293 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilken är den vanligaste missuppfattningen folk har om er?

    Min är nog att jag är ganska dum bara för att jag inte pratar så mycket. Och pga det så verkar människor tro att jag är väldigt korkad. Jag är inget geni men jag har normalt med hjärnceller liksom 😂

      Hahah , precis den fördomen är min kompis utsatt för när hon är bland fler än fyra personer. Hon är tyst och folk tror typ att hon aldrig har ngn åsikt/tanke/perspektiv. Hon väljer sina tillfällen bara. 🙂

        The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.”

        ― Charles Bukowski

      När jag hade dreads så var det måååånga!

      Nu, inte så många längre.

      Jag tänker tvärtom. Att de som är smarta behöver inte bevisa något utan är i regel tysta. Trevligt att prata absolut men trivs allra mest med människor som man också kan vara tyst med.

        Så alla som pratar eller pratar mycket har något att bevisa?

          Inte tvunget men en del som bara pladdrar på visar ju att de faktiskt är lite korkade. Säkert bara jag som uppskattar tystnaden och då läser in något positivt med den egenskapen.

          Det var ju INTE vad hen skrev utan din egen omtolkning.

            Jag tänkte att jag kanske kunde uttrycka min åsikt. Förlåt!

        Absolut, men vissa verkar tänka tvärtom: tyst = lite korkad 🙂

      Att jag är hård. Men folk får den bilden av mig för att jag vågar stå upp för det jag tror på. Men egentligen så är jag en riktig mjukis.

        Samma här!

      Hahaha åh, kul!

      – att jag är yngre än vad jag är. Är 30, alla brukar gissa på ~24. Vet inte om det är bra eller dåligt😅
      – att jag är någon som gillar att synas och höras och därför, i t.ex grupparbeten, gärna lägger ”ledarrollen” på mig. Jag HATAR att synas och höras.
      – att jag inte är det minsta rädd/blyg/feg när det gäller killar. T.ex pratade jag och mina kompisar om att ta initiativ till att kyssa eller typ ligga med någon varpå mina kompisar bara ”men det är väl inga problem för dig, du tar väl vad du vill ha” – NEJ, jag är världens superfegis när det kommer till killar.

        Jag läste att om man ser yngre ut än vad man är så lever man längre. Så ta det som en komplimang tänker jag.

      Folk tror att jag är väldigt pk. Sedan verkar folk tro att jag är i tjänsten överallt. Typ myndighetsperson. Bär jag gått in på gruppträningzpass kommer folk fram och tror att jag är instruktören. En gång när jag skulle till läkaren, sa jag hej och la upp legitimationen varpå receptionisten frågade i vilket jobb jag var där i, haha.
      En annan vanlig missuppfattning är att folk tror att jag har mycket pengar och att jag är en snobb.

      Att jag är en social person 😂

      Att jag alltid är snäll 😅

        Haha min är tvärtom, att jag inte är snäll.

      Att jag är yngre än jag är, för att jag ser ung ut.

      Att jag är lite gränslös, drogromantiker och lite weird. Delvis sant haha men jag är samtidigt akademiker och väldigt nyfiken på livet. Nykterist.

      Att jag är en bitch.

      Att jag är vegan och röstar på Fi (har septum).

      Att jag är känslokall och hård. Egentligen är jag en väldigt kärleksfull person, men är lite rädd för människor och skyddar mig nog genom att ”stänga av värmen” och hålla en kylig distans till andra. Tyvärr, kan inte hjälpa det 🙁

      Vad hade ni gjort om eran psykolog ni träffat kanske 20 gånger skrivit till er på en dejtingapp? Risken att han inte skulle se att det är jag ser jag som rätt låg

        Haha nej vad sjukt! Går du till honom fortfarande?

          Det är planen men jag vill inte det!!

              Tack tom <3

      Kanske tror vissa att jag är skör och lätt att bryta ner men jag är uthållig och en tuffing innerst inne, de ska få se 🙂

      Att jag är mycket yngre än vad jag är, vilket gör det kul i nya jobbmöten där jag många gånger är mer senior än de i rummet. Blir liksom lite underskattad till det framkommer hur länge jag varit inom bolaget etc

    SPOILERS OM SANNINGEN PÅ NETFLIX
    Alltså jag måste diskutera Sanningen med någon! Den började bra men är så besviken efter sista avsnittet. Så många lösa trådar som var en besvikelse eller inte klarades upp. Han som gjorde det var alltså han de trodde för början? ”Peter” var bara en random snubbe som inte hade någonting med storyn att göra. Rovan bara hamnade i finkan, det hände ingenting med Sylvester? Claire-storyn med hennes dotter kändes också ouppklarat. Så besviken efter sista avsnittet.

      Det var ju Maya som sköt sin man?

      Ja sorry jag var för upprörd 😂 Menade SANNINGEN PÅ TV4, inte Netflix 🙈

        Men vafan… har ju sett den på Netflix så tänkte det var safe att läsa 😭

          Samma här… tack för spoilern.

      Så sjukt att allt preskriberades också och att han ej fick fängelse? Och jaaa jag ville veta mer om vad som hände med Hillevi och hennes dotter? Men det enda var väl att hon blev lurad, FY så gött jag tyckte det var när hon insåg att hon blev lurad btw med tanke på att dottern varna henne och hon bara snäste av en henne och anklaga dottern för att vara kär i han, som en riktig desperat psykmorsa. Men ja sanningen med henne var väl att hon fick barn med en minderårig

        Tyckte inte att hon som spelar Hillevi spelade sin roll trovärdigt. Gillar inte sättet hon sa sina repliker.

        Jaaa sån antiklimax att ingenting hände med Alexander trots att han mördade någon för ingenting

          Just det va väl ganska realistiskt med tanke på att han skulle ha varit 16 år vid mordet? Att det då skulle ha varit preskriberat.

            Mord preskriberas väl aldrig?

              Jo om den misstänkte va minderårig.
              Här har du ett bra exempel på typ exakt det:
              https://www.expressen.se/nyheter/dna-traff-efter-mordet-pa-marie-i-tygkallaren/

                Usch vad hemskt, tack för info.

                  När de pratade om det så pratade de dessutom om vållande till annans död och inte mord, vilket kan preskriberas.

                    Absolut. Men det kanske va det folk tyckte va dåligt. Det är rätt osannolikt att man kommer undan med vållande för att ha slagit ihjäl ngn. Dråp möjligen.

      Jag tyckte också slutet var lite blaha. Mörda någon för 500 spänn liksom. Alla lösa trådar gör att det känns som att det kommer komma en säsong till.

      Mest konstigt ( förutom att det kändes som att det var Saga från bron som var med) tycker jag det var med glasögonen och skon som hittades i skogen. Som att en sko skulle kunna ligga såpass öppet i en skog i 18 år och ändå inte vara helt förstörd. Eller snarare konstigt att polisen ens kunde tro det.

