554 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tackar gudarna för söndags-ös. Jag fick reda på idag att jag är gravid. Oplanerat, skyddat. Vi har en 1,5 åring och har gått i tankarna om vi ens vill ha fler barn. Sen nu händer det här. Jag vet inte vad jag vill med det här inlägget, mer än att jag behövde säga det till nån. Har sån ångest över att äldsta barnet inte ska få lika mycket uppmärksamhet längre, känna sig bortglömd. Jag hade även tänkt börja studera när han börjar på förskolan. Kroppen har ”precis” kommit tillbaka till vad den var innan graviditet… vi vill också köpa hus. Känns som allting bara stannar upp… Samtidigt så känns det så fint att få en till av det vi älskar mest av allt, och glädjen de (förhoppningsvis) kommer få av varandra… ÅH vad jobbigt & olägligt…

      Visst är det stressande att få ändra sina planer, men det låter ju ändå som att du är glad. Att ha syskon är normaltillståndet för människan, så jag tänker att du inte behöver oroa dig för att ditt första barn ska få mindre uppmärksamhet.

      Jag klämmer i med ett grattis, hoppas det kön s OK?

        *känns

        Jag är nog chockad och i lite ”panik” därav att jag tänker på allt och inget… Tack för ditt grattis, det första jag fått 😁

          Du är inte heller chockad – du är överraskad och förvånad, vilket är något helt annat.

            Du verkar vara en dryg jäkel. Bakis idag eller har du tandvärk? Ta en varm dusch och gå och lägg dig

            Hobbypsykologen har talat! 😴

            ”Förvånad” låter som ett märkligt ordval för att beskriva känsloläget i detta fall. ”Överraskad” också. Hon är väl knappast särskilt förvånad?

        Det är också ok att ”bara” ha ett.

      Livet blir inte alltid som man tänkt sig men kan bli bra ändå! Att tänka att det blir jobbigt för det äldre syskonet när man får barn 2 är väldigt vanligt. Man får inte gömma att barnet snart kommer att få uppmärksamhet även från det yngre syskonet. Jag har samma ålderskillnad mellan mina som du kommer ha mellan dina och min äldsta har älskat sitt syskon från start. Klart det ibland har varit lite avundssjuka men övervägande har det varit positivt. De första barn får ut väldigt mkt av att ha ett eller flera syskon.

      Du kan prova att plugga på deltid från att bebisen är några månader. När bebisen är 6-8 månader kan din partner vara föräldraledig i 6-8 månader och du kan plugga på 100%. Huset kan ni köpa när du pluggat klart

        Instämmer verkligen i detta! Min lilla ettåring avgudar sin storebror, så han får känna sig som roligast i världen varje dag 😄

        Tack snälla ni för peppen ❤️

      Inte har du ångest – det är ett förfärligt tillstånd – du oroar dig, men det är en helt annan sak.

        Okej, din besserwisser! 👍🏻

        Du kanske inte ska allt riktigt så ordagrant…

        Tror du att det finns ensamrätt på ångesttillstånd? Vem tror du att du är, du galna människa?

        Vanlig ångest är inte ett förfärligt tillstånd, det är stark oro och rädsla och inte alls en ovanlig känsla att uppleva tillfälligt. Varför skulle hon inte kunna känna det? Otroligt störigt beteende du sysslar med här.

        Vad lustigt att du försöker rätta detta när ångest är ett annat ord för oro – dags att göra hemläxan först kanske? 🙅🏼‍♀️

          Du har fel.

      Tänk och känn efter noga, vad du än bestämmer är ok. Var beredd på att det kan bli väldigt tufft med så nära i ålder men vill man verkligen ha två barn så kan det ju funka ändå.

        Kan funka ändå? Vilken märklig kommentar. Dessutom hade jag knappt kallat detta tätt. Känns väldigt standard. Under 20 månader mellan, det skulle jag säga är tätt.

          Haha ja verkligen! Runt 2-2,5 år är ju typ standard. Nu för tiden kanske det börjar bli vanligare med lite större åldersskillnad men det vanligaste har alltid varit att skaffa syskon så ”tätt”, särskilt med tanke på att SGI:n skyddades om man fick syskon inom 2,5 är. (Vet inte om det är så längre🤔).

            Nej det har inte alltid varit det vanligaste eller har du gjort en studie? Runt 3 år skulle jag säga är standard

          Varför så ifrågasättande? ”Kan funka ändå” är definitivt en relevant åsikt. Alla val vi gör påverkar våra liv. Att ha barn tätt påverkar på sin sätt. Mina barn går årskurserna efter varandra. Givande på många sätt men åren till och med sex, sju var oerhört utmanande.

          Ett litet barn fick ett syskon och man kunde inte ens kommunicera det, på grund av den låga åldern. För en del funkar det direkt, för andra inte. Det är väl klart att man vill välja det man tror passar ens familj bäst?

            Kan funka betyder att det finns ett alternativ att det inte funkar. Vad är det alternativet? Allt funkar men det kan vara mer eller mindre jobbigt. Och ja barn tätt kan vara jobbigt. Över två år mellan barnen anser jag dock inte är tätt.

          Alltså jag menar att de kommer fram till att de vill ha fler än ett så kommer de nog hitta ett sätt. Tufft med två små barn. Det vanliga jag vet om är tre år emellan.

      Grattis! Känner som dig! Min lille är dock 9 månader…

      Ta tid att landa i allt. Känn efter, fundera och ge det tid. Oavsett vad du väljer så kommer det att bli bra ❤️

      Samma hände mig när min dotter var 6 månader gammal. Känner verkligen igen mig i dina känslor ❤️ Men gällande att det stora barnet inte får lika mycket uppmärksamhet måste jag säga att jag faktiskt tycker det är tvärtom. Eftersom jag är hemma med den lilla så går den stora bara 15h på förskolan vilket betyder att vi får mer tid ihop = hon får mer uppmärksamhet av oss än om hon gått heltid på förskolan. För just det med tiden var ett stort orosmoment för mig innan som jag nu 5 månader in i tvåbarnslivet inte alls stämde in för oss.

      Men det är verkligen okej att känna att det är jobbigt och olägligt. Jag hade en aborttid bokad någon vecka också innan vi bestämde oss för att köra. Kan ärligt säga att jag inte enbart kände glädje under graviditeten utan fick flera vågor av oro och ”vadfan har vi gjort” känslor. Men nu kan jag klyschigt nog inte se att vi skulle ha det på något annat sätt ❤️ Plus det känns svårt att planera in ett till eventuellt barn för när passar det egentligen så det kan vara skönt att beslutet bara blir hahah. Kommer gå jättebra detta om ni bestämmer er för att köra!! ja första månaderna är tuffa men vad man sedan landar i är så jävla värt och fint.

      Förstår att det känns mycket nu. När man har ”allt” planerat och vet hur man vill ha det. Min känsla är att barn i princip aldrig kommer när det är lägligt. Du har nio månader på dig och vänja dig och planera om. Och det är väldigt trevligt med syskon. Försök att bara ta en dag i taget och andas, allt kommer bli jättebra.

        Om det är trevligt med syskon måste ju var en och avgöra själv dock, många vill endast ha ett barn, ts har även funderat på det.. Inget passar alla.

          Ja kan man absolut inte tänka sig två är det ju en no brainer. Men nu lät det ju inte så.

            Fast hon skriver ju att de funderat på om de ens ska ha fler. Kanske vill ha dem längre isär tidsmässigt också. Finns många val.

      Det äldsta barnet får ju uppmärksamhet av det lilla barnet så fort den kan fästa blicken och le lite. Visst blir det svartsjuka men det blir härliga mys- och lekstunder.

      Råkade ut för liknande scenario. Vi var klara med dom två barn vi hade. Perfekta boendet för tvåbarnsfamilj etc etc. Och så blev jag gravid! Total panik!
      Men vi valde behålla och är idag så glada för det. Syskonen är så fina och dynamiken dem emellan så cool att bevittna. Ibland blir även det oplanerade i livet bra.

      Vi hade lite liknande, eller ja vi visste att vi ville ha ett till, men att det skulle vara närmare 3 års skillnad med barnen var tanken.. Då första barnet var 1 år 1 månad blev jag trött, insåg direkt att f*n vi är gravida trots skydd.. men vi bollade fram och tillbaka, beslöt att behålla baby och i v6 började illamåendet från helvetet, höll i sig till v22.. första åren med 2 små barn och en fy dundrande sömnbrist var rena rama kaoset och jag levde i en konstig dimma som jag nu i efterhand inte minns så mycket av dessa 2 år 🤦🏻‍♀️😅 Men nu är vi lyckligare än någonsin, barnen är bästa vänner (jo de strider ibland) och livet är så mycket lättare då de har varandra att leka med och spela osv!
      Fundera plus och minus, ta det i lugn och ro ett beslut och det kommer bli bra hur ni än väljer!❤️

      Tycker det är värre att växa upp utan syskon än att dela på uppmärksamheten från två föräldrar.

    Vilken flunsa tycker du verkar ha genuinaste kompisrelationerna? Tänker bla på Kenza och hennes barndomsvänner och Johanna Nordström och hennes vänner Kajsa, Hannes, Klara.

      Sandra Beijer och hennes väninna A eller J kanske? Känns som att de känt varandra länge, man ser skärmdumpar från chatkonversationer och så ibland etc. Känns väl äkta så fort någon inte är en influencervän egentligen.

      Till exempel blev väl Elsa Billgren typ besatt av Sofia Wood när de började umgås, och att de bara speglar sig i varandra.

        Sandra Beijer och Märta ❤️

          Varför gullar ni med S.B?

      Räknas Hampus Hedström och Keyyo. De tycker jag verkar ha en väldigt fin vänskap tycker jag

      Kenza var ett bra exempel!

      Jag tycker även Hanapee verkar ha en god och fin relation till sina bästisar från gymnasiet, t.ex Linso och Johanna.

      Louise Winblad och Julia! Nicole F och Frida S.

      Som någon nämnde innan – Johanna Nordström och hennes vänner ( Edvin, Kajsa , Hannes)

      Men annars Filippa Thoremo och alla hennes vänner ❤️ Alice Stenlöf verkar också ha några genuina vänner

    Tips mottages tacksamt på sidor där man kan beställa många personliga väggkalendrar till skapligt pris. Tidigare har föreningen där jag är volontär beställt från trycksakstorget då det varit billigast (ca 67kr per kalender när vi köpt 100 st), men de är inte bra. Färgerna blir helt annorlunda i kalendern i förhållande till fotona och nu vill vi testa en ny sida med förhoppning om bättre resultat. Det är ok om det kostar mer, men helst inte över 120kr per kalender (vid köp av 100 st). Är vistaprint bra?
    Andra tips?

      Du behöver konvertera färgerna till CMYK i tryckmaterial. Då kommer det bli samma färger. Ta hjälp av en grafiker / Photoshop.

    Hur tänker man som influencer gällande content för såld lägenhet? När köparna skrivit på, Väntar till man köpt nya eller flytten i sig?

      Väldigt oklar fråga – vad menar du?

      Jag följer ett mindre konto (10.000 följare) för att han tidigare hade ett häftigt hus på Lidingö, det har väl varit med i några inredningsmagasin och så. Han älskade nog det där huset och var väldigt medveten om att hans följare gjorde det med, för under en kort period efter att han berättat att han sålt huset fortsatte han ÄNDÅ att lägga ut gamla inredningsbilder från det! Är inte det lite sjukt? Folk kommenterade och frågade ”men det blev ju sålt?” men han typ svarade inte hahah.

        Det låter som PL…

          Precis han!

          Vem är det? Någon rubrik man kan googla på för att komma åt bild på huset?

        Ttp det jag letade efter! Upplever att fler ”döljer” sin flytt nu än tidigare. Kanske pga rådande ekonomiska läge.

    Vad hände med A i s h a och barnvagnarna? Gick hon upp i rök?

      Hon ”vloggar” på snapchat (gruppen heter Life of mamas) en dag i veckan.

      Hur gick hennes TikTok satsning?

    Har sån ångest över att gå till jobbet imorgon… börjar tro att jag är på gränsen till utmaning, orkar ingenting, sover i princip dygnet runt när jag inte jobbar och har som migrän mer eller mindre dagligen. Vad gör man åt livet? Kollar efter nya jobb men…

      Var sjuk nu i veckan och känn efter. Hör av dig till VC eller företagshälsovården.

        Har tyvärr varit sjuk en vecka nu så känner mig tvungen att jobba igen. Vet liksom inte om det jag känner är grund för en sjukskrivning på riktigt eller om jag är mesig.

          Du är inte mesig. Sådär resonerade jag och gick in i äggen så allvarligt att jag inte jobbat på 2 år. Ring VC och berätta hur du mår och säg att du inte orkar mer.

          Människor är olika känsliga, så är det, vissa påverkas väldigt mycket av stress, överstimulans, psykiskt påfrestande miljöer eller människor osv – och har väl gissningsvis också lättare att bränna ut sig då (nu spekulerar jag lite…). Vissa påverkas mindre. Att vara en känslig person är inte det minsta mesigt, du kan liksom inte jämföra dig med folk som har andra förutsättningar (att de är mindre känsliga) och känna att du är en sämre eller mesigare person om du inte ”klarar” samma saker. Om DIN kropp säger ifrån är det vad du ska lyssna på, inte vad någon annans kropp orkar med.

          Tycker absolut du ska uppsöka VC och ta det därifrån, det är aldrig värt det att gå in i väggen för att man tycker att man borde ha klarar mer. Det kan ju dessutom röra sig om någonting annat som behöver utredas.

