399 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej!☺️
    Jag har ett problem…Såg en annons på skor på Facebook, skorna va på väldigt nedsatt pris så det kändes lite mysko men läste kommentarerna under annonsen och det var riktiga folk som kommenterat att dom va så nöjda så jag beställde. Några dagar efter jag beställde så fick jag ett mejl där det stod att det tar längre tid än väntat så tänkte inte mer på det. Jag hörde aldrig mer från dom så jag skickade ett mejl till dom där jag frågade om dom vet när det kommer skickas. Dom svarade att paketet redan är levererat men det stämmer inte har inte hört något alls från dom. Jag skickade ett mejl till efter det men dom svarar så sakta kanske en gång i veckan. Jag sökte på företaget på trustpilot och ja du det var bara rött och folk som säger att det är bedrägeri. Jag har inte betalat för skorna ännu men min fråga till er är, hur gör jag nu? Tror ni att det räcker att jag kontaktar Klarna och att dom kan avbryta ordern eller? Jag har redan skrivit till företaget att jag vill avbryta ordern men dom slingrar sig bara undan + att dom svarar så sällan. Det känns även som att man inte riktigt kommer någon vart med kundtjänsten. Skriver jag mitt ordernummer så svarar dom flera dagar senare så svarar dom typ att ordern är levererad sedan svarar jag någon och då är det som att en ny person 5 dagar senare frågar vad mitt ordenummer är, jag har ju redan sagt det? Det går liksom i en cirkel bara. Vad skulle ni ha gjort?😊

    Tacksam för alla svar och ha en trevlig helg!☺️

      Först och främst, spara ALLA mejl och kontakt som har skett mellan er. Leta upp på hemsidan vad som gäller kring avbeställning. Annars hade jag nog ringt klarna som du nämner och hört vad som kan göras.

        Klarna kan inte göra nåt

          KLarna kan pausa betalningen tills du fått varorna.

            Njae

              Klart de gör, det är ju det som är delvis poäng med att betala med Klarna. Bara att klicka i ”jag har inte fått min vara”

                Nä inte alls självklart

                  Jo. Kom med något lite mer sakligt än bara ”nja” annars.

              Men sluta bara och läs basic konsumenträtt om du är osäker

                Självklart ska man inte betala en faktura för saker som inte blivit leverade, är ju bara att bestrida fakturan. Vad menar du med basic konsumenträtt, att man inte har rätt att bestrida en faktura där man inte fått det fakturan avser gäller?

                  Har bråkat med Shein och Klarna i tre månader. Klarna aköt upp fakturan och sen påstod de att deras ”utredningsavdelning” fått bevis på att varorna var levererade. Frågade gång på gång vad det var för bevis men inget svar. Trots att jag skriftligen bestred fakturan så krävde Klarna att jag betalde trots att alla varorna inte levererats.
                  Efter sju mail till Shein strök de tillslut de produkterna som ej levererats men Klarna var då inget skydd som hag trodde.

                    Beror ju såklart på hur långt man orkar dra det, men du kan aldrig bli skyldig att betala så länge du bestrider. Till slut hamnar ärendet i domstol och då måste företaget kunna bevisa att du fått varorna för att domstolen ska döma till fördel för dem. Sen är det ju såklart svårare med företag som Shein kontra ett svenskt företag.

                      Det hävdade jag oxå, ändå låg betalningen på min månadsfaktura utan möjlighet att klicka bort just den, rapportera problem etc. ”Den tiden hade passerat” enligt Klarna. Otroligt besviken på hur de skötte det och misstrodde mig som kund.

          Klarna pausade en betalning åt mig OCH löste problemet med nätbutiken som krånglade.

            Jag har pausat betalningen och tänker ju såklart inte betala om jag inte fått varan. Tack för era svar☺️

      Spontant tänker jag att distansköplagen säger väl att du har rätt att häva köpet inom 14 dagar (efter du fått din vara måste det ju vara?).
      Annars OM dom skulle komma till posutlämningsställe så kan du väl bara låta paketet gå tillbaka? Har sett andra företag be sina kunder göra på det viset när dom vill häva köpet.

      Ett tips till nästa gång, kolla alltid Trustpilot först innan du genomför ett köp.

        Jaa 🙈

      Skorino?

    Beskriv din drömman?

      194cm lång, blond, vältränad, blå ögon, rolig, smart. Listan kan egentligen göras väldigt lång.

        Du skulle dejtat mitt ex helt enkelt

          Har träffat en sån här man. Försöker manifestera tillbaka honom😇😂

          Varför är han ett ex? Lät ju bra?

            Kanske inte var snäll, var otrogen eller så tar ju känslor slut ibland.

              Han och jag ville olika i livet, jag genomgick en abort och han ville behålla. Då gick vi skilda vägar, allt beror ju inte på otrohet eller liknande 😁

        Låter som min man, haha.

          Haha finns många sådana, har träffat ett par stycken men har en speciell i åtanke🙈😅

      Trygg, tar initiativ, ger kärlek med ord och uppmärksamhet, familjekär.

      Tror det är bra om man har samma kärleksspråk.

      Icke-existerande

        HAHAHAHHAH bästa på länge 🫶🏼 håller med så hårt.

          Hahah tackar tackar😄🫶🏻

            David Sundin ❤️

        Drömmannen ska inte existera? Vilket konstigt svar.

          Nej, eftersom jag inte drömmer om en man så är det inte konstigt

      Humoristisk, omtänksam, kort, atletisk och akademiker

        Kort? Hörde just män jubla här utanför!

          Hahaha har turen att gilla det många andra väljer bort

            Samma här- korta män❤️

              Gärna lite knubbiga också för min del

              Får man fråga vad som lockar med en kort man?

              En lång vet man ju, men aldrig hört anledningen till en kort😊

              Samma här. Gärna runt 167-172. Är själv 173.

        Föredrar också korta män framför långa. Tycker jättelånga killar är oattraktiva pga längden. Tycker allt mellan 160 – 180 cm är godkänt.

          Är själv kort (160cm) och tycker om när man är på samma nivå, eller vad man ska säga, man matchar varandra. Jag behöver inte känna mig kort i relation till honom. Och jag tycker faktiskt att det är mer estetiskt tilltalande med kortare män. Min man är runt 170cm och perfekt.

            Vad olika det kan vara och vad man tycker om. Jag är 1,54 och älskar långa män. Mitt ex var 1,94. Det var lite jobbigt att sträcka på nacken 😂

            170 räknar jag inte som kort. Lite kort för att vara man men inte nåt man skulle reagera på liksom, titta eb kort kille.

              Oj va, joo, eller hur lång är du? Jag tycker 170 är kort och hade tänkt ”oj, kort kille”. Är själv 172cm. Dock är mina ex 171 och 174cm, tycker båda är korta men det har jag såklart inte sagt eller visat, det är inte pga deras längd jag valde att bli tillsammans med dem😅

                Jag är 173. 170 är inte långt nej, men han skulle ju inte va ett huvud kortare än mig liksom. Känner mkt kortare killar där man reagerar. Runt 175 är ganska vanligt ändå, inte så många som är långa egentligen.

                  Haha kanske, kanske inte. Tycker mig se långisar lite överallt😍

            Hjärtat han är dvärg

      Han jag fick hänga med 2018. ❤️

      Lite längre än mig, muskulös men inte ”gymbiffig”, gärna minst 10 år äldre, gärna lite grått hår, kort eller inget skägg, snäll, humoristisk, trygg.

      Ingen mansgris ❤️

        Och absolut ingen feminist!

          Nej himmel! Ser gärna att han anser att kvinnor ska ha lägre lön än män, samt att han ska slippa tråkigheter såsom städ, tvätt och att umgås med sina egna barn. Sådant står ju vi kvinnor för, trots att vi numera också jobbar heltid.

          Hoppas du finner din drömman!

      y-namn, ej arbetslös, nikotin – fri, gärna hantverkar-kunskaper och lite tatueringar och inget skägg, ingen gubbkeps och körkort och bil.
      Tyvärr finns han inte….

        Vad är gubbkeps?

          Ivy cap / flat cap

            Vidrigt😅

        Vill du ha en man utan körkort och bil? Vilken konstig preferens 😂

        Du glömde skriva att han ska vara bra i sängen också. När vi även har nämnt längd, han får inte ha för liten pillevitt heller. Den måste iaf kittla något. Y-namn? Jag hoppas du skämtar, skulle du dissa en kille som f ö verkar bra för att han t ex heter Jonny😂

        Jag lovar att han finns. Äter upp min keps annars🧢 Vad har du själv för egenskaper att bjuda på då? Körkort och bil och utan skäggbiff, heter du Cindy😀

      Trygg, rik, lugn, kulturintresserad, lång, mörkhårig, lika värderingar, högutbildad, världsvan, 5 år äldre ungefär.