      Och historien med Rovan, skulle han verkligen anmäla sig för ett brott han inte begått bara sådär? Som ensam förälder dessutom. Kändes inte så trovärdigt.

      Sedan märkligt att en ung tjej från en förort skulle bli anlitad som torped av någon och ta sig hela vägen ner till Skåne för det.

      Och att Benjamins föräldrar bara tog emot Hillevi med öppna armar, trots att hon groomat deras son. Visst att det gått många år och att de säkert ville ha kontakt med barnbarnet, men ändå.

      Sedan, lite fördomsfullt, så kändes inte en glasögonprydd 15 -åring inte som den de beskrev i programmet, festande, ligger med sin lärare osv. Man hade ju gärna velat veta mer om hur det ens hände att de blev ihop.

      Störde ihjäl mig på Iris syrra, bara dyka upp helt oanmäld och förvänta sig barnpassning. Även om det var hennes hus så hade hon ju lånat ut det, då är det inte schysst att våldsgästa. Dessutom, går man verkligen ut och rider på egen hand och lämnar ungarna själva, samma barn som tydligen var för små för att vara hemma och hjälpa henne när hon skadat sig. Tänk om hon fallit av hästen och slagit i huvudet, tex. Hade verkligen barnen kunnat larma om att de var själva hemma

      Finast: kollegan och hans hundar.

      Men förutom allt det så var det rätt spännande,

    Vad skulle ni välja för färg på gardiner till ett vardagsrum som är målat i en grön-grå nyans? Gardinerna jag har smälter bara in med väggarna och ser supertrista ut. Behöver antingen en poppigare färg, en mörkare färg eller nåt pastelligt. Vilken ton och vilken kulör skulle ni ha valt?

      Vi har randiga svartvita gardiner i ett grönt rum. Beige kan vara snyggt! Eller bryta av med något helt annat, säg rosa. Vad är det för typ av rum? Vardagsrum? Sovrum? Badrum? Hall? Källare?

      Puderrosa, ljusgul, smutsig ljusblå eller krämvit. Alla ger väldigt olika vibe

      Finns många olika nyanser av rosa som skulle kunna passa, beroende på vilken känsla du vill ha liksom, allt från brunaktig rosa till pastell.

        Ja rosa skulle vara super snyggt! Har faktiskt ett par men gillar inte riktigt att det är knytband. Men kanske ska testa nu ändå när ni säger rosa!

        Senapsgula om du vill att de ska poppa.

      Jag är inget fan av rosa egentligen men vi har ljusrosa, typ babyrosa gardiner som passar så bra till den väggfärgen!

      Mörkt lila eller mörkröd.

      Gammelrosa, eller någon annan ton av rosa 👌😊

    Så otroligt mycket kommentarer varje ÖS om kollegor som blir kära, det här är dock från andra sidan. Min man sen 20 år tillbaka berättade förra veckan att han vill separera då han haft en affär med sin betydligt yngre kollega i 2 år och vill leva med henne. Han har tidigare blånekat att det skulle vara något med henne, men erkände allt nu eftersom hon blivit gravid och gjort en abort och han orkar inte med att hemlighålla det längre. Jag är helt förstörd. Vi har två små barn tillsammans. Vi har inte berättat för barnen än. Min äldsta dotter och kollegan kommer bra överens och trots att det är något positivt så svider det. Har någon varit med om samma sak? Hur klarar man sig? Barnen är 10 och 3. Hur länge är det rimligt att kräva att hon inte introduceras som flickvän för barnen? Kan man ens kräva det?

      Men gud. Har inga bra tips men vill bara skicka en stor kram till dig ❤️

      Jag är så ledsen för din skull. Min sambo var också otrogen och lämnade mig för henne och vår dotter var då två år.

      Du kan alltid önska att han väntar att introducera henne tills allt med er separation lagt sig lite, för barnens skull (men också din). Min sambo presenterade henne för vår dotter utan att berätta för mig först vilket gjorde så ont men tyvärr så kan man inte kräva något …

      Jag önskar dig verkligen lycka till och förstår verkligen att det här är så tufft för dig ❤️

      Usch lider med dig. Vilken mardröm. Och vilket kräk. Hoppas att du är okej och har stöd runtomkring dig.
      Går det att prata alls med mannen nu? I så fall fråga vad han tänker? Och hur länge han kan tänka sig att vänta.
      Tänker att er 10 åring kommer förstå väldigt mkt av vad som händer. Förstår hon att pappas kollega är ny flickvän kort tid efter så kommer hon också att förstå att det är för att pappa blev kär i henne som mamma och pappa skilde sig. Har han någon önskan om att själv skydda sin och barnens relation aå väljer han att vänta. Ska barnen ha ngn rimlig möjlighet till en ok relation med henne kan det ju inte gå för fort. En 10-åring och 3-åring har ju olika behov och tidsuppfattning det är klart. Tycker därför att vi kan utgå från 10-åringen där behovet av att vänta är större.
      Skulle jag dra till med en exakt tid så skulle jag säga 6 mån efter att ni flyttat isär. Alltså inte från idag. Utan från att han (Hoppas att du kan ha kvar boendet) flyttat. Han kommer ju ha varannan vecka (antar jag) att umgås med den jävla bruden så ser ingen anledning att involvera barn snabbt.

        De ska ju bo tillsammans skriver TS.

          Gör hon? Hon skrev leva tillsammans? Betyder det att man flyttar ihop direkt? Känns otroligt oansvarigt och egoistiskt av honom i sf.

          Leva med står det, inte bo ihop.

        Klart hon inte är ok.

          Men herregud. Snacka om att märka ord och tjafsa i onödan. Du verkar ju inte va okej iaf.

      Har barnen träffat henne så pass många gånger att den äldsta kommer bra överens med henne? Fy fan, låter som en riktigt pussig situation men det kommer bli bra igen. Gå i terapi och ta dig tid att bearbeta det här så du inte sitter själv om 10 år och är bitter fortfarande. Men låt det svida som fan just nu!!!

      Vilket jävla svin! Stackars dig och barnen, förstår inte hur man kan ge upp sin familj så lätt för en ny men du kan ju trösta dig med att han säkert kommer göra samma mot henne sen, män som honom brukar sällan vara trogen sin nya framåt heller… kram ❤️

        Varför är det en tröst? Destruktivt sätt att tänka.

      Det blir väl svårt att undvika att han presenterar henne för barnen om de ska bo tillsammans…

      Påminnee om dokumentären Puss hejdå”.

      Lider så överjävligt mycket med dig. Nej du kan inte kräva någonting.

