593 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ni som har äldre barn, kan inte ni ge några exempel på stunder ni saknar från när barnen var små? Sitter här och är lite bitter för att mitt yngsta barn vägrar sova och ser kvällens egentid rinna iväg och känner att jag behöver en ödmjuk påminnelse om att ta vara på den här tiden för förstår ju att jag en dag kommer sakna den. Mitt uppe i livet med 1-åring och 3-åring 😌

      Jag är i exakt samma sits, vill också veta 😂

      Det är nog inte de stunderna man saknar, men man minns dem inte så väl heller☺️ Känner ofta det samma när jag sitter där. Men jag tror man saknar att vara barnens favorit – många tonåringar föraktar ju nästan sina föräldrar. Det är nog värre😅

        Vet att jag läste någon gång, en mamma med vuxna barn, som skrev att hon saknade den självklara närheten. Att nu måste hon själv alltid ta initiativ till kramar, och om hon råkar stöta benet mot sin sons under köksbordet rycker båda till. Det tyckte jag lät så sorgligt men det är såklart en del av livet. Tror också att jag kommer sakna närheten av en liten kropp så nära sin egen ❤️

          Nej men gud så sorgligt med benen 😭

            Ja fy 😫

          Jahopp, då kom tårarna.

          Fan vad tänkvärt det där var. Förstår precis och ska verkligen ge än mer fysisk närhet åt mina åldrande föräldrar. Det är de så värda!

            Du kommer ALDRIG ångra en sekund som du tillbringade med dina åldrande föräldrar. En dag så står man där och känner att man hade kunnat göra mer. Hur mycket man än försöker så kan man väl aldrig riktigt känna att man gjort tillräckligt men föräldrar känner tvärtom: hur lite barnen än gör så är det mer än tillräckligt. Hoppas att jag kan vara en såpass bra förälder att mina barn inte känner att de måste hälsa på mig utan kommer för att de saknar mig och behöver min närhet och uppmärksamhet.

          Men åh, det här gör ont i hela maggropen ju. Man har verkligen bara barnen till låns.

      Inse att du kommer att dö långt före dina barn, räcker det?

        Just det känns väl ändå bra.

        Det är väl ingen som vill dö före sina barn

          Menar efter* , förlåt är lite trött i huvudet 🙈

      Att ligga i sängen bredvid en liten febervarm kropp. Att få läsa härliga bilderböcker som vi skrattar åt (har iof sparat favoriterna och läser dem ibland fortfarande). Alla kramar och känslan av att ha ett barn i famnen som man antingen bär på eller kramar.

      Där är några av de saker jag saknar nu. Kan ibland känns det nästan som fysiska cravings att få ha ett litet barn i knäet eller att få leka på golvet och få barnet att kikna av skratt.

        😭 Tur man snart ska krypa ner bredvid ena barnet… fyfan

        Och där kommer vi crazy catladies inn i bilden. En gosig katt att krama och kela med. 😻

          😍😍😍

        Oj nu kommer tårarna 😭 Har barn som är på god väg att bli stora. Vill inte känner jag bara. 🙁

      Förstår precis och tänkte just på det nu, när jag bläddrade i mitt Instagramkonto.

      Första upptäckterna de gör och den överraskning de för med sig: en bok, en mobil, musik, TV etc. Förvåningen över att nya saker existerar!

      Sättet de rör vid en, fingrarna som krafsar på ens arm, omfamningarna, sitta i knäet etc.

      Att lära sig nya ord och omsätta dem i sitt språk.

      Att rulla barnvagn och ha full kontroll över var de befinner sig och över vad de tar del av. Och deras ögon när de upptäcker världen från sin vagn.

        Ja men Gud, krafsandet! Ett av mina gillade också att suga på min arm. Irriterande då men nu när jag tänker på det . ❤️❤️❤️

          Min dotter är där nu 🥹 Imorgon ska hon få krafsa och suga så mkt hon vill 😭❤️

        Och så vill jag tillägga att det är fint att göra till vana att hänga bredvid varandra i soffan. När alla krånglat in sig runt fyra fötter, tre ben etc. Min pojkar på 12 och 13 tycker mycket om att hänga ihop med mig i soffan – med filtar, kuddar och kroppsdelar, lite huller om buller.

        Otroligt mysigt och för mig förkroppsligandet av familjär närhet. Alla gör sin grej (kollar telefoner, TV ihop eller tillsammans) men samtliga är fysiskt nära. Det kommer jag att sakna när det bara är jag i soffan.

          😭🥲

        Du beskriver några av de sakerna som fick mig att vilja utbilda mig till förskollärare direkt efter föräldraledigheten. Har arbetat i barngrupp i 28 år nu och känner exakt på samma sätt fortfarande. Världens bästa arbete.

      Plötslig ät en dag känner man en slags tomhet. En saknar. Eller mer som en känsla av vemod…man förstår inte riktigt vad det är som händer eller varför en sorg sköljer över en men man får en känsla av ångest, panik, sorg och förtvivlan från ingenstans. Sen kommer en slags stress och man springer in på barnens gamla sovrum. Där ligger de inte längre. Det finns inga leksaker på golvet. Inga handavtryck på fönstret. Inga färgglada påslakanset. Inga små kläder. Och värst av allt: Inga små liv som lyser upp när dörren öppnas. I den stunden känns det som att jag är villig att byta ut varenda dag jag har kvar att leva mot en minut med barnen i famnen. Bara få sniffa på deras små huvudena, känna de små klibbia händerna på mina armar, deras värme mot min kropp och deras andetag mot min hals.

      Det kan kännas som att nattningen aldrig tar slut eller att blöjorna aldrig slutar fyllas på. Ibland snubblar man över en leksväsnas och blinkar precis när man lyckats få dem att somna. Så står man där och förbannar sin klumpighet med låg röst och ber till Gud att inget gråt hörs från sovrummet. En dag kommer sovrummet att vara helt tyst och hur mycket oväsen du än för så hörs aldrig mer några gråt.
      Man kan inte ta vara på varenda stund för hur mycket du än kramar, pussar och skrattar med dem så kommer du aldrig att känna dig klar. Man är mamma för evigt. Det finns så mycket kul att se fram emot. Kramar byts ut mot upplevelser. Pussar förvandlas till givande konversationer. Gråt stärker era band. Könslornsom stolthet, lycka, tacksamhet osv tar över.
      Sen kan man alltid hoppas att ens barn kommer med egna små bebisar som man får krama, pussa och skämma bort. Men kommer Inga barnbarn så är det ändå värt det att ha varit mamma. Ett samtal från ens barn där de säger att de saknar en är allt som krävs för att jag ska känna att jag är världens mest lyckligt lottade människa som fått vara mamma till just mina barn.

        Alltså wow… Vilken kommentar! ❤️ Jag bär med mig den och tänker även på mina egna föräldrar och hur de måste känna kring att ha ett vuxet barn. Jag ska tänka mer på dem. Särskilt nu när jag vet hur det känns att ha barn som växer upp och därmed växer ifrån en själv, till att bli självständiga. Än har jag några år kvar där de är beroende av mig men mina föräldrar behöver verkligen få än mer kärlek tillbaka.

        Tack för dina fina ord!

          Åh va fint att du tänkte på dina föräldrar först. Att ha vuxna barn som lever sina egna liv är en del av livet men jag tror att det samhälle vi lever i idag inte reflekterat människans naturliga tillstånd. Att lämna föräldrar ensamma i en lägenhet/äldreboende och barn på förskola känns bara som en omväg på något sätt. Har bott i Kenya där mor/farföräldrar får bo med/nära de vuxna barnen och hjälpa till med barnbarn, baka bröd, laga mat osv. I utbyte slipper de bli dementa, deprimerade, ensamma och tyna bort.
          Tyckte först att det var lite konstigt (hade inga egna barn) men nu när jag själv har barn och är medveten om hur hjärtekrossad en förälder känner sig när barnen inte längre är beroende av en så uppskattar jag min mamma mer. Började bjuda med henne på alla aktiviteter, utflykter och resor. Bara några år senare slutade hon med sina antidepressiva. För mig var det som ett sätt att tacka henne för allt hon gjort men även en investering i vår relation; när barnen är utflugna då finns ju hon där och fyller tomheten tills barnen vill umgås med oss igen. Hoppas våra föräldrar får långa och bra liv fyllda med glädje, kärlek och bra hälsa. Kram!

            JA! Precis så! Min sambo har nordafrikanskt ursprung och i sitt land lever hans syskon och föräldrar så nära. Barnbarnen har såklart sina skolor och de vuxna barnen har sina jobb, men livet mellan generationerna är intakt.

            Mormor och farfar hänger med sina barn och barnbarn och lever livet tillsammans på ett sätt som gynnar _familjen_. Jag vet att det finns hundra andra saker som fungerar bättre här, men just deras närhet till familjen är ovärderlig. Oavsett vilka människor man betraktar som sin direkt familj.

            Det är enkelt att tycka att man är självständig, behöver sitt utrymme och vill vara ifred, men när man blir äldre och inte längre har livet framför sig, kan tomheten vara nog så påtaglig.

            Grym kommentar – skulle gärna komma i kontakt med dig!

              Imponeras av dig och ditt tänk. Du ger hopp!
              Tycker också att Sverige är väldigt bra på väldigt mycket men det samhälle som byggts upp brister när det kommer till våra äldre och små.
              På individnivå är det oslagbart men på familjenivå finns det mer att jobba på.
              Kommer också gärna i kontakt med dig! Känner en connection!

                Dito, känner precis detsamma! Om du läser det här så messa gärna till @hdegerman på Instagram. Hoppas!

              Vad härligt det låter ändå. Och naturligt. Vet inte om det är typiskt svenskt, eller iallafall i vissa kulturer, men det känns som att självständigheten är så otroligt viktig här. Så snart man klarade något själv blev man lämnad ensam med det och att inte behöva föräldrarna till det ena eller det andra var bara positivt. Sen lever man sitt egna liv ett tag men så blir ju föräldrarna gamla och behöver en men det har liksom inte slagit en eftersom självständigheten alltid varit det som eftersträvats. Tack för fin kommentar, mycket att tänka på.

        😭😭😫

      Klart man saknar när de är små ibland. Mina barn är vuxna och nästan vuxna och jag tycker också det är härligt med en relation med vuxna barn, att se dem bli härliga smarta och fina människor! 😊

      Att tiden jag har med dom sakta rinner iväg..För 10 år sen var det så självklart.Nu när dom stora är 15 och 13 år så inser man verkligen att man bara har barnen till låns.❤️

      Jag vet att jag inte har så många somrar kvar att spendera med dom innan dom lever sina helt egna liv,precis som dom ska göra..Men det kan ibland göra lite ont och då och då kommer den ångesten krypande.❤️

        Jag upplever att många tonåringar och unga vuxna bryter sig loss ifrån sina föräldrar under några år i en sorts frigörelse, men att de sen kommer tillbaka. Iallafall de flesta jag känner firar fortfarande jul med sina föräldrar, åker gärna med föräldrarna till sommarstugan på semestern och åker kanske på en weekend eller gör någon annan aktivitet på helgen under resten av året. Så även om det känns vemodigt att barnen blir stora så hoppas jag att man fortfarande kommer att vara nära och umgås ofta även när de blir vuxna. ❤️

          Det hoppas jag också! Man kommer såklart inte tillbringa veckor på raken med varandra men tror helt klart att ens barn, oavsett ålder, kan uppskatta iallafall en weekend tillsammans.

      Igår satt jag och tittade på filmer och bilder från när barnen var i den åldern dina barn är
      I nu. Mina är sju och nio. Gjorde fysiskt ont och jag grät över att inte få ha det igen. Närheten var helt annorlunda då än nu. Man är fortfarande behövd och får mys, men dett jag saknar är hur man somnade på samma kudde. Hur de burrade in sig när de var övertrötta eller febriga och somnade på bröstet. Hur vi innan nattning valde böcker att läsa och att de i veckor i sträck alltid valde samma böcker för det gav dom en trygghet att veta när de skulle skratta, när de skulle bli exalterade över en händelse i boken. Eller hur de sprang still mig över förskolegården när de såg mig komma och hämta dom. Jag vet att det är en massa romantiserande för det man inte ser på bilder eller filmer är just det där du också nämner – de långa nattningarna. Väntan. Tröttheten. Men närheten, åh närheten. och Alla ”första gången”-upplevelser.

      Saknar tiden då barnen självklart ville vara med än. Nu är det inte lika poppis att umgås, typ grilla korv i skogen, en tur till nåt museum eller vad som egentligen.
      Visst, härligt med så mycket egentid eller att bara umgås med maken. Men saknar allt roligt vi gjorde med barnen.

      Och samsova med en liten gosunge saknar jag också. ❤️

      Har förträngt mycket av det jobbiga som t ex barn som trilkskades vid påklädning, inte ville sova, gallskrek i någon affär, att aldrig vara ifred etc etc..

      Jag saknar att kunna bära mina barn. Låter kanske konstigt men för mig har det varit en sorg när jag helt plötsligt en dag insett att jag inte längre orkar lyfta dem. Att ha dem i famnen tätt intill, att lyfta upp och trösta när de är ledsna, att bära ett barn som somnat i soffan till sin säng och bädda ner, att bara gå omkring med det bästa man har i famnen..

      Finns väl absolut saker man saknar även om jag tycker att livet med större barn är så sinnessjukt mkt mer att uppskatta. Men:
      Mina barns doft (inte alltid en 15 åring vill komma så nära att man kan smålukta hela tiden på hen)
      Att de är små och lättare att hantera
      Att de åt och förbrukade mindre, allt var så billigt
      Att man hade chans att forma dem

      Jag verkligen älskar att ha ett vuxet barn men oj vad jag kan sakna när han var liten. Goset och myset, närheten och DOFTEN. Hur han när jag väckte honom brast ut i ett leende och med mjuk och glad röst som var fylld med så mycket kärlek sa ”Mamma”.

    Inser att jag mår som bäst och som sämst på sommaren. Bäst för att jag trivs med ljuset, värmen, längre dagar, möjlighet till att göra fler grejer och aktiviteter än på vintern. Sommaren passar mig bäst helt enkelt och får alltid ångest när hösten närmar sig. Men, på det får jag sån extrem FOMO och stress att ”hinna” göra alla somriga saker och känslan av att sommaren bara rinner ifrån mig… Har alltid varit sånhär, redan när jag var mindre så kan inte skylla på sociala medier helt. Det är som att jag alltid längtar till sommaren och gör mig redo för den, men när den väl är här bara stressar jag och mår dåligt och känner mig ensam. Är jag ensam att känna såhär?

      Jag tror det där sitter djupt i vår folksjäl och gjorde det långt innan sociala medier. Tänk när du var liten och sjöng på skolavslutningen ”sommaren är kort – det mesta regnar bort (….).solen skiner – kanske bara idag!”. Sen tjatade ens mamma varje dag från mitten av juni ”gå uuut – det är kaaanske sommarens sista soliga dag!”. Och redan en vecka innan folk ens hunnit gå på semester eller vattnet blivit varmt nog för behagliga bad så är det midsommar och någon mässar att vi går mot mörkare tider. Det är liksom slut innan det börjar. Inte konstigt att hela folket lider av sommar-FOMO. Vi dränks i det från barnsben.

      Är det inte bättre att komma till freds med att vädret beter sig hur det än vill? Om jorden står kvar och solen i morgon upp kanske det även då blir växlande molnighet och regn. Och varje dag framöver.

        Så här försöker jag också tänka, speciellt sen jag blev sjuk. Försöker att hitta det fina i varje årstid, göra något bra av varje dag. Men självklart med en del sämre dagar också. Försöker dock att göra det mysigt för mig själv även på sämre dagar. Ibland mår man inte bra, har ångest, ledsen, arg osv och då är det extra viktigt att bara få känna det och vara schyst mot sig själv.
        Ligga inne och kolla på film en sommardag eller gå och bada. Det du känner för.

