463 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Klippen från Josefines Lavolds frieri gjorde mig på riktigt genuint glad 🥰

      Mig med!!

      Samma här! Gud så fina vänner och vilka otroliga överraskningar de haft för henne

      Vem?

        Haha, jag undrar alltid vad man vill uppnå med sådana här kommentarer. Man vill väl inte veta vem det är, då googlar man väl? Man vill markera att man inte vet vem det är eller, men varför vill man det? För att spela cool att man inte har koll på influencers? Då är man väl lite fel ute öht när man är inne på Bloggbecakning 😂

          Speciellt när hela namnet skrivs ut? Haha

          Orka googla, aldrig hört talas om o då följerjag g ändå många

            Orka informera dig då.

          Spela cool för att man inte vet?

    Kan vi inte prata om hur naivt det är att Hanna Friberg berättar vitt och brett om att hon ska jobba i NY, när hon är där på ett turistvisa? Eller förlåt, hon har ju ”flyttat” 🥲

      Är det inte regler gör vad man får göra med ett turisvisum?

        Jo, men som anställd eller egen företagare vars verksamhet är i ett land utanför USA så kan man jobba på distans på semester i USA. För det har noll med amerikanska arbetsmarknaden eller amerikanska skatter att göra.

        Sen är det är det väl inte direkt att man jobbar ”i” New York, som i sig antyder att man har ett jobb specifikt i New York. Utan att man jobbar på distans från New York/medan man är i New York.

      Men hur funkar det där egentligen när man jobbar mot Sverige? Tänker ex Louise Jorge som jobbar som influencer och bor i New york, hon får ju jobba? Får man inte jobba ex om man är på besök med något hemifrån? Säg att jag som jurist bestämmer mig för att bo i New York i tre månader och fakturerar mina svenska kunder, bryter det verkligen mot lagen? Är osäker själv hur det funkr

        Nej, det bryter inte mot lagen eller mot villkoren av ditt visum. Det är helt okej, har noll med amerikanska arbetsmarknaden att göra och din verksamhet flyttar inte ekonomiskt till USA heller. Utan som du säger, bara att tillfälligt jobba på distans under ”semester”/besök.

        Om man är på Student visum i USA får man inte arbeta och tjäna pengar inom sitt eget företag, även om det är registrerat i Sverige eftersom du fysiskt befinner dig i USA och utför arbetet. Du behöver ett arbetsvisum för att kunna göra det. Jätte enkelt att googla upp vad som gäller. Student visum är jätte strikt, så om hon inte haft ett arbetsvisum så är det inte OK.

          Var står detta? Har Louise Jorge då ett arbetsvisum?

          Studentvisum och turistvisum är ju dock inte detsamma. Du får inte jobba på studentvisum (utan tillåtelse) pga att du då bor i USA (om än tillfälligt), inte bara är på besök.

      Osar avund av dig! Läs på!!!

        Vad är det man skulle vara avundsjuk på? Det är så tröttsamt att det alltid skall kastas ut att man ör avundsjuk. 🙄

    Förlåt för frågan men har inte hängt här inne på länge; vad hände med förra valpen?

      Selma blev tyvärr avlivlad pga nån sjukdom tror jag.

      Död.

      Selma hade en medfödd missbildning på ryggraden som orsakade henne otroligt lidande. 🥺

        Beklagar ❤️.

        ❤️

    nån som vet vart linn molle tagit vägen? ”mammalinn” hon bara försvann från sociala medier men kan inte låta bli o tänka på henne ibland hur hon mår 🥹

    Olyckligt kär, hur gör man för att komma över det? Aldrig varit vi, kommer aldrig heller bli vi.

      Varför kan det aldrig bli ni?

        För att han är gift. Vågar ju knappt skriva det men vi jobbar ihop haha. Han vet inte att jag är kär.

          Jag är kär i min gifta kollega. Trodde han flörtade med mig men börjar inse att han behandlar alla tjejer på jobbet lika och troligtvis inte känner något för mig. Börjar sakta men säkert komma över honom även om det finns en viss besatthet kvar. Dock mycket bättre än tidigare.

          Märker du någon respons?

            Till Hej alltså!

            Bara vänskapligt, skämtar kanske mer med mig än med andra. Men absolut inget flörtigt. Jag vill ju inte heller eftersom han är gift, men han är fan perfekt.

          Om du verkligen är kär så tror jag absolut att han vet om det.

      Man tillåter sig att må skit över det men sysselsätter sig så mycket man kan. En dag kommer det kännas bättre! Och sen bättre och bättre.

      Och om det aldrig blir ni så vad är frågan?

        Hur man gör för att komma över känslan?

          Känslan finns nog kvar men du får nog acceptera att det inte kommer bli ni.

          Hittar någon ny att bli kär i. ❤

        Man kan väl fortfarande vara kär? Det är väl definitionen av att vara olyckligt kär, att det aldrig kommer bli vi

      Är i samma situation. Tid är det enda som funkar tror jag.

      Tid. Allt gör mindre ont med tiden. Sen lämnar en del människor ett avtryck, man kan inte riktigt släppa dem och funderar ibland på ”tänk om”, men man lär sig leva med det också. Hälsar en som kommit över några stycken.

        Ja, har också kommit över ett flertal som man upplevde att det var speciellt med och som man var kär ( även en gång när jag hade en relation med en annan, agerade dock inte på något sätt). Men människor som man klickar med kommer och går och man får acceptera att det är så.

      Kanske behöver byta jobb?? Risken är ju att det tar längre tid att komma över honom när ni ses på jobbet varje dag! Men beror såklart också på hur du trivs på jobbet i övrigt o hur lätt du kan få andra jobb etc.

      Lära sig att känslor är hormoner och inget mer, iallafall i ditt stadie.

      Läs om det, förstå det, reflektera över det.

      Gå på lite dejter och hitta någon annan som kan ge dig pirret istället

      Eftersom du troligen är samma ”Hej” som varje vecka är här och är kär i sin gifta kollega så har du ju fått massor med respons på vad du ska göra…

        Och kanske behöver hen än fler svar. Ska jag också avsluta med tre punkter för dramatiken?

        Om detta forum får Hej att må lite bättre och prata om det, kan du inte ge henne det? Även om hon frågar mer en gång. Prova att plocka fram din empati. En annan gång är det kanske du som är kär i en kollega eller något annat som är viktigt för just dig.

    Det pratas ibland om toxisk maskulinitet men inte så mycket om toxisk femininitet.
    För mig är toxisk femininitet att det är så djupt rotat att kvinnan ska bli friad till med en stor diamant och sedan vara prinsessa på sitt bröllop. Att som kvinna vara den som friar ses som lite tragiskt och pinsamt.
    Vad tycker ni?

      Ja det är patetiskt att fria som kvinna

        Kan du förklara varför?

        Jag, kvinna, friade till min man. Det kändes inte patetiskt för mig och vi har varit lyckligt gifta i många år. Men man tycker ju olika och det är helt okej.

        Haha, då är jag gärna patetisk isf 🙂 jag (kvinna) friade och ville också vara den som friade!

        Jag friade till min man, och vi är fortfarande gifta efter 32 år🙂

          Jag kommer att fria till min sambo i sommar. Hoppas att han säger ja😏

            Lycka till! (Passar det att säga så?) Hoppas det går vägen 🙂.

      Ser inte vad som skulle vara så fel med att mannen borde fria. Att *kräva* en stor diamant är väl skumt, förstår att man vill ha något fint men det viktigaste är väl ändå att gifta sig?

      Men jag tycker att mannen borde fria. Inte för att det är patetiskt för kvinnan att göra det utan för att hon inte borde behöva, snarare omanligt att bli friad till 😅.

        Jag vet inte, jag tycker nog ändå att giftermål är något man gemensamt kommer överens om, inte något som den ene föreslår den andre (oavsett vem som gör vad). Jag har inte friat och inte blivit friad till men är likväl gift. Inställningen att det åligger bara en person i ett förhållande att ensam avgöra om en relation ska utvecklas vidare eller inte tror jag inte riktigt på.

          Jag håller helt med dig!!!

          Exakt detta!

          Håller helt med dig! Frieri, oavsett vem som gör det, är bara ganska fånigt egentligen. Och särskilt när ”mannen ska fria”🙄

          Helt rätt! Frieri är ju galet förlegat, fattar inte att moderna människor vill ha det så.

          Uppenbarligen bör man ju ha kommit överens på någon nivå. Vet inte vad folk föreställer sig riktigt. Men ta IL och Paul, han visste att hon ville, hon visste att han skulle någon gång och han gjorde det.

          Det är en vacker tradition. Vi gjorde aldrig något och jag har(tyvärr) ingen förlovningsring, vi hade som alltid inställningen att vi såklart skulle gifta oss tillslut och sen blev det plötsligt så.

          Min bror friade, de hade kollat ringar tillsammans tidigare och var på en fancy restaurang, verkade väldigt vackert när han berättade.

            Och vi kom överens om att gifta oss och bestämde samtidigt vilket datum och på vilken plats vi skulle byta ringar några månader längre fram och därmed offentliggöra att vi förlovat oss samt vilket datum vi sedan skulle gifta oss. Så vi hade en liten plan och genomförde sedan den tillsammans. Fint tycker jag. Men jag är väl en ganska oromantisk person överlag tror jag. Har bett min man att inte kalla mig älskling utan bara använda mitt förnamn tex.

              Låter ju ändå fint att göra en grej av det 🙂.

              Funderar hur vi hade gjort om vi haft råd med en till ring åt mig. Egentligen var vi väl typ tekniskt sett förlovade då vi skulle gifta oss så snart vi hade råd 🤔. Vet inte, men jag är som sugen på en ring till oavsett 😅🥺. Men det hade varit fint att ha gjort något..

            Men det tycker jag är ännu konstigare än att frieriet blir en överraskning. Så mannen (Paul i detta fall) sitter på en sådan makt att bara gå och hålla på ett frieri ett par år medan hon går och väntar och han vet att hon går och väntar. Hur kan du tycka det är en vacker tradition?

              Ja alltså någon respekt borde mannen ha för kvinnan och inte låta henne vänta mer än vad som nu är nödvändigt för just det paret. Jag förutsätter att båda parterna strävar efter att göra rätt.

              Generellt gillar jag traditioner för det första. Men att mannen går ner på knä blottad och ger kvinnan makten att godta honom eller avvisa honom (även om man nu bör vara överens innan så är det en ritual som jag uppskattar). Det är ju något vackert, hur ofta har du sett din man/en man böja knä för någon? Det är ett tecken på respekt och underkastelse (i detta fall kvinnans beslut då).

                Tycker du också att mannen ska fråga brudens far om hennes hand och att bruden, i kyrkan, skall överlämnas av fadern? Precis som den ägodel hon är…?
                I allt detta ”traditionella” så står det egentligen för att kvinnan aldrig hade något att säga till om.
                Så jävla dammigt….. 🤦

                  Såvitt jag förstått det går brudparet in tillsammans i Svensk tradition för att symbolisera att man stiger in i äktenskapet tillsammans.

                  Att fråga hennes far beror väl på situationen. Vi var (tyvärr) sambos innan vi gifte oss. Så vi hade ju iprincip fått ett godkännande. (inte det jag menar med ”tyvärr”). Men se det såhär: han frågar kanske för att få en välsignelse av fadern inte för att fadern äger dottern men för att de (eller han beroende på om de pratat om det innan) vill respektera hennes familj och inte sätta henne i en situation som blir jobbig ifall de inte skulle tycka att han var nog bra (vilket knappast skulle hända i dagens samhälle och därför känns det lite onödigt), nog för att jag skulle tycka att man kan göra vilket som där sålänge man försöker göra rätt, är inte jätteinvesterad i alla traditioner, men kommer inte heller säga att de är skit.

                  Så det beror väl på intentionen med frågan. Och hur resten av familjen hade sett på det. Någonstans är ju ett frieri mellan två parter som förhoppningsvis önskar det medan att tillfråga fadern blir att dra in någon annan som kanske inte uppskattar det (i dagens samhälle).

                  Och kvinnan hade väl visst något att säga till om? Det var inte som att pappan bara kastade henne på en annan man (som regel) och totalt struntade i hennes åsikt. Det går ju dessutom emot poängen med frieriet, där hon blir tillfrågad.

          Exakt! Problemet ät att många kvinnor går runt och drömmer om ett frieri i flera år. Skaffar barn, hus osv tillsammans men fortfarande inget frieri. Det om något är tragiskt.

            Ja så ska det ju uppenbarligen inte vara.

        Men herregud vad löjligt, kom in i 2000-talet!

          Nej tack! 😆

        Förstår inte riktigt ditt tankesätt. Att fria, bli ihop, ingå partnerskap etc. är äldre än din knepiga religion men har tillskrivits mannen, på grund av din knepiga religon.

        Du tycker att det är ”omanligt” att bli friad till. Visst förstår du att människan existerade långt innan katolicismen? Människans sedvanor runt om i världen representeras inte av katolicismen, den snarare påtvingar dess egna regler.

          Alltså va? Vad spelar det för roll? Måste man gå tillbaka till början av allt om man vill ha traditioner?

          Och min ”knepiga” religion säger dessutom att äktenskapet är skapat av Gud, för allt är skapat av Gud, Kristus upphöjde det naturliga äktenskapet till vad det är idag (mellan två döpta kallar vi det sakramentalt äktenskap till skillnad från naturligt). Men hur man går tillväga för att fria är väl såvitt jag vet en mänsklig tradition och absolut inget fel att ha såna. Precis som lördagsgodis är en tradition av människan. Så även om du hade haft rätt är det en rätt konstig sak att säga..

      Stor skillnad på toxisk maskulinitet som leder till våld mot kvinnor och att som kvinna tycka att det är pinsamt att fria? Inte ens jämförbart.

        Det är en bra poäng! Var inte meningen att jämföra.
        Toxisk manlighet är kopplat till våld men det finns destruktiva krafter i toxisk femininitet också.
        Tack för ditt inlägg!

      Toxisk fem är väl snarare att tex använda gråt som ett redskap för att manipulera

      Ibland räcker det med att svara ”för det är så det är och borde vara”.
      Män ska fria. Klart.
      Så har det alltid varit och hur normaliserat det än blir så är det fortfarande lika patetiskt när en kvinna friar.

      Kan vara gulligt ibland men det upplevs ändå som maskulint att fria. Han ”gör en fru av en tjej” det är så det borde vara i ett ”traditionellt” hetero-par.
      När en kvinna friar då tar hon på sig kostymen men någon måste ha på sig klänningen och det är rätt avtändande när mannen är den feminina i relationen.
      Det är inte fel, bara avtändande och patetiskt. Sen får folk göra precis som de vill och jag hyllar äktenskap men det är ändå lite off…
      Samma med män som tar tjejens efternamn utan anledning. Så avtändande. Inte fel. Bara avtändande.

        Älskar ordet avtändande.

        Åh herregud vilken förlegad och tramsig kommentar.

