Sara Bolays resetrubbel


Sara Bolay lämnade sin dotter Stella i Sverige när hon åkte tillbaka till Dubai för att jobba, och nu uppdaterar hon om att Stella blivit sjuk, lagom till att mamsen ska komma hem igen. Dottern har tydligen fått urinvägsinfektion och Sara i sin tur har fått uppdateringar skickade till sig om hur det gått hos läkaren.
När Sara nu skulle åka tillbaka till Sverige så lyckades hon vakna på tok för sent…trodde hon…
När hon väl anlände till flygplatsen visade det sig att hon var ute i väldigt god tid, eftersom hennes biljett var för i morgon, så det gav henne ett extra dygn att slå ihjäl innan hon återigen behöver vara tillbaka på flygplatsen.

Men hellre en dag för tidigt än en för sent, eller hur? 
✈️🛫🛩️🛬

200 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Och?

    Först försover sig och sen är det fel dag? Herregud.

      Följer inte henne men herregud, hur klarar hon av livet/jobbet/barnet? Hon verkar ju behöva hjälp med sig själv till och med. Tack och lov verkar hon ju ha stöd med barnet iallafall. Men hon jobbar alltså i Dubai och har barnet i Sverige?!

    En gång var jag en månad för tidig 😅

      Jag med! Fick betala 50 euro för att boka om biljetten på flygplatsen, men var svettigt ett tag.

        Jag fick köpa en ny (hade redan missat flyget och köpte en ny biljett för samma dag, men var en månad senare…) tre biljetter på en dag…

      Jag också 😂🙈

    Såg precis TanbyKlaras vlogg ifrån Milano. Hon och John går runt i normala kläder en dag, Klara har till och med en stickad tröja på sig, medan deras bebis på 4 månader åker runt i bara blöja hela dagen. Om de är en sådan temperatur att man klär på sig en stickad kofta så är det väl helt orimligt att ens lilla bebis bara har blöja, ligger helt öppet och utan filt eller något över?! Blev chockad

      Det är 25+ på dagarna i Milano nu, så jag tycker nog att det är Ivy som valt rätt outfit.

      Låt föräldrarna avgöra vad som är bäst för deras bebis. Ombedda råd är så jävla mycket 2019 oavsett ämne.

        Du känner att olika kommentarer är stämplade vissa år?

      Klara kanske svettas ihjäl? Det är ofta varmt dagtid. Alla kanske hade för varma kläder på sig men bebisen var den enda som n ara kunde ta av sig?

      Blev chockad 😅😅

      Du skulle vara chockad över hur jag klär min bebis också då, eftersom att hon är en liten kamin och lätt blir tokigt varm. Jag är en frusen person och vill ofta klä mig betydligt varmare. En mamma kan nog nyanserna hos sitt eget barn ska du se.

      Chockad, över vad??

    Så hemskt att hon lämnar sin bebis och åker till dubai för att jobba

      Va? Det är väl fullt normalt att man behöver jobba. Skulle du säga samma sak till en pappa?

        ”Bebisen” är dessutom närmare 3 år gammal?
        Hon är ensamstående, hade hon lämnat barnet till pappan hade du ju knappast reagerat.

          Innan man skriver en spydig kommentar så kan man ju iallafall göra en faktakoll.
          BEBISEN har inte ens fyllt 1 år än.

          Nej ungen är snart 1 år.

            My apologies. Antog att bandet på bilden där det står Stella Bolay 20 sen är resten maskad, ja att det var personnummer för dottern. Att hon var född 2020.

        Om pappan var den enda närvarande föräldern ja. Vad har hänt med att se till ett barns behov? Hon ser ju inte direkt ut att vara stor av bilderna att döma…

          En pappa skulle ALDRIG få samma kommentar. Att vara en bra förälder innebär även att kunna försörja sig och barnet. Barnet är uppenbarligen väl omhändertaget av en person hen är trygg med.

        Har man en bebis måste man förhoppningsvis inte jobba, men självklart ser världen oftast ut så tyvärr.
        Om man tror att det inte spelar roll så är det bara läsa på om anknytningsteori för barn under året.

          Det är snarare om man tror att man rätt av kan tillämpa anknytningsteori för att göra ett tvärsäkert uttalande om en enskild person och en specifik händelse som man behöver läsa på (och förslagsvis inte ”läsa på” i diverse trådar i mammagrupper)

          Jag har läst väldigt många poäng utvecklingspsykologi och så som du tillämpar anknytningsteori är helt felaktigt.

          Barn kan ha många olika anknytningspersoner! Din föreställning att mamman måste vara med sitt barn i princip 24/7 är direkt felaktig.

          Rätt många behöver jobbar trots man har en bebis faktiskt. Men ofta är man två föräldrar då det räcker med att en jobbar

        Ja självklart skulle jag tycka att en pappa var en usel förälder om den lämnade sitt barn i ett annat land

          Va? Min man jobbar utomlands. Är han en dålig förälder då också? 😂

          Haha så alla som åker på affärsresor är dåliga föräldrar. De som jobbar skift också då eller? Lol

          Det var det dummaste jag hört. Min man är turnerande musiker. Får han inte lämna landet då? Finns ju tusen olika jobb där man rör sig över landsgränser hela tiden. Låt människor avgöra själva vad som fungera för sin familj, sitt barn.

        Hon var inte borta bara över dagen. Hon var borta iaf 1 vecka. Och ja. Jag hade skrivit exakt samma sak om det vore en ensamstående pappa som gjort samma sak.

          Men herregud. Barnet är lämnat men en trygg vuxen som hon har en anknytning till. Barn behöver inte ständigt vara med sin primära anknytningsperson. Då hade vi inte haft förskola.

