574 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså jag har en jobbcrusch. Men jag är gift och kommer inte agera, men det är ändå pirrigt. Tyvärr. Han är just nu min chef men kommer sen byta tjänst och bli kollega och då ses vi inte så mycket mer. Är som en tonåring och längtar till våra jobbmöten och sörjer redan när dom kommer ta slut. Tror inte ha känner tillbaka, han är singel och tänker nog inte ens på mig så. Jag är 10 år yngre och gift liksom. Hur ska jag få ut honom ur mitt huvud och kunna fokusera på jobbet?

      Herregud vad du tjatar, du har ju redan fått bra råd.

        Är väl inte samma personer som läser öppet spår varje dag? Och jag får väl skriva vad jag vill. Kan ju inte prata med någon annan så jag vill ventilera här. Du behöver inte läsa mitt inlägg och än mindre kommentera om jag stör dig!

          Vad är det exakt för svar du vill ha för att du ska bli nöjd då? Fokusera på att respektera din man istället, hur hade du själv känt om din man kommit till dig med samma tankar?

            Jag vill inte bara ha svar, jag vill ha kommentarer. Från andra som varit med om liknande kanske, något med ett annat perspektiv, något som tycker det är hemskt, någon som tycker det inte är något att bry sig om osv. Varför diskuterar vi ens saker liksom? Får man bara skriva i öppet spår om man har en specifik fråga man vill ha ett svar på. Och hur många svar tycker du är max för att man inte ska få fråga igen?

              Hur skulle din man känna om du berättade för honom?

              Jag tycker att det är hemskt. Uppstår sådana känslor för någon så är man uppenbarligen inte kär i sin partner, anser jag. Jag kan tycka att personer är attraktiva rent utseendemässigt men jag tittar aldrig på personer med ”de” glasögonen när jag är i en relation; jag tänker ”han är snygg” men sen tänker jag inte mer på det och jag blir inte pirrig av andra.
              Så antingen slutar du fantisera eller så gör du slut med din partner, hen förtjänar bättre än en fruga som fantiserar om andra.

                Du har fel, vanligt att man kan bli kär i flera.

                  Det är inte ”vanligt” att bli kär i flera, skulle säga tvärt om att det är väldigt ovanligt att bli kär i flera. Det finns oftast bara plats för en i ens hjärta.

                    Nej det är inte ovanligt att ha förmågan att bli kär fast man redan är kär i nån. Det är mänskligt. Hur många går genom livet och blir aldrig intresserade av nån annan? Man måste inte agera på det bara.

                      För mig har ett sådant intresse i andra signalerat att något är fel i min nuvarande relation, att den inte ger mig vad jag behöver/att jag är olycklig.

                      Ok, ja det är för dig. Gäller inte alla.

                Så du menar på allvar att du tycker det är bättre att lämna en 15 åring relation med barn, där allting egentligen är väldigt bra, för att jag har en liten crush (inte kär) som med all säkerhet kommer att gå över och jag aldrig kommer göra något opassande? För att jag fantiserar lite?

                  Lyssna inte på tokstollarna. Vill man ha en långvarig relation så måste man ofta välja varandra flera gånger, att få en crush på nån annan behöver inte betyda slutet eller katastrof. Tycker folk hoppar mellan relationer för lättvindigt för de tror man måste…

                  Nej inte separera det är inte bra för någon. Men du borde skärpa dig och ta till dig av de råd som ges här. Som du ser verkar de flesta tycka att det du gör är fel. Fundera på om det ligger någon sanning i det då. Och skulle din man tycka som alla här då?

                  Så du tycker inte att du gör fel när du klär och sminkar dig för att få hans uppmärksamhet?

                    Men varför sminkar man sig och klär upp sig om det inte är för att få uppmärksamhet? Gör du dig aldrig fin för någon annan än din respektive?

                  Ja. Det anser jag. Om min sambo kom hem och sa att han har en crush på en tjej på jobbet, sitter i möten och hoppas på att hon ska visa intresse, känner sig som en tonåring, så skulle jag be honom dra. Hör du inte själv hur tragiskt det där låter? Eller vore du fine med att din man kände så för en tjej på jobbet och sen fantiserade om henne när ni ligger?
                  Du bad om åsikter, nu fick du min.

                    Fast det är verkligen bara sunt att hon inte river upp sina barns hela vardag för att hon har en crush på en kollega.

                      Så det är bättre för barnen att hon går och trånar och maken blir emotionellt bedragen?

                      Emotionellt bedragen? 😄 Herregud, varken mannen eller crushen vet om detta, hon har inget förhållande med honom. Det går över.

                  Fantiserar lite? Du ältar detta. Du vill mer än bara fantisera. Läser man tydligt i dina kommentarer. Hade chefen velat ha dig med så hade du garanterat varit otrogen.

                    Garanterat? Haha verkligen inte. I i så fall hade jag redan varit det. Väljer te x skrivit att skippa en aw han ska vara med på för det känns dumt te x.

                      Vill du ha en medalj för det? Att du skippar aw. Du gör ju ingenting annat än ältar denna sk crush. Fantiserar jättemycket. Klär upp dig för din chef och trånar. Inte en enda gång nämner du att du har dåligt samvete eller tänker på din make. Det är du du du du. Egoistisk är du.

                      Vill du ha en medalj för det? Att du låter bli att gå på aw. Du ältar detta hela tiden. Du klär upp dig och tränar efter din chef. Du har inte ett dugg dåligt samvete gentemot din make. Du är så egoistisk och tänker bara på dig själv. Du du du du.

                Jag är inte kär, jag är möjligtvis lite ytligt förälskad typ.

              Jag tror det är dumt att älta det så som du gör. Släpp det, tvinga dig att göra det. Någon gav väldigt bra råd igår om att bland annat sluta klä upp dig för honom. Då ”bestämde” du dig för att göra så på måndag. Nu sitter du nedan och försöker rättfärdiga att vara otrogen (ja jag skulle säga att det är otrohet att fantisera om andra män/kvinnor när man är gift) för att du ändå ligger med din man i slutändan eller något.

              Jag är ledsen att säga det, men det känns som att du snarare söker ursäkter än råd och kommentarer. Hoppas att jag har fel.

                Jag håller inte med om att fantasier är otrohet. Snälla, vi är människor och oavsett civilstatus kommer man träffa en massa människor genom livet som får det att pirra. Allt annat hade varit emot biologin.

                  Det betyder ju inte att man åtminstone inte ska mata de känslorna med egenvalda fantasier.

                    I mina öron låter det som att det du kallar fantasier har tagit sig väldigt många steg ifrån att endast vara fantasier, för fantasier och att aktivt försöka göra sig fin inför en speciell person är två väldigt olika saker.

                    Oavsett var man står i frågan om huruvida fantasier är otrohet eller inte, så är min bestämda uppfattning att det inte kommer något gott ur att, som Helknas beskriver det, ”mata känslorna”. Ditt pirr kommer inte lugna sig om DU inte aktivt väljer att strypa det, som att exempelvis välja att inte piffa dig för att vara fin i den här mannens ögon. Pirr kommer också av den egna ansträngningen och spänningen i att försöka vinna någons uppmärksamhet och åtrå.

                    Att aktivt försöka fånga någon annans blick på det sättet du beskriver är inte respektfullt mot den man som valt att leva sitt liv med dig, och att du insisterar på att intala dig själv att det är helt oskyldigt kan göra mer skada på relationen än vad jag tror att du inser just nu.

                    Jag ska ge dig ett råd som jag tror kan hjälpa dig, men det är naturligtvis upp till dig om du vill följa det. Oavsett om du faktiskt känner dig redo att backa från att försöka få kollegans uppmärksamhet och istället försöka hitta tillbaka till att ha din man i dina tankar, så tror jag att det bästa i din situation är att bara bestämma sig för att göra det, för både din makes, dina barns och din egen skull.

                    Mitt råd kommer säkert få kritik men jag vill uppmana dig att konsekvent hel-neutralisera dig i alla situationer där du riskerar vara i kollegans sällskap. Jag menar inte att du plötsligt ska klä dig som en slashas, men välj aktivt ”neutrala plagg” som inte framhäver ”sexiga attribut”, alltså inga åtsmitande kläder, urringat, kortare kjolar, klackar, och annat som kvinnor ofta väljer när de vill locka till sig mäns blickar. Jag vill råda dig att ha minimalt med, eller inget smink, och håret som du skulle haft det om han INTE jobbade där.

                    Får du infall att gå lite extra sexigt förbi honom, vicka på rumpan, hålla kvar blicken, kasta med håret, pluta med läpparna, dra in magen, framhäva bysten, prata med ljuv eller sexig röst, plocka upp något på marken med bakdelen mot honom (ja, det låter ju som en fånig klyscha men ja, det är sådant vissa gör för att fånga mäns uppmärksamhet) eller bara sträcka lite extra på dig, eller vad som helst – Gör INTE det. Måla upp en bild av din man framför dig, tänk på att du svurit honom evig trohet, vilket om inte annat är överenskommet innefattar att han ska vara ditt enda objekt att försöka upphetsa/uppmuntra till fantasier, och gör helst motsatsen till vad du tänkte göra.

                    Jag LOVAR att din åtrå till honom kommer dämpa sig när DU inte känner ”piffig” eller ”sexig” i hans närvaro, om du VERKLIGEN vill bli av med känslorna, se till att du känner dig oattraktiv. Om ni pratar, nämn din man, säg POSITIVA saker om din man, direkt eller indirekt. Till honom och/eller till andra i er närvaro, forcera det om du så måste. Tvinga dig själv att medvetandegöra DIG SJÄLV om att han hört dig prata om din man, detta kommer ge din man en indirekt närvaro i den ”sexual tension”-bubbla du just nu skapat på jobbet i vilken du aktivt lämnat din make utanför. Kanske känns obekvämt, men det är det mest hedrande du kan göra mot din man, och jag lovar att den förbjudna mannen på jobbet inte kommer kännas lika het när du aktivt, helst återkommande, tar upp ämnet ”min man” i hans närvaro.

                    För ja, när man känner en förbjuden attraktion är det en naturlig instinkt att försöka snygga till sig och att undvika att nämna ens partner, även om ens ”love interest”, som i ditt fall, känner till att man är gift/sambo/upptagen, osv. Man behöver inte aktivt LJUGA för att bete sig respektlöst, att välja att inte nämna, eller att inte aktivt nämna i en situation som kan avhjälpas av ett nämnande, skadar den tvåsamhetsbubbla som du borde respektera och värna. Det förstår du såklart själv med, men alla sådana val lämnar ju utrymme för pirr och fantasier, för din egen del, men också för den du pratar med, men det spelar egentligen mindre roll om ens crush crushar tillbaka eller inte, eller ens uppfattar det, utan du ansvarar ju främst för dina egna känslor, och då du har insikt i att ditt val att piffa till dig osv grundar sig i attraktion till en annan ålägger det dig, enligt mig, ett ansvar att upphöra med det uppmuntrande och uppmärksamhetssökande beteendet.

                    Få saker dödar erotiska känslor lika effektivt som när man känner sig oattraktiv, och om du älskar och respekterar din man vill jag uppmana dig att ge detta ett försök. Jag förstår att det kanske skulle kännas jobbigt att aktivt försöka göra sig mindre ”konventionellt attraktiv” och riskera att någon man har ögon för finner en mindre tilldragande (särskilt om man under en tid försökt hålla en viss ”nivå” inför personen). Det är helt normalt att känna motvilja mot att göra det, särskilt då du gissningsvis njuter av pirret och tanken på att han attraheras av, och/eller fantiserar om dig. Men, jag lovar att din respekt för din man, och er relation, kommer gynnas av att du vidtar drastiska åtgärder för att släcka lågan, och är familjen din högsta prioritet så uppmanar jag dig att bita i det sura äpplet och följa dessa råd.

                    Vill du faktiskt visa din familj respekt bör du, igen, enligt mig, följa dessa råd vare sig du tror på dem eller inte, det borde vara värt ett försök, kan man tycka. Du har ju faktiskt inget annat än den förbjudne mannens uppmärksamhet att förlora på det, och den risken hoppas jag att du är villig att ta.

                  Och bara för att vissa inte tycker att det är otrohet så betyder det inte heller att det är positivt.

                  Jag hade som sagt varit sårad (och äcklad) om min man hade fantiserat om andra kvinnor och sen kommit för att ligga med mig. Typ utnyttjand.

                    Poängen med fantasier är väl just att de är fantasier. Ingen behöver veta och ta skada.

                      Låter själviskt. Och som att man inte bryr sig om sin partner.

                      ”Jag gör något som du skulle bli ledsen av, men jag gör det i smyg så det är okej!”

                      Att inte bry sig om sin partner hade väl varit att leva ut fantasierna.

                      J / 21:23

                      ”Jag gör något som du skulle bli ledsen av, men jag gör det i smyg så det är okej! Jag bryr mig om dig, jag lovar för det du inte vet lider du inte av”

                      Men fantasier är TANKAR? Jaja, agree to disagree.

                      Men det är ju högst frivilliga tankar. Och även ofrivilliga kan man ju undvika.

                      Men ja så får vi nog göra. Ha en fin söndagskväll!

                      J skrev en ganska lång kommentar om ämnet som svar på en annan kommentar, om hur jag ser på denna fråga. Jag hamnade i modd, men det vore intressant att höra dina tankar om saken, om kommentaren släpps igenom någon gång.

                  Allt detta erkände ju Hej att hon gör.. då är det inte bara en oskyldig fantasi 🙄
                  – Öppna inte för en privat relation med honom på något sätt och håll privata/personliga koversationer till minimum även på jobbet.
                  – Har ni någon gång konversationer om liv utanför jobbet, se till att nämna din man och barn (på ett naturligt sätt om det passar såklart) och prata positivt om dem så det blir mindre troligt att agera på vilja att flörta eller att han ska flörta någon gång.
                  – När ni jobbar ihop, var trevlig som du är mot alla kollegor men håll det ytligt och proffessionellt, undvik att skapa en ”vi”-stämning med honom där ni har egna skämt sinsemellan eller liksom skapar en egen bubbla på jobbet.
                  – Om du får impulser att klä dig/sminka dig/bete dig på ett visst sätt som du vet egentligen är för att få hans uppmärksamhet, avstyr det.

                    Det var den kommentaren jag syftade på ovan, tack!

              Man känner det man känner. Bara du kan bestämma hur du ska gå vidare. Skit i dom som skriver dumma kommentarer.

                Ja så synd om henne att ingen uppmuntrar till otrohet :((

                  Hon vill ju inte och försöker inte va otrogen?? Hur är det med läsförståelsen?

                    Hur är det själv med läsförståelsen?

                    Hon antyder att det är synd att han säkert inte tänker på henne på det sättet. Tänk om hon får veta att det är precis så han tänker? Tror hon skulle hoppa på otrohets-tåget på en gång.

                      Det tror inte jag. Tanke och handling är olika saker. Tror hon vill göra rätt, det är vad jag utlöser av hennes svar.

                      Antyder jag verkligen det? Det var inte med mening i så fall. Jag tycker nog det är skönt att han inte visar intresse tillbaka, det är ju enklare att låta detta gå över på så sätt.

              Mitt råd är hitta allt som e oattraktivt med honom. Det finns alltid något. Fokusera sedan maximalt på de sakerna kanske är det nåt han säger, gör ett nåt i hans utseende som du ogillar. Tänk även på att folk kan bete sig helt annorlunda på jobbet än vad de gör i en relation. Personen kan va egoist, vilja ha en kvinna som tvättar o städar o lagar mat. Den här personen är inte perfekt och du får se en mycket liten del av hur personen är. Sluta sedan skicka ut vibbar, foka 100% på dig själv, distrahera dig med att fantisera om det liv du vill ha med din man istället.
              Om du fortfarande vill ha ett fint liv med din man var dessa mina råd.

        Är det inte samma nick som kvinnan som har en relation med en annan man som nu är avslutat? Har sett nicket ”Hej” under alla såna trådar som varit sedan jag började läsa här typ

          Va? Fan jag måste byta namn 😂 Är ingen av dem

            Okej! Lätt att blanda ihop er eftersom det också handlade om en kvinna som var gift men hade ett opassande förhållande vid sidan om. Men ja då är ni väl flera med såna bekymmer, alla Hej:ar 👍

          Tror ”hej” är ett enkelt nick att ta 😅.

      Kanske ett märkligt råd – men jag tycker du ska fantisera loss och låta det stanna vid fantasier. Fantasier är ofarliga. Jag har själv varit med om samma och min upplevelse är att förälskelse alltid går över. 🙂 Agera inte på det, låt det spicea upp ditt sexliv hemma, och till slut glömmer du honom eller så säger han något idiotiskt och du tappar lusten.

        Så sant! Förälskelse går ju faktiskt över! Det ska jag tänka på. Känns ju redan bättre idag än i fredags när jag fått svalna lite haha. Att låta det påverka vårt sexliv är väl egentligen inte farligare än att ens partner ser en sexig scen i en film och tar med sig det i sovrummet liksom?

          Du är förälskad i din chef som är en riktig person, jo det är skillnad.

          Alltså nä, jag hade inte tyckt det var ok om min man fantiserade om andra kvinnor och sedan tillfredsställande sig genom mig 🤮. Och frågan är inte i det här fallet om du tycker att det är ok, utan om din man gör det.

          Sluta tänka på honom. Hitta något annat att tänka på och styr dit tankarna om och om
          och om igen istället för att vara otrogen i ditt huvud.

            Men så är du ju katolik också. Har ett förhållande inne på 13:e året och tre barn, ibland kan jag träffa nån på nån tillställning som jag tänker på ett tag och t.o.m. ”tar in i sovrummet” (!). Sen går det över. Om jag agerade, lämnade eller försökte undantrycka såna tankar hade det varit slutet för min familj. Och de går alltid över! Inga problem om min man gör likadant, vi litar på varandra. Jag kan tänka på personer jag träffat, men det händer extremt sällan. Just nu har jag en Ryan Gosling-period. Men absolut oftast ingen fantasi med nån annan alls. Allt detta är helt normalt och ok. Chilla, moralister!

              Är inte katolik men jag tycker att det är förnedrande och respektlöst att använda sin partners kropp som ett verktyg för att leva ut fantasier om andra. Jag skulle tycka att det var otroligt äckligt om min partners var hos någon annan, och hade, precis som Helknas hade jag inte tyckt att det hade känts okej, alls.

              Liksom, utgångpunkten är väl någonstans ”om jag frågar om det är okej att jag använder personens kropp för att leva ut fantasier om en tredje part, kommer det kännas bra för den jag ligger med?”, särskilt om den man ligger med är en långvarig partner som man lovat trohet och vars förtroende och sårbarhet ligger i ens händer.