      Begär att få tid hos företagshälsovården för samtal som kan leda till sjukskrivning för det låter som du behöver det. Ska själv på bedömning för eventuell deltidsjukskrivning på onsdag för att jag känner precis så som du skriver!

        Ja alltså jag vet liksom inte om det jag känner är onormalt eller om jag känner efter för mycket. Kommer från en familj där man biter ihop så känner mig mest dum.

          Ibland måste man gå emot det man är inlärd med, är själv uppväxt i en familj där man biter ihop! Det är jobbigt ibland och man drar sig från att söka hjälp men till slut kommer man till en punkt där det inte går att vara stark längre!

        Bättre o gå till vc. Företagshölsan vill ju bara det bästa för företaget inte för dom som jobbar på företaget.

          Beror helt på.

          Ja det är min upplevelse också.. Jobbar på en kommunal skola. Har bara dåliga erfarenheter av det företaget som sköter sånt åt oss.

            Beror också på vem du träffar, har träffat flera dåliga innan på företagshälsovården men nu sista träffade jag äntligen en son lyssnade på mig och var på ”min” sida!

              Kommer inte chansa igen, de företagen vill bara tjäna pengar och har för dåliga erfarenheter.

                ”De företagen” kan ju vara hur stora som helst. Att något heter ”företagshälsovård” betyder inte att det är skitbolag per se, bara att de vunnit en upphandling.

                  Menar de min kommun haft.

      Vad jobbar du med?

        Barn

    Är Föda utan rädsla läsvärd? Känner mig inte orolig inför förlossning eller så.

      Tyckte den var bra, bra tips trots att jag inte var särskilt orolig.

      Jag har gått online-kursen. Tyckte det var bra med kunskap hur kroppen fungerar vid en förlossning och hjälpte mig att fokusera på att andas och hålla mig lugn.

      Jag läste delar av den och tyckte den var läsvärd med bra tips!

        Gabjoss klädstil

          Hamnade fel 🙄

      Ja det är värt.

      Det jag tog med mig ifrån boken var att tänka att varje värk var ett steg närmare mot att träffa bebisen och att typ andas och tänka på värkarna när de gick upp och att de alltid går tillbaka ner igen och att man kan vila då.

      Låna från biblioteket! Det ska jag göra.

        Eh ja, det var ju inte riktigt frågan köpa eller låna.

          Anonym ovan menade nog bara att då kan man testa att läsa något kapitel utan att ha blivit av med pengar.

          Nej, men det var ett råd. Att om man är osäker kan man låna boken.

      Jag gillade den inte, jag blev stressad av inställningen att förlossningen till så stor del skulle vara vårt eget ansvar att se till att den blir en positiv upplevelse när det är så enormt många delar i hur en förlossning faktiskt blir som vi inte öht kan påverka. Det blev som att en ”lyckad förlossning” skulle vara en prestation i sig. Jag förstår dock att den kan hjälpa folk, men jag blev bara provocerad.

        Same..

        Verkligen!! Denna bok hade funkat med min andra förlossning, men med första fick den mig att känna mig SÄMST! Vem fan kan ta emot värkarna som en våg när ungen sitter fast och måste dras ut med sugklocka?! Nej vid första förlossningen hade det enda den kunnat hjälpa med varit att ha den att bita i.

      Är det första barnet? Jag hade inte mycket ut av den vid första barnet tyckte jag. Men vid andra jättemycket. Framförallt blev jag sjukt pepp på förlossning.

      Började lyssna på den men stängde av. Det var ett avsnitt i början där det var mycket fokus på rädsla och smärta. För mig som inte var så rädd innan kändes det inte bra att börja fundera över ”smärta som känns som att den river sönder kroppen”. Bestämde mig därför för att inte förbereda mig så mycket utan lyssna på kroppen och förlossningspersonalen.

      Fick en toppenförlossning och tyckte inte smärtan var så farlig som den beskrevs i boken.

      Tyckte den va lite långrandig men värd att läsa/lyssna på, även att jag inte va speciellt orolig. Tror dock den hjälper mer om man faktiskt är rädd

      Tyckte delarna som vände sig till partnern/medföljaren gav mest 🙂

    Vad är white trash enligt er & vilka influenser tycker ni utstrålar WT?

      Att gå ut utan vantar.

        Får man det när det är 25 grader varmt?

        Jag läste vänner först 😅😅

      WT är att döma andra som WT.

      Att rösta på SD är white trash.
      Paow.

        Lägger till: multipla plastikoperationee/fillers etc. Hårförlängning.

          Tatueringar.

        Jösses vilken skev verklighetsuppfattning du har.

          Lewis. Varför då?

            Att påstå att det är WT att rösta Sd.
            Kolla hur tillståndet är i landet och hur utvecklingen varit dom senaste 20 åren.

              Vi fattar, du röstar på SD.

              Skulle också påstå att det är WT faktiskt.

              Klart det är WT att rösta på SD.

                Är hellre WT och röstar SD än vänster☺️

                  Typisk WT kommentar att tro att allt annat är SD är vänster.

                    Håller helt med, men å andra sidan kommer man inte längre åt höger så är allt annat vänster 😅

                  🙌

      Massa tatueringar

        Gärna i kombination med ankläppar

      Kan inte nämna några vid namn, men ibland när det diskuterats vissa konton härinne (typ mamma-influencers) har jag sökt upp dem av nyfikenhet och då avskräckts pga white trash.
      White trash: stripigt hår eller uppsatt i världens minsta ”bulle”, myskläder, neon/klara färger på kläder, cigg, cider, tycka det är lyx med typ fläskfilé, pommes och bearnaisesås, märkesväskor som ser fejk ut, fula ögonbryn, snea uggs.. kan hålla på i evigheter!

        Har en kompis som är mer eller mindre det du beskriver. Hur ska man förklara på ett snällt sätt att denne kanske skulle kunna tänka om lite ?? Alltså mer att jag tycker synd om henne att hon inte ser själv att det ser för jävligt ut med snea fake-Uggs, tights & tjocka gelenaglar

          Är hon glad och nöjd med livet så finns det ingen anledning för dig att säga nåt till henne. Bara för att du tycker att nåt är knas behöver det inte vara en universell sanning.

          Du vill alltså förklara för henne att hon inte bör klä sig på ett visst sätt och inte heller uppskatta den mat hon gillar?

          Det gör dig till värre än den WT du skyr. Du framstår som direkt elak.

            En kompis dessutom? Med den typen av vänner behöver man inga fiender va

          Vad har du själv för skor ? Mina barn har fejk Uggs (jag med för den delen). De gör sina naglar själva och det syns absolut ibland.
          De älskar både fläskfilé pannbiff morötter och tofu.
          Blir så vansinnigt stressad då jag vet att det finns tjejer som du i hennes klass, de är extremt snabba med att förklara för henne att hennes uggs minsann är oäkta, att det syns att naglarna är hemmagjorda och att man blir fet av pommes.
          Men en uppmaning till dig, snälla låt alla vara som de är ? Sättet du behandlar dina ”vänner” på kommer att påverka de hela livet. En av mina döttrar totalt vägrar att använda sina fejk uggs sen en hon har förstått att de inte duger, hon tog i morse sina skor från förra året som redan förra vintern var på gränsen för små.

          Snälla välj andra vänner och sluta tryck upp sanningar i ansiktet på folk de inte bett om.

            Gud vad ledsamt att höra, hoppas verkligen att Nike läser och tar åt sig av det här. Nike, du kanske tror att dina fördomar är harmlösa men folk som du är anledningen till att en till generation människor växer upp och känner att de inte duger, eller skäms för vem de är, hur de ser ut eller varifrån de kommer. Att vara en del av problemet eller en del av lösningen är fan ett val. Välj rätt.

              Ja det är otroligt ledsamt och sätter orimliga krav på oss föräldrar när några tjejer som förmodligen har äkta uggs och salongsgjorda naglar förklarar för andra hur oaccepterad den tjejen blir om hon inte på något sätt fixar ett par äkta uggs.

              Hur i helvete kan tjockleken på en lösnagel eller en fakefrans vara av så stor betydelse undrar jag, att det är värt att trycka ner andra pga det.
              Karma säger jag bara med gråten i halsen.

          Sluta tyck synd om henne, det är inte ett dugg synd om din kompis pga att hon har tjocka naglar eller fake uggs.
          Det finaste du kan göra är att lämna henne ifred, hon behöver garanterat inte dig i sitt liv.

        Hahahha😂 huvudet på spiken!😂👌🏼
        Jag kan lägga till att hänga på ”lokala puben/pizzerian där en stor stark kostar 35kr och att dom som hänger där -”egentligen är det jääääättesnälla människor som hänger där, men alla runt dom omkring gör livet jobbigt för en” 🫠🙄

          Nästan 100% säker på att stammisarna på mitt lokalhak är snällare människor än vad du är iaf.

      Tycker barnens namn och livsstil säger en del, är kanske fördomsfull men alltså mycket tatueringar, stora skulder hos inkasso / kf, stora familjer (familjen annorlunda) där man inte kan tillgodose barnens behov och påhittenamn på barnen som Engla-Freja, Keewin osv. Är WT för mig.

        Eller Pollie 😂

        Cewin

        Min kompis döpte sina barn Cajsa och Cewin 🙄🙄
        Hade aldrig innan tyckt hon var udda utan gillar henne massor men fick smått icks och WT pga barnens namn 🤯

          Kanske inte så smart att skriva ut barnens namn här?

          Vad är det för fel med Cajsa/Kajsa?

          Haha alltså fyfan stackars era vänner som måste dras med er som är såhär dömande och elaka. Säg upp kontakten tycker jag, hon har det bättre utan dig.

      Fillers. Gelenaglar. Fakeögonfransar. Löshår. Orangea händer från BUS. Färgat hår med utväxt. Hemmafärgat hår.

        Yaya +1 men känns som att det är mer regeln än undantag bland influensers idag

          För mörk nyans i facet på fondation ser ju fan inte klokt ut 🙈😬

        Tatuerade ögonbryn, energidryck och vape.

          Och deodorant för oss som svettas mycket… 😉

        Gelnaglar? Inte GELEnaglar lol. Tror du talar om akrylnaglar. Gelnaglar är bara nagellack, som håller några veckor. Akrylnaglar är WT dock.

      Att döpa sina barn till WT-namn som: Loui, Nova, Kelian, Kevin, Liam, Julina, Juvelia, Belle, Milton, Winston, Hailey.

      Blir nog ingen högre utbildning med de namnen.

        😅😅😅

        Är ju löjligt dock att döma barn utefter hur deras föräldrar är.

          Det är ju föräldrarna som döms och inte barnen 😅

            ”Blir ingen högre utbildning med de namnen”

        Klasshatet flödar, vad trevligt!

        Fy sjutton, vissa av dessa namn ger mig rysningar

        Milton o Winston OK, övriga WT

      Att döpa sina barn till WT-namn som: Loui, Nova, Kelian, Kevin, Liam, Julina, Juvelia, Belle, Milton, Winston, Hailey.

      Blir nog ingen högre utbildning med de namnen.

        Som för dig då!

      Vad mysigt med en tråd helt dedikterad till klasshat 🙂

        Tycker det är anmärkningsvärt att du antar att dessa attribut tillhör en lägre samhällsklass – du är den som pekar finger mot en specifik klass, inte de som diskuterar attribut. Därmed är det du som visar ditt rätta ansikte och dina åsikter om lägre samhällsklasser. Klasshat.

          White trash per definition är ett nedlåtande begrepp om arbetarklass/folk med låg social status. Att ni i den här tråden använder begreppet och sitter och diskuterar vilka människor som tillhör gruppen och hur de människorna ser ut och beter sig är klasshat. Att påpeka det är det inte.

      Tatueringar i mängder, alltså sleeves, på bröstkorgen, ansiktet framförallt, och på halsen. Att tatuera in någons namn också. Finns enstaka fina tatueringar, men då ska det vara typ en och inte vara mer tatueringar än hud.

      Fransförlängning a la solfjäder

      Att röka

      Att ha nagelförlängning
      Att ha en nagelsalong

      Bisseee är så WT😁

        Visst? Alltså hon vill så gärna osa lyx men vill mest ge henne en våtservett och be henne lugna sig med allt kladd och rassel.

          Håller med 😅

      En sak jag undrat är om de som är wt själva förstår det? Ibland när vi ironiserat över det på jobbet över en aw t ex så kan jag sedan ha kommit på att vi har flera wt på jobbet som verkar helt omedvetna om det. Wt för mig är gjorda naglar, billiga och illasittande kläder, är svenne och bor i Blåkulla (sedan hela ditt liv) uppvuxen med alkispappa, fått barn som sjuttonåring med en person som nu träffat en ny och flyttat 12 mil bort och skiter i barnet. Din mamma har flyttat till Turkiet och blivit ihop med en trettio år yngre man och du har två hamstrar hemma. Du har lösögonfransar och håret stenhårt smetat bakåt i en tofs. Alltså smetat så ögonen typ dras bakåt.

        Svenne? Majoriteten av alla som bor i Sverige då.

      Folk som kommenterar på bloggbevakning. Speciellt i ÖS

        Bra att du åtminstone har självinsikt!

          Det vet jag inte om jag skulle kalla det.
          Det är bara kolla i den här tråden. Spaltmetrar med klasshat. Bara det känns ju extremt.. classy? 😂😂

            Tycker det är anmärkningsvärt att du antar att dessa attribut tillhör en lägre samhällsklass – du är den som pekar finger mot en specifik klass, inte de som diskuterar attribut. Därmed är det du som visar ditt rätta ansikte och dina åsikter om lägre samhällsklasser. Klasshat.

