202 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon med tips om bra sportbh att användas till löpning? Brukar använda Casall Iconic men sugen på några nya. Har b-kupa men vill att den ska sitta som en smäck.

      Har 65G och springer i en sport-bh från Change (Twilfit).

      Soc är förvånansvärt bra. Har några från Nike också men återgår alltid till Soc.

        Jag är också jättenöjd med mina från Soc 😀

      Röhnisch har bra!

      Har testat så många men lager 157s sport bh med vadderade kupor sitter rejält! Har F kupa. Har bh i storlek S så den sitter åt ordentligt men den ger verkligen maximalt stöd

      Champions Ultra chock absorber.

      TS här; tack för alla tips. Så kul att mötas av omtänksamma människor. ÖS när det är som bäst🙂

      The knockout bra från Victorias secret är den i särklass bästa sport-bh jag använt. Fantastisk kvalitet!

    Någon här som jobbar som teknikinformatör? Är det roligt? Vad är bäst/sämst? Funderar på att vidareutbilda mig (jobbar med information nu men har inte det tekniska)

      Inte så kul. Du jobbar mycket med XML

        Inte alls säkert, olika företag har olika system och teknikutbud

        Varför är det inte kul tycker du?

      Har varit konsult inom det. Kul att få lära sig mycket nytt om olika produkter, man är gränssnittet mellan teknikerna och användarna. Roligt med problemlösning, klura på hur användarna bäst ska förstå produkten.

        Tack för svar! Låter kul. Känns det som att det man gör verkligen kommer till nytta? Risk att det blir torra dokument som ingen läser?

          Ibland är det så, vissa företag vill bara göra dokumentation för att de måste enligt lag, inte för att de tycker det tillför något. Medan andra företag satsar mer och tänker nytt. Teknikinformation kan ju både vara printade papper i en kartong som användaren slänger, och instruktioner/hjälptexter inbyggda i ett system, appar, osv. Som t ex att biltillverkare går från att ha en instruktionsbok i handskfacket till att ha den integrerad i bilens skärm, med animationer där du kan klicka dig vidare på olika delar i bilden osv.

            Ah Just det, tack för svar 🙂

    Nån som vet hur långt efter vi får avsnitten här i Sverige av Bachelor i USA, Joeys säsong (han som blev bachelor efter att ha varit med i Charitys säsong)? Vågar så klart inte googla och råka se vem han valde utifall vi är flera månader efter.

      Vpn

        Finns någon bra gratis vpn?

      Final Rose är imorgon 25/3.

        🙏❤️

    En försäkringskassefråga. Jag har 25% sjukersättning sen ca två år tillbaka och måste nu sjukskriva mig 25% till, men bara under några månader, så med sjukpenning. När jag nu måste svara på vad min årslön är skall jag då räkna bort 25% pga sjukersättningen. Alltså… jag tjänar 30000kr / månad alltså 30000×12 = 360 000kr, är det denna summa jag ska ange eller ska jag ta bort 25% av de 360 000, då jag inte längre jobbar fulltid, och alltså ange 270 000kr istället. Om det är 270000kr jag ska gå efter ska jag då även räkna ut vad jag får varje månad från försäkringskassan (alltså de 25% sjukpenning) och lägga till den summan?
    Hoppas det inte blev för rörigt 🙈

      Jag skulle ringa handläggaren och fråga, så du inte anger fel och din SGI helt plötsligt blir längre.

    Om jag får ensam vårdnad interimistiskt efter muntliga förhandlingen, får jag pappans resterande föräldradagar då? Han gör sig själv otillgänglig och kommer ej dyka upp. Har fått två olika svar från försäkringskassan.

      Är man ensam förälder så får man ju alla dagar så det borde ju vara så för dig med.

        Jo men det är ju inte ett slutgiltigt besked om ensam vårdnad fören huvudförhandlingen.

    Alltså jag är gravid och drömmer sexdrömmar om min chef lite var och varannan natt!! Är det hormoner? Är det mitt undermedvetna? Någon preggo som känner igen sig eller är det bara jag haha. Kommer ha svårt att se honom i ögonen imorgon efter natten till idag :’)

      Ta hand om dig själv eller ligg med din partner. Låter som hormonerna behöver få lite utlopp och spelar dig ett spratt. Jag drömde också om alla möjliga under graviditeten 😂😂

        Tack! Skönt att höra haha. Kanske är normalt? Tror verkligen inte jag är intresserad av min chef. Han är visserligen en härlig person men är väldigt kär i min man liksom

          Jag drömde om män i min närhet jag absolut inte är attraherad av i vanliga fall. Garanterat hormoner och lite frustration 😂 min lust ökade rejält under graviditeten

      Jag började drömma MYCKET mer sexerömmar medan jag var gravid, och fick dessutom orgasm i sömnen vid några tillfällen! Det senare har inte hänt på minst 15 år

        Det fick jag också! Så sjuk känsla att vakna av att man kommer. Helt utan beröring också.. coolt ändå att man kan få orgasm bara av tankar 😅

          Haha det är en skum men go känsla att vakna av😂 min första orgasm någonsin var en jag vaknade av😅

        Annan preggo här, drömde att jag slickade en annan tjej… kanske inte är straight för drömmen var sjukt Nice 😂

    Mirka, ilmeud, Patriciasrum mfl. Har alla fler barn än normen och har alla skulder hos KF. Är det vanligt att storbarnsfamiljer har dålig ekonomi och därför fortsätter att skaffa fler barn för bidrag och att slippa bli utmätta?

    Drömmenom11barn kvalar också in där vad man kan se medan mybabydoll verkar ha det gott ställt? Vad tror ni? Hela deras karriär på sociala medier handlar ju om att vara gravid, föda barn och om barnen mer än dom själva.

