450 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ville bara skriva att jag är så glad idag. Har äntligen blivit klar med min utredning och fick diagnosen ADHD(!!) Så nu kan jag äntligen börja få medicinsk behandling och terapi för att lättare hantera alla svårigheter jag haft enda sedan jag var barn. Är idag 31 år och kan känna en slags sorg över det aldrig tog tags i när jag var liten. Kanske skolan hade slutat annorlunda då.
    Men bättre sent än aldrig.
    Är så otroligt lättad att få veta vad alla koncentrationssvårigheter och mitt impulsiva sätt beror på, det känns som att det kommer bli lättare att acceptera och lära mig leva bredvid nu än innan då man alltid fick höra sånt som ’du slarvar ju bara’ ’fokusera så kommer du fatta bättre’ och allt annat man fått höra hela livet. Tänk om jag äntligen kommer kunna slutföra en utbildning? Behålla ett jobb en längre tid?

    Har också bestämt mig för att inte berätta det öppet för folk runtom (förutom att skriva det här nu). För det känns som att vissa trångsynta fördomar lever kvar, såna som tycker att ’det verkar trendigt med adhd nu’ , ’alla får diagnosen nuförtiden’ och sån fördomsfull skit. Jag kan säga att NEJ, det är inte en diagnos du bara enkelt får. Däremot har medvetenheten om det ökat, inte minst för tjejer som oftare får gå odiagnostiserade än killar. Det har varit intensiva tider av tester, utredningar, samtal med anhöriga och läkarundersökningar. Det är ingen enkel process, och jag känner inte att jag vill försätta mig i en sits där jag berättat öppet om detta och sen få slängt en massa fördomar i ansiktet. Känner mig värd bättre. Ha en härlig kväll, min hund och jag ska fira med godis och film! <3

      Åh, vad skönt med en diagnos & troligen ett svar på många frågor. Jag känner så väl igen mig i det du skriver. Jag fick min diagnos förra året och är nu 40 år. Så mycket som faller på plats med hjälp av diagnosen! Önskar dig en fin helg!

      Fick oxå min diagnos som vuxen och känner igen prick allt du skriver. Förvänta dig att ditt nya liv börjar nu, det liv du skulle fått från början.

      Det att säga att ens koncentrationssvårigheter och impulsivitet beror på ADHD är ju inte helt rätt. ADHD är ingen sjukdom men ett syndrom som beskriver en extrem på en skala. Det är lite som att en med fetma skulle få diagnosen fetma och säga ”nu vet jag äntligen varför jag är så överviktig, jag har fetma!” (Före någon blir sur över jämförelsen vet jag att man inte kan påverka sina ADHD-symptom i lika stor grad som vid fetma, och att det i övrigt inte är en perfekt jämförelse heller, men huvudpoängen kvarstår. ADHD berättar att du har vissa drag, det förklarar inte varför)

        För mig personligen hjälpte det med en diagnos just för att förstå mig själv bättre, ge mig förutsättningar för att fungera så bra som möjligt och sluta skuldbelägga mig själv. Jag har nu förståelse för hur min hjärna producerar och hanterar dopamin, till exempel. Vilket gör att jag kan anpassa mitt liv så att det fungerar bättre, istället för att desperat försöka bota symptomen (depression och ångest).

        Jag håller inte med.
        När jag läser på om faktabaserad info om adhd så är förklaringen till varför man har vissa drag tydliga. Hur hjärnan fungerar med och utan adhd. Vad medicinen gör rent medicinskt osv.
        Drag är personlighet, därför alla är olika. Adhd är svårigheter från födseln, som alla lär sig att leva med på olika sätt (när man är omedveten om sin diagnos) och det finns olika nivåer osv.

          Den samlade evidensen pekar idag på att man föds med anlag för att utveckla adhd, men att det är miljöfaktorer och omständigheter i uppväxten som styr utvecklingen.

            Källa till denna samlade forskning?

        Vad är din poäng? Om du tex får diagnosen autism hjälper det inte att få reda på om det är pga genetiskt arv eller utsatt för gifter, det är liksom inte därför man gör utredning.

        Jo, dragen orsakas av bland annat annorlunda dopaminsystem 🙂

        Nej men nu behöver du läsa på. För du har fel.

        Att förklara ”varför” är precis vad adhd-diagnosen gör.

        Adhd har biologiska grunder. En adhd-hjärna fungerar annorlunda än en neurotypisk hjärna, det gäller särskilt belöningssystemet.

        Flera gener har koppling till adhd, framför allt de gener som har att göra med signalöverföring med signalsubstansen dopamin i hjärnan, särskilt i främre delen av hjärnan, där planering och beslutsfattande styrs.

        Det är därför många är lättade över att få en diagnos. Den visar varför de har de svårigheter de har.

        Adhd är inget ”syndrom”. Det är en livslång neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

      Åh igenkänning! Fick min diagnos i år, är 40 år.
      Det var ingen lätt process för mig när jag fick diagnosen. Just insikt är ju otroligt svårt. Att acceptera och förstå. Bitarna faller på plats och man blir typ lättad av att det ”inte är såhär för alla och det är bara jag som är konstig och överkänslig”. Jag hade INGEN ANING om att jag ens har adhd, aldrig ens tänkt tanken. Och när jag fick det på papper så insåg jag, alla bitar föll på plats. Jag kände det redan när jag gjorde självskattningen innan utredningen, va fasen allt stämmer in på mig. Så konstig känsla. Tog några veckor innan den chocken släppte. Inte att jag hade ”lite drag av adhd som alla har” utan jag fick full pott på allt haha.
      Nu äter jag medicin, aldrig mått bättre. Håller dock på att provar ut mängd, och ikväll insåg jag att min dos inte passar mig, jag har alldeles för mycket dopamin. Har levt 40 år utan dopamin och jagat bekräftelse och nya kickar/mål, nu när jag får bekräftelse och når mina mål (träning/jobb) så känner jag inget. Svårt att förklara.
      Jag har inte sagt till andra än mina närmsta, inte ens på jobbet. Har bara hört samma fördomar som du. Men de har bara otur för att de tänker så långsamt känner jag 🥰

        Va har du för dos och medicin? Även jag diagnostiserades för ett tag sen men slutade med medicin för att jag inte orkade med biverkningarna. Funderar på att börja igen men då hålla mig till en längre dos (hjälper då bara med energi men inte med humör, tålamod, koncebtrstion mm) då ett av mina största problem är fördelningen av energi och nu är jag tillbaka till att somna typ 6 på kvällen. Orkar knappt fixa middag och ännu mindre plocka undan efter mig. Det var så skönt att orka vara vaken till normal kvällstid.

          Gud så skönt att höra, Therese! Då är vi flera som fått diagnosen väldigt sent i livet, men samtidigt är alla nya dagar en ny framtid med nya möjligheter till förändring!<3 Vi får vara tacksamma för att vi fått den här hjälpen nu iallafall!

          Till dig Anonym angående medicineringen: jag hade nog bett läkaren att byta läkemedel om jag vore du, för du ska ju inte behöva känna att det inte hjälper eller att du mår för dåligt av medicinen. Det finns ju olika sorter av samma typ, så boka en tid hos läkaren! Och sen kan ju kroppen behöva ett tag för att vänja sig på ett läkemedel så försök att kanske hålla ut ett tag även om det är skitjobbigt just då. Hejja dig!

            Ja det är fantastiskt! Och eftersom jag aldrig nånsin fått höra/misstänkt själv att det är adhd så blev chocken stor!
            Alltså hela mitt liv klarnade upp! Från barndom till vuxen. Har levt ett bra liv ändå, men det har varit så otroligt kämpigt vissa delar, och jag har misslyckats många gånger och inte insett varför. Kul att hitta andra som varit vuxna och fått diagnosen 🥰 Känner man sig inte så udda haha.

          Just medicin är svårt att hitta rätt. Finns en del olika också, och man måste prova de länge nog till de första biverkningar släpper. Jag äter elevanse, en morgondos och en lunchdos. För även om elevanse ska verka i 12h så känner jag inte att det gör det. Jag går upp 04:30, tränar en timme, väcker barn osv. Jobbar till 15:30 och redan innan jag slutat jobbet är jag helt slut. Vill bara hem och lägga mig på soffan, men det går inte med 2 barn, en man, ett hushåll, aktiviteter och allt som kräver energi för att gå runt.
          Min läkare sa även att om man hittat en dos som funkar, så höjer man den dosen för att se om man mår bättre/sämre. Jag mår sämre, känner av varenda adhd-symptom mycket starkare (är en biverkning) och tycker det är så jobbigt.
          Sen är all medicinering helt personligt för alla! Man har ju olika problem, jag har extremt svårt att fördela min energi, allt är på morgonen/förmiddag. Sen tom tank. Så prata med din läkare! Finns olika alternativ, testa dig fram och det brukar gå fort tills biverkningarna släpper. Rätt dosering är fantastiskt 🙌

            Annan person här. Jag får massa biverkningar av all adhdmedicin jag har provat, så för det mesta är jag utan. Mitt största problem är hyperaktivitet, som i sin tur ger mig otroligt mycket ångest. Tack vare terapi, information osv kan jag för det mesta hantera mitt mående på egen hand. Dock har jag medicinen som en back up de veckor jag vaknar i ett svart hål.

            Medicinering är knepigt och det finns många vägar att gå. Hoppas alla hittar det sätt som funkar 🙂

      Kunde varit jag som skrev precis allt det där.
      Men vad skönt att du nu är på andra sidan och får hjälp. Kram ❤️

      Åh måste också ta tag i detta med utredning! Tänkt det i många år men rädd för att mina föräldrar ska misstycka. De är inte så stöttande. Hur tog dina närstående emot detta om man får fråga?

        Jag förstår det! Jag har tyvärr inte alls bra relation till mina föräldrar men lite bättre till min pappa. Men tyvärr så tror varken han eller mamma att jag kunde ha adhd för tänker att (detta är citerat nu) : Adhd är ju såna som springer runt i klassrummen och inte kan sitta still.

        Det är så mycket fördomar och total oförmåga att förstå att alla fungerar inte på samma sätt. Men jag fick bestämma mig för 1 av dem inför föräldraintervjun som skulle hållas och valde då pappa.
        Men inför det så berättade jag för hela teamet om situationen med mina föräldrar, och jag sa att dem tyvärr aldrig riktigt stöttat eller velat tro att det är ’nåt fel’ på någon av deras barn. Och läkarna förklarade att psykologerna är utbildade i att se bortom föräldrars åsikter och fördomar, och att dem är tränade för att kunna intervjua med människor med den här typen av personligheter och åsikter.
        Däremot så var det ju säkert problematiskt att mina föräldrar inte tror att jag har problem och att dem kom med egna åsikter hela tiden. Men som tur är så ställde väl psykologerna såna frågor där de kunde se att svaren ändå bekräftade det jag sagt om uppväxten och mina problem.
        Så kan verkligen rekommendera att du bokar ett extra möte med teamet där du förklarar lite hur din relation till föräldrarna är så att dem vet.

      Åhh fick min diagnos i mars! Bästa jag har gjort och medicineringen funkar så bra samt terapi. Så mycket som föll på plats men en del säger men va, du adhd? ”Du beter dig inte som en med det”Nä men för kvinnor är det annorlunda än mot män svarar jag då. Jag har ändå fått medelsvår till svår adhd.
      I 40 år och med så mycket utbrändhet och sjukskrivning. Nya jobb, nya utbildningar som aldrig avslutats, projekt hit och dit. Aldrig funnit någon ro!

