta fasen är över typ.
            Och undrar om allt det som händer i hans liv även gjort att han tappat intresset för mig, eller om det kanske inte alls är så?

            Är väldigt svårt detta. Men han är ingen dålig kille som vissa av er skriver. Däremot vet jag inte vad som är bäst för mig nu

              Håller med E. Även om han som du säger nu har förklarat att händelsen kommer påverka honom och att han kommer vara off osv så är det hur man än ser på det ett beteende som kanske kommer återkomma senare i förhållandet med. Om varje ”motgång” får honom att stänga av såhär så kommer det ju ske titt som tätt. Vill man leva så? Har också varit med en sån kille. Inget ont i honom men han försvann (mentalt typ) när han mådde dåligt och så stod man där själv och blev behandlad som luft typ. Vet ju att han inte gjorde det för att vara elak men kändes verkligen inte stabilt inför framtiden.

              Så ja det går ju absolut att ge honom mer tid i just detta men frågan är ju om det alltid kommer va såhär. Prata med honom, borde ju inte finnas något att förlora på det. Antingen nu eller efter händelsen ”gått över”, beroende på hur länge du vill vänta.

            Nu vet vi ju inte vad det rör sig om för familjehändelse, men för att ge perspektiv kan jag berätta om en vän vars flickvän förväntade sig att relationen skulle fortsätta på samma sätt precis medan hans förälder snabbt insjuknade och låg inför döden. Det blev även början till slutet för hans känslor till henne.

            Ta det lugnt, sluta bevaka hans snapscore(!) och avvakta. Om ett tag kan du prata med honom om vad ni är, eller inte är, utan att för den delen gå in i en anklagande ställning eller ställa honom mot väggen.

            Lycka till!

              Tack för svar. Är ej det som hänt, men liknande allvarlig händelse.
              Så tror risken finns att han tappat känslorna/glömmer bort mig, med tanke på att vi inte träffats överdrivet länge.

              Är en stor påfrestning för några som bara träffats i månader.
              Är det jag är rädd för.

              Har slutat kolla hans snapscore, gör det sällan. Men blev nojig just då när jag skrev.

              Vet att vår relation inte kommer vara densamma på ett tag, men är svårt att vara den ”som väntar” eller vad man ska säga.

              Får avvakta nån vecka eller två, sen se var vi står då och om det är dags att ta snacket få eller inte.
              Just nu tror jag inte han är mottaglig i alla fall

          Precis som E skriver, det ger signaler på hur han är. Ingen visar sin ”riktiga” sida från början. Eller har han tröttnat.

          Vet det låter elakt men tror tyvärr det ligger till så.

          Du är som sagt värd mer. Vi ska inte alltid sitta och vänta på killar som inte hör av sig. Vi ska visa att vi inte tar sånt längre.

      Låter lite som att han både vill ha kakan kvar och äta den. Kanske om det blev tråkigt med kompisen kunde han komma till dig? Oavsett dålig stil att inte höra av sig och tycker inte du heller ska höra av dig och se vart det leder. Hitta på nåt kul idag som får dig att hålla tankarna borta från honom. Är han en schysst kille behandlar han dig bättre.

      Det verkar så sjukt nu för tiden, dejta i ett halvår och inte va tillsammans? En kompis träffade en kille i er går och de hade fortfarande ingen ”label” på det. Skulle aldrig palla. (Ingen skugga på dig ts, bara fenomenet och möjligen männen..)

        Han sa för några veckor sedan att han inte var singel när någon frågade.
        Sen hade jag tänkt ta upp snacket om vad vi är, och att jag vill att vi ska vara officiella på riktigt ungefär.
        Tror det snacked hade gått bra, men nu hände allt med hans familj så fick aldrig chansen.
        Nästan så det blev tvärtom ist?

        Men jaa håller med om att dejting-fenomenet på 2023 är skevt

          6 månader utan att träffa varandras föäldrar………

          Hur länge dejtar man nuförtiden?

          Varför har du inte tagit hem honom om det känns rätt? Vet de om honom?

      Jag fattar inte varför du inte kan fråga honom rakt ut. Även om något hänt i familjen måste det ju gå att prata med honom? Ni har ett förhållande och du vet inte om du kan säga det du vill?

        Alltså jag kan nog, om jag vill såklart. Däremot det som hänt är väldigt stort och psykiskt påfrestande för honom och övriga familjen.
        Känns lite nu som jag blir en påfrestning om han ska behöva tänka på hur han känner om oss nu. Även om jag vet (vetat?) att han velat (vill?) vara med mig så är det inte rätt läge att ta upp det nu.

