En liten notering

Jag vet inte om ni sett samma sak, men ända sedan jag skrev mitt första ilskna inlägg i pro-anadebatten – här ovan –  så har revben och ryggradsbilderna lyst med sin frånvaro hos de flesta av de influencers jag uppmärksammade. 
Jag har aldrig sett så mycket kläder och nonsens bland Lovisa Worges bilder sedan hon anställdes av Bianca.
Ingen av dem har velat kännas vid att det börjat puttra i leden, men nog fan har Worge anpassat sitt innehåll?
Ser ni det också?
Jag undrar om de väntar på att det här ska blåsa över så de kan fortsätta med sina toxiska bilder? Tror ni det kommer blåsa över eller är det antydan till en förändring vi anar här?

Edit: Jag har förtydligat texten på bilden.

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men nu blir det väl she’s damned if she do, she’d damned if she don’t?

      Bloggbevakningen – Aldrig nöjd 😅

        Men alltså detta värdelösa kommentarsfältet. Skulle vara en egen kommentar. 😅

        Men det passade ju som ett svar på din kommentar.

      Does. Doesn’t.

        Ditt alias? Försöker du vara rolig eller är du bara en vanlig mobbare?

        Kunde du förstå poängen ändå? Eller behöver du någon som tolkar på lättläst svenska?

        Varför håller man på och drygar sig på det här sättet? Vad är syftet med en sådan här kommentar? För inte kan det vara av välvilja och försök till att få någon att behärska ett språk bättre.

        Det hjälper ju inte ett dyft att bara rätta rakt upp och ner. Man måste förklara varför det blev fel och hur man ska tänka rätt.

        Till exempel, ett ”lär dig skilja på de och dem!!!!” eller ett simpelt ”de*” hjälper inte den som vill lära sig språket.

        Det bästa för att lära sig ett språk är att våga använda det, även om det blir fel ibland. Att se och höra andra använda språket är mycket mer hjälpsamt än att någon påpekar ett fel rätt upp och ner bara.

        Ett sådant här svar lär man sig ingenting på förutom att man eventuellt skriver ”you’re damned of you does…” nästa gång.

          Det är också fel. I den meningen ska det vara do.

            Kommenterar du för att någon ska lära sig eller för att vara dryg? För om det är det första så är det väldigt opedagogiskt att bara peka ut fel.

              Precis.. extremt opedagogiskt om någon har problem med att stava så kommer dom inte bli motiverade att ändra på det bara för någon säger till med ett ilsket meddelande..

            Tror du missade poängen 😅

            Haha lägg lite mer tid på din egen läsförståelse än andras grammatik kanske 🫣😜

            Nu trollar du ju bara

              Vadå trollar? Du använde ju inte ens korrekt engelska fast hen redan rättat. Det heter ”you’re damned of you do” inte med ”does”. Det lärde man sig väl i mellanstadiet om inte lågstadiet? I, you, we, they = do It, she,he=does.

                Flög det så högt över dig verkligen. Det var väl det som var poängen?! Att du inte lärde vad som var rätt😅

          Exakt den där språkpolisen har blivit blockerad innan här av cam är ganska säker 🙂 är å härjar här igen. Är ju helt forum att vara på om man vill ha perfekt stavning liksom en skvallerbloggs kommentarsfält. Rent generellt håller jag med om att vårda och behålla vårt svenska språk men det finns gränser

            Är ju helt fel forum * ska det stå

    Även Bianca har ju ändrat flödet. Så nåt bra verkar komma ur det här 👏🏻

      Frågan är hur länge det håller. Och hur genuint det faktiskt är… Känns mer som ett ”smart drag” för att lugna stormen för en stund.

        Exakt. Ligger lågt att tag för att inte förlora följare och kunder.
        Dessutom är hon ätstörd sedan många år. Blandar bilder på enorma mängder mat kontra bilder med smal midja. Helt fixerad.

        Varför är just DET frågan?
        Varför är man inte bara glad att kritiken gått fram och blivit agerad på?

        Uppenbarligen blev det förändring efter kritiken. Men det är inte tillräckligt bra eftersom risken att det inte är genuint finns??

          För att det är ett vanligt fenomen att pudla när man blivit kritiserad/påkommen för något negativt? Genuint hade väl varit att själv inse problematiken kring sina inlägg och själv inse att dessa bilder är olämpliga INNAN det fick massiv kritik. Framför allt när ens yrke går ut på att ”influera”, i detta fall en publik som till stor del är yngre personer. Så nej, jag har svårt att se något genuint i några nyligen publicerade icke-pro-ana-inlägg…

            Så hur ska det någonsin kunna ske en genuin förändring efter kritik då?

