Att äta ute själv?

Hade en magisk kväll själv på @missvoonuppsala . Och får ofta frågan – både på insta och IRL: ”Men kan du verkligen gå ut när du blir så igenkänd”. Och ja. Det kan jag. Det är inga konstigheter. Dels är svenskar av sin natur försynta. Jag ser blickarna. Armbågen i sidan på varann. Men svenskar avvaktar. Väntar på ett bra ögonblick. Och när man kommer fram har jag noll problem med det. Tvärtom. Folk är så fina. Ger komplimanger och säger snälla saker. I min värld är det en ynnest att ha ett jobb där främlingar kommer fram och säger att de tycker om det man gör och är. Det är aldrig en börda. Det är ett privilegium. Något att vara tacksam för. Det är NI som skapat min framgång. Inte tvärtom. Den dagen jag anser att jag är för ”fin” för att prata med en läsare eller följare jag möter IRL. Ja då ska jag nog överväga att pensionera mig. 😎🤷🏻‍♀️ Så TACK alla ni jag möter som tar er tid att säga några fina ord. Eller vill ha en bild eller autograf. Ni är alltid välkomna. ❤️ // Camilla Läckberg

  1. Vad fint att Camilla beskriver sin framgång som att ”Det är aldrig en börda. Det är ett privilegium. Något att vara tacksam för. Det är NI som skapat min framgång. Inte tvärtom.” Så fint!
  2. Jag älskar ju, som ni vet vid det här laget, mitt eget sällskap och har heller inte problem med att äta ute själv. Jag kan också tycka att det är astrevligt. Eller sitta och fika med en bok och bara glo på livet som pågår runt en. Mysigt i myllret!

Är ni som jag som både gillar att vara själv OCH äta ute eller gillar du att vara ensam hemma men inte att äta ute? Eller inget av det? Hej Benjamin Ingrosso! 😉
Jag trodde inte att man hade Camillas inställning när man är SÅ pass känd som hon är, men där hade jag fel.
I like it!
Leif GW Persson är en annan person jag tror gillar att gå på lokal på egen hand. Vad tror du?

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Äter gärna lunch själv men inte middag, middag för mig känns mer socialt. Skulle kännas ”slösigt” att äta middag ute själv rent ekonomiskt, men det är förstås inget problem för Camilla 🙂

    Är jag utomlands kan absolut äta middag ute själv, känns enklare när man inte riskerar träffa ngn bekanting!

      Hur är det mer slösigt? Skulle ju kosta lika mkt?

        En middag kostar väl oftast mer än en lunch, om man inte äter kebab till både lunch och middag förstås.

          Ah då fattar jag. Äter aldrig lunch ute då jag inte jobbar nära några restauranger. Middag behöver jag dock äta ensam ute några dagar i veckan då jag inte hinner hem innan olika aktiviteter i veckorna. Även när jag reser utomlands själv är det det ju nödvändigt, och mysigt.

        Kanske känns som slöseri med pengar att äta middag ute ensam då det kostar mer än en lunch, då kan man lika gärna äta hemma . För mig är också middag ute en social grej och något jag gärna lägger pengar på om man har rätt sällskap med sig men skulle inte lägga dom pengarna för att sitta ensam och äta.

      Vad spelar det för roll om man träffar på en bekant om man äter middag själv, fattar inte🤔

      Och jag skulle känna det känns svårare utomlands att äta ute själv. I Sverige kan jag tycka det är ok men aldrig rest ensam. Dom är ju sociala i tex Spanien tänk om dom tycker varför sitter Hon själv. Hoppas bara det är mina hjärnspöken som fladdrar förbi. ?

        Se till att resa själv minst en gång!

          Aldrig haha vilken mardröm

            Mardröm? Är underbart att resa själv för då kan man göra exakt det man vill och inte behöva anpassa sig. Gå upp tidigt eller hur sent man vill, läsa böcker i fred, strunta i middag och äta chips till middag i sängen. 😀

              Det kan man väl även om man reser med någon

                Man tar väl hänsyn till den man då reser med? Var vill du äta? Hur dags ska vi gå ut? Osv osv.
                Reser du ensam så gör du exakt som du vill. Älskar att resa ensam.

                  Ja, precis. Msn kan ju inte fullständigt strunta i vad ressällskapet vill. Eller jo, men det kan ju leda till lite dåligt sällskap. Sen behöver man ju inte göra allt ihop. När jag reste med mitt ex ville han spela golf, så då roade jag mig med annat. För så kul är det inte att hänga med på golfbanan när man själv inte vill spela.

