515 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det någon här som gått ner i arbetstid för att vara föräldraledig på deltid och fått ett jättedåligt schema? Hur löste det sig för er isåfall? Lagen är så luddig och facket hänvisar bara till lagen. Jag vet att man har rättigheter osv men skulle vela höra från någon som har verkliga upplevelser av detta 🥱

      Dåligt schema på vilket sätt? Tänker du går ju ner i tid för att få mer tid med ditt barn, och det kan du ju använda som argument om du tex fått börja senare varje dag istället för att sluta tidigare. Då är det ju ingen mening ur barnets perspektiv.

        Exakt så! Det är precis vad jag fått

          Fråga arbetsgivaren hur hen tycker att det gynnar ditt barn, då det ju är pga barnets rätt du går ner i arbetstid.

            Men det är väl ändå inte arbetsgivarens problem?

              Jo eftersom det är syftet med lagen

              Om man använder sin rätt att gå ner i arbetstid FÖR ATT vara med barn? Jo det är liksom det lagen är till för.

      Jobbar du på förskola? Låter så. Men går du ner i tid och är ledig med det som kallas partiell föräldraledighet så ska ditt schema anpassas efter dina önskemål!

        Ojdå, allt ska de ha…

        Fel. Inte ”ska”.

      Det hände min kollega. Hon argumenterade men fick inte gehör så hon sa upp sig. Du undrade chefen var hon inte förklarat att det var viktigt istället för att bara sluta..!

        Varför*

      hade tjafs & drog in facket. dom sa att det ska va obekvämt för arbetet och kollegor. och du ska kunna ha stort inflytande på ditt schema. dina önskemål ska tillgodoses långt.
      sen kan man gå halva vägen för att det inte ska skära sig men det ska även passa dej och familjen då det är det föräldraförsäkring är till för 👍

        Varför ska det va obekvämt för kollegorna?? Låter sjukt.

          Man får väl anta att hen menar att det inte ska vara obekvämt.

          för att en kollega jobbar mindre. då får det bli lite obekvämt för dom andra och chefen o chefen ansvarar att se till att arbetet fungerar. så försvarade facket mig. och jag fick rätt 👏

            Sjukt fack, ska de inte stå på alla arbetarnas sida?? De borde väl snarare säga att arbetsgivaren ska läsa det så det INTE blir obekvämt? Annars lär man ju bli rätt oomtyckt…

      Rent juridiskt är det ju arbetsgivaren som förlägger arbetstiden, dvs bestämmer när man ska arbeta. Du har alltså rätt att gå ner i tid men inte att själv bestämma när du ska vara ledig. Har man ett arbete som kan utföras när på dagen som helst brukar det inte vara något större problem att själv styra timmarna men det är inget man kan räkna med. Ibland kan verksamheten kräva att man är där vid vissa tillfällen och då har arbetsgivaren rätt att säga nej till önskemålen.

      Det är det tråkiga och formella svaret. En bra arbetsgivare försöker ju lösa det så smidigt som möjligt förstås.

      Din chef ska kunna påvisa att hela verksamheten faller på att du inte har dessa arbetstider. Då kan de tyvärr få igenom de, men det låter ju helt extremt. Så de ska tillgodose dina önskemål i stor utsträckning. //Facklig

      Jag förstår dig. Men går ju ner i tid av en anledning.
      Men samtidigt så kan du inte få ett lyxschema o kollegorna skitschema. Det är ett givande o tagande
      Jag fick till mig att när jag gick ner i timmar (till 50%) att jag inte kunde förvänta mig att tex bara jobba fm.

      Hoppas det löser sig 🌸

        Så tänker jag också. Om man har ett jobb som innebär öppning och stängning tex så borde man rimligtvis under en vecka måsta fördela så man har något av båda för att inte sätta kollegor i skiten. Men att som i detta fall bara börja senare och sluta i vanlig tid, som jag förstår det, gör ju varken till eller från för barnets skull. Och det är ju för barnets skull man går ner i tid.

    Är du redo för julen?

      Drygt 2 månader till december..har inte ens tänkt på julen😂

        Satt och kollade på julgardiner innan idag på väg till jobbet…

          Jag har inte tagit ner mina julgardiner från förra julen…nog för att det är skillnad på grönt och rött, men har mörkgröna sammetsgardiner i vanliga fall och mörkröda på jul så det är liksom alltid mörka gardiner. Sen behövde jag hjälp att ta ner dem pga att de sitter i takskena och jag har för högt i tak för att lösa det själv (fegis) och sen blev det liksom inte av men eftersom det alltid är mörka gardiner i fönstret så märks det knappt att det är rött och inte grönt😇

      Inte än, inte än. Brukar vara tidigt ute med julklappar men i år orkar jag inte 😩

      Utveckla gärna vad du menar med redo

        Vattenmelon
        Att man har upplägget klart med vilka presenter man ska kolla på. Vart man ska fira och med vilka. Hur man ska dekorera.

          Nej, långt ifrån. Önskar att min och makens familjer hade haft lite tradition kring det där men noll och inget så vi försöker skapa egna traditioner. I år finns dock chansen att vi ligger på förlossningen då jag är gravid och ska föda i närheten av nyår.

          Oj herregud. Inte ens oktober ju.

            Dagarna och veckorna springer i väg.

              Inte så pass att man behöver hålla på med det där. Mkt som händer innan för mig.

          Hur jag ska dekorera är klart. Jag har en låda i källaren full med fula tomtar. De ska sättas upp i hela lägenheten, som brukligt är.

            Du har tomtar på loftet? 😉

              Loftet är uppåt. Källare är neråt.

              Ett loft är väl snarare en vind än en källare 🎅🏻

          Det sistnämnda bekommer mig aldrig så där är jag väl alltid redo. Men i övrigt, nej vi har inte bestämt med vilka vi firar eller vart än. Och inte heller något klart alls vad gäller julklappar. Har börjat skriva (ska börja skriva) barnens önskelistor.

      Haha nej varför skulle man va det nu? Långt kvar.

      Är det tomten som frågar? 😉🎅

        En av hans nissar vill vara föräldraledig.🤣😅

          Va?

            Jag försökte skämta till det.

              Lite ologiskt?

                Anonym 20:20
                Man läser ofta på olika forum om hur folk blir irriterade när deras kollegor alltid lägger in ledighet vid jul och midsommar.
                Har man sparade dagar så har man rätt att ta ut dem.

                Många har satt det i system och blir lediga varje år medan de utan barn alltid måste jobba under högtiderna.
                Och det är fult gjort om man har satt det i system medvetet.

                  Kan förstå vad du menar men samtidigt så måste ju förskolor kunna stänga ner över jul, så barnen får julledigt såklart men även så att personalen inte behöver jobba på jul? (Även om båda föräldrarna inte måste vara lediga, men minst 1).

                  Jag jobbar på kontor som har stängt vid jul mm så jag har aldrig kommit i kontakt med problemet personligen, men tycker ändå det är svårt att komma runt.

                  Då får väl dom barnlösa också sätta det i system, svårare än så är det ju inte.

                    Hur ska barnlösa sätta det i system? Arbetsgivare kan inte neka föräldraledighet (om man söker i tid osv), men de kan neka semester.

                    Det går inte eftersom arbetsgivarna måste bevilja föräldraledighet och då tvingas de utan barn eller med äldre barn att jobba alla storhelger om de med föräldraledighet satt i system att alltid begära föräldraledigt då.

                    Barnfria.

                      Anställda som inte har barn, kanske?

                      Varken eller av ändelserna -fria och -lösa är neutrala, så som som jag läser dem i alla fall. Den första implicerar att barn är en börda medan den andra implicerar att barn är något man saknar, och även om barn förvisso är ett ansvar och således kan betraktas som en börda i den bemärkelsen, så kan man ju tycka att implikationer om att de som har barn är motsatsen till ”fria” klingar tämligen negativt.

                      Som att hänvisa till ogifta heterosexuella män som frufria, då man har visst ansvar över den man är gift med också, underhållningsplikt osv. Det hade nog inte varit så populärt. 😏

                      Barn ÄR en börda om man inte vill ha dem! 😄

                      Vi är väldigt många som vill att det kallas barnfria, det är ganska vedertaget nu. Du kan kalla det utan barn om du vill, lika definierande enligt mig men men.

                  Det hade ju ingenting med detta att göra? Om vi är redo för julen?

                  Förlåt, men vad hade du själv gjort? Ja, många föräldrar prioritetar sina barn över sina kollegor – är det en chock?

                    Jo men det är systemet som är sjukt.

          Han har så många nissar så det går säkert bra.

            Anonym 20:12
            Vi får hoppas att de slipper sjukskrivningarna.

      Mentalt eller vad?

        Ja och om man har spikade planer på vart man ska fira och så vidare.

          Firar inte ni andra med samma personer på samma plats varje år? Så har vi alltid gjort.

            Finns nog många som t.ex inte har någon att fira med eller som av andra anledningar inte firar på samma sätt varje år

            Det här antagandet. 🥹

            Jag och min partner aspirerar på att fira med hans föräldrar ena året och med mina nästa, mina föräldrar bor i Sverige, hans bor i Sydeuropa. Därtill har vi syskon, min syster bor i en annan del av Sverige, och hans syskon likaså. Föräldrarna är pensionärer men det ser lite olika ut hur våra och syskonens ledigheter ser ut från år till år, så det är inte helt självklart hur julledigheten ska sättas ihop och var alla ska vara. Syskonens partners har föräldrar på andra orter än där våra föräldrar bor, och därtill är våra syskon skilda från sina tidigare partners som de har barn med, så våra föräldrars nu vuxna barnbarn delar upp jularna mellan sin mammas, pappas, och sin partners mamma och sin partners pappa, då dessa ju är skilda, och alla bor i olika delar av landet.

            Det här är ju långt ifrån de trassligaste förutsättningarna, men ville bara ge ett exempel på hur tjorvigt det kan bli även om ingen av parternas föräldrapar ens är skilda. Det kan minst sagt vara lite knepigt att planera allt med långa resor, korta ledigheter och utspridda familjer.

            Äldst folk som blir förvånade över att man kan göra saker på andra sätt än deras 😂

      JA!!!! Herreud, SÅ redo! Vi ska elope och gifta oss i december. Can’t wait!

        är det elope om du redan är medveten om det stundande bröllopet 3 mån före?

          Måste inte brudparet planera giftemål innan, tänker på hinderprövning, vittnen och sånt?

          /Ogift och okunnig

          Ja, varför skulle det inte kunna vara det? Som skrivet redan är det en del praktiskt som måste fixas innan + ingen familj/vänner vet om det eller ska vara med. Det är rätt svårt att bara sticka iväg en dag utan att planera 🙂

        NICE!!!!!!🤩

        Elope?

