Guidetti om Ingrossobilden från Båstad

Bildkälla: Expressen


Vi pratade om det här i podden förra veckan, om hur John Guidetti fått skit efter att ha fastnat på bilder från Båstad, där han och frun Sanna festat med bland andra Bianca Ingrosso. Bianca i sin tur satte en sol framför Johns ansikte, men identifierades med hjälp av sina tatueringar, och sedan var snacket igång.
Med tanke på hur dåligt det går för Johns klubblag AIK, så förstår jag frustrationen hos fansen, samtidigt som jag tycker det är helt sjukt att gå på honom för vad han gör på den lilla ynka semester han har i sommar.
AIK behöver en nystart och det innebär inte alltid att stå och köra huvudet i samma vägg som man gjort hela första halvan av den här säsongen. Kanske är det som behövs ett snabbt avbrott från fotbollen? En nystart att gå in i andra halvan av säsongen med?
Inte vet jag, men att lägga en del av ansvaret på en skadad spelare som tar några drinkar med familj och vänner under semestern känns kanske inte riktigt som vägen att gå? Kanske hade reaktionen blivit en annan om Bianca inte försökt dölja vem det var i bakgrunden på hennes bild? 

Så här sa John själv till Expressen efter att han identifierats på Biancas bild och kritiken börjat strömma in:

– Det är inget jag kommer kommentera. Jag hade en ledig helg, åtta lediga dagar. Sen får folk prata hur mycket de vill, men det är inget jag kommenterar.

Han fortsätter.

– Jag sköter mitt jobb till punkt och pricka. Jag kommer alltid i tid. Jag tränar alla träningar som jag ska träna. Jag gör allt jag ska göra, med bravur. Sen är det viktigt att släppa fotbollen och koppla bort. Om det är att lyssna på musik när mina vänner spelar eller vad det är. Alla har olika kretsar.

– Det är väl fler än jag, i allsvenskan, som har haft semester. Det är verkligen inget jag lägger kraft på. Jag vet vad jag får göra och när jag får göra det, säger 31-åringen.

Det här är det första vi pratar om i det här poddavsnittet om någon är intresserad. (ca 35 sekunder in.)

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har inte hängt med alls i dessa svängar men herregud, låt grabben ha lite fritid

    ”Det är inget jag kommer kommentera.”

    Och sen följer en lång kommentar. Smart kan man väl inte beskylla honom för att vara, men han gör allt han ska göra, med bravur.

      Korrekt från AB är ”– Jag hade en ledig helg, åtta lediga dagar. Sen får folk prata hur mycket de vill, men det är inget jag kommenterar. Jag sköter mitt jobb till punkt och pricka.” Alltså han bryr sig ej vad folk har att säga. Låter rimligt tycker jag.

        ”Jag hade en ledig helg, åtta lediga dagar”
        Det är väl vad man kallar en l å n g h e l g 🙂

          Men snälla, han hade en ledig helg då han var i Båstad, åtta dagar hade han ledigt, vardagar och en hel helg.

            Precis! De spelade match på söndagen och var sedan lediga fram till tisdagen veckan därpå. Så var i alla fall upplägget för Djurgårdsspelarna så gissar att aik med samma matchschema den helgen körde likadant för att spelarna skulle få en hel vecka ledigt.

          Är ni på riktigt 22 st som inte fattar?

      Avböjandet av kommentaren rör ju självklart eventuell relation med Bianca…

    Jag hänger nog inte med på nyhetsvärdet i detta – han var och festade på samma ställe som Bianca Ingrosso på sin semester?

      Med tanke på att AIK kommer att gå i konkurs för att dom lagt så mycket pengar på Guidetti och att han har varit skadat, otränad (tjock) ända sen han kom till AIK så är det inte OK att han festar till det med ”influenser-eliten”

        Tjock?

          Sanna filmade honom när han var ute och sprang i bar överkropp och han är inte tjock.

        Då är det väl inte ledig tid?

        Ja det gäller väl andra toppjobb också, jobb där en specifik person blivit utvald för att verkligen prestera? Även om man kommer i tid och gör ett ok jobb på pappret så förväntar sig omgivningen mer, att man går all in även på fritiden. Finns ju andra jobb annars men ibland så ingår det ju tyvärr att man inte bara kan ta ledigt 100% utan även måste ex finnas tillgänglig 24/7, fortsätta hålla sig i toppform etc även under de dagar man inte jobbar. Men det brukar ju kompenseras i form av pengar också.

