611 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur har ni haft det i dag och har ni druckit ordentligt med vätska?

      Riktigt glad pga sol i stockholm.
      Ville köpa aloevera dricka men fanns inte.
      Melonsmaken är jättegod. 😊

        Här var det skyfall!
        Trodde nästan att taket skulle gå sönder.😅

          Onej. Ja det är olika var man bor. Ska bli soligt nästa vecka här. Är så glad för det. Ska ha picknick en dag. 😊

            Då lär du ju inte bo i Stockholm för här blir det nog mest regn.

              Nej stämmer inte. Tisdag regn. Men sedan sol o varmt.
              Och jag vet var jag bor 😂

                Haha, vilken luring. Trodde på dig först, kollade väderapp. Men nej fortfarande regn varje dag till pch med fredag.
                Eller tar du bättre app? 😄

                  *har

      Tackar som frågar!
      Det har varit en helt ok dag. Jag har lyckats få saker sålda på Tradera under dagen, det känns alltid fint 😁 jag tycker om känslan av att ha en egen liten minibutik haha.

      Nu käkar jag pizzarester och ser The White Lotus. Kunde haft det sämre.

      Hur har din dag varit Flundra?

        Dagen har varit blöt, kom världens skyfall i morse!
        Det lät mysigt med en mini butik.🥰

          Det har en hög mysighetsfaktor men jag fattar ju att det kan ställa till problem med sådant väder. Jag förväntar mig skyfall imorgon och övermorgon, prognosen ser väldigt blöt ut.

        Och jag har köpt massa saker på tradera ☺️ kul att fynda!

          Visst är det, ger en liten kick på ett icke livsfarligt vis! Njut av fynden när det väl landat hos dig.

      Väldigt bra, jag har fått en massa hjälp av släkten idag att fixa med huset! Och så massa umgänge. Plus njutit av det fina vädret nu på kvällen..

        Ohh är det ett stort eller liter hus?
        Blev nyfiken nu. 😀

      Har handtvättat alla tygdelar av vår soffa, då den absolut inte fick komma i kontakt med någon tvättmaskin. Är helt slut, firade med ett glas vin.

        Hanna
        Ett rejält träningspass med andra ord?

          Minst sagt.

        Skontvätt i maskin kan ju inte vara mer no no än handtvätt?

          Vågade inte chansa när allt var överkryssat på tvättlappen.

          Skontvätt i maskin är mer varsamt än handtvätt. Man river sliter gnuggar och vrider ofta när man handtvättar så man brukar inte rekommendera det för ömtåliga textilier.

            Tack för tipset. Om jag gör om detta någon gång så ska jag överväga det.

      Rätt bra faktiskt! Åkte själv på en dagsutflykt till Örebro, vilket var mysigt. 🙂

        Måste kommentera – kul med just Örebro! Jag planerar nämligen själv att göra en dagsutflykt dit nästa eller nästnästa vecka beroende på väder. Har sett över tips å så men är det något du kan rekommendera att besöka?
        Är liksom öppen för allt, vill mest spatsera runt och insupa miljön. Har varit där förr men ett bra tag sedan.

          Slottet är mysigt och kan vara värt att gå in i. Det är framförallt fint utifrån tycker jag! Ligger fint med vatten runt om.

          Jag gillar själv att promenera längs vattnet och att kolla på fina parker och hus.

          Jag planerade inget särskilt själv, men rekommenderar att kolla upp Å-promenaden på Örebro’s hemsida, och kanske besöka Wadköping (friluftsmuseum).

            Tack för ditt svar! Jag hoppas att jag får en lika mysig vistelse som du själv verkar ha haft 😊
            Wadköping blir det garanterat och Å-promenaden ska jag spana in!

          Jag bor i Örebro och tycker om att besöka slottet, Wadköping, stadsparken/stadsträdgården och naturens hus för fina miljöer. Örebro är överlag faktiskt en väldigt fin stad så att bara promenera runt i stan och på öster för att kika på fina gamla hus är trevligt! Även väster har en del gamla kvarter med mysiga hus.
          God mat i lunchform finns på stadsträdgården men de flesta restauranger på stan ex på Stortorget har bra mat! Naturens hus har också jättegod lunch.

            Vilken lyx att en örebroare svarade, tack så mycket för tipsen! 😄 Naturens hus lät intressant, såg mycket vackert ut nu när jag googlade.
            Det ska bli fint med lite miljöombyte, om så bara för en dag.

      Ingen värme, bara 18 grader. Så det behövs inte mkt vätska idag.

      Min mamma är dåligt så har varit hos henne på sjukhuset hela dagen. Personalen på den palliativa avdelningen är helt otrolig ❤️

        ♡ Ger en kram ♡

        ❤️❤️🩷

      Jag hade det bra tills jag smsade med en vän och berättade att jag är gravid. Hon skrev då ”Jag misstänkte det sist vi sågs, du hade en hög mage och en dålig ursäkt att inte dricka alkohol”. Jag var alltså i v 6 när vi sågs. Känner mig så blaha av att jag tydligen såg gravid ut redan då. Vet ju att jag är tjock men så nedslående att få det slängt i ansiktet… :/ Ja jag vet i-landsproblem… Men har kämpat mycket med tjock-ångest senaste veckan. Längtar så efter en bebis men är också jätterädd att väga tresiffrigt innan bebisen är ute. 🙁
      Jaja ursäkta gnället… Har några lediga dagar kvar så ska försöka njuta av dem!

        Relaterar, vägde tresiffrigt när jag var gravid första gången och hade väldigt mycket ångest över det. Men det gick över och jag gick ner igen rätt snabbt igen efter förlossningen. La fokus på bebis i magen istället. De som brydde sig om min vikt var BM för de går ju så himla mycket på BMI 😪

          Jag googlade risker med graviditet och fetma igår och fick nästan panik! Förväntar mig exakt alla sjukdomar och komplikationer som finns nu… samtidigt har det gått bra för alla tjocka gravida jag känner.
          Vad synd du verkar ha blivit dåligt bemött hon bm. Jag undrar vad de vill att man gör som tjock och gravid? Abort, bantning och sedan bli gravid igen eller? :/ (ironi)

            De vill att man ska gå till en dietist och att man ska vara extra noga med vad man äter. Gick aldrig till någon dietist kan jag säga, men läkaren som sjukskrev mig på grund av mitt illamående var väldigt upprörd över min vikt och tyckte jag skulle ta sprutor för att förhindra blodproppar. I Skåne får alla göra den vidriga sockerbelastningen…

              Jag går gärna till en dietist. 🙂 Är iofs rätt säker på att de inte kan lära mig något nytt men why not…
              Oj tog läkaren upp övervikten trots att du mådde så illa? Fan vad hemskt 🙁

                Ja det gjorde hon tyvärr, gick inte till henne igen. Bad om en annan läkare inför nästa besök, hon var mycket trevligare och förstående!

            Vägde 90 kg när jag blev gravid och vägde 106 kg när hon kom ut. Hade inga komplikationer förutom att hon låg i säte och fick födas med kejsarsnitt. Jag fick ta profylax pga risken för blodpropp men i övrigt, zero komplikationer. Hade heller inga problem med graviddiabetes eller högt blodtryck.. har iofs inte det annars heller. Har haft svårt att gå ner och ligger fortfarande på ca 100 kg men kommer se till att gå ner innan nästa bebis! Förespråkar ingenting, för det är i sig en risk att väga mycket vid en graviditet men jag vill bara dela med mig men upplevelse 🙂 sköt om er

              Jag gick upp från 80 till 100 kg under graviditeten men allt gick bra och ingen tog nånsin upp min vikt som tur var. Vad dåligt att de tar upp det hos barnmorskan, skapar bara onödig oro!

              Tack för att du delar med dig! Känns jätteskönt att höra då jag delar din startvikt ungefär… Det ÄR fan svårt att gå ner, annars vore ju alla smala?! 😉

                Jag vägde 78 innan och 94 när lilltjejen föddes. Gick ner till 64 under tiden jag ammade. Så det KAN gå att gå ner i vikt lätt efter förlossning. Jag åt massor skräp men promenerade en del och ammade mycket 🙂

          ja min första barnmorskan tjata om vikten hela tiden. fick göra socker belastning men jag visste att jag inte hade diabetes. jag njöt av naturgodis varje dag 🙉 men jag hade rätt mkt problem med graviditeten och jag behövde det. ät bra mat och friskt barn hela tiden. har lätt för att gå upp i vikt men det går ju att gå ner igen.

            Jag har så mycket ärftlighet så kommer få göra 2 belastningar oavsett min vikt 🙁

              Inget ärfligt, vikt på 57 kg och fick graviditetsdiabetes.

              Så det har ej med vikt att göra utan hur glukosintolerens kroppen är.

              Fick gå till dietist samt gå långa promenader fler ggr om dagen.

              Mådde jättebra av bra kost och motion!

                Oj vad intressant, vet iofs att många smala får diabetes också, men vården verkar vilja få oss att tro att övervikt = garanterad väg till diabetes!

        Mila
        ♡ Kram♡

          Tack <3

        Men alltså vem svarar så? Man säger väl grattis, även om man misstänkt det gör att du inte drack. Men man kommenterar ju inte din kompis kropp. Suck på din vän! Skit i den kommentaren.
        Förstår dock din rädsla, jag var överviktig när jag blev gravid. Åt en balanserad kost och sen tog jag tag i det efter ♥️ kommer gå bra!

          Ja jag tyckte det var så onödigt… 🙁 Ingen gillar väl att få höra att man ser rund ut liksom?
          Tack för peppen <3

        jag gick upp 30 kg och v 9 såg alla..skit i vikten
        bara du o bebis mår fine.
        gör dig av med alla energitjuvar som inte unnar dig att va gravid ❤️

          Tack <3 Vad skönt att det gick bra för dig!

        Jag gick ner 12kg när jag var gravid. Totalt osugen på sötsaker, bästa dieten jag haft! Jag va orolig för att gå upp först. Men nix, så alla går faktiskt inte upp i vikt. Spydde en del (lite) också, men framförallt va jag sjukt osugen på saker.

          Oj det var oväntat. Tråkigt du mådde illa dock! Jag har mått illa men inte alls så jag känt mig kräkig. Tror jag ätit som vanligt ungefär. Ska ta mod till mig att väga mig imorgon, var 6 veckor sedan sist.

        Jag har tidigare i mitt liv haft problem med ätstörningar. För mig är vikt och viktuppgång triggande, men under en graviditet så är ju det oundvikligt.

        På mitt första möte med BM så nämnde jag detta. Hon gjorde ingen stor grej av det alls. Jag fick fortfarande väga mig, men jag tittade bort och hon nämnde ingenting alls kring min vikt.

        Så om detta skulle kännas bättre för dig så kan din BM lösa det 💛

        Grattis till din graviditet! Jag vägde 89 vid invägningen och 118 på förlossningen. Min BM kommenterade aldrig min vikt eftersom alla andra värden såg bra ut. Det är egentligen oviktigt men jag vägde 86 när bebisen var åtta veckor. Min poäng är att övervikt är inte nödvändigtvis ett problem och viktuppgång behöver inte vara bestående.

        Din kompis verkar dryg. Försök att inte låta henne minska din glädje.

          Va ganska tränad och hade en normal vikt innan graviditet. 70 kg till mina 175 cm och tränade 5 dagar i veckan.
          Hade en asjobbig graviditet. Mådde piss och började hetsäta. Gick upp 38 kilo så vägde 108 när en frisk liten gosse föddes. Åt sinnessjuka mängder godis dagligen. Mina värden va superbra. Konstigt nog. Även när jag kom dit och hade käkat kladdkaka till frukost så såg det bra ut.
          Rekommenderar dock ej min diet. Va svårt att gå ner kilona. Men 2 år efter förlossningen så va vågen nere på samma som innan graviditeten. Dock inte lika tränad. Sen plussade jag två veckor efter. Har redan gått upp ganska mkt men har bokat in mig på både dietist och fysioterapeut nu iaf.
          Svärmor kommenta förra veckan att det redan syns (vecka 13 då) och får sån ångest av det. Vissa människor har inte bättre hyfs och kan inte hålla tyst om sina fula tankar.

      En riktig skit dag 😭 våran älskade vovve måste i veckan åka till nangijala och jag är död inombords nu. Och av olika skäl har vi inte pengar nog just denna månad för att bekosta detta, vill inte höra något om sparande och så vidare för jag vet allt de därför.Hur förklarar jag för mina små barn?

      Skitbra, var på Gyllene Tider

    Har nyligen börjat med Sertralin för ångest. Ska även få prata med en psykolog. Är väldigt ambivalent till att ta den. Men har få kroppsliga symtom av ångesten och stress.. kan nån snälla dela erfarenheter och gärna positiva man blir ju skrämd av att läsa på nätet.

      Vet många som tagit det och mått så mycket bättre. Ge det en chans tycker jag. ❤️

      Det tar ett par veckor innan kroppen ställer om sig.
      Man mår sämre i början men det blir bättre.

      Är den medecinen även mot depression?

      Tålamod, kan ta månader att hitta rätt medicin det är en djungel. Jag gillade inte alls Setralin men alla kroppar är olika. 💕

      Sertralin hjälpte verkligen min syster! För mig funkade de tyvärr inte.

      Jag har tagit sertralin i snart 1 års tid. Började med det pga ångest och depression. Fick under förra året successivt öka dosen tills jag hittade en som passade mig. Den biverkning jag märkte av var illamående, och visst ångestpåslag vid ökning av dos. Men det kunde avhjälpas med attarax.
      Idag mår jag så mycket bättre! Jag var rädd att jag inte skulle känna känslor, men det gör jag. Men dalarna är inte djupa, samt topparna är inte skyhöga.

      Tar lång tid innan du kommer må bättre. Du kommer må dåligt ett tag men sedan kommer du må super ❤️❤️ Ge inte upp!

      Gick på sertralin i många år, 200mg. Mådde toppen på dem. Gav en lite extra push och gjorde mig mer stabil upplevde jag. Inga biverkningar mer än vid start men då typ illamående och huvudvärk sen försvann det snabbt.

      Hade också behövt det men vågar inte för är rädd för att gå upp i vikt…

        Fluoxetin är antidepressiv som inte gör så man går upp i vikt. Jag har ätit båda och inte märkt någon större skillnad på mående mer än att jag mår bättre för vikten håller sig stabil med fluoxetin.
        Men det läkaren sa till mig om sertralin var att man går inte upp av själva tabletten i sig utan den gör så hungern ökar så är man medveten om det kan man ju hålla igen men svårt att tänka på det mitt i all skit.

          En vän gick upp 20 kg av Fluoxetin.

      Hej! Har ätit Sertralin senaste åren pga ångest, började trappa ner för ett tag sedan och har nu slutat helt. Sertralinet funkade jättebra för mig, hade inga direkta utsättningssymptom vilket jag var rädd att få när jag läst i forum etc. Och än så länge har ångesten hållt sig på rimliga nivåer trots att jag slutat. Skulle inte tveka att börja igen om ångesten kommer tillbaka som den var innan.

      Hade jättebra hjälp av Sertralin! Tog maxdos i flera år och tror inte jag hade kommit ur ångest/depression/ätstörning utan den. Trappade ut långsamt sedan och hade utsättningssymtom mot slutet, men inget som inte gick att stå ut med.

      Jag började med Sertralin efter år av extrem pms som ledde till att jag mådde skit jämnt. Om jag inte mådde piss av pms-en så hade jag ångest för att jag visste att pms-en snart kommer, eller så hade jag ångest för att jag betett mig illa mot min partner. Det vart en nedåtgående spiral och tillslut kände jag mig bara allmänt deprimerad och ångestfylld hela månaden. Jag började på 50mg om dagen och det ändrade verkligen hela mitt liv. Har ätit det nu i cirka sex månader och har inte behövt öka min dos. All min pms och ångest/depression försvann typ på en gång. Jag har inte heller gått upp i vikt vilket jag var rädd för då jag alltid varit väldigt matglad och haft lätt att gå upp i vikt. Jag önskar faktiskt att jag börjat tidigare. Jag hade verkligen gjort allt för att må bättre på ”naturlig väg” – under lång tid så drack jag väldigt lite alkohol, inget nikotin, inget koffein, sov åtta timmar per dag, tränade 4-5 gånger i veckan, åt inget socker och lågkolhydratkost, allt för att försöka undvika något som kunde öka min ångest, men det hjälpte inte alls (eller hade eventuellt mått ännu sämre om jag inte gjort detta men jag mådde ändå fruktansvärt dåligt). Jag fick inte heller några riktiga insättningssymptom förutom att jag hade jättesvårt att sova de första två månaderna. Det var jättejobbigt men det försvann efter ett tag. Lycka till!

    Kan jag få tips på saker att göra på Åland om det inte blir väder för att sola & bada på stranden? Just nu ser det ut som att det ska vara kring 17 grader och växla mellan sol, regn och moln när vi är där. Vi har en treåring med oss och egen bil. Vad bör vi hitta på?