          Anonym 20:46
          Man rymmer i väg och gifter sig i hemlighet.

          Rymma iväg

      Firar inte jul.

      Det känns ärligt talat som man precis packade undan julpyntet och desperat försökte få plats med allt i förrådet.
      Försöker förlika mig om att det snart är oktober.

      Men jag ska erkänna att jag lyssnade på lite julmusik under helgen, råkade hamna på gosskörslistor när jag klickade runt på Spotify så det blev klassiker som ”Gläns över sjö och strand” och ”Stjärngossarna visa”.

      Såatteh redo mentalt? Njae. Planmässigt är jag dock redo, tror jag väljer att fira själv i år så inget stress kring mat/julklappar o.s.v. Jag, julpynt och en massa ljus, dä blir fint dä.

        Vilolet
        Ja det har gått fort, känns som om det var midsommarafton för ett par veckor sedan. Vi är snart inne i oktober och Halloween.

          Exactemente.
          Din tråd fick mig att längta mycket efter Lucia, en favorithögtid! Tycker det dygnet är så fridfullt och vackert.

      Nej men jag tänkte idag på att vi ska äta pepparkakor + mögelost framför luciamorgon. Samt att jag börjat fundera på vilken adventbok vi ska läsa – kanske har någon ett tips till en 5 åring? Vill ha lite mys, inte bara massa realism om skolan och skilda föräldrar osv.

      Jag har också googlat vad det ska bli för julkalender på teve.

        S
        December var magisk i låg och mellanstadiet. Varje morgon tände vi ett ljus i vår ljuslykta som stod på bänken. Ljuset var av och fröken läste ett kapitel ur en bok och hade tända ljus på bänken medan vi ritade.

        Gud vad mysigt! Jag har inget tips på bok. Men jag kommer fortfarande ihåg adventstider i skolan när läraren läste och man tände ljus 😍 är 34 år och minns det skarpt!

        Kanske jul i stora skogen, En bästa vän till jul eller Tomtarnas tävling? 😊

          Tack, noterar dessa tips!

        Tomtemaskinen av Sven Nordqvist, den spännande historien om hur Pettson ömmar för katten Findus, och vill att tomten ska komma också till honom på julafton.

          Älskar älskar älskar den. Helt fantastisk mystik i Tomtemaskinen. Läst den 2-3 gånger redan med min dotter men lär absolut läsa den igen i år!

          Mamma läste den för oss som barn också, vilket säkert adderar till min egen upplevelse 🙂

        Julegrisen av JK Rowling är fantastiskt mysig!!
        Läsålder är 6-9 år, tror den passar perfekt som adventsbok för din femåring även om det inte är 24 kapitel i den (vilket jag fattar är grejen, men gör din egen uppdelning? 😅)

            Åh tack för tipset!

            Nja precis det är inte så noga, vi har läst Tomtemaskinen tidigare år som har 18 kapitel.

      Klickat hem lite julklappar idag, längtar!

        Det är skönt att få det gjort innan december.
        Jag brukar i köpa då och då från mitten av Juli. Det blir inte så överväldigande och stressigt i december om man redan har allt.

      Vad innebär det att vara redo för julen? Jag är lika redo för julen som för torsdag.

        Man har en plan om vilka presenter man skaskafda. Pynt, gran och vart och hur man ska fira.

          Men vaddå använder folk olika pynt olika år? Hur planerar jag min gran?

          Köper inga julklappar i vår familj (skönt). Samma pynt som förra året, samma firare.

            Samma här. Skönt att slippa börja stressa redan i september 😊

      Längtat som tusan till denna jul. Ska få barn i december så ser fram emot att boa och ha adventspynt, mysa och vänta tillsammans med min sambo. På julafton har vi fått vårt första barn om allting går bra 😍

        Det var den julefriden! 😄

          hahah krossa inte illusionen nu xD

      ja redan börjat handla julklappar 🤣

      Nej verkligen inte!
      Går fortfarande i shorts och T-shirt och en temperatur på ca 20 grader.

        Ja men precis! Är knappt redo för höst liksom! 😄

      Önskar att jag hade koll på mitt schema och visste om jag ska jobba jul än, för då kan vi planera vart vi ska fira och hur. Men så fort jag får det så!
      Jag vet i alla fall vad jag ska köpa till mannen i julklapp och det känns bra 😊

    När jag ser någon springa till bussen måste jag stanna av nyfikenhet och kolla om dom hinner. Fler som gör så? 😀

      Tycker så synd om dem när bussen åker 🥲

      Haha nej, men tycker det är roligt att du gör det 😄

      Jag brukar om jag kan på något sätt göra så att bussen tar lite längre tid på sig. Tex fippla lite extra med betalningen om jag också ska åka bussen, eller tex gå långsamt långsamt över vägen ( tex om busshållplatsen ligger efter övergångsstället(
      så människan hinner fram till bussen
      Det händer inte så ofta dock 😅😅

        Jävligt tråkigt när de har en tidtabell att följa.

        Gulligt! Förra vintern när jag sprang till bussen fick chaffören syn på mig och stannade bussen igen. Det var svinkallt verkligen och jag ville så gärna hem, så himla snällt av honom, forfarande tacksam uppenbarligen.

        Jag är kluven. Om bussen redan är sen hoppas jag att bussen kör iväg snabbast möjligt, rädda sig den som räddas kan osv.

      Haha det gör jag med. Ibland går jag långsammare för att se om de verkligen hinner med😊

      ja jag gör det hahaha

    Finns det någon lufttrycksvibrator som är lika bra som Satisfyer pro men som inte låter lika mycket? ☺️

      Bara jag som tycker att den inte gör jobbet? Eller snarare att jag gör jobbet bättre själv.

        🙋‍♀️

        Av alla leksaker jag har provat hör den till de sämre.

          Vilka är de bästa då?

            Min personliga favorit är auto rabbit som nu också äntligen kommit i en uppladdningsbar variant. Ska jag använda något under penetration så funkar egentligen vilken liten klitorisvibrator som helst för mig.

          Tack! Har du någon bättre att rekommendera?

            Beror väl förvisso på vad man är ute efter. Vill man ha något att använda under penetration, ensam, gillar man vibrationer, osv. För mig var inte de där luftstötarna min grej, jag gillar vibrationer bättre helt enkelt.

        Håller med🥲 Tycker iofs den gör sitt jobb med att få en att komma men det händer alldeles för snabbt? Går liksom inte att dra ut på det och det är skittråkigt hahaha

        Behöver lite input. Vi ska sälja vårt nuvarande boende och letar just nu hus. Problemet är att min man så gärna vill bo längre bort från barnens skola och vänner, ute på landet, medan jag vill bosätta mig i ett villaområde hyfsat nära barnens skola och kompisar. Ska även börja nytt jobb där restiden är 1 h enkel resa och jag är inte jättesugen på att flytta längre bort och lägga ytterligare tid på pendlingen när barnen även har fritidsaktiviteter där vi bor nu och det kommer bli ett evigt körande. Hur ska man tänka? Vill inte skjuta ner min mans önskningar helt men tycker verkligen inte det funkar just nu med barn på 3, 7 och 10 år när vänner börjar bli så viktigt. Husletande som skulle bli kul blir mer magont för att vi inte kommer överens 🙁 Vi bor i en stor stad just nu så att bo på landet blir så långt bort..

          Oj den här trådstarten kom helt fel!

      Nu har jag inte testat den själv men min kompisar säger att womanizer ska vara tystare

    Veckans låt? Vill ha musikinspo ✨

      Åh vad heter den hört så mycket på radio.

        Då gissar jag på😄
        Vampire-Olivia Rodrigo

      Kan inte gå – Bolaget😅

      Forgive me friend – Smith & Tell, Swedish Jam Factory
      Shake that – Gang Speed, Treetalk
      Dum – Bolaget

      Zara Larssons nya låt med David Guetta tycker jag är jättebra, om du gillar generisk pop (det älskar jag hehe)

      Someone you loved. Helt kär i den!! ❤

      Farväl – Bolaget
      Natten blir till dag – Victor Leksell

      Åh, den klassiska låtfrågan!
      Jag låter min repeat-lista på Spotify tipsa dig;

      exploding – mehro
      Now I don’t need your love – LUCKY LOVE
      Padam Padam – Kylie Minogue
      King – Florene + The Machine
      The night we met – Lord Huron
      Zeig dich – Rammstein

      Nä men sex låtar får väl räcka va.

      Edamame – bbno$ featuring Rich Brian. Flera gånger om dagen.

        Det är så lustigt när man lyssnat på en låt under några år och plötsligt är den ÖVERALLT!

          Cling clang

          Haha

      Om man vill lyssna på en lugn soft låt: Love Me Again Med sång av V från BTS.

      Assault & batteries – Ice Nine Kills
      Respite on the spitalfields – Ghost
      Witch image – Ghost
      Euclid – Sleep Token
      Sun//Eater – Lorna Shore

      Lady Writer med Dire Straits. Är inne i en DS-period nu så allt med dem går på repeat 🔂

        Dire straits är så bra.
        Tyvärr har en av bandmedlemmarna dött. 😢 r i p.

      Wish you the best ❤️

      Ska på gavin degraw på grönan imorgon och drabbades hårt av nostalgin när jag drog fram några av hans gamla dängor på Spotify:

      I don’t wanna be
      Chariot
      In love with a girl
      Follow through

      We Disappear-JEMMA
      Yuve Yuve Yu-The Hu
      A Ray of Elegance-Will Van De Crommert
      Haegeum-Agust D

      Alltid Alphaville med Forever Young

      Home Free med Everybody Walkin’ This Land, eller Elvira.

      Judas Priest-Diamonds and Rust

        Åh BÄSTA ❤️❤️❤️! Det här kändes SÅ unicorn för att vara detta kommentarsfält.

        Och bästa bil-låten är Race with the devil 👌🏼

      Min son är helt inne på sommartider hejhej just nu 😂
      Annars inte stor nog med Timbuktu 😍

      Yaeger – water pistol (förstår inte att den inte har blivit viral än!)
      Griff – Vertigo
      Kite – Jonny boy
      Simply red – sunrise
      Fred again.. skrillex & four tet – baby again..
      Leon – lift you up
      Robyn – blow my mind
      Yebba – evergreen och october sky
      Ninetoes – volar la pluma
      Naika – for Gerard

      Ted Gärdestad – sol vind och vatten

    Förlorade vår älskade katt i lördags. Jag är förkrossad och hemmet är så tomt😭.

      Åh förstår dig! En av mina fick somna in i fredags. Måste vara ännu mer tomt när det bara fanns en. Ta en dag i taget och var snäll mot dig själv ❤️

        Åh nej, beklagar 😞.

