Är det rasistiskt att ifrågasätta rekordsiffror på sociala medier?

Influencern Tina ”Mrs_Lindh” Lindh postade en reel som blivit viral, men när jag skriver det här inlägget så upptäcker jag att den inte längre finns kvar. (Edit – nu är videon tillbaka igen!) 
Innan den togs bort så hade den fått 150 miljoner views, och i och med det ökade Mrs_Lindhs följarantal från några tiotusental till över 350 000 följare. Varför hon tagit ner inlägget vet jag inte, inte heller förstår jag varför Paula på @vardagsrasismen är ute och svingar om att det är rasistiskt att ifrågasätta alltsammans, och här är varför.
Att en video blir viral är ingenting nytt, men att inte undra över antalet views på Mrs_Lindhs reel – som hade 149 miljoner views innan den försvann –  känns mest bara okunnigt och lite av ett halmgubbsbygge. Det är inte rasism att ifrågasätta rekordstora siffror på Instagram. Punkt.

Så här ser det ut hos några av de största kontona på Instagram, där ingen av deras reels kommer i närheten av siffrorna på Mrs_Lindhs inlägg:

I början av året hade den reels med absolut mest views på Instagram – ”Learn from Khaby” (289 miljoner views), så att inte undra över Mrs_Lindhs inlägg som fått ungefär hälften av det visar mest på total okunskap. Och att sen komma dragandes med att det är rasistiskt att ifrågasätta dessa – i sammanhanget – absurt stora siffror? Co-existerar vi ens på samma sociala medier-plattform, jag och Vardagsrasismen?

Jag har ingen aning om hur det här gått till, hur den här videon kan ha blivit så viral eller om några siffror är kryddade, men med facit i hand vore det snudd på tjänastefel att inte ta upp det. Dock hamnar det på en andraplats, bakom de här anklagelserna om rasism som jag tycker är helt befängda. Det är inte rasism att ifrågasätta absurt höga siffror, det hade förmodligen skett oavsett vems klipp det är som blivit viralt.
Och, kan tilläggas, så ser det ut så här när jag kör Mrs_Lindhs konto med alla dessa nya följare genom ett program, framtaget för att upptäcka spökföljare. Enligt den sidan har hon ett ”amazing” score, med 87% äkta följare.



Ska man inte få undra över eller undersöka när en svensk influencer slår alla möjliga rekord på sociala medier, utan att det ska kallas för rasism? 
Det är ju bara ignorant. Har man ingenting att dölja så spelar ju kritiken ingen som helst roll, i alla fall inte om du frågar mig. Då är det ju bara att slänga upp lite siffror, så som jag gjort här, och igen…. Vilken svensk influencer som helst som fått dessa virala siffror hade blivit ifrågasatt och även granskad, för SÅ ovanlig är den här företeelsen, men det betyder inte att det är rasistiskt, inte vad gäller den här specifika situationen i alla fall.

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Typ allt är rasistiskt enligt Vardagsrasimen. Det är sen länge.
    Undrar över hennes uttalande att hon inte har råd att skicka tillbaka de 2500 euro hon fick av Boltes? Var det nära personlig konkurs innan?
    Skulle inte heller tacka nej till de pengarna men skulle nog bara tackat, inte dra på mig en offerkofta om att hag inte hade råd att tacka nej.

      Ja, verkligen! Så många har tappat greppet om verkligheten! De stirrar sig blinda på EN sak. Inget annat gäller.

    Den är inte borttagen. Ser den på hennes konto 154 miljoner visningar nu.

      Så då är väl det här inlägget inte riktigt relevant?

        Jag ser den också nu men den har ”bara” 4M visningar för mig? 😳

          Du tittar på likes. Den har 4M likes och 154M visningar.

            Aaahh, tack! 🤭

          Om man klickar på lilla videorutan till höger om flödet så ser man alla reels och hur många views. Hon har ju fått en ordentlig effekt på de andra (nyare) klippen också. De som brukade dra intresse var ju parodierna på svensk/iranier men nu har alltså även hennes modeklipp tagit fart. Jag tycker allt ser väldigt organiskt ut.

