378 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Saker jag funderar på:
    1. Hur många är det som går på dessa ”julens fester och mingel” som det pratas om i t.ex. Nyhetsmorgon? Det tipsas om kläder, dukningar och allt vad det är. Inte är det jag i alla fall.
    2. De som tror att första advent är den 1a December, när tror de att andra advent infaller?
    3. Lyxfällan – varför ser många så ovårdade ut? Om jag skulle vara med i TV hade jag åtminstone borstat håret och satt på mig ett par jeans typ.

      Haha ja ”alla glöggmingel” hör man ju rätt ofta. Brukar väl bli några tillställningar per december men inte så att det blir ett stort projekt med kläder osv och inga glöggmingel just.

      Hade jag haft större umgängeskrets hade jag absolut haft glöggmingel till höger och vänster, nu har jag typ ett men hade lätt velat ha fler under hela december. Nån gång!!😊

      Haha va? Vem tror det?? (Nummer 2). Aldrig hört talas om.

      1: bjuden på noll sånna tillställningar.
      2: dom vet inte
      3:spenderat alla pengar på öb och rusta så dom hade inte råd med att köpa något vettigt till tv-inspelningen.

      Svaret på fråga 3 är därför att det är en viss typ av människor som sätter sig i skiten så där ekonomiskt, och de ser alla ut på ett visst sätt. Det värsta paret jag sett är en man och kvinna som hade ”XX QUEEN” och ”XX KING” tatuerat på halsen 🫠

        Fel. Jag har satt mig i skiten ekonomiskt och ser ut som en helt vanlig kontorsarbetare. Ingen hade kunnat gissa och ingen vet att jag har problem med min ekonomi 🙂 eller att jag har gått till jobbet efter att ha tagit lite ladd eller tjack för att orka prestera. Det är inte en viss typ av utseende som har problem

      3. För att de har inga pengar?! Det är ju liksom därför som de är med i Lyxfällan… många fattiga ser ovårdade ut, kläder och annat är dyrt, vissa har inte ens råd med en hårborste.

        Jo men det kostar ju ingenting att borsta håret.

          Men många av deltagarna mår väl piss. Då kanske man inte tänker på hur man framställs.

            Är det ingen som tror att TV-bolaget kanske ser till att de ser ut så där? De ska ju framställas på ett visst sätt i programmet, tänker jag.

        Nej dom handlar ju på kredit så dom kan nog köpa fina kläder.

      3. Psykisk ohälsa

        Ganska sjukt att exploatera det på bästa sändningstid som underhållning.

      1. Samma här?! Har exakt noll sådant att gå på. Julfika på jobbet men då klär ingen upp sig. Sedan jul hos min svåger men det är ju ingen fest så utan vanlig julmiddag. Tycker inte jag är ovanligt antisocial men min umgängeskrets sysslar inte med sådant iaf?
      2. Hahaha har undrat samma sak….

      Ska på julbord på ena jobbet i morgon och andra om nån veckan. Blir trevlig!

      1. I år ska jag på julbord med jobbet. Jag ska följa med sambon när han har julbord med jobbet. Har varit på första adventsfika. I helgen ska jag på privat julbord och adventsmingel. Nästa helg ska jag ut på middag. Sedan är det jul.
      När jag jobbade inom media så var det julbord och glöggmingel och alla möjliga olika event.
      2. Det känns som att du bara hittar på nu. Eller så har du pratat med någon som inte är från Sverige och behärskar svenska språket.
      3. Det är ju inte direkt så att det är psykiskt stabila personer som bara struntar i att betala sina räkningar. Samtliga har ju hamnat i en ekonomisk pressad situation för att de inte mår bra. Så psykisk ohälsa är svaret på den frågan.

    Hur blir man bättre på smalltalk??

      Du kan öva på tal och fraser framför spegeln.

      Om det inte kommer naturligt så kan det vara bra att ha några samtalsämnen och öppningsfraser i rockärmen, fundera innan vad som kan vara lämpligt för tillfället. Och det behöver verkligen inte vara något smart du öppnar med, ja alla säger hur de hatar att prata om vädret tex men det går ju snabbt att ta sig vidare (tänk på att det är tvåvägskommunikation!) om man vill. Träna på att bli snabb på att komma på följdfrågor, funkar alltid att ställa en fråga om det den andra säger. Lägg på minnet hur andra öppnar samtal och fortsätter konversationen, sno deras repliker.

        Finns det inte något knep där man bara upprepar det den andra personen precis sa, på ett trevligt frågande sätt, och så hålls samtalet magiskt igång? Jag har för mig det. Man kan tydligen göra det ganska mycket och länge utan att det blir konstigt eller att man ”avslöjas”.

        ”Vi var ute och åkte skridskor i helgen.”
        ”Jaså skridskor?”
        ”Ja barnen gjorde det i skolan och tjatade om det hela förra veckan.”
        ”Jaha, i skolan?”
        ”Ja, de har spolat en isrink på fotbollsplanen så det är perfekt bla bla bla”

        Minns inte var jag hörde om det men säkert någon podd eller nåt.

          Hade någon pratat så med mig hade jag trott att det var något fel på människan. Ok om man skulle upprepa någon sak men enbart? Det finns väl ingen som pratar så? Möjligtvis på film!

            Nej, men en följdfråga eller kommentar på vad någon sagt är väl en bra fortsättning. Då visar man ju att man lyssnat.

            Du har helt säkert varit med om att någon gjort det utan att du märkt det

          Låter lite bekant på något sätt faktiskt! Vet inte heller var jag hört det dock🤔

            Jaha, lite bekant?

              Jaa, försöker komma på hur eller var jag ha hört något liknande. Jag vill i alla fall minnas att det rekommenderas när man ska hälsa på folk, upprepa personens namn typ. Det kanske är det jag tänker på och blandar ihop🤔😅

              Den var bra! 🙂

              SOLSIDAN

          Ja, särskilt vid känsliga samtal! Det fungerar oerhört bra. Självklart måste det göras på rätt sätt dock.

          Eller kanske snarare ”jaha hur gamla/vilken klass går barnen i?”
          ”brukar ni åka skridskor tillsammans?”

          Försök att vara nyfiken!

      Min erfarenhet är att det är learning by doing. Folk i allmänhet gillar att prata om sig själva.

        Ah! Säkert därför jag alltid känner mig som ett ufo, hatar att prata om mig själv.

          Du ska ibte prata om dig själv utan ställa frågor om dem och sen följdfrågor. Lättare att få folk att prata om de får prata om sig själva.

            Exakt. Så brukar jag med göra. Men ibland, om det bara inte funkar men att det ändå är en märkbart stel tystnad så händer det att jag skiter i om det är oförskämt att prata om sig själv, då gör jag det ändå. Ibland är jag dock tyst och tänker att det är lika mycket den andras ansvar att det inte är tyst, men att börja prata om sig själv funkar faktiskt förvånansvärt bra, det är många gånger som man kunnat hitta något I det man säger att spinna vidare på och få till en liten konversation kring.

      Intressera dig för dom du pratar med.

    Är det någon som har provat att krympa ett plagg i tvättmaskin eller torktumlare? Skulle behöva krympa ett par hängselbyxor i bomull för barn med en storlek till i övermorgon.

      Om benen är för långa så kan du alltid rulla upp dem och sy fast dem.

      Jag! Tvätta sen torka torrt i torktumlaren.. byxorna krympte typ 1 storlek iaf för mig 👍🏼

        Tack, sugen på att prova men hoppas att det inte blir för litet när det är ett barnplagg.

    Hur snäll har du varit under året?

      Och inga snälla svar har du fått🙂? Jag har varit väldigt snäll om jag får säga det själv och det får jag ju. Snälla kommentarer, varit hjälpsam mot okända människor och fått så mycket vänlighet tillbaka.
      Och du Flundra? Tror du är väldigt snäll.

        Jag har varit snäll mot många i år. 🥰

      Svårt att mäta och uppskatta själv..? Försöker alltid göra något extra snällt varje dag. Idag skottade jag snö åt grannarna (radhusområde) när jag ändå skottade åt mig själv.

      Har varit lite för snäll faktiskt. Offrat mycket tid för någon som tagit mig för givet, lovat att ge tillbaka men som ghostade mig istället. Efter 9 månaders vänskap. Må låta kort, men oj vad mycket kontakt vi har haft och oj vad vi gått igenom saker, mest han iofs där jag stöttat honom alldeles alldeles för mycket inser jag i efterhand vilket gör lite ont.

      Och sen har jag varit snäll mot alla andra också, jag är ingen elak person.

    Är det någon skillnad på lussekatter och lussebullar?

      Ja, det tror jag. Alla lussekatter är väl egentligen i någon mån lussebullar, men alla lussebullar är inte lussekatter. Lussekatter kommer väl sig av formen.

      Nej

      Lussebullar kanske är samlingsnamnet för lussekatter och kanelbulleformade saffransbullar.

      Japp. Den ena är en katt. Den andra en bulle. 😉

      För mig är Lussebulle är (kanelformad)bulle med smör och vaniljsocker i, som en vaniljbulle med saffran i degen.
      Lussekatt är den S-formade med 2 russin i, utan smör.

        Och nr 1 är i särklass godast! Ätit alldeles för många redan. Gillade inte ens Saffran förut (jag vet, hål i huvudet) nu älskar jag det och tar igen för alla år!😋

      För mig finns bara lussebullar och saffransbullar! Lussebullar är dom s-formade med russin. Saffransbullar är dom bullformade med socker på. Lussekatter är ett annat ord för lussebullar!

      Någon som testat en Lusseballe på Pressbyrån? Är dom lika torra som t ex Coops Lussebullar? Känns som om dom skulle kunna vara, eh hårdare..

    Johanna Bladh gick ju ut med info om boksläpp, och någon följare har skrivit till Amir Akrouti om hur hemsk Johanna var på tidigare arbetsplats. Såhär var det ju om Linnea Claesson också. Folk som kände henne från innan, t.ex. handbollslaget sa att hon också var helt unhinged.

    Låter knäppt, men jag blir sugen på att lära känna dem och betrakta galningarna på nära håll. Blir så nyfiken när jag hör om folk som är såhär! Roligaste typen av skvaller, när folk från kända personers förflutna har inside information om dem.

      Har också läst detta om Bladh! Det var nån i haveristernas grupp på Facebook (som verkade fullt normal) som skrev att hon jobbat med henne och att hon verkligen klättrade på andra för att ta sig fram. Tror personen t.o.m. sa detaljer så lät trovärdigt

        Det var just i Haveristernas poddavsnitt, typ tre timmar om bluffen Linnea Claesson jag hörde om att folk som känner henne sedan innan vittnat om att hon gillar att krydda en del. Hon har ju någon story om en man som ramlade ner på tunnelbanespåret och hon räddade livet på honom, men i själva verket var det väl inte riktigt sant.

      Visst var det hon som gick runt å gjorde röda mattan intervjuer för några år sen. Frågade bl.a alla kvinnor om de hade trosor på sig…

        Det var hon!