        Även om det hade varit bäst för mig.

        Kan ju kolla med honom lite lätt hur han känner, och har alltid kunnat prata med honom. Men något stor konversation om vår framtid tror jag blir mycket nu. När han inte vet hur hans framtid själv kommer se ut.

        Så får se. Jobbig situation i alla fall. Just nu vill jag inte prata om det med honom pga respekt mot det som händer. Men kanske är bäst också, ganska snart iaf. Nån vecka eller så

    Jag är så fruktansvärt känslig för värme. När jag varit ute i solen en varm dag (trots att jag försöker sitta i skuggan så mycket jag kan) så blir jag sjuk på kvällen. På dagarna dricker jag jättemycket vatten, resorb, svalkar mig, solar aldrig aktivt. Trots detta så så får jag influensaliknande symptom på kvällen efter att jag varit ute mer än typ 2 timmar en varm, solig dag. Får sprängande huvudvärk, frossa, blir jättedålig i magen och magen blir såå svullen. Redan när jag var yngre så kunde jag ibland kräkas efter att jag legat ute och solat (solar ALDRIG längre, det går inte). Basta går absolut inte.
    Tycker det blir värre med åren (är 29) trots att jag med åldern tagit till fler åtgärder för att inte bli så varm
    Det är bara när det är riktigt varmt som min kropp reagerar så här, och det kanske känns som ett ickeproblem när vi har så lite sommar kontra ickesommar i detta land. Men det är så sjukt jobbigt när det väl blir så varmt som det är nu.
    Någon som känner igen sig och vill dela med sig av tips? Hjälper det att bära keps? Det är det enda jag kan komma på som jag skulle kunna börja använda oftare. Jag är desperat i detta härliga sommarväder som jag inte kan njuta av!

      Någon med råd eller tankar?

        Oj sorry, skulle svara mig själv i inlägget över?

      Ta dina handleder och håll under kranen (kallt vatten såklart) i några minuter. Det ska kyla ner hela kroppen om man gör så.

      Ja täck huvudet, det gör jättemycket för kroppen. Helst en bred solhatt som både är luftigare och täcker mer än en keps.

      På dagarna när det är varmt, se till att få i dig tillräckligt med salt. En näve med salta chips brukar kunna hjälpa mig mot illamående när jag svettats mycket (givetvis att jag dricker mycket då också men det gör du ju redan).

      Fötterna i ett kallt fotbad i skuggan om du är ute en längre stund hemma. Sånt gör mycket mer än vad man tror.

      Jag känner likadant, har mått riktigt kasst i flera dagar nu. Ögonen känns ”sjuka” och jag får influensaliknande symptom på kvällarna. Sitter konstant i min fläkt och lägger petflaskor i frysen som att jag kan med när jag åker tunnelbanan. Jag hör till den lilla skara som avskyr värme, mår jättedåligt och vill inte vara ute alls på sommaren(förutom på landstället i skogen) Tycker det är en så jobbig årstid.?

        Du är inte pollenallergiker då? Det för mig att känna mig sjuk. Ögonen svider och kliar. Ibland får jag till och med feber, blir knäckt och orkar inget.

      Låt bli resorben så mår nog magen bättre i alla fall.
      Och ett läkarbesök kanske?

    Asså bara jag som tycker att youtube är helt dött känns som att ingen snittar mer än 10k i bästa fall 30k. Ingen eget content utan bara copy paste tankesätt. Allt verkar så himla tråkigt där

    Asså gud vad jag har separationsångest över mina förskolebarn jag jobbar hos. Tänket ständigt på att jag ska lämna dom i hösta och aldrig återvända då jag ska utbilda mig till något mer industriellt. Älskar verkligen dom.

    Har tyvärr inga egna liknande erfarenheter men tror också på keps, kan inte skada! Underskattat att skydda huvudet mot värme! Symtomen låter ju lite som dom man får av ”solsting” (fått en gång) och har verkligen varit seriös med något på huvudet sen dess!
    Hör med VC, låter ju som att det blir ett större och större problem i din vardag.

    Är det en ammande bebis man hör på yoga girls senaste instagramstory…?

      Hör bara fågelkvitter? ?

        Och nåt smackande…? ?

          Låter som bryggan som slår i ? Så låter INTE min ammande bebis iaf haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.