      Jag har ätit antidepressiva sen 2010. Idag äter jag ingenting förutom min adhd medicin och jag mår så bra❤️

        Åhh stort grattis N till din diagnos och allt vad det innebär nu framöver ! <3 kan verkligen förstå känslan.
        Men jag blir SÅ satans förbannad på att du får dendär typen av kommentar. För exakt det se min ena släkting också. ’Fast det där tror jag verkligen inte du har. Adhd är nåt helt annat och du är inte sån’

        Bara en sån sak, att säga ’du är inte sån’. Vadå sån? Alla fungerar olika och en stor anledning till att just tjejer dröjer med att få sin diagnos är tydligen just att vi ofta är mer ’inåt’ och inte lika utåtagerande och fysiska i våra besvär såsom killar är. Och därför har nog den äldre generationen nån bild av att adhd bara är bland de där pojkarna som var stökigast i klassen.

        Och jag känner ärligt talat såhär om mina föräldrar (som tycker så) : Det ÄR okej att ni tror det. Jag fattar att det bara är okunskap och fördomar som ni växt upp med och trott. Jag förstår att man inte kan hänga med i all ny forskning och ny kunskap som kommer fram kring hur Adhd kan se ut på olika sätt. Det är okej att inte förstå. Men jag accepterar INTE att ni samtidigt ska sitta och påstå saker och förminska min upplevelse. Att säga att ’Adhd? Nej det har du inte’, vad vet du om det? Du är inte läkare? Och du verkar heller inte ens ha förstått eller sett mina svårigheter från första början, så vem är du att bestämma något du inte har en aning om från början?

        Jag sa ifrån till mina föräldrar; att ni behöver inte själva tro på diagnosen. Ni får fortsätta neka läkarteamet sin kunskap om ni vill. Men då får ni också ta konsekvensen, att jag inte längre kommer inkludera alls i min hälsa och mitt liv. För jag kommer inte ta vad som helst, jag är vuxen och behöver inte ha er välsignelse eller åsikt om mitt liv.

        Och efter det så ändrade sig mamma faktiskt. Hon ringde mig i förrgår och sa att hon börjat läsa på massor och lånat böcker om adhd. Och det känns fantastiskt att få höra att hon är villig att tänka om. Så kan rekommendera att försöka ställa det ultimatumet mot dem som nekar dig din upplevelse. <3

    Vilket är paret (med den ökande pojkvännen) som det pratas om i podden Sanning och konsekvens?

      Vill också veta!!

      Tror cassandra

        Tänkte också det.. varför är pojkvännen ökänd?

          Kriminell

            Vad har han gjort för något? Gängkriminell?

          Och VEM är han?? Ut med språket nån!

            Vet inte namn

            Någon måste ju veta vem det är!! Har han barn också?

            Varför går den här människan inte att hitta? Ratsit, Mrkoll, hitta osv ger vara en trasig länk och ett meddelande om att personen inte finns där längre.

              Han gick att hitta innan skvallerbloggarna gick ut med namn. Damage control förmodligen

                Men vadå, det är ju inte så att man själv kan kontakta dem och säga att man gärna inte vill bli hittad. Har han fått skyddad identitet? Nått mysko är det ju.

                  Du kan be om att få bli borttagen från sådana söksajter. Däremot är det inte säkert att dina uppgifter kommer tas bort. https://www.imy.se/vanliga-fragor-och-svar/kan-jag-krava-att-uppgifter-om-mig-pa-mrkoll-eniro-hitta.se-lexbase-ratsit-och-merinfo-tas-bort/

                  Jo, det går att avregistrera sig från diverse söktjänster. Jag har själv gjort det ☺️

                    Okej, visste inte 😊 Skumt oavsett

          Men shit då hade alltså den där personen som
          Kommenterade att han satt inne för några veckor sen rätt!

            Det var jag 😊

        Sitter han inne nu eller har gjort det tidigare?

          Han skulle komma ut nu i höst

            Hur vet du allt detta men inte vad han heter?

              Jag frågade Camilla men frågade inte om namn då de ändå inte går ut med det. Men finns sökert nån här som kan snoka reda på det 😁

                Camilla har alltså bekräftat för dig att cass kille sitter i fängelse just nu?

                F ö la cass precis ut två bilder där snubben syns lite. Mörkhyad och lång är de ända slutsatserna jag kan dra. Gamla bilder om han sitter inne?

                  Tror de sa i podden att han är ute nu och synts tillsammans. Det är ju höst nu

              Det har ju tagits upp för flera veckor sen redan

                Jag har uppenbarligen missat det eftersom jag frågar 😂

              Förlåt..han har TRE barn😅

                Tre barn varav ett föddes medan han satt inne..

              Wow. Vilket kap

            Han kom ut för någon vecka sedan .

              Är han med i ett gäng och i så fall vilket?🙂

        Det är det. Mål nr B 9214-20 i Attunda tingsrätt, bara att mejla och begära ut.

      Säger de inte namnen i avsnittet?

        Nej

          Haha va töntigt, vad är det då för mening med att lyssna 😂

      Lyssnade nu. Väpnat rån.. Varför blir en del tjejer tillsammans med sådana killar. 🤯 Genomför man ett väpnat rån så är det knappast det första brottet man begått.

        Man är väl inte förvånad egentligen. Kvinnor gifter ju sig och skaffar barn med alla sorters dömda personer ur fängelser. Eller skriver massa kärleksbrev till intagna…

        Väpnat rån? Dristar man sig till det är man känslokall som fan. Precis en sån kille man vill ha en framtid tillsammans med. Hälsa på på Hall emellanåt. Mys.

          Ja i dessa tider är det livsfarligt att vara ihop med gängkriminella. Sköt ju precis nåns mamma så att skjuta nåns tjej är inget de bryr sig om. Fy fan öka er standard tjejer!

        Det är helt sjukt men inte helt chockerande när det kommer till henne… hon har mycket trauma och drar sig till mycket destruktivt, tidiga destruktiva relationer och har en ganska osund enligt mig inställning till sex/relationer osv.

          Inte för och va sån men hon har ju tydligen träffat han under tiden han satt inne. Så pinsamt.. fast hur heta är 35 åringar med diverse psykiska sjukdomar, som beter sig som 19 åringar på marknaden liksom… De får ju bli en avdankad kåkfarare eller en mindre smart person…

            Håller faktiskt med. Hon är inget kap direkt herself…

          Vad för trauman?🙂 Hennes vänner borde prata med henne. Detta är inte en kille man vill skaffa barn och bygga ett liv med.

      Trodde de var diana baban de pratade om? Läs hennes tråd på flashback.

        Det är cass

          Nu har ju tydligen Nadia typ blivit ihop med någon också, för mig jag läste att cass också träffat den killen tidigarw

          Men begick han brottet när de lärt känna varandra eller innan?

            Spelar det nån roll??

              Tja det är klart, om det är intressant att veta att hennes snubbe är kriminell och dömd är det förstås intressant att veta när han begick brottet

                Grovt rån, spelar väl ingen roll när, att han är kriminell är väl av mer betydelse

                Brotten begicks 2020

                  Han har ju suttit inne ett tag

                  Ännu sjukare, det är liksom i nutid. Inte någon som var en liten buse som tonåring men nu blivit vuxen och kommit till insikt utan det var TRE (!!) år sedan?! Hennes terapitimmar verkar inte ha gett utdelning…. 🤷🏼‍♀️

            Dom har varit bekanta och han har alltid varit kriminell. Han blev skjuten i benet första gången när han va tonåring

      Det gick lätt att ta reda på! Bara sök flash och cass. Fattar nu ändå varför det är en grej i Sthlm, han är ju ~känd~ verkar det som

        Och jag hittade inte ens en ordentlig tråd.

        Hur och vart sökte du? Hittar inget

      Realitysvea2.0 la precis upp en story med bild namn och domar

        Hur kan dom ha träffats om han har suttit inne tills nu? Hon har pratat i podden hela sommaren om honom / aborten etc? Som att dom umgås rätt mkt. Hon la även en bild tidigare där hon täckte för hans ansikte som inte direkt såg ut att vara från fängelset

          Permission. Eller så har någon nära till han fixat kontakt mellan dom medan han suttit inne och hon blev godkänd av kriminalvården att besöka. Oftast övervakat första gången, för att sedan gå över till obevakat. Då kan du liksom pippa hej vilt om du vill det. Så pinsamt oavsett, nästan 40 år gammal……… ok att 18 åringar romantiserar detta men hon? Vad bra hennes psykolog besök verkar vara Haha

            Såå pinsamt. Hon är pinsam. Jag slutade lyssna på podden i början av året, blev too much skit, inte samma förut. Så helt missat killen

      Han heter Rode Heta bordet Tapaila på insta.

        Varför dyker denna artikel upp när man söker på hans namn? Har namn tagits bort?

        https://www.expressen.se/nyheter/massiv-stold-ur-garage-17-bilar-och-en-mc-borta/

          Undrar samma! Är det ingen som har Lexbase?

            De flesta har lexbase men varje dom du vill se kostar liksom 129:-

              Han är en av de män som klädde ut sig till DHL bud och blev gripna innan de tänkte slå till mot en näringstopp och kidnappa honom och råna honom på klockor. Bäst cass slutar umgås med sina influenser vänner nu, innan hennes pojkvän rånar dom. Väntar på hennes gråt inlägg inom några mån om hur psykiskt instabil hon blivit pga av honom och hur hennes anknytningsmetod valde honom och de är hennes mammas fel…

                Hon har tagit bort klippet där de går och håller hand och där hon berättar att hon håller sin kärlek för sig själv ett tag till.

                  Konstigt! Lite knäppt att när hon lägger upp att hon behåller honom för sig själv ett tag till så är det då ”the story brakes” ordentligt i allmänheten

                Det går inte ihop med kommentaren längre upp att han har suttit inne sedan 2020. Headshotsligans DHL-kupp skedde 2021 och hans namn finns inte med i den domen.

    Är det fler än jag som är på gränsen till fattiga pga att bankerna äter upp ens pengar? Jag vet ärligt talat inte hur jag ska komma på fötter… Två ungar som knappt får mat här hemma och själv har jag tappat i vikt för jag inte har råd längre. Så jävla less på min situation.🥺

      Är det pga höjd ränta det blivit så? Eller vad menas med att banken äter upp dina pengar?

      Hur menar du att banken äter upp dina pengar?

      Er situation låter värre än vår men ja. Lånen löpte ut i juli och räntan för oss gick från 1,34 till 4,05 vilket gjorde en ökning på 7000kr i månaden. Det var vårt sparande som rök där och möjligheten att hitta på saker med familjen. Men om ni har det så tufft som du beskriver kanske ni kan få hjälp från banken med amorteringsfritt ett tag eller hjälp från andra instanser?

      Du menar för att du äger ditt boende?
      Om lånen innebär att dina barn knappt får mat så hade jag försökt skaffa en hyresrätt istället. Låter helt klart inte värt det.

        Förstår vad du menar men berätta hur man får tag på en hyresrätt. Utan att ha stått i kö😉

          Varför står man inte i kö?

            Men snälla, jag har stått i en kö i 28 år och i en annan i 10 år. Jag har ”god chans” på lägenheter i typ Brandbergen, Rinkeby, Hässelby gård och sånna där andra jävla no go-zoner. Man står i kö för ingenting för man får ändå inte en vettig bostad.

        Helt plötsligt ska alla sälja sina bostäder och skaffa hyresrätt. Vill bara veta var alla dessa hyresrätter som dräller finns? Jag har 7 års köpläge har inte ens möjlighet att hyra en toalett i en förort.

          Köpoäng- autocorrect 😒

            I Stockholm eller vad?
            Ts skriver ju överhuvudtaget inte var hon bor. Är ju ganska många kommuner där man inte behöver ha 20 års köpoäng liksom.
            Bor själv i hyresrätt i Göteborg och den fick vi efter att ha letat i mindre än ett år på homeq.
            Väljer att bo i hyresrätt för att klara av att ge mina barn en ok levnadsstandard trots två mediokra löner.

              Här finns också hyresrätter med kort eller ingen kötid. Fina nybyggda eller billiga orenoverade. Finns jobb också. Däremot finns det inte särskilt mycket spännande restauranger eller upphetsande kulturliv.