        Redan för 6 år sen fokuserade hon på kroppar, utseende och status

        https://www.hant.se/hant-tv/tv4-profilen-utan-trosor-pa-elle-galan-bara-strumpbyxor/4944145

      Kommer ni ihåg när Johanna jobbade på
      hänt och var duo med en annan tjej som hette Jonna, de var väl bästisar och var reportrar ihop, vad hände med henne och deras vänskap? https://www.hant.se/noje/de-blir-nya-profiler-for-hant-se/5116368

        Skrev lite längre ner, men det är ett resultat av allt som skrivits. Jag jobbade där samtidigt. Johanna fick förflyttas internt pga samarbetssvårigheter. Då hittade hon på att hon var videochef på Aller Media, fast hon egentligen jobbade med att göra kommersiella klipp åt annonsörer. Obehaglig kvinna. Eller förlåt, tjej.

          Tvivlar inte på att det skulle va sant. Har man en sån stenhård agenda som hon har så är det nått som är lite koko.
          Hon har en väldigt osympatisk approach och mkt ”nu ska jag berätta för dig” stil som jag bara kan skratta åt. Hon är ett skämt men ett skämt som SÅ MÅNGA följer å jag fattar inte HUR??? I andra länder hänga sånna här personer ut men i Sverige ifrågasätta aldrig sånna här personer å jag förstår inte varför?!

      Jag tror inte hon är galen. Jag tror hon, som många andra vill bli känd å få uppmärksamhet. För vad spelar ingen roll, man försöker tills man hittar ett fack där det funkar. Å när man hittar det så går man all in-spelar ingen roll om man blir ifrågasatt eller det man gör inte känns helt rätt. Man blir blind, kör på som en tjur.

        Jag har jobbat med henne på Aller Media och kan intyga att allt är sant (och det finns mer skit). Håller med vittnet som skrev till Amir, det gör mig rädd vad hon har byggt upp för luftslott kring sin person, när hennes enda mål ofta har varit att trycka ner, kopiera och frysa ut andra.

          Berätta gärna vad ”all” är för oss som inte vet

            Läst inne hos Amir och önskar detta kom ut större. Pang in i Aftonbladet! Men det vore ju inte ”systerligt” att ”hänga ut en syster” blääääääääää

      Ok läste hela beskrivningen av boken nu…
      VAD ÄR DETTA?
      Absolut, många sånna här djurböcker finns hon är inte ensam i att skriva floskler men nu pratar vi om just hennes…

      ”Snälla rara, låt en kvinna vara! Som tjej ställs du inför många utmaningar som kan göra det svårt att älska sig själv….”
      -ställs inte män inför utmaningar? Har inte alls svårt med självkänsla å självförtroende av helt individuella anledningar???

      ”…Du förväntas inreda, instagramma och raka benen varje dag (även om det är mitt i vintern!).”
      -nej du förväntas inte det, vissa gör så andra inte. Bor i Sthlm å har flera kompetenta rätt väl uppsatta kvinnliga vänner både här i stan å ute i landet å inte lägger de upp saker på instagram om dagarna å inte fan rakar de benen på vintern om de inte vill. Ahhh!

      …”Samtidigt måste du kriga för att bli tagen på allvar, för att få samma lön som dina manliga kollegor, bli respekterad i din relation och för att kunna känna dig trygg när du går hem från krogen. ”
      -kriga för att bli tagen på allvar? För att man har könet kvinna? Det upplever jag inte. Och lön beror ju på jobb men gör många sätts den individuellt beroende på ansvar, erfarenhet osv å man får ju förhandla om den. Mååååånga av mina bekanta å vänner tjänar bra mkt mer än deras manliga kollegor

      ”…Det är dags att kvinnor tar makten över sina liv! ”
      -Har vi inte det? I Sverige 2023 där inprincip vem som helst kan bli vad som helst å i princip leva hur den vill. Eller vem har makten då? Våra män å pojkvänner? Pappor?

      ”…Med Tjejbibeln vill Johanna Bladh visa att det går att bli fri från ångest, kroppskomplex och dåliga relationer….”
      -hela hennes konto kretsar ju kring komplex å ånges!

      ”… Det är handbok i att gå genom livet som kvinna – skriven av en syster som också blivit slutshamad och ifrågasatt av sig själv och andra. Tillsammans med experter, forskare och psykologer går hon till botten med hur man egentligen gör för att förvandlas till en självsäker bosslady som tar för sig vad helst hon än önskar i livet.”
      -om jag hade velat ha en handbok om livet då hade jag velat läsa en skriven av en ball kvinna typ 80år inte en 30årig insta-tjej som precis fått ett barn. Vilka erfarenheter ska hon dela med sig av? Hennes liv har typ precis börjat. Och att säga ”syster” criiiiiinge!

        Läser hellre en bok om radikalfeminism än det där dravlet. Klart det finns strukturella ojämlikheter, framförallt kopplat till föräldraskap. Men de där flosklerna klarar jag mig utan.

        Hon har ett inlägg på insta med en film där hon har morgonrock å tofs på huvet(tror hon klätt sig så med flit för såååå kul men låt oss anta att hon ser ut så på riktigt.

        Hon dansar runt med sin mage å ”skoj sexar sig” å så står det
        ”Saknar när man va gravid å supersexig på filmen och i caption: ”exakt ett år sen man var SMÄLLGRAVID och peakade outfitmäsdigt. Det är värt en like?????”

        Här säger hon ju emot hela sitt budskap.
        1. Kvinnor ska va sexiga annars är det skojigt å knasigt
        2.man är inte sexig som gravid?
        3.total fokus på kvinnans utseende, kropp, vad hon klär sig i osv
        Övriga åsikter
        -Jag ser en smal tjej med stor hård gravidmage, ingen övrig viktuppgång direkt bara en fin fertil kvinna som bär på sitt första barn. Anthony valt knasiga eller fula kläder är ju ett val-hon är bekväm? För den kroppen på filmen finns det SÅ mkt fina kläder till, hon är inte begränsad på något sätt. Hade hon vägt 180kg, haft 3armar, stomipåse, en puckelrygg eller annat icke normativt drag somgjorde klädvalet svårt hade hon haft en poäng men detta är bara trams.

        Och min poäng, hon säger emot sig själv. Hela hennes konto är såhär. Hon tar upp något problem som hon själv bär på och säger att det är en mänsklig sanning. Att världen ser ut så. Hon skapar offer som inte finns å säger att hon vill ”stärka kvinnor” men i själva verket hånar hon ju kvinnor å planterar hjärnspöken som försvagar individer som inte ÄR starka nog att se igenom detta. Hon bekräftar deras dåliga självbild som ÄR HJÄRNSPÖKEN och blir likt en sektledare någon som kan ”visa dem vägen” å kanske sälja på de svaga en pryl eller två längs vägen.

        BLÄ

      Förvånar inte mig ett dugg. Fick dåliga vibbar av både Linnea och Bladh väldigt tidigt.
      Märkligt hur många som tyckte att deras påståenden sällan gick ihop och hur tydligt det var att de ljög, kryddade och klippte o klistrade från lånade berättelser medan en liten högljudd skara var helt oförmögna till detta. Denna högljudda skara var också väldigt glada i att slänga sig med diverse epitet, påstå att man ”hotade och hatade” så fort man ifrågasatte eller var kritiskt till dessa två självutnämnda hjältinnor.

      Ska vi slå vad om att Johanna Bladhs försvarsargument kommer att vara i stil med ”det kommer alltid finnas folk, särskilt vita män, som vill se starka kvinnor misslyckas”.

    Pernilla W är gift! Där lyckades dom i hemlighet

      Obs! Min gissning till att de gjorde detta nu. De spelar in sista säsongen av WW och vill ha med det i finalen. Allt för conte…eh pengar menar jag.

        Tror inte dom hade hunnit med det nästa år annars. Turné, allsång o vem vet vad mer

        De är ju förlovade, du tror inte planen var att gifta sig? De är ju inte direkt 20år gamla.

          De flesta gifter väl sig 1-2 år från förlovningen?

            Ja dom förlovade sig i december förra året.

              Känns inte som en stor överraskning utan ganska förutsägbart.

          Hon har hela tiden sagt att de skulle göra det nästa år, men de var nog pga den anledningen jag skrev, ”tvungna” att tidigarelägga det.

        Det var ju bröllopsresa alltså! Hoppas hon skrev äktenskapsförord!!

        Ska hon sluta med Wv efter den säsongen?

      Ja och vilken fin klänning. Grattis till bröllopet.

      Låt oss för Guds skull hoppas att hon skrev ett äktenskapsförord. Men om jag ”känner” Pernilla rätt så är hon alldeles för naiv för att göra det. Då ryker nog både husen och miljonerna närmsta åren skulle jag tro.

        suck

        Det där var en elak kommentar.

        För det första så har varken du eller jag med att göra vad dom två kommer överens om. Sen finns det också människor som gladeligen delar med sig av det dom själva arbetat ihop. Även om relationen går i kras sen så är inte det hela världen.

          Tror få vill riskera sin förmögenhet för att någon ångrar sig efter någon månad.

      Så fina de var! Vinterbröllop! ❄️

        Hade Mr Bauer några vänner på bröllopet?

    Om ni har tjafs om VAB hemma:
    Tjafsar ni om vem som ska få jobba? Eller vem som ska få vabba?

    Alltså! Jag har viktigast på jobbet, jag måste jobba så du får vabba.. eller nu är det min tur att vara hemma med barnet, du får jobba

      Ska bli intressant att se svaren, har faktiskt aldrig funderat på hur andras diskussioner går! Vi jobbar alltid kring det och pusslar så har bara vabbat nån enstaka dag för länge sen.

        Någon som vet hur mycket man bör pensionsspara för att kompensera vad per dag? Alltså i procent av lön.

      Det verkar alltid som att den som tjänar minst vabbar

        Hos oss tjänar min partner över 50% mer än mig, men vi delar lika ändå. Det har varit viktigt för oss från start.

          Bra jobbat! 👏

      Om vi har en riktigt tuff vecka på jobbet eller några viktiga saker som inte ”går” att skjuta på, då säger vi innan. Typ ”om det blir vabb nästa vecka kan jag verkligen inte dag x och y”. Annars försöker vi alltid dela 50% så gott det går per vabb liksom. Men är det någon av oss som har det lugnt så kan ju den ta mer. Väldigt obråkigt faktiskt.

        Så här gör vi med. Vi har sagt att vabb ska va 50% var. Men sen har båda jobb där klientmöten, jour etc ingår så dagarna är varierade och vissa passar bättre att vabba. Brukar faktiskt alltid lösa sig naturligt vem som lättast vabbar vilken dag. Jag tjänar 15 k mer än sambon så det har vi inte tagit med i beräkningen.
        Under en termin tog han all vabb (egen önskan) då hsb skulle byta jobb och hsde 4 mån seg uppsägningstid. Sen sammanföll starten på nya jobbet med att vi fick barn nr 2 så då va jag ju hemma pp föräldraledigt ändå.

