531 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hejhej, jag behöver er stil-expertis. Jag ska på en promovering i blå hallen snart. Jag har allt klart med aftonklänning, hår och allt sånt fixat, men behöver hjälp med skor. Jag har en skada som gör att jag inte kan gå i nättare skor med klack. Jag kommer att behöva krycka eller käpp, men kan givetvis inte dyka upp i sneakers. Vilket är i stort sätt allt jag kan ha nuförtiden. Vad fasen ska jag göra? Tips på dojjor?

      Ballerinaskor som har lite mer stöd typ de från gabor? Är det smoking eller frack?

        Det är frack. Min klänning är ju hellång. Jag tror att ballerina skulle kunna funka en kväll, men är rädd att det blir för gulligt på något sätt? Och då behöver jag nog lägga upp klänningen. Så snurrig på detta nu 🙂

          Är det frack skulle jag ta vad som så länge tån är slät. De kommer inte synas eller upplevas gulligt. Lägga upp klänningen kommer du inte ifrån om du inte ska ha högklackat. Kan du gå med en ordentlig klack? Jag tänker ändå ballerinaskor, finns även spetsiga som kommer se ut som pumps om de sticker fram. Sen får du lägga upp klänningen. Nästa gång kan du lägga upp den några centimeter till och ha den som smokingklänning.

            Jag tror inte att klack funkar en hel kväll. Jag kanske kan ha med ett par extraskor och byta när jag behöver. Jo ballerina vore nog det bekvämaste. Provade flera söta i dag, kanske känns lite festligare om det är typ lite stenar eller så på. Tack för hjälpen! 🙂

          Finns ju även platta slingbacks men antar att du behöver mer stöd?

      Ska duja strumpbyxor? Är klänningen hellång? Det påverkar skolvalet tänker jag 🙂

        Ja precis, hellång klänning och strumpbyxor. Min man kommer att vara så jäkla stilig och jag kommer att se ut som en säck potatis. Så känns det just nu i alla fall.

      Vad är det för färg på klänningen? Ett par Mary Janes i en matchande färg skulle vara fint. Eller modellen Nikki från Flattered, väldigt fint med lite fyrkantig tå. Annars en lite nättare loafer, som Delia från Vagabond.

        Delia finns som Mary Jane också, superfina tycker jag! https://www.vagabond.com/se/delia-5307-401-20/

        Klänningen är mörkblå. Jag gillar svart och mörkt blå färger. Ska kolla upp dina tips, tack för hjälpen!

          Tycker silvrig sko är väldigt fint till mörkblått om du vill ha nån färg på!

    Hur många flunsor tror ni går på Ozempic???

      Bisse och Dasha fo sho

        Bisse äter ju adhdmedicin. Inte så att hon behöver det.

          Man blir inte automatiskt smal av adhd-medicin. Minskad aptit är en biverkning som drabbar vissa, men absolut inte alla. Den är för det mesta även övergående.

            Folk verkar ju fått för sig att det här är något som gör alla jättesmala automatiskt.

              Nej det är väldigt dosberoende. Bisse har varit öppen med att hon har gått ner i vikt pga det.

        Varför tror du dom två?

          Båda hr blivit väldigt smala på kort tid nyligen

            Bisse har sytt ihop magmusklerna dessutom.

            Kanske också fettsög?

            Carola har blivit smal men är kanske ingen flunsa direkt.

      Få. Det ger en väldigt drastisk viktminskning. Katrin Z kommer säkert hoppa på!

        Varför tror du att få gör det ? Är ju sååååå trendigt nu!

        Nä? Det beror ju på vilken dos man tar? Min dotter tar och har gått ner 10kg på 6 månader…

      Bianca

      Vet ej men undrsr över biverkningar och orkar ej googla. Tycker en av mina föräldrar borde prova…

        risk för halscancer ökar

          Bara den risken gör det sjukt obehagligt

            Även grav fetma är dödligt så tar man av den anledningen är det ju något annat.

              Läs på om halscancer så dör jag hellre av fetma. Sen är det ju kändisar som diskuteras här som är pinnsmala. Tror ju inte Bianca eller Katrin Z dör sv fetma direkt

                Fast här får man väl ändå ta hänsyn till den faktiska risken? Risken för sköldkörtelcancer (inte halscancer, finns inget fastslaget samband där) ökar från minimal till fortfarande minimal. Fetma är långt mycket farligare, det är betydligt högre risk att drabbas av cancer eller andra dödliga hjärt och kärlsjukdomar pga det än av medicinen.

                  Alltid härligt att se fettfobikerna i detta kommentarsfält. Hellre cancer än tjock – okej det är DITT val, låt andra göra sitt utan att din hatiska käft kommer glappande tack.

                    Men chilla, det är ju sant som Anonym 21:38 säger att fetma ökar risken för sjukdom och död mer än ozempic. Man är ju inte fettfobiker för att man väljer bort fetma pga riskerna. Så himla korkat sagt av dig.

                      Men personerna som diskuteras har ju inte fetma?

                ”Läs på”

                Halscancer? Hals är en kroppsdel. Precis som man inte säger huvudcancer eller lårcancer så säger man inte halscancer.

                Thyroideacancer är oftast den snällaste cancern du kan få och nästan ingen dör av den. Många väljer man att inte ens operera. Om du måste välja en cancer som kvinna är det verkligen den att satsa på. Nej, såklart man inte vill ha den men om man har fetma har man större risk för farligare cancertyper sekundärt till fetman och kan därför minska sin risk att dö av cancer genom att ta ozempic.

                Mvh en som har ”läst på” i många år genom utbildning och yrke

                  Huvud-halscancer är ett etablerat begrepp. Det innefattar bla cancer i matstrupe, luftstrupe, munhåla osv. I snitt är överlevnaden 50% för huvud-halscancer. Thyreoideacancer är cancer i sköldkörteln, den har oftast en god prognos men räknas oftast inte in i kategorin huvud-halscancer.
                  Mvh doktor i öron-näsa-hals

        Man kan se på folk om de tagit ozempic i många fall. De ser gamla ut och huden ändras till det sämre.

          Så blir det för alla som går ner i vikt, fett döljer rynkor!

        Är sjuka biverkningar på alla mediciner läs bara på alevdon!

          Tar hellre lite biverkningar än att tro på att om jag mediterar eller använder nån jävla apparat med lampor så kan den till och med bota cancer.

          Finns foliehattar överallt.

      Elsa Billgren

        Absolut inte!

      Elsa Billgren är väl en?

        Elsa Billgren är väl en? Oj, såg inte att någon redan nämnt Elsa.

    Förlåt men man är ju lite dum om man samma dag som programmet sänds med vetskapen om att folk har kunnat se det på play hela natten och hela dagen, går in på tv4’s instagrambild med förrädarna och klagar på att folk pratar om vinnaren? Varför läser man kommentarerna??? Blir fruktansvärt provocerad, och sedan ska man läxa upp folk att inte spoila 🙃 om man väljer att se det på tv ikväll så får man väl hålla sig borta från sånt som kan spoila, inte söka upp det? Trött jag blir på folk alltså.

    Med det sagt så va slutet såååå bra, fick rysningar! MEN tycker tv4 gjorde sån sjuk miss att inte låta alla som varit med få komma tillbaka och kolla, hade skapat extra känsla! Och kul få se reaktionerna

      Kollar på programmet nu för första gången, verkar totalt värdelöst😂

        Ge det en ärlig chans, är verkligen inte värdelöst

          Är egentligen inte särskilt intresserad av att ge det en chans, mest att jag sitter på ett hotellrum med begränsat tv-utbud🙂 bytte till sport sen👌🏼

        Jag förstår inte riktigt hypen heller. Ganska trött och innehållslöst program. Däremot såg jag andra säsongen av australienska. Där var det lite andra bullar! Och efter det kändes svenska bara ännu mer sömnig faktiskt.

          Australien säsong 2 var vild! Jag ser om de sista tio minuterna lite nu och då haha

            Vart ser man den? 🙂

          Gillade inte alls australien efter att ha kollat säsong 1. Visst, det var action men det blev ett sånt antiklimax på slutet. Fattar inte vad vitsen med ett program som går ut på att göra sig av med alla förrädare, men för varje förrädare som slängs ut rekrytera en ny? Totalt meningslös handling i så fall.

            Antiklimax? Jag skulle säga att man som tittare var frustrerad under det att säsongen rullade på, jag var riktigt trött på alla superkorkade trogna som bara dansade efter en (1) persons pipa. Finalen var mest hisnande jag sett på reality-TV sedan Jeppe kastade kulan i Paradise Hotel? Australienfinalen var sjukt tillfredsställande, önskar jag kunde rulla ihop och röka den igen och igen och igen.

              Håller inte med. Tyckte finalen av säsong 1 var ordentligt långdragen och kände bara stor frustration över att det rekryterades nya förrädare hela tiden så att hela poängen med spelet försvann.

                Hoppsan, jag pratar om Australien säsong 2, ursäkta!

              Hisnande?? Det håller jag inte med om. En massa gråt, en röstning och sen slutade programmet.

      Förstår inte riktigt, folk går väl inte in på tv4 as instagrambild utan fått upp den random i flödet när de scrollar sitt flöde?

        Man behöver väl inte gå in i kommentarerna för att bilden kommer upp?!

          Exakt, det jag menar. Om jag inte ville få spoilers hade jag aldrig öppnat upp kommentarerna, hade fattat direkt att det kommer diskuteras under den bilden.

        Jag låter bli att följa program som jag tittar på och inte vill bli spoilad av. Går bara in och läser diskussionerna efter att jag kollat programmet. Enkelt att hålla sig borta.

    Jag vet inte om jag är deprimerad eller inte? Vissa dagar är jag pigg och glad men MÅNGA dagar vaknar jag på ”fel” sida och mår både psykiskt och fysiskt dåligt, liksom noll ork? Tagit prover och allt ser bra ut. Är det någon som känner igen sig?

      Känner exakt samma, högt eller lågt liksom.

      Jag hade ofta så förut. Sen blev min mamma sjuk och gick bort i somras och i samma veva började jag på antidepressiva. Skulle vilja påstå att jag mår bättre nu än på flera år (trots mammas bortgång). Mycket jämnare i humöret och dom bra dagarna är betydligt fler än dom dåliga!

      Cyklotomi

        Hm nä känner liksom inte igen mig i hur det beskrivs, tror ärligt talat mer på dåligt med återhämtning och en rätt tradig period i livet med jobb, barn och ekorrhjulet. För min del.

          Då har du kanske möjlighet att vända skutan så att säga.
          Vilket ju är positivt menar jag, om det inte framgick.
          Hej hopp

      Samma här!

    För ett tag sedan skrev jag här och bad om råd för min pms, främst mina galna ”pms-meloner”. Jag fick många bra tips och råd som jag har testat och utvärderatfmdfa av dem och mår mycket bättre!

    Vill bara tacka för hjälpen och ge hopp till andra som kanske kämpar med samma sak 🙂

      Vad glorde du som hjälpte?

        Jag vet ju inte om det är en permanent lösning än, men här är förändringarna jag har gjort:

        1. Drog ner på min superintensiva träning. Jag tränar fortfarande, men försöker även tänka på hur kroppen reagerar på utmattning och stress.
        2. Äter mer kött och äter leverpastej eller spenat varje dag. Kanske hade jag järnbrist eller nåt tidigare? Jag vet inte riktigt och provar mig fram.
        3. Har dragit ner på sötningsmedel och koffein. Återigen, kanske ett sammanträffande bara.
        4. Fokuserat på mys och trevligheter. Jag upplevde inte att jag var särskilt stressad innan, men har definitivt försökt att fokusera mer på aktiviteter som ger allmänt välmående och gladhormoner.

        (Jag tänkte fortsätta utvärdera några månader till eftersom kroppen är en avancerad makapär. Hävdar absolut inte att jag har nyckeln till ett pms-fritt liv och det jag gör kanske inte funkar för alla.)

    Behöver en typisk ”tjej”serie att titta på. Tips?

      Gilmore girls är min bästa bästa serie🥰

      Virgin River gillar jag, finns på Netflix

      Emily in Paris, Nya SATC (glömt bort vad den heter!)

        Nej, AJLT är ju skit!

        And just like that:)

      Inte helt typisk kanske men Derry Girls är underbar!

      Vet inte riktigt vad du menar med tjejserie men jag tipsar om några roliga/mysiga med tjejer i huvudrollerna. ☺️ Derry Girls, Gilmore Girls, Girls (mycket girls!), Sanditon, Parks & recreation, Hem till jul, Downton Abbey, Grace & Frankie.

        HBOs Girls ❤️

      Gossip Girl
      Gilmore Girls
      Desperate housewives

      Gamla men det var bättre förr..

      Vad är en tjejserie? Men alltså ”normala människor” på svtplay! Den väckte så sjukt mycket känslor i mig

        En tjejserie är väl en serie när huvudrollerna är tjejer/kvinnor

        För mig är en tjejserie något ”tjejigt” som jag tittar på när jag är ensam, alltså något jag ser utan min sambo. Såklart kan man ha olika preferenser där men det är min definition.

      The sex lives of college girls 😀👍🏻

      Ginny & Georgia på Netflix 🤗

      Younger!

      Fleabag ♥️

        Så bra serie!

