349 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Let me be the first to say welcome.

    Hur kan det bara vara strunt på tv kl 20 en lördag?

      Med rätt mindset hittar du strunt varsomhelst 🙂

        Jo tex fredagar har nästan året runt mycket bättre utbud, men lördagar så jäkla dåligt

      Men sämst är väl ändå Komiker utan gränser? Herre Gud så jävla dåligt!

        Ja jag kan inte ens slökolla för skäms så

          Nej men eller hur!! 😂😂

        Det borde ju vara så grov humor som möjligt ? utan gränser ?

          Var inte grejen med fisar grovt nog?

      Har ingen TV… så jag vet inte vad som sänds.
      Vill jag kolla på något program kollar jag på Youtube, om någon lagt upp där, eller på SVT play… eller annan streamingtjänst online.
      Ibland kan jag sakna tiden då fredagsunderhållningen var liksom höjdpunkten i TV-utbudet.

      Kollar folk på linjärt fortfarande?

        Ja varför skulle folk inte göra det??

          Man castar! 😍

            Ja det kan man väl göra också? Varför begränsa sig liksom.

              Gör du det! Lockar inte mig alls.

                Och?

        Jag och många 40+ gör nog det

          Dom enda jag vet som kollar linjärt är 65+

          Mvh 40+ 😄

            Är 40 och kollar när jag är sjuk eller inte har nåt bättre för mig, slökollar liksom, för att ha nåt i bakgrunden osv. Men passar ju inte tider eller kollar vad som är på ikväll, det tror jag är väldigt ovanligt. T.o.m. mina svärföräldrar som är 64 streamar.

        Jag känner mig såååå dum och gammal. Jag har en TV, med Netflix och andra appar och någon låda eller 3 under. Och en fjärrkontroll eller 3. Men har verkligen ingen aning om hur jag ska göra för att få kolla på vanlig TV… 😭😅

          Du skaffar abbonemang hos Telia eller motsvarande 🙃

            Jag glömde nämna att jag (nog) redan har en massa abonnemang som ingår i mitt utbud i mitt boende..

            Varför slänga pengar i sjön?

              Allt finns faktiskt inte att casta så att

            Du stoppar in en tv-kabel mellan antennuttaget och tvn.

      På tv? Vem bryr sig om det, streama!

    Stardew valley! Någon som spelar? Hunnit testa uppdateringen än? 🙂

      Åh, visste inte att den kommit ut! Tack 😍 blir till att spela ikväll!

      Älskar! Den var verkligen fullproppad med nya grejer. Vattenfallen är så vackra!

        Han var verkligen generös med grejer den här gången! Så hiiiimla mycket nytt. Jag provar såklart Meadow Farm 🙂

          Ja, sa han inte typ att det bara skulle bli en liten uppdatering och så tredubblas spelet i princip 😄
          Nya farmen känns enorm, den är mitt nya happy place.

            Tycker alltid att han gör så, haha. Väldigt kul med ett spel som är så ”levande” och ständigt utvecklas. Längtar efter hans nya också. Haunted choklotaire eller vad det heter. Men lär ju aldrig bli klart när han lägger allt id på Stardew, haha.

              Bra stavning av mig 👍

      Åhhh hinner svara först nu för satt hela kvällen igår och spelade tills jag somnade med steamdecket i händerna! Började också på ny meadow-farm och tycker inte det känns så begränsande (än) att inte ha lika mycket land till odling, mer värt med två hönor på en gång istället. Ska bli så kul att fortsätta utforska och upptäcka!! Hade ca 300 timmar speltid sen innan men ConcernedApe är ju verkligen the gift that keeps on giving så jag är i full stardew-frenesi än en gång!

    Har tittat på dokumentären ”puss hej då” som satte igång lite tankar.

    Ni som påbörjat en relation med någon som redan är upptagen och som sedan lämnat sin partner- hur blev ert förhållande? Fanns det en nykärfas? Sa ni sanningen när nya bekantskaper frågade hur ni träffades? Bråkade ni i efterhand om tiden då partnern ännu inte hade lämnat det första förhållandet? Litar ni på att partnern inte kommer göra samma sak mot dig?

      Undrar också detta.

      Hur kan man vara inleda ett förhållande med nån som har fru och nyfödd bebis😐.

        Hur kan man inleda ett förhållande med någon när man har fru och nyfödd bebis tycker jag är mer relevant fråga.

          Båda är bra frågor.

          De vill sprida riskerna. Fullt normalt på stenåldern.

            Det är inte fullt normalt, normalt vore att vilja skydda och ta hand om sin försvarslösa avkomma.

    Är det någon som har lite koll/skvaller kring Maya Delorez?

    Alva Svensson (tidigare hästskötare åt Peder) börjar jobba där och slutar ganska snabbt? Kort därefter slutar Emilia Bäckman som varit social media person där och nära vän med Alva och skriver också ”jag vill inte jobba i en sådan arbetsmiljö”. Nu såg jag att även Judith, en annan anställd där även hon slutat och istället börjat på Caia?

    Detta kanske är för ”internt” och okända personer men någon kanske har koll ändå haha

      Åh jag är också nyfiken! Hoppas någon sitter på info 😁

      För mig är det rena grekiskan fast i personer. Kunde lika gärna handlat om Gunnel och Åke. 😂

        Åh, Ika i rutans skelettkompisar!

      Ok har viss insyn men vet inte alla detaljer, försöker sammanfatta. MD startades av Madeleine Törnblom när hon precis gått ut gymnasiet och provade sig fram med att beställa produkter som hon designat från fabriker i Kina. Då fanns inte konceptet ”träningskläder för ryttare” på marknaden och hennes idé som var helt unik tog av och växte enormt snabbt.

      De gick från att hon satt och fixade med kläder på sitt rum och att packa själv tillsammans med ett par kompisar till vad de är nu, ett globalt företag med rätt många anställda. Dock har de absolut ingen hr och nästan alla som jobbar där är unga tjejer, det är tydligen allmänt ostrukturerat och många konflikter som uppstått medan arbetsbördan tydligen är helt sinnes ibland. Två personer som varit med väldigt väldigt länge, iallafall den ena tror jag hela vägen från start, tog upp det med ledningen men istället för att försöka lösa problemen så fick de sluta.

      AS började där med hopp om att göra karriär inom hästbranschen men på ett annat sätt än att jobba i stall och hade väl bilden av att det var ett ungt härligt företag där allt skulle vara toppenkul. Men istället möttes hon av kaos och konflikter och hoppade av rätt kvickt. Nu ska hon jobba med all in equestrian istället var det sista jag hörde.

        Åååh tack för info!!

      Undrar också detta.

    Bara jag som tycker att Linkedin är så himla skitnödigt? Folk bland mina kontakter som byter jobb skriver en lång novell om vilken fantastisk tid de haft på din arbetsplats, vad de fått vara med om men ”nu väntar ett nytt kapitel”. Folk kommenterar ”lyllos xx som får dig som kollega” ”det där kommer bli toppen” osv.

      Kolla in r/linkedinlunatics på Reddit. Det är inte bara du!

      Hatar Linkedin så extremt mycket. Enda sociala medie-konton jag har kvar, högst motvilligt. Använder det så minimalt lite det går, men ”måste” i princip ha ett pga hur alla nätverkar i det jag jobbar med. Men ja, så skitnödigt och verkligen en viss typ av person som går all in där.

      Jo, det är väldigt cringe. Går bara in där när jag aktivt söker jobb… Har aldrig postat någonting och kommer aldrig göra. Som tur är går det att få jobb utan fem peppiga inlägg och delningar i veckan men men…

      Mitt största motstånd till Linkedin-kulturen, åtminstone i Sverige, är att det är som ett mellanting mellan professionellt och privat.
      Det är ju tanken att det ska skrivas professionella inlägg, alltså sådant som är relaterat till arbetsliv, men många väver in högst personliga åsikter och känslor.
      Det är något som jag alltid haft svårt för med svensk kultur, att det inte finns tydliga linjer mellan privat och offentligt i professionella sammanhang.
      Vi har liksom ett mellanting.