            Det är skillnad på att barnet lämnas på förskolan under dagen för att alltid komma hem till sin primära anknytningsperson/er mot att vara borta fårn den i ca 1 månad..

              Nu var hon borta knappt en vecka.

                Hon har varit borta för inte så länge sedan på en TV-inspelning i ca 1 månad.

        Seriöst?

          Det är exakt det man tror att hon jobbar med.

        Nu finns ju inte pappan ens med i bilden?

        Sluta med det där ”det hade du inte sagt om en pappa”, bara för att en papp gör dåliga val ska väl inte kvinnor göra detsamma? Utöver det så har Saras bebis ingen pappa (närvarande) utan Sara är bebisens främsta anknytningspersonen. Det ÄR direkt skadligt för ett barns anknytning när den främsta anknytningspersonen är borta längre stunder, och här har Sara varit borta i mer än två veckor till råga på allt. Helt sjukt.

          Och det är inte första gången. Tydligen var hon och spelade in ett TV-program i ca 1 månad tidigare.

          Nej. Det. Är. Inte. Skadligt.

          Sluta ta din fakta om anknytningsteori från facebookgrupper.

            Sluta killkissa att faktan kommer från Facebook.

              Den kommer inte får relevant forskning och du har uppenbarligen inte kunskap nog att applicera adekvat forskning på verkliga situationer.

                👏👏👏

                Upplys mig då om du har den fakta istället för pajkastning. Motbevisa mig med forskning som säger motsatsen.

                  Skulle också gärna vilja veta vilken forskning personen hänvisar till.

          Nej jag tycker verkligen inte folk ska sluta med ”det hade du inte sagt om en pappa”, för pappor kommer generellt undan såååå mycket lättare och mammor skammas för an bråkdel av vad papporna tillåts göra. Man hade ju kunnat hoppas att vi skulle kommit längre 2023 men det verkar tyvärr inte bättre. Så länge barnet är hos en vuxen hen känner sig trygg med så är ingen skada skedd.

      Hade hennes barn haft en närvarande pappa hade jag inte hållt med dig men nu är ju Sara helt ensam (?) med dottern. Sara var väll relativt nyligen iväg på en inspelning också?

      Men ja hennes ”jobb” i Dubai drar nog in en del så hon kan chilla hemma med dottern ett tag nu.

        Men barnet är väl tryggt med sin morfar? Ett barn kan ha andra närvarande vuxna än just en pappa.

          Håller med, hon verkar ju dessutom löst det väldigt bra (med tanke på omständigheterna) iom barnet har flera trygga personer.

            Bara för den har trygga personer så betyder det inte att barnet når bra av att flytta runt och inte ha en fast punkt. Det är ett barn vi pratar om, ingen docka.

            Har egna erfarenheter av barn som flyttat mellan ”trygga anknytningapersoner” och dom mådde inte bra. Det tog i uttryck på diverse sett som är vanligt för barn som på ett eller annat sätt inte mår bra av vad för anledning det kan vara (i detta fall att flytta runt).

              Vet inget om situationen eller hur stor betydelse att bo någon vecka någon annanstans har för bebisens välmående i det långa loppet, men vill oavsett bara slänga in att det ju också eventuellt kan finnas en möjlighet att hennes föräldrar/pappa bor i hennes och bebisens bostad medan hon är borta? (Utan att ha undersökt saken, kanske framgår att så inte är fallet på hennes insta och i sådant fall kan ni bortse från denna kommentar) 😊

    Urinvägsinfektion hos så små barn är stort sett njurbäckeninflammation och är inte det man klassificerar som ”inget farligt”

      Eller så har läkaren sagt att det inte är någon fara. Vad är det med alla som ska skriva och förstora upp allt så att de (förhoppningsvis?) får föräldrar att framstå som dåliga.

      Uppenbarligen tog de ju det på allvar eftersom de åkte in. Hade hon skrivit att det hade varit farligt hade hon fått kritik för att blåsa upp det istället.

      Reagerade på ordvalet, har inte sagt något om att hon skulle vara en dålig förälder. Det var bra att de åkte in fort, så att de kunde undvika potentiellt permanenta njurskador som den allvarliga sjukdomen njurbäckeninflammation kan ge i små barns omogna njurar 😅

        Konstigt val av emoji…

          Svettig av era angrepp lol

        Fast nu var det ju inte njurbäckeninflammation. Det var urinvägsinfektion, enligt läkaren, och vi kanske ska tro på h*n?

          Ja, alltså, njurbäckeninflammationen är en urinvägsinfektion. Hos små barn märks oftast inte cystit, dvs nedre urinvägsinfektion, utan det märks först när infektionen har spridit sig till njurarna och de får feber (övre urinvägsinfektion). Då är infektionen till att betrakta som allvarlig.

          Det kan hända att de har lyckats fånga en cystit i hennes fall, men det lät inte så om de behövde åka in på kvällen…

      Så du vet bättre än läkaren som undersökte barnet?

        Vem har sagt något om läkaren som undersökte barnet?

          Läser du ens kommentarerna innan du svarar?

            Ja, och läkaren som undersökte barnet har inte uttalat sig huruvida det var en övre eller nedre urinveisinfeksjon så vitt jag vet? Så varför drar du upp det?

              Urinvägsinfektion**

              Då är det nog läsförståelsen som brister.

      Nu är du nog ute och cyklar… har en dotter med missbildade urinvägar som gör att hon lätt får uvi. Hon ät tre år och har haft 7 uvi och en njurbäckeninflammation. Det är liksom två olika saker. Behandlar man bara uvi i tid med antibiotika så får man inte njurbäckeninflammation.

    Hon heter Sara, inte Sata. Blir till och med röda prickar när man skriver det här..

