357 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det bara jag som har en känsla av att Maja Nilsson Lindelöf är lite wannabe Victoria Beckham?

      Ja bara du

        Nej inte bara hon

      På vilket sätt menar du?

    Ursäkta för dum fråga! men detta slog mig
    precis nu. Jag arbetar 25% och är föräldraledig 75% med andra barnet. Innan denna föräldraledighet arbetade jag 75% och var föräldraledig 25% med första barnet. När jag tar ut årets semesterdagar i december, kommer de då att utbetalas som att jag arbetade heltid eller kommer de baseras på min aktuella tjänstgöringsgrad?

      Tjänar du in dagarna eftersläpande eller har du innevarande semester?

        Jag jobbade in 4 dagar i januari och februari då jag fortfarande arbetade 75%, sen är de första 4 månaderna av föräldraledighet semestergrundande så jag har kanske 12 dagar totalt i år.

          Tjänade du in dom när du jobbade 75% ska det aktuella värdet baseras på det 🙂

      Tjänstgöringsgrad

    Vet någon vem Clara Henrys flickvän är?

    Är det rimligt att rymma hemifrån som mamma i 9 dagar????? Tycker att Sandra Beijer har världens mest chilla vardag som småbarnsförälder 🙄

      Rymma? Ser du sitt hem som ett fängelse? kanske där ditt problem är och inte vad Sandra gör eller inte gör.

        Det är ju hon själv som uttrycker det så haha

          Det var ju bara för att hon berättade om en barnbok som handlade om en mamma som rymde.

      Är det rimligt att rymma hemifrån som mamma i 9 dagar????? Tycker att Sandra Beijer har världens mest chilla vardag som småbarnsförälder

        Helt rimligt 🙂

        Skönt för henne, är du avundsjuk? (Ok om man är det).

      Jag hade inte velat göra det. Nio dagar är en evighet för ett barn.

        Ett barn kan också ha andra viktiga personer i sitt liv än sin mamma.

      Ser du ditt hem som ett fängelse? Kanske där avundsjukan kommer i från! Du får jobba med dig själv och skita i vad andra gör.

        Svarar du på dina egna inlägg .

      Fast va, hon bokstavligen ”rymmer” inte hemifrån. Hon åker till sin familjs hus i ett annat land. Utan sitt barn, för att jobba. Tolka inte allt så bokstavligt.

      Jag har världens enklaste ungar som jag älskar till döds men att få 9 dagar för mig själv hade jag utan tvekan gjort om mina föräldrar hade haft ett hus i Sydeuropa.

      Tycker det låter skönt!!!

      Ja!

      Ja verkligen. Bra att ta små pauser och ladda batterierna. Jisses vad härligt med värme och sol.

      Ja, det är rimligt! Man får göra det som mamma. Hennes son är ju inte heller nyfödd direkt. Han har det säkert toppen. Sandra likaså. Man måste inte vara borta från sitt barn om man inte vill, men man får!

      Nej det är inte rimligt att vara ifrån sitt barn så länge när dom är så små. Det rekommenderas inte varannan vecka för barn under 3. Hur kan då 9 dagar borta vara ett frivilligt val? Att ens vilja vara ifrån sitt barn så länge tyder väl på att man inte bryr sig.

        Fast det är väl ändå stor skillnad på varannan veckas-liv och att en förälder är borta 9 dagar en gång? Och att någon annan väljer annorlunda än vad du skulle gjort innebär inte att de bryr sig mindre om sitt barn.

        Blir fan tokig på folk som du. Helt sinnessjukt är det att sitta och påstå att någon annan inte bryr sig om sitt barn. Som nybliven mamma blir jag så jävla ledsen att höra hur dömande människor är.

        Nej M, det betyder inte att man inte bryr sig.

      Hade saknat ihjäl mig! Så nej jag hade inte åkt iväg så länge ☺️ men dömer inte att någon annan väljer annorlunda, you do you

        Att sakna är inte farligt. Många mammor verkar tro det.

      Däremot tycker jag det är sjukt att ingen av dem har körkort, blir så stressad av det 😅 tänker i somras när de hyrde ett hus längst ut på pendeltågslinjen vid Kungsängen, och de promenerade in till Kungsängen centrum varje gång de behövde något. En timmes promenad…

        Jag är uppväxt med en timme till närmaste affär. En timme med bil. Då får man planera bättre bara.

        Jösses, varför blir du stressad av det? Är det farligt att promenera en timme menar du?

          Tänk i situationen typ ”ånej vi har glömt den här viktiga ingrediensen till middagen. Aja vi får väl äta två timmar sent och drar och handlar med en hungrig ettåring” 😃😃

          Jag tycker bara att vuxna personer borde ha körkort. Hon har ju skrivit vid tillfällen att henne bror fått skjutsa dem, för de har så mkt bebissaker att släpa på.

            Man får väl planera bättre än så då.

            Jag har körkort men ingen bil. Har ca 45 minuter promenad till affären, men det går bussar också om man vill det. Brukar oftast promenera. Man lär sig att skriva lista för att minnas allt man ska köpa och man lär sig att överleva de gånger man ändå glömt något. Går alltid att få ihop mat med det jag har, även om det inte blev exakt som tänkt.

            Så lagar man något annat givetvis. Uppväxt lååååångt från affärer; affärer som inte ens hade öppet på söndagar o stängde 14 pä lördagar.

        Jag tycker det är bra att de värnar om sin hälsa och får mycket rörelse, samt låter miljön vila lite (ja jag vet, de flyger en del men nu handlade det just om bil).

        En flakmoppe borde dom skaffa,tycker man ju!

    Några bra tips mot atopiska eksem i hårbotten? Blir snart galen!

      Vårdcentralen?

        Det är ju helt omöjligt att få en tid på vårdcentralen, och så vitt jag kunnat googla finns bara starka och medelstark steroider som lösning. Hade hoppats på att det fanns något bra receptfritt schampo eller hårbottengel.

          Neccin 4 schampoo och en steroidsalva nån gång i månaden.

      Kortisonlösning! Protopic?

      Ingen kommer tro mig tills någon vågar prova.
      Ekholms PROB tjärshampo till djur.
      Nej, jag säljer varken produkten eller äger företaget.

        Eller tjärschampo för människor.

          Troligtvis billigare för djur, fast det är samma produkt.

          Man får inte göra schampo med tjära för människor enligt eudirektiv. Därför säljs det som till djur men funkar lika bra för människor.

            Jaha, konstigt att det säljs för människor då. Och jo, med naturlig tjära.

              Det är olagligt och får inte säljas till människor.

                Nej det är det inte.

            Va? Nej, det stämmer inte. Klart tjärschampo får säljas åt människor. Finns en uppsjö av varianter att köpa dessutom. Vet inte om du blandar ihop det med något annat nu.

      Balsammetoden! Jag är eksemfri sen 2011.

      Fungoral

        Funkar fungoral för atopiska eksem? Verkar vara ett mjällschampo men det här är atopiska eksem. De är lite bättre nu men har kliat och vätskat väldigt mycket sedan vädret slog om och blev kallare.

          Varför kontaktar du inte en läkare? Du ser ju själv hur mycket olika råd du får, och du lär ju inte kunna testa allt.

            För att det är omöjligt att få tag på en läkare, eller någon vårdpersonal över huvud taget i min region.

              Då finns det läkare på nätet. Dom kan skriva ut recept.