      Nu släpper jag mina fördommar fria här men jag tror det är lite tvärtom. Alltså de som har kass ekonomi pga sjukpensionär, arbetslös, lågutbildad är de som skaffar flest barn. Typen som gått i livets hårda skola. Då får de bidrag och en meningsfull vardag för de har barn att sköta om. Ofta har flera av barnen någon NPF-diagnos. Mammorna har ofta flera olika pappor till sin stora barnaskara. Familjen i något litet samhälle i kommunens ytterkant. Inget körkort, röker.

    Lite konstig fråga men hur länge kan man ha nachosbit fast i halsen? Känner att jag känner av biten sen jag åt nachos igår vid lunchtid men borde den inte försvunnit efter jag druckit varma drycker och ätit massa mat? Har även försökt få upp biten (om det nu är den som stör) på andra sätt genom att stoppa fingrarna i halsen utan framgång.

    Obs! Kan andas ordentligt och har även varit förkyld med svullen hals tidigare i veckan så finns ju såklart chans att det är något kopplat till det, men jag fick känslan precis efter jag åt ett nachochips.

      Det kan vara så att det är irritation efter att den satt fast bara kanske? Att biten är borta men det är svullet och irriterat fortfarande..

        Jag hoppas verkligen det! Får annars kolla upp det om det håller i sig ett tag till eller blir värre.

          Om man ”grejar” mycket i halsen är det lätt att känslan av att något som stör blir kvar. Hade försökt tänka på något annat. Det är skälet bara lite ömt.

      Hade en vän som satte ett fiskben i halsen. Fick rådet att äta knäckebröd för att se om det kunde få bort benet. Slutade dock med att läkare fick dra bort det.

        Åh fy vad obehagligt! Tänker att en liten nachobit tillslut bör smälta ner av varma drycker osv, lite svårare för fiskbenet att smälta bort hehe.

    Ibland blir jag så ledsen när jag läser här inne om folk som har problem med vänskapsrelationer.
    Det sätts ofta diagnoser om att vännen har diverse NPF-diagnoser, detta utifrån en väldigt ensidig synvinkel. Och sedan ger man det snabba tipset om att låta relationen ”rinna ut i sanden”.

    Detta gör mig så ledsen att förståelsen för personer med NPF är så låg, att man drar sig för att vara vän, att man avråder andra från att vara vän. Istället för att be personen prata med sin vän, kanske läsa på om olika NPF-diagnoser (om det är fastställt att vännen har en sådan) för att öka förståelsen för vännens reaktioner och beteenden. Att det är så lätt att bara dumpa.

    Hade ni resonerat annorlunda om det var ni som var personen som ingen ville vara vän med för att ni har ADHD/ADD/autism/annan diagnos? Om det var ert barn som ingen ville vara vän med? Om det var er syster eller bror som ingen ville vara vän med?

    Är så less på hela den där hysterin om att relationer bara ska ge *glädje*, *energi* och *positivitet*. Nej, ibland finns man där för sina vänner även under tuffare tidigare och kanske får ge mer än vad man får tillbaka. Jag förstår att man inte år ut och år in kan fortsätta en relation (vän eller partner) som är destruktiv men att bara avsluta relationer till höger och vänster utan att försöka förstå relationen på ett djupare plan är för mig obegripligt. Det handlar både om att förstå den andra parten i relationen, förstå sin del i en relation och att kommunicera med varandra, även om sådant som kanske är svårt eller jobbigt att ta upp.

      Fint skrivet! Det är ju bara berikande att ha vänner med olika erfarenheter. Så länge en person inte är medvetet elakt bör man ju kunna ha överseende med saker som beror på oförmåga. Jag själv har förlorat många vänner sedan jag fick utmattningssymptom. Är rätt säker på att gissa tycker att jag inte ”sparka joy” länge. Säkert har ord som energitjuv och att jag är tråkig och negativ nuförtiden sagts bakom min rygg… men det finns guldkorn kvar och det är dem som räknas!

        Härligt att du har några guldkorn kvar i din närhet <3
        Ofta är ju personen inte medveten om sina egna beteenden eller hur de påverkar andra, därför jag alltid tycker att man är skyldig att påpeka det som man anser inte fungerar i relationen. Sedan kan det ändå leda till att man går skilda vägar, vilket är helt fine.

        Jag hade själv en i min närhet som ofta var väldigt negativ och till slut sa jag något i stil med "när vi pratar är det alltid mycket fokus på sjukdom (både hennes och andras), död och elände. Det skulle vara givande för mig om vi också låter sådant som är bra och positivt ta plats i våra samtal". Hon hade inte alls reflekterat över de samtalsämnen som hon initierade och efter ett tag tyckte jag att hela hon var mer positiv och ett ändrat mindset!
        Det gäller ju såklart att personen är öppen för förändring och det är inte heller mitt ansvar att förändra eller driva den förändringen, men jag kan absolut glänta på dörrar för att få relationen mer som jag önskar den och samtidigt få mina vänner att må bättre! 🙂

      Kan bara svara för mig själv men ja, jag är en av dem som låtit en vänskapsrelation rinna ut i sanden. Personen i fråga var extremt opålitlig med allt, det gick aldrig att planera in nåt, jag vände ut och in på mig själv för att vara tillgänglig och det slutade i 8 gånger av 10 att hen ställde in i sista stund och/eller hade glömt bort att vi skulle ses. Och skyllde allt detta på sin diagnos, alltid,
      Jag stod ut länge men när jag själv fick två barn och hade ett småbarnsliv som var hektiskt, intensivt och slukade massor av energi så var måttet rågat. Till syende och sist så står man sig själv närmast och jag prioriterade mitt och min familjs välmående. Det fanns helt enkelt inte plats för personer som bara tar energi.

        Pratade du med personen om det? Hur du kände och upplevde det och vad dina förväntningar på en vänskapsrelation var?
        Tycker alltid att det är elakt att låta relationer rinna ut i sanden, tycker alltid att den andra personen förtjänar en förklaring även om det sen leder till att man går skilda vägar.

          Om en relation rinner ut i sanden är ju båda parter inte särskilt måna om den?