            Det är underbart! Utvecklande.

          Tror inte det är för mej. Vill prata och diskutera om det jag upplever.

            När jag rest ensam så har jag pratat och delat upplevelser genom chatt med vänner och familj😊 delar bilder, skriver vad jag upplever osv. Under middagarna brukade jag passa på att prata med mamma i telefon medan jag väntade på maten. Så det kändes inte så ensamt faktiskt.

              Men jag försöker alltså inte övertyga dig att resa ensam, vill man inte så vill man inte 😊

            Ofta träffar man människor att umgås med, om man vill. Jag har fått vänner för livet.

        Varför bry sig om andra tänker? Du känner inte dem, förmodligen ser du dem aldrig igen. 🙂

          Och vidare, vad spelar det för roll om någon, bekant eller obekant, tänker ”varför sitter hon själv?”. Låt dem undra, tänker jag? 😅

            Sitta själv vid ett bord på rastaurang med ipad och lurar? Nej tack 😂😂😂😂
            Då köper jag med något och ligger hellre i sängen hemma!

              Hånskratt på det? Riktigt märklig attityd du har.

        Spännande! Jag bor i London och äter ute själv rätt ofta och tycker inte någon här bryr sig alls men när jag var i Sverige så gick jag ut och fick höra flera gånger ”för en person? Jaha, okej” och ”du väntar ingen mer alltså?” Och ”det blir bara du?” (efter att jag satt mig ner och de tagit bort besticken så det bara var dukat för en, fattar om de skulle fråga innan de tog bort dem). Kände mig också rätt uttittad i Sverige men det är nog en personlig grej. Så kände jag allmänt innan jag flyttade också.

    Äter gärna själv, inga problem.

    Äter gärna själv, och läser en hederlig gammal papperstidning om det finns ngn.

    Brukar åka på spa själv en gång per år. 2 nätter. Så skönt att äta middag endsm och sitta och läsa eller scrolla eller göra vad fan jag vill.

    MEN gillar sociala middagar också.:)

    Det heter äta ENSAM. Inte själv. Att äta middag själv = äta utan hjälp. Att äta middag ensam = utan sällskap.

      Exakt 🙌🏼

      Här får du din medalj 🥇

        Många som inte får medalj.

      Tack, det var ju helt omöjligt för mig med usel läsförståelse att förstå vad som menades. Så tack för din hjälp❤️

      Obegripligt att någon som är författare inte använder rätt ord.

        ”Författare”.

      Du har så rätt Persson. Tyvärr är det Svenska språket så misshandlat i både tal och skrift. Ord och meningar som inte finns. Tex tagit, där säger många tatt. Det är även bland akademiker vanligt att förstöra det Svenska språket. Fd Svenska lärare.

        Håller med! Det är inte konstigt att svenskar i allmänhet inte klarar att skriva enkla meningar rätt när inte ens en av Sveriges största författare kan.

          Hon är Sveriges största författare pga historierna i hennes böcker, inte pga stavningen. Det får man hjälp med om det behövs.

            Uppenbarligen har hon inte fått den hjälpen.

        För att va svensklärare skriver du ju inte direkt helt korrekt. Sten i glashus månne?

        Jag hoppas att en svensklärare vet att det är en skillnad på skrift- och talspråk, och att språk inte stavas med stor bokstav.

        Man skriver inte ”svenska språket” med en stor bokstav i början.
        Dessutom skriver man till exempel så här i förkortad version: T.ex.
        🙂
        Före detta förkortas f.d.

        Man stavar inte ’svenska’ men stor bokstav

    Det är väl helt underbart? Älskar att vara på resturang själv. Brukar dock inte sitta som Läckberg med hörlurar (tycker det är lite otrevligt på restaurang), men däremot brukar jag sätta mig i baren för att se hur de i tex köket eller baren jobbar. Alltid så imponerande. ☺️

      Vad är det som är otrevligt med lurar?
      Tänker du gentemot serveringspersonalen?

      (Undrar bara, ifrågasätter inte- jag äter inte ensam och äger inga lurar.)