        Ok att du vill bli friad till men att bry sig så mycket om hur andra par väljer att göra och ha så starka känslor kring det är ju om något lite off.

        Så tråkigt att folk tycker såhär 🙁 Kvinnor är liksom fortfarande omyndigförklarade i detta hörn av samtiden. Inte konstigt att vi har olika löner fortfarande

        Du behöver ju inte vara tänd på personer som inte är gifta med dig, så vad du tycker är avtändande gällande andras relationer spelar ju ingen roll.

        Men det här kan väl ändå inte va på riktigt? 😄 Tänker folk såhär, idag?
        Nåt jag tycker är avtändande är folk som besatta av manligt och kvinnligt och känner sig hotade i sin manlighet/kvinnlighet. Att va säker i sig själv och kunna göra olika saker utan att tänka på vilket kön det ”tillhör”, det är hett.
        Män som kallar nåt omanligt/b*gigt – urk. Luktar osäkerhet lång väg.

        Att vara osmart är en annan sak som är avtändande. Bara något jag osökt kom att tänka på medan jag läste igenom din kommentaren.

          Haha exakt. Så otroligt avtändande

        Tur att man inte behöver tända på andras män när de gör något som inte passar.

        Ok lilla incel. Vilken kultur pratar du öht nu för det är ju inte svensk kultur iaf?

      Fast det skadar ju ingen? Jag tänker att toxiska beteenden ska vara skadliga. Toxisk femininitet vore isf att manipulera sin partner genom gråt och sex att råna en bank för att kunna köpa en stor diamantring…

        Skadar ingen direkt, det håller jag med om, men upprätthåller våra snäva könsroller och i förlängningen lönegapet mellan män och kvinnor osv. Jag känner många som säger sig vara för jämställdhet men ändå inte kan tumma på det här med att mannen ska fria, inte kvinnan. Jag tycker inte att det går ihop riktigt. Så det bygger upp ett större samhällsproblem.

          Det kanske stämmer, men det är ändå en skillnad mot beteenden som skadar andra människor. Toxisk maskulintitet syftar inte på allt typiskt manligt, utan på just skadliga beteenden som manipulation, aggresivitet, svartsjuka, kontroll etc.

          Det är väl varken jämställt eller inte när en person friar. Det är en ritual som man gör vad man vill med. Att ordet jämställt missbrukas är tragiskt.

      Tycker det är lika patetiskt oavsett om det är mannen eller kvinnan som friar. Om det sker på något romantiskt vis var den andre är som ett handlingsförlamat mähä och inte kan ta förhållandet vidare själv, utan går och väntar på att den andra ska lösa det. Giftermål som ändå är något juridiskt tycker jag att man kommer fram till gemensamt.

        Fast så är det nog sällan. Tror 99 % av de som friar vet att de kommer få ett ja, t ex för att man pratat om det innan.

      Är detta verkligen ”djupt rotat” i Sverige? De flesta har knappast någon stor diamant? Och typ 80 % kommer väl överens om att de ska gifta sig utan direkt frieri, dvs på bådas bevåg. Har heller inte hört någon kalla det tragiskt eller pinsamt om kvinnan friar, även om min bild som sagt är att de flesta par inte friar alls.

      För mig låter det mer som t ex amerikansk kultur.

        Tror tyvärr att det verkar vara på framfart i Sverige, detta mer konservativa tänk. Dels med att pappan har börjat lämna över bruden, något som ingen gjorde för 15-20 år sedan. Har även hört yngre kollegor där deras partners frågat deras pappor om godkännande för att gifta sig, de tyckte det var så gulligt. En av tjejernas pappor hade dock undrat varför han frågade honom och inte dottern, samt att skulle han be någon om tillåtelse vore det bättre att fråga mamman😂

          Åh fy fan vad äckligt. Om nån hade frågat mig det hade jag sagt nej bara pga det…

        Vi har ju uppenbarligen olika kretsar, jag har akademikeryrke i storstad, och många kollegor och bekanta som tycker att mannen ska fria med en stor diamant. Skönt att du slipper!

      Jag tycker det kan vara värt att tänka på var det kommer från. Att han, traditionellt, först ska fråga pappan om hennes hand, få godkännande, att pappan sedan ska leda dottern genom kyrkan och ”lämna över” henne till en annan man🫠🫠🫠🫠🫠

        Varför skulle det vara omanligt att byta till kvinnans efternamn, vad är det för trams? Det är väl om något att vara säker i sig själv. Och hur kan det påverka någon annan hur par väljer efternamn för sin familj, det namn som passar dem bäst. Ibland tror man att man hamnat i medeltiden när man läser här.

          Ja massa högertroll eller folk som tävlar i att vara mest ”konservativa” (bakåtsträvande). Vad händer?

        I Sverige så har vi traditionellt att mannen och kvinnan går in i kyrkan tillsammans. Se kontroversen kring kronprinsessans bröllop.

        Detta är ju inte hur det traditionellt går till i Sverige.

      I så fall så är det väl extremt pinsamt om mannen måste fråga kvinnan först om han får fria?

      Vänta nu här, lössläppta tjejer? Tänker vi så i dagens Sverige? Så all den frammarsch för jämlikhet har backat flera mil? Finns väl inget lössläppt med att kvinnor kan fråga sin partner om de ska gifta sig ( om det nu är så viktigt att vara just gift). Nu blir jag mörkrädd på riktigt. Vad är det för förlegade värderingar som letat sig in. Får kvinnor ens gå ut utan manligt sällskap också? Trodde på riktigt att ordet lössläppt i kombination med tjej var utraderat.

    Tråd: omaka influencer-kompisar. Personligen tycker jag att Frida L o Asabea är mycket omaka, jag kan inte alls förstå vad de har gemensamt. Är de gamla vänner kanske? Får förövrigt känslan av Fs blogg att hon alltid behöver berätta om hur nära vän hon är med exempelvis A eller SW.

      Men det har väl sagts många gånger att Frida verkar vara en elak högstadietjej? Tror hon samlar på folk med inflytande och vill bygga upp en fin krets, och har nya favoriter för säsongen. Verkar jobbig att vara vän med, typen som inte tål att du sätter en gräns mot henne för då hamnar du ute i kylan.

        Ja och det är det som gör det så märkligt att hon o Asabea verkar vara vänner. Får väldigt fina vibbar av Asabea så de känns omaka.

        Håller inte alls med om det här, vad är det för skitsnack? Vem är det som skulle ha hamnat ”ute i kylan”? Tycker att hon verkar ha många fina vänskaper, både gamla och nya.

          Men läs om hur Frida helt öppet behandlat Sandra B. Det fanns att läsa på Fridas blogg, till allas beskådan.

          Hon förfaller vara en taskmört som endast är intresserad av att bli en rik influensers (utan alla krävande influenserattribut, såklart).

        Hennes vänskap med Klara D känns väldigt mycket mer on point 🫠

      Sandra Beijer och Anna Björklund har firar nyår ihop, de är en lite udda kombo tycker jag

        Nyår ligger tre månader bort så vad?

          Vad gafflar du om?

        Men var inte det genom Björn och/eller Kringlan? Tror inte Sandra var the transition person här

          SB skrev en recension av ”Kvinnomanualen” och brasklappade med att Anna var vän till henne

            Ja det känns hövligt konstigt.

      Fria L försöker väl ta sig in överallt?

    Den stora influencern på tiktok som säljer hudvård, har någon testat?

    Hard truths som är viktiga att veta:
    -Du kan inte köpa fertilitet, bara öka oddsen. Vill du ha barn, tro inte att pengar kan lösa problemet om du väntar för länge.

    -Nej, han kommer inte att lämna sin fru för dig. Jo, de sover visst i samma säng.
    Nej, hon är ingen hemsk kontrollerande häxa.

    -Män väljer visst en yngre tjej om han kan.

    -PMS är ingen ursäkt att skrika vad man känner i stunden/såra folk.

    -Barn mår inte bra över att gå på förskola hela dagarna. Hämta tidigare om du kan/hinner, det gör världen för barnet.

    -Ja, en djup urringning attraherar Män. Inte bara de du vill ha uppmärksamhet av.

    -Folk vill ha tårta på ert bröllop, snåla inte. Ta inte kuvörtavgift, det är fult.

    -Alla kommer inte hålla med dig, det är ok. Bara att säga ok och gå vidare.

      Fyll på med era! 🙂
      Strunta i om folk tror er, 90% är helt ute och cyklar ändå.

      Du har inte rätt, du har bara en stark åsikt

        Du har inte rätt, bara fel.

      Håller nog med i allt du skriver.

        Shocking.

          Borde inte vara shocking men du skulle tappa hakan av alla som verkar tro att PMS är en ursäkt att bete sig som en häxa. Eller att kollegan och hans fru inte haft sex på 12 år. Eller att män alltid väljer äldre sofistikerad kvinnor över snygga lättlurade ungdomar. Eller att IVF inte är en back up.

            Män är olika så… Alla vill inte ha en ”lättlurad ungdom” (låter sjukt creepy btw).

            PMS påverkar en psykiskt. De som har den svårare formen kan bli självmordsbenägna. Så snälla sluta tramsa om att tjejer ”beter sig som häxor”. Har du inte upplevt för jäklig PMS så vet du inte hur det är, alls. Man blir som förbytt, känner inte igen sig själv och kan inte kontrollera sina känslor.
            Men du kanske också tycker att den som är bipolär eller deprimerad bara borde gaska upp sig?

              Jag är bipolär, men jag är fortfarande fullt ansvarig för mitt beteende och agerande, även om jag har sämre grundförutsättningar än en frisk.

              Absolut, ryck upp dig om du tror att din diagnos är ett frikort att bete sig som ett svin. En deprimerad har inte mer rätt att såra mig än en mentalt stabil människa. De enda som har frikort är utvecklingsstörda. En vuxen är fortfarande vuxen trots diagnos.

              Har man sådana problem så bör man söka hjälp förstås. Aldrig ok att skylla svinigt beteende på PMS.

          Vilket håller du inte med om?

            Nyfiken på om du skulle byta ut din fru om det kom en yngre kvinna som ville ha dig?

              Fel fråga:

              Det är mer såhär det funkar: Lewis får behålla sin fru MEN hade han valt samma kvinna i sin 25-åriga kropp/ansikte eller 45-åriga kropp/ansikte?

                Tycker inte det var formulerat så i trådstarten. Men alltså, själv skulle jag nog också välja min man i 25årig form än 45-årig 😅

                  Haha. Samma!

      Det dör med kuvert avgift.. Gud jag var på bröllop och visste verkligen inte vad jag skulle ge så gav 3000kr för tycke det var pinsamt och konstigt alltså för min del ifall jag verkade snål. Dom sa bara swisha valfri summa. Fick veta sen alla alla swisha typ max 500kr. Har sån ångest för jag va arbetslös då men ingen sa vad som var en rimlig summa och ville verkligen inte göra fel, hade inte ens råd med biljett hem efteråt och skäms att jag alltid ska va så rädd att bli dömd.

        3000kr!? Herregud

          ja men jag hade aldrig varit på bröllop innan och jag tänkte att det kostar att bjuda på mat tårta osv så trodde jag bara att bättre jag tar lite högre än lägre för det är sån viktig dag osv. värsta är att vi knappt pratar efter bröllopet och vår vänskap typ börjar rinna ur sanden 🙁 dock hade jag jätte kul och får tänka det var en fin upplevelse första gången på bröllop och att se sin nära vän gifta sig 🙂

            Tycker verkligen din vän borde hört av sig och sagt att det var alldeles för mycket som du swishade.. 🙁

              Ja jag tänkte också på att hon borde kanske reagerat med tanke på att man även fick swisha 5000kr för att kunna övernatta på herrgården dom gifte sig på. Den låg ca 3 timmar utanför stockholm. 8000kr för delta på ett bröllop hör jag nu att de låter kanske konstigt, de är ju endast mitt fel dock 😂 ju mer jag pratar om det så inser jag hur knäppt det var av mig haha

                5000kr för en natt? Förlåt, men du måste krydda? Typ inget kostar ställe kostar så mycket, om man inte bokar en svit då.

        Vem skulle säga till dig vad en rimlig summa är? Vad dom är kutym går snabbt att googla. Sinnessjukt att du swisha 3k och hellre försatte dig i situation att inte ha råd att ta dig hem istället för att bara anpassa efter dina förutsättningar??

          vi har ju gemensamma vänner och några av dom var även brudtärnor och när jag frågade lite försiktigt vad som var rimligt så fick jag bara som svar att dom inte heller visste och typ ”vi får se vi har inte bestämt oss än”.
          Det var inte förens efter bröllopet alla kunde säga vad dom gav så antar alla var väl kanske osäkra på vad som var en rimlig summa men dom tänkte mer under tusen lappen. som sagt aldrig varit på bröllop och försökte typ tänka och jämföra vad det hade kostat för mig att gå ut och äta samt festa i stan och utgå från det. ville bara inte göra min vän besviken typ som om det inte var viktigt för mig att hon gifte sig

          Måste du strö salt i Monroes sår? Hon är medveten om att det blev för mycket.

        Men åh så svårt när man inte vet och inte vill verka snål! Har försökt prata ihop mig med kompisar innan för att få en känsla hur de andra gör. Om paret önskar sig ”bidrag till bröllopsresan” (= bidrag till bröllopet) så har vi gett 500kr var eller 800-1000 kr som par. Det är oftast ungefär vad andra lagt. Men jag tycker ändå det känns lite weird, speciellt som ett bröllop när vi lagt ca 4500kr för hotell två nätter (det var parets önskan att alla bodde på venuen för bröllopet och gärna kom kvällen innan) och sen fick nån gliring över vår gåva på 800kr 🙃🙃

          Usch var elakt att ge gliring!! Kram till dig ❤️ tycker det var rimligt med 800kr i present

            Tack 🌸 det var ett lyxigt bröllop absolut, men det störde mig med gliringen som var typ att vi har bra löner och gav 800kr.. De har fortfarande inte åkt på sin bröllopsresa så det var ju helt enkelt bara ett bidrag till bröllopet 😅

          tack för ditt svar, men fy att dom gjorde så?? menar ju det att det man ör livrädd för gud vad ledsen du borde blivit isf. ❤️tycker egentligen inte ens man ska förvänta sig massa pengar när man själv valt gifta sig och bjuda in på fesr har ju hört andras historier hur brudpar blivit sura och klagat över sånt men viktigast är väl att ens vänner och familj kommer inte vad dom bidrar med??

          Tycker verkligen inte man ska förvänta sig en present ens om man vill att nån betalar för övernattning! Och man ger väl aldrig en gliring för en present. Herregud vad oartigt!

        Men googla människa 😂

          fyfan vad dum jag känner mig jag googlade nu och första som kommer upp är att det brukar vara från 150-400 kr 😂men herregud hahahaha asså nej va jobbigt får verkligen mega ångest nu för jag är så dum

            Hör av dig och säga att du råkade trycka på en extra nolla!