      Vi tjafsar inte varje gång utan försöker turas om, men OM vi tjafsar så är det för att båda vill jobba. Inte så att vi inte vill vara hemma med barnen men ingen av oss vill ”ställa till det” för kollegor eller hamna efter med jobbet. 😊

      Vi kör varannan gång.

      Vi tjafsar inte men jag kan bli galen på det:) Jag gör precis allt. Av rimliga anledningar men då hade det varit fint om han inte klagar på allt för kombinationen klag å inte göra nått är helt orimlig å inte så peppande för mig att fortsätta såhär

        Läs Johanna Bs bok och ta dig ur kvinnofällan!

      Nej, jag vabbar mer för jag tycker det är mysigt att vara hemma med barnen. Vi sover länge och går i pyjamas hela dagen. Anser inte att mitt jobb är viktigare än mina barn.

        Okej, men din partner anser att jobbet är viktigare än barnen eftersom han/hon aldrig vabbar? 🙃 Ingen här tycker att jobbet är viktigare än barnen men det kan ändå vara besvärligt att vabba.

          Fast många tycker det är skönare att gå till jobbet än va hemma med sjuka barn. Jag vet många som tycker det.

          Sen har man ju olika jobb. Säg att hon som skrev kommentaren jobbar på HM men hennes man är överläkare. Helt rimligt om hon lite ”skiter i” sitt jobb medan han känner ansvar å att han vill jobba mer

            Jo men det vet jag och förstår också. Men TS kommentar tyckte jag antydde att om man inte gärna vabbar så är jobbet viktigare än barnen. Tycker det var ett onödigt tillägg.

            Jag tror det handlar mer om att man behöver jobba ifatt det som man missar vid vab. För mig är det semester att vara hemma med sjukt barn jämfört med att jobba. Men mitt jobb stannar inte för att jag tar vab. Kanske skillnad om man jobbar i typ butik och inte har verksamhetsansvar.

              Exakt
              De jag vet med jobb där det kan vänta eller nån annan bara gör ens jobb är sjuka och hemma med barn väldigt mkt medan vi som har ett jobb som är mer beroende av oss får brottas med att kunna va hemma

                Hade älskat om någon gjort mitt jobb när jag vabbar! Sitter på kvällarna eller om barnen sover. Mardrömmen är ju när både man själv och barnen är sjuka 😅

        Jättekonstigt svar? Jag tycker inte heller mitt jobb är viktigare än barnen. Jag går ju inte dit och lämnar dom ensamma resterande 50% utan då tar min partner vab. Det som är viktigt för oss är att barnen ser att båda föräldrar är med dom när dom är sjuka och att dom och vi faktiskt för kvalitetstid det ändå innebär med båda.

          Så det viktigaste är att checka av den så kallade kvalitetstiden (detta märkliga begrepp) och att inte bara få ägna tid med dem?

      Följdfråga.
      Ni som skriver vabb. Vad står B nummer två för? Vård av bajsbarn?
      Tänker att vabba blir korrekt men att det är endast vab och inte vabb? Eller har jag missat. Alla ordpoliser fram med er

        Jag vård-av-barnar är heller så bra svenska så kvittar det inte om man stavar med ett b eller två? Egentligen?

        Kanske samma människor som skriver pga av

        Språkrådets frågelåda:
        Fråga:
        Hur förkortas vård av barn: VAB, vab eller vabb?
        Svar:
        När Försäkringskassan började använda frasen vård av barn bildades samtidigt initialförkortningen VAB. Eftersom den förkortningen blivit oerhört vanlig i språkbruket, är det naturligt att skriva den gement: vab. Och eftersom vab i dag dessutom är så vanligt att det alltmer uppfattas som ett eget ord snarare än som en förkortning, har det också blivit vanligare att skriva det med två b: vabb. Både vab och vabb är accepterade skrivsätt. Till vab har också bildats verbet vabba (vara ledig för att ta hand om sjukt barn).

        Verb-formen vabba är ju inga konstigheter och vabb syftar till det, typ ”Kalle är sjuk så idag blir det vabb”. Alltså att det är ett ord som kommer från vård av barn men som i dagligt prat blivit till vabbar/vabb.

        Trodde vab = vård av barn.
        Vabb = vård av barnbarn

          Vem som helst kan ju vabba. Spännande om vår barnflicka kan ta vab från sitt jobb när hon är hemma med våra sjuka barn 😅

            Varför skulle hon göra det? Mindre pengar att vabba än lön

              För att jag inte betalar henne vab utan FK.

                ? Jag fattar inte. Man kan ju inte ta både lön och vab. Du menar att hon skulle avstå lön för att få vab-pengar från FK?

      Vi gjorde det, så vi bestämde sen att vi kör fasta dagar. Jag alltid måndag & onsdag, han alltid tisdag & torsdag. Och så delar vi på fredagen.
      Om man skulle ha nåt extreeeeeemt viktigt kan man byta man det är väldigt sällan det hänt. Inte bråkat en gång sen dess!

      Nu tjafsar inte vi om vem som ska ta vab men kan svara ändå.
      Min man tar det!
      Vi bestämde innan vi fick barn att jag tar 80% av föräldraledigheten utan att jag pensionssparar extra den tiden, och mannan får ta 80% av Vab. Nu har vi haft tur för barnen är aldrig sjuka, peppar peppar. Ingen sjukdag denna termin för nån av 2 barnen, en i förskoleklass och en i ettan.
      Om barnen blir sjuka utgår vi från att han är hemma, och om han verkligen inte kan (han har eget företag så vissa dagar funkar inte att han är hemma då är jag hemma) och han är hemma med glädje om det bara är ena barnet som är sjukt, han är mindre glad om båda är hemma haha. Mysigare att få en hel dag med ett barn i soffan än att ha två barn som mest bråkar hemma….

        Vilken dålig deal. FL är betydligt fler dagar än vab. Klar du ska kompenseras med privat pensionssparande.

          Oj tycker du? Jag känner flera som har barn som ofta är sjuka, de är hemma totalt många fler dagar än jag var föräldraledig med barnen. Några dagar varje månad, i över 12 år med flera än 1 barn blir väldigt många dagar.

            Jag har 2 barn med astma och den ena har nedsatt immunförsvar. Har absolut färre dagar vab än vi tagit ut FL. Då har vi ändå haft covid restriktioner.

            Ändå bra jobbat med 480 dagar vab per barn 😂

            Min mamma vabbade två dagar totalt på tre barn.

            Men ingen vabbar 3- 4 dagar månad för varje enskilt barn ända tills barnen är 12 år. Eller ja inte om man har i övrigt friska barn iaf. Barnen skulle isf vara hemma nästan en dag per vecka, året runt, varje år. Tror skolan ringer soc då.

            Och ja det är så mycket som krävs för att man ska komma upp i motsvarande hela föräldraledigheten.

      När båda jobbade så vabbade jag oftast pga trivdes inte på min arbetsplats. Nu när jag pluggar är barnen alltid hemma med mig vid sjukdom (vabbar dock inte) förutom under de veckor jag har praktik, de veckorna får sambon lösa 😊

        Om du tar CSN kan du vabba (dock försvinner ju inte plugget). Genom att vabba sänker CSN kravet på betyg samt räknar bort de dagar du vabbar. Jag har fått lån avskrivet pga vab

      Förut var det mer tjafs. Men nu tjänar jag mycket bättre och har ett viktigare arbete rent samhällsmässigt så helt plötsligt erbjuder sig min man att ta all vab gladeligen. Han är inte lika förtjust i att jobba som jag är heller så win win.

      Båda har svårt att vara hemma och det blir mycket merjobb så man får jobba när barnen sover. Är det riktigt körigt tar barnflickan vab.

      Vi delar oftast upp en vabdag mellan oss i halvdagar. Kan bli lite diskussioner kring vems möte som är viktigast innan vi lägger upp dagen 🙂

      Vi vill båda jobba hellre än vabba!!

      Alltså jag vabar hellre, skiter typ i vad som händer ute i världen om jag har möjlighet att stanna hemma med mina barn istället. Min sambo tycker vab är jobbigt så han är hellre på jobbet.

      Nu har vi överlag väldigt friska barn så när det väl blir en VAB kan det hända att båda vill ha den. Annars delar vi faktiskt lika. Nån gång kan inte han så då måste jag, och en annan gång tvärtom. Ibland kan ingen av oss och då flörtar vi med mormor 😎.

      Vi tjafsar inte om de. Det blir oftast 50/50 men under Corona tog min man mer än mig. Han jobbar på kontor och kunde jobba hemma samtidigt eller på kvällen och jag jobbar i skolan med barn, va lite känsligt att vara hemma då.

      Jag tycker det är mysigt att vara hemma med barnen när de är sjuka, så ingen big deal.

        Tar skolan bara in en vikarie om du vabbar? Hur funkar det med att följa planeringen. Hur vet de vad de ska göra och hur det ska genomföras? Så nyfiken.

          Tyvärr är ju det en grej som inte fungerar i skolans värld. Vilket blir en stressfaktor när man är sjuk och vabbar – du måste lämna en planering som en vikarie (vem som helst) ska kunna genomföra.. mm superlätt!

          Är det bara några få dagar så finns det ju lättare uppgifter att be vikarien göra, men då måste du ta igen allt med eleverna sen. Eller så lämnar du de vanliga och hoppas på de bästa….

          Vill poängtera att jag arbetar med de yngre åldrarna.

            Låter sjukt ostrukturerat och som om du är en kämpe! När jag pluggade i usa fick man en kursplan dag ett men alla steg och moment. Borde varit betydligt enklare men gissar att skolan inte vill betala för mer admintid. Riktigt bra kämpat en om jag tycker att skoladministrationen borde göra mer.

              Det finns ingen ”skoladministration” på svenska skolor.

              Läroplan och kursplan är extremt lösa skrivningar vilket innebär att skolan har en svag styrning. Det är ett av skälen till att den svenska skolan är så ojämlik.

      Jag kan jobba hemma så tar all vab om stora är sjuk. Om lilla är sjuk så är det omöjligt för mig o jobba hemma pga vilde o då är det bättre ekonomiskt att min kille är hemma, om lilla är sjuk länge delar vi kanske 60/40, min kille tar mer.

      Vi bestämmer redan innan veckan börjar vilka dagar som är viktiga för oss jobbmässigt. Typ jag har en rolig konferens på onsdagen, han har viktigt möte på torsdagen etc. Så då vet vi redan innan att om det blir vab så tar vi de dagarna som är minst viktiga för oss.

    Blir graviditeten lättare? Är i v 9 och känner mig konstant halvfebrig, illamående och off 🫠 snälla säg att det vänder! 👏🏽

      Är så individuellt! Vissa verkar ju må

      Är i v14 och för mig vände det! Jag mådde som sämst 7-8 och sen var det hanterbart med illamåendet men väääldigt trött. När jag gick in i V13 kände jag mig inte gravid längre nästan. Allt illamående är borta och tröttheten!