    (Tacksam för alla blandade tips! Även enkla saker som ett mysigt glasställe, en fin utsiktsplats eller en rolig lekpark(!!) är uppskattat!)

      vi åkte till bomarsund, prästö, geta. uffe på berget mysigt café. vi hade sol o badade o fikade mest. finns nåt lekland nära eckerö o sen kan, ni, kolla in, campingar finns lekplatser. även mariebad finns öool o inomhus bassäng. ej, testat men ser fint ut. varning Åland är skit, dyrt!! mkt dyrare än Grekland dit jag åkte veckan efter.. det är rätt grå/torr meny typ hamburgare överallt… men vi gillade me gusta burger dom hade tacos o sallader och hamburgare till ok pris. annars är mariehamn rätt dött. det är som, Sverige på 40-50 talet. noll influenser fr andra länder, inga annorlunda restauranger. men otroligt vackert och fint. finns mysiga caféer nästan överallt och musterier. finns mini golf inne i mariehamn, dock för äldre barn o vuxna. hoppas ni får mysigt. mkt trevligt folk 😊

      När mina föräldrar kom hem från Åland berättade de besviket
      ”Åland är som vilken småstad som helst. Vi hade lika gärna kunnat åka till Vetlanda”. Haha!

        Asså vi åker inte dit för att få värsta kulturupplevelsen utan vi ska låna några kompisars landställe och bara få lite miljöombyte. Så bad bara om tips på typ lekplatser eller annat trevligt att sysselsätta treåringen med om det är trist väder.

          då är Åland toppen. jag hade många somrar i bomarsund som barn. tyvärr reste vi aldrig omkring utan åkte fr färjan o stanna i, stugan tills det var dax att åka hem 🤣

          3-åringar brukar älska att vara på stranden trots regn. Mer kläder om det är kallt bara! Men samla fina grejer, hålla på med sand o vatten, springa runt, klättra på klippor kommer man långt med fast det är storm!

            Tack. Vi kommer vara på stranden också. Bad däremot om andra tips för de dagar vi inte är på stranden. Aldrig varit på Åland så har ingen aning om vad man kan hitta på, var det finns god glass/mysigt picknickställe/rolig lekpark etc. Därav min fråga.

              Du bad om tips för saker att göra om det inte är läge att sola o bada o det var vad jag svarade på! Känslig!

          Vad otrevlig du är🤯

            Haha vad var otrevligt? Förtydligade min fråga & situation eftersom personen inte verkade förstått den.

        ja kan hålla med att mariehamn är så. men det finns fin orörd, natur för vandring, härliga stränder, och det är tryggt och rent.
        vi var där 5 dgr hade räckt med 2,5 dgr😊

        Vetlanda x)

      I mariehamn finns ett badhus, det tycker jag är bra. Sen finns det en stor park med lekpark och massa små djur typ kaniner och fåglar. Kommer inte ihåg vad det heter men inne vid mariehamn.
      Sen Degersand har är en jättefin strand dock rätt kallt att bada.

        Lilla Holmen heter parken med kaniner och fågelhus, lekpark samt strand.

          Smart park också är kul. De har plaskdam med lekpark samt andra aktiviteter.

      Om man har barn så Viltsafari 👌👌 lekland! Pommern är rolig och intressant att besöka! Badhuset kan man ju simma i trots regn! Åka runt ön!

      Du kommer inte att tro på mig nu!
      Ovanför ditt inlägg så fick jag reklam om att skala och att äta räkor på Åland. 🤣😅
      Får be grannen att sticka en foliehatt!

      Sjöfartsmuseet är jättefint för barn!

    Släkten är ta mig fan värst !

      Alltid. Vad har din hittat på?

        Mina föräldrar tycker jag är för rak och hård, min svärmor tycker jag är ego för jag inte lämnar mina barn till dem. Åh alla andra ja de är typ puckon som har selektiv hörsel och inte lyssnar när man säger ngt.

          Mm, fattar. Man ska vara helt gränslös så är de nöjda. Att man som förälder vill sätta sina egna gränser verkar vara svår tablett att svälja.
          Det där med att vara rak och hård.., får den jag med men tycker själv jag bara spar på ordbajsandet och säger vad jag menar utan luddet.
          Hur skulle du vilja ha det?

            Exakt! tycker jag inte om något så säger jag de, men nä då är man elak. Jag vill själv ha rak kommunikation. Hatar all jävla svammel och rosa fluff.

          Kommer inte heller vilja lämna barnen till min svärmor. Hon har inte vunnit det förtroendet – synd för henne, hon får skylla sig själv. Pikar jämt hur fjantig jag är med barnen, hon själv är oförsiktig (gräns till bristande omdöme) och inte särskilt kärleksfull. Hon vill vara familjens överhuvud som alla kommer till för hjälp – men inte jag, tack jag klarar mig bra utan. Kommer inte lämna barnen till nån som inte respekterar och stöttar mina val.

            Exakt så. Så obehagligt med folk som inte lyssnar in andra utan bara kör sitt på ett gränslöst vis.

          Känns lite dock som att det är många som kanske tycker något och du är den enda som inte håller med…? Kan det vara så att det ligger något i det dem säger?

      Japp. Speciellt den på sambons sida haha.

        Skönt att man inte är ensam! Vi får hålla ihop! 😂

        Så säger min sambo också 🙃

    Att söka jobb med dåliga referenser.

    Skulle behöva byta jobb pga att sambon fått jobb på annan ort och vi behöver i så fall flytta om han ska kunna ta det, och det är en möjlighet för oss båda då vi kommer närmare familjen. Men jag har bara haft ett ordentligt jobb, har därför bara en egentlig chef att ha som referens men jag har av olika anledningar haft mycket frånvaro sista åren. Jag har ibs och har i perioder väldiga problem med det (men det har blivit bättre) utöver pandemin och all vabb och frånvaro som kom med det osv. Jag har ingen dålig relation med min chef överlag, men frånvaron kommer ju komma fram till eventuella nya arbetsgivare som kontaktar henne. Är det helt kört för mig att få ett nytt jobb, eller vad är era erfarenheter? Ska man vara ärlig med detta redan på intervjuer men försöka förklara?

      Ärlighet varar längst i vanliga fall. Men skulle nog inte ta med denna referens ändå, välj heller en annan som som står dig nära som kan gå i god hur du är som person, behöver inte vara en chef.

        Jag har flera kollegor jag skulle kunna välja istället, men brukar man inte behöva välja nuvarande chef också? Har nämligen hört folk säga det.

          Men är det inte konstigt att ha nuvarande chef, jag vill iaf inte vara öppen med att jag söker nytt? Blir ju jättemärkligt om man inte får jobbet..
          Jag har varit referens för tidigare kollegor när de sökt nytt (dvs inte när vi jobbade på samma ställe) i och med att jag handlett dem i olika uppgifter, även om jag inte varit chef. Har inte varit något konstigt, rekryteraren har bara frågat om min roll och kandidatens dåvarande roll osv.

            På en intervju jag var på innan jag fick detta jobb så sa de faktiskt att de alltid kontaktar nuvarande chef, men att de ville ha typ två övriga referenser också. Då hade jag ingen nuvarande chef så vet inte om det var en bidragande orsak till att jag inte fick det jobbet. Men skulle man kunna säga, om de har samma inställning, att man gärna inte lämnar nuvarande chef? Eller ser det konstigt ut från deras håll, att man är en sån som nån gång kommer dra utan förvarning.

            Jag har bara varit med om att de vill ha nuvarande chef och självklart är man öppen med att man söker och att nån kan ringa då.

          Nuvarande chef har jag läst att man generellt inte ska ha som referens, eftersom positiva ord från nuvarande chef kan tolkas som att de vill bli av med dig.

          Jag har varit med om att det varit krav på minst en chefreferens men även att de gjorde undantag för det (i mitt fall för att referens från arbetsledare var mer relevant, chefen visste inte hur jag jobbade).

          Tycker hur som helst absolut inte du ska ta ut det i förskott, de tär helt normalt att säga att man ej vill ha sin nuvarande chef som referens eftersom man inte vill berätta att man söker nytt jobb.

            Det låter ju bra faktiskt! Har dock egentligen samma problem om referenserna är nuvarande kollegor också då de såklart vet om frånvaron, men de kan jag ju be tona ned det på ett annat sätt om det kommer på tal.

            Men det blir ju ganska konstigt att lämna en gammal chef.. Vem vill höra från nån man jobbade för för 5-10 år sen till exempel? Är ju irrelevant nu.

          Oj, skulle aldrig ge en nuvarande chef som referens. Är ju inte så taktiskt att berätta att man söker nytt jobb.

            Ofta måste man ju, går ju inte att vägra om man vill ha en chans då.

          Nej! Det är snarare ovanligt att ha nuvarande chef som referens, ofta vill man ju inte avslöja att man söker nytt jobb.

            Jättemärkligt, jag är ssk och har alltid fått lämna nuvarande chef som referens. Alla chefer har alltid bett om nuvarande, och har man varit på intervju och vill ha jobbet så får man ju berätta för chefen att man sökt ett nytt jobb? Förstår inte varför det skulle vara så konstigt. Har jobbat i region Skåne hela mitt yrkesverksamma liv och det har varit så alltid.

              Gjorde det en gång – aldrig mer. Hon var visserligen ett pucko men trodde mer om henne. Hon gjorde allt för att argumentera om varför jag inte passade för den tjänsten. Nej en pålitlig kollega är mkt bättre.

              Då har du haft otur med inkompetenta chefer som inte vet hur man rekryterar.

                Eller så är olika branscher olika? Jobbat i skolans värld i mer än tio år och samma sak här. Men ingen big deal eller nåt konstigt med det.

            Är det så farligt? Folk byter ju jobb liksom, inget konstigt.

              Ja, men om du inte får jobbet vet din nuvarande chef att du är på väg bort vilket kan leda till många nackdelar på det befintliga jobbet. Du blir ju exempelvis inte ivägskickad på dyra utbildningar eller konferenser om det finns någon annan som verkar vilja vara kvar och representera företaget bättre.

                I min bransch har vi inget sånt ändå pga kommunal verksamhet – inga pengar 😄 Dock kan de ibland bli mer angelägna att behålla en om de vet att man tittar..

      Jag har haft referenser men de har aldrig kontaktat dem, men jag har nog fått alla jobb trots allt.. sök nytt jobb och så kan du väl förklara sedan ifall det blir nåt!

      Varför skulle det komma fram att du har mycket frånvaro? Sjukdagar/vab är frånvaro man har rätt till så så länge det inte är ogiltig frånvaro så ser jag ingen anledning. Inget jag skulle ta upp om någon angav mig som referens.
      Sen tror jag att det skulle uppfattas märklig att inte ge ut nuvarande chef som referens, då skulle jag absolut dra öronen åt mig som rekryterande chef.
      Jag tror du övertänker lite, och jag förstår att man gör det, det är ett stort steg att söka nytt jobb och väldigt nervöst.
      Lycka till ❤️

        Om man är van rekryterande chef är man fullt medveten om att ytterst få är öppna med nuvarande chef om att man söker nytt jobb. Ingen förväntar sig att få nuvarande chef som referens, får man mot förmodan det utan förklaring tar man den referensen med en stor nypa salt.

          Va? Jo det är vanligt i vissa branscher. Varför skulle man vilja prata med nån som vet hur nån jobbade för 7 år sen men inte nu?

            Jag lämnade kollegor (som dock slutat) från nuvarande jobb och min förra chef. Inga konstigheter alls. Det var dem som sa ”gärna en chefsreferens men det behöver självklart inte vara nuvarande, om du inte berättat än att du sökt det här jobbet”.

            Min nuvarande chef hade inte slutat fråga mig om jag söker nya jobb om jag hade uppgett henne och sen inte fått jobbet.

            Anställer flera i veckan – aldrig bett om nuvarande chef. Av respekt för den sökande. Man vill inte berätta för sin chef att man sagt upp sig innan man har kontakt klart. För riskabelt. Finns alltid andra sätt att ta referenser och göra helhetsbedömning

              Riskabelt? Konstiga chefer i så fall. Aldrig fått problem med det, vanligt i min bransch. Kollegor kan ju va vänner så skulle gärna höra från en chef i närtid om jag skulle anställa nån.

                Inte konstigt – men om jag som chef får frågan att vara referens åt en medarbetare så skulle det påverka. Jag kan ställa upp – men får medarbetaren inte jobbet blir det knivigt. Lojaliteten är bruten och medarbetaren på väg bort – kommer få konsekvenser förstås för medarbetaren, relationen och fortsatta samarbetet. Varför satsa på en medarbetare som man vet är på väg bort?

                Gällande vänskaper så är det generellt varför jag inte lägger så stor vikt vid referenser. Man väljer ju sådana som ger en bra bild. Jag har istället tester till min hjälp och intervjuer med olika personer i min organisation

            Nej. Vissa personer kanske gör så, men det är verkligen helt fel av så många anledningar att jag inte ens orkar börja förklara.

              Typ alla i skolan. Ser dock inga problem med det.

      Säg till nuvarande chefen att ni är på väg att flytta då det skulle vara positivt för hela familjen. Fråga sen om hen kan vara referens.

      Halloj. Jobbar med rekrytering på mitt jobb och jag kan bara säga; var ärlig. Bättre att du är på den bollen före.. frånvaro är förstås inte så attraktivt men alla är värda en chans 🙂 jag hade en tjej i våras med en sån referens och vi hade inga problem med anställning.

      Du behöver inte vara orolig. Jag har själv rekryterat , samt varit på ett flertalet intervjuer. Jag har aldrig gett min nuvarande chefs kontaktuppgifter. Det är även ganska ovanligt att nuvarande chef kontaktas vid rekrytering då det är så pass vanligt att kandidater ej vill berätta för min chef att hen söker nytt. Så NEJ, ingen fara .

    Trevlig lördag allihop 🌼

    Nu kommer jag och klagar lite, men tänkte höra om någon har några tips.

    Jag är den enda i min familj som har små barn (närmare bestämt fyra stycken) så mina föräldrar och syskon vill alltid fira jul hos oss. Vi bor cirka 7 h ifrån varandra med bil.

    De är givetvis välkomna och kommer varje år, men de vill gärna stanna en vecka minst. Mina föräldrar är skilda och går inte särskilt bra ihop, så det är uteslutet att samtliga kan bo hemma hos oss en hel vecka (vi bor dessutom inte jättestort så vi kan inte erbjuda egna rum till alla osv).

    Nu till saken. Vi bor i Åre varpå det alltså är fullbokat alt. SVINDYRT om man försöker boka i typ november.

    Så varje år (detta slår aldrig fel) måste jag alltid fråga min familj hur de har tänkt med boende inför jul sisådär vid denna tid på året. Och varje år reagerar de i stor chock att; ”Nej men OJ! Just det! Det måste vi kolla på”.

    Jag känner mig rätt trött på att ha den här ”projektledarrollen” varje år och att de, som ensamstående vuxna, inte kan ta något som helst ansvar själva, samtidigt som jag ska rodda fyra barn, med allt vad det innebär, men samtidigt säkerställa att de har boenden till jul etc etc.

    Är jag elak om jag, kommande år, bara struntar i att påminna och låter dem ligga som de bäddar? Det är ju min familj, trots allt.

      Äh låt det vara de är vuxna

      Skit i dem, vuxna människor de får fsn va lite egenansvar !

        Uppenbarligen tycker du inte att det är någon katastrof om de inte kommer i år, för då hade du ju inte funderar på att strunta i att påminna.

        Jag tänker att de säger något – att du är rätt trött på det här upplägget. Och då borde du absolut strunta i att påminna, istället för att få och vara irriterad. Och ev strunta i annan service också, säg att ni kan köpa julmat på ICA och betala ihop t ex.

          I år har jag redan påmint (nu i veckan) så det är bokat och klart för i år.

          Jag bryr mig om huruvid de kommer eller ej, det är därför jag fortsätter påminna år efter år. Inte minst för barnens skull är det ju roligt att morföräldrar är med på jul och så vidare.

          Jag tänkte väl egentligen mer att det kanske blir en lärorik läxa om jag, nästa år, inte påminner och de således upptäcker detta för sent så att det antingen är fullt eller väldigt dyrt att boka. Då kanske vanan (att jag alltid ska påminna) bryts.

          Men jag får dåligt samvete på förhand kring att tänka så.

      Nej du är inte elak!
      Du får höra om de som kommer kan låna/ hyra en husvagn och ha på en camping. De får ha lite koll själva då det är återkommande.

        Mitt i vintern ?

          M
          Det finns husvagnar som man kan bo i året om.
          Vi hade en sådan som stod utanför huset.

            Mitt i vintern ? Jo men hur många har det då?

              M
              Det vet jag inte på rak arm.
              Men då Åre är en skidort så borde det finnas en del husvagnar där.

          Jättevanligt med husvagn på vintern, på många campingplatser i t ex Jämtland finns platser med små ”förtält” i trä.

      Herregud nej bara NEJ!

      Oj. Skulle aldrig ens tolerera att ha jul hos mig varje år och då har jag bara ett barn… hoppas dom hjälper till med allt när dom väl är där!?

        Tyvärr inte särskilt mycket. Jag roddar allting med mat (de swishar, men inte mer än så). Sedan meddelar de mig vad de köpt i julklapp till barnen och omber att jag för det vidare till min mans sida av släkten, så att ingen present köps dubbelt.

        Varför de inte kan ombesörja den kommunikationen själva begriper jag inte, då samtliga är Facebook-vänner och enkelt kan höras av på Messenger.

        Usch, jag hör ju själv hur detta låter. Vet inte hur jag blev släktens ”Hotell- och restaurangverksamhet” varje jul 😮‍💨

          Du skulle nog behöva sätta en del gränser. Knytis i år och strunta i att påminna om hotell. Det är inte ditt ansvar! Ta hand om dig! Det tynger dig nog en hel del eftersom du skriver om julen nu i augusti…

          Anonym 20:32
          Åk bort med familjen i jul eller nästa jul och bo på hotell med din familj. Det kan bli väldigt mysigt för barnen.