              Jag gissar att många skulle känna sig avtända av tanken på att den man ger sin kropp åt låter sina fantiserar vandra till någon annan och därför inte skulle vilja ha sex under sådana förutsättningar, så, om man inte på egen hand lyckas avstyra sina lockelser och inre föreställningar inför samlag med sin partner menar jag att man, av respekt för denne, bör prata med personen om att man inte klarar av att ge honom eller henne ens odelade uppmärksamhet. Därefter får väl personen ta ställning till hur den känner inför saken.

              Det låter förstås jättedramatiskt att dra upp sina fantasier om en kollega då det såklart finns en risk att det sårar den andre, förstör tilliten, eller leder till att partnern tappar känslor för, osv. Men, känns det som en oproportionerlig åtgärd i sammanhanget, se till att forcera bort tankarna på den andra mannen innan du låter din partner tillfredsställa dig under förutsättningar han sannolikt skulle tycka var vidriga.

              Dock kan ju ett första steg vara att prata om själva konceptet ”att fantisera om andra när man har sex”, utan att du nödvändigtvis behöver dra upp några detaljer om det du själv brottats med på senare tid. Det är ju en helt normal diskussion att ha med någon man har ett samliv med, och olika människor drar olika gränser för vad de är bekväma med. Det kan ju vara så att din partner skulle vara jätteokej med tanken på att dina tankar svävar iväg till någon annan, eller till och med gillar idén, och i så fall är allt ju frid och fröjd.

              Har man inte har en ärlig dialog med sin partner kommer man ju sannolikt aldrig få veta om personen har tankar som man inte är okej med, om den inte råkar skrika Nicki Minajs/kollegans/din vuxna dotters namn under sexakten (Ber om ursäkt för det osmakliga exemplet. Jag valde att skriva så för att medvetandegöra dig om att det troligtvis finns gränser för vad du själv skulle tycka var en okej fantasi hos din sexpartner med, vilket förhoppningsvis kan ge dig en större förståelse och respekt för andras gränser).

              Men var och en kan ju bara ansvara för sig själv, och jag skulle aldrig kunna vara så förnedrande mot min partner att jag fantiserar om någon annan medan han tillfredsställer mig. Tycker du att jag är en moralist för att det är så jag känner, så är det naturligtvis helt okej för mig, men du kanske ska kolla med din partner huruvida han också tillhör den skaran, eller om han är mer öppen för den typen av fantasier. Liksom, det mentala är en viktig del av troheten mot sin partner för många, inte enbart fysiska handlingar. Och jag anser personligen att man som partner till någon som är av den uppfattningen har en skyldighet att respektera det, oavsett om personen aldrig skulle få veta om ens förbjudna fantasier eller inte.

              För en person som inte gillar idén om att ens partner har någon annan i tanken kan en analogi likväl sägas vara att man låter någon annan tillfredsställa en fysiskt, under förutsättningar som gör att riskerna att saken uppdagas är närmast 0%, vad är det som säger att detta inte är okej men fantasin om det är okej? Det är ju DINA moraliska gränser, inte nödvändigtvis din partners. Precis som det förstnämnda scenariot inte alls är något problem om ni gemensamt kommit överens om att ha ett öppet förhållande, men oavsett hur din partner förhåller sig till fysisk otrohet ur ett moraliskt perspektiv – han kanske lever efter devisen ”det hon inte vet lider hon inte av”, så skulle du nog anse att det var kränkande mot dig och er tvåsamhet om han var fysiskt intim med någon annan, även om han aldrig frågat eller du aldrig uttryckligen sagt att du inte accepterar fysisk otrohet, även om du aldrig skulle få reda på det. Det är således din gräns som räknas, inte hans. Samma sak borde gälla åt andra hållet med, fysiskt som mentalt.

              Förstår du alls hur jag tänker?

              Skrev ett långt svar här, men hamnade i modd. Camilla?

                Orkade faktiskt inte lusläsa allt det där. Men jag har sagt detta till min partner, och han säger sånt till mig. Vi kommer aldrig agera på det och båda vet det, men han får tänka på vad han vill när andan faller på. Det är receptet på ett livslångt förhållande. Enligt oss. You do you, and good luck.

      Tråkigt när vi är flera hej för det är inte jag som skriver 😂😂

      Mitt råd är att lämna din man, han är värd någon bättre och du kan lägga in en stöt på din kollega.

        Så du menar på allvar att du tycker det är bättre att lämna en 15 åring relation med barn, där allting egentligen är väldigt bra, för att jag har en liten crush (inte kär) som med all säkerhet kommer att gå över och jag aldrig kommer göra något opassande? För att jag fantiserar lite? Att det vore i min mans intresse liksom.

          Om det bara hade varit en liten crush hade du väl inte behövt älta det under fler öppet spår.

          Du vägrar ju att svara på hur du tror att din man skulle reagera, vilket kan uppfattas som att det är mer än en liten crush

      ”hur ska jag få ut honom ur huvudet och fokusera på jobbet?” eh borde snarare vara hur ska du få ut honom ur huvudet och fokusera på din man?? föreställ dig att din man skrev denna texten om sin crush på jobbet, hur hade det känts för dig om han var så där pirrig?

        Det kan jag ju inte svara på. Och min man behöver inte heller svara på det eftersom han inte kommer få veta.

          Du låter verkligen som en person som redan har varit otrogen och inte har någon respekt kvar för din partner för att han tog tillbaka dig. Det skulle förklara varför han inte kan bestämma över dig men din chef har den kontrollen och du känner dig underlägsen.

      Men är det inte du som redan har gått igenom något sådant med din partner, har för mig att det är ditt nick som skrivit att det tagit något år för din partner att lita på dig igen?

      Du skriver om detta på öppet spår fler gånger då är det ingen liten crush. Men visst mår du bättre av att säga det för att döva ditt dåliga samvete så fortsätt. Vad är det för svar du vill ha? Kör hårt och ligg med din chef. Hur hade du känt om det varit ombytta roller. Du säger att din chef nog inte känner likadant. Vad är det du vill? Att han ska känna likadant? Läst dina kommentarer och anser att du vill både ha din chef och fortsätta vara gift om du visste att du kunde komma undan med det. Jobba med dig själv, dina tankar och fatta ett beslut. För ju mer du ältar detta ju närmre att såra din parter kommer du.

        Flera öppet spår.. Jag skrev i fredags ganska sent på kvällen, och så den här gången. Hade inte planerat att skriva det mer än så.

      Jag tror det är en projecering av något annat i ditt liv. Vi är inte mer än människor. Var inte för hård mot dig själv. Men luras inte av att svaren du söker är den här kollegan. Vi är komplexa – ibland står en tanke för något annat än man först kan tro.

      Ett råd är att gör en inventering över ditt liv. Svaren finns inom dig, och din relation med din partner.

      var i samma sits för 25 å sen.
      det var inte besvarat men min relation va inte bra och det tog slut rätt kort efter av andra anledningar.
      jag tror 100%att det enbart blir så om den nuvarande relationen inte är bra el man är nöjd kär etc.
      troligen avtar det när ni inte ses, men om du fortsätter att du inte kan släppa honom och typ letar tillfällen mm att, råka ses så bör du inse att du inte älskar din man längre och skilja dej

      Hoppas din make får reda på detta. Du kommer med en massa ursäkter, förminskar det hela och letar efter kommentarer där man klappar dig medhårs. Ta ditt ansvar. För två av kommentarerna nedan från dig så låter du verkligen som en person som varit otrogen tidigare och bara väntar på att din chef ska känna som du så och ligga med honom. Medan du fortsätter vara gift. För du blir sur när du inte får dom svar du vill ha här i öppet spår.

      Familjeliv -prova lätta dina känslor där.

      Du får väl lägga in en stöt på honom och skilja dig. Om det går bra, annars borde du skilja dig iaf. Min erfarenhet är att om man är nöjd med sitt förhållande finns det inget behov av att kära ner sig i andra. Man ska inte bedriva hor där man bor eller på sitt kontor😉

        Men snälla, vad är ni för människor? Som tycker man ska bryta upp seriösa relationer och familjer för en crush där inget hänt?! Istället för att försöka glömma. Förälskelser kommer och går, de flesta har nog varit med om det. Men om man vill ha och väljer sin relation så kan den bestå.

          Ovettiga, omogna, rätt korkade personer.

      Byt arbetsplats.

        Det kommer lösa sig, han byter tjänst i november och då kommer vi inte ha något mer med varandra att göra i princip.

          Då kommer du träna efter en ny chef, kollega etc. Du är uppenbarligen inte lycklig i ditt äktenskap, tror gräset är grönare på andra sidan, du respekterar inte din make och dom kommentarerna du gillar och svarar bra på är dom som håller med dig. Väx upp och sluta vara respektlös mot din make.

    Lite roligt att HT skriver att hon ska sälja/skänka sina kläder när hon orkar ta tag i det och att det får bli när barnet är ute! Vem ska berätta för henne att det är nu hon har tid att fixa med det 🤪

      Äsch låt henne inse det själv, kommer bli en STOR chock tror jag. Undrar om de kommer exponera barnet på IG? Såklart, det är deras lilla kassako. Loppis larisen kommer säkert vara med i samarbeten.

        Hoppas då att alla dom pengar som hon drar in sätts in på ett eget sparkonto och inte spenderas av Hanna på Rusta.

      Tänkte samma sak…

      Hon verkar inte riktigt stabil. Lever som en 15 åring utan socialt liv? Sover, äter typ snabbmat, har som nöje och handla skit, umgås inte med någon. hennes hårt arbetande man får betala för allt? och ställa upp på när han väl är ledig på hennes shopping rundor. Detta är ju precis likt som när hon var icke gravid. Känns som hon tror att världen kretsar kring henne. Hon förflyttar sig mellan sängen och soffan de senaste åren liksom.. Och kokar makaroner som hon sen vill ha en klapp för…

        Tycker hon och Kevin verkar störtsköna och roliga och att dom gillar att umgås med varandra och HAR KUL 😊
        jag är jätteglad för deras skull ❤️även om jag inte känner dom.

        Jag har reagerat på precis samma sak, en riktig latmask som äter skit och blir helt slut bara hon står och värmer en panpizza typ. Det som irriterar mig mest är att hon gör samarbete med Stronger, bör man inte vara aktiv då? Eller iaf ha träning eller rörelse som något intresse. Blir så skevt att göra reklam för det och vara en riktig soffpotatis.

          Ett tag ÄLSKADE hon att spela tennis. För hon hade ju provat på det en kvart. En gång. 😉

      Alltså alla får inte barn som aldrig sover osv.

        Jag sitter här med sex veckors bebis som sover väldigt gott och är en nöjd och tillfreds bebis, men gör ändå inget annat än att amma faktiskt. Skulle säga att jag är mer upptagen nu än på mitt heltidsjobb så jag tror definitivt att det blir en chock med bebis om man är van att bara gå hemma och ro om sig själv.

      Personligen tycker jag första 3 månader med första barnet var väldigt lugna. Visst det blev en del sittande i soffan när jag ammade, men tycker att jag hade massa tid över till annat också.

      Längtar på något (sjukt?) sätt tills hon kommer inse vad barn faktiskt innebär. Hon kommer få tidernas chock.

    Woohoo, Öppet spår på en söndag!

    Min kollega har smyglyssnat på två av våra gemensamma kollegor när dom hade sex i vårt gemensamma lunchrum på jobbet. Killen är ca 30 år och har fru och barn och tjejen är typ 20 år. Jag tycker att det är så jävla vidrigt att dom haft sex där vi andra sitter och äter och dessutom påverkar det hela företaget då de fokuserar endast på varandra istället för arbetsuppgifterna. Jag har pratat med min chef om detta men han kan inte göra något, vad ska jag göra

      Använda frågetecken om du har en fråga.

        Ber såååå mycket om ursäkt för att jag glömde skriva ett frågetecken!!!!!

          As you should

            Äckel

      Vad kan du göra? Om du har pratat med chefen återstår väl typ att skita i det eller prata med sexparet.

      Låter snarare som att chefen inte vill ta tag i det. De borde få en stark varning 🤮

      Skriv en lapp till dem.
      ”SNÄLLA HA INTE SEX I LUNCHRUMMET! VI ÄTER DÄR! HA RESPEKT!”.

      Sen skulle jag nog berätta för frun…hon har rätt att veta. Jag skulle vilja veta om jag var hon.

        ”Tack, men vi har egen sås till maten”

          Hahahahha fan vad äckligt men kunde inte sluta skratta åt detta 😂

      Fyfan va vidrigt 🤮

        De kanske inte hade sex på bordet direkt?

      Berätta för frun!!!!!

      Jag är gift och det enda jag kan tänka på när jag läser sånt här är ur det perspektivet. Så jävla förnedrande att en massa människor går runt och vet en sån här sak om ens man men att ingen säger något.

        Jag skulle inte råda personen att prata med frun. Det är inte din sak att lägga dig i andras äktenskap, särskilt inte när barn är inblandade. Prata med mannen som varit otrogen istället och säg att ni är flera som vet om vad han sysslat med i lunchrummet. Tala om för honom vad du tycker om att han är otrogen.
        Så kanske han tänker till.

          En sak till. Var inne på helt vanliga sidor men så kom det upp ett pop up fönster om att min mobil är hackad.

          Fler som varit med om? Är den det?

          Fast tror du ändå inte att frun kanske vill veta, jag hade velat få veta. Tänker att det är en sak om det varit ett enda snedsteg i fyllan som ingen annan vet om, ingen kontakt efter det ligget osv.
          Men här är han ju otrogen i princip helt öppet med en kollega dessutom. Håller med om att jag också hade känt mig väldigt förnedrad om flera vet om det och ingen säger något så att jag kan separera från karln.

            Självklart är det enda rätta att berätta för frun, det moraliskt rätta bör tilläggas. Vore det obekvämt? Ja, säkert, men det bör ändå vara hennes beslut om hon vill fortsätta leva med och ha ett sexliv med den otrogne mannen, inte hans. Tycker rent principiellt att otrohet som man undanhåller närmast att betrakta som någon form av övergrepp, då man har sex med någon som delar under falska premisser, särskilt då det, som det ofta handlar om i otrohetsfall, handlar om ett brutet förtroende, en numera falsk illusion av tvåsamhet, en risk att överföra sjukdomar, osv. Rätt och slätt anser jag att det är att lura någon (som man kan anta annars skulle sagt nej) att ha samlag med en.

            Skulle det visa sig att de har ett öppet förhållande -> ingen skada skedd.

            Jag hade inte velat ha på mitt samvete att jag splittrat en familj. De som får lida mest är barnen så nej aldrig att jag hade berättat.

            Jag hade definitivt pratat med mannen och sagt att glöm inte bort att du är en gift man som har en familj och fortsätter otroheten så kommer frun få veta.

              Sen hade jag också gått till chefen och sagt att det är olämpligt och ohygieniskt att de har sex i lunchrummet och inte accepterat att detta får förekomma på deras arbetsplats.

              Men det är ju mannen som splittrat familjen isåfall och inte du. Hade du velat leva med något som det visar sig ha legat runt under erat förhållande?
              Är man så fräck att man till och med är otrogen på jobbet bland folk så är det nog varken första eller sista gången det händer.

      Vaddå chefen kan inte göra nåt, hen kan väl tvinga dem att sköta sina arbetsuppgifter?

        Åtminstone så kan han väl skälla på dem? (Att man ska behöva skälla på vuxna människor 😬) tänker att det säkert hade fått många att tänka till.

          Ni har väl en personalavdelning, HR ?

      Skicka ett anonymt vykort till frun

        Nej, ska man berätta så ska man stå för att man gör det. En anonym lapp eller mail är ännu hemskare att få än om ingen sagt någonting. För då har man ingen möjlighet att göra en bedömning av det man får höra. Kan ju vara vem som helst som huttar på vad som helst om det kommer ett anonymt brev…

      Lite spännande tycker jag 😄 Skulle också tjuvlyssna.

        🤮 Nej…

          Varför kräkrmoji? Tycker du sex är äckligt?

        Och kika lite ….

    Är det din hund Camilla? 😍

    Ni som läst lärarutbildningen upp till åk 6 i hyfsad närtid. Hur svår var den? Är pissnervös inför att inte klara matematikkursen 🤮

      Blev klar 2019. Alla i min klass som hade ångest inför matten löste det till slut. Vissa fick plugga väldigt mycket och göra någon omtenta. Men vi alla är lärare idag. Vill man så går det! Brukar finnas ”mattestuga” osv man kan gå på för att få hjälp. Plugga tillsammans med kursare och gör uppgifter tillsammans.

      Förlåt, frågan är säkert jättedum. Men hur svår matte måste man kunna för att undervisa tom åk 6?

        Är lågstadielärare och vi behövde ändå läsa ungefär motsvarande matte C på gymnasienivå i utbildningen. Frågade mig också varför 😅 men det är väl för att kunna betydligt mer än eleverna och kunna utmana dem, få bättre förståelse för matte osv… Har dock inte haft någon användning av den kunskapen än i jobbet 😄

        Många i min klass hade problem med matten, särskilt dom som inte pluggat på många år. Man läser betydligt svårare än vad eleverna ska kunna såklart. För oss var det rätt mycket på engelska, bl.a mattebok på engelska hörde till kurslitteraturen. Sen är det såklart inte att jämföra med en ingenjörsutbildning.

        Man behöver veta vart eleverna ska efter åk 6 och se mer samband osv. Vi ska ju också kunna möta elever och anpassa utifrån deras nivå om de kan räkna på högre nivå än åk 6 tex 🙂 sen kan jag väl hålla med om att det absolut var lite väl höga krav på matten. Det dåliga nu är ju också att alla som läser lärare åk 4-6 MÅSTE bli lärare i matte. (Och svenska och engelska). Så många kämpar sig bara igenom men vill absolut inte jobba med det trots att de är behöriga i det.

    Min man kom i mig inatt när vi hade sex något som gjorde mig väldigt chockad då vi för tillfället inte har något skydd (slutade med p-piller för 2 veckor sen) och han känner sig klar med barn.

    Han brukar annars stämma av och är väldigt försiktig, drar ut men det gjorde han inte nu. Jag kan inte ta dagen efter vilket han vet pga amning och han vet också att jag inte gör abort om jag blir gravid pga ”slarv”.

    Nu känner jag mest – oj, tänk om jag blir gravid. Vet inte om jag vill det nu. Samtidigt som jag blev så förvånad över att han valde att komma i. När han vet att jag sagt att jag skulle kunna tänka mig en liten till, men inte som jag känner nu nu nu.