      Men jätteolika. Min frisör är i v28 och när väl illamåendet släppte så fick hon börja med järntabletter som gör henne illamående nu istället.

      Det är VÄLDIGT individuellt. Jag mådde bra i stort sett hela min graviditet, i början fick jag äta lite hela tiden för att inte må illa bara. Medans min syster kräkte alla 9 månader med båda sina barn. Det enda du kan göra är att vänta och se😅 Men många säger ju att det ”blir bättre” efter vecka 12

      Alice Stenlöfs pappa. Hur sårig tror ni den relationen är? Han lämnade ju hennes mamma för en tio år yngre sjuksköterska. Som han nu är gift med. Alice nämner ju inte honom alls längre.

        Oj äre det som har hänt?? Undrat varför hon bara pratar om mamman

        Finns det någon influencer i samma kategori som har en sund relation med sin pappa?

        Haha oj wow och Alice mamma heter Anna och den nya heter Anna så nu är det två Anna Stenlöf 😂

          Hade han åtminstone kunnat byta ut henne mot någon som inte har samma namn. Karlar ändå.. ”Här är min nya Anna” liksom…

        Hur vet du det här?

      Illamåendet har iaf gett med sig i typ vecka 12 i båda min graviditeter. Men ungefär samtidigt har foglossningen kommit och nej, den är inte bättre. Mina graviditeter är de två värsta måendeperioderna i mitt liv. Har verkligen lidit, haft så himla ont.
      Vill ej skrämma upp. Men tror absolut det är bra att va inställd på att få göra avkall å roliga saker, att man kan ha minskat ork, må illa hela tider etc. Första graviditeten va jobbigast mentalt för att jag va oförberedd på hur jobbigt det skulle va. Hade lika ont i andra graviditeten och därtill ett litet barn att ta hand om men va förberedd mentalt och anpassade mitt liv lättare efter det.

        Håller helt med. Våga anpassa livet efter måendet. Allt blir så mycket lättare när man accepterar, prioriterar om och tar plats. Försök inte köra på som vanligt när du mår dåligt. Det är ok att växla ner!

      Jag mådde så i 42 veckor med båda barnen men för nästan alla vänder det efter första trimestern. Sen har vi ju dem som mår fantastiskt. Håller tummarna att du blir en av dem 🙏

      Är i vecka 13 och denna vecka vände det för mig. Illamåendet är inte i närheten av lika intensivt och tröttheten har lättat, så skönt!

      Mådde skit fram till v16, sedan blev det bra och jag har mått oförskämt bra sedan dess. V32 nu 😊

      Det kan vända! Någon jag känner upplevde väldigt besvärlig trötthet och illamående under första trimestern. Sov till och med på balkongen pga hon var så pass illamående och luktkänslig, men nu har det gått över för henne och hon mår betydligt bättre.

      Jag hade exakt samma, det vände runt vecka 15. Sen hade jag en toppengraviditet, pigg och inte ont!

    Trevlig självständighet Finland och alla fellow finländare! ❤️🇫🇮

      Kiitos!
      Trevlig självständighetsdag till dig med ❤️ 🇫🇮

    ”Om man inte gillar att vara föräldraledig så borde man inte skaffat barn”. Jag är helt chockad att folk på riktigt har den här inställningen. Att om man inte trivs eller är bekväm med livet som spädbarnsförälder (som pågår i max 1 år) så betyder det automatiskt att man inte älskar sitt barn, inte tycker det är kul med barn och aldrig borde blivit förälder. Nån som vill förklara logiken? Barn som är 2-18 år är väldigt annorlunda från en bebis.

      Nej det är ju som att man aldrig får sucka över en arbetsuppgift på jobbet när man ju faktiskt valt att utbilda sig och jobba just där, man borde aldrig ha tagit det jobbet!!

      Men synd ändå om man tycker det är pest och pina då det är en bra möjlighet att verkligen kunna connecta med sitt barn och bygga en bra bas. Även om ja vissa dagar såklart är just pest och pina men inte hela FL i sig.

        Fast jobba måste man. Skaffa barn är helt frivilligt!

          Jo fast man vet ju aldrig hur man mår förrän där och då. Om man inte mår bra att vara föräldraledig kan det bero på olika saker. Jag tillhörde en av dom.

          Så för att det är frivilligt så får man inte vantrivas men någon som helst del av fötäldraskapet utan att vara dålig föräldrer? Inte ens med en temprär, övergående del? (Det är helt frivilligt att jobba där man jobbar. De flesta är inte livegna.)

        Man kan knyta an alldeles utmärkt med sitt barn ändå. Att vantrivas med fl har som sagt ingenting att göra med hur man känner för sitt barn.

          Men det är väl ändå tråkigt om man får ledigt ett helt år tex och lider sig igenom det? Menar inte att barnet lider alltså men att det är sorgligt för en själv om man mår dåligt i ett helt år när man har chansen att vara med sitt barn.

      Det är bara besserwissrar och mammapoliser som tycker så, inget att bry sig om. Jag har två barn och älskar dem och livet med dem över allt annat, men det är först nu när den yngsta är två år som jag känner att vi börjar leva ett riktigt familjeliv där vi alla upplever och gör saker tillsammans. Så länge man har en väldigt liten så är det liksom alltid en som är ”på undantaget” som ska bäras, matas, sova middag och allting. Med barn nummer två kändes verkligen spädbarnstiden som en transportsträcka fram till att lillebror kunde vara mer ”med” på allt på riktigt. Nu känns det mer som att det är vi alla på samma våglängd och jag älskar det! Skulle aldrig komma på tanken att skaffa en trea och förstöra den härliga dynamiken vi har skapat oss nu.

        Exakt så känner jag också. Vad mycket roligare med barn som är 2+ år! Ser så framemot efter resten av tiden som familj.

        Relaterar otroligt mycket till detta! Nu är min yngsta bara ett år men ju äldre han blir desto lättare blir familjelivet. Tack för din kommentar, ser fram emot det du beskriver även om allt är bra nu också 😍

        Men vad trodde du?

          Vad trodde jag om vad?

      Och konstigt nog är det helt okej att säga att man hatar när ens barn är i tonåren.

        När blir det roligt?

          Ja det hade jag velat fråga alla föräldrar som gnäller arslet av sig om sina barn…

          Alltså det roliga och jobbiga går ju hand i hand. Skrattade så jag grät tillsammans med 8åringen igår och idag grälade vi. Alla åldrar har väl sin charm. Hon va nog roligast (när jag kollar tillbaka nu) som 3åring pga fortfarande liten men kunde göra sig förstådd och sa så roliga saker.

          Meeeen va skönt de e med en självständig unge som går till och från skolan själv, löser mellanmål osv. Vi kan ha roliga diskussioner, hitta på roliga saker ihop – men ibland vill jag minska luftintaget pga ungen har fått attityd haha .

          Håller också med om att de e konstigt att man säger att man hatar sin tonåring…

      Folk verkar tycka att föräldraledighet och föräldraskap är synonymt. Jag har älskat att vara föräldraledig, men det är ju så mycket mer än så. Nu kan man gå ut och tävla i snowracer eller ta en cykeltur. Mindre mysigt men mycket roligare.

      Men fast ja, om du inte trivs att vara hemma med ditt barn utan föredrar att lämna bort den på förskola hela dagarna så kan jag tycka det är konstigt att man skaffar barn. Jag har barn och tycker det är märkligt att man inte gillar att vara med sitt barn. För att vara föräldraledig = vara med sitt barn hela dagarna. En annan sak om man säger att man inte tycker spädbarnstiden är så lätt eller den roligaste tiden exempelvis.

        Så att säga att man inte gillar att vara föräldraledig tolkar du som att man inte någonsin kommer gilla att vara med sitt barn, oavsett barnets ålder. Jag börjar förstå ologiken hos idioterna som hävdar såna här saker…

      Det handlar inte om att inte få tycka att diverse delar i föräldraskapet är tråkigt. Det handlar om att många av dagens föräldrar har en sådan märklig inställning till föräldraskapet som tar sig i uttryck på olika sätt. Ett exempel kan då vara att man före ens föräldraledig har börjat ska deklarera för omvärlden att man INTE ser fram emot att vara föräldraledig, man nästan stoltserar när man säger det. HUR kan man veta hur det ska bli före man ens är föräldraledig? Och varför ser man bara sig själv i ekvationen? Det är ju för barnet och relationens skull man är föräldraledig, det viktigaste är inte att man får sina vuxenbehov uppfyllda. Men det är som att många föräldrar inte kan se bortom det utan fortsätter att mala på om det viktigaste med egen vuxentid. ”Mitt barn är två månader och jag har tappat bort mig själv som vuxen, nu är jag bara förälder” kan det låta. Ja, vad konstigt. Din unge är två månader! Det är som det ska vara. Barnen gör före vuxenbehov. Men som det är nu är det inte självklart för många. Inte konstigt att så många barn mår dåligt.

        Oj, det var ett stort hopp där från att man ”tappat sig själv” till att det skulle vara anledningen till att ”många barn mår dåligt”. En råd: sluta bry dig om andras föräldraskap!

    Jag har försökt i många år bli av med mitt sockerberoende.
    Någon som kan ge tips på hur man kan göra? Är så orolig för diabetes och andra skador man kan få på kroppen av socker.
    Jag tänker att det är bra att dricka mer vatten, äta mer nyttig mat, och kanske borsta tänderna om man får sug och är hemma?

      Gå till läkaren för att se om du har brist på något. Annars behöver du klura ut varför du känner att du behöver så mycket socker: stress, uttråkad, deprimerad? Hitta hobbys som gör dig genuint lycklig som tar bort tankarna på socker.

        Jag tror det tyvärr är en kombination av brist på något, deprimerad, uttråkad och stressad.

        Så det är liksom både fysiskt och psykiskt behov…

          När jag började med antidepressiva försvann mitt sockersug. Socker höjer signalsubstanserna i hjärnan så inte konstigt att du blir sötsugen när du är deprimerad. Det är lika vanligt som att tappa aptiten. Jag kunde äta 6 donuts på Icas parkering innan jobbet. Nu äter jag en halv om jag blir bjuden. Så sök hjälp för depressionen. De kollar dina värden då för att utesluta att det är pga någon brist.

            Annars är mina tips att dricka mycket vatten. Törst kan trigga sötsug. Är inga kolhydrater till frukost. Jag kör äggröra eller kvarg.

      Ha inget socker hemma!! Handla aldrig hungrig, då slinker det ner så lätt

        Tack ska försöka bli bättre på det där att aldrig handla hungrig.

