Edvin Törnblom rasar mot midnattsloppet

Aftonbladet har skrivit en lång artikel om Edvin Törnblom ilska, efter att ha misslyckats med att ta sig hem med bil pga Midnattsloppet. Vägarna var avstängda så han tvingades ställa bilen hos sina föräldrar för att sedan ta en taxi för 650 kr hem.
Han satte sig även och filade på en polisanmälan, som han dock aldrig slutförde efter att ha fått information av just polisen att inget brott hade begåtts.
I sin podd ”Ursäkta” sa han att han ska ”förgöra Midnattsloppet” till sin kollega Johanna Nordström.
När det nu inte blev någon polisanmälan så valde Edvin istället att riktra ilskan mot Midnattsloppets VD – Lars Eriksson-Svensk – vilket skedde i ett mycket ilsket formulerat mail. VDn hann dock inte läsa det innan Aftonbldet hörde av sig till honom, som glatt läste upp det för honom.
Här är delar av det:

Min största fundering och fråga till dig är att hur kan ni stänga av en stadsdel på ett sätt att människor bokstavligen inte tar sig till sina hem? Jag antar att ditt svar kommer innehålla något i stil med ”det är bara en kväll per år” men jag bor ju faktiskt hemma hos mig 365 dagar per år.
[…]

Är tanken då att jag ska planera hela min lördagskväll för att eventuellt inte komma hem varje gång det är ett midnattslopp?
[…]

Du hör väl själv hoppas jag hur sjukt det är att jag bokstavligen inte kunde ta mig till mitt eget hem ikväll. Du kommer säkert antingen skratta eller skita i att bry dig om det här mejlet men jag vill bara att du innerligt ska veta att du verkligen förstört min kväll och många andra som ser ut att må piss över att inte komma hem. Ha det bra.// Edvin Törnblad

Avslutningsvis skriver Aftonbladet att Morgonpasset i P3 ringt upp Edvin efter att den första artikel om Edvins maratonkris publicerats.
Där berättar han att han vaknat upp till en storm.

Alla män över 40 är så arga för att jag har kritiserat Midnattsloppet. Jag har vaknat upp till en hemsk morgon. Om jag inte har svarat på sms under dagen så vet ni att en man över 40 år har mördat mig. //Edvin Törnblom

Håller ni med Edvin?
Jag känner mest att man aldrig ska bråka med medelåldersmän i spandex, generellt.
Varken på mark eller på cykel.

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag skrattade så jag grät när Edvin berättade om samtalet med polisen och att han önskade göra en anmälan.

    Tillspetsat ämne absolut. Men i sak så förstår jag vad han menar, klart man vill kunna nå sitt hem.

      Tror han skulle må bra av att själv vara med i loppet. Alt ta cykeln ist för bilen..

      Men det gick att nå antar jag? Bara inte med bil … hur lyckades han fånga taxi hem?

    Nej men orka! En kväll på ett år, och något som det kommer ut massa information om. Sluta klaga! Inte en enda människa klagar under Göteborgsvarvet, visst det är på dagen men är väl ett av världens största (flest deltagare) halvmaraton lopp. Kan man inte lägga energi på annat?

      Vadå INGEN klagar på Gbg-varvet? Är väldigt många som gör det

        Född och uppvuxen i Göteborg, aldrig hört någon klaga över loppet 🤷🏼‍♀️ Alla vet att varvet är en helg i maj varje år, så man anpassar sig.

      Klart att folk klagar och gnäller lite att det är avstängt under Varvet. Men de flesta Robert nog inte tanken att det är en stor grej och som skall polisanmälas. Man tycker bara att det är segt, tror ju inte de tycker att man skall förbjuda loppet.

    Ingen aning om vem Edvin Törnblom är och varför hans arga lapp blev en riksnyhet, men förslagsvis kunde den här Edvin prova att springa Midnattsloppet nästa år. Träning frigör en massa endorfiner så att man inte blir såhär sur lika lätt.
    Märkligt annars att rikta någon sorts känga åt män över 40, om det är Edvin på bilden i blå skjorta så tillhör väl även han den gruppen?