    Insåg precis att influensern Tomas Kaya som har gjort sig känd på att vara förskollärare och gärna ger tips till förskollärare inte är förskollärare utan outbildad barnskötare. Men har under alla dessa år kallat sig för förskollärare. Men sen en kort tid tillbaka kallar han sig för förskolepedagog men är redan känd som förskollärare och han rättar ingen. Varför ljuga om en sån sak? Känns så himla onödigt. Det är väldigt stor skillnad på en universitets utbildning på 3,5 år och ingen utbildning alls samt helt olika ansvarsområden i förskolans verksamhet.

    Är detta bara ett sätt att få mer trovärdighet och bli känd på så att han sen kan hålla på med musik eller sälja föreläsningar?

      Vad sjukt! Inte ok.

      Brukar få upp honom i mitt flöde och uppfattar honom som väldigt verklighetsfrånvänd. Så himla tvärsäker i varje situation.

      Alla dessa män inom kvinnligt dominerade yrken som direkt blir EXPERTER. Enligt egen utsago iaf.

        Absolut, upplever också honom som verklighetsfrånvänd. Är själv förskollärare och mycket han skriver som han lägger upp som citat och citerar sig själv på är helt självklara saker, typ lyssna på barnen och var inte elak mot barnen.

        Men att få andra tro att han är utbildad lärare tycker jag är helt galet. Samt att han nu ska föreläsa för att han ”har så mycket att lära andra pedagoger i förskolan”. När han har noll utbildning om barns lärande och utveckling och tydligen noll insikter i arbetslaget olika roller/uppgifter/kompetenser.

          Håller med dig om allt förutom det där med självklara citat. Tyvärr är det ju inte en självklarhet att barn behandlas bra av förskolepersonal i förskolan och det måste lyftas. Men visst kan citaten ses som plattityder av de med lite kunskap.

          Andra pedagoger. Så är han inte ens pedagog själv vad det verkar som? 😄

      Oj intressant att han inte har utbildning. Har ändå uppfattat honom som duktig inom yrket. Men ja de där med att män inom skolans värld har ett stort behov av att synas utåt är intressant…

        Typiskt medier. Förskolepedagog är inte ens ett yrke men ändå blir förskolepersonal kallade det i olika slags forum (jo, han kallar sig själv det men de som anlitar honom borde göra sin research). Men det är väl det. De fattar inte vad en förskollärare är, trist att de därmed sänker yrkets status. Och han har ju fel! Blir så irriterad. Först och främst beskriver han blyg som en jobbig/negativ egenskap och sedan att blyga barn inte skulle vara blyga utan ha hög integritet. Blyg ÄR en egenskap med allt vad det innebär och man kan ha hög integritet eller inte som blyg (eller inte blyg). Men ta inte bort egenskapen i sig och framförallt, beskriv det inte som negativt! Då har man noll koll. Tråkigt att han vill cementera samhällets negativa bild av blyghet.

          Läste också det. Vill även lägga till att när man pratar om ordet blyg under utbildningen(som han inte har gått) så diskuteras det oftast som något som är i relation till något annat. Att ett barn är blygt i en viss situationen men inte i en annan.
          Sen skulle jag aldrig skriva blyga barn utan barn som är blyga. Då blyg inte är barnets identitet.

            Så är det ju! Väldigt tröttsamt när folk tror att blyga barn (och blyga vuxna) är blyga i precis alla sammanhang. De förstår inte hur blyghet fungerar och det blir ju också som du skriver, väldigt onyanserat.

      På linkedin så står det ”Mälardalens högskola – förskollärarprogrammet” menar du att han ljuger om det?

        Han påbörjade men hoppade av.

          Jag läser där men nu heter det universitet och inte högskola?

            Det fick universitetsstatus för något år sedan.

        Han har en gång i förbifarten erkänt att han inte är lärare och inte har gått barn och fritid på gymnasiet. MEN kallat sig för förskollärare ändå.

          Isf är han ju inte barnskötare heller.

            Ne precis. Outbildad barnskötare är han.

      Men oj! Jag är själv förskollärare och har alltid varit helt säker på att han också är det 🙈 nu känner jag mig plötsligt grundlurad 😅

    Varför kallas Faymes man för Moltas?

      Heter han inte det?

        Han heter Gustav.

          Bytt namn?
          Båda kanske vill matcha med lite tokiga namn 🤪

            moltas låter verkligen hemskt

          Han heter både Gustaf och Moltas

            Gustaf Anders Moltas Elmén heter han tydligen. Gustaf är registrerat som tilltalsnamn, men han använder Moltas även på LinkedIn. Så ja han heter ju så helt enkelt.

      För att det är hans namn..

    Jag har två småbarn (4 och 2) som jag är helt förälskad i. Varje gång jag tänker på framtiden och att de kommer att ”lämna” mig så blir jag hjärtekrossad. Ni som har vuxna barn, hur kändes det när de flyttade hemifrån?
    Jag vill att de ska leva rika liv och känna sig fria att göra vad de vill, mina känslor håller jag för mig själv men det känns verkligen som att hjärtat aldrig kommer att läka.
    Jag har en man, fina vänner, bra jobb, hobby osv så barnen är inte det enda jag gör om dagarna. Men de är självklart de finaste små människorna..hur ska jag överleva? (Det är en SÅN dag i menscykeln, ni vet.)

      Men gud det är många år kvar. Tänker du på detta redan och mår dåligt över det? Låter jobbigt, istället för att leva i nuet.

        Tankarna kommer lite då och då (ca. en gång var 28 dag..Du vet..).
        Ibland längtat jag tills de är utflugna så att jag kan sova ut och bara slappa i soffan hela dagen men ibland är det tvärtom.

      Det kommer naturligt sedan när de blir äldre. Nu är du i en fas där det är viktigt att vara nära dem hela tiden men sedan när de blir gamla nog att ta hand om sig själva kommer du istället bli glad och stolt att de är stora nu.

        Hjärnan förstår vad du skriver men hjärtat hänger inte riktigt med. Tänk om man kunde spara känslan av att krama dem och plocka fram den om 30 år.

          Man har ju minnen. Jag minns precis hur det kändes att ligga bredvid min tvååring, hur det kändes när de satt i knäet på mig osv. Det är klart att jag kan längta efter den tiden ibland, men jag hoppas på att få uppleva lite av det igen om jag får barnbarn.

          Glädjen att se sina vuxna barn klara sig själva är stor. Att få se hur de formar sina liv och känna stoltheten över att de blivit fina människor är väldigt fint.

            Konstig fråga men hur känns det att krama sitt vuxna barn? Är det som att krama samma person som en gång vägt 10 kg och nu väger 70kg eller är det som ”två olika personer”?

            Jag tror att mitt problem är att jag ser mina vuxna barn som främlingar. Jag glömmer att de fortfarande kommer att förbli mina barn och att jag kommer växa in i rollen som mamma till vuxna människor.

              Fråga dina föräldrar

              Ja det är som att krama sin lilla bebis & man kan ha en fantastisk relation till dem när de blir stora,

      Du har en lång period av frigörelse framför dig och du vänjer dig, eller tvingas vänja dig, att de inte har samma behov av dig 24/7. Men du låter som en fantastisk mamma så jag är övertygad om att de kommer få en bra framtid.
      Och ja, det var jobbigt med barn som flyttade hemifrån men att se deras glädje får dig att vara glad för deras skull. Sedan kommer ni förhoppningsvis alltid kunna ha en bra relation.

        Men tack du, blir helt varm av era kloka och fina ord.
        Jag ska göra mitt bästa för att de ska vilja umgås med mig när de blir äldre. Sen drömmer jag om massa barnbarn men det är tyvärr ingen självklarhet att man får.

      Det kommer inte komma naturligt som nån skrev. Vi är alla olika, och för en del känns det som ett naturligt steg och inte så dramatiskt. Medan andra blir deprimerande och inte alls mår bra. Men ta det den dagen.

      Jag vill råda dig att inte fundera på det nu. Uppskatta tiden nu medan de är små, grubbla inte bort den värdefulla tiden.

        Tankarna kommer lite då och då helt utan förvarning. Idag satte jag mig mellan deras bilstolar i baksätet och det slog mig att babyskydd byttes ut till barnstol och en dag är hela baksätet tomt. Det kändes som att bli dumpad av sitt livs kärlek helt utan förvarning x 1000000.

      Du kommer ju hinna vänja dig vid den tanken mer och mer sen när de går på gymnasiet osv. Är ju lång tid kvar till dess. Förstår att det känns konstigt att föreställa sig nu när de fortfarande är små.

      Hade inte grubblat på det för mycket just nu 🙂

    Rädda för spoilers får scrolla.

    Vad tycker ni om finalen av förrädarna???

      Det var till stor del förutsägbart (har sett utländska) så man kunde räkna ut från förra avsnittet att det var väldigt osannolikt att de trogna skulle vinna. Jag tyckte om tvisten där den ena förrädaren blev förådd, det gav något extra. Tyckte allt bölande var hemskt överdrivet, men på det stora hela har hon varit jäkligt duktig i spelet.

      Hade gärna sett ickekändisar i nästa säsong, det ger mer nerv till att det är en ordentlig slant i potten. Hasse skitar säkert inte ner sig eller sitt anseende för 330 000 kr, så om han varit förrädare i finalen hade han säkert delat eller skänkt pengarna.

      Blir intressant att se om girigheten i finalen kommer visa sig i form av elakheter i kommentarsfältet hos vinnaren, eller om tittarna kan se förbi det och gratulera henne till bra spel.

        Jag kan till viss del förstå hennes starka känslor, tror det var otroligt tufft att ljuga folk rätt i ansiktet och vet att folk litade på henne som hon sedan skulle behöva förråda osv, samt att i flera dagar/veckor (vet inte hur länge det spelades in) behöver upprätthålla masken och tänka på allt man gör och säger .. nä jag förstår henne att det blev mycket i slutet och hon va säkert trött också!

        Hade varit kul att veta hur publiken reagerat om det t.ex. varit Jonas von Essen eller annan likeable/publikfavorit hade blivit fimpad av sin förrädarkollega i finalen. Kanske är det jag, men Claudia är nog inte tillräckligt folkkär för att folk ska bli jättebesvikna över att hon blev utan pengar.

          Och Claudia var förrädare för kort tid. Hade de varit två originalare så hade de varit en annan sak när hon skickades ut

        Jag tycker programledaren överspelar pinsamt mycket.

      Är så besviken över att man inte fick se de andra deltagarnas reaktioner på att Katia och Claudia var förrädare.

        Håller med. Hade varit roligt om alla stod där och fick se

      Katia spelade spelet exemplariskt! 🙌 Förtjänade vinsten och tyckte hon gjorde helt rätt som kastade Claudia för att vinna själv. Det var hon som gjorde allt jobb liksom 😃

      Vet man varför Gago säger ”arriverderci” när han går? Han är ju jugge, inte italienare…

    Såg lite av en repris på Bianca där hon pratade om sin udda bror. I deras familj pratade alla bara om sig själva, men han ville prata om någon nyhet som hänt. Enligt Bianca struntade de i honom, som om han var konstig, och fortsatte pladdra om sig själva. Sen skrattade hon.
    Tyckte det lät hemskt att bli så förbisedd i sin familj.

      Hon har ju inte koll på vad hon slänger ur sig, hon säger även att hon alltid har sina följare i åtanke när hon gör saker men ändå senast idag lägger hon ut en inzoomad bild på sin midja i förstora byxor.

      Var det alltså om Oliver? För det första finns det videoklipp när Bianca själv blir förbisedd och ”överkörd” som liten, till förmån för sin lillebror (B) – så det verkar vara lite sisådär på den biten i den familjen.

      För det andra tycks alla tre barn ha en otrolig relation med sin mamma. Likaså verkar de ha en mycket fin relation med varandra.

      Summa summarum: det verkar ha gått bra ändå, i det stora hela.

    Det var längesedan jag såg Douglas på Dashas Instagram. Någon som gjort samma reflektion?

      Ja, men hade också ledsnat på att vara med på hennes sociala medier när det mesta ärligt är ganska omoget innehåll. Hela hon känns omogen.

      Ja jag skrev för ett tag sedan och undrade om dom separerat men då var det någon annan som skrev och sa att han bara inte vill vara med i hennes sociala medier längre.
      Hans företag gick väl i konkurs nyligen?

    Behöver lite råd. Jag har pissångest för att gå till jobbet på måndag. Har börjat jobba 50% efter föräldraledighet men verkligen ALLA förväntar sig 100% prestation av mig. Har pratat med chefen, flera gånger(!) och hon fattar bara inte problemet, säger bara ”Men det är ju DU som sätter tempot Mmmm!”. Alla kollegorna pratar om ”Dagen då du börjar jobba heltid igen..” utan att ens ha frågat när detta ska ske? Jag tänkte inte jobba heltid typ det kommande decenniet för helvete! Plus att jag har fått fler arbetsuppgifter utöver mitt standarduppdrag (”men de är ju inte akuta” säger chefen) samtidigt som jag blev anställd ”för sent” på året för att få vara med i lönerevisionen. Jag tänkte gå med i facket men Unionen har en bestämmelse med företaget att endast de kan representera de anställda (hur man nu kan få göra det?) och jag avskyr Unionen… Vad fan gör man nu liksom? Att hitta nytt jobb går inte, jag har redan kikat och det finns inget inom en timmes radie. 🥲

      Jag har lite samma problem fast tvärtom. Börjat efter FL på 100 % men har inget att göra. De gav bort mina arbetsuppgifter till andra och nu finns inget till mig kvar. Så nu har jag helt tappat gnistan. Kan du inte bara strunta i prestation och bara jobba dina timmar ?