            År 2020 firade vi själva (pga pandemin) vilket jag visserligen fick åtskilliga utskällningar för av familjen (enligt dem ”vägrade jag låta barnbarnen träffa mormor, morfar, moster och morbror”, och min bror pratade inte med mig på nästa ett halvår för att han tog så illa upp av att jag sade nej till gemensamt firande det året).

            Det var faktiskt jätteskönt – det är så vackert hemma hos oss på vintern och vi kunde ta julafton i ”vår egen takt” på ett annat sätt.

            Du har verkligen en poäng i att jag nog borde överväga att jag, min man och barnen firar ”bara vi” i ett år 😊

              Anonym 20:55
              Om de inte pratar planer med dig nästa år så kan du alltid säga. ”Då jag inte har hört något så planerade vi in en miniresa med barnen” 😀

              Ni har nästa påsk och midsommar att träffa släkten på. Plus att ni kan åka och sova borta en helg om det är så viktigt att ses. ( Enligt dem)

              Res bort med din familj 💕

      Nej verkligen inte. Vad trött jag blir, man måste gränssätta såna där personer. De har uppenbarligen gjort det till en vana att du fixar det där.

      Äsch, även om Åre är fullbokat så kan de väl gott och väl bo några mil bort och sen helt enkelt ta bilen till er? Så får de se till att inför nästa år boka tidigare om det blir så.

      Vill du ha hela familjen där varje jul? Vill du ha nån boende hos er eller inte? Hade funderat över de frågorna först.

      De låter väldigt krävande och gnälliga helt ärligt. Jag tycker du kan strunta i att påminna dem. Och kanske till och med överväga att fira jul på egen hand någon annanstans med bara man och barn. Då markerar du att ni inte ska tas för givet på julen.

      Jag har själv varit trött på att känna mig skyldig att fira jul hos mina föräldrar. De bor en bit bort och att resa i jultider är pest och pina tycker jag (så jäkla överfullt på tågen och alla har med sig massor av packning!). Nu senast sa min mamma att hon blir irriterad och stressad av julen och att vi gärna får strunta i det. Jag hakade på direkt! 😉 Mitt storasyskon lär dock försöka få till en vanlig jul men jag hoppas vi struntar i det. Varför göra sånt ingen gillar?

      Jag förstår dig! Mitt råd är att säga till dem att du känner att ansvaret hänger på dig inför jul och att du blir lite en ofrivillig projektledare. Att om du inte påminner om tex boende inför jul är det ingen annan som kommer steppa upp och göra detta. Så att du hade uppskattat om de nästa år hade tagit upp det/tagit tag i det själva så du slapp känna att det var ditt ansvar att påminna.

      Sen när nästa år kommer tänker de förhoppningsvis på detta, och du slipper påminna. Istället för att sätta dem i en ”fälla” utan förvarning.

      Vill du att de ska komma? I så fall ställ frågan typ nu om de tänkt på boende. Det är faktiskt bara en fråga och tar inte mycket energi. Det som tar energi dock är att ha dem över hos er orkar du inte det så föreslå att ni firar julen hos någon annan släkting. Eller så skiter ni i allt och firar jul själva.

    Labbodlade diamanter vs ”riktiga”.
    Om det nu är väldigt svårt för experter att se skillnaden och sammansättningen av materialet är detsamma, varför ska man betala x antal tusen mer för en riktig diamant?

      Känslan av äkta, hade iaf jag valt! 💍

      Jag skulle föredra odlade diamanter/ ädelstenar i mina smycken.

      För att leva ut sin inre slavdrivare, lite som folk som semestrar i Dubai ❤️

        Det är ju faktiskt inte roligt att köpa om inte nån kämpat i blod svett och tårar. Nån annans alltså, inte jag.

          Kommer inte framtiden att innebära 95% labbodlade diamanter och 5% ”äkta” när det nu är så enkelt att framställa diamanter i labb och att det inte syns någon skillnad? Jag ser på ringar nu och tänker att jag ska köpa labbodlat men undrar om folk ”ser ner” på det?

            Hur ska folk någonsin ens veta? Ingen vettig människa skulle väl fråga?

              Det tycker jag absolut man kan fråga,ä? Ex om nån kommer med sin feta 1 ct ring vill jag gärna veta om detta är äkta eller labbodlat, då det är en ganska mycket mer big deal om den är äkta – om personen/paret lagt 100 000 eller 30 000 på ringen.

              Tänk dig att nån kommer med en rolex och hela sällskapet stannar upp och bara – WOW vad sjukt, att du har en sån klocka!!! Och så är den fake men personen säger inget? Bara konstigt tycker jag…

                Varför vill du veta det? Spelar väl ingen roll för någon annan än paret hur mycket de lagt på sina ringar och på vilket sätt är det en big deal för dig? Jämförelsen med Rolex haltar eftersom en fejkad rolex inte är en rolex medan en labbodlad diamant är lika mycket en diamant som en naturlig. Den är inte fejk.

                  När någon i ens vänskapskrets är nyförlovad frågar man ofta alla detaljer kring hur frieriet gick till, tittar på och beundrar ringar – vem valde ring, hur kom ni fram till utseendet på ringen etc. Inte konstigt om man då pratar om carat eller labb/naturlig. Det är ju en del av att gratulera och visa intresse. Precis som att man kan prata om någons nya bil och diskutera hur stark motor det är – det syns ju inte utifrån. Det kan ju inte vara tabubelagt att prata om labbodlad vs naturlig diamant – då tycker jag det är lite fult att ta en superstor labbodlad diamant och försöka overshinea alla som har en mindre men naturlig diamant, vad är ens grejen med det? Nöj er med den naturliga sten ni har råd med eller vill lägga pengar på istället för att skapa nån genväg.

                    ”det är en ganska mycket mer big deal om den är äkta – om personen/paret lagt 100 000 eller 30 000 på ringen.” Du ställer inte frågan för att du är genuint intresserad eller vill glädja paret, du gör det för att du vill döma paret och deras förlovning blir mindre värd i dina ögon om de valt en annan diamant än vad du skulle gjort. Bland normala människor så bryr sig ingen om vem som har störst diamant och hur den kom till, alla väljer den de är nöjda med och vet att olika människor har olika prioriteringar och smak.

                      Haha det där har du ingen aning om. Menar inte att döma paret menar att bekräfta att det är en big deal för dem. Om jag lagt jättemycket tid/energi/pengar på något uppskattar jag absolut omgivningens bekräftelse mer än om jag gjort nåt lite hattigt. Vi lever i en ytlig värld – varför tror du folk springer runt med diameter på händerna över huvud taget? Sluta döm mig we’re all in this shit

                      De har förlovat sig, det är en big deal för dom oavsett om ringen är en plastring eller en dyr diamantring. Finns ingen anledning att förstöra den glädjen med någon k*kmätartävling fast med ring. Och skyll inte på världen, du är betydligt mer ytlig än den.

                    Frågar verkligen inte om ringens pris och ursprung 😄 Vem som friade/hur de bestämde sig för att gifta sig och sen ett grattis räcker.

                Varför bryr du dig om vad andra lägger för summa på sin ring?
                Undrar genuint

            Om någon ser ner på det så visar de ju bara tydligt att det inte är en person du vill hänga med eller vars åsikt du borde bry dig om överlag. The trash taking itself out!

      Hört att labbodlade diamanter blir skörare/håller sämre. Det enda jag har diamanter i är min vigselring och den vill jag ju gärna ska hålla för långvarigt dagligt bruk.

        Stämmer inte.

      Jag ser ingen vits i att lägga massa tusen på äkta om det är minst lika gnistrande med labbodlat. Jag ska köpa en ring med labbodlad diamant för att jag får en större sten för mindre pengar. Jag är inte överbetald direkt så för mig låter det som ett fantastiskt alternativ. Sen är det väl en principsak för många att det ska vara äkta osv, men har de råd så fine.

        Man kan ju även lägga pengar på en snygg gravering på ringen. Samt att man kan ha en diamant och två andra ädelstenar.

        En äkta sten är en investering eftersom den behåller sitt värde över tid. Det kan ju vara ett argument även för den med liten plånbok.

          Fast ekonomiargumentet faller ju lite på att du förmodligen gör större vinst om du tar mellanskillnaden på en labbodlad och en naturlig och investerar de klokt. Plus att det inte riktigt är en sådan sak som man planerar att sälja och så länge man behåller den så kvittar ju andrahandsvärdet.

            fast det behöver ju inte vara så att man tänkt sälja ringen. Är väl ett värde i sig att ringen faktiskt HAR ett värde? Du har en lika värdefull ring om 50 år vilket kanske är roligare än att ha en gammal labbdiamant som tappat allt värde. Man vill väl oavsett låta ringarna vara kvar eller ärvas till släktingar i framtiden och det är såklart det är skillnad på värdet?

              Ringen kan ärvas ner oavsett hur diamanten tillverkades och jag vet inte hur andra känner men iaf jag värderar inte saker jag har och inte tänker sälja efter marknadsvärde. Jag har t ex ett smycke nedärvt från min mormors mor som är det finaste jag har, för mig typ ovärderligt. Ska äga det hela livet och sedan ärva ner det till mitt framtida barn (om det blir ngt sådant) eller mitt syskonbarn Tror inte det har något större värde på marknaden men det är totalt oviktigt.

            Jag tänkte samma, gifter jag mig så är väl tanken att det ska hålla tills jag dör. Så då kvittar det väl om andrahandsvärdet är 5000:- eller 50.000:-

            Investering kan ju vara en trygghet, även om du inte planerat att sälja stenen.

            Men visst, om du faktiskt investerar resten i praktiken och inte bara i teorin, så är det ett alternativ.

            Men då har du inte en diamant som vuxit fram under tryck i evigheter, djupt ner k marken. Finns en viss magi i det.

      Labbodlade diamanter håller inte andrahandsvärde (just nu iaf). Vill man ha mer värde i sin diamant ska man välja just en äkta diamant. Vad jag förstått när jag köpte min ring på Kaplans är att det går att se skillnad för experter och labbodlade värderas långt under en äkta. Så om man köper labbodlade ska man nog inte betala för mycket.

      Äkta diamanter behåller sitt värde över tid, vilket labbodlade inte gör eftersom de inte är sällsynta.

      Så vill du se stenen som en investering – köp äkta. Om inte, köp den som passar din plånbok och etik.

      (Även om man inte kan se skillnaden på äkta och labilas med blotta ögat så syns den när man undersöker stenen med särskilda instrument.)

        Bara fyi, ”äkta” (snarare naturliga) diamanter är inte ett dugg sällsynta. De hålls åt för att skapa intrycket att de är sällsynta och därmed att folk ska betala mer för dem. Men det finns en hel del.

          Det beror på hur du definierar sällsynta. Det finns mycket diamanter under jordens yta men mängden är djupt nere och i princip omöjliga att få upp. Så jo, ovanliga.

            Fast det stämmer som anonym säger. Det finns ett överskott på diamanter och de släpps inte ut på marknaden eftersom värdet skulle sjunka när utbudet ökar.

      Jag har och vill bara ha äkta diamanter. Självklart framtagna med etisk märkning. Det är ett fantastiskt naturmaterial skapat över tid i jordens inre och det är ju det som är grejen. Så vackert att ha liksom det finaste jorden kan skapa på fingret. Precis som att guldet är guld och inget annat. Skulle inte köpa en fake-märkesväska även om ”ingen ser skillnad”.

      Naturliga diamanter behåller dessutom sitt värde medan labbodlade sjunker i värde med tiden, de är ju massproducerade och inte unika.

      Dessutom stämmer det inte att labbodlade har lägre klimatpåverkan. Det krävs mycket höga temperaturer och tryck för att syntetiskt skapa ”diamanter” – detta blir en otroligt hög energianvändning som visar sig inte alls vara lägre än processen att bryta och ta fram en äkta diamant.

      Nej, labbodlat är liksom bara wanna be the real deal och då tappas hela syftet tycker jag. Är väl bättre med en liten äkta diamant än en stor fake? Tycker tvärt om det blir löjligt att komma med en 1 ct ring som inte ens är äkta sten liksom…

      Bra läsning om äkta/labbodlade diamanter: https://www.efvaattling.com/sv/csr/akta-vs-labbodlade-diamanter/

      Det är absolut inte svårt för experter att se skillnad…? Ja med blotta ögat kanske att vara säkra men det är ju inte svårt för en juvelerare att skilja labbodlade från naturliga.

    Har distansförhållande med min kille och nu är det första gången vi spenderat såhär många dagar tillsammans (2 veckor) och jag har varit orolig eftersom det är ganska speciellt att inte ha spenderat så mycket tid tillsammans än. Det går bra och är mysigt men märker av att vi är väldigt olika på vissa grejer och jag försöker att inte störa mig men känner ibland att jag blir så störd för jag förstår inte hur han tänker med vissa grejer och jag vill inte va jobbig och påpeka saker. Ville mest skriva av mig haha 😅 kul få lära känna nya sidor av honom och spendera mer tid tillsammans vilket behövs.

      Haha ja det är bra att man lägger märke till sådana saker innan man flyttar ihop. Då vet man på förhand vad man ger sig in på.
      Har du en vana hos någon du aldrig skulle acceptera? ( pratar nu om att bli ihop med någon)

      Om du redan stör dig så flytta inte ihop 😅

        Men lugn!

      Åh, ska spendera två veckor med min pojkvän som jag har distansförhållande med också vilket gör mig nervös 🙈 Det är en rätt big deal tycker jag, lite make it or break it typ.

    Tålamod, kan ta månader att hitta rätt medicin det är en djungel. Jag gillade inte alls Setralin men alla kroppar är olika.

    Jag är så himla trött på mat. Orkar liksom inte hålla på och äta hela tiden. Väldigt märklig känsla, som vägrar gå över. Vad gör jag? Vad ska jag äta?

      Känner samma! Mat är inte kul! Jag äter typ.. macka. Latte. Snus.

        I vanliga fall tycker jag att mat är kul. Lagar gärna mat och bakar. Men nu känns ingenting gott och bara jobbigt.

          För mig har det där varit ett tidigt tecken på att mitt psykiska mående är påväg rejält utför.

          (Men så behöver det såklart inte vara för någon annan – tänkte bara på att det kan vara en varningsklocka).

        Gjorde macka med kokt ägg och bacon i dag. Vad gott det var.

          Läste först ”kokt ägg och banan” – lät inte så gott haha

      Kanske göra nåt enklare som wraps? Liba eller tacobröd med kyckling eller tonfisk t.ex och goda röror typ hummus är min go to när jag är trött på mat!

        Bra ide! Just nu tvångsäter jag musli, salami och popcorn och det kan jag ju inte lev på för evigt.

        Jag är inte sjuk eller nåt. Pallar bara inte med mat längre. Så jobbigt att man måste äta VARJE DAG.

          Eller hur? Ibland önskar man att det där pillret fanns istället…

        Köp en vit varmrökt lax och romsås, så kokar du lite potatis bara.

        God och enkel mat utan att behöva fixa så mkt.

          Vit= bit

          Eller käka Yoggi och flingor i några dagar tills du blir riktigt hungrig på mat igen.

      Jag brukar få sådana här känslor om jag har ätit mycket tung/fet mat en period.

      Då brukar jag äta mindre portioner av t.ex. Poké bowls, egengjord fruktsallad etc. Då brukar aptiten och matlusten sakta men säkert komma tillbaka 😊

      Korv med bröd kan man variera i oändlighet.
      Det går även snabbt.

        Nej men jag älskar att du nämner just korv med bröd som en variationsrik rätt. Själv har jag fastnat i ketchup-senap-träsket. Ge mig alla kombinationer du har!😊

          P
          Mos i bröd med dressing
          Salladsblad sedan mos och sedan korv
          Mos med kebab i bröd
          Stekt bacon / lök på korven

          Sötpotatismos, chilimajonnäs, eller så tar du surkål i..eller skivade svarta oliver, tunna tomatskivor delade mitt itu och en röra med fetaost.,.

            +tunt skivad rödlöl såklart! Eller picklad rödlök

      Ät näringstät och kaloririk mat, så behöver du inte äta ofta. Det räcker med 1-2 ggr/dag. Du kan också lägga in längre fastor varje eller varannan vecka.

    Facebookgrupper, kan ni inte berätta om grupper ni är med i och vad det finns för rabiata människor där? Alltså såna typiska människor för gruppen.

    Jag börjar.
    köp/sälj för ullkläder, allt ska vara tvättat parfymfritt och hela hemmet ska vara ”doftminimerat”. Begrepp jag aldrig hört talas om förrän i dessa grupper.

      Mest rabiata jag kan komma på när folk lägger ut en annons i Blåbärspaj kommun och bor i Rabarberpaj kommunen som ligger 2-4 kommuner bort!

      Floppis men gick ur dirr för blev
      Fan galen på alla hybris människor som
      Tror de får köpa en newbie klänning för 20
      Spänn som kostar 400 typ

        Haha brukar känna tvärt om. Galningar som vill ha nypris (eller ibland mer) för begagnade barnkläder 😂

        Ja Newbie-grupperna är med tokiga, svindyrt. Polarn o Pyret grupperna är med lite skumma, många verkar besatta över hur gammalt plagget är och undrar vilken säsong det är köpt.

          Det kan ju dock ha att göra med att man vill ha ett plagg i en viss nyans för att matcha annat man redan har tex 🙂

        Begagnade newbie-kläder brukar ju typ 20 sek/ plagget, helt normalt pris.

          Haha nej, i Newbie-grupperna säljs inte kläderna för 20 kr/plagget.