            Hur ska någon ta till sig kritik och ändra sig?

            Det där är ju bara en förskönad omskrivning på att influencers aldrig tillåts göra fel. För man borde redan innan man gjorde misstaget ha insett att det är ett misstag. Annars är man inte genuin.

            Hör man inte hur absurt det låter??

              Att jag skriver att jag inte uppfattar det som genuint säger inte att det är verkligheten. Alla gör fel, alla kan göra rätt efter det. Det här var min uppfattning kring genuinitet, och jag blir bara tacksam om min uppfattning visar sig vara fel. Hoppas att debatten på sikt leder till en mer generell förändring.

          Det finns ett uttryck för när en person ändrar beteende utan att bry sig över att beteendet egentligen är fel. Man kallar sådana för att vara ögontjänare. Så jo, vill nog påstå att om beteendeförändringen inte är genuin är den rätt meningslös för risken att gå tillbaka till samma dåliga beteende är väldigt stor.

        Om det är genuint spelar ju ändå mindre roll än att det faktiskt förändras. Det går ju liksom inte att avkräva att någon ska bli frisk inombords eller förändra hur den ser på sig själv och sin kropp, speciellt inte över en natt.

        Sen om det är en tillfällig förändring eller här för att stanna får vi se. Men känns ju onödigt att klaga på i förskott.

      Hur? Det enda som hänt är att hon kommit hem från solsemester till ett mycket kallare Sverige och tvingas ha mer kläder på sig

      Det enda som är ändrat är att dom är hemma i Sverige nu.

      Såg även att Hanna Friberg (?) suger in magen på många av hennes bikinibilder. Hon såg superlöjlig ut när hon gick genom poolområdet med anstängade instramande mage 🤯.
      Helst ska dessa tjejer stå eller gå på tå också för att få illussuonen av lååååånga ben. Cringe

    Tycker du ska kunna ta LW:s respons kring temat, utan att det prompt ska vara vad exakt du vill att hon ska säga. Hennes respons är ett legitimt svar på situationen.

      💯

      Ja och hon verkar ju ha ändrat sina bilder så då kanske hon har lärt sig? Time will tell

      Vem är lw

    Vilken skittrend! 🦴 Uppmuntrar indirekt till självsvält och komplex. Som om inte pressen på unga i sociala medier var hög nog. 😢

      Men en del smala ser ju ut sådär. Ska de gömma sig?

        Det handlar om att framhäva något. Min rygg kan också se ut sådär men att zooma in på revben, nyckelben och alla möjliga skelettknotor är taktiskt. Det är trendigt att vara Kate Moss, cocaine-chic smal nu vilket märks överallt på sociala medier

        Detta trötta argument hela tiden. Alla vet att vissa är naturligt smala och ingen säger att det är något fel med det. Men om man nu är influencer och mager (av naturen eller inte) så behöver man ju inte publicera bilder som framhäver revben, nyckelben och andra knotiga delar för att framhäva smalheten. Om det inte är just det man vill poängtera, vilket man kan misstänka är fallet nu när den utmärglade looken gjort en comeback. Och sen att ”alla” som publicerar såna bilder skulle vara naturligt smala, vi vet ju att så inte är fallet med alla influencers där det finns väldokumenterat hur de sett ut före alla möjliga utseendeförändringar.

    Nu är jag väldigt förvirrad.
    Var det inte ett ändrat innehåll du ville ha som en reaktion på kritiken? Eller vad för annat hade du velat se än det du kallar för nonsens?

    Givetvis kommer detta blåsa över. Det här är inte en trend isolerad till ett fåtal svenska influensers.

    Det är ju inte direkt bikiniväder i Sverige.

    Kardashian med sina tidigare opererade arslen och nu smalare än någonsin, har en stor del i att influera folk till farliga skönhetsoperationer och nu ätstörningar. Helt förkastligt.

      Har hon flera arslen? Förlåt skojar bara.

      Nä jag sitter här och funderar på allvar vad man ska göra med olika kroppsdelar som blivit omoderna.

        Ja, minst två. 😵‍💫

        Finns mer än en Kardashian

    Det är väl bra att någon tagit åt sig av kritiken? Eller dög det inte?

    Biancas bilder är så stela att jag aldrig sett nåt annat. Där står hon som ett litet streck och posar nånstans hela tiden och låtsats vara lycklig. Helt sjukt att unga tittar på sånt där.

      Helt sjukt att du vet om hon är lycklig eller inte.

      Jag förstår inte ens varför man följer ett konto på personer som vara lägger upp bilder på sig själv och inget annat…

    Lovisa har ju lagt upp ett ”svar” i sina storys, kanske borde tas upp i detta inlägg?.

