383 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vem är Bosse?

      Tips! Googla på super-bosse

        Tips – svara istället

        Visste inte att han hette SuperBosse ens ju…

          Det står ju på bokomslaget.

            Zoomade inte så såg det inte.

      Han är sportchef för fotbollslaget Djurgården.

        Tack!

    Vilket yrke tror ni attraherar notoriskt otrogna män?
    Jag tror att atleter och affärsmän.
    De är ständigt ute och reser.

      Tror du hittar dem mest överallt! Har själv sprungit på många inom sjukvården (läkare).

      Jag tror inte det handlar om personen reser mycket eller inte. Vill man vara otrogen så är man otrogen.

        Jag håller med men vissa kanske inte ens funderat på otrohet tills de insett att den möjligheten finns.
        Tänker att män som reser kanske inser, efter flera år att hmmm…Ingen känner mig i denna stad och dendär kvinnan verkar villig.
        De flesta skulle nog hålla sig lojala men sen finns det svin…

          Svin finns det både män och kvinnor som är. Tror inte folk som reser i jobb är mer otrogna. Folk som inte reser i jobbet utan träffar samma kollegor tror jag är lika stor/liten riskfaktor

      Säljare

      Ballerinor. Kanske en och annan clown.

      Jag blev bedragen av en advokat, som låg med en barndomsvän. Affärsmän är sällan otrogna på resor utan isåfall med kollegor, enligt mina vänners erfarenheter.
      Läkare har ofta affärer med sjuksköterskor och hantverkare är otrogna med tjejkompisar.
      Min kompis man som är lärare var otrogen med skolans administratör och min kompis som är lärare var otrogen med en annan lärare. Och min granne som är advokat var otrogen med en kollega.

        Så i stort sätt alla är otrogna

        🤣vilken kartläggning

          Älskar att det läggs fram som någonstans semifakta också 😂❤️

      Advokater

      Idrottslärare

      Alla sorter. Även kvinnor..

      Hur menar du? Vilket yrke otrogna män attraheras av?

        Nej tvärt om. Vilket yrke är lämpligt att ha om du planerar att vara otrogen.

    Är det fler än mig som är lata deluxe? Jobbar vardagar och rusar hem efteråt och låser in mig och myser. När helgen kommer så har jag allt städat och snittblommor inhandlade på torsdagseftermiddagen och fredagens kvällsmiddag är förberedd och preppad redo att ställas in ugnen bara för att maximera tiden liggandes i soffan framför tvn. Lördag morgon åker jag och handlar allt gott jag bara kan fundera ut som jag kan bli sugen på i charken och i manuella köttdisken. Godis och chips med såklart, drickor i mängder finns redan hemma. Sedan hem igen och pyssla, mysa, förbereda middag medan jag smaskar chark och ser på tv. Sedan ligger i soffan och bara latar mig. Låter som en knäppskalle men faktum är att jag är ett socialt geni och älskar fart och fläkt men när jag (som jag oftast kan) får välja så ser mina veckor ut såhär och jag älskar det. Samtidigt rusar veckor, månader och år och snart dör man. Men jag bara älskar att vara lat och hemma, ha fint, piffat och njuta av lugnet.

      Låter ju förträffligt trevligt! Om du jobbar heltid så är det ju inte konstigt om du ”latar” dig på ledig tid. 🙂

      Är inte som dig, men det låter härligt 🙂

      Mysigt ju, låter underbart.

        Låter som en vanlig helg, tror dom flesta tar det lugnt på helgen

      Låter helt underbart!

      Har två barn (ett föris-barn och en bebis) och känner att allt jag önskar är en såndär helg exakt så som du beskriver den 😂

      Åh, jag var precis som du när jag bodde ensam. Kan verkligen se tillbaka på den tiden och drömma mig tillbaks 🥰

      Nu är jag gift och har tre små barn, så det är aldrig tyst, aldrig rent och jag hinner aldrig ens sätta mig i soffan 😂

      Det där är min målbild! 🌸

      Känner igen mig! Det finns fasiken inget bättre än dagar när jag är hemma, välfylld kyl, inga måsten utan bara se på tv, läsa, lyssna på musik, mini spa hemma etc.
      Jag tycker det är så jobbigt med frågor om vad jag gjort under helgen när jag bara tagit det lugnt. Jag har en kollega som dömer mig otroligt mycket för det och tycker faktiskt det är lite jobbigt. Men jag trivs med det och försöker undvika att prata med henne.

        Men va! På vilket sätt dömer hon dig och vad kan hon säga? Kan inte folk bara fatta att människor gillar att göra olika saker?! Blir galen på sånt, har en kollega som är likadan men dock inte dömande, kunde inte bry mig mindre vad hon gör om helgerna som inte jag har gjort (massa fart och fläkt) älskar att ta det lugnt.

          Att hon dömer mig händer oftast i andra sammanhang, typ ”jaha, äter du lunch med oss idag, men du gillar ju att vara ensam” jag äter alltid lunch i lunchrummet. Jag har inte några problem med att vara social på jobbet och deltar i alla möjliga aktiviteter. Min kollega verkar tro att det är hela min personlighet att jag gillar lugna, lata helger. Det är bara så irriterande.

            Dina arbetskamrater ska bara skita i vad du gör i DITT liv!
            Jag brukar oxå ha exakt såna sköna helger och njuter till max.
            Är dessutom totalt ointresserad av mina kollegor gör. Vem bryr sig ens om vad folk gör?
            Jag lever mitt liv och de lever deras. Jag har ett oerhört ansträngande jobb och är helt slut på helgerna därav måste vila upp mig på helgerna och ladda batterierna.

              Tack! 😊
              Jag blir glad av att höra det här, precis så jag känner, skönt att inte vara ensam.

            Så sjukt onödigt att lägga såna kommentarer, med såna brukar jag tänka att ”hon vet 10% av mitt liv och resten behöver hon inte veta” man känner ju inte (alla) sina kollegor superbra utöver jobbet. För mig har det blivit lättare att sluta bry mig om vad andra tycker och säger, för i slutändan känner du ju dig bäst själv och vad hon tror om dig (”gör inget på helgerna”) vad spelar det för roll? Absolut INGET. Du är ju nöjd med din tillvaro och hon kanske skulle skaffa sig en bättre personlighet🥰 det mindsetet har gjort mitt liv 10 gånger bättre, allt behöver inte ha en reaktion av mig, tänker bara ”jaha och så var de med det”

      DRÖM! Kunde varit jag som skrivit, plus en sexåring i ekvationen. Men det äpplet har inte fallit så långt från trädet så mycket mys hemma för oss också.

      Låter som mitt live, drömmigt! 😍😁

    Någon som var på Billgren Wood igår? Hur var det?

      Låter som en restaurang.

      Så otippat att Elsa feströker, Wood visste jag redan men Elsa lite surprise faktiskt. Väldigt ej karaktäristiskt.

        Haha det gör hon ju inte, hon ville väl verka cool. Vad dumt. Jäääklar vad smal Sofia har blivit nu.

          Kolla på Frida Lunds story så ser du att de feströker ihop! 🚬

      Jag skulle också vilja veta. Såg någon kort video på deras stories där folk klappade i takt, och det lät som åtta pers i publiken men när de filmade åt sidan syntes lite folk i alla fall. Hur mycket folk var det?

      Ja jag är också nyfiken!

    Ännu en ny vecka imorgon.
    Orkar inte med det alltså.
    Är arbetssökande och sjukt deprimerad. Kan någon ge mig peppning? Hur tar man sig ur en depression som i princip varat hela livet?

      Tycker du behöver samtalsterapi och kanske du vill prova tabletter. Försök vara ute på så mycket som möjligt du tycker är roligt. Hoppas du har vänner som kan hitta på sådant du gillar. Kram.

        Nej, jag har inga vänner.
        Inga som jag kan umgås med i alla fall…

          Vilket faktiskt inte alls är så konstigt. Om du varit kroniskt deprimerad större delen av livet kan jag tänka mig att det varit omöjligt att skaffa vänner, än mindre behålla och vårda vänrelationen.

          För mig hjälpte samtalsterapi och medicin för att komma ut ur depressionen. Har fortfarande inte speciellt många vänner, men jag har i alla fall en partner nu och det har förbättrat dagarna 200%

            Håller med. Det är svårt att behålla vänner, jag förstår att det är tråkigt/jobbigt att umgås med en deprimerad.
            Men jag tror också att jag behöver mycket egen tid för att försöka läka allt som gett mig depression och ångest till att börja med…

              Å andra sidan är det vetenskapligt bevisat att ensamhet/depression gör att människor i princip alltid underskattar hur bra sällskap dom är, och underskattar andras vilja att umgås med dem. Låter absolut som om du borde prata med någon om det här. Men finns energin, så ring någon du skulle vilja vara vän med och föreslå att ses?

      Hoppas du tar detta på rätt sätt men ge oss lite mer bakgrund. Såklart svår fråga hur man kommer ur en sådan depression. Vad har du gjort hittills som inte funkar för att du ska må bättre? ☺️

      Vad tror du att depressionen beror på? Du behöver inte svara här, men oftast finns det ju en orsak till att man mår dåligt. Annars tänker jag att ta hand om dig själv, försöka komma ut lite varje dag, äta och sova ordentligt och försöka göra saker som du mår bra av. Försöka ta reda på hur du vill ha det i ditt liv och ta små steg mot det. Psykodynamisk terapi hjälpte mig.

        Jag vet vad depressionen beror på.
        Just nu har jag inte råd att gå i terapi tyvärr.

      Jag känner igen mig i din situation, hade varit skönt att ha någon att prata med.

