En liten tjuvtitt på boken


Sauron och jag är på förlaget och signerar böcker och jag tänkte bjuda på några små smakprov ur den. 📖

Du kommer kunna köpa den HÄR, redan i morgon om jag inte missminner mig!

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jahaaaa, DÄR kom förklaringen till varför du snöat in dig så mycket på att rapportera minsta lilla sak Pontus håller på med!

      Det är väl jätte bra att någon har ”snöat” in på honom. Han är ju helt sjuk i huvudet och lyfts inte problematiken med honom så hade han säkert gått under radarn för flera. Tror säkert det är fler föräldrar som läser bloggbevakning än hänger på tiktok tex som nu fått upp ögonen för vem och hur han är.

      Sen den 20/9 har jag skrivit tre inlägg om honom. 🌨️

        Referenserna har varit långt fler än så

        Nu ljuger du. Antingen har du missat att tagga inlägg i rätt kategori om det är därifrån du kontrollerat antalet från. Eller så har du raderat inlägg i efterhand. Det är fler än så.

        Det senaste året har du dessutom skrivit om honom i genomsnitt en gång i veckan. Och då förklarar ju ditt bokskrivande det ännu mer. Var det inte ungefär i slutet på september du lämnade in slutmanus??

          Gå in i kategorin Pontus Rasmusson och räkna.

          Sluta snacka skit.

          Det är exakt tre inlägg med datumen 7/10, 9/10 och 10/11.
          Är inte så svårt att kolla upp.

            Vad var det jag precis skrev?
            ”Antingen har du missat att tagga inlägg i rätt kategori om det är därifrån du kontrollerat antalet från. Eller så har du raderat inlägg i efterhand.”

            Var är till exempel inlägget med mammans öron som folk spekulerade i??

          Det där stämmer ju absolut inte. Kan i och för sig inte säga att jag är en ”hardcore” läsare här, men det har inte varit ett inlägg om honom per vecka. Illa att anklaga någon för att ljuga och sedan göra det själv liksom.

            0,8 inlägg i veckan i genomsnitt om man går tillbaka ett år. Avrunda och det blir 1!

    isabella har nu bytt bloggplattform, men fortfarande inte ändrat sin ”about” där det står så många felaktiga uppgifter. hon kommer nog inte göra det heller. lite pinsamt!

      😴😴 Det är rätt mycket felaktigt i den här bloggens ”about” också. Och det här man ingenting om i kommentarerna

        Ja, i boken också tydligen iallafall i ett stycke som visas upp här- Isabella gjorde ingen AI av sig själv för att ersätta sig själv nej hon skulle vara kvar på instagram själv också. Det var en AI-influencer utöver Isabella som hette Gabrielle och levde i New York så det där är ju fel skrivet, så kanske får man ta boken med en nypa salt.
        rebecka det är ju inget som är felaktiga uppgifter i Isabellas ”about” MEN det är en del som inte gäller längre då det är gamla uppgifter. Flera har bytt bloggplattform nu, Johanna Toftby också och Paula så kanske har Tailsweep lagt ner.

          Välkommen åter.

    Texten är exakt som jag hade föreställt mig.

      👍 / 👎?

        👎

          Inte jag (TS) som svarade. Håller mig till ”har man inget snällt att säga ska man vara tyst”. Jag är tyst som en mus här borta.

            See what you did there.

          👍

          Ni som tycker att texten är dålig: På vilket sätt är den dålig? Innehållsmässigt? Språkligt?

            Båda. ”sätter fingret på baksidan” är ett exempel. Det är ett försök att använda uttryck som inte passar i sammanhanget.

            Det är också väldigt många meningar som är helt innehållslösa och bara ordsallad. Hela sidan man ser på sista bilden är full med bara ”blaha blaha”.

        Framförallt språkligt. Stör mig satan på att meningar börjar med ”men” och ”och”. Det kan man göra i informella sammanhang men inte i en bok. Pinsamt om du frågar mig.

        Är dock språklärare så jag är lite språkpolis på heltid…

          Får jag fråga vilket språk du är lärare i? Jag hoppas och antar att det inte är svenska, med tanke på att det inte alls är felaktigt att inleda meningar med ”och” eller ”men”. Varken i formella eller informella sammanhang. Däremot bör det inte användas i tid och otid, men det gäller väl alla språkliga knorrar.

          Med det sagt så håller jag med dig om att språket (i de korta utdrag som jag har tagit del av) hade vunnit på en strängare korrekturläsning. Jag tänker framför allt på att klumpig meningsbyggnad, syftningsfel och den fullständig orgien i användning av tankstreck är sådant som kan störa läsningen. Felen blir mer framträdande än själva innehållet.

            Var finns syftningsfelen?

          Fast man får numera börja meningar med ”och” och ”men” vilket en språklärare bör veta.

          Ska man leka språkpolis så ska man ha på fötterna.

          https://sverigesradio.se/avsnitt/sprakreglerna-du-lart-dig-som-ar-fel

    Grattis grattis.
    Blir nog att köpa ett ex 👍

    Jag tycker det ser intressant ut. Kanske inte så att det kommer att komma så mycket nytt för den som läst här på bloggen, men ska bli kul att se hur Camilla sätter olika händelser i ett större sammanhang.