              Haha flera månader senare 😂 Men skönt att få detta sagt anonymt för har inte vågat prata om det. Skönt att veta att det va korkat av mig för de betyder att det ör helt befogat att jag känt ångest över det 😂 hahaha skrattar verkligen över att de va inte svårare än att googla

                Men sluta skriva att du är dum och korkad!! Det är du inte, du visste bara inte. Så viktigt att tala snällt mot sig själv. Du var oerhört generös och även om det blev lite mycket kan ju ingen säga något negativt om dig efteråt.

                Monroe: Du får igen de där pengarna på ett eller annat sätt!

                Du var jättesnäll tycker jag. <3 Alla kan bli nervösa i nya situationer och råka göra för mycket eller lite.

      Haha, tror jag instämmer på allt när jag nu snabbläste.

      ”Män väljer visst en yngre tjej om kan kan”.

      Jeff Bezos. Kan gifta sig med vilken ung tjej som helst. Valde att förlova sig med en 53-åring (träffades när hon var 49).

      Jason Momoa. Kan gifta sig med vilken ung tjej som helst. Valde att gifta sig med en 50-åring.

      Dominik Purcell ”Prison Break-hunken”. Kan gifta sig med vilken ung tjej som helst. Valde att gifta sig med en 56-åring (träffades när hon var 55)

      Ben Affleck. Kan gifta sig med vilken ung tjej som helst. Valde att gifta sig med en 50+-åring.

      Och så vidare. Och så vidare. Och detta är några av världens rikaste/kändaste/snyggaste män som alltså därmed kan gifta sig med vilken 25-åring fotomodell som helst. Men som allihopa alltså valde kvinnor på 50+ istället. Så nej, det stämmer ju inte alls.

        Undantag.
        Varför nämner du inte Leo som haft 500 tjejer under 25?
        Eller Woody Allen som skilde sig från sin fru och gifte sig med SITT ADOPTIVBARN?
        Eller alla kungligheter som flyger in tjejer under 25.
        Hur många 35 åringar springer runt på oljesheikharnas yatcher?

        Såhär är det: såvida han inte har en ”grej” för äldre kvinnor då är det alltid yngre som gäller.
        En man som kan välja mellan en 20-åring SSK och en 35-årig SSK, väljer den yngre.
        Så länge allt är lika (attraktion, social klass, mental hälsa, BMI osv osv) så är den yngre alltid att föredra.

        Skulle du valt en svullen ölmage eller 6-pack om du fick välja? De sitter på samma man alltså, bara magen som skiljer.

        Sen finns det män som bilder äldre kvinnor av ekonomiska, sociala, politiska och personliga skäl men det ”naturliga” är att välja yngre kvinnor= fertilitet = sprida gener.

          Finns ju en teori om varför Leo aldrig är med en jämngammal dock utan fortsätter med unga tjejer och dumpar dem när de är redo för barn och giftermål

            Han är ett creep. Dock är han väldigt stereotypiskt manlig när det gäller val av kvinnor. Unga, vackra och fria att leva i hans bubbla.

          Verkligen en otroligt trist syn på män.
          Stämmer säkert för många män som går på ytliga faktorer. Hade iaf lika många 30-35-åringsr efter mig i 30-års åldern då jag träffade min partner som jag hade i 20-års åldern. Skillnaden va att de jag träffade i 30-års åldern va lika mogna/ungefär på samma plats i livet som mig och att de jag träffade i 20-års åldern va på samma plats i livet som mitt 20-åriga jag. Så min slutsats är väl att det inte är de mest känslomässigt mogna 35-åringar som springer efter 20-åringar.

            Varenda man du var med hade valt ditt 20-åriga jag över ditt 35-åriga jag. Rent utseendemässigt.
            Sen kanske du idag tjänar mer, är mer stabil emptionellt, mindre impulsiv osv. Så din partner väljer den trygghet du besitter idag jämfört med förr.
            Men att en random man skulle välja en 45+ över en 22-åring helt utan anledning är bara bs.
            De män som aktivt väljer äldre kvinnor har en fetisch eller en baktanke.
            De som står mellan en äldre kvinna vs singel väljer kvinnan.

            Återkom när du är singel och rapportera hur många som valde dig över en 20-åring. De som har alternativ dvs. Alla män har inte alternativ, bara de få som är högst upp i hierarkin.

            Prova att gå ut med en 25 årig tjej som ligger på din nivå och jämför hur många som stöter på henne först.
            Eller skapa en fejk tinder med samma människa som 20-årig och en annan profil som 40-årig, vilken tror du får flest matchningar av attraktiva män?

              Men att bli raggad på eller matcha på Tinder betyder ju (nästan) inget?! Jobbiga män som raggar på en och ytliga män som matchar endast pga utseende/ålder är väl oftast ingen man själv är intresserad av som kvinna oavsett ålder. Är det inte ett missförstånd att män tror att deras uppmärksamhet är något kvinnor vill ha, som att det är något slags pris?

                Människan skrev att hon får uppmärksamhet trots sin ålder, så jag tog exempel som handlar om uppmärksamhet.

              Jag tänker mig att de flesta väljer en partner som har rolig personlighet, lite samma intressen som en själv osv. Jag kan visserligen inte tala för alla män i hela världen, eller någon man alls, men jag personligen har väldigt lite gemensamt med en 20-åring. Skulle verkligen inte orka vara tillsammans med en 20-åring.

                Du som kvinna har lyxen att välja fritt. Mannen har inte den lyxen: han måste bälja rätt för att få avkomma. Då är den yngre ett säkrare kort.

                Vi kvinnor kan befruktat av en 90 åring, därför är vi inte lika åldersfixerade..vi kollar istället.på mannens status och resurser. Få kvinnor väljer en hemlös man över en man med hus. Få män väljer en äldre kvinna över en yngre.

                  Är det alla mäns mål, att ha en partner att skaffa avkomma med? Om han redan har barn och är nöjd då?

              Beror väl på vad man är ute efter. De flesta män ligger säkert hellre med en 25-åring än än 45-åring men det innebär ju inte att de flesta män också vill leva med en 25-åring i praktiken. Det är ju annat än utseende och ålder som vägs in när det handlar om relationer och kärlek.

                Precis det jag skrev.
                Utseende = yngre alltid.
                Sen vill väl inte Johan 43 ha en 19 årig student som vill YOLO och festa varje kväll. Då funkar Sara 40 bättre.
                Men om Johan är superrik/snygg och kan få vilken tjej som helst, då tar han den mogna 20-åringen (tänk ILs image som 20 åring) över alla andra kvinnor. 40 åringen är inte ens ett alternativ.

                  Om Johan 43 blir superrik så väljer han alltså plötsligt automatiskt 19-åringen som är YOLO och festa varje kväll och inte Sara 40?

                    Kan du läsa?
                    Skrev att han väljer den mogna 20 åringen, tänk IL-vibe.
                    Alla unga är inte dumma.
                    Finns 17 åringar i Afrika/Asien som jobbar heltid, tar hand om 3 barn, sköter om sin äldre mor, försörjer sina yngre syskon osv.
                    Alla unga är inte omogna.

                    En man väljer en mogen 20-åring över en mogen 40-åring ALLA DAGAR I VECKAN!

                      Du måste ha blivit så oerhört bränd någon gång i livet.

                      Frågan är om du kan läsa?
                      Varför drog du in att Johan 43 väljer Sara 40 om en man väljer en yngre kvinna över en äldre ALLA DAGAR I VECKAN?
                      Hej och hå.

                      Försöker du trigga igång något inom mig?
                      Vill du påminna mig om en sorg jag överlevt med hopp om att jag ska återuppleva traumat och må dåligt hela natten? Är det på den erhört låga nivå som du befinner dig i livet, förlöjliga åt någon som blivit bränd?

          Haha men vilka exempel du väljer! Vilken normalt funtad kvinna skulle ens ta i LeodC, Woody Allen eller valfri oljeshejk med tång?! En del män väljer nog gärna yngre kvinnor för att de kan vara lättare att styra eller mer lättimponerade…

            Vad är det för svar ens?
            Så alla Leo dejtat är onormala och alla gamlingar du listade är normala?

            Tvärtom. En man som aktivt väljer en äldre kvinna över en yngre är onormal. Han riskerar att inte få avkomma, vilket är mannens typ största biologiska instinkt/drift efter mat/vatten.
            Det är som att påstå att kvinnor som väljer en fattig över en rik är smart. Om du får ha din drömpartner som hemlös vs. Drömpartner som miljonär, väljer du fattig? Nej, för att du som kvinna vill ha en trygg miljö att leva i och pengar garanterar mer trygghet.

              Mitt ex som var fem år yngre var onormal? Min nuvarande man som är två är yngre är onormal? Syrrans sambo som är tio år yngre är onormal? Min bror som lever med en fyra år äldre kvinna är onormal? Min pappa som är tre år yngre än min mamma? Runs in the family tydligen.

                Tror inte att de män haft massa valmöjligheter direkt.
                Kan garantera att varenda en av dem hade valt en yngre version av sin partner om det fanns en magisk knapp.

                Tror du seriöst att en man HELLRE ligger med en 50 åring än en 24-åring? Om han KAN VÄLJA då är den yngre alltid nr 1.

                Sen är det EXTTEMT FÅ män som kan välja och vraka. De män du radar upp är säkert helt normala män som liksom tar vad de får. Bara hon är en biologisk kvinna och någorlunda stabil så är det jackpot.
                Ge samma män 300 miljoner på kontot och Brad Pitts ansikte…tvekar att de valt samma kvinnor. Man tar vad man får (hö hö) om man är medioker. Annars är det snygga ungdomliga tjejer som gäller för 99% av männen.

                Och det säger sig självt att kan talar om störe ålderskillnsder. Speciellt när kvinnan närmar sig infertilitet ålder så minskar utbudet på attraktiva män (fulingar/fattiga finns det gott om).

                  Att männen jag radade upp inte hade valmöjligheter? Mitt ex var iofs en kille som hade rätt många 20-åringar efter sig (spelade i band och ansågs attraktiv) men vi säger väl så då. Nåt var väl fel på honom. (Och nej, det var inte han som dumpade mig.)

                    Varför är han ett ex?
                    Hur gammal var hans nästa?

                    Optimal ålder är enligt studier 22 år, anser män.
                    Att han väljer dig som 25.åring över en 22 åring är inget konstigt, det är +- 3 år.
                    Det konstiga uppstår om han väljer en 35 åring över en 20 åring. Dvs någon som är klart i slutet på sin fertila ålder.
                    Min man är 1 år yngre än mig men vi blev tillsammans när vi var 19 respk. 20. Inget konstigt. Jag är äldre men jag var ju fortfarande ung och fertil.

                      Du ger dig inte? Kan vi inte åtminstone enas om att det kan finnas skillnader på individplan? Att det inte i alla relationer endast och enbart är ålder som är viktig utan att även män kan värdera andra saker hos en partner?
                      Han är ett ex eftersom vissa sidor hos honom blev ett problem för mig i längden (det var väldigt mycket fokus på honom och hans behov).
                      Han är singel. Vem han ligger med vet jag inte, och det tycker jag är en annan sak än en relation.
                      Och ja, han valde en 35-åring över en 20-åring.
                      Tycker du verkligen att ett år är en åldersskillnad att nämna? I tonåren var det ju det, men när man är 30, 40, 50?

              Jag har inte listat några ”gamlingar”, vad snackar du om? Eftersom jag tjänar mina egna pengar bryr jag mig inte om mannens ekonomi nämnvärt, utan det är andra faktorer som är mycket viktigare.

                Aa men en man kan inte bli gravid så hans prioriteringar ändras inte av feminismen.
                Hans biologiska drift är som den är och en yngre kvinna är alltid ett säkrare kort än en klart äldre kvinna.

                Jag är dock tvärsäker på att du aldrig hade valt en man som är hemlös eller tjänar långt under medel om du har ett bättre alternativ.

              Du är mycket för ytterligheterna här. Det finns ju ett brett spann mellan superrik och hemlös och det är väl där de flesta av oss befinner sig.
              Och att säga att alla män som väljer en äldre kvinna över en yngre är onormala? ? Jag tror nog att det flesta skulle anse det betydligt mer onormalt att en medelålders man lever med en tjugoåring än med en jämnårig eller några år äldre kvinna. Underhållande diskussion hur som helst.

          Nej. Många äldre män vill inte ha fler barn. Utan en mogen partner på samma våglängd. Det håller bättre i längden.

            För att de inte har råd med massa barn.

            Ja att män väljer en äldre kvinna är ju för att hon är mer stabil. En man på femtio som tarihop det men en på tjugofem gör ju att han måste ta mer på sig för att lotsa henne genom saker och ting. En del män gillar det men alla gör det inte.

          Det var inte hans adoptivbarn. Det var Mias adoptivbarn Och han bodde aldrig ihop med Mia.

            Bra att du påpekar det, jag reagerade också när det stod att Woody Allen gifte sig med sitt adoptivbarn, vilket är fel!

        Harry Styles har varit ihop med iallafall två kvinnor 10+ år äldre. Är nu ihop med en som är lika gammal.

          Män tar allt de kan få. När de sedan inser att de har alternativ DÅ väljer de den yngre.

            Du menar att Harry Styles inte är medveten om att han har alternativ?

              Varför valde han en yngre nu?

                Antagligen kanske han valde en jämngammal nu för att de blev kära eller nåt.

      Haha hatar tårta på bröllop! Det har redan varit dessert på middagen, sen måste man liksom fortsätta vänta på att dansgolvet ska dra igång för att det ska skäras upp gräddtårta (hatarrr sån klassisk gräddtårta med marsipan) som man i tillägg ska lyckas mingeläta på snyggt sätt? Näää skippa tårta alla gånger

        Alla normala vill ha tårta. Ät du ditt knäckebröd och ge oss din bit. Ge oss!!!

          Haha! Inget knäckebröd tack men hellre en till drink än gräddtårta 😅

        Har aldrig varit på ett bröllop med först dessert och sedan tårta utan tårtan är desserten 🤔😅 är det jag som varit på konstiga bröllop (inklusive mitt egna) eller vad missar jag? 🤭 (Har alltså varit på med än 10 bröllop senaste 7 åren)

      Ok. *går vidare*

      När folk säger ”no pun intended” är det sällan så roligt så att det är värt att påpeka. Det stannar bara upp samtalet. Jag hörde det, att det var en pun. Vill gå vidare i realtid, live, aktivt

      Det är lögn att man ”bara ska vara sig själv” så kommer man att få nya vänner, hitta en partner etc. Du måste vara din bästa version av dig själv.

        Sant!

        Society: ”just be yourself!”
        Society: ”no, not like that”

      – De allra flesta hatar personer som delar med sig av överdrivet mycket. Att ligga lågt och vara lite mytisk är 1000 gånger mer charmigt och attraktivt än att slänga ur sig privata ”roliga” detaljer om sina toabesök till alla man möter.