    I fredagens öppet spår skrevs det om frenemies och jag kom i tanke om en jag känner som är jättesnäll när man är ensam med henne, men när man är flera i grupp tillsammans kan hon säga ganska taskiga saker eller dra upp ens tillkortakommanden från åratal tillbaka. Varför är vissa så? Upplever inte att hon gör det för att dra skratt, utan min teori är kanske att hon inte förväntar sig att man säger ifrån när man är i sårbar position (många runt oss) och hon vill se hur man reagerar/göra en ledsen. Vad har ni för erfarenheter? Konfronterar ni någonsin dem?

      Låter bara som någon som vill säkra sin plats i hierarkin. Behöver inte vara medvetet…

        Tror du? Det känns ganska kalkylerat om hon ändå vet om mina svaga punkter och saker som gör mig ledsen eftersom vi känt varann i tjugo år. Jag blir alltid ganska paff när jag får detta i ansiktet under en i övrigt trevlig kväll, och säger inte ifrån utan har oftast bara försökt vifta bort det eller försvara mig. På senaste tid har jag inte umgåtts med henne när hon druckit, för hon blir mer filterlös och elak då.

        Det kan väl ligga något i det du säger om hierarkin, men omedvetet tror jag inte art det är.

          Vissa analyserar, dubbelsnalyserar och trippelanalyserar allt de säjer. Andra kastar ur sig vad som helst utan att reflektera. Kan tu ta upp det med henne när ni ses på tu man hand?

      Känner ingen sån men med vissa människor känner jag bara att det gör inget om jag blir ogillad av någon, så jag hade kunnat säga till.

      Låter som en inre osäkerhet.

      Låter precis som en person jag hade i ett gammalt kompisgäng. Hon var världens gulligaste när vi var ensamma, hade tillochmed en snällare röst då på något vis, men i grupp kunde hon ofta trycka ner en och liksom se ner på en ganska mycket. Mycket märkligt beteende. Vänskapen rann ut i sanden.

      Huvva, känner igen typen: både i andra och tyvärr i mig själv förut. Kunde ibland dra upp ngn anekdot som inte alls var relevant (men elakt) och jag kände att jag i stunden var lite rolig och att folk skrattade, men efteråt hade jag bara ångest. Har bett om ursäkt tre gånger det hänt. Två gånger var ursäkterna behövliga och den tredje gången hade personen som utsattes inte ens tänkt att det var en elak kommentar som jag fällde. Sen ungefär två år tbk påminner jag mig själv aktivt om att inte fälla nedslående kommentarer! Kan få nattångest över sånt här när jag tänker tbk. Som ngn skrev handlar det nog om osäkerhet, att man måste hävda sig liksom. ☹️

    Har du någon gång haft sex med en upptagen man?

      Nej skulle inte må bra av det.

      Ja, min egen.

      ja! fick inte reda på det förrän efter..

        Samma här 🤢

      Nej, men inte för att jag inte velat men för att jag varit rak och ärlig mot mig sjökv: han kommer att ghosta mig direkt efter att vi legat.
      Så fort män kommer så kommer deras ”sanna” känslor fram. De flesta vill vara kvar med sina kvinnor, speciellt om de varit tillsammans länge och har barn.
      Så fort han kommit så ser han plötsligt vad han riskerar att förlora och då klarnar det att ett hål bara är ett hål men en familj är en familj.

      Ja. Hade egna bortförklaringar som gjorde att jag inte såg honom som upptagen. (Bland annat – jag var kär i honom och vår relation gick längre bak… samt att jag ändå visste att jag eller flickvännen inte var de enda han låg med). Självklart inte okej, men det är förhoppningsvis preskriberat nu över ett decennium senare. Tycker svaret är klokt om att det inte är värt det.

      Inte vad jag vet🤷‍♀️

      Ja, genom hela

      Ja, genom hela min ungdomstid. Hängde mycket på sexsidor av självskadebeteende och i stort sett alla som kontaktade mig där och som jag träffade var antingen gifta eller sambos.

      Ja. Visste dock inte att han var det..

      Ja. Den ångesten efter….

      Jodå.

      Nej! Jag var jättekär (de var också förälskade i mig) i upptagna män 2 gånger, undvek att involvera mig sexuellt i dem eftersom de hade familj.
      Därför blir jag så störd på folk som inleder relationer med upptagna människor: jag var så himlastormande kär man kan bli!!! Ändå sa jag nej tack!!! Om jag klarade det så betyder det att alla kan klara det men för lite spännande sex och drama väljer de att inleda en relation som innebär otrohet. Dåligt!

        Älskar detta svar!
        Att skylla på sina hormoner är inte det starka argument folk tror att det är.
        Självkontroll leder till självrespekt vilket leder till självsäkerhet.

          Ja så sant. Min självrespekt och mitt självförtroende ökade så mycket efter att jag valde att säga nej till en gift man jag var kär i. Man växer som människa och man ser vilken potential man har rent mentalt.

            Jag befinner mig i en sits där jag behöver vara starkare. Har du tips?
            Jag har bestämt att inget kommer att hända men jag tar tacksamt emot all hjälp och tips som finns.

              Jag tänkte bara att om vi väl ligger, vad händer sen med hur spännande han tycker jag är?? Han kommer ju inse att min fiffi är lika som fruns fiffi och frun har han så mycket mer investerat med. Jag kommer vara billig och pinsam.

                Men exakt så! Sen kommer han att undvika och ghosta. Då könner man sig verkligen äcklig, pinsam, dum och utnyttjad.

        Bra där! Självklart går det att hejda sig och inte göra något även om man är himlastormande kär. En del hävdar att det inte gick att stå emot och att de inte hade något val vilket ju inte stämmer.

        Så sant! Går alltid att avstå!

      Japp. Fick reda på det dagen efter när han tagit på sig förlovningsringen. Han ljög också om att han var brandman. Han körde sopbil. Ja, jag är lättlurad tydligen.

        Tycker uppriktigt synd om dig! Fy fan…
        Förlåt, sopgubbebiten var lite roligt men vilket svin!

        Lite kul att han ljög att han var brandman, de har ju mycket sämre lön än en sopgubbe.

      Ja, men han var i en öppen relation (och det är jag med).

    Jag är gravid och förstoppad och hatar allt just nu.

      En matsked kokosolja.

        Har ingen hemma 😭.

        Allt suger.

          Åhhh…olivolja funkar också.
          Eller en smoothie med massa frukt och grönsaker.

            Tack! Olivolja har jag massor. Ska försöka få i mig! Har ätit massa kiwi också.

              Kom ihåg att köpa fiberbröd, fiberflingor, massa frukt, magnesium (kan vara laxerande) och annat med fibrer. Det är inte lika gott som vitt bröd och chokladglingor men det hjälper magen.
              Det är enklare att få i sig en smoothie än att försöka trycka ut en tegelsten.
              Hoppas du får ett lyckat toabesök 😆

                Jag äter jättemycket fibrer! Alltså jättemycket. Har aldrig haft det här problemet tidigare. Vitt bröd äter jag aldrig. Tycker därför förstoppningen känns jävligt orättvis!

                Tack för lyckönskningarna ✨.

                  Bra jobbat..tyvärr bestämmer kroppen ett tag till framöver

                  Tänk på att få i sig vätska med alla fibrer med! Annars blir det värre istället….

                    Det är sant. Inte alla som tänker på det.

      Tänker på dig! Jag fick hemorrojder i sjunde månaden, skrev om det här i Öppet Spår också och de den där jävla knölen styrde hela mitt liv i två veckor. Helt fruktansvärt vad ont det gjorde. Det kom efter att jag hade en session på toaletten där jag hade lite hårdare mage än vanligt. Drick mycket vatten och se till att du inte hamnar där 🙏🙏🙏

      Mitt stjärthål är förändrat för resten av livet nu. Har inte ont och det går bra att bajsa regelbundet, men är svårare att torka rent mot hur det var innan. Var rädd om dig!

        Cheriprokt!!!!!!!!!

        Stämmer in i den kören. Fick dock min efter förlossning och har också ett föralltid förfallet och förändrar anus.

          Haha men jaaaa mitt anus ahahahah kom tillbaka fina släta anus!

            Cheriprokt!!!!!

            Haha ja, det gamla fina utan flikar och grejs som kräver en hel biltvätt för att hålla sig rent och fräscht.

              Kan ni inte fixa till det då? Finns väl hjälp att få, operation?

              Men kan ni inte fixa det så? Operation?

          😮😮😮

      Börja med lactoluse (stavning?) I början av min graviditet plus järntabletterna gjorde att jag gick på toa kanske var 10e dag. Men några ml av det så blev magen bra igen och regelbunden.

      Fiber, vatten, fikon, motion etc funkar verkligen inte mot gravidförstoppning. Så lägg beställning på apotea eller spring till apoteket imorgon så mår du snart bra igen 😊

      Microlax var det enda som funkade för mig. Testade allt annat innan jag gav mig på det men absolut inget funkade. Fattar inte varför MVC inte bara tipsar om det. Gravidförstoppning är liksom på en annan nivå för många, då räcker inte lite Katrinplommon och fiber. Så jag skulle ”unna mig” (hahah) Microlax om jag var du! Se till att inte ha något inbokat efter bara hehe!

        Älskar Microlax! Ibland när jag står i kö i matbutiken kan blicken fasta på Microlaxen någon hylla bort, och bröstet fylls av värme. Den har verkligen hjälpt! Delar upp mitt liv i före och efter

          Haha, underbart skrivet 😂😂

        Tack för tipset! Ska köpa imorgon.

      Gör pajalagröt!

      Stoppa upp ett finger i muttan och hjälpt till att trycka på därifrån. Gör det varje gång pga är förstoppad hela tiden

      Mitt tips är sockerfritt godis. Gärna en hel ask eller påse.