    Vad handlade den virala videon om? Ser ut som någon outfit video. Oavsett smått galet att den blev mer viral än Beyoncé, Kim Kardashian etc och mer än gemene virala tiktok video (vet att detta är insta reel men jag är en tiktok-hängare). Och typ 200K nya följare, för EN video…? Tycker att det luktar skumt trots att websiten säger att 80% är äkta följare 😅

      Det är en kort vide om hur man kör om ett linne till croppat. Ett typiskt sånt kort klipp som kan gå vitalt… Vet att det dök upp i mitt flöde häromdagen. Och det verkar vara den enda reelen som någon av de random konton som jag följer ha gillat (ett konto från utlandet som handlar om virkning) så det känns som det fått spridning utöver den vanliga basen av följare….
      Antar att även Kim K har några grejer som fått massa views

        Det har jag också sett men vet egentligen inte hur – insta måste ha pushat det p g a algoritm eller om det möjligen är så att hon betalat för spridning…vilket antagligen redogörelsen eller hon själv svarat. Trodde (omedvetet) att det inte var svenskt och jag har ingen aning om vem hon.

          Vet inte hur algoritmerna funkar. Men så fort något får lite mer spridning än normalt så poppar det väl upp hos ännu fler? Helst om folk gillar och kommenterar (det är väl därför de alltid tjatar om att gilla och kommentera).
          Ibland är det ju helt random saker som poppar upp i feed på både YT och IG. Ibland videos som bara har ett par 100 views. Sen kan vissa taggar oxå påverka, så kanske hon använde någon extra bra där?!

      Självklart har hon betalat för views, det är inget snack om saken. Det är ingen intressant reel, inget nytt, inget hon själv har hittat på, inte extra välgjort. Det finns ingen anledning till att den skulle ha fler views än något som de allra största kontona får. Det är lätt gjort att köpa sig views och mycket säkrare än att köpa sig följare, vilket brukar synas i statistiken. Ingen kan bevisa att det är köpta views men bland de kontona som delade hennes reel var det tydligt att det var skumma fejk-konton från typ Brasilien och Indien som tar betalt för att reposta reels för spridning och det är ett säkert tecken på att det är köpt. Inget snack om saken liksom.

      Att Tina har varit desperat efter att bli instakändis länge visste vi ju redan, hon bygger hela sin självkänsla på att bli sedd, beundrad och verkar vilja väcka avund hos folk genom att visa upp sin livsstil där hon traskar upp och ner för sitt radhusområde i höga klackar. Känns som att hon inte mår bra, det är så mycket sorg och bitterhet i hennes energi trots att hon försöker visa upp en yta av lycka och framgång.

      Fattar förresten fortfarande inte vem hon är eller vad hon gör.

    Reelen finns kvar en bit ner 🙂

    Men vita människor kan ju inte tycka eller säga eller göra nånting utan att vara åtminstone lite rasistiska. Det vet vi ju.

      Nej, vi är ju så rasistiska. Det har man fått höra i det här kommentarsfältet. Men vi har inget tolkningsföreträde då vi är vita. Så självklart är detta rasistiskt. Eller så gör det att man tycker att den där vardagsrastist är ännu mer befängd och skrattar åt allt vad människan skriver.

        Ja men det ena utesluter inte det andra. Det finns folk som ropar rasist alldeles för fort men det betyder inte att rasism inte existerar och att man kan vräka ur sig vad som helst utan att någon kallar en spade en spade. Många kommentarer jag sett här där någon blivit kallad rasist är ett svar på en väldigt fördomsfull och rasistisk kommentar.

      Eller så finns det faktiskt saker tagna ur luften. Nej, vi vita har inte erfarat rasism men måste för fan kunna kritisera beteenden mm utan att att stämplas som rasist😤😤 detta eviga rasistkort som ska dras fram i tid o otid. Min man fick höra att han var en hemsk rasist då han sa ifrån till en pojke på ÖF som var på väg att slå vår dotter. Ungen blev helt hysterisk och började skrika om rasism osv för att min man inte accepterade hans beteende. Personalen fick tillslut be förälder och barnet att lämna stället. Så fan heller att min man är rasist bara för att han skyddar vårt barn. Fyfan för folk som gömmer sig bakom den där skiten. O Vardagsrasismen är ju jämt såhär, ska nagelfara allt med sina absurda ”analyser” , försvarar all möjlig skit och verkar tävla i att vara så woke som möjligt. Önskar att nån kunde ta ifrån henne internetuppkopplingen🤢

      Lägg kritiken där den hör hemma. Annars ser man alla oss mörka som galenpannor som vrålar om rasism överallt. Det blir inte bra för oss.

