268 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan företag som har tävlingar och kräver att man ska dela i stories verkligen se i efterhand (när lottningen sker)att man har delat i stories?

      Kan de vid något tillfälle se det? Isf kanske de antecknar?🤔

      Om någon delar ens egen story på IG får man ju upp det som notis. De borde kunna gå tillbaka i historiken och titta.

        Man brukar dela inlägget för såna tävlingar, inte story.

          Vissa företag ber en göra både och eller bara story

      De kommer troligtvis kräva att du kan visa din historik av din story (med delningen), brukar stå med datum och tid.

      Alternativt att de ser i sina DM att du har delat deras inlägg (tagg).

      Svar ja. Jobbar på reklambyrå och sköter ett stort företags tävlingar på Instagram. Man kan se om personen har delat ens inlägg, och om storyn inte längre är tillgänglig kan man se vilket datum som personen har delat stories från ens konto. Då går jag på datumet och ”räknar ut” vilken story som blev delad.

        *delat ens story

        Vad intressant! Hur väljer ni vem som vinner? 😊

          I en perfekt värld vill man ju kunna vara 100% rättvis och använda en ”random number generator”. Men ärligt talat så tröttnar man på att sitta och plocka ut en vinnare på det sättet när man gjort det flertalet gånger och ingen uppfyller tävlingens villkor. Då brukar man bara till slut välja en som gör det. Majoriteten följer inte tävlingens villkor utan hoppas antagligen att deras deltagande räknas ändå, vilket vi inte gör. Orättvist kanske men så är det.

          Det finns även program för att välja ut vinnare på Instagram, men de kostar oftast och många företag tycker det är en onödig kostnad 🥲

            Ok så man tar bara första då?

              Det skrev hon ju iofs inte..

    Separerade föräldrar där mannen flyttar till annan stad vid separation. Hur gör ni? Hur ofta tar pappan barnen när det inte går med varannan vecka? Söker alla tips som finns då jag eventuellt snart kommer befinna mig där.. barnen är 1 och 3 år.

      Ofta med så små barn (under 4-5 år) kör man idag allt oftare rullande 2+2+3 istället för varannan vecka ändå, för att det anses vara för lite länge för så små barn att vara ifrån vardera förälder om de inte måste. Men, om varannan vecka inte är aktuellt pga avstånd, så blir ju ett sådant upplägg ännu mindre troligt. Isåfall brukar varannan helg (om det funkar med avståndet) vara ett alternativ. Om det är för långt bort för det…ptja, då blir det ju fråga om hur umgänget ska gå till alls om han ska träffa barnen så sällan. Alltså om det ska funka med övernattning om de inte ses så ofta och dyl. Kan bli väldigt mycket beroende på dig, honom och framförallt barnen då.

      Utöver det så är det ofta att man också har vartannat år för olika högtider och lov, samt lite längre sammanhängande under sommarlov (hur länge beror igen på barnens ålder) för varje förälder.

        Flyttar en förälder långt bort från barnen utan den andra förälderns godkännande kan han inte kräva umgänge hur som helst.

          Nej, inte hur som helst. Men något umgänge kommer det med största sannolikhet bli (om han vill och tar det till rätten), men hur mycket och i vilken form kommer som sagt bero mycket på just deras situation.

      Vi kör två av tre helger hos pappan som grund + minst halva loven

      Varannan helg är nog ett vanligt upplägg ifall pappan jobbar. Om han kan vara föräldraledig ex fredag och måndag varannan vecka så kan han ju ha dem lite längre tid.

      Prata med familjerätten för att få hjälp med vad som är bäst för barnen. Barn under 3 år mår ofta bäst av att bo hos en förälder och inte växelvis.

      Jag var hos min pappa varannan helg och vissa lov, detta resulterade i att jag inte kände mig nära pappa i tonåren/vuxen ålder. Vi träffades så lite så jag knöt aldrig an på samma sätt som jag gjorde till mamma, vilket jag tycker är tråkigt idag för jag saknar att ha den relationen till pappa. Är besviken på mina föräldrar att de inte försökte mer kring umgänget.

      Flyttade till pappa under gymnasiet men kändes mer som en inneboende hos en släkting än hos min pappa.

      Rekommenderar inte varannan helg om man bryr sig om anknytning, speciellt inte när det gäller så små barn (menar alltså att man behöver mer umgänge än så).

      Sen är varannan helg självklart bättre än inget umgänge alls.

        Ja det känns ju som pappans fel i detta fall att det inte blev mer kontakt eller anknytning då han valt att flytta till en annan stad.