                Var? Berätta 🙂

                  Det var bara häromdagen som Laxå kommun pratade i nyheterna och berättade att de inte bara hade arbetsbrist. Är man beredd att flytta dit och gå en arbetsmarknadsutbildning så är man inte bara garanterad jobb, man får också hyra en lägenhet för 1kr/mån under utbildningstiden.

                  Det finns egentligen många, många småorter i Sverige, främst bruksstäder, där hyresrätter står tomma och arbetsgivare behöver arbetskraft.

                  Problemet vi har är att ingen vill bo i städer som Laxå och jobba som CNC-operatör.
                  Alldeles för många vill till storstäder och jobba på ett flashigt kontor med en flashig titel.

                    Du kanske älskar Laxå men jag vill absolut inte bo i Stockholm och absolut inte Laxå. Måste kunna finnas något däremellan

                      Frågan var ju var det finns bostäder och jobb.

                      Det finns 12 kommuner i Sverige som har underskott på bostadsmarknaden. Samtliga går under ”övriga kommuner med mindre än 25 000 invånare”. Så nej, om du vill ha en hyresrätt utan att stått en dag i bostadskö är du förpassad till ett ställe med under 25.000 invånare.

                Samma här. Bor i en mindre småländsk ”stad” (tätort)
                Mycket lediga lägenheter, dock är
                MÅnga nyrenoverade och svindyra (9-11 k här är mkt för en hyresrätt)
                Men finns en hel del billiga oxkså.

              Bor inte i Stockholm men en mellanstor svensk stad. Dessvärre är det inte så lätt när man har barn att bara släppa allt, jobb, skola, förskola för att flytta in i en hyresrätt på småort. Nu är jag inte i den position själv att jag har problem men kan ändå se att det inte är en lösning för alla att bara sälja sin bostad och flytta till en hyresrätt. Det förutsätter ju att man bor på ett ställe där det finns. Och om alla ska sälja sina bostäder och flytta till hyresrätter så försvinner dom rätt snabbt från marknaden också även i dessa mindre orter. Att alla ska sälja är därför inte en hållbar lösning på en samhällsnivå.

                Nej alltså jag tror inte heller att det är en lösning för alla att sälja lägenheten och flytta till en mindre populär ort.

                Däremot är det väldigt mycket stockholmsperspektiv att säga att det inte finns hyresrätter. I de allra flesta delarna av landet får man absolut en hyresrätt med 7 års kötid.

                Det är väl ingen som säger att alla ska sälja. Men om du inte har råd att ge dina barn mat eller äta själv så är det ju rimligt att överväga alternativet.
                Om du bor i en mellanstor stad kan jag även garantera att det finns hyresrätter. Ser inte varför man skulle behöva byta stad liksom. Möjligen om vi snackar Stockholm.

                  Dock är det bostadsbrist i de flesta städer.

      Ja, absolut. Vi är i samma situation.
      Det är tufft.

      Du kanske kan starta en insamling på ”GoFundMe” eller söka fonder?

      Finns en del för ensamstående föräldrar att söka fonder tror jag.

      Våga be om hjälp, jag har själv lånat 10 000 kr av min mamma.

      Jättejobbigt att fråga i vuxen ålder har aldrig lånat en enda krona av mina föräldrar förrän nu, det är tufft men jag vågade fråga och hon hjälper gärna till för hon har ok ekonomi.

      Du är inte ensam 🤍

      Om du menar räntorna så är det fullt normala räntor. Tyvärr har en hel generation som vant sig vid väldigt låga räntor och är i total chock nu. 4% är ingen katastrof, det ska väl upp en bit till. Med det sagt så är det såklart synd om alla som inte får ihop det, varje fall är en tragedi. Tror väl bankerna räknar med att man ska klara en 6-7% när de beviljar lånen.

        Ja eller hur. Verkligen sett detta komma, när generationer av människor betraktat jätttelåga räntor som normala och pratat om ”värdeökningen” som någon sorts rättighet, som att man självklart kommer tjäna mer pengar på att bo än man betalar.

          Under alla år jag levt så har det varit så att bo i hyresrätt har loser-stämpel, och fint folk med ordnat liv bor i bostadsrätt eller helst villa. Tror du detta kommer förändras i framtiden? De med hyresrätt ses som ekonomiska smarta vinnare och de i bostadsrätt som inte går att sälja är nollorna? Kommer det i framtiden ses som otrolig lyx att bo i radhus? Intressant att tänka på.

            Långsiktigt så är det ju inte helt fel att ha lån vid inflation.

            Tror inte hyresrätt kommer ses som lyx. Men jag tror däremot att även. Yngre folk kommer få en djupare insikt i att bostadsmarknaden inte är ett lotteri med evig vinst på alla lotter.

            yes. vi i hyresrätter är vinnare dagen samhälle skulle jag säga

              Jämfört med någon som köpte på toppen, ja. Jämfört med någon som köpte för 10 år sen, nej. Hur det är om några år? Ingen vet.

              Tills era hyror eskalerar. Det är bara en tidsfråga.

              Skillnaden är väl ändå att så länge man amorterar så kommer kostnaden bli mindre och mindre. Medan en hyresrätt kommer istället öka i kostnad.

                Så är det såklart. Men tycker inte det riktigt är värt att inte kunna sätta mat på bordet åt sina barn bara för att man är vinnare i långa loppet genom att köpa bostad. Men alla har olika prioriteringar såklart.

          Hade en släkting som band räntan på 15% på 90-talet på rekommendation av banken. Banken menade att det var läge för bättre ränta skulle de inte få på länge. Det var finanskris och bara en i den familjen hade jobb. Det var tufft men de klarade det. Kollade igen om mina gamla bankpapper för ett tag sen, för en 14-17 år sen eller vad det var så hade jag bunden ränta mellan 5-6%, så vi ska inte klaga så mycket på 4%. Tyvärr har även bankerna bidragit till lånekarusellen med att bevilja lite höga lån. Men den här generationen kommer också lära sig, precis som alla tidigare generationer gjort, plötsligt är äpplet lite syret ett tag men det blir bättre. Med lite tur så förmedlar man sin nyvunna varsamhet inför lån till sina barn så de inte behöver göra samma misstag och dras med i yran.

            Eller så lär du dina barn basal ekonomi och att de på lång sikt tjänar på att ha stora lån i inflationstider så länge de klarar att betala på kort sikt. Realräntan är fortfarande negativ. Sitt lugnt i båten. Alla som säger ”vi har vant oss vid låga räntor, på 90-talet var det 15%” kan inget om ekonomi, lyssna inte på dem. Situationen är helt annorlunda nu, räntorna ska snart ned efter en liten topp i höst.

              Nä, jag är ingen expert på ekonomi men jag kör på rim och reson och lånar aldrig mer än jag kan betala tillbaka. Då löser sig liksom alla problem. Men jag håller helt med dig att barn måste få lära sig värdet av pengar och att man inte får något gratis. Man behöver jobba upp ett kapital innan pengarna kan jobba för dig och inte du för pengarna. Man behöver lära sig sånt att med ett större sparande så rullar det på lite av sig självt men det kan ta ett tag att komma dit och de tär inte heller en självklarhet att man någonsin kommer dit.

                Min poäng är att man inte behöver vara varsam över lån om man lär sig att göra kalkyler. Lån till bostad är antagligen lättaste sättet att bli rik i Sverige idag

                  Jag tror det är lite hur man är som person och hur risktagande man är. Det ena är nog inte mer rätt eller fel än det andra. Jag är ingen risktagare med pengar utan mer en som gillar ekonomisk stabilitet så för mig är det ett mål att hålla lånen på en nivå där jag kan betala av dem om det skulle skita sig med arbetslöshet osv. Jag är fristående och har ingen annan som kan täcka upp om jag förlorar jobbet, så jag är lite försiktig. Men vi är olika och det är också bra.

            Men på 90-talet var ALLA bostäder mkt billigare än nu. Min svärmor håller på så ”när vi köpte var räntan 12%!!”, ja men huset ni köpte kostade typ en tiondel (eller mindre) av vad husen kostar nu. Så lite skillnad att ha hög ränta på 4 miljoner VS 50 000 kr (på 90-talet motsvarar dåtidens 50k ungefär 100 k idag). Man kan inte heller lägga allt på individen, bankerna har lånat ut och alla random låntagare kunde inte veta hur ekonomin skulle gå åt helvete.

              Men då var lönerna också betydligt lägre än vad det är idag.
              Så din svärmor har ändå en viktig poäng!

      Känner med dig. Jag och min man köpte nybyggd lägenhet innan räntorna ballade ur. Precis när vi flyttade in (först då kunde vi få lånet och låsa det, tog 1 år att bygga klart) så blev det skitläge. Vi gick från boendekostnader på 10 000 kr/månad till 25 000 kr/månad numera. 🙁 Vi älskar vår lägenhet men känns definitivt deppigt att behöva snåla in på ALLT annat. Vi har inga dyra vanor överlag men var 3e månad när räntan ändras får jag typ panik. Är så rädd att någon av oss ska bli sjukskriven eller förlora jobbet.

      Tycker det är märkligt när folk skriver att man ska sälja och flytta till hyres. Kommunala hyreslägenheter har ofta långa köer, privata hyresvärdar kan ha svinhöga hyror, och dessutom är det inte så bra läge på marknaden så man riskerar att sälja med stor förlust eller faktiskt inte kunna sälja då alla andra också snålar. Tyvärr är enkla lösningar ibland dåliga lösningar…

        Ja okej. Låter såklart jättepissigt. Men kan nog lova dig att du kan få en hyreslägenhet för mindre än 25k i månaden. Sen kanske du inte tycker att det är värt att genomföra den förändringen. Men det är ju liksom inte så att er situation absolut ej går att förändra. Säger inte att det är lätt såklart men människor som äger sina boenden verkar inte ens vilja överväga den lösningen trots ett intensivt gnällande om räntor, lån och kostnader.

          Man kan göra avdrag på räntorna. Så får man ner kostnaderna

            Du menar jämkning?

          Fast det blir allt svårare att sälja. Har flera vänner som har objekt som legat ute i månader utan något intresse.

          Om du säljer din lägenhet med 1 miljon i förlust så måste du hyra gaaaaanska länge för att spara in pengarna.

          Nej, de flesta tjänar på att inte sälja. Kom ihåg att inflationen äter upp lånet. Om du kommer dig igenom detta utan att sälja Koala kommer du ut på andra sidan i ett väldigt bra ekonomiskt läge.

            Har tur att jag inte MÅSTE sälja nu . Bor billigt fram till feb då jag låste med låg ränta. Annat när jag måste binda om lånet men är också ensam och kan leva väldigt billigt. Betalar lika mycket för min insats tvåa som en hyres tvåa . Men då amorterar jag 2000 vilket bara skulle försvinna i hyra i en hyres .. 💕

            Tack! Jag försöker läsa på, har tyvärr alltid varit lite kass på hela ämnet ekonomi, vet inte om det är för att jag är fattigt uppvuxen (jo på riktigt). Men vi ska hålla ut, min man säger samma och vi kämpar på det, hoppas på lite bättre tider. Vi amorterar en del också och snart kommer vi under en viss lånegräns så liiite sjunker kostnaden per månad då…

              Det viktigaste man måste veta om bostadslån är att det alltid minskar av sig själv, dvs om du har avdragsfritt och inte ammorterar alls kommer lånet i normaltider att minska med 2-3% per år. Det betyder att lånet halveras på ca 30 år. I inflationstider krymper lånet betydligt snabbare, utan att du betalar för det. Om du inte tvingas sälja nu kommer också bostadsmarknaden förr eller senare hämta in sig och du sitter kvar med ett lån som har förlorat en stor del av sitt ursprungsvärde, och en lägenhet som inte förlorat värde alls (det är typiskt att den har blivit mer värd).