    Vet inte alls hur jag ska tolka hans ”beslut” och ville nog mest skriva av mig. Blev så oväntat… 🤷‍♀️

      Men fråga din man?!

      Blev så förvånad* inte så oväntat var mer rätt ordval 😅🤷‍♀️

      Jag tycker det låter som att du ska prata med honom. Hur ska vi tolka hans ”beslut”?
      Men lycka till med allt oavsett ❤️

        Det var dumt att skriva här, klart ni inte kan tolka hans beslut men blev nog mest så ställd och skrev av den anledningen i ös. Ni har rätt, får fråga honom istället ☺️

        Tack anonym ❣️

      Använd kondom om du inte vill bli med barn

        Det låter ju som att hon kan tänka sig en till men inte mannen.

      Så istället för att prata med din partner/man så frågor du okända människor som inte känner din man vad han vill?

      Fan inte konstigt att förhållanden spricker när folk inte ens kan prata med varandra.

      Sen är ”avbrutet” samlag inte en särskilt säkert sätt då spermier kan kommer även innan utlösning

        Jag borde ha frågat min sambo direkt och inte hur jag ska tolka hans ”val” här. Ni har helt rätt!

      Men finns detdagen efter piller? Fanns förut.

        Finns, men vi har en bebis och jag ammar. Kan inte amma på 8 h och bebisen kan inte vara utan så länge. Hen tar inte flaska heller annars hade det varit ett alternativ.

          Din man måste ju varit medveten om vad ett fullbordat samlag innebär.

          Om du ammar brukar det väl vara svårare att bli gravid (naturlag) så då är det säkert lugnt.

      Han kanske råkade. Du har ju också ett val att köra oskyddat, du borde inte göra det om du inte vill bli gravid och inte göra abort. Även om man drar ut är det stor risk för graviditet.

        Var tydligt att han inte råkade utan avslutade i men ska prata med honom. Kan inte ta vilket preventivmedel som helst därför är vi utan skydd just nu.

          Kondom?

          Då får ni skylla er själva,
          Väldigt osmart.

            Vadå skylla sig själv? Hon blev förvånad över att han gjorde som han gjorde när han sagt att han inte vill ha fler barn. Och jag gissar att hon skrev här för att ventilera då hon inte riktigt landat i situationen. Men så klart att hon måste prata med karln. Men hon kan väl få prata här också utan att prata om de får skylla sig själva. Vem vet hur det här slutar? Vem fan säger skyll dig själv på det här viset. Ditt as.

              Tack Isotta, stämningen här har blvit så otrevlig så insåg samma stund jag posta att det hade funnits bättre plaster för att skriva istället…

              Vi får helt enkelt se vad som händer men blir bra oavsett.

                Helt otroligt vad vissa är snabba med att peka finger. Vilket varmt och välkomnande samhällsklimat det blir här inne…

                Du har all rätt att känna dig förvånad/chockad/besviken/ledsen/arg, eller vad än du känner. Alla vet att oplanerade graviditeter kan uppstå, och att risken är större om man använder ”avbrutet samlag” som preventivmetod, än om man använder kondom eller dylikt. Det betyder inte att det är okej av din man att frångå vad ni kommit överens om och avsiktligen avsluta i dig.

                Du borde naturligtvis prata med mannen om detta, be om en förklaring, en ursäkt, och det är även fullt befogat om du är förbannad eller sårad. Det är väldigt respektlöst gjort av honom, särskilt när allt det praktiska och emotionella ansvaret för eventuella oönskade följder landar på dig.

                Att det är viktigt att du tar diskussionen med din partner utesluter såklart inte att det kan vara skönt att ventilera med andra människor innan/efter, om sakfrågan eller om dina känslor kring det hela, och det är fullt förståeligt om det är lättare att öppna sig i ett forum med främlingar än till vänner eller familj. Och det är fullt förståeligt om du vill landa i vad som skedde, och hinna reflektera över i dina egna känslor kring saken, i vad han bär för skuld i det hela, innan du tar upp saken till diskussion. Han har uppenbart brutit er överenskommelse som du haft förtroende för att han ska följa.

                Jag hoppas att du kan få några svar som hjälper dig här inne. Strunta i dem som försöker lägga över ansvaret på dig, du vet med dig att det finns en viss risk att bli gravid vid avbrutet samlag, även om sannolikheten är låg. Det ger inte honom rätt att ta sig friheten att drastiskt öka risken. Det handlar rent principiellt inte om huruvida du blir oplanerat gravid eller inte, utan om att kränkt din kroppsliga autonomi genom att överskrida gränsen för vad du givit honom tillåtelse att göra.

                  Kroppsliga integritet* kanske bättre förklarar vad det är jag försöker säga. Men de två är förstås nära sammanlänkade.

              As? Hahaha. Det är inte konstigt att bli gravid om man kör på såhär, väldigt osmart av de två och då går de konsekvenserna. Vuxna människor, herregud…

      Han har kanske steriliserat sig utan din kännedom eller så borde han göra det ( inte i smyg såklart) om han inte vill använda kondom

      Du vet om att du kan gravid av försatsen också va? Pull-out metoden är inte säker.

        Jag vet det men det här är enda gången vi haft sex sedan mitt avslut av preventivmedel, annars har vi haft skydd och jag tänkte börja med annat skydd. Men nu kanske han vill försöka med syskon istället 🤷‍♀️

          Som sagt, prata med din man istället. Helt otroligt att ni har barn och kanske skaffar ett till när ni inte kommunicerar som vuxna människor??

          Kanske blev han liksom lite tagen av stunden och tänkte inte klart. Speciellt om ni är vana att ha preventivmedel. Men skulle ta ett allvarligt snack, att det här är det som fortfarande gäller (inte genomgå abort etc) och att det är ett stort beslut som därmed fattas vid varje oskyddat ligg och att det är något han bör fundera över ordentligt, inte något spontant beslut som fattas i sängen i upphetsat tillstånd liksom.

    Halloj! Min samsung s10 plus gick sönder igår och nu har jag tänkt byta till en iphone, så vilken rekommenderar ni? Är tidigare en van iphoneanvändare men senaste mobilerna är samsung, om det skulle vara relevant:))

      Köp den vars prisklass och storlek passar dig bäst skulle jag säga. Jag har en iPhone 11 sedan 2 år, jag är jättenöjd fortfarande.

      Apple kommer ut med nya telefoner nunor tisdag, så så blir säker som ”gamla” billigare, men du ska ju självklart välja en som passar dina behov. Jag är jättenöjd med min 13 Pro.

    Har era respektive svårt att hålla sig från mobilen när de umgås med barnen? Blir så ledsen, min man tar upp telefonen i princip 75% av tiden med barnet. Har påpekat detta flera gånger, men får ingen respons. Nu har jag gett upp och tänker att det är hans val och att det blir deras relation som far illa, men får ändå ångest när jag exempelvis står och lagar mat och han tar hand om barnet och jag ser att mobilen hela tiden är framme. Tycker synd om mitt barn som kommer i andra hand. Hur kan det vara viktigare att läsa på reddit eller kolla facebook liksom?

      Min respektive gör samma. Försöker prata med honom ibland, föreslå mobilfria stunder/zoner (matbordet t ex…) men inte hittat nåt som funkar än. Orkar inte tjafsa så ofta heller. Sen har jag blivit mycket sämre på det själv sedan andra barnet kom. Så funderar på vad som skulle funka för mig, också. Otrevlig ovana.

      (Reflektion. När vi dejtade tyckte jag det var ganska praktiskt att han hade telefonen typ limmad i handen. Man fick ju alltid svar snabbt… Uppskattade också att han behövde egentid eftersom jag då kunde passa på att göra mina egengrejer. Sen kom barn och de här grejerna är plötsligt krångliga istället.

      Kräv att ni har mobilfritt tid på kvällar. Och om din partner är så korkad att han inte fattar att det är ett beroende: ”göm” telefonen lite snyggt en gång. Tyvärr kommer ju dagens barn växa upp utan samma typ av kontakt med sina föräldrar pga dessa jäkla irriterande telefoner. Såg ett program en gång att minen vi gör när vi kollar fokuserat i telefonen är en min som betyder för barn och djur att vi är ledsna. Inte så kul att växa upp så

      Vad är det han gör på telefonen??? En kille/man ska inte vara sådär uppsluckad i sin mobil (75%) vad gör ens killar på mobilen, speciellt inte när han har barn han borde umgås med och lägga tid på, Fyfan va oattraktivt 🥴🥴🥴🥴🥴

      Min också. Jag försöker säga att så fort hon sover kan du ju passa på att slappa /slösurfa.
      Får se om det biter, känner att man inte pallar tjata jämt.

      Blir lite ledsen när jag är hemma hela dagarna och han inte ens kan gosa/busa mer än några minuter innan mobilen åker fram.

        Jamen va fan.

      Säg att han får laga mat så är du med barnen.

      Min med!! Blir så irriterad.

        Ja va fan!

      Att gunga mitt barn och se glädjen i hans ögon är bland det bästa jag vet.
      I helgen såg jag en man stå BAKOM sin dotter och gunga henne med mobilen i högsta hugg. Han var alltså inte intresserad av att titta henne i ögonen eller ens vara närvarade psykiskt för mobilen var viktigare. Det gjorde mig så ledsen. Majoriteten av alla föräldrar tycker jag alltid håller på med sina telefoner istället för att vara närvarande föräldrar. HUR kan en telefon vara viktigare än ens barn?!

      Jag hade aldrig, aldrig accepterat ett sådant beteende, varken innan eller efter barn. En av sakerna jag alltid gillat hos min man är att han använder sin telefon extremt lite och vi båda är överens om att bara använda den i nödfall i närheten av sonen.

        Tänker att dessa män som beskrivs egentligen inte var så intresserade av barn? Att de blev övertalade eller lurade? (Ja de borde stått starka och sagt nej men många gör ju inte det). Eller att de hade dålig insikt om vad det innebär och det var mkt tråkigare än de trodde.

          Ja det är nog betydligt tråkigare än vad de trodde att vara pappalediga några månader, speciellt om man har ett sånt sug efter vuxenvärlden i telefonen. Men då får man ju ta sig själv i kragen, bestämma sig för att umgås med sitt barn, göra det bästa av situationen denna korta tid och förhoppningsvis får man igen det mångdubbelt i form av bättre relation livet ut.

        Man gungar väl dock barnet bakom det? Annars blir man ju sparkad 😅

          Ja precis. Tycker inte just den situationen är jättekonstig att kolla mobilen i, är ju supertråkigt, kan ta lång tid och ungen ser inte ändå.

        Det låter iofs också lite överdrivet

        Men snälla rara sluta va så oskön. VAD VET Du? Kanske hänger dom 24/7 och föräldern unnade sig en sväng med mobilen?
        Kanske krävde jobbet ett Mail? för att kunna va hemma mer i längden med barnet? Kanske tyckte han de SÖG att gunga sin unge o glo hen i ögonen men är världens bästa förälder ändå? bara för du älskar att stå så kan man vara en underbar förälder ändå. Lekplatsen o gungan kanske är er grej. Dom kanske har något annat .
        Så tröttsamt med dömande föräldrar .
        försök tänka större ???????
        Och sluta tro att du är bättre för du glor på ditt barn i gungan.

        Tur för dig att du är så ordentlig och ofelbar.

    Någon mer som lyssnar på Surret? Är så kluven för ena stunden älskar jag podden men samtidigt är det något som skaver. Tycker Nea är så väldigt nedlåtande mot Hanna ibland, fast det är förtäckt på något sätt. Får såna medan girl-vibbar och ofta en klump i magen när jag lyssnar. Ibland tycker jag nästan att den där maskerade elakheten är värre än den uttalade. Någon som förstår vad jag menar och lyssnar på podden? Exempelvis när Hanna pratar om sin familj och att hon periodvis har haft det jobbigt under uppväxten, då säger Nea ”jag kan INTE relatera” och ska alltid påtala att i hennes familj har de minsann aldrig skrikit på varandra osv. I senaste avsnittet försökte Hanna ta upp att hon vunnit en kristall flera gånger men Nea låtsades inte höra? Och sedan skulle hon få det till att hon bryr sig inte om att Hanna vunnit en kristall för hon värderar inte Hanna utifrån hennes prestationer. Låter fint men kändes mest nedlåtande. Tycker synd om Hanna.

      Jag har lyssnat på några avsnitt av surret men håller inte med dig. Har bara inte fått den känslan. Men har tröttnat lite på dem, börjar bli lite mycket influencer över dem… tyckte de var mer relaterbara förut

        Hmm ja det kanske bara är jag som helt enkelt stör mig lite på Nea och överanalyserar utifrån det. Eller ja, ibland tycker jag hon verkar så himla go! Men ibland får jag som sagt lite mean girl-vibbar och känslan av att hon egentligen är ganska nedlåtande men försöker framställa sig som allt annat. Kom på ett till exempel på när det skaver hos mig; när de diskuterade föräldraledighet. Nea säger att man som kvinna (och projektledare inom familjen) får skylla sig själv om man inte delat lika på föräldraledigheten och att hon tappar respekten för personer när de inte delar lika, även hennes vänner. Det tyckte inte jag kändes särskilt sympatiskt eller ödmjukt.

      Inte tänkt på det innan men förstår vad du menar. N framhäver ofta hur fin och bra hennes familj är. Men jag gillar dem och podden. Tycker inte det skaver. Något jag däremot funderat över. Dem har ibland mode-special och Hanna har ett instakonto om mode. Jag har inte jättekoll på vad som är inne och modernt men tycker inte dem klär sig så snyggt? Kanske bara är jag som har noll koll…

        Jag håller med till viss del, tycker Hanna klär sig riktigt bra men Neas stil förstår jag mig inte på alls..

          Haha va, jag tycker Hannas stil är hemsk numera. Fula hattar och jättefula stövlar jämt när hon ska klä upp sig

        Det är en väldigt stockholmig södermalmig stil

      Kanske mer givande att analysera dina egna relationer.

      Jag har lyssnat varje avsnitt sen start och håller inte alls med. Har verkligen aldrig fått den känslan, ens lite? Uppfattar inte heller att ena framställer sin familj som bättre än Hannas, tycker hon ofta ger lite kängor eller åtminstone pikar om sådant som inte var toppen i hennes familj som hon nu gör annorlunda med sina barn. Hanna har ju en humoristisk och ganska självutplånande jargong om sin familj i alla sina kanaler, de hon framställer dem lite som tokar för att det är lite roligt liksom. Upplever att det finns extremt mycket värme och att de är en fin, men lite tokig och känslosam familj liksom.

        ena=Nea

      Kanske tjatar Hanna om sitt jobb med Bianca så Nea tröttnat? Jag är liksom trött på Hannas Bianca-skryt och jag är bara en följare

      Tycker Hanna i så fall är en minst lika dryg och nedlåtande person. Häromdagen la hon upp en groupie hon tagit med sina kollegor och skrev ”som när den snygga i skolan tog kort med töntarna för att vara snäll”. Nästa story ”på tal om TÖNT, ge mig tips på de snyggaste barnglasögonen ni vet”. Kanske folk gillar elaka skämt men tycker faktiskt hennes humor gått från rolig och sarkastisk till riktigt dryg och översittare

      Jag håller helt med. Och att Nea rätt ofta avbryter Hanna och antingen pratar om sig själv eller bara helt byter bana i samtalsämnet. Tyckte det hände ganska tidigt i podden så tog en paus i ett år men har börjat lyssna nu igen. Håller med dig i de exempel du tagit upp. Nea ska liksom vara den bästa medan hon indirekt framställer Hanna som slarvig och stökig.

        Sen måste jag ändå säga att jag får ut mycket av podden som ny mamma, de pratar ofta snällt om uppfostran osv men ändå säger sanningar där man själv kanske måste erkänna att man behöver tänka om. Gillar självdistansen Hanna har

        Men nea pratar ju alltid om sig själv som oförmögen, slarvig och ett vrak typ i relation till Johan? På den fronten är de nog lika, men kan ändå tycka att Nea är den slarvigare av dem två utifrån hur de framställer sig själva i podden

          Absolut! Men i relation till Hanna tycker jag ibland hon har ett sätt att vara lite bättre. Inte alltid obs! Men tillräckligt ofta för att vara störigt

      Jag tycker inte att hon är en meangirl, tror hon är snäll och gullig. Men ibland stör jag mig på hur hon ska analysera Hanna och kanske speciellt Anton, liksom ”Anton är ju såhär och såhär”. Jag hade stört mig på om nån kompis ska berätta för mig hur min kille är 😅 Tycker podden är kul ibland, men de börjar förvandlas till Hannah och Amanda och sättet de pratar om sina ”älsklingar” när de pratar om sina lyssnare. Saknar Hannas förra podd ganska ofta! Surret är lite för inlfluenceraktig och ”tjejig” för att falla mig helt i smaken.

      Jag gillade dem när de började men har slutat lyssna. Kan liksom inte relatera till deras liv eller hur de resonerar. När Hanna grät över att ha missat fixa pass för att åka till Spanien över en helg, sen fixade hennes sambo det och de åkte ju till Spanien.

      Kändes som Nea inte hade nåt att säga efter att ha pratat om sin cancer. Har upplevt henne väldigt negativ när Hanna pratar om sitt jobb. För att Nea har väl bara podden som jobb?

      Sista droppen för mig var när de pratade stiltips och en lyssnare frågade om tips hur man klär sig snyggt som förskollärare och deras råd var ”träningskläder eller mjukiskläder”?! Så respektlöst. Men tyckte allmänt det var så bajsnödigt när de pratade stil och kändes som de inte riktigt hade nån åsikt själva, snarare typ ”Matilda Djerf har börjat ha två tofsar i håret, jag tycker inte det är snyggt men nu måste man väl”

        Saknar hennes podd med Martin med hela mitt hjärta!! Men hon var ju också en annan person då

        Nea berättar (en bit in i poddandet) att hon skulle börja eller fortsätta studera men att podden genererar så pass mycket pengar att hon inte behöver det.

      Jag håller med dig helt, har haft en växande känsla av att Nea är mean girl de senaste månaderna! Hon trycker till Hanna subtilt ganska frekvent, det blev väldigt tydligt dock i det avsnittet när Hanna pratade om utseendehets, och att hon gör botox och Nea kritiserade henne för att hon gör ingrepp för att ändra sitt utseende. Hanna försökte nyansera frågan genom att fråga var gränsen går för att göra saker med sitt utseende, och om inte Neas väldigt dyra ansiktsbehandlingar för att ge ”glow och spänst” till huden räknas, och Nea fräste till och sa att hon bara går på dem för att få slappna av och få ansiktsmassage. Det känns som att det är viktigt för Nea att vara bättre och lite snyggare än Hanna och alla andra, samtidigt som hon vill framstå obrydd. Stör mig också fruktansvärt på Neas hemska duckface när de har livesändningar, ser hon inte hur det ser ut?