      Bodde 50 % hos båda mina föräldrar, i vissa perioder lite mer hos mamma och lite mer hos pappa beroende på situation. Men de var båda måna om att jag och mitt syskon skulle ha en god relation till båda (trots att de knappt var vänner). Mycket tacksam för det nu i vuxen ålder då jag har en bra relation med både och de har blivit vänner på senare år så vi kan umgås ihop.

    Glad påsk alla. Har ni tips på vad man kan ha för sjal/scarf eller tunnare halsduk när det är vår, och det fortfarande är för svalt för att gå utan något runt halsen (men för varmt för en tjockare yllehalsduk). Känner mig plötsligt helt lost.

    Vad kan man ha för variant(er)? Någon särskild ni kan rekommendera?

      Något i bomull eller viskos! Möjligen tunn kashmir. 😊

        Ja och siden som någon skrev här nedan! 🙂

      En snusnäsduk.

      Siden scarf! Finns massor på loppisar, myrorna och dylikt. Siden är ett underbart material 💫

    Undrar om du hittade påskpyntet Camilla?

      Det gjorde hon! (Hon svarade under en annan kommentar där någon undrade samma sak, haha)

        Var gömde sig t v å lådor? Haha!

          Om jag minns rätt hade lådorna gått sönder förra året så hon hade satt dem i plastlådor istället. 😂

    Babyjogger city mini gt 2.1 – nån med erfarenhet av den vagnen? Rullar den ”tyst och skönt”? Kan man göra långt med den?

    Har en fox nu men är på jakt efter en mindre och smidigare vagn till min 1,5-åring. Som funkar bra att sova i och ta längre promenader i stan och dessutom okej på landsbygd.

    Har även en babyzen yoyo som ju checkar alla boxar på smidighet men låter förfärligt när man kör den. Är ju en resevagn så förstår att det är som det är.

    Någon med annat tips på vagn? Max 5000kr och bonus om det går att vända sitsen på (men inget måste)

      Babyjogger är bra, smidig och lättkörd!
      City elite från dem är snäppet bättre tycker jag men det är ju en smaksak vad man gillar.

      Vi har en fox 2, en sån babyjogger som du skriver, samt en babyzen yoyo. Jag tycker att joggern är smidig och skön. Inte lika ”sväng-skön” som foxen och inte lika liten och smidig som yoyo men absolut en bra vagn. Däremot skulle jag inte byta fox mot babyjogger till en 1,5-åring eftersom babyjoggern bara går framåtvänd. Ha den som resevagn, absolut. Byta ut ”vardagsvagnen” till den, nej.

        Tack för svar! Hade inte tänkt göra mig av med foxen (mer sugen på att slopa yoyo:n)! Men du har nog en poäng i att ändå satsa på en som går att vända. Min son drygt 20 månader, och kör 50-50 framåt/bakåtvänt typ.

      Vad är syftet med vagnen? Ska det exempelvis vara en extravagn för bilåk, snabba turer in och ut eller? 🙂 Kika då även på: Bee 6, Cybex Balios S Lux, Joolz+ Hub (superbra). Vissa av dem ligger utanför din prisgräns men du kan absolut hitta inom budget begagnat! Gå med i FB-gruppen ”barnvagnar!” Också. Med utropstecknet 😂

        Jag tycker att vår fox är så stor och tar mycket plats både i hissen, hallen och i affären etc. Bor mitt i stan men åker bil ibland och även där tar den en hel del utrymme.

        Vill ha en mindre och smidigare vardagsvagn att åka med till förskolan (vi bor dock väldigt nära), ta med på sovpromenader på helgerna och som inte tar alltför mycket plats i bilen.

        Ett mellanting mellan babyzen yoyo och fox.

        Tack för flera tips – ska kolla in dom 🙂

        Sent svar men rekommenderar ej cybex balios s lux. Hade en sån vagn och det är ett konstruktionsfel på den vagnen som gör att sitsen kan fälla ihop sig när man kör och barnet sitter i.
        Hände mitt barn, vagnen fällde ihop sig som en fällkniv och barnet hängde upp och ned helt inklämd. Hade barnet varit något längre hade huvudet slagits i kanten på korgen och vill inte tänka på vad som kunde ha hänt.

        Det är en riktig skräp-vagn.

      Kolla in Joolz Hub+, vi är supernöjda med den

        Tack för tips ☺️

        Jag som kommenterade ovanför din! Den var vi väldigt nära på att köpa som extravagn. Blev inte just den (eftersom vi hittade Cybex Balios S lux för 1200 kronor(!)). men hade verkligen inget att anmärka och var egentligen ett av de bästa vaken! 😊

          Älskar cybex balios! Så smidig i bilen också.