        Du beskriver min kille exakt minus åldern lol * lucky me*

      195 cm lång, ögon så stora och gröna att de påminner om en seriefigur – de speglar tydligt den djupaste sorgen och högsta glädjen. Godhjärtad, hjälpsam och varm. Min man helt enkelt. Trodde aldrig att jag skulle förtjäna en sådan fin människa, tills jag förstod att det inte handlar om att förtjäna varann. Det är en nåd.

      Lättsam, bjuder på sig själv, nära till skratt, självdistans. Gärna mörkhyad med snygg klädstil.

      Rak och ärlig, kärleksfull och omhändertagande. Manlig på det sättet att han får mig att känna mig trygg, att jag kan lita på att han finns där och löser saker jag behöver hjälp med. Lugn och trygg. Lång och muskullös. Familjekär, rolig, retsam. Bra musik- och filmsmak.

        Och där beskrev du min kille 😊

      Min drömkvinna hade varit någon som säger vad de tänker & är akademiker inom ett nyttigt ämne (ej marknadsföring). Hon trivs med sig själv och känner inte för att lägga tid eller pengar på skönhetsprodukter. Ingen rökning, hund eller barnlängtan (det är inte etiskt att skaffa barn).

      Och hennes favoritfärg är grön. Annars är vi inte en match!

        Är du en man?
        Om ja, väldigt otippade krav, på ett positivt sätt.

          Ja 🙂

        Haha du beskriver mig! Jag är dock ej singel

      En kvinna! 😉

      En liten nördig och blyg kille ❤️ precis som min favorit på jobbet

      Lång, gärna 190 cm. Lite knepig men inte creepy eller kriminell. Mer att han har ett lite annorlunda sätt att se saker på. Snäll, varm, omtänksam. Gärna musikalisk, uppskattar god mat och dryck… bra sex..

      Långt hår, skägg, 170-180 cm, glasögon. Naturnörd. Intelligent och lite autistisk.

      Macgyver,orginalet från 1985! What a man! Smart,snygg,månar om natur och djur,avskyr vapen,är på det godas sida! (Ser alla avsnitt nu på kanal 12 varje morgon kl 8.00. )

      Snäll, gillar att träna och outdoorsliv, måttlig med alkohol, ekonomisk, gilla spännande resor, tar hand om sin hälsa, snarkar inte, omtänksam och ställer frågor/bryr sig, intresserad av hus och hem, gillar att ge kel och gos och inte bara före sex, vågar visa känslor, är en bra pappa, hög arbetsmoral,

    Har någon gjort en läpptatuering? Vad tycker du?

      Menar du läppennstatuering eller en tatuering på insidan av läppen? 🫦

        Läppennstatuering😄

    Jag funderar på att skaffa en corgi pembroke. Har haft hund hela livet men rasen är ny för mig. Söker en kompis som både är pigg på äventyr men också gillar att mysa järnet. Någon som har erfarenhet från corgi pembrokes att dela med sig av? 😊

      Corgis behöver extremt mycket hjärngympa. Dom är supersmarta.

      Vet inte om det skiljer mycket mellan en penbroke eller cardigan. Men min bror har en cardigan och som ovan nämner så behöver de en del hjärngympa o han är smart, dock tycker jag Inge att min bror tränar han tillräckligt 🤪

      Men är väll allmänt känt att corgis skäller väldigt mkt om man inte tränar bort det?

      I övrigt är min brors cardigan oerhört snäll, smart och rolig. Han kan lika väll vilja ligga tsm i sängen och sova men kan lika väl gå och lägga sig i ett annat rum 😅

      Välj en ras med schysstare anatomi. Den kommer förmodligen dras med diskbråck förr eller senare. Förstår inte grejen med folk som vill ha freak till djur vare sej de ska va kortbenta & långryggade eller tillplattade BOAS-nosar & missbildade ryggar (som mops/frallor/bullas/staffar) så de varken kan andas eller röra sej normalt/längre sträckor.
      Finns massa andra roligare raser men allt kanske hänger på utseende och mode för dej med?

        Förstår inte grejen med att inte svara på frågan.

        Givetvis vill vi ha en hälsosam hund som klarar att vara aktiv, vilket corgin är om man läser på hos SKK mfl. Men jag är också öppen för andras input, därav frågan. Uppskattar dock såklart om den formuleras lite trevligare än ditt svar.

        Jag har en corgi pembroke och corgi pembrokes är INTE i hög grad drabbad av ryggproblem. Pembrokes är en vallhund med mycket energi och ork och har kapacitet att valla och vakta gården dag ut och dag in. Däremot något som börjat bli ett större problem hos båda raserna är problem med frambenen, men de lever länge och har inga kopplade rassjukdomar.

        Ts – corgi pembrokes är en underbar ras. Lojala, smarta, roliga, lekfulla. Vill följa med överallt. Uppskattar mysiga dagar hemma lika mycket som att åka på hikesemester. Börja tidigt med ensamhetsträning och att inte skälla samt att inte bita i hälsenor. Bara att fråga om du undrar något mer ☺️

      Min erfarenhet av corgis är att de är myshundar och inte direkt hunden för äventyr. De har ett par pigga år men sen är det långsamma promenader och korta sträckor. Kolla på en aussie istället.

    Jag ska börja träna igen efte rmånga års uppehåll. Jag trivs inte i tighta byxor, vad har ni för tips på snygga träningsbyxor som inte sitter så tight? Mjukis känns lite för varmt, eller det kanske finns en speciell variant? Ni hör ju hur vilse jag låter 😅

        Perfekta, tack du!

        Soc har liknande samt Nike. På mitt gym kallas de prasselbyxor.

      Casall har jättemånga fina träningsbyxor som inte är tights!

        Så snygga men jäklar va dyra?

        Exakt min stil. Ska ”klicka hem” dem, som alla bloggare skrev 2010. Tack!

      Om man som du känner sig väldigt plufsig och rullande/bullrande så skulle jag nog ändå föreslå någon typ av baggy-byxa. Typ några cargobyxor men i stor storlek. Alternativt någon typ av ”harembyxa” för att dölja mer än vad man visar. Dom är lätta att göra squats i också. Annars är det väl att försöka lägga i en högre växel på gymmet och faktiskt prestera..

    Mascara
    Jag anar att frågan varit uppe här många gånger men chansar ändå.

    Jag är i desperat behov av en BRA mascara! Mitt problem är att alla lägger sig under ögonen efter några timmar. Helt ärligt vet jag inte vad ett rimligt pris för en mascara är idag, men brukar lägga ca 150kr. Kan tänka mig lägga mer om jag bara får hålla mascaran snygg iallafall en arbetsdag! Eller går inte det?

      Jag har provat olika men återkommer alltid till Lancome hypnose.

        Det är en favorit här också

        Tack för tipset! Vet du om den är vattenbaserad eller växtbaserad? Tänkte försöka hålla koll efter tipset från Anonym nedan att det är olika. Men hittade inget när jag kollade lite snabbt.

      Kom ihåg att det finns vattenbaserad och vaxbaserad maskara. Fet hy + vaxbaserad = panda. Torr hy + vatten = panda.
      Så kolla den maskara du har idag, vax eller vatten, och köp istället den andra typen.

        Hur vet man vilken som innehåller vad? Ex. Sensai 38 står det vax i mkt i ingredienslistan men också water 🤔

          Eftersom den kan tvättas av med vatten så skulle jag gissa att den är vattenbaserad.
          Ju snällare formula desto större sannolikhet att den är vattenbaserad.
          Oljebaserade och silikonbaserade är oftast vattenresistenta och väldigt svåra att tvätta bort.

            Tack för svar❤️

            Tack, hade ingen aning! Hmm då gissar jag att jag brukar ha vattenbaserad för jag tvättar bort med såna våtservetter? Är vattenfast bäst att sikta på?
            Kollade på min nuvarande, i ingredienser är det mest vatten, men texten upprepar att den innehåller vax.

              Vattenbaserade är oftast de skonsammare. De som är olje-och silikonbaseade (även vax) är de som torkar ut fransarna, svåra att tvätta bort helt, väldigt trög konsistens och sitter som berget.

              De som är tillverkade för känsliga ögon, folk med allergier osv är oftast vattenbaserade.

                Tack snälla för infon! Så finns det lite att gå på i den enorma djungeln!

                  Lycka till och hoppas du hittar din drömmaskara!

      Hade och har samma problem med ALLA utom Sensai 38°. Har provat mååånga genom åren, allt från bla Isadora till typ Lancome men det är bara Sensai som inte lägger sig under ögonen för mig.