    Det är väl snarare rasistiskt att anta att det är pga rasism som frågan om siffror finns än själva frågan. Dvs man belyser den lilla skärv av annan ras (?) som möjligen skulle kunna finnas. Ofta är det att göra folk en otjänst genom att sätta strålkastaren på hudfärg istället för själva händelsen, vi ska alltså inte se det vi såg först utan även lägga märke till ras. (Känns för övrigt mycket konstigt att år 2023 skriva ras).

      Begreppet ras är verkligen komplext. I Sverige använder vi ju inte det på samma sätt som tex i USA där race är helt oladdat. Finns det ngt annat vi säger i Sverige? Kan inte komma på ngt.

        Begreppet ras är en konstruktion och i sig rasistisk. Den skapades för att skilja vita européer från övriga folkgrupper av Britterna. Det är bra att vi i Sverige inte har börjat prata i begreppet ras. Vi är alla samma ras, dvs Homo Sapiens Sapiens. Skillnaderna i utseende och färg är en konsekvens av geografi.

          Finns ”colorism” också, vilket kanske passar bättre egentligen och beskriver mer vad rasism ofta egentligen handlar om.

    Tycker det verkar ”proportionerligt”. En annan tjej (grundaren till Teotoki) hade 28k följare och så postade hon en reel som blev viral, superfint klipp där hon rakar av sig håret pga cancerbehandling. Den har i dagsläget 5,3M views och hon har nu 45,5k följare. Jag vet att det är att höfta men jag säger ca 10k följare per en miljon tittar till följd av en viral reel om jag bara ska ta henne som exempel. Verkar stämma någorlunda med Mrs Lindh också.

    Om man läser kommentarerna hos Mrs Lindh så är de helt autentiska. Folk skojar om att köpa en crop top, om att vi snart ska ha trosorna ovanpå byxorna och att hon har redigerat magen.

    Vad jag tycker är värre är all one liners som alla influensers har under inlägg (hur snygg/wow/bästa du/finis etc). Jag tror att man har gått ifrån konceptet ”podd” som det hette i tidernas begynnelse (en whatsappgrupp typ där man sa till att man skulle posta om fem minuter och så gick alla in och sparade och lajkade och kommenterade) till att agenturerna tvingar deras talanger att posta hos varandra (alternativt har deras login och gör det själva).

      Kanske 5k följare/miljon views snarare.

    Camilla jag skrev ett långt inlägg som hamnade i modd tyvärr

    Shit , kollade på reelen för tänkte ” aha det är garanterat köpta visningar och likes” men det syns ju att det inte är. Så jäkla sjukt att den fick sådan spridning !? HUR !?

      Postade flera långa inlägg om hur men de är i modd tyvärr. Obegripligt. Det enda jag INTE pratar om rasism.

      Ibland får random klipp viral spridning bara. Någon med många följare t.ex. som delar i sina stories, leder till fler delningar, att andra konton repostar osv. osv. Finns ju massvis med konton som är helt dedikerade till att bara reposta (både i stories och flödet) andras innehåll men credita skaparen, så folk hittar till den.

    Förlåt men fattar ingenting av det här inlägget? Vad handlade reelen om till att börja med?

      En kort reel om ett så kallat fashion hack som har tagit fart. Hur man gör en crop top med ett befintligt linne typ. Kommentarerna är roliga och det är nog så den har spridits.

    150 miljoner visningar?!? Hur och varför? Min dotter fick 2.5 miljoner visningar och 80 000 (nu nere på typ 77 000) följare på TikTok, jag står bredvid och fattar ingenting. Nu är jag officiellt gammal.

    Vilka är paret (med den ökande mannen)det pratas om i podden idag?

      Vad är det för ord som autokorrekt ändrade till ökande?

        Ökände gissar jag på.