      – Utseendet spelar roll. Alla som säger annat lever i förnekelse/en fantasi.

      – Penisstorleken spelar faktiskt roll. Med det sagt så är 25 cm lika meningslöst som 7 cm. Lagom är bäst.

      – Det är inte ”coolt” att klä sina söner i klänning. Det är fånigt och konstigt.

      – Svenska föräldrar är de slappaste som finns. Finns inga barn som lever rövare i offentliga rummet så mycket som Svensson-barnen.

        Håller med helt!
        Speciellt utseende. Snygga människor hyllar feta människor för att de vet att överviktiga kvinnor inte är något hot.
        Har själv varit överviktig och fick alltid höra hur snygg jag var. Tappade 18 kg och får nu bara spydiga kommentarer av samma människor. ”Du var sötare förr” och ”du behöver inte överdriva, du passar som mullig”. Amen gå upp 18 kg själv då? ”Nej, jag ser bättre ut som smal”. MMM DET GÖR ALLA!!

        Om sönerna VILL klä sig i klänning då? Är det fortfarande inte coolt? Tycker att det är intressant men också fånigt och konstigt att ha en sådan åsikt om ett klädesplagg.

          Så din man kan komma hem i klackskor, nätstrumpor och magtröja?
          Hade du reagerat om din pappa kom över på julmiddag iklädd en brudklänning?
          Det är ju bara plagg.

            För barn är plagg bara plagg. Min fyraårige son älskar att låna sin kusins Elsa-klänning och det skulle aldrig falla mig in att säga att han inte får ha den eller påstå att det är fel.
            Klart det är mer udda med en vuxen man som går klädd i klackar eller brudklänning. Men ja, vill någon ha det så inte stör det mig. Påverkar inte mitt liv det minsta vilka kläder andra har på sig.

              Vad mer får han välja fritt? Om han vill röks, är det ok?
              Om han vill sova hos sin gympalärare, är det ok?

              Vi har ett ansvar att förklara vad som är passande och vad som är fel. Vill du att din son ska bli mobbad pga sina kläder? Det kommer han antagligen att bli om du inte sätter gränser inom rådande normer. Finns väldigt få platser i världen där en 7 årig pojke i Snövitklänning inte blir mobbad.

              Jag säger inte att själva plagget är fel i sig, bara mentaliteten kring barns frihet att välja. Det är ditt ansvar att uppfostra ett barn som accepteras av andra barn, det innebär också ordet ”nej” ibland.
              Nu tror jag inte att en endaste klänning kommer att leda till mobbning men om det blir en vana så…

                Håller verkligen inte med dig.
                Tycker man ska sätta gränser mot barnen, naturligtvis, men i första hand kring sådana beteenden som potentiellt skadar andra. Är barnet elakt mot någon annan, skarpt nej. Däremot när det gäller sådana beteenden som bara handlar om barnets sätt att uttrycka sig själv, vara sig själv, på ett sätt som inte skadar andra, till exempel att som pojke bära klänning – behövs inga gränser!
                Det är absolut inte en förälders ansvar att uppfostra ett barn som accepteras av andra, däremot att uppfostra ett barn som accepterar andra. Stor skillnad

                  Skadar sig själv och andra*
                  Dvs rökning – nej
                  Sova hos gympaläraren – nej
                  Bära klänning – ja varför inte

                    Men om barnet skadar sig självt?
                    Om du vet att ditt barn alltid äter snorkråkor offentligt (skadar ingen), hade du inte fått honom att sluta med det för att andra inte ska stöta bort/reta/äcklas av honom?

                    Du måste tänka på hur ditt barn kan skadas av dina åsikter och beslut. Du får gärna tycka att män ska få gå runt i klackskor men du ska inte använda ditt barn som något socialt försöksdjur. Varför ska han behöva ta sk!t för dina icke-normativa åsikter? Varför ska han lida för att du anser att killar ska klä sig i klänningar?

                    Det.är ditt jobb att skydda ditt barn och garantera en stabil och trygg uppväxt. Detta misslyckad du med när du trycker i dina tankar och brist på disciplin på ditt barn. Lär dig säga nej till sånt som i framtiden kan skaka din sons trygghet och fysiska samt mentala hälsa. Han är ett barn, inte en soldat i din kamp.

                      Exakt. Du måste tänka på hur ditt barn skadas av dina åsikter och beslut – som tex när du är en norm-slav där du bidrar till ett samhälle där man ska passa in i en minimal box till vilket pris som helst, istället för att försöka utvidga boxen och bidra till en värld där man är inkluderande och alla kommer må bättre för att de får vara sig själva, oavsett om de är barn eller vuxna.

                      Ingångsvärdet är inte att andra ska stöta bort honom. Inte heller att han är en ”soldat” i min ”kamp”. Det handlar om att uppfostra honom till att älska och vara trygg i sig själv och behandla andra väl. Äta snorkråkor – nej pga. ohygieniskt. Inte pga. ”andra kan stöta bort dig”

                Eller så uppfostrar man sina barn till att inte mobba andra?? Och en skola som jobbar emot det. Mobbning är ingen naturlag som måste ske liksom.

                  Mm, vi förväntar oss att hela världen, över natten, inser att det är fel att vara elak! Sannolikt.

                    Nä men jag jobbar med det under tiden. Man blir heller inte automatiskt mobbad för att man sticker ut.

                Haha men snälla! Jämför du en klänning på en fyraåring med brottslighet? Dvs röka som barn eller sova över hos en lärare?
                Gör hur du vill med dina barn men för mig är det viktigaste att mina barn lär sig att behandla andra bra och att vi alla är olika. Oavsett vad de väljer att ha för yrke, klädstil, vem de blir kär i etc. Tyvärr är det såna som du som kommer se till att de fortfarande finns elakheter. Om mitt barn skulle mobba en pojke i klänning så är det mitt barn som gjort fel och som man får prata med och upplysa om rätt och fel, inte pojken i klänning.

                Jag hoppas verkligen att du inte har barn. Det är föräldrar med åsikter som dig som förstör för alla. 🤮

        ja vad ör grejen med svenska barn?! håller verkligen med. läste en tråd på flashback på pink room tror jag det var där man skulle säga vad som irriterade en, 80 procent av alla kommentarer handlade om om barn och deras föräldrar i tex matbutiker eller restauranger.

        Ok men en del gillar stor näsa en del liten. Tror du man tittar bara efter filmsjärnelook. !?
        Och jag vill helst inte att killen har en bamse snopp.

      -är du helt icket fertil så är du förmodligen det i unga år också.

      -i många fall inte, speciellt inte om du varit den andra kvinnan länge. Men det händer att förhållanden inleds med vänsterprassel.

      -tror jag inte alls på, inte män i ”normal” ålder iaf. Kanske när dom börjat bli 50-60 och jämnåriga börjar se gamla ut.

      – PMSen håller jag med om.

      -tror inte barn mår dåligt på förskolan men det är nog slitigt och stojigt och kan vara trevligt att ha kortare dagar.

      -ja

      -tårta hör till men det finns säkert många som är totalt obrydda huruvida den finns eller ej.

      -sant

        -Infertilitet är en annan femma.
        Jag talar om de som vill ha barn, kan få barn men ändå väntar för att jobba, resa, leva livet. Sen kommer de vid 32 och vill kasta pengar på problemet och tror att pengar/forskning kan lösa allt.

        -Extremt få män lämnar sin fru för sin älskarinna. Kan inte komma på en endaste man som lämnat sin fru för en kollega (eller jo, Brad Pitt!). Kan dock rada upp massa män som varit otrogna och stannat (Clinton, Beckham, Sheen, Thompsson osv I alla evighet).

        -Jo, alla män som får välja mellan två kvinnor (som förutom ålder är lika) väljer den yngre. Undantag finns men de är onormala rent biologiskt och har inte ”rätt” sexuell drift.

        -Barn mår inre dåligt på förskolan men de mår SÅÅÅÅÅÅ mycket bättre med föräldrarna. Om de har bra föräldrar.

          Men vad du härjar om att ”två kvinnor som är lika”? Det är väl sällan två kvinnor är exakt lika. De har olika utseende, utstrålning, personlighet. Jag fattar din poäng om att ungdom är mer attraktivt, men jag var t ex en helt alldaglig 20-åring och en rätt snygg 35-åring. Ingen raggade på mig när jag var 20 men däremot vid 35.

            Men snälla, har du aldrig hört ”if all things equal”-jämförelser?

            Om en man kan välja en 25årig Angelina Jolie eller en 50 årig Angelina Jolie, vilken skulle han välja?

            Om en mannkan välja en 25 åring som är snygg, smart, mogen, snäll, generös, lugn, rolig osv ELLER en 45 åring som också är snygg, smart, mogen, snäll, generös, lugn, rolig osv…tror du han väljer den gamla?

              Men visst män gillar i regel en massa saker. Och ibland är det så att det bara är henne han gillar. Och en människa går inte att plocka i sär.
              Kvinnor gillar i regel en massa saker de också. Men hos män handlar det om en sak som går att plocka dit och bort. Och det är ekonomin.

              1. Det är väl ändå en helt annan sak? Jag har tolkat dig som att du menar att en man alltid skulle välja den yngre av två olika kvinnor. Och tidigare skrev du som svar till någon att en man alltid skulle välja ens 20-åriga jag framför ens 35-åriga, eftersom den yngre versionen alltid var mer attraktiv – inte i mitt fall.
              2. Jag tror att det finns män som skulle föredra och välja en jämnårig partner, ja. Relationer är inte bara är att kryssa av egenskaper och åldrar utan (för en del) handlar om sånt som personkemi, att ha ett utbyte av varandra och kunna funka ihop på en massa olika plan. Är man jämnåriga har man också samma referenser och mer liknande livserfarenheter vilket en del människor uppskattar hos en partner. Så nej, jag tror inte alla män som är i en relation med en jämnårig kvinna, eller äldre, är det för att de inte har något annat val.

              Fast det är ju en senario som aldrig kommer ske, så därför är det ett väldigt tomt argument

          -Men genom att öka sannolikheten för en graviditet med hjälp så kan det väl likställas med att öka fertiliteten?

          -Jag är inte speciellt bevandrad här i världen men vet ändå av minst 3 fall där vänsterprasslet lett till relation.

          -Tror många män I säg 25-årsåldern likväl kunnat välja en 23-åring istället för en 19-åring.

          -Håller jag med om, du sa först att barn inte mår bra på förskolan.

            -Sannolikheten är fortfarande inte alls lika bra som för några år sedan. Man ska inte tro att skjuta fram graviditet kommer med någon slags IVF-barns-garanti.

            -Alla män med fru (och barn)?
            Kan tänka mig att det funkar när man är ung och fri men jag har aldrig varit med om att en man begär skilsmässa och splittrar sin familj för en älskarinna.
            Kvinnor är nog mer benägna att lämna för en älskare.
            Intressant att höra ålder/kön/familjesituation.

            – Alla under 25 är unga. Som att jämföra äpplen och äpplen.
            Jag jämför äpplen med päron. Dvs uppenbarligen unga i fertil ålder vs. kvinnor som närmar sig infertilitet.
            Optimala åldern var 22 enligt en studie, så det finns en ”perfelt” ålder. De väljer en 22 över en 17 trots att 17 är yngre.

              – ja den går utför hela tiden, men för majoriteten går det rätt bra till 40 ändå och så mycket senare än så är det nog inte så många som planerar att vänta.

              – var inget du nämnde som krav i TS. Men 2 av dom med fru/sambo, ena paret i 40-åråldern, andra i 50-årsåldern. 3e paret i 25-årsåldern utan barn.

              -nu tycker jag du ändrar dig utifrån TS igen. Men ja det finns en optimal ålder för befruktning. Men tror inte någon man väljer en fru enbart utifrån ålder som det lät i din TS. Givetvis hade jag också valt min karl som 25år och fit om jag kunde.

                Orkar inte leta fram källan så ta detta med en nypa salt/sök själv: en STOOOOR del (typ 30% eller liknande) av kvinnans ägg är missbildade efter 36.
                De brukar dock bli tidigt missfall/inte befruktas men det säger ändå mycket om kvinlig fertilitet.

                Intressant. Har aldrig träffat någon som lämnat för älskare men självklart vet jag att det förekommer i liten skala. Men spännande människor du har i din omgivning, om hela 3 människor inte bara vänstra utan också erkänt affären, dumpat sin partner, splittrat sin familj och blivit tillsammans med den andra.

                Trodde att det var underförstått att jag jämför två likvärdig kvinnor vars enda skillnad är åldern.
                Och att yngre har en gräns, en man väljer hellre en 50 åring är en 2 veckors bebis liksom. 22 är optimalt men en 19 åring hamnar också långt över en 35 åring. Utseendemässigt. Sen beror det på mannens eget värde (rik/fattig? Ful/fin? Lpng/kort? Ren/smutsig?) och vad han har för alternativ. De flesta män har inget alternativ alls. Kvinnor delar hellre på en topp-man/ förblir singel än att ha en vek fattig fuling för sig själv.

                  Nej, det var inte underförstått, du uttryckte dig otydligt om detta var vad du avsåg. Har läst hela tråden och måste säga att du har en märklig syn på kärlek, relationer, män och kvinnor. Att rika och framgångsrika män ofta omger sig med unga vackra kvinnor är ett faktum. Men för oss vanliga människor som lever vanliga liv är det oftast helt andra saker än ålder och utseende som är viktigt när vi blir förälskade och väljer en partner.

                Hade du valt att hans hjärna och livserfarenhet som när han var 25 också?

              För att vidga dina vyer kastar jag in en man i min närhet som vid 40+ lämnade sin fru för en lika gammal kvinna som han inlett en affär med (officiellt skedde det efter att han skilt sig). De är 15 år senare fortfarande tillsammans.

      Ts är samma snubbe från någon vecka sedan som skrev män med stor bokstav. 🙃

    Var det någon här som lyssnade på Gott Snacks avsnitt med Suzanne Axell? Har alltid tyckt att hon vill smickra sig själv och måla upp sig som en så god person, men det där avsnittet tog ju priset. Hon säger visserligen att hon har dålig självkänsla (jo tack, det märks) men fasen vilken störande person. Kul dessutom att hon pratar om vikten av att vara snäll när hon kom med ett flertal dryga kommentarer. Märklig människa. Sorgligt vad en dålig självkänsla kan göra med en människa.

      Läs igenom din kommentar en gång till och fråga dig sen om en person som läser en anonym kommentar som din drar slutsatsen att du är en person med bra, eller mycket dålig, självkänsla. Fråga dig också om personen som skriver en kommentar som din framstår som snäll, eller mycket elak.

        Trampade jag på ömma tår? Lyssna på avsnittet. Men för att svara på din fråga, nej, jag har ingen dålig självkänsla. Har inget behov av att hålla på som Suzanne. Tycker bara att hennes sätt att prata om sig själv tog priset. Konstigt att Gott snack-gänget var så insmickrande, det brukar de inte vara.