      Jag älskar alla årstider, men på olika sätt. Det kommer alltid en dag i augusti eller september som är sval, på ett nytt sätt. Luften luktar annorlunda och man känner hur hösten kommer. Jag älskar det. Man känner förväntan över hur hösten och vintern kommer att bli. Ser fram mot varma koftor och någon snygg höstkappa, mysa framför filmer och tända ljus. Regnet kommer också, som barnen älskar. Har själv regnkläder och regnstövlar för att kunna njuta.
      Vintern är fantastisk med det murriga och mysiga. Älskar julen så himla mycket!! Kan inte beskriva hur mycket. Musiken, maten, träffa släkt och familj. Förväntan i barnens ögon.
      Våren är nog ändå min favoritårstid. När allt får liv igen, blommar upp. Alla dofter, luften som sakta blir varmare, solen som återigen visar sig mer och mer. Gräset som snabbt blir grönt, och häcken som återigen blir tät in till grannen 😂.
      Alltså livet. Livet ska levas, blommor ska luktas på. Lev alla årstider, klä er efter väder och NJUT!!!!
      ❤️

        Fan vad inspirerande. Skriv en bok! 💃🏽

        Bästa jag läst på länge om årstider!
        Annars läser man jämt att alla hatar alla årstider utom sommaren och massa gnäll på regn och snö.
        Men vad hemskt att hata vädret och typ livet 3/4 av året. Om jag gjorde det skulle jag flytta tillnåt land som har det vädret jag vill ha.
        Vill inte se tillbaka på livet vid 80 år och inse att jag gnällt på vädret större delen av tiden och inte njutit av livet mer än på sommaren. Vilket tröstlöst liv det måste vara. Jag älskar nåt med alla årstider och försöker ha ett härligt liv året runt.

          Ja men exakt! Och detsamma gäller jobb. Hitta en jobb som man trivs med och så att man klarar sig bra ekonomiskt. Man jobbar så stor del av livet. 🌸

          Inte så lätt att flytta tyvärr med tanke på språk, jobb och relationer till andra. Men ja.m, skulle gärna vilja. Att må som bäst under de varmare månaderna och hata höst och vinter är inget man kan välja eller bara tänka bort tyvärr.

            Jo, det kan man. Om människor kan välja att leva vidare trots suicidala tankar, alkoholism, övergrepp och trauman, kan även du arbeta med att vilja leva igenom våra årstider.

            Det kan krävas ett bearbetande men det får man ta. Vi lever inte på bondesamhället där vi var bundna till vår lott, utan har många möjligheter att arbeta med livet. Inte samma förutsättningar, men ändock möjligheter att förändra våra tankemönster.

              Såklart kommer jag välja att leva, är inte sjlvmordsbenägen. Men det är inte kul. Tror inte man kan ändra sina preferenser och hur man är hur som helst, precis som sin läggning tex. Det här handlar ju om ljus, hormoner mm.

        Håller med dig! Avskyr visserligen vintern och våren fram till slutet av april hoppar jag gärna över. Men hösten. Och december. Älskar sommaren så så mycket! Men hösten, åh vad den är härlig. Klickade hem en beige stickad långklänning på bubblerooms rea, perfekt för i höst så längtar i smyg efter gråa dagar och man får gosa runt i stickat och boots🙈🤫

          Finns det något du gillar med vintern? Man måste ju inte älska den, men kanske finns det något man kan fästa sig vid under dessa månader? ☺️

            Har själv börjat gilla den där sega tiden i januari/februari på senare år. Tror det handlar om acceptans. Det är liksom inte så kul men det är rätt skönt med en seg tid också. Tänker inte att jag ska ut och njuta vintern eller ha mysiga kvällar inne med en kopp te, mer att man ska ta sig igenom. Känns som att livet går för fort ibland men under den här tiden hinner man liksom stanna upp lite.

            Nej inte i januari och framåt. Då går jag helst i ide. Jag blir inte höstdeprimerad utan det kommer i januari istället.

          Jag bor i ett väldigt varmt land och avskyr hettan och stark sol I många månader. Men i vintras bestämde jag mig för att byta inställning och tvinga mig själv att gilla läget. Jag köpte mycket klänningar och sandaler, badkläder som verkligen sitter bra osv. Jag har även börjat odla blommor och anlägga en trädgård. Alla de här sakerna har gjort att jag njutit mer av denna sommaren än någon sommar tidigare sedan jag flyttade hit. Man får liksom göra det bästa av det. 🙂

      Jag känner INTE alls så men min man gör och det påverkar hela familjen.
      Men jag skulle tipsa om att leva året om, ta på dig varmare kläder o njut av hösten ? Gör lika mkt aktiviteter året om ?
      Tänd/köp fler lampor så det ändå är ljust hemma och utnyttja dagens ljusa timmar.

        Njut av hösten? Hahaha, hatar man höst så går det inte. En del av det hemska är ju alla tjocka lager kläder, och fryser ändå…
        ”Leva året om”, ja om man kunde välja så skulle man väl det…

          Förstår dina känslor. Samtidigt så KAN man ändra inställning till livet och försöka att inte låta årstiderna påverka mer än som behövs.
          Fundera över vad du tycker om att göra på sommaren, som du inte kan göra på vintern/hösten? Fundera över vad som känns jobbigt med kallare årstider och hur du kan motverka det.
          Detta är ditt liv. Kanske ditt enda. Det är bara DU som kan ändra inställning. Absolut ingen annan. Inget kommer gratis. Alla kan ändra inställning, men vet kanske inte hur. Ta hand om dig.

            Förstår hur du menar men det funkar inte med allt. Det jag gillar med sommaren? Ljuset, värmen, att man inte är deppig hela tiden pga mörker och äckelväder. Vad jag vill göra på sommaren? Bada, ha lite kläder, vara ute i ljuset, uppleva naturen när den är vacker.

      Jag har löst det på ett sätt som passar just mig, istället för att gå runt och ogilla/må dåligt en viss tid på året. Hösten älskar jag och början på vintern vilket snabbt landar i jul med familjen…sådant jag verkligen gillar. Sedan kommer månaderna jag haft jobbigast med, januari-mars. Det har jag löst genom att bo på en av Kanarieöarna januari-april. Då har jag hunnit få så mycket sol, värme och bad att den svenska sommaren bara känns positiv med sin variation av väder.

        Åh vad underbart, så vill jag ha det! Vad jobbar du med där och här hemma som gör att det funkar?

          Jag jobbar inte, det underlättar förstås.

            😄 Rik eller pensionär? 😄

    Har ni träffat på några offentliga personer irl? Hur var de? 🙂 Träffade på Vanja Wikström med hennes barn på ett tåg. Jätte pedagogisk med sina barn, så trevlig (pratade en del då vi hade ett pratglatt barn med oss). Fick en så bra energi av henne, blev glad 🙂

      Har träffat henne ett flertal gånger ( har barn på samma förskola) alltid så glad och trevlig. Jättefin mot barn, både sina egna och andras, mina barn gillar henne mycket.
      Har även träffat Adam Pålsson, väldigt jordnära och trevlig.

      Har alltid tyckt att hon verkar så sympatisk och trevlig utifrån det jag sett i sociala medier. Denna valomgång skrev hon dock en hel del om att alla som röstar blått i princip är idioter. Tycker att man ska respektera det andra röstar på och inte trycka ner ”den andra sidan.” Åtminstone inte offentligt. Tycker att det är löjligt och att dra alla över en kam. Hon är säkert jättefin med sina barn däremot.

        Röd flagga när någon uttrycker sig så starkt och kategoriskt.

        Det är ju dock du som skriver ”idioter”, inte hon. Hon tycker inte att man ska rösta blått på grund av si eller så, det är bara att suga i sig arr HON tycker så.

        Du vet vi är fria att både rösta som vi vill och tycka vad vi vill om de som röstar ”emot” oss. Och det är helt okej, det kallas demokrati. Hon trycker inte alls ned någon och hon adresserar väljare, inte en enskild Sara Persson som röstar på KD.

        Man kan acceptera andras röster men man måste inte respektera dem. Varken privat eller offentligt.

          Hon skrev väldigt svart/vitt och målade ut hälften av Sveriges befolkning som rasister och nazister. Och jo, det tycker jag absolut är fel och extremt svart/vitt tänk. Tycker att sådana människor är läskiga. Mer läskiga än nazister… Att påstå att alla människor är lika värda och att det är så viktigt, men samtidigt totalt svartmåla halva Sveriges befolkning.
          Att hon får tycka som hon vill, har inget med saken att göra. Det får hon. Men hon skämmer ut sig, liksom Kenza, med att basunera ut sina extrema åsikter på nätet 😆🙈

      Jag träffade Klara Zimmergren på perrongen i Stockholm, dagen efter Kristallen år 2009, och bad om att få ta kort. Hon svarade att ”Mia kommer snart om du vill vänta”. Vilket jag gjorde. Båda två var väldigt trevliga.

        Haha! Vad gulligt ändå!

      Har träffat Bengt Alsterlind (för er som minns Hajk). Han är precis som man tror, oerhört trevlig och vädligt social.

      En kompis jobbade som kabinpersonal för en massa år sen och berättade att de hade haft David Hasselhoff ombord på en flygning. Han hade varit rätt dragen och flirtade hejvilt med flygvärdinnorna. Trevlig dock. Själv har jag bara träffat ”Plexus” från Gladiatorerna, han var trevlig.

        Har träffat Runar Söögard och Sven-Göran Eriksson i mitt tidigare jobb, den förstnämnda var mycket trevligt den andre not so much.

      Mia Skäringer på Kastrup. Syret i hela säkerhetskontrollhallen tog slut när hon och hennes entourage äntrade. Märklig upplevelse. Inte på ett positivt sätt. Povel Ramel – världens sötaste men hörde lite dåligt, vilket ändå var förståligt när man är äldre. Hela The Ark på Coop, lite vad man förväntade, energi och lycka. Marika Lagerkrans, mycket trevlig. Större delen av Lasse Stefans, också mycket trevliga. Hasse Aaro, också trevlig.

      Ann Söderlund. Högljudd, oerhört självupptagen och allmänt störande person.

        Kan verkligen tänka mig det, hon har den auran.

        haha som i svaren hon ger i kommentarerna som inte passar henne då..

      Träffat Bianca Ingrosso när jag jobbade på Mcdonalds vid fältöversten som 16 åring, hon var jättetrevlig och log när jag blev nervös och stressad haha. Sen har jag även träffat Hanna Friberg på ett café, hon verkade ha en så fin energi och var mycket snyggare i verkligheten.

        Bor i samma område som Hanna. Mina grannar som inte följer sociala medier kallar henne för den fina snälla tjejen som fotar sig då o då. Håller med om att hon är finare i verkligheten. Tror det har att göra med att hon har ett gott hjärta. Det brukar göra folk snyggare.

      Kom på att jag har träffat Linda Skugge också, när det begav sig, dvs i början av 2000-talet. Hon var tystlåten men trevlig, och signerade min bok.

      Jobbade på en restaurang som var trendig för 5-10 år sedan. Servade både Zara Larsson (drygaste kändisen jag träffat) Kenza , Prins Carl Philip , alla grabbar i den gamla gruppen ” The Foo” (som helt plötsligt började sjunga i restaurangen. Så jävla stelt) samt massa programledare och skådespelare och fler influensers.

      Har träffat kungen och Silvia på Öland. Silvia verkade så ödmjuk och fin som person! ☺️

        Har också träffat Silvia, hon var verkligen otroligt sympatisk och trevlig!

      Peter Jöback. Supertrevlig. Nu va detta kanske 15-20 år sen cirka på en nattklubb. Men jag stod ute och rökte och han kom och bad att få låna tändare. Sen pratade vi i sådär 3 minuter (en cigg).

        Han känns som en väldigt snäll person!

      Anty på en ”röda mattan” för några år sen. Har alltid tänkt att hon är sån som ser kaxig ut men är sååå jäkla trevlig. Det va hon inte 😅 Kaxig 100% 😅

      Tilde de Paula – så fruktansvärt gullig!!
      Tony Irving – Amazing människa!
      Paolo Roberto – Not so amazing, rätt arrogant och dålig attityd
      Johan Söderström – Rätt så tråkig och ”hård”
      Birgitta Söderström – har bara två ord, fantastisk kvinna. Må hon vila i frid!

        Menade givetvis Birgitta Rasmusson

      Träffat Harry Styles när jag jobbade – sjukt trevlig och ödmjuk!

      Sprang på Anis don Demina en morgon efter Berns. Han var väl rolig men gav riktiga äckelvibbar. Inte mot mig men bara sina uttalanden om sex ö.h.t.

      Britney Spears när hon bodde på hotellet jag jobbade på. Så jävla söt!

      Kan inte höra hennes namn utan att tänka på alla hon blåst fifaan… köpt sin sommarstuga av andras pengar.

        Vanja?? Berätta mer!

          Bara att googla om deras WOA… riktigt svinigt gjort av både Vanja och Niklas

      Är det Vanja eller någon bekant till henne som skriver dessa kommentarer om henne? Haha. Med tanke på att kommentaren ovan dykt upp tidigare.

    The every volume infusion – nån som testat?

      Jag. Använde det under en vecka och fick i princip tuppkam. Håret stod rakt upp – stenhårt – och gick inte att kamma ur. Det reste sig mer upp under veckan som gick och fortsatte veckan därpå. Tillslut var det så trassligt och uppåt att jag fick klippa av 1 dm… :/ måttligt nöjd 🙁

        Kunde du inte tvätta håret?

          Jodå men det reste sig lika mycket efter varje tvätt…. Lagomt irriterande

        Bättre tuppkam änn tuppjuck 😂

    Nu har det regnat i stort sett varje dag sedan mitten på förra veckan, semestern börjar på topp!!
    Vet att man inte ska önska detta men vart är värmeböljan det tjatas om så mycket 😫 var det juni vi fick?!

      Skitväder förra veckan och denna veckan och ska bli nästa vecka…lär bli varmt och soligt lagom tills man är tillbaka på jobbet igen och sen kommer säkert hela augusti bli fin😭

        Så jäkla deppigt 🙁

      Även om man inte önskar sydeuropeisk värmebölja så blir man deppad av detta och det är svårare för alla att sysselsätta sig med ngt vettigt när förväntningarna är på vad och glass emellanåt, varma sommarkvällar iaf eller vad man nu gillar.

        Men vad ska du sysselsätta dig med då som du inte kan nu? Tycker det inte är så farligt, men bor i Stockholm, kanske varit lite bättre här överlag? Varit mellan 20-23 grader och tre-fyra dagar förra veckan var ju soligt och badväder ändå. När jag tänker att jag gärna haft det varmare så tänker jag faktiskt ändå att jag är djupt tacksam över att slippa de där temperaturerna vid Medelhavet. Älskar svensk sommar!

          Alla är vi olika och bor i Stockholm med men badväder har jag inte sett på flera dagar och det inte ljust ut framöver heller. Gillar helt enkelt lite mer värme än detta.

            Jag bor också i Sthlm och det har definitivt inte varit badväder på länge, så otroligt ostabilt väder.

              Förra veckan väl? Badade flera gånger.

          Det är ju jättekallt i Sthlm, 13 grader igår vid 21

      Skulle det här inte bli den varmaste sommaren sen 2018? Vad hände?

        Japp enligt de tidiga prognoserna men de har efteråt nekat till de prognoserna passande nog.

          En prognos är ju per definition en gissning. I det här fallet var det baserat på att väderfenomen et el ninjo inträffar, som brukar medföra värme.

          Men dels är det ju bara ”brukar”. Dels så gäller det ju globalt, inte varje enskilt land. Sverige kan ha en regnig sommar även om det skulle vara det varmaste året sen mätningarna startade globalt.

          För övrigt så tror man att Sverige kommer bli både varmare OCH våtare om den globala uppvärmningen forsätter.

            Jo, det förstår de flesta men blir bara fel/skapar förväntningar när det blåses upp så.

              Det är ju inte metrologerna blåser upp något (pun intended), utan våra medier.

              Jo men man får ju ändå förstå att.man bör ta Aftonbladets prognoser om hur sommaren ska bli vädermässigt med en stor dos salt. De har de verkligen ingen aning om.

      Well, regnet räddar en del av böndernas skörd så att vetet till lussebullarna inte kostar lika mycket som saffranet när vi kommer dit i december. I det tråkiga regnet kan det hjälpa att tänka på andra sätt.

        Ja man vill faktiskt inte höra ett ord mer av bönderna i år!

