Förväntas Bianca skänka bort sina saker?

Bianca Ingrosso la ut ett gäng märkesväskor till försäljning på Instastory, och en del av de kommentarer som ramlade in var en smula anmärkningsvärda. 
Det klagades nämligen på priset. Man var kritisk till att Bianca, som har så mycket pengar, la upp väskorna till marknadsmässiga priser, vilket var för för högt för många av hennes följare som tyckte det var orättvist att de inte kunde köpa dem.
Det här är en av ämnena vi pratar om i veckans första poddavsnitt – det kommer ett till på lördag – där jag försöker förstå resonemanget bakom åsikter som dessa.
När eller om Bianca lägger ut sin nuvarande lägenhet till försäljning, ska hon då slumpa bort den för 50% av mäklarens värdering eftersom hon redan har så mycket pengar? Det är ju ingen Kardashian-förmögenhet vi pratar om här. Ja, Bianca har det extremt gott ställt, men det betyder ju inte att hon ska inte ska kunna sälja sina väskor till marknadsmässiga priser, och ingen av oss vet heller vad Bianca planerat att göra för pengarna hon drar in på sin väskförsäljning, och helt ärligt så har vi inte med det att göra.
Hon kanske skänker varenda krona till Röda Korset, det har vi ingen aning om. Samtidigt är det är ingenting hon ska behöva uppge, för att rättfärdiga ett marknadsmässigt satt pris på sina märkesväskor.
Hela resonemanget är så jäkla skruvat.
Nej, det är inte alla som har råd att köpa märkesväskor, ens begagnade, men livet är inte alltid rättvist. Hela poängen med märkesväskor är ju känslan av kvalité och exklusivitet, någonting som går förlorat om man kan köpa äkta väskor för samma priser som kopiorna går för på Aliexpress.

Ni hör mig prata om detta, ungefär 19 minuter in i avsnittet. 

Har ni några åsikter i frågan?

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fula så skulle inte betala dom summorna

      Ok, då vet vi.

      Betala dom summorna? Du menar att du skulle köpa fula väskor om dom var billigare?

        Skulle ialf tänka på saken 🤣🤣🤣

          Varför vill du ha väskor du tycker är fula?

      Jag har lite fula väskor du kan få köpa billigt

        Jag är ful, ni kan få titta på mig billigt.

      Håller med dig M. Den blå var ganska ok. Men dom andra var ju extremt fula. Jag skulle på riktigt inte vilja ha dom gratis.
      Men det är ju så att folk gillar sånt här för att dom kostar massor med pengar.

    Håller med helt !!

    Det är enkelt att vara generös med andras pengar.

    Jättekonstigt att tycka att bara för man är rik, så får man inte sälja för marknadspris?

      Bara lite vänsteranda.

        Nej.

    Nån skrev att hon tyckte det var jättekonstigt att Bianca sålde sina väskor – för hon behöver ju inte pengarna…

      Som sagt folk är kokade!

        ..sa kannibalen.

          😂

    Jag antar att hon inte tar nypris på väskorna om de är använda så då är det ju helt ok.

      Det säger nog ganska mycket om hur tokigt det blir när influencers som Bianca etc. (liknande det exemplet om Isabellas lyxresor som hon gör reklam för, som @CamCam skrev om nyligen) inte är relevant för deras målgrupp. Självklart tar man betalt för det värde varan innehar men när det marknadsförs till folk (barn? Unga vuxna?) som endast kan drömma om att kunna slentrianköpa en väska för 25k, så är nog reaktionerna ganska relevanta? Då vänder man sig väl hellre till en tjänst/företag som specialiserar sig i att sälja och förmedla second hand lyxvaror? Det om något tycker jag är konstigt. Eller räknar hon kanske med att det ska nappas upp av etablerad media och på så vis nå rätt målgrupp?

        Dagens fjortisar kanske gör som jag i tonåren. Fick jag inte nya Gul&Blåjeans stängde jag in mig och blev tjurig flera timmar. Till slut gav de med sig, förlåt ma o pa🙏 Det var iofs lite skillnad på pris😀

        Men är ju verkligen inte bara barn som följer henne och tror inte heller hennes målgrupp är barn, även om hon har många unga fans (är ju alltid dom som syns och hörs mest, även om vi är många vuxna som också följer. Sen är det väl massa andra influencers som följer henne och som kanske är intresserade av väskorna)

        Uppenbarligen är det folk som köper, så inte helt dumt att lägga ut på instastory då om man heter Bianca och har en rätt mixad målgrupp. Att det bara är barn som följer henne är en missbedömning. Det kanske är de som kommer på hennes event men det är vi äldre som köper.