            Vissa vill ju kalla det rinna ut i sanden när det egentligen betyder att man ghostar.
            Det har jag sett flera exempel på här i kommentarsfältet på de trådar som jag syftar till i min trådstart. Att man rekommenderar personen som ber om hjälp/råd att inte höra av sig, säga att man är upptagen när den andra personen hör av sig, sluta svara när den andra personen hör av sig osv och att den då till slut rinner ut i sanden när den andra personen ger upp utan att få en förklaring.

        Beror också på hur man är. Blir ens egen hälsa mycket dåligare ja då bryter jag upp.

          Man behöver ju inte heller vara så snabb med att bryta upp. Varför inte börja med en paus?
          Säga till din vän som är påfrestande att ”vet du, jag skulle behöva en liten paus från den här relationen för att…”.
          Ibland kommer ju pauser också naturligt eftersom ens liv inte alltid klaffar, nu till exempel har jag några naturliga pauser med flera vänner för att vi är på olika stadier i livet. Vi hörs kanske varannan måna, ses kanske en gång om året för att just nu har vi inte så stort utbyte av varandras umgänge. Men våra relationer är djupare och mer värdefullare än att vi skulle kasta bort dem helt bara för att det inte klaffar just NU.

      Bra skrivit.

        *skrivet

          Snark.

      Jag har själv adhd. Om en vän är skitjobbig, elak, suger för mycket energi osv gör man helt rätt i att säga upp kontakten eller låta det rinna ut i sanden. Oavsett bokstavskombinationer eller diagnoser.

        Låta den rinna ut i sanden tycker jag aldrig är rätt, däremot kan relationer absolut avslutas, pausas eller förändras.
        Pratade du med din vän om hur du upplevde hen? Ibland är man ju inte medveten om sina beteenden och handlingar eller hur det påverkar andra. Beroende på den andra personen kan det ju verkligen vara en ögonöppnare om man får höra ”jag tycker att det här som du gör/säger är rätt oskönt och passar inte mig”, även om man sen vill avsluta så kan det fortfarande sätta igång en förändringsprocess hos den andra personen som leder till att den kan utveckla sig själv och även förbättra sina andra eller kommande relationer.

          Vuxna människor får ha lite självinsikt och jobba på sig själva. Det är inte mitt jobb att se till att andra får insikter om sig själva. Är det en god vän som har många andra fina egenskaper är det ju ”värt” att prata om det, men om jag en gång har sagt ”jag blir ledsen när du gör så” och det ändå fortsätter så är det inte okej.

        Håller med. Elakheter tar jag inte. Bättre att personen förklarar sig och säger i dag har jag en dålig dag.

      Håller med till viss del! Jag har själv adhd men anser inte att man som vän ska behöva ta hur mycket som helst, inte till bekostnad av sitt egna välmående! Jag gjorde slut med en vän där hon var en riktig energitjuv, troligtvis autistisk och jag skiter egentligen i vilket för det hade inte spelat någon roll ändå (och då har jag en familjemedlem med autistiska drag). Vi pratar alltså år där hon betett sig illa, indirekt ”attackerat mig” istället för att visa empati och förståelse som andra vänner (med och utan diagnoser). Där jag tillslut kände att jag behövde säga ifrån och det gjorde jag, sen kände jag mig klar med relationen i fråga. Då ville jag inte mer och jag saknar henne inte heller. Det har gått 1 år och jag känner mig nöjd med mitt beslut!

      Jag har dåliga dagar och mina vänner lika så, vi peppar och lyfter varandra och det är helt okej. Men när det kommer till självupptagna människor som aldrig bemödar sig att lyssna och finnas där när en annan behöver det medan man själv varit tillgänglig dygnet runt, ja då har man fått svart på vitt hur viktig relationen är. Klart man måste stötta sina vänner så mår dåligt men när jag ”gjort slut” med en vän har det varit väldigt mycket fler faktorer än att den ”inte varit peppig”. Sen orkar jag helt ärligt inte med negativa människor i mitt liv längre, är för gammal för det.

        Där håller jag helt med dig, man ska såklart inte ta vilken skit som helst!
        Men att ta reda på vad skiten kommer ifrån och vad den beror på, det tycker jag att man kan göra. Ibland handlar det ju om saker som är övergående, ett trauma eller en kris. Att personen behöver uppmärksammas på sitt beteende eller vad som.
        Du skriver att du sa ifrån vilket är BRA! Det är det jag tycker man ska göra, man ska inte bara ta emot massa skit och sedan smyga tyst därifrån. Sedan kan man ändå landa i att man inte har mer att ge i den relationen, men då har man i alla fall varit ärlig med det.

      Jag tycker väl inte att det alla gånger syftar på just eventuella NPF-svårigheter/diagnoser, när det skrivs här inne om problem vänner emellan.
      Precis som överallt i samhället så finns det ju personer med antisociala drag eller att de helt enkelt skulle falla under ”personlighetsstörningar” (om dessa skulle utredas) då deras toxiska och manipulativa beteende gör det alldeles för svårt att umgås med dem.
      Man ska passa sig noga för att hamna i klorna på en person med ”antisocial personlighetsstörning” utan då helst lägga benen på ryggen illa kvickt!
      Om man i ett sådant fall tänker att ”alla har väl rätt att få ha vänner som ska vara förstående och man ska kunna tala om de skav som kan uppstå”, så har man inte erfarenhet av en person med dessa störningar.
      Och ja, jag har erfarenheter från båda då det är så mycket mer utbrett i samhället än vad gemene man vet eller ens kan ana.

        Jag har också erfarenhet av att ha nära relation med personer med både NPF-diagnoser och psykopatisk personlighetsstörning. Jag står fortfarande fast vid min hållpunkt att jag tycker varenda relation förtjänar ett värdigt avslut. Med det sagt – du behöver inte fortsätta vara vän med dem! Men att ärligt säga ”det här funkar inte för mig” tycker jag är det minsta man kan göra.