          Skulle det passa med ett litet
          Swoosh här…?

          Jag frågade inte om din självkänsla, läs igen.

          Om man ska klaga på någon kan man göra det utan att själv framstå som att man är exakt det man anklagar någon annan för att vara.

            Varför tog du då upp självkänsla om det inte var relevant? För att jag klagade på henne på enligt dig kritiskt sätt?

              Jag får nog ta och hålla med xx här.

                Svara på frågan istället.

                  Läs din kommentar, sen läser du min kommentar igen. Då förstår du förhoppningsvis vad jag faktiskt frågat om, och varför jag ”tog upp självkänsla”. Fattar du ändå inte så orkar jag faktiskt inte förklara för dig igen.

                    Jag står som sagt fast vid att man kan låta kritisk men ändå ha bra självkänsla. Jag frågar igen: Hur skulle jag formulerat mig enligt dig?

      Inte lyssnat, men intressant det du säger. Bor nämligen granne med henne när hon är på sitt sommarställe och hon är helt hemsk ödmjukhet finns inte hos henne, hahaha. Senast la hon sig i hur vägföreningen plogade på vintrarna. Hon är för fan inte ens här på vintern.

        Hon är jättemärklig. Men det är väl som sagt hennes dåliga självkänsla. ”Jag är så snäll, jag tillhör generationen med pliktkänsla, jag hjälper djuren” (kul dessutom att hon säger: Det är väl en bra egenskap, killar?). Hon söker ju bekräftelse konstant.

      Har endast en uppfattning om henne baserad på ”alla mot alla*, men den var inte särskilt positiv 😬

        Hon var HEMSK i Alla mot alla!!! När publiken applåderade i början satt hon och log sitt fula leende och prinsess-vinkade och såg ut som att hon förutsatte att det var henne alla var där för att se. Nej tack Susanne.

    Har bestämt mig för att testa xlash efter tips här. Bästa hacken för optimal effekt?

      Jag skulle rekommendera att inte använda för länge. Använde det i ca 3 år men fick otroliga problem med kliande ögon, små vaglar/knölar på vattenlinjen, irriterade röda ögon kort och gott. Det är inga bra ingredienser i vissa fransserum (xlash inkluderat) finns videor på TikTok att de innehåller ett ämne som inte är bra. Men utöver detta – fick så sinnes långa och fina fransar men ja mitt bästa tips är att inte ta för mycket på franslinjen🤗

      Tyvärr- tålamod. Det tar tid att se resultat, håll ut i några veckor

      Har fått tips med en som jobbat med det! INTE använda varje dag typ varannan/tredje och ibland ha uppehåll. Hon förklara varför med någon växtcykel men minns riktigt. Men minns iallafall detta😇

      Kör både morgon och kväll.
      Man måste inte men jo, blir snabbare resultat. Jag brukar göra en intensivkur tills de är så långa jag vill, sen kör jag bara på kvällen.

    Hur blir man av med hälsoångest? Kan man få riktigt hjälp någonstans som inte är vårdcentralen?

      MCT hjälpte mig

        Alltså metakognitiv terapi

        +1

      Kbt, det kan man ju söka privat också (men dyrare om det inte går via vården och remiss).

        Men all hjälp man får på vårdcentral är ju sämst 🙁 vill ha hjälp på riktigt finns det ingen enhet som jobbar med sånt här?

          Kolla psykiatrin då? Egenremiss? Hälsoångest är en typ av OCD, så möjligtvis kan de kan hjälpa till om du har en någorlunda svår form av detta.

          Modd… Möjligt att psykiatrin kan hjälpa om du skriver en egenremiss. Hälsoångest går under OCD/tvångssyndrom.

      Extrem hypokondriker sedan tonåren här. KBT KBT KBT. Men bara om du verkligen är redo att utmana dig och exponera dig för jobbiga situationer. Det är dyrt om du går privat (har provat båda, KBT genom VC är skit) och endast värt om du verkligen satsar helhjärtat och är beredd på att det är tufft. Trodde jag aldrig skulle bli av med skiten men jag har lyckats bli bättre till 90% iaf. Hitta en psykolog som du klickar med.

      ångestenheten psykiatrin. bästa hjälpen för mig.

        Tack! Gick in på hemsidan och ska be läkare skriva remiss dit. Behöver träffa någon som vet vad som sysslar med

    Jag måste göra kejsarsnitt nästa vecka pga ett medicinskt tillstånd och har fått till mig att jag löper stor risk för en större blödning och/eller propp pga detta. Jag är så himla himla rädd för sjukhus, spinal, blod osv men även för att dö ifrån min bebis på operationsbordet. Har någon här inne gjort KS och har något råd eller pepp till mig?

      Fick göra akut snitt med sonen. Det var iprincip det enda jag inte ville. Ångest för ryggbedövningen, vill inte ha ärr på livmodern osv. Men det gick bra! Lite obehagligt med bedövningen men absolut inget jag inte skulle göra igen.

      Tänk dig hur många snitt som görs dagligen i Sverige, skulle tro att det är en rätt så säker process. Proppar får man ju sprutor mot.

      Vet inte om du vill höra detaljer som var lite jobbiga och få vetskap om att det slutade väldigt bra ändå eller om du hellre låter bli?

      Men jag är säker på att allt går bra, hitta något trevligt att tänka på! Ramsa, sångtexter. Jag drog Ave Maria på repeat bara för att slippa tänka på vad de gjorde (personligen har jag från första början varit så sjukt äcklad av tanken på vad de gör). Och sen rätt vad det var hörde jag mitt lilla hjärta skrika, skulle göra om allt igen utan tvekan!

        Jag har inget emot detaljer, bara bra att förbereda sig tänker jag. Jag har inte fått så mkt detaljer från mitt sjukhus mer än att de nästan räknar med komplikationer och det har gjort mig väldigt rädd 🙄

          Oj, varför räknar de med komplikationer? (Känns det privat så behöver du såklart inte berätta 🙂)

          Jag blev igångsatt relativt akut. Igångsättningen fungerade inte så bra så de beslutade ”akut” snitt. Urinkatetern var ju inte så rolig att få, speciellt när jag hade värkar. Rullades till op, behövde obarmhärtigt ta mig från en säng till en annan, ligga på sida och ligga still medan det kändes som att de hällde kallt vatten över min rygg (mannen berättade att de hade typ en svamp på en pinne som de rengjorde med). Minns inte så mycket av sticket, försökte väl att inte tänka på det och bara ligga still. Kom ihåg att andas 🙂.

          De la upp en med armarna utåt, inte särskilt bekvämt men det var inte hemskt heller. Kopplades upp i massa apparater osv.

          Bedövningen ville inte ta på mig (de nyper en i magen för att känna efter), de verkade lite stressade, tillslut tog den och de satte igång. Kände inget mer än tryck. Det mest obehagliga (inte på något vis smärtsamt, bara obehagligt typ) var väl när de skulle pressa ut lillen. Någonstans där kände jag att det började typ sticka i magen så jag påpekade det. Inget mer med det. Min man följde med lillen och sköterskorna ut. När han kom tillbaka hade jag en gasmask, jag tror jag minns att någon tyckte att jag skulle andas i den men inte varför 🤔😅. Sen sydde de ihop allt och då jag inte kände mina fötter så rullades jag till uppvaket där jag fick stanna i typ tre timmar för att jag hade utslag i ansiktet 😑. Utan make och son, lite jobbigt men var så trött att jag mest bara var glad att få sova (heh…).

          Antar att gasmasken var i lugnande syfte eller något, minns inget om att jag hade ont utan informerade bara vänligt för att de skulle veta att jag kunde känna någonting. Så var inte stressad och inte heller särskilt rädd när vi väl körde, bara accepterande (är väl det bästa). Men ett bra tips är att tänka på annat.

          Fick sen äntligen komma till rummet. De vill ha koll så man kan ställa sig efter ett tag och kissa. Sen fick jag blodförtunnande sprutor i benet, en om dagen i förebyggande syfte.

          Det gjorde inte överdrivet ont, jag tackade nej till smärtstillande. Däremot fick jag någon typ kramp i ena axeln. Vilket tydligen inte är extremt ovanligt (men inte heller vanligt vad jag förstått), de sa något om att luft kommer in i kroppen och vandrar uppåt. Det gjorde sjukt ont. Kunde knappt prata, en sköterska stod och masserade och hade värmekudde på mig i säkert en halvtimme. Fick smärtstillande och det klingade sakta av även om jag hade ganska ont i någon dag. Önskar att någon hade varnat mig om att det kunde hända och att det INTE var farligt, bara otroligt smärtsamt.

          De enda komplikationerna jag har nu är att jag inte har någon känsel i ena halvan av magen för att de sannolikt skurit av nervtrådar men det räknar man med ska läka. Men det blir mycket vila sen.

          Iofs hade jag lite ”mentala komplikationer” där jag i några veckor kände att jag missat något. Minns inte nu men antar att det var någon ånger och frustration över att inte ha kunnat ”föda” mitt barn. Det och sannolikt någon form av anknytningsdelay. Det var först flera veckor senare när jag gav honom ett bad med min mor som det typ slog mig att han är min och hur mycket jag älskade honom (älskade ju honom innan men inte alls till den graden och märkte liksom bara av alla ”sysslor” med honom först). Skulle rekommendera att be om att få ha bebisen med på uppvaket om det går (det var för mycket folk för att jag skulle få ha det).

            Av själviska skäl hade jag definitivt kunnat göra om det 🙂.

            Tack snälla för utförligt svar! Har stora myom som sitter ivägen för snittet, därav större risker än ”vanligt” KS. Hur upplevde du katetern och att komma upp på benen efteråt?

              Inga problem, det är kul att kunna hjälpa andra 🙂.

              Ah okej då förstår jag.

              Katetern var definitivt obehaglig, minns inte om det gjorde ont att sätta in den, tror att det kan ha gjort det. Bara att andas och försöka slappna av. Definitivt obehaglig att röra sig med.

              Komma upp på benen gick bra. Behövde i och med katetern göra det direkt och då kände jag mig ändå relativt stadig (inte helt). Sköterskorna finns där så man kan ta stöd på dem första gången. Men senare gick det ändå bra själv. Justja det var väl jobbigt att ta sig från liggande till sittande position, fick använda sängen (höj och sänkbar huvudända). När jag kom hem var det typ enklast att rulla ur sängen 😅.

              Sen har jag för mig att det var obehagligt att röra på sig, men ändå inte så farligt, gjorde en annan bukoperation som liten och då ville jag knappt lämna sängen pga smärtan, jämför man med det så kunde jag ju typ skutta runt efter kejsarsnittet och då hade jag ju mindre smärtstillande i kroppen efter KS. Men skratta, hosta och nysa var obehagligt och gjorde ont. Försökte pressa en kudde mot magen om jag tex behövde nysa, kändes bättre så.

      Finns kurator att tala med på sjukhus.
      Vad olika det är jag är trygg på sjukhus.
      Jobbigt när man åker hem och fortfarande tex har ont.

      Jag har låg smärtströskel & allmänt rätt sjåpig. Kejsarsnitten har enbart varit positiva upplevelser. Har haft besök hos tandhygienisten som varit mer kymiga. Tips är att stå på dig om att få hålla bebisen medans de syr dig. Det varierar tydligen mellan regionerna vad som gäller.

        Åh samma här, jättesjåpig. Så när de säger att de ska försöka förbereda sig med extra personal, extra blod osv så sätter det såna griller i huvudet på mig…

          Kan det vara för att göra dig tryggare som de berättar det?

          De vet nog vad de gör och har garanterat specialister på standby om det skulle behövas. Du kommer vara i trygga händer.

      Det kommer gå jättebra!! Titta inte upp i spegellampan bara när de opererar om du inte vill se vad de håller med 🙂

      Jag fick göra ett akut snitt med min ena dotter. Det var något jag inte hade tänkt skulle hända överhuvudtaget. Jag är fruktansvärt rädd för sjukhus och allt vad det innebär. Så när jag fick veta att jag skulle snittas blev jag livrädd och fick panik.

      MEN i samma stund som jag rullades in i operationssalen och jag såg alla människor som stod redo att hjälpa mig där inne kände jag mig så lugn. Den största rädslan för mig var nästan ryggbedövningen. Då var jag så rädd att jag knappt kunde andas. Men en undersköterska hjälpte mig så mycket. Hon tog tag i mig, ställde sig framför mig, lutade sin panna mot mig och sa till mig vad jag skulle göra. Kommer alltid vara tacksam för henne.

      När ryggbedövningen väl är lagd är mitt största tips till dig att bara andas och slappna av. Lita på personalen runt om kring dig, dom har jättebra koll. Själva ingreppet går snabbt och du kommer snabbt ha din bebis hos dig. Sen ska du ju sys vilket tar lite längre tid men då har du ju din bebis och man glömmer bort vad som sker.
      Ett tips jag vill ge dig är att blunda under ingreppet. För allt reflekteras i lamporna ovanför dig. Så om du inte vill se vad dom gör så blunda ❤️
      Efteråt kommer du få sprutor du ska ta hemma i 7 dagar tror jag för att inte få blodpropp. Använd även stödstrumpor varje dag efteråt i några veckor.

      Mina ben och fötter svullnade upp jättemycket efter några dagar, men det var tydligen helt normalt och försvann efter några dagar.

      Min upplevelse av snittet blev en mycket finare förlossningsupplevelse än mim vaginala förlossning. Försök bara slappna av och tänk istället vad fint att så många människor är där för att hjälpa dig och ditt barn ❤️

      Jag hoppas att allt kommer gå bra för dig och att du efteråt kommer att känna att ditt snitt blev en fin förlossningupplevelse ❤️

      Jag har gjort kejsarsnitt och kan säga att du ej behöver oroa dig. Hon som gjorde snittet på mig berättade att det är säkrare med snitt 😁

      Jag har fött ett barn vaginalt och ett barn med planerat kejsarsnitt (pga stora skador från den vaginala födseln som var helt fruktansvärd) och mitt kejsarsnitt var en fantastisk upplevelse! Det kommer gå toppen 🙂

      Gjorde planerar KS. Var den absolut mest trygga, lugna, finaste upplevelsen 🙂 Det är större risk att du ramlar på en kotte och dör än att nåt ska gå snett, de gör så extremt många såna ingrepp. Inget nålstick gjorde ont för mig. Kändes otroligt tryggt och typ mysigt. Återhämtningen var också helt problemfri, både på kort och lång sikt. Ärret är superfint och syns inte nedanför troslinningen. Det kommer gå BRA! Det är otroligt kontrollerat. Njut istället för att oroa dig. Och detta kommer från någon som absolut inte ville göra KS egentligen.