      Att det blir röda prickar har ingenting med att du skrivit det här att göra, det är din telefon och behöver inte bli så för alla telefoner/datorer ☺️

    Sitter och tittar på efter fem, de gör ett inslag om Pernilla Wahlgren och hennes turné. Hon är inte ens i tid till sin egna intervju… Fattar hon inte eller tycker hon inte att det är viktigt att vara i tid till något som är om en själv i tv? Tycker det är respektlöst gentemot programledarna och hela produktionen.

      Ja, tänkte samma! Men det skrattas alltid bort och accepteras när det gäller henne.

        Ja, och jag förstår inte varför man gör det!? ”Hon är aldrig i tid”, kvinnan är 50 år gammal och kan inte ens komma i tid till sitt eget inslag? Hur hade hon tyckt om det var omvända roller tänker jag…

          Barnen är likadana, frustrerande

            Men det är ju för att ingen har uppfostrat dom.

          Hon bryr sig inte om det heller så klart. Hon lever inte riktigt i samma värld som oss andra.
          Hon lever i Wahlgrens värld, vet du 😉

      Fast det kan ju ha varit så att det var planerat och att de skämtar, alltså att P sagt innan att hon inte skulle kunna vara med. Eller så kanske något hänt på vägen eller så men visst hon brukar vara sen men ändå lyckas komma i tid till sina åtaganden annars.

        Jag tror inte att de skämtar med att hon är sen, för de tar även upp att det händer att hon är det. Det är respektlöst.

          Hon var på Karolinska med sin son som hade avvikelser på sitt EKG och avbokade därför sin medverkan i Efter fem.
          Många har hetsat upp sig i onödan här.

      Och ännu en show..Vissa vet verkligen inte när det är dags att sluta. Nej, hon verkar vara en sån där teflon människa. Om ngn skulle säga till henne på allvar (helt obegripligt att ingen sätter ner foten) att det är hyfsat nonchalant och respektlöst mot andra, att aldrig komma i tid och kräva skärpning, så skulle hon nog bara fnissa sitt fjantiga fniss.IQ fiskmås där.

        Dom pengarna hon gör sig på en arenashowturné är nog svåra att tacka nej till.

        Roligaste tjäjen ju!

        Varför skulle hon sluta när hon fortfarande drar jättemycket folk? Hon kanske vet exakt när hon ska sluta, när folk inte vill se henne längre. Hon är inte där än.

      Hon var på sjukhuset med sin son

    Tycker det ändå är fint att man får en inblick i en mer ”modern” familjekonstellation med en ung mamma som jobbar utomlands (ibland) och då får hjälp av bästa kompis med sitt barn. Det kommer bara bli vanligare i framtiden tror jag att familjer ser ut så, fler ensamstående mammor med vänner och familj som delar ansvar, och det kommer inte alltid vara mamma-pappa-barn som det varit förr…

    Med det sagt tycker jag att både män och kvinnor som är ensamstående ska kunna åka iväg på jobb ett par dagar, förutsatt att barnet har sina andra ansvarstagande vuxna närvarande.

      Vad snackar du om ”modern familjekonstellation”…min son är 28 år och jag var ute och reste när han var liten. Det var inte helt ovanligt då och inte heller nu.

        Det är nog mer ovanligt nu än förr.

        Jag upplever inte att min mammas generation, även om de var ensamstående eller frånskilda, hade lika tighta vänskapsrelationer där man såg sin bästa vän som nästan en ”förälder” till sitt barn. Grattis till dig om du hade så! Idag tror jag att man vågar dela ansvar med fler i sin närhet som man älskar och litar på, och på så sätt inte blir lika låst som ensamstående varit tidigare. Men det finns självklart undantag.

          Där har du nog fel. Det kanske var just i din mammas gäng.

        Nu läste du ju inte riktigt. Det moderna var att fler och fler kvinnor skaffar barn på egen hand och då blir familjekonstellationen snarare med vänner och föräldrar än pappan till barnet. Resandet var inte del i poängen direkt.

      Vad menar du med den frågan?

      Ursäkta?

      Då ska inte föräldern sedan klaga om barnet får en dålig relation till föräldern. Tiden fram till 4 år är kritisk för barnet och det är då den binder band med föräldern och skapar sin grundtrygghet.

        Barn kan ha mer än en anknytningsperson.

          Det stämmer, men det betyder inte att barnet blir ett tryggt barn om den flyttar mellan ett x antal ”trygga anknytningapersoner”. Dom behöver rutiner och stabilitet, och får inte det av att bo lite här och lite där, även fast det är ”trygga anknytningapersoner”. Alla har olika rutiner, och barn behöver samma rutiner.

          Att barn har trygga anknytningspersoner innebär att barnet är trygg att vara med dom personerna under t.ex. några timmar. Men det betyder inte att barnet ska bo hos dessa personer under längre period, för då finns det risk att skada barnets anknytning till den primära vårdgivaren. Den behöver ha tillgång till sin primära vårdgivare och bygga upp ett starkt band till denna person de 4 första åren. Detta sätter även grunden för hur barnets andra delar utvecklar, sol självkänsla etc.

          Jag reagerar egentligen inte på denna händelse, utan att detta är inte första gången Sara gör detta. Hon var borta ca 1 månad tidigare från dottern för att spela in TV-program. Det gör att jag undrar om hur ofta hon tänker vara borta från sin dotter de första 4 året av hennes liv?

            Måste barn verkligen ha samma rutiner? Kommer ha världens otryggaste barn för min adhd-hjärna är fullständigt oförmögen att upprätthålla en endaste enda liten rutinjäkel. 🥹

              Nej, det måste de inte. Anonym har tagit sina kunskaper om anknytning från grupper på Facebook.

                Herregud, kan du inte googla människa? Det personen skriver stämmer till 100 procent.