          Kroppen behöver vila med återhämtning sen ser den olika ut hos alla.

            Ja, så länge man presterar på topp så får man väl vila hur man vill. Men gör man inte det, presterar på topp alltså, så kommer folk såklart ha åsikter.

        Jo det är verkligen okej att han har några dagar ledigt. Han har alltid varit det du kallar ”tjock”, han har spelat bra ibland ändå. Att AIK spräckt sin ekonomi pga köpet av honom är ju bara ett dåligt affärsmässigt beslut av AIK, det går inte att skylla på den enskilda spelaren.

          Håller helt med dig om att AIK får ta konsekvensen av ett kasst affärsmässigt beslut. Med det sagt har John ett ovanligt uppblåst ego och med tanke på vad klubben betalat borde John nog fatta att med det priset är förväntningarna på honom mycket högre än det han lyckas leverera.

            Så vad ska han göra? Inte gå utanför sin dörr tills han gör minst 10 mål per match?

              Antar att du inte vet ett dugg om fotboll med tanke på ditt…svar…
              Han kanske borde tagga ner och inse att han aldrig varit och aldrig kommer att bli mer än en medioker medelmåtta och sätta prislappen efter vad han faktiskt kan leverera. Någon målkung lär han aldrig bli. Förra året lyckades han få in 5 mål och i år ynka 1. Så ditt förslag kanske inte är så dumt trots allt, bit ihop och leverera.

                Och du vet uppenbarligen inte hur det går till när spelare köps.

                Han sätter ingen prislapp öht men om han gjorde det skulle han självklart sätta så hög som möjligt. Det korkade är att någon valt att betala det priset efter som han aldrig varit en toppspelare.

            Väldigt mycket kommentar som följde efter ”det kommer jag inte kommentera” ??

    Du försöker väl inte göra smygreklam för podden nu?
    Förmånsbeskattar du på datorn och annan företagsutrustning du använder i privata ärenden?

      Nu får du nog ha koll på din skattejuridik. Just de sakerna får man lov att använda i begränsad omfattning för privat bruk utan förmånsbeskattning.

        Bara om det är av väsentlig betydelse för att kunna utföra sina arbetsuppgifter även utanför ordinarie arbetstid.

          Nja, nu uttrycker du dig oklart. Den korrekt lydelsen är ”Om det är av väsentlig betydelse att den anställde har tillgång till den elektroniska utrustningen även utanför ordinarie arbetstid för att kunna utföra sina arbetsuppgifter är även privat användning utanför den ordinarie arbetstiden skattefri.” Jag har svårt att se att det finns något arbete idag där detta inte kan motiveras. Framförallt inte efter pandemin.

            Platsen man arbetar från har ingen betydelse. Måste man ha tillgång till elektroniken utanför ordinarie arbetstid för att kunna utföra sitt arbete, då är det inte en förmån. T.ex någon som behöver vara tillgänglig dygnet runt behöver sin telefon dygnet runt för att kunna utföra sina arbetsuppgifter.

            Är man en kundtjänstmedarbetare som jobbar hemifrån, där man aldrig behöver jobba och vara tillgänglig utöver ordinarie arbetstid så behöver man egentligen förmånsbeskattas om man sedan använder grejerna privat.

      Rättar mig själv. Måste vara all reklam på sidan som gjorde att reklambilden uppdaterade otroligt långsamt.

      Är det förresten okej att bara ha en bild sådär? Behöver det inte stå i text?

        Ja det är ju inget betalt samarbete

          Vet inte ens om hon ens egentligen måste reklammarkera överhuvdtaget, men har gjort de bara för att man ska förstå att hon hänvisar till podden.

            Reklam för egna produkter ska väl märkas ut? Det brukar det ju påpekas åt influensers i alla fall. Eller?

    Vad ska han göra då när han inte har träningar och matcher, sitta fastkedjad vid fotbollsplanen? Han lär dessutom prestera bättre på plan om han har lite variation i livet. Folk kan återkomma med gnäll om han dopar sig eller tar droger, men verkar inte som att det pågår. Låt honom leka med sin boll och ha sin fritid ifred. Hade bilden inte censurerats hade det blivit mindre tjabb.