          Förlåt men hur lite regn tror du det krävs för att rädda skördar S? Dessutom ligger de flesta bönder redan 1 skörd back. Jag vill snarare inte höra ett knyst om att maten är dyr med den attityden

          Jag hoppas att du inte äter nån mat

      Trivs verkligen med detta svalare väder! Vore absolut trevligt med lite bad och måste inte regna jämt, men tar hellre detta än typ 2018 🤪🤪 Man kan liksom göra typ allt (utom bada😅), både hänga på altanen med en bok, motionera utan att svettdö, plocka bär, sova gott på nätterna, greja inne med gott samvete osv. Svensk sommar 😅

        På tal om regn och bad, lånar din kommentar: Jag är egentligen en riktig badkruka men har blivit så sugen på att bada nu när det regnat. Men är man konstig som badar i regnet?😅😂 jag minns att när man var liten och badade i regn, att vattnet var mycket varmare då? Men känns som att man skulle framstå som knäpp😅

          Gör det!

          Lovar att absolut ingen kommer tycka du är knäpp.

          Läs ”Nisse på stranden” för inspiration .

      Värmen kommer nog v.31 när jag går på semester 😁😁😁

      Vi bokade biljetter till ett relativt prisvärt land, åker om en vecka. Ska regna tre veckor framåt där vi bor.

        Gick det att hitta för vettig pris? Och vilket land 🙂

          Sorry M, gick och la mig. Vi bokade 5 nätter i Tallinn, enbart för att se något annat än regnet genom våra fönsterrutor. Flyg och femstjärnigt spahotell gick på strax över 10 000 kr för två personer.

        Det är ingen som vet hur vädret kommer vara tre veckor framåt.

          Inte exakt men de som förutspår, Foreca enligt AB, ser ingen sommarvärme i sikte.

    Tips på någon bra dokumentär att se ikväll? 😊

    Netflix, HBO Max, Disney+ eller svt play, tv4 play och sånt som är gratis.

    Såg precis klart ”Girl in the picture” och kan rekommenderar den.

      Guldfeber på SVT om svindlerierna på Kungliga Myntkabinettet är gammal, men jag tyckte om den. Såg den i Tiger King/Den där festivalhärvan-vevan.

      Den en festivalen Fyre på NF, finns mkt bra på SVT play dok också är. Gamla Makig a murderer på NG är fortf bra om inte sett den

      Unknown: The Lost Pyramid är riktigt bra. Netflix.

      Skamlös Svt-play

        Circus of books Netflix

      Tack för alla era tips, nu har jag flera att se:)

      Richard Jewell på HBO!! Sååå jäkla bra 😭

    Ibland så kan man ju kolla på någons story på snapchat om den lagt upp den på kartan(?)
    Tex man kan se en massa stories från Stockholm trots att man inte är vän med dem. Kan de då se vilka okända som kollat på storyn?

      Japp

        Slut med att kolla det då😅

    Har någon beställt från temu.com?
    Bra erfarenhet eller dålig?

      Det är väl bara Wish/Ali Express/billigt skräp?

        Ja men det är en sak jag bara hittar på den sidan. Hade jag hittat den någon annanstans hade jag köpt där i stället. Att det är ”wish-krafs” förstår jag, men får man sakerna eller är det bluff?

            Det här kan vara den absolut längsta länken i världshistorien va?

              Ja jag tror det, ber om ursäkt igen 😅

                Nej fan be inte om ursäkt! Det var fan bara kul att se!

          Jag fick det jag beställde, ganska snabb leverans, typ 7-8 dagar.

            Bra att veta 😊👍

        Är det? Har du beställt?

      Har beställt och kom fort och helt okej kvalitet

        Tack, då vågar jag nog beställa då😊

          Ja men gör så, dom har skitkul grejer ändå 😂

      Katja Jensen la upp på Youtube om saker därifrån! Kika 😄

        Tack, ska kika 😊

      Jag fick en stor beställning levererad idag, verkligen över förväntan! Betalade typ 10-20kr för varje grej och allt var tipp topp 🙂 Tog ca 1 vecka efter beställning tills den kom till utlämningsstället, fick info-mail under hela processen, när de mottagit beställningen, när det var packat och sedan kunde jag tracka ordern ända tills den kom till Sverige 🙂

    En go grabb på 10 år ska bo hos oss senare i sommar. Han älskar att cykla och spela dator- och tv-spel. Men det kan man ju inte göra hela dagarna. Vad ska vi hitta på för kul? Och halvkul.

    Bor i Skåne, om det spelar roll.

      Tälta, kanske i trädgården om ni har hus. Spela minigolf, bada, snorkla. Vid dåligt väder kanske ett köpcentrum. Spela krocket, andra spel(monopol, yatsy…

      Badstrand? Gå på bio? Spela minigolf och äta glass? Go-kart? Laserdome?

      Spela kort. Kasta pil. Bada. Fiska. Och icke att förglömma, låt honom hitta på något själv att göra utan er. Man måste inte engagera honom hela tiden. Sen kan man få ha lite tråkigt också.

      Lovskola är kul!

      Spela brädspel. Spela schack. Gå på bio. Spela pingis (i många kommuner finns utomhuspingisbord t ex utanför skolor). Gå till biblioteket och låna böcker.

    Jag gillar verkligen att se på liveframträdanden/auditons och liknande.

    Kan ni inte tipsa och länka till era favoriter?

    Jag tycker att det här klippet på Lara Fabian som framför Je suis malade är det bästa liveframträdandet jag sett. Vet inte hur många gånger jag tittat. Säkert 100. Alla som någon gått fått sitt hjärta krossat borde kolla.

    https://m.youtube.com/watch?v=5kp0dw4MuWs&pp=ygUOamUgc3VpcyBtYWxhZGU%3D

      Wow vad bra! Tack för inspirationen. Fick gåshud

        🙂
        Nu blev inte min trådstart ngn succé direkt. Såg dessutom att jag missat dela en länk där det finns engelsk subtitle ifall man inte pratar franska.
        Men glad att du gillade den😀

        https://m.youtube.com/watch?v=dVvlmpo5g9k&pp=ygUgamUgc3VpcyBtYWxhZGUgZW5nbGlzaCBzdWJ0aXRsZXM%3D

      Åhh. Lara Fabian, det finns många klipp med henne. Rösten, dynamiken, omfånget, scennärvaro hon har faktiskt det mesta!

        Håller med! Hon är verkligen otrolig!

          Förlåt du ville ha lite tips!
          The Singer en musikshow/tävling från Kina har riktigt många bra liveframträdanden.
          Artister, liveband, produktion är riktigt bra.

          Finna alla att söka på YouTube
          Dimash och Terry Lin 2017
          Jessica J och KZ och Hua Cheney från 2018 helt otroliga nummer.
          Kristian Kostov och Polina Gagarina från 2019
          Hua Cheney igen och Zhou Shen från 2020
          Är dem som jag tänker på främst!
          De har ju några år på nacken så många har ju utvecklats sen dess.

    Ni som ibland ljuger för er partner – vad ljuger ni om?

    (Blev nyfiken efter att ha sett några personer svara på frågan på Kärlekspsykologernas instagram)

      Hur mycket ett klädesplagg jag köpt kostade eller om någon raggat på mig. Besvarar det aldrig så finns ingen anledning att berätta om det tycker jag. Kan skapa en dålig känsla för honom. Han frågar nästan aldrig sådana saker heller. Han är inte så svartsjuk tack och lov. Det är typ det. Ljuger väldigt sällan för min partner.
      Angående kläderna så är han kanske något mer sparsam medan jag tycker det är kul att köpa kläder till barnen. Han kommer nästan alltid på att jag ”ljugit”, så det har mest blivit ett internt skämt nu.

      När han frågar om jag tycker att han är sexig och attraktiv. Kan ju inte gärna säga ”nej, men det har jag aldrig tyckt att du är”.

        Oj. Hur kommer det sig att du blev tillsammans med någon du inte tycker är attraktiv? Inget drygt alltså, jag blev nyfiken.🙊

          Han är rolig, charmig, smart och snäll. Men ful naken.

            Jaha okej. Men alltså då är du ju attraherad av honom. Man kan ju vara attraherad av massa annat än just utsidan, som du beskriver.

            Han frågar ändå om han är sexig och du tycker han är ful? Varför? Förväntar han sig ett skämtsamt svar eller ett ärligt?

              Vi har varit tillsammans i många år. Han frågar saker i stil med ”tycker du fortfarande att jag är sexig?” Klart jag ljuger då och säger ”ja”. Varför skulle han förvänta sig ett skämtsamt svar? Jag har givetvis aldrig sagt till honom att jag tycker att han är ful naken.

                Hade jag varit din man så hade jag blivit otroligt ledsen av två anledningar. För att du ljuger och att du inte uppskattar honom som han ser ut. Men nu är jag ju inte din man.

                  Fint att ljuga ju om en sån sak ju! Varför säga att han är ful? Superonödigt.

                    Förstår bara inte hur man kan tycka någon är ful som man tycker om.

                      Kanske mer objektivt tyckande? Jag kan ju tycka folk rent objektivt är snygga men inte alls vara attraherade av dem.

                      Det kan man definitivt göra! Min kille är inte snygg men blir vacker för att han har den bästa personligheten som Gud nånsin skapat. Men snygg, speciellt naken, är han definitivt inte. Jag skulle dock hellre dö än att säga nåt annat än att han är den snyggaste person jag nånsin sett, till honom. Han brukar svara att jag är den enda som tycker det och det får han så gärna tro. Jag älskar ju honom och vill att han ska känna sig fantastisk på alla sätt.

            Det låter som du pratar om en bror…. Skulle aldrig kunna ha ett förhållande med någon som jag inte attraheras av.

        Varför är du då med honom? Trodde att man brukade vara attraherad av sin partner…?

        Så jäkla sorgligt

      Ibland ljuger jag om hur jag mår. Säger att jag mår bra fast jag inte gör det. Säger så för att jag själv inte orkar med mitt mående emellanåt.

      Jag har en sjukdom som ställer till en hel del och ibland säger jag att jag mår bra trots att jag egentligen inte gör det. Han är väldigt empatisk och förstående så det ligger på mig, jag är i perioder trött på att prata om min sjukdom och vill hellre bara låtsas som att den inte finns.

      Jag ljuger/undanhåller ibland när jag köper cola zero, godis eller fika typ 😅 Så jag slipper kommentarer om det.. Vet själv att det är onödigt mycket 😁 (det är framförallt för att det kostar pengar som han reagerar, inte så att han kontrollerar min vikt eller nått)

        Japp, samma här! Jag ljuger/undanhåller om jag tryckt i mig godis i smyg och jag vet att han gör samma sak. Vi äter godis och annat onyttigt tillsammans med såklart, och jag är den större sockertorsken av oss två och är orolig för att jag gjort så att han, minstabarn som han är, måste smygäta godis för att han är så nervös för att jag ska äta upp det annars. Har frågat honom rakt ut om det är så att han är rädd att bli utan när vi har godis hemma, men han har svarat nej.

          Hahah 😂 jag hade nog inte känt ett behov av att smyga om min sambo gjorde samma sak.. men här är det bara jag som är en sån godisråtta 😅🙈

            Nää men jag har tidigare gått ner nästan 30 kg (räknat kalorier) och får ett ryck periodvis där jag ser till att gå ner kilon jag gått upp. Han går istället mest upp sedan vi flyttade ihop, så jag tror att han är medveten om att han inte är så ”duktig” så att säga 😅 OBS jag är förstås galen i människan vad han än väger, och han i mig oavsett vad jag vägt

              Ah förstår 😄

      Att jag gör botox..🤣
      Uppenbarligen behöver jag det inte eftersom han inte ser det. (Var inte direkt rynkig innan) Han är väldigt bra på att lägga märke till saker i övrigt, om jag har ny färg ögonskugga etc.

      Börja aldrig med botox. Det blir som ett beroende. Dyrt och dumt.

        Testade en gång och såg helt sjukt ut. Kommer aldrig göra om.

          Var gjorde du? Alltså var i ansiktet.

            Gjorde ovanför ögonbrynen för att dom skulle komma upp lite och i pannan. Nej fyfan. Såg inte klok ut. Är runt 30…
            Så är heller inte särskilt rynkig. Var mest i förebyggande syfte.

      Att jag kom…

        Haha varför ljuger man om det? Har faktiskt aldrig gjort det men brukar svara typ ”nej men behöver inte komma för att det ska vara skönt”, vilket är sant.

      Att jag också sovit dåligt så han ska tycka att det är OK att jag tar en powernap 😂

        😂😂😂

        Typ som jag. Vår dotter (5 månader) sover jättebra. Men jag kan ljuga ibland om att det va en tuff natt (dvs att JAG sovit dåligt) för att få sova lite extra 😅😂

          Gud har också ljugit några få ggr om det. Skäms nu i efterhand…

            Dock! Nu när jag tänker efter så ljuger jag ju inte. Det va ju en tuff natt, bara att det va jag som inte kunde sova och inget om dottern 😇😂 Och nu har vi en till. Här ligger jag vaken o alla andra sover 😩

      Om jag har köpt nya skor/kläder… 😄 Vi båda har egna pengar vi förfogar över så det är inte det, mer att ha plats och att jag redan har mkt. Men det var ett tag sen, försöker hålla mig ifrån det.

      Vad saker kostar, när jag ätit skräpmat. Att jag använder botox

    Har ju skrivits mycket om Hanna Th och att just hon ”råkar” få precis alla krämpor när hon är gravid. Håller med om det men tycker också att mannar det beteendet lite varstans bland dessa mindre influencers. Som ett sätt att både göra sig märkvärdig och få uppmärksamhet samt att göra content av. Tex Elsa Bratt känner jag samma för. Såklart att just hon skulle må så illa som gravid, just hon skulle ha en dramatisk förlossning, tycka amningen var så kämpig och ha problem med D-mer, ha såna problem med pms mm. mm.
    Bara ett exempel, men som sagt, det verkar vara mångas väg till content, se till att skapa så mycket drama kring dig själv som möjligt.
    Vilka känner ni så för?

      Kenza

        HT, fanniday, Kenza, Saralagom.

          Bara jag som stör mig på att Saralagom har det så tufft så hon inte orkar ta hand om sitt barn och lämnar mer än gärna bort det till t.ex mormor. Medan hon i samma veva kan åka och handla jord och planera om hela trädgården. Det orkar hon 🙊

            Det är inget dåligt med att få vara med mormor. Så trist att man ens ska se det som ”lämnar bort”. Det kanske blir barnets allra käraste minnen.

              Är ju inte det som är problemet. Utan föräldern som inte orkar ta hand om sitt barn men orkar med trädgårdsarbete

      Kenza: ”åååh herregud vi har så svååååårt att få barn wääähää”. Men Plopp, plopp, plopp. Samma video på när hon får ett plus på stickan och blir så förvånad och bara grååååååter 😭😭😭😭😭😭. Lika jävla förvånad varje gång. Dom låg oskyddat och så ba dök det upp ett plus. Shit. Herreguuuud och dom som inte ens kan FÅ barn så lätt.
      Som sagt: Plopp. Plopp. Plopp.

        Men de har ju faktiskt fått hjälp med hormonbehandling, sprutor osv.. Så helt lätt har det ju inte varit även om det alltid finns de som har det svårare.

          Det har ju funkat direkt dom fått lite hjälp. Så tycker inte direkt hon kan dra ”infertilkortet” och rida på den vågen alla graviditeter. ”Vilka miraaaaaakel”… lite den. Ja wow.

            Oj hello bitter

              Är verkligen inte bitter och har egna barn som jag fick lätt. Är realist och går inte på flunsors försök. Du är deras kassako 😁.

                Följer inte dom. Men att orka bry sig så mkt låter faktiskt bittert 😅

        Håller så med. Behöver endast hjälp av lite hormoner så ramlar det ut barn på löpande band. Tror inte att det riktigt fungerar så om man i princip är i klimakteriet redan 🤷‍♀️

          Tror också det var en felaktig diagnos men tror ju inte Kenza hittade på den själv, kvinnovården i Sverige ligger tyvärr efter många andra länder.

            Tror absolut att hon kryddat på sin diagnos lite…

              Jo man kan ju välja att tro det sämsta om folk. Men jag vet många kvinnor som fått höra att de har så få ägg kvar men egentligen har de haft problem med sköldkörteln etc. Så tror inte det är omöjligt att Kenza har fått höra att hon är på väg in i tidigt klimakterie.

                Sen att hon väljer att vräka på och rida på den vågen är en annan femma

              Hon har sagt själv att hon tror att diagnosen var felaktig eller iaf överdriven.

              Vilket ju händer folk hela tiden, det är bara så det är.