                  Även Google leder till Facebook 😜

              Människor har ju olika sårbarhet och så kommer det alltid att vara, helt enkelt ingen som vet hur en specifik individ kommer att påverkas av en viss grej – på gott och ont, man blir ju knäpp om man ska agera perfekt som förälder varje sekund! Sen tror jag nog du har rutiner även om det inte känns så! Men om du låter dina barn sitta uppe till 3 och äta godis om nätterna eller väcker de på kvällen för att låta dem passas av någon polare de aldrig träffat tidigare etc, såna saker kanske ej så bra direkt

              Der jag försöker komma åt är att barnet blir otryggt ifall den flyttar mellan olika personer.

              Du må ha lite olika rutiner, men barnen har fortfarande dig/din partner som trygghet. Och är i sitt hem. Det I sig gör mycket ifall rutinerna ruckas lite på.

              Det är massa faktorer som spelar in i tryggheten för barn. Tänk dig ett bord – tar man bort ett ben så står fortfarande bordet upp, för det finns 3 ben kvar. Precis samma sak är det här.

                Varför får då barn under 4 år bo växelvis mellan sina föräldrar? Vore förödande enligt dig.

                  Tack för din fråga och fundering.

                  Absolut inte, för det är barnens primära anknytningspersoner barnet flyttar mellanoch barnet anpassar sig efter att ha haft det så ett tag.

                  Men ja i början av en separation brukar många barn visa tecken på att må dåligt. T.ex. utbrott (som upplevs komma från ingenstans), extra tysta, ont i magen, oroliga drömmar, problem i förskola/förskola etc. Listan för hur detta kan komma i uttryck är lång. Men när barnet har vant sig vid att den flyttar mellan boenden i varannan vecka (eller vad det är för tidsspann) så kan detta avta.

                  Detta är dock inte fallet här.

              Allas rutiner ser olika ut 😉 mina rutiner är variation. Vår familj mår bra av det. Vi borstar tänder, äter och tvättar oss varje dag, det är rutin. Sker de på samma tider varje dag? absolut inte. Hur ska de gå till med jourjobb på sjukhus och shiftarbete? Lägger vi barnen samma tid varje kväll, nää! Vi ser till att dom får de antal timmar sömn de behöver för sin ålder istället.
              Folk tycks vara fyrkantiga och slavar för klockan.

              Här tror jag mer på Astrid Lindgren – ”Kärlek, kärlek och mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv”

              Och till alla er som tycker det är hemskt att lämna barnet under året med någon annan. Det är fine, Sara är och kommer fortsatt vara den primära anknytningspersonen. Barnet har fler trygga vuxna som ger kärlek. Min mor va själv med 2 barn under 6 år. Jag börja på dagmamma vid 6 månader – mamma åkte på jobb ibland och va borta 2-3 veckor då och då sedan jag va 8 månader. Mormor och morfar kom och bodde hos oss då. Vi levde lajf och älskade dom allihopa. Mamma behövde även försörja två barn precis som Sara behöver försörja familjen.

                Att lämna bort ett barn över några timmar hos mormor är stor skillnad mot att åka bort 2 veckor- 1 månad från ett barn som är så litet. Att människor inte förstår hur det kan påverka ett litet barn (som varken kan prata eller förstå om mamma kommer tillbaka) är för mig obegripligt och tragiskt. Det säger något om det extremt egotrippade samhället vi lever i idag. Att skaffa barn är inte en rättighet. Det gör man för att man vill, har tid, ork och är kapabel. Hon har kunnat göra på många sätt, tex ta med sig barnet och någon som kan hjälpa henne att passa barnet under tiden hon arbetar. Orimligt, och alla ni som säger annat. Vad har ni för syn på barn och barns rätt? Vet ni att barn har RÄTT till sin förälder?

                  Då hade det väl varit fel att flyga med barnet och utsätta det för risker. Dessutom behövde ju barn rutiner. Då är det väl bättre att barnet är hemma och upprätthåller sina rutiner. Eller hur ska du ha det?

                    Du inser inte att det finns fler ”Anonym” i detta kommentarsfält? Jag skrev inte första kommentaren. Ett barn behöver sin primära anknytningsperson. Rutiner kommer sen.

    Är det bara jag som typ känner mig helt korkad när jag läser Saras texter ? Har så svårt att få ett sammanhang och förstå vad det står när det saknas punkter, stor bokstav mm. Jag får läsa om flera gånger för att fatta något över huvudtaget…
    Har flera gånger gett upp i att försöka fatta hennes inlägg efter att ha läst om ca 4 gånger.

      Tror inte du är den korkade. 😉

      Nej. Punkter och liknande finns ju av en orsak…

    OT men Frida Jernspets och Rams nya märke Zero BS Beauty? Svindyra grejer med en hemsida som känns så sjukt b🙈 ” Genom att läsa hundratals vetenskapliga studier om hudvårdsingredienser och genom att testa över tusen olika produkter under många år så har han lyckats skapa exklusiva och unika formuleringar som kommer patenteras på grund av den unika sammansättningen av ingredienserna.

    Produkterna har formulerats med hjälp av en Schweizisk doktor som specialiserar sig i säkra kosmetika formuleringar.”