          Hehe, ja exakt

    Om man (jag) inte vet vem mrs Lindh är, men ändå tycker att det låter lite konstigt med så många views jämfört med de stora megakändisarna som radas upp, klassas man (jag) som rasist ändå?

      Nej, bara inte särskilt van på sociala medier som IG låter det som. Inte ovanligt att helt random klipp/posts går virala och sprids massor till synes helt utan någon direkt anledning. Ovanligt och osannolikt att det ska hända med varje enskilt reel/post som läggs upp, men det händer ändå hela tiden.

        Exakt min poäng 🙂 Ovan vid sociala medier och Instagram kan jag leva med. Att någon förutsätter att jag är rasist på grund av det däremot – nej.

      Det här inlägget är en aning vinklat men det som är problemet med reaktionen på videon är att andra influencers har ANTAGIT helt ur luften att Mrs Lindh har köpt följare. Det finns ett flertal som ställt sig frågan hur och det är inte problematiskt. Det vardagsrasismen skrev om var hur ifrågasatt en rasifierads framgång blir och det lätt antas att fusk ligger bakom.

    Vilken jävla jobbig människa vardagsrasismen.

      Kan säga av både egen och bekantas erfarenhet att Vardagsrasismen inte är frisk i huvudet. Har själv blivit utsatt för henne och i samband med det fick jag kontakt med andra som suttit i samma/värre sits pga henne. Ingen orkar föra sin berättelse om henne offentligt då man redan varit utsatt för hennes sjuka mobb, som hon triggar med vilka medel som helst. Verklighetsförankring är inte ett av kriterierna för Paula när hon ska gå på någon hon fått vittring på. Hon har claimat ett woke-klingande användarnamn på instagram som gör att folk tror hon är något form av facit på vad som är rätt och fel, men sanningen är att det här är en labil galning som förr eller senare lär behöva hanteras av domstol (och tro mig, jag har fog för det jag säger). Hade hon hetat sitt riktiga namn på instagram hade hennes genomslag varit noll och ingenting.

        Word

        Håller med ang Paula Dahlberg. Obehaglig människa. Hon anklagar andra för personangrepp men det är ingenting mot vad hon själv utsätter andra för.

        Paula Dahlberg är vänsterpartist. Säger en hel del.

        WORD. Vi är många som har blivit utsatta av henne och som känner till hennes lögner. Hon håller inte själv reda på saker hon har ljugit om men det gör vi. Förr eller senare kommer allt komma ut.

        Vardagsrasismen har terroriserat så många människor under så många år nu och dessutom med stöd av folk som Henrik Wahlström och Stina Wollter som pga av sin okunnighet och ängslighet och white guilt lyfter fram henne gång på gång utan att ha en aning om vilken galning de är med och stödjer.

        Det är inte köpta följare, sånt syns i statistiken. Det är köpta views, helt omöjligt att se att det är köpt. Finns sidor som jag ej ska skriva ut här men som är bombsäkra sätt att köpa views på. Hon har betalat en ordentlig slant för det men uppenbarligen är det så pass viktigt för henne att bli känd på instagram.

          Ja Mrs Lindh har köpt views som lett till följare. En ”vit” lögn. ”Nej jag har ej köpt följare” (men views och engagemang som lett till det) är då enkelt att säga.

        Vardagsrasismen är verkligen en obehaglig människa. Men hennes lögner om henne själv kommer att avslöjas förr eller senare, vi är många som har saker att berätta om henne. Stina Wollter och Henrik Wahlström som pga sin ängslighet och white guilt fortsätter att dela henne blundar för vilket komplett galning de är med o stödjer.

        Lika samma med Mrs Lindh.

    Kan tyvärr ingenting om det kan vara rimligt eller ej, men nej, det är inte rasism att ifrågasätta. Vardagsrasismen måste sluta. Rasism existerar, men sluta se det i allt. Och Sverige är ett av världens minst rasistisks länder visar undersökningar. De ev löneskillnader som finns beror på kön och utbildning. Ej rasism.