      Enkelt: DU slutar sätta press på dig själv. De kan få planera för din ”heltid” så mycket de vill men du vet att det bara är snack. Skulle det bli konkreta planer då säger du ”det tar vi när jag väljer att jobba heltid, just nu planerar jag att fortsätta i samma tempo”.

      Sitt inte och förklara dig. Ta inte på dig mer än 50%.

      Du låter faktiskt mest gnällig och snarstucken. Jobba din deltid och var inte så lättpåverkad. Jag har också precis börjat jobba efter föräldraledighet och jobbar inte heller heltid och planerar inte göra det på ett bra tag. Kunde inte bry mig mindre om folk snackar om mig. Jag sköter mitt jobb enligt det avtal jag har och har inget att dölja eller må dåligt över. Och skulle någon kollega fråga mig när/om jag ska börja jobba heltid så svarar jag bara som det är. Är väl inget att hetsa upp sig över?

        Det var ju ganska hårt… är säkert jätteskönt om man är en person som inte bryr sig vad andra tycker, som har lätt att rycka på axlarna och som bara kör sitt race. Men alla är olika. Vissa människor är mer känsliga, känner av mer och blir jättepåverkade av stämningar, kommentarer, är känslostyrda osv. Att varje dag gå till en arbetsplats där man känner av något negativt eller stressande från sina kollegor och/eller sin chef kan vara enormt tärande för en sådan person.

        Jag personligen är nog lite mer som du och kan för det mesta välja att strunta i vad andra tycker. Men jag går ju inte runt och tror att alla funkar som jag 🤷🏼‍♀️

      Varför är du så söker på att jobba heltid på tio år? Inte alltid man får det…

        Jo man har ju rätt att jobba deltid som förälder tills baren är 12.

          Om man har det i sitt avtal. Annars är det upp till barnet fyller åtta år.

          Oj vad länge, trodde det var mkt mindre. 12 känns lite väl. Stackars kollegor.

            Varför är det synd om kollegorna för att någon inte jobbar heltid?

              Mer att göra?

        Man har rätt att gå ner till 75% av heltid tills barnet fyller 8

          Det är inte 10 år.

      Gör det du hinner och kan, det som är rimligt. Alltså jobba ordentligt dina timmar och sen är det bra, be chefen göra en prioritering om du inte hinner allt.

      Är du typ konsult eller något? Jag förstår inte riktigt. Och ett fackförbund kan du ju gå med i ändå, det som är relevant för ditt arbete och din arbetsplats.

      Jag var med i Unionen som student, jobbade extra inom industrin (golvet). Ganska självklart att de inte representerar en då…

      Tror du får ta ansvar för dig själv, din tid och dina känslor helt enkelt. Gör det du ska och gå hem.

        Det med unionen förstår jag inte riktigt heller själv. Jag var med i Vision först, var jättenöjd med dem, sen bytte jag jobb till mitt nuvarande. Då meddelade Vision att de inte kunde representera mig då Unionen har den här dealen med företaget. Har aldrig stött på det tidigare och förstår inte upplägget ärlig talat. 😅

          Men gå med då? Vad är problemet med just den delen?

      Sitt stilla i båten, det är en jättestor övergång att börja jobba igen med ett litet barn hemma. Jag tycker inte kollegor och chef låter orimliga. Du får nog jobba med att vara tydlig med gränser och förväntningar. Det kommer gå sig till

    Donya hosseini, några tankar?

      Igen? Diskuterades väl igår, varför är hon så på tappen nu? Visste inte vem det var förens igår när jag läste tråden här.

        Hon syns rätt mycket ”från ingenstans” så det är väl klart det väcker ett intresse

          Verkar inte va något intresse här idag haha

            Haha nä tror väl snarare att de som folk vet kom fram igår. Fuskandet och legitimation från Polen är väl rätt konstiga grejer. De va en som tipsa om 200 sekunder igår kring de om nån missa de

        Jag tycker det är viktigt att diskutera att någon ev kommer arbeta som läkare och har fuskat sig till det yrket. Det ser jagvsom en fara och viktigt att belysa, problem med det?

      Vi vet att hon med största sannolikhet inte pluggar i Polen just nu samt att hon är är ”medicinkandidat” på KS. Hur det gick till skulle jag bra gärna vilja veta. Pluggar hon i Sverige nu? Eller jobbar hon som olegitimerad undersköterska men har lyckats snacka sig till en ”flashig” skylt? Någon borde informera KS om att hon är en regelrätt patientfara.

        Hennes pappa kanske har mutat till henne en plats på Karolinska, för vips så hamna hon här när hon nyss plugga i polen. Och examen tror jag inte hon har tagit

    Någon som provat Charisma University? Något liknande? Behöver jobba på mina sociala färdigheter. Arbetar inom en bransch där man måste våga vara bestämd och tro på sig själv och sina beslut.

      Gå en retorikkurs på nåt universitet?

    Blir så frustrerad. En nära vän till mig ger sken av att alltid vara tillgänglig, alltid vilja ses och lägger liksom nån form av ”skuld” på andra för att man ses för sällan. Så har det varit i många år.

    Men när man väl pratar i telefon då är hon alltid upptagen och lyssnar med ett halvt öra, och när man väl planerar in att ses bangar hon ändå ur och vill ses senare och gå tidigare än man bestämt. Så det bara blir typ någon timme ändå, om man är bästa vänner är det inte samma sak som att köra heldag/helkväll och verkligen umgås ordentligt.

    Vad ska man göra?

      Har du sagt det till henne vid dom tillfällena hon lägger över skulden på dig? Men sen kan man ju vara en person som vill träffa sina vänner men kanske tycker att att en 1-2 timmar räcker och inte orkar köra en heldag/helkväll

        Nej tycker det är svårt vad ska man säga? Hon bara antyder att hon liksom är lite besviken för att man inte ses tillräckligt ofta.

        Ja, då kanske vi har olika behov där för det är lite problemet för mig. Att bara ses två timmar ger liksom inte mig så mycket. För mig är det kvalitet att verkligen ses ordentligt och hinna prata i lugn och ro och verkligen umgås. Annars blir allt bara ytligt och flängigt tycker jag… Men du kanske har rätt i att vi känner olika där. 😕 För jag får typ lust att ställa in helt då att bara ses en kortis någon timme inte ger mig något när man hade sett fram emot typ en hel helg ihop.

          Alla människor är ju olika och tror det handlar från din sida om att förstå henne (t ex detta om hur ni ser på den tid man spenderar tillsammans), vilket du med fördel också kan göra via att kommunicera med henne om det! Sen är det väl upp till dig om du vill delta i den relationen eller inte. Såklart kan du också uttrycka dina behov men det är bättre att utgå ifrån att personen inte kommer ändra sig. Men när du vet tillräckligt kan du ha rätt förväntningar och slippa bli besviken.

            Ja det är sant, tack för input! Har utgått från att hon också tycker samma typ av umgänge är givande som jag gör, men kanske inte stämmer.

              Varför trodde du det? Brukade ni umgås jättelänge förr? Sånt ändras ju även ju äldre man blir. Jag tycker iallafall att 2 timmar kan vara givande, men att man kanske nu som vuxen inte pallar med en hel dag.

          Jag skulle typ aldrig orka spendera en hel helg ihop med en kompis, då träffas jag hellre och tar en fika i 1-2 timmar. Så ja man ju verkligen vara olika när det kommer till sånt, det får man ju bara respektera. Men på vilket sätt antyder hon att det är ditt fel då? Ni kanske bara missförstår varandra.

            Nej det var typ 24 h tillsammans ungefär. Och vi har varit bästa vänner många år så vi har sovit ihop många gånger, är inget ”konstigt” för oss. Men du har helt rätt i att man kan känna olika där, jag har bara utgått från att hon värderar samma saker som jag. Jag ses nog hellre sällan och länge och hon frekvent och kort isåfall. Så det är en krock helt klart, då det sistnämnda bara känns hattigt för mig.

            Väldigt svårt att förklara hur hon antyder det.. men typ ”jag kan ses hela denna helgen, helgen efter, och helgen efter det så säg till om du har tid” och sen när man föreslår att ses så passar det ändå inte när det väl kommer till kritan. Känns som att hon vill förmedla att hon jämt kan för att hon förväntar sig att jag inte kommer nappa på det ändå, och då är det jag som är den som typ ”ligger på minus”. Men även kommentarer som att hon är besviken på att vi inte umgås som förr och så vidare.

              Jag tror du övertänker lite. Sen får man ju förstå att även om man är bästa vänner och brukade umgås hela dagar osv så kan det ju ändras med åren. Jag tror inte hon försöker skuldbelägga dig, inte utifrån det du beskrivit iallafall.

    Vet någon hur man begränsar Facebook så inte ens fotoalbum syns där? (Jag har inte Facebook appen). Jag vill inte att min iPhone godkänner att mina bilder kan synas där, men jag hittar inget hur man gör gör att ta bort det.

    Är kass på att förklara, men när jag är inloggad och på höger sida om ”gör en statusuppdatering” finns ”bilder” och där ligger hela mitt fotoalbum. Det är bara jag som ser mina bilder, men jag vill som sagt ta bort så inte jag kan komma åt mina bilder när jag är inne på Facebook.

      Du är alltså inne via webben och kollar facebook?

        Ja precis

      Varför är det ett problem? De finns ju inte på din Facebook liksom, du måste välja att lägga upp dem. Strunta i det bara.

        Så Facebook kommer inte kunna komma åt mina bilder så?

        Tänker ändå att jag inte vill att mina bilder ska vara tillgängliga där. På andra sidor har jag kunnat välja att inte godkänna det. Letat både på inställningar i mobilen och på fb men hittar inget. Är rätt oteknisk också 😬

          Varför skulle Facebook vilja sno dina bilder?

            Ingen aning, vill bara inte att de ska vara tillgängliga.

            Måste ju finnas nån inställning som jag missat?

              De kan inte ta nåt du inte laddar upp.

                Naiv 🫶

          Nej, telefonen/datorn visar de bilder du har tillgängliga på din enhet att lägga upp.

      På iPhone: gå till inställningar, Facebook och sen bilder. Där väljer du vilken slags åtkomst du vill ”ge” dom.

        Men det är väl bara om man använder appen, inte hemsidan

          Så det bästa är om jag loggar ut och laddar hem appen? Så kan jag välja göra så.

        Tack för svaret 👍🏻

    Hej! Har precis, efter en lång utredning, fått reda på att jag är allergisk mot parfym (typ1) och perubalsam.
    Någon som har samma allergi? Känns som att det mesta går att hitta parfymfritt, men perubalsam verkar ju finnas i alla livsmedel?!

      Också allergisk mot perubalsam. Vägrar tro det, parfymerat eller döden! 🙂

        Men har du inte jätteproblem med klåda då?
        Jag har eksem över hela kroppen pga detta.

      Jag är också allergisk mot perubalsam men har aldrig haft några problem med det. Det är en kontaktallergi jag har och perubalsam finns mest i manliga sportdofter, typ Dubbeldusch.

    Läst i flera trådar här om oron kring allt som händer i samhället nu. Många verkar rädda att något ska hända dem. Om du är rädd, hur stor tror du sannolikheten är att något händer dig? T.ex att du blir skjuten eller dör i ett bombattentat? Givet att du inte är gängkriminell eller släkt med en dvs. Själv tror jag sannolikheten är så liten så att den går mot noll så jag är inte det minsta rädd, men tycker det är intressant att en del verkar livrädda.

      I närmsta kvarteren där jag bor (centralt i en mellanstor stad, ”bra” område) har de skjutit dagtid tre gånger under senaste året. Vet inte om jag känner mig livrädd men känner mig otrygg. Och det är illa nog för mig.

        Jo, jag förstår att det bidrar till otrygghet. Men är du rädd för att själv råka illa ut?

          Jo men ibland så. Jobbar på en skola, vad kan hända där? Tänker på det när jag går på större evenemang, när jag går hem på kvällen, osv. Vill inte begränsa mig men jag tycker att det känns otryggt när de spränger hus till anhöriga osv. Vilka är mina grannar släkt med? Hör om historier där kriminella skriver sig på random adress osv. Jag är absolut mer rädd idag än för 20 år sedan.

            Okej, jag förstår hur du menar. Men samtidigt, hur stor bedömner du sannolikheten att dö i ett terrorattentat eller i en gänguppgörelse?

              Vet inte. Men att jag känner mig rädd och otrygg är som sagt illa nog för mig. Är inte bara rädd för mig själv heller. Vänner, familj osv som bor och lever på andra sätt än jag, mina barn och vad de växer upp i för värld. Vad gör det här med vår demokrati, rättsväsende, ungdomar… Det är ett otryggt samhälle tycker jag och även om otryggheten inte grundar sig i någon statistik så är känslan av otrygghet och rädsla där.

      Jag är mer rädd för ”de goda” än gängkriminella.
      Under pandemin så skrämmde ”de goda” mig. Nu när det är krig så skrämmer ”de goda” mig med sin naivitet och hur lätta de är att hjärntvätta.
      Har under senare år insett att gängkriminella är tydliga ”akta dig”. ”De goda” varnar inte, de bara hugger en i ryggen. Kastar en till vargarna.

      Jag tror att (om jag blir mördad) så är det nog en ”god” människa som orsakat min död, inte en gängkriminell pundare från orten.

        Förstår inte vilka ”de goda” syftar på.