        Men JA just det! Det avsnittet angående botox var ett typexempel på exakt det jag menar. Och som du säger – i varenda livesändning och bild trycker hon fram världens duckface. Något motsägelsefullt! Man ser ju på videos som andra filmar att hon inte alls ser ut så 😅. Att ena stunden klanka ner på skönhetsingrepp och utseendefixering (hon sa ju att det är SÅ fel och oförsvarbart) för att i andra håna de som klär sig ”fel”, puta med läpparna som besatt och gå på dyra ansiktsbehandlingar..

          Också enkelt för en som Nea som är enligt normen skitsnygg att ”inte förstå” hur man kan välja att göra botox osv. Hon förstår inte själv att hon pratar utifrån ett enormt privilegium att vara naturligt normsnygg, sitter bara på sin höga häst kring det. Tycker Hanna är modig som trots att hon förändrats och blivit mer influencig ändå är ärlig med det och diskuterar ämnet.

        Håller med! 100%!! Tyckte sååå synd om Hanna när dom pratade om botox och ansiktsbehandlingar.

      Älskar surret i det stora hela, min favoritpod! MEN får också mean girl-vibbar av Nea ibland, trodde jag var den enda!
      Kan inte sätta fingret på det, men det är något med tonen i Neas röst när Hanna t.ex berättar något hon är stolt eller glad över.

    Var i Sverige finns den finaste naturen? Är så sugen på att flytta att det kliar i min kropp! Jag är ute efter att bo på landet, gärna nån småort eller by med storslagen natur 😊

      Dalsland. Fantastisk natur, massor med sjöar. Orättvist bortglömt faktiskt.

        Tack för tips! Något särskilt ställe i Dalsland? 😊

        Dalsland är helt underbart, min pappa bor i åsensbruk

          Tack! 😊

      Öland!

        Åh, det har jag inte ens tänkt på! Supervackert ju 😍

      Ska kanske tilläggas att jag i nuläget bor på landet i Dalarna, så då vet ni lite var jag kommer ifrån och att jag redan bor i viss typ av natur 😄

        Jag som tycker att Dalarna är vackrast, speciellt runt Siljan 😍

          Ja, det finns superfin natur här med men den känns nog inte lika speciell eftersom jag är uppvuxen här 😅 Det känns typ som att jag ”känner” alla ställen här om du förstår vad jag menar 😄

      Höga Kusten (Västernorrland)

        Okej, nu snackar vi! Så fint ju! 😱

      Gotland 🫶🏻

        Har velat åka dit sen jag var typ 12 men har inte gjort det än 😄 Det ser himla fint ut!

      Ser nu att du bor i Dalarna som jag tycker har storslagen natur?! Tycker iofs att hela vårt avlånga land är vackert.

      Personligen älskar jag Arvika i Värmland och naturen runtomkring, men det området kanske är för likt där du bor, om du vill inspireras av ett nytt landskap.

      Arvika ligger i närheten av Värmlands största naturreservat: Glaskogen. Oerhört vackert, googla för bilder.

      Arvika som kommun har över 25 000 invånare och tätorten runt 15 000 så ingen liten småort, men det finns byar kring tätorten som kan vara värt att kolla upp.

        Annars är norra inlandet, kring Arjeplog, magiskt det med.

          Jag tror som sagt att jag är lite ”hemmablind”, eller åtminstone känner jag att jag ”känner” alla ställen här redan. Det hade inte känts som ett äventyr att flytta till en annan ort/by i Dalarna liksom 😄

          Arvika är supermysigt men ja, det är ganska likt naturmässigt. Min sambo är värmlänning och landet i Värmland är jättemysigt. Vi var och hälsade på mina svärföräldrar över helgen så jag kom hem för bara några timmar sedan faktiskt 😊 Jag skulle kunna tänka mig att testa Värmland om det inte finns något annat som lockar mer. Jag gillar annars fjäll också 😊

            Åhå, då har du ju bra koll på Värmlandsnaturen 😄 då behöver jag inte fortsätta sälja in det, du vet vad du får liksom.

            Jag hoppas att du finner den där nya, magiska platsen i ditt liv inte alltför långt fram!

            Jag tyckte att Höga Kusten lät som ett oerhört bra förslag.
            Och Gotland har jag inte större koll på mer än att jag hört många säga att det känns som att vara utomlands p.g.a den speciella miljön.

              Ja, Värmland är toppen! Jag tycker det är mer ”jämnfint” på den värmländska landsbygden än vad det är i Dalarna, alltså att det fint lite överallt. I Dalarna finns det många rätt fula ställen och de fina ligger rätt långt ifrån varandra 😅

              Nu låter det som att jag klankar ner på Dalarna vilket jag inte menar, jag älskar Dalarna på så många sätt men jag vill ha nåt…. mer 😅

      Hela Sverige är otroligt vackert, eller kanske inte Varaslätten från okt-maj, men allt annat.

        Kanske inte Vara-slätten 🤣

          Absolut Vara-schlätta 😀🙌

      Höga kusten!

        Höga kusten ligger nog högst upp efter mina bildgooglingar 😄 Har du tips på någon ort/by som ligger fint?

          Hälsingland tycker jag! Här finns skärgård och inland, djupa dalar och blå berg. Sveriges mest underskattade landskap.

          Nordingrå 🤗

            Jag har suttit och kollat kartan och bildgooglat på såååå många orter/byar nu och Nordingrå är faktiskt ett ställe jag fastnade för 😀

              Vad roligt 😊

      Nu är jag visserligen partisk, men tycker att naturen här i Skåne är häftig. Jag har bott här i några år men har fortfarande inte vant mig vid att man kan se så långt. Det är så vidsträckt och böljande liksom. Och fin utsikt över Danmark om man är på rätt sida Skåne.

      Men övriga förslag är också bra! Finns ju så mycket vackert i vårt långa land 🙂

        Jag ska ge Skåne en bildgooglingschans trots att jag mest är för berg och dalar 😊 Varje gång jag åker ur Dalarna mot Stockholm tänker jag ”hur kan det va så platt????!!!” 😂

          Men Dalarna, iaf södra, har ju också vyer och dalar faktiskt 😌

      Blekinge, Sveriges trädgård. Eller Skåne och hekst Österlen.

        *helst

        Tack för tips! Lägger till det i googlingslistan 😄

        Österlen är överskattat.

      Om du vill bo i ett helt nytt samhälle i Sverige så är Kiruna och Malmberget ett tips för de har ju dragit upp bopålarna och satt ner dem på nya ställen. Det är unikt att få vara med om att hela samhällen flyttar och allt börjar på nytt. Det är ju ett slags event.

        Där finns det fjäll. Om man tycker det är snyggt.

        Så häftigt är det inte. Med vänlig hälsning, kirunabo

          så du gillar inte fjäll nikkaluokta fjällstationen och dricka varmt vin och svimma

          av hänförelse

      Värmland! Finns massor av mysiga platser, utanför Arvika, Kristinehamn (det ena i västra delen, det andra i östra…) och vill man ha lite storstadsliv (eh….stadsliv i alla fall) så finns ju Karlstad . Annars är ju Skåne superfint, typ Ystad, Österlen, men dyrt och massa turister på sommaren.

    Säkert rädd för förtalsanklagelser.

      Han har ju suttit i fängelse. Det är väl inte förtal att prata om det?

        Tydligen är det förtal även om saker är Sanna, helt sjukt.

          Men om hon inte vill att det ska pratas om kanske hon inte ska ta upp det i sin podd 🫠🫠🫠

          Det vet jag att det kan vara. 🙂 Men jag trodde att man fick skriva om att någon suttit i fängelse om den gjort det.

            Det ”A” säger stämmer inte. Det är offentliga uppgifter att han är dömd till fängelse. Det är inte förtal att tala om det.

              Det verkar ju som det, man får ju inte berätta om brott tydligen..

            Men varför får man då inte skriva vad Joss Poss kära make är d*md för? 🙂

    Alltså Hanna schönbergs bilder hon lagt ut nu inför släpp med nakd. Trosorna/underbyxorna? De ser ut som barntrosor i vuxenstorlek (för stora givetvis så de ska sitta sådär ”modernt och löst”) och det känns så fruktansvärt fel. Hon lägger ofta ut bilder i liknande och det känns så fel men kan inte sätta ord på det. Någon som förstår vad jag menar?

      De där stickade trosorna hon har ser nästan exakt ut som regionens patienttrosor 😂😂😂och nakd trosorna ser ut som blöjor ?

        Det är shorts från Miu Miu som kasat upp, de ser inte ut så egentligen

          Kommer likna pateinttrosor ännu mer om man kastar ner dom 😂😂

      Öööööö….De ser ut som en hybrid mellan blöja och kalsong. Vidrigt fula.

        Håller med, tänkte direkt på kalsonger

      Haha vad tittade jag precis på? Skulle inte vilja ha matchande trosor med min 3 veckors bebis 😂 jag väntar med spänning tills dessa dyker upp i gymmets omklädningsrum.

        Nämen fyyy, det såg ju gräsligt ut! 😬😳

    Helt med dig på det där om åldern på fostret som gick bort. Jag förstår att man kan behöva sörja, men att låta ”kusinerna” fira detta foster är bisarrt.
    Eller som när hon gav en fotobok (spons) på det döda fostret till sin mamma.
    Jag tycker det är uppenbart att hon behöver hjälp.

      Ja det där med att fostret var 22 veckor men de har dekorerat graven och firar årsdagarna som att det var en 5-åring som dött? Bisarrt.

      Nu tycker jag att ni är lite hårda. Från vecka 22 anses fostret vara ett barn rent juridiskt och det var kring den veckan hon födde. På bilder hon postat kan man se att han hade formen av ett barn, bara väldigt liten. Håller helt med er om att det är lite annorlunda att fira födelsedagar och ”leka” vid graven, men han var ett barn och föddes bara några veckor från där man realistiskt kan rädda barn. Att kalla någons döda barn för ”fostret” är bara elakt 🫤

        Varför måste detta alltid spåra ur så otroligt? Man kan diskutera dessa flunsor utan att gå till personliga angrepp…

    Instämmer i ALLT du skriver, men visst skrev du samma kommentar igår och fick jäääätte många svar men sedan togs allt bort? Känns så tråkigt att skriva något här om det kommer tas bort. Men ja, det är sinnessjukt. Nu skrev hon att nästa embryo kommer få ett nytt namn. Vad är detta för värld vi lever i där man gör content av namn på embyros….

    Fyi tråd på FB som heter HT (skriv ut namnet) där även FD nämna och problematiseras.

      Ja kom och häng i tråden på flashback istället. Där kan man skvallra ofiltrerat utan att det raderas.

      Men håller med om att FD är gränslös och borde ta en paus från Instagram och istället ta hand om sig själv.

        Är det inte sjukt gränslöst att sitta och diskutera en persons sorg och svårigheter på flashback i all oändlighet då? Rätt läskigt

          Nej.

          Att sörja är en sak och fullt rimligt.

          Men att åka med tårta, ballonger och paket till en grav är sjukt märkligt. Speciellt för ett barn som aldrig ens har levt och som föddes så pass tidigt att chanserna att överleva var knappa. Att sen döpa embryon. Det är lite crazy och hon har valt att göra content av allt så låt oss diskutera det då.

        Alltså den tråden är riktigt elak (följde länken längre ner). Ni som skriver där borde på allvar fundera över om det inte är ni som ska ta en paus från deras sociala medier och inte tvärtom. Den där tråden säger mer om er än om dom. Väx upp!

        Och om det är sådant skvaller ni vill ha så förstår jag att camilla raderar det.

      Oh var det så? Jag gick in idag för att läsa kommentarerna men såg att min kommentar var borta 🙁 så har missat alla svar

    Exakt samma kommentar postade du i ett annat ÖS. Fick du inte tillräckligt med svar eller?

      Min kommentar togs bort och jag hann aldrig se att jag fått svar därav samma kommentar i detta ÖS.

        Togs den bort så betyder det väl att den inte var välkommen?

    Nej du begriper inte det och du behöver inte begripa det. Sluta följ och sen sluta tjata om det!

    Hur får man upp lusten till att ligga igen? Äter medicin som tyvärr minskar min lust. Den är nere på 0.
    Är gift sen 10 år, vi har en 7-åring och en 6-åring.
    Lusten och orken har kommit och gått genom åren (första barnet ivf så har haft mycket tidsinställa ligg) men ändå alltid funnits där.
    Nu är lusten alltså nere på 0. Min man tjatar aldrig, vi kommunicerar och han vet att det är en biverkning av medicinen. Men jag vet att intimitet är viktigt för ett par, blir lätt att man bara intar en team-roll för familjen AB, och då är det svårare att ta sig därifrån…
    Jag gillar inte att kramas o pussas i soffan, vill vara ensam på kvällarna. Har barnvakt en natt i oktober, men har inte tillgång till barnvakt annars så är aldrig själva heller.

      Jag tappade lusten helt i ca. 6 år. Kom inte en endaste gång. Jag ”ställde” ändå upp för min man 2-4 gånger/veckan för han var ju fortfarande aktiv där nere liksom.
      En dag så kände jag bara hur det plötsligt ”slog på” och jag fattade att det höll på att vända. Nu är jag som vanligt igen.
      Man vet aldrig hur hormoner funkar men jag tycker inte att du ska sluta lägga helt. Ligg några gånger i veckan och känn efter. En dag så kanske du hittat något som funkar trots medicinerna.

        Åh gud några ggr i veckan låg vi första åren haha. Annars är standard en gång i veckan typ. Har svårt att tro att min man ens vill ligga när han vet att min lust är borta?
        Lust föder ju lust, men det är svårt att hitta glöden när elden är släkt…
        Vad skönt att den kom tillbaka för dig, fint att höra att det inte är kört.

        Jag hade aldrig tvingat mig själv till sex flera gånger i veckan! Vadå, ska man slabba på glidmedel och säga ”kör på” medan man ligger still och hoppas tiden ska gå fort? Låter som självplågeri på hög nivå. Och det riskerar att helt sabba ens relation till sex.

        Vad är det för medicin? Är det SSRI? Fundera isf på att byta sort. Det kan hjälpa ibland. Ge också fantasier och sex tid. Att stressa för man bara har 5 min på sig är döden för lusten, bättre att avstå då.

      Att onanera brukar höja min lust när den är låg i perioder (typ med en vibrator så det inte tar massa tid).

      Om det är antidepressiva kan du byta till en sort som inte har den biverkan. Prata med din läkare!

    Fast bara för att det enda hon lägger ut handlar om barn, betyder inte det att hela hennes liv bakom kameran handlar om det.

    Det är nått som skaver med den relationen så att säga

      😂😂😂

        Haha det är alltså inte jag som skrattar åt mig själv 🤪 //fellow J

    Ja, håller med om allt du skriver. Känns elakt men har så svårt för hennes sätt att göra content. Nu läste jag precis att nästa embryo ska heta något annat än humlan. Vad ska de då göra av alla bebiskläder och prylar med humlor på som de köpt?? Men med all respekt för att det är jobbigt. Har länge följt ett annat konto på samma tema som jag tycker beskriver känslorna kring barnlöshet på ett ärligt, fint och vettigt sätt. En amerikansk tjej, kontot heter yearningintomotherhood. Hon har nyligen fått ett barn efter en lång längtan ❤️

    Skvallersugen, men alla hänvisar till flashback om man nämner Hanna ”HT”, men vad heter den tråden då?? Hittar inte

        Usch vilken elak tråd. Förstår om det raderas här inne om det där är diskussionerna ni försöker ha här.

        Allvarligt, ta två andetag och fundera på vad ni skriver om andra.

      Tråden heter kort och gott hennes namn (vågar inte skriva här pga block)

        Varför får ni inte skvallra om HT eller FD?

          För att de inte kan göra det på en normal nivå skulle jag tro.

          Säg det, vi får aldrig något svar av Cam

            Om du inte själv förstår varför så säger det mycket om ditt bristande omdöme och empati.

              Oj, hårt! Undrade bara varför skvalller om dom tas bort medan skvaller om andra influensers får stå kvar. Vad är skillnaden?
              Tycker inte den frågan visar på varken brist av empati eller omdöme men you do you.

                Gå in på länken ovanför och se vad det är de vill skriva om dessa. Fundera sen på varför du tror att det raderas.

                  Din ton till mig är inte trevlig den heller, bara så du vet. Ta dig en funderare på det du och lär dig hur man skriver på nätet.

                    Det var till Leo jag skrev om bristande omdöme och empati till att börja med. Dig svarade jag bara att du kunde gå in på tråden som länkas så kommer nog svaret om vad skillnaden är.

                      Spelar ingen roll vem det var till, du sprider otrevligheter oavsett. Spelar ingen roll om du svarar på något som är otrevligt i dina ögon, 2 fel gör inte 1 rätt.

      Jag fattar inte att såna här frågor alltid kommer. Det är väl för fasen bara att googla? Sök på Hanna Theorin flashback så kan jag sätta Sveriges alla mynt på att du kommer hitta tråden på resultat 1!

    Jag är så trött på att dejta… känns som att man alltid träffar någon man gillar och att det är ömsesidigt och när man väl börjar få känslor så drar dom sig ur för något ”seriöst”. Jag blir ledsen och känner mig en aning utnyttjad då det är killarna som är väldigt drivande och på i början för att sen tvärvända, så står man där som ett stort frågetecken och fattade inte vad som hände.

      Håller med. Är så hopplöst. Har tyvärr inget bra svar men du är inte ensam. Har gått hos psykolog och även läst mycket av vad happy dating säger om ämnet. Men blir ändå inte klok 🩷🤷🏻‍♀️

      Vet du vad hemligheten är? Skräm iväg de som bara vill ha kul!
      Det är så enkelt som att vara rak och ärlig ”vart ser du dig själv om 5 år?”
      Om svaret inte är ”i en seriös relation/sambo/gift/barn” då är det bara bye bye.
      Du bör nämn att du inte menar vart han ser sig själv MED DIG om 5 år, bara allmänt i livet.
      Tro mig, det finns väldigt många män som vill stadga sig och bilda familj men vi måste lära oss sålla bort de som inte tänker längre fram än morgondagen.
      De män som tar sig själva och sina liv på allvar vet att livet är lite som domino. När de pluggat klart är det dags för jobb sen ska man skaffa lägenhet sen ska man köpa bil sen ska man ge sin karriär en åush av energi…Sen när man känner att livet rullar på då är ju nästa steg träffa en fin kvinna och kanske skaffa barn (om man vill ha barn).
      De män som velar och inte vet vad de vill är inget att ha, de är fortfarande pojkar. Män förstår att allt har sin tid och är inte rädda att lämna ungdomsfasen för att påbörja familjefasen.
      Sen får du se över vad det är för män du dejtar. Du kanske ska gå upp i ålder eller börja ge tråkiga män en chans. Du vet, de med tråkiga kontorsjobb. De brukar vara mindre snygga men bättre stabila partners.