    Reagerade dock spontant på många meningar som börjar med ”och” eller ”men”. Har nåt minne av att nån lärare någon gång sagt att man ska undvika det. Om det faktiskt vore så antar jag att någon redaktör hade gått in och ordnat, så antagligen har jag fått det hela om bakfoten 🤔

      Nej, du har inte fått det om bakfoten utan det stämmer bra att man inte ska börja meningar med ”och” eller ”men”. Ibland kan man göra det för att förstärka något, eller i vissa skrivstilar, så det är inte helt uteslutet… I texten här ovan verkar de dock inte fylla någon funktion och då svider det lite i ögonen. Boken är säkert bra ändå. 🙂 /Språkpolisen

        Ska man leka språkpolis så ska man ha på fötterna.

        https://sverigesradio.se/avsnitt/sprakreglerna-du-lart-dig-som-ar-fel

      Det är väl det som är skillnaden på en författare och någon som skrivit en bok på talspråk?

      Du har helt rätt, jag fick samma råd i skolan. Jag ser dock numera att många börjar meningar med och eller men, så antagligen har språket utvecklats i det avseendet också.

      Det där är en daterad skrivregel.

    Du hänvisar till flertalet källor i din text men texten saknar källhänvisningar? Hur ska man kunna kolla upp att det du säger faktiskt stämmer?

      Precis som med alla andra böcker som påstår saker så finns det en ansvarig utgivare som gått igenom och kontrollerat allt sådant. 😊 I mitt fall heter han Olle och är grundare av förlaget som ger ut boken. 😊

        Men det finns fortfarande inga källhänvisningar i boken?
        Ska alla som vill kolla upp att det du skriver stämmer kontakta Olle??

        Med all respekt, men du svarade ju på intet sätt på själva frågan.

          Dessutom faktafel i ett stycke som visas här – Isabella försökte inte göra en AI som skulle ersätta henne själv. Nej så var det INTE. Isabella var Isabella och AI-influencern hette Gabrielle och bodde i New York. Hon skulle inte ersätta Isabella alls utan vara en extra influencer. AI-influencer är ju väldigt vanligt så det var inte särskilt konstigt fast du hånade det.

            Så Olle har kontrollerat dåligt då. Hur har Olle kunnat kontrollera så allt stämmer? Det har han uppenbarligen inte riktigt gjort utan han har nog litat på att det du skriver är sant och rätt. Mycket är väl dina vinklingar och dina tankar och åsikter precis som i bloggen.

          Har du läst boken?

            Har du läst vad jag frågade?

              Ja, och jag undrar om du läst boken eftersom du är så säker på att det inte finns några källhänvisningar.

                Ett frågetecken efter något brukar innebära att man just frågar. Inte att man är säker. Eller har jag fel?

                Så jag undrar fortfarande, lite mer nu faktiskt, om du överhuvudtaget läste vad jag frågade.

                  Det kommer finnas källhänvisningar i boken.

                    TACK för svaret!

                      Du är riktigt j*vla otrevlig. Vad får du ut av det?

                      Förlåt, jag trodde du förstod att det där inte var menat som varken otrevligt eller drygt. Jag ville bara ha svar på en fråga 😊

        I fackböcker brukar det vara kutym att ha fotnötter i löpande text, särskilt när du hänvisar till vetenskapliga undersökningar och rapporter. Då vill man själv ofta gärna kolla upp det du hänvisar till. Tycker också det är orimligt att man ska lita på din faktacheckare när du konstant hänvisar till händelser eller rapporter och förutsätter att läsaren vet exakt vad du pratar om.

        Tycker för övrigt att det är synd att du ska svara så syrligt när man ställer en fullt rimlig fråga.

          Det kommer finnas sådana källhänvisningar i boken. 😊

          Fotnoter, inte nötter.

          Fotnötter?
          Ingenting Camilla skrev var otrevligt.

      Jag har läst flertalet böcker där källhänvisningarna ligger längst bak i boken istället för fotnötter, då det är kan ju vara på det sättet.

    När kommer e-boken?

    Intressant att boken verkar förutsätta att man ska ha ganska detaljerad koll på nischade händelser och vem ”Desirée” är i sammanhanget.

    Uppfattar också boken skriven som väldigt subjektiv, vem är den för? Vem är det som ska läsa Camillas tankar om influensers? Bloggvecka inga läsare antar jag!

      Förlåt, jag trodde du förstod att det där varken var början av boken eller kapitlet. 😊

        Men gud vem svarar ens såhär drygt hhahaha sjukaste jag sett om man dessutom vill försöka få en bra försäljning

          Om du tar det som drygt då har du det inte lätt i livet.

        Men förklara dina tankar istället. Vi förstår att boken är skriven i talspråk. Men vem är boken till för? Är det för bloggbevaknings läsare eller är det mer tänkt som en utbildade bok om branschen? Det är ju relevant för frågeställningen

    En fråga.
    Gills verkligen reklammarkering i bildform? Eftersom skärmläsare inte kan läsa innehållet, så vida det inte ligger en alternativtext som innehåller samma ord som finnes i bilden?

      Just i detta fallet ligger det INTE en alt-text enligt min tillgänglighetssökning. Så för alla med skärmuppläsning eller synneddsättning är detta alltså en obefintlig reklammarkering.

      Påpekar enbart eftersom du är så snabb att gå på andra när de gör fel.

    Jag undrar varför Öppet Spår behöver reklammarkeras, bara för att det är en bild på boken?
    Det är ju uppenbarligen inte reklam för katter när det i stället är en bild på en katt.

    Svårt att inte associera till Veronica Maggios ”Satan i gatan”, har tuggummibubblan något med innehållet i boken att göra?

    Åh herregud! Hade aldrig vågat ha min hund liggandes under bordet med alla dessa böcker så klantig som jag är😂 Hade kommit hem med en hund mindre. Stort grattis till boksläppet!💜

    Störde mig direkt på talspråket. Varför publicera en bok i talspråk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.