Ny dokusåpapodd av Nemo Hedén

Att ingen kommit på det här konceptet tidigare? Folk har ju varit galet intresserade av, nyfikna på och förfasade över dokusåpor och deras deltagare ända sedan den dag ”Expedition Robinson” gjorde entré i den svenska tv-tablån.
I avsnitt 1 avhandlas ”Kungarna av Tylösand” som Nemo själv medverkade i tillsammans med Joakim Lundell, och med i studion finna även programmeta producent – Calle Schulman – med.

Calle säger i podden att han aldrig skulle arbeta med en sådan produktion idag, och att han skäms över det idag. 

Nu i år skulle det aldrig ha sänts en minut. Det skulle aldrig ha beställts så klart, men det skulle aldrig ha visats en minut av det här programmet i dag. Tiderna är mer moraliskt inriktade nu än då. // Calle Schulman

Calle menar också på att det som Nemo skriver i sin bok ”Ingen”, om att han fått reda på att han själv och Jocke blev rödlistade av psykologen men togs med i programmet ändå är en ren lögn, och någonting som sagts för att krydda det hela.
Joakim säger att han tror att personen som sa detta till Nemo talar sanning, men erkänner samtidigt att han ljög om sin bakgrund för psykologen, av rädsla för att inte bli uttagen till programmet.

Vad tror ni om poddkonceptet? Någonting ni känner er nyfikna på?

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    På SVT finns ju ”Den svenska dokusåpan” som handlar om när dokusåpan kom gill Sverige och hur den utvecklats över tid. Är inte det exakt samma grej som Nemo ska göra nu?

      Det var det första jag tänkte på också.

      Tänkte också på det programmet. Sen har ju podden oförskämt att anta nosat på ämnet så först är han inte.

      Ja han har ju bara kopierat konceptet och gjort det till en podd istället. Tänkte också direkt på SVTs dokumentär. Vet inte hur mytomspunnet Tylösand är…

    Detta är något som jag definitivt kommer att lyssna på.
    Jag är ju så gammal att jag såg första säsongen av både Robinson, Lets Dance och Big Brother.

    Både Expedition Robinson och Big Brother var spännande koncept när dom var nya, sen gick det ganska snabbt utför när deltagarna typecastades alldeles för hårt för att skapa konflikter.

      Varför kallar du oss gamla? Jag är fortfarande bara ett barn ju 🙁

      Jag gillar verkligen fortfarande Robinson! Man får ta det för vad det är dock, det är ju inte riktigt samma program som när det kom. Sen tycker jag ju också att intriger och konflikter är ganska roligt att titta på (fruktansvärt att delta i dock..)

    Tycker Calle Schulman är mycket obehaglig i denna podcast och hans ”förlåt” känns som luft…
    Jobbade i denna produktion. Det var förfärligt.

      Han är en mycket obehaglig person..

    Kul koncept!! Jag ska ge det en chans!

    Kul! Hoppas att de ska prata om Baren. Älskade Baren, bästa dokusåpan någonsin. Meral Tasbas, Sven von Essen, Daniel Dellamorte, Molle Holmberg, Dick Lundberg, MARCUS KRITE, vem kan glömma Marcus Krite?! som ju tyvärr dog sen, vilka karaktärer! Tänk vilka karaktärer som de fick fram förr. Nu för tiden är det bara utseende, silikonbröst, botox och alla stöpta i samma form. Förr i tiden så var det personlighet och karaktär.

      Och han som stack med pengarna! Vad hette han? Kaj?

      Jag saknar Baren 😀

      Jag minns Meral som den första kändisen i Sverige som gjorde plastikoperation, i varje fall den första ”vanliga” svensken som pratade om det i tidningarna. Kan det stämma?

        Nej Alice Timander var ute och pratade om det mycket tidigare.

    Nyfiken på om några av tjejerna fick förfrågan om att vara med i podden.
    Hoppas de inte bara tar med de största profilerna, utan även de som ”försvann”.

      De som ”försvann” vill nog inte förknippas med det programmet mer

        Sant. Det är nog en viss typ som gärna sätter sig i en podd och pratar om sitt 20år gamla deltagande i en skräpsåpa 😁 den andra typen tackar nog vänligen nej

    Off topic sorry men har någon lyssnat på senaste avsnittet av ”Högt i tak”? De refererar alltså till Kanye West och pratar om (den djupt antisemitiska konspirationsteorin) att judar äger media. Alltså VAD är det som händer????!! Hur kan man få sitta och säga sånt i en pod? Grattis Sverige, två nya antisemiter: Guidetti och Charles.