    Märklig fråga, men kan man hosta upp en tumör, alternativt en bit lunga eller magsäck?

      Inte lunga och absolut inte magsäck… Tumör vet jag dock inte. Har du såna funderingar så sök vård.

      Svårt att tänka mig. Hur såg det ut?

      Den frågan skulle det ju vara triggervarning på…

      Att det inte bara är en vanlig slemklump ..? Kan bildas vid långvarig hosta/förkylning osv

      Jag vet egentligen inte om jag vill veta svaret, men vad kan det ens vara som får dig att fundera på en sådan omöjlighet som att du skulle hostat upp en bit lunga eller magsäck?

    Någon som har handlat från warmhour.com och kan säga nåt om kvaliten på smyckena?

    Gissar att den är kass med tanke på priset men hoppet är väl det sista som överger en 😜

      Det gick fort att kolla upp. 82 procent på trustpilot har gett EN stjärna…

        Hittar de inte på trustpilot?

        Dock skulle jag avråda att handla därifrån, de uppger att de finns i England men domänen är registrerad i Kina och det finns misstänksamt lite info och reviews att hitta online, vilket brukar innebära att det antingen är helt nystartat (och osäkert pga landet) eller företaget öppnar och avslutar liknande sidor/shoppar ofta för de säljer skit alt. inte skickar produkter.

            Gud så fel! Sorry!

              Jag litade på copy and paste. Ber om ursäkt igen.

        Jag lyckades inte heller hitta på Trustpilot, men jag hade väl för bråttom kanske.

        Tack alla 😊

    Är det någon som testat Meroda Changing Foundation? Är den så bra som den verkar på socmed?

      Alltså att pigmentet är inkapslat istället för ”synligt” gör ju inget alls förutom att det är svårt att veta om den kommer passa dig. ”Anpassa sig till din hudton” är ju bara så mkt bs som det går. Märkligt att det argumentet får användas för att sälja smink. Sen vet jag inget om denna produkt i övrigt, passar nyansen så är den säkert toppen.

    Har ett dilemma. Väntar första barnet nu i april och min kille frågade igår (efter några drinks) om hans kompisar planerat någon babyshower för honom. De har nämligen överraskat flera andra i hans gäng innan med det. Men ingen har hört av sig till mig om det och han ville att jag skulle vara ärlig om de hade gjort det. Jag berättade som det var för honom om hur det låg till och såg att han blev lite ledsen att ingen hört av sig. Jag lider med honom och vill gärna höra av mig till i alla fall hans bästa kompis och fråga då jag mest tror de glömt, kanske redan planerat, är stressade med andra saker eller helt enkelt inte är så planerade av sig (som vi tjejer kan vara).
    Jag är strikt förbjuden att höra av mig – ”jag tar hellre ingen babyshower en tigger mig till en”. Men jag vill ju att han ska känna sig älskad och uppskattad och blir ledsen för hans skull när de har överraskat andra i gänget innan och nu struntar i honom.
    Babyshowers för män är ju inte en grej som förväntas och de flesta män får ju inte någon. Ska jag låta det vara och hoppas att de styr upp något i sista minuten (de kan ju ha planerat ngt utan att jag vet om det) eller höra av mig till hans vän och fråga fast han verkligen inte vill att jag gör det? Ska jag låta det vara?

      Det är väl bättre att han blir besviken på sina vänner än både på dem och dig? Har aldrig förstås grejen heller.

      Låt det vara. Dels för att din kille har uttryckligen sagt åt dig att inte lägga dig i, så att göra det ändå är respektlöst gentemot honom. Men även om han inte sagt åt dig det skulle jag ändå råda att inte lägga dig och prata med vännerna. De får lösa det själva. Micromanaga inte din partners vänskapsrelationer, de är hans att sköta och ordna med.

        Ja, håller med!! Men får lite ont i hjärtat bara men men är inte min sak att ta tag i antar jag

          Kanske ni kan göra ngt mysigt istället? Så kan du ge honom kärlek o uppskattning.

      Jag hade inte hört av mig av den enkla anledning att han bett dig att inte göra det. Klart man vill sin partner väl men han är också vuxen och du har ingen del i det här alls egentligen?

        sorry till kommentaren innan, du skrev vad jag tänkte men du var snabbare så mitt svar nån minut senare ser mest ut som en kopia 😅

          Haha nej men noll fara, blir ju så i ett live-kommentarsfält 😊 speciellt när man läser sig neråt liksom, inga konstigheter!

      Babyshower som orda av män till en man? Har aldrig hört talas om att någon någonsin haft det.