      Tycker också samma, ett vanligt Grattis, vad roligt! räcker väl bra?
      Jag har inte skaffat threads heller på grund av att jag tycker det verkar jättekonstigt?
      Känns som alla vill skriva ut precis vad dom tänker i ett ”jag är så tokrolig, jag måste dela med mig” (av det lilla jag sett via den inbyggda funktionen i instagram)
      Typ- ”gick för bli en sån här och tänkte göra så, men det gjorde jag inte” Blir helt matt, orkar inte höra vad alla tänker 😅

      Och alla som använder 🚀 emojin där 😂

        Ja, det är också sättet folk skriver inlägg på. Med emojis, talspråk osv. I många andra länder, kan jag tänka mig i alla fall, så är de mer benägna att skriva mer korrekt på LinkedIn, just för att det är en professionell plattform. 🙂

        Jag känner en som i princip bara använder 💯-emojin. Gammal säljare som blivit VD. Så töntigt.

      Ja och så lägger de ut på fredagen att de ska sluta, men säger inte var de ska börja (inte ens om någon frågar) för att de ska kunna skriva ett nytt inlägg på måndagen 😅 Eller chefen som skriver långa romaner, gärna på engelska, typ om hur viktigt det är med ledarskap eller samarbete och hur de jobbar med det, hur bra deras medarbetare är osv, bara för att få svar av en medarbetare som skriver en lika lång roman tillbaka. ”Åh jag håller verkligen med dig, så bra formulerat” finns alltid med. Skämskudde.

      Hahaha f-ing underbart att vi är ett gäng i denna klubb 😂 SoMe i all ära, men LinkedIn gör mig 🤢

      Ja! Jag tycker det är en riktigt pinsam plats på internet.

      Ja TACK! Jag hatar Linkedin och att det är så etablerat även bland mina helt vettiga och rätt opretentiösa vänner gör att jag känner att jag lever i fel tid.

      Någon i ett ”team” ska göra en uppdatering och alla andra i detta team ska bräcka varandra med klyschor om hur mycket de håller med. Två dagar senare ska någon annan i teamet skriva i princip samma sak som den första men med någon möjligtvis ny liten vinkel och annan krystad bild och så ska övriga kommentera och så går det bara runt runt.

      Och ibland ska någon blanda in att det typ är Smålands högtidsdag och ”hade det inte varit för att jag var från Småland hade jag inte varit där jag är idag – jordnära, gnetig och sparsam”. Jag får panik för att folk tar sig själva på så stort allvar.

      Dessvärre jobbar jag mycket med Linkedin men gör absolut minimalt på min privata sida. Vill kunna se mig själv i spegeln.

      Känns så ute,
      Tappat sin charm.

    Några dagar innan jag ska få mens känner jag mig såå ful. Gissar att det är del av PMS men allt jag klär på mig gör mig fulare, håret är fult, ansiktet är fult, kroppen är ful. Kompisar säger att man ser ut som vanligt och det försvinner ju efter några dagar men vad kan man göra åt psykisk fulhet i stunden? 😂 Det är så jobbigt att gå runt och känna sig som världens fulaste. 😮‍💨 Jag undviker speglar och vill inte vara med på några bilder…

      Relaterar till 100%!

      Men alltså jag ser objektivt fulare ut innan mens. Min hy blir så glåmig, får finnar och ser allmänt risig ut.

      Jag har för mig att det faktiskt är vetenskapligt bevisat att man faktiskt är fulare när man inte är befruktningsbar (eller vad det nu heterI, och sen när man är det så är man inte ful.

    Jag sa upp mig från en riktigt vidrig arbetsplats och slutade där för några veckor sen.
    Besökte VC och blev sjukskriven pga enorm stress privat och i fd jobbet.
    Är med i a-kassan men får ingen ersättning på 3 månader. Riktigt tufft men undrar här om någon varit med om liknande och vad ni gjort? Min läkare sa att hon skickat sjukskrivning/läkarintyget direkt till försäkringskassan. Vad gör jag nu???
    Tacksam för alla svar. Snälla inga påhopp – jag befinner mig i en jättesvår situation som givetvis är självförvållad. Jag är mycket medveten om det men hade inget val. Arbetsplatsen har en mycket stor personalomsättning.

      Vill bara säga att jag är stolt över dig som värderade din hälsa över ett skitjobb som gör dig sjuk. Jag har gjort samma resa.

      Tror en läkare ska kunna intyga att det var jobbet som gjorde dig sjuk, men man måste ha bevis stt det inte hade kunnat gå att lösa – typ byta tjänst/uppgifter. Annars är det tyvärr 3 sura månader.

      Tveka inte på att vända dig till familj och vämner för hjälp. Jag hade hjälpt mina närmsta ekonomiskt utan stt tveka – bara de frågade, och jag vet att många hade gjort samma om de har råd. ❤️

      All styrka till dig. Hoppas du får chans att läka nu. Fokusera på saker som får dig att må bra. Se till att sova, vila, ta lugna promenader. Säg nej till allt du inte orkar. Den här tiden är för att bygga upp dig igen för att orka i framtiden, livet är långt.

      Och glöm inte att du är sjukt stark som värderar dig själv högt.

      Kram ❤️

        Svar till ”Karin”.

        Tack för fint svar som gjorde mig varm inombords. Det är pyttelitet ställe så det kunde absolut inte omplacera mig.
        Läkaren sjukskrev mig direkt. Hade jag inte sjukskrivit mig hade jag garanterat blivit utmattad/dränerad.
        Får se vad som händer härnäst. Hoppas att jag får svar på hur jag gör med försäkringskassan. Har aldrig varit sjukskriven tidigare och nästintill omöjligt att nå försäkringskassan på tele. Tack än en gång för ditt fina svar och hoppas att du mår bra nu!❤️

          Du behöver i alla fall gå in och sjukskriva dig på hemsidan direkt, sedan blir du kontaktad om de har frågor eller så medan de utreder din SGI.

          Du kan inte bli sjukskriven om du har sagt upp dig. Man får bara ersättning om man skulle ha jobbat och för den tiden. Har du sagt upp dig så har du ingen ersättning för än a-kassan sätter in.

            Uppsägningstid kanske?

              Om du har uppsägningstid skulle du ju ha jobbat om du inte varit sjukskriven..

                Eh ja..och nu är hon sjukskriven under (del av?) uppsägningstiden..

            Detta är felaktig information. Till tf: vänd dig till FK, eller hemsidan. Är man sjuk kan man få ersättning även om man är arbetslös.

            Jo. Jag blev det t.ex.

      Du är sååååå klok som sa upp dig. Kommer vara några tunga månader nu, men förhoppningsvis duckade du en utmattning som kanske varat i flera år. Du är modig och allt kommer bli bra. Hur mår du nu? ♥️

        Svar till ”Helen”.
        Tack för ditt varma och omtänksamma svar.
        Jag är beredd på det värsta och kommer att försöka låna till hyra och allt annat. Det kommer att bli svårt men ångrar inte en sekund.
        Jag mår ok men känner att jag varit med om något traumatiskt som kommer att ta tid att läka ifrån.❤️

          Ta hjälp av rehab-teamet på VC och se till att få prata med en terapeut. Det gör stor skillnad och hjälper dig vidare.

      Du måste ansöka om sjukpenning hos FK!
      Gå in och läs på deras hemsida hur det funkar.

        Svårt att förstå sig på deras hemsida och orken finns inte riktigt heller.
        Trodde i min enfald att det räckte med att läkaren skickade läkarintyg direkt till dom men verkar det inte vara. Jag antar oxå att försäkringskassan måste godkänna läkarintyget eller tänker jag fel?

          Ja det stämmer. Men har du inte längre ett jobb kan du inte bli sjukskriven.

          Klicka på länken och sen den blåa rutan ”ansök om sjukersättning”. Du behöver inte läsa allt om du inte orkar just nu men ansökan behöver skickas in omgående. https://www.forsakringskassan.se/privatperson/sjuk/funktionsnedsattning-eller-langvarig-sjukdom/sjukersattning

            Förlåt. Gick för fort. Klicka här och ansök om sjukpenning. https://www.forsakringskassan.se/privatperson/sjuk

          Man kan söka sjukpenning även som arbetslös.

          Du måste både anmäla dig till FK men även till arbetsförmedlingen första dagen du är arbetslös för har du ingen SGI sjukpenninggrundande inkomst kommer det bli svårt att få sjukersättning. Du är nu sjukskriven under uppsägningstiden?

          Jag blev sjukskriven första gången rätt nyligen. Läkaren skickade sjukintyget till försäkringskassan. Jag behövde också skicka det till HR. Efter 14 dagar ska din arbetsgivare sjukanmäla till försäkringskassan. När dom har gjort det kan du ansöka om sjukpenning. Du kommer få ett meddelande när du kan göra det. Jag ringde dom nu i veckan för att dubbelkolla att jag fyllt i allt rätt. Det var typ 200 pers framför mig i kön men det gick ganska snabbt att komma fram ändå och dom var väldigt hjälpsamma. Hoppas du mår bättre snart, hälsa går alltid före pengar ❤️

      Att du inte får a-kassa direkt eftersom du sagt upp dig förstår jag. Men varför tar det så lång tid som tre månader?