        Tack för din omtanke 💖

          Tack detsamma ❤️

        Du kan få min katt

      Beklagar sorgen.🌺

      ❤️❤️

      ❤️❤️❤️ så otroligt ledsamt!

      Beklagar 💗
      Den känslan är hemsk, att komma tillbaka till ett tomt hem och alla saker som påminner … glömmer aldrig när min första katt gick bort, den tomma kattväskan på vägen hem 😔

        Du kan också få min katt att fylla din tomma kattbilds med

      Jag beklagar💔 Den tunga, mörka biten att vara en djurägare. Så ofantligt svårt att acceptera. Gråt när du behöver och andas när du kan.
      Ta hand om dig!

      Beklagar sorgen ❤️❤️❤️

      Du kan få min katt

    Jag började plugga nu i höst och blev tjänstledig från mitt heltidsjobb men är timanställd. Jag vet inte hur det fungerar, men kommer jag få t.ex komptimmar etc utbetalt nu eller först när (om) jag säger upp mig?
    Förlåt för dum fråga, men jag vet inte🙈

      Det brukar betalas ut när man säger upp sig ”på riktigt”

        Okej! Jag anade nästan det, men tänkte om det var annat när min vanliga anställning blivit en timanställning istället🙂

    Vill tacka alla som gav mig fina svar och pepp förra veckan när jag skrev att det kändes som att mitt humör hade fastnat i ett hål. Jag har tänkt på era svar och fått lite mer driv och bättre humör den här veckan.

      Härligt att höra, glad för din skull!

    Vad hände med dig tjejen som misstänkte att din kille var otrogen på ett bröllop och dom tog en öl tillsammans sen?

      Var med om något väldigt likt, fast det var på en jobbresa. Blev dumpad dagen efter den där ölen och nu är de tillsammans.

        Aj

    Med risk för humble brag men har gjort en hälsoanalys och fick veta att jag ligger lågt i både fett- och muskelprocent. Behöver gå upp i båda. Har börjat ett program med styrketräning. Men vad ska jag äta?! Äter ganska mycket redan nu. Ska jag trycka i mig fet mat bara för sakens skull? Låter ju inte heller vidare hälsosamt.

      Åh Gud vilken dröm! Jag hade ätit mkt grädde och ost!

        Det gör jag redan 😂😍 gräddiga pastarätter <333

      Är det humble brag att ha lite muskler?

        Absolut inte, men lite cute.

        Haha man vet ju aldrig vad folk här blir sura över. Har absolut ingen drömkropp utan är ganska tanig

          Men du skrev ju humble brag, så du själv måste ju tycka/tro att det är bra?

      Hälsosamma fetter? Avokado, olivolja, nötsmör, frön, lax etc.
      Förmodligen får du i dig färre kalorier än du tror. Vet inte om du är underviktig? Men läste nyligen ny forskning om att underviktiga som uppger att de äter mkt och kan äta vad son helst vid en studie fick i sig färre kalorier än de trodde.
      Så kanske prova att logga dina kalorier ett par veckor? Kanske ser du enkelt var du kan lägga till lite. Kanske räcker med att äta 2-300 kalorier mer om dagen.

      Ägg

        Och smör. Riktigt fett

      Ät kött med naturligt insprängt fett, alt smör, talg eller ister.

    Kom och tänka på en annorlunda sak häromdagen.
    Kanske är ett osannolikt scenario dock
    Om man har skrivit en väldigt personlig dagbok med typ självmordstankar.
    Man tar med den boken på en resa utomlands, sen tillbaka i Sverige så går tullen igenom allt. De hittar dagboken och öppnar den och ser att man har skrivit om självmordstankar. Vad händer då? Kan tullen göra något då eller går man bara vidare?

      tvivlar på att tullen läser alla böcker som går igenom?

      varför skulle de läsa dagboken?

      Vad skulle de göra då tänker du? Oerhört osannolikt att de ens skulle läsa en dagbok dock.

      Bra fråga.

        Fast nej

          Varför nej?
          De kan behöva öppna boken och bläddra igen för att se att det inte finns något gömt mellan bladen.

            Det är ingen bra fråga för självmordstankar i en dagbok är inget som tullen bryr sig om överhuvudtaget.

            Det innebär ju inte att de kommer att läsa igenom den.

            Bläddra är väl inte att läsa?

        På vilket vis är det en bra fråga???

      Dom kommer läsa den och sen kommer världens bästa psykolog och får dig att bli världens lyckligaste.
      Ett osannolikt senario dock.

        Lewis
        De kan nog öppna boken för att se om det finns något mellan sidorna. Jag tror inte att läser på djupet då det skulle stoppa upp kön.

          Ta av foliehatten och kom in i matchen

            Lewis
            På vilket sätt ska jag ta av mig hatten?
            Skrev att de kan bläddra igenom för att se att det inte finns något gömt mellan sidorna.

              Men personen driver med dig…

                Flundra har väl aldrig varit den skarpaste…..

          Stoppa upp kön?

        Tänk om dom ringer dr Phil!!

          Problem solved 🙏🏼🙏🏼

      Tulltjänstemän är ganska lakoniska av sig. Har svårt att tro att många hade höjt på ögonbrynen om du så hade ett ex. av mein kampf med dig. Rekommenderar dig att söka hjälp för dina självmordstankar.

      Händer inte ens något om du hamnar på psykakuten efter självmordsförsök, så att de skulle bry sig om några anteckningar finns liksom inte på kartan.

        Stämmer inte. Hade en granne som försökte ta sitt liv. Var kvar många veckor på psyk och har nu kontaktperson och medecin.

          Då hade grannen extremt tur för det är sällsynt!

            Precis, de brukar skicka hem en med kommentaren att de är fullt 😅 Sen får man ett samtal med öpoenpsykiatrin inom 10 dagar med en sjuksköterska. Sen ställd på väntelista på 6+ månader till psykolog. Att ens få en ordentlig läkartid brukar ta någon månad.

            Helt sant att psykiatrin är överbelastad.

            Men hur hemskt man än mår så finns det ju ingen direkt poäng med att bli inlåst i en sliten landstingskorridor med massa skötare om man inte faktiskt fysiskt måste hindras att ta sitt liv eller behöver ta mediciner men vägrar.

            Sen kan jag ju hålla med om att köerna måste bli kortare. Men just känslan av att de inte ”gör något” på psykakuten tror jag är svår att helt komma runt.

      Men snälla rara du – jag garanterar att tullen har annat att göra.

      Jag tror de faller i omedelbar gråt. Någon till och med gråtrunkar. Några blir besvärade. Blåljus är på plats inom en timme och dörrarna på psyket för gruppen stängs. Ingen kommer ut får sängplats i samma stora rum med gröna väggar, gröna gardiner och en möbelgrupp i melongrönt med röda kuddar typ pimiento.
      Alla kommer sen att landa ett bloggkonto med tio miljoner följare bara så där och de kommer att undra, var tog hon med dagboken vägen i det hela?

      Tullen kommer inte läsa din dagbok. Även om de skulle behöva bläddra igenom den för att leta efter droger (om en hund tex markerat din väska), så gör de det snabbt och utan att titta. Och även om de skulle få syn på något ord så har de liksom ingen sorts ”anmälningsplikt” eller hur man ska säga.

    ❤️❤️

    Hjälp att hitta runt i Stockholm !
    Hej! Jag ska till Årsta och undrar hur jag tar mig dit? Ska jag ladda ned en app för att kunna åka med pendeltåget? Är det lätt att hitta vart man ska hoppa på?

      Var åker du från?

        Jag åker tåg från Gbg till Stockholm. Tar in på ett hotell nära centralstationen. Så från centralstationen till Årsta.

          Då skulle jag skippa pendeln. Ta tunnelbanan till Gullmarsplan och byt till tvärbanan alt. buss. Vilken station du ska gå av på beror på vart i Årsta du ska.

            Varför undvika pendeln? Det är väl det absolut snabbaste och lättaste sättet att ta sig från centralen till Årsta? Typ 2 stationer? Speciellt för nån som inte hittar här, bara sätta sig på pendeln och inte behöva åka både buss och tunnelbana med byten 😅

              Instämmer! Bor på Odenplan och pendeln till Årsta är ju ursmidig 😅

          Ska du på jobbintervju?

      Ladda ned appen res i Sthlm. Plätt lätt, skriv in vart du ska åka ifrån och vart du ska, så får du upp föreslagna resvägar. Vet du inte hållplats så kan du skriva in specifika adresser

        Eller SLs egen app, den är mer exakt med störningar osv.

          Man kan även köpa biljett i den.

            Varför orka köpa biljett i appen när man numer bara kan blippa sitt vanliga bankomatkort?

              Om man vill hålla koll på när tiden går ut?

                Det är ju 75 min, inte så himla svårt att räkna själv väl?

              Är ju inte direkt jobbigt? 😄 Sen kanske hem vill åka flera resor, då finns det bättre alternativ.

      Var åker du ifrån, Stockholm city/t-centralen? Det beror på vart i Årsta du ska, vissa delar nås med buss och vissa med tvärbana (eller gå en bit från pendeltåget). Det enklaste är att ladda ner SL’s app så kan du skriva start och slutdestination så visar den hur du ska åka. Du kan även köpa biljett i appen.

        Disney : tell me lies, the patient, the bear, the dropout

          Oj detta skulle till inlägget nedanför

      Du kan också se vilken väg du ska ta komlektivt direkt i Google Maps. Skriv bara in adressen så ser du vad den föreslår. Du har tre alternativ, pendeln till Årsta, gröna till Gullmarsplan och så tvärbana mot Solna eller röda till Liljeholmen och tvärbana mot Sickla. Ingen tar lång tid eller är krånglig.

    Ska byta antidepressiv medicin och mår ännu mer piss nu när jag trappar ut den gamla 🫠 har gjort det flera ggr förut men nu är utsättningssymptomen värre än någonsin 🙃 hoppas bara att jag orkar ta mig igenom de här tre veckorna och sen wash-out-tiden och insättning av den nya medicinen igen…

      Det är vanligt att läkare skriver ut något tillfälligt i övergångsperioden. Det bör din läkare kunna göra genom ett telefonsamtal så vida det inte finns något som talar för det. Gå inte och lid i onödan är mitt råd.

      Du kan få lugnande eller ångestdämpande under tiden. Du kan även sätta in den nya medicinen innan du sätter in den gamla för att slippa så mycket in och utsättningssymtom. Vilken medicin sätter du ut?

      VC är inte alltid jätte vassa på antidepressiva eftersom de handlägger enklare fall. Men alternativen ovan kan du upplysa den om. Ofta läser de bara innantill från fass.