      Nej, det beror inte bara på kön och utbildning. Däremot är inte det den stora skillnaden utan att ett utländskt namn gör att du har betydligt lägre chans att kallas till arbetsintervju i jämförelse med en människa med likvärdigt CV men ett Svensson-namn. Den stora svårigheten är alltså inte löneförhandlingen utan att få in foten. Rasism på arbetsmarknaden, bostadsmarknaden osv är väl studerad och ett faktum. Att vi är minst rasistiska (vilket man kan debattera, enkätundersökningar av det slaget brukar mer spegla folks självbild än verkligheten) är snarare som att vi är riktigt dåliga i en övrigt usel klass.

        Jag har ett sämre CV och jag får alltid svar på mina jobbansökningar och en del innehåller även tips om jobb som inte ligger ute än.

        Mina vänner med utländska namn får sällan svar. Och en del har under anställningsintervjun berättat de hellre ser att jobbet går till en ”riktig svensk”. Vissa har erkänt att de direkt slänger mejlet i papperskorgen om namnet inte är svenskt.

        Det går inte riktigt ihop med gnäller om att ”invandrare/utländska vill inte jobba och de vill bara gå på bidrag och glida på hårt arbetande svenskar”. Borde personerna då inte rimligtvis vara extra angelägna om att anställda personer utländsk bakgrund om de nu är så förbannade på personer som går på bidrag!? Högerns bidrag pratas det sällan om dock! Varför ska skatt gå till att renovera folks sommarstugor, altanbyggen, barnpassning och städning!? Har man inte råd att betala själv, ska samhället inte betala de där sakerna!

      Det beror väl snarare på vad det är som ifrågasätts. Virala klipp med mångmiljonvisningar är lite märkligt att ifrågasätta (var skulle pengarna komma från för att köpa den tillströmningen eller är personen en hackare av större mått i smyg…vad vill man framföra när det dessutom enbart är ett eller något enstaka inlägg?)!

      Några i min klass ifrågasatte att en kille från mellanöstern får högsta på alla tentor, men inte antecknar något särskilt på föreläsningarna. Han har en annan studieteknik och är dessutom extremt intresserad av juridik (läser kurslitteratur som vi inte ens har än, på sin fritid). Han har även läst extremt mycket juridik innan studierna på högskolan och mycket av det vi har kan han redan. Det är en rasistisk tanke att uttrycka att ”han får bara högt för att han säkert fuskar de där är inte bra på att plugga”, som vissa fortf. underhåller. De har aldrig pratat med honom mer än att fråga om hans resultat på salstentor. På samma sätt är det rasistiskt att ta föregivet att studenter av utländsk härkomst städar på uni., för tanken är inte att de går på högskoleutbildningar med högt ställda krav och höga antagningspoäng. Själv har jag aldrig någonsin blivit tillfrågad var man slänger sopor, när jag rör mig på campus eller fått höra att frågan kom för man trodde jag jobbade som städare (blond och blåögd), men några i min klass har misstagits för städare på campus och fått den frågan (från olika länder i Afrika och även länder i mellanöstern).

      Vi kan inte komma ifrån att vi lever i ett vitt samhälle och det blir larvigt att raljera över hur icke rasistiska människor är i landet.

      Vissa som kommenterar här verkar inte heller ha helt på det klara vad som är rasistiska strukturer!

        Shit har det gått så här lång… när jag pluggade juridik på SU fick jag höra att det krävdes av mig att ha högsta betyg i allt, annars skulle jag inte få något jobb med mitt utländska namn (och bakgrund, så klart). Ingen kom och frågade mig var man slänger soporna dock… PS fick jobb på byrå en månad efter examen med medelbetyg

        Ja, vi lever i ett vitt samhälle som genom ren tillfällighet råkar vara topp tio i mänsklighetens historia.
        Den som inte trivs i detta vita samhälle är fri att skapa sin lycka i ett ickevitt dito som säkert är mycket mindre rasistiskt än oss.

          Eller stanna och yttra sina åsikter och lyfta de frågor man tycker är viktiga för att göra samhället. Så skev inställning att tycka att en grupp i samhället har rätt att gnälla på men den andra ska vara tysta om de behandlas orättvist eller flytta.

            Naturligtvis är det bra att kämpa för ett bättre samhälle men gnällspikar som Paula hjälper inte att föra antirasismen eller samhället framåt.