        Tror inte hennes infertilitet är så pass allvarlig att hon kommer avstå preventivmedel i framtiden iaf. Action speaks louder then words

      Ja, som att vissa ”känner efter” väldigt mycket och liksom blir hypokondriska. Det som är helt vanliga sammandragningar blir förvärkar för somliga, och kräver läkarbesök ultraljud med mera.

      Just i HTs fall har hon ju dygnets alla timmar till att oroa sig på, och ber om ursäkt eller förklarar om hon inte lagt upp något på stories på två (japp, två) timmar. Hade gärna sett FD och HT lägga ifrån sig telefonen och fokusera på sin egen psykiska hälsa ett tag, för oj vad de verkar sköra. I FDs fall verkar det som att hon tror att mycket kommer bli bra bara hon blir gravid, men HT är ju ett vandrande bevis på att ångesttåget bara fortsätter. De säger att de får så mycket stöd och energi från sina följare men vete tusan. Så meningslösa uppdateringar som de gör verkar det ju mest vittna om att de inte har något att säga, men känner att de måste för sina följares skull, så de kan interagera med nästa Chiquelle- eller Matsmartkod.

        Idag så skrev ju HT att Lara minsann märker när kameran kommer fram och därmed slutar sparka när hon ska försöka filma det. Jag hoppas att hon inte är seriös?!

          Haha jaa fast det var nog på skoj

            Haha kanske! Men man vet banne mig inte med henne. Hon är lite skum!

          Det tror jag verkligen var skojigt menat, det är ju en välkänd ”sanning” att bebisen i magen också slutar sparka så snart partner/annan ska få känna 🙂

            Absolut! Men som sagt man vet aldrig med HT 🤪 hon köpte ju en tavla med en avbild av sitt dödfödda barn och gav till mormor, hon och Lara tittar på serier, köper kläder som om att hon väntar 3 st Lara och hon har ju ändå ganska lång tid kvar=kommer säkert shoppas ännu mer och man brukar ju få kläder av folk när barnet är fött, ja och så alla krämpor man kan tänkas ha. Så märklig är hon iaf!

            Jag hoppas verkligen att hon slappnar av och lugnar sig lite när hon väl har sin bebis. Just nu verkar hon inte sund.

          Hahah var faktiskt så för mig när jag skulle filma när min dotter sparkade varenda gång

          Fast alltså så är det 😂 När jag va gravid och skulle filma när bebisen levde life så slutade hon. Typ som att hon visste att kameran va framme 😂

        Ja men precis så. Allt som bara är vardagliga saker för de flesta av oss blir enorma i deras värld. Tänker att de ofta delar allt de tänker och känner i realtid och då får massa uppmärksamhet, medhåll, vatten på sin kvarn.

        Brukar gå in på deras konton ibland även fast jag inte följer dem och fattar inte hur alla HT:s dagar kan se exakt likadana ut. Varje gång man kollar in där är det någon bild på henne inne på toan, någon frysmat, en utflykt till matbutik för att hon fått en ”craving”, en adlink, något om Kevin, en bild från sängen, repeat.

          Haha exakt så!!

          Eller en utflykt till Rusta.

          Ja herregud vad hon är inne på det där badrummet

        Vem är denna HT? Inte lyckats lista ut det men är nyfiken.

          Hanna Theorin

          Är det inte den här Hanna teorin ?

      Fayme som bara råkar bli oplanerat gravid trettioelva gånger i rad och sen väntade till typ vecka 12 innan hon gjorde abort. Och då är det SÅ synd om henne.

        Fast fan, det är ett jävligt tufft beslut att ta. DET ÄR SYND att behöva göra en abort. Ha lite jävla empati

          Det är väl inte synd om man vill avsluta en graviditet? Det är ju skitbra! Hon har dessutom alla chanser att inte bli på smällen men chansar ändå. Jämt. Otroligt märkligt.

          Har absolut empati för folk som gör abort. Men att bli oplanerat gravid typ 3 gånger (minns inte exakt antalet men hon hann få minst ett missfall och ett utomkvedshavandeskap strax innan aborten) inom loppet av några få månader är extremt oansvarigt. Det är bra att abort finns som möjlighet och självklart är det hennes fulla rätta att göra en abort. Men att sen grina öppet om hur hemskt det varit för henne när hon helt uppenbart gjort absolut NOLL för att förhindra att hamna i den situationen blir nästan skrattretande. Man tycket ju att redan efter den första oplanerade graviditeten borde de blivit mer försiktiga om de inte vill ha fler barn, för aborter och missfall är inget trevligt att behöva uppleva.

      Men det är lite av av influensers natur ”its all about me”. Och inga krämpor, inget content.

        Annars brukar det ju vara inlägg om ”cravings” också, gärna lite roliga sådana som ändras från dag till dag.

      En annan grej med henne som jag reagerar på är att det känns som att hennes dotter kommer få sin storebror upptryckt i ansiktet hela tiden. Nu ska vi till graven för han är så STOLT över dig! Såklart bebisen ska ha en obehaglig tavla med bild på (den då avlidna) storebrorn på!

      Det känns bara så olämpligt och som att hon kanske behöver terapi för att kunna släppa pojken litegrann – åtminstone i sin relation till dottern.

        Det där tror jag nästan mest har med följarna att göra, att hon är rädd att typ få skit eller ifrågasättanden om hon inte fokuserar lika mycket på sonen och det som hänt. Tror iaf det inte vore fullt lika mycket fokus på det om det inte varit för Instagram, den typ av fokus hon lägger känns också rätt ”spel för gallerierna”-ig, performative

          Det tycker verkligen inte jag. Så mkt hon tjatar om sitt döda barn och postar framför graven är inte bara spel för gallerierna

          Tror du det? Det vore ju hur genant som helst i sådant fall, speciellt med tanke på att hon engagerar sin partner och sin mamma i det. Att vara så beräknande att hon fullt ut kapitaliserar sitt döda barn är ju extremt, jag vill nog tro bättre om henne ändå.

            Jag läste hennes blogg innan hon blev ””känd””, något år efter att hon förlorat sonen. Och hon var likadan då, fast hon inte kan ha tjänat några pengar alls och inte fick några mängder med kommentarer.

          Om det stämmer så är det nästan värre. Att sätta upp en bild på en avbildad död bebis i ens lilla dotterns rum för att FÖLJARNA ska vara glada? Det är ju helt stört.

      Jag förstår inte riktigt om hon på allvar tror att bebisen kan komma närsomhelst? Stressar över bb väska och fixa allt för ”man vet ju inte när hon kommer”? Såklart man inte vet. Men med allra största, 95-procentiga chans inte på iallafall tolv veckor än.

        Hon har ju hög risk för havandeskapsförgiftning och det är inte helt osannolikt att hon blir igångsatt tidigare som jag förstått.

          Snyggt namn! 😅
          Jo det vet jag om. Men det är ingen som hux flux blir igångsatt när man har 15 veckor kvar. Inte ens i närheten.

          Men visst var hennes förra graviditet innan hon gjorde sin magsäcksoperation? Det betyder ju att hon var överviktig sin förra graviditet och då ökar ju risken för högt blodtryck. Hennes blodtryck har ju varit bra hittills verkar det som. Lite förhöjt senast tror jag det var, men inget alarmerande tydligen.
          Så det är lite märkligt att hon tror att hon ska föda när som helst.
          Förresten så skäms jag å hennes vägnar när hon gör den där ”knasiga” fuldansen.

        Fast har man tidigare varit med om en prematur födsel (och i hennes fall dödsfall och allvarligt sjuk själv) så är det det enda man oroar sig för.
        Min första kom bara fyra veckor för tidigt men jag kände ändå oro inför nummer två. Mycket riktigt kom han också för tidigt men redan i 26+5, alltså bara en vecka till om man jämför med HT.
        Jag skulle aldrig våga skaffa ett till barn efter denna upplevelsen!

          Hon fick ju honom i v 23+nån dag.

          Hur har det gått?

        Jag undrar varför de ska ha en sån rejäl skötväska för? De är ju ändå typ bara hemma eller på Rusta…

        Undra hur hon kommer hantera första tiden med bebis, få igång ev amning, en läkande och blödande kropp, sömnlösa nätter och allt som hör spädbarnstiden till. Hon känns så skör och den första tiden med en liten är rätt så tuff.
        Hon ”rustar” med massa grejer till bebisen men hon känns ändå rätt clueless ibland…

          Tror det kommer komma som en riktig otrevlig chock hur jobbigt (och helt ärligt stundvis tråkigt) det är att att ha ett spädbarn.

          Hon kommer säkert bestämma sig för att inte amma när hon märker att det gör ont och sen kommer hon skriva att hon inte vill ha några tips eller råd för hon tar allt med bvc. Så åt helvete med råd från massa mammor med erfarenhet!

            Fast helt ärligt – åt helvete med massa råd. Mammor med erfarenhet är experter på sina barn, men inte på ALLA barn. Så fort man får en egen unge så tror man sig allsmäktigt kunna dela ut sanningar som ska passa varenda kotte.
            Nästsn alla människor får barn, det är inte hjärnkirurgi. Det handlar mycket om att hitta egna sätt att göra saker på som passar just mig och min bebis. Det är så satans provocerande att nån annan tror sig veta bättre för att deras ouppfostrade snorunge funkade på ett visst sätt.

              Jag drev ju eftersom hon ofta skriver att hon inte vill ha råd och hon skriver det så jävla snorkigt. Hon kan tack vare sina följare gå hemma istället för att jobba som uska som hon utbildat sig till men aldrig jobbat som och inte vill heller. Lite hybris. Fattar att man inte alltid vill ha en massa råd, men man kan säga det utan att vara en bitch. Dessutom så kan det ibland vara skönt med lite råd från andra för bvc vet inte alltid allt.

            Vad sjukt att du blir provocerad av det? Har man tusentals följare som skickar råd (och som man inte har någon aning om hur vettiga personer de är) är det väl toppen om man kan välja att lyssna på BVC istället. Det är liksom BVC eller okända människor. Och man blir helt tokig om man ska ta till sig varenda kottes råd, så det är väl toppen om hon för sitt välmående skull kan välja att sålla i infomationslavinen och då väljer BVC istället för instagram.

            Så trött på alla som är EXPERTER på amning efter att ha varit medlemmar en vecka i. ”amningshjälpens slutna grupp”.

          Hon har redan bestämt sig för att hon inte kommer att amma, och vill inte och kommer inte att svara på frågor om det har hon sagt. Jag gissar att det har att göra med magsäcksoperationen. Hennes kaloriintag är väl inte som vanligt, och amningen kräver att hon får i sig ordentligt med vitaminer och mineraler vilket hon ju inte gör, då hon idag bara äter beige halvfabrikat och inga grönsaker.

            Tråkigt att bestämma sig för det utan att ens ha provat.

        Fast det där tycker jag folk får släppa. Hon följs som högriskgraviditet av en anledning. Även om hon överlag är överdramatisk så håller vården ett ovanligt rejält öga på henne så inte problemen som uppstod förra gången ska uppstå. T.ex. att hon fått hem blodsockermätare är ju inget hon gör för skojs skull, utan vården måste verkligen hålla koll i hennes fall.

          Alla som får ett avvikande värde när man gör glukosbelastning får hem en sådan. Hon är ingen snöflinga på så sätt

    Någon som har något bra tips mot mygg när man är ute i trädgården och fixar? Förutom myggmedel finns det några andra knep?

      Täckande kläder. Alltså långärmat, långbyxor och handskar.

      Men nästan alla mår väl illa någon period? Och hur många har en amning som man inte behöver kämpa alls med, det ÄR ju mycket jobb och smärta i början? Tänker att det blir konstigt om man betraktar det som att det normala = smidigt och besvärsfritt. Hade väl varit mer unikt om allt bara gick superlätt.

      Jag köpte en Thermacell, lite dyr i drift men fungerar oftast bra.

      Läste alldeles nyligen om flytande vaniljextrakt. 1 msk vaniljextrakt blanda med 250 ml vatten. Gnugga in på huden.
      Värt att prova tänker jag.

    Har jag för höga förväntningar eller är detta oförskämt?

    Det gäller att svärfar (och ingifta svärmor) helt lagt locket på gällande vårt kommande barn. Detta blir första barnbarnet i familjen. Hans nya fru har två döttrar, varav en har svårigheter att bli gravid. I sammanhang med dottern visar vi såklart hänsyn genom att inte prata om graviditeten alls, jag tar på mig kamouflerande kläder och tar inte på magen. Inga konstigheter. Däremot uppskattar jag inte att svärfar hängt med på det här tysta-ner-tåget.

    När vi berättade att vi väntade barn sa han bara ”jahap, som jag misstänkte då” medans svärmor stod i bakgrunden och såg besvärad ut och gäspade högt (dottern var inte närvarande ska nämnas). Samtalet gick direkt vidare till något annat. Hamnade lite i chock för det var den sista reaktionen jag trodde man kunde få av en närstående som verkligen (brukar) bry sig. Han tar aldrig upp faktumet att det ska komma en ny familjemedlem. Inga frågor hur jag eller bebisen mår. Hur våra tankar och planer går. Det är total tystnad och det gör mig ledsen på något sätt. Faktum är att den enda gången han har benämnt vår graviditet är när han ringde och bad oss att inte prata om det inför ett födelsedagsfirande. När vi messar i privatchatt med honom gällande bebisen (könet, uppdateringar från extrakontroller, delat 3D bilder osv osv) blir vi gosthade varenda gång, han läser men svarar inte. Själv fick han kämpa i 5-6 år med IVF för att få till sin äldsta son, så jag har tänkt att han borde bli överlycklig över att bli farfar och att sonen inte behöver gå igenom det där. Men ingen glädje visas överhuvudtaget. Han verkar bara skämmas över detta, typ som att det blev fel i turordning och att hans nya fru förtjänar att få barnbarn först.

    Vi firar samtliga högtider och födelsedagar med mannens familj, så vi träffas ofta. Även fast det finns andra runt omkring oss som är glada för vårt kommande barn så kan jag inte låta bli att samtidigt också känna mig besviken över ointresset från farfar. Orolig över hur första mötet kommer att bli och så. Och om det visar sig att han fortsätter negligera min dotters existens när hon väl är född så kan jag inte bara låta det få gå obemärkt förbi. Enligt mig förtjänar hon all kärlek hon kan få från sitt nätverk och en vacker dag är hon gammal nog att känna av saker själv.

      Men herregud vad sjukt. Är så vidrigt när ofrivilligt barnlösa heller inte unnar andra barn och lycka. Förstår att det känns jobbigt, men allas liv kretsar inte kring dom.
      Nej du. Berätta hur du känner för svärfar (eller din man) och visa magen och var stolt. Tillåt ingen att ta ifrån er denna speciella tid.
      Grattis till bebisen ❤️

      Jag hade blivit så besviken om jag var du, verkligen märkligt beteende! Borde inte din partner kunna prata med sin pappa om det? Jag hade bett min partner förklara att beteendet sårar oss, att intresset för hans framtida barnbarn inte är större eller att han inte kan dela er glädje!

      Är också gravid, andra barnet. Men får säga att alla inte verkar bry sig nämnvärt om ens graviditet, inte heller i närmaste familjen. Mina föräldrar ställer inte många frågor, gjorde de inte första gången heller. Men oj vad de älskar sitt barnbarn. Är toppen morföräldrar verkligen. Så det ena behöver iaf inte utesluta det andra. Även om jag kände samma, särskilt under första graviditeten då det är så himla stort och superintressant för en själv att prata om.

        Skönt att det vände för er! Hoppas ju såklart att det blir så, att engagemanget ökar när hon väl är ute. Känns bara så himla märkligt att selektivt ignorera allt som har med henne att göra hittills. Vår nya grill eller våra husdjur går ju till exempel jättebra att prata om och svara med glada emojis..

      Visa upp magen och var stolt över din graviditet! Du ska inte skämmas eller gömma dig pga obekvämt från hans fru.. stört! Grattis till bebis ❣️

      Nej men herregud det var det märkligaste jag läst på länge faktiskt. Hur tänkte de göra när barnet är fött, sökande ignorera det då också?

      Jag tycker ni ska prata med dem (eller främst svärfar då). Och fråga hur de tänker.

      Att bli förälder ändrar hela livet och jag skulle faktiskt inte vilja umgås med mina egna familjemedlemmar om de valde att totalt ignorera min graviditet och mitt föräldraskap. Alla måste såklart inte vara värsta hejaklacken – men har man en nära relation så engagerar man sig iaf litegrann i sånt man vet är vädligt, väldigt viktigt för den andra personen.