      Inget från vårdcentralen har hjälpt mig långsiktigt. Tycker Bruns schampo och balsam Nr 01 med sheasmör lugnar och hjälper. Masserar in balsamet i hårbotten. Allt är inte helt borta för mig, men det hjälper. Tvätta mer sällan, men om du svettas —> tvätta. Gå inte med blött hår länge. Mitt blir värre med stress tyvärr.

      Daxxin schampoo för psoriasis och atopiska eksem. Fantastisk 🫶🏻

        Tusen tack, det där lät lovande!!

        Instämmer! Hade såna problem innan jag testade detta.

      Betnovat. Dock receptbelagd.

    Vem gissar ni på är killen som blev avsugen av en kille i samma slitna mjukisbyxor som alltid? De tog upp det i podden. Jag kan inte komma på en enda person

      Gissar. B (W) I?

        Nä? Brukar han gå runt i samma mjukis?

          Kanske inte haha men det var en gissning

          Det var sugaren som hade slitna mjukidbyxor.

      Vilken podd?

      Sean Banan

        Hahaha det var en bra gissning..

      J L?

        Vem är J L

        Lundell?

          Yes!

        Jennifer Lopez

      Alltså, vem bryr som om en annan man stiger av en penis? Varför blir det så jävla stort.

        Suger* ska det givetvis stå.

        Tror det är så överlag att när folk snackar lite i koder om en person, så blir folk allmänt nyfikna över vem det är, speciellt om det är någon kändis.

        Det är väl lite intressant att veta om någon som utåt sett är straight, är homosexuell eller bi i smyg? Särskilt när det kommer till kändisar så blir väl nyfikenheten stor

          Att komma ut är ett stort kliv för många, antingen pga icke-stöttande omgivning eller att man har svårt att acceptera sig själv, och något man borde få göra på sina egna villkor. Tycker faktiskt inte det är ett passande skvallerämne, det är något folk borde få reda ut ifred.

            Men snälla de har tagit upp det i sin podd som skvaller, får man lov att diskutera det här då? I en blogg som handlar om skvaller och kändisar? Personen verkade inte vilja hålla det jättehemligt heller om man blir avsugen i en park där folk går förbi och ser en

              Ja för skvallerpoddar är ju ett bra riktmärke för vad som är värt och bra att spekulera om, verkligen pressetikens och omtänksamhetens högborg. Hade personen velat att alla skulle veta hade han berättat det själv.

          Nja jag tycker verkligen inte det är intressant. Måste någon i ”smyg” vara bi/homosexuell för att man har gjort något med samma kön? Kan ju vara så enkelt att man bara är nyfiken och vill testa. Vem har inte varit det tänker jag

          Känns väl inte som att man behöver vara gay/bi för att en annan person av samma kön gör något på en, en enda gång. En mun är en mun liksom 😅

          Det är direkt homofobiskt att utsätta HBTQ-människor för den ”granskningen”. Skäms på dig och alla andra som spekulerar i andras sexualitet.

            Men herregud. Palla ha den allvarliga inställningen till livet? Såååå homofobiskt. Chilla.

      Eftersom de sa att det inte var en ”riktig” influencer tänkte jag på P R

        Vilken podd syftar ni på?

          Camillas podd, sanning o konka

      Jag tror det är M B

    Önskar tips på glada härliga feelgood böcker.

      Hon som skrev Öppnas i händelse av min död! Nio främlingar är en favorit, den är underhållande!

        Liane Moriarty ❤️

        Och jag håller med dig, hon skriver jättebra böcker.

      Emily Henry! Älskar samtliga av hennes böcker 🤩

        Håller med! Tycker det kan vara härligt med feel good, men det mesta blir ju bara så pinsamt och klyschigt. Henne blev jag positivt överraskad av.

      En liten hattaffär på hörnet kanske kan passa? 😊 jag har läst den flera gånger 😄

      Rosengädda av Emma Hamberg, Gillar du Mark Levengood så är hans böcker så roliga tycker jag, En sommar på luffen m.fl. av Eli Åhman Owetz, Niceville av Stockett, Sista sommaren av Eleonore Holmgren. Några av mina favoriter.

    Jag diskuterade häromkvällen med någon om rekryteringar till tjänster som kräver lång erfarenhet eller högskole-/universitetsutbildning. Det kom fram att en bekant som sökt en tjänst (vik) troligtvis internrekryteras för pga att personen inte hört från arbetsgivaren trots ansökningstiden gått ut. Då blev frågan ifall HR hör av sig och tackar för ansökan ”men vi har gått vidare med andra sökanden”. Jag har bara upplevt att HR hör av sig när de kallar för intervju och sedan ev att man fått tjänsten eller inte. Aldrig att de hör av sig när de gallrat bort ansökan innan intervjun. Och min upplevelse kommer båda från att ha sökt sommarjobb och säsongsjobb i ungdomen och sedan ”karriärajobb” efter utbildning.

    Vad har ni för erfarenheter? Har HR hört av sig bara för att tacka för ansökan/berätta att man inte blir kallad till intervju?

      Beror ju på vem som ansvarar för intervjun.
      Om de har ett rekryteringsbolag så är det ansvarig rekryterare och om det sköts internt är det rimligtvis HR

        Fattar, men upplever att det är sällan negativa besked skickas.

      Jag jobbar med HR och däribland rekrytering. Det är dock alltid ansvarig chef som skickar ut dessa svar, och däribland ”nejtack” innan intervjuer ibland.

        Tack för info.

        Gör de ofta detta? Eller struntar de i det?

          Väldigt olika när i tiden man gör det skulle jag säga, men så småningom iaf.

      Brukar kunna gå ut ett auto-Mail att tjänsten är tillsatt

      Jag jobbar med HR och det händer absolut att vi, antingen jag eller våra rekryterande chefer, gör så. Jag brukar uppmana våra chefer att kommunicera så snart vi har något att kommunicera, exempelvis om urvalet till intervjuer redan är gjort kan avslag skickas direkt till många av de andra.

      Jobbar som HR-generalist internt på bolag och har skrivit in i våra rekryteringsrutiner att vi hör av oss en gång i veckan oavsett. Vi hör av oss vid mottagen ansökan, när de kan förvänta sig nästa kontakt, om de blivit bortgallrade och om vi vill fortsätta processen. Man har inte alltid besked, men då talar man om när kandidat kan vänta sig nästa kontakt.

      När jag hör att folk får vänta veckor på någon slaga kontakt i rekryteringsprocess så skäms jag för min yrkeskår. Det handlar om respekt !

        Jag blir glad av att höra någon faktiskt tänker på detta. Jag söker ett nytt jobb just nu och det är så irriterande när man inte hör någonting. Senaste jobbet jag sökte fick jag inte ens en automatisk bekräftelse att de mottagit ansökan.

          Så dåligt. Hoppas du blir mer seriöst bemött framåt! Lycka till!

    Vilka är era roligaste sällskapsspel och varför?

      1-100, roligt frågespel som alla kan vara med på för svaret är alltid en siffra mellan 1-100.

      Absoluta favoriten: HINT. Du får veta kategorin och vad du ska göra. Olika grejerna du kan göra är med andra ord, charader. Även figurer, ljud, rita eller nynna beroende på utgåvan så varierar detta. Dock ska man vara gärna 3 pers i varje lag. Men sååå kul spel med variation och helt olika kategorier att välja på.