              Räntan är korttidspriset du måste betala för att vinna mycket i längden. Jag och min sambo kan mycket om ekonomi och har utnyttjat oss av detta över många år. Vi är antagligen topp 1-2% rikaste utan att ha eget företag eller liknande, båda är anställda. Lycka till!

                Vad menar du med avgiftsfritt bostadslån? Amorteringsfritt lär du knappast kunna få om du har kass ekonomi. Jag gissar man har över 50% belåningsgrad då..?

                  Det är för att folk ska fatta konceptet att lånet går ned oavsett om du betalar avdrag eller inte. Så går det såklart ner raskare när du ammorterar

                Tack 🙂 oj sånthär kan absolut förvirra mig ibland och är lite svårt att få grepp om. Men ska fortsätta läsa på. Vi är rätt bestämda med att inte sälja och drar hellre in på annat. Jag hoppas det lönar sig i längden och om inte annat så har vi vårt drömboende.

      va tufft.
      har inga stora tips 🙁
      märker inte av någon påverkan alls på min ekonomi. är ensamstående, tjänar 32.500 och har råd med allt som förr. får minimum underhåll +barnbidrag.
      elen kan soc hjälpa dig med. finns ett tele nr på fakturan du kan ringa. kontakta dom och förklara din sits.
      har du en sambo så försök sälj och flytta till mindre bostadsrätt? hyresrätt är svårt att få.

        Socialtjänsten kan iofs gå in om man är i nöd, gäller även elkostnader. Men generellt får du inget ekonomiskt bistånd om du har tillgångar, exempelvis bostadsrätt.

          Men det finns ingen tanke på att prata med sin bank om att binda lånen eller få en ny räntasats för trogen kund? Och med barn bör man väl vara förutseende gällande ekonomi. Nyheterna har väl inte pratat om annat än räntor och inflation. Varför ska soc stå för elen? Var är det egna ansvaret? Ska alla de som inte köper för mer än de kan betala även stå för andras kostnad? Det här med ”buhu buhu jag kan inte ekonomi” köper inte jag. Nä men då ska man inte äga, det är inte bara att köpa en lägenhet, det medföljer ekonomiskt ansvar. Lägg en budget och räkna med högre räntor.

      Flyttade de inte nyss dit?

        Jo jag tror de köpte det av hennes pappa och totalrenoverade och byggde ut

      Öh va?? Skulle inte de bo där föralltid?

        Hallå dom har ju nyss flyttat dit. Två flyttar på kort tid med två mindre barn. Nu på väg till ej tredje? Hur är man funtad? Eller räcker inte pengarna nu när maken ej längre kan vara proffs?

          Det enda man hört henne säga om huset är ju hur bra fint fantastiskt etc det är… Ännu en gång bara klassiskt exempel på att vad som visas upp på sociala medier inte behöver överensstämma med verkligheten

            Tycker hela hon är fake

              det är något läskigt där.

                Vad är det som är läskig där?

    Kräftskiva helgen! Det blir kräftor, räkor, västerbottenoaj, aioli och bröd och sen kolapaj med lingon till efterrätt (grillkorv, glass och snacks till barnen). Vad är era favorittillbehör och efterrätter till kräftskiva?

      Allt det du räknar upp är ju fantastiskt för en trevlig och god kräftskiva. Jag föredrar ju havskräftor, men annars…

      Kräftskiva är inte klimatsmart. Så kräftskiva utan kräftor.

        Kräftskiva är en trevlig sammankomst som har i mitt liv gett mig många glada minnen.
        Om du vill ändå närvara/bjuden ta med dig egen mat som passar dig eller avstå att närvara

        Då får vi hoppas att du inte blir bjuden på nån kräftskiva då. Låter inte som nåt trevligt sällskap.

        Det beror väl lite på var kräftorna kommer ifrån?

          Ja Finlands kräftor hamnar högst i PISA-undersökningarna.

            ?

              De är klimatSMARTA kräftor!

      Jag gillar vitlöksbröd till kräftor 😄

      Romsås!

    Måste bara få spy ur mig lite. Är så jävla less på att jag haft 2 kollegor i veckan som gått sjuka till jobbet för att de ”inte har råd att vara hemma mer”. Båda var hemma 1 respektive 2 dagar för ganska rejäla förkylningar och kommit tillbaka med symptom. Nu sitter jag här en fredagkväll innan ledig helg med planer och börjar känna mig krasslig och febern smyger sig på.

      Var arg på din arbetsgivare istället som inte täcker upp för karensdagen

        Nej en vettig människa stannar hemma när den är sjuk.

        Oavsett så har man alltid ett eget ansvar. Är du sjuk, stanna hemma! Svårare än så är det inte. Enormt respektlöst att komma tillbaka för tidigt och smitta andra.

          Man har ett större ansvar gentemot sina barn än sina kollegor.

            Har du satt barn till världen och samtidigt har det så taskigt ekonomiskt att du måste komma och jobba när du är sjuk så har du gjort väldigt många kassa val.

              Du fattar att saker och ting kan hända den bästa och att förutsättningar kan förändras? Du måste ha svindel från den där höga hästen

                Jag skiter i vilka förutsättningar folk har. Är du sjuk stannar du hemma. Det är liksom så sjävklart. Hur kan man vara så ointelligent och egotrippad att man inte fattar det?

                Att tycka att det är en självklarhet att stanna hemma när man är sjuk och undvika att smitta andra är knappast att sitta på en hög häst. Bara vanligt sunt bondförnuft.

        Det finns inget som heter karensdag längre, det heter karensavdrag. Och har man inte råd med den då kanske man ska fundera över sina levnadsvanor

          Tror inte riktigt att människor som jobbar trots att de är sjuka gör det för att lyxkonsumera. Handlar nog mest om ensamstående mammor som försöker få livet att gå ihop eller i bästa fall erbjuda barnen en bättre levnadsstandard.
          Känns bara värklighetsfrånvänt att anta att de inte ser över sin livssituation bara för att de är i behov av pengar. Det kanske är exakt det de gör: försöker jobba för att inte falla tillbaka på snabblån, inkasso, alltid ha 5 kr på kontot den 29 osv.
          Tycker inte att man ska jobba om man är sjuk, av respekt och hänsyn, men jag kan ändå förstå att man sätter barnen före kollegorna och sig själv. Hemsk situation men försvarbart om det handlar om att hålla en rimlig levnadsstandard.
          Borde vara staten som skyddar mot att folk känner sig tvungna att jobba trots sjukdom. Kanske komplettering från socialtjänsten eller något. Finns väl smarta människor som kan komma på en bra lösning.

            Men då kanske man inte ska skaffa barn om man inte kan garantera en god levnadsstandard?

              Hur kan nån GARANTERA det? Vad fan är det för jönsar som kommenterar här 😂 slänger ur sig dömande översitteri-kommentarer. Är det bittra kärringar eller tonåringar utan livserfarenhet? Vill veta

                Håller med 22:40, folk skaffar barn för lättvindigt. Det finns inget som kräver mer ansvar i livet. /snubbe, 30

                Jag är 35+ tvåbarnsmamma. Självklart märks det på ekonomin ombudet blivit en period av mycket sjukdom och/eller vab. Men det är aldrig en ursäkt för att bete sig så egoistiskt och omdömeslöst att man inte stannar hemma när man är sjuk. På mina barns förskola hade vi i vintras magsjuka som pågick i evigheter, just för att föräldrar försökte vara för snabba med att skicka tillbaka barnen. Om alla håller sig hemma den tid man ska så får man stopp på smittan tidigare. Vanligt sunt förnuft och allas ansvar.

          Är du Ulf Kristersson?

            Tror du det var han som bestämde karensavdrag eller?

      Fast man smittar ju mest innan det brutit ut så säkert var det kört ändå.

        Nej under de första dagarna

          För ens egen skull är det nog bäst att sluta spekulera i hur och när man smittats av en förkylning. Kan ju ha varit något annanstans. Eller en annan kollega där det inte riktigt brutit ut än. Vill man absolut inte bli smittad bör man kanske försöka skaffa jobb där man kan helt jobba hemifrån. För hur mycket folk än stannar hemma gör det inte att förkylningar slutar spridas.

            Alltså att även om folk som är sjuka stannar hemma så kommer det ändå spridas, och enda sättet är att själv sitta hemma. Just för att det kan smitta innan man upplever sig som sjuk.

      Vad menas med rejäla symptom? Folkhälsomyndigheten sa redan i våras att man kan gå till jobbet med symptom som halsont, snuva och hosta. Så klart ska man vara hemma om man har feber etc.

        Har du allt det så är du sjuk o mår antagligen inget vidare heller

      Jag förstår dig faktiskt, samtidigt som jag förstår ”den andra sidan också”.

      En del har dessvärre kollegor och chefer som klagar när man är hemma och det konstanta dåliga samvetet smyger sig på rejält hos en själv.

      Jag har alltid (även innan pandemin) alltid sjukanmält mig när jag varit dålig. Dels för att inte smitta, men även för att jag oftast blir helt återställd inom 1-2 dagar när jag faktiskt vilar/sover/tar det lugnt ist för att ”jobba på” och då vara ”hängig/småsjuk” i minst ett par veckor, för att jag aldrig återhämtar mig.

      Jag har så fina kollegor som alltid säger att; ”Vila och återhämta dig hemma när du mår dåligt och välkommen tillbaka när du mår bra igen”. Och det är genuint menat – både för min egen skull, men även för att det inte gynnar någon att smitta går runt på en arbetsplats.

      Alla har det ju dock inte så och det är verkligen bedrövligt att man dels inte ska kunna landa i att det är OK att vara sjuk, men även att man ligger så illa till ekonomiskt att man känner sig tvungen att gå till jobbet när man egentligen inte orkar.

        Precis, i vissa branscher tar det verkligen emot att sjukanmäla sig

      Igenkänning, låter som en vanlig dag på förskolan…

    Kanske konstig fråga men nån som har något tips på kedja eller annat hack som gör att spännet inte alltid åker ner/fram! Blir galen! Och hur har folk två kedjor utan att dem trasslar ihop sig till bara en enda kedjeklump? Hjälp mig gärna med mina i-landsproblem 😅😁

      Om kedjan har massa tomma öglor som hänger där bak, då åker de fram. Jag brukar ta första öglan OCH sista i låset, då blir den ”tung” över en större area. Hänger du med? Tänk dog halsbandet såhär: _____________♡_________oooooo
      Ta både första o och sista o så att de bildar en ring. Temporära lösningar är ögonfranslim på nacken (typ vid fest).

      Detta trick hjälper vid många halsband också, de håller sig perfekta hela tiden:)

      Jag knäpper ihop mina kedjor. Alltså öglan i kedja A med spännet i kedja B och vice versa. Då kan jag dessutom justera längden på båda så att de hänger snyggt tillsammans.

    Vilka i fluensers tror ni regelbundet skänker pengar till välgörenhet?

      Emil Hansius, Therese Lindgren och Helen Torsgården

    Jag är sönderstressad pga mitt jobb. Vantrivs med allt. Fruktansvärda arbetskamrater. En fd ”vän” som numera är min chef som är fullständigt maktgalen och chefer som är psykopater. Hatar att gå till jobbet varje dag. Arbetsuppgifterna är dödstråkiga.
    Va’ faan ska jag göra?
    Jag är på väg mot ett sammanbrott. Jag har mått dåligt i några år och måste ta mig bort från detta helvete. Det hör till saken att jag har haft fantastiska jobb innan så detta är första gången som jag hamnar på ett ställe där jag vantrivs kopiöst.
    Kan man sjukskriva sig och säga upp sig samtidigt? Jag är med i A-kassan men vågar inte säga upp mig då jag behöver betala hyra etc. Jag är dessutom ensamstående mamma till en liten pojke på 5 år.
    Jag räknar timmar, minuter tills arbetsdagen är slut. Jag har ont i magen varje dag. Vad kan jag göra förutom att hitta nytt jobb?