      Sen tror jag faktiskt det stjälper mer än hjälper att så till den milda grad egangera sig i någons barnlöshet att man inte kan gratulera sina närstående ens. Det är bara knäppt, och skadligt för alla.

      Kan ju hända att hans nya fru är hård och styr och ställer, särskilt om hennes dotter har svårt att bli gravid. Män blir ju ofta hunsade

        Det är precis så det är. När sönerna fortfarande bodde hemma på slutet blev dom ofta slängda under bussen i förmån för henne. Blir så besviken att det nu kanske även kommer på bekostnad av vår dotter. Han verkar inte kunna stå upp för sitt eget kött och blod, det verkar viktigare att tippa på tå kring kärleken.

          Jag tycker att du inte du ska dölja din graviditet, jag menar det går ju snart inte ändå. Kanske prata med din man att han växlar några ord med sin far oxå

            Varför frågar du honom inte själv? ”Det här gör mig ledsen, är du inte glad för att bli farfar”?
            Varför vände du dig inte till hans fru när hon gäspade högt? ”Gäspar du när vi berättar om det största som hänt oss”?

              Man pratar inte om känslor eller jobbiga saker i hans familj och skapar absolut inte konflikter. Jag brukar klaga högt över vardagliga saker och är allmänt neurotisk, och det uppskattas inte alls. Orkar inte bli utmålad som överkänslig och dramatisk.

                Backa lite från relationen och uppdateringarna i så fall. Vill de inte vara engagerade så behöver man inte inkludera dem med tvång. Deras förlust.

                Låter som att svärfars fru är väldigt upprörd över att ni blev först och kanske att hon även överdriver hur illa det känns för hennes egen dotter. Alltså, om de inte pratar känslor så mycket så är det ju lätt att hon i tystnad tror att de lider mer än de gör och tror att ignorerande på något sätt skulle hjälpa dottern. Och så i sin tur tror svärfar att ju tystare han är desto bättre för hela situationen. Skulle vänta tills barnet är fött, då går det ju inte att ignorera på samma sätt. Tråkigt att det är som det är men hade nog inte tagit upp det nu.

        Förstår hur du menar men så lam ursäkt för män/människor att slippa undan eget ansvar. Obs menar inte självfallet personer som är i våldsamma eller nedtryckande relationer.

      Prata med dottern, det känns som att det kommer från henne (eller för att de vill vara snälla, visa hänsyn eller tycker synd om henne). Om han har haft samma problem så kanske det är lättare för honom att känna igen sig i hennes känslor, men de verkar ta det till en överdrift. Hon (dottern) är vuxen och kan inte diktera familjens engagemang i ert barn/deras barnbarn, det är så elakt?

      Först av allt. Grattis till ditt första barn och tillika dotter. Vilken fin och spännande tid som ligger framför er! Jag tänker precis som andra hör, det kan finnas en rad olika förklaringar till din svärfars beteende. Nu är det ju bara du och din man som känner din svärfar/pappa men jag har svårt att tro att det skulle vara för han inte skulle vara glad för sitt barnbarn, speciellt sitt första barnbarn. Du skriver att han själv haft stora problem med att få barn kan det vara svårt för honom att prata om sitt barnbarn? Kan det få honom att tänka tillbaka på sina egna svårigheter? Har han svårt att prata om känslomässiga saker för övrigt? Har han lätt till känslor eller har han det svårt att uttrycka sig? Har han till exempel pratat om sina egna svårigheter att få barn eller det faktum att hans bonusdotter verkar ha det svårt att få barn? Är det något som leder till gräl mellan honom och hans fru? Att du är gravid och hans frus dotter kanske inte kan få barn är det något som din svärfar och hans fru kanske har grälat om? Kanske är hans första barnbarn en stor källa till lycka men samtidigt kanske han inte kan uttrycka detta för rädsla för att såra hans bonusdotter och sin fru? Givetvis är det inte rättvist i sammanhanget. Du är fin och omtänksam som visar hänsyn till din svärfars bonusdotters problem. Men någonstans måste det även finnas tillfällen när du få vara stolt och lycklig och kunna samtala om din graviditet. Din svärfars bonusdotter är en vuxen individ som även hon måste ta ansvar för sina känslor och att låta andra i hennes familj får vara lyckliga över att vänta barn. Trots allt kommer det en ny människa till världen och ja det är sorgligt och fruktansvärt att just hon kanske inte kommer få uppleva det. Men jag tänker att lösningen inte kan vara för din svärfar och hans övriga familj att låstas som ingenting och ignorera det faktumet. Din svärfar kommer bli farfar för första gången. Både du, din man och din svärfar förtjänar att glädjas över det. Prata med din man om detta och se över om han kan prata med sin pappa och sen eventuellt ni alla tre.
      Önskar dig en lycka till och som alla andra skriver, njut❤️ kramar

        Jättekloka tankar, kan mycket väl vara någon av dom anledningarna. Tack!

      Jag om det tröstar dig något så sa min mamma när
      Hon fick reda på att vi väntar en trea (oplanerat och har varit ganska panikslagen över ett hela), är det för sent att göra abort? Och sen nästa gång vi sågs. Du vet att man kan adoptera bort barnet va?

      Berättade aldrig för henne om att jag redan mådde dålig är och blev jätteledsen och besviken av hennes kommentar.

      Är för övrigt i ett stabilt förhållande med samma man sedan 10 år tillbaka. Vi har två fasta jobb, en fyra så vi klarar oss bostadsmässigt osv. Alltså inga förhinder egentligen att få ett till barn.

      Vissa verkar helt enkelt inte riktigt ta till sig sina barnbarn som man kan tro 🫣

        Men gud vad sjukt uttryck!

      Vi fick också några märkliga reaktioner när vi berättade. När vi sa till svärföräldrarna var första kommentaren ”tänk på att det kan bli missfall!! Inte för det någonsin hänt oss men det kan handa!”. Då var vi i v 13. Jag vet att de har lite svårt för förändringar och rätt mycket kontrollbehov så jag tror de behövde landa i situationen. Kanske samma med dina? Att de haft någon slags föreställning om att dottern skulle vara först och nu behöver förstå och landa?

        Samma här, kommentarer från svärmor att det kan bli missfall pga hänt hennes bekanta… Som att man inte redan är orolig för det? Mina svärföräldrar pratade knappt alls om graviditeten och hur jag mådde, inte ens när jag var riktigt dålig av olika orsaker. Dom försvarade sig med att ”det kan gå fel” men när man passerat vissa veckor är det ju ett barn? Som man måste föda på något sätt så jag hade önskat mer stöd från dom. Tack och lov älskar dom sitt barnbarn direkt efter födseln men detta har tyvärr påverkat vår relation negativt.

      Känns spontant som att din svärfar är en feg person och är mer rädd om husfriden än något annat. Tycker en del äldre karlar är så ibland. De blir tofflor när testosteronet minskar. Hoppas du slutar kamouflera magen och stort grattis till bebisen!

    Vilket sommarprat får jag inte missa och varför? 😊

      Andreas Cervenka

      Omar Rudberg var väldigt bra!

      Jag tycker att Inas var väldigt bra. Varmt, intressant, bra berättande och dramaturgi och hade liksom en poäng.

        Jag håller med dig i allt men (!) hon pratade alldeles för snabbt.

          Du får lyssna snabbare 😛
          Jag upplevde inte alls att hon pratade fort.

            Haha! Jag insåg sen att man på spotify kan dra ner hastigheten (eller upp) så det får jag nog göra! Jag har en tjugo kvar att lyssna.

              Hehe. Jag gillade hennes tempo. Blir alldeles otålig när de pratar långsamt, är omständiga eller vill vara dramatiska.
              Då måste jag stänga av. Klarar inte heller ljudböcker eller poddar/dokumentärer som skall iscensätta händelser och spela upp någon teater.
              Jag har redan förstått. Kom till sak!

      Maja NL! 😍 Så fint och ärligt om ångest och hennes bror som har psykossjukdom.

      Blev faktiskt förvånad över Annie Lööfs sommarprat. Har också varit med om att bli sjuk, föda för tidigt och behöva spendera tid på neo och kände igen mig i hennes berättelse. Tyckte hon beskrev det hela väldigt fint. Är inget stort fan av henne i övrigt och blev positivt överraskad.

      Anita Ekbergs. Det absolut roligaste som sänts. Hon har underbara historier att berätta,

      https://sverigesradio.se/avsnitt/359556

        100%!! 😂

          Cindy kan fan det här med humor! Puss till dig!

            Haha, right back at ya!! 🫶🏽

      Mark Levengood 👌😊

        Ja om man gillar påhittade anekdoter så visst kör.

          Absolut gillar jag det så länge det är bra berättat 😇😅😅

          Man skall inte syna bra historier😁

            Jo det är precis det man ska. Gud människan är ju mytoman.

      Livia Fränkel, för alla bör höra det. Viktigt med historia från dem som fortfarande finns kvar. ❤️

        Jag tänker att jag ska lyssna på hennes Sommarprat men eftersom jag känner till hennes bakgrund och historia så bränner fan tårarna bara jag tänker på vad hon kommer prata om. Jag måste nog ha en bra dag för att kunna göra det.

      Mark Levengood. Bästa bästa.

      Missa alla. Finns inget tråkigare att lyssna på än när kändisar pratar om sig själva och sina liv. Kommer aldrig förstå folks fascination över kändisar och kungligheter. 😴

        Men vad bra och hjälpsamt med tips från någon som uppenbarligen inte brukar lyssna på sommarpraten överhuvdtaget 🤦🏻‍♀️

          Ville ge ett fint alternativ 😂 Men okej, det var ett drygt svar av mig, med glimten i ögat…

        Vad gör du då på denna blogg?

      Lise Tamm, åklagare som jobbat mycket med sexualbrott, utsatta kvinnor osv. Annorlunda yrkesval så intressant att lyssna på.
      Andreas Cervenka, ekonom. Mycket lärorikt och kul att lyssna på. Lättförklarat om inflation, hur världens banker kan styra så otroligt mycket. När ska banken sluta styra över människors privata liv..
      Ina- älskar hennes röst. Inte superintressant men mest härligt att lyssna på. Samma med Renée Nyberg. Hon är så privat av sig så var ändå lite kul att höra.

      Jag har inte hunnit lyssna på så många men jag ÄLSKADE Hoojas. Så lugnt och rogivande. Handlade egentligen inte om så mycket kändes det som men det var så mysigt med deras små vildmarkstips.

      Ina och Omar!

      Bo Landin är definitivt ett av årets viktigare sommarprat enligt mig, och det är lite tråkigt att det verkar gå många förbi. Ämnet låter kanske ”torrt” (pun intended eftersom han pratar om att vi ska vara rädda om vattnet) men han är en fin och engagerad berättare, med många viktiga och tänkvärda budskap. Jag har åtminstone fått en nytändning i mitt miljö- och klimatengagemang som privatperson 🙂

    Ex on ph hintar om att Janni träffar en hockeyspelare, hon verkar vara med D*ck nu i Visby. Är dom en grej?

      Jag har sett dom tillsammans på en restaurang i Stockholm så dom dejtar antagligen.

      Dick?

        Axelsson, djurgårdsprofil typ.

      Skönt om hon dejtar en normal kille som är lite medelsvensson

        Haha att kalla D för medelsvensson känns lite magstarkt. Men ja, nog har hon bytt ner sig allt.

          Bytt ner sig..?

          Dejtar man hockeykillar som lirar i hockeyettan är det iaf inte samma kaliber som tex NHL. Vanliga hockeykillar här i landet är väldigt medelsvensson. Dock har en del en lite glassigare självbild. 🙂

            Man dejtar väl ändå inte killar beroende på vilken liga dom spelar i eller vilket jobb dom har utan för att man gillar dom.

      Det skulle ju kanske förklara varför hon så gärna vill flytta till eget hus nu! Vad kul för henne om det stämmer!😊

      Trodde att han var i en annan relation, med hans sons mamma.

    Linn Andersson uppdaterade med singelmamma i sin biografi i samband med att uppbrottet med Simon blev offentligt. Nu har ordet singel försvunnit. Kan hon ha träffat en ny redan?

      Tror mer att hon skäms.

      Nej det tror jag inte, men hon hon kom nog på i efterhand att det kanske inte var så passande att skriva så. Var väl typ en vecka sen det blev offentligt så tror ju inte hon slutat vara singel redan

        När det blev offentligt hade det ju redan varit slut i en månad. Konstigare saker har väl hänt.

          Jo men just ordet singelmamma hade inte lagt till då, så känns konstigt att hon skulle lägga till det och helt plötsligt några dagar efter inte var singel längre. Tror hon ångrade ordvalet bara

            Snart har hon en ny kille och gravid igen. Tror knappast att hon kommer sluta skaffa barn med nya män. Det provocerar mig ärligt så oerhör mycket att man kan vara så sjukt oansvarig TRE gånger på exakt samma sätt.
            Hon verkar vara så osäker och lägga hela hennes identitet på utseende och att kn*lla sig till att vara mamma med en ny man.

    Har följt A .mm ha… länge men börjar undra vad fan det är för fel. Det här ständiga jävla tiggandet. Att hon inte skäms. Gör rätt för dig och sluta böla.. Du har satt dig i den där situationen helt själv. Du ville inte jobba. Du är bara aktiv på sm för att få folk att tycka synd om dig och swisha cash. Du har skaffat fyra ungar så ryck upp dig.

    Samma sak med P & J. Varenda öre det paret får in spenderas direkt utan att tänka ser det ut som. Skuldsatta hos KF pga shopping, spel, företag och alla hundra miljoner anledningar men totalt obrydda att göra rätt. Köper nytt. Reser. Lever ett liv som höginkomsttagare men på CSN och bidrag.

    Vad hände med att ta ansvar för sin egna ekonomi? Så fort skiten kommer ikapp ska människor som faktiskt sliter för sina pengar, som jobbar lösa deras problem. Vi får se hur lång tid det går innan kostnaderna på nya boendet drar iväg för har paret ens inkomster som täcker hyran? Kmr bli en dyr vinter igen tänker P & J ens på det ..

    Finns det fler influenser som beter sig såhär? 🤦‍♀️

      Vet inte ens vilka du menar

        Var glad för det 🤭😱

          Men vad är vitsen med att skriva en halv roman med bara massa utslängda bokstäver i stället för deras namn?

            Namnen hamnar i modd

            Patric ** vid* li*** o hall*****m

            Ia i ndh erhei

            L**.***ha

            Jh ais

              Bra hjälp. 😂😂

                😂😂😂 Blir modd men försökte 👀🤣

                  Patri CIA V i de Lin d och JO a kim hall Er heim.

                    🤣🤣🤣 tack tack 🍿

                Skrattar ihjäl mig

              Jaha, han!

      Vilka är p och j?

        Patricia vide lind och hennes sambo Joakim.

        Två människor utan konsekvenstänk.

        Patricia VL och Joakim

        Patric ia Lindh – har flera barn med olika pappor och förlorade nyligen en dotter som föddes alldeles för tidigt

        Ais ha Umm Har un – svensk tjej som konverterat och också skaffat massa ungar. Har aldrig jobbat utan tigger pengar på sin instagram.

    Vad är eran senaste googling?

    Min var melonsorter

      Hahahaha min senaste: spetskalsonger

        Då är följdfrågan: varför? Och blev det något köp?

          Hahaha ville se om det ens fanns och hur de skulle se ut. Det finns men jag har ingen att köpa dem till, men när jag har det är det ett givet köp🥳

            Låter ju sjukt sexigt….. eller nä.

              Nej gud, det tycker inte jag heller.

        Var också tvungen att googla😂 och kommer nog vara tvungen att köpa ett par haha

      ”Världens dyraste får”. Visade sig vara ett får som helt ärligt inte var så gulligt, hette Double Diamond och såldes på auktion för cirka fem miljoner kronor.

      Att ha en kärleksaffär

      Harry Potter tv series hbo

      Hur lång är långbryggan i Rättvik.

      Björnspillning

      ”Kazakstan klimat” och ”Biltema”. Inte samma googling alltså 😛

      Toy Story svenska röster

        Björn Skifs❤️

      Lasse på Heden öppettider

      John Guidetti dotter i USA

      Blixtkarta ⛈️

      ”Hur fungerar ljudvågor”. Håller på att skapa mig allmänbildning efter att ha knarkat bort hela grundskolan.

