Filip Dikmen får kicken från Musikhjälpen

Foto: Paul Wennerholm/TT

När årets upplaga av ”Musikhjälpen” drar igång den 11 december var tanken att Filip Dikmen skulle vara en av programledarna i buren, någonting som inte längre är aktuellt.
Trots att programledarna ännu inte offentliggjorts så meddelar Sveriges Radio – via ansvarig utgivare för Musikhjälpen, Anna-Karin Larsson – att Filip var en av de tilltänkta, men att han nu blivit av med uppdraget. Anledningen ska vara att han postat videor om kriget mellan Israel och Hamas.

Enligt Dagens Nyheter refererar Dikmen i en video på Tiktok till Israel som ”en förövare” och Palestina som ”ett offer”.
– Baserat på vad jag fått höra från mina uppdragsgivare så anser de inte att jag har varit partisk eller problematisk. Det verkar snarare handla om att jag sagt för mycket, säger Filip Dikmen till DN.

En av mina följare noterade även idag att både Samir Badran och Viktor Frisk tagit bort sina Instagraminlägg för #vikräver och hen frågade mig om jag tror att det kan ha att göra med att duon är aktuell för Melodifestivalen och att det varit ett krav från SVT?
Japp, samma Samir Badran som skulle lämna offentligheten för all framtid. Den Samir Badran. 😁Men jag tror faktiskt inte det, eftersom SVT redan meddelat att man inte ser några problem med att SVT-anställda Farah Abadi stöttar uppropet, vars syfte är att sätta tryck på politiska ledare.

Det borde således finnas en annan anledning till att Samir och Viktor tagit bort sina inlägg, men vad den är vet jag inte.

Your guess is as good as mine.