        Jag har ångestdämpande (lergigan) men de finns inte att få tag på någonstans just nu 🙃 är restnoterat på alla apotek och pga mina ”mörka” tankar är läkare inte så sugna på att skriva ut benzo tex.
        Det är en psykiater/överläkaren på psykiatrin som är ansvarig så litar ändå på den läkaren 👍👍 jämfört med om det hade varit vc

        Sätter ut sertralin och måste vara utan medicin innan jag sätter in den nya (wash-out). Har gjort samma byte en gång förut, men då var jag inlagd så var lite annorlunda mot att vara hemma med familj/barn liksom 😔

          Bra att du har en vettig läkare. Det går utmärkt att sätta in den nya samtidigt som sertralin. Har satt in venlafaxin samtidigt som jag ätit sertralin. Sen finns det ju massor av alternativ till lergigan. Fråga läkaren om theralen. Det är dessutom effektivare och ger snabbare effekt.

          Förresten är det psykiatrin han du få lugnande som du eller en anhörig hämtar ut några tabletter i taget via receptionen.

          Finns Lergigan mite 5 mg att tillgå. Vi skriver ut det till våra patienter nu när både Lergigan och Prometazin är restnoterade. Be att få det utskrivet tills 25 mg finns i lager igen 👍🏼

      Jag hade sånt tur (eller vad man ska säga) att jag låg inne på psyket och dom bytte medicin på mig där. Det tog 3 dagar att gå från citalopram till duloxetin.
      Men det borde ju gå att byta på samma sätt utan att vara inlagd? Kanske gå varje dag till öppenvård eller nåt?
      Att ta trappa ur en medicin, med allt helvete det innebär, för att sen börja med en annan och få biverkningar känns ju inte helt genomtänkt med tanke på hur ens psyke mår när man äter sån där medicin..

        Jag har också varit inlag tidigare när jag gjort bytet, men jag vill inte det. Är bara så hemska veckor att genomlida, men allt känns så hopplöst i mitt liv att jag ändå inte bryr mig i slutändan. Har i alla fall kommit överens om att jag ska ge det en chans med mer ”potent” medicin

          Vet hur jobbigt det är. Försök vara snäll mot dig själv under de här veckorna, det kommer bättre tider. När jag väl bytte så kände jag enorm skillnad på bara tre dagar. Är så glad att jag vågade gå igenom bytet för det gjorde en sån skillnad i mitt mående. Ta hand om dig 🩷

    Serietips behövs här! Netflix eller Disney plus.

      Disney : tell me lies, the patient, the bear, the dropout

      Arrested development

        Det är den i särklass sämsta serien. Allt är så low effort. Nämn en sämre serie någon.

          Whaaaaaaaaat. Du är knäpp. Du måste ha missat allt. Det är världens bästa serie.

          Alltså low key-humorn i den är oöverträffad! Bästa komedin ever.

          Den är den roligaste serien någonsin punkt

          Humorn i serien kanske flög över dig. Den är helt genialisk ju.

          Nyfiken på vilka serier du själv tycker är bra, kanske tipsa om någon själv i stället?😊

          Tror inte du uppfattar subtil humor…

      Du får ge några exempel på vad du gillar för genrer, vad du har sett tidigare och tyckt om😄 finns ju så mycket att välja mellan 🙈

      This is us

        Ja!!!

        Ja den är helt otroligt bra!! 😍

      Om du vill ha något mysigt/barnsligt/halvt hjärndött:
      Only murders in the bulding – Disney+
      One Piece – Netflix

      Kostymdrama:
      Bridgerton – Netflix
      Downton Abbey – Netflix

      Reality:
      Love is blind – Netflix
      The Circle – Netflix

      Sci-fi actionthriller:
      Alice in Borderland – Netflix

      Actionthriller:
      24 – Disney +

        Violet
        One piece kan nig bli en riktig långkörare!
        Animen ( det är en tecknad serie ftån japan från början) ligger på över 1000 delar och är inte klar än!

          Ja, den kan nog det!
          Den här live action-versionen har fått grymt bra kritik, förhoppningsvis får den leva ett tag till om tittarsiffrorna är bra nog.

          Jag läste de första 25 volymerna av mangan när jag var yngre. Animeserien såg jag bara några avsnitt av,men jag tycker att det är kul att den världen fortfarande är igång 😀

      Band of brothers

      Netflix: Virgin River, Who is Erin Carter?, Black Mirror.

      Älskade barn (Liebe kind), så hemskt men så galet spännande. Var på väg att sjukskriva mig för att kunna sträckkolla en hel dag 😄

      Disney plus: Mr Inbetween

      Fy satan bästa serien jag har sett och jag har sett typ allt?

      Derry Girls på Netflix

        Massa ja på den, bra rakt igenom!
        Och avslutad, på gott och ont.

      Dead to me!

      The Watcher på Netflix.

        The watcher suger. Hela serien är en väntan på att få veta vem the watcher är och så får man inte ens reda på det i slutet. Rekommenderar ingen att slösa tid på den meningslösa serien.

          Det kanske man får veta i nästa säsong eller om 10, lite som i pretty little liars.

          Jg gillade the watcher i alla fall

      Netflix, Virgin River.

    Vad är mäns favoritord? Jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag….

      Är väl alla människors favoritord

        Nä, Ajje det är det inte.

      Är de kvinnliga influenserna män?

        Deras favoritord måste väl ändå vara ”maaaaagiskt”.

      Haha vilken dåre.

      Alltså nä det tycker jag verkligen inte 😯.

      romarriket, tydligen

      Åhh… Jag är så fascinerad av människor som pratar alldeles för mkt och inte låter andra få en syl i vädret. Som tycker att det är normalt att ha 95 % av talutrymmet i en konversation med en annan person. Jag blir så nyfiken när den här typen av människor lever i en relation. Hur ser förhållandet ut egentligen? Hur står partnern ut?

        Vi män nöjer oss med 5%

          Haha, min man brukar få be mig att sluta ibland när han kommer hem från jobbet och jag pratar öronen av honom 😆😅.

          Iofs är det såklart inte alltid så. Jag har ovanan att vara långdragen och prata om ”onödiga” men annars varierar det och vi båda pratar rätt mycket.

            Om ”onödiga” saker…. *

            Oj… Inte så sympatiskt. Att man int exil lyssna på sin partner och bestämmer hon vad som är onödigt?? Skrattemojis passade inte där kan jag tycka…

              Nu missförstår du, han lyssnar men sen när jag pratat ganska länge och han är trött så säger han till och jag respekterar det.

              Jag är som sagt långdragen och gillar att prata mycket. Men måste ju självklart respektera min man och inte ta upp all hans tid och energi med att pladdra på.

              Lite som en kul kommentar till det Lewis sa om att män bara tar 5% av allt pratande 🤣.

          Aha… Jag hade annars gissat på att männen förbjudit sina fruar att prata ihjäl dem hemmavid och att fruarna därför har ett uppdämt behov av att prata ihjäl någon annan, typ mig, på jobbet…

    Jag har börjat fundera på att flytta till en stad så jag är närmare familjen. Men det finns nästintill inga jobb i den branschen jag helst vill jobba med (restaurang/hotell). Jag har sökt några jobb men inte fått de jobben. Kan man maila olika ställen med sitt cv och fråga om de söker personal? Är det någon som har erfarenhet av att sånt fungerar? Ni som får spontansökningar till erat jobb? Hur tas de emot?

      finns det nästintill inga jobb i hotell- & restaurangbranschen? that’s a first.. måste vara en liten stad?

      Självklart ska du göra det! Du har ingenting att förlora på det men allt att vinna.

      Inte i samma bransch men jag har med framgång mejlat runt när jag skulle flytta till ny stad. Vet inte om folk orkar läsa hela CV:n när de ej måste utan jag har försökt klämma in det huvudsakliga (dvs att man har relevant erfarenhet plus söker jobb i staden) i ett par korta meningar i ett mejl till chefen.

      Men ringa är säkert ännu bättre?

      Har fått alla jobb jag har haft genom spontanansökningar så kör på! Inte alls konstigt att skicka ett mail och fråga

    Vad är det som händer kring fas3 p3?

      Undrar samma! Jag förstår ingenting av vad som har hänt så om någon insatt har lust att förklara så hade det varit väldigt vänligt

        Se Julia frändfors tredje senaste ig inlägg

        Tack ❤️ Då slipper jag grubbla 😅

      Konflikten beror väl delvis på lyssnarstormen efter första avsnittet. Ann Heberlein uppskattade heller inte att samtalet bandades för allmän lyssning. Synd, för Moa är rolig.

      Tycker det är skitbra att den lades ner. Han ska inte in i värmen. Sen så töntigt… vad trodde de skulle hända?? Dvs de som okejade idén på sr. Likt margax stoppade de först huvudet i sanden och försökte sopa under mattan

      Att Olle har misshandlat Julia frändfors o att Moa ändå väljer att delta i en podd med honom

      Nu har Moa och Christoffer hoppat av

        Efter kritiken ja .. gick bra innan

          Haha japp

    Kollar på Uppdrag Granskning. VAD är det för fel på detta landet? En ”läkare” kommer till Sverige med en kackigt fotokopierat diplom från Kairo om avslutad läkarutbildning, får typ 30 anmälningar under ett par decennier, inklusive fruktansvärda omskärningar som går fruktansvärt snett (lagligt ens??), men får samtidigt under dessa år i Sverige svensk läkarlegitimation, specialkompetens… I Norge blir han sparkad efter två dagar?! Ibland känner jag sånt förakt för det här inkompetenta landet så det finns inte

      Är det pga bristen av sjukvårdspersonal som gör chefer och alla som låter sånt här pågå, desperata? Fattar inte.

        Har haft en läkarkollega (är ej läkare själv) som gjorde uppenbara felbedömningar som de andra i läkargruppen och cheferna bara lät passera eftersom ”hen är överläkare och de kanske gjorde så på hens förra sjukhus”.

          Alltså jag kokar.

          Läskigt. Handlar om människors liv.

          Jag är läkare och folk skulle bli mörkrädda om de visste vad som pågick i vissa delar av vården. Det är dock inte sämre i Sverige än andra ställen

            Berätta mer

            Personer med utvisningsbeslut sätts initialt inte i förvar nej. Men om de har avtjänat ett fängelsestraff och har utvisning i sin dom så gör dem det ja. Det va väl ändå målgruppen grova brottslingar du pratade om? Inte generellt papperslösa?
            Jag behöver inte googla då jag själv jobbar inom området och har koll både på juridiken och hur det ser ut i praktiken.
            Sen va det inlägg överhuvudtaget inte relaterat till trådstarten så det är lite svårt att veta vad din poäng var ändå.

              Min poäng är att Sverige är ryggradslöst. Och att vi inte lyckas utvisa grova brottslingar till de fyra länder jag uppgav är EN googling bort. Med bl.a. källa: regeringskansliet.