    Tråkigt ämne, men är det någon annan som också är super-jävla-sjuk?! Jag är inne på min andra vecka nu (egentligen tredje men jag jobbade hemifrån i början) och blir inte bättre. Jag hostar så jag kräks typ dagligen. Har influensan redan börjat tror ni? Har ej läst något om den ännu i media vilket får mig att tro att det är förkylning. Har lukt- och smaksinne kvar så borde ej vara covid. Säg att vi är fler som ligger hemma…

      Började känna av en begynnande förkylning igårkväll🙃

      Ja jag, sen i fredags. Hostan med följande kräkningar är värst, får knappt sova.

      Upp! Varit sjuk i två veckor nu, men det börjar lätta för mig. Peppar peppar!

      Krya på dig ❤️

      Man måste inte tappa smak och luktsinne av corona.

        Nej det är absolut ingenting man måste

      Japp hade samma. Var super sjuk i två veckor med hosta och efterföljande kräk. Läste symptom om influensa men massa som inte passade. Tog test och ej covid. Vecka tre fick jag så ont i ansiktet att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen så då gick jag till läkaren och fick konstaterad bihåleinflammation. Han sa att det går riktigt hemska förkylningar just nu och för vissa verkar de vara 4-6 veckor.
      Men frisk nu! Tog 3,5 vecka.

      Japp, varit sjuk 1 v men bättre nu. Feber i 5 dgr, sen fruktansvärd halsont, inte av denna värld, covid säger dom . Känner fortfarande av i halsen men inte som förut, sov inte på 3 dygn. Irritation I halsen vilket får mig o hosta . Andra feberfria dagen idag

      Samma här med hostan, men sen i torsdags ungefär. Tog ett covidtest och det var solklart positivt. Tror det går extremt mycket covid nu, och folk dyker upp på jobbet med symptom. Är gravid i vecka 30 dessutom, så det är inte kul nu. 🤧

      Just det, tappade luktsinnet för några dgr sen oxå. Duschade idag, tänkte att jag måste stinka, känner ingenting! 😁😁 Fick äta soppa för halsen

      Yes, tog positivt covidtest idag. Feber, halsont, hosta och snor. Inget kul alls.

      Ja, har covid sedan en vecka. Har inte tappat smak och lukt…än…

      Hostan kan vara lunginflammation.
      Kolla upp det🌸

      Oh ja! Är inne på mitt 34 år nu, mycket influensasymtom och värk. Extremt uttråkad av att ligga hemma.

    Vad tycker ni om Tomas Kaya, som under många år kallat sig för förskollärare och nu säljer föreläsningar men kallar sig sen några månader tillbaka för förskolepedagog (vilket inte betyder något). Och går på andra kändisars föräldraskap.

      Att han går på föräldraskap låter märkligt. På vilket sätt gör han det? Det ska inte förskolepersonal göra.

        Han la upp en video om Joakim lundell. Där han antog ganska mycket och tolkade. Om han på riktigt var orolig för barnen hade han kontaktat honom direkt inte gjort en video. Säga vad man vill om hans föräldraskap men den videon kränkte bara lundells barn. Så oerhört oprofessionellt.

          Du verkar ju störa dig på att han lagt upp en video. Jag vet inte alls vad det är för video och jag har verkligen svårt för när vuxna beter sig illa mot barn men när du skriver att Kayas video bara kränkte barnen, hur tänker du då? Det är väl snarare Lundells beteende och att det är filmat som kränkt barnen från första början? Jag kan ju förstås ha helt fel men det låter som att du tagit illa vid dig av innehållet i videon och nu försöker lägga över det på att Kaya gjort fel? När det från början handlar om videon i sig, det är ju bara det du tar upp med Kaya. Jag tycker du ska fråga dig själv vad det är med videon du tycker är jobbigt istället för att lägga det på Kaya.

      Diskuteras i varenda ÖS.
      Oetiskt om det är en skyddad titel.
      Anmäl om det går.
      Släpp det om det inte finns något att göra åt saken.

        Förskollärare är en skyddad titel ja.

        Jag kan tycka det finns en poäng att synliggöra influenser som beter sig illa.

          Håller med! Hade inte koll på den sidan av honom innan det skrevs om det.. började sen kolla upp lite och insåg att det stämde 🙁

      Samma som var med i Idol?

        Talang väl?

          Japp han va med i talang

    Vilken är den absolut bästa vattenfasta mascaran som gör att fransarna håller böjen hela dagen?

      Maybelline lash sensational sky high!

        30% på apotea just nu.

        Den är skitdålig! Och fäller

      Hade oskyddat sex idag där han kom i mig. Hade ägglossning för 2 dagar sen. Borde jag ta ett dagen efter piller om jag inte vill bli gravid? Men googlade, och tydligen ska dagen efter piller inte hjälpa något om man precis haft ägglossning. Någon med lite mer expertis inom området?

        Haha nej gud förlåt var inte meningen att skria detta i din tråd.

        Men medans jag ändå är här, tycker beauty acts vattenfasta mascara funkar väldigt bra

        ägget borde inte leva efter 2 dygn om du är säker på att ägglossningen var då!

        Dagen efter piller skjuter fram ägglossningen så har du precis haft ägglossning kommer dagen efter piller inte göra någon skillnad.

        Det finns vissa som tycker att dagenefterpiller verkar påverka slemhinnan så det blir svårare för ägget att fästa. Ingen forskning bekräftar dock detta.
        Jag är väldigt fertil och har aldrig blivit gravid när jag använt dagenefterpiller. Detta betyder ingenting men en personlig erfarenhet kan om inte annat vara intressant att läsa!

      Jag har användt Max factor Masterpiece Waterproof Mascara i flera år. Älskar den!
      Jag har helt raka fransar men när jag först böjer fransarna och sen använder denna håller dom sig böjda och fina hela dagen 😊
      Blir heller inte svart under ögonen.

      Lancome doll eyes estetprogrammet 🤩

        Estetprogrammet? 🤔

    Har köpt tygbindor bl a för miljöns skull men jag undrar om vinsten blir så värst stor? Jag behöver ju tvätta mycket oftare nu än innan.

      Tycker att tygbindor är tveksamma om de är värda pengarna. De ska ju också tillverkas, extremt mycket vatten går åt för tvättning i maskin, vet inte om fläckarna verkligen går bort? Alla kan ju inte tvätta varje dag om man inte har egen maskin tänker jag.

      Jag tror att vanliga bindor är bättre för miljön och för bekvämligheten.

        Jag tycker tygbindorna sitter mycket bättre och är bättre med lukt också. Har egen maskin och jag passar ju på att tvätta annat samtidigt. Sen om fläckar går bort eller inte så tror jag att de blir rena men de blir nog lätt missfärgade. Köpte svarta, likadant med svarta trosor har blivit missfärgade om jag glömt trosskydd. De fläckarna har jag inte lyckats få bort iaf.

      Jag tror miljöpåverkan fortfarande är bättre, så länge du inte tvättar tomma maskiner. Jag använder bara tygbindor eftersom jag får svamp annars och jag har köpt på mig en bunt så att jag inte ska behöva tvätta som en galning. Med tanke på hur ofta jag behövde byta engångsbindor kan jag inte tänka mig att det jag gör nu är värre för miljön.

      Över tid tror jag absolut att vinsten blir stor! Du kan ju tvätta bindorna med annan tvätt också, bara det är i samma grader. Det färgar inte av sig. Sen är det väl mycket skönare att ha tyg mot underlivet än plast?!

        Ja,tycker också det är skönare och sitter mycket bättre. Nej jag tvättar ju annat också samtidigt men blir ändå oftare.

      Räkna ut hur många bindor du hade använt på ett år kontra antal tygbindor. Engångs-bindorna är ju dessutom i plast. Precis som andra skriver så känns de skönare och fräschare med tygbindorna för underlivet. Jag trodde innan jag testa tygbindor att det skulle vara tvärtom haha. Tänk va man har blivit hjärntvättad av all reklam för bindor…

        Ja det känns så sjukt mycket fräschare med tygbindor! Och så mycket mjukare för underlivet. Kommer aldrig kunna ha plastbindor igen, så svettigt och äckligt bara.

          Haha håller med!

          Va tvungen att räkna lite snabbt. Jag kanske byter tre bindor om dagen (lågt räknat). Blöder i cirka 5-6 dagar. 5×3=15 bindor på en period. 15 bindor x 12 mensperioder på ett år = 180 bindor. Säg att du byter 4 om dagen 4×5=20 20×12 = 240 bindor. Som du sparar in genom att ha tygbindor eller menskopp.

          2400 bindor på 10 år… och då är du en person 🙂 bara vi fyra som skriver här sparar in 9600 bindor på 10 år. Eller 960 på ett 1 år.

          Håller med. Tygbindor är bäst. Aldrig haft flytningar, svamp eller något annat.

    Paows stories om JO…? P tycker alltså JO betedde sig värre än norrmannen? Herregud. Kan inte sluta följa detta som är en riktig människas liv men det känns bara för mörkt. Och då tänker jag att man vet ungefär 5 procent av allt som pågår, resten är bara bilder på fina hotellrum och god mat. 😬😬😬

      Synd bara att dom allihopa skriver så jävla dåligt så man förstår ju inte vad det är som hänt, vem som gjort vad eller när

      Att hon dessutom skriver att han var en 23 år gammal hon känt i två månader. Jaha? Till och med 7-åringar vet att man inte ska slå andra.

      La märke till blåtirorna hon har i christians TikTok som hon delade på story, stackars trasiga människa ❤️‍🩹

    Tack blomman igår för din kommentar ang jag träffad missbrukare.
    Han är blockad men jag vill vara ärlig jag är kär. Så är det bara.

      Har du inga vänner att ventilera med?

