Camilla Läckberg gör podcastdebut

Camilla Läckberg firar 20 år som författare och firar det genom att ta klivet över in i podvärlden för att, tillsammans med Podme, göra en podd i fyra delar om försvinnandet av den elva år gamla Johan Asplund från 1980. 

Enligt pressmeddelandet kommer Läckberg träffa en rad människor som på ett eller annat sätt är kopplade till eller har insyn i försvinnandet, vilket innefattar Johan Asplinds båda föräldrar, poliser, journalister. Även Leif GW Persson, som Läckberg haft lite av en mångårig fejd med, medverkar i podden och vi kommer får höra om hur Johan Asplunds försvinnande även kom att bli startskottet för Sveriges absolut största rättsskandal genom tiderna; skandalen kring Thomas Quick.

Så här säger Camilla Läckberg själv om projektet:

– Det här är ett riktigt hjärteprojekt för mig. Jag vill hjälpa till att berätta historien om Johan och försöka göra honom rättvisa. Det är helt fruktansvärt att familjen fortfarande inte fått något avslut.

Premiäravsnittet av Pojken som aldrig kom hem släpps på årsdagen av Johans försvinnande, vilket är den 7 november 2023, och inleds med morgonen då den lilla pojken säger hejdå till sin mamma för allra sista gången.

 

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är ju helt sjukt att någon kan försvinna sådär 😥😥 varje förälders mardröm

      Jag tänker ofta på Mattias från Ljungby som fortfarande är försvunnen.

        Ryser , ja..så många som bara försvunnit. Man tycker ju att en person borde lämna spår efter sig😪

          Tänker på 2-åringen som försvann i Frankrike i somras, fortfarande inga spår efter honom.

    Det där fallet tänker jag på ibland, så hemskt. Hon visste dock att han aldrig skulle vara borta frivilligt..
    Har en nästan lika gammal pojke jag oroar mig för konstant, när han ska gå själv. Får typ panik om det tar för länge hem, men försöker…

      Sen blir jag fasen förbannad när jag hör om kevinfallet tex , sorry.. men vem fn släpper ut en fyraåring utan uppsikt i flera timmar… helt obegripligt för mig

        Tiderna var väldigt annorlunda när Kevin m**dades. Jag var själv ute med grannbarnen utan vuxen uppsikt, vi lekte för all del på gården mellan husen but still. Vi var inte lika medvetna som vi är idag.

          Men nä. Har en 5 åring nu och oavsett hur ”tiderna” är så är barn fortfarande barn. Du kan inte lita på en 5 åring och vad den hittar på. Även om världen varit rosa och fylld med enhörningar hade inte min 5 åring fått vara ute ensam med kompisar flera timmar. Vem vet vart de går och vad de hittar på.

            Men nu har du ju din femåring och lever i denna tid så hur du hade resonerat förr i tiden vet du inte. Hur kan inte folk förstå att sociala och kulturella regler ändras hela tiden och att vi är flockdjur som gör som alla andra utan tror att om de hade levt i ett samhälle där t.ex. cykelhjälm inte ens finns så hade de ändå krävt att deras barn använde det.

            Sunt förnuft är helt sekundärt gentemot vad ”alla andra” gör. Sunt förnuft säger att man inte ska genomföra onödiga och riskabla operationer för att få stötta bröst. Det säger också att man inte ska prata i mobil när man kör bil, ändå gör nästan alla jag känner det. Om 20 år kommer de säkert tycka att vi var dumma i huvudet som gjorde detta. För att spelreglerna i ett samhälle förändras.

              Oj gör de?? Känner ingen som pratar i mobil när de kör, så korkat ju!

              Bra skrivet Duken.

            Jag är född 96 och mina föräldrar lät mig både cykla hem till min farmor (2 km) och gå promenader i skogen helt själv när jag var typ 6. Lever fortfarande 🤷🏼‍♀️

              Samma här, född -95 och var ute och lekte med vänner i timmar. Inte bara i mitt område utan i andra bostadsområden. Inga mobiltelefoner hade vi heller men det var inget konstigt då

                Samma här, jag cyklade fritt till kompisar och till kiosken, är född 94. Lämnades på en lekpark av pappa när vi hälsade på farmor i Malmö för att de ändå hade fönstret mitt emot lekparken.

            I ett annat land går femåringar själva till och från sitt arbete och letar mat på en soptipp på vägen hem. Jo, femåringar över lag klarar av mycket mer än vad femåringar i dagens Sverige klarar.

            På 80-talet kunde vi vara ute och leka när vi var fyra-fem, klart din unge hade klarat det idag också om du lärt hen.

            (Jag vill förtydliga att ja undantag fanns såklart även på 80-talet och nej jag tycker inte att femåringar ska behöva jobba, så ingen hakar upp sig på det).

              Många drabbas nog av hel del tråkigheter på vägen till eller hem från jobbet när det gäller dom där 5åringarna som du beskriver.

              Många drabbas nog av hel del tråkigheter på vägen till eller hem från jobbet när det gäller dom där 5åringarna som du beskriver.

              Fler barn råkade åt för olyckor förr (exv påkörda i trafiken, drunkning osv), om man jämför en eller två generationer tillbaka. De hade också bättre kondis, bättre psykisk hälsa och många upplevde stor frihet.

              Men ja, de dog också i högre utsträckning t ex av att bli påkörda trots att det är mer trafik idag.

                Och idag dör fler barn och ungdomar till följd av självmord än förr.

                Men det var inte det som var poängen utan att barn klarar av så oerhört mycket mer än vad föräldrar i Sverige idag tror, och att tiderna såg helt annorlunda ut med annorlunda hot.