        Säger du upp dig själv och blir arbetslös har du 90 dagars karens från a-kassan! Så därför får man vänta 3 månader innan man får någon ersättning.

          Hmm trodde att det var 45

            45 ersättningsdagar är tre månader. Endast måndag-fredag avräknas.

              45 vardagar är 9 veckor, så drygt två månader är karensen. (45/5=9)

                +de obligatoriska 5 dagar. Bli ingen ersättning på 11 veckor

                  10 veckor.

      Förstår att det känns kaotiskt och som en extra stress men nu ska du vara sjukskriven och vila tills du är redo att börja söka jobb. Förhoppningsvis minst karenstiden ut. Jag sade upp mig i samband med sjukskrivning för ett år sedan. Om du inte har ett glapp mellan uppsägning och sjukskrivning bör det inte bli några problem med sjukpenningen även om det kan vara handläggningstid. I och med att jag inte är sjukskriven från en anställning kommer jag börja arbetsträna på något ställe som jag och en arbetsförmedlare valt ut, det kanske blir samma för dig om du är sjukskriven en längre tid och behöver en mjukare start.

      Du får sjukersättning när du är sjukskriven. Hur mkt du får beror på din SGI som är baserad på din inkomst senaste åren. Du måste gå in på försäkringskassans hemsida och ansöka om sjukersättning, räcker inte att läkaren skickar in sjukintyg (men du behöver intyget för att få sjukersättning). Så antingwn logga in och ansök eller ring försäkringskassan på måndag. Det ordnar sig!

        Sjukpenning är det som ska sökas. Sjukersättning är det som förr kallades sjukpension.

        Tack snälla ni alla som visat på värme, empati och medmänsklighet. Jag får försöka nå fk i nästa vecka även om det var hopplöst sist jag provade. Blev bortkopplad direkt pga många som ringde.
        Tack igen och trevlig lördagkväll önskar jag er alla!❤️

          Bra jobbat att lämna jobbet som gjorde dig sjuk ❤️ gå in och ansök om sjukpenning (logga in med bank-id):
          https://www.forsakringskassan.se/privatperson/sjuk/anstalld

          De kontaktar sen dig om de behöver veta mer eller så ☺️

          Men det måste vara något allvarligt som hänt på jobbet??

          Prova att ringa typ vid 10 eller 14. Då brukar det vara kort kö. Men alltid svårt att komma fram i slutet på månaden när de gör alla utbetalningar.

      Kan du visa läkarintyg på att du blev sjuk av jobbet kan du slippa karens.

        Men för att få A-kassa ska du ju vara aktivt arbetssökande så hur hur går det ihop om du är sjuk 🙃?

          Man måste skriva in sig på arbetsförmedlingen för att skydda sin SGI den kan man bli sjukskriven https://www.familjensjurist.se/fraga-juristen/ovrigtannat/kan-jag-fa-sjukpenning-som-arbetslos/

          Sålänge hen är sjukskriven har hen inte rätt till ersättning från a-kassan, då dras inte heller några avstängningsdagar (karens). Hen kan skicka in läkarintyg och annat som styrker att situationen på arbetsplatsen var ohållbar, så kan man slippa avstängningen.

      Jag har för mig att det faktiskt är vetenskapligt bevisat att man faktiskt är fulare när man inte är befruktningsbar (eller vad det nu heterI, och sen när man är det så är man inte ful.

        Oj nu hamnade mitt svar helt fel.

    Man vet att veckan tagit hårt på en när man sovit som en stock 12 timmar i sträck… vet inte när det hände sist!
    Har haft en riktig skitvecka med dåliga besked på jobbet.

      Tråkigt att höra! Har det varit besked som påverkar din roll också?

        Ja, jag med flera ska bli förflyttade till andra enheter i kommunen. Vet inte var ännu och det lär inte bli klart än på ett tag 😒

      12 timmars sömn är standard för mig varje natt.

    Alla klipp som Nessa lägger upp på Nicki Minaj får mig verkligen att ogilla den artisten, så vulgär och ofräsch på scen.

      Jag trodde hon var väldigt populär i sverige, just för hur mycket Nessa lägger upp. Inte för att hon är hela sverige men trodde jag hade missat något liksom för att hon är obehagligt besatt i henne😅 blev väldigt förvånad att det fortfarande finns många biljetter kvar för att se henne i sommar. Trodde det skulle sälja slut fort haha

        Biljetterna är helt sinnessjukt dyra, tror det bidrar till att det går lite trögt. Jag hade själv kunnat tänka mig att se henne men inte för 3000 spänn liksom

          3000?! Vad brukar biljetter kosta? Går aldrig på konsert, men det där lät ju sjukt.

            Fanns på riktigt sopiga platser kvar för typ 900 också, samt halvbra för typ 1700. Konserter i stora arenor är dock otroligt dyrt nu för tiden (det är en väldigt stor inkomstkälla för artisterna nu när Spotify tagit över skivförsäljningsmarknaden), man får nog räkna med upp till en tusenlapp. Lägger det på artister jag verkligen vill se.

    Varför för du ingen ersättning på 3 månader? Det är ju lång tid.

      Det korta svaret är -pga lagstiftningen.

      Karens.
      Du för ersättning om du blir uppsagd, men säger du upp dig själv får du vänta tre månader.
      De vill att man har ngt annat först.

    Jag var på ett jobb bara en dag. Veckan efter fick jag nytt jobb och var kvar där 15 år. Viktigt att känna efter och lyssna på sig själv.

    Termometer till kokning av kola mm, någon ni kan rekommendera? Är det dumsnålt att köpa en från TEMU? Jag kanske tröttnar snabbt på godistillverkling. Vilken smak av frukt eller bär skulle ni välja när det gäller marmeladgodis?

      Köp ingenting från Temu. Någonsin.

        Ur etisk synvinkel eller kvalitetsmässig?

          Båda. Och att dom säljer vidare dina uppgifter, inklusive bank och kort.

          Både och

      Köp en på ica de funkar jättebra!

        Tack!

      Krusbär nomnomnom

        Låter gott och inte för sött.

      Ikea har en billig digital termometer. Använder den själv till mycket.

        Tack, ska kolla.

    Om någon hade gett dig en komplimang för många år sen, i stil med ”jag tyckte du var snyggast på hela skolan” och detta var några år efter studenten, hade du kommit ihåg det då, haha?

      Nej. Men jag tar inte emot komplimanger heller utan viftar oftast bort dem.

        Varför tar du inte emot dem?

        Jag fick reda på att killarna i min parallelklass hade kallat mig snygg-*namn* i högstadiet haha. Jag var otroligt blyg och pratade aldrig med någon så blev orimligt glad trots att det var många år senare. Visste inte ens att de visste att jag existerade, men de hade tydligen trott att jag var kaxig och därför jag aldrig pratade med någon utom mina kompisar lol.

          Skulle vara svar till op..

      Jag hade förmodligen kommit ihåg det. Får inte så många fantastiska kommentarer på det sättet så det hade varit minnesvärt. ☺️

        Haha ja samma här😅

        Frågar för att jag har sagt detta till min gymnasiecrush, han är ett år äldre än mig så det var 6 år efter hans student.
        Min manliga kollega säger att den här killen garanterat minns att jag har sagt det.

        (Har alltså kontakt med den killen, inte regelbundet men ändå, och kollegan menar att han särskilt minns det eftersom han minns en annan grej, ett internskämt, ish, från då😅 – vet att jag bäst får veta om jag frågar honom, men så viktigt är det väl inte, haha, bara något jag tänkt på sen kollegan sa så).

      Jag hade nog kommit ihåg det. Vissa komplimanger kommer man ihåg länge. En kille sa till mig en gång att jag var stark och jag kommer ihåg det flera år senare 😅

        Ja så är det såklart! Och det kan nog spela in vem som har sagt det🤔🙂

      Ja.

      Lika mycket som jag kommer ihåg negativa kommentarer så kommer jag ihåg positiva kommentarer, en del kommer man ihåg även fast man kanske inte tänker på det ofta.
      Kan dyka upp en situation som gör att man kommer ihåg något den personen sa.

    skrev på öppet spår och bad om hjälp vilken väska jag skulle köpa till kontoret, men eftersom jag lider av svår svår beslutsångest så ber jag er, VÄLJ ÅT MIG. Max 1500 .