              Ja… det är ju aldrig någon som åberopar klasshat när det gäller östermalmstanter iaf 😄

                Därför att det inte är klasshat att ha fördomar om östermalmstanter? Du förstår att klasshat syftar på fördomar och diskriminering av människor som befinner sig i socialt utsatta grupper va? Inte att ha fördomar om vilken samhällsklass som helst.

              Men saknar du helt skruvar i huvudet eller försöker du bara trolla?

              WT är ju en term som är till för att håna socialt utsatta personer?!

              Det är få Östermalmstanter som är socialt utsatta. Utan det är ju just personer i den lägre samhällsklassen.

      Jocke&Jonna

      Att åka kryssning, typ Cinderella. Jag gjorde det själv för ett tag sen. Så antar att jag också är wt.

      Att vara beroende av läsk eller energidryck.

        Haha blev lite kränkt nu. Jag är nog inte wt annars men blev beroende av Powerking som 12 åring och kan verkligen inte sluta. Brukar inte skylta med det dock och skäms faktiskt så dricker bara hemma 😂

          Jag gillar Monster, den turkosa burken. Skäms inte för att dricka den offentligt. WT är stringtrosor som syns, folk som super och har 6 i dokusåpor, folk som har OF, Mirka, LS och Paow t ex. Steroidsnubbar med massa tatueringar och kamphund, folk som röker inomhus.

            Tack, då behöver jag inte ens nästan vara orolig för att vara wt med min Powerking burk 😅

      Utan inbördes ordning.
      Personer som blir oplanerat gravida.
      De som skaffar barn tätt.
      Att inte ha koll på de/dem, och att skriva dom istället.
      Att inte ha barndomskompisar
      Att ha en kalender i bokformat istället för att använda outlook.
      Att ha ett instagramkonto för sitt hem
      Ha en barnvagnssamling
      Jobba på ett jobb man inte trivs på
      Sjukskriven för utmattning
      Att jobba med barn
      Inte läsa böcker
      Att be främlingar om råd
      Låna böcker på bibliotek
      Att ha behovet av att trycka ner andra då känslan av överlägsenhet är det enda som får en att må bra.
      Vara en besserwisser
      Skrikiga barn
      Inte söka vård för sina problem
      Gå omkring snorig
      Att hata på Wahlgrens
      Nynna högt och annan stimming.
      Adhd
      Yrkesutbildningar
      Att inte veta vad man ska göra under egentid
      Att inte ha någon egentid
      Inte plugga inför tentor
      Använda forum som något slags google
      Högt blodtryck
      Torra fötter och dålig hudvårdsrutin
      Inte äta sallad till alla måltider
      Bli upprörd över saker som inte angår en
      Skvaller
      Behöva ha att göra med försäkringskassan
      Vägra gå i terapi för psykiska besvär
      Inte hålla sig up to date med vad som händer i världen
      Bli orolig över saker man inte kan påverka
      Att kalla oro för ångest
      Göra lashlift och andra behandlingar hemma
      Säga upp kontakten med folk
      Att ta komplimanger som kritik
      Att överanalysera

        Nu trollar du va

          Nej, jag är lika allvarlig som alla andra som skrivit i den här tråden

            Om du är allvarlig med din lista skulle jag rekommendera att uppsöka psykolog för att jobba på ditt deuskomplex.

              Så, Jocke & Jonna, tatueringar, energidryck och kryssningar går alldeles utmärkt att lägga upp på listan.
              Men det är jag som har gudskomplex 😂🤣😂
              Ni är ju fööör roliga ni som hänger här!

                🤣🤣🤣 denna emoji är white trash om något. Inget är så roligt att den behöver användas

                Nej, det går inte bra det heller enligt mig. Och det har jag kommenterat på. Din lista var dock något i hästväg.

        Säg att du skämtar,eller sök hjälp!

      Folk som inte kan diskutera sakligt. Varje gång de deltar i debatt/diskussion om ett ämne de upplever som känsligt blir de väldigt känslomässiga och skriker och gapar på. Folk som bryr sig för mycket om att se ut som ”old money”. Eller ja, hela diskussionen just nu kring old money känns väldigt WT.

    Varje gång inför Öppet Spår-kvällar har jag typ minst två-tre trådar jag vill starta, och så fort klockan slår 20.00 så försvinner det ur hjärnan? Haha orkar inte!

      SAMMA HÄR, sjukt!

      📄 🖊?

      Skriv ner i anteckningar på telefonen när du kommer på vilka trådar du vill starta och skriv det där och kopiera in 🙂

        Får blir så framöver!

      Då var det väl inte så viktiga och intressanta ämnen du ville starta trådar om. Eller?

        Man kan väl glömma viktiga och intressanta saker?

        Precis så, vill ha lite lättare och påhittigare trådar än barn och jag är kär i min-chef

      Omg same.

    En skrikig repris från onsdagens ÖS:

    EN VÄNLIG PÅMINNELSE OM ATT SISTA DAGEN ATT SÖKA TILL HÖGSKOLA/UNIVERSITET FÖR VÅREN ÄR IMORGON MÅNDAG 16/10.

    Lycka till! Hoppas att ni alla kommer in på förstahandsvalet 🍻
    Trevlig söndagskväll till er.

      Är detta verkligen rätt forum för detta? Är ju ingen studentsida direkt. Måste det vara stora bokstäver också? 😅

        Herre Gud – det var en påminnelse i all välmening. Har du fler exempel på saker som inte får nämnas här?

        Visst fattar du att fler än 18-åringar söker in till universitetsstudier? Premiera sådant, i stället för att kritisera uppmuntrandet.

      Tror nog att folk som tänker söka till våren har rätt bra koll på detta.

      Kan inte du komma den 9e varje månad och påminna om att söka pengar för vab också?🌸

      Snällt att du påminner! Folk verkar vara lite söndagsbittra idag 😅

        Eller hur, sändagsångesten tar över här inne. ”Trevligt”.

      Tack!
      Såg ditt inlägg häromdagen gick in och sökte lite random kurser bara för att det är kul!

      Gulligt av dig att du påminner 💕

      Taaaaaack! Hade helt glömt pga sjuk. Tack igen! 🙏🏻

      Kom äntligen ihåg att söka i tid detta år pga din påminnelse, hittade min perfekta drömkurs jag vill plugga så tack för det!!!

    Har haft en tuff helg med sjuk fyraåring och superpigg och aktiv 1,5 åring. Natten till idag hade fyraåringen febertoppar på upp till drygt 40 grader och var jätteledsen. Kräktes även ner hela sig själv vid midnatt. Och sen i förmiddags kommer grannen som bor under oss upp och klagar på hur dåligt hon har sovit pga oss…. Blev så paff över hennes otrevliga attityd att jag inte hade nåt bra svar (sa bara kort att jag måste ta hand om mitt barn och stängde dörren) vilket jag ångrar nu.
    Ahh, bara så frustrerad och förbannad! Vad är det för fel på vissa människor?

      Hon borde ha kommit upp med nybakade bullar och en bukett blommor och sagt ”bra kämpat”.

        🙄

        Åh hade älskat en sån gest efter den natten! 😥

          ❤️

        Grannen har väl inget ansvar för det?

          Nej. Men det vore underbart att leva i ett samhälle där människor är vänliga, snälla och stöttande. Det är vad som behövs.

            Ja men det där är väl överdrivet. Skulle och kommer aldrig hända. Alla har väl nog med sitt eget liv än att baka bullar till nån random granne 😄

            Men det där var ju sjukt överdrivet och kommer aldrig hända. Man har väl fullt upp med sitt eget liv.

          Nej klart hon inte har. Men om nu prompt kände en nödvändighet att gå och knacka på hos mig (hon hade mer än gärna fått skita i det) kunde det gott varit för att ge lite pepp istället för att bete sig som hon gjorde.

            Hon visste väl inte att barnen var sjuka och kanske trodde de levde rövare bara?

              Om man hör ett litet barn storgråta och hulka mitt i natten (ja det hörde hon, hon sa det själv) så fattar jag inte hur man ens kommer på tanken att gå upp och klaga och vara otrevlig nästa dag….

                Otrevlig behöver man aldrig vara.

        Ts har ju dock själv valt sitt liv och då kan det bli såhär. Alla har kämpiga dagar.

          Har noll problem med att det är kämpigt ibland med småbarn. Men har också noll förståelse för folk som beter sig som min granne. (Och klart jag inte tror eller tycker att hon ska baka åt mig, men fattar poängen!)

      Gå ner och ring på och lätta ditt hjärta!

        Ja det är festande. Men kan inte lämna barnen. Om fyraåringen gråter i natt också (vilket jag verkligen inte hoppas för hans skull!) får jag kanske en ny chans imorgon….

          Nej, gör inte det. Din granne är helt klart ute efter bråk. Behåll din energi. Du satte en tydlig gräns i dörren när hon ringde på. Känn dig stolt!

      Har en granne som slår i väggen när mitt barn gråter eller skriker på natten. Blir provocerad men väljer att tänka att det är synd om grabben som både är en idiot och dessutom inte får sova.

      Nästa gång hen klagar kan du tipsa om att hen kan be hyresvärden isolera huset bättre eller att grannen flyttar ut i skogen

        *grannen

        Bra tänkt av dig! Ska försöka tänka samma. Och ja, bor man i lägenhet så har man grannar. Att det är lyhört här är knappast något jag kan rå för.

          Eller så är det du som ska flytta ut i skogen som inte själv kan tänka längre än innanför ditt hems väggar. Du vet heller inget om din grannes liv. Du och dina barn var dom som störde oavsett anledning. Ett hus med många grannar kräver förståelse och du skriver själv att ena ungen varit hyper och ”aktiv”. Fy fan vad störande. Hade hatat att ha en sådan granne. Du ska vara glad att grannen tog det med dig direkt istället för att starta upp ett störningsärende hos jour och hyresvärd. Ingen kan gissa din situation och genom att bemöta din granne på det sätt du gjorde kan du räkna med mer framtida irritation. Du skulle förklarat situationen och bett om ursäkt. Nästa gång hade du haft större förståelse.

            Fast allt handlar ju om kompromisser när man valt att bo i lägenhet och sen finns det gränser. Var det här en enstaka natt när ett barn grät högt pga sjukdom så är det ju mer rimligt att grannen skaffar ljudreducerande hörlurar när såna här saker sker, för det kommer det göra ibland. Men det finns ju saker man själv kan göra för att hålla sig tystare också såsom att ha mattor och inte klampa hårt med hälarna när man går omkring osv. Kanske blev det bara för mycket om grannen blivit störd även innan.

            Mitt friska barn var aktiv och pigg på dagen. Inget konstigt med det. På natten sov den lilla och den äldsta hade hög feber, kräktes och var jätteledsen.
            Och grannen har som sagt själv haft småbarn och då bott i samma hus.
            Och vad exakt skulle hon ha sagt till hyresvärden? ”Min grannes barn var sjuk i natt och därför hade jag rätt att bråka med henne, och det är mig det är jättesynd om”.

            Jag gick inte igång på hennes bråk utan sa bara att jag måste ta hand om mitt sjuka barn. Punkt. Det var ingenting mot otrevligheterna hon kom med.

            ”Det var du som störde oavsett anledning”

            Vadå oavsett anledning?

            Hur kan man inte göra skillnad mellan när man störs av något någon väljer, vs. att de är sjuka. Man går liksom inte och knackar på och ber grannen lägga av med sin ihållande hosta. Då är det man själv som är störande.

            Och uppenbarligen om du läser tråden framkommer det ju att det inte var ett ”hyper” barn som störde dagtid utan att barnet som grät nattetid störde.

      Tycker det bästa är att bolla över så det blir uppenbart hur dumt det är. Alltså lugnt be henne förklara vad hon menar att du ska göra när dina barn är sjuka. ”Hur menar du?” Kommer man långt med när någon agerar riktigt korkat.

      VAD exakt vill hon att du ska göra åt det? Inte så att du valt att ditt barn ska må dåligt, gråta, spy osv. Vilken jävla människa. Fy.

      Gör hon det igen så kan du ju fråga vad hon tycker att du ska göra åt det? För det är ju en liten kille som är sjuk, det är ingen som skriker på pin kiv. Ibland kan det hjälpa att påminna folk om just det. Du kan inte göra nåt åt situationen, men hon skulle kunna agera från sitt håll; till exempel stoppa i ett par öronproppar? Vill du vara en *väldigt* god medmänniska kanske du kan köpa ett par till henne och stoppa i brevlådan.
      För övrigt tycker jag att det visar på en otrolig egoism och empatilöshet från hennes sida att ens komma på tanken att klaga. Hoppas att det blir bättre inatt, för din lilla pojkes skull – inte grannkärringens.

        Kanske barnfamiljshus samt hus utan vore en lösning? Ts har ju ändå valt att ha barn, det har inte grannarna. Förstår att man inte kan rå för att barn låter vissa tillfällen men det är ju ändå hemskt att få sömnen förstörd av det.

          De har ett vuxet barn och har bott i huset även under tiden de hade småbarn.
          Och för övrigt är det ointressant i sammanhanget. Vissa har barn vissa inte, men vi har alla rätt att leva i våra egna hem, och ja ibland är man sjuk, gråter, bråkar etc. Hur kan man inte fatta det?

            Vet att det är så, spånar bara på en lösning då detta är så vanligt. Alla har inte råd/möjlighet att bo i hus.

            Bråka så det stör får man inte göra.., då bör man lugna sig.

          Vilket otroligt korkad kommentar! Ja alla lever olika liv och bor man i lägenhet får man acceptera det.
          Det är väl skillnad om folk spelar hög musik sent på kvällen/natten eller börjar borra i väggarna kl 23. Men att ett barn gråter är inte ett dugg jämförbart.