            Ett plagg som kostar 400 kr nytt är ju orimligt att sälja för mer än typ 50 kr? Man ska vara glad om någon vill betala för det alls, gamla barnkläder brukar man väl oftast ge bort till någon släkting eller bekant

              Asså jag säger inte att jag tycker det är bra priser jag talar om hur prissättningen ser ut i dessa grupper,

                Nja asså en sån finklänning säljer inte jag för 50 spänn som är använd 1 gång. Någon måtta får det väl öndå bara.

                  Men de som lägger upp nypris på kläder fattar jag absolut inte, speciellt inte de som håller på med NEWTAAAG!! Åh samma pris som i butik och lägger till porto 😆😆😆😆

      Uthyrning av stuga grupper där folk inte läser kriterierna i sökes-annonserna, nån vill ha mysig liten stuga i skåne och nån tipsar om 12 bäddar i på västkusten? Så irriterande

      Avskyr Floppis. Framförallt för att admins går in och är små mini-hitlers på var och varannat inlägg. ”Inga köp är giltiga” ”Varför skriver ni pm med varandra, allt ska tas öppet här”
      Som om de är fröknar i en förskoleklass.

        Haha ja, jag undrar också hur de orkar?

      Labels we love. Hysteriska regler!

        Ja dom är på hugget där haha

          Haha verkligen. Var med i deras diskussionsforum ett tag också och det är sektstämning. Folk som frågar typ: ”vad tycker vi om det här?” ”Är det här snyggt?”. Så ängsligt!

            Åh herregud.
            Var på väg att lägga upp en annons med olika plagg för ett tag sen men fick ”scenskräck” pga alla miljoner regler med bilder och kommentarer så jag lät bli. Så sjukt otrevlig ton från alla admins också så fort någon råkat göra fel.

        Förstår ärligt talat inte vad som är så svårt med deras regler? Jag har lagt ut säkert 20 annonser där utan problem men varje dag är det någon ny som inte ens kan lägga bilderna i rätt ordning.

      Är med i en grupp för nötallergiker (är det själv men försöker vara en icke-irriterande sådan), typiskt inlägg är att anklaga någon människa som ätit en snickers på bussen för försök till mord eller skriva och trakassera typ någon stackars admin på universitet om ”ett nötfritt campus”.

        Haha men det lät så kul ”äter en snickers på bussen – försök till mord” 😂😂

        Haha det med luftburen jordnötsallergi är ju dessutom en myt? Trodde alla visste det vid det här laget.

          Ja men det vägrar de kännas vid, alltså skulle hellre bråka med nazister eller islamister än att sticka in huvudet i den gruppen och säga att luftburen nötallergi inte existerar. De skulle hitta en och komma med högafflar.

          Alla utom de med nötallergi.

            Väldigt många med nötallergi vet det, du märker inte av oss för vi pratar inte om det utöver att vi frågar ”innehåller den här nötter” om någon bjuder på en kaka. Det är en högljudd minoritet som gjort sin allergi till sin identitet som gapar på om det.

          Fast det är en enda studie som visar det. Ger inte ett smack för den sanningshalten. Har haft elever i skolan på skoldiscon där ögonen svällt upp av att ens vara i samma lokal som en påse jordnötsringar.

          En studie säger inget.

          Jag hoppas SÅ mycket att ni själva blir riktigt allergiska. Så får ni skratta bäst ni vill åt andras allergier.

            Allvarlig luftburen nötallergi finns inte, det finns studier (fler än en), det har gjorts provokationstester, det finns noll dokumenterade fall, det är konsensus i vården. Det kan såklart vara bra att hålla nötter ifrån allergiska barn för att barn äter grejer utan att tänka/tar på saker och petat sig i munnen men det är ingen fara att vara i samma rum som en nöt. Tråkigt att ni skrämt upp barnen så mycket att de får en fysisk reaktion pga rädsla av att bara se en påse vars nötpartiklar omöjligt kan kännas av bara av att vara i samma rum.

              Och du behöver inte önska en nötallergi till mig, jag har den på nivån fått åka ambulans och var nära att tacka för mig pga åt en kaka. Luftburen nötallergi existerar fortfarande inte. Och ni gör oss alla en otjänst som överdramatiserar, det får folk att ta de faktiska riskerna på mindre allvar.

                De hångla kanske med någon som ätit en nöt ? Fortfarande inte luftburen.

          Nick hoppas verkligen att du eller ditt barn blir allergisk. Så får du se vilken myt det är.

          Nötallergiker som tror på luftburen jordnötsallergi är som anti-vaxxers, går inte att debattera med..

      Gravidgrupperna jag är med i… Kan inte riktigt förklara men jag blir skrämd. De flesta har inte koll på sitt egna barns utveckling, vaccinationsprogrammen, hur det funkar med vårdnad etc etc och ingen verkar kapabel till att hitta information om det själva?
      Sen var jag med i Pinkroom typ 3 år sedan herrejesus där snackar vi WT

        haha pink room gick med i somras. ja lite som 16 and pregnant tjejer.. som bor i trailers..
        ändå kul grupp och läsa om allt tokigt 🤣

      Är med i någon grupp där man MÅSTE SKRIVA MED STORA BOKSTÄVER som en rubrik i sitt inlägg – annars raderas det pronto!!

      Sen är jag med i nån ekonomigrupp för barnföräldrar där admin gör reklam för polarn o pyrets rea med länkar till plagg och skriver hur ”bra och bäst och superduper bra” just det plagget är. Samma om någon har fråga om tex en bra regnjacka, kommer hon alltid med länkar till (såklart) polarn o pyrets produkter. Känns rätt genomskinligt. Sen är hon rätt otrevlig om någon ifrågasätter hennes reklaminlägg.

        Förlåt men ”barnföräldrar” 😂😂😂
        Menar inget illa lät bara kul

      Mammagrupper för de som har barn födda samma månad/år 🤯🤯🤯

      1. Dem som är så neurotiska och osäkra att de är typ en avvikelse från rutinerna ifrån att bli inlagda på psyket. ”Mitt barn bajsade bara två gånger idag brukar bajsa 3 är det normaaaalt???????” ”Mitt barn säger bara två ord meningar men hörde en jämnårig säga treordsmeningar är det normaaaaaalt???”
      2. De som tycks bli upprörda och extremt kränkta av allt. Som typ tycks chockade över att det finns folk från andra generationer som har andra åsikter gällande bebisar och barn än normen idag. ”Kan ni TÄNKA ER att en kärring frågade när det var dags att sluta amma när jag ammade min treåring idag???” ”Min jävla svärmor som hade mage att fråga om min pojke verkligen skulle ha rosa klänning idag!!!”. Liksom har man ej bott under en sten vet man väl att det finns såna här lökar överallt, ORKA bli upprörd och känna behov av att tillrättavisa hela tiden gör som du vill med ditt barn istället!
      3. Mammapoliserna som inte kan sitta på händerna när det presenteras en chans för dem att framstå så pålästa och perfekta. Någon intet ont anande stackare som frågar en enkel fråga om det är bäst med bakåt eller framåtvända stolar i bilen och får – på riktigt – 100+ kommentarer om att de som har barnen framåtvända i princip kan likställas med barnamördare som hatar sina barn (ja klart det är bra att få korrekt info så barnen åker säkrare, det är mest *tonen* som är outhärdlig

        Glöm inte de som frågar gruppen istället för vården när barnen är uppenbart sjuka, typ ”min dotter har haft 40 graders feber i en vecka vad kan det vara?”

        +100
        Och även gravidgrupper! Allt från superneurotiska kvinnor typ: ”jag har så lite symptom så nu måste barnet vara dött, jag var på ultraljud i förrgår men nu ska jag ringa och tjata mig till ett nytt för jag har PANIK”
        Till hybriskvinnorna som gör sig till jordens medelpunkt och koketterar om hur de mår och beter sig: ”åh min partner måste göra allt hemma, jag kan inte ens sätta på spisen för jag måste vila fogarna” ”hihi skällde ut min man och kastade en tallrik i väggen för han hade ställt mjölken på fel hylla i kylen, hihi så roligt och tokigt det är med hormoner”.

          Jag fick veta igår på första ultraljudet att fostret hade slutat växa och hjärtat inte slog längre. Till skillnad från mina tidigare graviditeter var mina graviditetssymptom denna gång inte alls så intensiva. Hade en dålig magkänsla från första början och skulle jag bli gravid igen kanske jag är en såndär neurotisk gravid kvinna på facebook.

            Jag har också haft MA och visst var jag lite mer orolig vid nästa graviditet. Men att sitta och ha panik och vilja göra ultraljud varje vecka är ju bara idiotiskt. Ett ultraljud är en färskvara, det visar att allt är bra i just den stunden. Så för att vara på den säkra sidan ska man göra ultraljud varje dag då. Vården kan knappast stå till tjänst med att slösa sina resurser på att folk inte kan bearbeta sina känslor på annat sätt.

              Fast..jag har också haft ma vilket visade sig vis ultraljud i vecka 14. Fostret hade dött i vecka 6-7. Hade gärna sluppit gå runt i 7-8 veckor och må piss och tro att jag va gravid.
              Nästföljande graviditet bokade vi in ett tidigt ultraljud (privat) i vecka 9.
              Tyckte inte det va något neurotiskt över det alls faktiskt. Mer en normal reaktion på en tidigare erfarenhet.

                Men det är ju inte det personen skriver? Jag förstår att du bokade in ett tidigt efter tidigare erfarenhet, men personen skriver ju om människor som kräver nya ultraljud var och varannan dag för ingen anledning alls. För min tolkning är inte att du är en sådan person som passar in i den beskrivningen.

        Håller med om mammagrupper och lägger till
        4. De som ska diskutera sina dåliga partners. ”Min sambo gör ingenting, han får skita i tre timmar, är ute och ränner, vi bråkar hela tiden etc – ska det vara så här?” Majoriteten svarar nej. Och nästa månad samma person, samma sak. Nu två år senare, fortfarande samma sak och har ej lämnat. Jag känner att jag vet mer om den personens relation än vissa av mina vänner och bara lämna eller sluta gnäll.

      Grupp för köp och sälj av Lindexkläder. Stör mig på att deras lista över regler är typ 10 A-fyra och så har de ofta omröstningar om införande av diverse nya detaljregler. Undrar alltid vad det är för människor som är admin och mod och verkar njuta av leka polis

        Haha ja det är väldigt mkt regler 🫠 försökte sälja ett plagg där en gång och läste reglerna noga. Sen skrev en admin att jag hade brutit mot reglerna och så helt plötsligt vart jag utslängd ur gruppen 😂

          Jag blev avstängd från en newbie grupp för jag skrev plus porto i 2 månader 😂😝 Men jag skulle va specifik och skriva PRISET
          PÅ PORTOT de va så jävla viktigt 🤣

      Jag är så fascinerad av border collien. Är det någon här som har en sådan ras? Är inte ute efter att köpa, bara rent allmänt intresserad av diverse raser. Hur ser en typisk dag ut för er med rasen träningsmässigt?

        De är väldigt krävande. Kräver massor av stimulans. Har du får att valla så bra ras, annars inte. Tycker jag då. 😅

          Jo, jag vet att de är det och jag planerar inte att skaffa en. 🙂 Men jag ville mer höra om andras dagliga rutiner med den (jo, jag vet att Google finns och jag har läst vad andra brukar göra, men ville höra om någon härifrån hade en och kunde berätta mer utförligt).

        Häftigaste rasen. Beräknande & intensiva i allt, vare sej det är motion eller soffmys. Förarveka & går genom eld för sin förare, en evig skugga.
        Jobbat med flertalet via ladugårdar, stall & inom dagis/klinik. Går inte att jämnföra dessa hundar med någon annan ras att träna, dom har alltid viljan att pleasa.
        Jag själv har en 50% blandning dock och min ärvde 0% vilja att valla men 100% lojaliteten. Min rymde en gång från hundvakten, sprang genom stan & satte sej på pendeln till huvudstaden för att nå mej & hennes mormor.

        Glömde nämna att det blir vad man gör det till. Man behöver inte välja en kennel/linje med vall om man inte har egna el har tillgång till får att träningsvalla.
        De är ju utmärka i alla discipliner och har oftast en på och avknapp då dom läser av sin omgivning. Enkla att uppfostra. Sen behöver man inte heller tokmotionera dessa hundar till triathlonatleter som kräver mil i kroppen i slutet av dagen. Motionera den som vanligt & sen testa sej fram vad man båda tycker passar en bäst!

      Rabiata och rabiata, men jag irriterade mig väldigt på en kvinna i 60-årsåldern som hela tiden skulle porträttera sig som så klok och som en så god person. Hon kunde hitta på historier (det var uppenbart att det var påhittat, och hon skulle också smickra sig själv i dessa inlägg) och fick sedan ett 20-tal kommentarer om att hon var såååå klok. När hon blev påkommen så slutade hon. Irriterande kärring. Folk är otroligt lättlurade!

      I växtgäris fick (vet inte om den är aktiv längre, har raderat Facebook) så fick man skriva triggervarning om man skulle lägga upp bild på växter med ohyra. Hur klarar sig dessa människor som blir så TRIGGADE av allt? Måste vara svårt att göra något alls om man är så känslig.

        Hahaha! Var med där ett tag men var tvungen att gå ur just pga detta. Så nyfiken på personer som inte kan se ohyra …pga PTSD från när deras palettblad fick trips eller vadå?

          😂

          Haha nej men det är så orimligt att jag får huvudvärk!

        Man fick inte heller skriva att man hade adopterat en växt………….

          Haha är det sant? Det missade jag! Varför? Min gissning: För att adoptionsindustrin är hemsk? Ja men då raderar vi det ordet från vårt språk då!!!

            För att adopterade människor äger rätten till det ordet eller nåt, kommer inte ihåg

      haha. jag dränker mig i parfym varje dag🤣

        Fint gjort, du lär ju lukta förjävligt.

        Det är så jävla fult när man inte tar hänsyn till andra människor. Sist vi åt på restaurang satte sig idioten i bordet intill och sprutade på sig massa parfym. En som stank kärring. Vi kunde knappt sitta kvar för stanken. Finns nåt som heter hänsyn.

          den luktar inte kärring, haha bara gott mmmm jag sprutar på mig på jobbet i smyg, sååå god är min parfym😊

            Härligt att höra trollis 😊👏🏻

      Jag var med i en grupp för folk som älskar julen. Det framgick tydligt i beskrivningen/reglerna att man får lägga ut inlägg under hela året. Ändå var det en massa människor som gnällde. Så fort någon la ut ett inlägg under sommaren exempelvis, för att det minsann fortfarande är långt kvar till julafton, att de fortfarande har semester och därmed inte vill höra något om julen osv. 😅

      Var även med i en BF-grupp under min första graviditet. Där var folk så besatta av att bråka och tjafsa. Hände så mycket konstiga saker att det ens är svårt att välja ut någon händelse att återgå. 🥲

      Omg var ska jag börja…

      1. Bilbarnstolar – folk blir tokiga om någon andas något om att vända sitt barn framåt innan sjuårsåldern. Eller har jacka på ett barn i bilen. Eller låter ett barn äta eller kolla på iPadz.

      Amningshjälpen – en fin och viktig grupp på flera sätt men amningen är heligare än nåt men ibland kan man känna att vissa personer som har tusen besvär med amningen och barnet inte går upp i vikt kanske inte ska amma och borde mer ”neutrala” råd och och hjälp att gå över till ersättning istället. Och gud förbjude den som väljer att delamma och falskmata sitt barn ajajaj då är amningen dödsdömd i vilken sekund som helst.

        Intressant med amningsgruppen – varför menar de att det inte funkar mer delamning? Att bebisen väljer bort amningen då eller?

          Ja att bebisen får flaskpreferens. Och ja det kan säkert hända men för många är amning bara rimligt om den andra föräldern kan hjälpa till med matningen ibland. Skulle flaskpreferens inträffa är det väl bara att plocka bort den så glömmer bebisen snabbt tänker jag.

          De ville att man skulle koppmata alt ge på sked men ah absolut det gjorde vi med en femdagarsbebis när hon skulle ha typ 10-20 ml men inte skitlätt att göra med de mängderna en äldre bebis ska ha

      Endometriosgrupper. Den ena är sjukare än den andra. Tävlas i vem som har mest smärtlindring och antal inläggningar. Folk som skryter att de är sjukpensionärer.

      Jag har en svår och tuff endometrios. Men blev fan sjukare av grupperna 😂 Gick ur såklart. Folk som är med där är sin sjukdom, och det pallade inte jag.

      ”Bärsjalarna”! Folk var galna i olika märken, hatade BabyBjörn, och bar sina 12-åringar i sjal på ryggen. När jag började drömma om olika sjal-märken gick jag ur gruppen. Obs lärde mig mycket om hur man kan bära sitt barn osv men det var bara inte min grej att leva och andas bärsjalar.

        Du saknar inte lite ”flufföppningar” då? 🙂

        Är det i den grupper de de kan säljas bärsjalar för 20 000 kronor ibland?

        Rimligt dock att ogilla babybjörn när det kommer till bärselar, de är fan sämst. Tycker också att det är rätt trevlig försiktigt ton när nån vill ha tips om hur man får barnet att sitta bättre i babybjörn-sele.

        ”Flufföppningar” dock, alltså vem är intresserad, fattar ej.