          De som ”tänker på andra”, tycker att alla har ”lika värde” och rätt att ”bestämma över sin egen kropp”.
          Du vet, de som alltid (tror) att de gör rätt för sig, är på den goda sidan och aldrig gör något fel. De som plockar upp hundbajs även om ingen ser. De som väntar på grön gubbe även om det inte kommer bilar så långt ögat kan se och alla andra vid signalen går över trots röd gubbe. De som skriver att de jobbat 7h och 55 min för att de var 5 min sena. De som kör tillbaka till ICA för att de råkat få med sig en 5:a för mycket.
          Du vet, de.

            Så de kommer döda dig? Hur? Varför?

              De är så lätta att manipulera, man behöver bara övertala dem om att de gör det rätta och mest humana även om det inte är fallet. Lite som att vi anser att det är humant och bra att avrätta ett djur som blivit påkört för att minimera lidandet.

              Det räcker med att en ny pandemi sprider sig och jag vägrat vaccinera mig. Sen kommer ett beslut om att alla ovaccinerade är en fara och bör sättas i ett läger för att ”skolas om”. Den ”goda” medborgaren kommer att ”hjälpa” polisen genom att brotta ned mig och köra mig till lägret i sin elbil. Och den kommer att tro att den gör det rätta. Sen när det kommer fram att jag dött av svält i lägret så kommer ”den goda” tycka att jag får skylla mig själv.

                Du tycker inte att du drar det hela en bit långt nu? Nu var det ju inga ovaccinerade som sattes i något fångläger (?!) för att svältas ihjäl?

                  Du måste förstå att det var ett exempel som kom från min fantasi.

                    Okej, men då kan man ju ifrågasätta relevansen av det kopplat till min fråga…

                    Din fantasi är lite väl livlig. Får du någon hjälp/har någon kontakt för dessa och andra tankar?

                Dystopiskt. Kan ju också bli så, fast tvärtom. Att ”de goda” istället får akta sig för dig? Vilken kategori du nu tillhör? ”Vanlig normal människa, varken god eller gängkriminell, som kör bensinbil, går mot röd gubbe ibland, en som tycker att folk är värda olika på grund av olika saker och att nej, man har faktiskt inte rätt att bestämma över sin egen kropp även fast man får lov att säga nej till vaccin” …Eller vänta nu? Va?

                Oj du låter paranoid, inte helt normalt tänkande…

                Du låter paranoid.

            du menar PK-anerna.. ja dom är skrämmande.

            Okej, då förstår jag, jag kan säkert klassificera mig som en av dem isåfall. Men jag brukar inte få lust att skjuta människor…

            Anonym 20:17/20:35

            Vad i helvete har du rökt undrar jag… eller är du paranoid?

              Ja.

                Då bör du söka hjälp!

              Det är ju ingen jättekonstig teori Anonym presenterar. Karin Boye tex har ju tex skrivit exakt om detta, i Kallocain, och när var det, femtio år sen minst? Att vi förlitar oss blint på staten kan vara fel. Se bara på Ryssland och KGB. Och på Polen som var PRO abort men nu straffar aborter, en regeländring som ändrar medborgarnas inre kompasser. Och Nazityskland. Sverige är inte immunt. Jag säger inte att det är så i Sverige nu, men man ska vara vaken och värna om sina sunda ideal.

                Det är ju människor som röstar fram detta. Det är ju opinionen som har vänt. Staten anpassar sig efter det.

      Det beror på var man bor. I Stockholm är det hyfsad risk att drabbas, t ex tunnelbanan, skulle de slå till där skulle de ju slå till en måndagsmorgon kl. 7.30 typ, och då är det ju stor risk att stryka med trots allt, för så många tåg går ju inte.

      Jag är själv rädd faktiskt. Jag åker tvärbanan varje dag och jag har gått av tåget flera gånger på andra ställen än jag ska på grund av att någon suspekt går på tåget. Minsta lilla suspekt och jag går av tåget direkt, oavsett hur bråttom jag har eller var tåget är nånstans. Om en person är/har dessa tre saker så går jag av tåget direkt; arabiskt utseende, ca. 18-35 år, och ryggsäck (så ser 99,99 % av alla terrorister ut). Då kliver jag av direkt. Man måste ta det säkra före det osäkra.

        Hjälp stackars alla pluggande araber som blir stämplade för terroristutseende av dig.

          De lider nog inte av att en person går av tåget. Tveksamt om de ens märker det.

            Sant – men du skriver det i forum och ”man måste ta det säkra före det osäkra”. Jag anser att det sprider rasism.

              Vem tror du själv är mest trolig att genomföra ett terrordåd i Sverige så som läget ser ut just nu? Lena Johansson, sjuksköterska i Mellerud?

                Där jag kommer ifrån är väl 95% invandrare. Många från Mellanöstern. Jag skulle inte ens kunna kliva på kollektivtrafiken så.

                  Det var i och för sig inte svar på frågan. Men jag går heller inte av tåget för att en arab kliver på så där är vi ändå överens.

                Men även om 100% av alla terrordåd utförs av ”araber” så är 0.0000001% av alla araber terrorister.
                Det är som att säga att alla terrordåd i Norge utförts av norrmän- vilket stämmer- men hur många % v norrmännen är terrorister? Närmre 0%.

                Lite som att vara rädd för en pomeranian bara för att pitbull tillhör samma art. Skillnad.

                En arab som går på kl.7.45 vid Solna station är nog mer rädd för dig än du honom…

                Hon giftmördar nog hellre, för det vet vi ju att alla vita missnöjda kvinnor inom vården giftmördar sina patienter.

                Snälla hör ni inte hur patetiskt det låter, när man generaliserar på det här sättet för att några har betett sig illa.

                Det är exakt det här som är rasism, att anta att alla som inte är etniskt svenska är terrorister.

                Tack för att du går av tvärbanan så att de du dömer ut slipper bli utsatta för din rasism! För du är inte så diskret som du troligtvis tror!

        Jag bor i Stockholm också och tar pendel/tunnelbana till och från jobbet i rusningstid och förlåt men du låter överdrivet paranoid, skulle jag gå efter dina regler skulle jag aldrig komma fram. Jag förstår att det kan kännas otäckt med terror och gängkriminalitet men att hålla på sådär? Tror du behöver sansa dig lite.

          Men det är väl upp till var och en hur många stationer man vill gå till jobbet? En del går av tidigare för att någon snorar och hostar en i nacken, andra gör det för att barn skriker, och andra för att de känner att det är ett tryggare val. So what?!

            Såklart det är upp till var och en, jag kommer ju knappast att leta upp Lina och hindra henne från att hålla på eller bli politiker och förbjuda folk att kliva av innan planerad hållplats. Men jag tänker inte heller låtsas som att hoppa av tåget för att man ser en invandrare är en rimlig sak.

              Nej och därför gör du inte det. Inte jag heller. Men Lina tycker ju att det är rimligt att göra. Så varsågod! Mer plats åt oss andra som vill sitta kvar.

              Vad som är rimligt får var och en avgöra.

                Ja hon får väl tycka att hon är rimlig själv men det där är inte på något sätt en rimlig riskbedömning eller beteende. Ingen hindrar henne från att ha det men som sagt, helt orimligt att låta sin överdrivna rädsla styra sitt liv på det sättet.

            Snälla skilj på bakterier och någon som totalt försöker plocka ner andra människors mänskliga värde! En avhumaniserande syn är inte detsamma som att kliva av buss/tvärbana/tunnelbana för att någon står för nära när den nyser/hostar!

            Ni är så många här som skriver så ovettiga saker och så lever ni en vardag där ni av andra uppfattas som kompetenta och rimliga. Obehagligt!

        Jag som har ett ”arabiskt” utseende (folk tror att jag är turk oftast) lider inte av att du går av för att min man eller bror råkat gå på. Min man, bror, kusin, syssling, landsmän, mörkhåriga osv lider inte heller av det.
        Men du måste ju lida oerhört mycket. Jag tycker synd om dig. Du borde verkligen söka hjälp av ett proffs, annars kommer det sluta med att du är rädd för allt och alla. Först är det araber, sen är det vuxna män, sen är det män, sen är det unga män, sen är det alla muslimer, sen är det alla icke-blonda…tillslut söver du din hund för att den ”morrade lite konstigt”.

        Att vara försiktig är en sak. Jag som själv är muslim blir liiiiiiite orolig (i typ 5 sekunder) när en skäggig gubbe går på flyget men jag går ju inte av för det.
        Att inte ens våga åka tåg med en arab är inte att vara försiktig, det är att vara paranoid och feg. Det är HELT ogrundat, ologiskt och osannolikt att DU dör på tvärbanan för att EN ARAB råkade gå på.
        Det måste du väl begripa?
        Det bor hundratusentals Muslimer varav en stor del araber utspridda över hela riket. Visst sker det hemska saker som mord och misshandel men du måste väl ändå veta att ingen vill sitta i fängelse för mordet på dig. Du finns inte ens på deras radar. De tänker inte ruttna iäbakom galler för att ta ditt liv, du är inte värd den uppoffringen alls.
        Sen ska du absolut vara försiktig med vart du går på kvällarna och vilka områden som är hög risk för överfall och konflikt.

        Jag blir inte sur av att du ser mig som en fiende som vill dig illa. Jag anser inte ens att du är en rasist trots att du väljer ut mig bland 10000 blondiner som ”farlig” endast baserat på min hårfärg. Men jag anser att du är feg, vek, osmart, patetisk och paranoid.

        Lol, ”arabiskt utseende med ryggsäck”. Typ var och varann person i Stockholm. Varför åker du ens kollektivtrafik när du är så paranoid?

        Finns en gräns mellan att iaktta försiktighet och vara helt hysterisk.

        Adidaskrigarna med sin Gucci-skit? Sen ska de köra sina dyra sportbilar fast alla vet att de har en liten snopp, är ju sen gammalt när man ser pojkar som leker män med sportbil att de inte har mycket paket att komma med. Då måste de leka tuff för att kompensera för det de inte har.

          Jo… det har ju absolut med diskussionen att göra. Allt gött när man kan spy ur sig lite rasistiska prylar en lördags kväll, eller hur?

            Rasistisk mot vad? Män med liten snopp?

              Exakt. Den enda som verkar vara rasist här är Linda då hon var den enda som nämnde det.

              Den som sa det hen var det!

      Nej men tror många också behöver förstå vikten av att åtminstone klara några dagar utan att få lämna bostad / utan el/vatten osv. Förberedd för att saker kan hända.

        Jo men OM något skulle hända som kräver att vi har bunkrat mat och vatten osv. Tror du inte vi får starka signaler om det långt, långt innan det sker något? Tror man hinner förbereda sig ändå.

          Märkte du inte hur de blev under Corona när land efter land stängde ner? Svenskar började bunkra (toapapper bland annat hahaha). Hyllorna ekade tomma länge efter det på vissa varor. Ökar det med andra oroligheter så blir det ju även svårt med leveranser, Sverige är tyvärr väldigt beroende av import.

          Tror tyvärr inte du får veta något långt innan och om alla tror de så kommer du ju definitivt inte få tag i grejer som du och din familj behöver hemma. För alla ska ju ha tag i snarlika grejer.

          Förr hade jag också tänkt så men inte längre. Better safe then sorry. Många ukrainare som har berättat att de inte trodde de skulle bli ett fullskaligt krig om folk hade frågat dem dagen innan de skedde.

          Sen bunkrar jag saker vi ändå äter då och då, så de används och byts ut. Även om jag vill tro på att alla hjälper alla om det händer något så prioriterar du dina närmsta när det väl händer något.

            Jag fattar dock inte hur det är tänkt att vanliga familjer i lägenheter ska bunkra vatten… det står att man ska klara sig i en vecka, att man ska räkna med 3 liter vatten per dygn/person och att bunkrat vatten håller i ca en vecka i rumstemperatur eller svalare. Det är alltså över 80 liter vatten om man är en familj på 4. Som ska förvaras svalt och bytas ut en gång i veckan.

            (Samtidigt ska man inte låta kranen rinna när man borstar tänderna för vi ska spara vatten… )

              Det står varannan månad och som mest upp till ett halvår när jag snabbgooglar. Men ja det är stora mängder. Men ha 1/3 eller 1/4 av mängden så har du något åtminstone? Att inte ha något för att det är så mycket att ha allt är ju inte heller logiskt.

              Man kan ju också ha vanan att ha flaskor med vatten i kylskåpet som man dricker av och fyller på regelbundet

              Har också svårt att få kläm på vattnet. Lättare utrymmesmässigt än att förvara dunkar vore att tappa på PET-flaskor som man då kan ha på olika ställen. Håller det lika bra som i dunkar, det borde det väl göra? Fattar inte heller hur länge vattnet håller, på en del ställen står det upp till ett halvår på andra en vecka.
              Känner lite uppgivet att i lägenhet i stan är man så körd ändå. Så sårbart allt här.

                Ja det är inget bättre material i funkar så flaskor funkar toppen. 🙂 fördelen med en dunk är väl om du skulle behöva gå och hämta vatten nånstans. Lite jobbigt då med massa flaskor. Men det är väl enda anledningen jag kan komma på nu

                  Det har du rätt i! Gud vad korkad jag kände mig nu som inte tänkt så långt. Börjar med flaskorna, men får skaffa dunk.

                    Ingen fara, bra att prata om 🙂 jag kände mig lika korkad när jag tänkte att man bara kunde bunkra burkmat… men majoriteten av torrvaror funkar ju med (pasta havregryn osv). Så bara ett tips från en som inte tänkte så långt innan haha 🙂

                      Ja, det är mycket med det här. Har inget stormkök heller men tänkte behöver man verkligen det. Går ju att klara sig på sånt som inte behöver kokas/värmas. Även om det såklart skulle vara smart. Usch, så dålig på detta!