      Skulle dock aldrig vara intresserad av att ordna en babyshower för någon tjejkompis heller. Har vid ett pliktskyldigt tillfälle varit med på en babyshower, hade hellre spenderar tiden på jobbet eller något.

        Ne det är inte så vanligt? Så blev lite förvånad när han tog upp det igår då det inte direkt är något killar förväntar sig. Om det nu skulle anordnas är det väl mest ett skäl att träffas och dricka bärs och hänga

          Du får väl be honom ta en ordentlig pubrunda med sina polare innan förlossningen. Så kan de fira barnets ankomst.

      Helt ärligt låter det som om du vill att han ska få ett firande och då hade jag kollat med hans bästa vänner hur tankarna går hos dom.

      Min kille skulle seriöst få panik om någon planerade en ”baby shower” för honom. Likaså hans vänner. Säger bara: släpp de här konstiga föreställningarna i er extremt lilla klick där enstaka män blivit ”firade” på detta sätt. Det är iaf otroligt ovanligt i tex Sthlm. 😂

        Vad f har just Stockholm med det här att göra?

          För det är ofta i storstäder saker blir trendigt först

        Men egentligen är det inte konstigt, varför ska det bara vara för kvinnor (om det nu ska vars alls, är eh. emot hela grejen)? Det borde ju vara en ”shower” för paret sommars bli föräldrar?

          Det är en amerikansk tradition. Könsrollerna skiljer sig väldigt åt.

            Ja men vi bor ju i Sverige. Även om vi har långt kvar så är vi mer jämställda. Tänker att eftersom både troligtvis vill ha barnet, ser fram emot det och ska ta hand om det borde det va en shower för båda?

      Har killar babyshowers?

    Vad är det det heter när man gör något som man egentligen stör sig på fast på något sätt är det typ ”bra”? Är det det som kallas guilty pleasure tro?

    I så fall. Har du något sådant?

    Min är celina blanche på tiktok. Stör mig som in i… på henne och jag tycker hon är så skrattretande och löjlig i otroligt många fall men ändå är hon den jag klickar mig in på (följer henne inte) när jag har kollat alla som har uppdaterat av de jag följer.🙃

      Guilty pleasure är mer något man gillar men som är lite skämmigt eller kanske dåligt för en.

      Att kolla på och återkomma till något man ogillar eller stör sig på är typ… hate follow.

        Aaah, tack för förklaringen!🙂

        Precis, till exempel att bloggbevakning är mitt guilty pleasure!

      Haha känns som Celina Blanche vill vara 20 år men är typ 33?

        Haha men visst gör det?😂 och mycket typ ”såhär ÄR det”, ”såhär SKA man göra”, som att hon vet allt och är expert på allt😅

    Hur hittar man nya vänner? Jag flyttade nyligen till en stad där jag inte känner någon. Jag flyttade p.g.a. jobb och även om mina nya kollegor är trevliga så är det inga jag kommer umgås med utanför jobbet (alla är ganska mycket äldre än mig och lever familjeliv).

    Jag försöker söka fram aktiviteter där man kan träffa personer men det är en ganska liten stad så det verkar inte finnas så mycket att göra. Har ni några tips på aktiviteter/hobbys som jag kanske inte har tänkt på? Jag är snart 30 år och har inga barn (kan alltså inte träffa nya personer genom mina barn). Jag är dessutom nydumpad så jag känner att jag verkligen behöver träffa lite personer att umgås med så att jag slipper sitta ensam och vara ledsen hela tiden.

      Vilken stad gäller det?
      Prova kampsport om du gillar det. Vet rätt många som sysslar med kampsport där jag bor, i Västerås.

        Jag är i Västra Götaland! Kampsport är inte min grej men jag skulle absolut kunna tänka mig att börja med någon sport, men jag tycker det är svårt att hitta någonting som inte bara är för ungdomar.

          Samma här. Just kampsport är populärt i olika åldrar där jag bor, medan många andra idrotter/aktiviteter i grupp verkar vara lättare att börja i som yngre.

          Har du hyfsat nära till Göteborg finns citypolarna.se. Om inte kan du gå med ändå och kolla om någon i din stad lagt upp någon aktivitet, eller så lägger du upp en själv.

            Får kolla upp det, tack för tipset!

          Hej! Jag har också flyttat till en mindre stad i västra Götaland där jag knappt känner någon. Kanske vi kan få kontakt? Tjej och 33 år ☺️

            Du, a och jag är alla alltså nyinflyttade i mindre städer i Västra Götaland och i samma ålder ish?? Jag vill va med🤭

              Om ni vill så kan ni få skicka ett mejl till baraettnamn11@hotmail.com så ser vi om vi bor i närheten av varandra! (Jag är inte bekväm med att skriva ut min ”riktiga” mejl eller insta här eftersom jag inte vill att någon fattar vem jag är, men det är klart att jag inte behöver vara lika anonym senare)

                Jag skickar!