      Du stör dig på folk som har bra koll på gifter, allergiframkallande och hormonstörande ämnen..? 🫠 Själv tycker jag synd om folk som fortfarande dränker sina och sina barns kläderi sköljmedel (plast)… det är också samma personer som typ inte bemödar sig att läsa på om…. nåt? Så till synes lätt och härligt att leva livet i total okunskap

        Ganska skönt faktiskt, testa

      Efterlysning av katter. Personer publicerar för deras katt är borta och ber folk hålla utkik, sedan skriver en massa hysteriska kvinnor ”tips” som är så självklara som att ”gå ut o leta”. Tycker ofta djurinlägg spårar ur.

        Sedan när någon är snäll och skriver att det ligger en påkörd, avliden katt någonstans så tycker folk man skall ta upp den, ta ledigt från jobbet, åka 7 mil till veterinär för att kolla chip, leta ägare osv osv. Nej, du letar efter en svart katt – jag råkade se att det ligger en död, svart katt vid vägkanten. Det räcker så!

      Som allergiker blir jag glad när folk tvättar utan dofter. Det är vidrigt hur det kliar och irriterar på mig och i mina ögon av folks tvätt och sköljmedel. Avskyr besöka folk där det luktar tvättmedel, jag blir som ett stoppljus i ansiktet och håller på klia ihjäl mig.

        Funkar vanlig allergimedicin mot den här typen av allergier? Genuint nyfiken alltså

      Jag har med i en grupp för krukväxter som blev nedstängd på grund av rasism. Det var rätt sjukt.

    Om en skickar jag in min masteruppsats. Det känns nervöst men ska bli skönt att förhoppningsvis kunna gå vidare med livet och lämna ångesten bakom sig.

    Och alldeles nyss bokade jag mig på två kvällskurser som båda börjar i höst: en i teckning och en i balett! Är nervös, men väldigt taggad 🫣😊

    Ska ni hitta på något nytt i höst??

      Lycka till, både med mastern och med baletten + teckningen!

      Jag har börjat på nytt jobb och ”högre” tjänst. Mer ansvar och nya uppgifter att lära mig. Ska bli spännande höst 😄

      Nytt arbetslag. Nervöst.

    Är det någon som vet vad Diana Baban sysslar med idag? Vart tog hon vägen?

      Hon lever ju under hot så håller väl låg profil. Läs på flashback där hon förekommit i en utredning pga av sin kille.

        Jag trodde inte hon gjorde det fortfarande? Verkade som att det var slut och hon är singel nu

        Därför ja undrade varför hon inte gör en ” comeback ”

        Men dom kanske är ihop än ifag då

          Självklart är hon singel ”offentligt”
          Men det trodde jag alla förstod att hon inte är.

            Varför skulle alla förstå det?

      Hon är ju aktiv på insta?

    Är det någon som har tankar om denna Viktoria Eklund som nyss besteg Kebnekajse?

      Var det inte där det var magsjuke utbrott?
      Måste kolla.

          Haha Daniel Paris o magsjuka…sattteee😳

      Är det nån som vet vilken av lederna de gick, alltså den som ”alla” tar eller den svårare med typ klättring?

      Verkar supergullig faktiskt. Vid första anblick trodde jag inte skulle vara så varm och rolig och härlig

        Tycker också hon verkar så varm å jordnära

        Därför ja inte förstår varför hon umgås med Karen Qvist.

        Och jag visste inte hon var med i love island innan någon kommenterade det här. Otippat tycker jg

          Fast hon var supergullig i love island. Inte alls en typisk dokusåpa-tjej. Hon vann ju tillochmed och de var det enda paret som höll ihop efteråt, de var tillsammans flera år 😊

            Och de andra paren var så sura och tyckte inte hon förtjänade att vinna för att hon och Jakob hittade varandra sent i programmet. Men tittarna älskade dem 😍 Och de andra paren som tyckte de var mer kära pga de varit ett par sedan starten och förtjänade vinsten mer gjorde slut typ direkt efter programmet 😂

      Jag har gillat Viktoria sen jag såg henne i love island. Tycker hon är riktigt härlig 😊

        Jahaaaa är det därför hon är ” känd ”

        Jag har inte fattat det. Hon känns inte som den typen av tjej?

        Jag fick upp ögonen för henne via Qvist

          Ja hon la vann love island 2018. Minns hur sura andra deltagare blev, men det var typ enda förhållandet som höll i flera år 😅

          Hon är inte den typen av tjej, men love island var väldigt oskyldigt på den tiden. Det var ju inte alls som typ ph.

      Hon verkar gullig men hennes överdrivna användning av filter är rätt extrem. Blev helt chockad när hon va med i uppdrag granskning nyligen, kände inte igen henne faktiskt.

      Hennes läppar blir bara större och större..

        Inget jag märkt av, men so what? Hon verkar himla gullig ändå. Finns ingen anledning att ogilla någon bara för personen fyllt sina läppar 🤦🏻‍♀️

    Sanna Bråding, undrar om hon reflekterar över CA eller om hon bara tycker hon har en ”skön stil”

      På tal om det, vilken flunsa tycker ni begår flest CA-brott? Minns en diskussion för ett tag sedan att LD begick CA då hon har buddha-statyer hemma haha

        Tanby klara.

        Är så uppenbart att hon alltid glorifierat den mörka livsstilen å alltid velat ha en mixed baby men ingen verkar våga prata om det?

          Men snälla vad sjukt att ens skriva så. Hur kan man ens komma på tanken. Känns som att det vilar en rasism under alla dessa kommentarer om henne och hennes baby.

      Får känslan av att hon bara tycker hon är en skön typ

      Tror inte hon reflekterar alls. Hon döpte sitt svarta barn till blakke bee. Innan andra påpekade och hon då ändrade hon namnet.

        Det namnet godkändes inte, därför fick hon välja ett annat.

      CA är en jättebra slags lins att betrakta samhället genom så vi bättre kan förstå andras perspektiv, belysa problematiska företeelser, få ett bättre historisk perspektiv och lära oss av våra tidigare misstag (som samhälle) för att bli bättre. Men CA är rätt skit att använda för att analysera hur en individ väljer att uttrycka sin personliga stil. CA kan extremt sällan ”begås” av en individ, det handlar ju liksom främst om hur vi som samhälle avvisar diverse uttryck när det kommer från en viss grupp vs. omfamnar samma uttryck när det kommer från en annan grupp. Blir därför liksom helt orimligt att slänga skit på individer som väljer att ha vissa slags frisyrer, eller använda vissa slags kläder, om de använder det genuint för att de gillar det och känner att det uttrycker vem dem är. Det är inte de individerna som orsakar att CA är ett problem, det är på en mycket bredare nivå.

      Hon älskar väl afrikanska män så hon ser väl sig som heders-mörkhyad vid detta laget när hon har barn som är mixade med…

      måste googla CA… 🙈har sanna döpt om unge från blakkie?

        Skatteverket godkände inte namnet. De avslog det med hänvisning till att det kunde väcka anstöt..

          Det blev Lackie istället va?

    Ska resa kommande veckan och är flygrädd. Är nojig att jag ska spy eller kollapsa eller nånting. Jag har fått ut lugnande från en läkare men är ändå nervös över att nåt kommer hända trots medicin i kroppen. Vill försöka peppa mig och så men jag lyckas ej.

      När jag får ångest och tror att jag ska tex spy då brukar jag tänka ” Det är okay om jag spyr, om det händer så händer det” har inte spytt än tack och lov. Brukar ha med två avfallspåsar i väskan och det är lite av en trygghet.
      *kram*

        Tack för svar. Bra tips med avfallspåsar. Får testa det. 😁
        Ska flyga i 4 h och får hela tiden känslan att för minsta lilla så kommer jag känna panik eller inte känna mig trygg osv. Hoppas medicinen får mig att sova hela resan. Ska flyga tidigt på morgonen.

        Så tänker jag med. Händer det något är det ok. Man är inte mer änn människa.

      Min bror är pilot, han har X antal flygtimmar per år och har aldrig varit med om någon flygolycka. Så det är otroligt ovanligt att något skulle hända! Farligare att åka bil tex.

        Nähä

        Rädslan grundar sig tyvärr inte i dålig koll på statistiken och den låga risken, tvärtom brukar folk som är flygrädda ha väldigt bra koll på det. Det är saker som klaustrofobi, kontrollförlust och en ovan situation som ställer till det. Så tyvärr behövs ofta KBT, antingen med hjälp av psykolog eller som eget projekt, för att komma över det.

      Jag har väldigt mycket ångest inför massa saker och flyg är en utav dom. Det kommer gå bra, du kommer komma fram. Lugnande medicin fungerar, det kommer verkligen att ta bort det värsta. Och, om du svimmar eller spyr, då händer det. Ingen katastrof, folk gör det hela tiden. Men tips, om du känner att oron skenar, fokusera på andningen (googla andas i fyrkant), tänk på rädslan som en våg, den kommer, sköljer över och försvinner. Streta inte emot utan försök bara ”följa med känslan”. För panik går alltid över och ofta rätt fort, det är aldrig en konstant känsla.

        Jag har övat med andra resor åren innan, Åkt kryssning. Åkt roadtrip med min man och syskon till Danmark, åkt färjan till Gotland. Alla dessa gånger har det gått bra förutom att känt lite spänningshuvudvärk. Men just denna resa som jag ska göra nästa vecka har jag blivit så stressad inför. Visste ej att det skulle bli så illa med mina känslor. 😜😬

        Era svar har hjälpt mycket. 🙂

          Ja känslor är som känslor är. Det positiva är att det är stor chans att den värsta rädslan du upplever är just nu, det blir inte jobbigare än såhär. Det är ofta så att man skrämmer upp sig innan med diverse ”tänk om jag..” katastrofer och sedan när du väl sitter där så är det inte alls så hemskt som du föreställt dig.

          Jag var så orolig att jag skulle få en panikattack när jag skulle flyga. Hoppades att jag skulle få sitta bredvid någon lugn person som flugit ofta. Till min fasa så hamnade jag bredvid en person som uppvisade alla tecken på extrem rädsla. Vet du vad som hände? Jag blev så fokuserad på hans stress så innan jag visste ordet av så hade vi lyft och flugit ett bra tag.
          Det kommer att gå bra för dig 😄

            Haha tänker bara på scenen i Bridesmaids när jag läste detta! När hon som redan är väldigt flygrädd hamnar bredvid kvinnan som är exakt likadan 🤣

          Senast jag flög var jag gravid, då hade jag som mantra att jag aldrig hade utsatt mitt barn i magen för fara om jag verkligen trodde att nåt skulle hända när jag flög. Kommer försöka tänka på liknande sätt nästa gång, inte tillåta katastroftankarna att få fäste från början.

      Vad är det för lugnande du fått? Benso?
      Om du är ovan vid att ta benso så lan jag lova dig till 100% att de kommer funka och du kommer va mkt mkt lugnare än du tror.

        Atarax. 2-3 st 2 h innan jag ska flyga.

          Om du inte har provat Atarax innan rekommenderar jag att du gör det. På 2-3 stycken hade jag varit totaldäckad i två dygn och bakis i en vecka.

            Instämmer verkligen. Fick det utskrivet för ångest och det funkade ju i den mån att jag blev så himla trött och sov massa att jag inte kunde vara medveten om ångest, men var inte direkt funktionell.

              Samma här. Fick det som ångestdämpande mot grov ångest i flera år daglig dos 6 tabletter och sov 36 timmar en gång

            Jag tycker också du ska testa! För att se om du ens får effekt. Det enda som funkar på mig är benso. Tog en hel karta Atarax i ren desperation för många år sedan – kände ingen effekt alls.

              Har tagit atarax förut. Har dock tagit 2 st högst. Ofta bara 1. Så att jag nu ska testa 3 st blir lite intressant att se hur det blir. Har känt mig typ både trött och hög av atarax med bara 1 tablett i kroppen. Men har tagit det förut när jag har mått väldigt bra och inte känt av tabletten så mycket. För mig spelar det inte så stor roll om jag blir för trött dagarna efter. Ska bara hänga på stranden.

              Så sjukt. Jag kan somna stående på en halv Atarax. Om jag inte kan sova tar jag 1/4 tablett, men måste ta den tidigt på kvällen för annars kommer jag aldrig upp ur sängen på morgonen.

              ja jag tog 3 st till o med men fan va pigg jag var o kändes inte att ångesten försvann. oxascand är bättre men det ger ju tyvärr ångest samtidigt som den tillfälligt tar bort den en gör en trött o däckad.

                Min brors fru gjorde gastroskopi och var livrädd för undersökningen, så fick hon 2 atarax från mig. Hon vart så lugn och nästan däckad av medicinen att hon knappt kände av undersökningen. Hon minns knappt den dagen. Hände för några år sen. Så ganska intressant hur atarax funkar på olika folk. Jag kan ju bli hög av 2 atarax. 🤣

                  Jobbigt om man snetänder på benzo och går loss på
                  Planet 😂😝

              hel karta 🤣ska fan testa..

            jag känner ingen trötthet alls av två attarax. tog till och med på jobbet.. så alla blir inte trötta.

              Det är ju därför man ska testa innan. Som folk här rekommenderar.

          Men atarax blir man ju jättetrött av.

          JA testa innan! Jag blir lojj på 1 tablett, totalt däckad av 2!

          Vården alltså. Använder antihistaminer som lugnande. Man blir som alla skriver aptrött och sover som en klubbad.

            Ja, och det fungerar bra för många i rätt situationer. Är man till exempel flygrädd kan det vara rätt optimalt att bli trött och dåsa till. Är det mer långsiktig behandling är ssri/terapi såklart bättre men det är ju inte alltid görbart för en resa. Sen finns ju benso men det är mer sistahandsalternativet om inget annat fungerar och akut lindring behövs, det är inte bra att vänja sig vid den kryckan.

              Sant, men samtidigt så anser jag personligen att Ett sånt piller som verkligen funkar är bättre vid ett tillfälle än något som inte slår på ångesten per se. På mej funkar det noll på ångest med antihistaminer. Blir bara trött grinig och hungrig. Ingen bra kombo vid resa.

      När/om jag blir stressad eller orolig brukar jag titta på flygvärdinnorna. Så länge de ser lugna ut, och även är uppe och går, tänker jag att det är lugnt. Vare sig det stämmer eller ej så gör det mig lugnare.

        Jag också – tänker om planet är på väg och krascha inte sjutton kränger flygvärdinnorna snacks då..

        Detta! Har aldrig varit flygrädd, men när jag flög i fredags från Spanien och det var turbulens under typ halva flygturen var jag inte lika kaxig .. var dessutom ett riktigt sunkigt flygbolag (smartlynx för SAS). Så ja, flygvärdinnorna borde kunna skvallra om man bör vara orolig eller ej.

      Min systerson spydde inför landning. Han hann rycka fram den där påsen som brukar finnas vid stolsryggen. Lite chokad men gick ändå bra under omständigheterna. Händer det så händer det, som någon skrev.

    Jag är så fascinerad av border collien. Är det någon här som har en sådan ras? Är inte ute efter att köpa, bara rent allmänt intresserad av diverse raser. Hur ser en typisk dag ut för er med rasen träningsmässigt?

      Jag har en äldre BC. Han är såpass lugn nu eftersom han är äldre och har gärna vilodagar, han är faktiskt ganska lat hemma. Det märks absolut skillnad när vi är ute tillsammans med andra hundar, när andra hundar blir trötta av ett par timmar promenad med luktande, lite träning, kanske lite bollkastande och lek så är han alltid redo på mer. Hans energi tar inte slut helt enkelt, vi kan traska på flera mil eller kasta boll en hel dag. Han blir märkbart trött av träning snarare än av bollek, han äter all sin mat via aktivitetsleksaker eller träning. Han är den smartaste hunden jag har träffat och lär sig nya trick på 2-3 försök ofta, men det krävs lite mer för att de ska sitta med ett enkelt kommando såklart. Han är lite nervig men inte så farligt. Intressant nog NOLL intresse för vallning, han är lite rädd för får. Han är inte så vass som många bc utan känns mer som en sällskapshund, väldigt social med andra hundar vilket inte är så vanligt. Älskar honom mer än något annat men skulle aldrig skaffa en bc igen och skulle aldrig rekommendera en till någon som inte vallar/tränar på seriös nivå. Inte ens en bc-blandning skulle jag rekommendera eller skaffa.

      Jag har en!
      Jag har även många vänner med BC eftersom jag håller på med hundsport där det är många BC’s.
      Smarta hundar men dom lär sig dumma saker lika snabbt som bra saker. Måste bli stimulerade , med våran så går det inte att trötta ut honom med promenader, han kan gå i timmar. Vi går en lång promenad om dagen + en liten på kvällen och sen så tränar vi (Agility) 3 gånger i veckan. Sen så gör vi alltid minst 2 andra aktivitet per dag , träna tricks eller annan lek som tillexempel söka efter saker utomhus eller inomhus.
      Min erfarenhet är att det är en utmanade balans mellan att ge nog stimulering och ge för mycket , BC’s blir lätt över stimulerade och går upp i varv, och som sagt svårt att ”trötta ut” dom med endast fysisk aktivitet , dom mest ”balanserade” BC’s jag mött har ett jobb/hobby , inte nödvändigtvis vallning men något annat typ Agility/lydnad etc.
      Har även sett folk som skaffar dom som endast husdjur och inser man inte hur mycket mental stimulans rasen behöver så kan det gå illa , en under stimulerad BC hittar egna sätt att underhålla sig på… viktigt att även socialisera dom när dom är valpar , speciellt med trafik och miljöer där det händer mycket eftersom dom har en tendens att gå upp i varv om det är för mycket runt dom som dom inte kan kontrollera . Men det är den bästa rasen (enligt mig haha) och ser man till att dom har vad dom behöver (stimulans) så är dom fantastiska livskamrater

    *fuldansen*

    vanadisbadet i Stockholm. värt ett besök? temp i vattnet?