        *skaffa menade jag

      Nu är det 100% korsordssvar. Sitter halva dagarna nu på regniga semestern o löser korsord. Men vissa ord kan man bara inte 😂

      Bridgette Bardot

      ( stavning? Rätt person dök upp utan att jag behövde skriva hela namnet😂)

      Hur långt tid tar arvskifte SEBanken, när får jag mina pengar? 🙈😅

      ”Rotary jail” efter morgonens diskussion med min kille som jämför olika fängelsen. Hade ingen aning om att det funnits roterande fängelsen i USA?? De stängdes till slut ner på grund av att folk blev av med armar och ben medan fängelset snurrade, och när det började brinna så hann inte alla ut eftersom det bara fanns en dörr.

      https://youtu.be/-DGXHMOhXAw

    Någon som köpt något i Aishas säljlive någon gång? Eller köpt något av henne överhuvudtaget?

    Man ska swisha henne, sen skriva ett dm med vad man köpte så skickar hon sen. Händer det aldrig att två råkar köpa samma sak? Blir väldigt kaos ibland med alla kommentarer och flera som skriver dom vill köpa samma sak.
    Hon hade en i söndags tror jag det var, sa hon skulle skicka på måndagen men nu sa hon att hon inte skickat det folk köpt än.

    Nyfiken om hon brukar sköta sånt eller ej, man har ju läst mycket liksom.

      Hade tyvärr inte litat.. kolla FB tråden om henne även om den är stängd. Konstigt att ingen ny öppnats.. Ett muslimskt nätverk varnade för att hon är en scammer så är risky😬🫢

        Läst tråden, den borde öppnas igen.
        Kan inte minnas att någon skrivit där att dom köpt och blivit lurade, så nyfiken om det finns någon som köpt och fått det. Eller blivit lurade. Hon har mycket att swisha tillbaka annars sen om hon sålt samma sak till fler..

        Hon sålde ju vagnar utan att betala skatt så hon har ju skuld eller vad man säger, undra hur mycket den blev på från skatteverket.

      Ska man swisha innan man vet om man får köpa saken??
      Det låter inte helt lagligt?

        Hon säger typ ”okej då är den din” men ibland har flera skrivit att dom köper så fattar inte hur man förstår vem hon menar. Men vem vet, hon har kanske koll.

        Hon får in väldigt mycket gåvor nu. Någon tyckte alla skulle swisha 10kr var och många var på. Flera ger mer än 10kr. Så hon tjänar nog rätt bra under denna liven. Förstår inte varför man gör det dock, visst 10kr är inte mycket och skulle absolut kunna ge bort det. Men varför ska hon tjäna massa pengar genom att folk är snälla bara?
        Nu är hon skild iaf, så nu behöver hon väl pengarna mer än när hon var gift och sa hur fattig hon var.

          Hon shoppade på klarna och grinade för att muslimer inte får ha skuld och betala ränta lr vad det nu var. Folk löste hennes räknar. Då köpte hon igen nya dyra vagnarna trots 0 kr inkomst så då var det stress o synd om henne igen. Tiggeri hela jävla tiden. Hon var fattig innan sista ungen men ändå skulle hon minsann ha en unge till som hennes följare ska försörja typ. Stackars hennes stora barn.. Så finns det ensamstående som sliter som djur som verkligen skulle behöva swish o extra cash.

            Så sjukt.. Får muslimer inte ha skulder borde dom väl inte få tigga och lura folk heller, och inte tjäna massa pengar utan att skatta för det. Borde väl göra rätt för sig tänker jag.

            Hon har sagt så många gånger i live senaste tiden ”många vill att jag ska göra en insamling men jag vågar inte det för allt hat jag fått innan och jag har trauman. Men vill ni hjälpa mig kan ni skriva dm så får ni nummer. Jag kommer som sagt inte be om hjälp, även fast jag verkligen behöver, men jag kommer inte tacka nej om ni skriver och vill hjälpa mig” 😅

            Hennes bankkonto blev låst en gång för hon fick in så mycket swish så dom skulle utreda typ. Ta mig inte helt på orden nu eftersom jag bara skriver från minnet.

              Som muslim ska man inte betala ränta. Det är alltså förbjudet med ränta, varken ta emot eller betala ränta.

              När det gäller det andra, har man som muslim en skyldighet att följa de seder och lagat i landet man bor i, så det är även förbjudet att hon exempelvis inte betalar skatt på något som hon är skyldig att skatta på.

              Att lura folk är strikt förbjudet och en mycket stor synd enligt islam.

      Hade aldrig köpt något av den dårfian!

        Dårfian, inget ord man hör ofta 🤣🤣

          Men ett himla bra ord, dock. Gillar.

            Håller med, måste börja använda det!

      Jag har köpt av henne. Innan jag hade läst tråden på FB. Fick hem efter ett par dagar och allt var som det skulle. Köpte från ett inlägg, inte säljlive dock.

    Nån som har erfarenhet av att bli av med akneärr? Blir snurrig av alla olika behandlingar på internet och osäker vad son funkar.

      Nyponfröolja

      Vilken typ av ärr är det?

      Jag har också acneärr och gör microneedling, dock med paus nu under sommaren pga solen. Dom försvinner inte helt men blir definitivt mindre synliga! Rekommenderar verkligen
      Har även prövat PRX33 men gillade microneedling mer

        Tack för svar! Får jag fråga vart du gör behandlingen?

    KAN Victoria Törnegren åka till några andra ställen under sommaren än de vanliga? För jag tänker bara på att det ska tas fina bilder för det i sin tur ger ett fint flöde för det verkar ju vara hennes anledning att gå upp på morgonen. Eller så är det så att de har hittat sina smultronställen att vara på vad vet jag.

      Varför skulle man vilja vara på ett fult ställe?

      Miami, Maldiverna och Skåne är väl ändå mer variation än vad medelsvensson får under en sommar?

      Jag är bara hemma 🤷🏼‍♀️ Undra vart du tycker jag ska åka 😅

    Har insett att jag stör mig mkt på min partners relation till sin familj/syskon. De umgås extremt mkt (både varje helg och en hel del under ledigheter). Jag har också bra relation med min familj, men är noga med att ha ett eget liv och umgänge. Någon i relation som känner igen sig? Eller är det konstigt att jag tycker det är oattraktivt?

      Samma här! Min sambo har dock börjat tycka som mig att de umgås på ett sjukt sätt så vi håller oss lite på vår kant 😅

      Hade nog också stört mig. Tycker folk som umgås överdrivet mycket med familj är väldigt udda och min fördom är att de är tråkiga/väldigt bekväma/bor i liten ort utan ambitioner- typ av människor. Men är kanske avundssjuk egentligen, vem vet. Hade väl önskat att ha bättre relation till min egen familj.

        Ne jag håller med. De jag känner som umgås med sin familj överdrivet mycket, bor i hålor, flyttar inte utanför orten utan köper gärna hus så nära som möjligt. Om de åker på semester så tar de gärna med föräldrarna eller syskonen. De har inga ambitioner i livet. Jobbar på samma företag hela livet eller iallafall samma bransch. De gör inget på egen hand. De får barnpassning hela tiden. Det e precis som att de inte vill växa upp och skaffa ett eget liv, och deras stackars sambos får bara gilla läget. Har ärligt talat tappat kontakten med flertalet av sådana människor pga att jag går inte ihop med dom rent intellektuellt.

          Men alltså 😂 eller så tycker man om sin familj helt enkelt och trivs i deras sällskap?

          Jag flyttade från en rätt liten by till Stockholm och har alltid tyckt det är lite pinsamt när man träffar folk som gjort samma flytt och pratar nedlåtande om de som bor kvar? Det andas liksom desperat försök att passa in i storstadsmedelklass. Det får er inte att framstå som intellektuella eller drivna utan mer ängsliga och klassföraktande.

            Eller hur!

            Vad är det för ”ambitioner” ni har som gör att ni tror att ni är mycket bättre och mer intressanta än folk som bor i småstäder? Är det kanske att shoppa trendiga prylar och gå på restauranger där många influencers varit, kanske?

            Sen sitter ni säkert i någon stuga på landet på sommaren och babblar om att det viktigaste i livet är de små sakerna, naturen och relationer och att ha tid för det enkla och bla bla bla. Men folk som väljer att bi i en mindre stad för att inte behöva spendera livet med att jobba ihjäl sig för att ha råd med en trendig lägenhet i Stockholm är minsann bara ambitionslösa.

            Är man däremot stockholmare från början och flyttar ut till landet, då jävlar är det en heeeelt annan sak och passar i random magasin om livsstil. Det är liksom inte vad man gör, utan vem som gör det.

            (Och jag är själv stockholmare som flyttat till landet men gud vad jag stör mig på denna dubbelmoral)

      Ser inget sjukt i att umgås mycket med sin familj/syskon, men däremot om det går ut över ett förhållande och att han aldrig har tid för dig är ju såklart inte bra. Men att man står sin familj nära är ju verkligen inget fel.

        Skulle tycka att det vore konstigt om familjen var deras bästa vänner och de hade litet umgänge utanför familjen. Eller om de typ har nycklar till varandras hus och kommer och går som de vill. Annars känns det ju rätt trevligt om man tex tar en lunch med sin pappa ibland eller går ut och tar en öl med syrran efter jobbet osv, jobbigt däremot om det är för mycket uppstyrt i stora grupper där alla förväntas delta.

      Men vad sorgligt att du ser ner på folk som umgås och trivs med sin familj. Varför skulle det innebära att man inte kan ha ett eget liv?

      Jag bor i storstad, högutbildad och älskar att umgås med min familj! Speciellt nu efter vi fick barn, sambon umgås sällan med sin 😄 Han gillar min med.

      Låter lite jobbigt. Man vill ju tillbringa tid med sin nya familj och vänner också liksom?

    Ni som anställer ny personal vid erat jobb/söker ny personal. Hur noga är det med referenser? Är det vanligt folk hittar på referenser som i själva verket är en kompis eller inte lämnar någon alls? Hur går det egentligen till?

      Vi kollar upp referensen på linkedin också. Aldrig varit med om att någon ljugit om en referens

      Kollar alltid referenser. Helst fler än en.

        Kollar referenser, men intervjun är det som är absolut det viktigaste!

    🐍

    Hur gick det med tjejen som blev kallad orm utav sin kompis?

      Räcker det inte med alla kommentarer om att det var påhittat? 🙂🙂🙂

        Men eller hur. Så jävla uppenbart. Lite så kan undrar om det är samma idiot som frågar som frågade från början som frågar hur det gick.

      Du menar trollet? Ja hon sitter nog fortfarande kvar och säger ingenting. Hon gillade nog att ta skit.

      Hon åt upp sin kompis som den boaorm hon var.

        Haha skrattade högt åt din kommentar

    Osäker på vad det heter, värmeborste eller varmluftsborste (kanske är samma sak?), men iaf, en såndär rund som är varm, haha.

    Har ni något tips på en bra och inte svindyr sådan?😊

      Babyliss, ljusblå

      Bara en vanlig från Temu/Amazon/Aliexpress. Den som ser ut som revlons. Min kostade väl 100 kr+ frakt. Kolla tradera/Vinted.
      Den är BÄST!

      Revlons är SKITBRA! Får så mkt beröm för mitt hår och alla frågar om jag skaffat en Dyson

      Tack för svaren! Jag ska definitivt kika!

    Jag pratar med en fin kille och vi har pratat varje dag i några veckor nu. Även pratat över telefon. I måndags åkte han till Dansbandsveckan i Malung och har inte hört av sedan dess. Jag har aldrig varit där och vet inte hur mycket de är igång men jag vet inte om jag ska tolka det här som att han är så inne i dansen så han glömmer av sådant omkring – eller om han väntar tills han kommer hem och kan prata med mig i lugn och ro – eller om han ghostar mig.

    Jag försöker tänka positivt men verkligen inte lätt ibland.

      Jag vill inte göra dig ledsen men jag tror att du redan vet svaret själv. Det tar mindre än en minut att skicka ett sms och om det var viktigt för honom så skulle han ta sig tid att göra det.

        Generellt ja, i det här fallet förmodligen ja. Men samtidigt om de bara smsat/pratat i telefon så kan det ju vara så att han fortfarande vill höras och ta det vidare men tänker att det inte är så viktigt att höra av sig varje dag när han är på ett evenemang. Skulle vänta och se, men hör han inte av sig av sig själv när han kommer hem och tydligt visar intresse skulle jag släppa det om jag var du.

          Absolut det gör jag också. Men tänker vänta och så får vi se. Jag vet att han inte är den snabbaste på att svara. Han var till exempel på Vi som älskar 90-talet i lördags och han svarade med flera timmars mellanrum men skickade massa filmer dagen efter som han hade tagit. Jag har bara svårt att förstå hur långsamma andra kan vara eftersom jag själv alltid svarar väldigt snabbt. Men får försöka ha tålamod. Tack för svar ❤️

            Ja jag tycker du kan hålla dörren öppen tills han kommit hem. Men för framtiden, om du är en sådan som vill ha tät kommunikation och det är viktigt för dig, berätta det för honom och förvänta dig det. Nöj dig inte med att sitta och våndas och vänta på att han ska höra av sig. Det kan vara okej såhär en gång om han inte förstått att det är viktigt för dig och trott att det var underförstått att ni hörs när han är hemma men i längden ska det inte vara så.

              Det ska jag verkligen göra. Tusen tack för pepp och uppmuntran ❤️

              Men de har ju bara hörts i en vecka… Känns inte helt normalt att då, när den andre åker bort, ställa krav på ett visst antal sms per dag.

                Vi har inte hörts en vecka. Vi har pratat i tre veckor.

                  Var ärlig på sådant sätt att du skriver att du tänker på honom och önskar att han har det bra, eller att du ser fram emot att ses när han kommer hem så han kan visa lite bilder eller berätta om allt skoj han gjort.

                  Det är alltid en risk man tar att förhållandet inte håller. Det går inte att komma ifrån. Om du vet med dig att du oroar dig för att bli sårad så är det enda du kan göra att inte gå ”all in” med alla dina känslor för snabbt. Var i nuet, njut av det som är. Jag vet att det är svårt, men det är en bra träning att sätta gränser till sig själv.

              Eller så arbetar man med sig själv och sin självkänsla, och är glad för den andre som är i väg på något roligt.

      Jag har komiskt nog en vän som är där just nu. Visst är det en hel del dans, men att hinna kolla mobilen mellan varven verkar inte vara några svårigheter. Kanske är han bara sådan att han inte prioriterar mobilen när han är iväg på något? Är personligen väldigt dålig på att kolla mobilen när jag gör annat.

        Det kan vara så. En av mina vänner sade samma sak att han antagligen inte prioriterar mobilen. Vi har varandra på WhatsApp och jag ser att han inte har läst mina meddelanden.

          Oroa dig inte. 🌸 Varje gång du oroar dig så byt ut den tanken mot ”vad bra att han verkar ha så roligt nu när han är på semester, det unnar jag honom och att något gör honom glad gör mig glad”. Och så håller du kvar i den känslan att du är glad för hans skull.

          Innan du vet ordet av är han hemma igen!

      Han har kanske vaknat superbakis och tappat bort mobilen.

      Relationer handlar om tillit – att inte oroa sig 🙂 Jag skulle lägga resten av veckan på att ha kul och inte störa med några meddelanden om varför han inte svarat. Det har bara gått 48 timmar??

        Jag har varit med om så mycket i livet så jag har väldigt svårt med tillit. Jag försöker hålla skenet uppe och tänka att han säkerligen är upptagen eftersom han inte har läst mitt meddelande på WhatsApp. Men att alltid känna sig orolig är en jobbig känsla 🥺

          Men, att vara så orolig kommer sätta käppar i hjulet för alla framtida relationer, och inte tala om hur energidränerande det är för dig att gå runt och älta orostankar.

          Jag tycker du ska arbeta med det. Känslor och självkänsla är inte statiskt, de går att förändra. Det krävs jobb men det går!

            Jag vet. Jag jobbar på det dagligen och den är bättre nu än den var innan men fortfarande inte den bästa.

              Men tänk så här, även om du skulle få honom att sms:a oftare (för att det gör dig lugnare) så är det bara en paus från det verkliga problemet. Jag tror att du helhjärtat tror att det skulle få dig att må bättre om han sms:ade oftare men lita på mig, oron kommer finnas kvar, för den bottnar i något inom dig som inte kan lösas med yttre saker.