        Toppen, tack för tipset ska göra ett test med den! Verkar inte vara vanligt att skriva om den är vattenbaserad eller vaxbaserad, så det blir kanske att prova sig runt bland tipsen.

          Har aldrig kollat innehåll😅 jag bara gick till kicks en gång för typ 7 år sen och sa att jag behövde en mascara som inte la sig under fransarna. Hon som jobbade där sa att det berodde på oljiga fransar eller nåt och sen dess har jag kört på den😊 dock försökt byta då den är dyr, men ingen når upp till den🙊

            Haha nej jag hade ingen aning om att det fanns olika, fick infon ovan från Anonym!

      Kicks egna märke har två mascaror man tvättar bort med 38C vatten. Mycket bra och lägger sig inte för mig. Bra pris också.

        Toppen, ska kika på dessa också!

      Gynnings verkar ju bra. Man kan grunda med lite puder.

        Jag använder mer än enbart mascara max 3-4 gånger om året, hehe. Äger inget puder.

          Då kan det ju vara så att mascaran du använder, som lägger sig under ögonen, att den är gammal.
          När man öppnar en mascara så är den bara fräsch i ca 3 månader.

            ”Mer än enbart mascara 3-4 gånger om året” står det ju🤔🤔

            För övrigt undrar jag hur många som slänger sin mascara efter 3 månader, jag gör det inte och av de jag frågat gör ingen av dem det heller.

              Jag tror jag aldrig slängt en mascara inom ett år. Har tom några ögonskuggor från 2013 🙄. Jag vet att jag borde slänga dem men de är så jäkla bra fortfarande.

                Samma här. Och jag har aldrig fått utslag eller nånting av att använda en gammal produkt, eller vad som nu kan hända. Jag köper nytt när mitt smink tar slut och efter tio år inom industrin så har jag inte sminkat mig dagligen utan bara när jag gjort något. Nu pluggar jag och sminkar mig dagligen så nu kommer det ju ta slut fortare😊

      Urban decays mascaror!

        Nån speciell som är bättre eller är alla lika bra?

          De gör olika saker, tjocka eller långa fransar tex, bara att läsa sig till. Men alla är bra.

            Det bästa är också att de inte är djurtestade.

      Clinique high impact mascara är solklart den bästa jag har testat

      Sky high waterproof mascara är min favorit.

      Jag trodde aldrig jag skulle hitta en mascara som var lika bra som Lancomes Definicils eller Hypnose, som jag tyckte var alldeles för dyr. Men nu har jag använt Maybellines Lash Sensational i flera år och jag märker ärligt talat inte nån skillnad. På mig sitter den kvar tills jag tar av den. Brukar köpa på mig när det är kampanj (det är det ju alltid nånstans) och då brukar priset ligga runt en hundralapp. Just nu 104 spänn på Lyko, såg jag nu, så det är ju ingen förmögenhet om man vill ge den ett försök.

        Jag använder den icke vattenfasta och den sitter bra på mig (som ändå har lite besvärliga ögon som tårar sig ibland) men den finns i en vattenfast variant också.

      Har lagt ut för mycket pengar för hitta den perfekta mascaran men verkligen maybellines vattenfasta mascaror är otroligt grymma och prisvärda. Har köpt så otroligt många mascaror i den dyrare kategorin men återkommer alltid till maybelline. Kolla deras sortiment på vattenfasta mascaror, tycker alla är bra men personlig favorit är Lash Sensational som någon annan också skrivit. Jag har aldrig haft problem att få bort vattenfast mascara använder mig utav en olje baserad make up borttagning då går det lika enkelt att få bort som med en vanlig mascara.

    Hur landade ni på namnet Sauron, Camilla?

      ”Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul”

        The language is that of Mordor, which I will not utter here.

          Varför är Sauron sexig?

            Sexig?

              Skoja! 🫣

            HAHAHAHA! Garvade högt åt sexig-kommentaren! Så sjukt otippat!

            Håller med!! Plöjde The Rings of Power för ett tag sedan och han är så sexig i den serien. Tycker han och Galadriel borde ha en fling, deras kemi var riktigt bra.

    KolLegan som kallar en för vännen och läggar sin hand på ens axel och alltid försöker gå lie för nära en kan väl inte tycka illa om en?

      Kan kan den väl men vore konstigt.

      Låter nästan som någon form av härskarteknik 🤔

        På vilket sätt?

      Nä, men ”vännen” låter inte superdupersexigt. Får du vän-vibbar eller sex-vibbar?

        Vibbar att han tycker väldigt mycket om mig.

          Då är det antagligen så!
          Om du ser hyfsat bra ut så har han redan klätt av dig med sin blick…

            Är män verkligen så himla primitiva?

              Överdrev såklart men ja, män är väldigt visuella.

              Ja 🤷‍♂️

      Beroende på hur ordet vännen sägs, tycker jag det kan låta lite smörigt eller som att någon typ vill lura en.

      Hade en kollega som sa vännen till folk och tyckte det lät smörigt och som att hon försökte lura folk när hon sa det, så kanske därför jag tänker så om det ordet.

        Jag tolkar det mer som något han säger för att han bryr sig eller tycker om mig.

          Vännen kan absolut sägas på ett kärvänligt sätt❤️

            Hoppas det!

            Ja såklart, mycket ligger i tonfallet när man säger det. Var min tolkning när kollegan sa det till folk som hon inte ens kände eller så. Känner man personen så är det säkert åt det positiva hållet 😊

    🙋🏼‍♀️ Erkänner att jag är förälskad i min kollega. Det är besvarat. Så nästa vecka ska vi på dejt. Längtar så. Önska mig lycka till!

    Har redan planerat hur jag ska ”släppa bomben” för övriga kollegor.

      Var försiktigt bara, folk kan börja tro att du blir favoriserad och det kan skapa onödigt drama.

      Hade nog väntat med att berätta till efter dejten. Men ett stort lycka till. Håller tummarna.

      Jag fattar inte varför detta ”kär i en kollega” är en så stor grej. Att träffas på jobbet är ju inte direkt ovanligt. Så länge det handlar om två singlar som lär känna varandra på jobbet och sen får känslor för varandra så finns det väl noll dramatik eller nåt spektakulärt över det? Har sett kollegor blir tillsammans med varandra ett antal gånger under åren. Har aldrig varit någon ”bomb som släppts”, bara att vi kollegor blivit glada för deras skull.

        Det är väl till och med det vanligaste sättet (efter internet nu då)?

      Lycka till! Hur är din plan att berätta för kollegorna?

      Jag och en kollega smög i 4 månader ungefär. Kändes lagom! Hade det inte blivit något seriöst av det så är det skönt att inte halva kontoret vet om det

      Berätta inte förrän ni träffats ett tag och beslutat om ni är kompatibla som par. Även om man jobbar tillsammans är det ett stort steg att gå från kollegor som ses under arbetstid till att bli ett kärlekspar. Om ni är ämnade för varandra är det ingen stress att berätta. Det är inte alltid sådant är odelat positivt, även om jag förstår att du längtar efter att få berätta om något du är väldigt glad över. Been there, done that, så att säga.

      Du behöver inte släppa någon bomb, alla fattar ändå. Folk verkar tro att de kan dölja blickar, kroppsspråk, osv. Man ser sånt hur glasklart som helst, plus att man även kan ”känna av” i luften när det är nåt mellan några. Jag kan direkt läsa av vem som har sex med chefen t ex, det har jag kunnat läsa av på alla mina arbetsplatser jag har varit på. Och det har funnits någon på VARJE arbetsplats som haft sex med chefen.

    Paula skriver nu att hon har inga problem med sin kropp (ang att visa sig naken) men hon ska ju ändå förstora brösten. Menar inte att hon kommer visa sig mer naken efter men alltså när folk som inte känner att dom har nått större problem med sin kropp ändå opererar sig, vart har vi hamnat då ?

      Håller med… det är så skevt

      Kan väl på ett vara bättre att man nu väljer att operera sig för att man genuint tycker om tex större bröst – än att man vantrivs/ser ned på sig själv/är osäker pga att man har små bröst?

        Hon har ju sagt/skrivit att hon inte trivs med sina små bröst..

      Fast nu pausade hon ju bröstoperationen på obestämd tid så hon velar ju fortfarande.

    Någon som slutat med koffein här?
    Varför?
    Vad har du märkt för skillnad efteråt?

      Ja. Två ggr. 9 månader vardera. Pga graviditet.
      Märkte ingen skillnad mer än tröttare än vanligt men beror säkert på graviditeten.

      Ja slutade med celsius, blev piggare faktiskt.