      Mitt tips är egentligen: våga fråga om framtiden och analysera sedan svaren. De som inte vet vad de vill: nej. De som har en plan: ta reda på planen. Passar deras vision ven dina mål? Gå på dejt nr. 2.

        Ja, alltså det är exakt det jag gör och dom frågar samma till mig. De säger sig vilja ha stabila relationer, familj och allt och jag ser alltid till att skriva ett litet tag innan möte, är väldigt noga med att jag har barn sen innan och att det är ok för dom. Jag dejtar olika typer i olika åldrar (den senaste var jag noll attraherad av till en början, men det växte fram). Och det är ok att man avslutar dejtandet om inte rätt vibe finns. Men med tanke på hur dialogerna går så får jag en mindre chock sen när de sen säger nästa dag ”vi kan fortsätta ses, men vill inte ha nåt seriöst”..

          Jag ska vara brutalt ärlig: barn är en dealbreaker för nästan varenda man. Du har två alternativ: dejta nedåt då män som får en kvinna över sin liga oftast tolererar mer (barn, ex som finns i bilden, ta föräldrarroll till en annan mans barn osv).
          Eller så letar du bland singelpappor.

          Jag är säker på att många män ser dig som rena drömkvinnan men det är inte säkert att du ens ser dem.
          Du får helt enkelt leta i en annan marknad.
          Jag hade undvikit män som inte har barn. Män som har många alternativ. Män som inte vill ha barn. Män som andra kvinnor tävlar om. Män som är oerfarna och unga.

          Du gör nog allt rätt men sannolikheten att du ska hitta din drömman är rätt låg så du måste kämpa mer. Den är låg, inte obefintlig. Så ge inte upp!

            Alltså jag har aldrig varit med om en man som inte velat dejta mig pga att jag har barn. Tro det handlar om vilka män man dejtar. Fine om man är 20 år men vuxna män har sällan problem med det. För mig har det däremot varit svårt för vissa att acceptera att jag inte vill ha fler barn. Jag ska dick gifta mig snart med en man jag träffade på tinder för 2 år sen. Han ville egentligen ha barn men valde mig framför det. Men som sagt att män generellt har en deal breaker för barn Tror jag inte ett dugg på!

        Förlåt men din beskrivning av ”dominolivet” som en förutbestämd väg med vissa stopp som alla ska göra låter så outsägligt tråkig och fantasilös. ”Hej, jag föddes till denna jord för att köpa bil när jag är 24!”

          Jo, tråkigt men för de som vill ha en familj så vore det rimligt att ha jobb, hem och transport ordnat. Vuxna män förstår det, pojkar bryr sig inte. Vi vill ha män. Eller jag då.

      Det absolut lättaste är att låta bli att ha sex. Är de bara ute efter det så tröttnar de. Är de genuint intresserade av dig så är de kvar. Sjukt tråkigt råd och känns förlegat men det funkar verkligen.

    Jag börjar typ undra om allt detta är sant för det känns nästan för sjukt? Hur f-n kan CK vara ihop med en dömd kriminell? Och ingen i kompiskretsen verkar ta avstånd eller ifrågasätta?

      Skulle du ta avstånd ifrån en nära vän för att hen var ihop med en kriminell? Skulle jag nog ha rätt svårt för faktiskt. Däremot kanske det då skulle visa sig att vi har lite olika värderingar och livet självt skulle föra oss isär så att säga, men direkt ta avstånd vet jag inte

        Jo men typ ta avstånd? Eller iaf inte umgås med vännen när brottsligen är med. Eller nej det skulle också kännas fel… Skulle nog absolut ta avstånd faktiskf

        Eh, ja? Både i ett försök att rädda henne, men också mig själv.

        Min bror är kriminell och jag skulle 100 procent inte rekommendera tjejer till honom. Han behöver lära sig bete sig först innan han kan ta ansvar för en relation.

        Ja. Min bror är kriminell och jag skulle inte råda någon att bli hans partner till han lärt sig bete sig.

          Sorry för dubbelt 😍😍

      Flera känner ju han sedan innan
      Och hon är ju vän med en som är gift med hans bror säkert så dem träffats
      Så inte så konstigt allt detta som alla vill få det till

        Det är väldigt mycket med detta som är konstigt.

        Nu handlar ju inte dessa diskussioner om att Cassandra har en kompis som har en man som har en bror.

          Svarade på frågan om hur dem träffats .
          Dvs hennes vän är gift med hans bror . Ditt ansikte .
          Dessutom så känner iaf Elsa hennes kille sedan tidigare

            Men att de börjat dejta när han sitter i fängelse är väl märkligt. Oavsett om de har någon gemensam vän.

        Vem är vännen och brodern?

      På hennes senaste tidens prat i podden verkar hon ju helt ivrig om en bad guy och drog-positiv osv.. hon verkar inte helt må bra..

      Är det inte hon som brukar köra typ ”avtändande grejer hos killar” och det kan vara liksom saker som ”har vita strumpor”, ”äter vegetariskt”. Men tydligen – grovt kriminell – INGA PROBLEM 😍😍

    Jag kan inte låta bli att undra, varför kommenterar alltid Janni två gånger på Klaras (tanbyklara) instagrambilder? Hon kanske göra det på andras också men det är verkligen på nästan varje bild? Vill hon att hennes namn ska synas mer eller?😅

      Mkt oklart. Är ocnså nyfiken på varför Janni och Kenza aldrig riktigt dragit jämt? Känns som dom ”försökt” vara vänner via Klara och så, men får känslan att dom inte står ut med varandra

      Klara har börjat göra likadant på sina influencerkompisar😂 tror det är för att deras kommentarer är de enda som syns under bilden innan man trycker på kommentarsfältet så det är nog algoritmen+synas mer. Jättekonstigt.

    Ja, du har rätt.
    Lider med henne dock.
    Måtte det vara deras tur snart. Har det föresten skurit sig mellan F och H.T? H lämnar aldrig någon kommentar hos F.

      Hmm ja HT kommenterade alltid förut och FD var på HTs babyshower men inte sett kommentarer nyligen. HT är kanske för upptagen med att vara gravid

      Jag har tänkt på att Hanna bara postade glatt som vanligt när fanni uppenbarligen precis fick veta att embryot inte fäst. Visst – man vet inte vad som skrivits privat mellan dem men en liten öppen story om att Hanna tänker på fanni eller dylikt hade väl varit på sin plats. Skumt. Känns nästan oempatiskt av Hanna.

        Fast nä varför ska Hanna göra en story om att hon tycker synd om Fanni? Det hade ju bara varit ett sjukt beteende. Hanna ska väl inte pausa sitt liv och sin kanal för en sån sak.

    Hon kan väl inte skriva om exakt varenda person

      ”Influencern Lasse Berghagen” 😂

    BOSTADSKÖP
    Vi la ett ”skambud” eller enligt oss marknadspris på en BR, 900k under utgång, med intention att få ett motbud och gå upp. 
Mäklaren blev super arg och bokstavligen sa att vi skulle leta lägenhet i annan prisklass som passar oss och att vi aldrig kan få nått med vår ekonomi? Både jag och sambon är i chock haha. Vi gav ett pris utifrån kvadratpris och tidigare sålde bostäder iår, hur fasen kan man bli så arg? Ett marknadsvärde är ju vad nån vill betala, och ingen har budat på de trots flera visningar. 
Är vi ute och cyklar?

      Inte så svårt att förstå ilskan om man tänker lite empatiskt. Oprofessionellt att visa den så tydligt, men visst kan ni förstå att mäklaren själv framstår i väldigt dålig dager om han lägger fram ett sådant bud till sin klient? Mäklare lever på sitt rykte att kunna få resultat.

        Kan förstå att mäklaren ändå blev lite förolämpad. Hens huvudsakliga jobb är ju att bedöma priset och det skulle ju se jättedåligt ut för hen om den haft nästan en miljon fel i sin bedömning. Men ni har ju inte gjort något fel men man får ändå räkna med att man förolämpar ägare/mäklare med ett sådant bud och att det inte går vägen – det är ju en chansning man tar.

          Åh hur hade du känt själv om du fick ett bud 900k under utgångspris?

            Jamen arg behöver man inte bli. Kanske hen inte blev heller, försöker bara skrämmas så stålarna ska titta fram. Vet inte.

      Jag har ingen aning om vad som är rimligt när det kommer till skambud men det låter väldigt knäppt/roligt att mäklaren blev så arg! Liksom som att han tog det personligt?! Är väl bara att neka budet eller be er höja haha

        Ja vi la ju oss så lågt för vi visste att de kommer vilja att vi höjer. Vi har dessutom varit med i budgivningar i samma område på ”finare” lägenheter som slutat lägre än vårat bud, så vi har ju inte kommit fram till den summan från ingenstans. Nej bemötandet var sjukt konstigt, sedan avsluta han samtalet med typ; inte ens i dessa tider kan man lägga sånna bud!!!

        Nähä, men du har ju inga andra bud så hallå?

      Hade du inte postat detta förut? Tycker att det är lite väl fräckt och onödigt att ge ett sånt lågt skambud när ni ändå vet att ni inte kommer få köpa lägenheten för det. Eller ja, det skambudet är väl rimligt på en lägenhet på 15mkr. Förstår dock att ni tycker att det var en oprofessionell reaktion.
      Sen är det inte säkert att ni analyserat tidigare lägenheter så rätt som ni menar. Har du kollat exakt skick på de ni jämför med, våning i huset, planlösningar, väderstreck, balkong/ej balkong, föreningens ekonomi osv? I området jag bodde i förut kunde det skilja 300-400 tusen på små lägenheter med exakt samma kvm, bara för att den ena ”typen” och planlösningen var mer populär.

        Jo, men det hamna i modd och när jag såg att det var öppet kändes de lite sent att svara.

        Det är samma förening i området med samma ekonomi, och ballonger med samma väderstreck osv, skillnaderna har varit 3-4 kvadratmeter och vissa har valt att ha 2 badrum eller 1 badrum och separat tvättstuga. De andra har dessutom nya kök, denna har inte renoverats alls sedan den byggdes, 2010, dvs är vitvaror antagligen snart på sista versen

        Vi köpte ett hus 1,5 mkr under mäklarens värdering. En värdering är ju just det. Marknadspriset är något helt annat.

      Vi la i somras ett skambud på ca 400.000, dock hade de lagt sig väldigt högt, de ville ha samma pris för sin tvåa på 52 kvm som vad treor runt 65 kvm sålts för i samma område. Mäklaren var också extremt otrevlig mot oss angående budet men komiskt nog så plockades annonsen bort och kom sedan upp nu igen i september för 50.000 mer än vad vi lagt så vi var väl inte helt ute och cyklade.

        Sånna stunder man vill ringa upp och säga att budet kvarstår 😂 känns som vissa säljare och mäklare inte insett att det är nya tider nu och fortfarande begär drömpriser

          Haha ja, nu hann vi köpa en annan lägenhet men även om vi fortfarande hade gillat lägenheten vill man ju inte ha något att göra med en sådär otrevlig mäklare, hade inte kunnat tänka mig köpa alls då. Gällande den här lägenheten hade de begärt samma pris som den köptes för 2019 vilket nog är drömtänkande på dagens marknad.

        De är otrevliga för att man ska känna sig osäker.

      Oprofessionellt. Måhända att det är ett skambud, men en bra mäklare ska kunna sköta en sådan situation med diplomati. Hur blir det om det blir affär och hen är intresserad av att ha er som kunder när ni säljer en dag?

    Någon som fått Plenvu inför koloskopi? Hur länge är magen igång efter dos 2? Säkert individuellt som med allt annat men ni kanske har erfarenhet?

      Jag jobbar som sjuksköterska. Väldigt individuellt hur länge effekten håller i sig. Dock brukar Plenvu ge helt sjuk effekt, alltså det rinner ur våra patienerna. (Vi har många äldre som läggs in för laxering inför kolo).

        Jobbar också i vården men inte med just denna patientgrupp. Min mor ska nämligen koloskoperas om 2 veckor och är orolig över resan till sjukhuset. Hon bor i en liten by, tar nog 1,5-2h för henne att komma fram. Hon är orolig att tarmen fortfarande jobbar på kl 7 på morgonen när bussen avgår (undersökning kl 10). Hon skulle ta dos 2 kl 19 dagen innan. Personligen tror jag att tarmen lugnat ner sig för länge sedan men har ingen erfarenhet hur länge magen jobbar på.
        Tänker att tarmen bör ju vara rätt så tom då läkaren ju behöver fri sikt vid undersökningen.

    Är det någon som vet hur de träffades? Träffades de innan han åkte in eller efter?
    Någon skev i gårdagens ÖS att han tidigare haft en youtube-kanal. Tror ni han kanske utnyttjar Cassandra för att kunna bli influenser sen när han kommer ut?

      Medan han satt inne?

        Men det kan inte vara sant. Det är för sjukt.

        Han utnyttjar cassandra 100%. Och hur dum kan cassandra vara egentligen som börjar dejta någon som sitter inne. Hon måste varit desperat alltså

        Men inte i 17 år till som är att rekommendera

      Han är ute.

        Häktningstiden brukar räknas av på fängelstiden. Du har ju redan varit frihetsberövad då.

        Vet du – du kan ha rätt. Storyn med dom hand i hand på Instagram i fredags behöver såklart inte vara filmad i fredags. Vet inte riktigt varför jag antog det.

        Han häktades i början av september 2020, så han har suttit av sina 3 år som frihetsberövad nu, därav frisläppning 😊

      Får de ha internet i fängelset??

        Vad får dem inte i svenska fängelser?

          Man ska få det mesta. Straffet är att man är frihetsberövad, inget annat.

            Men va? Sjukt. Man ska väl inte kunna kontakta andra, kan ju planera brott osv. Trodde inte man fick ha telefon.

              Tyvärr är det så. Det borde ändras.

              Du får inte ha en egen mobil nej. Däremot finns fast telefon som du kan ringa de du har godkännande på (som man måste få genom en prövning du skickar in) självklart har du inte mobil och internet.

        Men sluta sprid falsk information! Nej, intagna i svenska fängelser har inte tillgång till telefon eller internet. Bara att googla och läsa själv på Kriminalvårdens hemsida.

          Skönt. Men då kan han inte kontaktat henne så?

            Läste på lite mer nu och det stämmer som M skriver. Det verkar dock som att man kan ansöka om att få använda internet. (Sen finns det ju folk i fängelse som har mobiler fast man inte får, men det vet jag såklart inte om han gjort).

    Nån mer än mig som mår dåligt av allt IVF snack, ofrivillig barnlöshet osv.? Till råga på allt har jag kommit till delen i SATC där Charlotte inte kan få barn 😅

    Jag är 31 och vill gärna ha barn om något år eller så och förr kände jag ingen oro kring det här utan blev till och med gravid för tre år sen, vilket ledde till abort men ändå. Nu är jag skitorolig över att jag kanske inte kan och det har ju att göra med att jag ser det här j ä v l a barnlöshetssnacket överallt. Förstår att det är bra för att normalisera men tror ni inte att det är ett dubbelsidigt mynt som också gör att man oroar sig i onödan? 🥲

      Svenskar har blivit socialiserade att skaffa barn sent, vid 30+.
      Sina 20 ska spenderas på att resa, festa och plugga. Något man förr gjorde under sina tonår…
      Sen ska man stressa fram ett förhållande och skaffa barn inom max två år. Man känner knappt människan och ska skaffa ett liv tillsammans inom de åren.
      Sen närmare 40 så tar det slut och man blir enstamstående, kanske skaffar en ny familj och det är styv-plast-och/eller bonusbarn. Det blir kaos. Det tar slut återigen.
      Samma visa….om och om igen.
      Jag förstår varför barn mår så dåligt idag och har en massa diag(noser.

        Helt rätt men var försiktig med att säga det öppet information kvinnor, de blir helt rabiata. De känner sig träffade och går till attack.

        Jag håller med. Tyvärr. Egentligen ska man ju få barn i tidiga 20-årsåldern, rent biologiskt åtminstone.

        Om kommentaren inte var generell utan riktad mot mig så har jag inte haft ekonomin eller en bra partner förrän nu. Att få barn tidigare hade inte varit optimalt. Och jag festade inte under mina twenties, det är inte min grej.
        Stressa fram ett förhållande – ja som 30+ måste jag ju tyvärr stressa lite i en relation eftersom jag blir äldre och äldre och får svårare att få barn. Svårt det där.

          Den var generell.
          Det är inte ditt fel. Även om du varit redo vid 25 så skulle en man (numera kallad ’kille’) som var kring din egen ålder inte varit det. Och en äldre man hade heller inte varit lämplig då stora åldersskillnader sällan funkar eller är hälsosamma.
          Det är meningen att vi ska fortplanta oss med våra jämlikar då det är bäst för avkomman.
          Problemet är med andra ord större än individen. Det är ett samhällsproblem.
          Inget vi kan göra åt nu med denna generationen då det är försent men man kan försöka med nästa kull. Familjeplanering måste ske mycket tidigare.
          Våra föräldrar hade villa, volvo, vovve vid 25. När jag växte upp trodde jag att när jag fyllde 25 år så skulle jag också bli vuxen på ”riktigt” med allt det där som ingår; Giftermål, hus, barn osv som 90-tals småbarnsföräldrar hade men samhällsklimatet, ekonomi, infantiliserade män blah blah tillät inte det.
          Jag förstår din oro och frustration. Många är i din situation, speciellt i storstäderna.

      Håller med dig lite om att allt man ser om ivf ger hjärnspöken. Jag var rädd att det skulle ta tid, så blev det bebis direkt, så det måste inte ta tid.

        Tack Anna! Får jag fråga hur gammal du var? ☺️

          30 år, så varken jättegammal eller ung.

        Exakt samma här! Sen var jag extremt orolig när bebisen låg i magen, framför allt tills v 12, eftersom ”det gått för lätt”. Det skulle ju inte vara så enkelt så något är säkert inte som det ska, kromosomavvikelser eller saknar en arm eller något. Grät av lycka och lättnad efter kub.

      Och vad är problemet med att oroa sig i onödan? Att du blir positivt överraskad om 1 år när det tar sig på första försöket? Det är ju ett i-landsprpblem det måste du inse?