              Vi gnäller i ett kommentarsfält så det blir lite sten i glashus att gnälla på andra som gnäller… Oavsett hudfärg eller bakgrund kommer det finnas en del man tycker inte bidrar med så himla mycket men det är ingen anledning till att börja prata om att vi är ett vitt samhälle och är man inte vit kan man flytta.

          Tröttnar ni aldrig, ni som alltid ska slänga iväg ”flytta om det inte passar”!?

          Snälla kom med något nytt för en gångs skull!

            Varför det, det är ju sant.
            Om Sverige är så outhärdligt så finns det ett hundratal andra länder att välja mellan.
            Av någon underlig anledning sitter gnällspikarna kvar.

          Absurt. Tänk om man hade sagt det till amerikanska frihetskämpar. Det är bara en omskrivning för det gamla hederliga ”åk tillbaka till Afrika/till ditt hemland” som barn så simplistiskt använder som skällsord på skolgården.

      Den strukturella rasismen finns överallt. Det är inte så att rasismen slås av och på, Eva!

    Det har fullständigt spårat ur. Om en vit människa tycker något, ska det alltid undersökas om det är rasistiskt. Men inte tvärtom…

    Vardagsrasismen jobbar hårt på att bekräfta min bild av henne: allt hon säger och tycker så ska man tycka den exakta motsatsen, så blir det rätt. Detta har stämt i många år.

    Men jag fattar inte varför den här reelen har fått så många visningar. Är ju inget nytt el speciellt utan bara en tråkig version av en grej som varit viral jättelänge. Den måste ha haft någon form av random flow/algoritm som gjort att den synts för många och därför har den blivit klickad på.

      Jag tror det, för jag får den i mitt flöde då och då.

      Saker som får enorm spridning är ofta inte något superspeciellt.

    Fast du missar ju helt mål här! Mr Lindh ifrågasattes på så många plan pga denna Reel. Man menade att hon köpt följare och man kan inte fejka en Reel. Knappast att de vita priviligierade influncers misstänkliggörs och ifrågasätts när det blivit virala.

    Och den är inte borttagen. Så detta inlägg visar ju bara på nivån.

      Det hade skett, oavsett influencer, och nu är även videon tillbaka.

        Videon har funnits hela tiden.

          Jag såg den inte när jag skrev inlägget tidigare idag, men det kan ju så klart varit ett misstag.

            Hon hade den pinnad! Därför låg den högst upp i hennes flöde. Sen när hon tog bort den som pinnar hamnade den i den i den vanliga ordningen. Så du som inte hade koll här och påstår saker som ej stämmer.

        Exakt Camilla! Du skrev ju även om Jeanette S och att hon köpte följare. Hon är en vit kvinna. Så du har skrivit det här om alla möjliga influencers.

      Lindh är inte en vit privilegierad influencer menar du?

      Det är du som missar poängen. Om ett klipp får lika många visningar som hälften gentemot världens mest visade någonsin så är det extremt. Och då är det rimligt att CamCam tittar närmare på det. Det hade garanterat skett helt oavsett vilken svensk som la upp det, och därför är det inte rasism.

      Allt jobbigt som drabbar en rasifierad person är inte automatiskt rasism.

      Sen kan man ju med er sopiga logik undra hur ni får ihop att en person som är utsatt för rasism får så pass många visningar, är inte det priviligerat? För en idé som hon (som alla andra) snott ur sitt flöde? Kanske av någon som har mörkare hudfärg än hon själv till och med, hoppsan hejsan, nu blev hon själv rasist.

      Man kan inte fejka en reel? Vad menar du? Man kan köpa VIEWS, hur enkelt som helst. Det syns inte i statistiken på samma sätt som köpta views gör,

    Jösses. Och att inte vita influensers anklagas för samma?

    Förstår man inte att man urvattnar begrepp när man håller på och skriker varg på det här sättet? Ingen kommer ju ta riktig rasism på allvar när man slåss mot väderkvarnar jämt. Samma sak med de som skriker transfobi, funkofobi och fettförakt i tid och otid. Ingen orkar lyssna och det blir bara löjligt.

    Tala för dig själv. Om du inte kan ta riktig t ex rasism, transfobi eller funkofobi på allvar för att influencers som kapitaliserar på de frågorna är lite väl pigga på att dra upp det så har du nog inte brytt dig speciellt mycket om det från början.