      Be om kuratorskontakt! De är proffs på att bemöta känslor kring detta och har många bra strategier att dela med sig av. Lycka till med din förlossning! <3

      Gjort ett akut snitt och blev så trygg när jag rullades in i salen och jag såg alla människor som stod där och bara var där för att ta hand om mig (och min bebis). Efter att ha varit relativt ensamma två dygn på förlossningen hade vi plötsligt 10 pers som bara var där för oss. Aldrig känt mig så lättad! Allt gick toppen trots en mindre komplikation. Det är bra att de tar höjd för komplikationer från början även fast det kanske känns läskigt för dig ❤️

    Tror ni att par som haft svårt att bli gravida har svårare att få igång sexlivet efter förlossningen än dom som haft lätt?

      Individuellt

      Har man svårt att få till en graviditet så liggs det nåt enormt på ”rätt” dagar och fan vad det kan döda lusten. Det sitter i ännu för vår del, ja.

      Det kan säkert bidra. Men jag tror det är väldigt vanligt att sexlusten försvinner/minskar efter förlossningen, oavsett svårighet att bli gravid eller inte så på det stora hela är det nog en marginell skillnad 😊 min gissning 😄

    MAFS Australia – tankar?

      Klarar inte av Olivia och Carolina!
      Tycker lite synd om Sam, hade behövt någon lite äldre och mognare kille.
      Gillar Jackson, Jack och Domenica.

    Nu blir det tacos😍

      Nej det blir det inte.

        Inte för dig kanske. Men låt en annan äta det, surmupp🤪

      Blir tacos här med snart 🤩

        Vad har du i din?😍 har själv inte käkat tacos sen Dackefejden och det var så gott så lär väl käka upp alltihop🤤

        Vad sent ni äter 😄 /småbarnsförälder som åt middag vid 17 🙈

          Älskar att äta sent. Min mamma snäste en gång ”storstadsfasoner”, när jag sa att jag helst åt vid 21😂

            Haha! Jag hade kunnat tänka mig en andra middag nu 😅

    Jag skulle vilja ha en stund på kvällen där jag dricker en kopp te och skriver lite. Men skriva dagbok blir ingenting, svara på samma frågor varje dag tråkar ut mig.

    Skulle typ bara vilja skriva av en text, en daglig kort text, men vet liksom inte vad.
    Någon som har något tips? Vill typ att det ska kännas lite meningsfullt, tänkvärt, motiverande, reflektera över texten eller något.

    Nu låter detta bara helt flummigt känner jag😅 men skulle vara så mysigt att bara sitta och skriva lite.

      Kanske gör någon sådan där ”dröm-scenario” text. Skriv i jag-form ditt drömliv som om du levde det? 🙂 Kanske kan vara roligt.

      Skriv vad som varit dåligt och vad som varit bra under dagen.

      Kan du inte försöka skriva något spm varit bra med din dag tex… De första vattendropparna vid morgonens dusch som nådde mina kinder kändes som ett ljummet sommarregn. Eller nått som känns vackert.

      Knepet i ditt fall är nog att skriva små händelser som är unika för varje dag och att skriva dessa ganska detaljerat? Något ”ointressant” men som du tänkte på. Någon du såg på bussen, vädret på väg hem från jobbet, en känsla du fick på promenaden, kanske vad en kompis lättade sitt hjärta om.

        Bra grej! Det skulle jag vilja göra ✍️

      I perioder när jag har behövt skriva av mig men inte vetat vad jag vill säga, så har jag bara öppnat ett dokument och skrivit i stream of consciousness, vad som dyker upp i huvudet. Kanske kan du börja med att titta ut genom fönstret och beskriva kvällshimlen eller hur det ser ut/låter/känns där du befinner dig (jag skulle kunna skriva: sitter i soffan med en kopp te, tre värmeljus kastar mjuka sken, mörkt och tyst runtomkring) och sedan låta tankarna/texten vandra fritt vidare. Kanske till känslan du har inombords (känner du dig lugn eller är det nåt som skaver?), om det är något från dagen som dröjer sig kvar eller något du funderar särskilt över just nu – låt det ena leda till det andra. Därifrån kommer du säkert vidare till något som känns meningsfullt och reflekterande. Kanske ett minne från förr dyker upp, kanske en betraktelse över något som hänt under dagen, något du sett eller upplevt, kanske en känsla du vill fördjupa dig i. Ett sätt är att avsätta en bestämd tid och sluta efter 5-10-15 minuter – och fortsätt nästa dag. Som en daglig skrivkvart när du sitter i lugn och ro och skriver vad som dyker upp i huvudet.

      Tack för era svar! Hade velat svara er alla, känner mig så otacksam annars. Men tröttheten bara slog emot mig så ska sova. klockan är inte ens 22 och det är lördag, men men😅

      Jag satte mig vid köksbordet och skrev. Såg månen ute, först med lite dimma framför och sen försvann den bakom molnen. Så skrev om det, bättre än hur jag förklarade det här 😂 Älskar månen, blir så lugn av det. Min bästa person i mitt liv är utomlands nu och kändes mäktigt att hon satt och kollade på månen hon också, min mamma❤️

      Så ska försöka skriva det jag kommer att tänka på, beskriva hur allt runt om känns. Men även något som hänt under dagen, om ett minne ploppar upp. Ska även testa att beskriva ett dröm-scenario som en skrev.
      Innan ni skrev såg jag bara att jag kunde göra på ett sätt, att det skulle vara samma typ hela tiden. Men olika kvällar kommer ge olika känslor, en kväll kanske jag vill skriva några rader ur en favoritlåt tex. Själva idén från början var ju att dricka te, skriva och koppla bort annat, vilket detta kommer bli.
      Tusen tack för era fina svar! Ni vidgade mina vyer.

      Nu är mitt enda problem att jag kom på att jag skriver så fult. Det förstör och gör mig lite ledsen 😂 tänkte det skulle bli en fin bok med handskriven text, men det blir ju fult. Måste släppa det haha.
      Ska försöka hitta någon bra penna, behöver kunna sudda men hade velat skriva med bläck egentligen, eller tusch. Blir fulare i blyerts.
      Även om jag börjar skriva för hand varje kväll så antar jag att min handstil inte kommer förvandlas och bli fin helt plötsligt, får lära mig att leva med det 😅

        Så roligt att du fick lite nya infallsvinklar! Det gjorde mig glad. Precis det du skrev om månen och hur den fick dig att känna dig lugn och börja tänka på din mamma var så jag menade med att låta tankarna vandra fritt (anonym med långa svaret).
        Jag tänker det viktiga är att skriva något, vad som helst, för att komma in i vanan och sen ger det sig säkert efter hand och blir lättare och lättare. Och att det bara är bra och roligt och utvecklande om det blir olika typer av texter.
        Och släpp det där med skrivstilen. Du kan alltid skriva rent senare om du skulle vilja 😊

      Testa en 5-års dagbok? Begränsad text varje dag (typ 4 rader). Jag har precis skrivit ut min första, passade mig väldigt bra att komma igång med dagbokssrivandet. Skriver längre texter då och då, men lite i dagboken varje dag.

      Köp en gammal diktbok, sån med liten skrivmaskinstext och täta marginaler, och så skriver du av en dikt därifrån var dag. Den kommer få liv av din handstil och kanske lite dekorerat med snirkliga bokstäver, små hjärtan och andra små bilder du ritar intill.

    Jag känner några personer som skryter om sina barn hela tiden. Hur mycket de tjänar, hur duktiga de är på sitt jobb, hur dyrt hus de har köpt… Vad ska man göra med dessa människor?

      Hetsa sina egna barn att tjäna dubbelt så mycket, köpa större hus och skaffa finare yrkestitlar. Sen kan man minsann ge svar på tal!

        Fast det är ju inte rätt väg att gå enligt mig…

          Sarkasm någon?

      Man svarar ”jaha, så trevligt” och så byter man ämne

      De är väl stolta över barnen? Lyssnar hellre på det än kärringar som beklagar sig över att deras vuxna barn är för tjocka eller borde gifta sig snart osv.

    Relativt ny kollega som fått för sig att vi är konkurrenter och gör allt för att framhäva sig själv i diverse sammanhang. Jag vill inte konkurrera utan bara göra mitt jobb riktigt bra. Hon är mest avundsjuk när jag får beröm eller uppmärksammas. Vad gör man?

      Det går nog över, försök att inte lägga energi på det. Alternativt prata med chefen ifall det känns för olustigt att gå till jobbet.

    mobilt badkar? bra el skit? tips? rekommender ni något?

      Hur ordnar du varmvatten?

        …från kranen?

          Aha. Tänkte att du ville ha ett badkar typ ute i skogen.

      jag bor i lägenhet. har ett bra badrum.. men inget badkar 😓

      UNDERBART!!! Jag har jättedusch så kan ställa in det där. Badar nästan dagligen om vintern. Ett av mina bästa köp. Man får plats två i den större storleken.

        Vilken har du?

          Jag köpte min för några år sedan på någon sida med barnsaker. Men såg att det finns liknande på jula för betydligt bättre pris än jag jag köpte min. Jag har i alla fall den hårda modellen. Supernöjd

    Insåg idag att jag drabbats av depression igen. Antar säsongsrelaterat eftersom jag inte kan komma på någon annan anledning som kan ha utlöst det. Försöker ta mig ut på en lugn promenad om dagen (utöver de korta promenaderna min gamla hund orkar med) och äta bra mat, försöker planera in saker jag ser fram emot. Vad mer kan jag göra försöka ta mig ur det här så snabbt som möjligt? Antidepp är effektivt och enkelt att få utskrivet igen men är inte ett alternativ nu då jag inte har råd att hämta ut den.

      Motion gör underverk för att motverka depression. Hälsosam mat och regelbunden sömn också. Viktigare än man tror. Kolla dina värden på vårdcentralen och se så att du inte har brist på något. Annars, fortsätt som du säger; aktiviteter, socialt umgänge, planer att se fram emot osv.

        Jag fick tips att skriva upp vad som bidrar till positiva upplevelser ( ex relationer, hitta mening, flow, arbetsglädje). Vidare identifiera negativa upplevelser (ex neg tankemönster, stress över tid och isolering).

        Det som skyddar oss : regelbunden sömn, kost, fysisk aktivitet och relationer.

        Personligen tog jag tag i sömn, kost och dagliga promenader. Upplever att jag sakta men säkert ser ljuset i tunneln ❤️

          Fick dessa tips av en psykolog då jag kände mig oerhört nedstämd och det var såååå skönt att få tala ut!! Grät över det mest fjantigaste salterna men känslan av att inte bli dömd är helt underbart! Fö är jag en övertänkare som lätt hamnar i dysfunktionella tankemönster.

      Är också deprimerad.
      Det som kan hjälpa är väl:
      Försöka känna alla känslor och gråta.
      Skriva om sina känslor. (eller prata om dem om du har någon som orkar lyssna, inte många som orkar tyvärr. 🙁 )
      Tänka på att äta bra.
      Gå i naturen (som du gör).
      Meditera
      Lyssna på avslappnande musik

        Dock ska man låta bli att fokusera för mycket på negativa känslor om man redan mår dåligt, det gör att man ofta mår ännu sämre. Bättre att aktivera sig istället.

          Sant. Men man kanske måste försöka ”lösa” något, få perspektiv på ett problem tänker jag… Det råder väl delade meningar om huruvida det hjälper.

      Tänker att du är på rätt spår! När det handlar om just årstidsbunden depression är dagsljus viktigt. Så försök gärna ta din promenad på morgonen eller mitt på dagen. Då får du både motion och dagsljus på samma gång.

        Tack! Jag har turen att börja jobba först på eftermiddagen så en promenad innan lunch borde jag klara av tycker jag. Kanske får ställa massa störiga larm på telefonen så jag verkligen kommer ut också, haha.

          Det tror jag du klarar av! Hoppas det kommer att kännas bättre snart! (har dels kommit i kontakt med årstidsbunden depression genom mitt jobb, är dels en person som upplever samma känslor på våren så jag fattar det är kämpigt!)

      Dagsljus och d-vitamin är viktigt för mig. Käkar tillskott. Att försöka göra saker som du i normala fall njuter av och som gör dig glad. Jag vill helst inte göra något alls när jag är deppig, men vet att det känns bättre i förlängningen om jag ändå försöker.

        Men omg där sa du nåt! Har helt glömt av att börja med min d-vitamin. Ligger alltid lågt på det och brukar äta det vinterhalvår men det har helt lämnat mitt medvetande i år. Förra året uteblev ”höstdepressionen” mycket pga det tror jag. Ska beställa nya direkt, tack!!

      D-vitamin i hög dos.

    En kompis till mig som fått barn har redan bestämt vilken skola hen ska gå på och vilken aktivitet barnet ska hålla på med. Är inte det helt sjukt? Låt barnet få välja själv om hen vill spela hockey eller gå på dans, eller?

      Fast, alltså små barn sätts ju i aktiviteter av föräldrarna oftast, eller är på något annat sätt influerad av föräldrar/nära omgivning att säga att de vill göra x aktivitet. Är ju inget fel med att sätta sitt barn i en aktivitet som man själv tror är bra, så länge man är öppen för att testa annat ifall barnet inte trivs eller uttrycker att den vill testa något annat.

      Tycker inte heller det är konstigt att välja skola i förväg eller iallafall ha en lista med skolor. Beroende på var man bor så finns ju skolor där du måste skriva in barnet på BB för att ens ha chans att komma (dock börjar det tack och lov ändras till att man tidigast kan ställa i köa vid t.ex 4 års ålder eller liknande).

      Har barnet ställts i kö till Carlssons skola och ska syssla med golf?

      Man kan ju önska och motivera i den riktning man vill, men ändå vara ödmjuk och ändra sig som ens barn önskar. Älskar man fotboll är det klart man leker/spelar/pratar mkt fotboll och det blir naturligt ett intresse hos barnet. Vill hem verkligen inte lär föräldern märka det och inte tvinga untanbuppmuntra de intressen som barnet har istället.

    Långt skott! Men du som svarade igår att du blivit vig i 50 års åldern. Tack för tipsen! Och undrar har du lärt dig allt hemma eller har du gått några fysiska kurser också? Använt redskap tex yoga blocks eller en ”feet up”?

    Någon mer som blivit vig/atletisk i vuxen ålder? Tar gärna emot tips och motivation

      Åh! Det undrar jag med. / Vig som ett kylskåp

      Det var jag =)
      Jag har lärt mig allt hemma! Jag köpte Karin Dimitrivovas kurs för handstående (och gjorde hemma) och resten har varit Youtube hemma och gratis.
      De redskap jag har hemma är hantlar upp till 6 kg, en yogamatta och en stor boll för Heather Robertsons program. Har även yoga blocks, tror jag har använt dem någon gång i något yogapass.

      Yoga är rätt bra för att bli just vigare. Jag har mer fokuserat på handstående och styrka, men har märkt att jag är betydligt mer flexibel nu än vad jag var innan. Har tänkt jobba mer med just vigheten senare och det finns massor på youtube om du söker på flexibility.

      Lycka till!

      Movement by David!

      /inte 50 år.