      Jag har postat ett inlägg om det på Instagram. Kommer här inne i morgon.

    Kläder har hon väl alltid postat. Vad är nonsens? Är väl upp till var och en att bedöma.

    Då: Fan, jävla samtid, ta lite jävla ansvar, nu räcker det ta mig fan, KVINNOHAT 🤬🤬🤬 osv.

    *Influenser svarar på kritiken*

    Nu: Aldrig sett så mycket kläder och nonsens.

    Jag kan ändå tycka att Lovisas respons på situationen är värd en plats i inlägget. Hon har bett om ursäkt, adresserat situationen och av allt att döma tagit till sig av kritiken. Fel gör vi alla och jag tycker det är stort av Lovisa att faktiskt våga erkänna sitt fel. Triggande bilder är det långt fler än Lovisa som postar, men hon är en av få som faktiskt bemött kritiken. Vad mer kan hon göra?

      Ett mycket bra första steg tycker jag. Hoppas att det fortsätter!

        Vänta en vecka eller två så dyker dessa bilder upp på nytt när det är ”bortglömt”

      Hon har en medierådgivare som har talat om vad hon ska säga, skriva och göra för att minimera skadan. Pengar. Det är vad det handlar om. ”Vad f-n gör vi nu för att fortsätta att suga ut så mycket pengar som möjligt av de stackare som tror att man blir lycklig av att vara smal..?”
      Inte nog med att människor driver sig själva till utplåning genom klimatförstöring, dumheten verkar dessutom vara en farsot hos yngre människor.

      Har inte ser ursäkten. Men vad exakt vad hon om ursäkt för?! Och Gav hon någon bakgrund till hur hon tänkte när hon tog och la upp dessa bilder?!

    Jag kommenterade här om dagen men det hör ju till inlägget, Hanna fribergs fjärde senaste post är ju sånt content, bläddra bland bilderna till hon håller på med solsängen, känns snarare som hon la upp den för att debatten är igång. All publicitet är bra publicitet

      Hon anses kanske för stor för att trigga

        Tänkte också det. Hon ser inte så utsvulten ut som de som har kritiserats.

      Hon har inte alls sån kroppstyp. I vissa vinklar när vi böjer oss så kommer man att skymta revben eller annat men Hannas bild är inte alls den typen av bild som kritiserats sista tiden.

        Fast det är ju skillnad på att skymta revben vs. aktivt suga in magen och ta kort på det?

    Komplext ämne? Vad är det som är komplext med detta ämne menar Worge?

      Lovisa har alltid varit extremt smal, har gemensamma vänner och träffade henne för 5 år sen för och hon är 178 och naturligt väldigt alim i kroppen. Då är det väl komplext i.o.m att hon typ ser ut så naturligt

        Absolut håller med. Även jag har gemensamma vänner med LW och har sett henne i hemstaden innan Biancatiden. Men INGEN kommer ifrån att hon numera (sen i våras?) är EXTREMSMAL!!! Så att kotorna framträder. Så har hon aldrig varit tidigare.

    Förlåt men jag tror säkert det beror på att vädret har blivit kallare än när de alla befann sig utomlands… inte direkt väder i Sverige för o gå runt i magtröjor eller baddräkter. Tror inte skiftet har kommit riktigt än.

    Förstår absolut problematiken och varför ämnet tas upp men just denna bild är väl mer hur kroppen är uppbyggd? Jag har alltid haft en utstående ryggrad och detta fortfarande trots en viktuppgång på 15 kg senaste åren. Även mina revben är synliga under hängtuttarna medan magfläsket hänger lite över byxkanten… alla kroppar är uppbyggda olika och behöver inte handla om undervikt eller övervikt!

    Underbart att det blir tydligt att vi kan påverka! De är ju helt beroende av sina följare, så rimligt! Hoppas också att alla slutar följa dessa fåntrattar och därmed sluta bidra till deras ohållbara lyxkonsumtion. Tack på förhand.

    Till syvende och sist är det ju smalare desto bättre som alltid kommer att gå hem. Precis som ungdom. Men jag välkomnar kritiken och de bilder på sjukligt magra ryggrader som florerat fick till och med mig att höja på ögonbrynen.

    Att stora företag fortsätter att anlita tjejer/killar med problematiskt förhållande till mat och kropp är för *ävligt. Varför gör de det? Jo, det är vad samhälle vill ha = säljer = pengar

    mjah, tror inte ditt inlägg om hennes ryggrad har något med hennes content att göra…tror hon bara anpassar sitt content efter årstid och nu börjar hon gå över till höstmode helt enkelt. kollar man förra hösten så såg det likadant ut.