                      Smart kunna koka vatten i och för sig.… Måste nog ta ett nytt tag med detta!

                Har du inget förråd i källaren? Där har jag mina vattendunkar.

              byt nyår och midsommarafton.
              dunk på balkongen.

      Jobbar i Uppsala, men bor inte där… Är typ orolig vid stationen när jag är där. Undviker centrum och typ allt som inte är min arbetsplats just nu.

        Sedan jag fick min blodpropp för ett år sedan så är jag inte rädd längre. Om jag som fullt frisk kan få en propp i lungan från ingenstans så kan vad som helst hända vem som helst när som helst. Ingen idé att stressa. Nog större risk att köra bil eller äta för mkt kolesterol än att vara på fel plats. Fler dör av hjärt och kärlsjukdomar än att vara på tunnelbanan vid fel tillfälle

          Tur att det inte går tunnelbana till Uppsala då 😉

          Fick blodproppar i båda lungorna från ingenstans när jag var 24!!!!! Inget i generna, läkarna vet inte vad som hände. Mysterium.

      Jag kommer från Stockholm, har familjen kvar där man själv flyttat bort, vi kom nu i veckan för att hälsa på och var nog en gnutta stressad över det, just skjutningar på kvällen, bombattentat, övriga oroligheter.. min gudmor bor i samma stad som jag och hon blev orolig trots att hon inte lätt blir det.. men vi undvek stora folksamlingar, tcentralen, shoppincenter, promenad på kvällen osv, tur gick det bra! Men var extremt mycket oroligare än någonsin på att komma ”hem”! 💔

      Bor i Stockholm och har blivit rädd senaste tiden pga alla jävla felskjutningar när det skjutits mot fel adresser, någon som haft samma efternamn men fel släkt, någon som råkat haft samma jacka som måltavlan osv. När helt oskyldiga dödas. Bor i ett tryggt område men känner mig ibland nojig när jag är i andra områden. Åker inte kollektivt utan cyklar för det mesta men jobbar i city, och tänker ibland på att om det är någon stans det är ett attentat så är det ju där..

    Asså förlåt men Märta stenevi, hur kan folk tycka hon är bra?😂

      Tycker hon är helt okej. Det finns ju betydligt sämre partiledare.

      Otrevligare o mer självgod människa får man leta efter

        Ebba Bush är 7 resor värre! Och syltryggen Kristersson eller varför inte galningen Jimmy Åkesson som tycker att 13-åringar ska kunna dömas till livstid!

          13åringar som skjuter ihjäl andra och spränger hus kan gott sitta inne på livstid.

            🙄 För ett barn har fullt utvecklat konsekvenstänk och kan inte alls manipuleras…

              Dags att sluta dalta, det är inte snatteri vi pratar om.

              Spelar väl ingen roll. Är de kapabel till att mörda folk och gör de så fort någon säger det till dem så gör de sig bäst inlåsta.

              En tonåring må inte ha konsekvenstänk, men nog f-n borde de veta vad att mörda eller spränga bomber ger för konsekvenser.

              Men absolut, tyck synd om dem. Men hoppas du inte ändrar uppfattning när de mördar eller spränger någon eller någonstans i din närhet och någon av dina nära och kära stryker med.

              För de är ju så syyyynd om deeem, de blir maniiipuuulerade.

                Tycker väl att man kan sätta folk i fängelse som snackar skit ur ren okunskap faktiskt.

                  Finns det en cell med ditt namn på då som väntar på dig Linda

          Hahaha men han har inte fel, är man ”mogen” nog att skjuta någon så är man mogen nog att ta det konsekvenserna. Jag röstar inte på SD, men där tycker jag att han har väldigt rätt.

            Jag är förvisso också för hårdare påföljder för grova brott, men det är ju inte som att det signalerar mognad att skjuta någon. En sexåring skulle kunna skjuta någon, är den då mogen att sitta i fängelse på livstid.

            Nej, det är barn som har rätt många år kvar till en färdigutvecklad hjärna. Det krävs ingen mognad alls för att avfyra ett vapen, så det kan inte användas som argument för mognad. Det är de som rekryterar barn och beställer dåden är de som ska sitta inne på livstid. Ett barn som lockats in i det behöver rehabilitering.

              Vilken tur att det är tillåtet att ha olika åsikter!

              Ett barn som lockats in i gängkriminalitet behöver dock längre och bättre rehabilitering än det de får idag.

      ”Folk” tycker inte att hon är bra.

      folk tycker knappt hon är bra. folk tycker Jimmie är bra.

        Nja, Jimmies förtroendesiffror är inte så imponerande.

          vilket parti är typ störst…

            Socialdemokraterna, med rätt god marginal.

    Paraffinbehandling för händer!
    Är det nån som vet ett bra ställe att göra det i Stockholm? Gärna på söder eller allra helst röda linjerna söderut. Östermalm funkar också.
    Undrar också om nån vet om man kan göra det när man har gelnaglar?

      Ingen?

      Via en vårdcentral? Antar att du har någon form av reumatism?

        Nej nej, bara väldigt torra händer!

      Har ett eget parafinbad som använts på salong. Man beställer stora parafinklumpar till den. Väldigt lätt att göra behandlingen själv. Även till fötterna.

        Det har jag inte lust eller plats med.

          Men googla paraffinbehandling, hur svårt kan det vara?

            Oj vad trevlig man kan va. Jag vill ju ha folks erfarenheter, om bra ställen?

    Är det någon som sett ”Här är ditt liv” om Lasse Berghagen på TV4? Den var verkligen bra och tårarna bara rann, speciellt när han själv blev rörd under Teddybjörnen Fredriksson när hann tex upptäckte kören på hyllan. Tror ni att han visste att det var typ sista gången han skulle sjunga den? Med tanke på att han var sjuk? Hur som helst, så sorgligt men fint.

      Vilket liv. Ursäkta korrigering.

        Oj, tack! 😊

    Något jag funderat över; hur kan media (tex dagstidningarna och SVT+TV4) alltid känna till allt som händer och vilka som är gärningsmän osv? Allt kan väl inte vara tips hela tiden? Har dom tillgång till något som inte gemene man har? 🙂 Sitter de och kontrollerar dagligen vilka som blivit tex häktade för något?

      Ja det finns en nyhetsbyrå som heter siren som levererar info från olika rättegångar osv. Så de får en notis om en kändis t ex åker dit för rattfylla. Exakt hur Siren gör det vet jag inte men det är ju offentliga uppgifter.

      Polisen läcker som ett såll.

        Nej är inte läckta uppgifter utan offentliga uppgifter. Häktningsprotokoll, domar osv går att begära ut.

      Det är offentliga uppgifter, de är snabba på att få fram informationen helt enkelt just eftersom det är deras jobb.

      Jobbar som journalist, vi ringer polisen flera gånger per dygn och frågar vad de pysslat med sen senast. Om de t ex har gripit någon som misstänks för mord som brukar de berätta det men inte säga så mycket i första skedet. När någon gripis tillsätts en åklagare som leder utredningen och det är åklagaren som bestämmer om den misstänkta ska anhållas eller försättas på fri fot. Om personen anhålls brukar polisen berätta lite mer. Man får vara anhållen i max tre dagar sen avgör en domstol om man ska häktas eller släppas och då görs en häktningsframställan och det är en offentlig handling så media begär helt enkelt ut den. Det är även så privatspanarna på flashback får sina uppgifter.

        Tack! Ringer man någon ”poliskontakt” man har lite of the record ”i smyg” eller har de något specifikt telefonnummer som journalister får ringa?

          Man ringer presstalespersonen eller vakthavande, oftast är det webben eller nyhetsdesken som gör det och vi ringer på typ samma tider flera gånger varje dygn bara för att bara kolla läget om vi inte vet att det är något på gång, då ringer vi ju direkt. Vi ringer även SOS Alarm regelbundet för att kolla om det är något på gång (bränder t ex). Är det allvarligare brott och större utredningar så brukar en eller flera journallister få i uppdrag att bevaka det och då ringer vi även poliser som jobbar med utredningen och åklagaren, pratar med vittnen och offer om de vill vara med i media osv. På mitt jobb betalar vi aldrig för tips eller för intervjuer, det är inte vanligt i Sverige men jag vet att kvällstidningarna kan betala för tips.

          Sen ringer polisen oss ibland, oftast för att de behöver allmänhetens hjälp och vill efterlysa vittnen eller om de vill varna för något, om det t ex har varit många villainbrott i ett område på kort tid. Sen skadar det inte att ha en egen poliskälla som tipsar off the record men det mest går genom offentliga kontakter eller vad jag ska kalla det för.

    1) Bästa eye primern (som typ går att köpa på Kicks?)

    2) Vad har ni för slags väska på väg till jobbet när man snart går omkring i sin bylsiga, enorma dunjacka? Vad är liksom snyggt till denna Michellingubbestil? 🤪

      Alltid ryggsäck oavsett kläder, rymmer allt och lite till. ☺️

        Har också alltid ryggsäck, smidigt och bra 👏🏻

      1. Ögonprimer från Smashbox! Sinnessjuk!!

        Jag har testat den men visst, skuggan sitter bra (enda primern jag provat där skuggan faktiskt sitter bra och länge) men är ju omöjligt att blenda ut. Fäster som ett klister där du sätter den. Fattar inte hur det är tänkt att den ska användas. Blir fläckigt och fult på mig.

      1. Urban Decay ”portioner original” är superbra. Rätt dyr men räcker länge.

      LH cosmetics har bra grejer!

      Nyx är svinbra!

      Urban decays lila tub.

      Mac Paint pot!

    Okej så jag har en KK. Vi ses ganska sällan, ofta med flera veckors mellanrum. Han kan låta bli att läsa mina meddelanden under flera dygn och sen skriva från ingenstans som om inget hänt. Känns som allt är på hans villkor; jag som anpassar mig efter när han kan ses osv. Jag borde sätta ner foten men jag kan bara inte. Är typ beroende av bekräftelsen det ger när han hör av sig? Vet inte var jag vill komma med detta 🤦🏼‍♀️

      Råd: skaffa flera. Även om det bara är att chatta. Varje gång du vill skriva till honom eller kommer på dig själv med att sitta och vänta på ett meddelande så gå in på Tinder eller hinge och skriv till alla du matchat med, matcha med flera om det tar slut.

      Och det vet han antagligen och kommer säkert fortsätta så.

      Med det sagt – jag har också varit med om det. Och vänner till mig osv osv.

      Men det är ju så en kk-relation ofta fungerar, han vill väl inte ha massa kontakt utöver era träffar och tror väl att du tänker samma

        Precis, en kk är väl inte ngn man kontaktar med förväntningar om svar. Isåfall borde du (ts) ta en funderare kring om du vill mer. Alternativt skaffa fler kk:s om det handlar om bekräftelse. Mer knull åt alla!

          Exakt, annars blir det väl typ friends with benefits

      Fundera på vad du har din kk till. Alltså varför du vill ha honom. Får du det? Om inte är det en dålig deal för dig.

      Om du är beroende av bekräftelsen från när han hör av sig så kanske du inte borde ha honom som kk. Och vadå sätta ner foten? man kan inte kräva något av en kk. Det är liksom inte din vän eller partner eller liknande, det handlar bara om sex. (Iallafall i erat fall, sen finns de såklart kk-relationer som ser annorlunda ut)

      Han vill ligga med dig, inte chatta.

      Han ser dig som en bajamaja fast för sin säd. En SädSara.
      Han kommer till dig, kommer i dig, glömmer dig tills nästa någon Han behöver en SädSara.
      EXAKT så ser han er relation. Är du inte ok med det, gör något åt det.

      Förstår! Vi är många som varit där. Har också en sån. Bästa sexet i mitt liv. Men bara när HAN vill (jag vill alltid med honom) och hör av sig så alltså ensidigt. Nu är det oktober så nu dök han upp igen. Och denna gång har jag bestämt mig. Jag kommer säga nej. Kan inte ha sex med någon där jag inte kan lita på ett enda ord och där han konstant går upp i rök.
      Lycka till!

      Läs på om anknytningsteori samt kolla videos/lyssna på poddar om detachment är mitt tips 🙂

    Någon som använder Under your skins hair growth kit? Funkar det verkligen så bra som influencers skriver?

      Jag började med det för två månader sen! Märker ingen skillnad, men är dock nöjd med känslan i håret/hårbotten efter tvätt. Tror inte på att ngt kan få mitt hår att växa bättre men jag köpte kitet ändå. 😅

        Jag har tappat sjukt mycket hår dom senaste åren.. har tidigare haft tjockt hår! 😭

        Nu söker jag desperat efter sätt att få tillbaka åtminstone en del av det..

          Å samma här! Jag hade jättetjockt hår förr! Men det blir bara tunnare och tunnare. Är 45 så vet inte om det kan vara nåt hormonellt… skulle behöva ett mirakel.

            Biotin i tablettform! Inte såna ”fint hår tabletter” utan rent biotin med minst 5000 mcg. Det finns ju tyvärr inga mirakelmetoder och man måste ha tålamod, men jag kände märkbar skillnad efter 3 månader. Sen får man ju räkna med att det funkar på allt hår på kroppen 🙂

            Folsyra

          Rosmarinvatten! Kolla leyglows instagram, hon har en highlight där folk skickat in före och efterbilder som är sjuka.

          Det, plus daglig massage av skalpen, har fått mig att tappa mycket mindre hår.