              Om du har träffat en gullig kille så låt inte de här destruktiva tankarna förstöra det.

              Det är skillnad på att ställa krav på att den andra personen ska investera i relationen, och att ställa krav på att den andre ska göra en hel.

      Har du skrivit eller hört av dig? Alltså han ignorerat det du skrivit/dina samtal?

        Han skrev till mig tidigt på morgonen i måndags innan de åkte och jag svarade några timmar senare. Han har inte svarat sedan dess och jag ser att han inte har läst meddelandet heller.

          Och det finns täckning där? Wifi?

            Jag har aldrig varit där men antar det haha. Men han påminner mycket om en av mina bästa kompisar. Kan gå flera dagar innan jag ens hör något ifrån henne och ibland veckor. Det är väl jag själv bara som har högre prioriteringar gällande min mobil.

          Men alltså han skrev i måndags, du svarade men du har inte skrivit något mer som liksom kräver svar? Då är det ju ändå två dagar sen bara och han är iväg. Tycker inte det var så konstigt, och jag brukar alltid misstro karlarna ska jag säga

            Jag vill ju inte ligga på heller. Killar brukar ju få panik av många sms.

              Kan jag väl hålla med om att de brukar få.

    Bara jag som undrar vad Ross menar på en av hans storys med texten ”last day”. Ska dom sälja även det nya huset nu? Molly verkar spendera hela sommaren hos hennes föräldrar i Falun. Hoppas bara dom båda mår bra.

      Han är en sådan tönt ! Utan krydd, han slänger iväg quotes som jag gjorde på Bilddagboken 2007 . Så jävla osexigt .

      Ross haf blivit en riktig influencer med kryptiska instagram-inlägg som ska få läsarna nyfikna vilket genererar många klick! Tur att han redan är rik för annars vore det bara en tidsfråga innan han skulle börja göra reklam för energidrycker, träningskläder och vitvaror till nya huset.

      Verkar som han varit i något hus i skärgården av hans stories att döma, inte det hus de köpt i/på Djursholm.

        Huset med pool är visst deras hus de köpt, det finns även med i hans sparade händelser från maj, juni och juli.

          Ja, du har helt rätt, insåg inte att huset de köpt låg såpass högt upp, och i Stocksund inte Djursholm. Huset ägs för övrigt av hans bolag, så det kan ju bli intressant, om de nu ska separera.

    Hur har det gått för dig som hittade bilder på din man och en annan kvinna från bröllop? Och där din man sen var på aw med brudgummen men att sen visade sig att kvinnan från bröllopet anslutit och sen var det bara din man och kvinnan kvar när brudgummen gått. Har tänkt på dig!

      Samma här! Undrar! 😭

      Jag med!

    Ibland på dagarna så kan jag tänka oj vad mycket tankar jag har i huvudet nu. Det här ska jag skriva ner i en ”dagbok” på kvällen. Men när kvällen väl kommer har allt försvunnit. Då sitter jag där och kämpar för att få ihop en mening typ. Någon som känner igen sig? 😅

      Man behöver öva! Skriv ner det du faktiskt har i huvudet, även om det känns platt. Strunta i formuleringen, tänk att du skriver för att skriva och inte för att läsa!

      Kan du ha ett litet block i fickan och skriva ner stödord, meningar, känslor och intryck? Precis när det händer. För att hitta tillbaka till tankarna på kvällen.

    Nån som kollat på uppdrag granskning som var slut nyss?

      Nej vad handlade det om?

    Vad tror ni om bostadsmarknaden? Är med i en budgivning men vi kommer vilja sälja om 3 år, kommer marknaden ha kraschat mer om 3 år? Eller kommer de ligga på samma nivåer? Alla tror så olika 🤔

      Alla tror så olika för att ingen vet. Att nu chansa på hur bostadsmarknaden kommer se ut 2026 är ungefär lika säkert som att chansa på hur vädret är den 23 juni 2026. Det kan gå ner, det kan vara stabilt, det kan gå upp. Man får ta alla de sakerna i beaktande, om man klarar en värdeminskning, hur det skulle påverka ens planer osv när man köper.

      Rekommenderar verkligen att ni tänker till och tar höjd för en ordentlig förlust om ni redan nu planerar att sälja efter så kort tid.

      Om finansbolagen vetat att priserna varit 10% lägre om 1 år så hade de aldrig köpt nu, dvs priserna hade gått ned nu.
      Och tvärtom om de vetat att priserna varit 10% högre om 1 år så hade de köpt nu för att sälja senare.

      Så priserna är ett lagom av prognoserna.

      Tror att när chat-gpt kan bygga lägenheter så blir det billigt. Och det sker 2029.

      Jag hade inte köpt en bostad idag om jag visste att jag skulle sälja om tre år och om jag inte ville riskera att sälja med förlust. Vi är på väg mot en lågkonjunktur där företag efter företag går i konkurs. Matpriser, elpriser och räntor skjuter i höjden samtidigt som fler står utan jobb. Svenssons verkar inte ha fattat detta än och lever tydligen (enligt en artikel jag läste igår) på sparade pengar just nu för att hålla uppe sin levnadsstandard trots högre utgifter. När sparpengar tar slut och fler företag går i konkurs så är kraschen ett faktum.
      Vill du sätta dig in lite mer i hur ekonomi fungerar kan du lyssna på cerneks sommarprat då han förklarade på ett väldigt enkelt sätt.

        Anonyma, ja och det är ju den oron jag har. Vi behöver inte låna några pengar så jag oroar mig inte för räntan för min del, utan är snarare för att göra förlust. Känns bara så fruktansvärt segt att hyra och i min mening kasta pengar i sjön. Sen tänker jag också att m tanke på att bostadsbyggandet läggs på is kanske kraschen för befintliga bostäder inte blir lika påtaglig?

          Men när ni säljer, om 3 år, är det så att ni *måste* sälja just då? Kommer ni köpa ett nytt boende eller blir det hyresrätt, flytta utomlands etc?
          Sånt att tänka på kan ju vara hur pass smal tidsram ni har när ni ska sälja, är det väldigt tight riskerar ni att behöva tacka ja till ett lägre bud, kostnader för mäklare, allmänt kostnader för flytt, finns andra alternativ såsom hyresrätt att få tag i nu, skillnad i månadskostnad isåfall hyresrätt vs bostadsrätt? Känner ni till området där ni tänkt köpa eller är det ny ort ni tänkt flytta till?

          Att bo i hyresrätt är ju bara ”bortkastat” i det fall alternativet hade varit att bo i bostadsrätt där du hade gått med vinst vid försäljning. Speciellt eftersom du inte kommer ha någon amortering då du inte ska låna, då det brukar vara argumentet till att ”betala till sig själv istället för någon annan”. Flyttar du nu och säljer med förlust så hade det ju varit bättre att stanna i hyres tills du vill köpa mer långsiktigt. Jag har ett stort intresse för ekonomi (med det sagt kan jag ju ändå ha fel), och jag tror starkt på att bostadspriserna kommer gå ner. Jag tycker du sitter på ett perfekt läge nu där du kan vänta ut att priserna går ner utan att känna stress över att du då kommer behöva sälja med förlust. Sen håller du ögonen öppna efter ditt drömhus som du förhoppningsvis kommer kunna köpa till ett bra pris när marknaden har gått ner 🙂

            Det beror ju på kostnaden för hyresrätt också, finns det bara jättedyra kontrakt i andrahand kan det ju vara värt, beroende på skillnaden. Men som sagt, räknar man bort kostnader för försäljning så ska det vara en rätt rejäl skillnad. Vad gör ni med pengarna om de inte investeras i en lägenhet? Svårt att veta exakt vad det blir för avkastning såklart man man kan ju jämföra med att låsa pengarna på sparkonto i 3 år. Har ni inget att sälja när ni ska flytta nästa gång behöver ni ju inte heller fundera över köpa vs sälja först och kan vara mer flexibla vilket underlättar vid köp. Enda anledningen till att köpa nu, anser jag, är om hyresrätt inte finns att få tag i alternativt om ni vill chansa på att det sker en ordentlig uppgång närmsta åren. Vilket inget direkt tyder på men vem vet.

    Dejtar janni hockeyspelaren D.Axelsson? Sjukt isåfall

      Varför är det sjukt? eller har han gjort något himla dåligt/hemskt som jag inte känner till

        Men han är väl inte en toppenkille? Det jag reagera mest. Känd som en riktig douchebag och hon som har två småbarn

          Men va? Aldrig hört något illa om honom.

            Jo då, har ni aldrig sett hans utspel på twitter osv? Skapar sig bråk konstant genom sin stora mun, har bland annat haft tjaffs med zara Larsson. Killen är också 36 år och har aldrig haft en seriös och stadig relation, han är en slirare utav rang

              Ja det var många år sedan. Vet att han har en son med en tjej som heter Nina. Visste inte att det är slut mellan dem. Eller om dessa rykten stämmer.

      Varför är det sjukt?

      Varför är det sjukt?

      Varför är det sjukt? 🧐

      Varför är det sjukt?

        Varför är det sjukt?

          Varför är det sjukt?

          Varför är det sjukt?

      Janni…. Känns inte som en tjej som kan eller vill vara själv. Verkar ha fått nån livskris nu med skilsmässan. Allt var ju så perfect and amazing förut. Hon har dessutom tynat bort? Ser ut som ett barn i kroppen. Sjukt. Tror hon absolut tycker det är viktigt med status osv och att ha en sån kille. Sorry fördomar god bless her tho

        Många influenser tynar ju mer och mer … janni, Bianca. Lovisa, bisse,

    Var på ett café idag (väldigt välbesökt och relativt lång kö) där de hade flera skyltar om att det inte var tillåtet att paxa borden. Så bra! Och alla fick plats så det blev ett naturligt flöde av folk. Istället för att hälften av borden var upptagna av någon som satt och väntade på en som stod långt bak i kön. Har inte sett såna skyltar tidigare men hoppas fler tar efter.

      Bra för de som är friska och orkar stå… Men kroniskt sjuka som inte kan det o har ett sällskap som står i kön… 🥹

    Är orimligt nyfiken på Dasha just nu!! Semestrar de hemma hos Douglas föräldrar fem veckor framöver?

    Inget fel med det men SÅ olikt henne. Hon känns som beach club i södra Europa som resten av flunsorna!!

      Haha det gör hon! Jag bor själv här ute, hennes mamma har dessutom hyrt ett gästhus på någons tomt! Kanske är det 2 barnslivet som hunnit i kapp? Eller ekonomin.. 🙂

      Hon berättade i deras podd att Douglas företag gått i konkurs. Kanske inte läge att spendera massor då!

    Vi firar 10 år som gifta nästa år. Vi vill resa iväg till något riktigt härligt resmål. Vi är inne på Hawaii, Bahamas, Bali, Nya Zeeland. Tänkte vara borta en månad och kommer ha två barn som då kommer vara 3 och 5 år. Tanken är typ slutet av december till slutet av januari. Några som varit på dessa destinationer och vill ge oss lite för och nackdelar? Eller tipsa om andra resmål? 😀 Är så pepp då det var längesedan vi unnade oss en resa.

      Bali är helt fantastiskt! Prisvärt och barnvänligt, ett resmål ni absolut inte kommer att ångra.

        Jag älskar Bali, men skulle absolut inte säga att det är barnvänligt. Inga trottoarer att strosa på, vild trafik, inte många som kan engelska, såg inga lekparker osv när jag var där, myggen var kaos haha, blev så biten och de trodde jag fick denguefeber eller malaria. När vi skulle snorkla och frågade de som jobbade vid stranden om det fanns mycket stenfisk där fick man som svar ”not so many” som att det var positivt. Med det sagt så älskar jag den ön just på grund av allt äventyr och kaos 😂🫶🏽 Men skulle aldrig rekommendera den till en småbarnfamilj.

          Vi reste runt där i 3 veckor med 2 barn under 5 år utan problem. Beror väl vad man har för inställning och att man inte ser problem med allt.

      Nya Zeeland är heeeelt otroligt men tror det kommer vara lite hämmande med två så små barn om ni inte redan är väldigt vana vid att vara aktiva. Costa Rica kanske kunde vara något?

      Hawaii är trevligt, västerländskt. Rätt dyrt. Skulle nog vilja resa runt på dom olika öarna om ni ska vara så länge. Vi var två veckor på samma ställe och det blev lite segt på slutet.

      Jag skulle spara Nya Zeeland tills barnen är lite äldre, för om ni ändå är där så MÅSTE ni hyra bil. Det går inte att understryka detta nog. Ta er tid att utforska båda öarna i eget tempo, så upplevs Nya Zeeland som allra bäst. Det är som att åka i ett avsnitt av planet earth. Och sväng av vid varje skylt som signalerar sevärdhet. Det är aldrig inte värt en avstickare.

      Det är ett helt jävla otroligt land där en väg som knappt syns på kartan kan vara den finaste väg ni någonsin kommer att åka på. Varje sjö ni stannar vid kan vara den vackraste platsen ni skådat. Det finns så mycket att se… OM MAN HYR BIL!!!

      Rekommenderar Inte Bali under den perioden ni tänkt åka! Regnperiod och det kan vara fullständigt vidrigt där då

      Inte jättebra idé med så lång flygresa med så små barn, inte resmålen heller. Skulle åka själva eller vänta tills barnen är större.

        Okej.

      lite sent svar. Bali och nya Zeeland är underbart. 1 mån på NZ var vi med husbil 2 små barn 5 och 2 år. vi hade fööör långa sträckor och stopp🤣 gjorde båda öarna.
      gör inte så. ta 1 ö el 2 men färre ställen.
      husbil är toppen där.
      som att komma till 50 talet igen i nya Zeelands samhälle 💗 underbart. och otroligt vacker natur och gästvänligt folk.

    Vilken är eran favoritsexleksak? Hade velat få lite inspiration och förnya min samling lite. 😜

      Mina händer. Dom finns dock inte att beställa.

      Fidget spinner

    Har fler sett att en Youtuber blivit anhållen gör barnmisshandel, ännu värre nu när allt delas på internet :/ hur man kan ha fasad utåt

    Har Linn Ahlborg opererat sina bröst? Hon måste gjort det som minderårig typ?

      Var hon inte typ 18

      Varför måste hon gjort det som minderårig?

      Ja, old news. Gjorde dem när hon va 17-18

    Vi hämtade hem en kattunge idag (12 v och 2 dagar gammal), vi hade förberett i tvättstugan med säng, mat, vatten och låda + leksaker. Tänkte att ett begränsat rum till en början är bra. Först satt han under ett skåp och efter ca 15 min lockade vi ut honom med mat, han åt och smög ett varv i rummet för att lukta på allt. Men sen kröp han in bakom tvättmaskin och torktumlaren, och sedan dess har han suttit där och jamat. Ibland är han helt tyst och ibland små ynkliga mjau. Mitt hjärta går sönder och han vill verkligen inte komma fram. Vi försöker låta honom vara, har lämnat rummet timmar i sträck, men jag känner ändå att jag vill fråga om någon har erfarenhet av detta? Kan man göra något? Har ändå gått 6 h nu sedan han kom hit..

      Nämen lilla lilla vännen 😭❤️
      Min familj har haft 5 katter under mitt liv, och det har varit EXAKT sådär du beskriver (förutom med en som var en riktig karaktär) men annars är det sådär det brukar se ut. Vi hade begränsat vardagsrummet i kanske 3 dagar , och efter 5-7 dagar blev missarna lite modigare 🥰 brukar funka med att ha leksaker, gosiga filtar och mat . Tillslut vågar dem krypa fram under soffan för att äta och leka. Men somsagt, mycket viktigt att begränsa samt inte ta hem folk som vill gosa med dem .

      Ingen kattunge, men när jag adopterade min katt (som då var vuxen) låg hon under soffan i en vecka. Kom ut för att gå på lådan och äta bara. Efter en vecka kom hon fram efter en stund var det som att hon alltid bott här 😂

      Fast en kattunge är som en hundvalp som behöver närhet, du behöver ha katten nära dig. Du hade väl inte stängt in en hundvalp i tvättstugan. Det är viktigt att man inte lämnar dom själva hemma precis som med hundvalpar.