      Menar inte på ett elakt sätt, men varför inte byta jobb? Låter inte som det är mycket som är bra på din nuvarande arbetsplats

        Tyvärr tar det ju ett tag att hitta ett nytt jobb. Maja menar väl hur ska hon stå ut tills hon hittar ett nytt..

        Men hon skrev ju det i sista meningen…

      Varför kan du inte söka nytt jobb?

      Låter ju som vad som är bättre än du har nu. Sök typ allt som finns att söka.
      Eller ta tjänstledigt, börja plugga nån yh-utbildning kanske, få csn. Eventuellt jobba extra för att dryga ut kassan med.

      Så kan du ju inte ha det. Ring facket och berätta. Ingen på jobbet får vara psykopat och sabba för andra. Det är inte ok. Ta hand om dej.

      Säg inte upp dig! Det kan verkligen försätta dig i en jävlig sits. Sök alla jobb du kan. O håll ut!!

      Se absolut till att ha ett nytt jobb innan du säger upp dig. Det tar annars lång tid innan du får a-kassa eftersom du först får 45 avstängningsdagar. Om du säger upp dig innan nytt jobb så se för guds skull till att skriva in dig på arbetsförmedlingen så du skyddar din sgi.

      Säger du upp dig utan läkarintyg får du 45 dagars karens utan pengar från a-kassan, se till att det står på läkarintyget att du mår dåligt av jobbet.

        Tack snälla för det tipset. Det låter fruktansvärt det jag kommer att skriva nu men klarar inte av att vara där en sekund till. Alla är så falska och fjäskar för cheferna. Jag kräks och kollar på klockan hela tiden så att jag får gå hem. Och så den äckliga mellanchefen som är maktgalen och fjäskar ännu mer för chefen. Allt jag vill är att sjukskriva mig och aldrig komma tillbaka!

          Du låter mest gnällig. Folk är dumma och du vill inte jobba. Nej men byt jobb då. Men sitt inte och gnäll utan att göra något åt saken.

            Men hyr kan du skriva så till någon som verkar vara i kris. Usch dumt och elakt av dej.

            Jadu anonym 21:30 – livet är inte alltid så lätt och gnäller gör jag inte. Jag är desperat. Inte lätt att leta nytt jobb som ensamstående och gå på alla intervjuer och dessutom le och vara glad men det vet du ingenting om eftersom du tycker att jag gnäller…karma säger jag bara.

          Gud det låter som du jobbar på Volvo..?

      A-kassa! Du förlorar inte så mycket inkomst på det faktiskt.

      Låter fruktansvärt!! Tycker du ska sjukskriva dig innan du går in i väggen. Du kan söka nya jobb under sjukskrivningen! Du ska inte behöva vantrivas på jobbet så det går ut över hela ditt liv! Ta hand om dig

      Hej Maja, jobbar vi på samma ställe? 😭😅😅 jag skulle göra så här:
      1. Boka tid på vårdcentralen, be att få träffa en läkare som kan sjukskriva dig pga stress. Du får skriva ner alla dina symtom (ont i magen, oro osv som du skriver)
      2. Sök jobb!! Det framkommer inte vilken bransch du jobbar i men det kanske ändå går att söka minst ett jobb per dag…?
      Lycka till, det låter fruktansvärt. Jag har sagt upp mig igår, jag förstår verkligen att du inte står ut med skitkollegor. Det går inte.

    Varför får jag ALLTID huvudvärk när jag går ut? 99% av gångerna jag åker bil eller ännu värre, kör bil när solen lyser, då mår jag fruktansvärt resten av dagen.
    Igår körde jag 20 min runt 10 tiden. Mådde illa, hade huvudvärk (inte migrän men ändå att jag känner smärtan hela tiden) och var irriterad och utmattad tills jag la mig (tog en alvedon).
    Jag misstänkte ljuskänslighet men jag var på semester i Grekland i juni och hade inte ont ens en minut och då var jag i solen hela tiden (dock mådde jag hemskt efter transfern).
    Snälla, jag orkar inte ha det såhär.

      Dum fråga kanske, men använder du solglasögon? Hatt? Dricker du ordentligt?

        Använder solglasögon och dricker massa (och vätskeersättning). 🙁

      Du har inte migrän då? Migrän kan triggas av ljus. Misstänker att min gör det.

        Jag tror inte det…en Alvedon ibland en halv) hjälper. Men det är inte hållbart att ta massa piller känner jag. Sen var jag utomlands och hade aldrig ont trots badkläder och ingen hatt. Slarvade även med spf. Mådde prima verkligen.

      Börja med att kolla upp det? Typ kolla synen

        Kollade synen för ca. 6 månader sedan, inga konstigheter 🙁

          Hur noga? Hjärnan kan kompensera dålig syn vilket leder till huvudvärk. Idealt skulle du behöva muskelavslappnande i ögonen vid en undersökning

      Har samma. Vårarna är värst.
      Ingen tröst att ge annat än att du inte är ensam.
      Dock har jag migrän också som ibland triggas av solen.

        Trkigt att du också har det, man orkar ju inte med något? Tackar nej till allt för att jag alltid får huvudvärk. Höga ljud? Huvudvärk. Hungrig? Huvudvärk. Buller? Huvudvärk. Bil? Huvudvärk. Parfym? Huvudvärk.

        Dock går allt över förutom bil, då mår jag illa och har ont hela dagen och natten.

        Hoppas vi hittar något som hjälper 🙁

      Jag har får också så, går med solglasögon typ året om ibland även inomhus. Beror helt på hur ljuset ligger.

      Måste tex ha jämvikt på ljusflödet. Kan absolut inte ligga i ett mörkt rum med ett starkt ljus från liten dörröppning. Då måste jag öppna dörren helt eller tända en lampa som motvikt.

      Brukar heller inte vara lika känslig utomlands

      Här i Sverige är molniga dagar = en bra dag för mig haha

        Precis såååå! Får ont i huvudet om någon tänder lampan utanför dörren så att det lyser in genom springan när dörren står på glänt.
        Du tänker alltså att det är en koncentration av solljus (genom bilfönstret tex) skapar obalans och det leder till huvudvärk???

          Ja men kanske, att taket ät mörkt och solljuset kommer in ”fel” i bilen.. om du förstår hur jag menar 😊

            Har också varit hos en ögonläkare (i annat ärende) som konstaterade att jag har väldigt stora pupiller och då blir men extra ljuskänslig

    Hoppas du aldrig ens tänker tanken att skaffa egna barn, vilken vidrig syn på liv du har! Det är barn du pratar om, skäms på dig! 🤮

    Ät en pepparkaka

      Får nog fan bli två där.

    Får hellre ett fult barn än ett elakt barn 😉

      Vissa får både och. Det ena behöver inte utesluta det andra.

        Nej det hade ju varit intressant om det var så. Att ALLA fula var snälla.

    Nyfödda är inte speciellt vackra på ett estetiskt sätt men såklart tycker man att sin bebis är finast i världen ändå. Måste bebisen vara skitvacker för att bli älskad eller vadå? Låter bara sunt att föräldrarna tycker sina barn är sötast i världen,

      Mina är födda med Ks och har kommit ut som små persikor. Jämfört med vaginalt födda som har spetsiga huvuden tex så var mina och alla andra kejsarfödda barn ju så mkt finare.

        Hahaha vilken idiotisk och barnslig kommentar.

    Oj, lite hårt att hoppa på bebisars utseenden. Ska barn inte få skonas från utseendefixeringen några år iallafall?

    Vilken är den bästa robotdammsugaren?

      Roborock 6 pure

      Terminator T-800

        Transformer X-29

      Ya-ying supercharger 4.0

    Men har jag missat nåt, en valp?! Så fin!

    Hur tänkte ni när ni valde förlovnings/vigselring? Klassiskt eller personligt?

      Det var så svårt så det blev ingen ring eller bröllop 😂. Läser med spänning svaren 🙂

      Vi förlovade oss med släta ringar. Inför bröllopet lämnade vi in ringarna. Hans för putsning och min för att sätta i små stenar. Väldigt diskret och klassiskt, men framförallt praktiskt.

      Är också nyfiken!
      Min pojkvän friade förra helgen (!!!) och jag ska få välja egen ring så är mitt inne i den djungeln nu 🙂

        Grattis! O så kul! Jag har min mormors ringar, de är helt släta o jag vill lägga till en lite mer blingig. Men det är så svårt! Och absolut dagens i-landsproblem 😂

      Vanliga släta guldringar till vigseln, vi behövde hålla nere kostnaderna. Fick skippa förlovningsringen. Letar just nu efter någon lite finare ring som inte är allt för dyr. Vill ha något relativt klassiskt (guld, vita diamanter/safirer, gärna en liiite större sten och någon/några små) och inte något för stort och opraktiskt men ändå speciellt. Ja… det lär ju kosta💸💸💸.

      Jag tycker dock att vigselringen borde vara den maffigare av ringarna (det är ju den större saken) 😅.

      Någon som har koll på om man vågar beställa från glamira btw?

        Jag har också funderat på Glamira! Men har heller ingen aning om det är bra eller inte.

          Jag lutade åt att beställa en därifrån (egentligen blir det väl nästa år), men sen kom jag på att jag behöver en ring med en upphöjd sten så den kan ligga bredvid min andra ring. Och kan man inte prova så vet jag inte om jag vågar 😭.

          Annars verkar de ju prisvärda ändå.

      Billigt framför allt.

      Jag gifte mig för 16 år sedan. Ringarna är numera försmå och jag tycker de är trista. Så jag har köpt nya ringar vid några tillfällen. Inte klassiska vigselringar utan ringar jag tycker är snygga. Exempelvis en kalevala-ring i silver och nu sist 2 ringar I rostfritt stål. Älskar att variera mig! Äktenskapet sitter inte i ringarna 🙂

        Bara nyfiken. Men du säger liksom att äktenskapet inte sitter i ringarna men du har ringar som ska representera äktenskapet. Eller? Alltså är det speciella att de sitter på vänster ringfinger då eller

          Menar väl att äktenskapet liksom inte är knuten till en specifik ring (den man hade när man gifte sig alltså). Utan ringen är en symbol för äktenskapet (och sitter i Sveige traditionellt på vänstra ringfingret, ja) men kan bytas ut mot en annan ring utan att det förlorar symbolismen för äktenskapet.

            Exakt så!

      Vi köpte från albrekts guld men för oss hyfsat dyra. 40 000kr för båda ringarna. Jag kan ibland undra varför jag inte la mer tid på att kanske kolla personliga och göra egna än att köpa färdiga liksom. Men jag älskar ringarna! Jag kände att de fick kosta lite så jag kommer ha ringarna hela livet och förhoppningvis kan ringarna vara inom familjen och barnbarn kan ha.

      Visste att jag ville ha vitt guld då det/silver passar mig bättre men i övrigt gick jag mest på pris och bekvämlighet (tänkte t.ex att jag inte ville att den skulle vara stor och jätteutstickande från fingret. Gick bara gick in på Guldfynd och började titta på allt i min prisklass. Testade och ringen jag valde bara kändes rätt, den liksom gav lite fjärilar i magen töntigt som det må låta, haha! Hade bestämt mig för att strunta i förlovningsringen och bara ha en ring då förlovningsringen var en slät men väldigt bred enkel ring i vitt guld och då det kändes som att den tillsammans med vigselringen blev för klumpigt. Överraskades av mannen med en jättefin enklare ring på bröllopsmorgonen, den passar jättefint med vigselringen och förlovningsringen är undanlagd tills dottern blir äldre för då är tanken att göra om den till något annat för henne 🙂

      Kollade runt men hittade inte nåt så vi gjorde, eller snarare beställde, pusselringar från Erik Tidäng (googla för hemsida). Han har fina ringar som är gjorda för paret. Vi beställde rätt enkla men i platina och safir. Kostade 35-40-tusen totalt för alla ringar.
      Vi hade inte förlovningsringar iom att vi aldrig förlovade oss.