        Men va. Gjorde uppehåll här nu för en vän ringde.
        Jo jag har pratat med vänner.
        Men konstig fråga av dej vi är ju här för att kommunicera med andra.
        Mår du inte bra? Frågar du andra här om samma sak?

          Kan ändå förstå frågan, du är ju här från morgon till kväll och kommenterar. Jag tycker det känns ensamt. Inga värderingar i det. Jag är också här för ofta och läser, kommenterar mer sällan.

            Hur vet du att det är samma?

            Om man nu tänker så om någon, att den verkar ensam, så är det väl ännu taskigare att skriva sådär när någon bara försöker ventilera sig och skriva av sig.

            Jag är också inne flera gånger under hela dagen, man behöver inte vara helt ensam för det.

      Varför är du kär i honom? Han lät som någon som inte har så många fina egenskaper direkt 😪

        Det sa bara klick. Han är så kramig. Men tyvärr nu senast vid påverkan sa otäcka saker om andra. Det kommer gå över. Ibland kan det gå snabbt och han var jättecharmig första daten. Hur vågar man och vill människor förstöra sig så. Så sorgligt.

          Verkligen sorgligt. Men skönt att du distanserar dig ifrån honom. Även om han har fina sidor med så kommer de sidorna inte synas så ofta i och med problemen. Jag är glad att du har blockat!

            Jen tack för omtanken.

          Det är lika sorgligt att du vill beblanda dig med en knarkare. Ditt liv kommer att bli förstört.

            Nej du kan inte skriva så. Du vet inget. Mitt liv är tryggt och han skulle inte dra ner mej I att ta något. Och jag skulle aldrig prova. Elakt du drar alls missbrukare över en kam. Som sagt han är blockad.

      Du förtjänar det bästa, var rädd om dig! ❤️

      Så lite så! Ta hand om dig! Och strunta i dem som är otrevliga mot dig här inne – de vet ingenting 💛

    Jag måste få diskutera detta idag…Ni kvinnor som ser väldigt bra ut, känner ni också att det både är en välsignelse och en förbannelse?

    Visst är det kul att se bra ut och ja, man får lätt mäns uppmärksamhet men samtidigt är det uppenbart att gifta kvinnor inte vill ha med mig att göra. Det är så tråkigt när en annan kvinna fysiskt håller om sin man och ger honom en ilsken blick bara för att han sett mig. Varför tror de att jag ens är intresserad?
    Visst kan man tolerera att män kan var lite för på eller elaka (när de fått ett nej) men det är så kränkande när vissa kvinnor försöker markera sitt territorium.
    För det första så vill jag inte ha din man. För det andra så är er relation uppenbarligen inte så stark om du behöver hålla pli på honom.

    Detta är inte humble brag eftersom att ni inte vet vem jag är. Detta är bara en sak som är så tröttsam. Man tänker att det bör bli enklare när man är äldre men så är det inte.

    Hur har ni hanterat detta?

      Lina?

      Mmm ja, känner igen detta. Är ”snygg” men inte extremt vacker alls, har haft en kurvig och tight kropp större delen av mitt vuxna liv, och vissa kvinnor blir vakthundar kring sina män när jag är med. Jag är varken flirtig eller intresserad av deras män, bara min egen. Försöker ignorera men det är rätt så tröttsamt och jag blir ibland ledsen över det. Det gör att jag inte blir sugen på att bli kompis med de där osäkra kvinnorna för det är taggarna ut.

        Jag har noterat att kvinnor ofta är taskiga mot riktigt vackra kvinnor. Vi har en skitsnygg tjej i 25-årsåldern på jobbet som många kvinnor snackar skit om och kallar nedlåtande för Barbie och skriker ”det här är ingen jävla nattklubb” om hon kommer i kortare kjol (alltså inte lårkort utan knäkort). Tjejen är superrar och jätteduktig på sitt jobb. Jag tror det är avundsjuka och också osäkerhet att kvinnor gör så mot andra kvinnor.

          Jag är inte snygg men jag uppskattar andra kvinnor som är vackra och säger det till dem!

          Skriker? Verkligen? Skulle prata med chefen om jag var hon, låter helt sjukt.

            Du vet inte riktigt hur svårt det är. Ingen, absolut ingen kan acceptera och förstå hur det känns att bli illa behandlad pga sin skönhet. Man vågar inte ens klaga för att svaret alltid är ”de är bara avundsssjuka”/ ”men stackars dig som är så vacker”. Män skrattar bara bort klagomålet för att de anser att tjejen är löjlig. Kvinnor blir bara irriterade över att vackra kvinnor har mage att klaga över sitt utseende.

              Zzzzzzzzzz

                Vad är din teori, varför låter hon kollegorna köra över henne? Hur många hade tagit hennes klagomål på allvar?

                Du gör ju precis det som skrevs: förminskar och förlöjligar en kvinna som tvingas utstå hat pga sin skönhet. Du tycker att det är ett icke-problem. Det tycker nästan alla.

        Samma för mej. Tur man har vänner från skoltiden. Jo märkt att tex grannar inte gillar om deras män kollar på mej. I dag på expresso house i kön så killen vände sig om flera gånger och kollade på mej. Men kan inte jag rå för. Skulle aldrig flirta med någon annans kille.

          Känner igen det där. Man känner att någon stirrar och så möter man deras blick. Sen försöker man bryta ögonkontakt genom att titta någon annanstans men då får man ögonkontakt med en kvinna som försöker mörda en med blicken.
          Jag vill bara köpa kaffe!!!

        Det kommer till en punkt där man på något sätt omfamnar hatet. Har upptäckt att jag på senare år slutat försöka göra mig själv osynlig och ofarlig när en sådan situation uppstår. Ibland händer det att jag blir nervös, går med huvudet böjt, böjer ryggen för att se så liten ut som möjligt etc när jag känner att en ”hotfull” situation uppstår. Förr var det alltid min respons. Nu märker jag att jag lyfter på huvudet, vänder mig om som att människan inte ens finns i min omgivning och utstrålar mer självsäkerhet.
        Har även hänt att jag gett en ”eww” blick till kvinnan..liksom.. eww tror du att jag vill ha DIN man?

        Tycker detta låter märkligt. Jag är ful men skulle väl aldrig gå och vakta på min partner för att det är en snygg kvinna i rummet. Varför skulle det vara mer sannolikt att han var otrogen med någon bara för att hon var snygg? Snygga kvinnor är väl heller inte supersugna på att ligga med allt som rör sig?

        Hade väl i så fall varit betydligt mer stressande om ens partner ansågs supersnygg….

        Säkert att ni inte bara är väldigt flirtiga av er eftersom ni är vana vid manlig uppmärksamhet? Och det är därför kvinnor vaktar?

          Tänkte precis samma.

          Visst är jag flirtig men inte alltid..
          Ibland har jag just trätt över tröskeln och liksom inte ens ”skannat” rummet men möts ändå av dessa kvinnor.
          Det är verkligen inre alla kvinnor men tillräckligt många tråkigt nog.
          Vissa män glor ju väldigt diskret och i de flesta fall märker inte frun något. Det är främst de män som plötsligt stirrat och följer en med blicken och frun försöker få kontakt med honom utan att lyckas…han är typ offline. De som är gifta med den sortens man är de som vill mörda en med blicken.

          Har träffat kvinnor vars män stirrat och försökt göra närmanden utan att hon märker något. Så är hon underbar och rar och man vill så gärna skaka om henne och förklara att hennes man är ett svin men det är lönlöst, man blir själv utpekad som ett luder. Så man håller tyst.

            Vad är det för män som stirrar på kvinnor? 😄 Sjukt.

              Jag var nog otydlig. De verkligen stirrar. Oftast utan något uttryck. Bara blankstirrar. Man blir så fruktansvärt obekväm då det ger stalker-mördar-vibbar.
              De hade antagligen bjudit på ett leende om inte kvinnan var med vilket är mycket enklare att hantera än två lsserstrålar som följer ens varenda steg.

              Men visst är det kul att få ett leende av någon man tycker är attraktiv 😊 det kan jag inte förneka. De får gärna stirra.

            Nej jag kan inte ens flirta.

            Hmmm okej. Jag skulle aldrig bli orolig över en väldigt snygg kvinna. Snygga tjejer brukar vara vana vid att få mycket uppmärksamhet lätt och skulle väl aldrig gå runt och flirta med mängder av upptagna killar.

            Min erfarenhet är att folk tittar kors och tvärs och att de som är väldigt inne på att de ”får mycket blickar” också ofta är folk som tolkar in mycket i situationer som kanske inte alltid finns där. De skådespel med blickar hit och dit som ni beskriver utspelar sig här ger mig lite den känslan…. Hur många har ens sådan råkoll på allt ens partner tittar på att man skulle märka en blick på en annan tjej liksom? Tycker det låter rätt otrovärdigt.

      Förbannelse. Ingen tror man kan vara smart, folk blir förälskade utan att faktiskt lära känna mig (hej imposter syndrome!), ingen raggar om de inte är helt tappade ändå, svårt att skaffa vänner. Dock har det säkert kommit en del bra grejer av det också, kan vara rolig utan att behöva anstränga mig, har säkert haft lättare att få jobb, vänner och bekanta tycker generellt om mig. Jag önskar dock bara att det inte behövde ha den påverkan det gör, det känns inte som att jag har fått något jag har förtjänat genom att faktiskt anstränga mig för det.

        Jag har nog också glidit lite på räkmacka tack vare utseendet.
        Inte många situationer som inte gått att lösa på något sätt. Främst med män. Men faktiskt också med kvinnor.

        Det jobbiga är ju när kvinnor försöker kontrollera sina män i mitt ansikte. Som att jag bara står och väntar på att han ska bryta sig loss ur hennes grepp och omfamna mig. Det är bara så förnedrande att de direkt väljer att se mig som en manslukare på jakt efter just hennes man.
        Det ironiska är ju att en attraktiv man som har en sådan fru blir direkt oattraktiv. Man ser ju igenom hela fasaden och inser att hon inte riktigt litar på honom och då är det tack och hej för mig med.