        Kom ner till oss på Rapid och boxas lite. 😃
        Du är välkommen. Glad Påsk.

          Som ligger var?

      Undrar också det. Är i samma situation, dock 31 och inte nydumpad (dock väldigt singel). Flyttade för 3 månader sen och även om jag inte är ensam, har mina kurskamrater på annan ort, så känns det ibland lite tråkigt att sitta hemma på helgen när alla andra är ute typ. Gofrendly brukar folk tipsa om men jag vet inte om jag tycker den är så bra, folk svarar inte😞

        Fattar det, det är ju kul att ha vänner i närheten också! Jag tror att Gofrendly kanske funkar i vissa städer (jag träffade några där när jag bodde i en studentstad) men det är tyvärr ofta precis som du säger: folk svarar inte. Jag har skrivit till några här men inte fått ett enda svar än så länge.

      Gofriendly är en toppen app för detta!

      Tacka ja till allt, föreslå för folk att ta en fika eller en öl fast ni knappt känner varandra, ägna dig massor åt de delar av ditt liv där det är mer socialt och prioritera ner annat. Välj ut något du skulle kunna bli intresserad av och ägna dig åt det, du behöver inte gå nån dyr kurs utan sök folk som vill sitta och sticka ihop och gör det även om du inte kan sticka än, etc. Var aldrig den som ställer in i sista minuten, då blir du inte bjuden igen. Gå med kollegor ut och käka lunch trots att du egentligen är en matlådeperson om det finns såna på jobbet. Eller tvärtom ifall alla andra är matlådepersoner och du inte. Föreslå en lunchpromenad med kollegor. Öva på att hålla en konversation med folk du inte känner, finns tips på youtube och TikTok. Gå på dejter som innehåller en aktivitet med lite högre engagemangsnivå än ”ta en öl”. Starta en bokklubb, hitta en löpgrupp (kolla upp om Team Nordic Trail finns där du finns), gå en fotokurs, börja spela korpensport. Presentera dig i Flora Wiströms senaste hitta vänner-inlägg eller skriv till andra som har.

      Grejen är att det går att skapa en ny/större vänkrets men det är MYCKET jobb. Absolut inte bara att signa upp sig på en kurs man måste nätverka, göra sig sårbar, lägga tid på det, energi, ibland pengar. Men det går, lovar!

      Tipsar om orientering. Finns kurser för vuxna nybörjare 🙂

        Orientering är verkligen inte min grej men du är inte den första som tipsar om det, så jag kanske får kolla närmare på det ändå 🙂

      Något som är väldigt socialt är att gå med i en klätterklubb, gå gärna en inomhuskurs. Man behöver inte vara särskilt duktig, man blir en del av en gemenskap ändå. Ännu snabbare går det om man hjälper till i klubben. Ett annat tips är att volontära på katthem eller hundstall. I vår stad finns en löparklubb som bygger på det sociala, de fikar efteråt varje löprunda.

        Tack för tipsen! Jag har faktiskt kollat lite på just klättring, men det verkar som att det endast finns grupper för ungdomar här. Vuxna verkar köra själva istället, men det är ju något jag kan kolla närmare på.

          Nu vet jag inte om du kommer att se mitt svar så här sent. Men det är så det funkar, man går dit och får hjälp att klättra /säkra om man inte har nån partner. Det är alltid nån som ställer upp, man hjälper varandra, och det tar tar bara en kort stund. Alla pratar med varann, alla klättrar om vartannat som de står och snackar skit. Det är bra att börja med en inomhuskurs så att man har koll på utrustningen och hur allt fungerar, sen är det bara att köra. Jätteduktiga klättrar tillsammans med nybörjare, och det är en hjälpsam atmosfär.

    Vad har hänt med Fannidays?

      Sök upp tråden på f b och gå in på sida 441

        Uppdaterar hon inget alls? Tänker hon skrev att hon skulle inaktivera sin instagram men har ju bara gjort den privat

    Vad tycker ni om nya Ronja?

    Bara sett tre avsnitt men tycker den är bra 😍

      Faktiskt lite imponerad av effekterna.