      Lika mycket lov som att du får stå och bränna en koran antar jag.

        Det måste man ansöka om tillstånd för.

      Har de tagit bort avsnittet?
      Går inte att spela upp senate

        Jo det går att lyssna på det på Spotify iallafall

          Den delen verkar vara bortklippt. Nån som orkar sammanfatta vad dom sa?

            De pratar om varför inga artister uttalat sig om kriget och ett klipp med KW där han säger att många stora medie-, film-, produktions- och skivbolag samt tidningar ägs eller drivs av judar. R ”ja det klart, judar äger allt”
            KW: myten om att en en judiskkonspiratiok att judar äger media, ekonomin, government (amerikanska) och andra samhälls institutioner… men det anses antisemitetiskt. Han säger då att han har en judisk advokat, skivbolag, contractor, räknar upp olika stora bolag (se ovan) som ägs eller kontrolleras av judar.
            Rosanna säger ”Att det är ju så. De äger allt och de som lägger ut blir shadow banned och får inte dela saker.”

            De tycker det är helt sjukt att Filip inte kommer få jobba med musikhjälpen nu trots att han varit så engagerad (obetalt) senaste åren. Sen undrar de vem som vill ta hans plats nu efter allt det här. S säger att hon hade sagt nej och R ”ja gud ja”. ”Vi står med Filip” säger båda.

              Vad har dom för hållhake på varenda influenser/halvkändis som vill umgås med dem undrar jag mest

      Åh hjälp… Tyvärr är ofta dessa konspirationsteorier intressanta för lågutbildade och ointelligenta personer. Synd om de sprids mer.

      Gud. Lyssna inte på den podden. Ge dom inte ett leverbröd
      Guidetti är ju dum som en spån även😂😂

        Vad vet de?

      Helt jävla sinnessjukt. Att de inte skäms att sitta och säga så? Blir förbannad. Camilla detta är ju verkligen något att ta upp. Usch blir illa till mods.

      Lyssnade precis på avsnittet och är helt chockad över hur de uttrycker sig.
      Lyssna från minut 44 om ni vill höra själva.

      Det är sinnessjukt hur accepterat det blivit att helt öppet visa sitt judehat och uttrycka antisemitiska åsikter. Många influnecers delar aningslöst inlägg från kända nazister, antisemiter och/eller uppgifter som kommer från Hamas (= jättetrovärdigt…).
      Och att använda ord som folkmord och apartheid hur som helst utan att fatta..

      Att Kakan Hermansson, Zara Larsson och Gina Dirawi har sådana åsikter har vi vetat länge men nu är det var och varannan som delar allt möjligt utan att förstå vad de faktiskt delar. Jag blir mörkrädd.

        Pratas om Filip dikmen på minut 44

          De har klippt bort det segmentet jag hänvisade till verkar det som. De sa att judarna äger allt. Och sen att judarna äger all media. Att det är därför ingen vågar uttala sig mot dem.

          Konstigt för det enda jag ser är folk som är väldigt prohamas och gärna visar det 🙃

            Jag kunde lyssna på det nu, inget av det ni nämnt är bortklippt

            När jag varit i vissa delar i USA så kan jag förstå att vissa amerikaner har den uppfattningen. Ta diamond street i NY som exempel. Många läkare i storstäder, advokater osv.

            Förstår dock inte för mitt liv hur svenskar kan göra kopplingen att judar styr allt och ingen vågar säga emot dem.

              Så onödigt att bry sig om vilken religion folk tillhör!

              Skulle det bli en stor sak om det ”kom fram” att de flesta lärare är kristna? ”Åh nej, de kristna försöker styra och påverka barnen!”

              Nä, just det! Det uppmärksammas bara när det är judar, alltså antisemitism!