        Men det värsta är när det blir fysisk konfrontation. Har varit med om det några gånger. Man står där som ett frågetecken medans en kvinna skäller ut en för okänd anledning.

          Men samma! Min personliga favorit var när jag träffade min kompis sambo (dåvarande kille). Tyckte om dem båda jättemycket, men honom i egenskap av min kompis kille. Hon gick runt i typ två år och sa att jag skulle sno honom och jag kände bara… Nej? Jag är bara glad att min kompis som jag gillar har en så bra kille? Hon har släppt det nu, men stämningen ibland var verkligen stel när hon sa nåt sånt.

            En sån kompis hade jag också, hon ville inte ens låta mig träffa honom av samma anledning. Visade också hur lite hon kände mig eftersom då hade hon vetat att jag aldrig skulle få för mig det.

            Vet du vad jag har insett? De kvinnor som plötsligt vill ”gömma” sina män/kärleksintressen gör så för att mannen sagt något positivt om oss eller att de har registrerat ett konstig beteende från sin man.
            Har blivit utfryst ur en grupp på jobbet efter att kollegorna män träffat mig. Jag var ny och kom snabbt in i gruppen. Flera månader senare styrdes det upp eeän middag dit alla kunde ta med familj. Jag gick med min man. Märkte rätt fort att kollegorna män ”såg mig”. Du vet, när de stirrar med ett allvarligt ansikte och samtidigt försöker hålla koll i periferin så att frun inte märker att de glor.
            Efter den middagen var jag officiellt utfryst ur gruppen.
            Det är ännu värre när ens barn inte får leka med sina kompisar för att mammorna inte vill att deras män ska behöva hälsa, prata eller ens se mig.

          Känner inte igen detta med rivalitet eller att kvinnor håller i sina män, men jag är mer klassiskt vacker, inte sexig. Upplever snarare att både män och kvinnor dras till mig istället.

            Jag är mer sexig än klassiskt vacker.
            Har inte ett babyface/ oskyldigt utseende utan mer flirtigt/sexigt.

            Hade faktiskt hellre velat vara mer klassiskt vacker. Hellre Grace Kelly än Marilyn Monroe. Nu har jag lyckligtvis fått mig en bra man men det var inte lätt att dejta kan jag lova.

      Jag är inte snygg och jag är så glad att jag inte är snygg. Jag har nästan bara attraherat jättebra män.
      Min erfarenhet är att riktigt snygga kvinnor drar åt sig flugor som en sockerbit och de måste vara jätteskärpta för att undvika skräpmän.

      Behöver inte vara deras partners, det kan räcka att någon vaktar sitt ragg på krogen som en hök. Men jag bryr mig inte, jag gör ingenting för att ens försöka haffa andras killar så varför ska jag ta åt mig.

        Jag blir mest irriterad. De har redan bestämt att jag är där för att ta deras man. Jag hade nog inte ens lagt märke till honom om hon inte satt ett blåljus på hans huvud.
        Men håller med om ragg. Den situationen är bara så jobbig speciellt om raggat börjat prata med en viss tjej men sen börjar ge mig all uppmärksamhet. Står mest där och försöker bevisa för henne att ”jag lovar att jag inte försöker ta honom”.
        Nu festar jag inte längre så detta problem är mindre vanligt i mitt liv idag.

      Låter jättekonstigt. Säger inte att din upplevelse är fel men känner som tur är inga såna kvinnor och är ingen själv. Man måste ju lita på sin partner även om en snygg kvinna kommer in i rummet 😄 Låter som fjortonåringar.

        Jag har sett min mans ögon förvandlas till hjärtan som på barnprogram när han sett vissa kvinnor. Men han är duktig nog att vända sig om och låtsas som inget. Eller så möter han min blick och vet att jag bevittnat hela hans tabbe .. Jag brukar oftast le och säga ”ja, hon var snygg”. Jag har ibland själv uppmärksammat honom på vissa kvinnor ”kolla hur snygg dendär tjejen är”.
        Jag kollar ju själv runt och blir fortfarande glad av att få blickar av attraktiva män. Hur kan jag förneka att Jan har samma behov?
        Men allt beror på situationen. Jag kan förstå att vissa kvinnor försöker verka hotfulla för att markera sitt revir. Jag blir vara irriterad för att jag inte ens tycker att mannen är attraktiv. De antar att vi vill ha varenda man när sanningen är att jag finner de flesta män oattraktiva.

      Jag tycker själv att jag är snygg i spegeln men blir aldrig bra på bild och det är aldrig nån som säger det till mig, inte heller får jag lystna blickar från män (eller arga från lejonhonor). Känner mig som en vinnare faktiskt!

      Hmm, var alltid den ”söta/populära” tjejen i klassen, skolans Lucia och så vidare. Tror det har påverkat min självbild rätt mycket. På gymnasiet var det flera av mina manliga lärare som rakt ut stötte på mig, mycket oönskad uppmärksamhet från män. Eftersom man redan är på många killars radar och någon det snackades om så blev det istället att jag väntade längre med sex etc. för att jag kände mig ”iakttagen” på fester. Nu som vuxen ser jag inget negativt med att se bra ut; man blir charmigt bemött på banken, får gå före i kön, blir uppgraderad på flyg. Det enda är väl att folk blir förvånade över att allt inte är perfekt, typ när man är singel, söker jobb eller är ledsen.

    Du måste reklammarkera i TEXT.

    Detta är text ovanpå en bild – det syns inte för de med synnedsättning eller uppläsningsprogram, såvida du inte har en alternativ-text, vilket jag kan se att du inte har.

      Nu stämmer inte det du skriver, men med ditt resonemang så borde det ju inte spela någon roll då man då heller inte ser eller kan ta del av vad som är på bilden utöver reklamidentifieringen. 😊

        Ska lägga detta på minnet till alla framtida inlägg där du hänger ut influencers som gör reklam i story – och attackerar dem trots att det ofta faller under samma sak som ditt inlägg och din dåliga ursäkt här. 🙂

          Är det så svårt att bara acceptera/erkänna att du hade fel? Men visst fortsätt du kommentera felaktigheter.

          Om du hade haft gjort lite research så skulle du känna till att Konsumentverket till och med rekommenderar bildmärkning, så jag skulle rekommendera dig att börja med att läsa deras vägledning vad gäller reklam på sociala medier.
          😊

    Följer en jätte stor fitness influenser på insta ( Jelena M) men ser nu att ganska märkbart att hon gjort en BBL? Det är så uppenbart för helt plötsligt har hon en extremt stor rumpa som hon inte ens hade när hon tränade som mest och den har ändrat formen helt till sån där typiskt bbl rumpa. Borde man inte vara ärlig med sånt om man är just fitness influenser?

      Har någon tips på en locktång som är lättanvänd? Tack så mycket ❤️.

        Kolla lykos sortiment. Dom brukar ha rea.

      När ska hon i så fall ha gjort den? Efter en sån operation så är man ju rätt orörlig under en tid och hon är ju på stories hela tiden.

      Jag har sett några med BBL på stan. Det ser ju inte klokt ut!!!!???
      Det kanske finns de som gör diskreta BBL som inte syns men har sett några med KLOT som står RAKT UT. Det ser ut såhär — qp —. Benen ser ju ut som pinnar och KABOM sitter två bowlingbollar och svävar mellan rygg och lår.

        HAHA!

      Med tanke på hon uppdaterar dagligen samt varit öppen med sina andra ingrepp så är jag tveksam.

      Hennes fett samlas inte på magen utan snarare vid rumpa och lår skulle jag gissa på.

      När hon tränade som mest hade hon väll lägre fettprocent.

        Vissa täcker ju dock upp med sparade storys som de sen publicerar som vanligt

      Agree! Inget taskig mot henne men en gigantisk bakdel, framdel och lite magrutor pga låg fetthalt. Allt är så otroligt skevt på instagram! ALLT

      Ja hon har gjort BBL, uppenbart på både rumpan och magen.

      Och som de nedan skriver: nej man behöver inte vara stilla efter det, faktum är att man inte får sitta ned mycket utan helst ska stå upp eller gå

        Genuint nyfiken, hur vet du det? Jag har själv funderat på att något ser ”off” ut men inte kunnat sätta fingret på vad. Känner mig lite korkad som tänkt att det bara är träning som fixat kroppen om det nu är som du skriver operation. Hon känns så ärlig och öppen men sånt så jag har ändå lite svårt att tro på operation…

          För BBL ljuger de flesta om av någon anledning, förmodligen för att det är en operation som är så farlig och onödig (många operationer är ju det men rumpan kan du ju faktiskt träna större om än inte till den nivån). Det är vanligare än man tror att fitness influensers gör BBL då stor rumpa är trendigt och många följare/klienter då vill vända sig till dem för de tror att de kan uppnå det av bara träning. Anses pinsamt bland seriösa i branschen dock att göra BBL och även följare/klienter kan minska intresset av att vilja söka hjälp hos en PT som har opererat baken så därför döljs det medan man inte kan dölja mycket större bröst eller läppar och hävda att det är på grund av träning som med rumpan.