          Nja, runt 16-17 är nog dom flesta. Sen blir man äldre och förstår hur korkad Bianca är. Man kan liksom inte ha en sån förebild när man är vuxen.

      Många märkesväskor går upp i pris på andra hands-marknaden. Modeller som ej längre tillverkas till exempel eller de som är svåra att få tag i.

      En av mina väskor som jag köpte ny för cirka 20 000 kr för tre år sen kan jag sälja idag för minst 40 000. Kartong, dust bag, kvitto med mera medföljer. (Men jag kommer aldrig att sälja.)

      Har inte kollat de väskor som Bianca säljer så noga, men hon har säkert prissatt dem korrekt.

        ”Många”
        Tror det är få väskor som stiger i värde.

          Beror ju på vad man menar med ”många” iofs

          Tro det eller ej, men det är faktiskt många som gör det. Om vi tar Louis Vuitton som exempel så höjs deras priser årligen. En av mina väskor därifrån som jag köpte för tio år sedan kostar idag mer på andrahandsmarknaden än vad jag gav för den i butik.

          Med märkesväskor menar jag Chanel, Louis Vuitton med flera i den klassen.

    De är värda precis så mycket som någon är beredd att betala för dem.

    Och det gäller precis allt här i världen.

    Bianca har som alla andra människor rätt att sälja sina väskor till det pris som de är värda. Blir trött på onödigt gnäll på Bianca.

    Är inte det typsikt resonemang från yngre publik eller är det kanske alla åldrar men helt världsfrånvända individer?

    Och varför skall Biancas pengar i så fall gå till Moa 16 år i Skövde??
    Skulle hon välja att ge pengar till mindre belevade så är det knappast tonårsfans som lider.

    Om de som klagar verkligrn tänkt på fattiga och utsatta så hade de menat att Bianca ska sälja för fullpris och sen skänka till välgörenhet.

    Med det sagt så anser jag att hon får göra vad hon vill utan någon annans inblandning.

      Det är samma resonemang som från de missnöjda medarbetarna från Intimissimi som hoppades på att Bianca skulle kunna förbättra deras arbetsmiljö. Är inte heller förvånad över att hennes fans har förväntningar på att hon slumpar bort väskorna. Tragiskt nog finns där många i alla åldrar som lever sina liv genom Bianca och som skulle göra allt för att skydda henne. Så det är inte konstigt att de då tycker att Bianca kan ge något tillbaka.

      AI The Real AI

      Du menar väl mindre bemedlade och inte mindre belevade?

        Ja 😆😆

      Jag tror det är mest äldre som håller på. Det brukar vara dem som har dålig koll men ändå skriker högst..

        Fast hur vet du det?

    En blir snabbt fattig och man strösslar pengar runt sig. Fråga många lotto miljonärer som hamnat i djup skuldsättning efter en tid.

      Man kan alltid intala sig det när man själv rättar sin nitlott.

    Folk är bra korkade när man inser det blir livet så mycket enklare! 😄

    Detta är bara ännu ett sätt att få hennes varumärke starkare. Hoppas ingen går på bluffen.

      Hur stärker detta hennes varumärke menar du? Att hon säljer väskor secondhand som typ alla andra i Sverige gör? Vari ligger bluffen? Och varför skulle hon skänka dem? Pengarna kanske går till välgörenhet? Och gör dem inte det så är det Biancas fulla rätt att behålla dem själv.

      Detta är bara ett säljknep orkestrerad av hennes ekonomiska rådgivare.

        Förklara gärna vad du menar

    Får då den personen som köper extra billiga väskor av Bianca sälja för marknadspris senare, eller ska den personen också slumpa bort väskorna fast hen inte har lika mycket pengar? (Kanske kunde Bianca dessutom sälja dyrare för att de varit burna av just Bianca?)

    Vill även minnas att Camilla skrev ett inlägg om någon som sålde saker som den ”fått” i reklamsyfte eller hur det nu var, och att det skulle vara fel då.

    Nä, man har rätt att sälja vad man vill till vilket pris man vill!

      Stor skillnad, om man har gott om pengar, att sälja ngt man köpt hyfsat dyrt eller ngt man fått i reklam tycker jag. Tycker det vore oerhört gnedet av ngn som är god för miljoner, om denne skulle sälja reklamprylar man fått.