      Ska vi hålla käft om cancer också för att folk kan oroa sig i onödan? Låter dumt.

      Ta hellre ansvar för dina katastroftankar och din ångest. Läs på på om mindfulness och gå i KBT om du behöver det. Avfölj även alla ivf-flunsor.

        Hej Jasmin!

        Jag tycker att man kan ha två tankar i huvudet samtidigt: ta ansvar för sin oro och jobba med den så att den inte ställer till problem OCH få ventilera det, som jag gör nu på en blogg. Det tycker jag är ok.
        Jag skrev att jag tycker det är dubbelt så oroa dig inte, jag ska inte på nån crusade för att få folk att sluta prata om fertilitetsproblem 😁

      Du oroar dig inte i onödan: det blir svårare och svårare tills det blir omöjligt. Du är i en nedförsbacke + en abort i bagaget.
      Om du någonsin vill ha barn så bör du nog fundera och planera hur du ska få barn. Tiden är inte på din sida.
      Ja, jag är brutalt ärlig men hellre ärlighet som kan bespara dig sorg och lidande än positivitet som leder till fantasilandet där allt är möjligt.

        Jag är medveten om detta men jag har varken haft bra ekonomi eller en fin och bra partner förrän nu. Det finns en många anledningar till behovet av att vänta ett år så som rätt ny relation, bonusbarn, flytt, och andra saker.

        Hur menar du att aborten skulle försvåra för framtiden? Förklara gärna.

        Jag vet inte om din kommentar är (konstigt) välmenande eller att du känner ett behov av att trycka till och inlinda det i omtanke för att sedan kunna utbrista ”jag är ju bara ärlig, det är fakta!”. Jag vet om precis hur det är, likaså min ålder. Det är väldigt nyttigt för kvinnor att få veta att man inte kan få barn senare i livet hux flux så inget nytt där för min del ☺️ tack för ditt svar ändå!

          Man vet aldrig hur det blir. En sak.

          En annan sak är att man bara kan leva framåt. Och då får man se vad som händer. Ingen har lovat en någonting men jag kan lova dig att någonting blir det. Man får göra det bästa av det ändå.

          Kanske lite luddigt sagt men vad ska man göra. Man vet inte i förväg. Man tänker på det viktigaste för det är viktigt och det kan göra en orolig. Men det hjälper inte. Om jag säger så blir det begripligt då? Allt kommer att ordna sig.

            Tack för din kommentar. Bra skrivet!

          Jag svarade mer kvinnor generellt som alltid ska vilseleda andra kvinnor med ”du är ju ung” och ”jag fick barn vid 43”.
          Så många kvinnor lider för att de blivit lurade av samhället att barn och familj kommer efter 30. Lurade för att det blir betydligt svårare att hitta en man + bli gravid + bli gravid igen när man hunnit fylla 30.
          En abort i bagaget ger en känsla av falsk trygghet men det är inte säkert att allt var ok. Kanske ligger problem som man inte hann upptäcka pga aborten. Hör massa kvinnor fråga varför de inte blir gravida fort, de har ju varit gravid och gjort abort tidigare. Jo, men det var ju flera år sedan och för en kvinna så räknas varenda år efter 27.
          Jag ber om ursäkt om jag lät otrevlig eller elak mot dig, det var mer en kritisk kommentar mot hela idén om barn efter 30 generellt.
          Dessutom så ”triggas” du av ivf-snack för att du innerst inne vet att det kan bli din verklighet pga åldern.
          Det är tråkigt med IVF men det är bra att du vet vad du vill och har förstått att ivf inre är en enkel garanti för barn. Ivfger också en känsla av falsk trygghet.

          Det kommer att lösa sig och du kommer säkert få barn och leva ditt drömliv men ta det inte för givet bara som många verkar göra.

    Usch och fy för Sveriges roligaste barn på Instagram! Idag delade de en video där en mamma filmar sina små(typ 5-6 år), gråtande barn när hon vunnit över dem i memory. Hon visade på hur en dålig vinnare är, då hon hånfullt ropade ”Hurra!” när hon vann. Hon förnedrar sina barn ytterligare dessutom genom att dela det på ett så stort Instagramkonto som Srb.
    Ivf påpekade jag detta och fick snabbt flera likes, men efter fem-tio minuter var min kommentar raderad och jag blockad från kontot. De verkar ha satt i system att radera och blocka allt som inte slickar röv, då alla andra kommentarer som påpekade olämpligheten i mammans beteende också var raderade. Jävla sjuk värld vi lever i där kränkning av barn både accepteras och premieras å det grövsta.

      Fattar inte heller sånt där. Barnen är ledsna och upprörda och föräldrar skickar in skiten till ett stort konto därför att….. ja varför? För att vuxna främlingar ska skratta åt deras barn? Haha jag förstår det inte😂

      Ironiskt att det ska vara ok att skratta åt barn medan lättkränktheten hos vuxna slår rekord.

      Jag kollade videon men utan ljud så jag vet inte hur hon sa det. Men jag antar att det är mer därtill än att vinna och vara glad (jag hade ju kunnat jubla lekfullt om jag vann ett spel mot barn)? Kanske får leta upp den igen, är det värt det?

        Ah jag är väl lite seg. Poängen var att det filmades och lades upp?😅

      Såg också den och tyckte verkligen inte det var roligt.

        Nä mest irriterande.

      Tycker det är sjukt att folk skickar in videos på det sättet, snacka om att utnyttja sina barn för att få någon minuts låtsasberömmelse på instagram…

      Jag gillar inte det kontot, föräldrar som gör sig roliga på barns bekostnad.

      Jag tycker så klart inte att man ska filma sina ledsna barn och lägga ut på internet. Det är ju galet.

      Men. Jag tycker inte att hon var en överdrivet dålig vinnare och barn måste lära sig att förlora.

        Och du missade helt att dom grät??

          Barn gråter ju jämt. Borde inte visas upp för främlingar dock.

            Vilket gjordes.

              Precis, däri ligger felet. Inte att de får stryk i spelet som nån verkade tycka.

      Tycker det där kontot är så konstigt för knappt någon video är kul. Vad är roligt att ett barn cyklar ner i diket och skriker massa svordomar? Eller ett barn som smetat glass i halva bilen för föräldern lämnade den ensam en halv minut? Det är ju uppenbart att de som skickar in de där klippen inte heller är de vassaste knivarna i lådan om man säger så.

      Det kontot är ju aldrig roligt… Dessutom fel att visa upp sina barn för massa främlingar, vad är det för folk som skickar in saker dit??

        Va fan är det frågan om? Det låter som föräldrar med en tveksam intelligensnivå samt en empatifrånvaro. Förr så märkte man inte av såna här föräldrar, men nu har de ju lättare att bevisa att de är idioter sen internet upptäcktes. Usch!

    Vilka är de bästa skorna till gymmet? Jag kommer främst att träna fria vikter och med maskiner men vill även kunna springa i dem.

      Skulle satsa på ett par bra löpskor, typ Asics gt-2000 om jag tänkte springa mycket. Dåliga skor vid löpning sliter på kroppen.

      Träningsskor som känns bra för dig, bara. Behöver inte vara något speciellt märke eller så. Jag äger endast barfotaskor, så kör med såna eller i strumplästen på gymmet.

      Det jag egentligen försöker säga är att du inte behöver några speciella skor för att lyfta vikter eller greja med maskiner. Några av de största grabbarna på mitt gym kör converse, foppatofflor, slides eller strumpor.

      Random gympaskor funkar bra, om du inte springer jättelångt eller mycket.

    Jurister, se hit (/desperat). Jag jobbar idag på en av de större byråerna i transaktionsgrupp men trivs ej och överväger att byta byrå och till en specialistgrupp istället. Har fått uppfattningen att det finns ett gäng jurister här och vill därför slänga ut frågan om någon känner för att rekommendera/avråda någon särskild byrå? Jag premierar en progressiv arbetsmiljö där timmarna är överkomliga och inte motsvarar de cirka 200% jag jobbar i dagsläget.

      Halloj! Vill inte outa vart jag jobbar men bara att byta från transaktion till specialistgrupp kommer ge dig bättre arbetsmiljö! Kan du rotera inom byrån i första hand så att du får testa på något annat? Då får du också erfarenheten inför eventuellt byråbyte. Min uppfattning är att det är ganska lätt att gå från byrå till byrå när du har jobbat upp iaf 1,5-2 års erfarenhet och uppåt (och du inte är utjävad). Se till att få träffa både delägare och bitisar på intervju, HR har ju inte direkt koll på verkligheten.

        Tillägg: även i specialistgrupp kommer du ju jobba mycket med transaktioner samtidigt som du jobbar med det som sker inom gruppen. Så du blir ju så att säga inte helt av med transaktions-hetsen även om du slipper 100% transaktion och den otacksamma projektledarrollen.

      Vill inte heller berätta vad jag jobbar (men det är en av de största i Sthlm), men håller med S om att byta från transaktion (eller bank och finans som också verkar intensivt). Jag jobbar i specialistgrupp och jobbar sällan mer än 50 timmar i veckan, de allra flesta veckorna knappt 40. Har som mest arbetat en 60-timmars vecka på två år. Får sällan mail kvällar/helger om det inte är något extremt viktigt, annars kan det tas morgonen efter. Skulle höra mig efter med kompisar/bekanta på andra byråer och få insider-tips om arbetsmiljö och undvika de kanske 3-4 byråerna som är ökända för att ha mycket hög arbetsbelastning.

      Vet inte vilken stad du är i men har bara hört gott om maqs i Malmö

    Finns det någon tid på dygnet när det är bättre att promenera, för förbränning? Har ofta hört på morgonen innan eller efter frukost.

      Bra för vad? Du får prick samma effekt när du än promenerar. Alla som säger annat har fel. 🥰

      Promenera när solen är som nyast, dvs precis efter gryningen. Det är den bästa tiden att ta upp D-vitamin och den solen är även bra för ögonen. Luften brukar också kännar renare (kanske för att allt sot/avgaser lagt sig) och allt är bara mer fridfullt.
      Det är också bra att promenera på tom mage för att fixa insulinresistens och innan frukost är den ju helt tom.
      Det är också bra att promenera på morgonen för att känna att man haft en effektiv, produktiv och energisk start på dagen. Ger motivation.

      Sen är det också bra att promenera en stund efter maten för att hjälpa till med matsmältningen men tidigt är bäst.

        Kort sagt är det bra att promenera helt enkelt.

        D-vitamin från solen får vi här i norden endast mellan maj-aug och då inte så tidigt på dagen.

          Eller rättare sagt, d-vitaminet kommer inte från solen, utan det bildas i huden när solens strålar når oss.

          Är i förnekelse över att vi är påväg in i mörkret.

            Ha ha det vänder snart! *panikkräks*

    Jag måååååste bara skriva av mig detta.
    Jag har sen studenten jobbat heltid, längtat efter nåt annat, nåt mer(?). Se något annat än lilla staden jag är uppväxt i, träffa nya människor osvosv.Tog studenten under covid, så att resa som jag drömde om sen tidiga tonår var helt uteslutet.
    Men NU!!!
    Jag har sagt upp mig från min fasta tjänst trots att det är min stora trygghet. För att i vår ska jag åka utomlands och plugga på obestämd tid!!!!:’) Är så glad att jag tagit tag i det och känner mig pirrig över att ÄNTLIGEN komma iväg!! Såååå läser du detta och är i min ålder, köööör!!! Du vågar!

    Planerat gravid men ångrar mig nu? Hjälp mig!! Är i vecka 5 och har sån panik och ångest inte redo längre och vill leva livet. Min sambo är överlycklig men jag tvekar nu. Tillägga att jag är 30 år och först ut i kompisgänget vilket gör det tråkigare rädd för att bli ensam…livrädd för mammalivet med bebis

      Ångrar du dig verkligen eller är det hormonerna? Jag grät i tre dagar för att jag ”ångrade” mig och fick panik – och då hade jag gjort ivf 😆 Så ta det lugnt, andas, låt känslorna landa är mitt råd, och sen känner du efter igen ❤️

        Haha same. Hade kämpat i 3 jävla år, så ligger man ändå där och grinar ”jag är inte reeeedoooo för det häääääär” 😂

        Ja, alltså vi kämpade i över ett år och som jag längtade och önskade… sen hände det. Jag vart ju jätteglad men samtidigt kände jag mig inte alls redo helt plötsligt 😆. Även fast jag rent logiskt inte ”förlorade” något heller.

        Så det går säkert över, tror helt enkelt det är en stor förändring som chockar en ganska hårt. Och så värt det som det var i slutändan 💕💕💕💕.

      Åh. Vad jobbigt. Kan tänka mig att du inte är ensam om att få dessa känslor. Det kan vara omvälvande att få ett plus på stickan även om det var planerat. Att skaffa barn är ju på många sätt en livsomvälvande grej. Mitt råd till dig blir att kontakta MVC och berätta hur du känner och få prata med en kurator. ❤️ Tycker det är superbra att du kan erkänna för dig själv hur det känns just nu. Du har ju några veckor på dig för ev. abort och lite tid att bena ut dina känslor. Världens största kram!

      Det kommer aldrig att kännas helt rätt eller okomplicerat. Det är en stor förändring men den är också väldigt spännande och givande. Du är 30 och har ändå haft ca. 10 år att leva livet utan barn. Du har sambo och han verkar se sin framtid med dig + barn. Jag tolkar detta som en seriös relation.
      Du ska känna efter och göra det du vill, du bestämmer själv vad som är rätt men som sagt så är 30 inte ”ungt” när det kommer till barn och familj. Tvärtom, kroppen är nu påväg in i sin sista och svåraste tredjedel av fertilitet.
      Du ska inte göra abort för att dina vänner inte har barn, det är onormalt och de hade aldrig gjort abort för att ha kul med dig. Kom ihåg att dina+sambos behov och mål är prio. Vännerna kanske aldrig skaffar barn, ska du aldrig skaffa barn heller? Eller så säger en vän att hon är gravid om 5 fagar och du har redan gjort abort, hur hade det känts? Fundera på detta och se vad du kommer fram till. Sen bör du diskutera dina känslor med någon du litar på. Räkna också med att en abort kan skaka din relation med din sambo så tänk också på hur det kan påverka dig.
      Det är ok att må dåligt och känna sig vilse, du är inte ensam och du är inte konstig.

      If you’re indecisive about having children because you fear some aspect of doing so. What if the thing you fear – having limited time, or experiencing vulnerability, or being responsible for other lives – is already true, and you’ll have to face it someday, whether you have kids or not?
      Oliver Burkeman

        Märkligt citat. Allt som kommer med barn kommer man inte behöva facea på annat sätt. Viktigt att tänka och känna efter, man behöver verkligen inte skaffa!

      Det är också ok att ångra sig. Tänk och känn efter om det verkligen är för dig.

      Ja du kan ångra dig nu, passa på gör det medan du kan. Sen är det för sent och då kommer du inte att fundera över om du ska eller inte ska, för då vet du att du inte längre kan ångra dig. Och då är du fast besluten att göra det bästa av dagen.

    Blir en ny höstkappa nu till hösten men jag kan inte välja färg. Kamel/cognac eller brun? Båda är fina!

    Om det spelar någon roll så är jag själv mörkbrun-svarthårig med ljusa ögon. Tänker på om man behöver tänka på ens egna färger.🙈

      Sök på color analysis för att få reda på vilken säsong du är och vilka färger du passar i.

        👍🏼

      Om du har mörkade hy så välj den ljusare, men om du är ljusare så välj den mörkare. Så hade jag resonerat 👍

        Smart! Då blir det brun🙂

      Välj den som passar bäst till de halsdukar, väskor och skor du redan har 🙂

        Svart och beige…Jag är lika färgglad som alla andra nämligen😇

    Bara jag som varit inne en del på Sandhras instagram efter att hon och Calle gjort slut? Känns som att hon varje dag delar adlinks antingen genom frågestund eller däremellan pga att ”nån frågade om X så här är den bästa X jag vet, adlink”. Eller har hon varit såhär länge och det gått under radarn för mig? Högst oklart men intressant om det är först nu hon vill bli influenser och kapitalisera på relationen (efter den tagit slut).

      Omg hade helt missat att de gjort slut! Har de gått ut med varför de gjord slut?

    Allting känns så sjukt? Om jag tänker på hur hon pratar i podden, innan jag visste allt detta, hade jag aldrig kunnat gissa detta. Låter som någon hon träffar/träffat dagligen i lång tid och som en mysig och snäll kille (ja han kan säkert vara det) men var inte alls vad jag föreställde mig. Sen att de andra två bara sitter tysta och spelar med haha 😅😂

      Jag har ändå tyckt att det funnits nåt där i vibbarna från Nadia och Elsa, kanske är vibbarna att de inte verkat känna honom bara men det har ju förstås sin förklaring om han knappt kunnat träffa cass

      Sen råkade jag precis lyssna om avsnittet där han nämns för första gången, av en slump bara, och där vill de dra i bromsen för att de tycker C går för fort fram. Att hon ska ta det lite försiktigt. Men med anledning rent allmänt för att hon alltid speedar på. Kan ju dock vara för att deras polare precis börjat dejta en snubbe i fängelse också.

      Just det, C sa även i det avsnittet att hon tänkte att hon aaaaaldrig skulle kunna bli kär i den killen.

        En annan grej (ja jag är jättenyfiken på denna ”story” och allt runtomkring) tror ni att detta påverkar hennes varumärke negativt? Hon har varit rätt tyst på insta sen storyn om att hon behåller honom för sig själv ett tag till – som sen plockades bort.

          Det tror jag absolut att det kommer att göra.

            Men alltså jag tror typ att det kommer vara positivt? Han ser ju bra ut och alla vet inte vad han är dömd för, och det är inte ”så pass” grovt som t.ex. mord eller våldtäkt. Tror typ folk hade släppt det ganska fort och han lär väl satsa på att bli en i influencergänget bland Bianca Rosanna och co? Ser inte att de hade vägrat ta in honom i värmen?

              Men folk som är vuxna med ordnade liv vill väl inte ha en grovt kriminell i hasorna? En del influensers har ju egna företag, småbarn etc. Kanske beroende på om han fortsätter begå brott eller inte.

                Han själv har ju små barn .
                Så han borde fokusera på att ta hand om o uppfostra dem snarare än sträva efter att komma in i influenser värmen

              Han försöker 100% komma in i värmen, och använder sig av den svagaste mest desperata tjejen för det

        Vilket avsnitt är det?
        Är så nyfiken på allt detta med, orimligt nyfiken 😂 att detta inte pratas om mer eller kommit ut och blivit en stor grej. Hon har verkligen lyckats köra på som vanligt och hållit han och deras relation relativt privat?