      Jag gjorde det för några år sedan pga stress och svåra sömnproblem, hade även ofta hjärtklappning.
      Det tog några veckor innan jag började må bättre. Hjärtklappningen försvann först, kroppen kändes mindre stressad och sen började jag sova bättre.
      Dricker jag en kopp kaffe idag så känner jag det i kroppen direkt. Mår mycket bättre utan koffein och kommer aldrig att börja med det igen.

      Aldrig börjat med koffein eller läsk. Ganska puckat tänker jag skapa ett sådant humörsvängigt beroende.

        Tänk vad den kommentaren hade kunnat få fram samma budskap men med en trevligare ton. Känns det bättre att svara typ otrevligt?

          Men snälla personen uttryckte sin åsikt..

        Långt ifrån alla som påverkas så, särskilt av läsk.

      jag slutade för 4 mån sen för att hjälpa hormonhälsan dvs ägglossning, pms, mensflöde osv. fick ägglossning tidigare och överlag kortare cykler, tydligare symtom, ingen ägglossningsvärk och mindre mensvärk. började dricka kaffe igen för ett par veckor sedan och igår hade jag den SJUKASTE ägglossningsvärken jag upplevt i mitt liv, trodde nästan en förlossning höll på att starta och att jag gått runt gravid utan att veta om det 😂😂 frågar mig själv om det har något samband med koffeinet eller bara en tillfällighet 🤔

        Har upplevt samma, får värre mensvärk om jag dricker mycket koffein och får i mig för mycket socker.

      Ingen mensvärk och längre lutealfas (och då också menscykel)

      Jag slutar med kaffe i perioder, kanske några månader åt gången. Nu har jag bara druckit några koppar sedan i juli. Slutar för att jag tappar suget och/eller vill värna om lin hormonella hälsa och alltså inte ge kroppen onödig stress.

      Japp, pga att magen inte klarade av det längre. Fick först sluta med vanligt kaffe, försökte trappa ner, men till slut det inte ens med en halv kopp om dagen. Illamående och ont i magen. Funkade bra med koffeinfritt ett tag, men det är ju egentligen bara koffeinlågt, så det sket sig också till slut (bokstavligen, kan man väl säga.. 🤷‍♀️). Hade brutal huvudvärk i minst en vecka efter att jag slutat helt.
      Började dricka svart te varje morgon, insåg efter att tag att det påverkade mig på samma sätt. Slutade med det också, jobbig huvudvärk igen. Är väl bara att acceptera att min kropp är en tönt när det kommer till koffein. Kan sakna kaffe, det luktar så sjukt gott när min man gör det på morgonen och jag är lite trött. Men det funkar inte, måste på riktigt springa till toaletten efter en halv kopp. Ovärt. Enda gången det funkar är i kaffedrinkar med redigt med sprit i, så det unnar jag mig ibland.
      Är ingen jätteskillnad att vara utan koffein, förutom det med magen då. Kanske lite liksom lugnare i kroppen, det är svårt att förklara. Nu är nog jag extra känslig, men om jag t ex tagit huvudvärkstabletter med koffein kan jag liksom känna mig lite stirrig och darrig i kroppen. Uppstressad. Gillar inte det alls, men tror jag var väldigt van vid det när jag drack kaffe.
      Önskar jag kunde dricka ibland, ta en kopp bara när jag är riktigt sugen. Men beroende igen, nej tack. Och naturligtvis vill jag inte utsätta min stackars mage för det eländet. Men lyllos alla som kan utan att vare sig bli beroende eller få diarré! Ni lever life!

      Jag slutade förra året. För mig så blev symtomen vattnig diare och sämre aptit 🙁 Samt ett extremt sug på våfflor.. men jag hade gett upp kaffe alla dagar i veckan om och om igen ändå. Det är så värt det.

      Ja! Upplevde att jag fick mer energi och blev mer klartänkt

      Jag slutade en gång. Fick stark huvudvärk i flera dagar. Sen kom jag på att det är mitt favoritberoende och gav upp. Älskar kaffe. Kaffe är också extremt nyttigt och gör att man lever längre ❤️

      Min syrra slutade och fick jämnare humör.

    Jag har traderat i 13 år och var med om det sjukaste någonsin i förra veckan.

    Köpare köper varan
    Skriver direkt att hen har betalat
    Ringer mig tre ggr på morgonen därpå
    Skickar ett sms där hen hotar att om jag inte svarar innan kl 12 (inte ens 24h efter hens köp) så kommer hen att kontakta tradera samt göra en polisanmälan
    //jag postar paketet//
    På eftermiddagen skickar hen ett swishförfrågan om att jag ska betala tillbaka OMGÅENDE
    Jag blockerar hen överallt pga obehagligt beteende
    Hen försöker ringa mig 48 ggr den kvällen
    Hen anmäler mig till tradera eftersom jag får ett mail om detta

    Vad är detta?!

      En idiot

      Skicka tillbaka pengarna, det är ett billigt pris att betala för att bli av med en så konstig och oberäknelig människa.

      Vad ville personen då?

      Jag förstår inte hur svårt det ska vara att bara skicka bild på att paketet postats och dyker nog upp snart?

        DET är vad du tar med dig från historien? 😄

          Ja och sen hade väl problemet varit ur vägen?

            Hen skrev ju att hen postat? Men kändes som problemen började innan. Tror det blivit problem ändå, ingen normal människa beter sig sådär.

      Låter som exakt samma människa jag blev utsatt för. Började med riktigt passivt aggressivt beteende. Jag postade och skickade film på det. Hon trodde mig inte och skulle ha pengarna tillbaka, härja, gapa, hota och skrek på svenska och arabiska.

        Men gud sjukt att man ska behöva säga att man kommer polisanmäla för trakasserier om de inte slutar 😐

      Tyvärr har tradera fått in fler idioter sedan deras bredare marknadsföring började

      Vad är användarnamnet på personen?😅

      Hoppas du anmäler hen till tradera med. Skicka printscreen på samtalen och betalningskravet osv

      Det förvånar inte, det är så otroligt mycket konstiga, creepy människor på Tradera, det känns som nån slags samlingsplats för det skummaste folket. Bra att du blockerade, och hoppas nu att det stannar där, och inte leder vidare till stalking.

        Men det där stämmer verkligen inte. Jag har både sålt och köpt på Tradera i många år och min erfarenhet är att den absoluta majoriteten är sjyssta, ärliga människor, där affärerna löper smidigt. Visst finns det ett och annat rötägg, som det finns på alla ställen, men de är inte jättemånga.

    Ska till Uppsala imorgon och ska ut och äta och ta mig ett glas, eller två. Sitter någon på restaurang- och bartips?

      Plock

        Ja Plock är riktigt bra (tapas), brukar även ha ett glas champagne för 99kr🥂 Annars är Iberico jättegott (tapas det med). Vilken typ av mat har du tänkt dig? 🙂

          Jag är öppen för tapas, men inte mitt sällskap haha.. Så gärna en restaurang som inte har det konceptet 🙂 Sen vilken typ av mat så är vi öppna för det mesta.

            Välkommen!

            La comida (taco etc ska ha bra drinkar), stationen (brasserie) och Jay Fu’s (min favorit, asian fusion).

      Il forno italiano är trevligt om man vill ha italienskt, domtrappkällaren är supertrevligt, Hambergs fisk en stor favorit!

    Jag har så svårt för influencers som ber om likes på sina reklaminlägg.
    Gör bättre reklam då om du vill ha engeagemang? Hur seriöst ser det ut gentemot företagen? Usch tycker det är så pinsamt! Särskilt dom som ska ”hota” sina följare med att dom måste lägga ner sina sociala medier om dom inte får likes på reklamen. Det är otaligt många som gör så men senast jag såg var Malinshusochhem. (Som iofs är speciell på många andra sätt med)

      Håller med. Tycker Elsa Bratt kör lite liknande ”snyftisar” då och då. Pratar om att många inte ser hennes inlägg och att man måste interagera mer för att det inte ska vara så. Försöker dock alltid dölja det bakom falsk blygsamhet som ”åh jag hatar sååå att behöva be om likes men…”

      Håller med.

      Tycker också det är skämmigt + sänker trovärdigheten när de ber om ursäkt på förhand för samarbeten som ska komma/att det är mycket samarbeten nu en period osv.

      Måste ju vara mycket bättre att stå för att man gör samarbeten, peppa upp det ”håll utkik, snart kommer en grym rabattkod” eller liknande. Om jag var företag hade jag inte uppskattat att de ursäktade sig på det sättet.