      Han är ganska offentlig så är inget konstigt med att det blir uppmärksammat , förvånad att du lyckats missa honom helt 😅

        Jag har heller aldrig hört talas om honom vad jag vet. Jag har i alla fall inte registrerat hans existens om jag hört om den.

      Jag är avis på dig som lyckats missa honom! 😊 Ingen person du behöver lägga ner någon tid på i min mening, grovt överskattad.

        Alltid när folk överdriver hur lite dom vet vem någon är och dessutom slänger in en känga, så får jag känslan av att dom VERKLIGEN vet vem det är men tror att personen kommer bry sig.

          Det är väl lite samtidens signum när det kommer till att plocka ner någon, att försöka uttrycka hur obetydlig någon är och att den under inga omständigheter finns på deras radar, eftersom personen anses vara så ointressant. Något som sägs, när det i princip förnämsta någon kan göra är att bli sedd och tjäna pengar på enbart sin existens.

            Jag vet vem han är men kan rabbla upp människor jag känner som inte vet vem han är. Kul för honom att han lyckas tjäna pengar på sitt namn. Det gör honom dock inte värd att lägga på minnet.

          Jag vet uppriktigt inte vem det är. Nu har jag läst mig till att han poddar med Johanna Nordström som jag också enbart hört talas om via den här bloggen, i övrigt vet jag inte vem hon är heller.

      Ja om 14 år är han 40 plus… Det var kanske inte världens bästa gissning.

      Jag har aldrig heller hört talas om honom.

    Lite overkill! Herregud en kväll. Somliga ha det bra!!

      Vad fan , man ska väl fasen kunna ta sig hem, ibte behöva anpassa sig efter ett lopp! Han har rätt! Fuck it!

    Eller så bor man inte i stan.
    Samma puckon som tjötar om att det är för hög volym på uteserveringar. Bor ni i innerstan får ni räkna med diverse events.
    Flytta bara.

      Fast det är fan även jobbigt för oss som besöker de som bor i stan. Min mamma bor på st Pauls gatan i Sthlm, som blir avstängd (känns som hela tiden) någon gång varje år pga något idiot lopp i stan. Fleeeera ggr har vi råkat pricka in samma lördag som loppen inträffar för att åka dit (med bil) med våra barn. Hade aldrig åkt in till stan om man hade haft koll på loppen, eller åkt kommunalt… men då måste man ha framförhållning.

        Men gör en snabb googling innan ni bestämmer när ni ska åka nästa gång då? I stora städer händer saker i stan lite då och då. Gilla läget eller låt bli att bo där/hälsa på.

    Urtypen för vit kränkt man. Jo, han kunde ta sig hem, kunde parkerat någon annanstans på Söder. Men självklart borde hela världen snurra runt just honom…

      Fast han har en garageplats i sitt hus som han antagligen betalar massa pengar för att kunna nyttja. Jag tycker faktiskt att det rent allmänt är lite sjukt hur sådana event kan leda till att det blir så pass avstängt att folk inte kan ta sig fram med sin bil tex. Det är ju inte ”bara midnattsloppet” utan samma koncept vid varenda lopp i stan, och festival och parad och så vidare. Trafiken påverkas, det blir skräpigt som fan (tänker nu närmast på alla konserter på Gärdet) osv.

        Midnattsloppet har funnits längre än Edvin har levt och är ett av Stockholms mest kända lopp. Han kunde bara låtit bli att flytta till just den stadsdelen om han tycker det är så viktigt att kunna åka in och ut ur sitt garage exakt varje kväll året runt.

          Hör du hur sjukt det låter?

            Att lägga ner alla evenemang i Stockholm för att det alltid är någon som drabbas? Ja, det låter sjukt!

              ”om han tycker det är så viktigt att kunna åka in och ut ur sitt garage exakt varje kväll året runt.”