    Jag misstänker att min partner är träningsberoende. Hen tränar löpträning dagligen och tränar för längre lopp (ultramaraton). Inget konstigt med det men kommer något i vägen för träningen blir hen på dåligt humör och vid förkylningar blir hen deprimerad. Ligger mest och sover, otrevlig, undviker social kontakt. Vilket blir väldigt problematiskt då vi har småbarn. Hen påstår att det är så för alla som tränar mycket, så därför undrar jag nu om det är fler här som känner igen detta? Är det ”normalt”?

      Absolut inte normalt när ens maniska träningsbehov går ut över familjen… Hitta en bra psykolog!

      Nej det är inte normalt men även om det skulle vara ”ganska vanligt” bland folk som tränar mycket så är det inte ok när det går ut över andra, speciellt inte egna barn som inte kan göra något åt situationen. Alltså, även om hen inte är otrevlig mot barnen så påverkar det ju er som familj, ni kan ju inte bara ta avstånd så som en kompis skulle kunna göra vid ett sånt beteende. Har svårt att tänka mig att hen skulle vara särskilt pigg på att söka hjälp dock, finns väl inte så många nackdelar för personen själv bortsett från deppighet när hen inte kan träna (vilket är livet och går över) men skulle ta ett allvarligt snack igen för nej, det är verkligen inte en hållbar situation. Kanske med utgångsläge vad hens prioriteringar egentligen är, det är ju rätt upprörande för dig kan jag tänka mig om hen inte ser någon glädje i livet när det inte kan tränas när det faktiskt verkar finnas mycket annat man skulle kunna spendera lite extra tid med, dvs familjen.

      Det där är typ jag – småbarn och jag har komplex över min kropp som grundar sig i dålig självkänsla.

      Känner igen mig själv i mycket av det som du skriver om din partner. Jag är maratonlöpare (inte ultra) och lägger ofantligt mycket tid på min träning och blir stressad av tanken på att avvika från planen. Tror att det är väldigt svårt att komma ur det här mindsetet utan professionell hjälp. Jag började ta hjälp efter påtryckningar från familjen men avbröt då jag inte fick den hjälp som jag behövde, nu måste jag börja om vilket tar emot då löpningen är mitt liv. Jag skulle rekommendera att du pratar med hen utan att låta anklagande, uttryck din oro dels för hens hälsa men också för relationen då det går ut över er alla. Det är lurigt för båda sidor så ömsesidig respekt och en schysst dialog är första steget. Lycka till ❤️

    Jag är mamma till en två-åring och försöker hitta andra mammor med barn i samma ålder att bli vän med men det är så svårt! Försöker med GoFriendly appen men får knappt respons där, och dom mammor man träffar i lekparken blir det svårt att hålla igång en konversation med. Hur gör man? Nån som har tips??
    Har inga vänner med barn och börjar känna mig ensam och dålig för att jag inte kan ”ge” mitt barn några kompisar

      Känner precis likadant. Hopplöst. Har flyttat till ny stad så känner ingen här.

      Förskola?

        Men hur enkelt blir man vän med en annan förälder bara för att barnen går på samma förskola?

          Men syftet verkade ju vara att barnen skulle bli vänner?

            Mitt barn går på förskola men jag vill alltså hitta andra mammor med barn i samma ålder som jag kan bli vän med och umgås med tillsammans med barnen 🙂 Tex på helger eller som nu på semestern

              Det är väl bara att föreslå att ni ses och leker med barnen på helger/semester?
              Antingen om ni lämnar/hämtar samtidigt eller i ett sms?

      Gå med i facebookgrupper för mammor, finns t ex ”mammor i Sthlm”. I den gruppen brukar folk skriva att de vill hänga med med folk med barn i samma ålder och det brukar alltid vara många som svarar :).

        Tack för tips!! 🙂

      Var bor du?

      Vart bor du någonstans? 😊

      Annonsera efter lekkompisar i den lokala facebook-gruppen!

        … gå på familjeaktiviter (alltså där föräldern är med på aktiviteten)
        Om ni har kalas för förskolebarnen, bjuda föräldrarna på kaffe
        Gå ofta till samma öppna förskola
        Våga vara öppen med att ni letar kompisar, då kommer folk i samma sits bli mer bekväma med att kontakta dig

      Öppna förskolan!

      Testa appen Preglife Connect, finns massor med trevliga mammor där 😍

    Alltså ni hanhundsägare, låter ni er hund kissa överallt? Har varit på stan i Visby idag och förvånas över hur många som låter sin hund lyfta på benet över restaurangers uteserveringar, blomkrukor, husfasader 😩 När jag gick av båten här om dagen var det en som lät sin hund kissa i landgången/tunneln från båten in till terminalen 😳

      Ne låter han inte kissa på olämpliga ställen. Tycker det är respektlöst att låta dom kissa framför entréer eller portar. Eller vid staket till uteserveringar etc. Men det verkar alla andra skita i. Alla går ju runt med sina flexikoppel och glor i mobilen och låter hunden kissa överallt.

      Jag förstår inte folk som låter sina hundar kissa på såna ställen. Jag har hanhund och låter honom inte göra det fast han väldigt gärna vill ibland. Självklart kan det bli olyckor när man råkat vara ouppmärksam, men många verkar tillåta det.

      Verkligen inte!!!!

      En hanhund kissade på mitt ben igår. Vidrigt

    Jag vet att jag är så självisk som klagar, men jag är så besviken på den här semestern. Inte en enda dag med sommarvärme. Det har regnat och varit mulet hela min semester. Jag har nästa vecka kvar, och på SMHI är det inte en enda dag som ska bli varmare än 19 grader. Jag har haft en hemsk och stressig vår på jobbet och längtade så mycket efter ledighet och dagar på stranden men istället har jag suttit inne och kollat på serier i två veckor nu. Det har varit skönt och återhämtande men jag kan ändå inte sluta vara så fruktansvärt besviken. När kommer värmen tillbaka? Ska det bli något varmt i augusti ens???

      Samma här! Har varit inne i en depression hela våren och varit sängliggande i stort sett hela våren och sommaren. Först nu börjar jag komma igång och då är sommaren snart slut. Fyfan. Som tur är kommer det en ny sommar nästa år.

      Förstår dig, känner lite likadant, men vädret kan man inte styra över. Boka en resa till södra Europa kanske, har hört att det inte råder någon brist på sol & värme där?

      Om man verkligen vill ha värme är det bäst att lägga en slant på en resa söderut med risk för värmebölja kring medelhavet. Det behöver inte bli särskilt dyrt!

        Just nu är det ganska dyrt dessvärre med både inflation och svag svensk krona. Dessutom bidrar vårt dåliga väder till höga priser. Och långt ifrån alla har råd oavsett.

          ”Om man verkligen vill” dvs om det är för att undvika en personlig kris. Jag förstår att alla inte kan men för den som har utrymme att prioritera är en weekend utomlands inte något som spränger privatekonomin.

        Ja, jo, det kan man ju absolut göra. Men inget slår den svenska (varma) sommaren, och jag vill verkligen inte flyga 😞

      Jag förstår din besvikelse men efter några år boendes i Sydeuropa är jag så innerligt tacksam för ett sommarväder det går att leva och verka i. Vi behöver inte vara rädda för skogsbränder utom kontroll, dödsfall i hettan, total missväxt och dricksvatten som sinar.
      Det behövs perspektiv.

        Jag tror de flesta kan ha perspektiv men långa perioder av mörker och kyligare väder gör ju att man hoppas på de veckor av värme man kan få.

          Fast ändå som Kim skriver perspektiv. Det är ju inte snö och mörker, det är ju fortfarande runt 20 grader och solglimtar liksom

            Alla gillar vi, och föredrar olika.

            Som sagt ljusglimtar och höstkalla kvällar.

        TS här, jag förstår dig till 100% och det du nämner är bara en bråkdel av baksidan med värmen. Jobbar med hållbarhet och jag vet innerst inne hur fucked allt är, och hur mina känslor kring min semester inte spelar någon roll. Men känner ändå ett litet uns av besvikelse.

      Jag är också besviken då jag hade förväntat mig sköna sommarkvällar och annat som hör sommaren till.. nu går dagarna istället ut på att lyssna på att barnen ”inte har någonting att göööra”.

      Men jag har iallafall rensat ur ett förråd som jag aldrig hade tagit tag i om det varit bra väder. Vilket känns skönt då det inte kommer stressa mig när jobbsvängen är igång igen.

      Försöker tänka att detta också är återhämtning. Och att ändå njuta av det kravlösa, strosa runt i mjukiskläder och dricka kaffe. Ha möjligheten att stanna uppe sent utan att känna stress över en klocka som kommer ringa tidigt. Läsa böcker, spela brädspel och annat som man sällan tar sig tid till när man är på jobbet större delen av sin vakna tid.

        Mycket sant! Har också rensat och organiserat mycket, känns skönt 🙂

      Gå ut även mulna dagar eller de dagar så det regnar men när det är uppehåll (regnar sällan hela dagen). Vädret är ofta bättre än vad det ser ut som innifrån och ofta klarnar det lite från och till. Klart man blir deppig om man bara sitter inomhus stilla i soffan.

      Stranden kanske är tråkig vid 17 grader med ta med matsäck och gå ut i ett naturområde, bra promenadväder.

        Vem har sagt att man sitter i soffan hela dagarna för det, rätt så dömande. Våren var dessutom ovanligt sen och kall så att få värme och rikligt med solljus för att klara mörkret mer än 3 veckor är nog ganska mänskligt.

      Samma här! Har dessutom under den här perioden haft magsjuka, världens megaförkylning, bältros och nu… misstänkt Borrelia… orkar inte.

    Ni som köpte olgas bok i början av året o är med i gruppen på Fb som skulle kosta 99kr i månaden, hur går det för er?

    Jag ska strax föda mitt andra barn. Treåringen sover fortfarande i vår 180-säng mellan oss de flesta nätter; alltså typ sex av sju nätter per vecka. Hon har ett eget rum och en egen säng men får verkligen panikångest av att sova där, de kvällar hon somnar i sin egen säng vaknar hon mitt i natten och kan vara otröstlig i timmar även fast vi bär över henne till vår säng.
    Nu funderar vi på att plocka bort hennes säng och köpa en typ 140 säng till hennes rum så får hon och pappan sova där, alt. jag och bebisen när den kommer. Mest för att hon ska till förskolan och han till jobbet och de inte ska behöva störas av en bebis som (förmodligen) vaknar flera gånger per natt. Men känns så oskönt och oromantiskt 😢 är det en bra idé? Eller bara en början på ett framtida liv med separata sovrum? Eller ska man bara bita ihop och försöka tänka att det är temporärt? Hjälp

      Vi har två år mellan våra och dom första veckorna sov vi i separata sovrum, max två veckor sen klarade jag inte mer. Nu sover minsta mellan mig och väggen och äldsta mellan oss. Funkar hur bra som helst, ingen vaknar av varandra och när dom åker på morgonen sover vi som stockar. Funkar det inte så kan ni ju ändra tänker jag😊

      Vi gör så 🙂 och bara att tänka att det är för en period så alla för sova bäst. Blir nu ny mys i soffan innan vi går och lägger oss på oljans rum med varsitt barn 😅

      Vad då oskönt? Gör det som blir bäst för er, oavsett om det är att sova i skilda sovrum i några månader eller flera år och skit fullständigt i vad andra tycker

      Tycker det låter jätteskönt med att sova själv med bebisen 😂😅🩵

      Ja det är 100 % en bra ide att köpa större sängar och flytta runt så arr ni får sova så mycket som möjligt den första tiden. Gör det som fungerar!

      Oromantiskt visst, men det är bara en period. Och sömnbrist är en relationsdödare. Ni kommer ha bättre samliv som utvilade 😉

      Men hur romantiskt är det att sova med en 3åring och en spädis i sängen då?
      Livet med småbarn är sällan romantiskt – kör på olika rum och sängar, det viktigaste är väl att alla sover?

      Sen kan man väl slänga in lite romatik någon annanstans? 😊

      Vi hade samma dilemma, men ville verkligen inte sova skilt från mannen, så lärde 3åringen sova i sin säng,klistermärke-orm 10 nätter= pris samt så köpte vi en U-formad ludd till hennes säng och med hjälp av den sov hon som en stock hela nätter! Nu sovit med den sedan hon fick den, några år sedan nu, köpte likadan till lillebror när han skulle lära sig egen säng! 👌😅

        Jag förstår inte ”klistermärke-orm 10 nätter = pris” samt ”u-formad ludd”, förklara gärna lite mer! Tycker det är så kul när folk säger att de inte vill sova isär, jag tycker det är jätteskönt att slippa snarkningar etc från mannen och hade gärna fortsatt med skilda sovrum. 😂

    Jag har startat ett TikTok-konto – med fokus ”organisering, städ och matlagning”…om någon vill för ni gärna kika och komma med lite konstruktiv kritik! Jag kan ingenting om TikTok men det är jäkligt kul😅

    https://www.tiktok.com/@its_me_charlotte_2?_t=8e82tcDKtfW&_r=1

    Vad ska jag göra för att inte lukta curry så fort jag svettas minsta lilla?
    Spelar ingen roll hur hur mycket jag skrubbar osv i duschen eller hur mycket deo jag tar, currylukten hänger kvar i flera dagar efter maten åts 🙈

      BHA! Typ Ceraves rengöring med BHA. Svett luktar pga bakterier på huden. Testa!

        Fast om lukten påverkas av vad hen ätit hjälper det ju inte att ha syra på huden…

          Haha va? Hon LUKTAR curry, hon skrev ju ingenstans att hon ÄTIT curry?

            Efter maten åts skriver hon ju…

    Jag och min sambo har ett par manliga gemensamma vänner. Nu frågade en av dem ifall min sambo vill följa med på en utflykt. Det är med vänner som både jag och min sambo känt lika länge, och jag har även umgått med många av dem själv när min sambo varit iväg/inte kunnat komma. Enda anledningen till att jag nu inte är bjuden är för att jag är tjej och att det bara vill vara grabbar.

    Känner mig så ensam i att tycka att det resonemanget känns lite unket och nästan sexistiskt. Det hade varit skillnad om det var vänner som endast min sambo umgicks med/eller om de vore barndomskompisar. Men nu känner jag mig rätt utfryst.

    Hur hade ni kännt?

      Jag hade inte känt något alls, varit glad att min partners sällskap uppskattas och planerar egentid. Jag har kvinnliga sällskap där inte min man är välkommen.

    Bra öppet spår idag ❤️

    Har någon annan varit inne och läst kommentarerna under ”Camillas” podd sanning och konsekvens? Intressant nog finns det kommentarer från 5 år (?) tillbaka när man läser recensionerna. Och de verkar solklart handla om en helt annan podd. Pinsamt 😅

      Inga konstigheter, vi gjorde om Gabbis tidigare podd ”I sanningens namn” till det den är idag. Det var vi helt transparanta med från dag 1. Och det är inte MIN podd, utan jag är del av en poddtrio där Gabbi är den som håller i taktpinnen. 😁

    Någon som köpt träning och kostschema hos Mandyfit eller Charlotte Lardinger?

    Tänkte testa i september, så har ni tips på en bra tränare så skriv gärna

    Vi älskar att umgås med våra vänner men deras barn är en pina. Barnen är ojusta tänker endast på sig själva skriker brottas och respekterar inte våra djur. Har sagt till barnen flertalet gånger men det är som att barnen bara går vidare till nästa skit då.
    Ex på saker barnen gjort, brottats och landat på vår hund som inte hann undan.
    Skurit bort mittdelen på efterrätten kladdkaka så efterrätten inte bara såg tråkig ut men även blev trist för resten av sällskapet.
    Ej spolat i toaletten (ej heller torkat sig med papper) eller tvättat händerna (!!)
    Sliter upp toadörren när någon annan sitter på
    toa
    Dra ut våra laddslddar för att ladda sin egen mobil
    Börjar känna att vi inte vill bjuda hem dessa sortens barn vilket bidrar till att vi heller inte umgås med föräldrarna.

      Men herregud! Vad säger föräldrarna?? Det där är inte normalt beteende.
      Skulle tappa respekt för människor som inte uppfostrar sina barn att visa vanlig hyfs och respekt och bete sig hemma hos andra. Men om ni ändå vill umgås med dem så träffa dem utan barn, skulle inte bjuda in sån mer än en gång (och ja jag gillar barn, jobbar med barn och har vänner och familj med fina barn som jag älskar).

        De mumlar något om att ”det krävs en hel by” eller kollar bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.