            Jag är ssk och håller med. Dock är min erfarenhet att de läkare som har utländskt påbrå är otroligt duktiga och att de jobbar hårdare än många ”svenska” läkare. Jobbar på SUS i Malmö.

            Vi som har eller haft mycket kontakt med vården(och kan tänka själva)vet…

      Och kom ihåg, när det står att människor som begått fruktansvärda brott döms till utvisning, så betyder det i praktiken ingenting, för de länder som är överrepresenterade i brottsstatistiken (Somalia, Irak, Iran, Afghanistan), vägrar ta emot dem (!!). Brottslingarna fortsätter driva runt i Sverige, men utan rättigheter och mao än mer desperata. Tror ni verkligen länder som t.ex USA går med på detta, ba ”ok trist, nä men ö då får väl brottslingen vara kvar här då”? Inte en jä*la chans! Sverige är så jävla kasst!!!

        Stämmer iofs inte. Just dömda brottslingar som avtjänat ett straff och sen också fått utvisning i sin dom flyttas efter avtjänat fängelsestraff till migrationsverkets förvar. Samtliga av de länder du radar upp tar också emot utvisade personer, även om handläggningen kan vara långsam.

          Stämmer absolut inte. Googla då? En minoritet hamnar i försvar och en minoritet skickas hem, som det ser ut idag.

          Ja när länderna ”går med på det” ja. Vilket de sällan gör. Du talar om länder som i regel tar emot men vars utvisade medborgare initialt vägrar.

            Personer med utvisningsbeslut sätts initialt inte i förvar nej. Men om de har avtjänat ett fängelsestraff och har utvisning i sin dom så gör dem det ja. Det va väl ändå målgruppen grova brottslingar du pratade om? Inte generellt papperslösa?
            Jag behöver inte googla då jag själv jobbar inom området och har koll både på juridiken och hur det ser ut i praktiken.
            Sen va det inlägg överhuvudtaget inte relaterat till trådstarten så det är lite svårt att veta vad din poäng var ändå.

              Min poäng är att Sverige är ryggradslöst. Och att vi inte lyckas utvisa grova brottslingar till de fyra länder jag uppgav är EN googling bort. Med bl.a. källa: regeringskansliet.

              ”Samtidigt försvåras eller omöjliggörs verkställighetsarbetet av att ett antal länder, såsom Irak, Somalia, Iran och Libanon, inte tar emot personer som inte frivilligt medverkar till att återvända.” – Riksdagen.se

                Gammal information.

                Nu vet jag inte hur det är med källkritik för dig eller om det är viktigt.
                Men:
                1. Citatet du hänvisar till är taget från en fråga till statsrådet ygeman, frågan har ställts av en moderat politiker och är alltså dn formulering som en moderat politiker skrivit.
                2. Ingenstans nämns landet Afghanistan (finns nämligen inte den problematiken där) vilket du ändå gör.
                3. Ingenstans står det att dessa personer som väntar på utvisning driver runt i sverige. De dömda grova brottslingarna sitter i förvar.
                4. Det här är i allra högsta grad en politisk fråga där bland annat nuvarande regering vill göra det lättare att utvisa människor som begått även mindre allvarliga brott.

                Jag är helt fine med att man kan diskutera den frågan men låt det då behandlas som en politisk fråga där åsikter och politiska intressen spelar roll – inte bara hur verkligheten ser ut. Att en moderat politiker eller att en gränspolis har en åsikt om ngt betyder inte att det är en absolut sanning.

        Har en i min närhet som jobbar inom gränspolisen , och det är precis så där det går till. Kokade när jag fick höra det.

      Skandal. Och patienterna får betala priset. Fy fan.

      Var det uppdrag granskning eller kalla fakta som hade ett repotage om köpa licenser för sjuksköterskor och läkare?
      Många skrev att de hade hått dn utbildning i kand X men hade samtidigt jobb här i sverige.

      Minst hälften av gångerna som jag fått till vc, ibland själv, ibland med barnen, ibland med ”känsliga ärenden”, så har jag mött stafettläkare som inte ens talar svenska eller fattar vad man säger. Vilken skit.

        Alternativet är ofta ingen läkare alls. Tror du själv att det är vårdcentralernas egna val att ta in dyra bemanningsläkare?

          Detta är ett ganska nytt fenomen. Det är pga hur vården vanstyrts på senare är. Stafettläkare ska inte behövas, och påstådda läkarutbildningar utomlands och hur de står sig här måste mycket grundligare undersökas. Det är liksom inte oundvikligt.

            Läkare utbildade utanför EU får redan idag sin utbildning validerad och får göra teoretiskt och praktiskt prov på Umeå Universitet där de måste ha samma nivå på kunskapen som de som legitimeras via svensk utbildning plus praktisk tjänstgöring i 6 månader. Sen betyder inte alltid att vara utbildad och klara kunskapskraven att man är lämplig som läkare men där är det ju detsamma oavsett var man kommer ifrån.

      Sveriges byråkrati – ”det blir någon annans problem”. Läs ”inte mitt”.

    Någon som tar Isotretinoin, eller har tagit, och fick problem med irriterade ögon? Jag ser jäääämt ut som att jag är ledsen/trött, så röda ögon och alltid typ ”vattniga”, och så fort jag går ut så rinner tårar. Har ögondroppar men tycker inte det hjälper alls, tips? Finns det något speciellt märke på ögondroppar som är bättre än något annat osv? Eller andra tips.

      Det är vanligt att det blir så. Den medicinen torkar ut samtliga slemhinnor efter tid och du har så klart slemhinnor i ögat. Att du ”gråter” beror på paradoxalt tårflöde, du producerar helt enkelt för lite olja (smörjmedel för ögat) och då kompenseras ögonen med att producera för mycket tårar, vilket i sig gör det hela värre (tårar innehåller ju salt).
      Mina tips för det är att testa Vita-pos ögonsalva till natten och Hylo ögondroppar (den röda eller den blå med tre doppar på) ofta dagtid. Droppar funkar med linser, men om du har linser så försök undvika.
      Blir det inte bättre – kontakta läkaren, för det kommer troligtvis tyvärr bli värre i vinter iom torrare luft.

        Menade såklart att om du har linser, så försök använda dem så lite du kan. Eller byt till annan sort.
        Dropparna i sig förstör inte linser på något sätt, och vise versa.

        Tack för ditt svar! Jag ska kolla upp dessa imorgon på apoteket 😊

      Detta är inte din fråga men jag vill varna dig (och andra) för den medicinen!
      Isotretinoin triggade igång Chrons sjukdom för mig, så har du Chrons/Ulcerös i släkten var verkligen försiktig…. Jag var helt frisk innan. Åt Iso i 4-5 mån, sedan fick jag mitt första skov i Chrons och sjukdomen är kronisk.. Skulle göra ALLT för att gå tillbaka i tiden och strunta i att ta medicinen.

      Du kan ha fått problem med Blefarit.

      Åt den för 2 år sedan. Fick något ljuskänsligare ögon men största problemet var att mina läppar blev så mycket känsligare och fortfarande är nu 2 år efter. Varje gång jag äter eller dricker blir de helt röda och svider så kan inte gå någonstans utan decubal nu😭

    Bor granne med en person som har en hund som påminner om Cujo. En sen kväll stod den okopplad och morrade hotfullt åt mig bakom en buske, blev skiträdd och då är jag en stor djurälskare. Får man göra så? (Bor i hyresrätt). Dessutom är hen högljudd och smäller i skåpluckor sent på nätterna. Är det taskigt att ringa störningsjour? Detta har pågått i flera månader. Inte varje dag men nästan.

      Varför taskigt? Jag hade gjort det.

        Jag tror hen är intellektuellt funktionsnedsatt

          Du kan göra en orosanmälan till soc. Googla så hittar du hur du gör det i din kommun. Går att göra anonymt. Berätta att det är en person som inte verkar må bra/är instabil/ inte tar hand om sin hund osv.

            Nja, så illa är det nog inte. Hen tar hand om hunden och så, den verkar må bra osv, bara jag slipper stöta på den i mörkret igen med sina huggtänder typ.

          Då behöver kanske denne en fingervisning om vad som är socialt acceptabelt och det kanske störningsjouren kan hjälpa till med. Om du inte vill gå in till gulliga hunden och påtala problemet själv?

    Har träffat en kille sen ca 2.5 år tillbaka vi träffades via tinder och dejtade till en början. Sen sa han att han inte ville ha något seriöst, en vecka senare ångra han sig och efter det har vi mest träffats på kvällar eller när någon varit ute. Jag har sagt ja vill ses seriöst annars vill jag inte träffa honom mer att han slösar min tid, och då sa han att han ville det också. Men har ändå efter det setts mer när vi varit ute. vi båda sagt att vi tycker om varandra flera gånger. Men det leder ju aldrig någon vart vilket jag blir trött på och samtidigt vill jag inte gå vidare och vara med nån annan. Vågar heller inte fråga igen om vi kan ses mer seriöst/dejta, rädd för att bli avvisad. Å jag tror han är rädd på samma sätt, det har han uttryckt är typ bekvämt för oss båda. Någon som varit i samma sits?

      Minst en av er är en kanske-person och minst en av er lider av dålig självkänsla. Skärpning ❤️

      Inte under så lång tid, men i övrigt liknande omständigheter. Tyvärr 🚩 från mitt håll. I mina fall har det varit för mycket snack och för lite verkstad. Hela tiden slängt ut småkrokar som fått mig att inte bryta, men vi kom aldrig till nästa nivå (involvera familj, vänner, framtidsplaner). Jag bröt, tillslut, och kände att tiden varit ganska bortkastad. Inte för att det inte blev vi ”för alltid” (det är ju så att säga få relationer som når upp till det) utan för att det i efterhand blev tydligt att det inte fanns några andra intentioner än en lös relation när allt kom omkring.

      Varningsklockorna ringer. En så här kille är förmodligen en sån där som vägrar bli lämnad. Så kan ni träffas och i samma ögonblick du känner dig trygg då slår han till igen och försvinner. När du slutar tänka på honom och hittar på andra saker så dyker han upp igen.
      Tror såna där jävlar ger sig högre poäng för varje gång tjejen tänker jaha okej då, vi börjar väl träffas igen.

      Är det rätt, så är det lätt.
      Det där verkar allt annat än lätt. Släpp och gå vidare. Orka slösa fler år på någon som inte tar initiativet till ett förhållande? Omoget beteende och inget du kan ändra på.
      Tycler du är värd mer än så.