              Vem fan vill inte kunna åka ut från sitt garage 365 dagar om året

                Det går alldeles utmärkt att bosätta sig i ett område utan evenemang.

                  Du svarar inte på frågan. Ditt påstående ovan är sjukt. Klart man ska kunna komma både till och från sitt garage vid alla tillfällen. Det förväntar sig alla oavsett om man bosätter sig i centrala Stockholm eller ute på Tjörn.

                    Vissa saker kommer med att bo inne i en stad. Det är inga hemligheter och detta är dessutom ett lopp som funnits länge. När man väljer att bosätta sig någonstans får man ju se till att väga in sånna här grejer. Lite som att folk på Gotland får vara beredda på att båten kanske inte alltid kan gå eller att man, om man bor i ensamhushåll långt ut på landet, kanske inte prioriteras lika högt som ett flerbostadshus inne i stan om en ledning rivs av.

                      Ja men det är ju en annan sak än att ta upp ”han tycker det är så viktigt att kunna åka in och ut ur sitt garage exakt varje kväll året runt”.

                      Finns inte en normal människa som inte förväntar sig att kunna använda sitt garage året runt – dagligen. Sen att man inte alltid kan det är en sak. Men visst förväntar sig alla att man ska kunna göra det samt ha rätt att bli irriterad om man inte kan det. Även om man är bosatt mitt i smeten.

                      19:51- då kanske han inte skulle flyttat till söder. För han kan inte vara så arrogant och naiv att han tror att han kan påverka Midnattsloppet. Då är han en större tönt än vad jag trodde.

                      Då svarar jag klart och tydligt på frågan, jag har ingenting emot att inte kunna komma in och ut ur mitt garage en kväll per år. Jag sitter dessutom i styrelsen i min brf och folk har en tendens att klaga och gnälla på allt och tycka att det är styrelsens ansvar men ingen, inte en enda, har klagat på att vårt garage är avspärrat en enda kväll per år.

                      Bosätter man sig på vissa ställen i stockholms innerstad kan man omöjligt förvänta sig att inte någonsin bli påverkad av evenemang. Exempelvis genom att gator är avspärrad eller att ens buss åker en annan väg.

                      Han kunde använda garaget, han kunde bara inte åka på alla vägar under några timmar.

                  Jag bor 3 km in i skogen, ett år hade de ett jäkla evenemang på hela den sträckan med både det ena och det andra med spring och cyklar.. Vi betalar för denna vägen då den är privat men kommunen gick med på evenemanget ändå. Ena dagen fick vi köra igenom allt men det var i princip omöjligt. Andra dagen fick vi inte köra där alls då fick vi ta en omväg på ca 40 minuter. Som tack la dom lite grus längs med vägarna som föreningen ändå hade tänkt göra. Men ja flytta där inga evenemang finns vetja 🤪🤪🤪🤪

                    Vad var det för spring- och cykelevenemang som höll på i ett år?

                Bor du i Stockholms innerstad ska du överhuvudtaget vara glad över att hitta en plats att parkera bilen på. Har du en garageplatser får du be att du lyckats hitta en garageplatser i ett garage där gatukontoret inte planerar gräva upp gatan. Det kommer att ta minst två år och är stökigt värre. Vill man vara garanterad 100% tillgänglighet ska man flytta ut på landet.

              Att planera och lägga upp det bättre så att folk som är boende där ändå kan nyttja sina hem och gargeplatser? Ja. Annars får de väl kompensera de boende? Man kan ju faktiskt ha loppen utanför stan.

      Samma typ av människor som flyttar till söder för ”stämningens skull” och sen får krogar och klubbar nedstängda för att de låter för mycket. Så jä*la idiotiskt

        Håller med. Fy fn vad trött jag är på människor som gnäller. Gubbar som tycker det är fruktansvärt jobbigt att tex. barn badar (och låter)i närheten av deras (havs)tomt, kärringar som gnyr över att det kommer matos över på deras enorma tomt när ngn grillar, killar som tycker det är ngt att förfasas över att inte kunna komma in på sin gata, precis exakt den tid som loppet går…etc, etc. Man skulle önska en realitycheck för en del människor alltså, finns det inget att gnälla över, så nog fn uppfinner de ngt att klaga på i sin privilegierade värld.