          Jag förstår hur du menar….MEN ibland är det bästa att lämna i tystnad om relationen är så pass giftig för dig, att du riskerar att fara illa.
          Sen får man ju vara medveten om, att hos en person med antisocial personlighetsstörning tar de ändå inte till sig av det du säger, hur välment det än må vara från din sida.
          De kommer till 100% att vända på situationen till att det är ditt fel, de är offer och att det är dig det är fel på.
          Alla vill inte hamna i den sitsen utan retirerar hellre lugnt och fint för att slippa dessa galna påhopp som kan uppstå.
          Ibland är det inte det bästa att vara ärlig och politiskt korrekt.

            Givetvis är det en annan sak när det handlar om reell fara.
            Men att bara lämna i tystnad för att man är rädd för att personen ska bli sårad, bli ledsen, upprörd, besviken… det är bara fegt.

            Man ska givetvis inte ge sig in i en konflikt som riskerar att utmynna i fysisk skada. Jag har däremot svårt att tro att majoriteten av de vänskapsrelationer som har beskrivits i detta kommentarsfält riskerar att leda till den utgången.
            Däremot kan det absolut bli påhopp om ens egna personlighet eller att personen går in i försvarsläge och kontrar med ”men du då!!”. Och kan man själv inte ta kritik, eller lyssna på hur ens vän upplever relationen (det finns ändå alltid två sidor), nej då kanske man inte heller är en bättre vän själv.

            Det är ändå vuxna relationer vi pratar och enligt min åsikt ska man kunna ta att all kritik man framför inte tas emot väl. Därför får man även öva på att framföra kritik och åsikter på ett vettigt sätt (utifrån mottagaren), vilket handlar om grundkunskaper i kommunikation.

              Men du, det går ju svårligen att kommunicera med en person med t ex antisocial personlighetsstörning.
              Det är ju helt ogjort att starta en konversation, då den andre parten förmodligen kommer att tappa det och ge dig en muntlig eller skriftlig omgång du sent kommer att glömma.
              En sådan person har ”aldrig gjort fel….och gjorde den det, så var det inte meningen eller så var det ditt eget fel”. Och så håller det på i oändlighet.
              Är det inte bättre då, att inte gå in i den situationen?
              Man bör ju välja sina strider menar jag.

          Hoppas du klippte med psykopaten. Kan säga att det inte går att göra ett avslut på ett ädelt sätt med en psykopat.

            Det är ju precis så det är!
            Smyg dig ut ur relationen bara…inget drama.
            Om folk visste hur många människor det finns i samhället med starka toxiska, manipulativa och antisociala drag.
            Har läst in mig på dessa beteenden och röda flaggor i många år nu och vet att man behöver hantera uttåget ur dessa relationer med varsamhet och näst intill osynlighet.
            De tar sina flying monkeys till hjälp och sprider allt de någonsin kan komma på om dig till alla runt omkring, för att de ska se ut som offret i relationen, som blivit både illa behandlade och nu också övergivna.
            De som vet, de vet.

              Exakt. De hittar olika vägar till dig.genom andra, på de mest kreativa sätt. Lögner, sprider förakt och lyfter hur lite de vill ha med dig att göra. Ändå poppar de upp i alla slags situationer. Helt fixerade.
              Det spelar ingen roll hur passiv du än spelar.de är konsekventa

      Beror väl på hur vänskapen ser ut. Jag ser liksom ingen anledning till varför jag ska fortsätta vara vän med någon som inte är bra för mig efter ÅR av att bli dåligt behandlad. Jag är vuxen och får bestämma själv vilka jag ska umgås med.

        Givetvis får man vara vän med vem man vill och avsluta de relationer som man inte mår bra av!
        Det jag tycker är problematiskt är att man inte är ärlig om varför man vill avsluta relationen med sin vän. Vad som har lett fram till beslutet och göra personen uppmärksam på de beteenden den har som kan sätta käppar i hjulet i relationer.
        Tycker det är rent själviskt att låta relationer rinna ut i sanden utan förklaring och det visar, för mig, brist på medmänsklighet.

          För mig spelar det ingen roll om en person har en diagnos eller inte. Beter den sig dåligt mot mig så går jag därfrån.

            Och rinner det ut i sanden så bryr ju sig den andre inte heller? Oavsett diagnos så har båda parter lika mycket ansvar i en relation.

              Absolut att man kan gå därifrån, men ge en förklaring innan du vänder ryggen till.
              Ärligt talat, är det någon annan relation än en vänskapsrelation som du skulle göra så i? Att bara gå utan att göra ett avslut? Varför förtjänar inte en vän samma break-up som en partner tex?

              Vissa vill ju kalla det rinna ut i sanden när det egentligen betyder att man ghostar.
              Det har jag sett flera exempel på här i kommentarsfältet på de trådar som jag syftar till i min trådstart. Att man rekommenderar personen som ber om hjälp/råd att inte höra av sig, säga att man är upptagen när den andra personen hör av sig, sluta svara när den andra personen hör av sig osv och att den då till slut rinner ut i sanden när den andra personen ger upp utan att få en förklaring.

                Ghosta och rinna ut i sanden är inte samma sak. Ghosta är ena partens fel, rinna ut i sanden bådas. Varför har inte npf-personen ansvar att sköta relationen?

                  Som sagt, jag refererar till hur det har låtit under dessa kommentarer där personer beskriver sina vänskapsproblem, och där kan man ofta läsa att ”låt det rinna ut i sanden – gör dig svårtillgänglig”.

                  JAG vet att ghosta och ”rinna ut i sanden” inte är samma sak, men ofta likställs det här.
                  Jag har heller inte påstått att den andra parten är utan ansvar 🙂

                    Tycker nog inte alls att det brukar likställas här.

                      Inte jag heller

                      Tycker inte heller det brukar likställas. 🌸, du verkar vara en empatisk person men i det här fallet låter det som att du projicerar dina egna känslor på andras problem.

          Det kan ju också va sjystare att låta det rinna ut i Sanden och självdö än att säga ”du är så jobbig att va med så jag dumpar dig”…

            Schystare för vem?
            Det är enklare för den som vill avsluta relationen – JA. Den behöver inte ta konflikten.
            Den andra parten kanske slipper en tillfälligt obehaglig situation där den får höra att den inte är så härlig att hänga med men det går över. Och framförallt så behöver den sen inte älta i flera ÅR om varför relationen inte höll.