    Vi vet alla hur snacket hade låtit om en morsa hade jobbat intensivt och sedan valt att hänga på nån festival och festat istället för att dutta med ungarna resterande ledig tid.

      John borde kanske ögna lite tid åt sin förstfödda dotter borta i USA? Sen gillar jag inte honom men tycker ändå det är rimligt att han kan ta lite ledigt.

    Har Bianca tagit bort bilden? Jag ville läsa kommentarerna.

      Handlade mest om deras trekant.

        Hände den verkligen?

          Med vem?

            Gissar på Bianca, Sanna och John. Har dock svårt att tro på det.

        Haha rätt kul att Bianca kommenterat en av sannas bilder och Sanna har svarat ”Johns 2a fru” till Bianca ?

      Tror den var på hennes story bara. Men så typiskt henne att lägga en sol framför för att spekulationer skulle sätta igång, hade hon inte gjort det så hade nog inte många uppmärksammat att han var där, vilket jag för övrigt tycker han har all rätt att vara, han måste ju ha rätt till fritid. Igår var ju gänget hemma hos paret G, Sanna är väl B:s nya idol, och Rosanna verkar vara nya bästisen…

        Bilden är kvar.
        Ligger som bild 5 i inlägget från 18/6

          Tack.

    OT: haha vad sjutton en viss ivf-flunsa har nytt samarbete och vill att folk lämnar avtryck på det ”för vi hjälper varandra <3” på vilket sätt hjälper hon följarna hahha

      Och att man liksom kopplar ihop det med kärlek (som hon faktiskt ordagrant skriver). Det står mig upp i halsen när influencers gör så. Det är en business transacion – inget annat. Gör ditt jobb så kommer folk ”lämna avtryck”.

        Alla dessa barnlös flunsorna och samma reklam med. Matsmart. Apotekhjärtat, Cubus, under your skin, sen de där förbannade rakhyvlarna.

          Dock grymma rakhyvlar

    Fotbollsfans alltså.. suck.

      Jamenvadfan har det blivit? Bengaler, läktarbråk, spelare som mordhotas om man missar en straff, domare som får fly in i omklädningsrummen efter matchen för att de blir attackerade av både spelare och publik. För jävligt!

        Folk har blivit dumma i huvudet, de har för lite riktiga problem så de måste skapa problem för att känna att de lever. Idioter helt enkelt, inte riktiga fotbollsfans. Riktiga fotbollsfans går på en match för att titta på fotboll och ha det trevligt. Idioter går på fotbollsmatch för att bråka och vara odrägliga, kasta bengaler och skit. De vill bara ha en anledning att bråka och inget annat. De bryr sig inte om fotbollen i sig.

    Du har ingen koll på hur pigment utvecklas hos nyfödda..?

      Fast i det här fallet är ju barnet mörkare på senaste inlägget och ljusare på stories. Det ändrar väl inte fram och tillbaka från en timme till en annan!

        Olika ljus och olika exponering på de båda fotografierna skulle jag säga. Ser ut som kontrasten är på max på ena fotot.

    Nivån är skrämmande låg alltså. Låt honom göra vad han vill på sin semester. Det är väl det semestern och ledig tid är till för.

      Nu har killen inte ett vanligt 9 till 5 jobb med en svensson lön. När han kom till AIK blev han höjd till skyarna som guds gåva till AIK. Men John har verkligen inte levererat. Inte underligt att fansen är besvikna.

        De borde ju snarare vara besviken på klubben som betalade för mycket.

          Både och. Guidetti har ett självförtroende som vida överstiger hans förmåga. Sådana människor är väldigt duktiga på att övertyga andra om hur bra de är.

            Men det är proffs som fattar beslut om att köpa spelare. De ska fatta ett affärsmässigt beslut baserat på vad de ser, inte på vad en enskild spelare tycker om sig själv.

        Det håller jag med om att han ska prestera på plan men under semestern är han just ledig. Inlägget handlade väl inte om vad han presterat på plan utan om att han är ute och festar på sin semester.