      Den är katastrof. Köpte efter att BB tipsat. Mitt hår är om möjligt i sämre skick än tidigare..

      Använde och kastade i soporna. Mitt hår gick av :)) Håret kändes som hö typ. Sjukt mycket protein i produkterna så förmodligen protein overload som gjorde det skört så det gick av. Kontaktade företaget då de erbjuder återbetalning när man inte är nöjd, fick aldrig något svar och inga pengar tillbaka. Köp inte.

    Alltså JLC… när ska deras värld rasa samman? Otrohetsrykten… illa uttalande om kvinnor.. osv

      Med din fråga ska du nog se över ditt eget liv.

        Och du ditt!

          Ställde dock ingen fråga…

          Det har jag redan gjort 🙂 men rolig comeback

            När ska ditt liv rasa samman då?

      Varför skulle ens värld rasa samman för att man varit otrogen? Jag antar att du menar att de ska vara ute i kylan, men är det verkligen ett rimligt straff för att man varit otrogen? Missförstå mig inte, jag är inte på något vis för otrohet men vore väl lika underligt om mina kollegor frös ut mig på jobbet för att jag varit otrogen (nej jag har inte varit det) eller att chefen inte gav mig fler uppdrag osv.

        Nej jag mena inte endast pga otroheten. Men det pågår rätt mycket grejer runt dem som de kommer undan med lätt. Bara den grejen mot Mi när de kollade på Förrädarna. De klippet var jäkligt illa när de alla tre sitter och hånskrattar åt hennes utseende. De är trots allt många barns förebilder och samtidigt har de själva fixat hårfästet.

        Hur kunde de spela in, kolla igenom och sen publicera de? För att sen klippa bort det när de fick kritik av andra (efter att x antal tusen redan sett de)

          Men de kommer väl inte undan. De fick kritik, bad om ursäkt och tog bort det. Vad mer tänker du att de ska göra?

            Jag tänker faktiskt när man är såpass stora att man får tänka efter innan man publicerar saker.

            De tog bort de pga de fick kritik, inte för att de inte tycker de. Vad har du för kvinnosyn eller människosyn om du ens pratar så om en annan människa och spelar in de? Sånna samtal stannar mellan dig och din kompis i så fall – det kan jag förstå mer. Och ja man får göra misstag men de har varit med i det här så mycket så den typen av grej ska inte hända. De har pratat om de (Jonas dessutom två ggr), spelat in, kollat igenom. redigerat, kollar igenom igen och sen publicerat. Många steg där.

          Är det värre att vara barns förebilder när man fixat hårfästet än att ha gjort om ”hela” sig som Bianca Ingrosso har gjort? Menar hon är ju ännu fler barns förebild, men det kanske är värre att fixa håret än alla hennes ingrepp.

            Var nånstans skrev jag det?

            I detta fallet jämförde jag det med att killarna pratar skit om någon annans utseende

            Jag tycker det är lika illa (eller värre) med Bianca. Men det va inte riktigt de ämnet var nu…

              ”De är trots allt många barns förebilder och samtidigt har de själva fixat hårfästet.”

              Och jag gjorde en jämförelse med en annan influencer som är barns förebild och som har gjort BETYDLIGT fler ingrepp än att fixa lite hårfästen. Du fick det att låta som att det var sååå dåligt att ha fixat sitt hårfäste när barn har en som förebild..🙄🙄

                Men du måste ju läsa det ihop med det andra. Dem kritiserar en kvinna för att hon ser gammal ut (antagligen inte fixat sig med något) och hånskrattar åt det. DET är de jag ifrågasätter ihop med att de själva inte vill se äldre ut då de själva har fixat sig

                Man kan ha två tankar i ett huvud. Jag kan tycka att jlc är dåliga förebilder OCH Bianca för hon står för sin del av kakan. Men (vad jag vet iaf) så har inte Bianca suttit och hackat ner på någon annan människas utseende i ett videoklipp hon själv har lagt upp. Och det är fortfarande de som min kritik handlar om – vad de sitter och säger om andra som extremt många barn kollar på. Tänkte man ändå kunde prata om problemet utan att dra in Bianca i det

                  Att dra paralleller är inte ett dugg konstigt fyi.

                    Nej det vet jag med. Fyi så håller jag ju med dig om Bianca (vulket jag har skrivit innan med). Men man måste också kunna diskutera andra influensers än att andra ska trumfa med Bianca

          Men förstår inte vad det var för farligt med Mi grejen egentligen, trodde själv också att hon var så gammal och såg fräsch ut för sin ålder! Blev också shockad över att hon var så ung!

            Jo men då kanske du kommenterar de till din sambo, inte publicerar på en youtube-kanal med x antal tusen tittare.

            Tror inte du hade resonerat på samma sätt om det var dig dem pratade om.

            Sen kan jag bli orolig över vart världen är på väg när vi blir chockade över att en kvinna (eller man) har rynkor i ansiktet..?

      Vad säger de om kvinnor?

        Jag har skickat en länk men den blev borttagen 🙂 tror Bloggbevakning har ett inlägg om de med inlägget om du skrollar bakåt

    Jobbar som lågstadielärare och stortrivs med barnen men vissa föräldrar går mig på nerverna!! Igår var det studiedag för oss lärare, vilket har skrivits tydligt i de tre senaste veckobreven som skickas ut varje fredag, men fritids var öppet som vanligt vilket också stått tydligt. Och likt förbannat får jag arga meddelanden av några föräldrar som påstår att de inte visste att det var studiedag.
    Jag jobbar heltid med deras barn och älskar det och har även en egen familj att ta hand om på min privata tid. Men tydligen ska jag vara föräldrarnas personliga sekreterare också.
    Så, lite frustration fick pysa ut!

      Ja gud, alltid samma också. Visst man kan glömma osv men då tar man väl på sig det?
      ”Det har inte jag sett nånstans?!” Mm jo det har du, eller borde ha…

      Men vilka jobbiga föräldrar. De borde väl snarare skämmas att de inte hade koll.

      ”En rekommendation är att läsa de veckobrev vi skickar ut 🙂” Om man vill vara passivt aggressiv kan man kasta in ord om ”säkerhet” eller ”barnens bästa” också.

      Har ett barn i lågstadiet och för mig är det faktiskt helt otroligt att någon kan missa en studiedag. Tror jag senast fick tre eller fyra notiser i olika appar, fritids påpekade vid hämtning vid minst två tillfällen och det stod i säkert tre veckobrev. Jag är ändå en sån förälder som skulle kunna glömma en sån sak men det det var i princip omöjligt.

      Fråga om de har några förslag på hur ni ska nå ut med informationen, bortsett från de 3 nyhetsbreven? 🙂

      Man blir helt mållös av vissa föräldrar ärligt talat…

      Haft liknande händelser också vid två tillfällen:
      1) Påminde en förälder DAGEN INNAN studiedag men lik förbannat stod sagda förälder dagen efter och rykte i dörren till förskolan, när en kollega gick och sa att det är stängt för vi har studiedag såg föräldern ut som en fågelholk och svarade: ”Jaha var det idag?” Man ba: ”Nä….. för KOM IHÅG ATT FÖRSKOLAN ÄR STÄNGD IMORGON PGA STUDIEDAG betyder att förskolan är stängd en annan dag än just imorgon. Ärthjärna.

      2) En förälder hade världens attityd och krävde att hens barn fick vara på förskolan ändå ”för vi var ju liks där” Tursamt nog var vår rektor där just då och sa ett par väl valda ord…

        Just det där med planeringsdagar i förskolan är ju spännande! Alltid någon som rycker i dörren och sen börjar telefonen ringa 😅 Hos oss står det på en lapp på dörren som sätts upp minst en vecka innan, det står på tavlan i hallen, skickas ut papper varje termin med vilka dagar som gäller samt att det påminns i appen flera gånger. Vissa föräldrar missar ändå och så kommer det nog alltid vara! Många går på rutin på morgnarna så är väl därför det är svårt att ställa om 😊

      Jag är lärare på mellanstadiet så har faktiskt aldrig varit med om att någon missat en studiedag (eleverna själva är så medvetna) men när jag får kritik för något brukar jag alltid svara trevligt och samtidigt vända tillbaka frågan till dem. Skulle i detta fall skriva typ: ”Hej! Jag ber om ursäkt om informationen i de senaste veckobreven inte var tillräckligt tydlig. Har ni några förslag på hur jag ska informera inför nästa studiedag tar jag gärna emot dem. Mvh x” typ så…

      Jag hade några föräldrar som alltid tyckte att vi erbjöd dåliga pausaktiviteter för ett barn med diagnoser som inte orkade jobba mer än 10 minuter sammanhängande, men när vi frågade vad de hade för förslag på aktiviteter som funkade hemma kunde de aldrig ge ett enda förslag. Brukar vara ganska effektivt att vända frågan till dem…

    Har ni någon erfarenhet om okontrollerad hårväxt på hakan/överläppen? Jag har haft problem med detta i några år, men nu senaste tiden har det eskalerat något fruktansvärt att det ger mig daglig ångest. Håret växer bokstavligen ut på en dag, och hoppar jag över att noppra bort det en dag så exploderar det fullkomligt med hår. Det är verkligen illsvart och syns så väl ute i dagsljus 😢 Jag har försökt få hjälp från sjukvården men de påstår att det är inget att göra åt? Jag har försökt att vaxa, men jag får verkligen inte till det då mycket är kvar efteråt. Det enda som funkar är att noppra med en pincett.
    Vad har ni gjort som hjälpte er? Laser? IPL behandling hemma? Är så rädd att man ska lägga massvis med pengar på laser, som i slutändan inte blir ett permanent resultat. Känner mig så okvinnlig och är frustrerad ☹️ Är så less på att behöva lägga 10-20 min varje dag för att få bort allt..

      Jag har hört att noppra kan trigga igång mer hårväxt, vet dock inte om det stämmer. Själv brukar jag dra ett varv med rakhyveln ibland, ibland glömmer jag och låter det växa fritt, ibland går jag loss med pincetten för tycker det är sjukt tillfredställande. Men det som hjälpt mig är nog att jobba med acceptans, typ ja jag har svarta hår i ansiktet, och?

        Noppa heter det väl ändå?

      Jag jobbar som hudterapeut och kan bara utgå från det. Hårväxten är horomonstyrd och upplever du den okontrollerad och extrem tycker jag du ska söka hjälp tills du får den. Det kan vara någon hormonell obalans som går att göra åt. Men många kvinnor upplever samma problem som du. Det man generellt kan säga om ipl/laser är att det fungerar bäst på mörka hår på ljus hud, framförallt ipl – laser går att göra på mer melaninrik hud. Däremot är det alltid svårt att garantera ett permanent resultat, speciellt om en hormonell obalans är orsaken. Som kund har man för det mesta rätt till en kostnadsfri konsultation på klinik, så sök upp en du får förtroende för och boka en tid är min rekommendation 🙂

      De finns ställen som kan ta bort håret permanent. Dom eliminerar hårsäcken från roten om jag förstått rätt.

      https://ak.se/blogg/permanent-harborttagning-bast-i-test/

      Just hår på hakan och överläpp blir värre av just noppning. Har läst om att diatermi är det enda som på riktigt kan döda hårväxten där, alltså att laser inte ger resultat på sikt.

      Jag har haft riktigt onajs hårväxt på haka och hals (PCOS). Det som hjälpte mig var IPL hemma. Braun Silk expert Pro 5. Hade mörka strån på min ljusa hy (är det ljusa strån på ljus hy är det nog bättre att gå till ett proffs, har för mig att det inte tar med hemma IPL då). Med IPL behöver man inte heller spara ut stråna utan man rakar och använder sen maskinen. Så nu är jag äntligen hårlös i ansikte, ben och under armarna. Lycka till <3 förstår frustrationen.

      Får du i dig mycket koppar? T ex genom mat eller kopparspiral. Undvik det och se till att få i dig zink istället. Koppar rekommenderas till de som vill ha ökad hårväxt.

    Gud vad jag hatar slitna gamla uttryck och floskler som ”Älskar dig till månen och tillbaks” – ”Tack för att just jag fick bli din mamma” – Systeryster och pälskling men idag TRE gånger på Facebook och Instagram: ”I goda vänners lag”. Varför irriterar man sig på sånt? Varför känns det obekvämt att läsa?

      För att man väljer att hänga upp sig på skitsaker som inte påverkar ens eget liv det minsta.

        Fint sagt Malin,

        Jag förstår vad TS menar. Inte att man bryr sig i sig att folk skriver, utan att man stör sig specifikt på gamla klyschiga uttryck, typ på semestern vid en pool ”man har ju haft sämre måndagar;)” eller ”sämre dagar har man haft” och ”Magisk dag!” älskar folk att skriva :’)
        Snälla kom på NÅT mer unikt till din bild!

        Varför ska man följa ha/ kontakt på Facebook med människor som man aldrig har träffat

      Ingen aning, men sen är jag inte en person som brukar hitta struntsaker i vardagen att störa mig på. Tror man mår bättre av att inte försöka haka upp sig på sånt där eller ens fundera vidare på det.

      Avundsjuka? Upplever inte att jag läser det speciellt mycket. Och tacksamma mammor är väl bara fint..?

      För att (iaf de första) är så larviga. Tack för att jag fick bli din mamma? Hahahaha. Ok, varsågod!

        Men varför bry sig om vad andra skriver? Hur kan det påverka ditt liv?

          Bryr du dig endast om sånt som påverkar ditt liv? Märkligt.

