Trendspaning med Hållbara Sara

Hållbara Sara har återskapat influencern Alva Sperles outfit med hjälp av vintage och second handfynd, och ställer samtidigt frågan om varför så många influencers har en engångsmugg med på sina outfitbilder. 
Jag gick in i flödet på första bästa outfit-influencer för att kolla hennes teori, och dra på trissor.
Jag hamnade på Gertrude Tornvalls konto och så här många engångmuggar fanns bland hennes senaste inlägg:

Jag tänker att känslan man är ute efter är ”business woman on the go” eller något liknande.
Jag undrar om det faktiskt är någon varm dryck i dessa pappmuggar eller om de har ett gäng tomma att välja mellan, lite som en accessoar?
Kan folk inreda med tomma påsae från Chanel så kan man väl styla outfits med engångmuggar?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror som du att det ska visa on the go -look. Förutsägbart och upprepande, men jag antar att det funkar?

      Känner mig alltid lite härligare när jag har en engångsmugg i handen 😩 Försöker dock ta med mig kaffe i termosmugg bara bara jag haft framförhållning nog att faktiskt hinna brygga kaffe innan jag måste rusa iväg. Men ”bara” av hållbarhets- och ekonomiska skäl. 😂

        Du känner dig härligare? 😂😂

          Ja, det var precis det hon skrev. Jag känner mig lite mysigare eftersom jag förknippar det med en lång långsam promenad i skogen (på vägen dit ligger ett ställe som gör den enda cappuccinon värd att betala för).

          Varsågod att gråtskratta lite till.

            Jag fattar vad du menar! Jag gillar inte kaffe, men tycker det ser mysigt ut med en takeaway-mugg. Kanske på grund av film och serier? Har en sån mugg från mitt gamla jobb som man kan återanvända som jag alltid känner mig lite fin när jag använder, roligt hur hjärnan funkar :’)

            Ingen tanke då att sätta dig ner och njuta av din cappuccino, istället för att gå omkring och ”känna dig mysig”?

              För att man kanske gillar promenader med en kaffe?

              Ska man sitta ner och dricka kaffe kan man lika gärna sitta hemma.

        Fattar ändå känslan! Det är kanske känslan av vardagslyx typ? En on the go i månaden eller nåt 😄

        Haha ja exakt! Jag fattar. Tycker själv Inte om kaffe, men när jag åker tåg (av oklar anledning är det bara när jag åker från sthlm, åker mellan sthlm-gbg men i gbg köper jag aldrig) hör det till att ta med sig en kaffe (nåväl, latte) in på tåget. Allt för att jag har nån bild av att det är ”så man gör”😅

        och ja, jag dricker givetvis upp den, EH:s latte är den enda jag tycker är god👌🏼

          Kan ju bero på att det är mjölk med lite kaffe i.

            Det är ju det latte är…

      Tror mer det handlar om poseringen.

      Blir för stela och enformiga bilder om armarna bara ständigt hänger vid sidorna och liknande.

    Det där kommer ju från USA. Där kastar de sig i väg från hem till dit och från hit till dit och hem. Alltid med kaffe som man inte hinner sitta ner och dricka. Tycker det är härligare med Fika. Att sitta ner lite grann då och då gör dagen skönare. Och gärna något smaskigt till det. Och sen till dit.

      Det roligaste med USA och kaffedrickande är ju att de ofta har mugghållare på vagnarna i butiker! Som att man inte kan veckohandla i en timme utan att sippa på kaffe eller annat under tiden. 😀

        Veckohandla med en cappuccino är ju ändå det bästa som finns 😍

          Hehe. Jag föredrar att veckohandla och efteråt sätt mig med en cappucino i lugn och ro. 🙂

    I den där youtube serien där olika profiler visar upp sina badrumsskåp visar faktiskt Gertrud att hon har ett gäng engångsmuggar sparade just för att ha till sina outfits bilder.

      Hahaha kul kuriosa!