        Haha inser nu efter andra kommentarer att det heter ju 0-100… söndagstrött

      Ett av mina absoluta favoritspel är Everdell, det är lagom avancerat, tar inte så jättelång tid att spela, och är riktigt fint. Finns flera expansioner till det men har inte införskaffat ännu p.g.a skulle ej få plats på vårat köksbord.

      Ticket to Ride, för att det är spännande och strategiskt men ändå väldigt enkelt 😊 ”När då då” är också kul och allmänbildande! Lite mer lättsamma spel tycker jag är Skipbo och med andra ord.

        Ticket to ride är mitt hatspel. Så otroligt tråkigt och osocialt.

          Jag tycker det är kul men blir sjukt stressad av det haha

      Spelet 0-100 är en riktig favorit! Kul blandning av allmänbildning och tur. Gillar när det finns en chans även om man inte kan svaret. Poängen kan också vända snabbt så det finns ingen given vinnare även om någon ”drar ifrån” 😄

        Håller med! Stor favorit

      Once upon a time och zombie flux

      Pandemic är kul men också ganska svårt att klara

      Munchkin. I början måste man hjälpa varandra för att komma framåt och i slutet måste man gå ihop mot andra för att den inte ska vinna spelet. Så taktiken ändras från att vara hjälpsam till att alla försöker gadda ihop sig mot dens tur det är.

      One Night Ultimate Werewolf
      Ryktet går
      Med andra ord
      0-100
      Gin rummy
      Kan du ta en hint?
      Sänka skepp

      Monopoly deal. Högt tempo, man tror hela tiden att man nästan har vunnit men så blir man lurad av nån, tar lagom lång tid.

      Älskar sequence, passar många olika åldrar och är roligt att spela två till sex personer. Gillar även ticket to ride men det blir inte så socialt med tanke på att alla försöker lägga upp bästa strategin, men med rätt sällskap är det väldigt kul. Pandemic är roligt för att alla får samarbeta med varandra, man spelar liksom mot spelet.

      Roligaste korta (tidsmässigt) spelet tycker jag är Spingo, man slår tärning med bokstäver och ska lägga ett så bra korsord som möjligt. Och roligaste långa, väääldigt viktigt med rätt sällskap på detta haha, är ett gammalt spel som heter travspelet med v65. Man får träna upp sina hästar med hjälp av kort, betta och även köra korta och långa travlopp med hjälp av tärningar. Säljs nog inte längre men jag köpte på Tradera, tar dock några timmar men väldigt underhållande och alla blir engagerade både i loppen och betten.

      Exploding kittens (alla som vi spelat detta med älskar det!)
      Hint
      Bezzerwizzer
      Talisman
      Terraforming mars (väldigt svårt i början dock)
      Settlers of Catan (ÄLSKAR)

      Hint och Munchkin! Munchkin är mycket regler som ska kommas ihåg men man kommer rätt fort in i det, otroligt roligt. Man ska ta sig till level 10 först och ska sabotera för andra för att lyckas vinna. Vi har aldrig så roligt som när vi spelar det haha!

    Nån som vet om det finns nån anledning till att brott preskriberas efter en viss tid? Jag tycker det är så konstigt att folk efter en viss tid inte kan bli dömda för något de gjort…

      Jag är inte jurist men tänker att det har en del med proportionalitet att göra. Ungefär som att en del har fängelse i straffskalan och andra inte. Typ stöld, vad gör det dig om 30 år att jag stal din TV?

        Och hur mycket resurser ska man lägga på att kunna bevisa det om 30 år?!

        Ja och det är även för misstänktas skull (misstänkt är inte detsamma som skyldig) om du t ex säger att jag stulit din TV, så är det inte rimligt att jag ska gå hela livet med en anmälan och ett öppet ärende hos polisen mot mig för det är rätt psykiskt tärande. Även om jag vet att jag inte stal TVn.

      Ja såklart, en TV är ju en sak men det var ju just ett aktuellt fall där en mördare åkte fast men får gå fri pga att brottet just preskriberats och jag finner det så oerhört märkligt och tänkte om det finns nån förklaring till det som jag ej tänkt på.

        Mord har ingen preskriptionstid i Sverige.

          Jo, men det var ett fall nyligen där detta hände men jag tror att det var för att mördaren var 17 år vid tillfället och då sker det efter x antal år.

          Phuu. Vad lättad jag blev nu och vad korkad jag samtidigt känner mig 🫣 Jag hade missuppfattade i fallet jag tänkte på där det berodde på att förövaren var för ung då dådet begicks.

          Det har ingen preskriptionstid längre, men det ändrades först på 80-talet efter mordet på Olof Palme. Det där fallet i Gbg tror jag hände innan den lagändringen, därav att det faktiskt fanns en preskriptionstid.

            Det ändrades 2010, men gäller bara mord som begåtts efter 1985 och om gärningsmannen var 21 när det hände.

        Jag tror du tänker på fallet med Natalee Holloway kanske? Det skedde på Aruba och preskriptionstiden har gått ut där tyvärr, även fast den misstänkte lördagen nu erkänt.
        Dock sitter han inne redan för ett annat mord och kommer sen fortsätta sitta inne för utpressning och annat efter det. Så han går i alla fall inte fri.

      Ja! För att öka sannolikheten att de klaras upp, alltså att någon till slut träder fram som kan ge svar när de inte längre riskerar att straffas.

    Någon som är kär i kollegan ikväll?

      Inte jag men misstänker att två av mina kollegor har en flört

        Anonym 20:14 och 20:18, vill ni berätta mer?
        Undrar uttråkad🙂

      Nä, men en kollega är kär i mig.

        Hur tar hon/han det?

      Nej, men jag är kär i en gift man.

      Lyckligtvis är det mig han är gift med!

      Ja! Och han var skild och nu ska vi få barn ihop. Satsa på kollegor som är singlar.

      Var lite förtjust i kollegan, men kanske mest för vi hade så himla roligt ihop och fattade varandra så bra. Lite som att träffa en tvillingsjäl. Nu är han en av mina bästa vänner. Som jag inte är ett dugg kär i. Så kan det också gå.

      Nej jag jobbar med mina föräldrar, min bror och hans fru 😂

    Nån här sa tidigare att Sanne Alexandra predikat om att hon aldrig skulle göra botox men misstänkte att hon hade gjort nu. Jag såg henne igår och kan skriva under på att den tjejen har gjort botox i hela ansiktet. Lägger ingen värdering i detta, men det enda hon gjorde under timmarna jag såg henne var att prata med andra män som kom fram, knappt nångång prata hon med sina väninnor.

      Hur får du ihop utifrån ovan att personen gjort botox?

      Får hon inte prata med personer av det manliga könet?

      Klart hon har. Hon försöker ha en image där hon är så naturlig som en riktig skogsmulle men ne de tycker inte jag iaf

      Får man inte prata med vem man vill längre? 😅

        Neppis!

        Nä, pratar man bara med män då har man minsann gjort botox i hela ansiktet.

          Botox och att hon prata med män hade inte med varann att göra.

            Du har skrivit kommentaren som om så är fallet.

      Syns rätt tydligt att hon har gjort botox 😬

      Ja hon har gjort i pannan och bredvid ögonen.