        Förstår inte heller riktigt varför det skulle vara otrevligt med lurar, man tar ju självklart ur dom när personalen kommer fram och pratar med en

        Att sitta med lurar för att typ kolla serie på restaurang är väl främst något att reagera på för det är ju liksom inte ditt vardagsrum tänker jag 🙂

          Fast varför? på vilket sätt stör det dig att någon lyssnar på något samtidigt som den äter 😅

          okej, förstår hur du tänker men inget jag hade blivit provocerad av – gillar lugna och fina människor.

          Jag störs däremot av personer som fikar ensamma men konverserar med någon på högtalartelefon.
          Det blir så gapigt på något vis, annorlunda än en konversation mellan två personer på plats.

          Och en annan sak som stör mej, familjer vars barn springer runt och härjar vid mitt bord. Jaaa barn har spring i benen men det går ju faktiskt att gå tillsammans med dem och ta ett brake istället för att släppa dem vind för våg.

          Det stör väl inte mer än om någon läser en tidning eller en bok?

    Trivs bra med att äta själv. Känns som en frihet att få lugn och ro när jag äter och så kan jag bläddra i en tidning samtidigt.

      Ja det vore pinsamt att få hjälp att äta….

    Jag gör faktiskt helst det mesta ensam. 🙂

    Jag kan absolut tänka mig att äta ensam på restaurang men jag föredrar nog sällskap.

    Jag är tråkigast i världen. När jag får ensam-tid skulle jag aldrig gå längre än till icas deli och köpa en färdiggrillad kyckling, lite brieost och kanske en chokladbit att avnjuta i soffan framför tv.

      Gud så gott!!

        Ja allt utom kyckling. Skulle aldrig äta kyckling.

      Bojkotta kyckling, du har väl sett hur de behandlas? Bojkotta även Ikea. Ikea i Karlstad ska anställa sommarpersonal. De vill ha mångfald, inga svenskar får söka, endast utlandsfödda🙁 Är det ens lagligt att göra så här, ngn kunnig? Tänk vilket liv om det skulle vara tvärtom..

        Varför hittar du på? Stod ingenting i Ikeas jobbannons om att man inte får vara svensk 😴

          Då har du läst fel annons. Snacka om diskriminering, nä tänker inte handla mer på Ikea.

        Du behöver läsa på lite. IKEAs ”anställning” är ett projekt tillsammans med AF. Tanken är att få ut invandrare på arbetsmarknaden. Ni kan inte både skrika ”ut med dem, de lever på bidrag” och sedan inte ge dem en chans. Du kan lita på att IKEA vet vad de sysslar med, det här är positivt för alla. Och, du kan också söka jobb på IKEA, bara inte inom det här projektet – om du är svensk alltså.

        Sluta sprida felaktig information. Jag vet vad du hänvisar till och vet därför att du har fel.

      Underbart ❤️❤️

      Lät väl inte så tråkigt, är nog vanligare att folk köper hem mat än går ut och äter ensamma.

    Jag verkligen njuter av att äta på restaurang (så väl lunch som middag) samt att gå ut och fika utan sällskap, och gör det så ofta tillfälle bara ges. Jag föredrar det framför sällskap med vänner eller bekanta. Tanken på att fråga om någon utöver min sambo vill följa med slår mig inte ens, och medan jag tycker det är superhärligt att gå ut och äta/fika tillsammans med honom (och likaså med min familj, men de bor tyvärr många timmar bort) så uppskattar jag de gånger jag får chansen att gå ut helt ensam något enormt. Tycker såklart det är trevligt att gå ut med vänner med, de sällsynta gånger vi ses (självvalt), och att äta ute är absolut en favoritaktivitet även i vänners sällskap, men det är något visst med att få sitta i stunden med endast sina egna tankar. Älskar det.

    Varför behövs det göras en sak av detta? Känner många inklusive mig själv som gör allt ensamma. Middag, bio, semester… finns till och med dom som reser jorden runt ensam.

      Finns många som inte vågar/är bekväma med det. Men härligt för dina bekanta ju 👏🏻

      Men varför ensam istället för med vänner?

        För att ibland är det mysigt att göra saker i sitt eget sällskap. Det ena utesluter inte det andra. Man kan välja båda. Ibland gör man grejer med vänner, ibland utan.

        Haha jag känner snarare ”varför med vänner när man kan göra det ensam?”. Älskar mina vänner och kan tycka det är roligt att socialisera ibland, men njuter allra mest av restaurangbesök i mitt eget sällskap. Älskar att befinna mig i ett ”socialt sammanhang” som på en restaurang, på stan, på resa, eller var som helst, utan att behöva konversera med någon. 😊

        Egentid?