      Alla män tycks vara svin på Tinder…

      Föreslå att ses på ”riktiga” dejter, typ saker på dagtid på helgen eller en lugn middag bara ni två. Hittar han på ursäkter 3 ggr i rad och inte föreslår något själv är det dags att lämna. Det verkar som om han inte vill ha något seriöst och du går med på det i nuläget, så länge du fortsätter kommer inget hända

        Men nej, sluta, han är inte intresserad. Ge inte såhär dåliga råd till någon som redan lagt 2,5 år på en värdelös kille.

      2,5 år och du har inte släppt honom än? Dumpa! Du slösar din tid. Det finns inget att hämta där, punkt.

      Nej nej nej bara gå vidare. Okej det kanske känns jättejobbigt för du gillar honom och har haft förhoppningar, men du kommer över honom. Det är inte en bra relation om du inte vågar säga vad du tycker/känner. Det är faktiskt ett minimumkrav! Gör dig själv en tjänst och sluta träffa killen asap.

    Vad har hänt med Chris O’Neill, Madeleines kille? Han ser ju helt sliten ut.

      För mycket jobb, mat och 0 träning.

      Han har alltid sett bakis ut.

        Han var väl ganska fin i början av deras förhållande?

          Nej.

      Får jag fråga när han inte har sett sliten ut? Det är nog rätt mycket drick där.

        Ja han har alltid sett sliten ut. Min man har en crush på Madeleine han är 100 gånger snyggare än Chris vilket han gärna påtalar 😆. Men ärligt hon borde haft stort utbud av snubbar att välja på varför den slusken?

          Han har väl en väldigt vacker insida då 😉

          Som jag förstått det utifrån vad hon sagt i intervjuer så är han väldigt rolig, och att de har väldigt kul ihop. Humor kan vara väldigt sexigt. Hon var väl förlovad med nån bildskön typ som var otrogen. Mycket bättre med en schysst kille, även om han ser lite ruffig ut.

          För att inte alla väljer baserat på utseendet kanske?

      Tycker han sett otroligt sliten ut sedan första gången man fick se honom.

      Han har väl blivit äldre helt enkelt. Och lagt på sig lite. Att han sen har en yngre och extremt tillfixad och piffig fru gör förstås kontrasten större.

      Han har alltid sett sliten ut…

        Googla hur han såg ut när dom träffades/förlovade sig. Inte sliten, ser fin ut.

    Jag klarade opponeringen för masteruppsatsen 🤩🍾😭

      Bra jobbat och Grattis!

      🎉🎉🎉

    HÅRFÖN!

    Hjälp. Behöver köpa en ny hårfön. Vilken ska jag köpa? Kom gärna med tips!

      GHD!

      GHD eller dyson

      Vad söker du? Bara en vanlig?

    SKÖLDKÖRTEL / LEVAXIN

    (Ja jag har frågat min läkare och väntar på svar – men undrar om ngn har liknande erfarenhet?)

    Jag har ätit levaxin sedan ett år tillbaka, pga TSH-värde mellan 4-7 (beroende på). Ville också bli gravid och började då ta 25 mikrogram som under den senare graviditeten stegvis ökade till 100 mikrogram/dag. Nu, tre mån efter förlossning, tog jag nya prover och plötsligt har jag ett TSH-värde på 0 (!) och ett T4 fritt på 24??? Fattar ingenting. Mår bra i övrigt men är lite yr ibland. Har tagit dessa värden lite då och då och alltid legat på minst 3 på TSH… tills nu. Någon som haft liknande?

      Pausa levaxin tills du fått tag i VC.

      Graviditet och förlossning kan f*cka lite med levaxindoseringen

      Sköldkörteln reglerar dina hormoner och de ändras ju efter en förlossning samt om du ammar, så det är inte konstigt att den ändrar sig. Njut av att det är till de bättre även om 0 inte är bra heller. Du borde sänka medicinen

      Tack för svar <3

    Hur visar du att du är intresserad av någon?

      Utan att säga det direkt alltså. Jag tänker i början när man är osäker på om den andra känner samma sak och liksom vill visa vad man vill men inte vågar säga det.

      Jag har hamnat i stadiet att jag inte visar det för att jag är rädd för att det inte är ömsesidigt.

        Jag vill visa vad jag känner lite på vinst och förlust. Samtidigt vill jag förstå om det är ett intresse han visar tillbaka genom att alltid sätta sig bredvid mig på luncher. Hålla kvar min blick extra länge. Det glittrar i ögonen på honom när han kollar på mig men när han flyttar blicken och kollar på någon annan har han inte alls samma uttryck.

    Varför har Åsa Ingrosso blurrat sin mage? Bilder från 27/8 är tydligast, men även senare..

      Fettsugning skulle jag tippa på

    Läste Elsa Bratts stories igår angående språkpoliser och kan inte annat än hålla med. Vad får man ut av att leka besserwisser till någon man inte känner (därmed inte vet om personen tex har dyslexi), angående så harmlösa texter som instastories (ingen magisteruppsats direkt) och när man uppenbarligen förstår vad personen menar med texten oavsett eventuella stavfel?
    Tänker på det när jag ser språkpoliser här inne också. Kan inte se en enda anledning till sånt oskönt beteende.

      Kanske har behov av härskarteknik tyvärr.

      Haha har alltid undrat vilka det är som svarar på folks (man ej känner privat) stories för att påpeka?

      Tycker synd om Elsa och även Hanna Oliero som alltid måste vara övertydlig med att hon skämtar osv för att inte bli spammad av besserwissers.

      Håller inte med, även om jag själv ogillar otrevliga rättelser. Att enbart få påpekat för sig att något är felskrivet ser jag snarare som positivt för språk, samhälle och individ.

        Det är jättekonstigt? Om du får ett sms av en vän där ett ord är felstavat, skickar du ett sms för att påpeka då?

          Det beror på person och plattform, men det händer att jag påpekar det och vice versa. Vill också föra till protokollet att jag inte utgår ifrån att folk har intellektuella funktionsnedsättningar.

            Haha det är jätteotrevligt oavsett orsak bakom stavfelet?

            Nästan så jag utgår från att du har funktionsnedsättningen ”socialt inkompetent”.

              Vid det här laget har du ju redan bestämt dig så jag kan lika gärna bränna på. Beror frågetecknet på osäkerhet eller är det mer en försiktighetsåtgärd? 🥰

                Socialt inkompetent alltså.

                  ❤️

            Dyslexi må vara en funktionsnedsättning men det är inte en intellektuell sådan.

        Hur är det positivt att bara peka ut ett fel? Det hjälper ju inte alls den som inte vet varför det är fel.

        Lite som att jag som mattelärare bara skulle peka och säga ”fel. Ska vara 5” när lille Kalle har räknat ett tal fel.

          Framförallt handlar detta inte om en lärare och en elev utan två vuxna människor där den ena så gärna vill visa att den kan något den andre inte kan.

            Ja men det var ett svar på att det skulle vara positivt för individen och samhället. Hur??

        Men om du har noll aning om varför personen stavar fel så är det ju bara ohyfsat att påpeka.

        Positivt för samhället skulle väl vara om vi allmänt var lite mer storsinta och behandlade varann med vänliga ögon? Exempelvis låta småsaker passera utan att ge utlopp för behovet att trycka till?

          Kunde inte hålla med mer 🌼

          Verkligen! Jag kan komma på tusen saker som är viktigare för samhället än att folk skriver grammatiskt korrekt.

    Jag har tourettes. Det är inte ofta jag börjar gråta av frustration men idag gjorde jag det. Man är så trött men ändå går det inte att sluta. Det är som att vara fastkedjad i ett tåg vid anklarna. Oavsett hur trött du är måste du fortsätta gå.

    För bara två år sedan hade jag inte haft en enda tic där jag yttrade ett helt ord, bara ljud, nu har jag hela meningar med svordomar och hot. Ibland vill jag bara gräva ner mig i en grop och inte komma upp igen.

      ❤️
      Vet du om det var något särskilt för två år sen som gjorde att ticsen blev värre? Jag antar att du redan är i kontakt med vården men har de gjort nån klar vårdplan för att åtgärda att din diagnos försämrats? Hoppas att du kan få må bättre snart.

      Är du stressad?
      Har ingen erfarenhet av just tourettes.
      Men har läst att många med diagnosen ticsar när de kommer hem från skola eller jobb då de har hållit/ skärp sig under dagen. En del får får starkare tourettes vid stress.

      Jag har fått tics av min adhd-medicin och jag känner verkligen igen mig i frustrationen! Vissa dagar är verkligen förjävliga. Hoppas du får en bättre dag snart❤️

    Amanda C*lldén verkar lätt desperat i sitt fest-fixande… kanske inte var det smartaste att starta ett festföretag i lågkonjunktur?

    Och att tagga in massa Influencers och be dem dela hennes inlägg, fy så pinigt 🙈

      Också en sjukt svår värld att ta sig in i…

    Tycker ni att män kvällstid gärna tittar någon eller några timmar tittar på krig, vilket som helst, bara det är ett krig?

      Nej. Förstår inte vad du yrar om.

      Det är dags att ta en paus från Tinder älskling.

      Nej

      Har nog aldrig sett någon kille eller man titta på krig. Förutom på nyheterna.

      Många kvinnors besatthet av true crime däremot…

      Ja, första och andra världskriget.

        Min kille ser massa sånna dokumentärer … eller typ 9/11 och sånt

      Om krig är typ militärhistoriska dokumentärer eller serier/filmer som utspelar sig under krig så visst, det är väl inte helt ovanligt. En del kvinnor också.

    Hejsan!
    Är det någon som kan tipsa om fina dop-presenter till en pojke? Tack på förhand!💖

      En av de doppresenter vi uppskattade mest var ”min egen barnkammarkonst” det är en samlingsbok för teckningar där man kan skriva kommentarer till. Jättefin, hade inte sett förut. Så den tipsar jag om till alla haha.

      Vår pojke fick bland annat en fin muminservis, fin som minne och användbar.

      Barnkammarboken finns ju också i olika modeller.

      Vi köpte en nalle åt sonen (första riktiga nallen).

      Barnservis med Astrid Lindgren eller Mumin-motiv, böcker – antingen som t.ex min första sagoskatt eller klassiska barnböcker, födelsedagståg, stapelleksak är exempel på saker bebis fick 🙂

      Vi hav nyligen bort barnbestick med dopbarnets namn ingraverat. Det verkade uppskattat. Eller så fejkade de bra.

      Vi har gett ett födelsedagståg från Konges slöjd vid två dop, jätteuppskattat och dom är så fina och välgjorda 🙂

      Underställ i ull
      Någon fin stickad tröja
      Böcker
      Tavla
      Kvalitetsleksak från tex brio
      Något litet instrument, typ marackas eller xylofon?
      En liten vattenflaska från klean kanteen i barn-modell

      Servis är jättebra men vi fick typ 5 st olika på dopet, i olika form och stil😅

      Vi fick bland annat böcker och ett födelsedagståg när vårt barn döptes 🤗 vi brukare ge ett lite dyrare gosedjur (typ Steiff) och aktier

      En termos med barnets namn ingraverat. Mina barn älskar sina nu som äldre när vi ska på utflykt.