      Jag gillar inte smycken och passar inte i guld eller silver så fick bli en slät, lätt rundad ring i roséguld. Har haft den snart 6 år och inte tröttnat än. Min kille har samma och den ser jättefin ut på honom också. Han tog lite grövre bara. Vi är bara förlovade 🤪

      En kombination av klassiskt och personligt. Förlovningsringen är mer personlig (fortfarande hyfsat klassisk men med ett mer modernt/personligt inslag) och den är lika för oss båda (fast hans är bredare). Min vigselring är mer klassisk, han har ingen vigselring 😊 är så himla nöjd med enskilda ringarna och kombinationen!

      Min man hade en solklar bild i huvudet hur ringarna skulle se ut, något jag blev varse först när jag friade 🤣

      Jag friade med en sån ”mått-ring” och sa att vi kunde titta på ringar tillsammans, han drog upp telefonen och visade exakt vad han ville ha… Såååå nu har vi svarta ringar i tungsten (guld var tydligen för klent, han jobbar mycket med händerna), likadana förutom att min har tre diamanter i för att symbolisera mina tre grabbar (min man och två barn), och för jag ville den skulle vara lite mer feminin 😊

      Blev så glatt överraskad över hans engagemang att jag fortfarande ler när jag tittar på ringen, fem år senare 😁

    Ursäkta men jag är gravid och så jävla förstoppad, vad gör man? Hinkar i mig laktulos men till ingen nytta. Vad funkar?

      Kiwi!!! Och psyllium frön!

      Päron, katrinplommon

      Jag brukar ta tabletter som heter frukt och fibrer, de säljs på apoteket. Tar man 2 på kvällen brukar man kunna gå på toaletten morgonen efter. Men det gäller att dricka mycket vatten också för annars kan tabletterna få motsatt effekt.

      Dadlar. Finns ju att köpa med tex jordnötssmör. Annars är frukttärningar från apoteket bra.

      Movicol

      Drick vatten, vatten och vatten.

      Päron, russin, katrinplommon. Finns ju typ katrinplommonjuice 🤔. Havregrynsgröt? Man ska väl äta mycket fibrer, men då måste man också dricka mycket till det.

      Minns inte om jag någonsin löste problemet. Men för sonen gör päronpuré underverk 😅.

      Katrinplommon, katrinplommonjuice, messmör, päron + kontakta MVC på måndag och fråga om du kan få testa ett annat preparat än Lactolus. Det finns mer hjälp att få 🙂

      Blötlagda linfrön!! Men se till att inte tugga på dem. Bara svälja mer hela

        Var försiktig med linfrön.

        https://www.babyhjalp.se/linfro-gravid/

        Det är säkert därför du säger att de ska säljas hela. Men jag tänkte att jag lägger till det så TS vet varför 😊.

      Har verkligen problem med förstoppning, både som gravid och ogravid och det enda som verkligen hjälper mig är att blanda hela linfrön, säg typ 2-3 matskedar, med vatten, kanske ett halvt glas ungefär. Låt stå över natten tills det blir som en gel. Drick upp.
      Gör detta varje dag så brukar magen sköta sig bättre. Fortsätt med detta även om det känns som att magen kommit igång, i förebyggande syfte. Lovar att det hjälper, ge inte upp bara. Även om det känns som att det inte hjälper direkt så kommer magen igång och fortsätter du dricka gelen blir du inte förstoppad igen, enligt min erfarenhet

      Det som funkar är denna trappan:

      1. Frukt och grönsaker och massa vatten
      2. Plus Visiblin
      3. Plus den dos laktulos du har trappat upp till (max 60 ml morgon + 60 ml kväll)
      4. Plus movicol (1-3 påsar om dagen)
      5. Om allt över tillsammans inte funkar: en kort kur laxoberal. Men då ska det krisa och göras i samråd med läkare

      Trappa upp och ned efter behov på denna trappan, upp till steg 4 kan du köra allt på samma gång i flera veckor om det behövs.

      Var jätteförstoppad som gravid det hjälper att dricka mycket, äta katrinplommon och gå mycket

      Men samma! Satt seriöst på toaletten i 45 minuter tidigare idag pga moment 22, var liksom halvvägs om ni förstår vad jag menar..!

      Pitahaya/Drakfrukt ar forstoppningens varsta fiende tycker jag, dessutom ar den sjukt god (den gula ar godare an den roda)

      Detta har jag mycket på erfarenhet med, helt fruktansvärt ont. För att hålla det i schack utan för mycket jobb rekommenderar jag att du byter ut laktulos med movicol. Jag har gått på det mina två sista graviditeter. Det är inte bra att vara förstoppad över tid!

      Laxoberal, microlax eller dulcolax. Inte bra med förstoppning. Försök även göra magträning varje dag för massage av tarmen i framtiden 😊

      Tumtricket

      Sockerfritt godis, möla i dig en påse eller ask (dom är små).

      Movicol. Det är ok för gravida att ta. Hjälper snabbt

    Jag ska på bröllop imorgon, en av de bästa från studietiden gifter sig. Är SÅ TAGGAD! 🥳

    Tappar så sjukt mycket hår, hjälp, vad ska jag göra?

      Kolla järnvärde, ferritin, b vitaminer

      Brukar du sova med blött hår?

        Aldrig…

      Vad har du för schampo?

        Under your skin grow, Maria Nila head and heal, Malibu c, oljor och inpackning i samma märke och även morrocanoil.. lägger verkligen pengar på hårvård..

          Jag började tappa extremt mycket hår av just under your skin grow 😅

      Kollad sköldkörteln? Annars järn, stress, hormoner beroende på din ålder.

    Dont feed this troll

    Kalí Ennio kan vara det märkligaste barnnamn jag hört.

      Du vet du inte vad Elon Musk döpte sitt barn till.

        Hahahha nej just det, han tog nog priset 😂

        Exashatwelve! 😁

          Ja det är ju så jävla dumt att det finns inte.

      Magdalena Graafs söner heter Tristan From Avalon och Sör Lancelot ( lite försvenskat ). Och Lena Philipsson drog ju till med Noa Månfare.

    Hoppas du får hjälp för du mår ju inte bra. 😕

    Finns det några bra spännen, bobby pins, klämmor och hårsnoddar för fint hår? Jag har spikrakt och glansigt hår med tunna hårstrån, så allt bara glider ur. Hårspray, vax, saltvattenspray, torrschampo osv hjälper knappt.

      På vanliga hårspännen kan du spraya på dom så sitter dom kvar.

      Finns små miniklämmor på glitter som jag tror kan funka bra 🥰

    Att det kan vara besvärligt och jobbigt att ta på sig strumpor och skor när man är gravid är ju allmänt känt. Men enligt HT är det nu tydligen också extremt besvärligt att använda locktång. För just det, hon är ju GRAVID!

      Är Helen Torsgården med barn? Men vad roligt! Kanske en pojke den här gången då.

      Men snälla, är det någon som kan gnälla så är det hon. Allt är jobbigt och hon är trött hela tiden. Hur ska hon orka med bebisen utanför magen är en gåta.

      Hahaha 😅

      Det är lite lustigt faktiskt för hon har verkligen haft varenda symtom och craving som finns? Alltså verkligen ingenting undgår henne. Och ändå sover hon 99% av dagen men ALLT är så jobbigt. Vänta bara…

        Tror det blir bättre för henne med bebisen på plats faktiskt. Hon verkar ha för myck y tid att fundera och känna efter.

        Cherry, är det du i förklädnad?

      Hemma Trevligt?

      Allt är fan jobbigt när man är långt gången gravid 😅 Så håna inte henne

        Ja exakt. Tycker verkligen inte det är det minsta konstigt. Asså att leva är kämpigt som höggravid.

          Hahaha lägg av! Graviditet är ingen sjukdom. (Ja jag har också bror gravid, tre gånger).

            *varit gravid

            Nej, men sjuk kan man bli av den. Mens är inte heller en sjukdom men herregud vad dåligt en del mår av den.

            Nej, det är många noga med att påtala. Bra också att du nämner att just DU minsann varit gravid, så du har koll.

            När jag ser din kommentar så tänker jag, av någon märklig anledning, på citatet: ”Jag har aldrig sett regn, så därför tror jag inte på det”.

            Åka skidor är inte heller någon sjukdom, men om man ramlar och bryter benet medans man åker kanske man behöver vård??

        Inte att lyfta en arm

          Eh. Inte för dig kanske. Men jo hade ont varenda sekund av mina graviditeter. Varenda rörelse i princip ja.
          Att föda va en piece of cake pga va så van vid smärtan.
          Har brutit både fot, revben och krossat hand samt andra skador och verkligen inget toppar graviditeterna.
          Tävlade på elitnivå innan första graviditeten. Efter den lever jag med kronisk bäckensmärta. Inte alls lika illa som under graviditeten, men ändå.
          Tycker det är osmakligt och oempatiskt att håna gravida kvinnor som uttrycker att det är jobbigt/de har ont. Om du har turen att inte ha drabbats av en jobbig graviditet så va tacksam för det istället.
          Jag gillar till exempel inte att ha mens men jag kan leva helt som vanligt under det om jag tar två alvedon första dagen. Brukar inte håna folk med endometrios för det, känner sympati istället eftersom det verkar jättejobbigt.

            Omså att lyfta en arm under graviditeten gjorde ondare än att bryta en fot?

              Den sammantagna smärtan i kroppen och att ha så ont över tid gjorde att det va jobbigare. Inte själva att lyfta en arm.
              Men ngt säger men att du inte är ute efter att förstå så vet inte om det är meningsfullt att försöka förklara längre.

        Nej att lyfta armen en aning och göra några lockar i håret är inte jobbigt. Bara om man älskar att spela dramaqueen.

          Jo, ALLT kan vara jobbigt. Kanske inte för dig, men för vissa.

      Var skriver hon det? Kollat alla hennes stories och de senaste inläggen nu och kan inte hitta att hon klagar på detta?

        Hon la upp det på stories igår.

    Några exempel?

      Nu är jag inte ts men tycker inte Tanbyklaras bebis är så fin men huvudsaken är väl att hon och Jhon tycker det 😁 Vet inte om det beror på hur dom fotar henne, vinklar osv.

        Hon har ju garanterat filtrerat barnets hud mörkare innan hon blev påkommen och förnekade det. Det var så uppenbart, hon har ju haft lite fetisch för mörk hud har man märkt

    Vad har ni för ”fula” känslor eller vad man ska säga, sånt ni inte skulle erkänna för andra?
    Jag kan bli avundsjuk när folk firar sina barn som tagit körkort, för när jag tog det fick jag knappt ett grattis.. det sticker liksom till i hjärtat.
    Jag tyckte det var väldigt jobbigt när min bror var deprimerad för några år sen. Jag klarade knappt av att fråga hur han mådde. Det var obehagligt, jag visste inte vad jag skulle säga liksom. Kunde nästan bli arg på honom (visade inte det såklart)

      Avundsjuk på alla som har en bra relation till sin mamma. Jag känner knappt min mamma längre av flera orsaker, och mina barn har glömt bort vem mormor är.

      Blir lite irriterad och ledsen när vissa människor får mycket mer uppmärksamhet än mig. Jag behöver inte ha mer uppmärksamhet än dem men typ att någon såg mig bara

      Att vissa människor har så lätt att bli kära och gå in i förhållanden medan jag kämpar med att ens få ett hej från en kille😅

        Säger du hej till killarna då? 🙃

          Ja. Mer än en gång också

            Då får du ett av mig åtminstone. Hej

        Håller med! Har inte haft dejt på över 2 år nu 🤣 medans vissa är singlar i någon vecka innan de får ihop det igen.