            Är väl inte så konstigt, då skulle fler kunna bli nöjda. Skrikande, springande barn är nog så störigt. Tror att lika barn leka bäst så att säga…

              Fast nu var det ju ett barn som led av sjukdom, inte som sprang omkring och skrek.

                Ja men i allmänhet. Även det är ju störande om man inte har barn.

                  Och grannen har en hund vilket jag inte har. Och den är inte alltid tyst.

                    Usch, det är också jobbigt. Skäller de hela tiden har man gjort nåt fel eller så ska de bo på landet.

          På riktigt? ”Ts har ju ändå valt att ha barn och det har inte grannarna…” vilket iskallt svar.

          Grannarna har valt att bo nära andra människor. Andra människor blir sjuka ibland. Spyr osv på natten. Vuxna som barn. Om grannarna har oroblem med det så bör de flytta. TS har inte valt att barnet ska vara sjukt.

            Har bara mer sympati för grannarna som måste stå ut.

              😳 Hur kommer det sig att du inte har mest sympati med barnet som faktiskt är den som är sjuk?

            Varför är det iskallt? Det är fakta?

          Det finns öronproppar!

        Tack! ❤️

      Jag tyckte du gjorde rätt – du satte en gräns. Det är ingen idé att gå in i diskussion med personer som vill ”kriga”.

      Hoppas ditt barn snart är på benen igen. ❤️

      Tack för alla fina kommentarer! Vi fick en betydligt bättre natt i natt. Dock vaknade han två gånger och ville ha vatten vilket jag gick upp och hämtade och GICK över mitt eget golv på natten! Får se om hon får stroke över det idag…

      Och till er som verkar helt världsfrånvända: bor man i lägenhet så hör man sina grannar ibland. Det är inget nytt och hör till livet. Jag har tex hört henne och hennes man har högljudda diskussioner vid flera tillfällen, deras hund som skäller titt som tätt mm. Skulle aldrig komma på tanken att gnälla om saker som hör till vardagen.

      Undrar också lite försynt hur ni tycker man ska lösa en situation med ett sjukt barn som gråter? Det var ju knappast så att jag låg och sov nån skönhetssömn och lät barnet skrika för att störa grannen…..

        Hoppas du läser det här nu idag. Om det händer igen så borde du påtala det för grannen, att ni hör när de diskuterar livligt och hennes hundar som skäller men inte gnäller ni för det eftersom ni bor i ett flerfamiljshus. Förhoppningsvis kanske hon skäms lite över sin egen reaktion.

    Om man är förskollärare och går en master i pedagogik, är det någon som vet vilka typer av jobb det kan ge? I beskrivningen står bland annat professionsutveckling, organisationer och företag… det jag tänker är att jag vill komma ifrån just jobbet i barngrupp. Är det någon som sitter på specifika exempel/erfarenheter/anekdoter?

      Didaktiker? Kommuner anställer det ibland. Som en sorts coach som hjälper pedagoger att utveckla sin undervisning. Både genom innehåll och form. Såklart olika inom olika kommuner, kan jobba både individuellt eller mot en hel förskola.

        Tack, ska kolla på det!

      Adjunkt på universitet? 😀

        Bor tyvärr inte på rimligt pendlingsavstånd till universitetet nu (mastern är mestadels på distans) och kan tyvärr inte flytta hela familjen. Men bra förslag annars 🙂

          Var läser du? Jag läser också … distans.

            Åh gör du, vart? Jag har inte sökt än men funderar på Umeå eller mittuniversitetet.

      Du är väl inte behörig att söka en master? Har du skrivit examensarbete på grundnivå eller avancerad nivå? Du måste hur som helst börja med en magister (60hp) innan du går vidare med en master (ytterligare 60hp)

        Tröttsamt med folk som bara ifrågasätter utan koll. Nu är jag inte en TS men var det kanske länge sen du själv studerade? Masterprogram är många gånger 120p nuförtiden. Dvs magistern ingår.

        Finns tvååriga utbildningar numera.

        M v h läste master direkt efter kandidat.

        Nej det stämmer inte 😊 om du har en kandidat så kan du direkt söka till en master. Så ser det ut på de flesta håll i Europa också och Sverige följer numera (allt mer) samma struktur som andra universitet (alltså kandidat + master, inte kandidat + magister, vilket är (bland annat) ett svenskt påhitt).

        Den är 120 hp och magistern ingår 🙂

    Jag har en hemorrojd som vägrar försvinna. Provat krämer och salvor men Harrild, som den heter, är kvar. Känns lite klent att ringa till VC och säga att den lilla jäveln inte vill försvinna. Vad gör jag? Mvh Harrilds mamma

      Lider med dig! Jag har nog fått en spricka, eller så är det en hemmis. Gör svinont. Ångest!!

      Jag skrev att jag hade samma besvär i förra veckans ÖS, fy det är så hemskt. Gör den mycket ont? Hur stor är den, och hur länge har den varit där? Jag skulle gärna vilja veta hur dåligt man ska ha det innan de opererar eller gör något annat än receptfria läkemedel + livsstilsråd. Min blöder oavbrutet sedan en vecka tillbaka, men överallt på internet verkar det som att jag kan glömma hjälp om det inte är riktigt kraftiga blödningar. Är dessutom gravid i åttonde månaden, så operation kommer ändå inte hända inom det närmaste halvåret. Har bara pratat med min barnmorska.

      Jag tycker du ska kontakta vårdcentralen! Gör det innan den gått ner för mycket, så de inte tycker att det ser okej ut och att du bara ska vänta några veckor till. Kanske ökar det chansen för att de vidtar åtgärder.

      Man får nog antingen lära sig leva med den eller operera bort den.

    Jag blir så sjukt snorig så fort jag går ut, det är jättejobbigt, måste typ ha med mig snytservetter och tycker det känns så onice behöva snyta mig bland folk. Någon annan som har liknande??

      Ungefär hela befolkningen. Det är KALLT.

        Ingen annan av mina vänner eller kollegor verkar reagera likadant? Folk tror jag är förkyld för jag är så täppt 😅

      Jaa jag! Har alltid varit en snoris 😅 Måste alltid ha näsdukar och snyta mig bland folk 🙃 Ingenting hjälper.

        Tack, någon som förstår haha!
        Behöver inte ens vara direkt kallt för mig, behöver typ bara jag sätter foten utanför dörren haha. Märker ju om jag har sällskap att dom inte alls reagerar lika mycket medans jag känner mig som en snorunge på förskolan 😂

      Min syster sökte för nåt liknande. Läkaren sa att det kunde va två saker, en av dem kunde man göra nåt åt och den andra var ofarlig. Minns inga namn på det dock 😄 Men gå till en läkare om du vill.

        Kronisk rinosit med eller utan näspolyper är de två varianterna.

          Nej det var två olika diagnoser, men det där kan ha varit en av dem.

      Liknande, och som lök på laxen har ögonen börjat rinna som tusan, så att folk ser medlidsamt på mig då de utgår ifrån att jag gråter, hopplöst.

    Vad ger man en 15-årig tjej i födelsedagspresent?

      Presentkort på Kicks? En fin tekopp och gott te? En bok?

      facklittertur, ex.v Chemistry 3

      Om hon gillar smink skulle hon säkert bli jätteglad för nåt från Caia (typ en rouge eller en mascara).

        Bra idé!!

      Skagenröra eller en god lasagne kanske?

        Haha! Grattis! Här får du skagenröra! Hurra! 😂😂

        Hon fyller 15, inte 65! 😂

        SKAGENRÖRA? Årets kommentar

      Röstar på skagenröran!

        😂

        Hellre skagen än lasagne.

    Vad tjänar ni bemanningssjuksköterskor egentligen? Hur mkt jobbar ni, är det kaos på avdelningarna, hur tas ni emot på avdelningarna när era kollegor anställda av regionen tjänar mindre?

      Inte som Milo iaf, han är ju helt psyko.

        I det närmaste ja.

        Vem är Milo?

          TikTokande sjuksköterska i USA

            TikTOK…

      Hört att det kan bli 100k på en månad, kan det stämma?? 😵

        Det låter lite mycket. I Norge kanske i så fall.

        Nej.

        Ja det stämmer. Han jobbar som freelance nurse.

      De jag känner som jobbar som bemannings-ssk tjänar inte mkt mer än vad jag gör som jobbar heltid natt. Brukar ligga på ca 50k/månad innan skatt, i somras betydligt mer pga en del ÖT. Jobba natt om ni vill tjäna mer pengar + gå ner i arbetstid. Natt-ob fördubblas dessutom efter nyår 🥳

        Är det värt att bara jobba natt då? Hur lever du på dagen?

          Sover! Såsom man gör på natten om man jobbar dag. Alltså de här arbetsplatserna där man jobbar skift så är ju inte heller jobb dagtid speciellt bekvämt, det är tidiga morgnar, kvällsjobb och helgjobb så kan man komma in i en bra rutin för sitt nattjobbande så kan det helt klart vara värt det. På avdelning kan man ju även få enstaka nätter här och där även om man inte önskar det och tycker själv det är jobbigare då eftersom man inte är van. Inte för alla men kan ju vara värt att prova

      Just det, jobbar i Region Skåne. Här får man inte längre ha bemannings-ssk så deras marknad är betydligt mindre nu.

      Brukar få runt 80k före skatt, men då jobbar jag ofta lite mer än heltid samt är väldigt flexibel i arbetsort. Får boende betalt om det inte är på hemorten. Ingen betald semester etc. Upplever att kollegorna inte bryr sig så mycket, iaf inte de flesta, men vissa skjuter definitivt över mer jobb på mig (bryr mig dock inte, är ju där för att jobba och slipper allt annat tjafs runt om..). Vissa avdelningar är det kaos på, vissa fungerar bra, otroligt blandat. Upplever kanske också att det kan bero på vilka som jobbar arbetspassen då vissa har förmågan att skapa kaos.

      Mailen jag får där bemanningsföretagen raggar sköterskor ligger på 350-400kr/h, men har man en specialistutbildning ligger säkert lönen högre,

      40-50 om de jobbar heltid men de jobbar de sämsta passen och orkar aldrig jobba heltid.

    Huuuur står man ut med ett jobb man är SÅ less på!!?! Jag har 8 veckor kvar… Det är inget fel på jobbet i sig, men jag känner mig bara klar med branschen. (Skola). Har någon nåt supertips för att orka?! Vill bara sjuka mig fram till december😅😅

      Vad ska du göra sen?

        Jag ska åka utomlands och plugga! Jag är bara 22 år, men jobbat heltid och kämpat på sen studenten. Efter jul åker jag iallafall och pluggar i några månader. Sedan ska jag njuta av att jag är ung och ta livet lite som det kommer!! Så har veerkligen något att se fram emot. 🙂

      Man biter ihop och belönar sig sedan rikligt för att man pallat och stått ut! 😃

      Jag har också sagt upp mitt skoljobb och behöver orka fram till jul.
      Ett litet tips som hjälper mig lite med motivationen är att skriva ut ett papper med arbetsdagar fram till jul, alltså tomt kalender med fem arbetsdagar för varjw vecka. Bockar av dag för dag och känns skönt att se att det börjar närma sig.

        Vad ska du göra istället? Vill också lämna skolan!

        Tack för tips, det ska jag göra!! Det är ju inte sååå långt kvar ändå, men ju kortare det är kvar ju långsammare går tiden haha. Lycka till på ditt nya äventyr! <3

    Älskar kolla på wahlgrens värld men Bauer ska ju med på ett hörn heeeeela tiden och känns så tillgjord och jobbig, herregud hur orkar Pernilla

      Ja! Håller med!
      Han är säkert jättekär osv, men han är rätt pinsamt fånig. 😬

        Pernilla är ju väldigt självständig och har stort umgänge osv men han känns helt fastklistrad vid hennes sida och ska va med på allt, känns som han bjuder in sig själv haha. Kanske har helt fel men något känns konstigt.

          Du har ju faktiskt ingen aning! Och han jobbar oxå vet du

        Alla kan ju inte vara stöpta i samma form…

      Hur orkar Bauer??!!

      Hon har väl haft taskiga män tidigare, så en lite töntig snällis som ger henne kärlek och trygghet kanske är exakt vad hon behöver.

        Det där är en act. Långsamt kommer han manipulera (gör han redan) och kontrollera henne. Han är fruktansvärt läskig. Det kommer inte sluta bra.

        Han är ett kändiskåt fan.

    Varje gång jag stänger en skjutdörr så får jag upp låten från Saw i huvudet 😅

    Har ni något liknande? Att ni får en låt i huvudet när ni gör något?

      Inte när jag gör saker, men vissa meningar och ord drar igån texter i huvudet.
      Recovery-låt av LP
      Just Nu- alla vet väl vad den kommer ifrån…
      När någon startar en mening med ”Du”
      -Du, jag måste säga dig🎵 -Det finns bara två av oss.

      Vissa dagar är hjärnan helt sjuk och hittar låtar överallt😄

        Åh ett till LP fan. Trodde jag var den enda 😅

          Du vet väl att hon kommer till Stockholm 24 februari?

            Hade ingen aning! Tack för tips

            Let’s raise a glass or two!

        Lite som ”vad gör du för tiden?” Och ”alla” börjar sjunga på Tomas Ledins låt?

      Haha jag insåg häromdagen att varje gång jag städar så börjar jag sjunga på Our last summer av Abba

      Haha ja!! När poddmaskinen dånar igång med kaffet! Stronger med Britney.