            Du missförstår mig. Jag är född 1990, och jag har små barn, SJÄLVKLART skulle jag idag ALDRIG släppa mina barn ur sikte och dom är alltid i vuxens närhet. Men PÅ DEN TIDEN såg det annorlunda ut, hur du känner idag spelar absolut Noll roll och du kan inte heller påstå att du hade tänkt då, som du gör idag, då du inte var vuxen med små barn på tidiga 90-talet and that’s end of.

          Fast det var ju inte precis 60talet detta?
          Så mycket lidande som sluppits om nån bara haft lite koll.

            Ingen har sagt 60-tal. Jag fick gå själv till och från skolan även på 80/90-tal. Från första klass. Var ute och lekte själv på gården. Alla andra i min skola fick också det. Beteenden förändras.

        Jag är född 85 och uppvuxen i en riktig idyll på småländska landsbygden, i en liten by med 200-300 invånare. Vi sprang runt och lekte fritt i samhället och sprang mellan kompisars hus men inte när vi var så små som fyra år. När man slutade förskolan kanske och var 6-7 år kanske.

    Jaaa! Meeer True Crime!

    Not.

      För oss som gillar det så är det ju intressant. Tänker på detta fallet ibland och kommer absolut lyssna.

        Jag är själv en stor true crime fantast men är så otroligt trött på den svenska marknaden. Jag förstår, och det är såklart bra att inte så många fall finns att berätta om. Men HUR många gånger kan man köra samma fall? Det är ju inte så att Läckberg har någon djupare kunskap inom ämnet så jag förstår det verkligen inte. Johans historia har berättats många gånger förut och av kunnigare personer än Camilla så för mig är det helt ointressant.

          Instämmer till hundra procent.

    Mina öron o Camillas röst är icke kompatibla, synd på en förmodat bra podd.

      Same…🥴

      Samma här.

        Samma här tyvärr! Är ett fan av hennes böcker och gillar henne generellt som författare, men får krupp av hennes röst 😂

    Känns ju dock inte så överraskande att det var han.

    Avskyr True crime. Det är att älta och gotta sig i andras olycka. Vad ska hon tillföra som inte andra hundratals poddar redan tjatat igenom om stackars Johan?

      Ingen som hittat sig sluta sprid dynga!!

    Jaha, nu ska hon göra detta. Vilka ska lyssna? De som aldrig hört talas om fallet och eller de som känner till det?

      Passar väl bådeoch

        Nej, jag tror absolut inte att gemene true crime fan kommer att lyssna utan det är fans till Läckberg.

    OT: är det någon som följer Katrin (hon har privat konto) som sett om hon uttalat sig på instagram om domen?

      Jag befinner mig i en ganska så känslosam period i mitt liv just nu. Jag ställs inför många prövningar min person – som jag känner mig – blir utmanad. Jag tar emot de utmaningar som är menade för mig med öppna armar. Jag behandlar dem varsamt och ser till att ta lärdom av det som erbjuds mig. Jag är så tacksam att det jag har att handskas med är sakliga hinder och inte sjukdomar och faror för de jag älskar. Ingen har sagt att livet är en raksträcka utan hinder eller skarpa kurvor och tur är väl det så trist det hade varit. Får man inte kämpa lite ibland blir de fina stunderna inte lika starka och euforiska. Jag är inte ledsen eller orolig jag är trygg i min personlighet och min självkänsla. Jag vet vad som är rätt och vad som är fel. Och jag är alltid redo att agera på det som ställs framför mig. Men tack vare er blir jag lite blödig och känslosam. Det är en mäktig känsla att känna sig så älskad av inte bara sina nära utan av ett hav av för mig främmande människor. Så igår sent på kvällen när jag var på min 7-eleven och hjälpte en äldre man att ladda ner parkeringsappen och ägaren såg på mig med intensiv blick och sa: Få människor är som du. ”Äsch han ska ju inte få en bot!” Han såg om möjligt ännu starkare på mig och upprepade: Få människor är som du. Jag tog hans ord rakt till mitt hjärta. Tårarna pressade sig fram på ett så skönt sätt. Jag fortsätter framåt. Och ser mig inte bakåt.

        Asså… va

          Från Katrins Instagram alltså

    Med största sannolikhet.

    Varför skall man älta detta?

      Hade det bra din son….! Tänk lite!!

      För att den man är tämligen säker på är mördaren lever (84år) och man hoppas att han skall erkänna, eller ngn annan han berättat för. Brottet är preskriberat, men föräldrarna vill veta vad som hände. Så helt rätt att ”älta” detta fall.

    Vems?

    Det är en märkligt skillnad när det gäller sexköp – Om en kvinna köper massage av sin fiffi (Bianca Ingrosso gjorde det, berättade det offentligt och fick mest wow) så anses det inte vara ett brott. Om en man köper massage av sitt könsorgan så är det ett brott.

    Är det någon som kontrollerat och rättat fakta, skriv – och stavfel i influencer-boken? Vi har ju sett en del av det härinne 😉
    Tyvärr ingen bok som fångar mitt intresse, vet redan typ allt om influencer-branschen och har haft bra koll på vad som skett på många bloggar och so me överlag, sen har man ju läst här så finns väl inte mycket mer att tillägga. Sedan måste man ju så klart försöka locka till köp genom att skriva att ”tidigare okänd fakta finns att läsa i boken” nja tror inte riktigt på det men som sagt…

      Nej, de trycker mina kladdanteckningar rakt av. 😉

      Tror du på riktigt att ett seriöst förlag som Mondial skulle våga släppa en bok med fakta- och korrfel?

    Hoppas Johans mamma får större delen av intäkterna från podden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.