      Åh vad jag lider med dig, skickar styrkekramar. Min väns ex hade träffat en yngre kvinna på jobbet. Han kunde inte fort nog köpa ut min vän från lägenheten, tyckte hon skulle köpa första bästa osv. När min kompis hade flyttat ut (det tog tid för henne att hitta rätt lägenhet) tror jag det gick ca 3 månader, sedan gjorde kvinnan slut med exet😂 Idag är min vän gift med en jättetrevlig karl. Tyvärr kan du inte bestämma när han introducerar den nye och barnen. Du kommer fixa detta. Jag har också blivit lämnad, efter några månader var hon otrogen mot mitt ex. Behöver jag säga att det kändes bra😉

    Är det någon annan här inne som är på autimsspektrumet och självmedicinerar med alkohol? Hur gjorde ni för allt bli av med det? Dricker för att döva min ensamhet men även innan jag ska träffa andra människor (även innan jag träffar mina vänner) Ser ”helt normal ut” och ingen hade kunnat veta att jag är autistisk men fyfan vad jag hatar att jag föddes med Aspergers syndrom och fattar inte hur jag ska kunna leva livet ut med detta

      Jag gjorde. Det som blev min vändning var att jag fick en psykos pga att jag gick över till droger. Det fick mig att vakna upp och ta avstånd från allt destruktivt. Kram, var rädd om dig

        Får jag fråga vilken drog du fick psykos av? Och på vilket sätt kan sjukvården hjälpa dej så du blir av med psykosen?

          Någon blandning mellan amfetamin och kokain tror jag det var. Jag var så dum att jag tog det utan att veta vad det var. Jag var tvungen att ta mig till psykakuten och fick tabletter som tog bort symtomen så var en dreglande zombie veckan efter.

          Hamnade i modd men jag fick medicin mot symtomen

      Hur mycket dricker du? Det låter jobbigt för dej.

      Jag tänker att du måste söka läkare och berätta om problemen samt att du självmedicinera med alkohol. Kontakta även beroendemottagning för att få hjälp med ”självmedicinen”.

      Ja jag gjorde det under säkert 10 års tid, extra mycket i 20 års-åldern. Jag kunde inte fungera socialt utan – trodde jag. Personer, inte minst killar jag träffade, kände mig som den personen som var påverkad av alkohol. Ångrar nu när jag är 30 plus att alkoholen alls nådde in i mitt liv. Det är väldigt sorgligt alltihopa och jag har också funderat på om jag borde gå i terapi eller nåt för detta.

    Behöver ny ansiktsrengöring normal hud. Ej för dyr betalar ej flera hundra. Har du något tips. Berätta gärna.

      Lumene tycker jag är bra!

      Cerave hydrating cleanser

        Cerave tycker många är bra.

        +1 på cerave

      Osäker på om du tänker sminkborttagning? I så fall vill jag tipsa om Eucerin DermatoCLEAN 3-1 micellar, den är väldigt lik Lancomes Bi-facil, fast mkt billigare och minst lika bra. Viktigt att komma ihåg att köpa bra bomullsrondeller för såna här vätskor. Vissa suger upp vätskan som en svamp så man måste ösa på. Andra förblir fuktiga. Där har jag tyvärr inget har tips :-/

        Jag vill köpa en rengöring som tar bort även smink har inte vattenfast mascara. Sen ansiktsvatten efter men det har jag redan.

            Ja verkar bra. Viktigt att den tar bort och det blir rent.

      Jag använder Beautyacts clear completion cleansing gel, kostar 149 kronor och finns på kicks. Väldigt dryg och funkar både för att ta bort smink men även för bara rengöring. Jag har använt en flaska i över tre månader nu, så rekommenderar!

        Ja gel gillar jag.

      Har cerave hydrating cleanser, funkar toppen!

      CeraVe, rekommenderas av hudläkare

      Nivea face wash, den blå. Kostar ofta runt 50 på Rusta och liknande ställen. Tar effektivt bort smink och torkar inte ut huden.

      Jag kör på Nuxe Face Cleansing and Make-Up Removing Gel, tycker den är toppen!

      Dermosil 👌👌👌

    Kollade upp konkursen Madde I varit så tyst om och det visade sig att företaget aldrig varit registrerat för moms, f-skatt eller som arbetsgivare. Det var förseningsavgifter på 5000kr x 2 samt ytterligare 10 000kr. Självklart ej betalt!

    Verkar som att hon fakturerat och plockat ut pengarna direkt från bolaget? Eller bara aktiekapitalet om det aldrig blev godkänt? För det är ingen årsredovisning… Kul att riskera att bli dömd som ekobrott med 12 ungar, fin förebild för sina barn.

    Att många barn håller en flytande och man slipper utmätning har vi sett hos flera storfamiljer men det här, vad trodde Madde? Att man bara kan skita i skatter och att bokföra? 🤭😂🤯🫠

      Madde Ilmrud?

      Hon är ju dum som ett spån så blir inte förvånad om hon trodde att hon skulle komma undan.
      Pinsamt!

        Hahahaha ja precis! 😅 Fina familjen ska det vara på sociala medier men skulderna verkar hon och Micke inte vilja betala 🤭

    Ligger och gråter för att jag känner mig så misslyckad som har autism, ptsd, sociala problem och utmattning och jämt behöver kämpa för min rätt att få leva utifrån mina villkor, mot en psykiatri som inte ger mig det stöd jag behöver och som inte håller det de har lovat. Önskar att folk kunde sluta se på oss sjukskrivna som parasiter som bara suger ut skattepengar och istället kunde visa förståelse för vilket hel*ete det är att vara fast i en situation man inte kan ta sig ur trots att man har försökt. Om jag kunde jobba skulle jag börja imorgon. Ska vi ta livet av oss, är det bättre? Då kostar vi ju ändå staten pengar. Min högsta önskan är som alla andras, att få må bra och leva ett liv i lugn och ro, och vi ”svaga” behöver stöd och hjälp för att kunna göra det. Tycker inte att man ska behöva känna sig mindre värd för det.

      <3

        ❤️

      ❤️

        ❤️

      Håller med! Ser absolut inte ned på människor med diagnoser eller långtidssjukskrivningar. Hemskt om folk tänker så. Tycker absolut det borde finnas mer stöd i samhället och ett system där man kan delta på sina egna villkor istället för att man måste passa in i en viss mall och att målet alltid ska va 100% sysselsättning.

        Har en granne som bara klarar av halv tid jobb. Finns även dom som jobbar mindre. Så håller verkligen inte med att målet ska vara 100% sysselsättning. Bara den personen som det gäller vet vad hen orkar med.

          Ja? Det va ju exakt det jag skrev. Att jqg inte tror att det är bra att målet alltid ska va 100% sysselsättning. Eller förstod du inte min text?

            Nej förlåt missuppfattade.

              Okey fattar. Kan förstå det iofs pga lång mening jag slängde in som kanske inte va så tydlig.

      Varför får du inte stöd av psykiatrin.? Det har du rätt till. Såklart man inte kan klara allt själv.

        Psykiatrin är väl väldigt nedmonterad i Sverige, hört från många det är svårt att få hjälp. Är du rik och kan betala privat är det nog enklare.