    Hjälp!
    Jag har blivit varslad från mitt tidigare jobb och fick idag veta att jag är gravid (2-3 veckor). Är 35 år och har ingen utbildning. Har tidigare arbetat som handläggare på myndighet. Det är svårt att hitta jobb där jag bor då det är en liten kommun. Vill gärna arbeta med administration. Att söka jobb nu känns hopplöst då ingen kommer att vilja anställa mig då jag är gravid. Funderar på någon utbildning. Vad kan man läsa för att få lättare jobb inom administration?

      Kolla upp yrkesutbildningar.

      Har du jobbat med det utan utbildning?? Wow, då finns det hopp för mig som har en utbildning tänker jag! Nice.

        Jag hade tur. Först var det ett vikariat och sen blev jag tillsvidareanställd. Då det är en liten kommun så sänkte dom nog kraven, det behövdes då bara gymnasieexamen. Sen så kan jag många språk så det var en merit för det jobbet jag hade.

      Du behöver se till att skydda din sgi, om du inte redan har koll på det. Tror man skriver in sig på arbetsförmedlingen? Men kolla med FK.

        Det har jag redan fixat. Tack ändå för informationen

      Någon som vet om en vuxenutbildning inom personaladministration är något bra att ha? Är endast 45 veckor. Det skulle jag nog klara av att göra under föräldraledigheten. Har redan en 2 åring hemma så har fullt upp.

      Och kanske anmäl dig till någon utbildning (om du vill såklart) så att du iaf har någon sysselsättning? Som någon här ovanför tipsade om är det sista anmälningsdag imorgon för vårens kurser.

      Fast varför skulle ingen anställa dig för att du är gravid? För det första behöver du inte berätta det än, för det andra är det diskriminering.
      Jag var tidigt gravid när jag var på arbetsintervju och ville absolut inte berätta ännu. När jag hade kommit längre i processen valde jag att berätta men man måste inte förrän typ 2-3 månader innan man ska vara föräldraledig.
      Och, tror du en man hade struntat i att söka ett jobb för att han skulle få barn snart? Du är mer än din graviditet och du kommer jobba många många år efter graviditeten.

      Kan du tänka dig att jobba lite längre bort från hemmet förutsatt att du jobbar hemma minst 60% ?

    Kvällens åsikter:

    1. Sinnesjukt att Molly och Ross träffas igen – hur kan hon med den människan efter allt? Vi vet inte mycket innan separationen, men hur han betett sig efter allt är ju fullständigt vidrigt?

    2. Att paow blivit misshandlad och dokumenterat allt på sociala medier all over again

    3. Är Christian Bauer kär i Pernilla eller är han ett fan? Jag börjar undra.. håller det för all framtid tro?

    4. När ska Nicci H berätta vad som hände mellan henne och Andreas

    5. Vet ens någon vem ”influencern/nattklubbsprofilen” är som blev dömd för narkotikabrott?

    6. Varför går ens Sanna G ut och förnekar att hon och Johm är trekantsparet, när det enda hon gör är att späda på dessa rykten i podden med att konstant pika om att hon är lesbisk

      Ang punkt 1, jag förstår inte heller? Känner mig sjukt förvirrad efter hennes Q&A på gvfv.

      Träffas de igen? Har hon gått ut med det? Kanske gör det för barnens skull.

        Hon sa det i hennes nya avsnitt av gravid vecka för vecka. Hon sa även att förhoppningen om att någon gång bli en familj lever kvar.

          Nu tror jag min hjärna sprängdes.

          Men hur 😵‍💫😫

            Hon pratade en del om att hon själv växte upp i en kärnfamilj och verkligen hade velat ge det till sina barn också. Dock är det ju R som lämnade så spelar väl tyvärr ingen roll hur mycket Molly vill ha en kärnfamilj när han uppenbarligen inte vill samma. Hon upprepade också flera gånger att det var en väldigt märklig separation men gick inte in på några detaljer. Jag tycker bara det är riktigt synd om henne.

              Jaha jag trodde hon lämnade.. Förstår inte riktigt om de hade separerat innan, eller om de gjorde slut när han var ”otrogen” i Visby? Ja det var märkligt att hon sa att deras separation var konstig, jag antar att han bara lämnade henne gravid och drog till Ibiza o festade? Och hon helt heartbroken säkert?

                Ross har skrivit på Instagram att det var han som valde att lämna då Molly inte prioriterade deras relation typ, sen om det är sant vet jag inte. Tidslinjen är dock oklar. Jag vet att exonphspoiler la ut en konversation hon haft med Molly medans Ross var på Ibiza där Molly skrev att de forfarande var tillsammans. Sen bara typ några dagar senare när det började ryktas att Ross var otrogen la Molly direkt ut att de gått skilda vägar. Det kändes som att separationen kom väldigt plötsligt, även om det säkert byggts upp övertid. Men om det nu skulle varit otrohet inblandat kan det säkert ha tagit slut ganska snabbt.

                  Inte prioriterade deras relation… var han svartsjuk på sitt barn eller? Det är ju där hennes fokus är. Han är så äcklig, ett troll inside and out.

      Jag är i chock att Paow fortsatte träffa norsken?? Inte alls fått med mig det!

      Och jag hoppas nicci berättar snart för det är jag orimligt nyfiken på!!! 😆😆😆🫣🫣🫣🫣
      Får inte alls ihop vad som hänt.

    Min sambo är redo för barn, han är start 35. Jag nyss 30. Jag är mer tveksam och läser överallt ”man ska vara helt säker” om att skaffa barn. Jag är rädd för att jag inte kommer tycka det är kul, och därför rädd för att jag aldrig kommer bli helt säker. Stressad. Samtidigt planerar jag i mitt huvud för hur det skulle se ut i vår lägenhet och hur vår vardag skulle bli etc, men att ha ansvar för någon i 18+år känns så läskigt.

      Skaffa inte barn då!

      Skaffa inte om du inte är helt säker på att du vill nej! Man behöver inte ha allt klart i huvet (men ordnad ekonomi, boende och relation är viktigt såklart) men viljan bör finnas!
      Helt ok att aldrig skaffa barn också.
      Skulle heller aldrig skaffa barn till den här världen med tanke på hur den kommer se ut inom en snar framtid (miljön) men vet att många inte tänker så.

      Du låter inte som du vill, eller är säker på det. Ge det mer tid.

      Fråga dig själv hur du vill att livet ser ut om 10, 15, 20 år. Det fick mig att inse att jag faktiskt ville ha barn, och en annan vän att inse att hon INTE ville. 🙂

      Det kommer definitivt inte vara roligt.
      Att ha barn är som att leva med Stockholmssyndrom i minst 19 år!

      I min mening är det alldeles för många som skaffar barn utan att tänka och alldeles för många föräldrar borde inte ha blivit föräldrar överhuvudtaget. Man bildar en familj ”för att man ska” och för att det ser bra ut.

      I och för sig så har de i min bekantskapskrets som faktiskt tänkt till valt att vara barnfria.

      Hade jag varit i din sits hade jag väntat, rannsakat mig själv och verkligen funderat på om det där med föräldraskap var min grej.

        Stockholmssyndrom? Vem skulle förövaren vara i denna konstiga liknelse? Barnet?

          Tänk efter. Om någon skulle komma till dig och berätta om att de lever med någon som håller på med all gaslighting, alla utbrott, all kontroll som all annan psykisk misshandel som barn håller på med. Men att de ”mysiga stunderna” och ”det är ovillkorlig kärlek när de inte är på DET humöret” gör allt värt det.

          Om man inte skulle nämna att det är barn det handlar om. Då skulle man ropa ”lämna skitstöveln!”

            Hahahha fan va sjuk liknelse

              Försök hävda att jag har fel 😉

      Sällan man är helt säker skulle jag säga. Hur kan egentligen någon utan barn veta hur
      det är att ha barn. Det går ju inte.
      Mitt liv innan barn var bra.
      Mitt liv idag med barn är också bra men såklart väldigt annorlunda. Bebis- och småbarnsåren var ibland tuffa. Nu är de äldre och relationen till var och en av dem skulle jag inte vilja vara utan.
      Men om jag aldrig fått barn? Hade mitt liv fortsatt känts bra? Omöjligt för mig att svara på, men tror faktiskt det. Hade ju inte vetat bättre.

      Det där är en svår fråga. Jag har aldrig längtat efter barn. Vi försökte och det blev inget. Gick tom genom en IVF.
      Jag är jätteglad att det inte blev något faktiskt. Min vän har 3 barn idag. Vid det första var ja avis och ångrade att jag var så rädd f ansvaret. Inte längre 😅 inte avis.
      Många skaffar barn fast de tvivlar och älskar det livet ändå.
      Så jag förstår dig ❤️

      Jag har 3 barn och läser in att du inte ska skaffa barn än. Det är otroligt krävande och en enorm uppoffring att skaffa barn (kommer som oftast fler barn eller en separation inom ett par år oxå).
      Du har ju iaf 7-10 år på dig att hitta längtan som alla barn är värda.

    Lyssnat på podd med polisen Simon H som jobbar med sexköp, hur sjukt är det inte att så många män som åkt fast anger sexköpsskälet att de bråkat med sin tjej eller att hon är gravid utan sexlust eller är nyförlöst?!
    Blir så förbannad, så jävla vidrigt.

      Usch och fy fan.

      Killar va. Riktiga toppenpersoner

        Det värsta vi har.

      Så här: det är ALDRIG ok att köpa sex eller vara otrogen, men att många män bearbetar/får utlopp för sina känslor genom sex är ju bara som det är. Det är både att de har en starkare sexdrift och att de är mindre tränade i att sätta ord på sina känslor och söka tröst från andra. Utlösning ger dem ett lugn och fungerar som självmedicinering när de är ledsna, arga eller känner ångest. De känner sig oälskade och avvisade om deras partner inte orkar ha sex.

      Jag menar inte att det är en ursäkt, men jag tycker inte heller att det är OK att skriva om män att de är värdelösa, vidriga, i vägen, sämre än kvinnor osv. Män är också många gånger otroligt ädla, lojala och självuppoffrande tex.

        Va? Är de vuxna människor får de väl fixa sig själva, gå i terapi och ta ansvar. Tänk att tycka att man har så mycket rätt till att ha sex så man köper en annan människa och motiverar det med att det är synd om en själv, ”titta vad min partner fick mig att göra för att jag inte får sex hemma”.

        Du skriver om dem som ädla och lojala men också att de har ”starkare sexdrift” så att man inte kan förvänta sig att de ska lägga band på sig. Det är alltså du, och ingen annan, som beskriver dem som ociviliserade djur som måste ut och våldta för att de inte har något val. Fräscht.

          Du får nog läsa om det jag skrev…

          Eller hitta en partner som oxå vill ha sex. Inte faan är enda lösningen att köpa sex.

            Läs vad jag skrev, ingenstans skriver jag att köpa sex är en acceptabel lösning. Men att fler män än kvinnor köper sex i ångestdämpande syfte beror inte på att de är vidrigare människor än kvinnor.

        Anonym 05.39: det där är det knäppaste jag hört! Hur kan du tycka att ”ledsenhet” ger män rätt att våldta utsatta kvinnor? Lever du på stenåldern? Hoppa tillbaka in i tidsmaskinen och klubba ner nån kärring på savannen.

          Det hjälper liksom inte att ”såhär:”-prefixa dina unkna tankar – det garderar ingenting. Läs igenom det du skrev och försök se vad vi menar.

            Det är nog ni som måste läsa om det jag skrev. Jag menar inget av det ni tror att jag menar och har heller inte skrivit något i den vägen.

    Jag har höstlov och kommer för första gången på 2 år ha egentid medan 2-åringen är med sina farföräldrar och mannen på jobb. Så min fråga: vad gör man egentligen?

    Har absolut ing idéer hur man bäst maxat dagen, men tänker ändå att man borde planera den så att den inte bara känns bortkastad. Helst skulle jag sova hela dagen, men vill ju så gärna ”unna mig” trevlig egentid. Vad brukar ni göra för att lyxa till era dagar?

      Innan jag hade barn och jobbade skift kunde jag lyxa till det lite ibland på en ledig vardag med att gå till Centralbadet eller Sturebadet. Bokade inte behandling utan bara entré och mös runt i mjuk morgonrock, badade bubbelpool och läste en bra bok.

      Bor ensam utan barn så jag har egentid väldigt ofta haha, men här är saker jag gillar:
      – köpa precis den maten jag är sugen på (+snacks) och kolla nån mysig serie med tända ljus
      – dricka ett gott glas vin i soffan
      – gå en promenad/gå i affärer och lyssna på podd
      – träna
      – städa fint i lägenheten samtidigt som jag lyssnar på podd
      – ensambio

      Gillar framförallt att mysa hemma och därför brukar det ofta vara en kombo av att städa, äta och dricka vin (eller te!) med en mysig setting

      När jag har barnfria dagar ligger jag på soffan hela dagen och plöjer serier 😅

        Känns som att det är det troligaste alternativet 🙈 har ju verkligen glömt hur man är en egen individ 😅

      Måste du inte planera alla dagar med jobb, barn och make? Tänker att du maxar dessa dagar genom att inte planera dem! Vakna, ligg kvar, känn efter vad du är sugen på att göra exakt NU – det är en lyx familjeliv sällan unnar en. Om det sedan visar sig vara sova lite till eller dra till Berlin 24h spelar mindre roll! Släpp förväntningar, lyssnar på suget och njut!

      Gå på spa, museer, äta lunch ute med vin till, träna, fixa hår och naglar, skogspromenad, bio.

      Boka in frukost/lunch/middag med en kompis. Spa-besök som personen ovan föreslog. Eller kanske frisör-besök, massage eller sånt om du gillar det?