    Är det bara jag som reagerat på hur tunga örhängena från senaste Ani kollektionen ser ut att vara? Skulle aldrig köpa och bära så tunga örhängen, vem vill få gigantiska örsnibbar liksom? 🤷🏼‍♀️

      Är nog inte så tunga som dom ser ut

        Deras örsnibbarna ser ju minst dubbelt så långa ut?

      Ser ut som tantörhängen från 80-talet. Vem vill ha dem???

    OT Men hashtaggen #vikräver och sen en massa krav från svenska kändisar att stoppa våldet i Gaza? Fin tanke men tror inte Israels regering och Hamas ba ”ja men om Nina Gimsell säger det så…”

      ”Jaha, folk är emot krig! Bäst vi slutar då så vi blir poppis igen.”

      Lite samma sak som ”gilla om du hatar cancer”. Vem fan älskar cancer?

      Det är väl mest för deras egen skull, för att kunna visa på sociala medier att de bryr sig. Ingen räknar nog med att det kommer stoppa kriget.

        Delar de inte, så åker de på hård kritik från vardagsrasismen.

          Den där vardagsrasisten borde bli dörrvakt eller nåt, så kunde hon ta ut sina aggressioner på helt oskyldiga vanlisar som vill gå ut och roa sig…

      Det är så pinsamt att jag inte vet var jag ska ta vägen.

      Är väl inte inte konstigare än att demonstrera för att visa sin ståndpunkt? Lite väl mycket lathet kan jag dock tycka, ska man visa solidaritet med krigsoffer kan man väl åtminstone ge sig ut på gatorna i dagens blåst och demonstrera lite istället för att bara sätta sitt namn på ett papper😉

      Tror Israel bryr sig om opinionen på sociala medier. Om tillräckligt många går ihop och gör sina röster hörda kan det göra skillnad.

      Israel bryr ju sig om Bella Hadid, och vem är hon? En fotomodell. De hoppas att ingen ska märka vad de gör och att ingen ska protestera.

      Vad har du själv för lösning på Palestina-Israel konflikten? Eftersom detta inte duger?

      Men dom försöker ju påverka världens stora ledare att agera och göra något, att få världsledare att försöka lugna ner situationen och påverka att inte bomba osv så det är ju bra. Skrämmande läge nu, inte bara det som sker i Gaza just nu utan så mycket mer…

        Genom ett instagraminlägg på svenska det inte går att lägga till fler namn på? Snälla.

      Kalla in Samir han fixar.

        🤣

    Men varför skulle det vara orättvist att hon säljer dem för (vad jag antar är) rimliga priser? Det är ingen rättighet att få köpa något bara för att man vill.

      Jag vill gärna ha ett större hus närmare stan och tycker det är så fel att ingen bara är lite skön och bjussar på det.

        Vadå, har du ett hus?? Jag har inget hus. Förjävla orättvist att du inte ger 60% av det till mig.

    Kapitalismen verkar vara populär just nu 🤑

    Jag tänker jag att en del människor skulle betala överpris just för att den tidigare ägaren är
    Bianca. Om hon inte har sålt sitt badvatten kommer här ett gratistips.

      Eller hon kan snyta sig i en pappersnäsduk och sälja. Tjejligan skulle buda över varann i hysteri.

    Kändisskap säljer.

    Så länge hon inte lockar sina betydligt yngre fans med överpriser ser jag inte det moraliska klandervärda direkt.

      Tror inte hennes yngre fans har tillgång till så mycket pengar

        Säg inte det. De verkar köpa julkalendrar för 3000.

          DET är anmärkningsvärt. Kan man köpa Caia kalendern på avbetalning tro? Eller tar tjejerna barnbidraget och kilar iväg och köper kalender för hela slanten? Att den sålde slut för det priset får mig att misstänka det är fullt vuxna som köper. Obegripligt. Dels för att det finns så mkt bättre grejer därute, plus att hälften av grejerna förmodligen är sånt man inte passar i, eller för den delen behöver.

      CAIA och ANI säljer ju till överpriser, ofattbart att så många ungdomar kan köpa det så dyrt. Hon låtsas vara deras bästis och genom det så säljer hon mer och blir hyllad av barn som får det att låta och se ut som att Bianca och Pernilla gör en massa för dem MEN det enda de gör och gjort är att ställa upp på bild och kram och pratar lite när de ses och de delar deras inlägg på insta.