    Jag återanvänder faktiskt engångskopparna hehe. Brukar göra en kaffe och ta med i bilen till jobbet varje morgon. Den tar jag hem igen, diskar ur och använder resten av veckan. Det är ju godare att dricka kaffe ur en sån än en termos 😄

      Håller med. Kaffe blir inte lika gott i termos.

      Nej men visst! Vad är det med kaffe i termos, gillar det inte heller.

    Ja, det har man ju verkligen noterat…det ser rätt löjligt ut i mina ögon. Och ja, det är väl just så det skall verka, att de har så bråttom hit och dit att de inte hinner sitta ner ens för en fika. Dessutom influerat från Amerika, allt från amerikanska filmer till amerikanska influencers. Från hållbarhetssynvinkel är det ju såklart inte bra. Men skulle ju inte se så flashigt ut med termosmugg antar jag?! Tidsmässigt kan det ju inte ta så mycket längre att brygga en kopp hemma och fylla muggen än gå in nånstans och köpa en mugg.

      Men kanske blir sugen på kaffe (inte fika) när man är ute kring stan. Då ids inte jag gå hem och brygga kaffe för att gå ut igen.

      Fast jag tycker det finns skitsnygga termosmuggar nuförtiden. Man måste ju inte ha en in rostfritt stål från Thermos, finns ju i alla möjliga färger och mönster. Ser varje vecka termosmuggar som jag blir sugen på att köpa och som jag tycker att är bra mycket snyggare än en trist vit i papper/plast?

        Konstigt det de egentligen, som du säger – det finns många riktigt snygga muggar men ändå är det en helt annan grej att ha just engångsmugg i papp? Som att man *verkligen* är on the go, inte haft tid att diska nån mugg och definitivt köpt kaffet ute och inte bryggt hemma. Konstigt också hur den här trenden håller i sig så länge. Men det är kanske lite som en sköld också, en slags comforter not omvärlden också.

          Det är motsvarigheten till att ta med en egen påse och att köpa en plastkasse.

    Hahaha, jag är 30 år och jag kommer ihåg hur jag och mina vänner ”lekte” bloggare om vi hade köpt dryck i en engångsmuggar när vi var runt 13 , 14 år. Minns alltså att det var en grej redan då med ”on the go looken” för att visa ett liv med fart och fläng. ☺️

      För mig känns det som att det var mary-kate och Ashley som satte den trenden för min generation. Det är i alla fall dom jag kopplar till kaffemuggen på bilder.

        Men ja! Helt rätt!

      Jag tror det började någon gång på 00-talet. Man såg alla kändisar med Starbucksmuggar på papparazzibilder och blev sugen på att se likadan ut.

    Nån som kommer ihåg Ordning & Reda-påsarna som var så oerhört poppis bland kidsen tidigt 00-tal? Ersatte handväskan och innehöll alltid läppglans, Malboro mini och typ en rosa flip phone från Motorola 😅 Minns att folk åkte till Ordning & Reda bara för att köpa påsarna.

    Tomma påsar från Chanel fick mig att tänka på tjejen som hade sina rosor i en chanelpåse på 80 % av alla bilder. Minns inte vem det var men överallt en chanelpåse med plastpåsar 🙂

      Ja! Vad hette tjejen som gjorde det? Vad gör hon nuförtiden?

        Varför hör hon aldrig av sig? 😉

        Anawii! Hon har blivit änka tragiskt nog för 2 år sedan. Men samma stil fortfarande

        Annawii har fortfarande påsen framme på många bilder! 😀 Jag tycker det är lite gulligt. Har inte alla några såna grejer i hemmet? Jag sparar finare vinflaskor (inte dyra alltså, utan med snygg flaska/etikett) och har som ljusstake…

          Nope!

    Molly Rustas sparar ju tomma kassar och har som rekvisita i sina foton hon tar hemma i spegeln för att skapa en ”ute-på-tur” känsla.

      Ut på tur aldri sur 🥳

    Kaffemuggarna ska väl ge sken av att de är på språng på väg till viktiga möten och är så busy så busy att de inte hinner dricka kaffe annars. Eller så har de bara inte klarat av att lista ut hur deras dyra kaffemaskiner funkar så de måste köpa ute.