          Jag har tidigare jobbat med plastikkirugi och ser därför tecken som nog många andra missar men ett enkelt sätt att se det är på de opererades magar: huden är lixom sträckt/utspänd på ett onaturligt sätt, nästan som att den inte håller för att vara sträckt så platt. Det ser lite hårt och plastigt ut, som en onaturlig tvättbräda eftersom allt fett därifrån har tagits och förts in i rumpan istället. Naveln är ofta uttänjd/sträckt och ”längre” än hos ”vanliga”.
          Även om man är väldigt vältränad finns det alltid lite fett på magen och ser inte hårt ut på samma sätt (eller så ser man en tydlig kontur av musklerna), det ser inte bara hårt och stramt ut som det gör på Jelena och andra som gjort BBL. Ett till exempel är Kardashian familjens vänner som Stassie, Olivia m.f eller personen på denna bild https://images.app.goo.gl/bwUNpSX3igRZexuJA

            Tack för ditt svar. Jag förstår vad du menar och ser det med helt andra ögon nu. Känner mig lite naiv som trots nästan 40 och trots att jag känner att jag har koll inte såg det 😅

    Nån mer som är kronisk uppskjutare? Allt jag måste göra skjuts upp till absolut sista sekund.. och ibland tills det blir för sent. Börjar bli så trött på mig själv men kommer inte ur det. Till exempel, jag har behövt frosta av frysen typ ett år och nu börjar den låta konstigt så känns som den kommer lägga av snart. Ändå tar jag inte tag i det? Tänker att det gör jag nästa helg..

      Jag har dessa tendenser, åtminstone när jag har för många saker jag måste göra. Då orkar jag bara med vissa av dem.
      Men det enklaste för mig för att verkligen få saker gjorda är att först skriva ner dem på papper, gärna med en checkbox efter. Då känns de mer som ”obligatoriska”.

      Sedan brukar jag hypa upp mig själv genom att kanske gå en promenad så man får mer syre först så man orkar ta tag i saker, och så brukar jag lyssna på musik samtidigt som jag gör något som är jobbigt.

      Tänk på hur skönt det kommer kännas när det är klart!

      Jag säger bara 1-2-3 NU och så går jag upp.
      Gå bara upp. Gå dit. Börja bara.
      Det är jobbigare att gå runt med en tråkig att göra lista som alltid ekar i bakhuvudet än att faktiskt bocka av sakerna på själva listan.

      Glöm inte att prokrastinering ursprungligen kan vara ett invant mönster för att reglera sina känslor. Kan vara svårt att förändra om man bara behandlar symptomet att skjuta upp om man inte förstår ursprunget bakom beteendet.

        Intressant, hur tar man reda på orsaken till beteendet?

          Man googlar… (OBS! Ironi)

      Haha kallar mig själv för professionell prokastinerare, så JAAA! Nu har jag medelsvår adhd så det förklarar ju en del. Men alltså typ alla grejer som är lite jobbiga och dessutom tråkiga att göra det skjuter jag upp tills jag glömmer bort det typ. Sen kommer jag på det och får ångest över ALLT jag skjuter upp. Gaaah blir galen på mig själv ibland!

        Exakt så är jag med, allt tråkigt och jobbigt skjuts upp. Och så lider man ännu mer av konsekvenserna av uppskjutandet.

    Ni i förklimakteriet eller mitt i eller efter klimakteriet…

    1) Vad har hjälpt er att acceptera åldrandet?
    2) Vad har hjälpt er mot ångest, vallningar och allt annat förknippat med det?

    🩷💜🩷💙💜

      Jag har aldrig haft svårt att acceptera åldrandet eftersom pappa dog alldeles för ung och jag ser varje år, varje rynka som en gåva och ett år mer med min familj.
      Vallningar har jag motverkat med styrketräning, det har bra effekt för mig.
      Torra slemhinnor ”där nere” avhjälper jag med Vagifem som min gynekolog skriver ut till mig. Det lindrar, men fiffi blir ju inte som förr, det får man acceptera bara.
      Ångest har jag sluppit tack och lov.

        Gud så intressant! Jag har läst om styrketräning som hjälp under klimakteriet. Hur väl upplever du att det hjälper mot vallningar? Vallningarna är nog det jag bävar mest inför, utöver emotionell berg-och-dalbana. Är 39 och fick nyligen veta att jag sannolikt når förklimakteriet inom ett par år.

      Det är ok att åldras. Men måste skaffa östrogenplåster äggstockarna och äggledare borta. Värmevallningar och mer deppig. Och ibland fryser man. Ganska jobbigt.

        Ja det låter extremt jobbigt. Jag fasar! Men jag försöker vända åtminstone mitt tankemönster till att tänka att vi är såååå många som ska gå igenom detta. Strength in numbers. Vill prata med andra kvinnor om detta och stötta varann.

          En annan sida av myntet. Jag hade inga besvär alls. Det var precis likadant för min mamma. Min bästa väninna hade lite, med betoning på lite, besvär. Så försök att inte oroa er så mycket. Just du kanske inte heller får några, eller kanske bara lindriga, besvär. Efteråt är det väldigt skönt att slippa mensen. Känns som en befrielse.

          Kolla in Stark genom klimakteriet på fb eller insta, det är en jättestor grupp. Finns även en bra klimakteriepodd. Mitt blev extremt jobbigt förmodligen för att jag hade extrem stress samtidigt (skilsmässa etc), då måste man fylla på med mycket vitaminer och mineraler som sjunker i snabb takt, och vila mycket. Nu är jag bra igen men tar fortfarande hormoner.

      Har passerat klimakteriet utan några som helst besvär. Rör mig mycket och äter bra om det nu spelar någon roll. Min mamma hade det på ungefär samma sätt. Väldigt glad för det.

    Det är trevligt med komplimangerna och det är ju klart lättare att vara självsäker, gå i bikini på stranden och sånt när man brukar få massa komplimanger.
    Men skulle inte säga att jag behöver hantera det på något sätt. Finns nog inget i mitt beteende eller i min stil som får kvinnor att tro att jag ska ta deras män.
    Nångång varit lite sura miner från flickvänner/fruar till en början då jag jobbar mansdominerat och har lätt för att klicka med mina kollegor. Men annars så går jag alltid osminkad, klär mig i vanliga kläder utan urringningar, inget kort kort osv.

      Skulle givetvis vara ett svar i tråden ovan..

    Såg nån mer hur Book hyllade Biancas avlidne farfar innan nån Ingrosso-släkten ens hunnit publicera något om det? Så gränslös.

      Åsa Ingrosso var före.

        Ok följer ej. Ändå rimligare givet att det var hennes svärfar.

      Booken försökte iallfall

    Ni som tog corona-vaccinet och har fått komplikationer eller hälsoproblem pga det – känner ni att det var värt det? Skulle ni ta vaccinet idag?

      Jag skrev häromdagen i tråden om mensrubbningar på grund av covidvaccinet. Det var ett par år sedan och det var inte kul att blöda i sex veckor, till på det gick jag igenom fertilitetsbehandling parallellt med det så timingen var ju sämst.

      Idag är jag gravid i nionde månaden och tackade nej till covidvaccin den här säsongen. Jag åkte på covid för två veckor sedan (positivt hemmatest), men hellre det än att ta risken att min livmoder skulle slå bakut ännu en gång, denna gång under en graviditet.

        Det var EXAKT samma för mig. Tog vaccinet och blödde i flera månader. Försökte samtidigt bli gravid och påbörjade en fertilitetsutredning (inte det lättaste när man blödde konstant) tog aldrig tredje sprutan pga det.

        Fick covid två veckor sedan och är också gravid vecka 39 imorgon 😄
        Tar hellre covid än sprutan

          Fy vad jobbigt, men GRATTIS till att du fick till en graviditet! Jag har BF nästa vecka. Hoppas du mår bra och att allt känns bra när bebisen kommer! Spännande nu, man börjar bli otålig 😍❤️

            Tack! ❤️ och grattis till dig med! 😍 Jag har om två veckor och längtar som en tok nu. Hoppas verkligen allt går bra för dig också och att sista dagarna går fort. En annan tycker det sniglar sig fram 😅

        Lite samma för mig. Eller jag fick inte mensrubbningar direkt, men jag blev riktigt risig av min andra spruta. Låg i soffan med feber som vägrade gå ner i 3 dagar och rejäl huvudvärk. Missade ett viktig jobbmöte och en hel helg för att jag bara mådde skit. Är nu gravid och har verkligen ansträngt mig för att inte ta mediciner eller annat. När vaccinet kom på tal igen kände jag nej det får räcka. Jag vill inte som gravid ha feber i 3 dagar och behöva stoppa i mig maxdos Alvedon… Har däremot tagit kikhostevaccinet eftersom det känns mer beprövat och tryggt för mig. Hade bara lite ont i armen i någon dag. Blir lite fundersam hur Sverige gått från ”gravida ska inte vaccineras alls” till att gravida ska få 3 vaccinationer och gärna samtidigt…

          Håller med dig! Känns inte tryggt att ta vaccinet när gravid.. jag tog också kikhostan av samma anledning som du, så jag är definitivt inte en anti vaxxer. Det är just covid vaccinet jag är lite orolig för 😅

            Som motpol till er måste jag säga att jag är glad att jag tog Covid vaccinet när jag var gravid. Maken blev sjuk precis innan bf, men jag klarade mig. Hade inte varit kul att ha Covid och förlossning samtidigt.
            Hoppas allt går bra för er och att det snart blir bebismys.

              Var inte maken vaccinerad?

                Jo han var vaccinerad med de 3 första doserna. Men jag fick vaccinera mig en gång till då man räknas som riskgrupp som gravid (precis som pensionärerna).

      Har varit mer sjuk sen jag tog vaccinet. Med det menar jag sjuk var och varannan vecka.

        Tillägg: ja jag ångrar och hade inte gjort om det.

        Du tror inte att det hänger ihop med att vi under två års tid inte träffade varandra på ett normalt sätt och därför inte heller blandat våra bakterier med varandra?

          Jag har inte varit sjuk sen jag tog vaccinet (ta i trä). Eller jo, jag blev jätteförkyld två dagar efter första sprutan. Nu har jag tagit tre sprutor. Det där med anekdotisk bevisföring är ju problematiskt. Liksom kausalitet/orsak och verkan

            Dett var ett svar till första anonym, hamnade fel.