    Tycker hon är så pinsam när hon säger nått *tokigt* och ska skratta som att hon precis kom på att hon sa något crazy~ och hålla sig för munnen och avhahjejejjejhehehehhehehe mitt pisseprov i handen oj oj höhöh ZZZZZZZ

      Det är inte S som gjort gbp, utan en annan knäpp vän till HT. Hon blev gravid typ 7 veckor efter sin gbp… Vilket geni.

    SL?

    Vem är SL?

      S**a L*g*m

    Om hon gillar dom så är det väl inget konstigt att använda dom ofta? brukar också använda mina favorittights flera gånger i veckan 😊

      Jag har haft samma byxor hela sommaren förutom en eller två dagar max när jag hade shorts. Världens skönaste och finaste byxa. Vägrar ha annat 😅

    Varför säger folk att de bor i Sthlm när de i själva verket bor typ i Huddinge, Sigtuna, Sundbyberg, Värmdö osv?? Det är ju helt andra orter och inte olika stadsdelar? Säger alla som bor i Stockholms län att man bor i Sthlm? Funkar ju inte så med något annat län mig veterligen. 😅
    Förklara gärna för en lantis

      För att ingen vet vart diverse små städer ligger så lättare att säga typ Stockholms län. Det blir faktisk relevant ibland, jag bor utanför Stockholm men i länet. När jag skulle föda hade jag typ 6 olika förlossningar att välja på. Sen åker man ofta in till Stockholm så Stockholm känns väldigt nära.

      Enkelhet mest tror jag. Jag växte upp i en mindre stad i Dalarna, pratar jag med någon som inte är ifrån Dalarna eller närliggande städer utanför Dalarna och jag får frågan varifrån jag kommer så brukar jag ofta svara ”Dalarna” för gör ingen skillnad för personen jag pratar med. De som vet Dalarna bättre och vill vet specifikt varifrån brukar oftast ställa följdfrågor.

      När tänker du att det är okej att säga att man bor i Stockholm då? Om man bor innanför tullarna?

        Tänker typ att man säger den staden som man har som postort eftersom det är där man faktiskt bor 😅
        Bodde i Norrtälje när jag var yngre och sa aldrig att jag bodde i Stockholm trots att man menade Stockholm stad när man sa att man skulle gå på stan eller att närmsta ”riktiga” sjukhus var Danderyd.

          Men norrtälje är ju en lång bussresa till Stockholm. Medan andra orter som diskuteras är några tunnelbanestation som skiljer.

            Till Värmdö är det också en rätt lång bussresa och de tvekar ju inte på att säga att de bor i Sthlm

              Hur pratar folk från Värmdö i förhållande till folk från Norrtälje? There you go 🌝

          Fast nej. Jag bor i Gubbängen, med postort Enskede i stadsdelsområde Farsta, stadsområde söderort. Pratar jag med en främling som jag nyss träffat skulle jag aldrig säga något annat än, japp jag bor i Stockholm.

            Kommun: Stockholm.

              Jo men det man ska säga enligt Anni är postort, inte kommun.

                Eli (alltså ts), inte Anni. Sorry!

          Nu är ju inte tex Huddinge en stad. Det är en kommun I sthlm.

      Det är ju ändå att klassa som närförorter? Man lever och verkar förmodligen i ”Stockholm stad”. Träffar jag någon utifrån så svarar jag alltid att jag bor i Sthlm. Träffar jag en stockholmare som frågar vart man bor svarar jag orten. Men tycker verkligen inte att det är konstigt att man drar till ”Stockholm” som generellt. Varför ska man behöva specificera sig? Jag är inte ursprungligen från Stockholm men om någon undrar vart jag kommer ifrån svarar jag likadant ”Norrland” och namnger inte specifikt staden då jag inte tycker att det behöver vara relevant

        Norrland är ju dock ca två tredjedelar av hela landet så det blir ju mycket mindre specifikt. Om vi ska vara såna.

        Svarar du ”Norrland”? Inte ens landskapet ditt?

        Varför inte bara säga ”strax utanför Sthlm”? Behöver ju inte specificera vilken förort

          Eller så säger man bara Stockholm, spelar väl ingen roll 😂 det är väl en vanesak helt enkelt.

      Tycker tvärtom är mer störigt ”jag bor på Lidingöööööö” nej du bor i Stockholm.

        Det är bara nyinflyttade som säger ”på Lidingö” och pratar om det mycket och gärna. Vi som är uppväxta i Lidingö tenderar att säga att vi är från Stockholm när någon undrar. Om man pratar med någon annan från Sthlm så specificerar man…om sånt kommer på tal. Varför stör du dig på var personer bor? Ditt inlägg doftar mindervärdeskomplex.

        Bor i Skåne pga. mina studier och det är löjligt hur osäkra en del blir så fort de hör namnet på vissa ställen. Från glad och intresserad till ”jaha då är du sån som ser ner på andra för du är finare”. Ett väldigt speciellt sätt att bemöta andra på, utan att känna personen. Förra helgen hälsade jag på en kursares familj på Rosengård. Deras familj var trevlig och bjöd på toppengod libanesisk mat. Mina föräldrar svängde också förbi, på väg hem från Österlen. Det var ett fint möte med många fina personer och härliga samtal. Blev dock kallad ”snygg suedi” en gång under visiten, men det kan man ju överleva.

          Ok humble brag

          Och ditt inlägg doftar överlägsenhet, ingen människa som ser andra, oavsett ekonomisk status och bakgrund, som jämlikar skulle helt opåkallat utan att någon frågat använda att de umgåtts med en person/dens familj och haft en trevlig kväll som en argument för att de är en bra människa. Du ser din kompis och hens familj som ”lägre” än er och att ni är så duktiga och öppensinnade som hade trevligt med dom ändå.

            VERKLIGEN! Usch

            Ja! Precis så.

          Så ett fint möte skedde mellan några som semestrade i Skåne och några som bodde i Skåne. Hänger det ihop med vad ts skriver om? 😁

            Ts föräldrar är ju rika och semestrade inte precis i särskilt utsatt område 🤷🏽‍♀️ men så otroligt stort av dem att ta i detta fattiga folk. OBS relevant info att ts berättade att det var just rosengård och inte Malmö. Verkligen humble brag

              Skärp er! Det är våra vänner. Ni visar bara era egna fördomar. Jag ville belysa det som trådstartaren nämnde, genom att utveckla ett felaktigt resonemang och visa att det inte stämmer! Ni vet ingenting om min familjs människosyn, ni dömer utifrån er brist på insikt, utifrån era föreställningar om hur personer är rent generellt i Lidingö. Dessutom brukar min väns föräldrar numera bo hos mina föräldrar när de hälsar på sina släktingar i Södertälje. Det är ni som lägger in föraktet och att det är ett uttryck för skryt. Min vardag är mitt liv- inte skryt!

              Hade ni läst ordentligt så hade ni förstått varför just det svaret kom. Tydligen är det fritt fram att störa sig och läsa in saker och överdriva och skriva ”Lidingööö” och visa ett förakt. Fundera i stället på varför ni godkänner det föraktet och håller med! Ingen väljer sin uppväxt. Inte jag och inte ni heller.

      1. Eftersom många som bor i kranskommuner arbetar innanför tullarna och att det känns som att kranskommunerna och Stockholms stad är en och samma stad.

      2. För att det inte är självklart att alla har hört talas om Stockholms olika förorter.

      För att det räknas som stor-Stockholm. Kranskommuner till Stockholm. Många kommuner är ju också väldigt små geografiskt

      Jag bor i postort Hägersten, vilket är Stockholm. Vilket får jag säga?

      Huddinge som exempel ingår ju till största delen i tätort Stockholm. Norrtälje är en helt egen tätort så bor man där säger man såklart inte att man bor i Stockholm.

        Hägersten är en stadsdel i Stockholms stad. Huddinge är en egen kommun. Så du bor i Stockholm. Någon som bor i Huddinge gör det inte.

          Inte i Stockholms stad/kommun nej men i Storstockholm.

          Enligt ts ska man säga postort, vilket då blir Hägersten för mig. Därav frågan.

          Huddinge tillhör tätort Stockholm, alltså Stockholm även det.

        Har inget med postort eller tätort att göra. Bor du i Stockholms kommun bor du i Stockholm. Bor du i Huddinge kommun bor du i Huddinge. Enkelt.

          Och om man bor i tätort Stockholm?

            Då bor man i den tätorten

          Inte när man pratar med en ickestockholmare 🙂

      Sumpan ligger mycket mer centralt än många delar av Stockholms stad, även om det är en egen kommun. Kanske det kan vara en förklaring?

      Huddinge samt Sundbyberg har 15 min till Stockholms T-centralen med pendeltåget. Är helt rimligt att säga att man då bor i Sthlm, gäsp och tyst ❤️

        Varför är det så viktigt att tala om var man bor i Stockholm.Så länge du har en lägenhet som du trivs i, och faktiskt bor i, var nöjda alla ni som bor ngn stans.

        Håller inte med. Sundbyberg och Huddinge är egna kommuner, så om du säger att du bor i Stockholm blir det ju fel. Kan förstå om du säger det till någon som bor i en helt annan del av landet och som inte har koll på var Sundbyberg eller Huddinge ligger.

          Men vad spelar det för roll att det tekniskt sett blir fel? I sammanhang där det faktiskt har någon betydelse att det är tydligt var exakt man bor så tror jag det är uppenbart och folk därför svarar så detaljerat som situationen kräver.

          Om man jobbar sig i Stockholms län/Stockholm tätort och någon på jobbet frågar var du bor så svarar du ju inte Stockholm oavsett var du bor och även om Stockholm är din kommun. Du är mer specifik för sammanhanget är tydligt att alla bor ”i Stockholm” och vet Stockholm.

          Är du på ett bröllop i Borås och de du pratar med är från närområdet och här och där i Sverige, och någon frågar var du bor så kan du säga Stockholm. De flesta är intresserade av mer än så, och är de det kommer de fråga mer.

            De flesta är inte intresserade av mer detaljerat än så, skulle det stå. Men är de det, så kommer de ställa följdfrågor.

        Sundbyberg-centralen tar max sju minuter med pendeln

      Sundbyberg är 10 min från T-centralen, det räkna inte du som Stockholm? 🙄

        Spelar väl ingen roll hur långt det är till T-centralen om det fortfarande är en egen stad/ort. Jag skulle aldrig få för mig att säga att jag bor i en annan stad för att det är si och så långt dit från min egentliga bostadsort 😂
        Eller för den delen med vissas logik säga att jag bor i staden jag jobbar i för att jag vistas där 40 h i veckan 😂

        Låter så löjligt att säga att man bor i Sthlm när man inte gör det, som att man såå gärna vill bo i huvudstaden men vågar inte erkänna att man inte har råd 🩷

          Tro det eller ej, inte alla vill bo i Stockholm, även om de har råd. Bor själv på Kungsholmen, men kan förstå de som prioriterar annorlunda. Så har inte nödvändigtvis med ekonomi att göra.

        Handlar inte om avstånd. Farsta tar 20 min med tunnelbana men är fortfarande Stockholm eftersom det är en stadsdel i Stockholms stad. Sundbyberg är en egen kommun.

      Jag svarar helt olika beroende på vad jag tror att den som frågar undrar över. Är det något som frågar utomlands så är Stockholm ett helt rimligt svar, är det någon i Sverige så är ”strax utanför Stockholm” ett lagom svar och är det någon i Stockholm så kan jag svara söderort eller mer exakt. De flesta av oss som bor i länet men inte i Stockholm stad bor ju knappast på en postadress som vi förväntar oss att folk ska veta var det ligger. De är liksom inte städer i egen rätt som Falun och Mora är.

      Filk som tex bor i Mölndal, Kungälv, Kungsbacka, Lerum, Landvetter, Älvängen, Stenungsund och på Tjörn, säger ofta att de bor i Göteborg.

        Och det är jag tacksam för eftersom jag inte helt säkert skulle placera de orterna rätt på en blindkarta. Älvängen? Hade aldrig ens sett det namnet förut😊

        Verkligen? Känner jag inte alls igen. Alla är ju egna kommuner

          Det är väl det som Anonym 22:59 menar; att det är egna kommuner och ändå säger (en del av) deras invånare att de bor i Göteborg. Vilket är något som jag också känner igen.

        Jag bor i Landvetter, och skulle aldrig säga att jag bor i Göteborg, säger alltid att jag bor ”strax utanför”. Det är ju trots allt ca 10 min med bil in till stan, och en helt annan kommun.

          10 min är ju ingenting 😂

      Minns när jag bodde på Kungsholmen och mina kompisar från Sumpan hälsade på. Jag sa alltid ”ska vi åka in till stan?” Dom bara- men du bor ju i stan? För mig var det själva citykärnan som var stan för mig😊

      De är ju som förorter till Stockholm, därav en del av Stockholm. Så säger man helt enkelt. Däremot om man pratar med någon i Stockholm specificerar man ju exakt var man bor, till exempel Vasastan eller Sumpan.
      Norrtälje är en egen stad. Kanske är allt detta inte helt logiskt men har man växt upp här så vet man.

      Jisses vilken jätteproblem. Huddinge, Sigtuna, Sundbyberg, Värmdö är inte orter, det är egna kommuner. Jag kan mycket väl förstå att man säger Stockholm till en lantis men specificerar till en stockholmare. Själv säger jag kommunnamnet eftersom just den delen i kommunen där jag bor är mindre välbekant. Är jag utomlands säger jag Stockholm. Förstår inte riktigt frågan, på vilket sätt skulle man göra fel? Exemplet med Dalarna är alldeles utmärkt, så skulle en gotlänning också svara. Vill man veta mer var på Gotland går man vidare med det. Och så kan vi också sluta säga orten när vi menar förort. En ort är inte detsamma som förort. Vakta språket.

        Språket utvecklas hela tiden. Det behöver inte vaktas.

          En förort och en ort är inte samma sak, har ingenting med utveckling att göra. Om jag tycker att vi ska vårda vårt språk och du inte tycker det så tycker vi olika. Jag vill inte att ord förlorar sin betydelse.

            ”Orten” är ett relativt nytt begrepp i svenskan, och det syftar på vissa typer av förorter. Se där, en ny betydelse av ordet ”ort”.

            Den gamla betydelsen finns kvar, och det går att avgöra vilken ”ort” det handlar om utifrån sammanhanget.

            Och därmed har vårt rika språk fått ännu ett ord och blivit ännu rikare!

    Malmöfestivalen!
    Vad ser ni framemot eller planerar att göra/titta på? Min favorit är alltid maten, haha. Funderar på att se Ikona Pop och kanske Anna Ternheim.

      Har inte varit där på flera år, men I pr bokade vi hotell lördag-söndag. Så peppad och så har jag fått typ.. ischias (?)! Minns de thailändska vårrullarna från förr, ser fram emot maten och Måns, Benjamin, Rix FN… Hoppas jag mår bättre så att vi kommer iväg!

      Gun, Gun, Guuunnn!!??

    Vem och vad är ryktet?

      Ett rykte som inte får diskuteras här.

    Hade du inget annat att störa dig på idag än vilka byxor någon har på sig?

      Har stört mig länge, idag var det tvunget att få komma ut.

    Precis kommit hem från solsemester och just nu är tanken så slående- hur jag är så otroligt självkritisk och ogärna ens är med på bild längre.
    Pojkvännen vill ta semesterbilder på mig och jag tittar bort, han vill ta en selfie med oss två men det enda jag tänker är ”gud vad ful jag är”.
    Det jag ser är mitt risiga hår, mina finnar i ansiktet, att jag borde haft finare kläder, att jag är så blek och att jag borde gå ner i vikt, medan han är jättefin på varje bild (iaf såklart i mina ögon).
    Såklart man kan göra en glow up, typ gå till frisören, börja träna osv. men emellanåt är det så dränerande att tycka så illa om sitt utseende.
    ”Varför kan jag inte se ut som hon där”, ”tänk om han någonsin börjar se mig på samma sätt som jag själv och lämnar mig för någon som ser bättre ut”.
    Visst, en bra dag när jag är ”fixad” (och inte svettas ihjäl) så kan jag tycka att jag ser rätt så bra ut, men allt däremellan är tid jag önskar jag såg ut som ”någon annan”.
    Förstår självklart att detta är en vanlig tanke hos många och att jag inte är ensam, ville bara skriva av mig 💗

      Jag känner samma sak och avskyr att vara med på bild. Men så hittade jag gamla bilder på mig själv. Jag vet att jag hatade mitt utseende så himla mycket även då, men nu ser jag bara en söt tjej på bilderna. Har även upptäckt att det är väldigt roligt att ha bilder på sig själv och sin partner genom åren.

      Min poäng är att vi inte är så fula som vi tror och att det är kul att ha bilderna sen.

        (TS) Tack för svar! Det stämmer ju faktiskt ibland, jag själv kan också kolla tillbaka på bilder som jag då tyckte var ”fula”- men nu inte ser samma problem i 🌸

        tycker min fd partner är skitful när jag ser bilderna. kan inte förstå hur jag tyckte han va attraktiv 🤣
        men kidsen är supergulliga.

      ”Förstår självklart att detta är en vanlig tanke hos många” – Tror faktiskt inte att det, självklart, är en vanlig tanke hos många.

      Du borde jobba på din självkänsla och att du duger som du är!