            Jag har på nära håll i mitt yrkesliv sett att detta ”enkla” avslut för en blir ett svårt trauma för en annan och kan ofta likställas med att en person hastigt och oväntat dör. Det kan vara en enorm sorgeprocess, ältande och år av terapi.

            Så nej, jag tycker aldrig att det är schystare att låta det rinna ut i sanden. Det är bekvämt för dig men jag tycker absolut att man ska visa på sådan pass medmänsklighet att man kan ge personen en förklaring till uppbrottet.

              Jag tycker att din tanke om detta är nobel, det är en god sak att vilja göra rätt.

              Jag gjorde så en gång, att jag verkligen skrev ett långt brev till min dåvarande vän och förklarade läget.
              Att hennes mående ofta föll i mitt knä och att jag inte kunde bära varken det eller hennes mående längre och skrev också vad vår vänskap har fört med sig för något bra.
              Att jag behövde en paus och att jag önskar att hon tog professionell hjälp för sitt mående, för där räckte jag inte till.
              Tro mig när jag säger att det kom en förtalskampanj på sociala medier som heter duga.
              Där lärde jag mig att jag ska aldrig göra på detta sätt igen.
              Jag skulle ha avlägsnat mig i det tysta.

                Jag tänkte precis skriva något liknande, nu slapp jag. Nästa gång en mycket nära relation(som varade i 35 år) skulle avslutas pga att den blev mer och mer toxisk, lät jag allt rinna ut i sanden. Vi har kvar varandra på sociala medier, men ingen annan kontakt.

              ❤️

              Sjystare mot den andra också. Hur kul är det att höra det som är fel på en? Tycker inte man har ett ansvar mot den andra att berätta och lära den hur den ska bete sig heller, beter sig nån illa har man rätt att avsluta, hur man än vill. Vuxna människor.

              Vem ältar i år och fattar inte att den betett sig illa? Då får den gå i terapi då och lära sig.

      Vad fint. Fortsätt att vara du. ❤️

      Som svar på din kommentar så har jag själv autism och har brutit kontakten med flera personer under årens lopp, ofta för att relationen fick mig att må dåligt på olika sätt. Jag har dock in i det längsta försökt att berätta för den andra varför jag har valt att bryta och där håller jag med dig om att det är det mest schyssta. Då får personen en chans att bli medveten om vad han eller hon kanske behöver jobba med inför nästa relation. Det kan ju vara så att personen inte är medveten om det som man själv upplever som ett problem.

      För mig är det även skillnad på destruktiva relationer och när en person behöver stöd i en tuff situation eller under en jobbig period. Om man är den som alltid ger och ger utan att gå någonting tillbaka kan man som du är inne på tala om det för personen. Men blir det inte bättre utan relationen fortsätter få en att må dåligt så tycker jag nog att man gör bäst i att värna sin egen energi och sitt mående. Och elakheter eller psykisk/fysiska misshandel är givetvis aldrig okej.

      Men det finns en gräns,när man helt enkelt inte orkar vara förstående,vänlig och hjälpsam,när personen med NPF- diagnos bara blir för mycket,för krävande,när ens vänskap tom utnyttjas för att man ”är för snäll”.Då måste man avsluta.Man måste inte stå ut m vad som helst för att nån har en psyk.diagnos.Jag har erfarenhet av nga personer som det blev helt outhärdligt att umgås med. Därav dejtar jag inte heller män med sådana diagnoser. Tyck vad ni vill om det,m ibland orkar man gelt enkelt inte med det och då måste man lämna en sån relation.

    Jag har ett konstigt problem, jag hinner knappt på toa när jag ska kissa. Och det är för att jag blir mer och mer kissnödig ju närmare toletten jag är. Jag kan vara lite småkissnödig, men skjuter upp det för vet att det bli så akut så fort jag kommer in på toaletten att jag knappt hinner sätta mig ner. Men kan hålla mig länge innan dess. Så störande 😆

      Har också tänkt på det. Som när man är ute och känner sig inte speciellt kissnödig men så är det typ 50 meter kvar och så måste jag NU! Fattar inte heller 😅
      Men jag tror det skulle bli bättre om jag tog tag i och gjorde knipövningar och stärkte muskulaturen.

      Det kallas för nyckelhålsinkontinens. Ja, det är en grej, kolla upp det 😉
      Anledningen är att hjärnan är korkad och tror att du är redo att kissa. Det går bort med träning. Alltså träna hjärnan till att tro att det inte är dags.

      Samma här!

      Kan vara stressad blåsa. Och kan spela roll om man har det jobbigt eller kanske något fysiskt.

      För mig hjälper det att tvinga mig att tänka på något annat. Jag kollar vad klockan är och multiplicerar timmarna med minuterna. Är klockan t ex 21:35 räknar jag ut 21×35.

      Fördel: Mindre läckage + blir bra på huvudräkning efter ett tag.

      Nackdel: Kissar på mig kl 10:00

      Har samma problem, jättejobbigt!🫤

    M i r k a, i l m r u d, P a t r i c i a s r u m mfl. Har alla fler barn än normen och har alla s k u l d e r hos K F. Är det vanligt att storbarnsfamiljer har dålig e k o n o m i och därför fortsätter att skaffa fler barn för bidrag och att slippa bli u t m ä t t a ?

    D r ö m m e n o m 1 1 b a r n kvalar också in där vad man kan se medan m y b a b y d o l l verkar ha det gott ställt? Vad tror ni? Hela deras karriär på sociala medier handlar ju om att vara gravid, föda barn och om barnen mer än dom själva.

      Men den sistnämnda hade väl majoriteten av alla barn innan hon började med sociala medier. Känns mer genomtänkt då….