        De lovar att göra saker som de sedan inte har hört talas om, pga dålig kommunikation . Sen hamnar jag i kläm och drabbas av det. Det är det vanliga, att man bollas hit och dit och tvingas träffa nya läkare hela tiden, planering som plötsligt inte gäller för att kommunikationen brister. Har varit inom psyk sedan barndomen och farit väldigt illa tyvärr och tyvärr verkar jag inte vada ensam.

          *vara

      Vet du vad, vi är många som inte tycker att det gör nånting att vissa är sjukskriva 🩷 Vi tycker till och med att det är bra att vi använder skattepengar för att ta hand om varandra!
      Gör det du kan och ta hand om dig själv när resten inte går 🩷

        Tack ❤️

        Och ändå beslutar politiker motsatsen till vad du skriver.

      Skickar en massa medmänsklig kärlek till dig!❤️

        Oj den hamnade fel…ska till ”anonym 20:15”.

        Tack ❤️

    Jag är så himla lost inför framtiden och vad jag vill jobba med! Har i alla år jobbat på kontor och är sååå less på det. Vill verkligen göra något annat. Men att utbilda om sig mitt i livet känns svårt, framförallt ekonomiskt. Dessutom är de branscher jag är sugen på otroligt kritiserade: sjuksköterska eller lärare. Någon som delat dessa tankar? Är det ”värt” att skola om sig för att satsa på något av dessa yrken?

      Inte lärare säger jag bara. Riktigt slitigt. Jobbar som det själv men som du säger så är det inte så lätt att bara skola om sig mitt i livet. Är ensamstående och skulle inte haft CSN kvar till en hel ny utbildning så jag blir väl kvar här.

      Om du är less på kontor så är ju sjuksköterska perfekt. Har själv jobbat som det i över 10 år och trivs så bra. Finns så många olika arbetsplatser att välja mellan också. Men ja, klart det kan bli tufft ekonomiskt att plugga. Men tänk på att man har längre liv än vad man har semester så kan du jobba lite då så underlättar det. Oavsett, om du tror att det skulle kunna passa dig så rekommenderar jag verkligen jobbet och det känns helt klart som en utbildning/jobb för livet då man som sagt kan göra så mycket olika. Tiden går så fort på jobbet och det känns aldrig som bortkastat liv, man lär sig och träffar så mycket människor.

      Kan tipsa om att kolla upp omställningsstöd! Bra alternativ för att slippa använda CSN, eller om man har maxat det sen tidigare.

        Handläggningstiden på det är ju helt galen upp mot ett år…

          Jag sökte i maj 2023 och har inte fått svar än. Så under tiden har jag ändå fått ta csn, och då kan man inte heller få omställningsstödet retroaktivt 👌

      Väg fördelar mot nackdelar. En uppenbar fördel du har nu är att du slipper stress, det kommer du få som lärare och kanske även som sjuksköterska, och det riskerar att laka ur dig på alla områden. Jag jobbade som lärarvikarie, outbildad, i tre år, det var inte ens heltid och jag älskade eleverna men är så glad att jag slutade för jag skulle inte orka mer (obs det var extra jobbigt just för att jag var outbildad och oerfaren). Ett tips annars är att engagera dig i något vid sidan av jobbet som utvecklar dig. Kanske med tiden kan det bli en inkomst? Lycka till!

      Kolla upp biomedicinsk analytiker (inriktning klinisk fysiologi om du vill undersöka patienter, inriktning laboratoriemedicin om du vill undersöka prover/patientmaterial) innan du väljer sjuksköterska. Kul vårdyrke med stor brist och mindre stress än att jobba på vårdavdelning (är min egen upplevelse)

    Kommer jag bli idiotförklarad eller är det fler som tycker att det kan vara hett att höra ljudet av när en kille tar öppnar skärpet och byxorna och tar av sig dem? 😂

      Hett när rätt kille gör det

      Haha, om du gillart, why not liksom 😉 Men vad händer om killen saknar skärp? 🤔

        Då sätter man på en livrem på honom så man får nöjet att ta av det🙂

          😂 jag tänkte också på livrem, så mkt roligare ord 🤣

        Då tänder man på det sexiga gummibandsljudet från hängslena. 😂

      Såklart du inte är ensam om det.

      Absolut hett 😍

      Tips till dig: bradley.thor på insta.👌😂

    Vill måla väggarna i vardagsrum/sovrum i en ljusljus lite varm beige färg. Något som passar skandinavisk minimalistisk inredning med ljusa färger och träinslag. Orkar inte köpa massa burkar och testa utan har lite bråttom innan inflytt… sitter någon på en fin väggfärg?😊 har skrivit ned dessa som jag sett att folk har från Jotun: Tudor, kokos och ljus antik.

      Be om hjälp med nyans hos en färgkunnig som utgår från ditt golv, bla. Det kan lätt skära sig annars.

        Sant.. man kanske ska jämföra med golv. Nån som har tips på vart man kan gå i centrala Sthlm att få hjälp med färg?

          Abc färg på Birger jarls gatan tror jag det är, de är bra 😊

      Koala från Rusta är väldigt väldigt populär.

      Kokos, sand, soothing beige och space från jotun är suuperfina!

        Tusen tack för hjälp!!! Ska kolla in❤️

    Ni som har ett kontorsjobb, har ni bara jobbrelaterade saker där eller har ni något personligt på skrivbordet, på väggarna eller liknande? 🙂

    Har precis fått nytt kontor med nya möbler och gått från att sitta i en källare utan fönster till ett bra rum. Inte trivts på jobbet på länge och tänkte att detta blir lite som en nystart, att jag ska försöka trivas bättre och hitta glädje på jobbet. Tänkte att en trevlig miljö är ju bra men känns samtidigt konstigt att inreda 😅

      Och har ni bara pennor, block osv som jobbet erbjuder eller köper ni någon gång en fin skrivbok, en bra penna eller liknande själva?

        Köper in allt till kontoret så har köpt in det jag själv vill ha på skrivbordet, typ vilket tangentbord underlägg pennor förvaring osv. Sen har jag nån teckning från min dotter uppsatt, lite handkräm och läppglans typ. Föredrar att inte ha så mycket saker blir snabbt stökigt.

      På mitt jobb sitter vi i landskap och där får vi tyvärr inte ha personliga saker framme. Jag har hängt upp någon teckning på anslagstavlan men det är allt.

      Jag är stor missbrukare av post its och block så jag skulle gå minus på att köpa sådant själv 😊

      Jag har bara jobbrelaterade grejer, men många kollegor har bilder på sina barn 🙂 hade nog haft mer personligt om jag inte hade haft så mycket kundbesök.

      Jag hade privata saker där tills kollegorna snodde allt. Aldrig mer att jag tar dit nåt som jag bekostat.

        Åh fy så trist!

        Oj, va är det sant?
        En kollega till mig blev av med en massa mynt (växelpengar) han hade samlat i en burk på sitt skrivbord. Annars har jag aldrig hört om ngt liknande!

          Ja det är sant. Folk har väl svårt att hålla sig ifrån att norpa antar jag. Surt.