    Förlåt men det här känns så jävla oproffsigt. En schweizisk doktor?🥲

      Hahaha förlåt det lät lite flummigt😂

        Haha det blir värre!! Nedan är rakt av kopierat från texten om kitet med tre produkter. Det är en komplett mix av felstavningar, särskrivning och märklig meningsuppbygnad. Rip 😭🫶🏼

        ”Det unika med de här Zero BS produkterna är att de ersätter flera olika produkter som du annars hade behövt köpa i många separata produkter.
        Vi prioriterar alltid kvalitet före kvantitet, därför har vi skapat tre kvalitets produkter som är högpresetperande. Våra potenta formuleringar är exceptionella då vi har stabiliserat över 25 olika aktiva ingredienser i de här tre multi-funktionella produkterna. Det gör att de är mer än tillräckliga för att lyfta hela din hudvårdsrutin!
        För att lyckas skapa dessa enastående produkter har kemister, farmaceuter och en doktor i säkra kosmetika jobbat i 2 år i Schweiz för att exklusivt formulera Aloha, Elixir och Mix&Max. De aktiva ingredienserna i produkterna är noggrannt valda av Hudfixaren som testade över tusen produkter under många år och lyckades hitta den perfekta kombinationen av aktiva ämnen.”

        Kunde ingen korrläst texten innan publikation?! Om det tagit två år att lansera produkterna borde det ju funnits gott tid att slipa på hemsidan kan man tycka… 😂😭

      Det slutar inte här.

      De säljer produkter med high end priser men som inte matchar branding eller tonalitet (vem skriver om sina produkter som tredje person – mamma, pappa barn).

      De påstår sig även vara Sveriges största influenser och fått miljoner i investering:
      https://www.allabolag.se/5593742686/zero-bs-cosmetics-ab

      De ska även ha arbetat med produkterna i 2 år, men bolaget skapades 2022 plus att på TikTok går det att se att de blev ’officiella partners’ i maj 2022.

      Helt värt att gräva i denna härva.

    Vad jobbar hon med i Dubai?

      Hon säljer bikinis, och har sitt lager där.

        Hahahahahahahahahahahaha

        Lagerhålla i Dubai? Ja det är ont om små orter i Sverige med stora tomma lokaler. Bättre att skaffa ett lager där.

      Världens äldsta yrke… 😉

    Toppen, ett inlägg för mammapoliserna att gå loss på! Vad är det för fel på er som ständigt måste komma med detta gnäll så fort en mamma inte sitter ihop med sitt barn 24/7?
    Jag är också ensamstående och mina barn har såklart mig som sin främsta trygga punkt men även mormor och morfar samt morbror med familj är deras familj och personer de är trygga med och blir väl omhändertagna av. Ser det som enbart positivt att barn har en större flock som de är trygga med, allt annat känns väldigt sårbart.

      Ja nu kan de sova gott i natt när de har fått gapa om skadad anknytning en stund. Sov gott alla ❤️

        Folk påtalar ren fakta. Sen att många är totalt faktaresistenta är en annan femma.

          Nej folk ser chansen att trycka till nån annan för att känna sig lite bättre själva. Ingen här har belägg för att barnet mår dåligt och ingen är så pass engagerad att man skulle agera om så vore fallet. Detta är enbart en tillfredsställelse för mammapolisernas ego.

            Återigen – det är ren fakta som lyfts. Om du vill tolka det som att personerna gör det för att trycka till någon, istället för att lyfta barnets perspektiv så säger det mer om dig än personerna i fråga.

              Det är inte fakta. Utifrån anknytningsteorin kan man inte förutse hur ett specifikt barn kommer reagera på en given situation. Du har uppenbarligen inte någon grundförståelse för vad anknytningsteori är.

                Snarare du som inte vet ett skit om det om du på fullaste allvar tror att det skulle kunna vara bra att lämna bort ett barn i en månad. Länka gärna en vetenskaplig artikel på ditt påstående.

            Du har ju uppenbarligen gjort så mot dina egna barn och mår sen dåligt över faktan. Nej det är helt sjukt och fullkomligt orimligt att resa bort så länge och mycket från ett så litet barn. En googling bort bara så har du en MÄNGD vetenskapliga artiklar som bevisar det. Det är varken dömande eller elakt att påvisa. Det är fakta.

              Du är medveten om att du precis bevisar att dessa kommentarer bara är antaganden och gnäll? Nej jag har inte varit borta från mina barn så länge och har inga planer på att vara det heller. Däremot har jag noll behov av att döma hur andra gör.
              Och jo, att sitta anonymt och gnälla om vad en annan mamma gör är enbart för att vara elak och trycka till. Vill man verkligen hjälpa och bry sig och verkligen tror att barnet är illa ute så agerar man på helt andra sätt.
              Men fortsätt anta och döma du. Ha det fint!

                Tycker mest att det är du som gör antaganden i din text 😂 Du som är så icke-dömande och perfekt. Gnäller inte ett dugg. Att påvisa fakta är inte att gnälla. Om folk mår dåligt över den här faktan så kanske man ska fundera på att ändra förhållningssätt runt sina barn.

            Detta handlar inte om att Sara är bortskämd på Spa under en dag, det handlar inte om att hon åker på en shoppingrunda 18 timmar.

            Det handlar om att hon varit borta från sitt barn i minst 2 veckor denna gång, och för inte länge sedan var borta från sitt barn i ca 1 månad på TV-inspelning. Har hon gjort detta fram till nu, så kommer hon fortsätta med det och det kommer leda till att barnet inte får någon trygg punkt hos sin primära anknytningsperson.

              Det är omöjligt att förutse hur Saras barn kommer att utvecklas och reagera på situationen. Du saknar uppenbarligen helt kunskap kring hur man använder sig av psykologi. Hade man kunnat förutse beteende och reaktioner på individnivå hade fallet varit annorlunda men det är omöjligt.

                Om du anser att personen i fråga saknar kunskap – upplys då gärna istället för att bara dra ner personen. Det tillför inget till diskussionen och ämnet

            Tycker det är ganska sjukt att man inte detta samhälle inte FÅR påtala vad som är bäst för barn baserat på vetenskap. Då ”mom shamear” man, är en ”mammapolis” osv. Så märkligt fenomen. Tror att nästan alla VILL göra det som är bäst för barnet, men kanske inte förstår konsekvenserna av vissa handlingar.