      Har även gett bort till kompisars barn och det har varit såå uppskattat!

    Välja matta till soffa! Jag har en 3-sits soffa med divan, längd på soffan typ 224cm. Vet inte om jag ska köpa en matta på 200×300cm eller en på 230×160cm. Det skulle bli snyggare med den större mattan i förhållande till soffan, den lilla blir lite för liten, men rummet är egentligen för litet för den stora då hela golvet kommer täckas av den typ. Hur hade ni gjort?

      Hade valt den större. Du säger själv att den lilla egentligen är för liten och du kommer antagligen inte att bli särskilt nöjd med den då.
      Golvytan som försvinner under den större mattan är ju inte heller mycket att tala om då det rör sig om några dm.

      ALLTID hellre för stor än för liten matta

      Tack för svar 😊

    Är det någon som vet till vilket område som Paula och Hugo Rosas flyttar/köpt hus i? Är nyfiken efter att de la upp en bild på sina sociala medier

      Frågades det inte exakt samma sak häromdagen? Varför måste man veta exakt vart nån man inte känner bor? För att åka dit och kolla på dem? Creepy.

      Sjättenovembervägen 226A Älvsjö.

    Vad heter Cass Klatzkow nya kille?

      Är det bara jag som tycker Cassandra känns som en jätte oskön person. Divig och väldigt otrevlig typ på hennes instagram. Dessutom väldigt ytlig. Mycket värre än hur hon har brukat vara. Massa smalhets på hennes flöde enligt mig, konstant visar upp hur slimmad hon har blivit och fotar sig i alltid rätt vinklar så hon ser ännu mer slank ut än vad hon är. Plus att hon verkar ej acceptera sin ålder. Gör massa fillers, botox osv för att hon vill se väldigt ung ut och ofta skryter om det.

      Rodé Tapaila. rocketoinaction på instgram

    Tips på grejer att göra i Berlin?

      Berghain 2003

      Checkpoint Charlie, Bode museum, Samuraj museum (om ni är intresserade av sånt, lol). Men alltså det finns SÅ mycket god mat där. Vi åkte en guidad båttur men den va inte mycket att hänga i gran dock.

        Mall of Berlin, sen finns det ju interaktiva museum, bland annat ett inne i gallerian.

    Kan ni äta inne på toaletten? Jag och min pojkvän bor i en liten etta och jag brukar ibland på kvällarna göra om den lilla toaletten till ”mitt rum”, jag lägger in en madrass som täcker hela golvet, kuddar, filt osv. Och sen sitter jag där inne och myser och kollar serier/TikTok osv. Och nu sitter jag och tittar på serie och äter macka med mjukost och salami 🤩 Är det någon som känner igen sig eller blir ni bara äcklade? 😅

      Hahaha för att få vara lite ensam? Det händer att jag äter där, typ om jag ska ha lite vardagslyx och bada i badkaret eller så. Men kanske inte sitta på toan och äta en macka

      Blir BARA äcklad 🙈 Känns sjukt ohygieniskt. Men fint att du har det mysigt 😄

        Håller du inte rent i ditt badrum? Är väl minst lika ohygieniskt i köket i så fall, med matrester och sopor och sånt.
        För att svara på frågan; har noll problem att äta nåt i badrummet. Sitter ofta med en kopp kaffe och ibland en macka när jag badvaktar barnen. Ser inget äckligt med det. Är ju inte som att jag stoppar ner maten i toaletten direkt.

          Har man välstädat så är det väl inte snuskigare än att befinna sig i vilken miljö som helst, särskilt inte offentlig. Man sitter ju inte äter från toasitsen. Macka och kaffe kan jag lätt ta in när jag fixar mig framför spegeln. Man äter ju inte från toalettsitsen.

          Det jag reagerade på var faktiskt inte maten utan mer madrassen och allt 😊 men obs – jag dömer inte TS!

        Alltså alla får göra som de vill, jag är lite överdriven med bakterier osv och det är ju inte bra heller. Vet att man inte kommer dö av att äta på toaletten, men jag skulle inte göra det 😊 Och jo det är väl hyfsat rent i mitt badrum men jag städar inte golvet och allt varje dag, därför vill jag inte lägga madrass, filt och kuddar där.

        Håller med 100%!! Har superrent, städar med klorin varje dag osv. Men hade ALDRIG kunnat äta osv där 🤢

      Badrummet är definitivt hemmets bästa rum, tryggt som en livmoder ❤️

        Precis så har jag tänkt på det! Särskilt om tvättmaskinen är på + det är nåt mysigt sus från ventilen i mitt badrum.

      Haha nja det känns lite eljest

      Madrass och mat i närheten av badrummet ger mig äckeökänslor. Men det är ju inte mitt badrum 🙂

      Japp. Hade en period toaletten som mitt tillflyktsrum och brukade då ha laptopen på toalocket, ljuset släckt, sitta på mjuk kudde och äta macka och dricka kaffe framför ett avsnitt av nån serie 😄

      Äta – ja.
      Dra in madrass – nej

      Madrassen hade jag inte tagit in. Städar såklart golvet men skurar ju inte varje dag och badrumsgolvet känns lite äckligt.. Ser dessutom en silverfisk då och då

      Haha, påminner mig om när vi var barn och det var bråk vid matbordet VARJE dag, till slut sa mamma till mina bröder att om dom dom inte slutar bråka och låter maten tysta mun, så får dom äta på var sin toalett.

      Ingen trodde på henne, men hon gjorde alltid som hon sa 😅

    Om man varit föräldraledig i två år – skriver man med det i sitt cv när man söker jobb?
    Kan tillägga att min förra arbetsgivare gick i konkurs under tiden jag var föräldraledig, så jag var bara anställd till 2021, sedan är det ett ”glapp” där jag var föräldraledig men det ser ju ut som att jag varit arbetslös?

      Jag fick ett tips av en som rekryterar att man inte behöver skriva årtal för tjänsterna i sitt cv. Kan så klart inte svara för alla rekryterare men jag fick jobb efter det utan att skriva ut årtal.

      Ser att en del väljer att skriva ”Familjefabriken”, ”Barnverkstad” och dylikt på Linkedin – I kid you not 🙂 Kan det vara något?

        😳

        Nej gud, usch! Skulle rata direkt som arbetsgivare! 😄

        Wow, vad oseriöst..

        Nej

      Jag har inte haft med det upp CVt men däremot skrivit nån rad om det i det personliga brevet, ngn halvklyscha om vad jag har lärt mig och hur jag kan dra nytta av det nu vid återgång till arbete. Har funkat för mig!

      Normalt kan man hoppa över att ska FL, men ser det annars ut som att man varit arbetslös är det ju bättre att det står ”föräldraledig”.

      Jag blev uppsagd på ett jobb pga arbetsbrist precis innan föräldraledighet så jag har skrivit ”föräldraledig” mellan 2019-2021 i mitt CV och ingen har kommenterat negativt på det, fått flera jobbförslag 🙂

    Ännu en dag, ännu återkommande tankar om antik grekisk-romersk historia.

    Men nääär ska de komma ut med information om nya säsongen av På spåret? Googlar varje dag men ingenting!

      Blev själv nyfiken nu så googlade lite.
      Förra året kom de ut med information runt 11,12 oktober, om deltagare. Lite senare om husband.
      2021 var alla deltagare klara 13 oktober.

      Med andra ord får vi nog vänta några veckor till!

    Stekte ägg i måndags kväll, förvarats i kyl. Går de att äta imorgon? Jag är en såndär som slänger allt direkt men måste börja ändra på det.

      Lugna sig

      Men snälla. Fattar du hur många som är extrema med sånt där. Det är LÅNGT ifrån ”alla över 7 år” som fattar det. Det finns ingen anledning att vara otrevlig. Ett trevligt svar hade räckt gott och väl.

        Är man extrem med att lasta mat som inte är dålig är man knappast den vassaste kniven i lådan.

          *kasta

          Är man såpass otrevlig är man knappast den vassare kniven i lådan heller.

        Ge en enda anledning till att slänga mat som inte är dålig?

          För att provocera M

      Ät

        Ska kasta dem på M😏

          Gör det så kan jag äta upp dem. Jag kastar aldrig mat i onödan så de gör absolut bättre nytta hos mig. 👍

    INBROTT I LÄGENHETSFÖRRÅD
    Är det någon som vet eller jobbar på försäkringsbolag här – vi upptäckte att vi haft inbrott i källarförrådet häromveckan. De har gått loss och tagit extremt mycket kläder/jackor/diverse saker. (Jag har garderob efter säsong + shoppingfreak) så alla vinterkläder förvarades och myycket bestulet. Polisanmält och anmält till försäkringsbolag. Fått ett dokument från försäkringsbolaget där vi ska fylla i allt vi blivit av med. Har absolut inga kvitton sparade (den slänger jag efter jag valt att behålla plagg) hur hårda är dem? Skrivit upp allt jag minns ungefär pris osv. Tack på förhand!!!! Har haft migrän konstant sen dess orkar inte med sånt här🙃

    Hur svartsjuk ska man bli när man ser att ens man enbart har en massa nakna tjejer och tuttar osv på sin sök/videor på Instagram och facebook?! Är inne i en fas där jag ifrågasätter mig själv i ALLT men framför allt min vikt så blev ju inte bättre nu. Känner mig sjukt otillräcklig… Vill också säga att jag var inte inne och snoka utan han bad mig ta fram en sak på hans mobil och det var bokstavligt i mitt face när jag öppna mobilen.. sån jäkla tönt *jag är fjortis och osäker fråga* men fan vad det tog på mitt självförtroende.

      Usch. Mitt ex hade det som mest sökta på snap, jag använder inte snap så vet inte om det heter så? Vi hade världens bråk om det och han sa att han gjorde det för att han var ”lite porrberoende”. Kan ju säga att vi bråkade mycket om den delen oxå. Levde med en konstant känsla av att vara otillräcklig och oälskad. Mycket av det bidrog till att det tog slut, tyvärr. Vill bara säga att jag förstår dig. Jag hade nog nämnt något i och med att det stör dig och se vad han säger..

      Men kära du, det du berättar ska inte få resultera i att du ifrågasätter dig själv och ditt värde. Jag vet inte om du vill höra detta men det låter inte så trevligt alls att han varit inne på dessa nakna tjejer på sociala medier? Respekterar han dig i övrigt? Jag hade INTE varit okej med detta och hade tagit upp det med min partner (kanske inte direkt om jag var chockad och först behövde lugna ner mig) men det där är red flags så det skriker om det. Du är ingen tönt. Din kille är en tönt.