    Ni som varit gifta/ihop länge (>10 år) med barn, hur lever ni? Sitter ni tätt ihop i soffan? Kramas och/eller pussas när ni går/kommer hem?

    Jag lever så jävla kärlekslöst förhållande att jag snart torkar bort. Men vill inte skilja mig pga barn samt ekonomi.

      Ja det gör vi, bägge sakerna.

      Funderat på att leva mer ickemonogamt istället för att skilja er? Det kan också vara ett alternativ.

      På veckorna är det svårt att hinna få till nån kvalitetstid men att ligga och mysa i soffan en stund brukar vi hinna med på kvällarna.
      På fredagar är barnen ofta trötta och äter middag före oss och när dom har lagt sig öppnar vi en flaska vin, lagar nån god middag och sitter uppe länge och pratar.
      Sexlivet är bra och har alltid varit, i snitt så ligger vi 3-4 ggr i veckan.
      Så ser vardagen ut för oss.
      Ett par gånger per år brukar vi åka iväg på en weekend bara vi två och det ger jättemycket för relationen att bara få vara vi ibland.

        Ni ligger mer än oss i månaden.

        4 ggr i veckan? Förlåt men det tror jag inte ett dugg på.

          Öh. Varför är det konstigt?
          Min man o jag har varit ihop i 7 åroch har barn på 6,5 och en som fyllde ett nu.
          Vi ligger också 3-4 ggr i veckan
          .
          Är väl inget konstigt?
          Ibland typ en snabbis på måndagen, sen kanske på onsdagen, ofta mitt på dagen när lilla sover i vagnen. Mannen jobbar hemma. Sen dagen efter och nästan alltid lördagmornan när de stora kollar tecknat.😊

          Struntar fullständigt i vad du tror eller inte men så är det. Innan barn var det ännu oftare.

      13 år ihop och är mitt i småbarnsåren. Blir inte jättemycket tid ensamma i soffan och vi ligger typ inte pga att jag alsrig känner att jag kommer ner tillräckligt i varv för att få lust. Det är liksom alltid full rulle, alltid något barn på mig, alltid något att fixa/laga/städa/preppa. Har jättesvårt att bli sugen då.

      MEN min man är min bästa vän. Jag vill vara med honom jämt. Jag blir fylld av glädje och kärlek att se honom med våra barn. Vi håller ofta handen, stannar upp mitt i nånting och bara ger varandra en stor hård kram, vi kanske kliar på ryggen innan vi somnar, ligger i soffan nära tillsammans med barnen, osv. Just nu räcker det för oss, även om vi inte har sex eller massa egentid att kramas i soffan.

        Vad fint det låter ❤️.

      Nej men. Kunde varit jag som skrev. Också att jag ibland heter J här 😂.

      Nixxxxx. Väldigt närhetslöst allt som oftast. Tyvärr – tycker jag. Tror sex skulle ge mer glädje i livet.

      10 år, 3 barn. Pussas och kramas mycket i köket när jag lagar mat, han brukar komma och kramas lite bakifrån och sånt. Sitter inte så ofta nära i soffan men någon gång i veckan. Ligger väldigt oregelbundet men ska man slå ut det på en månad blir det runt 6 gånger.
      Vi smsar ofta snälla eller kärleksfulla saker till varandra på jobbet. En dålig dag kan vända snabbt om man får ett sms där det står tex tack för att du gjorde så fint i köket, jag älskar dig. Vi brukar också flirta och skriva lite små snuskigt på sms så är man mer sugen hemma på kvällen sen.

      Nu är vi äldre men under småbarnsåren åt vi middagar ihop sent, när barnen somnat, minst 2 ggr i veckan och då lagade vi god mat, drack vin och pratade, och avslutade med sex.
      Det var jättebra för förhållandet eftersom vi visste att vi hade dessa minst 2 kvällar i veckan, ofta 3 kvällar i veckan, när vi var bara vi två.

        Detta vill jag också få till men våra barn vaknar hela tiden 😔

      11 år ihop och 2 barn. Vi sitter absolut inte o kramas i soffan, aldrig varit våran grej. Kvällarna spenderar vi med egentid, man gör vad man vill.
      Lägger oss aldrig samma tid heller, jag vill somna ensam haha. Men varje tisdag har vi spelkväll, lägger undan mobilerna o spelar sällskapsspel (vårat gemensamma intresse) och på helgerna brukar barnen få middag innan oss och sen får de fredagsmys inne på sitt rum, så vi äter senare och kan prata i lugn o ro.
      Men vi håller alltid hand när vi är ute, ligger 1-2 ggr i veckan, har bra sexliv och båda är verkligen bekväma i vårat förhållande, känner att vi lever värt drömliv och att det är tufft med småbarnsåren men det kommer en dag då vi kommer sakna det också.

      Har två barn i över tonåren nu. Vi har bra sexliv och kramas ofta och gör små saker men omtänksamma saker för varandra. Inget hångel i soffan eller på stan dock om ungarna är i närheten, de är ju tonnisar så jag och min man är såååå pinsamma ändå tror de skulle dö om de såg oss kyssas hahaha!

      Tillsammans i snart 25 år. Två tonårsbarn. Pussar varandra hejdå varje morgon. Kramas sådär i förbifarten när vi står och lagar mat osv. I soffan sitter vi ibland tätt och ibland i varsitt hörn. 🙂 Sex? En gång i veckan cirka. Trivs och har det bra!

      Varit tillsammans i 15 år. Småbarnslivet. På vardagarna sitter vi i varsitt hörn, på helgen mer närhet vid tv-tittande. Men vi små tafsar på varandra haha. Tar på rumpan några gånger om dahsb. Försöker göra roliga saker ihop som familj, vilket jag tycker är viktigt med och viktigt för vi-känslan. Jag älskar att umgås med min man, vi har roligt ihop. Sexlivet går upp och ner. Allt från 2-6 gånger i månaden. Känner att det får vara så nu. Däremot är sexet alltid bra, så kör hellre kvalite än kvantitet haha.

      Vi har rak kommunikation, vilket jag tror är en nyckel till att det har funkat så bra. Senast idag som jag sa att jag blir ledsen över att vi har tappat det här med att han pussar mig när han kommer hem från jobbet (jag är föräldraledig).

      Vi har varit tillsammans i 18 år, gifta 7år av dom, och efter att barnen somnat ligger vi bredvid varandra i soffhörnet och kollar serier, har s*x ca 1-3gånger per vecka och om mannen får välja skulle vi sova så att han håller om mig men det är inte heeeelt min favorit 😅 han får hålla om tills jag ska börja sova, sen vill jag inte ha någon nära 🤭

        Hahahah så kul att det alltid är en av varje i ett par. Jag vill gärna att han håller om mig, min man kan göra de fram till han somnar. Samma sak med våra vänner

    Nån som lyssnat på det skavers senaste avsnitt, när de tog upp bloggbevakning (utan att nämna vid namn)? Vad tyckte ni?

      Vad säger dom i korthet ???

    Estrellas chips BRYNT SMÖR – CHILI – bra eller
    röv?

      Duger, men köp hellre andra.

      Näst bäst efter OLWs smör och salt.

      Riktigt hemsk smak, aldrig mer

      Brynt smör nej det var inte gott.
      Och julmust med apelsinsmak hemskt.

        Däremot var Annas pepparkaka med lime och chili goda.

          Nej fy, de var verkligen inte goda. Starka pepparkakor 💀

      Sent svar, men var tvungen att svara! Sedan jag och min kille upptäckte dessa chips för ett år sedan är det de enda vi äter😂 Ibland tvingar vi oss att köpa andra smaker för att inte riskera att tröttna på brynt smör och chili, men än så länge tycker vi båda att den slår alla andra smaker med hästlängder

    Vad har Anna Book för relation till farfar Ingrosso (alltså Emilios pappa)?

      Tydligen en mycket djup och stark relation…….. har aldrig sett henne lägga upp om honom innan idag.

        Jodå hon har lagt upp om dem förr.

      Hon känner sig säkert djupt besläktad med honom och hans fru – tydligen har de ju varit viktiga förebilder för henne på många sätt. Man kan nästan tro att hon stått dem närmare än vad familjen Ingrosso gör/gjort

      Hon verkar inte må så bra, sedan de senaste nästan 40 åren (dippen började efter ABC, 1986). Anna Book har en anti-relation med bland många andra Wahlgren-släkten; det var enbart därför hon covid-hostade hemma hos farfar Ingrosso.

      Säkerhetsavstånd på två kilometer.

      Så fint att somna in omgiven av alla barn och barnbarn. Kan inte låta bli att fundera på om det inkluderar även Nicolas två söner eller om någon satte stopp för det?

    Crosstrainer eller träningscykel? Hemma alltså.

      Crosstrainer för då använder du överkroppen mer än på cykeln!

      Jag läste croissanter först 😅

        Haha, jag med! 😂

        Om valet står mellan croissanter eller en träningscykel så vet jag vad jag väljer…

      Airbike

    Vad är det med folk som aldrig kan komma i tid?? Ni menar jag inte om man nån gång blir sen och skickar ett mess med typ ”är på väg, ledsen att jag är lite sen” utan dem som ständigt kommer för sent och aldrig ger en förklaring eller en ursäkt. Bara beter sig som att det är det naturligaste i världen att låta nån annan vänta. Har en i min närhet som är såhär och om man nån gång hör av sig (typ en kvart efter att vi skulle ses) får man svar av typen ”ja jag ska alldeles strax gå hemifrån. Hur kan man vara så dålig på att planera?

      Håller med, det är så himla respektlöst.