              Fundera på HUR du säger det kanske.

                Hur har jag sagt vad? Verkar inte spela någon roll hur faktan framförs. Folk blir märkbart upprörda. Så intressant faktiskt att så många bryr sig mer om hur föräldern känner av att få höra fakta. Istället för kring hur barn mår av att bli lämnade av sin anknytningsperson och inte ens VET när eller om föräldern kommer tillbaka. Helt sjukt.

                  Det du anser vara fakta är inte fakta utan dina antagande.

                    Upplys om fakta då.

          Haha visst 😅

      Men skulle du åka iväg en månad från ett så litet barn? Dina föräldrar är inte dina barns primära anknytningspersoner.

    Mammapoliserna reagerar på att hennes barn bor hos andra personer i 2 veckor+.

    Lämnar du bort dina barn 1 månad? Och gjorde du det när barnet var under året?

      Jag lever mitt liv och andra sitt. Har noll behov av att göra mig själv till nåt facit för hur andra ska leva. Men vill man vara en oskön besserwisser så….

        Handlar inte om att vara ett facit eller en oskön besserwisser, utan detta baseras på forskning och att ett barn är med i bilden och kan komma att må dåligt av en situation som den kastats in mot sin vilja.

          Och på vilket sätt mår barnet bättre av att vi spekulerar i hur dåligt hon eventuellt mår och hur dålig mamma hon har?

            Så du menar att så länge diskussioner, oavsett Ämne, inte har en direkt inverkan på det som diskussionen handlar om så bör den inte pågå? Hur tror du att förändringar i samhället startats och sedan genomdrivits? Genom startade dialoger och diskussioner. Hur ska man annars komma fram till något?

            Ingen har spekulerat i hur barnet mår och hur ”dålig” mamman skulle vara. Diskussionen handlar om att belysa anknytningsteorin och hur det kan påverka barn, och även detta barn.

              Har ingen gjort det verkligen? Läs igenom kommentarsfältet då.

                Att barn blir påverkade av att vara borta längre perioder från sin/a primära anknytningsperson/er är fakta och det som lyfts och diskuterats.

                  Man borde göra en dricklek och ta en klunk varje gång du skriver ”fakta”. Vad är du uppe i nu? 234gånger? 😂

                    Du vet att det ärmolika personer som skriver och har namnet ”Anonym”?

      Nej absolut inte. Och inte bara för barnets skull. Hade ALDRIG kunnat vara ifrån mina barn så länge. Aldrig. Det betyder att vi har en god anknytning. Verkar inte som att Sara och hennes barn har det. Då får hon väl ta med sig en person till Dubai som passar barnet när hon jobbar. Helt orimligt att åka iväg så länge från ett så litet barn. Man gör bara inte så… stackars barn.

        Stackars dina barn som har en mamma med så ful och dömande syn på andra.

          Kan du utveckla varför personen har en ful och dömande syn? Just nu framstår det nog lite som att det är du som har det mot den personen.

          Om det kan skydda ett barn så! Min syn på barn är helt baserad på fakta och är varken ful eller dömande. Snarare du som är dömande…

            Du får ha din syn hur mycket du vill och leva därefter. Det fula är att du sätter dig och mästrar och dömmer och hur andra gör. Är man orolig på riktigt för ett specifikt barn så agerar man. Att sitta och ”tycka” såhär gör man ju knappast för att skydda ett barn, bara för att kasta skit på en annan förälder.

              Hur vet du att jag inte har agerat? 🙂

              Så att lyfta upp något man anser är skadligt och föra en diskussion om det är dåligt? Finns otaliga gånger jag har lärt mig att sätt att uttrycka sig på kan upplevas dom homofobiskt, rasistiskt, skadligt etc. från diskussioner där diskussioner har pågått.

              Det är hälsosamt art diskussioner sker, och att man som fri individ får välja vad man själv vill tycka och tänka. Det är så vi utvecklas som människor.

            Facebook-fakta

              Nej det är inte ”fb-fakta”. Det är allmän fakta, vetenskap som jag trodde att alla människor visste om, men tydligen inte. Eller intalar folk sig själva att det inte är skadligt för att må bättre. Googla ”anknytning barn” ”åka ifrån barn länge” osv osv så ska du se att du hittar rätt.

                Jag behöver inte googla. Har kurslitteratur att läsa inom ämnet. Rekommenderar dig att vara källkritisk när du googlar runt. Bara för att du hittar det via Google så är det inte per automatik sant.

                  Jag är högskoleutbildad och vet vilka artiklar jag ska leta efter. Finns få artiklar som styrker motsatsen. Att det inte skulle vara skadligt för barn att vara ifrån primär anknytningsperson.

                    Så svart eller vitt är det inte och hur skadligt det är beror på ett antal olika faktorer. Vilket du hade vetat om du hade läst ett par artiklar i ämnet. Ja, det kan vara skadligt för anknytningen. Men det ÄR inte skadligt rakt av alltid och oavsett.

                      Men jag ska gå till jobbet nu. Där gör jag mer nytta för barn än att sitta och kriga mot anonyma i kommentarsfält. Rekommenderar dig att göra lite verklig nytta också med alla dina högskolepoäng 😜

                      Jag gissar att lämna ett barn en månad inte är svinbra för ett så litet barn. Oavsett vem hen lämnas med.

                      För att vara en så godhjärtad person, använder du många härskartekniker 🙂

                  Kurslitteratur är inte ett giltigt argument. Det som var Kurslitteratur för 15 år sedan kan det kommit ny mer modern forskning kring som påvisar att det inte stämde det som stod i kurslitteraturen (t.ex. det som stod i kurslitteraturen under andra världskriget tror jag vi alla vet inte stämmer med sagens vetenskap och kunskap). Så där är Google ett bättre alternativ, eftersom där kan man hitta de senaste vetenskapliga artiklarna.