      Jag tror det enda som funkar är att sluta. Jag har gjort det i perioder å då är det inga problem men såfort jag försöker va lagom å ”äta det ibland” trillar jag dit å går upp massor. Hetsäter å blir typ manisk

      Ät dig mätt på näringstät mat. Alltså mycket animalier, naturligt fett. Absolut inte veganskt, då kroppen inte kan tillgodogöra sig tillräckligt av innehållet och det innehåller dessutom alldeles för mycket kolhydrater, vilket underhåller ditt sockersug.

      Gå i kbt

      Gå in på glucose goddess på insta för att lära dig mer om blodsocker och i vilken ordning det är bra att äta saker för att hålla nere blodsockernivån. Tex att inte äta socker på tom mage utan alltid som dessert. Kanske kan hjälpa att minska sockerberoendet, vet inte.

      Tack för alla svar.
      Jag har lite svårt att vänja mig vid att äta mer kött, för det godaste köttet är så dyrt, så det blir oftast att jag äter vegetariskt. Alltså, mejeriprodukter och grönsaker och så.

      Men jag tror absolut att jag ska försöka bli bättre på att handla billigt kött i bra kvalité. jag märker liksom själv att bland det mest nyttigaste maten är ju den som har både kött och grönsaker.
      Köttsoppa gjord på nötkött i bitar är nog bland det bästa jag vet, men jag lagar det ytterst sällan eftersom grytbitar är så dyrt.

      Jag ska också tänka på att dricka mer vatten.
      Tack för tipset om glocuse index, också!

    Jasså pernilla har gift sig

    Hur hanterar ni svartsjuka?

    Någon som gått och pratat med psykolog eller liknande för att få bukt på känslorna och rädslorna?

      Japp. Jag var supersvartsjuk i två relationer. När jag sedan träffade min nuvarande (tsm åtta år nu) kände jag att ”nej fan!det här är nog!” och så gick jag i kbt för svartsjukekänslor. Det var ENORMT utvecklande för mig! Önskar så att jag hade gått tidigare! Fick prata om vad jag tror ligger bakom svartsjukan samt lära känna mina känslor kring det, plus arbeta för att agera på ett annat sätt när svartsjukekänslorna kommer flygande.

    Nu har Malinhusochhem bokat resa. och ska ha fest och inreder vinden. förstår att det går pengar men nog skulle hon ha råd med det underhåll hon får till dom tre barnen om hon inte hade så mycket andra utgifter.
    skaver att hon har insamling och är arg på ex om pengar då jag ser otroligt mycket konsumtion som ensamstående.

      Jag vet inte vem människan är. Men kan du förklara vad du menar med ha råd till underhåll? Är man ensamstående så ska den andra föräldern betala underhåll oavsett ekonomi för förälder nr 1.

        Kvinna som driver ett (eller om det är två) kommersiellt konto på Instagram. Skriver mycket skit om hennes tre barns pappa som separerade från henne för några år sedan. Numera handlar det mest om huruvida han betalar ett skäligt underhåll eller inte. Hon menar att hon borde kunna fortsätta med samma livsstil som innan separationen, för barnens skull. Dvs skidresor, utlandsresor, renoveringar mm. Skriver mycket om sin dåliga ekonomi men gör just allt det hon skriver om – reser, renoverar och shoppar.

          Så otroligt sorgligt och skadligt att baktala sina barns andre förälder så att barnen hör eller kan läsa det på mammans insta. Hur kan man inte veta det? Förstår man på riktigt inte att barnen är halva den andra föräldern också?
          Och vaddå ha rätt till samma levnadsstandard som innan seprationen? Barnen har väl ett liv hos pappa, och ett annat hos mamma. Inte måste det väl vara exakt lika? Eller har den ”fattigare” rätt att bli ekonomiskt kompenserad?

            I många länder är det så. Jag kan tycka det är rätt. Att en höginkomsttagare betalar 2k i underhåll är extremt lite. Jag har äktenskapsförord där min man ska betala underhåll till mig för barnen om vi skiljer oss. Jag har valt att vara hemma med barnen istället för att satsa på min karriär. Jag får en viss procent av hans lön per barn tills de är 20 år.

              Jo jag vet att t ex USA har så. Där har det ju dock större betydelse då stay-at-home moms är vanligare och de inte har mycket till socialt skyddsnät till skillnad från hur vi har det i Sverige. Visst att ha rätt till rimlig levnadsstandard, men lyxkonsumtion?
              I Sverige är det numer vanligt att även mammor arbetar. Dessutom kostar inte barnomsorg en halv förmögenhet t ex.

                Är jag hemma i 2 år per barn kan jag inte ha samma karriär. Givetvis ska jag kompenseras för det om vi skiljer oss. Det är min ståndpunkt i alla fall. Hade jag valt att fokusera på min karriär hade jag haft en betydligt bättre lönenivå om 5 år än vad jag kommer ha nu. Det sociala skyddsnätet i USA är betydligt bättre för kvinnor än det i Sverige. Därav har vi valt att skriva äktenskapsförord. Våra barn kostar långt över 4k i månaden och att pappan då ska betala mig 2k känns absurt. Förstår inte hur underhåll inte kan vara inkonstbaserat. Alldeles för vanligt med pappor som dumpar sina barn på mammorna när de skiljer sig, betalar 2k i månaden, spelar golfoch kör dyr sportbil medan mamman kämpar för att få ihop det. Är det vad du kallar socialt skyddsnät?

                  Fast tycker diskussionen drog inväg lite. Den handlade ju om Malin. Som hade ett jobb tidigare men valt att ’bli’ influenser. Hon han ju mycket väl börja jobba igen om hon behöver mer pengar. Lite självrespekt kan man ju ändå ha.

                    Självrespekt? Hon har väl valt yrke med inställningen att de ska fortsätta vara gifta. Gör man karriärsval utifrån det faktumet och sedan blir lämnad ska man väl bli kompenserad? Det är inte bara att gå tillbaka till ett jobb. Det är regression och arbetslösheten ökar. Har man dessutom inte jobbat i branschen på flera år blir man mindre anställningsbar. Vad har det med självrespekt att göra? Handlar väl mer om att den andra föräldern bör vara med och betala för barnens resor och aktiviteter. Har barnen alltid åkt skidor i Alperna ska väl pappan betala sin del för att de ska få fortsätta göra det? Ska hon betala allt själv för att de skiljer sig? Får hon inte göra förbättringsarbete på sitt hus och samtidigt tycka att pappan ska göra rätt för sig? Hon påstår ju inte att hon håller på att gå i personlig konkurs utan endast att hon betalar mycket för barnen medan pappan inte gör rätt för sig.

                    Är ganska vanligt att man betalar barnens kostnader procentuellt utifrån lön och inte 50/50. Självklart ska barnen få fortsätta leva sitt liv på samma nivå som innan. Har barnen åkt skidor och varit på 2 ytterligare semestrar per år innanär det väl fullt rimligt att de får fortsätta med det och att pappan då betalar?

                    Du verkar vara av ståndpunkten att mamman ska vara på en väldigt låg ekonomisk nivå för att pappa ska behöva bidra för barnen. Vissa av oss har en betydligt högre standard än så. Att du kallar det lyxkpnsumtion är ju inte relevant. Man utgår från barnens liv innan skilsmässan och föräldrarna bidrar procentuellt för att upprätthålla standarden. Hur är det orimligt?

                    Varför skulle en Kvinna nöja sig med mindre.

                    Ni som läser detra:
                    * Skriv äktenskapsförord om att barnens levnadsstandard ska hållas på samma nivå och för att upprätthålla den ska föräldrarna betala procentuellt utifrån lön, utdelning och annan avkastning.

                    Eller gör som mig och kräv ersättning i procent av inkomst (även inkomst av utdelning och annan avkastning.

                    Hon är har ett jobb. Hon är projektledare på Trafikverket, så hon tjänar nog inte dåligt. Och så har hon sitt influencerjobb dessutom.

    Tittar någon på Tillsammans för en bättre dag på Svt? Så bra på alla sätt så missförstå mig inte MEN känns inte publiken så ung? Som en stor fritidsgård?

      Alice Stenlöfs pappa. Hur sårig tror ni den relationen är? Han lämnade ju hennes mamma för en tio år yngre sjuksköterska. Som han nu är gift med. Alice nämner ju inte honom alls längre.

        När skedde detta? Har missat totales.

      Kollade och det är väl bra att unga är där? Det är nog de som trängs på ståplats. Hade jag kunnat hade jag åkt dit med min mamma 60+ men på sittplats. Undrar dock vad Yung Lean gjorde där? Det lät förskräckligt. Allt annat var bra.

    Mina kollegor är mestadels negativa. Jag har blivit påverkad och trivs inte alls i hur jag känner och tänker när jag jobbar. Hur ändrar man så att man kan bli mer positiv och ha bra inställning igen?

      Vad svarar du när de är negativa?

      Ta djupa andetag och träna på att tänka att andras åsikter inte behöver bli dina.
      Gå undan på på toaletten och lugna ner dig, gå sedan ut och le. Då sänder leendet signaler till hjärnan att det är positivt med jobbet. 🙂

      Skulle inte orka ha sådana arbetskamrater.

      Det beror lite på varför de är negativa tycker jag?
      Finns det uppenbara brister i arbetsmiljö och arbetssätt till exempel och de typ lyfter det på APT gång på gång aå är det rimligt. Då får man liksom leva med att folk lyfter saker som inte funkar.
      Om de gnäller om typ vad fan som helst, att kaffet är äckligt och chefens skratt störande, då skulle jag dra mig undan från de, försöka zoona ut när de drar igång typ ta upp telefonen och scrolla eller säga att du behöver göra en arbetsuppgift.

      Jag skolade om mig till annat då jag tröttnade på muin förra bransch. Trivs så bra nu med nya jobbet och de nya kollegor som gnäller över jobbet tipsar jag om att det går att skola om sig. Man måste inte stanna kvar och missbrukas. Då kan de komma av sig lite. Några har jag lyckats vända lite i sitt negativa tyckande då jag själv är så kvittrande positiv.

    Min nya take på ”Lina” är att det inte är ett kvinnligt troll utan en snubbe som hittat hit och försöker trolla.

      Oavsett kön så är personen fånig och patetisk.

      Definitivt inte snubbe. Då hade kommentarerna sett annorlunda ut. I sådana fall en pojke. Absolut inte över 16.
      Men varför skulle en 16 åring vilja vara här egentligen?

        Vissa kommentarer är för grova dock för att en kvinna skulle kunna ha skrivit de.

          Haha men va? Varför skulle vissa saker vara för grova för en kvinna att skriva… snacka om dömande. Jag är själv grov i mun och min humor är grov, senast jag kollade är jag kvinna!

      Fel. Jag är en kvinna, varje ord jag skrivit är sanning, jag skriver exakt vad jag tycker och är alltid ärlig. Men det förstår inte folk som du, för du tror att man bara är äkta om man är som ”alla andra”. Jag är ”annorlunda” och det klarar tyvärr inte såna som du av.

        Stackars dig för du verkar helt 🤪🤪🤪

        Älskar dig Lina

      Ja tror det är en man med.