    Tillägg: Ha tomma märkespåsar som inredning i bokhyllan som flera flunsor har är verkligen töntigt.

      Ja då hade det åtminstone varit liiite bättre (om än fånigt) att dekorera med saken man köpt från märket, tex väskan eller skor. Men de köpte kanske bara en tofs eller nyckelring och då syns kanske inte loggan så tydligt…

        Kanske ska börja sälja fakepåsar från aliexpress och sälja dyrt på min webbshop!

    Nästan statusmarkör nu för tiden med tanke på hur snordyrt utekaffet är.

    Minns när jag var yngre och tyckte att det såg så coolt ut att gå runt med en sån mugg på stan. Är väl den där världsvana on the go-looken jag såg upp till. Nu förstår jag inte alls tjusningen med att ta en kaffe på språng, den vill jag avnjuta sittandes i lugn och ro.

      Samma här. Det känns bara stressigt och opraktiskt att dricka och gå samtidigt. Dessutom är kaffet alltid brännhett eller kallt.

      Den enda gången det faktiskt är mysigt är på julmarknad. Varm choklad med baileys i koppen, eller möjligen glögg. Men det är ju inte så på språngigt att strosa på marknad.

    Individer som köper kaffe trots att dom precis lämnat hemmet har uppenbarligen ett lågt IQ.

      Nej men vad trött jag är på såna här oerhört korkade uttalanden.

        Men är det inte lite korkat att köpa en dyr kaffe bara för att man tycker att det är coolt?
        Töntigt tycker jag.

          Men är det verkligen bara därför man köper en kaffe när man inte är hemma?

          12.18, heter det inte ”ett dyrt kaffe”? Jämför ”Kaffen är varm” – ”Kaffet är varmt”.

          Det är väl gott? Och man kanske blev sugen just då? En del har råd, alla behöver inte tänka på varje krona som spenderas liksom.

      Säger mer om dig än om dom faktiskt.

    Tycker bara det är pinsamt med folk som köper to go kaffe. Så sjukt överprissatt, visar bara att man inte har vett att bryr sig om sina utgifter. Många bäckar små…

      Jag köper alltid på väg till jobbet. Stannar på en kiosk som säljer kaffe för 5 kronor. Kan inte direkt tycka att det är överpris eller något min budget inte klarar av. Speciellt med tanke på vad ett paket kaffe kostar i butik nu.

        Fast det måste du väl förstå inte är ett vanligt pris på kaffe?

          I min mellanstora stad finns det kaffe i alla prisklasser att köpa to go. Både Ica och Coop säljer också kaffe att ta med, för typ 15 spänn. Till och med biblioteket här i stan säljer kaffe att ta med för typ 10 kronor. Osv osv. Var bara ett svar på att det skulle vara pinsamt och överprisat att köpa kaffe att ta med. Ja, om man köper på espressohouse eller starbucks.. men jag håller inte med om att det alltid är så eftersom det faktiskt finns fler ställen som säljer billigare än så 😊 men jag ska inte bråka, ska njuta av mitt kaffe nu ☕️

            Nej fattar din poäng! Klart det finns andra prisklasser och alla väljer i slutändan vad de lägger pengar på. Jag tänkte främst på Espresso house o dyl där en blaskig latte kostar 40 spänn.

              Jag håller med. Vet inte ens om 40 räcker för en latte där och helt ärligt så tycker jag att kaffet på espressohouse är rätt så dåligt också. Absolut inte värt pengarna.

                Det beror ju på, jag gillar en vanlig kopp svart kaffe men om jag hade gillat mer fancy varianter hade jag definitivt kunnat trycka in det i min budget utan dåligt samvete.

                Haha nä jag tror jag gav typ 60 för en liten senast. Nåt sånt, vet att jag reagerade i alla fall för det var dyrare än gången innan😅

                  Då vet i alla fall jag vad jag hellre skulle lägga 1.200:-/mån på istället för 5 kaffe/veckan.

            Fast det är fortfarande inte normalpriset om du vet ett ställe i Sverige där det kostar 5 kr.

