Anti-jantelag

Alla kommentarer fastnar just nu så jag kommer ligga lite lågt till problemet är löst. 😔

Problemet är på g att lösas, men jag avvaktar till jag ser att allt är up n running. Tack för ert tålamod. 💜

Linda Hörnfeldt säger ”fuck off” till Jantelagen och delar med sig av sina inkomster som digital entreprenör och mellan vilka ben de är uppdelade i. 
Det ser ut som följer:

Jag tycker Linda gör ett formidabelt arbete och rekommenderar alla som vill växa och/eller arbeta med med sociala medeir i sitt yrke att följa henne. 

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja hon är väldigt bra!

    Den var faktiskt kul! Hoppas bara att alla går sin egen väg istället för att betala så mycket pengar. Finns det för övrigt någon garanti på att det fungerar och har hon några klienter?

      om hon tjänade 1 300 000 på online utbildningar så borde hon ha klienter.
      eller är jag ute och snurrar?

      Fast det framgår inte i och för sig om det är per år

        Står ju att det var 2023

      Klart det inte finns någon som helst garanti? Hon säljer väl ändå en dröm, blir rik på att andra vill veta hur man blir rik. Ni kan nog också bli lika rika om ni också säljer föreläsningar och kurser om hur man bir rik, i alla fall tills dess att för många av er säljer samma sorts kurser. Då kan ni iofs välja olika inriktningar.

      Vi behöver mer jante asap.

    Någon som helt struntar i jantelagen är Camilla Läckberg
    Tycka vad man vill om hennes sätt att hantera livet, hon skäms inte för sin framgång i alla fall.

      Verkligen!
      Finns väl ingen anledning att skämmas eller dölja att man lyckats och tjänar bra,
      Sen kan man njuta av framgång och mycket pengar också utan att skryta eller redovisa sina inkomster.
      Vi är alla olika och har olika behov av bekräftelse.
      Läckberg har väl ett revansch och ”tji-fick-ni”-driv liksom.

    Jag kan inte se videon…
    Är detta vad hon tjänar efter moms/skatt och sociala avgifter? Eller är det bolagets omsättning?

      Det är antagligen omsättning men undrar om inte siffrorna är lite friserade också. Enligt 2022 år bokslut omsatte hon 401 000 kr på 17 månader. Har hon gjort siffrorna som hon visar upp har hon verkligen fått igång sin försäljning, minst sagt. Vi får se när 2023 år bokslut ligger ute. Hon har brutet år så hennes bokslut borde ligga upp snart.

    Lite tråkig morgon så jag räknar lite och det finns inga priser på Lindas hemsida eller hur många timmar kurserna är på så jag gissar:

    Om Linda vill ha ut 2.500/kr/timme för föreläsningar och coachning (rimligt pris) så har hon lagt 32 timmar på det.

    Lindas kurser är 8 tillfällen (antal timmar/kurs framgår inte, inte heller om den är lärarledd eller självstudier eller vad en kurs kostar så det här blir bara spekulationer). Det gör att ett tillfälle är värt 162.000 kr. Om vi då antar att varje tillfälle är 1 timme och Linda vill ha ut 2.500 kr/tillfälle så har det varit 65 kurser om 520 timmar totalt. Nu blir det en kostnad på 20.000 kr för varje deltagare i så fall.

    Men man kan ju köpa annan on-line marknadsföringskurs inom samma område på 70 timmar och 100% lärarlett för 5.000 kr.

    Om vi då antar att Linda också tar 5.000 per kurs har hon genomfört 260 st!
    Nu borde jag jobba istället.

    Hur som helst, klart man ska skryta om att man är nöjd och tycker att man lyckas!

      Det siffror Linda visar måste vara ex moms, vilket gör att priset till slutkonsument blir högre. Alltså om man tar 5.000 kr för en kurs går 1.000 kr bort i moms. Kvar blir 4.000 kr till företaget.

      En föreläsning kostar snarare 20-30 000, minst.

        Då blir det fyra föreläsningar av 80.000 kr

          Bra räknat! 🥇

      Haha! Spännande uträkningar som är 100% spekulationer och 0% korrekta underlag. Men väl spenderad tid! 😅😅😅 Från en som faktiskt jobbat med Linda och tagit del av hennes kunskap och kurser.