    Jag har börjat tröttna på smink, hudvård och hårvårdsprodukter när man ofta kollar på influencers content. Det blir motsatt effekt för mig ju mer jag ser deras inlägg om allt super dyrt. (för mig är det dyrt).
    Jag har varit intresserad av sånt ganska mycket men nu har jag börjat köpa kläder på Sellpy eller andra second hand butiker. Från att konstant testa ny hudvård för att det är kul att prova så köper jag det billigaste jag hittar på apotek. Och samma sak med hårprodukter. Köper nu från barnängen tex.
    De influencers som jag börjar få rejäl avsmak av är Cassandra klatzkow, Hairtalkbyemelie, Elsa Billgren bianca Ingrosso etc. Det enda man ser hos dessa är jättedyra produkter, kläder etc. Och de länkar till det som om att det är helt normalt att betala typ 500-800 kr för tex schampo eller kräm. Tröja osv.

      Håller med helt och hållet. Våga stå emot köphetsen!

      Håller med. Sån jävla konsumenthets med alla rutiner och steg. Folk startar sminkmärken hit och dit och släpper kollektioner så ofta att man helt tappar förtroendet för deras produkter. Litar heller inte på deras samarbeten då de flesta har ett nytt ”för evigt” schampo/dagkräm/mist/mascara/toner/blush varannan vecka.

        Just nu är det The mantle som flera gör reklam för. Vart jag än går in är det live storys med de produkterna eller inlägg. Känns så fejk.

          The Mantle-grundarna var med och startade Kry, de tänker som riskkapitalister där det enda fokuset är att tjäna så mycket pengar som möjligt. Ingen substans, bara aggressiv marknadsföring.

      Om jag ser ett till sponsrat inlägg om nåt nytt anti age-serum av en 25-årig influencer med ett fullproppat badrumsskåp kommer jag att flytta ut till ett torp i skogen och bli ett skogstroll i ren protest

        Fnissade högt! Skogstroll 😄❤️

      Tips! Försök att sikta på produkter som är bra för dig istället, svanenmärkt, astma och allergiförbundet etc. Jag menar det är så
      Mkt skit i alla produkter, parfym är ju bara kemikalier som vi sprutar på oss tex ändå rätt
      Knäppt. Jag har hittat lite bra grejer som jag och kroppen mår bra av och känner 0 hets.

        Nice. Ska kolla upp det. 👍🙂

      Håller med!

      Leyglow på instagram visar både budget och lyxigare märken på hudvård och hårvård.

    Vart hittar jag en snygg och varm höstjacka?

      Vad gillar du för stil?

        Jag gillar klassisk stil.

          Kolla Johanna Bradfords senaste inlägg för tips.

            Tack för tipset

    När JanEmanuell konstant poserar framför flådiga bilar med firmamärke bakom, var går gränsen för reklam?? Köper han bilarna eller lotsasköper han dem??

      Han köper men säljer sen, alla bilar har han inte kvar, men den senaste han köpte var till dottern så den är en av de få som lär bli kvar en längre stund iallafall

    Hur kan jag bli mindre kvällstrött? Varje höst när mörkret kommer blir jag så otroligt trött. Somnar 21 varje kväll eller tidigare om jag ligger i soffan framför tvn… Nu har jag varit gravid/haft nyfödd senaste fyra åren (två barn tätt) så har skyllt på det men nu är mina barn 1.5 och 3.5 och jag borde inte vara lika dödstrött (men det är jag…). Tråkigt att alltid sova bort de lediga kvällarna man har med sin partner på helgen liksom. Fler? Vad kan jag göra?

      Kolla upp diverse näringsbrister. Finns flera som kan ge trötthet och massvis av fysiska och psykiska symptom. Om du vill gå privat rekommenderar jag största paketet på t.ex Werlabs eller liknande privata blodprovsföretag (och att ev lägga till kortisol och tranferrinRECEPTOR, som oftast inte ingår). Alternativt kolla in vilka tester som finns i dylika paket, och se om du kan få göra några av dem på vårdcentral. Hoppas det blir bättre!

      Järnbrist?

    Vet att folk frågar detta här ibland, men hur får man fler vänner i vuxen ålder? Jag och min sambo har flyttat till en stad där vi inte känner så många. Vi ungås en del med några kollegor på fritiden, men jag saknar att ha ett ”stabilt gäng”, vilket jag hade när jag bodde i min hemstad. Är det såhär det är att bli vuxen?

      Börja träna crossfit. Du blir medlem i en sund sekt, finns inget bättre.

        Andra sekter att gå med i är menskopp-sekten eller någon av alla agility-sekter.

    Vart åker man över nyårsafton med sin sambo om man bara vill ha en lugn och mysig kväll med god mat? Spahotell? Vanligt hotell? Vi brukar fira med kompisar men hade varit så skönt att åka iväg för att inte känna den här ”storslagna planer på nyår-hetsen. Vi bor i Småland och kan åka ett par timmar bort🤗

      Okej där kom nyårsångesten😅😭

        Ja herregud jag fick den igår o ville hetsplanera haha men lät bli

          För mig är det lite mer så att jag inte har någon att planera med😂 så det brukar bli lite ångest när nyår kommer, haha

      Budget åk till Hotell Högland. Lite mer lyx Hooks herrgård, jättelyx Ästa vingård.

        Ästad , d i slutet kom ej med.

      Karlskrona kanske?

      Marstrands havshotell, Vann Spa, Hook Spa är några förslag.

      Smådalarö Gård ☺️

        Ett par timmar från Småland?

      Asian spa i Varberg, så fint!

      Stuvenäs Gästgiveri. Funderar själv på att åka dit och bara ha det lugnt och skönt en helg.

    Jag har träffat en man i 30-års åldern i sex månader. För två månader sedan upptäckte jag att jag trots preventivmedel blivit gravid. Berättade direkt för min partner som sa att han inte vill bli pappa, men att det är jag som bestämmer och om jag väljer att behålla så gör vi det här tillsammans. Jag berättade att jag inte vill göra abort, på grund av en tidigare väldigt traumatisk upplevelse av just det, men att detta inte heller på något sätt tillhörde min plan för hur livet skulle bli. Jag vill egentligen vänta några år. Jag behövde lite tid på mig att komma fram till ett beslut.

    Efter många om och men insåg jag att en abort skulle bli för svårt och berättade att jag valt att behålla barnet. Då sparkade han fullständigt bakut och blev fruktansvärt arg, kallade mig alla möjliga hemska saker och sa att han inte trodde att vår relation skulle hålla men att han ändå skulle ta sitt ansvar för barnet. Efter det har han trots allt varit snäll mot mig, fortsatt behandla mig som sin partner men vidhållit att han har svårt att tro att vår relation överlever att jag behåller barnet mot hans vilja.

    I förra veckan vände han helt och sa att han aldrig mer vill prata med mig och inte heller kommer ha något med barnet att göra. Han tycker att jag är fullständigt vidrig och har tagit ett beslut över huvudet på honom, medan jag menar att jag inte upplevt det så eftersom han från början sagt att det är okej om jag vill behålla och att han kommer finnas där. Hade han från början sagt vad han säger nu tror jag att jag hade gjort abort direkt, om jag visste hur ogärna han ville bli förälder.

    I fyra dagar har jag legat i min säng, gråtit, kräkt, knappt fått i mig någon mat och haft så våldsam ångest att jag övervägt att lägga in mig eftersom jag inte vet hur jag ska hantera dessa känslor. Jag älskar det här barnet, jag har sett det sparka runt inne i magen på ultraljud och för mig är det en riktig människa medan det för honom är en obetydlig cellklump. Tanken på att mörda mitt barn är outhärdlig. Igårkväll ringde jag trots det och berättade att jag kommer göra abort, för det känns inte heller rätt att sätta ett barn till livet vars pappa hatar det. Men egentligen så vill jag verkligen inte. Hur ska jag tänka för att göra detta lättare? Vad ska jag göra? I skrivande stund vill jag bara somna och aldrig vakna igen.

      Självklart ska du inte göra abort om du inte vill!
      Det löser sig. Du klarar det, även om det inte blev som du tänkt. Barnet kommer ha en mamma som älskar det.

      Den här mannen är inte någon du ska ha i ditt liv i vilket fall som helst. Behåll barnet om du vill och det känns rätt för dig, men var beredd på att du kommer att vara ensamstående förälder (pappan ska dock såklart betala underhåll osv). Har du kanske några vänner eller familjemedlemmar du kan prata med och som kan stötta dig i situationen? Eller sök kurator el dyl? Det finns hjälp att få!

        Det är säkert många som kommer säga var beredd på att du kan bli ensamstående och att han bara betalar minimum i underhåll. Och det är sant. Men nästan lika viktigt är att vara beredd på att han plötsligt kan ändra sig (under graviditeten, när barnet är fött eller när som helst under barnets uppväxt) och det kommer innebära att du måste tillgodose umgänge mellan honom och barnet och så småningom dela vårdnad och boende (om han vill och inte är bevisligen skadlig för barnet).

        Säger det bara för att det kan vara ännu mer jobbigt än att vara ensamstående, om den andra föräldern är någon som är väldigt svår att ha och göra med. Kommer det till en punkt där ni delar vårdnad tillslut så kan det bli extremt jobbigt då han har möjlighet att påverka ditt och barnets liv rätt betydligt. Är inte för att skrämmas, men tycker bara att många ofta fokuserar på vad det skulle innebära att vara ensamstående (och det är väl rimligt, förmodligen troligast), men en delaktig men jobbig med-förälder kan vara svårare och väldigt värt att tänka över som möjlighet också.

          Så bra att du berättar även den här sidan av det ❤️ Jag är i den sitsen och är SÅ avundsjuk på mina tjejkompisar som har idioter till pappor som faktiskt håller sig borta 😰 Hemskt kanske. Men min sanning.

      Men gud, du måste prata med någon om detta? Tycker jättejättesynd om dig. Det är din kropp, du kan behålla och så får han göra vad fan han vill. Det blir inte lätt men ibland blir livet inte som man tänkt. Att göra abort i din situation känns ju så hemskt när du känner som du gör för barnet. Du kommer aldrig ångra barnet om du behåller. Sen blir livet kanske inte en dans på rosor men det hade det kanske inte blivit oavsett. Önskar dig att detta löser sig, känner verkligen för dig.

      Nej, alltså du bestämmer!! Gör INTE abort for någon annans skull utan isf för att det känns rätt för dig. Och som någon skrev här ovan, prata med kurator eller med någon klok person i ditt liv. Det kommer bli bra <3

      Skit.i honom, du vill inte ha honom i ditt liv. Du är inte skyldig honom nåt. Det är ditt val och du ska absolut inte känna dig tvingad att göra abort. Gör inget förhastat utan försök andas. Har du någon du kan prata med? Och kontakta vården, ring till MVC och få prata med en barnmorska eller kontakta din vårdcentral så du snabbt kan få en samtalskontakt. Eller finns väl kurator på kvinnokliniken man kan prata med? Skickar allt stöd till dig i cyberrymden. ❤️❤️❤️❤️

        @lisamariajonsson var i en liknande situation, kanske gå in o kolla hos henne? Har gått fint för henne och hennes lilla dotter.❤️

      Har också blivit gravid med en man som absolut inte ville ha barn med mig. All logik talade för att jag skulle göra abort men ändå kände jag att jag ville behålla. Det slutade med att jag gjorde abort. Dels ville jag inte vara ensamstående från start och dels var inte en person jag ville ha i mitt liv i minst 18 år.

      Förstår verkligen din känsla kring graviditeten men försök att rada upp de mindre känslomässiga argumenten för och emot abort.

      För mig handlade det om att jag verkligen vill att mina barn ska vara önskade av båda föräldrarna och att att jag vill ge mig och framtida barn bättre förutsättningar. Kunde inte heller stå för att jag ”tvingade” någon att bli förälder mot hans vilja. Det som talade för att behålla för mig var att jag var 30+ och var rädd att detta var min enda chans att få barn.

      Fundera på om han är en person du vill ha i ditt liv k många år framöver. Han kan ju ändra sig om att vilja ha vårdnaden och då kan kan i princip hindra dig från att flytta till en annan stad med barnet och begränsa ditt liv rätt rejält.

      Det kommer fler chanser att få barn med någon som också vill det!

      Att pappan är en idiot är inget skäl att inte sätta ett barn till världen. Jag har en god vän som var med om en liknande situation, men här försvann pojkvännen så fort hon blev gravid. De har inte haft någon kontakt alls sedan dess. Hon valde att behålla barnet och nu en tonårig dotter som hon uppfostrat ensam och som aldrig träffat sin pappa. Det är såklart tråkigt, men framför allt för honom. Fattar att det är skittufft att vara i din sits just nu, men det kan bli bra ändå! Någon tipsade om kurator, det tror jag också är toppen. Brukar finnas på kvinnokliniker.

      Jag skulle göra abort ändå då du annars kommer ha barn med en störd obehaglig människa. Även om han säger att han inte vill ha med det att göra kan han ju ändra sig och då får du problem. Vem vet om det är genetiskt också.

        Mmm. Varför föra vidare sådana gener?

      Jag vill bara skicka en stor kram och omtanke. Det är bara du som kan bestämma hur du ska göra, men jag var i en liknande situation fast med en sambo som fick panik när jag blev gravid. Jag bestämde mig tillslut för att vår relation inte skulle hålla om han ”tvingade” mig till en abort, och att jag skulle överleva utan honom om det var hans beslut men att inte skulle klara att göra abort. Det visade sig att min sambo bara behövde lite tid att vänja sig vid tanken, men om det bara hade varit jag och min son hade det också varit fine då han – precis som jag misstänkte – är den största kärleken i mitt liv.

      Om du mår så dåligt tycker jag inte att du ska behålla barnet el så får du skärpa till dig. Inte ovanligt att en kille runt 30 inte vill ha barn

      Tänk igenom det här beslutet mycket noga innan du gör något mer.

      Mannen verkar inte vara ett stöd, så sök stödet på annat håll. Be att få prata med en kurator/ psykolog/präst eller någon annan person som jobbar med människor i kris. Det är en svår situation du har hamnat i och den ska du inte vara i helt själv oavsett hur du väljer att gå vidare. Kram

      Jag har varit i en liknande situation och behöll barnet ändå! Du får gärna skriva till mig på instagram om du vill prata! Hade önskat att jag kunnat prata med någon som varit med om samma sak, när jag var gravid. Tuntaaan heter jag där❤️

    Känner inte igen sig i sin diagnos? Lång historia kort – jag fick diagnosen som då hette asperger (idag autism typ 1(?)) satt som tonåring efter att jag haft svårt att fokusera i skolan (från högstadiet-gymnasiet) som ledde till en utredning för misstänkt ADD. Diagnos blev istället asperger. Det framgick inte under utredningens gång att jag blivit psykiskt och fysiskt misshandlad av förälder samt dennes partner. Detta var en väldigt mörk tid i mitt liv och jag led av social ångest och hade lite hopp om framtiden. Ett tag efter diagnos var satt så började jag för första gången på antidepressiva och de besvär jag lidit av tidigare gick över. Jag flyttade hemifrån, kom ut i arbetslivet utan problem och är idag utbildad, har man och barn och lever ett hyfsat bekymmerslöst liv. Jag har inte berättat för någon om min diagnos förutom min man då den inte påverkat mitt liv sedan dess. Jag kan känna igen mig i att vara selektiv i maten som barn, men har inte haft några särskilda specialintressen och alltid umgåtts med vänner. Jag kan också känna mig orolig i kroppen när jag känner mig rastlös – nästan som en pirrande känsla. Jag har förstått att autism hos tjejer ter sig annorlunda, och jag är inte främmande för att det kan vara därför jag känner som jag gör. Nyfiken om det är någon annan därute som upplever samma?