      Vad gillar du för stil?

        helst inget man lägger märke till, alltså ska vara svart och inga loggor eller något. vill gärna inte se ut som skalman om det är en ryggsäck tex. många fack är plus! och plats för laptop, matlåda och diverse saker man kan behöva under dagen. Vill inte ha för stor väska

      Svart Kånken, blir finfint.

        Absolut inte! Så sjukt ful väska i stadsmiljö. Endast barn får ha den utanför skogen.

          Ha,ha okej- hear you 😀

        Jaa, svart Kånken är toppen. Har haft min dagligen sen 2012. Håller finfint.

        nej usch ung Vänster väska..

      En Eastpak Tecum CNNCT M, varsågod!

        👏

      Samsonite har snygga datoryggsäckar!

      https://m.babyv.se/sv/articles/2.76.18121/skip-hop-skotvaska-ryggsack-greenwich-portobello-suede

      Jag vet att det är en skötväska. Men den är grym. Facket för skötbädden är prefekt för datorn. Fack för vattenflaska och allt annat man behöver. Använder min som vardags rygga nu. Mycket skönare att bära runt på än kånken också.

      Kånken är hemsk och känns väldigt tung fort pga för tunna axelband. Har köpt paddar till men fortfarande hemsk. Facken är stela och svårt att få upp grejer från. Speciellt facket fram är väldigt litet och stelt. sidofacken får knappt plats en flaska.

      Nordace Sienna! Alltså bästa ryggsäcken jag har köpt. Extremt rymlig, jättebra vadderat fack för laptop, bra med olika typer av fack och fickor, riktigt sköna axelremmar, bra strap för om man ska sätta fast på en rullväska när man reser. Den är också rätt stilren, inga skrikiga märken eller så, slät och kommer i flera olika färger som funkar (jag har beige). Stöter ifrån vatten och smuts väldigt bra, haft min de flesta dagar till jobb och flera resor sen hösten 2021, behövt göra rent den lätt en gång bara – ser som ny ut i princip.

      Tror den kostar 1000-1400 kr eller så, kommer inte ihåg exakt.

      Denna har min man. Han släpar den mellan 3 olika kontinenter och den ser fortfarande ny ut. Riktigt bra fack och skön att bära trotts mycket packning. https://se.tumi.com/en/alpha-bravo-alpha-bravo-logistics-backpack–black/142481-1041.html

    Jag är en mamma som valt att skaffa barn på egen hand. Aldrig hört nåt negativt eller dömande om det från min omgivning vilket jag är väldigt tacksam över.
    Dock finns det två stycken bland mina allra närmaste som titt som tätt måste ta upp att det är så fel att det inte finns samma möjlighet för män, och liksom ta upp det i ordalag och tonfall som att jag borde ha nån åsikt om det. Och även lite i kontexten; det är ju kul för dig att du fått barn men….. och sen en lång harang om att det är fel att män inte kan göra samma sak.
    Som att de inte kan glädjas fullt ut för min skul pga att män inte har samma möjligheter. Eller typ förväntar sig att jag ska ha nån lösning på hur män ska göra i samma situation.
    Börjar tröttna så på detta men vet inte riktigt hur jag ska påpeka det. Jag kan ju knappast råda över att män och kvinnor har olika biologiska förutsättningar. I så fall är det ju även orättvist att män kan få barn i princip hela sin livstid medan kvinnor har en mycket begränsad tid på sig.
    Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta. Kanske bara få det ur mig. Eller om nån har nåt tips på hur man kan besvara sånt här,

      Fattar att det är jobbigt. Det är som att man till ett heteropar skulle börja prata om att det finns de som är ofrivilligt barnlösa: alltså ingen skulle göra det, men med dig tar man sig de friheterna. Hoppas du kan styra undan de diskussionerna, är ju som du säger ett svårt ämne och inget som du personligen har en lösning på.

      Som du skriver så har ju män och kvinnor olika biologiska förutsättningar. Det kanske är något man kan svara om du inte redan gjort det, ämnet blir ju liksom en ickefråga tänker jag.
      Syrligt svar är att någon förmån ska väl kvinnor ändå få ha i samhället🤪
      Btw så konstigt av andra att lägga den diskussionen på dig pga ditt livsval!

      Ställ en motfråga:

      ”jag har vid ganska många tillfällen nu märkt att du sagt detta. Är det något du vill säga med det? Annars har jag noterat vad du tycker omgående ämnet.”

      ”Får jag njuta av min bebis och möjlighet att skaffa barn eller vill du att bara ska tänka på hur synd det är om männen?”

      ”Hur menar du nu med tanke på att du påtalar detta i samband med min möjlighet att skaffa barn på egen hand?”

      Hoppas personen/personerna lägger ner snart. Tar det för mycket energi, ta avstånd!

      Är mycket märkligt att prata om det, är som att man skulle lägga på heteropar att det finns ofrivilligt barnlösa när de är i en graviditet: men det gör man ju inte, men de lägger det på dig som självstående. Som sagt, du har ingen lösning på denna väldigt svåra och stora fråga.

      Åh gud i såna där tillfällen är jag oerhört tacksam för mitt obefintliga filter (i övrigt är det rätt jobbigt haha) så jag hade verkligen bara frågat på en gång om de skämtar/vad de menar/sagt BUHU för män inte kan få kvinnans enda biologiska fördel eller nåt sånt, hade aldrig kunna hålla mig ifrån att säga nåt.
      Men så är just missunnsamhet ett av de vidrigaste personlighetsdragen jag vet. Jag är sååå glad för din skull MEN…
      Nej låt inte människor säga vad som helst, ifråga sätt direkt var de menar med vad de säger.

      ”Hur menar du?” Ibland räcker det med att svara så, då måste de vara tydliga och då inser galenskapen. Eller bara svara kort och gott med ”ja, visst är livet ibland orättvist?” – För detta är så fruktansvärt KORKAD och galet.

    Jag har min hund på ett hunddagis som styrs delvis ideellt. Det finns en tjej som går på högstadiet som verkligen har klickat med min hund vilket är jätteroligt! Hon och två kompisar som också är volontärer ska sova över på hunddagiset en natt på påsklovet, min hund ska få sova över med dessa tjejer då.

    Nu till min fråga: är det jättekonstigt om jag skulle säga till den här tjejen att hon kan få låna min hund nångång ibland om hon vill det? T.ex. om hon skulle vilja ha honom hos sig ett dygn på sommarlovet?
    Jag har noll behov av avlastning så detta skulle isåfall vara enbart för hennes och min hunds skull 🙂

      Nej, jag tycker inte det låter konstigt. 🙂 Det blir väl som att vara hundvakt?

        Ja men precis. Tänkte bara om det blir konstigt om hon har honom privat nångång när det är hennes ”jobb”. Men tack för svar 😊

          Våra vänner har anlitat sin förskollärare som barnvakt utanför arbetstid. Inget konstigt så funkar säkert med hundar också 😉

      Nej det är inte konstigt. Det är ju bara win win om hon gillar hunden, dessutom bra med en hundvakt om det skulle behövas.

      Gulligt av dig ju! Önskar nån klickade med min hund så att jag kunde fråga nån med gott samvete 😅

        Det är verkligen fint att se samspelet mellan de två! Det är få förunnat tror jag 🥰

      Tanken är fin men hon kanske då förväntar sig att få någon ersättning?

        Men varför skulle hon få ersättning om det är för hennes skull och ts ibte behöver avlastning?

          Om hon annars tar hand om hunden som ett ”jobb” även om hon är volontär så skulle det vara lite märkligt att inte erbjuda ersättning jo.

            Fast nu a var ju frågan om hon ville umgås med hunden för de hade ett fint band. Inte att köpa en tjänst för hon behövde hundpassning.

        Ersättning, om än en mindre sådan, bör definitivt utgå. Annars tycker jag inte att vederbörande bör fråga tjejen om hon vill ha hunden hos sig överhuvudtaget. Känns lite gränslöst då.

          Uppskattar din input. Det här är en fråga jag också funderat på. Hon skulle skynda sig från skolan nu i veckan för att hinna träffa min hund innan hämtning och jag hade sån lust att säga ”det är helt okej för oss om du vill låna honom någon gång” men jag visste inte om det skulle bli konstigt. Hon är supergullig och pussar på honom och säger ”hejdå, vi ses nästa vecka” och jag tycker typ det är sorgligt när dom inte har setts på mer än en vecka 😆

            Att fråga om hon vill låna hunden någon gång är inte gränslöst. Då sker det på hennes initiativ om hon vill. Men vill du använda henne som hundvakt får man ju erbjuda ersättning. Tycker absolut du kan fråga men var då tydlig men du verkar vara vettig och vill göra rätt.