      Ska jag inte typ träffa vänner eller liknande så brukar jag köpa hem god lunch o kanske godis. Sova lite, gå en promenad o lyssna på pod eller musik ostört, äta gott, kolla på nåt bra o typ tänka hela tankar 🙂

    Har inte studerat något i helgen fastän tentorna nalkas 🙂 Är oförbätterlig 🙂

      Vad studerar du? Och när är tentorna? 🙂

      Samma här. Har visserligen legat sjuk men ändå, känns inte bra🙈

    Ska man skita i sin planerade weekend till Paris?

      Nej vad fan det finns ju både Paranix och Linicin. Kör.

      Ja. Bed bugs bite. Plus att euron är svinhög. Spara dina pengar

      Tycker det verkar vara en del noja som sprider sig. Innan det drog igång på sociala medier läste jag att de haft 60 % förr utryckningar än en vanlig månad.

      Så ja, det är MER. Men det är inte 100 gånger mer. Man kan alltid få vägglöss på semestern. Säkert minst risk nu när alla är vaksamma.

      Eller skaffa en frysbox och frys in resväskan två veckor när du kommer hem 🙂

      Vill du inte skaffa fler husdjur?
      Tror du fick tydliga svar i förra öppetspår.

      Och du är mest orolig för vägglöss? 😂

      Sitter med samma dilemma… hur går dina tankar?

        Vägglössen var jag helt ärligt inte så bekymrad över, de finns lite överallt tänker jag, även om det inte pratas om det. Jobbar själv på hotell i Stockholm och har varit med om det.
        Den höjda terrornivån är det jag är mest orolig för, könns så dumt att åka då..

          Ja samma här. Vi ska åka med barn och tanken är ju just att besöka alla turistmål. Jag vill boka av men min man tycker vi ska åka. Risken är ju förstås otroligt liten, men blir svårt att ha en njutbar semester känner jag!

            Samma här, att vi åker i sådana fall med barn. Hade det bara varit vi vuxna hade jag åkt utan att tänka haha.
            Svårt..

    Någon som vet när Medici säsong 2 och 3 går att streama i Sverige? Säsong 1 finns på Viaplay redan och de andra säsongerna verkar vara släppta utomlands men har inte lyckats hitta något datum för när de kommer hit😊

    Ni kvinnliga akademiker! Är ni tillsammans med en manlig akademiker, eller söker ni efter någon med likartad akademiska bakgrund som er egen? Läste för längesen en artikel (på Kvartal för den som är intresserad) om att det går 1,5 kvinnliga akademiker på en manlig idag, och att detta kommer leda till att en del kvinnor kommer få ”gifta ner sig” eller förbli ogifta. Sett till att detta bryter mot den uråldriga tendensen hos kvinnor att ”gifta sig uppåt” kan detta för dem som gifter sig med män med lägre utbildning leda till missnöje och troligen fler skilsmässor. Vad tror ni om utvecklingen?

      Min man har en KY-utbildning men ett bra jobb (inom it) och tjänar mer än mig.. Han är dock smart och bildad. Säger inte att man måste va det men för mig är det viktigt att kunna diskutera och så. Vi är 39, varit tillsammans i 20 år och gifta i 10 och tror inte att just detta med utbildning kommer leda till skilsmässa för oss.

      Känns gammaldags att tänka gifta ner/upp sig, tänker folk så?
      Är akademiker men varit ihop med killar som inte är det.

      Vad definierar du som akademiker?

        En som läst på högskolan och har minst en kandidatexamen.

        Man är akademiker vid 180hp, så det är inte vad just ts definierar som akademiker.

      Ha, ha, ha! Är akademiker och gift med en arbetare med 2-årig yrkesutbildning på gymnasiet. Efter 15 år som gifta har han ett chefsjobb inom sin bransch, jag har bytt till ett mindre kvalificerat jobb som gör mig lyckligare. Han tjänar idag betydligt mer än mig. Oklart vem som bytt ner/upp sig. Han har varit arbetslös och jag försörjde oss. Vi har båda varit f-lediga 50% var. Jag har pluggat. Vi har växeldragit och turats om att tjäna pengar kan man säga. Men vi har inte skilt oss. Allt Nu är inte för evigt…

      Är akademiker och tillsammans med en manlig akademiker. Vi träffades sista året på respektive utbildning av en slump och hade före dess bara dejtat icke akademier. Absolut inte ett medvetet val där och då men känns som en fördel nu 7 år in i relationen med familj, karriär mm att vi är på samma nivå.

        Skrev lite snabbt och slarvigt. Med samma nivå menar jag inte klass/intelligens eller liknande utan mer att vi har intressanta resonemang, prioriterar lika och har förståelse för tex varandras jobb. Möjligt att det hade funkat lika bra med en icke akademiker.

        Nivå av vad? Som du tänker att en icke-akademiker inte skulle kunna nå? Är genuint nyfiken alltså!

      Trött resonemang att akademiker skulle vara någon typ av högre klass av människa. Att 180hp skulle vara det som skiljer agnarna från vetet känns väldigt förlegat.

        En akademisk utbildning i sig har inte samma status idag som förr, givet lägre krav för många utbildningar. Det finns absolut icke-akademiker som läser tung litteratur, intresserar sig för forskning eller andra spänstiga diskussioner. Vi kan nog enas om att antalet är färre.

          Nu vet jag inte om att ”läsa tung litteratur” är hur jag skulle definiera att vara en högre klass av människa heller iofs. Men absolut, det finns säkertligen fortfarande *fler* välutbildade som ligger över meddelön än outbildade och allmäbildningen på gruppnivå är säkert högre, men att vara akademiker det är långt ifrån en garanti för någonting i en relation med andra människor – Varken för att tjäna mer pengar, vara intressantare, mer allmänbildad eller mer intresserad av forskning.

          Det jag menar är att det liksom inte i närheten av räcker med att en person är akademiker och en inte är det för att kunna avgöra vem som eventuellt ”gifter upp sig” och vem som ”gifter ned sig”.

          Det är alltid roligt när folk som verkligen vill att vi ska bibehålla status quo kring att folk med utbildning är bättre människor ska försöka motivera det… ”Utbildade har faktiskt SPÄNSTIGA diskussioner och läser TUNG LITTERATUR det hör du ju själv att det är viktigare och finare folk!”

      Jag har högre utbildning än min man (jag är akademiker). Han hade gärna fått tjäna mer än mig 😂 – men tyvärr inte.

        Vad omodernt av dig

      Både jag och min man har en kandidatexamen. Vi blev tillsammans långt innan dessa var påbörjade.
      Jag tror det kan handla om att man rör sig i samma kretsar. Tex en lärare, kommer träffa andra lärare dels på jobb och dels på utbildningar. Sen i ett område som är något dyrare än medel, kommer säkert generellt ha högre utbildningsnivå osv.

      Jag är akademiker (jurist) och träffar oftare män utan akademisk bakgrund än män med. Nu vet jag att inte alla akademiker är lika så klart, men har generellt kommit bättre överens med dem som inte har en akademisk bakgrund. Kunde inte bry mig mindre heller om vilken utbildning min man har (vill givetvis inte att han ska vara korkad men det har inte med utbildningsnivå att göra i mina ögon).

      Jag är gift med en man som enbart läst strökurser på universitet, han är idag chef och tjänar dubbelt så mycket som mig. Jag har en magisterexamen från universitetet.

      Jag är kvinna utan utbildning, trist att du tänker att min man som är akademiker skulle ha ”gift ned sig” med mig.

      Är akademiker och tjänar dubbelt så mycket som min man. Är helt fantastiskt. Finns inget negativt med det och jag tror verkligen inte att det kommer leda till fler skilsmässor. Tvärt om

      Många utbildningar på universitetet är ju inte superakademiska, alltså man tar en kandidatexamen men tex sjuksköterska 3 år kanske faller in som akademiker då utan att vara typisk akademiker. Men ja, jag tror absolut det kan bli problem, obs för kan. Handlar inte om löner men mer om intellektuell stimulans och kulturen man rör sig i. Det kan förstås bli en spännande kombination när den kvinnliga professorn som har flera generationer av akademiker bakom sig och växt upp i den sfären gifter sig med snickaren. Men det sker väl inte så ofta? Tror det är vanligare att det liksom överlappar lite, tex den kvinnliga förskolläraren med mannen som gått KY-utbildning i programmering och därmed inga större skillnader i livsstil, kultur och umgänge.

      Är singel men absolut, jag ser helst att min kille är akademiker.

      Jag är en kvinnlig akademiker med masterexamen och är tillsammans med en man med 2-årig YH-utbildning. Träffades när jag läste ett kandidatprogram och han arbetade. De få gånger jag dejtat akademiker hade jag själv inte någon utbildning. Merparten av alla jag dejtat har varit från arbetarklassen. Har själv en arbetarbakgrund. Tror det finns fler variabler än just utbildningsnivå som är intressanta i det här sammanhanget.

      Verkligen inte, jag vill ha en hantverkare som kan hjälpa mig att ta hand om hus och hem.

      Har en doktorsexamen – min man tvåårigt gymnasium. Funkar fint.

      Jag är vän med ett gift par som båda är akademiker. Mannen skrev kvinnans uppsatser/arbeten till högskolan åt henne. De ser ner på och häcklar subtilt människor utan högskoleutbildning.

      Jag är jurist, min man civilingenjör. Dejtade helst andra akademiker när jag tinderdejtade. Anledning? Många killar kände sig skrämda eller ”mindre” pga min utbildning, många ursäkter till varför de inte gjort mer i livet. Jag brydde mig inte nämnvärt. Killar som var antingen civilingenjörer, läkare, jurister mm tyckte det var kul att jag också hade ett lönsamt yrke. Testade säga att jag var sjuksköterska ett tag på tinder och då var verkligen ALLA typer av killar intresserade.

    Ni som har/haft hypertyreos (graves) hur mådde ni? Var ni sjukskrivna?

    Jag är ett vrak, spenderar varenda ledig sekund i sängen. Känner mig som en levande zombie och lever i en ständig dimma. Gått runt i en vecka och trott är året är 2022 så har gjort massa fel på jobbet, förklarar ungefär min mentala kapacitet just nu. Försökt ”hålla ihop” men är på bristningsgränsen. Vill bara skrika på alla som ens pratar med mig.

    Ska till läkaren på onsdag. Hon ville sjukskriva mig tidigare, men avböjde pga känns som en misslyckande men funderar på om det är de rätta att göra ändå.

    Berätta gärna om era erfarenheter. Känner mig så ensam i allt.

      Klart att du ska sjukskriva dig. Inget misslyckande alls!
      Ta hand om dig! 💖

        Jag har haft graves och gick med det ganska länge. Jag förstår inte hur jag orkade, men jag både jobbade och pluggade samtidigt. Men kroppen och hjärnan har tagit en hel del stryk och jag är inte återställd. Jag är otroligt mycket mer lättstressad och har överlag försämrade kognitiva funktioner. Så gör dig själv en tjänst och sjukskriv dig och förstå att du är allvarligt sjuk. Det är bara dina stresshormoner som försöker lura dig att tro något annat…

        Efter min medicinering har jag fortfarande psykiska problem utöver min stressproblematik. Jag har väldigt lätt till ångest och katastroftankar. Ska faktiskt äntligen få börja gå till en kurator den här månaden (väntat på tid i ett år)

        Du kommer börja må bättre av medicinen. Men du kan kan även få bakslag, jag blev mer utbränd när mina hormonnivåer blev normala.

        Som sagt, ta hand om dig! Ingen kommer tacka dig för att du jobbar ihjäl och får en stroke på kuppen.

      Sjukskriv dig! Jag mådde SKIT v 6-12 kunde knappt gå runt i lägenheten, åt ingenting pga spydde upp varenda molekyl, mådde fruktansvärt illa dygnet runt och önskade missfall när det var som värst..

      Hade dock en otrolig barnmorska på MVC som hade koll på mig och läkaren som jobbade där skrev ett jättebra och detaljerat (viktigt!) intyg som försäkringskassan godkände efter de ringde upp och jag fick typ bekräfta de läkaren skrivit.

      Ingen absolut ingen kommer tacka dig för att du står ut på jobbet, det är så himla ovärt. När illamåendet gick över började jag jobba igen och körde på fram till 3v innan förlossningen utan problem. Hoppas du får en chans att vila och släpp alla tankar om att det är ett misslyckande, stor kram!

      Jag var sjukskriven en tid då mitt blodtryck var extremt högt. Jag fick ångest o mådde rätt dåligt i början. Lycka till ❤️

      Nu fattar jag inte, ni som svarat är gravida TS har Graves vilket är en sjukdom.
      Jag fick Graves och hade hög puls och svettades, jag var darrig och var helt uppvarvad. Jag hade så hög ämnesomsättning så jag fick förtur för att dricka radioaktivt jod, sedan började en lång kamp för att försöka komma i någorlunda form igen. Nu 13 år senare äter jag Levaxin som jag fick börja med några veckor efter jodbehandlingen.
      Jag var hemma lång tid för jag fick flimmer på hjärtat innan min behandling, och puls över 100 dygnet runt.
      Hoppas du får snabb hjälp, för det krävs att du går hos en specialist i flera månader. Jag gick i över ett år för att kolla att behandlingen gav önskat resultat.