          Man väljer ju inte direkt, stör man sig så gör man?

        Har du barn? Fan vad tacksam man blir! Det är floskligt och SANT.

          Jasså blir man? Haha.

      Därför att dom som skriver sånt oftast är sämst.
      Ju mer dom skriver ut på sociala medier ju mer frånvarande irl 😅

    Brukar aldrig kommentera, så vet inte hur man ska inleda. Är hursomhelst högutbildad och har aldrig tidigare varit arbetslös mer än en månad. Har nu varit det ett par månader och upplever det som extra hopplöst att ens få till intervjuer just nu. Någon annan som upplever samma sak nu eller som har en solskenshistoria (ang jobbsök) i detta mörker? De flesta runtomkring mig ber mig bara att rycka upp mig och/eller tänka positivt.

      Är inte i samma situation själv, men har vänner som söker jobb och har förstått av dem att det är segt på den fronten just nu! Förstår att det är jobbigt att inte få intervjuer men försök komma ihåg att det är helt normalt att det tar lite tid. Du kommer hitta ett bra jobb förr eller senare!

        Tack för ditt svar! Uppskattar det 🙂
        Hoppas du får en fin helg!!

    Hej!
    Är det någon här som är uppfödare eller fodervärd till katter?

    Jag är fodervärd till en raskatt och dealen är att katten ska få två kullar och sen övergår ägarskapet till mig.
    Nu har katten stått utan p-piller i ett år och löpt ca 5 gånger under den tiden. Hon har varit iväg på parning 3 av dem gångerna men det har inte gått/ blivit nått.

    Hur länge är det rimligt av ägaren att fortsätta försöka para henne? Det är ju inte en dans på rosor att ha en fertil katt hemma som
    Helt plötsligt kan löpa.. och allt vad det innebär.

      Troligtvis är det något ”fel” på antingen honan eller hanen om det inte blir något. Är det samma hane ni försökt med?
      Det är ju inte särskilt snällt mot honan att låta henne löpa i tid och otid.
      Hoppas det inte är en ägare som bara ”måste” ta en kull eller två utan inser att det inte blir något. Menar tre försök och det inte resulterar i ungar så skulle nog jag sluta.

    Missfall i somras och är nu gravid igen (v4 så väldigt tidigt). Någon som varit med om liknande där allt gått bra andra gången? 🙏🏻 Skulle behöva lite pepp! Även tips på hur man gör för att inte oroa sig för mycket mottages tacksamt!

      Statistiken säger ju att det är vanligt med ett missfall och att det sen går bra. Har många i min närhet där det varit så. För mig blev de tyvärr fler missfall men tillslut gick allting bra.

      Sysselsätt dig så tiden går snabbt nu första veckorna <3

      Du fick väl pepp igår?

      Jag fick missfall november -21, november -22 föddes min dotter 🥰. Ett missfall är i de flesta fall ett embryo som inte är ”friskt”. Behöver inte betyda att det är något fel på dig eller din partner.

      Jag har!☺️ Lycka till, håller tummarna för dig. Oron kommer på köpet tyvärr, den får man lära sig leva med istället🙈

    ååååhhhhhh nu är jag en sån Karen, men videon på Bianca när hon går fram och tillbaka i soffan på OLLI och dansar, vem vill sitta där sen uppklädd för en middag?

      En person som inte är överkänslig? Tror ingenting kommer hända med varken klädseln eller personens hälsa 😂

    Vanja Wikströms senaste inlägg känns så pinsamt (reklamen för Wolt). Hon får det att låta som att hon upptäckt världens bästa lifehack genom att beställa mat på nätet. Ja, det har man ju kunnat i över 10 år…. Okej att hon tycker den tjänsten är bra (eller ja, får betalt för att säga det) men det är ju knappast nåt nytt och spännande.

    Ni som läser här som känner att ni brukar få till era outfits till vardags och andra tillfällen, vad är nyckeln enligt er? Jag har försökt växla upp min personliga stil (utan att ruinera mig) men känner inte riktigt att jag lyckas.

      Har aldrig fått till min stil, så jag vill också gärna veta hur man gör!

      Color analysis, vilka färger man använder påverkar sjukt mycket. Jag som är kall i tonen använder exempelvis aldrig guld och varma färger för det får mig att se gul och urtvättad ut. Har jag däremot silver/svart/vitt så lyser min hud. Samma med hårfärg, passar i kalla toner.

        Ah jag tror att jag har listat ut att jag är en soft summer och det har hjälpt mig en massa i att rensa bort kläder jag inte ens behöver överväga att använda, men inte riktigt vad jag faktiskt borde använda. Kanske bara behöver lära känna ”mina” färger lite bättre!

      Accessoarer som förhöjer en i övrigt ”enkel” look, kan t ex vara en scarf slarvigt knuten runt halsen eller ett par statement-örhängen. Men då om jag t ex har raka jeans och en vit tisha den dagen för att förhöja.

      Så tänker iaf jag ofta och trivs med det 🙂

      Typ, hitta en person att inspireras av.

      Jag har försökt köpa bra basgrejer som passar till det mesta… alltså typ ett par svarta kostymbyxor, några bra par jeans, svart kjol, baströjor i olika färger. Tycker det är cleant med basgrejer helt enkelt 😅 Sen kan man ha olika smycken till om man vill, klä upp/ner beroende på val av skor. Förr hade jag mer ”blusar” i olika mönster och färger och köpte mycket nytt hela tiden.

      En minimalistisk garderob. Använder fina outfits jämt och behöver aldrig fundera länge över vad jag ska välja.

      Jag kör alltid att en del av outfiten är vid/oversize och en del tight numera. Har också slutat med stickade tröjor, tar hellre en kofta eller kavaj. En tight långärmad body och ett par vida jeans räcker för att det ska se lite mer genomtänkt ut.

        Inte helt dumt, tycker faktiskt att ens stickade tröjor blir så casual nu när alla jeans är loose fit (även om jag inte vill gå tillbaka till skinny).

      Jag är klockren varje dag faktiskt. Mitt trick är att inte kolla i en spegel utan bara gå ut.

    För några veckor sen skrev nån på Öppetspår att hen kollade på Coraline. Jag undrar var? Har inte hittat den på någon streaming tjänst.

      Jag hittar den på YouTube och Bilibili.

    Läste en intressant kommentar på inlägget gällande Paula/vardagsrasismen häromdagen. Kommentaren var att efter valet förra året var det sånt himla liv från vänstersidan om hur Sverige skulle bli nya nazityskland på 40-talet, Samt att offentliga profiler gick ut och bad invandrare se sig om efter ryggen osv och all möjlig skrämsel. Har vi nån nyanländ här eller Socialdemokrat som ärligt nu kan känna och har bevis på att rasism och nazism nu är vårat största problem i landet ett år efter valet? Genuint nyfiken och inte en aggressiv fråga.

      Hur skulle en enskild kunna bevisa det menar du? Med personliga anekdoter? Forskning kan du ju leta upp själv.

      Du ser ju lite längre upp här att folk går av tunnelbanan om en arab går på.

    Önskar kvinnor styrde världen . Hade varit en ljusare plats .

      Bara för att det är kvinnor som styr behöver inte det betyda att de prioriterar andra kvinnor.

        Nej bara se kvinnliga domare och advokater vilka kvinnohatare de kan vara.

        Eller kvinnliga läkare. Många kvinnor är helt vidriga i sin läkarroll.

          Ja, jag håller med. Usch. Det är skrämmande ibland hur olika man kan bli bemött av manlig och kvinnlig sjukvårdspersonal.

            Konstigt. Har aldrig upplevt ngn skillnad avseende genus.
            Tänker att auktoritet uppfattas olika beroende på kön. En kvinnlig auktoritet uppfattas som kall medan mannen väcker respekt pga auktoritet.
            En man med auktoritet som visar stor empati uppfattas som ödmjuk medan kvinnan anses agera enligt sin naturliga roll och får inte samma uppskattning.

              Läs längre ner så ser du fler som tycker samma sak.

      Haha högst tveksamt alltså. Tjejer är inga änglar.

      Problemet är väl att yrken där man har mycket makt typ advokat, polis, läkare osv drar till sig en viss typ av person, oftare narcissister och psykopater än andra arbeten. Sen är det kanske i högre grad män men det finns en del kvinnor också. Det har faktiskt gjort forskning kring detta, rekommenderar att läsa.

      Haha du tror det du…

      Och här under din kommentar kan alla pick-me samlas 😅

        För att? Bara för att folk inte håller med är de inga pick me.

        Otroligt töntigt uttryck. Kvinnor som ogillar/har svårt för kvinnor har funnits i alla tider och kommer alltid att finnas. Det har inte ett dugg med ”pick me” att göra.

          På tiden att vi fått ett ord för det då.

            Haha så kränkt

      Nej fyfan

      Kvinnor är ju typ de som sprider mest hat, åtminstone mot andra kvinnor så hur i helvetet tänkte du där?

      Finns väl inga som pratar så mycket skit om andra kvinnor bakom deras rygg än just kvinnor. Och ja, jag är kvinna själv så jag vet vad jag pratar om. Gör du?

        Jag svär bara kolla på sociala medier hur kvinnor attackerar folk för att det inte vill dela politik.

        Delar absolut inte din bild! Men som man känner sig själv känner man andra antar jag…

          Eller så har alla människor olika upplevelser av saker och ting. Din upplevelse är inte den enda rätta vet du.

        Exakt så.

        Who hurt you…?

        Mm prata skit är lika illa som att döda och starta krig…

      Haha…Hillary hade inte ens säkrat sin plats i vita huset men hade redan bestämt att krig mot Ryssen låt högst upp på agendan.

      Tips: hälsa på din farmor på äldreboendet och lyssna på hur den kvinnliga personalen beter sig. Har jobbat med kvinnor och ja..Alla klyschiga high school filmer med en elak cheerleader och en hämdlysten ”snäll” protagonistjej som planerar cheerlederns förnedring är alla baserade på kvinnans verklighet. Vi kvinnor klarar inte av att ledas av kvinnor permanent. Visst, en äldre dam kan få vara ledare ett tag. Eller en maskulin kvinna kanske. Men ingen som vi inte redan dag 2 planerar att störta. Är hon vacker då spelar inget någon roll, hon ska ut!

      Och ja, jag veta att just du är annorlunda. Du är undantaget…99% av kvinnor har svårt att ta order från en kvinna (rent biologiskt så beror det på att vi ser kvinnor som kokurrenter för att de kan ta vår man = han spenderar mindre tid på mina barn).

        Pick me!!!

        Hahaha har svårt att ta order av en kvinna.. ditt inlägg kunde vara snällare skriver, men vet du – jag skrev bara i frustration när jag klickade in mig från att ha sett om vad som sker i Gaza.

        Finns säkert kanonbra kvinnliga chefer…

        …men mina braiga chefer har alltid varit män. Kanske mer ett problem hos mig än hos mina tidigare kvinnliga chefer. Hahaha nej men du har nog rätt.

        Och jag har nog fel. Men ändå. Jävla män. (Och jävla människor, tydligen.)

        Kan vi bara få fred nuuuuu?

        Du kan få komma och vara på min mycket mans- och gubbdominerade arbetsplats så får du höra hur det snackas om både män och kvinnor. Både kollegor, chefer och alla möjliga. Inte mycket bättre där kan jag tala om.

        Jag tror att nyckeln där (äldreboendet och den sektorn) är att personalen sliter ut sig, är trötta, får ingen tacksamhet från ledning osv osv. Det gör nog tyvärr att stämningen blir sämre och mer bitter. Får man rimliga arbetsvillkor och uppskattning så brukar sociala arbetsmiljön också vara bättre. Det är min erfarenhet från jobb inom ett par olika sektorer.

        Ursäkta vad har du för erfarenhet av livet egentligen? Vad snackar du om? Har haft flera kvinnliga chefer och har funkat bra, ingen vill ”störta”… 🤦🏻‍♀️

        Så sant! Det stämmer verkligen!

    Jag älskar min partner och är attraherad av honom, men jag har det senaste året haft sjukt låg sexlust och jag vet inte varför. Blir bara sämre och sämre. Vad kan man göra för att få tillbaka lusten? Min partner försöker verkligen att få mig bekväm och han får mig att känna mig sexig osv, men min lust lyser ändå med sin frånvaro

      Hur mår du i övrigt? Känner du dig stressad, nedstämd, har du mycket att göra?

        Just nu lite nedstämd, men har generellt mått bra ändå det senaste året, inte särskilt stressad eller liknande. Har inte heller hormonella preventivmedel, däremot en kopparspiral sedan 1,5 år

          Ta ut spiralen. Den påverkar definitivt dina hormoner som styr din sexlust

            Nej, kopparspiral innehåller inga hormoner och påverkar inte sexlusten. Sedan kan man få andra biverkningar som tätare blödningar och annat som påverkar lusten, men det går inte in och mixtrar med ens hormoner.

              Hur tänker du att kopparspiralen gör sitt jobb om den inte påverkar hormonerna?

              Kvinnor reagerar olika på olika preventivmedel

                Spiralen utsöndrar kopparjoner, som påverkar miljön i livmodern så att spermier inte längre trivs där. centimeter och placeras i livmodern. Spiralen utsöndrar kopparjoner, som påverkar miljön i livmodern så att spermier inte längre trivs där, blir mindre rörliga och inte kan befrukta. Kopparjonerna som frigörs fastnar i livmoderslemhinnan och stöts sen ut vid mens. Har inget med hormoner att göra.