      Skäms jättemycket över att känna såhär men är jätteavundsjuk på alla som blir vuxna nu, som precis tagit studenten, fyller 20 osv. Jag har fyllt 33, är gift och har barn och skulle ju inte vilja byta bort det. Men, jag känner mig gammal och oattraktiv helt plötsligt. Nu är jag inte den unga, snygga partyprissen som får uppmärksamhet och blir uppraggad mer osv, det får mina kusinbarn nu typ som helt plötsligt vuxit upp. Saknar att bara vara superung, resa och festa och vara åtråvärd typ. Haha LOL jag HÖR ju hur patetiskt det låter. Så ja, detta är mina skämmigaste tankar.

        Nej men jag fattar helt! Är helt med dig med att jag vill ju inte alls byta ut det jag har nu, inte heller vill jag gå tillbaka i tiden. Men det är liksom…det är något som är förbi och aldrig kommer tillbaka igen. Och det gick så snabbt och man hann inte med att fatta riktigt kändes det som tills en dag det bara kändes som att man själv är ”förbi”.

          Ja då fort den där tiden gick! Man hann knappt fatta att man var vuxen, ung och fri och så helt plötsligt börjar man bli gammal och inser att man inte är odödlig längre.

        Fattar precis. Och, det spelar liksom ingen roll om man är ”snygg för sin ålder”, vid 35 är man verkligen inte samma som vid 20 oavsett hur mycket leg man får visa på systemet osv, man har åldrats och kommer aldrig vara 20 igen. Eller att det var så spännande då, man visste liksom inte hur livet skulle vara om 6 månader, vad skulle hända, med vem, var?! Nu hoppas man bara att inget ska hända, alltså att man själv och familjen får fortsätta vara friska och sånt.

          Ja, det är också en stor del av det! Att känna att världens ligger framför ens fötter och det finns så många vägar och möjligheter och allt är öppet. Absolut att man kan göra nya/annorlunda saker efter 30 också, men som du säger är det inte samma grej alls och man är iställer mer orolig och över liv och hälsa. Och enorm igenkänning på det där med att det spelar ingen roll hur mycket man får visa leg på systemet haha. Man känner sig verkligen avdankad på ett sätt. Man är inte heller den yngsta längre på sin arbetsplats eller ens i gruppan ”de unga”.

            Ja och det är ju så dubbelt, anledningen till att jag är lite mer orolig idag är ju för att jag är så tacksam och nöjd med livet jämfört med tidigare där det mer kändes som en oändlig rad av dagar.

            Känner inte alls igen mig, hur gamla är ni? Men så finns det en hel del äldre på min arbetsplats (50-60) och jag är yngre än min ålder (40) i livsstil och sätt.

          Haha, på tal om Systemet. Måste berätta en så rolig sak som skedde för ett par veckor sedan.

          Jag är en 35-årig trebarnsmamma och, pga sömnbrist och allmänt ”slitage” ser jag säkert äldre ut än så.

          Så satt en ung kille i kassan när jag skulle betala mina två flaskor vin en fredagseftermiddag och han säger: ”Ja, då ser jag gärna din legitimation”.

          Jag blir helt ställd men börjar rota efter körkortet i plånboken när han glatt utbrister: ”JAG SKOJADE!”

          Trots att flera veckor förflutit så vet jag inte om jag ska skratta eller känna mig en aning kränkt 😂

            Haha, vart med om samma. Blev lite kränkt inombords. Men skrattade åt det.

          Känner tvärtom. Vid 20 visste jag vad som skulle hända imorgon eller om ett halvår – ingenting. Nu som 30+ plus är världen mer öppen, har mer möjligheter. Bättre ekonomi, mer självförtroende, inget som hindrar mig. Det enda jag är säker på att jag vill/kommer ha framåt i mitt liv är min man och min bästa vän, allt annat kan ändras.

      Avundsjuk på alla som kan träffar någon på en sekund. Medan jag aldrig gör det.

      Jag kan bli avundsjuk på alla som inte har problem med ångest som kan resa, hitta på saker och ha roligt utan att det blir en kamp. Kan inombords muttra när jag ser någon glad bild på en strand. Samtidigt, jag vet ju att det inte är andras fel att jag har för mycket ångest så skulle aldrig visa det utåt.

        Så var jag också tidigare. Plus att jag var en hemsk människa och tyckte att glada människor var korkade och naiva. Som golden retrievers som inte begrep bättre typ.

        Idag är jag själv en golden, de flesta dagar. Eller i alla fall en labrador. Det kan bli bättre! 💙

      Är så otroligt avundsjuk på folk som inte har problem med att hålla vikten.

      Också väldigt avundsjuk på föräldrar som har avlastning i form av mor-eller farföräldrar. Verkar så fint att dels ha fler betydelsefulla vuxna för sitt barn men också att bara få hjälp ngn gång med ngt enda.

      Är avundsjuk på typ alla som har barn (kan ej få själv). När jag ser mammor med barnvagnar vill jag gråta och sparka på dem o skrika VET NI HUR BRA NI HAR DET?! Obs gör ej det 🫠 Men det är min fulaste känsla, en riktig stark avundskänsla. Har jobbat på den i flera år så den är inte där lika mkt nu tack och lov.

        Kan också vara avundsjuk på dom som har barn, inte för själva föräldraskapet så mycket, utan mer för att dom liksom är mer värda än mig. Dom har högre status inom familjen och släkten. Deras liv är mer betydelsefullt. Jag är helt ointressant för dom flesta. Om jag dog skulle knappt nån märka det.

          Men gud vilka tråkiga människor du har runt dig! Vem fan tänker så?! 😮 Sjukt.

        Var inte så hård mot dig själv ❤️ fan det är väl förståeligt?

      Är avundsjuk på unga personer som har det förspänt. T.ex föräldrar med både pengar och kontakter.

      Minns t.ex hur alla som sommarjobbade fick jobben för att deras föräldrar kände någon.

      Jag blir avundsjuk på par som går söndagspromenader hand i hand med kärleken. Har lust att skrika FATTAR DU HUR BRA DU HAR DET och gråter inombords över att jag aldrig kommer till det stadiet

        Åh varför tror du att just du aldrig kommer få uppleva det? Det är aldrig för sent! Min mammas granne var 76 år när hon träffade sin första pojkvän efter att varit änka i typ 35 år! Pojkvännen är en 80-årig man som typ ville dö, men nu skuttar de nästan fram av glädje när de går sina dagliga promenader, de håller hand och pussas helt öppet. Aldrig för sent!

        Känner verkligen samma! Jag kommer heller aldrig dit. I min stad är det alltid tipspromenad på söndagar, det är typ min dröm just nu, att efter en mysig söndagsfrukost få gå ut på tipspromenad med en bättre hälft. Men det känns väldigt långt bort😔😔

      Har massa otillåtna känslor. Men jag agerar inte på det och visar det inte utåt utan försöker vara en bra människa. Jag jämför mig med mina vänner – hur mycket pengar de har eller hur ofta de tränar. Blir ofta lite skadeglad om det går dåligt för nån annan. Jag har mycket dåliga tankar som jag inte gillar hos mig själv och som jag förstår är symptom på något annat. Men svårt att öva bort så jag förtrycker det bara och försöker vara en god människa utåt

      Ful och ful vet jag inte. Men är så fruktansvärt Avis på alla som kan ligga i soffan och slappa (och inte må dåligt) några dagar, utan att ständigt ligga och tänka på alla saker som ”måste göras” (saker man inte alls måste göra tex dammsuga skafferiet) hemma.

      Jo men lite avis på alla som har hälsosamma kärleksrelationer. Blir det framförallt på hösten och nu börjar jag nog bli läkt från mitt heartbreak för har nog aldrig längtat så mycket efter en sån relation själv som jag gör nu. Inte desperat, men det är fint att se vad andra har och jag vill ha likadant. Jag vet bara inte var jag själv ska hitta någon😅

      Jag önskar att min partner var frisk så jag slapp dra ett såpass mycket större lass hemma.

      Att jag ibland tänker att det vore lättare/bättre om min pappa bara dog…vi har inte ens kontakt riktigt och ingen riktig relation, men hans existens komplicerar så många familjeförhållanden och hur han är sårar fortfarande mina systrar som han redan gjort så emotionellt illa.

    Ja vissa barn är fulare än andra i olika människors ögon. Som tur är är smaken som baken.

      Och? Vem bryr sig om vem som är ”ful” eller ”söt”. Varje liten bebis är ett litet mirakel och perfekt precis som dom är, varje liten individ. Jag hoppas att dom får växa upp i kärleksfulla hem där dom får bli älskade för den dom är oavsett utseende.

        Åh vad fint skrivet, blev glad av att läsa 🩷.

        Fortsätt vara den du är, ändra inte på någonting. 💓

    Stackars FD.

      Ja verkligen, men tycker hon verkar hantera det bättre än tidigare.

      Jaa, att det aldrig kan få gå bra för henne. Förstår att hon tappar hoppet… Så fruktansvärt att gå och längta efter något som inte blir trots att allt ser bra ut. Hade varit en annan sak om det funnits något uppenbart ”fel” som man hade kunnat jobba runt men nu när allt ser bra ut och det ändå inte blir så måste det kännas så otroligt hopplöst. Hoppas hoppas hoppas hon får bli mamma snart.

        Men frågan är lite hur bra mamma hon skulle bli just nu, det känns som hon har en hel del att bearbeta innan. Hur kommer hon må som gravid? Kommer hon vara konstant orolig och stressad? HT kändes mycket mer redo för IVF-resan när de startade upp processen.

      Vem är det?

        Fannidays.

        Standard. Snark.

          Vad snarkar du för? Om folk kunde skriva ut vem dom pratar om istället för att sitta och prata i gåtor så slapp folk fråga.

          sorry men jag hade faktiskt ingen aning och undrade genuint. Testade lite olik namnkombinationer i instagrams sökfält innan jag frågade, för att slippa störa någon som dig, men fick inte till det. HT har jag lärt mig…

    Ja fula finns det några men viktigast är väl att föräldrarna tycker dom är finast i världen.

    Det jag tycker är lite lustigt är att vanessa lindblads dotter ser ut som att nadia kandil skulle kunna vara morsan? Så lika!! Och ellen bergströms dotter ser ut som johanna nordström? Haha det fanns ett tredje exempel också men det har jag glömt

      Ha ha, sant ju! 😂😂

    Tror det är en annan HT

    Har anmält din kommentar. Hoppas verkligen den tas bort!

      Sekundärkränkt?

    Enligt Vanja Wikström har Niklas kraschat igen och klarar inte av någonting. Så jag mådde plötsligt toppen i somras när de kunde hänga i sitt nyinköpta hus och ha väldigt lång semester. Sen kom den grå vardagen och kritiska röster och då blev han dålig igen och drog sig undan. Så praktiskt!

      Skitsnack alltihopa!

      Haha, vilket jäkla par. Att de orkar. Och Vanja verkat så urbota korkad som bara går med på hans hittepå.

    Jag har köpt min första bil, en Skoda fabia kombi 1,2, då den uppfyllde våra krav och speciellt våra ekonomiska förutsättningar, men nu några dagar senare har jag sån ångest då jag bara hittar hur missnöjda alla är med den bilden. Någon som kan dämpa min ångest och som sitter på någon solskenshistoria om att det ändå är en helt okej familjebil?

      Bilen* inte bilden.

      Då det är en bensinbil är det tyvärr inte en okej framtidsbil.

      Men i Mad Max kör de bara med bensin. Så apokalypssäker men inte framtidssäker.

        Haha, apokalyssäker. Tack nu kändes det lite bättre.

      Så länge du är nöjd med bilen spelar det ingen roll vad andra tycker (så länge det inte handlar om uppenbara säkerhetsbrister)

      Min dotter med sambo har en sån bil och de är jättenöjda!

      Haft min i 5 år, har fungerat mkt bra. Mina föräldrar hade en Skoda Fabia också o även de var nöjda.