        Tack för peppande ord!

    Att försöka bli gravid – är det fler som känt att det tar lite udden av sexlivet? Jag och min kille känner att det är typ pinsamt/skämmigt när vi tänker på att försöka ”bli gravida”. Man vill ju bara ha vanligt passionerat sex utan en sån grej hängande över huvudet 😂

      Ehh japp. Säg inte att du har ägglossning. Dock lär de ju sig cykeln ganska snabbt ändå..

        Varit gift i 10 år och han har ingen aning om min cykel 😅

      Sluta prata kids och ligg/utforska istället

        Alltså lite svårt för att det krävs befruktning inuti kroppen vid graviditetsförsök, medan sex kan ske på så många olika roliga sätt. Så då måste man ÄNDÅ alltid påpeka att släppa loss inuti. Om du förstår 😂

      Gud ja. Och om man har oturen att behöva hålla på x antal månader/år är man inte jättesugen på schemalagt sex, eller sex alls..så knepet att inte berätta att man har ägglossning funkar kanske i början, men skulle partnern vara bortrest/vara upptagen/inte ha lust just när du har ägglossning så blir man LÄTT frustrerad, tro mig man vill inte missa ett endaste möjligt tillfälle! Sen beror det såklart på vad ni har för sexrutin innan, om ni har det varje dag eller varannan eller mer sporadiskt 🙂 lycka till hoppas det går bra för er 🙂

    Ingen ikväll som är kär i en kollega? 😂😂

      Chefen brukar det väl vara? 😂

        Chefens chefs fru?

    BREAD AND BOXERS

    Är det ngn som har erfarenhet av sweatshirt/sweatpants från Bread and Boxers?

    Tomtemaskinen av Sven Nordqvist, den spännande historien om hur Pettson ömmar för katten Findus, och vill att tomten ska komma också till honom på julafton.

    Bästa värmeskyddet för typiskt skandinaviskt hår? Använt Ga.ma’s innan men verkar som det gått ur produktion. Gärna i sprayform och något som inte tynger ner håret. Ska endast användas vid förning. Förslag?

      Kerastase har flera leave in balsam med värmeskydd som inte tynger ner. Iallafall inte så mycket för mig. Björn Axén har en också men tycker håret blir lite strävt av den. Defenitivt inte tungt iallafall 😊

    hon jelena meacham vad säger ni om henne? började följa henne i typ allt kaos tkr de finns så mkt diskutera haha alltså menar inget negativt de är bara så mycket som händer på hennes insta jämt 😂

      Känns flummig och bjuder ofta på skratt, kan vara lite upp och ner med sina känslor men har en skön attityd/förmåga att driva med sig själv även kring det skulle jag säga 😂 Känns dock ibland lite ”vilseledande” eller hur man ska säga när hon pratar kring kost och träning (hon nischade ju stenhårt mot det tidigare) då det är rätt tydligt att det är mer än brösten som har opererats.. men skulle säga att det är en person som ofta får en att sitta och skratta!

        Vad mer har hon opererat tror du? Nyfiken då jag inte tänkt på det tidigare!

          (förtkorta huden över överläppen vet jag om)

    Bästa hårinpackningen för att bomba håret med fukt?!?

      Elevens mirakel mask en röd refillpåse.

    Alltså ekonomi är alltid sådan stress blä . Bokade resa (kontant) med två kompisar och det är inte synd om mig. Ta lån för att boka en resa är att sätta sig i skiten värre . Men ja . Har pengarna för resan, kvar att spara ihop är fickpengar till resan . Vi kommer äta ute varje dag + dela på frukost på hotellet. ( deras budget täcker fint , jag ”måste” hänga på . Kan ju äta barnmeny eller bara en förrätt någon dag om jag ” inte är hungrig ” . 2 löner kvar tills vi far. Men när vi är hemma är det 3 veckor till nästa så behöver ju tänka till. Tänkte dra mig ur när resan blev dyrare än jag har tänkte mig . Från 8 till 15 000. Men jag HAR ju råd. Även om de blir havregrynsgröt å nudlar framöver . Vad vill jag ens med den här kommentaren . Det är inte synd om mig , alla har inte råd att resa . Vi lever här och nu liksom . Önskar jag inte kände den här ångesten o istället vara glad och tacksam att jag faktiskt kan följa med. Varför ska jag ha 15 000 på ett konto utan ränta . Nej såklart inte , men just att få ihop fickpengar på 2 löner . Puh det var allt för mig. Det går att leva billigt så jag lär ju fixa de här också

      Jag tycker att du ska säga att det blir tight ekonomiskt för dig eftersom det överskred den tänkta budgeten. Man måste ju inte gå ut och äta varje kväll exempelvis. Har ni pentry på hotellet så kan ni ju göra trevligt småplock hemma någon kväll. Äta nudlar hemma och sen gå ut och ta en efterrätt eller drink istället osv.

      Om jag inte hade pengar ännu för fickpengar för en resa utan måste ”spara ihop” dem hade jag också varit stressad. Har du inga sparpengar? Eller vill du bara inte ta av dem?

    Jag är världens fånigaste människa men är så ledsen. Fick häromdagen veta (av misstag) att ingen av mina vänner bryr sig tillräckligt mycket för att ordna en babyshower till mig. Det är mitt första barn och det har krävts både tårar, svett och ansträngning (för att inte tala om tid) att ens bli gravid. Jag känner mig så besviken att ingen av mina vänner ids planera ngt för att fira detta, särskilt med tanke på att jag ansträngt mig under deras stora dagar som jämna födelsedagar, babyshowers, möhippor osv. Det är inte babyshowern i sig som gör mig ledsen, behöver ingen ”instagramvänlig” storartad tillställning utan det är mer känslan av att jag alltid ger mer än vad jag får… Någon som varit med om samma eller har något klokt att säga?

      Förstår dig fullt ut och har varit med om samma. Det gör så ont

      Va tråkigt, förstår att du känner dig besviken och ledsen. Speciellt eftersom du skriver att du hjälper, fixar och ordnar för andra.

      Själv förstår jag mig inte på babyshower grejen, tror inte jag har tillräckligt med vänner ändå för att det skulle ens komma på tal om det skulle bli aktuellt någon dag 😅

      Jag förstår helt att man blir ledsen när man känner att man engagerar sig för andra som inte bryr sig tillbaka! Som du säger det handlar inte om babyshowern i sig. Hade man varit i ett gäng där babyshower ej förekom hade man ju inte brytt sig (har t ex inte själv haft någon).

      Gör dina vänner andra saker för dig? Bjuder med dig, ställer upp, visar omtanke? Isf hade jag försökt tänka på dem sakerna, mänskligt och lätt att leta efter och fokusera bara på det som får en att känna sig utanför.

      Om dina vänner ej har andra sätt de anstränger sig på hade jag påbörjat projekt ”fasa in nya vänner”. Lägg din energi på de som ger något tillbaka. Nu med ett nytt skede i livet är det ett bra tillfälle!

      Tänkte säga att alla håller inte på med sånt men om de ville ha det själva och uppskattade det så antar jag att de stöder sånt. Ibland är man inte så bra vänner med folk som man tror kanske, men de borde ju tagit avstånd innan i så fall och inte låtit dig hålla på. Blir ju utnyttjande. Eller så är de bara inte bra på/tänker på sånt. Men ändå lite taskigt.

        PS Du är inte fånig som känner så såklart.

      Alltså jag fattar dig exakt.. grattis förresten ❤️hade velat ge dig världens babyshower för det för förtjänar du. har verkligen ingen bra förklaring men är i din sits. har gråtit många ggr under mitt liv pga sån här sak, för jag är också den som älskar ge andra sånt här men det gör så ont att aldrig få något själv knappt att vänner dyker upp när man fyller år tex. aldrig några presenter, inga överraskningar. planerade möhippa för min bästis som kostade mig hela min sparkassa pga var arbetslös under tiden. fyllde 30 senare och hon kom inte ens pga skulle ha middag med föräldrarna :/ nu är inte pengarna de viktiga eller av värde men känner mig så dum?

      Vad är deras anledning till att inte planera en babyshower?

    Visst måste det väl vara olagligt i det andra landet för att man ska kunna hamna i trubbel sen i Sverige? Frågar åt en vän 🫡

      Oftast ja. Men finns undantag.

      Beror på vilken olaglighet?
      Man får som svensk/med uppehållstillstånd till exempel inte könsstympa utomlands eller gifta bort sitt barn i annat land även om det är lagligt där. Ändå straffbart i sverige.
      Men du kan knarka i Amsterdam och sen åka hem och ha det i blodet. Så länge du kan bevisa att du varit där i närtid så det är en trovärdig förklaring till ett positivt drogtest.

    Tips på efter-skolan-aktivitet till 9-åring?

      De första första fyra grejerna jag kommer på är saker jag delvis höll på med som 9-åring;

      Friluftsfrämjandet (scouterna är väl ett alternativ till det)
      Karate (eller annan kampsport)
      Teater
      Simning

      Hade velat gå i volleyboll och orientering som liten.

      Parkour
      Dans
      Klättring
      Friåkningarna börjar väl snart
      Trampolinpark
      Gymnastik
      Badminton

      extralektioner

    Min pojkvän har jobbat natt så han sover nu (men borde vakna snart), sista kontakten vi hade idag var att han skrev att ”vi är officiellt kattvakter t.o.m lördag ❤️” Men har ingen aning om vad för katt han menar och om den ska vara med oss eller om vi ska mata den eller vad det är frågan om 🤔 Jag älskar katter🥰 Måste typ gå och väcka honom snart och fråga 🐈

    Alltså… Malinshusochhem. Hon har matat ut väldigt integritetskränkande texter och bilder på barnen och hela soppan som är hennes och makens skilsmässa för sina följare under flera års tid. Så mycket som jag vet om deras situation efter att ha skrollat hennes blogg och instagram borde ingen utanför närmaste familjen eller eventuellt någon psykolog eller socialarbetare behöva veta. Hon har tidigare försvarat inläggen med att barnen inte läser dem – jaha? Men alla andra då långt utanför hennes kontroll? När en person kommenterar att den här typen av publicitet skadar barnen anklagas den för att egentligen vara någon i makens umgänge och för att ta hans parti av både Malin själv och hennes följare. Jag har ingen aning om vem han är eller ens vad han heter och jag tvivlar på att den som skrev kommentaren skulle veta det heller, men allt det som Malin lagt upp speglar inte henne i något vidare fördelaktigt ljus. Många har nog svårt att förstå vilken spridning öppna konton faktiskt kan få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.