          Jag är ingen gubbe men uppfattar folks jävla oväsen som fruktansvärt. Barn som vrålar, hundar som skäller, folk som inte kan prata i vanlig ton utan måste SKRIKA. Hade jag köpt mig en sjötomt för ex antal miljoner hade jag knappast velat ha stoj och ungar och oväsen i närheten. Och ja, jag har egna barn. Som inte låter.
          Går ingenstans utan mina öronproppar. Går inte att vistas någonstans. Har slutat åka buss/tåg av samma anledning.

    Är han då lika upprörd över prideparaden? Konsekvensen är ju nämligen densamma, avstängda gator och svårt att ta sig fram.

      Då låter det antagligen annorlunda.

    Man kunde ju förstå drt om någon annan klagade. En åldring som inte kunde ta sig till akuten, en gravid som behövde komma till förlossningen, ett barn som behövde till SÖS. Men inte av en ung frisk man som skulle bara hem till sin lägenhet.. gå?! Cykla? Ta lokaltrafik? Va ju bara södermalm som blivit avspärrat så de är ingen lång promenad ens..

      Får väl ändå hoppas att trafik av akut karaktär såsom polis, ambulans och nån typ av släckningsfordon har företräde vid en springtävling.

        Ambulans kommer fram, jag sprang själv loppet i lördags och mötte faktiskt ambulans utmed banan. Funktionärerna var superproffs och såg till både att ambulans och löpare kunde komma fram utan problem, det har har de med i beräkningen och är förberedda på.

    Stackaren. Hoppas dom lyssnar på honom och tar till sig av kritiken och lägger ner denna 40-åriga tradition.

    Skäms å hans vägnar.

    Alltså fattar inte folk att han inte är 100% seriös?

      Det här är ju inte bara en rant på instagram eller i podden. Han är dessvärre hundra procent seriös, sorgligt nog.

      Tänk att det tror jag inte men det går ju att låtsas att man skojar nu när man efteråt fattar att man kanske överdrev i stunden.

    Men herregud. Stockholm maraton går på vår gata, så just den dagen får vi planera hur vi ska ta oss ut ur hemmet. Istället för att göra några längre utflykter går vi ner på gatan och hejar på alla duktiga löpare. Midnattsloppet är ju också eeeehhhh på kvällen. Inte supersvårt att just den lördagen planera hur han tar sig hem om han måste vara ute just då.

    Det blir ju en del intäkter för ett sånt evenemang också, om man nu ser till andras liv och verksamheter. Hotell, mat, passapåattturista t.ex. När folk deltar i sånt som inte bygger på alkoholkonsumtion nödvändigtvis verkar det provocera mer än om det är festivaler t.ex. Jag har inget emot det heller, jag tycker att glädje genom kultur, hälsa är fantastiskt. Jag tycker också att snålhet är det fulaste drag man kan ha och det är extremt snålt att missunna folk en sån upplevelse för att man själv får använda skallen för att tänka om och ta sig hem. När man har ett hem.

    En bekväm, överviktig man varken går eller cyklar. Inte ska man väl fysiskt behöva anstränga sig. Dom ska fram med bilen, annars jävlar… tar dom fram hårdhandskarna.
    Det är bara att skratta eller ignorera.

      Fint att du fick in överviktig oxå din giftiga jävla människa

        Lugn

        Oj det där var visst känsligt. Är du också överviktig? Och måste gå i spinn så fort någon nämner det ordet?