        Vad ska Tully göra nu när hon inte har en podd med Nicole längre..
        Menar, förutom att hänga med (efter) Lojsan.
        Ja jag är negativ inställd till henne, hon känns så skrikig och fake.

      Är du skribent på DN? Det breakades ju för flera veckor sedan 🙂

        Haha va? Utveckla, jag vill förstå😅 har missat något tror jag??

      Sluta svara/skriva om henne. Hon hade inte ens varit aktiv i öppet spår men helt plötsligt när du skrev så kom en kommentar. Det är en människa som sitter och väntar på att få svar/omnämnas. Vilket ändå är sorgligt/tragiskt på sitt sätt.

    Är det någon som vet ifall beslut meddelade av Länsstyrelsen angående avlivning av ett djur utan ägare är allmän handling direkt när beslutet meddelats? Alltså innan avlivning skett? Och går dessa beslut att överklaga?

      Så fort något skrivs eller skickats in till myndighet blir det allmän handling. Det ska skyndsamt registreras. Tror inte du kan överklaga om du inte är part i målet.

        Det finns såklart undantag där vissa dokument skyddas av sekretess, typ journaler.

    Alice Stenlöfs pappa. Hur sårig tror ni den relationen är? Han lämnade ju hennes mamma för en tio år yngre sjuksköterska. Som han nu är gift med. Alice nämner ju inte honom alls längre.

      En annan sak jag har tänkt mycket på är Influencers som begår brott genom att inte vara folkbokförda på rätt adress, ex Vanessa Azadeh Lindblad Behnam .

      Eller varför inte Tolunay Yayik som outat att väl valda familjemedlemmar bor på ställen de ej är skrivna på. Finns det fler? Nicole Falciani ex, står skriven i samma lägenhet som sina föräldrar.

      Varför åtalas de inte?

        Är du galen?

          Nej? Folkbokföringsbrott kallas det för.

            Om du nu spenderar så mycket tid med att tänka på det, varför anmäler du inte det själv?

              Aldrig i livet, vill inte ha de människorna efter mig. Människor som sysslar med skumheter ska man passa sig för.

                Du kan lämna tips till Skatteverket anonymt.

                Man kan anmäla anonymt via Skatteverkets hemsida. Du behöver inte logga in eller uppge ditt namn. Du behöver ett fullständigt personnummer på personen du ”anmäler” och det kan du få via Ratsit om du blir medlem (gratis). Sökningen du gör via Ratsit är anonym.

                  Nej man behöver inte personnummer men de är fördelaktigt.

        + Janni Deler (ej skriven där hon bor)

      Skilde sig inte föräldrarna nyligen? Hur är han redan gift? Har undrat vad som hänt där eftersom Alice bara pratar med/om sin mamma nu

        För några år sedan var de ej gifta och skrivna på olika adresser men Alice refererade till dem som ett par och då får man väl ändå utgå från det. För något år sedan tog jag redan på hur situationen såg ut eftersom hon tvärt hade slutat prata om sin pappa och då var pappan skriven ihop med den nya kvinnan, dock ej gift. Men nu alltså också gift.

          Vad heter mamman!

          Länge leve den svenska offentlighetsprincipen!!

          Usch då.. så nu har barnen brutit det med pappan i guess? Hörde i podden idag att Alice har ett till syskon förutom tvillingbrodern, hade ingen aning. Vem är det?

            Ja! Det måste vara han sossen, som ska bli pappa. Deras storebror. Tror inte pappa Kaj har hunnit skaffa ett till barn än men vem vet:)

              Är det inte tvillingbrorsan som nyss gift sig som ska bli pappa? Men har aldrig hört om ett till syskon förut

                Hon har en tvillingbror och en storebror. Storebrorn har precis gift sig och ska ha barn. De är ganska lika så lätt att tro att det är samma person.

            Hon har en gammal advent på glänt med båda sina stora bröder, de verkar väldigt mysiga ihop!

      Den nya har samma namn som hennes mamma 😂

        JAG VET!!! Tycker det är lite väl av den nya kvinnan att ta hans efternamn, vet inte, tycker bara att det är rätt lågt. Framförallt eftersom att det nu enbart finns 2 st i hela landet som heter så…………………

          Men usch vad hemskt?! Så gör man bara inte. Är förnamnet så ovanligt alltså? Hoppas Alices mamma byter bort sitt efternamn dä

            Förnamnet är Anna, så nä

        Perfekt, slippa säga fel namn i sängen😂

    Nu blir det mildare i Stockholm. Jättebra
    Ta hand om er och ha en fortsatt mysig kväll. 😊

      Kunde väl få hålla sig på -4 eller så i alla fall. Så onödigt med regn och sådant nu när det varit kallt och mycket snö.

        Ja mkt finare när det är snö och några minusgrader.

          Håller helt med. Älskar när det är snö och friskt ute. Alternativet med blask & grådis gör ju ingen glad direkt.

            Hellre slask än snö. A v s k y r snö!

      Ja vad kul med slask. Och att det krispigt vita övergår i grått och smutsbrunt, hurra!

      Eller inte.

      Så himla trist med grått slask istället för snö.

      Mildare?! Det är 13 minus!

        Imorgon ska det bli nollgradigt, det hen menar…

      Trist att iskristallerna från träden försvinner. Men förhoppningsvis blir det snart kallt och rimfrost igen ☺️❄️🧊

    Fick av misstag upp IVF-flunsan på instagram häromdagen. Mot bättre vetande började jag scrolla runt lite och är nu oerhört stressad över min egen graviditet. Gick liksom från ganska okej lugn med inslag av viss oro ibland, till att jag helt hundra läcker fostervatten. Nu har jag blockat henne för att slippa den människan, jag hoppas innerligt att det går vägen för dem någon gång.

    Men ja, den här oron kommer väl nu att finnas kvar resten av mitt liv.

      Vem?

        FD

          Oehört gränslös människa. Förstår inte hur hon får samarbete med stora företag.

      Förstår dig precis! Jag blev gravid ungefär samtidigt som HT gjorde en återförening och typ 1 vecka innan vårt första ultraljud fick hon en MA. Aldrig varit så nojig i hela mitt liv efter det. Men allt gick bra för oss och nu har vi en glad liten ettåring som springer runt här hemma

      Blir oxå så sjukt stressad av den människan! Jag kan inte heller titta på henne längre för jag märkte att jag själv blev så nedstämd och orolig. Går igenom lite liknande situation som henne men blev verkligen så mycket mer orolig och ledsen av att titta på hennes instagram.

      Det är ovanligt att läcka fostervatten. Däremot kan man ha så mycket flytningar så att det ser ut och känns som vatten.
      Vill man som gravid ha tips från någon ang graviditet så ska man vända sig till någon som har fött flera barn. Mer erfarenhet, lyckliga slut och en förståelse för oro.
      Har själv flera barn och har varit med om det mesta som kan hända under en graviditet.

    Herregud, vilken klåda jag har fått på kroppen! Det kliar som tusen myggbett, jag kliar så jag får sår, och det är blåsor nu med. Det kliar något djävulskt, aldrig varit med om något liknande. Jag har börjat med 2 nya produkter, Ida Warg shower mousse vanilla fudge och Nivea bodylotion coconut. Frågan är vilken det är som ger detta. Jag tippar på Ida Warg, den doftar extremt starkt.

      Du har skabb

      Men sluta använd produkterna då!

      Älskar Ida warg, grymma produkter stor snare på Nivea skiten!

      Kliar det hela tiden kan det vara levern och då behöver du kolla upp det.

      Det är förmodligen troll-loppor.

    Jelena Meacham får mig att bli så funderdam. Finns en del jag vill skriva men tar en sak i taget.

    Innan sa hon att hon absolut inte vill ha ett tredje barn. Nu när hennes ex med flickvän ska få en dotter så vill Jelena helt plötsligt ha en dotter? Upplever också att hon kastat exets flickvän nu när hon är tsms med Marcus igen. Innan verkar Jelena och exets flickvän varit nära men inte längre? Dom följer inte varandra längre på instagram, undrar varför.

    Sen stör jag mig också på att hon klagat sönder på sin ekonomi förut och nu när hon är tsms med Marcus igen så spenderas det pengar heejvilt, saker hon har ägt i nån dag säljer hon dagen efter.

      Det är minst sagt mycket fram och tillbaka där. Får lite lätt panik av att följa henne men kan inte sluta haha.

    Så många olika Tinder-bedragare/bedragerskor nu så att det inte går att hålla reda på dom. En kvinnlig Tinder-bedragare läste jag precis om. Hon blåste karlar på 3 miljoner. Jösses ändå. Så kan det gå! Jag har sagt det innan och jag säger det igen, man besparar mycket pengar och hjärtesorg på att vara mindre attraktiv.

      😂

      ? I detta fall verkar ju hon ha varit bra attraktiv då samt tjänat stora pengar 🙂 förmodligen på dumma och mindre attraktiva män så hur menar du?

    Vad tycker ni om Parisas nya podd? Med Andrev Walden.

    Undrar också vad som hände med henne och Brita? Podden försvann utan förvarning och känns inte som de hänger längre.

    The Curious case of Natalie Grace på HBO.. nån som sett den dokumentären?
    Så himla märklig!! Från att ha känt avsky mot Natalia från början till att tycka synd om henne efter några avsnitt.. har sett alla avsnitt som finns ute, hoppas på att det kommer flera snart. Vill se vad som händer i detta fall.
    Vad har ni för teori?
    Jag tycker pappan är så konstig, överdriven och teatralisk på ett obehagligt sätt. Han var säkert manipulerad av Kristine där och då, men jag tror att han dragit igång den här dokumentären enbart för att smutskasta Kristine. Han är nog också skyldig.

      Har inte sett än, men ska. Googla, det finns massa att läsa på engelska. Ska visst komma en del 2 med Natalias version.

    Jag och min sambo försöker få barn. Jag har haft en app i flera år som räknar ut när jag är fertil, vilket är typ 6 dagar i månaden. Under de här 6 dagarna har vi sex kanske 3. Alltså sjukt dum fråga kanske, men är det för lite? Hur mycket ”ska” man liksom ligga dessa dagar? Den markerar även ägglossningen, så där försöker vi pricka in också. Vi har ett barn sen tidigare, men det är ett par år sen nu, så mycket kan ju hända på de åren i min kropp och börjar bli stressad över att ingenting har hänt än…

      Har du testat ägglossningsstickor? Min cykel stämmer inte alls med när jag ”borde” vara fertil enligt en normal cykel, fick positivt på ägglossningstest flera dager efter att jag borde haft ägglossning enligt appen.

        Nej det har vi inte, men jag har funderat på det! Jag funderade på hur väl det där stämmer med appen, eftersom den ju bara räknar, så ska nog ge det ett försök tack snälla 🙂

          Ägglossningsyest och sex 2 ggr per dag körde vi på. Tog 3 månader.