      Usch vad jag blir ledsen men känner även igen mig. Därför det är så viktigt tycker jag att bråka emot dessa sjuka ideal och sketfiltrade bilder vi matas med på soc media. För människor mest ser inte ut som en plastdocka men vi börjar tro att det är normen.
      Du är fin som du är. ❤️

      Mitt absolut bästa tips för detta är att tvinga sig själv att ”gilla” vara med på bild. Visst alla bilder av mig där jag ”postar” för kameran blir inte fina, men om jag halvt tittar bort, pratar samtidigt eller gör en ful min blir det en garanterat dålig bild och då späs ju motviljan på. Ett par konkreta tips:
      1. Titta direkt i kameran, sträck på dig, vinkla ner hakan lite och le med tänderna,
      eller 2. titta helt enkelt på något annat. Om du tar en selfie med din pojkvän tex, pussa honom på kinden istället för att titta in i kameran! Tar han bild på dig när ni sitter på middag, luta hakan mot handen och titta åt sidan.
      3. Kolla på bilden direkt efter den är tagen och ta en till om du inte är nöjd! Så trist att komma hem med en massa bilder och så blev ingen bra för att man råkade göra nåt konstigt som kom med på prick alla bilder. Ta om så många gånger du behöver, i början blir det fler ggr men sen kommer du få in vanan.

        Den här tjejen på yt gör väldigt mkt content på selfie och fotoidéer, kan ju vara värt att kolla in (hon är ofc megavacker men mkt funkar även för oss vanligast): https://youtube.com/shorts/21VeuVpcJwE?feature=share

        Kom även på ett till tips, låt din kille ta bilder på dig där du är väldigt långt ifrån, så det är 90 procent bakgrund och så är du väldigt liten, kanske mitt i ett steg eller bakifrån längst ner i bilden, inspo: https://www.instagram.com/reel/CtVHGgcJmn4/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

      Känner samma! Vad på uteservering ikväll med några kompisar, kände mig helt snygg när jag gick dit. Sedan var det någon som ville ta en gruppbild och så var kvällen förstörd. Jag har inga problem med mitt utseende i spegeln. Men när jag ser en bild vill jag bara gråta. Känns som att jag inte sett en gruppbild de senaste åren där jag inte helt objektivt varit den fulaste. Ibland är jag helt okej med det och tänker att man inte måste vara snygg. Men ibland blir jag avundsjuk på snygga mänskor när jag tänker på vilken fördel de har i livet. Kan nästan bli lite avundsjuk när kompisar klagar över att de blivit raggade på av killar de inte vill ha uppmärksamhet av för jag hade typ uppskattat att nån gång i mitt liv bli lite objektifierad. Förbjuden tanke, men så kan jag känna ibland. Jag är inte jättesmal och fit, men det är inte ens det som är problemet, utan bara att mitt ansikte inte har ett enda attribut som är klassiskt snyggt. Så jag känner med dig!

    Har S.l också gjort en gastric bypass?

    Tycker det enda hon och HT håller på med är mat på sina konton.

    Kanske inte så konstigt då.

    Jag är ny följare av båda.

    Jag har verkligen haft en dag full med ångestkänslor, har känt av ångest, känt mig orolig och typ att det kryper i kroppen.
    Har provat med så många saker, har städat, sett på en favoritserie, tagit en tupplur, ritade en sväng, lagade en extra god middag, tog en promenad, tog en dusch men verkligen ingenting hjälper idag

    Vet inte riktigt vad jag ville komma med detta utan behöver nog mest skriva av mig

      Hoppas du mår bättre snart! Jag har mått ungefär lika men vet varför. Då är det enklare att acceptera

      Samma här, vissa dagar bara skaver. Imorgon är en annan dag 💚

      du har försökt distrahera att bryta. stanna i ångesten och gör inget. den klingar av. tar ca 40-45 min för en våg.
      om, du stannar så tar den, slut efter ca 1 timma. det är min sommarläxa fr min psykolog ❤️

    Kan vi prata om Emilias samarbete med Anyfin? Är det den nivån som krävs för att företag ska betala?

      Jag har inte sett hennes samarbete med dem. Vill du utveckla? Hur låg nivå är det ens möjligt att göra det på typ?

        Exakt, lägstanivån är så låg så jag överhuvudtaget inte kan förstå hur något företag kan välja att betala för det. Men det kanske räcker med att en influenser typ nämner ett företag nuförtiden..? Men det blir ju pinsamt…

          Fast nu svarar du inte riktigt på frågan och utgår endast efter din personliga åsikt 🙂

          Och extra roligt att du liksom försöker låtsas att kommentaren höll med dig fast personen uppenbarligen inte ens sett samarbetet 😂😂😂

    Jag plussade igår! Det är mitt första barn så jag har dålig koll på typ allt. Vad får jag inte äta/göra/dricka nu?! Alkohol, nikotin och droger förstår jag såklart men vad mer?

      Är det ost man inte får äta? Eller har jag fattat det helt fel?

        Vissa typer av ost ska man inte äta har jag lyckats googla fram!

          Lisa
          Tack för infon!!
          Då var jag inte helt fel ute.

      Brukar stå ganska utförligt och bra på Livsmedelsverket 🙂 Sen tänker jag bara: sunt förnuft! Lev ditt liv som innan så länge du mår bra.

      Och grattis! ❤️

      Grattis till bebis! Men alltså sånna här frågor, allt står en googling bort? Kaffe/te i begränsade mängder pga koffeinet, vissa sorters ostar, inget rött kött eller chark tex. Men finns undantag så google is your best friend

        Jag har googlat massor men tänkte om det fanns lite mer tips här ❤️

          I all välmening, läs på Livsmedelverket och 1177 istället för att fråga främlingar på nätet som kan vara vem som helst och säga vem som helst. Man riskerar att få väldigt felaktig information.

        Vad är det för dumheter att hon inte skulle få äta rött kött?! Kött och inälvor är bland det bästa du kan äta, gravid eller inte!

          Googla toxoplasma

          De menar inte kategorin ”rött kött” utan att köttet måste vara genomstekt, inte rosa/rött inuti.

            Jag vet, folk är ju helt efterblivna.

      Grattis! Mitt tips är att du håller dig till en källa, gärna livsmedelsverket vad gäller mat/dryck. Det finns massor av flummiga sidor som sprider skitsnack där ute, typ att man inte kan simma, måla naglarna, eller äta pommes när man är gravid. 😉
      Blir jag osäker så googlar jag alltid t.ex. ”torskrygg gravid” och får upp livsmedelsverkets svar oftast. Väldigt smidigt.

      Grattis! Börja med folsyratabletter om du inte redan gjort det 🙂 Och sunt förnuft kommer du långt med!

      läs bara på 1177. och livsmedelsverket. skippa familjeliv mm
      sedan läser du på om försäkringskassan.
      alla kommer ge dej sååå mkt olika tips och ovälkomna råd. lyssna på din barnmorska och 1177❤️grattis!

      Ladda ner appen ”million dollar babies”, där kan man söka på olika livsmedel och så får man upp om man kan äta det eller inte. Superbra app tycker jag!

    Ni som bor i Göteborg – vad är viktigast för er? Att bo nära eller en bit utanför där det är lite lugnare? Jobbar på Hisingen/Volvo och funderar på att flytta till Kullavik. Just nu bor jag i Järnbrott och där vill jag inte bo. Men är rädd att tiden till & from jobbet är för besvärligt och långt.

      *från

      Inget svar men en fråga, varför vill du bluey från Järnbrott? 🙂

        *bort

        Jag trivs inte här. Och speciellt inte efter skjutningarna som hände i porten bredvid min.

          Absolut inte Kullavik, sjuka köer. Bättre med Torslanda närmare ju. Du måste tänka rätt sida bron.

            Bor i Onsala åh kör 158an dagligen 😝🙈
            Hade undvikit den till varje pris.

              Jag bor också i Onsala 😀 kör E6an in till jobbet i Gbg och det funkar bra. Men Torslanda är ju en bit till men samtidigt är det väl bättre att trivas där man bor för jobb byter man kanske.

            Jag har inget körkort heller så blir liksom kollektivt för mig.

      Jag hade prioriterat närheten då Volvo har stämpelklocka vilket hade gjort mig stressad att hinna i tid med så lång resväg.

        Som tur är slipper jag stämpelklockan haha

      Hade absolut tittat på typ Torslanda eller Säve ifall du vill bo i hus i lugnt område men inte vill lägga en evighet på pendla. Öckerö/Hönö har väl också många volvo-arbetare. Men då får man ju åka färjan och så förstås.

      Tror också på att prioritera rätt sida älven. Men tänker att du skulle märkt det om du bor i Järnbrott? Allt kaos över Älvsborgsbron vareviga somnar när den alltid ska lagas på nåt vänster?

      Kör på! Lite kö går alltid att undvika.
      Annars är rätt delar av Torslanda fint 🤍 skulle dock aldrig själv vilja bosätta mig i säve..

    Stör mig på att Klara och Alice i deras podd benämner deras vän Golli som psykolog när hon ej är utbildad till psykolog. De tjatar om gratis ”psykologtimme” och hon har lovat lyssnarna rabatt på terapi hos henne. Går man i terapi ska det tydligt framgå vad terapeuten har för utbildning. Om det dessutom stämmer att hon har fuskat på högskoleprovet är det ju ännu värre…
    Jag tycker också att det borde kännas märkligt för henne själv att kallas för något man inte är el har utbildning för.

      Vad har den där Golli för utbildning då?

      Men Golli själv skriver ju på sin IG att hon är ”socialpsychologist/psychotherapist”, så hon säger ju inte att hon är psykolog. Frän vad jag kan se har hon pluggat socialpsykologi på grundnivå och en professionell/yrkesmaster till psykoterapeut. Så det verkar ju stämma.

        I podden benämns hon som psykolog och hon säger inte emot. Att ha pluggat socialpsykologi el till psykoterapeut är ju något annat. Då borde hon ju vara tydlig med det. Det är skillnad att läsa enstaka kurser i ex socialpsykologi och läsa en 5 års lång utbildning + 1 års praktisk tjänstgöring. Psykolog är ju dessutom en skyddad titel.

          Men gå vidare i livet människa 😂😂

            Resonerar du likadant med läkartiteln? Att söka psykologhjälp kan vara lika mycket på liv och död som att uppsöka läkarvård. Rätt ska vara rätt när man pratar om dessa saker, för det handlar om människor och deras liv.

              Fast. Om man ska va legitimerad psykoterapeut så har man först en grundutbildning som kan va socionom, sjuksköterska, präst, psykolog etc. Därefter har du en psykoterapeutbildning vilket är en 3-årig påbyggnadsutbildning.
              Så om du är legitimerad psykoterapeut så har du liksom inte gått en grundkurs i socialpsykologi och en snabbkurs i psykoterapi.
              Däremot kan man ju kalla sig just terapeut efter en massa hittepå och skitutbildningar.
              Men just psykoterapeut är ett yrke med lång utbildning och legitimation.

                Enligt Mrkoll är hon psykoterapeut men varför är hon då inte noga med att benämna sig själv som det? Titlar inom vården ÄR viktigt. Är det lite coolare att bli omnämnd som psykolog? Det är ju en högre utbildning och varför reagerar hon inte när de kallar henne just psykolog? Oprofessionellt! Så himla oproffsigt överlag när folk inte är noga med titlar. Som förskollärare som i media gärna bli förskolepedagog, suck!

    Hon har ej gjort GBP..

    Ser nu att kommentarerna som skrevs om detta igår tagits bort så du får gärna ta bort detta Cam!

    Fick första barnet för ett par veckor sen och mår skit. Allt känns hemskt och jobbigt och jag har extrem ångest dygnet runt. Försökte ta upp det med BVC men fick höra att ”ja det är tufft att bli förälder.” Vilket ja, såklart, men ska det verkligen vara såhär tufft? Kan knappt titta på min fina bebis ibland för det ger mig panik. Någon som har pepp? Blir det bättre eller är det såhär livet är nu?

      Sök hjälp ❤️ var envis, stå på dig. Det låter som förlossningsdepression, vilket är SÅ vanligt men känns så skamligt eftersom folk inte pratar högt om det och hur jobbigt det är.

      Vad för slags ångest?
      Fullt normalt att ha babybluees första veckorna. Det är jobbigt men lovar att det blir bättre ♥️

        Är rädd för att något ska hända barnet så vågar ej sova osv, så det mesta av ångesten kretsar kring det, olika katastrofscenarion. Även ångest då det känns som mitt liv är förstört för jag fått barn… vilket jag skäms över något otroligt. Kan inte njuta eller glädjas allt känns bara hemskt och hopplöst.

      Fina du. ❤️
      Har du någon du kan prata med om detta? Att bli förälder är jobbigt men ångest dygnet runt är inte något man ska behöva stå ut med. Gör ont i mig att läsa det du skriver, jag mådde inte heller bra efter jag fått barn. Kontakta din barnmorska efter helgen, inget att vänta på ❤️

        Har jättebra stöd från min partner samt delar av min familj. Men känner mig ändå så ensam och utlämnad. Skäms över att jag bara har ångest och mår dåligt och inte känner någon direkt glädje över mitt barn som varit otroligt efterlängtat. Blir rädd för mig själv och mina tankar. Ska ta kontakt med barnmorskan jag hade under graviditeten på måndag, för BVC verkar inte vara mycket till hjälp. Tack ❤️

          Intuitiva tankar är normalt att få när man precis fått barn. Bra om du pratar med någon men det du beskriver är inget konstigt. Lovar att det blir bättre med tiden. ♥️

          Jag förstår känslan och jag känner med dig. Saker blir bättre efter hand, men utan hjälp kan det i värsta fall ta lång tid innan det blir bättre. Det dummaste man gör är att bita ihop ❤️ Du verkar klok och kan sätta ord på hur du känner. Hos barnmorskan finns bra hjälp och vidare remittering om det skulle behövas.
          Många kramar till dig!

          Kontakta en läkare. Du behöver hjälp och det finns bra hjälp att få. Börja med en snar sjukskrivning så att din partner får vara hemma med dig de nästa par veckorna och medan du får hjälp från psykiatrin. De symptomen du upplever har oftast väldigt god effekt av behandling. Mvh läkare

      Det kan bli bättre med tiden men som du beskriver det så låter det som att det vore bra att träffa en läkare/psykolog för en bedömning. Att bli förälder för första gången är såklart för de allra flesta tufft, men man ska inte behöva gå och ha ”extrem ångest” konstant, då finns det hjälp att få.

      Jag har en 5-månaders bebis och tycker allt har blivit bättre med tiden. Var en så enorm omställning där i början!

      Hoppas det blir bättre och att du får rätt hjälp.

      Kära du! Om det finns en pappa med i bilden så är det läge för honom att steppa in och ta ”fajten” med BVC och påtala att du inte mår bra. Jag gissar att du inte är i skick att driva det. Förstår han dina tankar och hur du mår? Kanske lättare att förklara för honom än tanten på BVC, så får han hjälpa dig att få hjälp.

      De flesta drabbas av baby blues, och det brukar gå över. Går det inte över så behöver du hjälp ❤️ Jag var deppig när mitt mellanbarn föddes och jag ångrar än idag att jag inte tog hjälp (han är snart 7.)
      Kramar till dig!

      Jag känner igen mig i din beskrivning, fick inget stöd från bvc heller. Ring din vårdcentral och berätta att du har ett litet barn och inte har fått stöd från bvc. Jag fick snabbt kontakt med psykolog. Många skriver baby blues men det tror jag inte på när jag läser vad du skriver. Hoppas du får hjälp.

      Kära du ❤️ hittade hit lite sent men du har ju fått jättebra råd. Jag har två barn, en nyfödd, och fick kraftig baby blues med båda. I båda fallen gick det över av sig självt. Min nyfödda är snart en månad och det började kännas mycket bättre för ungefär en vecka sen.

      Mina tips är:
      1. SOV! Lös det hur du än löser det, alltså pumpa ur och låt partnern ge flaska en natt eller köp ersättning. Se bara till att få sova 1-2 nätter ordentligt. Måendet och ångesten och läkningen efter födseln kräver så himla mycket vila och att ligga vaken gör tillslut att man inte känner igen sig själv.

      2. Stå på dig mot BVC. Jättekonstigt bemötande från dem. En av deras punkter på checklistan är liksom att fånga upp baby blues & förlossningsdepression…

      3. Om du har svårt att be om psykologhjälp, sätt en kort(!) deadline för dig själv. Tex ”om jag har fått sova minst 2 nätter, ätit bra hela veckan och fortfarande inte mår bättre om 5 dagar då ska jag boka tid med psykolog”.

    Jag, en 30 åring tvåbarnsmamma har fått sånna otroliga nackproblem, till

      till den grad att jag fått ta citad*n. Och vad beror då detta på? Jo ett intensivt Pokémon go spelande!!! Jag skäms ihjäl haha

    Ska åka på dygnskryssning med Viking Line på torsdag. Som det ser ut nu ska det blåsa upp emot 16 sekundmeter på onsdagen (i byarna)
    Jag blir väldigt lätt sjösjuk och undrar om någon vet hur mycket det gungar på en sån stor båt? Ska blåsa minde på torsdagen men har för mig att det kan bli dyningar på havet dagen efter blåst som kan vara jobbiga om man är känslig. Någon med erfarenhet?

      Jag skulle inte åka utan postafen. Jag tycker att det gungar även om båtarna är relativt stora och det inte är särskilt mycket öppet hav.

      Det kan tyvärr gunga rätt bra även på såna här stora båtar vid 16 sekundmeter. Hade inte gett mig ut på havet om skulle blåsa så pga blir lätt sjösjuk. Ska du bara vara ute på en 24 timmars kryssning vill du inte spendera dom liggandes till sängs i hytten eller på toa pga av trist sjösjuka.