    OT – med Forni har nyligen lagt upp massa kläder på sellpy, bland annat Gant-setet hon gjorde reklam för för bara ett par månader sen. Är det bara jag eller är det konstigt? Så uppenbart då att ej göra reklam för något man gillar? Som man ändå förmånsbeskattas på?

      Köp det du vill köpa och inte utifrån vad någon annan äger. Problemet löst!

        Stolpe ut //, var inte det min kommentar handlade om.

          Hela kärnan i din initiala kommentar handlar om att göra reklam för något personen inte gillade. Sedan har du ett litet tillägg om deras ekonomi (beskattningen).

          Det du kommenterar är inget problem om folk lär sig att ta beslut utifrån sin egen tankeförmåga och ej är beroende av att andra har samma pryl för att vilja ha prylen.

          Snarare ”stolpe ut” att inte förstå ett simpelt resonemang som är kopplat till det som har sagts! Ibland blir jag förundrad över att man måste skriva ut ordagrant för om man skriver lite allmänt så går det över huvudet på många här och man dumförklaras av dumskallarna. Det är gulligt att se hur ni håller ihop! 😉

          Ni är inte bara tr*gtänkta utan även rejält småaktiga i hur ni vaktar över andras beslut som inte på något sätt påverkar er vardag.

    Så sjuk kommentar, varför får den stå kvar?

      Varför inte? Allt annat diskuteras ju här inne, man undrar ju bara över bilderna

      Läser inte kommentaren som om den handlar om barnets faktiska hudfärg utan att den är frågande om huruvida Klara använt BUS på barnet?

        Men snälla, det fattar väl vem som helst att hon inte smetat barnets ansikte fult av BUS ??‍♀️

          Fullt*

        Du måste ju vara sjuk i huvudet om du tror det..

        Handlar knappast om BUS. Övertygad om att kommentaren antyder att Klara redigerar bilderna på sin dotter.

          Om hon inte gjort det tidigare, varför skulle hon plötsligt börja göra det nu.

    Själv föddes jag gul och blåögd för att sedan bli vit och grönögd. Det är ett nyfött barn vi pratar om, inga som helst konstigheter.

      Inte jättekonstigt att man är gul vid födsel och att ens ögonfärg ändras

    Hur bitter är man egentligen om man identifierar en person vars ansikte är dolt, stör sig på vad personen gör på sin lediga tid och öppet sprider sitt missnöje på sociala medier? Några drinkar på semestern gör honom definitivt inte till en sämre spelare.

      Det är AIKare vi pratar om. Inte kända för att vara normala direkt.

    Ot: men browfelicia och hairtalkbyemelie känns som rena rama tvshop inne hos deras instagram konto. Överflöd av produkter som konstant ska visas dagligen hos de och såklart dyrt. Fruktansvärt dyrt.

      Haha tänkte på det idag! Finns väl ingen som gör adligas mer än browfelicia? Senast idag la hon ut en video på en ägg”kartong” i porslin och skrev ”sorry förra länken funkade inte”. Ärligt hur många ville köpa den och blev ledsen att det va fel länk?

        Adlinks ska det såklart stå

      Ja nu är det tyvärr lite för mycket, svårt att hänga med faktiskt

        Emelie är ju frisör så inte så konstigt att hon hela tiden visar upp bra produkter för hår, men tror mycket är så onödigt och överdrivet. Man ska scrubba skalpen. Man ska ha schampo balsam inpackning som typ medelklassen/överklassen har råd med och nån produkt som ska göra håret jätte glansigt och 3-4 andra schampon som ska rengöra på djupet eller ta bort klåda osv osv osv.
        Håret är ju dött. Räcker egentligen att man bara rengör det. Sen så tror jag knappast att de flesta bleker håret varje månad och behöver behandla det.

      Jag tycker båda kopierar allt Styleelin gjorde för typ 6-7 år sedan när hon hade sin blogg och Youtube. Speciellt Emelie, det är så tydligt. Men jag tror att ingen av dom har någon vidare personlighet och då måste dom bara tipsa om produkter.

      Har också börjat tänka på detta! Stör mig även på att de ska göra tv-shopen av precis ALLT!!! Till och med ett jävla glas vatten ska pimpas med ett särskilt glas och en isbit i blomformat.

    Synd att inte den svenska moralpaniken tar lite ledigt i sommar. Inte undra på att de kallar oss förbudssverige i Danmark!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.