      Jag har allt möjligt personligt på mitt kontor på jobbet, och för att nämna några grejer: väggspegel, tavlor, inramade fotografier, ljus, bordslampa, diverse prydnadssaker, pennburkar, ja allt möjligt.

      Jag har så mycket grejer på mitt kontor! Ska sägas att jag har ett jobb som gör att jag spenderar väldigt många timmar där per vecka och det är även ett eget kontor, kändes viktigt att göra det mysigt. Men jag har valt tavlor till väggarna, har en liten staty och en vas med torkade blommor. Har en liten bricka med elektriska ljus som jag tänder på kvällen och en annan bricka med typ handkräm, deo, osv. Har även doftpinnar och små lådor där jag har saker (typ en med snacks och sen för generell förvaring i hyllorna). Tycker det är supermysigt och personligt och folk kommer ofta in bara för att mysa lite 🙂

      Jag har gräns växter med egna krukor, kort på barnen i en ram o en frukskål.:)

    Bästa hårborttagningskrämen för ansiktet? Prövade en från Hanne Bang, men den funkade inget vidare.

    Jag önskar att jag vore bättre på researching i allmänhet men just nu har jag en specifik fråga: är det möjligt att ta reda på om vuxna personer har syskon genom att söka i något register? Någon som vet? Kanske någon journalist?

      Ring Skatteverket

      Ja skatteverket, det är offentliga handlingar såvida personen inte fråga inte har någon typ av sekretess eller dold identitet.

      Varför vill du veta det? Enklast är väl att fråga personen?

      Jag mejlade Skatteverket att jag ville ha ett ett utdrag med släktutredning på min pappa hemskickat (hade inte ens hans personnr). Då stod det namn, adress och personnr på hans övriga barn (som jag aldrig har träffat).

        Alltså blää för svensk lagstiftning i det här fallet. Det är ju galet du får hem personnumren på hans barn.

          Jag vet! Ännu mer galet att en av hans barns mamma ringde upp mig och försökte övertyga mig om att intyga hans identitet för att han skulle få en ny id-handling (pga polisen hade sagt att ”du har ju en syster som bor i närheten”.)

          Till saken hör att vi aldrig har träffats och jag har inte träffat min pappa sedan jag var fem år. Mitt sista minne av honom är att han höll på att misshandla min mamma till döds (hon överlevde tack och lov). Så alla personuppgifter är offentliga hade jag helst inte velat men det känns ändå skönt att veta vart alla bor då övriga syskon verkar ha diverse problem.

            Intyga min pappas sons identitet ska det stå

            Stackare! Hoppas verkligen man ändrar på detta.

    Jelena Meacham och Marcus lär ju ha gjort slut med tanke på att hon går i tankarna att flytta igen och nämner bara sig själv i det projektet!

      Ja de har ingen soffa heller så sen fick väll han. Hon vågar nog inte gå ut me det igen.

        *väl heter det.

    Är det nån som kollar på Love Island All stars UK just nu? Hur går ni isåfall tillväga??? Vill kolla 😍

      VPN

    Säger ni till människor som gör fel på gymmet? Utför övningar fel tänker jag då. Jag ser väldigt många (framförallt yngre) som lastar på alldeles för mycket vikter och kan därmed inte utföra övningen rätt. Jag vill gärna säga till för att hjälpa men det känns som jag kommer trampa dem på tårna. Speciellt eftersom jag är tjej men det kanske bara är mina egna fördomar 😅

      Hade tyckt det varit värre om en kille skulle säga något.

      Nej, jag säger inte till! Av flera anledningar, jag vill inte skrämma bort eller göra någon obekväm. Kan ha varit en stor tröskel att ta sig dit för personen ifråga. Jag är inte heller utbildad så att jag kan beskriva tekniker tillräckligt bra.

        Håller med. Jag blev tillsagd en gång när jag var runt 20 att jag gjorde marklyft helt fel och borde sluta direkt. Kändes som alla hörde och jag gick inte tillbaka dit på flera månader haha.

      Neeej! Jag hade blivit så sjukt tacksam om någon (på ett trevligt sätt) förklarade hur jag borde göra istället. Nybörjare på gym och fattar ingenting… Hade också tagit det extra seriöst om det var en tjej som förklarade tror jag…

      För någon månad sedan var det en kille som kom fram till mig på gymmet och tipsade om hur jag skulle göra en övning bättre. Absolut inget raggningsförsök, han var typ 20 år yngre och jag var där med min son. Jag blev glad och tackade för tipset. Så länge det görs på ett snyggt sätt tycker jag det är hjälpsamt

      Asså jag brukar erbjuda hjälp om jag ser att människor är förvirrade, typ inte lyckas ställa in en maskin. Men har bara människor allmänt fel teknik så går jag inte fram.
      Vore sjukt om man gjorde så i andra lägen, typ folk som inte kan parkera ordentligt eller köper hårprodukter som inte är anpassade efter deras hårtyp.

        Hade lätt kunnat tipsa nån om hårprodukter om jag stod bredvid 😁

          Okey. Jag hade iaf tyckt att det va riktigt märkligt om ngn sa till mig att det där schampot kan ju inte du ha, helt fel för ditt hår. Precis som om ngn hade sagt ngt om min teknik på gymmet helt oombett.

    Någon tandhygienist som vill bli sambo med mig och borsta mina tänder? Jag har fått tandsten 2 månader efter att jag var där senast – och jag använder tandtråd efter varje måltid nu och äter max 2-3 ggr per dag.

      Är det din Tinderprofil?

      Va??

        Ja, hon frågade om någon tandhygienist ville bli sambo och jag frågade om det var en raggningsreplik på Tinder? Försökte vara rolig, gick ju jättebra.

          Den kommentaren var riktad till TS.

      Colgate har en tandkräm som är mot/för (den som vet, vet 😉 *) tandsten. Tycker att det funra bra.

      *hassan

        Prövat alla de där white system och tandkrämskontroll av nyfikenhet, men sedan fick jag reda på att slipmedlet i dom ger slipskador på emaljen så det blir större problem efter ett tag.

      Googla på vad man får tandsten av.

        Max 2-3ggr/dag obviously🍔🍟

      Kolla om du har högt östrogen…. då är det svårt att göra något åt.

    Någon som kan hjälpa mig radera en sak. Har IPhone och har lyckats klippa ur ett foto på mig som har lagts till i ofta använda emoji. Har aldrig använt det och hur jag har fått det dit vet jag inte. Men vill ha bort det för alltid. Går ej att trycka på och radera bara. Någon som vet?

      Svarar mig själv. Lyckades ta bort det🙃. Lite trist med ett foto på sig själv om man skriver anonymt😆

        Hahahaha!

    Någon här som jobbar som distributionselektriker? Trivs ni?

    Någon duktig på träning när man är gravid? Är i v20 och då behöver man börja tänka sig för tydligen. Har hängt med på att man ska inte göra övningar på rygg med vikt, tex bänkpress. Men är det något mer man ska utesluta? Hur är det med situps tex? Tycker det är väldigt olika svar när man googlar. Jag går enbart på gruppträning, cirkelpass och styrkepass.