    Köper inte riktigt detta, var får hon alla kursmedlemmar från…? Hon har bara 21K följare på Instagram…

      Alla som är med på en föreläsning behöver väl inte följa personen på instagram 🤔 har varit på många föreläsningar men följer inte en enda på sociala medier.

    Trist med strul. Hoppas det löser sig snabbt.

    Kul att hon lyckats med det hon vill, men jag tycker inte man ska uttrycka sig så att det låter som att ALLA kan bara man tror på sig själv.

    Livet funkar inte så. Alla kan inte. Vi har alla olika förutsättningar och världen skulle ju krascha om det inte fanns folk som jobbade i ekorrhjulet. Det är ju vi som jobbar i ekorrhjulet som gör att tex de i sociala medier kan tjäna sina pengar.

      Henrik Schyffert var med i Morgonpasset förra veckan och pratade lite om det. Bl.a. att han tycker Framgångspodden och vad den står för är vidrigt och sprider psykologisk ohälsa. Att den här slags ”framgångskulturen” och influencers som hypar den, de säljer en idé om att vem som helst kan bli rik/framgångsrik på att göra X, det beror bara på en själv. Sen när man blir äldre och det inte blir så, så är det du som har misslyckats och suger. Schyffert menar på att det är en lögn, att det mest handlar om tur egentligen. BS som att gå upp kl.4 på morgonen, bada isbad och annat skit har inget med framgång att göra som det ibland försöker framhävas med tips från ”framgångsinfluencers”. Absolut att du ofta också måste jobba för det du gör, men utan komponenten tur så spelar det ingen roll hur duktig och hårt du kämpar, du når troligen aldrig den där galna framgången – för de flesta göra inte det, även om de är superkompetenta, duktiga, karismatiska osv.

      Tror det var ca 1h 10m in i senaste fredgasavsnittet (poddversion) om man vill lyssna, var lite uppfriskande och kul faktiskt!

        Bra skrivet. Typiskt exempel på survivor bias. Självklart vill man vara positiv när man säljer in sin utbildning men det här blev ju löjligt. Det GÅR, varför inte skriva ”maximera fina chanser att lyckas” istället. Och så spot on det där med de framgångsrika personernas udda vanor, tror folk älskar att suga åt sig och tänka att kanske det är för att jag inte stiger upp kl 4 på morgonen som jag hittills inte lyckats osv. Och självklart spär det på folks dåliga mående om man ständigt direkt och indirekt får höra att man inte jobbade tillräckligt hårt/inte var tillräckligt kreativ/inte hade tillräckligt mycket passion osv när det helt enkelt kan handla om otur.

    Skall du inte märka detta som reklam då?

      Nej, hur tänker du nu?

    Lite kul att hävda att man vet hur man blir framgångsrik i sociala medier, när merparten av henne framgång kommer ur att hon tar betalt för att tala om om hur man blir framgångsrik i sociala medier😂

    Oj alla kommentarer har hamnat var för sig. Alltså inga trådar. Totalt obegripligt. Även i dom gamla inläggen.

      Nu då?

        Ja 😍

    Vi hade en svensk i rymden i några veckor nyss men ett fungerande kommentarsfält verkar inte gå att ordna. Amazed.

      Det är verkligen helt ogreppbart. Framför allt då resurserna hos Nyheter24 är lika stora som ESAs 🥰

        Åh va bra, rimligt proportion ju med tanke på verksamheterna!

      Haha sjukaste jämförelsen 😂 trodde du verkligen du gjorde något/fick fram en bra poäng nu? 😂 sen har det väl dessutom varit massa strul rörande svensken i rymden som inte gjort att han kunde komma hem igen när han skulle osv

        Det strul du syftar på kallas väder.

          Jag står fortfarande fast vid min kommentar 😊 himla skrev jämförelse

            Skev*

    Går det inte att lösa alla modd-problem medan det nya ändå håller på att lösas? Det där med att man blir moddad stup i ett vilket framförallt är störande när man skriver i ös.

      Uppenbarligen inte, tror ju inte det är såhär Camilla vill ha det 😅

      frågan är väl om det är cam som meckar i inställningarna eller om det är life of svea (nyheter 24’s it-leverantör) som gjort någon uppdatering som knasar.

        Är väl inte Camilla som sköter den typen av uppgifter 😅

    Det går också att lura alla sina följare på cash och köpa ett hus på Gotland. Fråga bara Vanja Wikström!

    Vem är hon? och vem köper hennes kurser?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.