      Sjukskriv dig omedelbart bums! Jag har medicinerats för graves i två omgångar men sjukskrev mig inte någon av gångerna då jag kände att jag ändå mådde hyfsat okej, mina värden var inte katastrof än när det upptäcktes. Nu i efterhand borde jag nog sjukskrivit mig första vändan men var och pluggade i USA då så var inte direkt ”läge” att tänka på något sånt. Då var jag helt stissig, darrig och sov knappt. Andra gången var jag darrig och hade hjärtklappning men som la sig relativt snabbt när medicin hade satts in. Hade jag känt mig såsom du beskriver hade jag dock inte tvekat att sjukskriva mig. Det är en jättejobbigt sjukdom och man är helt upp i varv, sover dåligt osv. S

    Torra fötter 🦶

    Jag har så grovt torra fötter, sprickor, hårda hälar och allt. Smörjer på kvällen och det hjälper för stunden, på morgonen efter ser det helt okej ut men på kvällen är det lika torrt igen. Har testat CCS fotkräm, Weleda rich skin food och Nivea creme. Filar inte så ofta, ett par gånger i månaden. Har även testat fotmask där huden ramlar av, det funkar någon vecka men sen är det torrt igen. Någon som har tips på långvarig behandling?

      Samma här, Footmender funkar för mig.

      Testa footmender! Extremt mkt bättre än allt annat jag testat!

      +1! Smörjer, smörjer, smörjer. Hjälper inte och har sprickor ändå 😫 går mycket är det därför tros?

      Du kommer inte tro mig, men prova Prob supercreme till djur.
      Har tipsat flera med smärtsamma självsprickor som ”provat allt” den är riktigt bra!

      Jag hade jätteproblem med fötterna för ett år sedan, kunde dra loss stora kakor….
      Gick till en fotvårdsklinik och fick slipat fötterna ordentligt där. Där jag gick så var hon utbildad sköterska (så vet inte om det är skillnad att gå till en skönhetssalong). Sen så körde jag på footmender en gång i veckan. Nu 10 mån senare börjar fötterna bli torra igen men inte alla så illa som det var förut. Men för min del var jag tvungen att gå till en professionell först.

      Jag har exakt samma problem, sprickorna i mina torra hälar gjorde så ont och hälarna var extremt torra. Det enda som har funkat för mig är krämen från The Chemestry Brand med namnet ”Heel Chemistry stops the hard skin cycle”. Följ instruktionerna noga och krämen är värd varenda krona. Bästa jag testat, kan inte rekommendera den nog.

      O’Keeffe’s Healthy Feet fotkräm har hjälpt mig, märker skillnad redan efter två-tre dagar. Mycket bättre än vanlig fotkräm.

    Gör ni sallad till alla era måltider? Varje dag?

      Absolut inte, men äter mycket mat gjord av grönsaker så det kompenserar tänker jag.

        Okej skönt. Då är jag inte ensam.

      Nope.

      Knappt alls, ibland sköljer jag minitomater 🤣. Blir väl mer när sonen börjar äta mer med oss.

      ja, i stort sett jämt. Gillar grönsaker! 😃

      Får jag inte till något annat tuggar jag i mig en morot. Micra ärtor är också en vanlig lösning.

      Ja, det gör jag. Tycker det är godare med grönsaker till maten.

      Inte just sallad men absolut ordentligt med grönsaker till varje måltid. Gurka, tomater, rädisor, paprika är bara skiva och käka.

      Ja… inte frukost men brukar äta nån frukt där. Annars alltid grönsaker och/eller sallad. Älskar det.

      Ja ungefär hälften av gångerna kör vi en riktig sallad, annars så har vi alltid nån typ av grönsak till maten typ morotsstavar en avocado ångad broccoli då både jag och min dotter älskar grönsaker.

      Gjorde det när min dotter bodde hemma. Nu ids jag inte hacka mer än Max 1 tomat.

    Såg en stories på insta där Samir säger att hans farsa kunde ha dött och pappa Badran har skrivit på sin insta ”10 dagar av helvete med krig, skyddsrum och bomber”. Nu tycker jag vi faktagranskar Samir och pappsen lite.

    Pappa Badran var på Västbanken inte Gaza. Västbanken är inte indragna i kriget och styrs inte av Hamas utan av Palestinska myndigheten främst Fatah och Fatah och Hamas har krigat mot varandra alltså inte polare. Det var alltså aldrig något krig eller några bomber där pappsen befann sig.

    Hamas inledde attacken 7/10. Pappa Badran var hemma i Sverige den 13:e, alltså sex dagar efter att attacken inletts på en annan plats än där han var. Han säger själv att han satt i skyddsrum i tio dagar, alltså fyra dagar innan kriget utbröt i grannlandet. But why? Gillar han att hänga i skyddsrum måntro?

    Pappa Badran flög hem från Jordanien med vanligt reguljärflyg alltså inte evakueringsplanet från Israel så fucking Samir och hans fucking följare som mest kommenterade Samirs inlägg med hjärtan gjorde fucking ingenting men tog ändå åt sig fucking äran för att pappsen kom hem. Samir borde för övrigt sluta använda fucking hela tiden det är fucking tröttsamt.

      Otroligt hur Samir kan lyckas sjunka lägre och lägre… Bra grävt!

      Han har aldrig påstått att hans pappa är i Gaza, det har framgått hela tiden att han tog sig till Jordanien och Västbanken har inte varit ett tryggt ställe sedan Hamas attack. Är det inte dags att släppa det här nu? Det har redan tröskats en miljard varv, karln är hemma, gott nog så.

      Hur kan detta uppröra så mycket? 😅

        Därför att dom ljuger och spär på hur farligt det var, varför?
        Han tog en taxi över gränsen, och vanligt flyg hem så hans liv var aldrig i fara.

      Men gud, lugna dig. Vill bara säga att meningen ”10 dagar av helvete med krig, skyddsrum och bomber” inte är samma sak som att säga att man suttit 10 dagar i skyddsrum. Det antyder bara att skyddsrum förekommit vid någon tidpunkt under de 10 dagarna. Det är väl ingen som tror att han menar att han bombats konstant varje sekund i 10 dagar heller..?

    Nu var det längesen jag såg någon kommentera om nertagningen av alla bilder på Hannah schönberg och Eric Saade, men jag har inte riktigt släppt det! *nyfiken* Han lägger ju upp massa Palestina-inlägg på sin story, kan de ha kommit överens om att hon inte ska ha någon koppling till det? Nä alltså så skumt ju, försöker hitta en annan förklaring än att förhållandet skakar

      Hanna är med i Tullys senaste vlogg och Tully säger på skämt (helt uppenbart) ”din första singelkväll Hanna..”

      Jag tror det finns helt andra förklaringar, tror inte något svajar.

      Jag tror han är en tönt bara och ska rensa sin insta för att han ska släppa musik och den ska se ”cool” ut. Typ så som stora världsstjärnor kan göra, the weeknd, drake osv…

    Jag är så trött på att aldrig må helt bra. Har nån envis hosta/slem i luftrören och andningsbesvär sedan mer än ett år tillbaka. Vid förkylning blir det såklart värre, och nu är man ju förkyld nästan varje månad. Det är inte astma säger läkaren efter undersökningar. Lungorna har röntgas. Är så trött, känns som det går så mycket energi åt att inte får känna sig helt frisk nångång. Ska man kolla upp om man har någon vitamin eller mineralbrist? Kosta på sig en en hälsokontroll hos någon privat aktör? Vet inte hur jag ska komma ut detta.

      Provtagning för TWAR?

      Testa allergitabletter och se om det blir bättre?

    En sak jag tänkt på länge är varför E Billgren inte nämner sitt barns kusin en enda gång i bloggen. Är som att det barnet inte finns. Hon skriver ju spaltmeter om sin egen familj, mamman och hindra inlägg och brorsan och hans fru Anna. Men Pontus systers barn verkar inte existera i Elsas värld. Vad beror det på tror so. Tycker familjen är precis ALLT.

      Hon kanske respekterar barnets integritet eller barnets föräldras önskan att deras barn inte ska avhandlas i ett öpept forum?

      Kan ju bero på många saker. De kanske inte vill vara med i bloggen eller de kanske inte träffas så ofta. Varför är det så viktigt att hon ska nämna just Pontus systers barn?

      Mest troligt är de väl bara inte intresserade av att exponerade i såna sammanhang?

    Har bestämt mig för att göra en del radikala förändringar i mitt liv efter att ha levt i utanförskap i hela mitt liv. Idag är jag sjukskriven på grund av utmattning/autism, har inget socialt nätverk och lider av ganska svår och kronisk psykisk ohälsa. Min målbild är att ha en egen liten familj (utan barn, men kanske ett husdjur och en kille), ha en meningsfull sysselsättning och leva ett aktivt liv där jag mår bra och har människor i mitt liv som jag mår bra av. Någon som har lyckats gå från ”becksvart mörker” till ett bra liv? Hur gjorde ni isåfall?

      Önskar dig all lycka till! Har inte liknande bakgrund men var deprimerad och hade anknytningsproblem. Gick i ca 50 terapitimmar i psykoanalys och mitt liv vände. Vet inte vad som är rätt för dig men det finns folk som kan saker där ute. Tro på att förändring är möjlig och släpp in. ♥️

        Hjälpte terapin för dina anknytningsproblem?

          Ja det gjorde det! Anknytningsproblem bottnar nog som i mitt fall ofta i barndomstrauma varför psykoanalys är bra. Men ja, lång process och väldigt jobbig stundtals men herregud vad jag är glad för jag gjorde det.

            Tack för att du svarade på min fråga! 🩷

        Tack, ska göra det och försöka våga älska igen. 😊❤️

      Inte becksvart mörker kanske men utmattningsdepression. Gick i KBT, bästa som hänt mig. Mycket av fokuset låg på utmattningen och jobbet, men även andra delar i livet som dejting. I samma veva träffade jag min nuvarande sambo (vi har vår lilla familj med våra små hundar). Vet flera saker som hon handfast hjälpte till med, som möjliggjorde den relationen för mig.

      Angående vänner så har jag flyttat några gånger och där tycker jag det är värt att gå med i olika föreningar och aktiviteter. Jag har ingen diagnos men är en person som lätt snöar in ganska hårt på intressen och tycker det är enklare att umgås över dom intressena med likasinnade, än att träffas över en fika.

      Heja dig, gud vad pepp jag blev av ditt inlägg! Lova att hålla i och hålla ut också, det tar tid med relationsbyggande men belöningen är ju bokstavligen att få meningen med livet. Kan du göra en målbild för ett år framåt? Och fylla med massa delmål? Kanske kombinera psykolog med att också gå hos en coach? Unnar dig verkligen att vända livet en gång för alla 😍🙌🏼

        Tack snälla för ditt svar, har redan börjat lägga ut lite ”krokar” här och där och hoppas på napp. Vilken bra idé att göra en målbild för ett år framåt, det kanske är lättare att ha flera små målbilder istället för en stor, och på det sättet ta små steg mot det jag vill ha. Superbra tips, tack!! Vad mysigt det lät med din lilla familj, hundar är underbara. Om det inte var så dyrt skulle jag gärna ha hund, de sprider så mycket glädje. 😊❤️

    Någon som sett paow Instagram story ??? Så läskigt

      Vad är det som har hänt?

      Betätta!

      Heter hon fortfarande kattpaow, eller har hon bytt? Jag hittar henne inte (kanske är blockad?).

        Hon heter plopp.paow nu

    Har ni tips på någon sida där man kan hålla sig uppdaterad med de viktigaste nyheterna på ett enkelt sätt?

    Jag har inte TV (alltså vi har netflix och så men inga kanaler) och har två bebisar, sover ingenting + ammar så orkar/hinner knappt läsa meddelanden från vänner. Min kvällsrelax är att scrolla bloggbevakning och då skulle jag ju kunna få in att scrolla någon nyhetssida i 5 minuter men alla jag känner till är så himla röriga och ”mycket”.

    Jag hade liksom missat hela palestina-grejen och inser att jag inte alls fattar varför folk här ikväll frågar om de borde åka till Paris… skäms…

      Inte ritkigt svar på din fråga men tipsar om att slå på p1 då och då, t ex när man är i köket ett i bilen. Tycker det är ett smidigt sätt att hålla sig uppdaterad (nu som föräldraledig).

        Det är inget dåligt tips och jag har försökt göra det men har en bebis som skriker väldigt mycket och är väldigt krävande sä tycker liksom inte att jag får något bra ”sammanhang”. Blir av och på hela tiden…

          Kan du prova med hörlurar? Tex om du sitter och ammar eller bär på bebisen – Så får öronen en paus från bebisskrik också

      Dagens nyheter. Svenska dagbladet. Sveriges radio. Finns inga genvägar till att veta vad som pågår i världen.

        Bad kanske inte riktigt om någon ”genväg” utan tips vad ni skulle rekommendera om man bara skulle välja EN sida att läsa igenom varje kväll… (eller en app eller vad det nu kan vara) som ni tyckte hade mest relevanta nyheter eller minst pop-up/reklam osv osv

      Lyssna på P1, ha på det i bakgrunden när du gör annat tex, så kommer du aldrig att missa något viktigt.

      Nu blev jag riktigt oroad, hoppas du är ett undantag.

        Det är faktiskt tillåtet att inte hålla sig uppdaterad jämt. Lät som de har fullt upp ändå.

          Självklart tillåtet men likväl skrämmande.

          ”Fullt upp” – nja? Hon läser bloggbevakning?

            10 min på kvällen.

              Att kolla på rapport på SVT Play tar inte längre tid. Just sayin…

                Då var väl det ett utmärkt tips som du kunde ge TS, utan en dömande ton och pekpinne.

                  Ja det gjorde jag ju.

                    Nej det gjorde du inte

                      Jo

                      Nej du skrev det inte som ett tips utan du talade om hur lång tid det tog att kolla på det, med en ton att ”om ja har tio min till bloggbevakning har jag minsann 10 min till svt play”. Trots att svt play inte ens kommit upp i tråden innan…

            Har du haft en bebis med kolik + en till bebis? Hur mådde du då under den perioden?