      Prata med din barnmorska! Minns att jag fick information och broschyr om det. Alternativt kolla med säkra källor som 1177.

      Skulle säga att du kan göra allt som känns bra. Om du är en sån som inte kan ligga på rygg pga graviditeten så kommer du märka det och känna yrsel. Man ska också komma ihåg att man blir mer rörlig så det kan vara bra att vara försiktig med ytterlägena samt alltid tänka på att spänna core så gott det går + spänna sätet

      Finns en pilatesinstruktör på instagram: gracehurrypilates. Hon har just nu lanserat sitt träningsprogram för gravida vecka för vecka. Hon har jobbat med gravidträning länge och är grymt duktig. Hon gjorde situps långt in i graviditeten. Jag tänker spontant att det du gjorde innan graviditeten i form av rörelse och träning kan du fortsätta med så länge som du mår bra och bebisen mår bra. När jag var gravid med mitt första barn red jag tills jag var i vecka trettio. Sen var jag tvungen att sluta för att magen hade blivit för stor och jag kunde inte komma upp på hästen.

        Tack för tips alla! Just övningar på rygg med vikt undviker jag nog helt, dumt om man blir svimfärdig 😅 men jag läste något att magmusklerna delar på sig och då ska man inte göra situps. Känner man när det händer…..? Eller ska jag bara köra på så länge allt känns bra? Tänker risk med framfall och så.

        Träffar inte min barnmorska fören slutet av februari tyvärr. Kan såklart ringa men känner inte att vi har den relationen ännu, bara träffat henne kort en gång i början på december.

          Om du söker på träna gravid 1177 så kommer info fram. Finns en pdf med övningar som du kan göra.

          Inte säkert att du pratar med din BM när du ringer. Som jag förstått sker alltid en delning av musklerna, och därför ger vissa övningar väldigt lite effekt (ex situps). Ladda ner Preglife eller Baby Journey så har de en del träningstips och saker att tänka på!

    Carina Berg och Carolina Gynning har ju börjat podda på Perfect Day. Såg deras nya poddbild och blev helt förskräckt när jag såg Carina? Alltså hur mycket injektioner har hon i sitt ansikte, och har hon gjord ansiktslyft? Åtminstone nått med ögonlocken? Hon ser ju ut som en helt annan person? Om man tex jämför dessa två bilder https://www.instagram.com/p/C2cFyzrtu2O/?igsh=Z3dhM2xtaHlyMDBn och en bild från 2021 -> https://www.allas.se/noje/allt-om-carina-berg/7853892

    Varför gör man så åt sitt ansikte? Det ser så tungt ut för henne att le! Tankar? Ja jag vet att man inte ska kommentera andras utseende men jag tycker hon är fin och är därför bara så otroligt förvånad varför hon fortsätter pumpa in massor med grejer i ansiktet. Vad är det hon strävar efter? Tycker hon bara ser äldre ut med allt..

      Hon som var så vacker! 😳

        Jag har aldrig tyckt att hon var vacker, lite söt kanske, men nu har hon gjort så konstiga injektioner. Hon ser dödskalleformad ut, jättestora kinder och inget alls under dem liksom. Vem går hon till? Behandlaren borde avråda när det börjar bli sådär.

          Ja men exakt! Döskalleform

      Såg henne förra veckan i Carina Bergfeldt och tänkte samma sak! Tyckte det såg så stelt ut i nedre delen av ansiktet och hon såg inte ut ”som sig själv”. Väldigt synd, alltid tyckt att hon varit så så vacker!

        Jo jag såg också det, det är som att ansiktet inte rör sig när hon skrattar, och inte heller när hon gråter (när hon berättar om att Erik inte fick tag på henne när hon hade åkt in till akuten). Det ser så obekvämt ut!

        Blir väl så när man har en sådan mycket yngre man, så han inte börjat titta på yngre tjejer framför sin egna tant 😅

          Jo det förstås, men det blir ju liksom inte bra alls.

            Jag får en känsla av att det är en person här som svarar på sina egna kommentarer?

              Jag är anonym 21.14 och jag skrev även anonym 21.00 och inget mer. Vi är väl flera som tycker samma sak, inget konstigt med tanke på att man liksom hajar till när man ser hennes nya utseende.

          Hon har väll gjort massa skit långt innan hon träffade honom.

            Otroligt trist att hon ska vara ansikte utåt för mello. Med ett fejkansikte. Helt fel.

    Hittat drömhuset som jag och min man ska buda på inom kort. Vi vet att flera är intresserade. Har ni några bra budgivningstips?

      Mitt ex köpte hus genom att konsekvent lägga exakt samma bud som högst bjudande. Säljaren tröttnade till slut och valde mellan dem två och han fick huset. Mäklaren hade inte varit med om den taktiken tidigare.

        Vaddå inte högre utan samma? Godtas ens det 😂

          Han la ingen högre summa utan samma summa som den högst bjudande rakt igenom hela processen.
          Ska väl tilläggas att han träffade gubben som sålde huset innan (var en ”kontakta vid intresse-visning, säljaren var hemma). De fick bra kontakt, mitt ex hann berätta att han var uppväxt i området osv osv… Den andra budgivaren hade inte träffat säljaren. Säljaren valde pga personkemi.
          Ganska vågat gjort men det fungerade ju i alla fall.

        Haha om någon gjort så när jag sålde min lägenhet hade jag valt bort den störiga typen som lägger samma bud som någon annan

          Samma här! Jag hade sålt till den som lagt under, så himla drygt.

            Det var alltså ingen som la lägre bud. Det var samma bud.

              Jo jag förstod det, min poäng var alltså att jag hellre hade tagit ett lägre bud än att sälja till ditt ex.

                Kan verkligen förstå hur ni tänker. Kan även förstå hur gubben i det här fallet tänkte, han fick välja mellan en okänd och en kille han fattat tycke för, som inte ställde några krav på rent garage, lovade att bevara det stora körsbärsträdet osv, och som alltid var ditbjuden på besök när han kände för det.
                Så det blev trots allt ett enkelt val för säljaren. Så här efter att tio år gått sedan huset är köpt umgås de en del och mitt ex hjälper honom med sådant en del äldre kan behöva ha hjälp med.
                Så budgivningen stannade ju ändå när båda budgivarna hade lagt sin absolut sista bud.
                Så det tycker jag ändå slutade gott.
                Både säljaren och köparna är nöjda och det är väl de som räknas.

              Ja, och personen menar att hade hen varit säljare hade hen sålt till personen som lagt den aktuella summan först.

                De fortsatte alltså att höja i samma takt. Sen drog sig köpare 1 ur. Mitt ex sa ”ja, det är precis vad jag tänkte göra med”. Exet valdes därför på personkemin, och hjälp med bortforsling av saker han hade i huset, var flexibla med inflytt.
                Det andra paret ville bara ha huset och tillgång till det inom 3 mån.