      Har haft två Skoda Fabia och har ytterligare två släktingar som har det med. Perfekt bil för någon som inte kan något om bilar. Verkstaden har beskrivit motorn som skottsäker!

      Vi har ingen Fabia, men skulle aldrig köpa något annat märke än Skoda i dagsläget!

    Jag söker en seriös relation och är försiktig med det intima – är Tinder värt det? Eller är match bättre?

      Jag träffade både mitt ex och in nuvarande via Tinder. Det gäller att sålla och vara tydlig med vad man vill 😆

        Men ska man liksom skriva en lång presentation exakt vad man önskar eller en kort? Många skriver ju inte alls.

          P3 dystopia gjorde en djupdykning i ett avsnitt. Tydligen ger ingen text flest likes, för att folk läser då in det de drömmer om, men vissa män gillar allt oavsett text så med en för snäv(?) text tror jag du får de som struntar i allt.

          Så ha en lagom text.

            Vad intressant, och tror verkligen att det ligger något i det! Lagom med text och sen försöka sålla bort de som ”gillar allt” är nog vägen till framgång. När jag intenetdejtade för länge sen var det just det där att försöka sålla bort de som kastade ut meddelanden till alla och inte slösa tid och energi på dem.

            Jag brukade få fler likes när jag hade text. Men det var en rolig text så fick ofta kommentarer kring den.

              Samma. Tänker också att det kanske sållar bort en del som man ändå inte vill träffa..

      Sitter här jämte min Tinder-dejt i soffan, dricker te och ammar vår bebis. Det kan gå alldeles utmärkt med andra ord.

        Samma här 😍

        Hann tänka att det var oförskämt att sitta med öppet spår på en tinderdejt, men inte lika oförskämt på en livslång sådan🤭

        Jag och min tinder-dejt fick reda på förra veckan att vi ska bli föräldrar. Fem fantastiska år senare 🥰

    Tack för att du fick mig att fatta beslutet att aldrig mer gå in på den här sidan igen. Ha ett bra liv, alla.

    Har precis fått en ny tf chef, bara under ett par månader innan en ny är på plats. Han är nog singel, det är inte jag. Verkligen inte. Jag har fått en crush. Alltså har tänkt på honom dygnet runt nu i 2 veckor. Han är inte ens snygg, men det har hans personlighet och hans manliga pondus och några år äldre än mig. Vi jobbar höstligt tätt ihop, ej fysiskt tätt hehe det är kontor och dessutom mer än halva tiden på zoom. Får vänskapsvibbar tillbaka pga att vi klickar, men absolut inget flörtande från någon sida. Men hur ska jag få det här att gå över? Är det okej att ha en liten oskyldig crush trots gift och barn?

      Jag tror att man kan crusha och bli förtjust i människor trots att man är i en relation. Eller kanske just för att man är i en. Så länge man inte flörtar eller agerar på det så gör det ju ingenting. Tycker jag. Har diskuterat det här med min man och vi tycker samma sak.

      Det vore nästan lite orimligt att vara tillsammans med någon i 40 år och aldrig tycka att någon annan människa verkar intressant eller snygg.

        Men det är ju också jobbigt? Alltså att längta till jobbet typ. Var en crush såhär jobbig innan man blev vuxen och gift? Träffade min man sjukt tidigt i livet så är bara runt 30 men har varit med honom förevigt haha. Och älskar honom supermycket, tycker han är sexig osv. Så det är inte något jag saknar tror jag heller, blev bara töntigt förtjust i den här mannen.

          Ptja, ibland är livet jobbigt 🤷‍♀️ Är ju inte så mycket att göra åt egentligen.

          Har din man mycket pondus?

            Nä inte lika, framförallt kan han ju inte bestämma över mig. Vilket det är lite pirrigt att det här personen ”får”.

              Vad skulle du gjort om din man svarar som du gör nu? Du tar ju den är fantasin för långt när du nu säger att du inte respekterar din man på samma sätt som din chef och det är sååå spännande hihihi 🤮

      Ja alltså det där magiska pirret och absoluta attraktionen är ju det bästa som finns! Det försvinner sekunden efter man har legat, den där spänningen som inte går att förklara. Jag unnar verkligen folk den känslan, och är genuint ledsen för dem som aldrig får uppleva det. Om man inte förstår vad jag menar har man inte upplevt det bara.
      Har känt så till 2 andra män under mitt 10-åriga förhållande. Det har varit besvarat, men jag har aldrig varit otrogen eller gått över gränsen. Nära ja, men aldrig över.
      Sen försvinner den där känslan.
      Med min man fanns pirret i början också, och efter ett tag går gick det över till kärlek och en djupare känsla, men just den känslan av pirr och fysisk attraktion som slår in är inte något som går att återskapa av ren vilja. Så jag tycker man är värd att känna så, så länge man inte gör över gränsen för otrohet.

      Ja, det är klart det är okej. Inget man kan rå för, det händer. Det viktiga är hur man hanterar det för att det inte ska gå längre än så och för att få det att gå över.

      – Öppna inte för en privat relation med honom på något sätt och håll privata/personliga koversationer till minimum även på jobbet.
      – Har ni någon gång konversationer om liv utanför jobbet, se till att nämna din man och barn (på ett naturligt sätt om det passar såklart) och prata positivt om dem så det blir mindre troligt att agera på vilja att flörta eller att han ska flörta någon gång.
      – När ni jobbar ihop, var trevlig som du är mot alla kollegor men håll det ytligt och proffessionellt, undvik att skapa en ”vi”-stämning med honom där ni har egna skämt sinsemellan eller liksom skapar en egen bubbla på jobbet.
      – Om du får impulser att klä dig/sminka dig/bete dig på ett visst sätt som du vet egentligen är för att få hans uppmärksamhet, avstyr det.

        Åh herregud, gör redan allt det där du skrivit ovan utan att inse det. På måndag blir det ändring.

          När du inser att du tänker på honom så hitta något annat att tänka på.

    Ellen Bergströms lägenhet ute till försäljning. Hade inte tackat nej till det drömläget.
    https://www.maklarhuset.se/bostad/sverige/stockholm/stockholm/kristinebergs-strand/553444

      Oooj vad fin den var! Har hon bott själv i den eller var det lägenheten hon hade med Niclas?

        Den hon köpte tillsammans med Niclas.

      Bor två hus bort kan intyga att det är väldans härligt 😊

      Vilken balkong 😍

    Vill gå med i tinder men tycker att de känns pinsamt om man skulle bli igenkänd av folk jag inte vill ska veta jag e där..pga låg självkänsla

      Vissa döljer sitt ansikte & använder bara en bokstav som namn.

      Varför är det pinsamt? Om dom ser dig har dom ju också Tinder.

      Skit i vad andra tycker, det rör ju inte dig.

      Så tyckte jag med i början, men de har ju också tinder så vad finns det att skämmas över😄

    Jag är klar med psykologbedömningen av en ADHD-utredning och nu bara läkarbedömningen kvar. Det känns som att detta är min sista chans till ett fungerande liv, om jag får diagnos (vilket jag mycket troligen kommer få enligt min psykolog) och om medicinering faktiskt fungerar. Om inte detta funkar så finns det inget mer att göra, det är lönlöst. Jag har testat allt möjligt under alla mina år i livet men jag är ändå verkligen en blodigel på samhället.

    Om detta ej funkar så finns det egntligen ingen mer anledning till att fortsätta kämpa.

      Hoppas du får diagnosen. Eftersom jag inte har någon insikt i din situation låter det kanske lite tomt när jag skriver såhär, men, det finns andra lösningar även om du inte skulle få diagnosen. Just nu är det här din enda lösning och ditt fokus, svårt att se bortom det då, hjärnan fungerar ju ofta så. Skulle du bli tvungen får du ta tag i det sen. Det kommer bli bättre, lycka till, ge inte upp och hoppas du orka söka hjälp om du mår sämre! Jag tror det kommer gå bra med diagnosen.

    Hej!

    Behöver verkligen lite pepp. Började nytt jobb för cirka en månad sedan (första jobbet efter examen). Känner mig så ledsen, känns verkligen som jag inte kan något alls, och introduktionen har varit obefintlig. Jag hr blivit satt i arbete direkt, men finns inte riktigt någon som har tid att förklara.

    Kollegorna känns frustrerade och irriterade för att jag inte förstår vad de menar alltid och att jag ställer följdfrågor när de ber mig göra något. Har aldrig känt mig så dum. Är detta normalt? Är så ledsen och har ont i magen varje dag det är dags att åka till jobbet.

    Förövrigt har jag aldrig tidigare haft problem med tidigare jobb. Hjälp!

      Jag känner igen mig. Jobbar inom vården. Har precis lämnat en arbetsplats efter 10 år, börjat på ett nytt sjukhus och har aldrig känt mig så dum, måste fråga om allt, känner mig som en student igen. Jag har läst att det tar ca 1 månad att bara landa på en ny arbetsplats. Försök sänk kraven, du lär dig genom att fråga.

        Jag skulle säga att det tar ett år att landa

          Jo, det har du nog rätt i, man är ”ny” ett år, men tänkte mest bara på den första chocken eller vad man ska kalla det som det är att komma ny till en arbetsplats, hitta rätt och lära sig namn på arbetskompisar osv.

      Låter inte speciellt trevligt av dina kollegor att ha den attityden när du är så pass ny. Skillnad om du jobbat där i ett år och stället samma frågor om och om igen ju. Vet inte alls vad det är för typ av jobb och hur det funkar men skulle ändå försöka prata med chefen om du kan få någon speciell kollega att ha som mentor etc, se till att du verkligen har tillgång till all info (vart du hittar alla pm och liknande)

    ?

      FDs embryo

    Hur ska man få din like på tinder? 🤔

    Jag har fått höra att mitt hår är mjukt och att det gör det svårt att styla, vilket jag håller med om. Kan aldrig göra lockar utan dom går ur direkt. Tips på hur man kan styla mjukt hår eller vad man ska kalla det?

      Att ha fibermousse och saltvattensspray i handdukstorkat hår funkar bra för mig. Att slinga eller bleka håret är också effektivt för att håret ska få lite mer textur men kanske inte aktuellt. En annan sak jag tycker funkar är att inte ha nytvättat hår när man stylar utan helst dag 2-hår.

      Björn Axén värmeskydd ger textur till håret och gör att de håller utan att bli för krispigt. Prova den 🥰

        Ja! Så glad att jag upptäckte den. Nu använder jag den även om jag inte stylar med verktyg

    Egoina har så konstig klädsmak. Undrar verkligen om hennes följare DM:at henne om hennes klänning eller om hon fiskar komplimanger som alltid.

      Hon har inte riktigt hittat sin stil det är väldigt spretigt

        Ganska tantigt. Men så blir det kanske när man handlar på Lindex och KappAhl.

        Något som alltid stör mig lite är när de har fest och alla står i finkläder och strumpor, ser så…konstigt ut 😆

          Om man är hemma hos någon tar man ju av sig skorna. Det är väl inget konstigt?

            Är man bjuden på en finare tillställning så har man med sig inneskor som matchar ens outfit. Inget konstigt.

              Jo, jättekonstigt 😂

                Har aldrig varit med om att folk går i strumplästen på fester även om det är hemma hos någon 😂

      Tycker hon har fina klänningar! Synd bara hon ibland har tråkiga gympaskor till finklänningar, det tar ner den fina klänningen.

      Hon är verkligen duktig på att fiska efter komplimanger, speciellt när det gäller hennes hår!

    Någon som har erfarenhet kring Patella luxation hos katt? Om katten behövdes opereras blev operationen då lyckad? 🙂

    Näe, nu har Anja och Filippa än en gång gjort ett inlägg där de gör omarkerad reklam. Anja står och bakar bullar i snygga kläder och Filippa skriver att det är kläder till MM. Som att Anja liksom därför råkar vara snyggt klädd. Snygg video med inzooming på Ankarsrums assistent🙈

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.