          Kanske beror på att han suttit inne? Haha. Alltså jag menar allvar.

            Ska nog byta mitt nick, känns konstigt vara två J 😂
            Men ja absolut men känns ändå som värre saker kommer fram men just detta har varit så hemligt 😅

          Minns inte nu men det var kanske nåt avsnitt nån gång aug-nov 2022.

            Oj, har de träffats så länge alltså? Trodde detta började nyligen..

      Vill verkligen höra exakt allt om detta! Hade säkert stillat allas intresse också. Det är ju en juicy historia. Och att han fick ett av sina barn medan han satt inne… Så många frågor kring detta.

    Med risk för att ni kommer tro att jag är ett snusktroll som vill prata kvinnligt könsorgan… Men, jag födde ett barn för snart 1 år sedan, vaginalt. Behövde inte sy något efteråt, allt ska ha sett bra ut och fick mest lite småsår. Nu har det som sagt gått ett år och jag upplever att jag är mer…öppen typ. Framför allt när jag badar känner jag att det kommer in vatten och även vid samlag luft. Behöver bara ställa frågan om någon känner igen sig i det här?

      Har ju med bäckenbotten att göra, grejer har tänjts ut. Spelar ingen roll om det blir snitt eller vaginalt, tyngden från barnet innan förlossnimg gör sitt. Knipövningar är svaret sägs de. Mammamage är en bra app
      .

      Jaaa nu var det bara 2 månader sedan jag födde barn men det är ju bara ett stort hål kvar? Om jag tittar med en spegel ser jag rakt in. Om jag sitter ner och prutar går pruten rakt upp i fiffi för det är så öppet. Kul att höra att det kvarstår efter ett år 😀

        Det där låter absolut som att det kan röra sig om muskelskador i underlivet. Även om man inte spricker synligt så kan musklerna spricka inuti. Finns en bra grupp på Facebook som heter Alltserfintut, gå in och kika där! Finns också en annan bra grupp med kvinnor som ska opereras för sina skador men minns tyvärr inte vad den heter.
        Muskelskador är jättevanliga och kan ge symtom som tex vidhet (känns som att det är öppet), minskad känsel vid sex och penetrering, minskad känsla vid orgasm, urin och avföringsinkontinens eller att man har svårt att bajsa och måste hjälpa till med tummen (tumtricket). Vissa saker kan absolut bli bättre med tiden men märker man att det inte känns bra så ska man söka vård!

      Har inget att göra med om man behöver sy eller inte. Se till att stärka upp bäckenbotten och magmusklerna så kommer du märka stor skillnad 🙌🏻

      Gör knipövningar för att träna upp bäckenbotten!

      Sök hjälp. Jag hade samma och fick operera mig, de behövde bygga upp mellangården igen. Allt går inte att knipträna alltid. Med ultraljud kollar det om muskulaturen är skadad, inget de kan se på utsidan. Så mitt råd är känns det fel, sök! Får du höra att allt ser bra ut men det känns fortfarande fel?, sök hos någon anna för second opinon. Jag fick höra att allt var som det skulle, hade framfall, levatorskada och trasig mellangård. Jag stod på
      Mig och fick den vården som
      Behövdes. Kunde inte yoga/träna utan att det kom upp luft osv, nu är mitt underliv så gott som återställt 😊

      Tack för svar alla!

    Nån som vet var hannas bor i bordeaux?

    Jag tycker så synd om min kompis som nu tvingas sälja sin bostadsrätt med förlust på grund av ränteläget. När både månadsavgift och räntor höjts kraftigt blev det lite för mycket sammantaget. Så jobbig sits och inget hon förtjänar egentligen.

      Kommer säkert drabba många. 🙁 Det är hemskt. Tycker alla som hånfullt skrattar och säger ”amen vadå då varför skulle räntorna va så låga i evigheter?” saknar empati. Det var väl extremt få som kunde förutspå en sådan förändring….
      Hoppas det går bra för henne.

        Jag tycker såklart man kan känna empati, det är alltid tråkigt när någon tvingas till flytt men tbh vi är rätt många som förutspått det här och tagit lån som vi klarar av även med dagens ränta. Det går inte alltid att förutspå vad som kommer utlösa en lågkonjunktur och/eller räntehöjningar men man kan alltid vara säker på att efter solsken kommer regn.

          Kruxet är väl att det inte har gått att hitta bostäder till en rimlig kostnad. Vad gör man då om man behöver köpa? Det är ju inte så som att min kompis köpte en ovanligt dyr lägenhet i ett ”fint” område och valde bort billigare lägenheter precis.

          Jag tycker synd om alla som har behövt ta sig in på bostadsmarknaden de senaste åren. De har haft det väldigt mycket kämpigare än jag haft som bott ihop mina pengar sedan 90-talet. Jag har inte varit smartare på något sätt, jag har bara haft tur. Den femrummare jag bor i nu kostade mindre än den minsta etta man kan köpa nu. Och då hade jag vinster med mig från tidigare lägenheter i bagaget dessutom. Väldigt mycket lättare att ha låga lån i min sits än för dem som köpte sin första lägenhet för två-tre år sedan.

        Alla har kunnat förutspå det?! Sedan tog det längre tid än vad många trodde, men det har ju snackats om överbelåning och upptrissade bostadspriser sedan minst 2008 (då Sverige på många sätt kom lindrigt undan). Det gör det givetvis inte mindre tragiskt för den enskilde, men de som säger ”Jag hade ingen aning” har verkligen inte gjort sin läxa före köpet.

        Skulle säga att extremt många kunde förutspå att räntorna skulle gå upp så småningom. Även bankerna som under lång tid räknat på högre räntor än vad vi än så länge har.

        Det går dock att tycka att räntorna varit orimligt låga och samtidigt tycka synd om de som av olika orsaker inte klarar av sina boendekostnader nu.

          Det är ju inte heller bara räntorna som gått upp utan i princip allt har blivit dyrare utan att lönerna (för de flesta) gått upp motsvarande. Den som aldrig tagit en ekonomisk risk under sitt liv kan ju kasta första stenen tänker jag, man får ju inse att ibland gör man rätt val, ibland lite sämre och man vet ju ärligt talat inte ens hur pass stor risk man tar (skulle tro att alla räknat kallt med att klara 8% ränta. Men inte att allt annat skulle gå upp i pris samtidigt. Man trodde alltså att man var safe pga bankens KALP). Så, för vissa hände det här vid helt fel tidpunkt, hade de gjort samma val för 10 år sen, 30 år sen, hade de varit stora vinnaren. Klart man tycker lite synd om någon som behöver sälja.

    Någon som sitter på något dundertips för att bli av med efterhängsna urinvägsinfektioner? (Ej antiobiotika)

      Vet några som haft gott resultat av att äta havtorn, finns som ex. tablett! Själv aldrig testat, men kan vara värt ett försök? 🙂

      Börja ta en vinägershot varje dag. Vidrigt men det funkar.

      Drick mycket av lingonsaft!

    På Riktigt?! måste ju vara stans sämsta program.

    Satan va irriterande det är när det skrivs inlägg och namnet det handlar om inte skrivs ut.

    Istället ser det ut såhär : kan vi prata om TH, har ni hört om KN eller är det sant att FG ska flytta?

    Camilla har ju sagt att det inte är namnet som är problemet, utan vad man skriver i inlägget.

      Ja fast när man skriver ut namnet hamnar man i modd

      Har du alltid haft feminina intressen såsom skvaller, drama och diskussioner om kvinnors fertilitet/kläder/operationer/barn/smink osv?
      Bara en fråga, ingen baktanke eller försök till förolämpning.

        Varför ställer du en sån fråga då?

          Nyfikenhet. Precis den känslan du kände när du frågade mig varför jag undrar.

            Jag frågade inte pga nyfikenhet utan ifrågasättande för att ingen frågar något utan motiv.

        Ser inte hur detta kan vara relevant till min kommentar.
        För övrigt så är din fråga ställd på samma sätt som -har du slutat slagit din fru?
        Kan inte svara ja eller nej på din fråga då jag varken har eller har haft ”feminina intressen” men tycker inte att kläder och barn skulle vara typiskt feminina intressen.

        Är du en sån där som inte tycker att män ska hänga här inne? Vet ju att det finns en del såna här..

    Har fått urinvägsinfektion och ska ringa vårdcentralen i morgon. Har sedan igår morse druckit 2 liter tranbärsdryck, två små glas läsk och 3 liter vatten. Har typ blivit mätt av allt jag druckit men det vill verkligen inte ge med sig. Blir galen.

      Lider med dig, hoppas du får snabb hjälp 💕

        Tack 😄

      Tipsar om att kissa i duschen med stråle med varmt vatten mot urinöppningen om det svider mycket när du kissar. Lindrar även när du inte kissar för övrigt.

      Mitt andra råd är att dricka massor (tycker citronvatten funkar bättre än tranbärsdryck f.ö) och sedan kissa ordentligt istället för att småkissa.

      Bikarbonat!!!!!! Neutraliserar på 20 min!
      1 tesked i vattenglaset och drick. Inte bakpulver!

      Om du vet med säkerhet att det är urinvägsinfektion så hade jag rekommenderat dig att kontakta https://urinkollen.se/
      Jag har fått hjälp därifrån ett par gånger, har funkat superbra. Snabb hjälp och du slipper krångla med tid på vårdcentralen.
      Så kan du istället åka direkt till apoteket och hämta ut medicin 😊
      Krya på dig!

        Ja precis. Finns på nätet du kan få hjälp och hämta medecin. Jättebra.

        Tack för tips, men är av principiella skäl emot nätdoktorer 😊 och är gravid så vill helst träffa en riktig person.

        Testade detta idag! Haft ont i en vecka nu och hoppats på att det skulle gå över, vilket det inte gjort.
        Otroligt smidigt! Fick svar inom 30 min.

      Inget hjälper mig förutom antibiotika.. har tyvärr flera gånger åkt in till akuten pga urinvägsinfektion, för mig börjar det snabbt plötsligt och stark som f*n, sen stiger det upp till njurarna, så ifall du kämpat så länge på egen hand är du strong!! 💪Hoppas du får snabbt hjälp imorgon!

      Ring Kry eller annan nätdoktor och få hjälp/recept på en gång.

      Tycker att det hjälper att dricka vinäger utblandat med vatten, inte gott men man vänjer sig.

    Jag söker råd kring att söka jobb, vet inte hur jag ska hantera det.

    Något lång historia… Men jag och min man jobbade utomlands under några år. Jag blev gravid och vi bestämde oss för att flytta till Sverige lagom tills barnet skulle börja förskolan. Men så fick min man ett erbjudande om sitt drömjobb i Sverige, så det blev att vi flyttade knappt en månad innan födseln. Med så kort tid till födsel kändes det som ingen mening för mig att söka jobb i Sverige. Så planen var att jag skulle vara föräldraledig första sex månaderna-ish, sedan söka jobb och min man ta över föräldraledighet. Tyvärr föddes vår son svårt sjuk. Jag var hemma (eller på sjukhus mest) med honom i 16 månader istället, tills han gick bort för 1.5 månad sen. Vi är i sorg förstås, men stöttar varandra och tar det dag för dag. Jag känner att jag verkligen vill gå tillbaka till att jobba, dels för att det känns så tungt och tomt att gå hemma. Dels för att jag vill ha något annat att göra, distrahera mig med. Dels för att jag saknar att jobba, möta kollegor, utvecklas.

    Till mitt problem. Jag sätter mig för att skriva ansökningar och får total block. Vet inte vad jag ska säga. Hur förklarar jag att jag varit utan jobb lite över 1.5 år? Vad skriver jag på mitt CV? Vad säger jag på en intervju? Att jag var föräldraledig? Vad säger jag om de frågar om mitt barn (normalt småsnack t.ex.)? Vill inte lasta på sådant tungt ämne på en intervju, känns som att det blir svårt att gå vidare och prata glatt efter det, också rädd att börja gråta eller dyl. Blir också konstigt om jag säger föräldraledig, får ett jobb och sedan kanske personen som intervjuat mig frågar om mitt barn under en lunch eller något. Känner egentligen att jag inte alls vill prata om något av det just nu. Vill inte behöva svara på massa frågor. Men kan ju heller inte säga att jag inte gjort någonting de senaste 1.5 åren. Jag läste en master på distans och deltid, ska jag säga att det var vad jag gjorde under den tiden istället?

    Känner mig så låst och vet inte vad jag ska göra. Är också orolig att ingen kommer vilja anställa mig pga av det. Är 32 år, så om de vet att jag förlorade ett barn är jag rädd att de ska tänka att jag är en potentiell börda (vilja ha ett till barn snart, behöva bli sjukskriven osv.). Samtidigt vill jag verkligen bara börja jobba igen. Jag behöver det.

    Om någon orkat läsa och har några tips eller råd så vore jag så enormt tacksam. ❤️

      Jag hade nog sagt detta med mastern eller att jag vårdat en svårt sjuk familjemedlem utan att specificera att det var mitt barn. Jag har själv haft tomt hål i mitt CV på två år på grund av att jag vårdnaden anhörig utan lön och det accepterades utan problem när jag sedan sökte jobb.

      Jag önskar dig innerligt lycka till, det är inte så lätt att söka jobb och vara sitt peppigaste jag i den sitsen, men om du kommer till rätt arbetsgivare så kommer det gå bra.

      Skriv förklaringen kort i ditt personliga brev.

      Du är oerhört bra med ord så jag tycker du ska ta din förklaring du skrivit här och korta ner den i ditt personliga brev. ❤️

      Har inga bra tips, men beklagar er förlust ❤️

      Jag beklagar så mkt för eran förlust! Inget man ska behöva gå igenom 💔
      Jag tycker som ovan att du verkar vara väldigt bra på att uttrycka dig och jag tror att ärlighet är bäst och varar längst. Jag tror inte en chef uppskattar att en ev medarbetare ljuger på första dagen, trots att man kanske förstår varför. Att skriva kort om det i ditt personliga brev och att det är anledningen till ett hopp om 1,5 år tror jag är bäst. Och kanske även tillägg att du inte är redo för att prata om det på ett djupare plan utan att få tårar (för att gardera dig lite inför en ev fråga ang detta – och helt självklart att du kan få tårar ang detta resten av livet! Men förstår att du inte vill känna dig som en ”belastning”) men skriv då också att du dock är redo för att ta tag i livet igen och uppskattar att få chansen trots en paus på 1,5 år i arbets-erfarenheter. Ev belysa istället det du har lärt dig av allt detta och den personliga utvecklingen du gått igenom, vilket kan vara en fördel inför detta jobb osv osv. Tex vikten av att kommunicera för att ta sig igenom detta (som du gjort med din man), osv. Fundera på lite sådana saker som lyfter dig! Igen, beklagar verkligen det som hänt er och all eloge till dig som vill ta dig vidare! Kramar!

    Hej!
    Hur lär man känna sig själv? Har alltid varit en ”People pleaser”, flexibel och anpassat mig när jag umgås med vänner och så. Det har blivit värre med åren och nu fyllde jag precis 30 och har fått nog.
    Det behöver ju inte alltid vara till ens nackdel att man kan anpassa sig till sammanhanget litegrann men nu har det gått så långt att jag knappt vet vad jag själv tycker är roligt/gott att äta/vad jag tycker är viktigt osv… så hur gör jag nu? Någon som gjort någon sån resa eller har tips? Tack för svar.

      Du har en bra resa framför dig! Jag är inte ”färdig” (om man nu ens blir det?) men har kommit en bit. Det har varit väldigt utvecklande och bra! Det har dock inneburit en del jobbiga situationer…typ när man börjar stå upp för sig själv i sociala sammanhang, för mig har det tex betytt att en del relationer försvunnit. Men det ser jag som positivt! De var uppenbarligen inga bra vänner från första början 🙃

      Relaterar så mycket!!

      Har tyvärr inga tips på hur man kommer ifrån det, mest eftersom jag själv har noll motivation att komma ifrån det. Hittills i mitt liv har detta personlighetsdrag (”social kameleont”) uteslutande inneburit fördelar för mig. Har otroligt lätt att komma in i vilka grupper som helst, att bli omtyckt och att få vänner. Har fått höra uttryckligen från chefer att jag liksom förenar splittrade arbetsplatser genom detta, asså passar ihop med alla och därför sprider god stämning. Detta har lett till att jag har väldigt gott självförtroende kring min sociala förmåga och att jag verkligen ser detta som en styrka. Enda nackdelen skulle väl vara det som du är inne på, att det ibland kan vara svårt att veta vem man är ”egentligen”, men jag tänker också att sån som jag är ÄR ju den jag är egentligen, och att jag därför är ganska föränderlig och kan gilla både det ena och det andra. Men annars är ju sånt som jag väljer att läsa, äta, lyssna på och titta på när jag är själv sånt som jag antagligen tycker om ”egentligen” om jag nu skulle vilja ha en måttstock på det.

      Så sorry, har inga särskilda tips, men du är inte ensam om att vara på detta sätt!!

      Ett tips är att skriva dagbok och/eller listor, för hand eller i anteckningar i mobilen. T ex Saker jag vill göra i höst. Saker jag saknar i livet. Saker jag vill göra mer av. Saker jag vill göra mindre av. Människor jag saknar och vill träffa oftare. Att läsa-lista. Träning jag gillar. Datum/planer i höst och vinter. Goda middagar. Saker att göra med barnen/familjen/syskonen. Det jag hoppas mest på det kommande året för egen del. För världen.

      Att formulera sig, få en överblick, sortera tankarna och spara, att kunna gå tillbaka och ändra om man vill (om mobilen) och/eller läsa det hela om ett år eller två, tre, tio… 30… 🙂 det är mitt tips, lycka till!

      Jag påbörjade min resa för ca. 3 år sedan, är idag snart 33 och det har gått framåt. Det tar verkligen lång tid men det är också viktigt att det får ta tid så att hjärnan hinner förstå att detta är en uppdatering av ens personlighet och inte en fas som varar i 2 veckor.
      Börja med att fundera innan du svarar. ”Sk vi käka burgare eller pizza?” Fundera. Tänk inte på vad de vill att du ska svara utan på vad du vill. Om du säger pizza men alla ändå vill ha burgare, försök respektera ditt val och ta en pizza som du äter med vännerna på Max. Hänger du med? Ibland får man följa strömmen men ibland får man gå emot strömmen för att förstå det är ok, ingen bryr sig om du äter en pizza inne på Max. Inge blir ledsen. Du orsakade ingen smärta av att våga yttra vad du vill ha.
      Sen blir det enklare.
      Försök också att sluta bortförklara eller öht förklara dig. Om du hat bestämt att du vill vara hemma på lördag för att du vill se Barbiefilmen trots att vännerna ska ut och festa, bortförklara inte dina behov. ”Men va, du kan se den på söndag” svar: nej, lördag funkar bäst för mig men ni får ha det så kul och glöm inte skicka bilder från dansgolvet!
      Typ. Varet ska följa denna formel: Respekteras ditt val + be dem respektera dina gränser + visa att det är ok att ta kontroll över ditt liv + visa intresse för deras vilja/behov + lämna inget utrymme för diskussion.