      Ett tips är att bjuda högre än alla andra så får ni det!

      Att höja med samma belopp varje gång. Det gör att det inte går att lista ut om en är nära sitt max eller inte.

      Vi ringde och frågade mäklaren om vi fick en förhandsvisning och sen la vi bud innan visning och fick huset. Vi la rätt högt över utgångspris

    Fick en emoij av en kille där fingret håller för munnen. Vad sjutton menar han? 🤫 denna är det.

      I vilket sammanhang eller bara ändå?

        Han skickade även ett hjärta och lite andra gulliga. Men han skrev ingen text?

      Antingen ”hemlis” eller ”tyst med dig”. Kan du inte fråga honom?

        Va låter ju inte alls bra.
        Hemlis varför då liksom
        eller tyst med dej? Vad håller han på med. Skumt.

      Är det inte *hysh* emojin

        Men vi har pratat jättelite med varandra?

          Kanske han vill att ni ska ha detta för er själva?

          Isåfall ska du nog inte övertolka några emojis, speciellt inte om han skickade dom utan text 😅

    Kan Maratonpetra vara en av de gnälligaste vi har just ju?

      Kan MaratonLala vara en av de gnälligaste vi har just ju?

    ***FARMEN***

    Tittar ni?
    Vad tycker ni än så länge?

    Jag vill inte ”välja sida”, men är så otroligt less på Jennifer och hennes härjande. Hon är verkligen sinnebilden för min (kanske inte så då) förutfattade bild av en brud från förorten.
    Kaxig, dryg, elak, respektlös och noll kapabel att ta en diskussion som en vuxen människa utan att svära, gapa och skrika.

    Läste på Flashback att hon också har 3 domar på sig, för bland annat obetalda hyror, och det är bara 3-4 år bakåt i tiden så går inte ens att skylla på att hon var ”ung och dum”. Så omoget, och onödigt att dra på sig skulder och kreditovärdighet.

    Mina favoriter för närvarande är skipper-Per, Ciro och Anna. de verkar vara vettiga människor!
    Fredrik är också lite mysig, ska bli kul at se hur länge han kan komma undan med att göra ingenting.

      Tycker det började som en oerhört tjafsig säsong, var nära att sluta titta för nivån var så låg. Framförallt Jennifer och hennes gäng. Har blivit lite bättre nu.
      Men kan vi prata om Cornelia på Torpet, stör mig något fruktansvärt på henne. Så omoget att bli sur när Martina tog hennes medalj. Det är ett spel!

        Hon är hemsk.
        Vet att man inte ska slänga sig med diagnoser och så, men jag får psykopatvibbar av henne.
        Att hon jobbar som ”livsstilscoach” övergår mitt förstånd – HUR kan hon ha några klienter?

          Folk har så konstiga titlar nu för tiden…

      Fredrik ska ju ut först. Sån jävla tröttmössa. Slöa sig igenom Farmen?

    Den här tiden på året är ju minst sagt speciell, men jag slås ofta av hur mina olyckliga stunder är förenade med orimliga förväntningar på livet. Om jag zoomar ut blicken över planeten är mina problem skrattretande små i jämförelse, liksom skillnaden mot människan i historieböckerna.

    Behöver prata om LD. Vad händer?? Har typ totalt missat hennes sjuka inlägg senaste tiden. Har hon fått en psykos?

      Typ psykos eller iallafall flippat ur helt. Jag går inte in och kollar längre, känns enbart skevt med tanke på att hon har stora barn osv.

      Avföljde henne faktiskt efter många år pga hur hon är på Instagram senaste tiden. Mycket pikar till ex utan någon uppenbar anledning samt mycket tycka synd om sig själv. Tror det är någon livskris där

    Är gravid i vecka 30 och är småstressad över diverse saker. Började med misstänka minskade fosterrörelser i fredags men det var sedan ingenting. Några sammandragningar den senaste veckan där de uteslutit UVI. När jag mätte magen i måndags hade det minskat en del från senaste gången (det här var bara andra måttet) och då sa BM att det inte var någonting särskilt. Han ringde dock igår och bokade en ny tid för mätning på onsdag nästa vecka för att se att det ser bra ut eftersom kurvan nu planat ut. Såklart bra att de har koll och gör extrakoller och hellre en för mycket än en för lite men jag är så nervös nu

      Om du inte fått tid för det så be om ett tillväxtultraljud och så de kan kolla nivå av fostervatten och flödet i navelsträngen. Stå på dig gentemot vården om du känner fortsatt oro och sök alltid till förlossningen vid minskade fosterrörelser. Kämpa på ❤️ håller alla tummarna att allt går bra

      Förstår att du är orolig. Försök att slappna av.

      Tänk att det är bra att de håller koll.
      Min mage var ”för liten” så jag fick gå på extra ultraljud och där var barnet också liten men inom ok spannet. Sen föddes en medelbebis.
      Så de mätinstrument är väldigt trubbiga och inte så exakta.
      De vill bara hålla koll så att bebis växer och mår bra och så länge den gör det får den vara kvar i magen.

      Om du haft olika barnmorskor vid tillfällena så kan det bli skillnad på måtten, det finns olika tekniker för att mäta

    Om man är sugen på att testa retinol, vilken bör man börja med? Vilken är bra men ändå inte superdyr?

      Geek and Gorgeous, börja med 0.05% max 2 ggr i veckan (kvällen) och trappa sedan upp. Återfuktande creme ovanpå (efter 5-10 min)

      Verso. Kostar en slant men är väldigt dryg. Och bra!

      The Ordinary.

    Precis börjat med ozempic, erfarenhet från er som använder?

      Hur fick du det utskrivet?

        Från läkare givetvis, vem annars?

          Hur, inte från vem? Lär dig svenska!

            Jag förstår inte vad du menar? Hur en förskrivning går till?

          Förutsätter att Anonym menade mer ”på vilken indikation” med sitt ”hur?” och inte ifrån vem.

            Aah. Okej, tack för översättningen.

              Nej, jag menade var och varför?
              Vill själv få det utskrivet.

                En vän till mig åkte till Danmark och fick det utskrivet på en privat vårdcentral (ca. 1200kr inkl liten hälsokontroll). Går säkert bra med andra EU-länder också. I Sverige är det numera utskrivningsstopp till patienter som ej har diabetes. Då övervikt är en giltig anledning att få det utskrivet i Danmark var det inga problem för henne.

      Jag tog tabletterna i typ 2 månader. Slutade sen. Har gått ner i vikt ändå med kaloriräkna och sluta trycka bullar godis choklad mm. Gått ner 5 kg på 4 veckor. Är 175 cm o väger nu 79… vägt som mest 89 når jag började på tabletterna.
      Blev hård i magen, man hade typ inget bajs men kändes så.
      Först var det en kul idé men jag är rädd för man KAN få problem m bla bukspottkörteln osv och andra problem.
      Det är inte helt forskat på det.
      Tycker inte det är värt riskerna faktiskt.
      Blev också totalt orkeslös pga jag åt så lite.
      Jättetrött…. Inte så smart att ens inte kunna ta tex ett glas vin vid tillfälle.
      Svårt om man blir bjuden på middag eller som i mitt fall, ofta är ute och äter med sambon samt vi reser mycket.