              Tack för svar. Det är lite så jag resonerat i mitt huvud.

                Jag tänker att du säger att du märkt vilket fint band de har och säger att om hon vill låna hunden någon gång får hon gärna det. Inte för att du behöver en hundvakt utan om hon hade tyckt det varit mysigt. Gör det tydligt att det är om hon tycker det är kul och inte ett extrajobb. I den åldern hade jag varit överlycklig!

        Innan jag skaffade hund själv hade jag nästan kunnat betala för att få ta hand om någons hund för jag älskar verkligen djur haha. Så alla tänker inte på ersättning. Men om det är hundägaren själv som frågar kanske man kan ge något eller i alla fall göra det tydligt innan att det är obetalt

      Så fint av dig att låta henne låna hunden!! Kul för hunden oxå med ett dygn där någon har sånt fokus på hunden som ma själv inte alltid hinner ha ❤️

      Det vore väl inget konstigt att säga att eftersom de kommer bra överens så fråga om hon skulle vara intresserad.

      Det är ju något du även måste prata med hennes föräldrar om, de kanske inte vill ha en främmande hund sovandes över hemma hos sig

        Absolut, det förstår jag!

      Är du inte rädd att något kan hända din hund? Tjejen är ju trots allt under 15 år. Hur vågar du lita på att hon kan ta rätt beslut i svåra situationer?

        Förlåt men jag flyttade hemifrån när jag var 15 år. Det är liksom inte en 10 åring. Är man flera i en familj lämnar man väl hunden med barnen ofta? Tror en 15 åring klarar av att ringa och fråga om något händer. Måste vara jobbigt att gå runt och vara så ängslig som du är.

    Hjälp. Har tre barn i varierande ålder men en går i lågstadiet och en i förskola (så olika behov) min bebis som nu är 7 månader är så fruktansvärt klängig att jag går under. Kan inte gå ett steg utom synhåll utan att hon totalt bryter ihop, måste bära runt på henne överallt. Jag känner att jag inte hinner med allt som behöver göras och det går ut över mina andra barn. När min man är henne går det bra men han är ofta iväg flera nätter med jobbet och då är jag själv vilket gör att jag just nu är en blöt fläck. Känner att jag börjar typ bli utbränd och får typ minneluckor och blir arg/tappar tålamodet mycket snabbare på barnen för att jag själv känner mig stressad.
    Vad gör man? Har ingen familj som kan hjälpa till, varken jag eller min man (flera bortgångna och min mamma är svårt sjuk sedan flera år). I sommar går vi på en lång ledighet tillsammans så jag försöker räkna dagarna tills dess men just nu? Tips för att få dagen att gå runt när man har en lite koala hängandes på sig hela dagen?

      Varför skaffa fler barn än man hinner med och orkar med? Har aldrig förstått det där

        Man skaffar flera barn eftersom klängigperioden varar max 6 månader och efter det har man sin familj som man älskar.
        Vissa tycks tro att barn inte växer. Snabbare än ett ögonblick är de stora och hjälper dig istället för att du hjälper dem.

          Sluta gnäll då, bit ihop

            Men var bara tyst!

        Men alltså du vet att bebisar är individer. Du vet inte om du får en bebis som sover hela nätter eller har kolik. Dessa faser kommer dessutom och går. Problemet här är väl att vi som samhälle förväntar oss att mammor drar lasset själv utan stöd från familj och släkt.

        Vilken dryg kommentar!! Märks att du inte har barn

        Såna här kommentarer är så idiotiska. Barn kan vara antingen easy peasy eller klängig kolikkatastrof. Och vill man ha tre barn så skaffar man tre barn om man kan, vad är det som är så konstigt med det.

        För övrigt kanske du aldrig klagar på ditt jobb eller din relation, för det kan du ju självklart inte göra för det är ju bara att inte skaffa ett jobb eller en partner i så fall?

      Jag hade samma situation, två större barn och en hemskt klängig bebis. Ingen avlastning när mannen reste ( han var borta 3 nätter varje vecka).
      Hur överlevde jag? Ja jag minns knappt, men min man lagade storkok och frös in så jag behövde bara tina och servera.

      har också bebis 7 månader, fy fasen det är så klängigt just nu att jag går under. Älskar barnet mer än nåt annat såklart men det gnälls och klängs och ska bara vara hos mamma just nu. Har inga tips, känner själv ikväll att min hjärna KOKAR ÖVER för att dagen varit så svår att hantera. Jag stoppar ner bebisen i en bärsjal och låter det klängas, har inget bra råd mer än en stor förståelse…

      Funkar sele eller sjal? Då kan hon ju sitta där och hänga med bara.

      Min man bytte jobb. Har han frågat om ändrat schema? Annars ta hjälp av familjen eller anlita en barnflicka. Det är en kort period barnen är så med får du utmattningssyndrom så varar det ofta i många år. Pengarna en barnflicka kostar är inget i sammanhanget. Men se till och lös det innan du blir kroniskt sjuk.

      Har du någon vän som kan hjälpa? Jag hade smällt av av glädje om någon bad mig hjälpa till <3 vi är nog för dåliga på att be om hjälp utanför far och morföräldrar. Fråga en kompis om den kan komma och hjälpa med tvätt städ mat disk så du kan sitta på golvet med barnen

        Min kompis kom och tog min bebis i 2 nätter så jag fick sova en hel natt när jag var själv med barnen. Hon gjorde det gärna och gjorde enorm skillnad för mig. Våga fråga!

      Om min man krävt att ha ett jobb under bebisperiod som krävde resor hade jag krävt att han fixade med mkt praktiskt, matlagning- färdigt som nån föreslog, städning och annat. Samt betalade en barnvakt för stöttning ett par timmar de dagar han är borta.

        Min man krävde inte att ha ett tufft jobb, hans lön däremot var något vi alla fick del av och uppskattade!

          Men får han en högre lön bör ju en del av den gå till avlastning? Att mamman får utmattning är ju inte värt det!

          Min man reser också mkt i perioder och tjänar bra men det innebär ju också att han måste kompensera för sin frånvaro ekonomiskt när han inte själv är där, så mer pengar för att ersätta den hjälp han nu inte bidrar med än om han hade haft lägre lön och kunnat bidra själv. Det är väl något man måste ta ställning till som familj om det är ett rimligt upplägg

      Vid ca 8 månaders ålder är de flesta bebisar väldigt mammiga. Kan även vara väldigt pappiga om pappan är den närmsta anknytningspersonen. Detta går över! Härda ut… På sommarn kommer lillen ha börjat förstå att du inte försvinner helt bara för att du inte finns JUST intill. 😊

        ”Känner att jag börjar typ bli utbränd och får typ minneluckor och blir arg/tappar tålamodet mycket snabbare på barnen för att jag själv känner mig stressad.”

        Det är bara att hårda ut tycker du? 🤦🏼‍♀️När man får minnesluckor och förändrad person ligger är det illa. Du kan få permanenta hjärnskador av sömnbrist/stress.

      Prova bärsele om du inte redan använder/provat det.
      Som ngn annan sa gör storkok så sparar du tid.
      När din man är hemma se till att få lite egentid ifrån hem och barn så du får ny energi.
      Har du någon vän som skulle kunna hjälpa till lite då och då? Typ gosa med bebisen så du får lite tid till de andra barnen.
      Annars, det är nog bara att ”härda ut”, det blir bättre snart!

    Varför träffar nicci en kille över 30 , vann love Island uk förra året? Ekin sus ex 😂😂

      ÄR DET HAN? Jag funderade varför jag kände igen honom. Orkade inte se mer än ett par avsnitt av den säsongen så hade helt glömt bort personerna i fråga.

      Låt henne dejta 🥰

        Han är en riktig skit men absolut låt henne dejta honom 😁

          Oijdå, nä har ingen koll på honom, men låter inte som en toppen kille 😅 kanske hon borde hitta en äldre man som vill stadga sig och är lite lugnare då 😅

      Det är väl jätte bra med någon som är mogen om hon har barn?

        😂😂😂 du har ingen koll på honom hör jag

          Ingen aning om vem människan är men du poängterade att han var över 30..

            Betyder inte att man är mogen.

      Hoppas han fattar att det är bäst att lägga benen på ryggen

    Slickar hunden Camilla på munnen? Urk! Det finns farliga bakterier i hundars saliv.