      Håller helt med. ”jag lägger ner mycket tid på detta”, ja du får ju betalt därefter också. Gör en bra, rolig, intressant eller whatever reklam jag gillar så kommer jag ge dig en like.

      Att be om likes oavsett. ”pressa ner hjärtat gullisar” är något designbymirelle kör med. Eh nej tack

    Har vi några Swifties här? 😍 Lyssnar hela tiden på You’re losing me 🙌🏻

      Här är en! Men min favoritlåt är Exile.

      Läste för ”Swingers” och tänkte, oooh spännande!

        Tänkte på städmoppen!🧹

        Så märkligt med alla som ska berätta hut tokigt fel dom läser….

          Haha, jag tycker det är skoj läsning 🙂

          +1 Och så måste de betona hur tokigt det blev, och gärna krydda med en ”😂”. Tihi!

    Sandra Beijer skriver
    ”HÖGTID. Svårt sen Didrik kom. Men om vi låtsas att jag inte har barn…”

    Varför ska vi låtsas? Var det så svårt att skriva något där sedan Didrik kom? Jag fattar ingenting.

      Vem döper sin unge till Didrik?

        Ett helt vanligt namn ju?

          Ganska ovanligt. Och fult.

            Haha och vafan heter du själv då

            Attans att Sandra inte förstod att hon skulle fråga dig om vilka namn som är fula och fina.

        Ganska korkat och elakt att skriva så. Det är ju det finaste namnet som dom tycker, som dom ger till sin son.

          Alla får tycka olika 🤷🏻‍♀️

            Men vilken vuxen människa skriver att någons namn är fult anonymt på nätet? Bara för att man får säga vad som helst måste man inte.

        Lisa Fisa

      ”etta midsommarafton och tvåa nyårsafton. Fast dom kommer nästan på delad första plats. Tokig i högtider med fokus på fest och fina klänningar.”

      Jag tycker att det är underförstått att det är svårt att gå på fest med massa alkohol när man har en liten knodd.

      När jag läste inlägget tänkte jag att det blev svårare att välja sen de fick barn, eftersom traditioner och firande blir annorlunda. Och kanske inte heller helt hamnat på plats, han är väl bara två år? Så hon valde utifrån åren innan hon fick barn. Så himla konstigt tyckte jag inte det var.

      Det står ju sen att hon ÄLSKAR högtider som innebär fest, så det är väl rätt uppenbart att det är för att hon inte kan festa lika mycket sen hon fick barn.

      Jag tyckte också nyår var roligare innan barn. När barnen blir lite större blir det säkert festligare att fira tillsammans med dem, men tolvslag och middagar är inte särskilt intressant för småbarn.

    Är det någon som sitter på en rolig/galen historia om ett julbord? Man hör så mycket om julbord, men de julbord jag har varit på har varit lugna och stilla 😅

      Nej. jag har aldrig varit på julbord utanför familje- och släktbjudningar.
      men nog beter sig folk märkligt ibland när de druckit.

      Julbord har jag aldrig hört något särskilt om, möjligen jobbjulfester…?

      Det företaget (stort välkänt företag) min man jobbar på har lagt julborden på en vardag mitt i veckan för att de har spårat ut tidigare år (dock flera år sen). Alla förväntas jobba dagen efter vilket drar ner alkoholkonsumtionen och folk behåller sitt vett.

    Heja Cimberly vilken artist. 🥰🥳

      Ja helt otrolig!!

      Heja Saga!

    Idag åkte Nissedörren upp och jag älskar att se barnens glädje och att planera vilka bus som ska göras. Tycker detta är den mysigaste tiden på året. Julkalendern verkar väldigt mysig i år också.

      Hade tänkt skippa Nissen i år eftersom det är ett jäkla meck med alla brev, bus och ibland presenter. Men barnen var så förväntansfulla så det var ju bara att ordna det…. I morse skrek dom av lycka när nissen var tillbaka och dessutom hade han med sig varsin vanlig chokladkalender till dom.

      Vad är en nissedörr?

        Varför gör alla det här nu?
        Mitt barn är bara 2 år så inte lönt att hålla på än.
        Men är ju osugen på att behöva hålla pp med det där. Tycker liksom det räcker med adventskalender, julbal, pynt och pyssel, Lucia, julfirande etc
        Är det någon som skiter i det där med nissedörr?

          Julbak*

          Ja du, kan bara svara för mig själv men jag gör det för att barnen tycker det är roligt och spännande och jag älskar att se glädjen och förväntan hos dem. Det är en så kort period i deras liv som de har den här totala magin kring jul och jag tycker det är supermysigt att få ta del av.
          Sen gör ju alla som de vill och jag lägger inga tankar och värderingar på hur andra gör. Finns säkert traditioner och pyssel andra gör som inte jag gör. Däremot känns det tramsigt att behöva klanka ner på nåt bara för att man själv inte har ork/intresse att göra det.

            Okej snacka om överreaktion. Har inte klankat ner på ngt utan bara uttryckt att det känns som en extra sak att fixa liksom.
            Det här förekom ju inte under min barndom och sen helt plötsligt de senaste åren ser man det över allt.
            Är väl inte konstigt att fråga hur det kommer sig och varför man gör det.
            Sluta tolka in ngt som inte fanns där.
            Har liksom inget emot om folk vill göra det för sina barn.

              Förekom inte under min barndom heller. Men nu är det en kul grej som vi hakat på, inte märkvärdigare än så. Att fira Halloween gjordes inte heller när jag växte upp men nu har det vuxit och vi har gjort det på en lagom nivå här hemma.

                Ja halloween är ju exakt en sån sak också. Som jag inte behövt engagera mig i ännu pga litet barn. Men snart kommer ju det också och det är ju verkligen en sån sak man bara får göra som förälder känner jag. Annars kommer ju barnet förmodligen tycka att det missar ngt och känna sig utanför etc. Är verkligen inget fan av högtider men det är ju kul för barnen.

            Ingen klankade ner herregud, hen ställde en enkel fråga…

          Verkligen! Vi skippar det för att det blir för mycket och bara skapar ytterligare hets som förs vidare i generationer

          Tänk att det alltid dyker upp folk som provoceras av detta. Så roande att se hur vuxna människor (föräldrar?) inte kan vara trygga i sina egna val utan måste klanka ner på andras. Vi har Nissedörr hemma hos oss ja, men jag kunde inte bry mig mindre om vad andra gör och inte gör hemma hos sig.

            Men veeeem har klankat ner? Herregud. Ingen har gjort det utan enbart uttryckt att det för dem personligen känns som en extra stress. Det måste man väl ändå kunna få säga.

              Gör det inte då om det känns stressigt. Är väl inte svårare än så? Eller blir man stressad av hur andra gör?

                Men varför bli så upprörd över att någon ställde en fråga utifrån sitt eget perspektiv? Är detta ett kommentarsfält där man måste hålla med om allt?

          Men vad är det för något???

            Men googla, herregud.

          Gör det inte då, inget man måste. Tycker det verkar galet att lägga till fler julgrejer att fixa, många stressar med detta. Gör det du själv känner för.

          Vi kommer skita i det! Vår dotter är snart 2 och vi kommer försöka att inte dras med i all den här hetsen. För har man väl börjat så kommer ju barnen bli så besvikna om man inte fortsätter. Just nissedörr tycker jag själv verkar dels alldeles för meckigt att hålla på med men också en sjukt omysig ny tradition. Så nej tack från oss!

          Vi kommer också skippa egengjord julkalender med 124 små paket i. Däremot kommer vi, precis som mina föräldrar gjort med mig och mina systrar, ge mindre adventspresenter.

          Man får ju välja själv vad man vill lägga tid och energi på :).

            Adventspresenter? Varför? Januaripresent? Februaripresent?

              Varför en adventskalender med en present/Godis/whatever varje dag?

              Vi köper adventspresent eftersom det är tradition i min familj. Vanligtvis är det böcker.

              Som sagt – man gör som man vill. Jag vill inte lägga tid på tråkiga bus eller ge bort skräp eller dålig choklad varje dag. Men en bok varje söndag i december känns fint.

              Gå och hacka nån annanstans.

          Strunta i det om det inte är nåt för dig. Vi hade inte ”ens” tomte när jag var liten, men underbara, magiska jular ändå.

          Jag skiter i det. Har tre barn (9,7 & 2). Körde två år och det var så enormt stressigt. Det blev för stort och för mycket. Glömde någon gång och vaknade mitt i natten och fick gå upp och hitta på något.
          Man kan säkert vara mer planerad och organiserad för att slippa den stressen. Men allt är så stort och mycket att det bara försvinner in i varandra.
          Dottern på 7 har en adventskalender. Hon berättar att klasskompisarna har 6-7-8 stycken olika.
          Som sagt. Allt blir så stort och förtar lite det fina med advent. För mig. Det är stressigt nog med julklappar, pynt och julbak.
          Jag ska väl också må bra på ett hörn också z😂

          Hahahahaha, tror du verkligen att alla håller på? Att det liksom ingår i Julen?