      Här är i maj innan botox:
      https://www.instagram.com/p/Csnfmwktt5K/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

      Här är efter (bild nummer 2):
      https://www.instagram.com/p/Cx4vB6ZN7St/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

        Exakt, noll linjer i pannan och inga kråksparkar längre när hon ler. Fan vad fult om hon predikerar till följare att botox är typ ”gift” för o själv gå och injicera

          Jag håller med. Man behöver inte upplysa folk om att man gör botox men lite skevt att sprida skrämselpropaganda och sen göra det i smyg.

      Har en helylle image men falsk som fasiken. Slutade följa för länge sen.

      Om du inte lade någon värdering i det hade du inte skrivit det.

    Är ni bra på att hantera när någon inte tycker om er?
    Vissa personer bryr jag mig inte alls om de inte tycker om, då tänker jag mest skitsamma. Men en del som tex inte gillar mig, jag har så svårt att acceptera det. Är det för att jag tycker om de personerna och de gör ont att det inte är ömsesidigt? Obs tänker inte romantiskt nu, utan mer vänskapligt/kollegor/bekanta

      Haha, jag kan fortfarande inte släppa hur mycket min idrottslärare i nian avskydde mig. Jag har ingen aning om varför han inte tyckte om mig (säkert samma anledning som varför 90% i min skola inte tyckte om mig). Det är i vår 14 år sedan jag gick ut nian och kan fortfarande bli arg och ledsen över det. Sedan dess bryr jag mig dock noll om någon ogillar mig eller inte. Generellt är det folk i min egen ålder som inte tycker om mig.

        Jag hade en lärare på högstadiet som direkt när jag började bestämde sig för att jag var en uppkäftig unge. Det var jag verkligen inte, men allt jag sade uppfattade han som uppkäftigt eller som att jag försökte utmana hans auktoritet. En grej jag har lite svårt att släppa fortfarande är att han vägrade tro på
        mig när jag sade att Gustav Vasa hade fyra söner. Jag hade sommaren innan sjuan läst en hel biografi om Gustav Vasa och hittade alltså absolut inte på, men han blev sur på mig. Innerst inne, fast det är barnsligt, så hoppas jag att den läraren fortfarande lever och att han nu vet att GV hade fyra söner och att han minns den här händelsen och ångrar att han blev arg på en elev som uppenbarligen visste mer än han gjorde.

          Gustav Vasa hade inte 4 söner. Han hade 5 söner.

          Men vilka hemska lärare. Att vilja vara elak mot sin elev. Så hemskt. Blir ledsen att ni fått uppleva det.

      Jag har landat i att jag ser vissa människor som moraliskt överlägsna mig – Det kan vara antingen att de på papper är ”bra människor”, typ volontärarbetar och hjälper folk osv, eller att det bara är någon som är mer påläst, har bättre självdisciplin, har bättre kontroll över sina känslor eller något annat karaktärsdrag som jag ser upp till och önskar att jag hade. Om personer i den kategorin inte tycker om mig tycker jag att det är väldigt jobbigt. I övrigt är jag ganska bra på att tänka att man väl inte är kompatibel med alla helt enkelt.

      Nej, absolut inte. Jag har länge försökt jobba på det och acceptera det faktum att man inte kan bli omtyckt av alla. Ändå blir det otroligt jobbigt varenda gång jag känner att någon inte gillar mig. Blir då att jag faktiskt försöker göra allt för att den ska gilla mig. Och det är ju inte heller bra.

      Vet liksom inte hur jag ska komma ur det.

      Jag är exakt likadan.

      Min gissning är att de man själv gillar vill man gärna ska gilla en tillbaka och när det inte händer då blir man lite så att man vill att den ska gilla en.

    Tog upp ett problem med min sambo.

    Han för sådant himla oväsen när han ska iväg på matcher eller tävlingar med sina barn på helgen. Ibland ska de åka redan vid 7 och går alltså upp 06:30 ungefär. Min sambo ropar åt barnet han ska iväg med, smäller i dörrar, tänder taklampa, stänger inte sovrumsdörren när han går ut. Jag sa att jag förstår att det är stressigt med tävlingar, men att det är lite respektlöst mot övriga som sover. Han kontrade med att jag går upp tidigt för jobb (två gånger i veckan går jag upp 05:30). Jag sa då att jag vet att det stör honom men att jag försöker vara så tyst och smidig som möjligt jag bara kan, och att jag förväntar mig det i gengäld. Jag frågade även vad som stör och om han kan somna om. Han vaknar av mitt alarm, och somnar om på ungefär två sekunder.

    Detta hände igår och i morse betedde han sig precis som igår morse. Jag överväger att bete mig likadant nästa gång jag ska upp och jobba. Alternativt bara brygga kaffet i sovrummet eftersom det är typ det jag gör som kan uppfattas som störande.

    Hans söner beter sig på liknande sätt. Går runt och skriker, smäller i dörrar, gastar när folk sover… Deras mamma beter sig inte alls så. Är det fel på det manliga släktet?

      Ja

        Rosmarinsvatten!!! Gör mitt egna o sprayar nästan varje dag i hårbotten. Annat bra tips är att inte gå för länge mellan varje hårtvätt. Använder även rosmarins schampo. Bara naturliga produkter i hårbotten funkar toppen för mig (har testat typ allt). Kram från en annan eksemis❤️

      Japp det är det

      JAAA. Exakt samma här och vi har en liten bebis! Min sambo har lugnat sig lite men hans 14åring KAN inte vara tyst. Han måste smälla i dörrar, skrika och fara oljud precis utanför dörren där vi försöker sova. Det finns en 12 åring tjej i huset också som ALDRIG hörs. Så himla märkligt beteende alltså.

        TS här, vi ska få en bebis i vår.

        Jag har sagt att den som väcker bebisen blir ansvarig över att få den att somna om.

          jo du, det är lätt att kokettera med på förhand. Lycka till, hoppas att det går bra.

          Det sa min pappas fru åt oss också när vi tonåringar var vakna och såg film och tjattrade hela nätterna. Vi nattade inte lillsyrran en enda gång för det, ja förutom de gånger när vi var barnvakter över natten så klart.

            Nej, självklart kommer jag inte låta någon av hans barn natta mitt barn. Det handlar mest om att visa dem att deras beteende kommer att få konsekvenser.

              Men då blir det ju inga konsekvenser?

              Men det får ju inte konsekvenser om de inte nattar barnet? 🤔 men absolut viktigt att lära barn att visa hänsyn. Bebisar kan ju dock vara väldigt lättväkta ibland, och helt knäpptyst kan man ju inte räkna med att det alltid är 😊

                Kan ju bli andra konsekvenser 😊 exempelvis att internet ”slutar fungera” efter en viss tid.

                  Det är lite svårt det där. Har själv en treåring och en bebis. Lätt att hamna i att bebisen blir ”anledningen” till allt tråkigt. Inte väsnas, inte ha vissa saker framme, upptagen med bebisen nu osv osv. Det får inte bli för mycket negativa konsekvenser av att ha en bebis tänker jag, då kanske syskonrelationen blir sämre 😊

          Varför skaffar du barn med honom då när det är såhär? Nu slipper du inte ifrån..

      Japp, jag jobbar på skola och det är 95% pojkar som gapar och skriker.

        håller med.
        problem och stök ungarna i klassen. only boys..

      ja män.
      bli särbo

      Ja!! Sagt till min sambo med. Är hemma föräldraledig, han smäller i dörrar/lådor/rycker i handtag. Fattar inte?? Blir så jäkla irriterad ca varje morgon. Och kväll när barnet somnat och han smäller runt ändå 🫨

      Fy fan att bo med bonusbarn, och såna pojkar också. De tar säkert efter honom. Sjukt att han inte kan lyssna på dig?? Ja hämnas när du ska jobba tidigt så kanske han fattar? Annars flytta isär, slipp all den där skiten.