            PRO-Hamas? Så för att folk står upp för den palestinska befolkningen så är dem för terror? Vad utsätter Israel då Palestina för just nu om inte terror? Och vad har pågått i 75 år? Kom igen nu. Sluta skilja på liv när krigsbrott pågår. Skamligt

      Är det antisemitism för att man tror på konspirationsteorin att världen styrs av judar? Snarare foliehatt

        Denna teorin fanns redan på nazisternas tid och hjälpte dem att komma till makten. Onda judar har allt makt = De måste stoppas, var resonemanget som spreds.

        Ja! Det är antisemitism.

      Du driver?? Alltså när ska puckade influencers lära sig att inte uttala sig om saker de har noooooll aning om

      Brukar ju bli sådär när puckade människor ska sitta och uttala sig i diverse ämnen…. 🙂 Inte lyssnat på deras podd förut men jag rös på riktigt av obehag? Sån otroligt DRYG vibe. Mean girls-känsla.

      Bra, då var det alltså inte bara jag som satte morgonkaffet på tvären. Det kändes inte alls genomtänkt

      Såhär är journalistik idag: journalister går in här och läser kommentarer för att lyckas fånga ett scoop. Inte ett pip om detta förrän jag satte igång det vid lunch. Skämmes alla fega jävlar som lyssnar på sånt judehat och bara rycker på axlarna och alla hjärndöda journalister som inte lärt sig basic research. Hoppas för övrigt inte att någon går på den lama ursäkten som kavlades ut i eftermiddags, att de inte ens lyckas formulera grammatiskt korrekt meningar är bara tragiskt.

    Finns ju också podden ”oförskämt att anta” som har tagit upp bla Den rätte för Rosing och Wermland forever.

      De har en dokusåpa med i nästan varje avsnitt, men inte de mest uppenbara! ”Kungarna av Tylösand” är med i deras avsnitt nummer 2 tror jag om Mikael Brinkenstjärna.

    Off topic men kan någon beräkna ett snitt för hur ofta i en vlogg Alice stenlöf nämner ordet ”kaffe”? Hon är så tråkig att klockorna stannar, kanske därför hela hennes personlighet är ”en rykande köpp kaffe”

      Dagens ursäkta tar upp detta

      Tråkigt liv du själv måste ha om du sitter och kollar på hennes vloggar trots att hon är så tråkig enligt dig, och sen dessutom sitter här och gnäller om det 😅

        Du är inne på en blogg som bokstavligen handlar om influencers och vad dom gör, vad förväntar du dig haha. Har du ett lika tråkigt liv som också hänger här inne?

      Men alltså – Det här är väl sånt man pratar med sina polare om bakom stängda dörrar? Varför skriva taskiga saker om folk i öppna forum?

    OT! Har Ida Kjos och L Frölander skilt sig?

      Nu blev jag orimligt nyfiken! Varför tror du det?

        Hon lägger bara ut inlägg på sig själv och barnen + vänner. I sin podd pratar hon aldrig om mannen. I sin bio på insta har hon tagit bort ”fru”. Stod typ ”mamma, fru, jurist” innan. Känns också som hon gör den klassiska resan, byter jobb, blir influenser, hittar sig själv, skiljer sig…..

          Hon har dock aldrig nämnt honom särskilt mycket.

    Hur kan du med gott samvete göra reklam för hans podd efter vad han gjort? Du skulle ju aldrig göra reklam för Pontus R (som inte ens är dömd till skillnad mot denne man) så vad är grejen med att han får frikort här, helt utan att ta ansvar? Vet inte om du kommer släppa in min kommentar som hamnade i mod, jag skrev inget där som han inte skrivit om själv i sin bok (som du dessutom refererade till).

      Killar kommer undan med allt. Tjejer däremot, Gud förbjude att de har en åsikt som inte ens skadar någon, då ska de jagas ur byn med eld och högafflar.

      Vad är det du syftar på? Vad har han gjort?

      Ja. Känns skönt att det finns andra som inte glömmer vad han gjort. Ni som var med på den tiden vet hur fruktansvärt förnedrande även kompanjon nr 2 var mot flickor 15-16 år, som hängdes ut med namn och bild som horor. Men på den tiden var det ju tjejens fel alltid, tydligen fortfarande, även vid sexualbrott.

    NEJ nej, vem minns ens detta program? Har inte isåfall de tv-tittarna mognat, skaffat familj precis som Nemo o Joakim gjort, eller tror Nemo att de tv-tittarna har stannat i växten? Nej, Nemo får nog fundera på ngn annan inkomstkälla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.