          Vår är 4 år och tycker det är spännande. Men vår nisse kommer med ”uppdrag” t ex idag är det julbak, pynta gran, pyssel. Så enda mer jobbet som blir är ett brev 😊

            Gillar egentligen inte julen och har inga barn men det här var nog bland det gulligaste jag har läst. Jag ska fan ha en egen Nisse-dörr här hemma med en liten Nisse som ger mig uppdrag med fokus på att göra saker som gör mig glad. 😄

              ”Städa toan”, ”diska”, ”vik tvätten”👌🏼

              Jag känner en snubbe som har en nissedörr faktiskt. Han har inga barn och han bor ensam. Vad han gör med dörren vet jag inte, men han har en.

          Det är väl för att man tycker det är onyttigt med choklad och onödig konsumtion med prylar. Nissen är mer upplevelse.

          Jag skippar det dock också. Verkar mysigt men det är så mycket mys ändå i december.

      Älskar det också! Och Nisse behöver inte vara något stressigt. Våran kommer på advent, då blir de ett litet brev och nån present. Oftast typ en chokladtomte som dottern får leta efter eller något annat ätbart.

      Jag hade inte orkat göra varje dag, så de går att lägga detta på olika nivåer precis som allt annat 🙂

        Håller med. Känner noll stress av detta, bara kul att se barnens glädje. Jag har också lagt det på en lagom nivå. Och som sagt, det är en så kort tid som barnen ”går på” det här och tycker att det är spännande och magiskt. Min äldsta är snart 5 år och jag tror att detta är sista året han verkligen tror på detta.

        Exakt så!
        Så många som tycker det är stress och hets. Och ska hata på nissen.
        Men min dotter blir såå glad när nissen kommer, och det är absolut inte varje dag hemma hos oss. Utan när jag orkar, ✌🏽

          Tips på nissehyss?

            Inte för att jag har barn, men tyckte denna var kul 🙂

            https://www.pinterest.com.au/pin/2814818510488520/

          Tycker Nissen är gullig men blir lite matt av föräldrar som klagar på stressen kring jul och samtidigt har Nisse. Sparka ut Nissen då, tänker jag.

          ”Ska hata på nissen”

          Haha förlåt men det lät så himla gulligt. Stackars nissen ❤️

    Hej flundra
    Trädgårdsmästaren och Blomman Mina favoriter här.

      cringe

        Hej cringe mår du bra?

    Har insett att jag attraheras av män och inte av unga män men hrö är problemet: jag kan inte sätta fingret på vad som gör en man till en man (utseende). Någonstans runt 30-40 förvandlas ”pojkar” till män men vad är det som ändras??????? Blir galen.
    Tom Holland- pojke.
    Timothy Cahlanamanage- pojke.
    Bieber- pojke.
    Jamie Dornan – mitt mellan.
    Jake Jyllenhaal- mitt mellan.
    Henry Cavill- näääästan en man.
    Ryan Reynolds- näääästan en man.
    George Clooney- man.

    Det har inget med åldern att göra. Beckham har inte det mansutseendet trots att han är närmre 50.
    Någon som förstår?

      Ja jag förstår

      Nej

      För mig har det med utstrålningen att göra, en blandning mellan mognad, ansvarstagande, problemlösande och självsäker.

        Du är något på spåren. De män jag attraheras av har alla varit seriösa, raka, orädda, ansvarstagande, generösa och de känns bara så ”vuxna” när de umgås med yngre män. Yngre respekterat dem och ser någon slags fadersfigur i mannen, även om han bara är 5 år äldre.

      Vet inte ens hur hälften av alla de ser ut och orkar inte googla, men Bieber vet jag ju, och Ryan Reynolds och givetvis Beckham. Kan det vara något med kinderna🤔 ögonform? Bara gissar för att det är kul😅

        Gissa på! Detta pussel måste lösas!

      Förstår absolut. Jag har aldrig attraherats av pojkar, inte ens som ung 😄

        Samma här. Var förälskad i en (gissar bara) ca. 35-åring när jag var 6 år. Han var mer intresserad av mamma då.

        35-45 är verkligen mäns bästa år.

          Men även de i den åldern kan vara en pojke ju.

            De flesta är pojkar. Den mannen var dock en man. Fråga mig inte vad jag menar…Han var bara en George Cloney.

              Var mer ett svar på att deras bästa år skulle vara 35-45.

          Intressant! Vad skulle ni säga är en kvinnas bästa år? Håller ni med om att kvinnor ”age like milk” och män ”age like wine”? För jag håller verkligen inte med där.

            Män tillåts väl att åldras på ett annat sätt än vad kvinnor gör bara. Vilket leder till att fler kvinnor gör botox osv vilket leder till att vi inte är vana att se ”vackra åldrande kvinnor” och där är cirkeln igång.

              Exakt det här!!!

                Ja. Och vi har alltid matats med tips på hur man inte ska åldras ytligt som kvinna. Allt från att sova på rygg för att minska rynkor, sova med bh för att inte brösten ska hänga, färga bort det gråa håret samtidigt som det ska se naturligt ut, sminka oss så att vi lyfter dragen i ansiktet och nu all botox som finns också. Klart vi inte tycker att kvinnor åldras snyggt sen. Det kallas dubbelbestraffning. Man får inte åldras för då är man sur mjölk men man får inte göra något åt det för då är man ytlig. Damned if you do and damned if you dont.

                Samtidigt finns inte alls dessa råd och tips till männens gråa hår, rynkor och hängpungar. De är fina viner i stället.

                  Det är inte samhället eller patriarkatet, det är biologi.
                  Kvinnor färgar, fixar, formar, lyfter, opererar, döljer, sminkar och injicerar för att vi vet att vårt värde ligger i vårt utseende.
                  Vi hatar att åldras för att vi blir mindre attraktiva.
                  Mäns värde ligger i pengar, fysisk styrka och makt.
                  Vill du ha en fattig, vek simp?

                  Män vill inte ha fula, gamla eller överviktiga kvinnor.
                  Män kan tänka sig en svag och fattig tjej, hur många kungar har inte gift sig med bondflickor liksom.
                  Men hur många rika kvinnor kan tänka sig en fattig dräng som make? Kallas hypergami.

                  Unga män väljs bort och äldre kvinnor väljs bort. Det är så vi funkar. Ingen kvinna vill ha en 15 årig pojke då denne är svag, oansvarig, egoistisk, fattig och lättmanipulerad.

                  Ingen man vill ha en äldre kvinna för att hon är en gammal version av en ung kvinna, infertil och mindre attraktiv. Ligga med funkar absolut men inte relationer.

                  Om vi ska måla med en bred pensel och förenkla allt.

            Ja

            Enligt män är kvinnans bästa år runt 22. Män, i alla åldrar, ansåg att 22-åringar är de mest attraktiva enligt många studier.
            Rent biologiskt är kvinnan också som mest attraktiv när hon är som mest fertil.

            Jag kan bara svarar för mig själv men jag ser 1000 gånger vackrare ut idag än för 10 år sedan. Är 32 idag. Alla som känner mig ller ser bilder på mitt yngre jag håller med. Men jag är inte helt blåst, jag vet att en man hellre väljer en 22 åring om möjligheten finns. Även om jag är snyggare så är hon yngre och så länge hon är minst medelsnygg så vinner hon.

            Män är olika likaså kvinnor men rent biologiskt så förlorar kvinnan sin förmåga att ”binda en man” i en relation ju äldre hon blir. Sex kan hon få väldigt enkelt men inte relationer.
            Detta är en grov generalisering baserad på studier, undantag finns det gott om.

              Har du någon studie på rak arm om detta? Tvivlar inte, är bara intresserad av att läsa om det 😊

                Finns en studie av OKCupid och sedan har en Finsk studie (12000 män) bekräftat att män föredrar 22-åringar (20-25 är topp).

                Inte konstigt med tanke på att en 22 åring inte har så mycket bagage, väldigt fertil, sannolikt barnlös etc.
                De är också enklare att suga in i mannens liv, hon är villig att spela en biroll i hans liv. En 30-årig kvinna vill ha huvudrollen.

                  Jag tror precis som du. Ska leta upp studierna. Tackar

            Som kvinna 50+ skulle jag säga att en vacker kvinna är vacker även som äldre, en söt kvinna blir tantig som äldre, en småful kvinna blir gammal och ful som äldre.
            Stiliga män fortsätter vara stiliga, en söt kille blir en gubbe, en småful kille kan bli en rätt stilig man.