      Dålig uppfostran. Gör likadant när dom har sovmorgon.

      Jag har nog världens tystaste man. Han går upp 4:20 varje dag, jag går upp 6:30. Jag hör honom aldrig! Och då bor vi på en våning med öppenplanlösning = kök/vardagsrum/hall väldigt nära sovrummet.
      Jag lyckas dock aldrig vara tyst när jag går upp före honom på helgen, hur jag än anstränger mig. Slamrar och tappar saker. Stackarn.

    Om du hade varit tvungen att byta liv med en svensk influencer i ett år, vem hade du valt? Och varför?

      Bianca, trots ästörningen. Jag har varken utseendet eller det materiella och hur illa det än låter, så skulle jag gärna vilja ha det.

        Förstår hur du tänker och hade kunnat välja henne med trots det negativa

      Kungen.

      Någon utan barn och med ett flashigt liv! Typ Hanna Schönberg.

      Pernilla Wahlgren verkar leva så gött i Spanien och så alla ungar,.. eller Ida Warg pga Mallorca, men skulle inte tända på min man 😬😬

        Marbella menar jag.

        Du då, en J som är en annan J?

          Den andra J skulle nog hålla med om Pernilla. Men hade också varit sugen på att testa på livet som Kenza

            Tänkte säga Kenza men så tänkte jag på hennes såriga uppväxt.. plus att jag inte tycker hennes vänner verkar snälla (så antagligen inte hon heller? Även fast hon verkar snäll av att ha följt henne..)

              Andra J igen.. jag tänkte på de med men hon har ju samtidigt bearbetat de (av de hon skriver). Men ja.. man inser ju att många inte har sänt roligt liv ändå när man ska tänka helheten

      Hanna Friberg eller schönberg

      Nån som inte har barn, vem kan det va? Therese Lindgren kanske? Men orkar inte med så många djur heller och hon verkar ha gjort grejer med ansiktet (vilken influencer har inte iofs??) Vill liksom inte ha det, såna läppar tex, onaturligt utseende.

      Sandra Beijer, innan ungen. Nu? Ingen aning, kan för lite om dem.

      Annica Englund kanske. Kul att testa på att bo i Kanada, ha massa pengar, en hund, träna mycket.

    Halloween- kostym 🎃
    Tips på karaktär att klä ut sig till, inte läskigt eller spöklikt, men gärna gulligt/lite sexigt. Något inom tema ”underhållning”.

      Mr Bean

      Pernilla Wahlgren

      Barbie?

      Holy shit. (Brun kroppstrumpa med ett kors halsband) Enkelt & bra.

        Ah, förlåt, såg nu du var ute efter en karaktär & underhållning..

      Någon ur Euphoria? Tex när de har cheerleadingkläder på sig?

      jag var tinkerbell ett år 🧚 köpte en grön dräkt med vingar och ett par gröna ballerina, som jag sydde på vita fluffiga bollar från nyckelringar på för att likna hennes skor! plus hade lösögonfransar med gröna fjädrar på. fick många komplimanger den kvällen 🥰
      https://i.pinimg.com/originals/4c/7d/87/4c7d87b1cf775b2623f7863d96d94e88.jpg

    Vad härligtt det är att ha en vän man kan vara sig själv med. Vi har gått igenom olika tuffa perioder. Men nu är vi inne i en period då vi bara skrattar åt det. Det är så befriande. Vi kan nu se den roliga sidan av det jobbiga. 😊 livet är verkligen en bergodalbana.

    Män som skiter i sina barn så fort dom träffar en ny tjej, kan vi diskutera det?

    ”Inspiratören och flunsan” hallerheim som träffade flerbarnsmamma P, fick barn direkt & övergav sedan sin tidigare son lilla T. Sa upp vårdnaden till mamma som han själv erkänt & numera träffar han honom aldrig! Hennes ungar däremot upplever han varenda semester & lov med. Nu vill han ha ett HELsyskon och nämner aldrig sin son vid namn längre.

    Hur i helvete tänker dessa män eller FÖRLÅT bebisar & varför läser man aldrig om kvinnor som säger upp vårdnaden och skiter i sitt barn för hon träffar en ny kille? Han har förlorat ett barn men verkar inte se värdet av sin levande son. Tänk om något gud förbjude skulle hända honom?

    Känner vuxna som blev övergivna på samma sätt, pappan ”hittade en ny familj”. Fy vilka trauman det ger barnen även i vuxen ålder.

      Jag förstår inte hur någon kan bli förvånad över män längre. Män är män. Har alltid varit. Kommer alltid att förbli. Det går inte att ändra på naturen, på det som är ristat i sten sedan 30.000 år tillbaka. Män är djur. Har alltid varit. Kommer alltid att förbli. Acceptera att det är så det ÄR, så det alltid har varit, och så det också kommer att förbli, om man accepterar verkligheten så som den är så blir livet så mycket enklare och man blir inte förvånad över något.

        Vi är väl alla djur men egentligen men hela den här ”män är djur” -grejen är att friskriva dom från ansvar. Det finns ju bevisligen massor av pappor som inte överger sina barn, majoriteten faktiskt. Så de som gör det kan inte skylla på att de är djur som inte kan påverka sina handlingar. De väljer aktivt att vara en sån person. Och man ska inte acceptera det.

        Känns som en dålig bortförklaring för att kunna bete sig som en jävla gris! Djuriska eller inte, NORMALA pappor över inte sina barn för en tjej!

      Nu har du ju inte hela hans story! Hans son sen innan utreds för någon diagnos och klarade inte av bonussyskon livet. Han träffar sonen, bara att du inte får reda på allt på Instagram vettu!

        Varför skaffar man barn med någon om ens barn inte klarar av bonussyskon?! Hon hade flera barn sedan innan så det borde väl ha märkts om de gav det mer än en sekund tillsammans med de barn de redan hade. Jag har noll förståelse för män som väljer bort sina barn för en ny familj och jag har noll förståelse för varför man som kvinna vill skaffa barn med en sådan man.

          Håller med! Noll förståelse för hur man kan se det som attraktivt, om hon inte är skälet till det? hade aldrig litat på en sådan man. Inte med hans historik i övrigt heller.

        Hör du vad du skriver? ”Hans son sen innan utreds för någon diagnos och klarade inte av bonussyskon livet.”

        Väljer man inte SITT barn före sin flickväns? Rimligtvis hade en vettig pappa sett till att familjen funkade innan han gjorde någon med fyra ungar gravid efter en dejt eller två??

        Han träffar inte sin son!! Allt syns inte på instagram men folk i deras närhet pratar mer än du tror.

          Och samtidigt får Sandra Beijer kritik för att hon är borta en vecka från sin son.

        Men då kan de ju ha barnen på olika veckor. Hennes barn ena veckan och hans barn andra. Sen visa hänsyn till barnen de redan har och strunta i att skaffa nya.

          Men föräldrar vill ju klämma ihop alla ungar på samma dagar så att de får egentid varannan vecka. Inte en tanke på barnens behov. Och sen blir de förvånade när barnen inte gillar situationen.

            Egoistiska idioter.