      Jag är ofta sen men meddelar och ber om ursäkt så klart. Har svårigheter med det.

      Äsch, alla har tråkiga sidor. Vänner som är notoriskt sena planerar jag bara runt. Brukar vännen vara 15-30 min sen så planerar jag bara en senare ankomst själv 🙂

      Jag var det tills jag hade bearbetat mitt barndomstrauma. Det hängde starkt ihop med det, men fattade det först när jag var runt 40 och detaljminnen börjat komma tillbaka.

    Använder ni vaselin och till vad isåfall? Kan man ha det som en del av sin hudvårdsrutin?

      För att kapsla in fukt, alltså efter fuktkräm. Vaselin går ju inte in i huden har jag för mig.

      Nej täpper bara till huden.

      Lägger vaselin efter att jag lagt ngn fuktprodukt på läpparna.

      Ja till mina nagelband som alltid är torra och går sönder…

      Vaselin är en petroleum produkt och har absolut sina miljömässiga nackdelar men det används för att kapsla in andra hudvårdsprodukter. Dvs lägg det sist i en hudvårdsrutin.

    Jag har en kanske sjuklig besatthet av mitt utseende och undrar om någon annan upplever ngt likande? Måste titta mig i spegeln flera ggr under en dag för att fixa till mig. Kan inte bara vara under t ex en arbetsdag utan måste ofta kolla hur jag ser ut. Jättejobbigt.

      Nej, har accepterat att jag är ful.

    JLC Jonas, är det bara jag som får vibbar av att han är kär i Malins poddkompis Nanna? Han repostar knappt något Malin lägger upp och taggar honom i, men allt som Nanna gör. Han lägger ut en bild från deras sons dop (Nanna är gudmor) där han håller armen om Nanna och Malin står i bakgrunden och håller i hans arm. Ser så märkligt ut? Har tänkt detta innan men dopbilden kändes som pricken över i…

      Inte tänkt på men såg minst sagt skumt ut på bilderna.

      Inte tänkt på just att han verkar förtjust i Nanna, men har tänkt på att han är helt ointresserad i Malin. Får hon aldrig hans bekräftelse? Nej usch hade inte valt att fortsätta i den relationen efter allt man sett och hört de senaste åren/året.

      Inte en aning om de vibbarna men bildERNA såg märkliga ut 😅
      Med tanke på ryktena om honom som verkar stämma så förstår jag inte hur han kan lägga ut sådant? 🤗

        Men har det kommit fram något mer om ryktena?

      Överreaktion tycker jag. Han håller henne runt axeln liksom och de är väl goda vänner om de är gudföräldrar

    Detta kanske är fel forum att ta denna fråga i men vill bara få ventilera lite med utomstående.

    Fick reda på att jag är gravid för någon vecka sen trots preventivmedel, dagen efter en utekväll med mycket alkohol.. Både min sambo och jag sa direkt till varandra att vi inte vill behålla då det inte passar nu tycker vi. Vi är båda runt 30år med utbildning och jobb så vi skulle ha råd och tid med barn, men vill väl fokusera på oss ett tag till.
    Jag bokade en tid direkt för abort som är nu nästa vecka, och åkte på födelsedagsfest i helgen och drack mycket igen pga att jag ska ändå göra abort.

    Nu helt plötsligt har jag ångrat mig att jag vill ta bort det tror jag… innan var jag så säker på vårt val men nu har jag helt plötsligt börjat tveka. Och ja nu känner jag att jag har inget val ändå för jag har druckit så mycket alkohol senaste två veckorna så jag vågar inte chansa på att jag kan ha skadat det.. känner mig så dum att jag inte tänkte på det några dagar till utan bestämde mig samma dag. Ska ta upp det med barnmorskan också när jag ska tid i veckan såklart men det känns så dumt att chansa..

    Är bara i vecka 2-3 men ändå..

      Nu vet jag inte om du fortfarande läser, men jag har hört ett antal historier om folk som drack en hel del innan de visste att de väntade barn och allt gick bra. Hoppas allt blir bra för er också och grattis till bebisen 💕.

        Precis, jag tror den känsliga tiden för barnet är senare, inte de allra första veckorna. Det är nog jättemånga som festat och upptäckt först efter ett större antal veckor. Och där det gått bra!

          Ja det är verkligen vad jag också har för mig!

    Några roliga mål för 2024?

      Fortsätta måla akvarell och laga 24 nya maträtter

      Ska springa mitt första maraton

      Du är uppenbarligen ett troll!

      Börja bygga upp mitt liv precis som jag vill ha det och avsluta alla relationer som får mig att må dåligt.

      Skaffa barnfria vänner och ny ”karriär”!

      Lära mig be rosenkransen.

        Jaså? Kul! Katolik?

          Ja, har varit katolik hela mitt liv och har sett det mer som ett kulturarv i yngre år men nu har jag börjat närma mig en djupare tro igen.

            Åh, kul att höra. Jag är konvertit (var ateist tidigare), togs upp för 1,5 år sen midnattsmässan på påskafton, sen bikt, convalidatio och första kommunion på påskdagen.

            Du kan ju alltid ta kontakt med din präst, det brukar finnas grupper som fördjupar sig i tron inom församlingarna (med varierande kvalitet beroende på var i Sverige man bor)

            Det också finns en kristen server på Discord (om du använder det), men det är inte så många kvinnor där (vet inte vad jag ska anta, majoriteten här verkar ju vara kvinnor om jag ska gissa), det är min make som driver den. Och där finns det några katoliker och flera kan säkert vara hjälpsamma.

            Haha hoppas jag inte blev för på nu, trodde aldrig jag skulle träffa på en katolik här 😅.

              ”Det finns också…” Menar jag såklart xD

              Du är absolut inte för på! Jag minns när du hade katolik i ditt namn så du är min favorit i detta kommentarsfält sedan dess haha!
              Har precis fått hem dopintyg från mitt gamla hemland som krävs till den svenska församling jag tänkt gå med i. Storytime, jag messade församlingen jag föddes via deras Facebooksida, uppgav vem jag var och att jag letade efter mitt dopintyg samt datum för mitt dop och mina gudföräldrars namn. En kvart senare svarade de och skickade över intyget, stämplat, underskrivet av sakristian och inskannat ❤️
              Ska be min man utbilda mig i Discord, vore kul att träffa fler svenska katoliker online!

                Haha skönt och kul att höra 😎.

                Oj de var effektiva! Men det är ju bra annars brukar ju sånt ta sin tid.

                Discordservern heter Guldkorset.
                https://disboard.org/sv/server/1050492104436105396

                Hoppas vi hörs av där 😃.

                Gällande rosenkransen brukar jag använda den här sidan ifall jag får hjärnsläpp kring bönerna
                https://www.paxetbonum.se/boner/rosenkransen.html

                Annars gillar jag verkligen appen Laudate (gul ikon med detta tecken https://ih1.redbubble.net/image.817635843.9637/flat,750x,075,f-pad,750×1000,f8f8f8.jpg) den har väldigt (!) bra skrivet om mysterierna, på engelska dock 😃

      Jag har gjort comeback i en sport jag slutade med för typ 6 år sen och har anmält mig till ett maraton i Lissabon i oktober! Eihuuu!

        Vilken sport?

    Dr martens – hade du valt 1460 eller 1490? Smooth black eller virginia? Varför? 😊

      1460 lätt!

        Tack för ditt svar! Tvekat fram och tillbaka hela dagen men lutat åt 1460. Nä, nu beställer jag innan black friday-erbjudandet går ut 😎

          😊👍🏻

      Köp Solovair istället!!!!!!

        Typiskt, såg denna kommentaren för sent. Men tack för tips! Kanske får bli det nästa gång 😍

    Hallå min son fyller snart 11 år. Det enda hem gillar är typ kläder och skor. Sen önskar han sig skor till sin fritidsaktivitet.
    Har ni några roliga förslag? Jag har en ganska tight budget detta året så känns trist att typ bara ha råd med en hoodie o kalsonger 🤪

      Kolla in XXL.se, 1,5 timme kvar på blackfriday rea!!

      Första boken om Percy Jackson.
      Ett spel som ni kan spela ihop, t ex Castle Panic.
      Två Nerf guns så han och en kompis/du kan skjuta varandra.
      Skojigt godis.

    Vad måste ni alltid ha hemma i kylen?

      Tydligen mat som är för gammal.

        🤣😂

      Smör.

      Mjölk. Så att det går att dricka kaffe.

      Babybel-ost, islatte och sockerfri cola av nåt slag.

      Kaffegrädde
      Ägg
      Fetaost
      Ketchup

      Skagenröra

        Ja det får man ju ofta i present så det finns ju såklart.

          Hahahahahaaaaaa

      Äpplen

    När börjar ni julpynta? Vad gör ni för att få extra mycket julstämning hemma? 🙂
    Jag dricker jävligt gott julte och eldar kaneldoftljusen från Lagerhaus!

    Någon som vet en bra skräddare i Stockholmsområdet för att sy in och sy upp byxor/jeans?

    Stockholm, gärna norr/västerort.

    Känner mig så lycklig! Kollade lite random på platsbanken och googlade lite, tror jag hittat mitt drömyrke. Snart 40 år och vill sadla om, känner sånt framtidshopp och pirr just nu!

      Åh va kul!!

      Vad är det för yrke?

        Arkivarie! 😄

        Arkivarie! 😄

    Även om det inte är en influenser så hoppas jag att Camilla tar upp den här tjejen som dog efter skönhetsingrepp på klinik i Turkiet. Det är ju detta som influenserna promotar och jag kan tycka att de bör ha den här typen av dödsfall på sitt samvete.
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WRPMqr/skonhetsoperation-i-turkiet-jeanette-33-dog?

      Så tragiskt.

      Tänkte direkt på P.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.