      Vadå ”göra en sak av det”? Vi diskuterar väl?

    Shopping och bio är ensamsporter i min värld. Rest ensam och det var fantastiskt utom just vid middagarna eftersom alla andra var så sociala. Kan uppskatta idag med man och barn en ensam middag då och då för att lyssna på en ljudbok eller läsa en bok.

    Jag. Gillar. Att. Äta.

    Har inga problem med att gå ut och äta eller gå på bio ensam.
    Men jag föredrar ändå att äta hemma, uppkrupen i soffan i ful/myskläder.
    Skulle vilja resa ensam men det har inte blivit av ännu.

      Att gå på bio ensam är ju konstigt att inte fler gör? Eller gör många det? För man ska ju ändå bara titta på filmen?

    Så liten grej kan det ju inte ha varit för henne om hon är tvungen att göra tre inlägg om det?

    Känns som hon är på resande fot. Har man inte resesällskap får man äta ensam eller låta bli att äta. Reser i tjänsten ibland och det kan bli allt möjligt beroende på situationen från gång till gång…..

      Ja det är ju en helt annan grej att äta ute ensam när man reser istället för att käka på hotellrummet, jämfört med att vara i sitt hem i sin hemstad och bestämma sig för att gå ut och äta själv?

    Jag är för snål för att äta ute ensam, då köper jag hellre hem goda ingredienser och lagar middag till bara mig! För övrigt gillar jag att göra allt ensam och föredrar det till och med, undantaget att umgås med familjen hemma. Har noll behov att att umgås med vänner irl men småpratar gärna med folk jag råkar träffa ute.

    Det såg lite roligt ut med stora hörlurar och ipaden på bordet, fick flashbacks när man var ute med sitt lilla barn på restaurang. Hade nog hellre haft en bok som sällskap.

      Men jobbigt att sitta och läsa en bok samtidigt som man äter väl 🤔 skulle jag tycka iallafall.

        Jag läser de stunder då jag inte äter, t ex när jag väntar på maten, efter maten. Inte under tiden jag äter hehe.

        Hur menar du att det skulle vara jobbigt? Rent praktiskt med att hållai boken? Det löser man. Jag älskar att läsa när jag äter, minns att jag förhandlade med mina föräldrar när jag bodde hemma så att jag fick läsa istället för att vara social 🙂 Älskar mat också så det är toppen att kombinera två favoritsysslor.

        Nä det är inte jobbigt, älskar det!

    Jag gillar att äta ute själv! Har precis bokat några middagar på min ensamresa i Skottland – längtar!

    På ensamresa i Italien åt jag ofta på restauranger där ägaren var bekymrad över att jag saknade sällskap,och restaurangen bjöd därför både på vin och dessert! Inte så dumt alls!

    En en grej jag gör själv ibland är konserter. Det är ju såklart kul att gå med någon, men jag har en sån speciell musiksmak att ingen jag känner i princip lyssnar på samma som jag, och när ett band kommer till min stad vill jag ju inte missa det.

      Samma. Jag går på konsert för att lyssna på musiken, inte för att surra med en kompis. Det kan jag göra annars.

    Har inga problem att äta middag ensam på restaurang, men gör det nog endast när jag är iväg på jobb. Är jag hemma och är ensam så köper jag gärna hem middag från restaurang, men äter hemma i myskläder och framför tv:n. Inte för att det känns dumt att sitta ensam på restaurang, utan för att det är skönare att slippa klä upp sig och sminka isg osv. enlgit mig.

      Man måste ju inte klä upp sig eller sminkandes för att gå på restaurang. Men myskläderna kanske man inte har nej.

    Vem fotograferade henne? Restaurangpersonalen?

    Jag hade gärna ätit middag med Leif GW. Velat höra allt om hans liv och jobb fast jag läst böckerna om hans liv. Tycker han är cool.

    Camilla Läckberg verkar njuta att bli uppmärksammad. Camilla Läckberg skriver ”Det är Ni som skapat min framgång”. Hon har ju tjänat mycket pengar på böckerna hon skrivit. Så att folk kommer fram och vill ta selfis är det hennes sätt att betala de som skapat hennes framgång.

    Jag går iallafall någon gång i veckan och tar en ensamöl och läser. Tycker sorlet i en bar är så trevligt. Om jag ska möta upp någon kompis kan jag ta mig dit en timma tidigare bara för att ta en ensamöl först. Älskar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.