              Jag vände mig mot att det är pinsamt och överpris punkt. Som om kaffe kostar samma på precis varenda ställe. Och nej, det är inte svårt att hitta kaffe under espressohousepriser.

                Och all kaffe man köper är inte en stor fancy latte med sirap och kryddor och grädde. En vanlig jäkla kaffe går lätt att hitta billigare.

              Fast genomsnittspriset är ju inte 5 kr så det var en osedvanligt dålig och irrelevant jämförelse.

                Vad är genomsnittspriset för en kaffe med mjölk utanför hemmet?

            Espresso house är väl inte särskilt dyrt? Runt 50 spänn för en stor latte!

          Beror på var du köper kaffet.

            Beror på var kaffet säljs.

      Små utgifter gör inte så stor skillnad. Det som verkligen gör skillnad är att få pengar från sin familj.

      Men snälla, nån lyx måste man väl få ha? Köper du bara saker som är prisvärda och som du verkligen behöver? Vad ska man ha pengar till om inte njuta av dem tänker jag, bara lägga på hög? Dessutom kan jag inte göra gott kaffe (latte etc hemma).

    Inget för mig som blir kissnödig så fort jag tittar på en kaffekopp 😄

    Hon lider väl av muntorrhet och behöver fukta munnen ofta😋

    Jag skulle gärna gå runt med egenbryggt kaffe i termosmugg, problemet är att nybryggt kaffe är gott i typ 15 min, sedan får det en sur och fadd smak. Är jag ute på stan köper jag gärna en dubbel espresso i veckan (28 kr i Sveriges tredje största stad).

    Älskar att ta en lång promenad i parken på en ledig dag. Köpa med en god kaffe (kaffe i termos är tyvärr inte gott) och dricka under promenaden. Allt blir godare när man äter/dricker det utomhus! Mitt nöjeskonto är så jäkla litet att en kaffe per vecka absolut ryms i budgeten. Och det är värt det!!

      Jag brukar öppna fönstren och gå fram och tillbaka med en pappis.

      Varför skulle du behöva använda en termosmugg? Det finns ju alla möjliga typer av ta-med-muggar.

    Hata mig om ni vill men jag tycker det ser mysigt ut med take away-muggar😅 Förknippar det själv med härliga dagar typ. Men hade antagligen fått samma känsla av att se en kaffetermos eller en vanlig mugg haha, men finns ändå något charmigt i just engångsmuggarna av någon anledning

      Jag håller med dig 😊☕️

      Tycker bara det ser töntigt ut. För man vet att ni som bär omkring med dom, gör det för ni tycker det ser häftigt ut. Inte för att ni vill dricka kaffe. Kolla här kommer coola jag med min take away mugg. :))

        Oj vilken öm tå

        Så när du ser någon som du tycker ser töntig ut så tror du att de bär med sig rekvisita för att se häftiga ut. Tittar du pappisen för att se om det är kaffe eller inte med så att du är säker på att det är en rekvisita.

    Liten trendspaning från London appropå take away coffee. Har bott här i 20 år, fast de två sista åren i en by precis utanför Greater London och jobbar mest hemma nu så är inte inne i smeten så ofta.
    Åkte in i Lördags och köpte en liten latte på Starbucks i Waterloo för att gå runt på South Bank och vara lite härligt. Extra skönt att det inte var nån kö heller…
    Höll på att dö när killen i kassan sa att det nu kostar 4 pund. Mentalt kostar en kaffe 2.50 för mej, särskilt en liten…
    Det var ju bara att betala och njuta lite extra tänkte jag men fy farao vad det sved.
    Och när jag sen gick omkring och tvingade mig själv att vara extra härligt så slog det mig att INGEN annan gick runt med en kaffe. Tidigare hade ALLA en mugg i handen och det var köer till alla kaffeställen, det var liksom givet. Jag kände mig inte extra lyxig ska jag tillägga, bara lite dum, som att alla andra hade fattat men inte jag.
    Är det början på nåt nytt här kanske? Take away-kaffe-döden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.