      Jag vet inte hur de tänker men det är oftast män som överger sina barn, som inte tar hand om sina barn, samt som inte känner sina barn när de blir stora. Inte kvinnor. Därför sörjer jag att jag är en heterosexuell kvinna för oddsen att råka ut för för detta är tyvärr höga.

        Låga

      va, sjukt
      har han ett till barn han inte träffar??? märkligt att hon patricia inte pushar att barnet ska komma o försöka upprätta en relation till, syskon som finna….

      oj sorglig och sjukt…
      har han ett till barn han inte träffar?… märkligt att nuvarande P som ändå är kvinna inte pushar att barnet ska komma o försöka upprätta en relation till syskon som finns..

        P ogillar starkt hans barn enligt säkra källor.

    Patrick Ekwall har skrivit en bok om romansbedrägerier, det ska handla om män som har blivit blåsta. Patrick säger; ”Boken handlar om inflytelserika män som luras på pengar. Det är vanligare än man tror för det anmäls inte. De här männen blir lurade av skitsnygga 25-åringar som skickar bilder till dem och får de att tro att de vill vara tillsammans med dem. Jag kände att det var viktigt att få belysa”.

    Ja, sannerligen låter det viktigt att skriva en bok om. Men usch då så fruktansvärt det lät. Stackars dessa inflytelserika män som alltså blir blåsta att skitsnygga 25-åringar vill vara tillsammans med dom. Usch då, det låter ju alldeles fruktansvärt, så fruktansvärt. Man får hoppas att alla dessa inflytelserika karlar åtminstone överlever detta och inte helt sjunker under ytan.

      Alltså mycket kan man säga om män som vill tycka synd om sig själva – Men här håller jag faktiskt inte alls med dig.Romansbedrägeri är inte en kvinnofråga? Det drabbar alla. Att ensamma äldre kvinnor förförs och luras på pengar är vi väl överens om är sorgligt? Varför inte män?

        Ja dumma och rika snubbar finns det en hel del av.

        Ja men om man är 50 år kanske man kan lista ut att en 25åring inte är jätte attraherad av en? Sluta vara gubbsjuk liksom.

          Har du samma åsikt om äldre kvinnor som blir blåsta av snygga, unga män då?

          Jag har en 25-åring kompis som nyligen hade en relation med en 52-årig man. Hon var absolut attraherad av honom.

          Vi vet ju inte att det här handlar om män som systematiskt försöker dejta unga tjejer – det handlar om att (ofta ensamma) människor blir lurade och manipulerade. Ibland är den som blir lurad en gubbsjuk idiot. Ibland är det en helt vanlig människa, man eller kvinna.

      🤣🤣🤣

      Varför skriver han den?

      För det första så är det en roman han har skrivit och för det andra, oavsett om du är man eller kvinna så är det väl lika hemskt att bli utsatt för ett bedrägeri?
      Han är man och skriver ur ett manligt perspektiv, inget konstigt med det.

        Jo lite konstigt, varför just han? Han är väl ingen författare? Har han råkat ut för det själv?

          Nu är han författare 😁.
          Har ngn läst den? Har han författartalang?

          Men snälla. Är det bara författare som får skriva böcker? I så fall kan ju jag och många med mig lägga ner våra drömmar om att skriva en bok.

          Hur blir man författare? Jo, man skriver en bok. Om man sen bara får skriva om sånt man själv ”råkat ut för” eller har erfarenhet av, hur många böcker hade blivit skrivna då tror du?

    Någon mer som skrev högskoleprov idag? Gick det bra? 😅

      Jag och min syster gjorde! Gick rätt bra faktiskt. Matte är inte min grej men hoppas på verbala delen. Hur gick det för dig?

        Samma för mig! Matten va sådär men det andra gick bättre 🤪 intressant att se resultat sen

          när jag skrev för 10 år sedan fick jag fullt på matten men inget på den verbala, ingen ide med gamla mögliga ord

            Ingenting du gjorde för 10 år sedan är relevant nu.

    Vad eller snarare vem är det exonphspoiler menar när hon skriver om bantningspiller??

      Undrar samma…

      Bianca ingrosso bland annat tror jag hon hintat om. Blinda ligan hintade hon väl om var bland annat Lovisa Worge och Alice Stenlöf

    Jag känner mig lite fast(?) i livet!! Vad gör ni för att utvecklas och känna att ni kommer framåt? Har mina närmsta vänner, men känner att vi gör samma sak hela tiden.. Ser och upplever aldrig något nytt osv. Går aldrig ur min comfort zone?! Det är, som ni märker haha, väldigt luddigt alltihop. VAD gör man åt denna gnagande känsla?!

      Åk och res! Ta ett år utomlands. Tror fler hade behövt det, det gör så mycket med en. Åk helst själv

    Kan vi prata om saker vi stör oss på? Jag stör mig oerhört på folk på sociala medier som talar om sin birthday week/month. Världen stannar inte upp för att du fyller år i oktober lol. Känns narcissistiskt.

      Äsch, i den här mörka världen borde man fira allt ljust man kan hitta bara.

        Och man kan ju fira veckan, månaden själv utan att för den sakens skull tro att världen stannar upp. Extra god middag, gott vin, hemmaspa, en bra film, nytt doftljus, ja ni fattar. Fira på för guds skull!!

        Tycker jag ned. Vi borde fira mer. Vi nordbor är lite trista. Tror ex spanjorer och italienare och amerikaner njuter mer av livet.

          Amerikaner jobbar ju typ 52 veckor om året o har knappt semester? Känns inte som livsnjuteri om du frågar mig.

            Är väl inte bara semester man kan njuta av?!

            Sant, en kompis bor där. Jobba jobba och man får betala för allt. De flesta har flera jobb för o klara sig, inte min kompis dock.

              Ja min kompis tycker typ vi är konstiga i Sverige som har semester. Jag sa då att ”no verkar ju aldrig ha det”, han bara ”vi är födda till att arbeta”😂

            Då är det ju ännu mer imponerande om de lyckas hitta saker att njuta av i livet även fast de inte har semester.

      Självgodhet och skryt på sociala medier.
      Underbaraclara.
      Folk som skriver i Uc’s kommentarsfält.
      Hennes vinterbok är ju en kopia av bloggen plus lite text? Har liksom sett bilderna förut.

      Våra politiker som förstör Sverige

      Att som svensk kalla det för birthday är ju supertöntigt, men jag tror helt enkelt flunsor drar ut på det i en vecka för att kunna använda födelsedagen till mer content.

      Jag skulle tro att influensers pratar och födelsedagsvecka/månad för att förbereda alla företag som kan tänkas skicka bud på deras födelsedag😆
      Jag stör mig på mycket men börjar bli bättre på att inte störa mig. Just nu stör jag mig på uppåtkammade ögonbryn och min mans tuggljud när han äter mackor på kvällen.

      Och jag vet, jag har inget att klaga på i livet😆

    Tips på att må bra/läka utmattningssymptom/finna inre frid (lol)?
    Jag gör yoga-nidra och försöker ”bara vara” utan att göra något alls även om det är svårt. Om man ska skriva för att må bra/landa, vad ska man skriva då?

      För mig var det skönt att sitta och plocka min kanins bajspluttar som låg spritt i buren och lägga dem i toalådan. Han var liten då och jag gjorde det för att träna hans rumsrenhet.