      Annars tror jag din teori stämmer. Det är ju inte direkt billigt att ha barn 😂

        Jo så är det samtidigt har hon varit väldigt privat och öppen om att hennes äldre man inte velat ha flera barn pga ålder?

        Kan tycka det blir gränslöst när man fläker ut allt om barnens liv… Ja barn kostar och desto fler barn desto dyrare

          Men har dem skaffat fler då? Har hon inte blivit klar? Har inte superkoll på henne (eller nån av dem du nämnde kollar sporadiskt bara)

          Jag är dock förundrad över hur man får ihop vardagen med så många barn. Läxor aktiviteter osv… har två skolbarn och det är ett pussel 😂

            M y b a b y d o l l ? Ingen aning, den enda som känns klar är m i r k a för att hon var steriliserat sig.

            Tror ändå dom hinner mer än oss andra som jobbar heltid med färre barn, går man bara hemma hinner man ju fixa med det mesta när barnen inte är där tänker jag?

              Jo men om man är hemma är man väl ändå hemma med ett eller fler barn..?

              Självklart hinner man mer hemma men de bör ju vara mer att göra med mat tvätt osv

              Här känner jag tvärtom. Jobbet är rena rama semestern jämfört med att vara hemma (med ETT barn 😅)

    Halloj! Funderar på att skaffa tinder, men har lite frågor!! Vilket format av bilder ska man ha? Är det selfies som gäller eller en variation? Och isåfall av vad? Har fått för mig att man ska skriva en liten infotext om sig själv, vad har ni skrivit på ett ungefär där? :))

      Skulle verkligen rekommendera Hinge istället . Skit i Tinder , Hinge är överlägset . Lycka till med dejtingen ☺️

      Ha en variation av bilder! Ngn selfie, ngn bild där du kanske gör ngn aktivitet eller liknande. Jag svajpade helst på personer som såg glada ut. ☺️ infotexten kan ju innehålla info om du är ute efter en långvarig relation eller så och vad du har för intressen.

      Funderar på samma sak! Men är tinder bra nu för tiden eller är det något annat som gäller?

        Tycker Hinge är mycket bättre än Tinder och jag tror de flesta använder den appen istället numera 🙂

          Ja har två kompisar som använder den. Funkar den som tinder eller hur gör man där?

          (Vill inte ladda ner och prova än)

            Ja Hinge är som Tinder men tycker den är mer personlig, så man får ofta reda på mer om personen och det är lättare att påbörja en konversation och så!

    Hur/när vet man om det är dags att släppa en person och gå vidare?

    Har dejtat en person i cirka 2 månader, och när vi väl ses så är det bra men tiden där emellan, hörs vi knappt, känns som att det inte går att connecta… som att det inte går att komma närmre..

    Pratades vid över telefon idag och jag försöker uttrycka mig, prata om vissa saker som han knappt svarar på, går vidare eller byter ämne för att se lägga på…
    Försökt ha tålamod men det börjar inte kännas så kul alls..

      Nä låter som du säger, att ni inte connectar. Tycker du väldigt mycket om honom? Känns det bra på andra sätt och som att han bara är trög så kan det kanske vara värt att ge det lite tid.

      Du har väl ditt svar där? Känns det inte kul alls så snart in i relationen är det bara att gå vidare. Du förtjänar bättre.

      Låter inte som att det finns så mycket att bygga på.

      Ånej jag har slösat för mycket tid på såna här relationer. Det blir aldrig bättre. Gör dig själv en tjänst och släpp personen! Man lurar sig själv för att det är bra ibland, men det ska faktiskt vara tvärtom: bra större delen av tiden och kanske något som blir fel ibland (och som båda i så fall vill lösa typ missförstånd och liknande, eller att någon har jättemycket en kortare period och kanske känns lite mer off just de dagarna).

      Bryt där.Det finns nån annan nånstans som det kommer att kännas enkelt,självklart och roligt med!

    Jag är gravid i vecka 20 och har inte fått någon mage alls, vid den här tiden hade jag fått det båda gångerna tidigare. Är så förvånad, när kommer den liksom? Någon som känner igen sig? Moderkakan ligger bak nu, legat fram båda gångerna innan. Vet om det kan göra skillnad?

      Jag har inte fått mage förrän närmare v.25 båda mina graviditeter och även haft moderkakan bak båda gångerna, så det kan säkert spela in. 😅

      Var tog Linn Herbertsson vägen?

      Vecka 20 syntes det ännu inte särskilt mycket på mig såg väl lite lönnfet ut. Är normalviktig, och hade ännu inte lagt på mig särskilt mycket vid det skedet i graviditeten. Kanske magen ”poppade” runt vecka 25? Är det första för dig? Andra graviditeten brukar bli med större mage tidigt.

        ”Båda gångerna tidigare” tolkar jag som ts har två äldre barn.
        Jo, var moderkakan är placerad spelar roll för magstorleken. Kul med en helt annan graviditetsupplevelse!

      Ja, kan nog göra skillnad med vart moderkakan ligger. Min mage syntes inte förens vecka 24 och lyckades dölja från en dem kollegor tills ca v 31 med stora oversized kläder.

    Nån som lyssnar på Marina och Krickelins Podcast? Vad tycker ni? Gillar Marina, tycker hon verkar rätt skön och avslappnad. Sen så vill jag så gärna tycka om Krickelin. Jag försöker och försöker, men nej. Det är något med henne som jag inte kan sätta fingret på vad det är.

    Det ska vara kul och bra emellan träffar också, tycker jag 🥰 mysiga sms, samtal mm

      Skulle vara svar till Nattviol ovan

    Är det någon här som har flyttat ensam till en annan stad utan att känna någon där?

      Ja, flera gånger.

      Ja vad funderar du över?

      Japp! Vad tänkte du på?

      Ja två gånger

      Japp, bästa beslutet i mitt liv när jag var 24. 🙂

      tar snart examen, känner att det enda som håller mig kvar i min nuvarande stad är min ena förälder. Älskar min förälder mer än allt, men börjar få panik över att träffa samma människor hela tiden..men är lite nojig med att det bara ska bli fel om jag flyttar. Hur hittar man nya vänner t.ex.?