    Dagens ungdomar är så privilegierade..om någon har det bättre så ska det gynna dom. Du är rikare så alltså behöver du inte mer pengar. Ge till någon annan som inte jobbat lika hårt..Allt ska vara så rättvis. Alla får pris på tävling oavsett hur det gick. Såg en debatt artikel där någon skolungdom tyckte att dom skulle få sitt drivmedel betalt för dom faktiskt behövde ta sig till skolan 🙃😅

    PS nej kanske inte alla ungdomar men hur gamla är biancas målgrupp?! Majoriteten är väl den som knappt är torr bakom öronen precis..

    Som Sandra Beijer som på fb-forumet anklagades för att vara snål när hon sålde sin matta efter att ha kommit på att hon inte tyckte den passade in i hennes inredning. Så konstig tanke, som att kända eller mer välbärgade personer helt kan strunta i smarta ekonomiska val och fortsatt ha det gott ställt?

      Precis. Om människor med pengar skulle kasta iväg saker billigt bara för att de är rika så skulle de inte vara rika länge till 💸

    Nej och det är ju ingen som påstår att hon ska skänka bort väskorna, några reagerar på höga priser bara ju. Visst skulle hon väl kunna skänka bort också om hon ville eller sälja billigare men hon vill få in pengar, hon gillar pengar, mycket vill ha mer. Kanske är hon inte så rik som vissa tror, kanske ska assistenterna få en julbonus för tror knappast hon tänker skänka pengarna hon får in.
    Är det något att diskutera i extra poddavsnitt verkligen hehe verkar som att du även försöker få Bianca att gilla dig. Lite förvånad ändå att hon gör sig av med väskor då hon snart har en jättestor lägenhet där allt bör få plats men visst hon lever i överflöd. Igår fick man se i tv hur de t o m rivit ut och slängt fin fiskbensparkett och allt, inte ville hon hjälpa sin mamma heller…

      Yra inte för mycket. Tjejen har mer pengar än du någonsin kan tänka dig. Bara för att man har plats betyder inte att jag ska ha massa saker som man inte använder. Horder beteende.

        Hon har iaf inte blivit horder som sin mor. Kul faktiskt när de skulle rensa i gamla huset, B slänger ut och P hämtar in igen. P kan verkligen inte göra sig av med någonting. Känner en som lägger reklam på hög, typ en halv meter. Undrade om hon skulle gå igenom dessa, svar ja😀

          Fast det är väl bättre att ta tillvara på fina saker än att slänga det så jag är team Pernilla. Sen tror jag också att Bianca inte är fullt så rik som vissa tror för hon har ju köpt en hel del, dyr våning, bil och grejer. Pengar går ju åt, de rullar liksom. Kanske vill hon sälja väskor för att använda pengar till något annat för att det börjar sina så smått. Fast hon kanske fortfarande har mycket pengar men ändå vill sälja väskor för att som någon skriver kunna ge sina vänner/assistenter bonusar el dyra julklappar, eller bara få mer plats. Mycket vill ha mer som det heter och så är det ju.

          Tycker Bianca (iaf de avsnitt jag såg för länge sen) verkligen har ett hoarder beteende. Hela garderoben (walking closet) var fullständigt överbelamrad och påsar med nytt överallt som hon då inte hade ngn plats för. Hon kan ju knappt gå på stan utan att handla något. Så jo, exakt samma beteende som sin mamma. Skillnaden är väl att PW behåller skitig äcklig soffa, B köper nytt i ett.

        Det stavas hoarder.

      Det är något att diskutera eftersom det är extremt entitled att tänka att alla andra ska anpassa priser efter en själv. Bianca ska kunna sälja i andra hand som vem som helst. Hennes väskor var förmodligen dyra i nypris så därför blir det dyra att sälja i andrahand. Hur rik hon är i övrigt är helt irrelevant.

    Bra att du står upp för Bianca för en gångs skull!

    Varje dag läser jag Biancas insta och varje dag finns bara reklam för skitfula örhängen. Och så missar jag märkesväskrea?! Jag älskar märkesväskor. Försökte gå in men jag såg då inga väskor kvar.

    https://www.expressen.se/amelia/vad-ar-det-for-fel-pa–linsgryta-och-en-kallaretta/
    Lite intressant krönika som går lite åt det hållet att man direkt ska ha illusionen – Bianca ska ge andra väskan för andra inte orkar göra det jobb som hon gjort för att till början kunna köpa väskan. (väldigt generelliserande men tror de flesta som förväntar sig att hon ska ge bort väsker har samma förutsättningar, dvs tillräckligt frisk o fungerande för att kunna jobba – iofs kanske saknar driv..).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.