      Ingen är skyldig att ta dina hjärtefrågor på allvar.

        Nej och det har jag inte påstått heller. Rent krasst är vi väl inte skyldig någon någonting, man kan gå igenom livet och ha fördomar om andra och bara bry sig om sig själv om man vill. Beror väl på vilken typ av person man är och vill vara.

      Man kan ta rasism på allvar, men ta kontot ”vardagsrasismen” med en stor skopa salt.

    OT. Nu ska BI tatuera sina läppar i en naturlig ton, detta då (enlig henne själv?) inte har något naturligt pigment i läpparna.
    WTF!!!

      Hm… har sett detta hos flera influensers som injicerat läpparna. Kan upprepande injektioner kanske vara en bidragande orsak?

        Nej, jag tror inte det. För att jag tror inte det är att de inte har något faktiskt pigment i läpparna. De har nog helt normalt pigment i läppar. Men läppar har ju inte alltid perfekt rosa/röd, jämn ton. Ibland är de blekare, ibland lite blå/lila/går-aktiga beroende på (hur man mår, trött, temperatur osv.). Men det är bara ytterligare en sak de vill få ”perfekt” och se mer ut som man gör med smink även när man inte har smink. Men istället för att säga att det så säger man att man inte har något pigment för då är det inte lika ”illa” eller ytligt.

        Precis som man inte lägger i fillers i läpparna för att de ska bli större, man vill bara att de ska bli mer återfuktade innefrån. Eller man gör inte botox för rynkor, utan för att slippa huvudvärk. Man gör inte en näsoperation för att få en smalare/rakare näsa utan för att man har problem med näsan och andning. Osv.

        Det tror jag! Jag har gjort mkt fillers och mina läppar blir knallblå så fort jag fryser minsta lilla. Hade jag vetat det innan hade jag såklart aldrig gjort det. Har också funderat på att tatuera läpparna men tycker det känns läskigt :p

      Saker jag aldrig tänkt på… pigment i läpparna. Nu måste jag gå och titta hur jag ser ut egentligen.

      Men hon kan väl använda Caias amazing läppstift? 🤔

    Jag , som själv är färgad, skulle aldrig följa sådana som vardagsrasismen som jag tycker helt kört i diket. Klart att vi som ser ut såhär alla upplevt just rasism, och jag tycker att det är en jätteviktig fråga, men Vardagsrasismen tar det femtioelva steg för långt, alltid. Hon framstår som värsta b*tchen i mina ögon. Tyvärr.

    Ser gärna fler inlägg som granskar influencers som köper följare. Tycker definitivt det behöver synliggöras ännu mer!

    Helt klart köpta! 🙄

    Är Kenzas resa spons? Hon skriver inte att det är reklam men taggar hotellet överallt?

      Den tanken har jag också tänkt. Fler än en gång. Det måste vara så 🤔

    Och förlåt men varför definierar sig vardagsrasismen som trans? Hon ser ut som en kvinna, klär sig som en kvinna, har ett kvinnonamn, och har man och barn. Exakt vad är då trans-delen?

      Ickebinär, kallar hen sig visst. Frågan kvarstår dock.

        Är ickebinär o trans samma, eller är det att man är kvinna men identifierar sig som trans? Fattar inte

      Det är trendigt.

      För att få ha tolkningsföreträde i transfrågor.

      För att känna sig förtryckt och som ett offer, och/eller speciell bland alla ”normisar”. Man kan också uppnå det genom att få en diagnos eller lida av luftburen äggallergi, t.ex.

    Hur kan det vara så att Monas Universum med jämna mellanrum gör reklam för Calou skor men menar att det inte är reklam? Skriver dessutom ner ett annat liknande/konkurrerande företag. Tror knappast hon betalar fullpris för sina, eller?

      Så gör hon med många företag. ”Dom är vänner” eller ”jag vill lyfta kvinnliga företagare” eller bara ” det här är inte reklam”
      Märkligt att regler inte gäller för den människan.

        Jag har tänkt på det också. Väldigt konstigt med tanke på att hon påstår sig ha stenkoll på Skatteverkets regler.