      Kanske försöka skriva om här och nu? Sätt dig ner fem minuter eller en kvart varje dag och beskriv vad du ser runtomkring dig eller känner inombords just då. Tankar som kommer upp, minnen, kanske något som hänt under dagen? Man kan försöka nästan ”måla” av något med orden: noga beskriva hur en blomma ser ut eller utsikten från fönstret.
      Annars tycker jag det är skönt att varandra runt planlöst i natur av nåt slag (skog, vid hav, i en park) och försöka ta in det jag ser. Och att vara upptagen med händerna, min hjärna får vila då. Virka eller sticka , kanske prova att teckna eller måla (finns ju målarböcker för vuxna om man inte gillar att rita på fri hand). Vet att många tycker pussel är bra avkoppling. Hoppas du hittar nåt som funkar!

      Somatiska övningar för att lugna nervsystemet 🙂

      Kallbad och bastu, skogspromenader, yoga på flummig studio. Lycka till 💚

        Kallbad och bastu är på riktigt det ända som gör att jag känner mig bättre.

    Nån som vet vad som hände med Sindy och Kniv-Micke? Och deras kids?

      Hon verkar iaf ha tagit tag i livet och har barnen som jag förrätt via instagram?

        Kan du sammanfatta kan inte lyssna just nu 🥰

          Sindy har vårdnaden om sina barn. Är drogfri och jobbar. Micke har ingen kontakt med barnen och har väldigt lite kontakt med Sindy. Verkar som att han bor i Göteborg.

        Tack för tips 🙂

    Någon som har en sån där Noppify? Är den bra? Har en sån där gammalmodig liten en men tycker den är lite slö och har suttit nu i hundra år, eller nja… halva eftermiddagen med en tröja. Funderar på om det skulle vara värt att investera i en ny lite vassare.

      Jag har en från Clas Olsson som inte kostade många kronor. Funkar bra.

    Jag har nyligen börjat läsa böcker för min son och försöker minnas en bok mina föräldrar läste för mig när jag var liten (tidigt 2000-tal) men blir tokig på att inte komma ihåg vilken det var. Jag vill minnas att det var en tjock bok med flera olika sagor där den jag tänker på handlar om en flicka som bor i ett lägenhetshus. En dag när flickan ska åka hiss hittar hon en ny knapp och när hissen stannar kommer hon ut i en trädgård och ett trähus där det bor en gammal dam. Jag kommer inte ihåg mer än att jag älskade den och hoppas någon kan veta vilken det är!

      Det är Millans märkvärdiga mormor du tänker på! Jag har aldrig sett berättelsen ingå i en större samling utan endast som egen bok, men jag är säker på att det är den du menar. Jag älskade den! https://www.bokborsen.se/view/Antoinette-Baker-Ilon-Wiklan/Millans-Märkvärdiga-Mormor/12377955

        Exakt den, tusen tack!

      Titta en gång till av Pija Lindebaum säger chatgpt!

        Pija Lindenbaum har ju inte ens skrivit en bok som heter så. Lita inte på chatgpt ungar! 🤣

          Haha vafan, besviken 😅

    Saker som ”är trendigt” bland bebisföräldrar just nu (fyll på med fler om ni vill):

    – att tycka att babybjörns bärselar är sååå dåliga,
    – att bebisen får jätteont i magen av BVC magdroppar,
    – att behöva äta mjölkproteinfritt när man ammar,
    – att ha sovpåse till bebisen,

      Som Ida nordfors som lämnade tillbaka en baby Björn sele som de fick i present för hon hörde att de inte var bra… 🫠 varför inte testa om barnet gillar den och sen lämna tillbaka?

        Det har ju pratats i flera år om att de inte är bra för bebisarna höfter.

          Fast man kan få till en bra position i dem om man använder dem på rätt sätt med rätt inställningar och sätter bebisen rätt. Sen behöver man ju inte gilla dem men SÅ dåliga är de inte. Men, som sagt, en trend. I mamma-forum på facebook kan det tex vara någon som ber om tips på en bärsele och minst ett svar är alltid inte babybjörn i alla fall!!!” Sen inget tips.. 😅

            En väldigt lång trend då.

              Och?

          Nyare babybjörn (tex harmony) är det inget fel på. Jag föredrar andra varianter själv men nya babybjörn är absolut inte så dåliga som det hetsas om.

          (PS – sovpåse är fasiken livet)

          I mammagrupper har det pratats om detta ja. Men man kan ju fundera på varför det finns noll info kring detta t ex kring vården.

          Svaret är att det inte finns något vetenskapligt stöd, påståendet kommer från början från reklamkampajer för ergonomiska selar.

        Om de inte kommer att använda den så är det väl bara att lämna tillbaka? De kan ju inte precis testa den en vecka eller två och sen lämna tillbaka den?!

      Min bäbis är 15 år och redan när han föddes var Babybjörn väldigt ute.

      Allt det här pratades det om när jag hade en bebis också. Han är nu 8.

        So? Kan väl vara trendigt nu också ändå

          Är det en trend om det aldrig slutar?

            Men gud.. bara kom med en till punkt om du har nån eller scrolla förbi. Måste allt va så jäkla noga.

      Haha finns en väl en klick konspirationsteoretiker men de flesta är bara väldigt pålästa? Ex finns tusen gånger gånger bättre selar än babybjörn, så varför använda en BB då? Massor med föräldrar får tipset av bvc att utesluta mjölkprotein ifall bebisen krånglar med maten. Inga konstiga grejer. Återkom när du haft en bebis

        Jag har två haha. Säger inte att nåt är fel eller dåligt i sig. Tyckte bara det var kul att lista aånt som jag ser jommer upp heeela tideb just nu i alla mammagrupper. Trodde det skulle bli lite skoj och en påfylld lista men tji fick jag

        Fast nja.. visst att vissa barn har mjölkproteinallergi men det jag lagt märke till är att så fort någon tex skriver i en såndär mammagrupp typ ”min 3-veckors bebis verkar ha ont i magen och skriker” så får personen direkt hundra svar ”testa att utesluta mjölkproteiiiin!!” De flesta bebisar är ju faktiskt inte allergiker utan har bara lite ont i magen sådär i början och det brukar inte vara det första bvc föreslår om man kommer med en nyfödd och säger att den skriker…

        ”pålästa” = läser mycket i olika facebookgrupper för föräldrar.

    Jaha, när ska jag få ligga då. Tydligen aldrig. Karljävlar.

      Jag ska ligga nu alldeles strax.

      Orkar typ aldrig ligga längre även om jag kan när jag vill i stort sett. Är för trött 😂

      Hopps du snart får till det 😉

      Åh önskade jag hade sug efter ligg. Mina sertralin tog kål på lusten 😩

        Byt till en annan sort. Sertralin dödar verkligen lusten. Venlafaxin, voxra och Brintellix har inte samma biverkningar.

          Men Sertralin och Brintalix har inte samma funktion… 😑

      Lisa döpte om sig, fast lägre effort nu.

      Jag är jätte sugen på dagarna men min man jobbar kontor och jag hemma distans, på kvällen efter allt med barnen mat och nattning är jag helt för trött och då är han sugen 🤦🏻‍♀️

    Vet någon varför E Billgren, som utger sig för att vara enormt familjeorienterade och har upphaussat broderns bröllop enormt mm, inte säger ett enda ord om den kusin som Lynn fick för ett par år sedan..? Pontus systers son alltså. Känns som att hon kommer skriva femhundra inlägg om bror Sigge får barn, men verkar överhuvudtaget inte träffa lilla kusinen som redan finns i familjen.