              Här blev jag intresserad av hur en småful kille kan bli en stilig man? Jag tror jag fattar vad du är menar med att stilig förblir stilig och söt gubbig.

              Vilka män blir gamla och fula?

          Haha, hade en crush på Samuel Fröler i Skärgårdsdoktorn när jag var 10-11 år. Han var väl säkert 40 då 😄

            Hahahahah jag med!!😂😂

              De flesta kompisar tyckte yngre killar som typ Leonardo Dicaprio var sååå snygga, jag förstod inte alls det 🤣🤣

      Cavill är väl typ urtypen av man, eller vad man ska säga?

        Jag håller med, han är ju stor, bred, lång, stark osv men något är fortfarande ..Inte där än…Han är nära men det är något som fattas. Kan inte sätta fingret på det bara.

    Är det någon mer än mig som aldrig förstår sig på expnph…s sk ledtrådar?

      När kom hon med ett skvaller senast liksom?

        Nä hon har ju tappat det lite, sjukt tråkig

        Oj bra fråga. 3 månader?

      Det hon lagt upp nu det senaste har inte betytt nånting väl?

        Ingen aning, allt är så oklart🫣

        Idag har hon lagt ut om nicci. Att hon polisanmält sitt ex

      än jag

        https://frageladan.isof.se/visasvar.py?svar=27068

        Ska man vara språkpolis så får man åtminstone ha lite koll också 😜

    För någon vecka sedan frågade jag er om råd avseende bärsele till bebis och många rekommenderade Ergobaby embrace så vi slog till på en sådan. Den kom med posten idag och när vi provade den så passade den inte riktigt. Den ska ligga mot bebisens undre del av örat men på vår tjej hamnar den precis över örat. Hennes mun hamnar även mot ena axelremmen och hennes huvud hamnar lite lågt om man jämför med videos och bilder. Hon uppfyller kraven (minst 50 cm lång och minst 3.2 kg) men ändå känns det som att hon är för liten. Någon som har ngt tips? Kan man t ex snurra midjebandet 3 ggr istället för 2? Vi såg så fram emot att kunna använda selen direkt men vill ju göra det på ett säkert sätt…

      Ta bilder och lägg upp i gruppen bärselar och bärsjalar på FB så kan du få feedback. Var ett tag sen jag hade en embrace men har för mig det var nåt om att snurra bandet åt rätt håll också.

        + fäst midjebandet högre upp än du tror! Jättehögt upp när de är nyfödda.

      Är du säker på att du satt på den rätt? Tänker att selen är vänd åt rätt håll när du snurrar midjebandet. I minsta läget så är ju selen vänd åt ett visst håll, typ med texten inåt/utåt kommer inte ihåg men det är iallafall viktigt att man gör rätt med det. Vi hade den och jag hade inga problem. Finns grupper på Facebook typ ”bärdon” där du kan lägga upp en bild på ditt barn i selen och du kommer få experthjälp från medlemmar vad du ska ändra! Det borde verkligen gå.. kanske du inte spänt banddn tillräckligt hårt så barnet sjunker ner tex?

      Ställ frågan i bärsele-gruppen på Facebook 🙂

    Dum fråga men när börjar man som andra förälder ta ut sina 10 dagar? Är det från dagen man åker in till förlossningen eller efter barnet är fött? 🤔

      Vi körde från förlossning.

      Om jag minns rätt är det från och med när man kommer hem från BB. Tror min make tog ut semester för de två vardagar vi var på förlossning samt BB.

      Du väljer själv. Vi tog ut från vi åkte in på förlossningen natten till måndag. Bebis född tisdag. Men nånting hade min man behövt ta ut på måndagen… vet inte riktigt vad som hade godkänts av arbetsgivaren när de visste att vi va på förlossningen.

      Kan man säkert göra olika men min man har tagit dem efter att barnet fötts. Nu har vi inte varit på förlossningen/BB längre än 1 dygn båda gångerna.

      Som tidigast när förlossningen startar och som senast sextio dager efter att ni har kommit hem från bb.

    Gav min söta kollega en julklapp och han blev så glad. Fick en stor kram från den blygaste killen i världen ❤️ Nästa steg kanske borde bli att bjuda ut på dejt haha

      Varför bara kanske?❤️

        För att han är väldigt blyg och jag är också väldigt blyg. Är rädd för att han säger nej – trots att jag tror att han känner samma sak då han har sagt att han känner något speciellt mellan oss – men att han är orolig att det inte skulle fungera och att det blir jobbigt när vi jobbar på samma ställe. Så velar ❤️

          Men bjud ut på något enkelt? Käka lunch tillsammans på jobbet. Ta en kaffe när ni har slutat osv. Behöver ju inte vara så stort

            Vi äter ofta ihop på lunchen. Skulle gått ut efter jobbet i somras men då miste jag en anhörig till följd av självmord och är lite rädd att han har tolkat mitt ”inte just nu” som att mitt intresse har svalnat.

              Du berättade inte varför?

                Då har du ju något att haka upp det på. ”det där i somras blev ju inte av, ska vi gå ut ikväll/imorgon/på fredag?”

                Nej jag var inte redo för det. Det var för jobbigt. Men kanske borde!

                  Ta ett glas vin efter jobbet.

      Do it!!

    MELLO!
    Nu ska Sausedo vara med igen. Han är så tråkig, gör bara trist rap musik. Dessutom börjar han se gammal ut i det där alltid snaggade håret, o rund i ansiktet har han blivit, lite gubbstuk på honom.

      Haha rund i ansiktet? Jag tycker han passar i den typen av tävlingen. Många andra de har släppt känns ännu mer wtf…

      Jag är mest taggad på Gunilla Persson 😅😅
      Såg att engmans kapell ska vara med, älskar deras låt I hennes famn. Men osäker på hur det kommer gå för dem i mello

        Var kommer dom ifrån?

          Hälsingland

      Såg honom på stan idag och tyckte faktiskt han var väldigt fin. Även om det inte är min typ av kille 🙂

      Tycker han är snygg och verkar trevlig. Känns som en seriös deltagare, till skillnad från the Gunilla och Fröken Snusk som känns som skämtkaraktärer.

    Så glad! Ska åka och äta julbord på en fin herrgård imorgon med mina vänner♥️

    Har aldrig varit på julbord, och aldrig haft vänner som bjudit med mig på något sånt!

    Så sugen på sill, lax och Jansson så jag dör🤩

      Så kul med julbord! Varje gång jag ser lax på julbord tänker jag på sunes jul och Rudolfs kommentar
      Ta lax det är dyrt eller gott menar jag 😅

        ÄLSKAR sunes jul ❤️❤️❤️❤️

        Hahaha drog den referensen när vi var ute och käkade, några jag pluggar med, och en tjej tog en lax-rätt. Men det gick inte hem, hon är bara 19 så hon hade inte sett den😱

        Ja, strunta i potatis och köttbullar. Leta upp patén också😉

      Vad kul!! Blir glad för din skull 🥰🥰

    Hur gick det för juristen som skulle bjuda sina kollegor på middag? 😍

    Detta tiggande om pengar på internet/sociala medier?

    Är det någon mer som reagerar på att det börjar bli otroligt vanligt med att tigga pengar på olika sidor. Tex, jag är med i grupper på facebook som pink room och beauty and the bees. Senaste tiden är det konstant bara inlägg från folk som det är så otroligt synd om att dom inte har råd att bjuda på bullar på sitt kalas eller köpa julklappar till sin mormor. Alltid en lång historia om hur det är helt omöjligt att få in pengar men att man absolut inte ber om hjälp men man behöver hjälp för man har testat allt men inget funkar så egentligen syftet med hela inlägget blir ju bara att dom behöver pengar från andra.
    Och samma visa varje gång, folk kommenterar kommer med tips med allt är helt omöjligt och inget fungera så varför ens fråga om tips? När uppenbarligen allt som vill ha är pengar. Sedan kommer det alltid någon som swishar eller betalar för det som behövs och då är allt frid och fröjd .
    Tycker självklart det är jätte fin att folk hjälper andra människor på internet och det är ju helt upp till var och en att vilja swisha och hjälpa. Men på något sätt tycker jag det känns fel och konstigt. Som när influensers har insamlingar till sig själv och får ihop hundratals tusen, liksom influensers som tjänar pengar på att bara knappa på sin telefon och fejkar hur mycket dom älskar en produkt för några tusen behöver helt plötsligt stora summor pengar och behöver tigga hjälp.
    Jag vet inte men jag tycker bara det är så himla konstigt. Jag säger inte det är fel men det är så många ggr som tex på dom här forumen på facebook att inlägget handlar ju bara om egentligen att få pengar från okända människor med för mycket empati det handlar ju inte alls om att beklaga sig över sin ekonomi för att sen beskriva i detalj exakt vad som saknas och behövs och hur deras liv kommer gå under och förstöras om dom inte får pengar exakt denna minut.