      Sluta säga tack för allt. Det räcker med att tacka 1 gång. Folk som tackar 20 gånger visar underlägsenhet och signalerar till den som blir tackad att denne gör något extraordinärt till någon som är ”liten”.
      Finns en balans för hur man visar uppskattning. Ibland funkar ett leende och ibland säger man 1000 tack. Allt har sin plats och tid. Samma gäller ”förlåt” och ”ursäkta”, använd dem med måtta.

      Du beskriver mig för ett år sedan! Sedan dess har jag börjat gå i terapi och fått några verktyg. Fundera på vad du vill, våga uttrycka det. (Obs svinsvårt, men försök!) jag har tex haft svårt att välja vad vi ska äta till middag när min man frågat om thai eller indiskt, för har jag tänkt ”hmm vad vill han ha för då väljer jag det”. Men egentligen, om jag hade valt thai och han velat ha indiskt, vad kommer hända? Kommer han bli sur? Då hade han inte frågat. Och blir han sur, då är det hans problem och hans känslor, jag behöver inte ta på mig dem. Dumt exempel kanske hehe.
      Som någon skrev ovan, några vänskaper kanske försvinner på kuppen men hade du velat ha vänner som inte stöttar dig för dig? Jag försöker även bygga mitt staket runt min tomt, veta var mina gränser går och också veta att jag inte behöver göra saker som jag inte vill. En viktig sak är dock, som jag gör hehe, är att jag tänker svart och vitt. Typ: nu ska jag börja tänka på vad jag vill och då kommer jag aldrig göra vad någon annan vill. Men man kan fortfarande följa sammanhang och blabla, vilket då blir ett val du gör men man har ett val att också välja sig själv.
      Det har uppstått konflikter i alla mina relationer sedan jag började ta plats, så var varsam och försök att inte vända på alla stenar samtidigt för det kan bli pissjobbigt för dig själv. Men konflikter visar också på utveckling och framsteg, så det är något bra! Allt detta enligt min terapeut. Skulle råda dig om du har budget att träffa någon att prata med, har verkligen varit life changing för mig, är inte på några sätt färdig i resan men har påbörjat den iallafall!

    Ville bara säga att jag ofta blir chockerad över hur många tummar upp otroligt otrevliga, empatistörda och rent ut sagt elaka kommenterar får på den här bloggen. Det finns många intressanta och bra diskussioner här också men detta har irriterat mig länge och jag behövde bara få skriva av mig. Godkväll.

      Tyvärr ärdet så. Men inte jämnt. Blir så ledsen när någonvill ha hjälp o istället får ett elakt svar. Det är så onödigt.

        Ja det finns ju idioter men att deras kommentarer ofta får flest tummar upp i en diskussion är det som förvånar och irriterar mig mest.

          Ja förstår verkligen inte. De otrevliga får alltid flest likes. Gjorde det experimentet själv en gång, var otrevlig. Fick jag fler likes då? Japp.

        Inte jämt, men oftast.
        Folk här inne representerar visserligen inte en majoritet av alla människor i verkligheten, men folk här inne har gjort att jag tappat tron på människor.

    ÖS en söndag, tummen upp upp upp upp upp upp. Jag gillar låtar som är ”ihopklumpade i huvudet” två och två eller tre/fyra st… någon annan som också tycker det är kul med låtar som påminner en om varandra? Jag tänker t ex på I Don’t Know How To Love Him och I Know Him So Well (jag trodde typ att det var samma låt när jag var liten). Eller Flickan i Havana, Jamaica Farewell och Pepita dansar. Let it be och Streets of London (även Wind of Change ”bor” här). Greensleeves och Amazing Grace, lite Edelweiss där också. Kling klang klockan slår och Tula hem och tula vall. Vinden drar och Vid en väg på en sten… <3

    Någon som vill fylla på med fler? 🙂

    Födde mitt första barn vintern 2022. Fick tillbaka min mens efter 3 månader. Cykeln var då precis som innan graviditeten, 31-32 dagar. Efter 4 månader trodde jag att jag var gravid igen då mensen var sen. Två negativa graviditetstest. Mensen kom dag 45. Tänkte inte så mycket på det, kroppen har ju burit på ett barn och är fortfarande i ”obalans”. Tänkte också att det kunde handla om stress.
    Cykeln därefter normal igen. Men sen dess har jag haft flera cykler efter varandra som varat 40-46 dagar. Nu är mitt barn 19 månader och jag inväntar min mens, dag 47. Vad är det för fel på mig? Kommer den ens komma denna gång?
    Kontaktade gyn innan sommaren och det enda svar jag fick var att börja på p-piller för att få en regelbunden cykel. Det vill jag inte då vi snart vill börja försöka med barn nummer två. Har legat på men de tar mig inte på allvar.

    Är det någon som känner igen sig?

      Det där låter exakt som min cykel (eller avsaknad av) och blev gravid på första försöket. Fattar ändå att vården inte lägger ner jättemycket resurser på att din cykel har blivit oregelbunden, som de säger så kan du få regelbunden cykel med p-piller. Annars får du väl testa att försöka bli gravid och återkomma till vården om det är ett problem. Man behöver inte vänta ett år före man söker om man har oregelbunden mens men det är lite tidigt att söka innan man ens har testat…

      Balansera hormonerna = antiinflammatoriskt kost = lägre stress i kroppen
      Stresshormon gör att kroppen måste ”välja bort” ett annat hormon och då blir cykeln och din hälsa lidande

    Jag har ett barn men min man vill inte ha av fler (han är lite äldre). Nu har flera av mina vänner fått bebisar och jag är sååå bebissugen! Jag är glad för min älskling och vill inte separera för det här. Men hur kan jag släppa att jag aldrig mer kommer bli gravid igen och aldrig mer få en bebis? 😭😭😭

      Om du mest är sugen på en bebis kanske du inte ska ha ett till barn? Det är en människa du sätter till världen och som du ska vara förälder åt hela ditt liv. Den är inte bebis för alltid.

        Vaaaaa??? Vad säger du Sandra!? Är bebisar inte bebisar för alltid, vad menar du? Är det så att dom växer och blir… större? Herregud jag som trodde annat!!! Har tydligen levt i en lögn? Tack för att du kloka, pålästa människa talar om för oss andra att BEBISAR INTE ÄR BEBISAR FÖR ALLTID.

          Är väl jättebra att försöka bena ut om det är en liten mysig bebis man är sugen på (kan själv bli sugen ibland när man se små söta bebisar) eller om man verkligen vill ha en till familjemedlem med allt vad det innebär upp till typ 18.

      Du vet, sorger. De som följer oss som en skugga. Ibland lämnar de ens sida, vet inte var de tar vägen men de är bara borta. Ibland följer de oss för alltid.

        Vad pratar du om?

      Ja vad ska du göra, det är bara att släppa. Det går över.

    Tips på gott te? Grönt eller svart! Älskar kryddiga teer som ”bränner” lite på tungan 😅. Men annat också! Gärna något grönt, tänker att för mycket svart te inte är bra för magen 😅.

    Skriver ni förresten ”te” ”the” ”thé” eller något annat? 😆 har sett så många varianter och försöker att inte få ont i ögonen av dem 😁.

      Då är mitt tips ett örtte från Willys/Garant med smak av pepparmynta och choklad 😊

      Lykkes ”Mega Fruit” är jättegott! Dyrt men jag brukar sno på jobbet

      Kränku har jättegoda teer, mina favoriter från dem är Austasjöen och Medeltidste🙂

    Min dotter är fyra år och har sedan i våras kommit hem och flera gånger berättat om vad en annan flicka sagt/gjort. ”Sara (påhittat namn) säger att jag har fula strumpbyxor, Sara säger att jag är äcklig, Sara säger att jag inte får vara med och leka”. Jag har tänkt att det är sådant barn kan säga, men förra veckan grät min dotter så mycket att hon knappt kunde prata för att hon var så ledsen över hur Sara hade betett sig. När jag hämtade henne i fredags berättade hon att Sara sagt att hon skulle ”slå ihjäl henne” och ”slå in dörren med en yxa”. Jag tror inte att min dotter hittar på, för hon sa direkt efter ”vad betyder det att slå ihjäl någon mamma?”. Jag har tänkt på den här flickan hela helgen och undrar om hon har fått detta språkbruket hemifrån och att det är våldsamt hemma. Eller är det normalt att fyraåringar pratar så? Tänker nog ta upp detta med någon av pedagogerna i morgon så att de kan ha lite koll.

      Har Sara inga föräldrar? Prata med dem också.

      Det är inte normalt, ta upp det med pedagogerna och be dem ha koll.

      Ta upp med personalen. Fy vad hemskt. Kärlek åt dig och din dotter!

      Hoppas personalen kan hjälpa, man får tyvärr inte göra så mycket mer än att säga till på förskolan.

      Jag hade en gång en 5åring som svor så öronen blödde, han var våldsam och hela köret. Så det finns såna barn men för det allra mesta är de inte elaka mot varandra utan saknar främst respekt för material, regler och pedagogerna. Men det är ju såklart inte alla det heller.

      // fd timvikarie på förskola.

      Nej, det är verkligen inte ett normalt språkbruk för en fyraåring! Var det kommer ifrån kan man bara sia om, men från någon/något i hennes närhet låter troligt. Du gör rätt i att ta upp det med personalen,men se till att det är den pedagogiskt ansvarige du pratar med. Det är den som har utbildningen för dessa frågor.

      Inte normalt och inte okej. Ta absolut upp det med personalen 💔

      Tänker nog? Ta upp det genast! Och om personalen inte verkar ta allvarligt på det (man vet aldrig) så prata med rektorn. Det är allvarligt! Den där flickan kan ha ett helvete därhemma. Stoppa inte huvudet i sanden, vad du än gör.

      Min unge har gått runt på förskolan och svurit och sagt fraser som ”jag ska slå ihjäl dig din mallgroda” och ”din jävulsunge” osv. Visade sig komma från vissa Astrid Lindgren filmer som Madicken. 🙈 alltså inte hemifrån… trodde de filmerna var barnsäkra haha.

      Säger Sara så där för att hennes föräldrar säger så åt henne eller vad är det om? Kanske inte ska prata med föräldrarna då, men med pedagogerna så får de lösa det för din dotter i alla fall. Kanske för Sara med men kanske inte.

    Veeeeem är han😅

      Du hittar namnet i fredagens Öppet Spår.

      Det står på Flashback. Längst ned på näst sista sidan i tråden ”Kroppsaktivisten Cassandra Klatzkows förvandling till smal”.

      Är detta hans första gång i fängelse? För att vara Sverige är det en himla lång dom han fått.

    Hemskt med jordbävningen i Marocko. Oj vad jag skulle vara rädd att gatorna sprack upp. Hoppas hunden dom skickar hittat mer människor vid liv. Så tragiskt.

    Följer ingrosso och Wahlgren familjen. Konstigt nog har Åsa inte grattat O och Z, eller har jag missat? Inte heller följer Emilio Zoe på insta. Åsa följer inte heller Zoe. Oliver följer inte Åsa. Känns väldigt olikt den bilden vi har av familjerna. Jaja!

      Åsa grattade på stories med bild på bebisen. Oliver och Åsa följer inte varandra.

      Vad jag kan se så har hon gjort tre röda hjärtan under Emilios inlägg om att han blivit farfar.

      Är hon inte på god fot med Oliver så räcker väl det.

      Detta är helt chockerande men det kan ju vara så att det grattats på riktigt. Det finns en värld utanför insta.

    Dejtingsida.. Vad anses som bäst/mest seriöst? Inte tinder, gillar varken appar eller mest ytligt fokus..

      Ja och 17 års fokus för träff.

        Det är väldigt mycket 17 år med dig och dina kommentarer – vad är grejen med det?

    Han är svinsnygg dock

      Ja men dåså!

      Verkligen inte

      Just ett snyggt svin …

    Är temu samma skit som wish och shein? Skulle ni säga att amazon är bättre än de andra?

      Alla de är exakt samma: folk köper in stora kvantiteter från fabriker i Kina och dessa sidor säljer vidare på sin hemsida sköter paketering och returer.
      Du kan hitta riktiga fynd och vanligt skräp. Beror helt på vad som köptes in från Kina.
      Amazon har även etablerade märken som finns på marknaden, det är skillnaden. Finns skräp på Amazon också.
      På dessa sidor är regeln att kolla kommentarer och kundbetyg. Gärna med bilder.
      Jag handlar från alla dessa sidor och kvaliteten är precis som jag förväntade mig baserat på recensionerna.

      Nä allt det där är skit och kommer så småningom konkurrera ut vanlig internethandel, så har vi tillslut bara sånt kvar.

    Tips på en matt bronzer med rosa ton? Kan även vara ett rouge med rosa-bronzing färg.

      Make up stores rouge Caramel är riktigt fint! Passar både som rouge och bronzer tycker jag.

      Matt Bronzer låter som en p-skådis. Eller?

      Har du besökt butik med Bobbi Brown?

    Har anmält din tråd och hoppas den tas bort 🙏🏽

      ❤️ 🌼

    Någon mer än jag som börjar tappa det på alla influencerpoddar. Vet att de är hjärndöda men ändå har jag lyssnat av någon outgrundlig anledning. Samtliga dvs Alice Stenlöf och Tanbyklara, Det skaver, Måndagsvibee, Högt i tak osv pratar ENDAST om sig själva och sina tankar och känslor och relationer. Helt sjukt. Inte någon reflektion över något aktuellt i samhället alltså inte ens kändisskvaller haha? Alla är narcissister. Tacka vet jag poddar med substans.

      Håller med dig. Jag lyssnar på färre och färre poddar av influenser nu. Lyssnade ett tag på Chilla med Det vet du. Tyckte de kändes vettiga och med helt okej smarta tankar och värderingar. Men nu börjar jag tröttna på dem också 😅

      Har tappat ALL poddlyssning. Jättetråkigt, gillar egentligen poddar

      Håller med. Lyssnade på alltid på våra sanningar med Vivvi och Carin förr. Men det enda som pratar om nu för tiden är hur tokiga och knasiga dom är inget annat. Klarar inte av det.

      Jag lyssnar på fint, fult och pengar och upplever att de pratar på ett annorlunda sätt! Mycket om ekonomi, klass, politik och andra omvärldsfaktorer som inte är typiskt ”influensersaker”.

    Var inne på Stoppa Pressarna – men vad är det för jävla hittepåskvaller om Filip Lamprecht och Johnny Edlind? Att dom skulle ha haft en romans? Inte fan har väl dom haft ihop det?

      Jo.

        va.

    Ni som undrar hur umgänge ser ut med nån som sitter inne får gärna ställa frågor.
    Jag hade ett 6 års förhållande, som startade när jag var 18. 2 1/2 av de åren satt min dåvarande på Kumla, samt 6 månader på hall anstalten. Samt häktad i Helsingborg under 6 mån.

    Han kan omöjligt ha kontaktat henne på Instagram om han satt. Isåfall under permission eller genom en vän. Alternativt att hon kontaktat han brev vägen. Tro mig – såna tjejer finns det gott om.

      Hur ofta får man besöka, samt hur ser besökstiden ut? Får ni vara helt ensamma eller hur funkar det?

        Om man får godkänt att besöka (ingen självklarhet på klass 1 & 2 anstalter) får du komma när det finns ledig tid. Du måste ha någon form av relation till den intagna, innan den hamnat där, besökaren ska helst vara ostraffad (undantag finns men då sker det alltid övervakat på klass 1)

        Jag var på Kumla cirka 2 timmar, varannan vecka. Åkte över 25 mil. Det är väldigt hög säkerhet när man går in, som på en flygplats men ännu värre. I en del fall kan du få klä av dig helt innan. Jag har x antal gånger fått ta av mig BHN för att den piper. Första besöken skedde som i amerikanska filmer, alltså glas emellan och telefon på högtalare. Övervakat, dock med personalen på utsidan. Sedan fick vi vara i samma rum, och ja. De ser ut som ett vanligt rum helt enkelt, kontorsrum. Du kan ansöka om besökslägenhet. Då sover du där 1 – 2 nätter. Men dessa prioriteras för familjer där barn är involverade och inte tonårskärlekar eller halvdana relationer. Är du gift kan de finnas större chans med. Livstidare prioriteras mer. Jag gissar på att Cass kille sitter på en klass 3 eftersom han verkat ha flertal permissioner och besök (?) Eftersom flera tjejer träffat honom. De är en mer öppen säkerhetsklass där säkerheten är mycket lägre. Och man får kaffe te och en kaka om man har tur på besöken haha.

          Man kan ligga i besöksrummen om man nu vill det, antar detta är en stor fråga här. Det är dock över min värdighet så jag har inte gjort. Men barn blir ju till i de besöksrummen titt som tätt.

    Har så svårt för när folk använder ord fel. Såg att både Engla och Tiingelinn skriver att de ”romantiserar sin vardag/kväll/helg”. Antar att de menar att de gör den mer romantisk eller vardagslyxig. Men romantisera betyder ju att man förskönar något och får något att framstå i en annan (bättre) dager. Blir så förvirrande, typ som när folk pratar om krokodiltårar och menar att de är jätteledsna.

    Kan inte Stylebyelin stänga munnen på EN bild.

    När Bianca i sin instastory säger ”man får sån fin klyfta även om de inte är bygel och du får så snygg boobs i den här bh:n”. Ja gäller de även för de bröst som inte är opererade utan hänger hejvilt efter barn? Bara jag som tycker de blir lite missvisande? Obs har ingen åsikt om operation osv utan mer hur reklamen formuleras.

      nej det gäller bara bröst som står rakt ut av sig själv och egentligen inte bheöver någon behå

      Hela livet går ut på att ha såna bröst, en stjärt som aldrig börjar hänga

      ett hals som är slät hela tiden och

      jamen gud så lycklig jag är, jag sitter framför min helkroppsspegel ett bara timmar varje kväll och är så lycklig, när jag har tittat klart då har vi sex 15,7 minuter. Sen gråter jag mig till sömns. Jag måste sätta en spegel i taket. jag saknade mig så i alla dessa 15,7 minuterna. Känse så stor sorg. Så nu har jag satt ner foten, Rolf, sa jag, det blir inget sex utan spegel i taket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.