      Är det du som redan kommenterat detta en gång?

      Det kan ju ha med integritet att göra. Delar själv aldrig min mans familjemedlemmar av respekt. Min egen familj har jag en närmare relation till så det känns inte lika utelämnande att posta bilder och skriva om dem. Några familjemedlemmar har dock bett om att inte synas på bild och då respekteras det. Extra viktigt när det gäller barn.

      Sist men inte minst: Sociala medier är inte en sann bild av verkligheten. Det finns inget som heter ”rättvis exponering” där man på något vis måste bevisa sig genom att posta lika mycket om alla som finns i ens liv.

        Ingen aning. Sidan krashade och sedan såg jag aldrig kommentaren.

          Otroligt märkligt beteende att öht ifrågasätta detta – Men extra konstigt att fråga, strunta i att läsa svaren man får, och sedan fråga igen?

      Du fick en del vettiga svar förra gången du skrev det här.

      Min teori är att mamman bett Elsa att inte skriva om barnet.

        Men de verkar ju aldrig träffat dom heller? Följer Elsa och visste knappt att Pontus hade en syster haha

          Skaffa dig ett eget liv!

          Det finns ett helt liv utanför sociala medier.

    Provade en ny grej med mitt hår idag. Var nöjd och tyckte det var fint tills min man sa att jag såg ut som att jag var med i Backstreet Boys och min svärmor undrade om jag precis hade vaknat. Tackartackar, jag fattar vinken.

      ❤️

      …Vän av ordning undrar ju ändå Vem i Backstreet boys du såg ut som?

    Usch, söndagsågren.

    Jag är så sanslöst omotiverad till att gå och jobba imorgon. Jag vill så gärna ha mer tid med mina barn, men det känns som att allt bara går i ett.

    De få vakna timmar som familjen har tillsammans på vardagar fylls av en massa logistik – skjutsa, hämta, lämna, stressa, leta kläder, laga mat etc etc. Det känns helt sjukt att träffa sina barn så få av dygnets vakna timmar (och då har både jag och maken ändå gått ner i arbetstid).

    Nåväl, skönt med en mysig helg i bagaget i alla fall. Behövde nog bara gnälla lite.

      Det kallas livet med barn.

      Dra ner på barnens aktiviteter och planera in roliga familjesaker ihop de kvällarna, som att gå på bio.

    Jag ska in till chefen & säga upp mig imorgon och jag är fruktansvärt nervös för reaktionen. Jag fattar ju att han inte kommer bli glad men haha..

      Vad är det att bry sig om, bry dig om dig själv istället😊

      Skit i vad chefen tycker, du ska ju ändå sluta.

      Berätta hur det gick!

    Såg Lotta på Bråkmakargatan nyligen. Blev förvånad att Claes Malmberg var het på den tiden, haha! Eller så var det hans karaktär… vi säger att det var karaktären. Kan någon relatera? Eller någon annan karaktär eller skådis 🙂

      Håller med!

      Jag relaterar absolut! De pratar ju om detta i Paradrätten när Claes Malmberg är gäst, men det kanske du redan sett?

      Jag har förövrigt en liten crush på en av papporna i Alla vi barn i Bullerbyn. Kommer inte ihåg om det är Norrgårds eller Mellangårdspappan, och han är heller inte i bild så ofta – men het är han!

      John Lennon i twist and shout när de uppträdde på ed sullivan show 1964. Han är absolut inte min typ i övrigt men just i den låten i det uppträdandet. Mums

    Micke Gunnarsson alltså, får inga bra vibbar men kan inte låta bli att kolla in på hans konto igen. Nu ska han återigen ha en social medie-paus. Tror han skrivit det 75 gånger detta år men han tar aldrig nån paus. Varför gör man så? För att få engagemang? Kärleksförklaringar från alla följare?

    Nån mer som kollar på Biancas talkshow. Brukar aldrig kolla men när det råkar vara på slås jag av hur IQ-befriat det är?! Är det mest intressanta i TV att säga till folk att slidea in i Jonas Gardells DMs så han kan få ligga? Nivån?!

      Allt måste väl inte vara intellektuellt hög nivå? Kan väl vara lättsam underhållning, som mycket på Netflix är, en enkel podd eller för all del den här bloggen.

        Nä men finns väl ett mellanting nånstans däremellan ”intellektuellt hög nivå” och IQ-befriat.

          Ja, men det fylls väl av andra program?

      *annan Nina*

      Nä vet, tycker i stort sett aldrig att sådana program är intressanta. Såg lite av Helenius hörna nyss och slogs av hur platt der är. Intervjuarna (Bianca, Helenius, Bergfeldt eller vem son nu råkar leda) bryr sig ju inte på riktigt utan bryr sig egentligen bara om tittarsiffror och att inte få sparken.

      Varför gillar folk sånt iq-befriat trams?

      Hon är ju så sjukt sexfixerad. Känns helt stört att allt handlar om sex. Och hon skrattar otroligt stelt.

    Jag ska gifta mig & ska göra mitt eget hår. Någon som har bra tips på hur man får lockar att hålla en hel dag + kväll? Dela gärna förlag på produkter!

      Ska du locka så börja med björn Axén värmeskydd i rosa sprayflaska. Tycker de blir mer lättstylat och lockar håller bättre. Använder 210 grader för extra hållbara lockar 😊

      Be din frisör om tips / boka in en tid för styling där ni går igenom och du lär dig

    Tips på maträtter som går att göra storkok på och då alltså funkar att värma på och ändå vara gott?

    Mina tips är lasagne, potatis & purjolökssoppa och linsgryta.

    Huuur får jag upp min lön? Hur ska jag sticka ut bland alla sökande om jag vill ha en annan administrativ tjänst som ger mer betalt? Som medicinsk sekreterare är lönen urusel så vill jobba med annat administrativt. Att plugga är inte ett alternativ då jag maxat csn (förutom någon enstaka onlinekurs om jag måste..) och är 40+..Bor i Göteborg men är villig att flytta.

      Skär ned på kostnaderna istället

      Kolla bransch med högre lönenivåer, kan din bakgrund funka i läkemedelsindustrin kanske?

      Jag pluggar till medicinsk sekreterare och har tänkt att längre fram kanske jag inte alls jobbar inom vården, utan nästan varsomhelst där det behövs administration – och då kan man ju få upp lönen!
      Eller kanske sök dig till privat vård? Forskning? Det är också ett sätt att komma vidare lönemässigt. Heja dig!

      Tyvärr är VG-regionen den absolut sämsta att bo i som medicinsk sekreterare. :/ Hela regionen verkar helt skita i den yrkesgruppen, ge dålig lön, dåliga villkor, finns knappt tjänster ute o.s.v…
      Men bortsett från det: Sök tjänster som chefssekreterare, HR-stöd, koordinator, inom forskning, och på privata kliniker (gärna plastikkirurgi men skit i typ Capio) så lär du få upp lönen lite.

    Ska till Gekås på höstlovet och är taggad på att köpa på mig en massa smink, men vilka märken är värda att köra på och vilka är enbart skräp?

      Tips är att kolla upp priser innan. De har ju vanliga märken där med och vissa är mycket bättre pris men vissa saker är de absolut inte

    Jag läste någon kommentar någonstans att Alice Stenlöfs tjej hade blivit tagen av polisen pga droger. Om detta stämmer, hur kan Alice vara med henne? Jag hade sprungit långt som bara den…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.