          Rekommenderar appen Premom till ägglossningstesten, man fotar ett test om dagen (typ 3 dagar innan beräknad ÄL körde jag 2 om dagen) och så läser appen av styrkan och säger hur nära ÄL du är och sen börjar den förutspå kommande månader och så behöver man ju inte testa sig varje dag heller utan typ 1 vecka innan beräknad ÄL, men det säger appen också till om. Så kan man enkelt anteckna hur man mår om man haft samlag osv som syns som små noteringar i appens kalender. Superbra!

          Köpte billiga test på Amazon också.

            Finns samma funktion i natural cycles.

      Inom vården rekommenderar man faktiskt sex varannan dag runt ägglossning, det ger tydligen sperman en chans att fräscha upp sig eller liknande.
      Helt ärligt är det ju ett lotteri? Jag har varit gravid 3 gånger. Första gången trodde jag ägglossningen skulle utebli för cykeldag 35 hade den fortfarande inte kommit. Så jag struntade i det helt och ”råkade” ha sex 2 dagar innan ägglossningen skedde. Blev gravid. Andra gånger har jag legat mig till skavsår, prickat ägglossning och ändå inte blivit gravid… Så jag hade rekommenderat att ha sex varannan dag runt ägglossning och försöka att inte stressa fram det. Känner man verkligen inte för sex en viss dag så kan man skippa det och försöka igen nästa.
      Tycker jag lärde mig mycket om min cykel av natural cycles förresten. Tips. 🙂

        Jaså, är det så? Bra att veta, tusen tack! Haha alltså typ så känner jag också. Förra gången gick jag bara på sekret, blev gravid på två försök och nu händer ingenting helt plötsligt. Tack snälla för svar <3

      Skulle nog börja lära känna cykeln efter kroppens signaler som sekret och börja tempa för att bekräfta att ägglossning faktiskt sker. En app kan inte förutse när du har ägglossning så kan mycket väl vara att ni inte tajmar ligga på exakt rätt dagar.

        Tack snälla för svar <3

      Vi låg bara 1-2 gånger under varje fertil vecka. Blev gravid efter ett halvår. Men tips är att ta ägglossningstest, min app var helt ute och cyklade.

    Vad gör Mogi om dagarna? Vad jobbar hon med? Över 30 år gammal och bor hos sina föräldrar med sin kille. Weekend i Paris, weekend i London, dricka te och äta kakor?! 🤔🤔

      Sjukt ändå. Har inte följt henne på filerande men gick in och kollade nu. Verkligen som att tiden stått stilla. Måste vara trist att bara leva på på exakt samma sätt så länge.

        Ja, att hålla uppe en fasad är trist. Hon borde skaffa sig ett jobb, bra för mentala hälsan också. Hon verkar vara en go och smart tjej.

      Ryktet säger väl att hennes föräldrar är täta och försörjer både henne och hennes man?

        Ja, hennes föräldrar har pengar. Men varför skulle hennes fästman inte ha en bra lön? Han jobbar väl på Koenigsegg.

    Har det hänt något med Niinis, det är bara recept på hennes blogg nuförtiden, hon skrev om allt möjligt förut?

      Håller med!
      Den är sååååååå tråkig nu 😕

    Ni som har pluggat till medicinsk sekreterare:
    Vad jobbar ni med idag?
    Lön?
    Arbetstider?
    Hur var utbildningen?

      Inte jag, men mamma: jobbar på sjukhus, 7-16, hon älskade den. Jag vet dock inte vad hon tjänar men jag hade 30k/månad på mitt jobb när jag jobbade heltid och hon tjänade mindre.

      Jag kan inte säga exakt vad jag jobbar med för då avslöjar jag lite för mycket vem jag är. Men har sökt mig till ett jobb som är lite utanför sjukvården. Skriver inga diktat längre, arbetar knappt med läkare. Skulle jag söka nytt hade jag satsat på att bli chefssekreterare, påminner lite om mina arbetsuppgifter idag.
      Har ca 32000 kr i lön. Väldigt fri och flexibel arbetstid, kan arbeta mycket hemifrån och bestämma över min egen kalender. Tycker mycket om mitt jobb.
      Utbildningen var enkel. Som 2 års semester,
      men jag har pluggat på universitetet innan. Tyckte praktikperioderna var roligast.

        Oj, det tjänar jag och jag är administratör. Haren universitetsutbildning men inte relaterat till vad jag jobbar med. Är det generellt så låg lön?

          Ja, lönen är generellt låg. Det finns mycket offentlig statistik att titta på för att få sig en tydlig bild av löneläget i yrket. Jag tycker själv det är skrattretande när nyutbildade beklagar sig över lönen – Ursäkta men hur dum är man om man inte kollar upp sådant innan man går en utbildning?
          Jag upplever att de som går denna utbildning är lite som jag; de sadlar om. Man har haft ett yrke man av olika anledningar ogillar och därför vill man gå en lite kortare utbildning för att komma ut i ett yrke där man lätt får jobb.

          Kom ihåg att lönen varierar ganska mycket beroende på var man arbetar i landet. Stockholm har mycket bättre löner än vad man har i min region, jag gissar att jag med samma arbetet jag har idag hade tjänat runt 37 000 kr i Stockholm eller snäppet mer. I min region är det vanligt att en medicinsk sekreterare på sjukhuset tjänar ca 25 000 kr. Och höjning per år är bara max 500 kr för dem. Jag tog på mig extra uppgifter och fick därför 2000 kr i lönerevisionen i år, vilket är ovanligt oavsett vad man tagit på sig extra på sjukhuset. Jag hade säkert haft ca 8000 kr mer i lön i mitt gamla yrke, men hade haft 0 livslust, och där prioriterar jag mitt mående framför pengar. 🙂

          Detta är absolut inte ett yrke man väljer för att man vill bli rik, så är det bara.

            Härligt att du hittat ett yrke du trivs med ❤️

      Funderade också på att plugga till detta för jag tror det skulle passa mig, men blev avrådd då det inte finns någon särskild chans till löneutveckling. Hur sant det är beror kanske på.

        Löneutvecklingen är tyvärr kass. Jobbhoppa och landa i att typ bli chefssekreterare är bästa chansen till att närma sig 35 000-40 000 i lön. Viktigt att ta mycket ansvar för sin egen utveckling, vara ambitiös, och inte sitta tyst i ett hörn och bara vilja skriva diktat på heltid… Finns tyvärr många knepiga medicinska sekreterare som helt saknar driv.

          Koala, det beror på vad man vill ha ut. Jag jobbar för pengar och frihet. Timanställd och får i snitt ut 30000-35000 efter skatt. Jag har aldrig haft ambitionen att bli chef eller chefssekreterare, passar mig inte alls. Styr min tid, tar ledigt när jag vill och tjänar bra. Jobbet är inte jättekul men lönen är bra.

      Pandan, jag är medicinsk sekreterare sedan 23 år tillbaka. Har jobbat överallt men sedan 4 år tillbaka jobbar jag på timmar hemifrån. Dock jobbar jag mest åt ett och samma ställe, privat mottagning. Min lön är 40000 om jag jobbar heltid, jobbar dock oftast mer. Älskar mitt jobb då jag är fri, jobbar när jag vill och kan tjäna himla bra. Skulle dock inte utbilda mig till detta i dag då de flesta går över till taligenkänning, dvs inga diktat att skriva.

      Skulle inte rekommendera. Min kille som är läkare säger att dom börjar gå över till taligenkänning, så yrket kommer nog inte finnas kvar så länge till.

    Någon som vet vad som hänt mellan Camilla Läckberg och Christina Melin?

      De hade sex och blev sen osams.

      Nej men jag är också nyfiken!

    Viktnedgång…
    Någon som testat både Wellobe och Viktväktarna? Kan ni säga något om skillnaderna och vilket alternativ som funkade bäst för er?

      Föredrar VV av dem två. Wellobe upplevde jag mer som klassisk kaloriräkning. Typ har du slut på kalorier för den dagen får du lägga dig med kurrande mage. Medan VV tillåter att du käkar lite ”noll points”-mat om du skulle vara hungrig. Så VV känns mer hållbart i längden tycker jag. Jag tröttnade jättefort på Wellobe just för att jag kände mig så begränsad och fyrkantig. VV har mer svängrum. Var länge sedan jag följde någon av dem iofs så kan ha förändrats….

        Tack snälla för svar! Har testat Wellobe ett tag och mitt problem där är just att det inte finns något utrymme för mer om kalorierna är förbrukade. Upplever också fyrkantigheten. Kanske ska ge VV en chans. 😊

          Det är väl det som är hela grejen med viktnedgång: du måste ha ett kaloriunderskott och om du inte har det så kommer du inte att gå ned i vikt.
          VW är bara ett annat sätt att hålla ett kaloriunderskott = nollpointsmat med väldigt få kalorier i sig.

    Nån som nyligen tagit Covidvaccin och influensavaccin samtidigt? Blev det ev värre biverkningar med två sprutor på samma gång?

      Har gjort det nyligen samt förra året. Upplevde inte värre biverkningar än vid bara ena vaccinet. Lite hängig med huvudvärk och ont i armarna första kvällen och trött dagen efter. Det enda är väl att man kan få ont i båda armarna om man tar en spruta i varje. Denna gång gjorde covid-armen mer ont. Förra gången fick jag båda sprutor i samma arm och märkte ingen direkt skillnad
      . Vet inte om det fanns en anledning till att jag inte fick i samma arm denna gång, fråga sköterskan om det.

        Tack snälla för svar! Då ska jag fråga om en spruta i var arm eller två i samma. Men kör på båda iaf å hoppas att det blir ok biverkningsmässigt.

    Okej, så vinted. Har sålt en hel del där nu det senaste. Idag nådde leveransen fram, personen har t.o.m gett mig en positiv recension. I konversationen står det att pengarna snart når mitt saldo, det var 8 timmar sen men det finns inget på mitt saldo. Hur kommer det sig?

      En överföring kan ta 2-3 bank dagar om det är mellan banker. Sen är det ju en person som ska göra betalningsfilen och alla företag gör inte det dagligen.

        Hmm, jo men betalar man inte redan vid köpet bara att pengarna dras när de fått hem och godkänt? För på allt annat jag har sålt har det kommit in på saldot direkt de fått sina paket typ. Jag har inte köpt något där än så jag vet inte hur det ser ut på den biten, men det har gått direkt förut, det står uppdaterat i konversationen att pengarna finns på saldot och så går jag dit och tittar och då finns de, så det är därför jag funderade på om något var galet nu😅🙈

          Fast betalningen går väl via företaget? Då måste någon på företaget bokföra transaktionen och göra en betalningsfil.

            Ja men jag reagerade ju när det inte gick så snabbt som det brukar. Har aldrig sett 0 så länge innan det förs över.

          Du har helt rätt.