        Det är utvecklande och kul att byta miljö! Du flyttar väl antagligen för jobb, där får du nya kontakter. Genom något intresse etc. Om det känns läskigt kanske du kan välja en stad där du redan har någon vän eller släkting.

          Dessutom kan man alltid flytta tillbaka om man inte trivs, det är inte ett livslångt beslut liksom.

    Jag älskade frukost innan men tycker inte om det alls lika mycket längre och har börjat kännas jobbigt att behöva äta det, så började fundera lite på fasta.

    Någon här som fastar och bara äter under 8 timmar? Har ni märkt några fördelar? Några nackdelar? Tips? Något man bör tänka på? Är det bra eller dåligt? Berätta allt!

    Har ADD som jag äter medicin för, vet att jag i början mådde illa hela dagen om jag tog den på tom mage men tror inte det är ett problem längre. Hoppas jag😅

      Man måste inte äta frukost. Jag är inte hungrig direkt på morgonen utan äter något efter ett par timmar.

      Jag dricker oftast en kopp kaffe med mjölk till frukost och kanske nån liten Finn crisp med smör i bästa fall. Har aldrig gillat frukost. Rullar klara mig till lunch.

        *brukar

      Äter middag typ 20:00 vilket också är mitt sista matintag för dygnet, sedan äter jag mitt första mål på dygnet 13:00-14:00 vilket då blir brunch eller lunch. Dricker en kopp kaffe runt 10:00 då jag vaknar varje morgon. Funkar fint för mig och jag mår bra och känner att jag är mindre trött!

      Jag fastar och har mitt ätmönster mellan 12-20, passar bra med tanke på att jag precis som du inte gillar att äta direkt på morgonen. Fördelarna för mig är att jag verkar ha tappat sötsug nästan helt och känner mig aldrig vrålhungrig heller då kroppen verkar ha vant sig med ätmönstret. Nackdelar är väl att jag blir irriterad över att det inte går att hålla fastan hela tiden då folk brukar vilja dricka på helgerna/äta snacks och skit som förstör min fasta. Men det är ju bara mitt egna problem.

      För mig funkade det jättebra. Gjorde det dels för att stabilisera mitt blodsocker (riskgrupp för typ 2 diabetes) och dels för att gå ner i vikt. Han bra resultat, tyckte inte det var jobbigt alls. Sen blev jag gravid och nu ammar jag så äter som vanligt nu men kommer återgå till 16:8 när jag slutat amma.

    Ligger i sängen med fönstret öppet för att vädra ut värmen, hade glömt stänga av elementet efter jag torkat lite tvätt😅
    Regnar och hör fågelkvitter, så jävla mysigt! 😍 trodde dock fåglarna sov när det var mörkt ute? Haha

      De kanske är nattugglor… 🥁

      Det där är olika. Jag blir deppig av att höra regn.

        Jag oxå, tycker regn stressar mig. Avskyr att vakna till smattrande regn, känns så ”kallt”

    Älskar ändå att Bianca är så ärlig och rakt på sak i frågor som andra hade vägrat svara på. Hon va med i söndagsångest (youtube serie), där hon fick frågan om va hennes anställda tjänar 😂

      Vad tjänar dom då? 😊

        40 & 45k

      Haha kände samma! Blev så paff, inte på ett dåligt sätt. Men gillade intervjun, gillar henne. 😊 Hoppas hon hittar äkta och genuina vänner, som kan ta fram det bästa i henne.

    Har nån här provat Lowds mascara? Vad tycker ni?

    Söndagsångest deluxe idag, efter förra veckans tråkiga besked på jobbet känns det inte alls kul att gå till jobbet imorgon. Vill bara lägga mig ner och dra täcket över huvudet…

      Jag skickar lite pepp och hoppas att det blir bättre för dig kommande vecka.
      Det är inte så trevligt med tråkiga besked direkt. <3

      Fy va tufft 😞

    Någon som haft en broskskada i knät? Hur åtgärdades den?
    Jag har en konstaterad efter röntgen, fått tid till specialist i början på sommaren så kan inte fråga något ännu :))

      Om det är så pass mycket skada på menisken att den behöver åtgärdas så opererar man med titthålsoperation. Beroende på hur skadan ser ut kan man antingen sy ihop menisken eller så jämnar man till kanterna på den med ett litet instrument som ”tuggar och suger” i sig det trasiga (instrumentet heter shaver).

    Ska göra drogtest inför ett jobb nu i veckan. På morgonen på vårdcentralen och jag fick till mig att inte gå på toaletten innan. Det är vid 8-tiden.
    Är alltid kissnödig när jag vaknar, hur löser man detta? Lägga sig sent och kissa precis innan läggdags? Ställa klockan på natten för att gå upp och kissa? Jag vet inte alls hur man ska göra🙈

      Inte dricka något kvällen innan eller på morgonen.

        Låter som en pinsamt enkel lösning. Varför har jag inte tänkt på det😂 tänker också att jag typ bara bör gå upp och åka i princip, inte fixa mig först utan bara borsta tänderna och tvätta av mig och så får jag åka hem sen och fixa mig istället, ju längre jag är hemma desto större är risken att jag går på toaletten😅

          Kissa när du vaknar, drick ett stort glas vatten och åk iväg. Du kommer inte få backning, lämnat massa kissprover för samma ändamål och aldrig förberett på nåt sätt.

            Chefen sa att de hade haft problem med just det nyss, att folk gick på toa när de gick upp och sen inte kunde kissa när de var där ”så kissa inte när du vaknar”, sa han

    Varför går helgerna så fort?

      Det gör de inte..😅😂 mvh student vars veckodagar smälter ihop med helgerna pga att vi så sällan har föreläsningar.

      Men när jag jobbade! Ja då gick de fort! Bäst var de veckor jag var ledig på fredagen, då fick man ändå lång och go helg. Annars hann man knappt vila upp sig.