        Nu har hon lagt till ”Mona rekommenderar” så då är det säkert ok. Och kul att hon lusläser kommentarer här 🙂

    Vardagsrasismen fortsätter att urholka begreppet. Allt är i sin ordning 🙂

    Stör mig mest på att hon redigerar hudtonen på sin mage i klippet

    Pinsamt Camilla du vet precis vad du gör nu.

    Vissa får allting till att låta som rasism. Vad har hudfärg/ursprung med att göra om en person köper views, följare etc. på sociala medier?

    Rasism?? Va fattar inget? Inte ens en TikTok som blir viral har typ såhär mkt visningar😅 var inne och kollade på videon, bra tips men inget som kan i närheten fått över 154 miljoner människor att titta. Och på instagram speciellt, i mina ögon och näsa luktar det falska siffror

      Jag hade en tweet som fick över 200 000 visningar. Var helt chockad. Vanligtvis når jag kanske 300-400 per tweet. Men det var bara att njuta av uppmärksamheten även om det var mkt crazy people 😂

        Klart man har gjort inlägg på sociala medier som har fått mer uppmärksamhet än andra. Men inte ens för hennes följarskara är det rimligt med över 100 miljoner visningar. Så viral krävs det mycket idag för att gå. Speciellt med mängden videos som finns där ute idag.

    Videon var aldrig borttagen. Vet för att jag gick in ofta och ville följa om den kom upp i 100milj views . Tycker ökningen av följare känns rimlig till den mängden exponering.

      Då blev det nog något knas hos mig. Jag tror inte att hon köpt följare, för sidan jag kontrollerade kontot på brukar ge korrekt information.

        Mrs Linds högsta önskan e o bli känd. Att hon skulle köpa views/engagement för o få följare e inget som förvånar dom som vet d.

    Bara så jag är på det klara med hur man ska förhålla sig. Så länge man inte har samma hudfärg, etnicitet, ursprung etc så kan man inte misstänka att någon har felaktiga siffror men om man har samma ursprung etc etc så är det ok att belysa felaktigheter. Eller? Eftersom det är det som man ska se och inte felet. Blir det inte mer rasistiskt om vi delar upp allt i etnicitet osv? Kanske vardagsrasismen kan förklara.

    För någon vecka sedan visade Mrs Lind upp ett meddelande från en annan influencer (hon skrev inte vem) som rent ut påstod att det handlade om köpta följare, och att det var pinsamt av Mrs Lind att köpa följare. Det handlade alltså inte om att ifrågasätta, utan att anta och påstå att det var köpta följare utan att veta som gjorde att Paula reagerade

    När jag kollar Mrs_Lindhs följare på kontot Modash så får jag upp detta resultat:

    Followers: 744.3k
    Average likes: 745
    Engagement rate: 0,33%
    Fake Followers: 45,99%

    Nästan 50% är fake följare alltså. Det är onormalt högt för att hon inte skulle ha köpt dem. Hon har dessutom en onormalt låg engagement rate, det är verkligen sanslöst lågt. Att ha så ointresserade följare att de inte ens orkar ge en like (745 som genomsnitt) är ett tecken på att något verkligen inte står rätt till. Dessutom: Hon är alltså den influencer som har vuxit snabbast på Instagram, och ändå ser man henne ALDRIG på några tillställningar, hon blir aldrig bjuden på mingel, hon gör inga samarbeten fast hon tigger och ber om det, hon är aldrig omnämnd någonstans, hon blir aldrig intervjuad, ingen lyssnar på hennes podd. Hade hon haft en normal engagement rate så hade företagen slagits om att få göra samarbeten med henne med tanke på hur många följare hon har. På TikTok har nog inte vuxit alls och får patetiskt få likes med tanke på hur länge hon har varit aktiv där och hur ofta hon postar.

    Så vad händer? Varför vill ingen ta i henne med tång tror ni? (Min misstanke är såklart att alla vet att hon har köpta följare). Kan Mrs_Lindh själv förklara? Kan någon skicka henne detta så att hon läser det? Tycker nästan lite synd om henne, måste vara jobbigt att drömma så mycket om att bli känd och beundrad och totalt misslyckas med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.