      Det är väl ett tecken på att det är sämre tider och att många har vant sig vid en viss nivå av konsumtion… givetvis fint att folk hjälper varandra och många sitter nog riktigt illa till ekonomiskt med höjda avgifter, matkostnader osv. Men ja.. jag håller även med dig i de du skriver…

        Jo det förstår jag men vem har inte blivit drabbad av inflationen. Min poäng var nog bara att jag tycker det känns så fel och helt ärligt fult. Samma gäller stora insta konton som trycker på att nu jävlar är jag fattig sponsra mig annars bryr ni er inte, när
        dom för några månader sen ändå beskrev sig själva som miljonärer.

      Min erfarenhet är att det där är lur. Be administratörerna vara mer vaksamma, särskilt om det är anonyma inlägg.

    Vad tycker ni om Sara Bolay?

      Asjobbig och verkade blåst när hon var med i EOTB. Verkar ha mognat mkt sedan hon blev mamma

    Alltså när företag använder flera snarlika influensers för samma kampanj..? Så du spammas med liknande reklam i 1-2 veckor. Är det bara jag som då känner ett osug? Senast nu va santa Marias tacoreklam. Dock flera som har gjort reklamen rolig/bra (tex Johanna Norström & Daniel Norberg). Men de blir liksom too much av företaget samtidigt haha

      Jag blir också anti tyvörr

    Till alla som skrev i tidigare inlägg att de är 30 till 40 år men inte ser ålderstecken, ”inget har börjat hänga än etc. Vad har ni för tips?

    Jag är 31 år och får ofta höra att jag ser ut som 25 år, att jag ser yngre ut än jag är. Att jag ser ”fräsch ut för min ålder” etc etc. Men jag ser ju själv att ansiktet börjat åldras. Och alla runt mig som är 30 till 40 har rynkor i pannan eller djupa kråksparkar eller håligheter under ögonen eller ansikten som börjat hänga. De är fina och att åldras är helt naturligt. Men det förvånar mig att så många kommenterade att de knappt ser några tecken i sina egna ansikten. Så; vad har ni för tips? 🙂

      Man ser vad man vill se. Min svärmor sa att hennes dotter, 52, ser ut som 30.
      Det gör hon INTE 😂

      Jag, 36 börjar bli gråhårig, har bröst som hänger ner till knäna snart och har fått lite rynkor och det känns helt okej faktiskt. Har däremot flera gånger fått höra av fler, av varandra oberoende källor, att jag ser tio år yngre ut. Själv skulle jag inte vilja påstå det, men under bra dagar och perioder tycker jag ändå att jag ser pigg och fräsch ut.

      Men det är väl de vanliga tipsen – Ät ordentligt, se till att få tillräckligt med sömn och rör på dig regelbundet, gärna pulshöjande aktiviteter som gör att du svettas ordentligt. Drick även tillräckligt med vatten och boosta med grönsaker och frukt. Fisk och avokado är bra, varje gång jag har ätit makrill till exempel får jag lyster och ser ”frisk” ut.

        Tack för svar! 🙂

      Tretinoin.
      Fukt.
      Lymfmassage.
      Bra hudvård.

      I mitt fall ärftligt.

      Inga tips.. genetiskt här🙋‍♀️

      Gener och inte ha barn är de enda tips jag kan ge, gör inget annat speciellt.

      Mycket underhudsfett 😉
      Det är det oslagbart bästa medlet mot rynkor om du vill hålla det 100% naturligt.

    Varför går Kenza på tårna i sin strumpbyxreklam? Det ser riktigt löjligt ut🤣

      Hon står typ alltid på tå, även på bilder som ska se avslappnade ut. Antar för att få snyggare ben.

      Känns på nåt sätt som hon under alla år byggt upp något slags förtroendekapital som liksom aldrig tar slut 😅 Tänker främst på The every där poängen skulle vara att inte ha så många flaskor, men där du behöver typ 4 flaskor, blanda ihop dem i duschen m.m?! Samt hennes reklambilder för The every där hon alltid lagt över typ halva sitt hår i sidbena o ba ”Kolla vilken volym!!” …Eh ja mitt hår får också volym om jag gör så. Tycker hon verkar reko och bra överlag, men känns som hon aldrig blir ifrågasatt som andra influencers.

        Hon blir aldrig ifrågasatt för att hon är så tråkig!!!!! Och det älskar jag med Kenza, om jag ska vara ärlig. Hon är som en helt vanlig tjej med ångest, osäkerhet, problem, trauma, drömmar osv.
        Hellre en Kenza än en Paow.
        Sen fattar jag inre riktigt varför man vill följa henne men men.

          Kenza: man tittar på färg som torkar
          Paow: en stor tågolycka i slow motion.

          Vad har man en tendens att titta på?

      Typiskt Kenza. Och att suga in kinderna.

    Någon som har läst Jonna Björnstjernas böcker om familjen kanin? Är de för läskiga för en 3,5-åring? Någon som är mindre läbbig än de andra? Lite sugen på att köpa den om godistrollet…

      Jag har en 3,5 åring och vi har alla böckerna 😄 Han älskar dom, men är inte så lättskrämd av sig när det gäller böcker, han gillar det läskiga. Godistrollet tycker jag är en av de läskigare 😅

        Tycker monstret i skogen är en av de mindre läskiga!😊

        Hm, okej…kanske inte godistrollet i första hand då. Den är tänkt som present till en annans barn och vill ju inte behöva ansvara för eventuella trauman 😅

          Aha okej! Haha nej det förstår jag.. 😅 Men alla dom böckerna slutar ju såklart bra iallafall 😊

    Jag ska gå på dejt imorgon. Första gången sedan en lång relation som sårade mig väldigt. Blir en förmiddagsdejt med promenad längs en utomhus-konst-utställning. Oavsett vad det blir av dejten så känns det som ett stort steg för mig 😊 då vet ni 😆

      Tänk på att den här dejten är inte personen som sårade dig. Lycka till.

        Tack 😊 är lite pirrig ändå men så ska det väl vara

          Ett stort lycka till❤️. Vill du berätta hur det går?

    Lite patetiskt, du är 31. Om du har tur blir du 40, 50, 60, 70, och kanske ännu mer. Du och alla andra kommer att ändras ju mer tiden går.
    Var glad om du är frisk, sluta tänk på rynkor.

    Varför är det patetiskt? Jag skrev själv att åldrande är naturligt. Men eftersom så många här verkar åldras så otroligt fint så kan jag väl få be om tips utan att få ett snäsigt svar. 🙂

    Änglamarks gravade lax är överlägset den bästa.

      För rynkor 🤣 ?

        Laxfett är säkert mycket återfuktande. Men nej var bara ett allmänt utrop pga glad över min laxmacka.

        Ja, bra fett! 😂😂

      Kvällens bästa kommentar!

    Olgas bok My Journal, nån som köpte den o gick med i gruppen som skulle kosta varje månad? hittar inga inlägg kvar om boken som hon skrev mkt om förra året före nyår.

    Fler som såg elsabratts tavla hon var GOLVAD över att ha fått? Jag trodde det var fingermålning av nåt barn

    Såg att någon t o m kommenterat det, men det blev raderat hehe. Jag har inget emot abstrakt konst (även om det inte är min personliga favorit) men detta var ju bara för gräsligt

      Hon gör ju enbart reklam för sin kompis!
      Inga av bilderna på tavlan är hennes, utan de kommer ju direkt från kompisens instagramkonto. 😂

        Hon har ju inte fysiskt fått tavlan än, så det är inget konstigt med att bilderna inte är hennes. Men givetvis fick hon den för att hon har ett stort konto och ”konstnären” vill få gratis spridning. Älskar när influencers tror att de är utvalda av andra anledningar hahah

    Vilka regler gäller angående förtal? Det som My M lagt upp nu, om personen som ringt till hennes affär räknas det som förtal?

      Brottsbalken 5 kap. Om ärekränkning

      1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.
      Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.

      Förtal handlar om spridningen. Personen skall utsättas för andras missaktning. Man kan inte förtala företag. Säger man något till en personen som ingen annan hör så kan det istället handla om förolämpning. Varken förtal eller förolämpning går under allmänt åtal. Det My gör är förtal.

    Någon som vet om Lovisa Worge inte är tillsamman med sin kille längre? 🧐

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.