      Så länge du inte ska hångla med henne efteråt så påverkar det väl dig till exakt 0%?😂😂

        Med samma exempel är det fritt fram att äta avföring eller mänskliga kvarlevor ☺️

          Ja kör på om du tycker det är trevligt! Av omtanke för andra kanske du bör vänta innan du utbyter saliv med någon men ät bara, det är ju ändå lördag🥰

          Nu gör ju inte alla hundar det. Sedan finns det också något som kallas för tandborste.

        Självklart påverkar det inte en random bloggläsare om Camilla får en bakterieinfektion, men det är väl inte konstigt att reagera på något som man ser som ett riskbeteende. Nyss var det ett inlägg om en influerare som körde utan bilbälte. Var du där och kommenterade ”Vad påverkar det dig?” till alla som tyckte att hon tog en onödig risk?

          Ingen aning vad du snackar om. Har inte läst några inlägg.

      Oh, får rysningar när folk pussar sina hundar på munnen. Min sambos familj har hundar och det är så mycket hundpussande….samtidgt som hundarna smakar på allt de ser när man är ute och går. 🤢 obs; jag gillar hundar, men inte pussarna!

        Älskar hundpussar ❤️❤️❤️❤️❤️

        Blir också så äcklad. Vidrigt.

      Finns mer bakterier från kuken du stoppar i käften.

        Så som man känner sig själv, känner man andra? Eller hur går den?
        Alla suger inte kuk, vännen.

          Varför skulle de inte göra det? Tvivlar på att en man skulle acceptera att en kvinna säger nej till det.

            Driver du eller😂

              Nej faktiskt inte. Det är en sak som skrämmer mig med att ens vara i en relation – jag måste göra sådant som jag inte vill.

                Nej det måste du inte😂 har sagt nej till avsugning till många killar, alla har accepterat det (och det är jag som har avslutat dejting/relationen med dem). Det är verkligen bara att säga nej. Kan de inte respektera det är de ändå inget att ha.

                Men herregud nej. I en sund relation måste du inte göra saker du inte vill!

                Nej,det måste du verkligen inte.Då är du i fel relation.

            Du menar alltså att alla män vill bli avsugna och tvingar in sin penis i munnen på de kvinnor som säger nej? Du vet att det räknas som övergrepp, va? Ett övergrepp som är väldigt straffbart.

              Jo men de gör det ändå.

                Det låter inte som att du har någon erfarenhet om du tror att alla är såna.

                Vad är det för skitsnack. Tokiga människa.

            Haha va? Suger aldrig kuk. Varit gift i femton år ändå. Har ändå grymt sexliv. Gillar heller inte att bli slickad innan någon tycker det är orättvist.

            Hahaha alla män jag har haft har ”accepterat” mitt nej. Som om suga vore en viktig grej? Du måste ha träffat enbart skräp.

              Det, eller så är personen typ 16 år och bara lyssnar på sina kompisar som ”vet allt om killar och sex”.

      Mysigaste som finns ju 🥰

    Tips på er skönaste svarta basic tighta långärmade tröja? 😊

      Långärmad tröja i modalmix från HM, bästa finribbade tröjan som håller sig fin länge

        Var det du som tipsade tidigare? Köpte då och är sååå nöjd!

        Min mage blir så stor i den 😔

          Para ihop med höga jeans så är problemet löst 👍

        Hur hittar jag denna på HM? Har du något artikelnummer eller vad ska man söka på? 🙂

          Sök på modalmix.

      Cubus

    Dogge Doggelito, har ämnet redan avhandlats? Min hjärna begriper inte världsfrånvänd han verkar vara 🤯 Vad tänker ni?

      På vilket sätt? Han om någon har gått igenom mycket elände i livet och verkar vara ödmjuk pga det.

      Vad har hänt? Han dök snabbt upp i en tiktokvideo igår men jag hann bara se för jag scrollade förbi.

      Alltså han drar en sunikig historia om flera killar som bygger tält i skogen för att senare ha sex med en tjej i. De tjatar på henne att ha sex med någon hon inte vill. Pappan dyker upp, slår en kille så han hamnar på sjukhus och tar sönder tältet. Sen åker killarna till sjukhus och besöker son kompis.

      Klipp till, folk reagerar och Dogge ljuger plötsligt ihop att han var 7-8 år och tjejen 15 år. Jo men visst. 7-8 åringar bygger själva tält i skogen och åker till sjukhus och hälsar på sin kompis utan hjälp av vuxen. Lovar att både tjejen och killarna var tonåringar. Jävla äckel.

        Det finns volentärarbetare på sjukhus för att hjälpa vuxna hitta rätt numera men en 7-åring skulle själv hitta sin kompis…

      Men är inte Dogge utvecklingsstörd?

        Det var väl att dra det lite långt?

      Han är fortfarande en sextjatare 🙄

      CYKEL PÅ KÖPET

    Funderar på det här med Klarna delbetalning. Hur mycket pengar har ni i skuld just nu? När jag var student för några år sedan var jag som mest uppe i 6 tusen. Idag är det noll. Men jag funderar på varför det egentligen är SÅ illa att välja delbetalning, så länge personen har en fast inkomst och att sakerna denne handlar blir inom en rimlig summa varje månad? Känns som ett sånt stigma och att folk ofta döljer sina delbetalnings-vanor 🙃 Varför egentligen, jag menar man FÅR ju ha skulder.
    Obs jag förstår grejen med ränta! Att det i slutändan blir dyrare.

      Eller så sparar du ihop pengar till det du ska köpa och slutar leva över dina tillgångar på kredit. Sluta normalisera lån med en ränta på >18% för att främja konsumtion. Sebastian Siemiatkowski har redan tillräckligt med pengar.

      Det är dumt för du vet aldrig om du plötsligt får en minskad inkomst framöver, alla kan bli sjuka t ex. Och varför handla för pengar som en inte har? Spara ihop i förväg istället, det blir billigare i längden dessutom.

      Jag handlar ofta på ”månadsfaktura” via klarna pga sällan har kortet framme när jag handlar men skulle aldrig delbetala då jag har som regel att inte köpa saker för pengar jag inte har

        Du kan lägga in kortet eller koppla din bank så slipper du handla på faktura om du inte vill.

          Visste inte att man kunde lägga till kortet! Bra tips, gjorde banköverföring en gång men blev ett tekniskt fel så pengarna drogs utan köp och det tog fem månader innan klarna betala tillbaka så det vågar jag aldrig igen

      Jag har blockerat mig från alla företag som erbjuder krediter. Märkte att jag handlade mer än vad jag egentligen behövde. Nu kan jag enbart handla genom Swish eller kort. Tycker det är superbra.

        Hur gör man det?

          Jag hörde av mig direkt till kundtjänsten på Klarna och andra kreditgivare. Jag sa helt enkelt att jag vill bli spärrad från att handla hos dem på kredit tills vidare. Vissa av företagen försökte hota med att jag i sådana fall aldrig någonsin skulle kunna häva spärren (de ville inte att jag skulle spärra mig), men jag sa att det inte gör mig något. Jag har inte ångrat mig en sekund. Förr handlade jag alltid inredning, skönhetsprodukter och kläder för några tusen i månaden. Jag kunde betala tillbaka, men majoriteten av alla inköp var totalt onödiga. Numera handlar jag bara när jag verkligen måste.

      Det kan vara en räddare att ha möjlighet att delbetala ibland, men det beror på vad man delbetalar. Om något akut kommer upp och det inte finns utrymmer i ekonomin att betala fullt just nu men en delbetalning fungerar bra, då är det ju jättebra sätt att kunna klara sig. T.ex. tandläkarebesök, vetrinärvård, något hänt och man behöver resa hem till familj och man bor långt bort osv. Innan någon säger det: en buffert är förstås att föredra att ha. Men om man inte har det av någon anledning kan en delbetalning rädda ibland.

      Man bör dock inte använda delbetalning för konsumtion av sådant som inte är nödvändigt. All onödig konsumtion bör låtas bli om man inte kan betala det direkt.

      Klart de inte är någon fara. Om du vill betala mer än vad sakerna kosta så ta delbetalning.

    Vilken är den bästa ögonfransböjaren?

      Sisheido utan tvekan. Haft min i typ 7 år och köpt till nya såna dynor kanske 2 ggr. Värd varenda krona.

    Vad tycker ni om:
    -Hanna Friberg
    -Michaela Forni
    -Rebecca Stella

    Jag tycker Hanna verkar rolig men korkad och hon verkar själv tycka hon är supersnygg men jag tycker hon ser väldigt medelmåttig o lantisaktig ut. Michaela Forni verkar osäker och dryg, wannabe societet. Rebecca Stella känns som en högstadiemobbare som sätter sig över dem hon poddar med

      Hur blev du så perfekt?