            Vad är det med folk här inne? Inte undra på att världen ser ut som den gör med så dömande attityder. Jag ber ju genuint om tips?! Min hjärna är mos. Jag har en bebis på armen hela tiden. Jag har skrik i öronen konstant. Ja, jag kan scrolla simpla saker som typ bloggbevakning medan jag ligger och ammar tex. Det är inte riktigt samma sak (tycker jag).

            I normala fall läser jag tidningar på jobbet och träffar vuxna dagligen som jag pratar om aktuella händelser med, ser nyheterna medan jag äter frukost samma tid varje dag osv. Men nu är min vardag totalt annorlunda och tillfällig. Trots det vill jag ändå försöka och bad om tips. Men ursäkta mig då. Verkligen. Why ever bother…

              Even…

            Och kollar på Netflix?

              Skrev att man kan kolla Netflix på TVn. Inte att jag kollar. Har du konsumerat så mycket nyheter att du tappat läsförståelsen på vägen?

              Och vad spelar det för roll?? Bad om tips på bra sidor, inte massa dräpande dömande kommentarer. Fy vad tråkigt klimat här. Inte konstigt det är krig överallt. Blev uppriktigt ledsen av att scrolla igenom svaren inatt/i morse. Extra känslig just nu och ångrar att jag ens frågade.

        Vad elak du är. Personen säger själv att hen skäms, varför spä på? Tycker för övrigt inte ts behöver skämmas alls, helt okej att inte alltid hålla sig ajour när man kämpar med att hålla sig flytande i sitt eget liv. Önskar att folk kunde sluta vara så satans dömande.

      Omni.se

        Tack för tips! Hade appen förr och kollade den nu men verkar som att man måste göra en massa egna inställningar för preferenser och bevakningar? Gud vad trög jag känner mig… aja jag får prova

      SVT Nyheters app! Det är typ den enda appen där jag har notiser på, för att hålla mig uppdaterad men ändå ”lagom” mycket.

        Tack för tips!

      Rapport på SVT play är också bra. Det går flera ggr om dagen och är olika långt, Max 25 min.

      Om din amningshjärna behöver något ännu mer lättsmält så är morgonpasset i P3 mitt bästa tips!

        JA

        Kan inte vara något som måste tajmas tidsmässigt

          Lyssnar oftast i appen som en podd när det passar!

      Kanske SVT har någon barnversion med enklare sammanställning av världsläget?

        Typ lilla aktuellt eller SvD barn? Eller är det också för rörigt?

          Skärp dig nu!

        Jättebra tips! Kände inte till den sidan! Tack!

      Appar! Jag är i samma situation och har SVT:s nyhetsapp. Även lokaltidningens app.

      Text-TVappen är det bästa som finns! Lättscrollat och korta notiser. Läser jag något som jag känner att jag vill/behöver fördjupa mig i så googlar jag den händelsen och fördjupar mig på någon annan nyhetssida som rapporterar mer ingående.

    Jag blir tokig på Paula ”vardagsrasismen” och LD på Instagram! De delar så mycket propaganda angående kriget i Israel/Palestina. Nyligen la Paula upp en story där en självhatande jude säger att hamas skapades av israel! Och LD som säger att nyheten om de 40 döda barnen är en lögn?! Assså va! Vi säger att det är ”fake news” men de döda och brända bebiskropparna som vi sett räcker inte det?! Videon på den döda tjejen som hamas kör runt och spottar på?! Räcker inte det?! Alla andra bevis?! Räcker inte det?! Jag blir galen. Jag har ändå tycket att lady Dahmers varit vettig ibland ( ja tyvärr) aldrig mer ska jag lyssna på henne vilken vidrig antisemit och Paula likadan. Obs! Jag är emot att israeliska staten bombar civila innan ni börjat med whataboutism.

      De 40 bebisarna verkar vara fake news ja men däremot har man ju helt klart avsiktligt skjutit många barn och även riktat in sig på mål så som lågstadieskolor.

      Jag sympatiserar med dig dock. Jag tror de är helt fel ute här när man tror att man skyddar Palestina / muslimer genom att berättiga / förringa Hamas dåd. Fördöm dådet istället, det helt outhärdligt omänskliga i att skjuta ihjäl barnfamiljer i deras hem, men fortsätt betona att man också måste skydda civila och särskilt barn i Gaza.

      Tycker att många vars åsikt jag tidigare värdesatte har tappat det helt. Ingen källkritik, folk sprider all möjlig propaganda utan att varken tänka efter eller verifiera. Sparkar åt alla håll – Den som inte tycker att Israel får skylla sig själva är islamofob, den som uttrycker sympati med civilbefolkningen i Gaza är antisemit. Kaos är det.

    Har drabbats av ångest över det som händer I Sverige och världen. Gängkrig, skjutningar, terrorhot, ekonomisk kris, räntehöjningar, krig i Ukraina, krig i Israel, hot om kärnvapen, koranbränningar… listan kan göras lång. Har ångest för att jag satt två små barn till denna skitvärld. Jag försöker uppfostra dem till omtänksamma hederliga medborgare där våld alltid är fel men när världen går åt helvete känns det som att man snarare borde lära dem självförsvar typ. Vet inte vad jag vill ha sagt mer än att jag mår väldigt väldigt dåligt över allt som hände så att det påverkar vardagen och jag vill vara vara hemma och låsa in mig i huset tillsammans med mina barn för att skydda dem och det känns ju inte supersunt. Någon som känner igen sig eller har tips för hur man undviker att låta allt påverka en så mycket. Många verkar bara leva på som om allt är som vanligt men jag kan inte riktigt det.

      Ta en längre paus från nyheter och medier ett tag för att inte tappa allt hopp.

      Lägg energi på det du själv kan påverka och låt universum göra sin grej med resten.

      Jag känner exakt samma. Blir mörkrädd och smått illamående av allt som sker.
      Jag har bestämt mig för att begränsa intaget av nyheter ett tag, jag blir liksom apatisk och deprimerad av allt jag just nu tar in. När det känns bättre kanske man kan börja titta/läsa nyheten lite mer igen och se om man konkret kan göra något.

      Känner igen mig. Personligen har jag insett att jag är väldigt känslig för både yttre information (nyheter, film, serier osv) och andra människors energier/känslor/sinnesstämning. Blir väldigt påverkad väldigt snabbt på både gott och ont. Tyvärr tror jag det bästa sättet är att begränsa intaget av det man mår dåligt av och välja att fokusera på det som får en att må bra. Själv lever jag lite i förnekelse då jag inte orkar ta in mer skit.

      Känner också att även om jag skulle ta en paus från nyheter så vet jag ju att allt går åt helvete, skadan är redan skedd. Men slipper ju såklart höra mer saker som går åt helvete. Usch varför finns det idioter? Varför kan inte alla bara vara snälla mot varandra?

    Hjälp mig 😉
    Har två tonårsöner. De fyller år snart. Herrparfym för övre tonårskillar som inte är för stark/tung.

    Ge mig alla tips ni har.

      Kolla Zaras parfymer. Bra pris och otroligt goda! Men se till att välja de som är edp och inte toilette.

    Vad tror ni kan ha hänt mellan Isabella J Meisner och hennes man? De verkade ju vara riktigt kära och tighta som par, flyttade till Köpenhamn och fick ett till barn som knappt fyllt 1 år. Vad hände under den korta tiden? Så tråkigt

      Visste att dom skulle skilja sig direkt när dom gifte sig tyvärr. Allt gick för fort, tror hon ville hitta en ny efter sitt ex som var galen.

        Jo, jag var också skeptisk först och tänkte att det inte skulle hålla. Men sen verkade de kila stadigt och var glad för deras skull. Men men, allt behöver inte synas på utsidan

    Lashlift hemma, har ni prövat?

    på riktigt?? Jag läste nyss Cass Klatzows killes FUP. och helt sjukt vad han gjort och ör dömd för?? Hur i helvete kan hon dejta honom och hur kan elsa och nadia stötta detta?? Sjukaste jag läst, han har tryckt en pistol in i munnen på en av arbetarna på bilaffären dom rånade, sålt droger massa annat. Klart alla kan ändras men han kom ut för bara några månader sen?
    Sök på flashback så kan ni läsa hela hans dom. Finns typ 3 trådar om henne nu.

    Är så jövla besviken?

      men han är ju sååå snygg 😩😩😩 vem bryr sig om hans historia /s

    Dagspa i Göteborg, vad kan ni rekommendera? Tänkte gå en vardag när jag är ledig. Gärna smidigt om man vill åka kollektivt, men kan också köra bil om det behövs.

      Hagabadet har jag hört gott om. Inte varit där själv än dock.

      Rekommenderar Arken

      Hagabadet (Drottningtorget och Haga), Sank Jörgen. Arken är bra men inte helt lätt att ta sig till. Upperhouse tycker jag va överskattat. Hört gott om Jaycyz (stavas?) men att maten ska vara kass.

    Hur gör man för att tackla sin längtan för att skaffa barn, gifta sig och leva familjelivet när man är den enda i kompiskretsen som är kvar, utan möjligheter till de sakerna i nuläget? (Har inte råd/förutsättningar att skaffa barn på egen hand) Skaffar nya barnfria/singel vänner?
    Orkar inte sitta på ännu ett bröllop/dop/släktkalas.. Det gör så ont när andra har allt det man vill ha själv och typ tar det för givet! Vill inte bli bitter men är redan det tror jag! Tips någon?

      Tänker på att det inte är helt optimalt att sätta barn till världen när världen ser ut som den gör just nu. Var glad att du bara har dig själv att ta hand om och slippa oroa dig för en annan människa och att du antagligen slipper ta hand om ett barn i ett tredje världskrig.

        Jag tror inte den här kommentarer hjälper någon som längtar. Den är nog mer riktad till folk som inte vet om de vill ha barn, eller inte vill ha barn. Hur eländig världen ändå är så är det en piss i havet jämfört med familjelängtan.

        Tacka nej till sammankomster du inte vill gå på. Hitta en hobby som ger mening. Res! Kolla upp friendcation på instagram, verkar roligt! Börja dejta, tinder eller vad det är som folk hänger på idag. Börja också kolla upp dina alternativ om du vill skaffa barn själv i framtiden. Vad behövs för att du ska kunna skaffa barn själv inom 5 år om du inte hunnit träffa någon innan. Jobba mot det målet.

      Hoppas du får svar, jag undrar också. Mvh redan bitter 30-åring

      Gå all in i ett intresse du har, eller upptäck nån ny hobby! Undvik dop, släktkalas, bröllop som du inte känner att du har lust att gå på. Du är inte tvungen att vara med på alla sånna sammankomster om du inte känner för det.

    Nu när det blivit fler ÖS.. Kan inte ett vara dedikerat enbart till #familjeliv? Börjar bli aningens tröttsamt att scrolla förbi x antal inlägg som bara handlar om graviditet/barn/förhållande/div.hormoner.. Tack och god natt =)

      Jaha och vad tycker du att ÖS ska handla om istället?
      ÖS betyder öppet spår där man får skriva om allt, om du inte vill läsa om detta kanske du ska sluta att läsa här istället för att försöka utesluta andra!

        Chilla! Jag håller med, skittråkigt med allt mamma-snack :-))

          Scrolla eller sluta häng här. ÖS är för alla.

      Men skriv om något annat då? Detta ständiga gnäll på vad det skrivs om, har ni inte fattat syftet med ös?

      Ja, ÖS är för alla absolut och självklart kan jag scrolla men menar bara att det är otroligt många såna inlägg varje gång och det hade varit kul att få lite mer variation än så.. Tänker at Camilla kanske kunnat göra två inlägg, som tex när det varit schlagerfestival, så får alla skriva av sig oavsett inriktning =)

    Vad gör du för din egen glädje? Alltså inte typ ”umgås med familj och vänner”. Utan vad gör du för dig själv, vad får dig att må bra?

    Nu har jag sagt upp kontakten med min psykiskt sjuka syster. Mamma rök också.

    Om någon säger att man ser rund ut om kinderna, menar de då att man ser tjock ut? Facetimeade med en man som inte sett mig på ett år och fick kommentaren ”och du har blivit rund om kinderna!” och så ler han efteråt. Tog illa vid mig men han menade på at det var en bra sak. Jag uppfattar det som att ”åh va kul att se att du har gått upp i vikt!”. Mind you, jag är 171 cm lång och väger ca 53 kg, är ganska atletisk. Förstår ingenting. Hjälp.

      Min mans turkiska släkt tycker att det är en jättefin komplimang. Att man är välmående, äter bra, ser lycklig ut. Typ. De sa så till mig och jag blev jätteledsen. Att de tyckte att jag var tjock. Men de menar inte så.

      Tänker att det nog var så han menade om han log efteråt 😊

        Tack för detta! Blev lite gladare över att läsa din kommentar. Detta kom från en svensk 70 årig läkare som inte riktigt brukar uttrycka sig såhär, därav chocken. Väldigt vältalig och respekterad. Men tror att det måste vara såsom du beskriver det. Sen kan jag tycka att man kan säga mycket trevligare saker där det mottas på rätt sätt också! Vet inte hur många 27åriga kvinnor som hade blivit glad av en sån kommentar.

    Om någon säger att man ser rund ut om kinderna, menar de då att man ser tjock ut? Facetimeade med en man som inte sett mig på ett år och fick kommentaren ”och du har blivit rund om kinderna!” och så ler han efteråt. Tog illa vid mig men han menade på at det var en bra sak. Jag uppfattar det som att ”åh va kul att se att du har gått upp i vikt!”. Mind you, jag är 171 cm lång och väger ca 53 kg, är ganska atletisk. Förstår ingenting. Hjälp.

      Låter som en kille som har koll på The Game. Mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.