                    Stod väl inget om att den var femton år gammal?

                      Stod inget om ålder alls på kurslitteraturen.

                      Att hänvisa till kurslitteratur i en argumentation håller inte riktigt.

                      Poängen var att Google är inte dåligt. Kan vara bättre än kurslitteratur, som i vissa fall kan vara utdaterad efter bara 3 år.

                Psykologi är per definition inte en vetenskap. Det är teorier och de flesta av dem kan inte bevisas via observationer..

                  Word! 👏👏👏👏👏👏👏

          Tror mina barn föredrar att jag ”dömer” föräldrar som är borta från sina barn jämt, än att ha en mamma som inte umgås med dom och ser till deras dagliga behov. Lustigt att en kommentar om ”momshaeming” möts av en annan kommentar om momshaeming. 😂 Clever…

    Hon jobbar med det som alla plastikopererade influencertjejer ”jobbar med” i Dubai…

    Prostituerad

      Lägsta jäkla nivå att säga nåt sånt! Camilla ta bort detta omgående!

        Är ju sanningen. ”Sälja bikinis” hur kan man va så naiv att man går på det? 🙈

        Vad jobbar hon med då?

    Blir så förundrad av många av kommentarerna här. Bara för att vi nu ”lever i ett modernt samhälle”, raderar inte det tusentals år av biologisk instinkt. För alla som kan läsa så vet man att det kan vara svårt skadligt för ett så litet barn att vara ifrån sin PRIMÄRA anknytningsperson. Barnet får panik, blir apatiskt och ”accepterar” sedan situationen. Ett barn förlitar sig på sin primära anknytningsperson. Att barnet har fler anknytningspersoner, spelar ingen roll.
    Att vara borta i 1 månad från ett så litet barn är inget annat än SJUKT och oansvarigt.
    Bara 1 vecka är otroligt mycket i ett så litet barns liv.
    Hon borde ha skaffat en ny handväska istället.
    Och ja, hade en pappa varit primär anknytningsperson hade jag sagt samma sak.

      Men bara håll käften alla äckliga mammapoliser. Att ni med er fula attityd och dömande inställning mot andra uppfostrar barn…. Stackars era barn som växer upp med så vidriga förebilder.

        Att du reagerar så starkt antyder på att mammapoliserna verkar ha kommit åt en öm punkt. Fakta är fakta.

        Eller är det nu jag kanske ska säga HEJ SARA 👋

        Det är fakta. Hoppas du tar till dig det om du själv gör så mot dina egna barn. Fruktansvärt beteende mot ett oskyldigt barn som inte ens kan prata och berätta hur hen mår.
        Du verkar inte må bra.

          En liten undran; exakt hur hjälper alla dessa gnällkommentarer Saras (eller någon annans) barn? Skulle man på riktigt vara orolig och bry sig skulle man knappast sitta anonymt och vara så otrevlig och dömande.

            Att du uppfattar mig som otrevlig och dömande får stå för dig. Jag har vetenskapen på min sida. Tycker att det är fruktansvärt att lämna ett så litet barn så länge baserat på vad det kan få för konsekvenser för barnet som inte kan föra sin talan. Om det kan göra att någon förälder tänker om och kanske tar med sig barnet nästa gång, så är det positivt.

              Haha vilken bs. Du skiter fullständigt i det här barnet och hur det mår. Du pratar om ett fruktansvärt beteende mot ett oskyldigt barn osv. Men hade du verkligen tyckt det så hade du inte suttit anonymt och kastat skit. För det är exakt det du gör och det hjälper inte barnet det minsta.

              Stå åtminstone för att du inte bryr dig om barnet eller deras anknytning. Fine att du vill trycka ner en annan morsa men klä inte in det i omtanke. Blir bara löjligt.

                Dina härskartekniker fungerar inte på mig. Om vi nu ska prata om att ”bry” sig om barnet i fråga, så bryr nog jag mig mer än vad du gör som inte ens ser problematiken eller som ignorerar den.
                Det är inte bra att lämna så små barn under så långa perioder. Finns inget du kan säga som tar bort den faktan.
                Jag öser inte skit för fem öre, jag skriver min åsikt här som är baserad på vetenskap. Vad tycker du att dina åsikter tillför? Det är ju verkligen bara dina personliga åsikter om att alla som påtalar problem ”mom shamear”… Rätt sjukt samhällsfenomen. Barnets bästa borde alltid vara i fokus. Inte föräldrars egon 🙂

                  Jag har inte uttalat mig alls om hur Saras resa påverkar barnet eller anknytningen. Jag talar om hur folk (inklusive du) skriver om detta som om ni brydde er om hur barnet mår (läs det igen).

                  Jag är inte heller samma anonym som den som kallade det mom-shaming ovan.

                  Jag tror inte att du eller någon annan bryr er särkilt mycket om barnet i inlägget. Skulle ni göra det så skulle ni tänka på hur ni skriver om både mamman och barnet och ni skulle förhoppningsvis vända er någon annanstans än till en skvallerblogg. Om ni nu verkligen brydde er alltså och trodde att detta var direkt skadligt för barnet.

                  Ni lindar in det i omtanke om barnet men det är rätt så uppenbart att den omtanken inte finns. För igen, hur är dessa kommentarer hjälpsamma för barnet och mamman i fråga?