      Tyckte också den var bra! 😄

      Har sett två avsnitt hittills med barnen (6 & 9 år) och vi gillar den! Bra effekter och både vildvittrorna och grådvärgarna är lagom läskiga, barnen reagerade men blev inte för rädda 😅

        Jag som vuxen tyckte de verkade sjukt mkt mer läskiga än filmen 😅

          Haha ja alltså jag som barn hade tyckt de va läskigt med vildvittrorna! Men dottern höll handen en kort stund och sen va de inget mer med det haha

            Barn idag har ju sett så mkt annat, de verkar inte va rädda för nåt 😄

          Ja var 13-årsgräns tror jag? Så lär vara läskigare. Har själv sett ett avsnitt bara

        Är inte den från 13? Tänkte se den med min 6-åring men hoppade det när jag såg att de rekommenderar den från 13. Sen är också mitt barn ganska lättskrämd så lite därför också

      Såg bara klippet där de hoppar över helvetesgapet och slogs av hur fruktansvärt osmidiga båda två var. Såg ut som två kylskåp som sprang och hoppade, inte alls spänstigt som man tänker barn som är uppväxta som Birk och Ronja.

      Underbar!!

      Jag tycker den är helt fantastisk! Överraskad faktiskt. Och hon som spelar Ronja är helt underbar. Nu blir det bara jobbigt att vänta på de sista avsnitten.

      Jättefin serie.Tror att Kerstin Linden som spelar Ronja kommer att bli en star internationellt typ Alicia Vikander.

    Jag har en dröm om att få jobba som PT, och jag har väl nästan bestämt mig för att gå en. Men, de är en ekonomisk fråga som jag drar mig lite för.. jag vill helst undvika att ta lån då räntorna är så höga.
    Är det dumt att starta en gofoundme för att samla in pengar till den?

      Varför skulle det vara dumt? Testa.

        Tack snälla för peppen!! Det behövdes efter läst andras svar ❤️‍🩹

      Jag är jättesugen på att åka till Gekås och köpa lite nytt till mig själv, barnen, barnens kusiner och grannen men jag har ej ekonomi och vill ej handla på kredit. Absolut läge för gofundme tycker jag!

        Varför så dryg?

          För att frågan är så dum?

            Och tycker du det så fortsätt scrolla

              Du tycker. Jag tycker.

          Ville bara visa att det tydligen går att starta gofundme för vad som helst enligt folk.
          Scrolla vidare om jag irriterar dig.

            Många har ju skrivit i tidigare ÖS att de inte vågar fråga grejer eller skriva överhuvudtaget då så många är otrevliga och dryga.

            Man kan framföra sin åsikt på olika sätt.

              Hade det varit odrygt om jag formulerat mig såhär istället:
              ”Jag har liknande dilemma. Drömmet om att köpa ny heminredning och kläder på Gekås till mig själv, mina barn, min granne och barnens kusiner men min ekonomi tillåter inte det. Eftersom räntan är så hög så vill jag inte handla på kredit. Kan jag starta en gofundme? ”

                *drömmer

                Det handlar inte om att du inte tyckte de va en bra idé. Jag håller med dig kring det. Precis som andra har skrivit i tråden så går det ju att skriva på andra sätt

      Gofoundme för det? Du är ju näst intill pinsam.

        Men herregud kan ni alla sluta skriva goFOUNDme

          Men folk vill väl bli hittade?

      Vad otrevliga svar du fick!

      Men kör bara, du kan ju alltid testa?

        Tack snälla för du uppmärksammade alla otrevliga svar!
        Tack snälla för peppen att testa❤️

      Förlåt, vill verkligen inte vara dryg alls, men vad menar du? Ska du starta en insamling där du ska samla in pengar för att du ska kunna jobba som PT? Vem skulle bidra till det? Eller tänker jag helt fel – som sagt, menar inget illa alls.

      Hoppas det löser sig för dig, man ska följa sina drömmar!

    När allt känns bajs, hur vänder man det? Går det ens? Hur biter man ihop och beter sig när man bara vill gräva ner sig?
    Förstår att ofta mår man bra av att komma utanför sitt hem när man mår dåligt men oftast tar det bara stopp.

    Haft en dålig dag, ångest, gråtit mycket, när minsta lilla gått emot så har jag bara gett upp. Ett tag satt jag bara och stirrade, kunde inte ens förmå mig att starta serien igen efter ett telefonsamtal, hade ingen lust till något så bara satt🙃😅

    Imorgon ska det bli fint väder, över 15 grader och jag vill följa med mamma till vårat torp och fixa lite i trädgården, kolla på småfåglarna som bygger sina bo, leta efter vårtecken, sitta i solen, fika, gå en runda och bara ha det bra.
    Men är rädd att denna känslan kommer sitta i. Rädd att börja bråka med mamma.

    Vet knappt vad jag vill ha hjälp med. Eller ja, mina frågor i början men känns som det är omöjligt. Vill bara vakna glad imorgon, eller åtminstone må helt okej.