      Livets stora fråga!! 😂

    Någon som känner igen sig?
    Jag är som en drömmare, som vill göra SÅ mycket i livet, men har svårt för att fatta beslut som är för ”stora”, alltså som är för långt utanför min komfortzon.
    Det är frustrerande, för det känns som det finns många saker jag kan göra i teorin för att må bättre, och känna mer glädje i livet, men jag blir liksom handlingsförlamad för att jag inte vågar göra nya saker.

    Hur kommer man över det?

      Tycker det är svårt själv men brukar tänka att jag ska försöka fokusera på 1 sak. Vad behöver jag göra för att kunna göra den saken? Sätt igång med det. Det är verkligen bara att göra i slutändan, och man måste heller inte göra allt!

    Undrar med, vill inte ha måndag redan

    Har verkligen inga bröst alls men skulle vilja fuska fram lite med en bra push-up. Vilka är bäst för oss plankor?

      Puschup har aldrig funkat för mig med små bröst. Har omfamnat de små istället och är stolt plattis. Sen kan det säkert vara annorlunda för dig beroende på hur du ser ut i övrigt, men för mig har pushup bara suttit konstigt: även när jag fått hjälp på bra butiker.

        Ja, superfint med bara små bröst under ett linne på sommaren! Skönt att skippa bh ju.

    Du som pluggar heltid, hur ser dina veckor ut?

    Har så svårt att lägga upp mina veckor ordentligt, särskilt de veckor vi bara är i skolan typ 1-2 dagar, och vill gärna se hur andra gör.

      Jag pluggar heltid på distans, brukar lägga upp min planering för nästa vecka varje fredag. Har som inställning att sitta minst åtta timmar om dagen, blir hellre klar med saker tidigt under veckan så jag kan ta ledigt/halvdag på fredagar. Går upp typ 7.30, dricker kaffe vid datorn, köttar på till kl 12, äter och fortsätter plugga till typ senast 17.

        Oj vad pluggar du?

          Lite sent svar men redovisningsekonomi

    Varför söndagsångest när vi istället bara kan bestämma oss för att må bra?

      Man kanske har tråkigt jobb att gå till eller annat i sin vardag som inte är så lätt att ändra på bara sådär.

      Varför vara deprimerad när vi bara kan bestämma oss för att må bra? (Skojar alltså det är ju tyvärr inte så det funkar även om det vore praktiskt).

      Hmm ja du.. man bestämmer ju inte sånt bara och så blir det sant.. Hade ju varit smidigt.

      Varför vara sjuk, eller ha ont när vi kan bestämma oss att vara frisk? 🤪

    Nån som varit på södra Sardinien och har några tips på vad man inte får missa? Vi åker i slutet av april så det är antagligen inte badväder. Ska bo i Cagliari.

      Åk till öarna Sant Antioco och Carloforte (dagstur eller övernattning). Åk till kustbyn Villa Simius.
      Staden Cagliari är trevlig att promenera i.
      Fast egentligen skulle jag inte åka till Sardinen när det inte är badsäsong.

        Tack för tips! Men ajdå, var det ett dåligt val… Det är en överraskning till min kille som fyller år, jag kollade vad det går för direktflyg de dagarna vi kunde vara lediga och tyckte det verkade fint (och förhoppningsvis lite varmare än hemma). Hoppas det inte var dumt…

          Äh, lyssna inte på den kommentaren! Sardinien är mycket mer än sol och bad.

    Usch för migrän. Brukar inte ha på kvällen. Kan vara ett doftljus jag köpt. Och nu först sol på lördag. Vad händer. Behöver sol och värme.

      Vad händer? Det är mars-april, inget konstigt.

      Vårarna är alltid svåra för mig då det nya solljuset triggar min migrän. Men brukat bli bättre framåt maj juni då jag vant mig lite vid ljuset.
      Vill bara ha molniga dagar tillskillnad mot vad de allra flesta andra vill ha efter en lång mörk vinter.

    Tankar om Mary Kay hudvård?

      Aldrig testat men är principiellt emot mlm-företag (pyramidspel).

      Ärligt, det är fan bra grejer. Det känns .. naturligt , typ. Man känner och märker att det inte är massa onödig skit. Lägger sig lätt på huden och är skonsamt

      Hyfsade produkter, men bli inte säljare!

    Varför kommer Angelickpicture alltid undan med sina integritetskränkande bilder på sina barn jämt???? Igår va de pojken med tight baddräkt och dottern som poesade med en tight liten klänning, får rysningar! Är ju paradis för pedofiler..

    Någon som äger bostadsrätt som ibland hyr ut via airbnb? Hur ser reglerna ut inom er förening?

      Den här frågan var uppe till diskussion förra helgen. Har också skrivit om i media. Googla det.

        Har såklart googlat haha, tänkte om någon hade personlig erfarenhet.

      Du får inte hyra ut din brf som air n b!
      Styrelsen tillåter inte det, och det beror på flera saker. Lägenheten är inget hotell, och det är meningen att innehavaren ska bo där

    Har inte sminkat mig på 7 år. Blev allergisk efter cytostatika behandling. Skulle så gärna vilja hitta en mascara som jag tål. Någon som har tips.

      Vet att detta nämnts tidigare här men vad händer med Alexandra Bring, kolla näst sista klippet på hennes instastory?

        hamnade fel*

        Har hon inte alltid haft en tunn kroppsbyggnad? Men ja jag reagerade också

          Följt henne ett tag, hon har aldrig sett ut såhär.

      Jag kan bara använda sån man tvättar bort med vatten. Alla andra får det att svida på mig, använder clinique

      Googla prime, de har produkter för känslig hy pga cellgifter tex. Den funkar skapligt för mig, inte perfekt. Varje gång jag sminkar mig känns det som att jag blir allergisk efter ett tag.

    Jag kan bara använda sån man tvättar bort med vatten. Alla andra får det att svida på mig, använder clinique

    Vet att detta nämnts tidigare här men vad händer med Alexandra Bring, kolla näst sista klippet på hennes instastory?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.