                  Oj, kopierade från 1177 och blev lite konstigt men tror alla förstår vad som står.

                  Vaddå fastnar i livmodern? Så alla kosttillskott och mediciner du tar fastnar i magsäcken/tarmarna?
                  Klart koppar från kopparspiralen tas upp av kroppen

          Kolla facebookgruppen Kopparöverskott, den kan definitivt förstöra sexlusten och mycket mer, den sänker andra näringsämnen och gör kroppen stressad. Kanske inte för alla men för tillräckligt många.

      Tar du hormonella preventivmedel? De kan döds lusten helt.

    Hur kul att Amie Bramme och Oliver Strige är ett par

      Hoppades på Emil Persson tbh

        Varför?!

      Kanske unpopular opinion men hon känns typ för bra för honom

        Visst var det han som var med i PH och mobbade en tjej?

      Varken kul eller tråkigt. Varför är det kul menar du? (Undrar uppriktigt).

      Men gud? Vad gör han med HENNE 😂 Så omaka par och han är way out of her leauge

    Nån som följer louise jorge? Undras varför hon inte umgås med Fei längre! Nåt måste ha hänt!

      Angår det dig?

      Undrar verkligen samma!!
      De varken gillar eller kommenterar varandras bilder längre på instagram.

        Ett tips: Skaffa er ett liv istället för att creepa runt andras liv. Ni låter ju som stalkers.

          Varför hänger du på bloggbevakning?

            Hänger bara här när det är Öppet Spår för det är roligt. Varför hänger du här?

      Men tror Fei har flyttat till Europa?

        Nej Fei bor i new york

      Såg nu att du har rätt och dessutom har någon kommenterat ”can you please just forgive @louisejorge and move on and give us more content”

        Oj, är väldigt nyfiken på vad som har hänt eftersom de var så nära!

    Vilken PMDS jag har idag. Orkar verkligen inte med mig själv – kokar inombords av ilska och känner mig som en skugga av mig själv som är så ledsen och frustrerad. Fyfan ibland.

      💗
      Det går över. Det är inte för att provocera som jag säger det, jag brukade också må helt fruktansvärt vidrigt och ibland sätter jag mig bara ner, blundar, andas djupt och typ mantrar för mig själv att det här bara är känslor, de kommer gå över. Och så försöker jag föreställa mig hur jag kommer må om några dagar. Med mensvärk visserligen men utan den här hemska känslan. Det hjälper mig ganska ofta faktiskt. Man får gråta också. Och skrika i en kudde.

        Jag vet men bara själva känslan är så vidrig. Har också endometrios så ser inte fram emot min mens om några dagar heller. Och du sade inget provocerande ❤️ Jag känner mig ofta väldigt ensam i det här måendet och då är det skönt att veta att det finns andra som faktiskt mår likadant.

    Jag avföljde en gammal vän på Instagram då hon la upp en bild att Israel = Nazister, olika påståenden varför man kunde jämföra dessa enligt henne. Överdriver jag som tog bort henne som vän?

      Ja.

      Rent av barnsligt faktiskt.

        Tycker du? Att jämföra Israel med nazism kallas för holocaust inversion, vilket är antisemitiskt.

          Men ja? Jag säger inte att jag delar någons åsikt oavsett håll men att avfölja någon pga vad de lägger upp… kom igen. Ger mig lite ”du får inte komma på mitt kalas” -vibbar. Vi är väl vuxna människor som kan hantera allas olika politik?
          Jag har vänner som röstar på SD, Men jag ogillar inte mina vänner som personer för det, men jag delar inte heller deras politiska åsikter.

            Med tanke på judehatet runtom i Sverige (+hela världen) så vill jag inte följa en sådan person med farliga åsikter. Dom flesta jag följer är inte politiskt intresserade, delar dom något så är det kanske någon nyhetsrapport inte en meme som småbarn har skapat. Blev illa till mods då denna ”vän” är en vuxen högutbildad kvinna med barn.

              Dock beter sig Netanyahu som en… Hans tweets alltså.. Sjukt att tvåla på så när ens eget folk varit utsatt.
              (Och ja jag är judisk!)

              Så varför frågade du då?

      Nej det tycker jag inte

      Du gjorde helt rätt. Har själv rensat bort alla bekanta som delar Palestina-propaganda. Haha på tal om det, jäklar vad tysta många måste ha blivit när det visat sig att dådet mot ett sjukhus inte var pga Israel…. 😉

        Nej dom fortsätter att ljuga, en jude kan aldrig tala sanning tydligen och även om bevis finns så har juden manipulerat sanningen. Nazism-indoktrinering sitter djupt. Jag mår illa.

          Ja att vi styr media är en av dom äldre konspirationsteorierna, har hört den hela mitt liv men inte fått se några konkreta bevis på det

        Tar bort alla som tycker det är ok att bomba oskyldiga civila.

      Nej du överdrev inte. Hade inte heller velat haft en sån vän.

      Ja, du överdriver. Det är hennes åsikt som hon har rätt till. Verkar vara en vettig vän för övrigt för Israels politik= nazism och apartheid. Och nej, att kritisera Israels potitik är inte antisemistisk. Lär dig vad ordet betyder först.

        Lär dig vad holocaust inversion innebär först sen kan vi diskutera Israels politik.

    Fy fan så otrevlig vårdpersonal kan vara alltså. Det finns ingen annan bransch där personal är så otrevliga som vårdpersonal kan vara. Skärp till er för helvete, på ren svenska! Ni har att göra med människor i svåra situationer. Kvinnlig vårdpersonal är en historia för sig. Fy fan vilka bitterfi—or det kan vara. Kvinnliga läkare tar ju alla priser. Kvinnliga läkare kan förolämpa helt från det blå, för nöjes skull känns det som, på ett hånfullt sätt, som att de njuter av det, att de njuter av att ”trycka till”. Jag känner mig aldrig kränkt annars, och jag tar faktiskt inte så illa upp för min egen skull, jag är rätt hårdhudad, men däremot så tänker jag på alla andra som inte är så hårdhudade. Vad är deras problem alltså i vården??! Trivs man inte med sitt jobb – byt då jobb som alla andra människor gör! De verkar ju tycka att det är väldigt, väldigt jobbigt med människor/patienter, som att man är i vägen, helt SJUKT.

      Jag har jobbat som servicevärd på sjukhus (10 olika avdelningar) och jag säger dig att många av vårdpersonalen är empatilösa. Jag blev chockad hur de kunde skratta åt döende gamlingar som skrek av smärta.

      Tror felet inte ligger hos sjukvårdspersonalen i detta fall, felet finns nog hos dig.

      För maken till skitsnack och brist på respekt för människor som lägger sin tid på att vårda och ta hand om andra människor har jag sällan skådat.

        Du har fel, många är kvar endast för lönen.

        Palla gaslighta, är det du som är läkaren? Lol

        Fast du är man va? Har för mig att det inte var så längesen det kom fram att män får bättre sjukvård.

        Har själv jättedålig erfarenhet av några sjuksköterskor och läkare, och jag är inte den enda som har det. T.o.m min sjukgymnast sa att min läkare var känd för att vara otrevlig.

      Jag håller faktiskt med.
      Senaste vårdbemötandet var över telefon med en surfitta. Har aldrig känt mig så liten och obetydlig som när jag pratade med henne. Blev så jävla dumförklarad, hon nästan anklagade mig och pratade med mig som om jag var fyra år. Hade nästan svårt i slutet att hålla mig trevlig men jag gjorde mitt bästa.
      Det första hon sa när jag förklarade mitt ärende, med spydig ton ”jahaa och vad ska en läkare göra åt det tycker du?” Det är väl inte mitt jobb att veta?! Hade ju aldrig ringt om jag inte behövde få kollat upp det liksom.
      Har gått ett halvår nu och jag har fortfarande problem men vågar inte ringa igen.

      Men jag fattar verkligen inte varför så många i vården är otrevliga. Man är inte där för att det är kul, man är där för att man behöver hjälp. Menar inte att man behöver dalta med patienter men ett trevligt bemötande skadar liksom inte, vilket ett otrevligt bemötande gör.

      Ska jag vara ärlig? Har kollegor jag verkligen skäms för. Kan lyssna på deras telefonsamtal med patienter och det bara kryper i hela kroppen. Har fått trösta patienter som kollegor fått att gråta.

      Jag håller med. Folk som är sådär borde inte få jobba inom vården. Jag har blivit så dåligt bemött flera gånger (mest av kvinnor). Nu sist var det mitt barn som blev hånad och utskälld av en sköterska för mitt barn var rädd för en undersökning. Hade lust att skrika åt kärringen.

      Och kvinnliga gynekologer, helvete vad hårdhänta dom är. De män jag haft har varit så mycket försiktigare.

    När ni bor på hotell, hänger ni upp kläderna i garderoben?

      Nope, lägger dom alltid i kylskåpet, ett par svala kallingar är lyx.

        +1 på denna

        Rolig.

      Ja om jag ska bo där en vecka eller mer. Kollar efter spår av vägglöss först dock.

      Aldrig. Har kläderna i en stängd resväska. Och kollar självklart igenom rummet massa gånger under vistelsen.

    Kappa som enbart har kemtvätt (P) på tvättråd, vågar man maskintvätta den ändå eller riskerar man att förstöra plagget helt? Material är 60% ull, 10% viskos och resten polyester..

      Maskintvätta inte.

      Är du väldigt rädd om plagget – följ tvättråden. Om du kan leva med att resultatet hemma inte blir toppen – kör på i tvättstugan.

      Jag brukar tvätta det mesta i maskin, på handtvättprogram om det är ett känsligt plagg. Men vissa plagg kan bli flammiga i färgen av att tvättas i vatten, ex en ljusgrå kavaj i 95 % ull. Det löste sig i nästa kemtvätt dock.

      Har en kappa i exakt samma material. Tvättade den på 30 grader, lägsta snurrvarv (har glömt vad det heter) som går, samt tog bort allt onödigt maskinen kan göra. Körde den alltså ensam och det gick finfint.

      Lämna den på kem bara

        Om det fanns en i närheten så hade jag nog gjort det 😄

    Jag hade ingen aning om att J&J skapat ett instagramkonto kring deras dotter.. Kan barn inte få leva ett tryggt och privat liv nu för tiden eller? Man blir fan mörkrädd, att exploatera barn på det här sättet säger extremt mycket om deras moralkompass. Herre min gud

      Du skulle bara veta hur många dödliga som gjort samma. Så det är inte bara dem.

      Så sjukt white trash om du frågar mig.

        Absolut. Dem är bara sjukt inflytelserika på vår befolkning just nu så normaliseringen av detta påskyndas extremt. Det läskigaste är såklart att människor bortser från moral och rättfärdigar sina beteenden på att det är ”vanligt” och många andra gör likadant.

        tänk själv, vi har alla varit barn och när man tänker tillbaka så var vi alla extremt sårbara och naiva. Man ska skydda det och låta barn växa upp med trygghet för dem kommer ha tillräckligt att tänka på ändå.

    Jag söker kläder som är lite mjukt inspirerade av 70-talet. Främst kläder till överkroppen. Inga galna orangea blommönster, utan bara kläder med lite retrokänsla liksom. Var ska jag leta? Jag har kammat noll på exempelvis Etsy 🙁

      Sézane

    Jag är så hopplöst blyg runt personer jag är intresserad av. Beter mig snarare som nån som är ointresserad då jag vänder bort blicken och kollar överallt förutom på killen. I bästa av världar skulle jag vara den som t.ex gick fram, sa hej och tog det därifrån men istället blir jag skygg. Det finns en speciell på jobbet och jag tror att han kanske tror att jag ogillar honom pågrund av sättet jag beter mig.. Nån som känner igen sig?

      Haha ja!!!😂

      Story på ämnet: andra dejten med mitt ex:
      Han var så fin och jag vågade knappt titta på honom. Tyckte (tycker, men inte lika mycket som då) det var jobbigt med ögonkontakt så jag hade inte så mycket ögonkontakt med honom, eller jag trodde ju det iofs.
      Jag trodde det var så självklart och tydligt att jag gillade honom, men, haha, han blev så jäääävla sur efteråt. Det tog flera dagar innan han berättade vad han hade reagerat på och varför han blev sur på mig. Han gav sin version och jag bara ”men shit”, trodde ju att det var så genomskinligt. Men så förklarade jag hur det låg till och det löste sig.

      Såå…Kanske försök att ändra ditt beteende lite om du inte vill att han ska få fel intryck😂

    Vilka bloggar läser ni? Behöver tips på nya

    Tips på att hitta vänner/lära känna nya människor i vuxen ålder? Bor i en medelstor stad och är 32 och har inte barn eller partner

      Starta en hobby (du kan tänka dig) med en stor gemenskapskänsla / inkludering.

      Hund är mitt bästa förslag men det är såklart absolut inte för alla.

      Och sen såklart är det svårare om du bor i en pytteliten ort men även i gigantisk stad, tror jag.

      Men pröva, friluftsliv, kör, hjälporganisationer, någon form av kultur osv

      Fast vem är jag att ge råd…. Har ytterst få vänner men om jag skulle söka fler så hade jag nog gjort något enligt ovan. Har haft hund och träffade otroligt mycket folk, trevliga (oftast) jag var ju alltid ute och rörde på mig samt med på olika hund grejer.

      Hoppas du hittar en vän ❤️❤️

      Vilken medelstor stad?

    Nyfiken här, vem är mannen i joggingbyxorna som de pratas om i podden?

      Din pappa är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.