      Jag arbetar som behandlare för våldsutsatta och att ha varit utsatt för våld i nära relation har såklart oerhört stor påverkan på ens mående. Detta behöver man ta hänsyn till vid en utredning. Jag hade en klient som hade samma erfarenheter som du. Jag hjälpte hen att få till stånd en omutredning och diagnosen högfungerande autism plockades bort. Om det här är någonting som känns viktigt för dig, tycker jag att du ska prata med vården och få hjälp att bena i detta. Lycka till!

      Har inte varit med om samma. Men en barndomskompis som hade det pp liknande sätt fick diagnosen och sedan i vuxen ålder fick den borttagen.
      Du har inte funderat på att göra en ny utredning?
      Jag jobbar inom socialtjänsten och har träffat så många barn och ungdomar som det är helt galet att bup satt neuropsykiatriska diagnoser på när man tar hänsyn till psykosociala faktorer.
      Men om det under en utredning på bup i samtal med barn och föräldrar aldrig kommer fram till exempel information om våldsutsatthet, psykisk ohälsa hos föräldrar; missbruk, ångest och depression hos barnet etc, så kan ju en diagnos sättas som man inte hade satt om man hade haft den information.
      Känslor av oro i kroppen kan ju också va kopplat till mer allmän ångest alternativt situationer i barndomen (om rastlöshet innebar en massa jobbiga saker då). Så om du inte alls känner igen dig i diagnosen hoppas jag att du kan få en ny utredning.

    Någon som varit på Mauritius?

      Ja.

    Stylingtips tack! Eller har ni någon formel för hur man lägger ihop en snygg outfit? Har en garderob full av kläder, men känner att jag aldrig får ihop en fin outfit. Får inte plaggen att se fina ut ihop. Har ni även tips på en influencer med fin stil? 🙂 Gillar inte beigea outfits eller clean girl-stilen.

      Tänk olika strukturer och material i en outfit: silke med läder, ull med bomull. Blanda inte fler än tre färger i en outfit (om det inte är mönstrade plagg med fler än tre färger i mönstret). Lek med silhuetter och volymer. Om du bär oversized så är det fint att visa handleder och/eller anklar för att ögat ska få en uppfattning om din kropp och inte bara massor med tyg.

    Fyllde 30 igår, har min sambo och vårat barn att fira med men inga kompisar och det känns så deppigt och misslyckat. Har liksom en nära vän, men som blivit helt förändrad sedan hon träffade sin kille, och hon har blivit sjuk. Kompisar från högstadiet/gymnasiet har bara blivit bekanta och de från universitetet, var såhär 3 år efter examen, tydligen bara festkompisar. Alla andra hittar ju sina gäng och håller ihop och det är alltid jag som blivit den som inte är med efter ett tag.

    Inser ju att jag är den gemensamma nämnaren så det måste ju vara mig det är fel på.

    Brukar inte tänka på det så ofta men här sitter jag en lördag och hade verkligen velat ha en 30årsfest där jag hade några att bjuda, eller få en överraskningsfest..

    Så, behövde bara skriva ut min depp lite.

      Känner igen mig så mycket i det du skriver. Du är inte ensam. 💕

        Känner också igen mig mycket i detta!

      vart finns du? jag har heller inga vänner och är 30år med barn o sambo ❤️

        I Uppsala, om någon av er skulle råka vara i närheten. 💕

          Jag bor i stockholm men min sambo familj finns i uppsala så vi pratar om att flytta dit! och vi ör jämngamla!😍

          Jag bor i Uppsala och är i en liknande situation! Har man och barn men tappat kontakt med många vänner sedan jag fick sonen. Jag träffas gärna!

          Jag bor i Uppsala, fyller 30 i slutet av oktober och känner EXAKT likadant. Har också man och barn.

      Du kan ännu träffa ditt gäng! Kanske söka dig till typ ladies circle eller liknande? Att ha ett intresse förenar många också, jag fick nya vänner när jag skaffade hund och började gå på olika kurser med honom. Hästar kan ju också vara supersocialt, att vara i ett stall.
      Eller byta jobb, om du hittar en arbetsplats med andra i samma ålder eller vad som nu är viktigt för dig.
      Framförallt handlar det nog om att göra nya saker med personer som liknar en själv.
      Du ville kanske inte ha tips, förlåt om det var oönskat. Men det här är ju en sån grej som faktiskt går att göra nåt åt, men som vissa får för sig att det bara ska falla på plats av sig självt. Ingenting i livet kommer ju gratis, det är varken fel eller skämmigt att aktivt ragga nya kompisar. Hitta folk som vill göra samma saker som du, så är halva problemet löst. Det finns vänner för alla personligheter.

      Vart bor du? tror vi är flera som känner så jag har dock vänner jag träffar men vi har verkligen inget gemensamt längre än fest och de är så sorligt känna så. saknar ha en böstavän typ ha mys kväll skratta laga mat osv. känner mig ensam trots vänner men så hade varit kul få vänner som verkligen vill umgås ❤️

      Du är inte ensam 💕 stort grattis!

      Nu känner inte jag dig och detta kanske inte alls stämmer, men eftersom du nämner att du har barn: hur bra vän har du själv varit de senaste åren?
      Många börjar prioriteringa helt andra saker när de får barn och många vänskaper brukar bli lidande av detta. Sen när det har gått några år och prioriteringarna ändras igen så saknar plötsligt den som blivit förälder sina gamla vänner och fattar inte varför inte vänskapen finns kvar.

        I mitt fall kom barnet efter att vännerna försvann.

        Förstår hur du tänker, jag tänkte mycket på det när jag träffade min sambo t ex. Att inte bara vara med honom utan fortsätta höra av mig och umgås med de som fanns då. Har inte hört av någon sedan pandemin kom och festerna dog ut. Knappt någon som sa grattis när vi skrev ut att vi skulle ha barn.

          jag finns iallafall i värmland 🥰

      Grattis E3, du har oss!

    Kollade precis på de två nya avsnitten av Solsidan. Fy fan vad dåligt vad är det här för skit de publicerar

      Såg dem också precis. Så uppenbart att det bara är en kassako numera…

        Ja men eller hur! Så pinsamt dåligt. Och den var så rolig en gång i tiden

    Det är lördagskväll och svårt att nå studievägledaren, haha. Så jag kollar här. Hur funkar det att läsa dubbel kandidatexamen? Behöver man läsa 180+180hp? Eller är det som jag googlade, 90hp i ett annat huvudämne, eller hur det var? Känner mig lite sugen på det nämligen.

    Men då kommer fundering nr 2. Kan man läsa och då få en kandidat i juridik? Det är nämligen det som intresserar mig🙈

      Du ska kunna läsa till de extra poängen för enbart ett andra huvudämne, alltså inte hela 180 poängen till. Men, med reservation för att för vissa specifika examen på vissa skolor så kan det krävas specifika kurser som kan innebära mer än 90 poäng beroende på vad du läste innan. Så om det är något specifikt program/examen du tänker på, kolla med de programmen/skolorna.

      Jurudik är lite annorlunda, iom att det inte är en kandidat i juridik du tar utan du läser 270 poäng på Juristprogrammet som leder till en jur. kand som är en speicfik examen. Så det går inte att göra på riktigt samma sätt och lägga till 90 poäng. Däremot finns det ”vanlig” kandidat i rättsvetenskap som är ett alternativ. Eller menar du tvärtom? Läsa juristprogrammet och läsa till 90 poäng i ett annat huvudområde?

        Rättar mig själv bara att det verkar heta juristexamen idag, inte jur. kand. Men annars detsamma.

    Jag har köpt en gravid-kappa på Sellpy och är såå taggad på att det ska bli lite kallare så jag kan använda den 😁

    Vad tycker ni om Linnea Widmarks kommentar om Benjamins framgång? Skriven på engelska dessutom så också hans utländska fan vet att hon minsann är hans föredetta. Fult av henne att hylla honom nu när hon tidigare talat illa om honom.

      När talade hon illa om honom?

        I ett klipp på Youtube där hon blev intervjuad. Hon nämnde inte hans namn men det var tydligt vem det handlade om.

          Vad sa hon? Eller hur ser man videon

            Sök på entrevista a Linnea Widmark på Youtube.

          Vad sa hon i det klippet? Har missat

        Men glöm inte att han skrev en låt om henne (det var övertydligt att det var om henne) efter att dom gjort slut. Ganska obehagligt tycker jag.

          Varför är det märkligt? Han har ju själv sagt att flera av låtarna är om henne och han är inte direkt ensam om att som artist skriva om olycklig kärlek. Hur vanligt som helst!

            Absolut men låten Costa Rica va ett steg för långt enligt mig.

      Han är väl intressant nu när han har blivit så populär bland svenska folket (och snygg)…

    Jag har nått mina träningsmål och viltnedgångsmål jag satte innan jag började ”min resa”. Bestämde mig då att jag ska unna mig en ny vinterjacka i år. Och att jag för första gången inte ska behöva frysa!
    Har alltid bara haft vinterjackor från Lager/HM osv. Och jag fryser jämt!
    Har lagt undan 5000kr till detta.
    Men vad köper jag för jacka??? Aldrig köpt en dyr märkesjacka innan ens haha.
    Jag är 40 år så ingen för ungdomlig.
    Den ska framförallt vara varm, men även snygg. Är alltid ute på vintern med barnen i pulkabacken, i skogen, åker skridskor osv i flera timmar. Några tips??
    Även på VARMA skor! Fryser konstant om fötterna redan efter en kvart ute på vintern. Har ändå köpt de klassiska ”varma” skorna som inte håller fötterna varma. Vad finns det för skor som de i har i länder där det är -40 grader liksom?

      https://www.outnorth.se/patagonia/women-s-tres-3-in-1-parka-2023?gclid=Cj0KCQjwjt-oBhDKARIsABVRB0yy1ZkJhOAntQmpRNEgd0OHlGBDYSVWKy81dTRUMT-QGadHn2IticcaAjn-EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

      Denna har jag! Fryser aldrig i den. Använder den året om pga 3 i 1 jacka! Superbonus att den är på rea nu också 🥳

      Ellos Ákkhá har fina dunjackor. Jag har en dunkappa i det märket och den är så skön och varm!

      Jäkligt bra jobbat! Hurra för dig!!

      En snygg kappa/jacka så är materialet det viktiga. Leta efter en med så mycket ull i som möjligt. Minst 60% men helst mer. De håller värmen bra! Dock inte så praktisk för att leka i snön med barnen eller andra mer ”aktiva” aktiviteter.

      För det första – grattis och bra kämpat!
      För det andra – kolla in Didriksons, de har några riktigt coola modeller.
      Sedan är ju inte dyrare nödvändigtvis varmare, jag har en dunkappa från Kapp-Ahl och den är jättevarm. Men om du pratar om riktig kyla skulle jag nog satsa på Fjällräven.
      Angående skor, Bally curling är jättevarma, men om du vill ha något lite sportigare kolla Sorel eller Canada Snow.

      Har ingen särskild modell att tipsa om men kika på Elvine! Köpte en fantastisk vinterjacka från det märket för 8 år sedan som håller än. Klassisk, superfin och SÅ varm! Jag är en frusen person och kan gå i t-shirt under den jackan. Hade tur och hittade min på en utförsäljning och betalade bara 1200 för den. Så här i efterhand hade jag lätt kunnat betala flera tusen för den, är så himla nöjd fortfarande.

      Olika märken hos Stadium tycker jag har kvalitet och är varma! Brukar köpa deras egna märke (minns inte vad det heter nu) för runt 1000 men du har ju högre budget så kolla på de ännu bättre grejerna om du vill.

      Angående skor så köper jag på Skopunkten eller Din sko, så fodrade som möjligt. Står dock aldrig stilla när jag ute. Men satsar på extra strumpor i, vanliga och tjocka över, ull är bra! Och framförallt, extra sula som är fodrad!

      Märket Elvine! Superkvalite och snygga, varma. Haft min i flera år, den är för liten nu men sparar den ifall den passar nästa vinter för jag älskar den

        Tänk vad olika syn man har på märken. Jag har haft två Elvine och sambon haft en. Alla tre har gått sönder i dragkedja inom ett år. Aldrig mer Elvine för oss 😅🙈

    Har för två månader sen fått reda på att jag har PCOS, en cysta och tre myomer i livmodern.
    Någon som har lyckats bli gravid med liknande förutsättningar? Väntar på en ny tid hos gyn såklart men oron ligger hela tiden och gnager i bakhuvudet.

      Har PCOS och fick det lite krångligt. Hade dock god prognos med många ägg. Blev själv gravid tack vare IVF, och fick barn vid 39 och 41 års ålder, men har nu två barn – 3 och 8 månader. Började dock sent med barn.

    🐞Snälla, fenomenet Mimmi Wallette. Detta måste diskuteras. Sök på Facebook instagram och bilda er uppfattningen.

    Inte riktigt samma men har flera stora myom i livmoderväggen/taket och är 39, blev gravid direkt när sambon och jag började försöka och ska bli mamma inom kort. Jag läste massa skräckhistorier innan, både avseende ålder och myom på ”dåliga” ställen så jag var helt chockad över hur lätt det gick och hur bra det ändå har gått. Frågade min förlossningskirurg om min graviditet typ är ett mirakel och hon skrattade och sa att tvärtom vad många tror så kan myom underlätta att bli gravid. Man vet tydligen inte varför, alltså vetenskapligt, men hon sa att hon träffat massa kvinnor med stora myom som lätt kunnat bli gravida fast de läst tvärtom på nätet. Det finns hopp ❤️

      Svar till //A 😊

    Åh stort grattis ❤️ Tack, behövde höra det❤️

    Att vara vuxen är att ibland vara hög som ett hus och ta en paus från sig själv (obs, ej aggressivt).

    Man blir alltid lika besviken varje gång der är dags att beställa nya mediciner för nästkommande 3 månader, och man inser att högkostnadsskyddet precis löpt ut.
    Swosch sa det och 2600 kr som jag gärna hade sparat, eller spenderat på något roligare, försvann i ett nafs!

      Förstår dig, brukar ibland försöka hålla koll så jag inte missar det, men det händer oftare än inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.