      Även om det bara är på vinted och inte en banköverföring så brukar det ta ett antal timmar! Inga konstigheter, pengarna kommer komma, förmodligen imorgon senast 😊 har sålt massor på vinted! 👍

        Nej det kanske är normalt! Jag reagerade bara eftersom det har kommit direkt förut när det har stått i konversationen att det ”snart” finns på saldot🙂
        Är det ens möjligt för pengarna att inte komma? Tänker, personen måste väl ha betalat i förväg?🤔🙂

          Pengarna är låsta hos Vinted så det behöver du inte oroa dig för

          Älskar Vinted haha

            Skönt att höra! Har du varit med om att personer inte hämtar ut sina paket? Har två just nu som haft sina paket liggandes i över en vecka, vad händer om de inte hämtar ut dem?🙊🙈 det står väl iofs på vinted😅

            Haha ja över förväntan alltså! Nu säljer jag av för att jag har en fullkomligt överfull garderob, men med tanke på hur fint skick det kan vara på kläder till oförskämt bra pris så kommer jag titta där nästa gång det är dags att köpa lite kläder igen. Är annars jättekinkig och vill helst inte köpa secondhand (så kläderna jag lägger upp är endast i sånt skick jag själv hade kunnat tänka mig att köpa) men t.o.m jag kan tänka mig att ta en kik där🙂

              Aldrig varit med om att de inte hämtar ut. Blir kanske tillbakaskickat då? De har ju visst antal dagar på sig och när de har hämtats ut så betalas de automatiskt om de inte trycker på att allt är okej innan. Så där kan man inte lura systemet 🙂

                Det låter lovande, då hoppas jag att det bara är lite fördröjning🙂 det var mest att det brukar ju gå snabbt så hajade till nu😊

                  Personen som inte har hämtat ut får påminnelse typ varje dag så de e svårt att glömma av de. Jag blev sjuk när jag skulle hämta ut ett paket men då skrev jag de till säljaren. Men ja, de e ju inget du måste. ”Bara så du vet så är jag sjuk, ska hämta de så fort jag kan”

                    Ja ser det i min postnord-app att personen aviserats via e-post. En var till Polen via ups dock men den har också varit framme ett tag nu.

      Brukar gå snabbt från att mottagaren bekräftar till att du ser det på ditt saldo på ditt konto. Avvakta till imorgon annars kontakta kundtjänst

        Ja precis därför jag reagerade nu när det inte hänt något på alla dessa timmar😅 det handlar visserligen bara om 50 spänn just nu, men jag har över 1000 i utestående saldo så det vore ju tråkigt om nånting hänt och det liksom fastnar där😅😂

          Nejdå de löser sig. Jag har fått flera tusen och sålt massor (barngrejer för de mesta) och de har aldrig strulat

            Skönt att höra😃

            Har du sålt mest barngrejer eller lägger du upp mest barngrejer? Funderar på att testa sälja men vet inte vad som går åt 🤔

              Jag har sålt massor med barngrejer! Kläder, leksaker, böcker.. Har haft ganska billiga priser och då har det mesta blivit sålt inom en vecka! 👍😊

              Båda 😉 tänk dock på priset. Vissa märken är populärare än andra men annars är de ju inga stora summor du kan sälja för. Men många bäckar små..

    Igår tog jag äntligen tummen ur och ringde vårdcentralen angående en knöl i armhålan jag haft ett par månader. Jag är inte så orolig av mig och har väl tänkt att det har att göra med min amning och att den är ofarlig. Men idag fick jag tid hos vårdcentralen och hon kände två/tre knölar i olika storlekar och skickade en SVF-remiss för utredning om bröstcancer. Jag fick panik efteråt och läkaren lät så allvarlig. Jag har två små barn på 3 år och 9 månader, dom kommer inte minnas mig om jag skulle dö nu. Dom är mitt absoluta allt och jag vill inget hellre än att se dom växa upp. Nu ikväll känns det bättre och jag har bestämt mig för att hålla mig lugn och inte ta ut något i förskott.

      Jag hade samma och det var svullna lymfkörtlar. Bra att läkaren tar det på allvar men statistiskt sett är sannolikheten låg att det är bröstcancer.

      Vad bra att du har sökt vård, blivit tagen på allvar och nu blir utredd! Jag förstår att det måste kännas väldigt svårt att vara mitt i detta. Kan du få samtalshjälp via VC e.dyl. för att reda ut tankarna i väntan på besked?

      Jag vill gärna tro att det kommer att bli bra för dig och dina barn ❤️ Jag håller tummar, tår och allt annat som kan hållas för dig 🙏🏼

      Det är jättebra att läkaren tog dig seriöst, nu kommer du få en snabb utredning! 🙂 Om hon inte skickat via SVF hade du kunnat vänta länge på en undersökning och det vill man ju inte. Jag har minst två vänner som råkat ut för samma sak, fast med knölar i brösten, och hos dem var det inte cancer, vilket de fick svar på inom bara 2-3 veckor. En annan vän hade värre symtom, var och blod som kom från brösten vilket kan vara tecken på en riktigt jävlig bröstcancer. Hon var så jäkla rädd. Men inte heller hon hade cancer. Tänker på dig och håller tummarna allt är bra!

    Haha tänkte på en rolig händelse när jag var tonåring och behövde borsta mitt hår på en affär då jag såg ovårdat ut av någon anledning. och från ingenstans kommer en lantis kvinna och skriker HöRE DU du tänker väl INTE lämna ifrån dig den där utan att köpa den, och ja ba jooo såklart och hon ba ne ne jag såg att du höll på o lämna borsten. och jag ba näää jag skulle kollade på schampo först….så skämmigt

      Ew 😅 Hoppas du köpte borsten 😂

      Vilken konstig kommentar…

      Klart som fan du skulle köpa borsten.
      Blööööööö

    Tack snälla för svar! Har testat Wellobe ett tag och mitt problem där är just att det inte finns något utrymme för mer om kalorierna är förbrukade. Upplever också fyrkantigheten. Kanske ska ge VV en chans. 😊

    Sen jag blev mamma för några månader sen så har jag fått en hangup på att vissa grejer ska hända min unge. Typ att hon ska bli biten av en hund, slå huvudet, få hett kaffe över sig, såna grejer. Detta leder till att jag typ går över gatan om jag får möte av en ”läskig” hund, osv. Usch blir så stressad av tanken att något ont skulle hända mitt barn

      Normalt med oro men tar det över ditt liv så prata med BVC och be om samtalskontakt. Kan vara skönt att lufta känslorna hos någon

      Håller med Jen. Naturlig instinkt som är normal men börjar det påverka din vardag så be om en samtalskpntakt på bvc. Det är inte alls så dramatiskt som det kanske låter. De är super och experter på allt förlossning och barnrelaterat.

      Katastroftankar. Du tänker detta omedvetet för att få känna det obehag det skulle innebära för dig (det spelas upp i din hjärna, du känner ett obehag som är nästintill verkligt) och därför blir du bättre på att skydda ditt barn från faror.

    Har någon ett toppen recept på pepparkakor??

    Min man tycker inte om receptet som min familj använder (innehåller pommeransskal och det är tydligen dåligt 😆) och jag tycker att deras recept är fruktansvärt. Har själv inte hittat något som känns helt bra.

    Nu är jag lite sent ute men däckade lagom till ÖS började, tänkte handla imorgon 😅. Annars försöker jag mig på en variant från förra året 🤔. Kanske två olika! 🤔🤔🤔

      Jag brukar göra Roy Fares skivade pepparkakor. De är goda. (Är du ute efter ett ”riktigt” pepparkaksbak med utkavling av degen så går det receptet nog inte.)

    Jag har äntligen ”träffat” en man (på nätet) men herregud, vilken chock jag fick när jag såg hans sociala medier, white trash av det mesta extrema slaget. Det bara skriker ”byhåla/inavel/white trash” på ett extremt sätt, som jag inte ens visste existerade i Sverige, tänk extremt trailer trash i USA, samma stuk. Lord have mercy. Han verkar snäll och jag är desperat men vem fan vet vad för skumheter man skulle hamna i om man skulle träffa honom.

      Skit i honom! Välj någon som du kan associeras med utan att skämmas. Jag var desperat för 1 år sen. Nu ska jag gifta mig om några månader. Mannen är så mycket bättre än vad jag kunnat drömma om. Swipea höger frikostigt och tänk på att många bra män inte är så duktiga på selfies, profiltexter och kallprat i chat. De kan vara guldkorn ändå. Swipea på, försök ta en kaffe tidigt och fastna inte i chatten är mitt råd.

      Hahaha men gud

    Bara jag som såg bröllopsbilderma från PWs bröllop och tänkte att det var tur att ingen fotograf trampade på hennes brudklänning denna gång? 😄😄😄

      Den har inget släp. Hur skulle någon lyckas med det?

    Är det någon här som har gjort en polisanmälan om stalking och vad tyckte du i sådana fall att du fick för hjälp? Blev det någon bättring efter anmälan?

      Jag önskar att få ut en person ur mitt liv som tyvärr tycks ägna väldigt mycket tid åt denna hobby men det börjar kännas hopplöst. Tänkte att det skulle avta med tiden men där trodde jag fel. Alla tips och råd är välkomna utöver polisanmälan.

        Skriv ett sms där du väldigt tydligt säger att du inte vill bli kontaktad. Missar du det är det svårt att bevisa att det är oönskat. Sen skriver du en dagbok med datum och tid med alla inträffade händelser. När du samlat på dig gör du en anmälan.

    Julia Bergman borde granskas mer här. Två inlägg på raken nu som är smygreklam och hela det bröllopet kommer garanterat vara på spons och säkerligen ännu mer smygreklam. Hon är är ännu en influencer som lever på att exponera sina barn dessutom.

      Nej, inte fler pekfingers-inlägg om reklammarkering…

    Tips på hur man gör när man är arbetslös och bara får ”nej” när man söker jobb? Hur håller man hoppet uppe? Vill inte börja plugga igen då jag redan har 3 års universitetsstudier. Funderar på att ”ta ett lätt jobb” men är rädd att bli kvar och då kastat bort min utbildning. 😥 Tips?

      Ta ett lätt jobb och sök de tjänster du vill ha och är utbildad till.

        Alexia, vad är lätt jobb och hur får jag det? Vill inte hoppa på en tjänst för att sedan sluta om jag får jobb inom det jag pluggat till.

      Är i samma sits. Men vilket ”lätt” jobb skulle man ta istället (eller tills man hittar rätt tjänst)? Vill och kan inte gå ner flera tusen i lön heller. Var i samma sits när jag blev uppsagd pga arbetsbrist under pandemin och då tog det 6 månader av intensivt jobbsökande innan jag fick ett jobb och då var det ändå bara ett vik på några månader. Man blir matt!

        Anonym, jag vad är lätt att få i dag liksom? Känns bara så dumt att hoppa på ngt annat och kanske inte komma tillbaka till det man har pluggat i 3 år för? Jag blev arbetslös för 2 månader sedan. Söker massa jobb inom min bransch. Har 2 års erfarenhet men ofta krävs 3-5 års erfarenhet. Var ska man hitta den erfarenheten liksom? Tröttsamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.