          Vilken mogen kommentar 👏🏻👏🏻

        Han är överviktig, han är även lat bekväm och frossar i sig mat. Detta är det enda viktiga för honom samt att ta sig genom eld för att dyka upp på event och i media. Hade han lagt 30 minuter om dagen på att motionera så hade han kanske orkat gå från en parkering. Inget fel att påpeka att han borde ändra sin livsstil.

    Tycker också det är onödigt att stänga av en hel stadsdel för ett 10 k lopp?? Fattar om det är ett helt eller halvt maraton, men 10 k kan man ju lätt göra själv när som helst.

      Det är en folkfest, nej det kan man inte ordna själv när som helst.

    Helt otroligt – varför kunde han inte parkera så nära han kunde och sedan gå. Nej, nej, nej – istället åker han till sina föräldrar och tar en taxi därifrån – antar att taxichauffören inte kunde komma närmare utan att han till slut fick gå en bit i alla fall. Alla vill bo i innerstan för att det händer så mycket där men sedan när någonting händer som inte passar just hen så blir det ett farligt liv. Själv hatade jag Stockholms Maraton varenda gång det spärrade av min bostad men det är väl så det är att bi i innerstan. Nu bor jag 1,5 mil söder om stan och har alltid lätt att ta mig fram med bil 😉

      Precis, vill man ha det lugnt men bo i innerstan kan man flytta till Karlaplan. Fan va kul söder etc skulle bli om allt skulle behaga alla

      För att det var näst intill omöjligt att hitta en parkeringsplats, thats why.

    Har alla som är arga över Edvins uttalande ens lyssnat på när han berättar historien? Det var ju liksom en ”del” som var överdriven och en del av Edvins image är ju att vara överdriven och divig. Sen om man inte tycker om det är en annan femma, men man kan väl ändå förstå att han inte var 100% seriös?

      inte tycker det är roligt*

      Hur många procent seriöst var mailet han skickade?

        Exakt. Att man driver lite i en podd kan jag köpa men man skickar inte iväg såna mail ”på skämt”.

          Vadå ”man”. Det är är väl klart att ”man” kan ringa och maila på skämt. Minns du inte Hassangruppen när de, ve och fasa, RINGDE upp företag?

          Det är ingen skillnad på detta alls.

            Årets ”att jämföra äpplen med päron”. Hassangänget var genier, Edvin är inte det!

      Vill påstå att 99% av Sveriges befolkning inte har koll på varken honom eller hans stil.

        Sveriges enda kändis ju?

          If so – we are fucked:

          Va? Vi har väl massa mer kända 😄

            Deras tv-serie heter så

    Jag håller faktiskt med. Stora springlopp har inget i stan att göra. Har tidigare jobbat i hemtjänsten i stockholm innerstad. Alltid vid stora event typ maran så försvann någon äldre. De gick ut och hittade inte hem, vi fick samtal från polisen samt omöjligt att hinna åka på larm i tid eller ens vanliga besök. Varje år försökte jag ta ledigt, för det var bara kaos.

      SSIH

    Fast hade man inte blivit irriterad om man plötsligt inte kan ta sig hem när man SKA hem? Jättemärkligt att man stänger av alla vägar så! Han borde ju inte behöva pröjsa 650 kr taxi bara sådär, då borde man ha förvarnat innan att vägen skulle vart avstängd det datumet

      Det har förvarnats, och förvarnats och förvarnats ännu mer.

        För övrigt roligt att han polisanmäler ett evenemang som har tillstånd av POLISEN att spärra av gator

    Hela Kalmar stängs av pga Iron Man. Halva Malmö stängdes av pga EU-mötet förra året. All tågtrafik mellan Lund och Malmö stängs av några dagar i höst. Konserter. Idrottsevenemang.

    Sånt som händer liksom. Livet osv 🤷‍♀️

      Bor i centrala Kalmar och hatar stora evenemang. Vi betalar för boendeparkering. Vid stora evenemang är antingen p-platserna fulla eller avstängda (som under boule-SM). Det ställer till det något otroligt. Jag är inte frisk rent fysiskt och kan inte gå några kilometer från någon annan parkering utanför stadskärnan.