      Haha fräscht att säga att någon ser medelmåttig ut

    Är alla möbler tillverkade i kina nuförtiden? 🙂 en bekant sa att det är ingen skillnad på dyra och billiga möbler för allt produceras på samma fabriker. Stämmer detta? Någon som vet?

      I princip ja. Köp svenskt eller skandinaviskt.

      Norrgavel är undantag men alla kända design möbler uppger var de tillverkar sina möbler. Sen är det ju skillnad i tillverkning även om de tillverkas i samma land. Faner och massivt trä är ju inte samma sak bara för det tillverkas i Kina.

    Skulle vilja höra åsikter om det är jag eller min svärmor som har fel.

    Mina svärföräldrar skaffade nyligen hund och sedan dess förväntas det att jag och min man konstant ska ställa upp som hundvakter. Det här är inget vi sagt att vi vill, vi var dessutom jättetydliga med att vi verkligen inte har tid för det. Vi har också katter och hunden funkar inte alls med katter, så vi kan inte ha hunden hos oss utan då ska vi först ordna kattvakt och sedan bo hos svärföräldrarna som bor långt från våra jobb. Så det blir väldigt omständigt för oss helt enkelt.

    Min svärmor ska hälsa på en släkting utomlands nu över påsken och kommer då på idag att hon behöver hundvakt och frågar såklart oss. Min man är borta med jobb så han kan inte och jag hade tänkte boka en sista minuten flygbiljett för att hälsa på en kompis som bor utomlands. Min svärmor tycker då att jag ska strunta i att åka så att jag kan kolla hunden istället. Jag har inte träffat vännen på superlänge så förklarade att jag verkligen vill åka när jag äntligen kan, och då börjar min svärmor beskylla mig för att jag gör så att hon måste ställa in sin resa och att släktingen hon ska hälsa på är gammal och att det kanske är sista gången de ses. Min svärmor har alltså vetat om hennes resa i över ett halvår ska tilläggas, men frågar oss först idag. Jag fattar ju själv att jag inte gör fel men alla i min mans familj tycker detta är helt normalt beteende så börjar nästan tvivla på mig själv. (Jag har druckit några glas vin så hoppas jag skrivit på ett förståeligt sätt)

      Då kan väl alla i din mans familj passa hunden.

      Man kan inte förvänta sig varken barnvakt eller hundvakt eller någon annan vakt utan det man skaffar tar man hand om själv. Ibland har man tur och då ställer någon vän eller släkting upp. Vill man desperat ha hundvakt eller barnvakt finns det tjänster man kan betala för så får man det.

      Vilka är alla i din mans familj? Låter som det finns fler än du och din man, då kan ju dom vara hundvakt om det är normalt beteende.

      Förstår inte hur man kan skaffa en hund och förvänta sig att andra ska passa den. Skulle något hända, man hamnar på sjukhus eller något oplanerat så hjälper man sin familj i den mån man kan tycker jag. Men att boka in en resa för så länge sen och fråga dagen innan, alltså nej.
      Om svärmor ska åka själv, då kan väl svärfar ta hand om hunden?
      Finns ju även hundpensionat, hundhotell eller vad det heter.

        Självklart ska du åka iväg på din resa och börja inte tvivla på dig själv. Du har inte gjort något fel, din svärmor är orimlig.

        Jag är nära vän med mannens kusin som tycker att jag överdriver om svärmors beteende (hon är pälsallergiker så hon går redan bort som hundvakt). Jag får dessutom lätt dåligt samvete så blir inte bättre av att hon tycker att svärmor inte alls gör fel. Sedan har min man en vuxen bror som bor hemma så man skulle ju kunna tänka sig att han borde ställa upp men ansvaret hamnar alltid på oss på nåt jädra vänster. Men jag har sagt nej och kommer åka på min resa. Var skönt att få ut min frustration här.

          Bra klart du ska åka, hennes hund hennes ansvar att lösa det och går det inte då får svärmor avstå sina grejer hon vill göra. Fråga i sista minuten är ju verkligen inte okej, hon kan ju inte förvänta sig att ni kan med så kort varsel oavsett om det nu hade gått då såklart, lite framförhållning behövs ju.
          Sen varför fråga er som bor långt bort? Sen att ni har katt som hunden inte går ihop med är ju en anledning till att inte fråga er, ni ska ju inte behöva skaffa kattvakt bara för att hon behöver hundvakt 🤷🏽‍♀️
          Lätt för kusinen där att säga att du överdriver när hon själv inte kan hjälpa till.
          Nej enkelt hennes hund hennes problem, man kan inte förlita sig på att folk i ens omgivning kan/vill ta hand om ens djur.

      Klart du ska säga nej? Det är ju helt gränslöst. När jag hade hund betalade jag för hundvakt om ingen i min närhet som verkligen älskade att vara hundvakt kunde ställa upp. Det finns för fan hundpensionat, tipsa om det.

      Du har helt rätt och ska absolut inte tvivla på dig själv. Har själv hund och skulle aldrig bete mig som din svärmor. Självklart ställer ni ju upp när ni har möjlighet men just nu går det inte. Hon kan vända sig till Rover till exempel eller be en granne passa hunden. Eller hundpensionat.

      Finns ju hundhptell om hon inte hittar hundvakt..

      Säg bara nej!

      Hade problem när mina svärföräldrar skaffade hund. I efterhand visade det sig att de skulle reda mycket i jobb och egentligen inte hade tid. Vi sa att vi kan ta henne på helger men inte i veckorna (hon behöver lunchpromenader och vi har inte möjlighet att vara hemma vid lunch). De frågar ändå om vi kan ta henne i veckorna samt om vi kan höra med våra arbetsplatser ifall vi kan jobba hemifrån… Jag tror många hjälper till om de har möjlighet, men ibland ställer folk höga krav när det kommer till husdjur, eller barn också för den delen.

        Blir tokig på folk skaffar djur och räknar med att andra ska ta hand om dom.

      Det är verkligen inte fel av dig. Åk till din kompis!

      ”Vad tråkigt att du inte hörde av dig tidigare, tyvärr har jag redan bokat min biljett… Glad påsk!”

      Åk!!

        Ja. Jag uppfattar det som att du skulle åka själv? Åk. Så får mannen va hundvakt.

          Jag ska definitivt åka är inget snack om saken! Däremot får jag lätt dåligt samvete och får såklart sms nu om att jag förstört hennes resa osv. Min man ska vara borta på jobbresa så han kan absolut inte heller. Ingen av oss svarar på hennes sms just nu.

            Men gud vad gränslöst! Hon får väl fixa hundvakt innan hon bokar resa? Inte då att du är skyldig att passa hunden.

      Ser att du fått förslaget att du skulle sagt typ att du redan bokat biljett. Och det är kanske lite sent att säga nu eftersom jag antar att din svärmor vet att du ej bokat biljett.

      Men säg att din kompis hörde av sig och berättade att hon köpt biljett till dig som en överraskning, eller dylikt! Och jag håller med alla andra: åk, du har inte gjort något fel alls – tvärtom. Sätt ner foten gentemot din man också, han får säga till dem att de inte kan förvänta sig hundpassning. Om han inte klarar det hade jag nog i ett sånt läge övervägt hur involverad jag ville vara med en man/släkt som behandlar mig så…

        Jag ska definitivt åka så har sagt nej. Men får nu sms från svärmor om att hon nu inte kan åka osv. Senast försökte hon skuldbelägga oss genom att hon skulle behöva sälja hunden om inte nån av oss ställde upp. Det som är jobbigast att hantera är egentligen att hon försöker lägga över skulden på mig/oss hela tiden.

          Usch, vad jag stör mig på folk som ”skaffar” djur, som om det vore en förbrukningsartikel. Inte ett djur som är helt beroende av dig, kanske 15 år framåt. Det är inte bara att skicka runt hit och dit, som en påse gamla kläder. Helt obegripligt hur vissa fungerar. Hoppas verkligen hunden får ett nytt vettigt hem!

          Hon får väl anlita en hundvakt till sin hund? Hur tror hon andra gör?

          Säger du ja nu så får du räkna med att hon bestämmer över dig och ditt liv senare också. När det gäller … ALLT. Sätt ner foten ordentligt så hon fattar att hon är egoistisk.

          Blocksa hennes nummer så slipper du läsa skiten.