      Har också haft en skitdag!
      Mitt bästa tips: meditera. Nån guidad meditation. Kriget är över med Björn natthiko kanske, finns både på youtube och soundcloud.

      Alla fungerar ju olika, men för min del så skulle det vara perfekt att hitta på något sånt som du beskriver när jag är deppig. Är jag hemma så har jag jättesvårt att ”bita ihop och bete mig”, som du skriver, men så fort jag träffar andra så blir det stor skillnad direkt.. Tänker att om du stannar hemma imorgon så kanske det är större risk att du fortsätter i samma känsla än om du bryter mönstret och får lite miljöombyte? 😊 Angående att bråka med din mamma så kanske du kan säga att du är lite känslig just nu och vill undvika vissa ämnen eller något liknande? Jag reagerar själv väldigt mycket starkare på kommentarer från min mamma om jag redan är lite deppig, så ibland får jag försöka stoppa vissa diskussioner innan de hinner komma igång 😅

      Samma här. Min PMDS har gått på högvarv hela dagen så har varit ledsen och frustrerad. Har mest varit ute och promenerat med min hund och spelat Horizon.

      När jag började läsa din kommentar trodde jag att den skulle handla om riktigt bajs, och blev oväntat intrigued.

      Kan relatera. Känner att jag är i en ond spiral. Har barn och bla en bebis som inte sover. Har extrem sömnbrist och mitt tålamod är såå kort pga detta. Blir arg/ledsen/frustrerad för allt. Vet inte när jag kommer bli mig själv igen.

    Någon som testat Revlon one step volumiser plus? Är den så bra som alla på sociala medier får den att verka? 🫶🏼
    Är ute efter att kunna föna volym samt styla topparna

      Ingenting är någonsin så bra som det sägs på sociala medier. Tro aldrig det.

      Tycker den är bättre 😍 älskar den!

    Nån som vet hur det funkar med beställningstrafik, alltså att om jag bor i ett hus med 7 km till närmsta bullshållplats, kan jag beställa en buss som hämtar mig då för kostnad såklart? Och isf kan man göra det 2 ggr per vecka kontinuerligt?

      Det är olika beroende på kommun.

      Hej hej!

      Det är jättesvårt att svara på då det är olika regler för varje region och kommun, vad som gäller beror helt enkelt på var du bor.

      I exempelvis region Värmland erbjuds inte beställningstrafik (kallas kompletteringstrafik här) i alla värmländska kommuner. Och i de kommuner som tjänsten finns gäller olika tider. I vissa kan man bara boka tjänsten en gång per vecka, i andra kommuner flera gånger.

      Enklast är om du hör av dig till kollektivtrafiken i din region efter påskhelgen, alternativt att du skriver ut din hemkommun så kanske någon kan hjälpa dig ordentligt här.

      Hoppas du får svar på dina funderingar!

    Ni som ska semestra på egen hand i sommar, vad har ni för planer?
    För första gången står jag inför en sommarsemester som jag ska spendera helt på egen hand. Ingen partner, har inte semester samtidigt som föräldrar/syskon och alla vänner har småbarn så det är inte aktuellt att planera några större aktiviter/resor ihop.

      Tänker hålla det ganska öppet och tänka att jag är kvar i Stockholm i sommar. Om jag åker iväg blir det spontant till Oslo, Köpenhamn eller Berlin!

      Brukar bara vara hemma faktiskt. Har rest ensam förr men tyckte inte att det var så kul.

      Ska inte göra det i sommar, men har rest själv tidigare och tycker om att bara utforska ställen på egen hand och ta det lugnt och min tid på mig. T.ex. sitta på ett café med en bok eller spana på folk, gå runt i butiker, strosa runt i olika stadsdelar/kvarter, ta med mig fika/dricka och sitta i en park eller vid vattnet (om det finns), ta ett par drinkar i en mysig bar, gå på museum eller utställningar, ligga några timmar och vila vid en pool/strand om det finns, eller hyra cykel och cykla runt i fina områden. Det är svinmysigt! Väljer också ett fint hotellrum med en säng som ser skön ut, älskar att bo själv på hotell och köpa med mig lite godis eller annat nice på kvällen och kolla på en film eller serie i sängen.