      Ibland sammanfaller livet så vi behöver ta bilen vid stora evenemang. Det suger. Riktigt hårt.

    Hahah åh, vem orkar rasa och skicka hot till honom? 🤣 Extremt överdrivet.

      Han orkar ju själv uppenbarligen både rasa i media och skicka otrevliga mail så.
      Som man bäddar osv.

    Är den här människan helt handlingsförlamad? Det är väl världens enklaste grej att planera någon dag i förväg så att man kan nyttja ett annat färdmedel och/eller hitta på något som innebär att bilen kan stå still.
    Inte ens jag som bor på vischan och har en mil till affären behöver bilen 365 dagar om året.

    Nu var det inte alla vägar som var avstängda utan en del av Södermalm. Det framgår tydligt på både SL och trafikinformation.se att trafiken påverkas pga loppet, precis som vid samtliga evenemang i stan. Att han tar en taxi för 650kr är hans eget val. Jag bor också på söder och det funkar fint att parkera i närheten (varenda gata är inte avstängd) och ta sig sista biten till fots eller åka nån tunnelbanestation.

    Avskyr verkligen Edvin

      Oj, starkt.

      Jobbigt att avsky någon du förmodligen inte känner

    Stackars lilla putte som fick ta taxi hem. Hoppas han återhämtar sig fort. ❤️

      men gud va barnsligt att bli upprörd…tips för att slippa bli arg :anmäl dig istället till nästa år och va med på en härlig mil och en folkfest på stan!

    Jag förstår inte riktigt. Han blev tvungen att ställa bilen och ta taxi? Kunde taxin flyga eller varför funkade det med taxi men inte hans egna bil? 🤨

      Tror det största problemet vara t hitta parkering. Därför åkte han hem och parkade bilen hos sina föräldrar och tog taxi så nära bostaden det gick.

        Osmart kille. Finns alltid parkering på Söder, gäller bara att veta var. Dessutom är det gratis att parkera på söndagar. Han orkade bara inte anstränga sig och la hellre energi på att klaga istället för att lösa problemet på smartaste sätt.

    Edvin driver såklart lite och det är bara kul. Intressant dock att så många storstadsbor får frispel över så pass få evenemang som stör framkomligheten.

    I mindre städer jublar de flesta över evenemangen och planerar runt dem. De är ju ofta bärande gällande besöksnäring. Så även i Stockholm.

    Hur kan man ta taxi där man inte kan köra? Är ju dum i huvudet eller fle jag fattar inte hur det går till 😁

    Vilket i-landsproblem. På andra platser på jorden kan man inte ta sig till sitt hem för det finns risk för att man blir dödad eller hemmet bombat. Skäms på Edvin och er andra!

    Och jag som trodde att det här var en generation som tänkte klimatsmart och tog tunnelbanan ( som fungerar alldeles utmärkt på Söder och under Midnattsloppet). Han kanske borde prova cykel, ser ut att behöva motion med den kroppen. Vad är han känd för? Löst cancerns gåta? Wannabe? Gnällfantast? Ingen aning faktiskt, är han nån artist?

    Asså sure att man vill ta sig hem, relaterar starkt, men om man nu bor nånstans där event som typ Midnattsloppet kan hända är det väl omöjligt att inte veta om det passerar förbi ens trappuppgång? Känns som att man kanske kan titta upp och tänka ”åhå, just den här dagen kanske jag ska ta ett annat färdmedel, typ mina egna fötter fram till första bästa buss” som en annan kan fundera på om man ska ta buss eller tunnelbana genom stan beroende på trafikläge.

    Hur ställer sig Edvin Törnblom till att många gator stängs av för prideparaden?

    Obs: jag är inte emot prideparaden, en oerhört viktig manifestation!

    CANCEL midnattsloppet! Och alla andra lopp som sker i stan. Så jäääävla roligt segment i podden, KING Edvin!

Comments are closed.