      Gud nej, hon får väl använda hundpensionat.
      Min mamma har hund, en hårig sak. Hade hon bott nära hde jag kunnat rasta den på dagsr hon är borta flera timmar, men hundvakt. Nej nej.
      Det är jag tydlig med!

      Ljug om du behöver o säg konsekvent nej så kommer hon sluta fråga

        Hon påstår att hunden inte kan bo på hundpensionat då hunden inte är kastrerad (vilket kanske stämmer). Sen är hon också snål så varför betala för saker när man kan tjata och emotionellt utpressa familj att ställa upp gratis istället. Nej men har sagt att jag inte kan och svarar inte på hennes sms ens för orkar inte helt ärligt.

          Då får hon väl kastrera hunden om hon vill resa?

          Jag hade slutat svara efter första meddelandet. Och börja inte förhandla med en gränslös person! Om hon är sjuk blir ni bara medberoende i hennes sjukdom.

          Det här är nyttigt för svärmor. Någon säger nej och sätter en gräns, det är bra, hon behöver det.

          Om hon fortsätter att skicka sms med anklagande ton så tänk på att det är en härskarteknik hon använder för att framkalla dåligt samvete för att härska över dig och din man och stjäla din resa och din tid. Inte okej någonstans.

      Jag hade bokat resan till min kompis, och bett svärmodern dra åt helvete om hon försökt skuldbelägga på det viset du beskriver.
      Hennes djur = hennes ansvar.

      Hon är gränslös. Jag håller inte alls med ovanstående om att du ska ljuga dig ur situationen. Varför ska du ljuga? Säg bara nej. Hennes beteende är inte okej. Bara låt bli att vakta hunden.

      Hon verkar ju inte helt friskt. Hennes hund hennes problem.

      Jag är hundägare och kan garantera dig att din svärmors beteende är helt absurt. Skaffar man en hund kan man sjävklart inte förvänta sig andra ska passa din hund som om det är deras ansvar. Säg nej och säg det rakryggat. Du gör inget fel. Det är rent ut sagt oansvarigt boka en resa och i ”sista minuten” komma på att man behöver lösa hundvakt och dessutom försöka skuldbelägga någon annan om dem inte kan. Vi ber sällan om hundvakt och gör vi det är det alltid flera månader i förväg och ber alltid någon som tydligt och klart har uttyckt att dem
      vill vara hundvakt vid behov och gör allting för att underlätta för dem. Låter helt absurt mot både dig och hunden att hon gör såhär. Hade jag varit du hade jag uttryckt att det är nonchalant att fråga på det sättet, eller om din man gör det. Åk på din resa. 🙂

      Då svarar du nej! ”Din hund är ditt ansvar,det finns hundhotell och hundvakt som gärna passar din hund”!
      Det är tydligt,och du behöver inte känna dåligt samvete eller kompromissa,var bara tydlig och stå fast vid det! Det klarar du!

    Till er som ser en film eller serie i detta nu, vad tittar ni på? Jag ser Chicago PD.

      Tittar på Young Royals 😍

        Jag med! kände mig sist på bollen men fan vad bra den är? Kollar alltså från säsong 1 hehe.

          Ååh lite avis att du har ”allt” framför dig!! Den är så bra 😍

      Gilmore Girls i brist på annat. Den är ganska mysig visserligen men egentligen inte vad jag är sugen på att se.

        Har också på Gilmore Girls. Sett alla avsnitt 750 ggr men blir lika arg på Luke som är så negativ mot Lorelai, tex när första snön kommer o han bara är en sur negativ gubbe, ska förstöra hennes glädje.
        Älskar serien dock!

          Haha Gilmore girls även här

          Älskar att han är en surgubbe 😂 rolig kontrast till Lorelai som är glad, kaos och rolig. Tycker om honom, han ställer upp för henne, lånade ut pengar, passade hunden och satt uppe med den hela natten, la ner att köpa huset han ville för hon ville bo kvar, fixar ballonger till Rory.

          Blir alltid sugen på kaffe när jag ser på Gilmore girls, hatar både smaken och lukten av kaffe 😅

          Nu ska jag slå på den och försöka sova.

        Har nästan alltid på Gilmore girls i bakgrunden när jag ska sova, älskar den😍

      Outlander!

        Vilken säsong är du på? 🙂
        Började kolla om den för någon vecka sen, ligger några säsonger efter.

          Jag är på säsong tre nu. Men det är andra gången jag ser det, så har sett alla säsonger!

      Bror säsong 2

      Billions

      Såg rysaren. Men. Otäckt Men vilken
      N konstig film. Bland det värsta jag sett.

        Men Gud den såg jag också igår! Den var fan verkligen skitkonstig!!

      Belgravia och Shogun.

      Vigil-hotet från ovan.2 avsn. finns nu på svt play.

    Springmask!!!
    Upptäckte springmask i 3åringens bajs nu ikväll, har aldrig haft detta själv innan 😩 så vidrigt. Det enda positiva är väl att det inte är farligt, bara äckligt… fungerar sånt maskmedel man köper på apoteket och städning? Hela familjen får ju ta det verkar det som. Behöver lite solskenshistorier nu känner jag…

    Har någon här fått Finacea gel för behandling mot akne? Fick det utskrivet av min läkare och jäklar vad det svider! Vill dra av mig hela ansiktet

    Är Bikboks kostymbyxor bra? Okej kvalitet? Små/stora i storleken?

      Jag älskar deras kostymbyxor, mina har hållit i två år hittills. Jag har gått ner en storlek i mina.

        Förlåt nu skrev jag fel jag har gått upp en storlek då jag upplevde byxorna som små i storleken, speciellt runt låren.

    Idag träffade mina barn min 94-åriga mormor. Vi ses väldigt sällan och hon var så glad att få träffa dem. Några timmar efter att vi kommer hem så spyr fyraåringen och vi upptäcker dessutom att hon har fått prickar på benen. Så nu är jag livrädd att vi smittat min gamla mormor med… magsjuka? Vattkoppor? Vet ej vad. Trevligt att somna med ångest 😭

      Skippa ångesten, låter som att du är oskyldig här ❤️

        Hmm inte riktigt…

      Fattar verkligen ångesten. Men du kunde inte veta på förhand att det skulle hända!!! Tänk vad fint att dina barn och din mormor fick träffas. Tänk vad hemskt om man skulle undvika att träffa äldre släktingar medan man är frisk, för att man inte vet om man ”kanske blir sjuk senare”.

      Ni trodde att ni var friska när ni träffades, du gjorde inget fel – det går inte att förutse framtiden.

      Krya på sonen! ❤️

        Samma som ovan; läste slarvigt – krya på dottern! ❤️

        Det finns inget du kan göra åt det nu. Och du kunde inte gjort något innan heller – för du visste inte att din dotter skulle bli sjuk. Försök släppa det dåliga samvetet och klappa dig istället på axeln för att du tog dig tid att träffa din mormor. För några år sen spenderade jag mycket tid på ett äldreboende när min mormor bodde på ett – du skulle bara veta hur många som inte fick besök, det är hjärtskärande. Du besökte! Fint av dig, punkt slut. ❤️

      Kan ju varit hon som smittat med.
      Släpp den ångesten!

        Lite väl snabbt insjukningsförlopp om mormodern skulle ha smittat barnet.

      Din mormor har säkert redan haft vattkoppor och kommer inte bli smittad av det åtminstone

      Att oroa sig för något man inte har någon kontroll över är lika produktivs som att försöka lösa en ekvation genom att tugga tuggummi.

      Vad ska du göra åt saken?
      Du kan ju liksom inte spola tillbaka tiden och få det ogjort.

      vållande till annans död? tänk om halva äldreboendet dör

      Kräksjuka smittar i alla fall inte förrän det brutit ut. Och vattkoppor har hon säkert redan haft. Du har inte gjort något fel!

    Hur kan my martens, och narcissister likt henne inte förstå när dom är rökta? Hon har nu sen hon startade sin prylbutik blivit ertappad så många gånger. Hennes företag går minus (när vi kollar offentliga handlingar) samt att vi ser så fort hon byter anställd efter 6 månader (och bidrag från arbetsförmedlingen)
    Kommer hon någonsin se sitt luftslott falla?

    Efter ännu ett negativt inlägg angående skilsmässa osv, Malinshusochhem är nog den mest negativa och ältande människan i hela världen. Nu skall hennes barn åka till Sälen med pappan, vilken kul grej! Men nej, ännu en grej att se negativt på.
    Jag förstår att vissa kommer över saker långsammare men har det inte gått typ tre år nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.