                    Notera: HUR ni skriver, inte VAD

                    Precis som när någon menar att de bryr sig om en tjockis hälsa som en anledning för att få skriva vad de vill om personens vikt och utseende. ”Jag tänker bara på hälsan juuu” eeeeh… visst visst

                    Med andra ord bryr inte du dig heller som skriver om barnet och mamman i fråga.
                    Det du skriver är dina egna antaganden kring vad en person gör som ”bryr sig”, det är inte allmän sanning. Jag bryr mig absolut om alla barn som far illa på något sätt. Och att lämna ett så litet barn under
                    långa perioder, under fler tillfällen är inte bra. Jag undrar vad barnet (oavsett vilket barn) känner i en sådan situation. Undrar var mamma är? Eller pappa. Och att man inte kan förklara för barnet att mamma kommer tillbaka. Att bara lämna så små barn på förskolan är omdebatterat, att då lämna såhär långa perioder skapar såklart diskussion.

                    Som jag skrev, om det kan få någon annan att kanske ta med sitt barn istället och läsa på mer om hur det kan vara skadligt- så är det bra.
                    Detta forum är till för diskussion.

                      Men om du anser att det här barnet far illa, eller tar skada och mår dåligt av mammans beteende, vad gör du?
                      För kommentarer på en skvallerblogg är ju inte hjälpsamt för det här barnet. Snarare tvärtom.

                      Igen, jag har inte uttalat mig om anknytningsteori alls. Och skulle jag göra det här så skulle jag göra det i mer generella termer än att dra slutsatser om ett enskilt barn som jag inte ens har träffat. Jag förnekar alltså inte vikten av anknytning, jag ifrågasätter bara hur så många ser en chans att använda det som ett sätt att få trycka till någon. Och sen låtsas man som att det är av välmening och av omtanke. Nja. Jag tvivlar på det.

                      Har inget sätt göra med att trycka till någon. Att det just är en person som gjort detta och sedan startar diskussionen brukar vara ett anligt förfarande över hur diskussioner startar och sedan leder till förändring.

                      T.ex. Rosa Parks och hennes ställningstagande som ledde till förändrad situation för afroamerikaner i USA. Det måste ske en händelse för att en diskussion ska starta.

                      Att diskutera är hälsosamt.

                    Vända sig någon annanstans? Vart då tänker du? Hur skulle en random person kunna ”hjälpa”? Det är ju knappast ett fall för socialtjänsten.

                    Tror inte tanken är att försöka uppnå förändring i ett visst fall, folk står ju rätt starka i sin åsikt och tänker man att detta är ok och funkar bra kommer man nog göra det oavsett pga att alla har sina egna teorier om vad som är bäst för sitt barn, det finns liksom alltid något att hänga upp det på. Däremot kanske msn inte ska normalisera, att så länge det finns andra ”anknytningspersoner” kan man som förälder komma och gå som man vill. Eftersom det inte direkt stämmer.

                      Och då kan man prata om anknytnignsteorin utan att direkt utgå från att ett specifikt barn mår dåligt, tar skada, blir behandlat illa och ”läs på!!!”. Tror att det är mer hjälpsamt om man nu vill få upp en saklig diskussion om saken. Och det är nog lättare att få andra att tänka till och ta till sig också om man håller det sakligt i stället för ”men googla!!!” så fort någon stället en motfråga om hur de vet att ett specifikt barn mår dåligt.

                    Håll dig till ämnet: att som primär anknytningsperson vara borta i långa perioder från ett barn under 1 år kan skada barnets anknytning då de första 4 åren är viktiga för barn och deras utveckling till sitt egna jag.

                    Hur är det relevant att denna diskussion inte får pågå för att personer på ett forum inte ”bryr sig om” barnet i fråga? Det är situationen i sig vi diskuterar. Jag bryr mig om barn som far illa och lyfter rösten mot det. Detta barn faller in under det. Men jag kan inte göra mer än så, det går utanför lina befogenheter eftersom jag är främmande. De som har befogenheter och bör agera ifall barn far illa är de som är i barnens direkta närhet och socialen.

                    Det gör dock inte att det är förbjudet för oss att diskutera ämnet och situationen. Så förstår faktiskt inte varför du drar in saker som är orelevant bara för att tysta diskussionen och kanske ditt egna dåliga samvete?

                      Jag har inte tystat någon diskussion eller påstått att något inte får skrivas. Jag har ifrågasatt vad en del skriver och vad deras egentliga syfte är. Det måste väl en diskussion kunna tåla ändå?

                      Och hålla sig till sak kan ju även andra göra, tex den som flyttade fokus till hur anonym ovan själv skulle må. Eller du som nämner mitt eget samvete. Ska vi alla hålla oss till sak kanske 🤔

        Men herregud, folk här blir ju upprörda även när en hund blir bortlämnas över längre tid. Klart att alla gör som de vill, men ärligt talat – alla barn växer väl inte upp till att må jättebra och vara välfungerande? Ibland behövs kanske någon som faktiskt sättet ner foten och nej, nu menar jag verkligen inte kommentarsfältet på bloggbevakning utan personer i förälderns närhet. Även om vi bortser från snknytningsteori och liknande så vilket barn VILL vara utan sin förälder i en månad?! Är det sunt att vara helt ok med det? Är ett år ok? Nu vet jag inte hur livet ser ut i övrigt för just den här familjen men det är väl klart att det blir stökigt att aldrig veta om/när den viktigaste personen ska försvinna och hur länge, även om det finns andra i närheten de är trygga med. Skulle man själv vilja ha den typen av liv i vuxenvariant?

    Folk borde börja värna mer om barnens rätt till sina föräldrar och värna mindre om föräldrars eventuella dåliga samvete… Alla får göra som man vill, men om folk läste på mer kanske de hade fattat andra beslut.

      Ja, jag kan varmt rekommendera olika Facebookgrupper där man kan få väldigt mycket kunskap kring barnuppfostran 🙏

        Tror du får skriva till Sara om det🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

    Säkert väldigt rimligt ”jobb” hon har i Dubai också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.