      Ta Postafen och sen tuggummi mot åksjuka. Så har du förebyggt det du kan.

      Stanna hemma!

      Nej usch, det kommer att gunga. Stanna hemma

    Varför är inte Felicia Bergström på Linda-Maries möhippa? 🤓

      De är kanske inte så nära vänner? Alla kan ju inte vara med 🤷🏼‍♀️ Och brukar ju inte ens vara upp till bruden vilka som kommer

    Är det värt dom extra pengarna att göra ett yumi lashlift eller är det mest bara ett sätt för salongerna att tjäna mer pengar eller är det verkligen mer vårdande?

      Värt det! Mina blir mkt finare än med vanligt lashlift plus att det har hållit längre. Ska väl vara skonsammare också.

    Vem är HT? Fattar verkligen inte.

    Har du gardiner? Jag insåg att vi inte har gardiner, något som var en självklarhet förr. Har det ändrats, eller är vi konstiga?

      Har inte heller gardiner, har aldrig haft (till svärmors förtret).

      Ja jag tycker det ser naket ut utan. 🙂 Men beror lite på vad man har för lägenhet/fönster också.

      Ytterst få. Har draperi för helglasade dörrar i sovrummet och rullgardiner i sovrummen. Men inga sånna trevliga gardiner man byter efter årstid.

      Vi har inte gardiner. Tycker att det skulle skymma den fina utsikten vi har. I sovrummen har vi rullgardiner.

      Har gardiner överallt, byter för varje årstid. Byter till julgardiner i tre av rummen.

      Tycker det ser kallt och eländigt ut utan gardiner.

      Nej och bor i villa.

    Dick Axelsson gästar vägen mot skilsmässans senaste video…?! Snacka om bekräftelse på att han och J a n n i träffas

      Tror du att namnet ”Janni” är moddat?

        Men många namn är ju de nu för tiden. Lite tråkigt men folk kan väl inte bete sig antar jag….

        Haha makes sense…? Inte vet jag vad som är moddat så man får väl lov att chansa lite 🙊

          Men vadådå? Janni får väl gåvidare precis som alla andra singlar

      Han verkade faktiskt vara en trevlig och fin kille ju ☺️

        En riktigt go gubbe.

      Att dejta fd hockeyspelare är populärt nu 🫢

      Dessutom hade Dick och Jannis syster med man en trevlig tapasbricka att dela på tillsammans ikväll enligt Mikaelas instagram… undrar vem som var med men inte blev taggad i storyn 🤷‍♀️

        Men låt henne dejta?

    Era bästa tips på klädesplagg som passar en lite extra semesterfluffig kropp med en mjuk mage som växlar form ca 6 gånger om dagen och absolut inte tål tvära resårer.

    Känner att det är tråkigt att alla mina plagg känns hårda och strama och vill bara bära luftiga och snälla plagg som får hänga fritt och ledigt. Letar febrilt just nu men det är ju dyrt att handla kläder 🥲

      Luftiga sommarklänningar går väl utmärkt att ha med nån jacka eller tröja över ett par månader till.

    Varför får man diskutera Bianca vitt och brett om utseende vad som hon säger och gör bla bla bla. Men andra influensers typ HT, SL, Fanni raderas direkt? Borde de inte va samma för alla? Tycker de är orimligt mkt hat på inlägg om Bianca framförallt. Genuin undran för isåfall borde man rensa lika hårt på Bianca inläggen i kommentarerna.

      För att Bianca är Cs hackkyckling no1.

        Precis! Förut var det Bella, men nu är det Biancas tur.
        C får rätt obehagliga hang-ups på en del influensers och då ska de hånas på denna mobbarblogg med inlägg flera gånger i veckan, sedan skylls det på att de är stora makthavare bla bla som måste granskas, men allt är bara en chimär och en dålig ursäkt. 😂

          HT har ju 70 k följare. Bara för Cam
          Inte gillar henne så måste man väl ändå få diskutera henne?

      Hon rasar ju på den senaste bilden som Lovisa W lade ut, men här får massa kommenterar om både utseende, ev diagnoser stå kvar, som om inte det triggar oavsett ålder. C lever i sjuk förnekelse i vad hennes blogg verkligen förmedlar, inte bara IL som bygger sitt luftslott.

      För att de är totalt olika influensers kanske? De har nära noll gemensamt.

    Alltså LD’s outfit på Pride

      Fruktansvärt! Och hon går runt så? Med sina barn 😔

      Att kalla det outfit är väl att ta i? Ser ut som hon glömt något 😂?
      Seriöst, vad tror hon att det skickar för signaler till barnen, som också är med, när hon har mindre kläder än på en badstrand? Dessutom kinky. Så tacky, jag är helt mållös. Hon kunde lika gärna gått naken. Skulle de små blupparna som täcker bröstvårtorna på något sätt göra remmarna till ett klädesplagg?

        Haha would someone please think of the children. Alltså är det snyggt personligen säger jag nej, men lugna ner er i moralpanikandet nu. Det är bara, i dubbel bemärkelse, bröst.

          Ja, det är bara bröst. Men varför tvunget visa upp dem? Är det hennes normala ”klädsel”?

            För att hon ville det och det är Pride-tåget, det är för många ett tillfälle att klä sig i annat än ens normala kläder för många. Tror liksom inte han som gick i en glittrig fjäderkostym i regnbågens alla färger idag kommer sitta med samma utstyrsel på pendeln på en måndag kl 07.30 på g till kontoret.

      Är hon ihop m Oskar igen?

      Hon tycker som vanligt att hon är skittuff och edgy men det är sånt här som drar ner Pride i sexträsket och gör att folk blir antipride och får fördomar. Att HBTQ rörelsen förknippas med kinky sex och promiskuitet istället för kärlek över gränserna.
      Skulle aldrig någonsin ta med mina barn på det här jippot för att så mycket handlar om vuxet sex, lika lite som jag skulle ta med och klä ut barnen och gå på horfest.

        känner samma. men hon ville provocera. jag hade lämnat barnen hemma med brösten i tåget.

      Var hittar du de bilderna? 🤯

        På hennes instagram 😛

          Då förstår jag inte varför jag inte kan se dem. Om det är på stories, vilken kategori då i så fall?

          Hälsningar från kokosbollen 😊

            Om LD är den jag tror ni menar så står det på hennes insta:”pionjär för den svenska feminismen”. Visste inte att LD var ett medicinskt under och överlevt flera hundra år. Att hon var så gammal, tänka sig. Pionjär jo jag tackar jag…

      Tycker hon var ganska fin.

    MYOM??
    Jag är gravid med mitt första barn och har i princip mått dåligt sedan dag 1 med smärtor, illamående, trötthet, yrsel osv. I v 12 var jag på ultraljud och fick veta att jag har två knytnävestora myom inuti livmodern, fick till mig att de sitter illa både utifrån framtida operation men även avseende förlossningen och har sedan dess gått på spec-mvc.

    För varje vecka har mina magsmärtor blivit värre och värre, det ena myomet trycker på min magsäck så jag har väldigt svårt att äta, har gått ner i vikt under graviditeten istället för upp. Trycket gör mig också väldigt illamående. Båda myomen orsakar smärtor från helvetet, enda gången det känns okej är när jag ligger ner på sidan. Går jag så känns det som ett bowlingklot tynger ner hela magen/livmodern och varje steg orsakar hugg I magen. Nu i v 25 har även foglossningen från helvetet dykt upp och min mentala hälsa dalar då smärtorna gör mig knäpp och deprimerad. Jag njuter inte ett dugg av min graviditet. Jag börjar allt oftare fundera på om det är något ytterligare fel som jag inte vet om för när man läser om myom verkar de sällan orsakar problem och mina håller på att göra mig dum i huvudet. Finns det fler kvinnor med myomgraviditet där ute? Hur mår ni?

      Jag hade exakt samma symptom som du fast inga myom. För vissa suger det att vara gravid helt enkelt. Jag tvingade i mig mat med hög kaloritäthet och tog järntabletter utöver gravidvitaminerna för att försöka ta igen vikten samt att inte få järnbrist

        Fast du hade antagligen inte ”exakt samma symtom” som ts eftersom hon har smärtor pga två knytnävsstora myom och inte ”bara” vanliga gravidsymtom. Myom kan därtill komplicera förlossningar vilket ju inte vanliga gravidsymtom gör.

      Hej din stackare. Låter otroligt smärtsamt. Kan du bli sjukskriven? Vill inte va negativ men foglossning från helvetet har jag iaf personlig erfarenhet av. Och vila hjälper iaf litegrann..
      Hur som. Min syster har haft myom under graviditet. Hon fick göra kejsarsnitt och allt gick bra.
      Är det inte något med att myom kan växa under graviditet som gör att det blir smärtsamt? Sen tänker jag att du har ju jäkligt mycket mindre plats därinne än annars. Bebisen snor jj utrymme där kanske myom annars hade legat utan att störa dig.
      Efter förlossningen fick min syster gå på hormonbehandling i typ ett år för att krympa deb. Hjälpte ej men fick opereras vilket gick bra och hon fick även ett barn efter det.

    Får man fråga vem Malin G är, eller är det också övertramp?

      Fattar inte att man inte ska få skriva om det här när nyheter24 har en artikel om det

      Well

      https://nyheter24.se/noje/1161325-jonas-fagerstrom-om-falska-otrohet-med-paow-vi-har-inte-legat

        Kanske för att ingen artikeln som du länkar så nekar de till anklagelserna, men om du börjar sitta här och spekulera och skriva att det är sant så bidrar du till förtal? Tänker folk inte själva nu för tiden? 😂

          Formulerade mig dåligt, men inte i någon artikel har vederbörande gått ut och bekräftat att detta rykte skulle vara sant.

    Varför tuggar Bianca så mkt på sitt senaste inlägg? Blir dra det nya på SoMe nu?

      Brukar vara en bieffekt av Eva

      Hon äter ju något ser man.. tuggar och sväljer

      Får man inte ens tugga längre 🤦🏻‍♀️

        Och är väl ganska lätt att lista ut att hon antingen äter på något eller tuggar tuggummi

    Rosanna och Lisa(marie/maria!?) verkar inte ha umgåtts sen den där resan då Rosanna åkte hem. Undra vad som hände där..

    Nattens problem: väntar på ett tåg som går om en halvtimme. Är sjukt kissnödig men det finns ingen toa i närheten. Har inget papper i väskan. Ska jag kissa ute och stinka kiss eller försöka hålla mig tills jag kan gå på toa på tåget? Svårt val. Får se hur det här slutar

      Du börjar inte ”stinka kiss” om du kissar ute en gång.

      Håll dig.

    UMM AISHA HARUN är tillbaka o tigger för fulla muggar

      Klarna skuld, skatteskuld på 250 tusen. Antagligen får hon skatta för alla sina barnvagnsaffärer nu.

      Herregud, skämmigt! Dags att skaffa jobb istället…

        hon jobbar nu inom hemtjänsten

          Allt är teater. Kan lova att hon sen kommer säga att de aldrig separerade. Är spel för gallerian så folk som inte går på hennes bluff swishar henne pengar. Hon fick 1500 i swish på några minuter i en live i veckan.

          Pengar Skatteverket inte tar henne på för hon vill folk ska skriva GÅVA.

          Är mycket spel för gallerian hos den tjejen och folk är naiva och ser inte hennes manipulation

      jag slutade följa henne. jag hoppas dock allt går bra för henne ❤️och barnen

    Extremt sen o icke-akut fråga, jag är sugen på att börja spela Animal Crossing: New Horisons på switch. Spelar folk det fortfarande? Är det lika mysigt som det verkar?

      Risken är att du tröttnar snabbt.
      Försök att spela 30 minuter om dagen för att dra ut på spelet.

      Jag började spela det i februari förra året. Första året spelade jag mer dedikerat för att vara med om alla events och ta mig igenom storyn. Numera spelar jag till och från, har perioder där jag glömmer spela på 1-5 veckor, sen perioder där jag spelar mycket och perioder där jag bara går in och kör snabba dailys. Men skulle absolut rekommendera det! Är lungt, avslappnat och mysigt spel.

      Du kan också köpa till den DLC som finns om/när du blir lite uttråkad av spelet.

        Tack båda!
        Låter som det är något man bör uppleva men inte ha för höga förväntningar på?
        Bad om råd för ngn månad sen om jag borde köpa Switch under föräldraledigheten. Tänkte ha ett lugnt spel för när man vill gå ner i varv. Kan trots allt Animal Crossing vara det eller har ni ett bättre förslag?

      Jag började spela det i februari -21 och spelar fortfarande. Tycker det är ett jättemysigt spel. Tröttnar jag låter jag det vara i några veckor sen kör jag på igen😊

        Det låter bra! Ungefär som the sims då? 😃

    Vem är @vehynx på instagram? Någon som vet? Tror fortfarande att hon och Ross dejtar

    Jag fattar faktiskt inte varför alla mina kommentarer hamnar i modd och hälften godkänns inte. Bara för att jag ifrågasätter vissa kommentarer så slänger jag ju mig inte med några skällsord eller påhopp, kommentarsfältet är väl till för att diskutera och lyfta olika åsikter kring ett ämne? Jag kommenterar ju lika ofta stöttande saker och medhåll? Tappar ju hela syftet om man inte godkänns bara för att man inte stryker medhårs… Och vore en sak om det var bestämt att allt ska vara inlindat i bomull och alla är supergulliga mot varann på denna sida – men så är ju inte fallet och framförallt är tonen på den här bloggen i själva inläggen ju vassa och ofta väldigt kritiska vilket är det man troligtvis gillar om man läser denna blogg. Och med tanke på hur du själv skriver inlägg samt pratar i er podd vilket vissa då kallar ”elakt” (vilket jag inte håller med om) känns det väldigt märkligt att du avfärdar mina kommentarer på samma grund :S blir väldigt mycket dubbelmoral och gör ju att man inte känner sig så välkommen som läsare /deltagare i kommentarsfältet eller what ever man ska kalla det, läsare/ett kommentarsfält som jag antar att du i grunden vill ha :S Återigen – inget hat som uttyckts från min sida bara svar på tal på folks kommentarer då vi diskuterar ett ämne?! Trist är det iallafall och undrar hur många andra kommentarer som nekas, verkar ju vara en del som folk skriver. Öppet spår hade varit roligare om det varit fler kommentarer som förr i tiden. Nu blir det ju ovärt att ens försöka kommentera om det ändå är supermodifierat vad som går igenom, då kommer ju folk tveka på att lägga tid på ett svar

      Håller med varje ord. Har inte ens kommenterat/följt den här bloggen länge men börjar redan tröttna på hur godtycklig och sladdrig bedömningen är från fall till fall.

    Håller verkligen med. Varför ska hon klä sig så i Prideparaden? Hon klär sig aldrig så på de heterofester hon går på. Hon förknippar alltså Pride med kinky sex? Så många frågor. Undrar vilken förklaring hon ger sina barn till att hon klär sig så och just då.

    Inser att jag är sen på bollen och även väldigt sen i kommentarsfältet, men kör ändå då jag tycker att det känts oansvarigt att tagit upp detta i podd, med bara ett perspektiv. Detta om en influencer som för ett tag sedan hade en live på sin Instagram.

    Varför hon tog upp sin viktuppgång var för att hon fick många påhopp i kommentarer och ”frågor” om hon var gravid. Dessa var otroligt okänsliga och jag tycker influencern bemötte dessa väldigt bra. Hon sa att anledningen till att hon gått upp är för att hon inte mår så dåligt som hon gjort innan, IBS, ångest m.m., och att det är därför hon gått upp. Hon verkade inte alls mena att det var något hon tyckte var dåligt, snarare tvärtom och att hon äter ”bättre”. Hon bemötte det som man bör, och nog mer moget än vad jag själv skulle gjort. Samma typer av kommentarer fick hon om att hon i sin live drack vin. Hon var inte ”otroligt full” som vissa kommentarer naggade henne om. Det var otroligt jobbiga kommentarer faktiskt, kvinnor i medelåldern som höll på ”men guuud vad du är full”, ”stäng av liven”, ”ska du verkligen dricka mer”. Hon sa själv att hon är vuxen och får ta egna val, och så full var hon verkligen inte. Sedan tog hon upp att hon varit dålig/magsjuk och tycker det är jobbigt (skulle tro att hon är lite emetofobisk), och lyfte att hon skulle åka hem och ta en spruta med hjälp av en kompis. Jag tror att hon sa detta för att hon kände ångest för det illamående som troligen skulle komma av sprutan, och att det skulle bli en väldigt jobbigt grej. Sedan började folk spekulera om vilken typ av spruta det var, och hon bemötte det i början, men folk höll på att spekulera hit o dit och till slut slutade hon svara. Hon sa att hon insåg att det var dumt att hon lyfte det från första början, för jag tolkade det mer som att hon var väldigt nojig över att ta en spruta som hon skulle må illa av. Jag tyckte folk betedde sig otroligt dåligt i kommentarerna, jag tyckte inte influencern gjorde något hon inte skulle gjort i en vanlig video egentligen. Riktigt tråkigt att höra detta narrativet att en influencer satt på fyllan och liveade och pratade om ångest över viktuppgång och sprutor hit o dit, porr och annat. Nej, så var det inte.

    Är det influencer-gänget som skulle bestiga Kebnekaise som orsakat magsjukan? https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/magsjuka-pa-kebnekaise-100-personer-koar-for-att-lamna–rrt1cm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.