    Det verkar inte bättre än att du vill ha heja-kommentarer för ditt inlägg. Låt människor få leva sina liv på egna sätt utan att du ska ha åsikter och sedan ryggdunka dig själv för att du tycker du har gjort någonting bra.

    Visst, nu har jag inte koll på alla Sveriges influencers eller instagram konton, men min uppskattning är att det är betydligt fler influencers som är seriöst överviktiga – men då kallar man det kroppspositivism. Något du även hyllar i inlägg.

    Ska du ha åsikter om andra människors kroppar – eller huruvida dem delar bilder på sina kroppar – då är det rimligt att ha förväntan på att det ska vara nyanserat och då även dela åsikter och ”faror” med att vara överviktig.

      Men HERREGUD SNACKA OM ATT HELT MISSAT POÄNGEN MED HELA DEBATTEN! Läs på människa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och fanimej HEJA och TACK Camilla för att du orkar ta kampen!!!!! Om så en enda kvinna/tjej blir hjälpt är det så värt!

    Worge har väl ändå visat att hon inte har huvud till att ”anpassa” bilder på insta, utan det är flera som anmält olämpliga anorexibildet o krävt att de ska tas bort för att inte uppmuntra till dödlig sjukdom hos barn, Insta har tagit bort sådana bilder o vill inte bli stämda för milonbelopp på att låta detta fortgå, lika lite som influensers som är svårt sjuka i bantningssjukdom inte vill bli avstängda från Insta, herregud har folk inga hjärnor att räkna ut sådana självklara saker, utan tror att Worge o övriga bantarkompisar plötsligt fått högre IQ? Worge som bantar så hon ser ut som ett barn kommer inte att kunna få ngn annan anställning än får nog finna sig i att arbeta kvar på ”Caia” för inget företag anställer idag influencer med bantarsjuka som kommer att kosta företagen enorma kostnader på lång sikt med dyra sjukförsäkringar o framtida sjukskrivningar!! Ngt bantarinfluencer inte har hjärna själv att begripa!!

      Men snälla, man får tycka vad man vill om Lovisa men hon har inte ett flöde som skulle få Meta att på något sätt agera på det sättet. Lovisa är väldigt smal thats iit

    Bra reagerat, Camilla.

    Bara en fråga. Camilla du påverkar ju själv med dina retuscherade bilder bla längst upp i bloggen. Så ser du ju inte ut i verkligheten. Lite som att kasta sten i glashus. Kraftig retuschering för att ge sken av ett visst utseende, är lika illa som smalhets i ett större perspektiv.

      Du har helt rätt, det gör jag inte men det skulle jag snarare tillskriva en professionellt lagd makeup och fantastisk studiobelysning snarare än retousch.

    Men vänta nu, vad är ”vi” egentligen ute efter här?
    Jag kan hålla med om att bilder på inzoomade revben, ryggrad, nyckelben sänder ut fel signaler. MEN dessa tjejer är smala, vissa mer naturligt än andra. Vad är ”okej” bilder i deras flöde? De får inte stå med en tunn sommarklänning, de får inte ha bikini, de får inte ha för stora kläder. Och har dom inget av det så är det en massa nonsens….

    Det har varit sommar, de har varit utomlands …. Då har man mindre kläder. Det har varit svalt i Sverige… då har man mer kläder.

    Jag hoppas verkligen att de här tjejerna kommer få posta bilder på sig själva i det som de har på sig även i framtiden utan att behöva få skit för att de är tillbaka där. Men att de också håller sig borta från de bilderna som ger fel signaler

      Om det är sommarbilder i bikini man vill visa upp varför då zooma in synliga skelettdelar?

        Nu syftade jag på att Camilla tyckte att bilden på Lovisa i en tunn sommarklänning var på gränsen. Som jag skrev, inzoomade bilder på ben kan sända ut fel signaler, men det ska inte bli att tjejer med den här kroppsformen ska behöva skyla sig själva för att ”vi” ska vara nöjda.

          På gränsen till ”helt förändrad” som resten av bilderna sedan dess varit alltså. Inte att bilden i sig var på gränsen. Jag uttryckte mig kanske otydligt? Det var så jag menade i alla fall.

    På tal om dagens smalhets. Här är en tant som uppenbarligen bott under en sten. Otroligt provocerande

    https://www.aftonbladet.se/a/9zQlzr?utm_source=share_link&utm_content=share_link

      Det har hon alltid gjort. Märklig människa.

    Klart att hon ändrar sitt flöde, hon är säkert livrädd för att bli cancelled..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.