      Skulle inte gå tillbaka till tabletterna (Rybelsus) samma sak. Dessutom inte värt över 3000kr…..

      Har använt sen mitten av november. I början hade jag väldigt mycket muntorrhet men det har gått över. Min enda biverkning är att jag får väldigt ont i magen när jag behöver gå på toa, men det är tydligen normalt och det går över. Önskar jag hade vetat det! Var noga med att ta sprutan typ en knytnäve ut från naveln, om jag träffar lite längre ner så får jag blåmärken. Tycker det är värt, har gått ner 9 kilo sen jag började men det kan variera väldigt mycket från vecka till vecka. Lycka till 😊

      Illamående, trötthet, knappt någon aptit är det som ”stör” mig under behandlingen. Förstod att man skulle bli mindre hungrig men kan knappt äta alls på den så har en veckas paus för att njuta lite av mat för första gången på en månad haha 🙂

      Jag fattar inte hur ni icke-diabetiker vill hålla på att laborera med denna medicin. Min gubbe som är diabetiker fick sluta med den, han fick hjärtrusningar. Oh nej, han gick inte ner i vikt även om det inte var främsta skälet till att han fick det. Det står mycket om att deprimerade människor fått suicidtankar av Ocempic samt alla andra biverkningar. Ska du inte köra fettlösaren Lemon bottle också när du ändå är i farten? Gå ut och rör på dig och ändra kosten ist.

        Och du tror verkligen inte att personer som får ozempic har testat både att ändra kost och motionera mer? Det är liksom inte ett förstahandsval. Bara för att din man fick sådana biverkningar får inte alla det, och gällande suicidala tankar har det motbevisats.

    Sa upp mig från jobbet och har aningen om hur framtiden ska bli. Be en stilla bön för mig att allt ska ordna sig.

      Det blir bra ska du se!! Gjorde själv samma sak i slutet av förra året och saker börjar ordna upp sig

        Berätta mer, hur klarar man sig ekonomiskt? Har du något annat jobb nu? Är sugen på att säga upp mig men vågar inte pga ekonomi

        Tack snälla för peppande ord!

      Jag sa upp mig från mitt jobb i november. Hade inget nytt. Var trött o förbannad x) Fick nytt jobb inom 1 månad. Är högskoleutbildad.

    Behöver tips på hotell!
    2 barn, 6 och 8 år, två vuxna. En vecka i mitten av juni. Vanligt hotell eller all inclusive i tex Grekland, Spanien, Portugal, Kroatien? Inte ute i ingenstans utan ska gå att hitta på nåt/ gå på stan eller likn. Kul pool till barnen. De hade även älskat sånt som lollo och bernie…
    Vi är inga charter-personer så har noll koll men barnen önskar verkligen en sådan här semester så behöver tips :).
    Vilka är era bästa hotell?

    Resa till rohdos med barn på 6 och 9 år i höst.. ge oss alla tips på hotell (med all inclusive) och annat bra att veta.. tänker oss slutet av september..

      Någon som bott på golden odyssey eller Princess sun?

    Hur länge hade du och din partner varit tillsammans när ni flyttade ihop? Vad anser du är ”för tidigt” av nån anledning?

      Men VARFÖR bryr du dig om andras förhållande och åsikter om det här. Om du står i valet och kvalet att flytta ihop med någon så utgå ifrån din situation och dina känslor. Oavsett vad någon annan gjort i sitt förhållande är det oviktigt för det är så många variabler som skiljer sig åt.

        Det var inte så min fråga var menad men antar att min kommentar lämnade utrymme för missförstånd. Undrade av nyfikenhet då jag upplever att alla har olika inställning baserat på olika faktorer så som ålder, generation, tidigare erfarenheter osv. Tycker också det är kul att läsa om de som flyttat ihop snabbt (inom någon vecka) trots andras negativa åsikter och nu varit tillsammans i flera år. Att de vågade gå på sin magkänsla och det visade sig vara rätt val 😊p

      Vi hade känt varandra i cirka 4 månader.
      Nu är det 5 år sen och vi har två barn.

      Tja, i början när man precis lärt känna varandra så är det ju inte säkert att man faktiskt känner varandra, en del människor har ju mindre smickrande sidor som det är lätt att hålla undan i månader men inte i år. Men det kan ju vara en fullträff också, sånt vet man ju inte. Men, skulle säga att det beror på situation också, om det finns möjlighet att hyra ut nuvarande boende och sådär.

      Vi flyttade ihop efter två-tre veckor typ. Men behöll min lägenhet i typ ett halvår till även om jag aldrig var där (mer än för att hämta grejer). Hade känt varandra i ett halvår eller nåt innan vi blev ihop.

      Sex år sedan nu, gifta och med bebis som kommer när som helst 😊

      jag och mitt ex flyttade ihop efter strax över 1 år pga att han var tvungen att plugga klart på sin ort först, annars hade vi nog gjort det redan efter 4-5 mån. nu har jag en ny kille och vi pratar om att flytta ihop. vi har dejtat i typ 7 mån men han har ett barn så därför känns det bättre att vänta tills det känns helt rätt.

      Vi flyttade ihop efter 1,5 år. Men skulle säga att vi typ var sambos innan dess också men bara med två boenden.

    Att vänta på svar efter en arbetsintervju är så så så jobbigt, särskilt efter att man inte gick vidare i en annan rekryteringsprocess.

    Ville mest skriva av mig.

      Håller tummarna för att du får jobbet!!

    Ni som är modeintresserade, vad ska man satsa på för toppar i år?!
    Mvh varit jättefattig i tre år så är out of the loop men nu har vi råd att handla tjoho

      Peplum och volang verkar vara inne, samt ballongärmar. Lite ganni inspirerade blusar, googla på det!

    High rise jeans som inte alls är så höga i midjan. Upplever det problemet rätt ofta. Vill gärna ha dem till naveln eller över men de senaste paren jeans jag köpt har slutat ganska långt nedanför. Måste man köpa super high rise eller??

    Helt ok bild idag.

    Resa till Gotland

    Blir båtbiljetterna bara dyrare ju närmre avresan man kommer? När bör man boka resan för att få bäst pris?
    Helt sjukt btw, att det kostar så mycket att komma dit. Billigare att åka utomlands.

      Jag vet, sjukt dyrt! Vi har bokat. Ville ha det gjort och har specifika datum och ville åka med rätt tur så vågar inte chansa. Tror de blev lite billigare förra året dock om man väntade men är inte 100% säker. Inte betydligt billigare då men lite.

      Brukar bli dyrare ju närmre avresa man väntar med att boka pga de billigare biljetterna tar slut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.