      Semestrade ensam i Sverige för ett par år sedan, hade det jättebra! Jag hyrde ett fint airbnb på en ö ute i skärgården, sedan ett hotellrum på fastlandet ett par nätter. Låg på stranden, köpte en korsordstidning, läste mycket böcker och promenerade. På ön köpte jag enklare mat i mataffären och lagade i huset, när jag var på fastlandet gick jag ut på restauranger och åt. Kom fram till att det bästa var att inte boka bord (känns som personalen blev obekväma av att jag hade bokat för 1 person, haha) utan att bara droppa in spontant och gärna be om att få sitta i baren, eftersom iallafall jag tyckte det kändes konstigt att sitta ensam vid ett stort bord.

      Jag har inte semestrar själv i Sverige på sommaren men tycker det är otroligt trevligt att ta en charter till solen. Läsa böcker, vila, gå upp när man vill och göra exakt vad man vill. Men det är en höstaktivitet för mig. Men förra sommaren var jag själv i typ två veckor då alla andra var bortresta, regnade dock konstant så var mest hemma och tittade på serier. Annars hade jag solat, badat. Du kanske kan ta med någon trevlig sallad och åka till nån trevlig badplats. Gå på fik, är jättekul att sitta och glo på folk samt dricka något gott. Jag gillar att göra saker själv och man kan väl egentligen göra allt själv som man är flera att göra. Brukar lyssna på någon podd samtidigt så känner man sig inte ensam utan har ”sällskap” i öronen.

      Älskar att semestra själv! Slippa ta hänsyn till någon annan och bara göra det jag själv vill göra😍😍
      Stockholm är fantastiskt att åka på ensamsemester till. Gör det varje sommar (bland annat, gör ändå ganska mycket på semestern) men de senaste två åren har jag gått all in och varit riktig turist och jag älskar det!
      Älskar även att gå på konsert själv och förra året var jag på fem stycken under sommaren varav 3st var utan sällskap.
      Och tillåter vädret är det otroligt skönt att vara på stranden själv.

      Åk på festival 🙂

    Ni som är mellan 30-40 år och har en hel del gråa hårstrån… hur färgar ni håret? Mörkt? Ljust? Jag har för mörkt hår i grunden för att vara blond, men för mörkt hår för de vita stråna. Pest eller kolera och oavsett blir det dyrt att gå till frisören så ofta som det skulle behövas.

      Inga tips men är i samma situation 🥴

        Mörkhårig 34 åring, började få gråa hår i 25 årsåldern, slutade färga håret när jag var typ 22-23, och började aldrig igen. Jag är inte alls besvärad av dem, gillar dem typ? 😂

          Hr alltså hunnit få en hel del grått idag, men är fortfarande absolut till övervägande del brunett.

      Omfamna förändringen o var stolt av din naturliga hårfärg. ☺️ Strunt i att färga!

        Inte alla som vill det i så ung ålder.
        För att svara på frågan, har inte jättemånga än så jag rycker bort dem. Har mörkt hår men slingar ljusare med mörk botten just nu. Kommer nog färga dem mörkare när de blir fler, känns lättast. Ger upp och låter det blir grått tänker jag vid 60-65 kanske, då passar det mig bättre.

          Tycker färg fastnar dåligt på grå strån. Är 40 och nu börjar det bli många strån. Orkar nog inte bry mig.

            Många färgar ju dock så nåt måste funka? Färgar hos frisören, tänker att de måste veta vad som funkar. Vägrar ha massa grått hår som relativt ung.

            Färg fastnar sämre på gråa strån, även om man färgar hos frisören. Färgen rinner av efter ca 1 månad. Frisören tipsar om att blondera håret istället, då det gråa smälter in samt att färgen faktiskt sitter bättre. Problemet är att jag är väl typ brunhårig i vanliga fall så utväxten blir ju mörk. Och då måste man ändå hålla på att färga. Vill inte låta mitt naturliga hår vara heller. Gjorde det ett år och började helt plötsligt se alla i min egen ålder som inte heller färgade och de såg verkligen 10 år äldre ut.

      Hitta en färg nära din naturliga hårfärg. Jag gillar loreal excellence.

      Har så mörkt hår att jag nästan är svart och mina gråa hår ser jag tydligt iaf, känns som att de lyser. Så jag färgar! Gjorde det på salong först. Älskar mitt mörka hår men gillar inte när det blir solblekt så jag har alltid då bara färgat till den mörkaste nyansen som mitt hår har och sen chansade jag en gång och köpte färg själv och det blev en fullträff typ, om inte exakt så I alla fall väldigt väldigt likt det resultat jag fick hos frisören. Så jag färgar numera hemma med mycket bra resultat. Använder L’Oréals färg.

        Problemet är bara att folk som färgar håret verkar inte tänka på att även hudtonen ändrar färg vilket innebär att det kraftigt färgade håret snabbt ser ut som en färgad hjälm/ peruk på huvudet. Det ser onaturligt ut.

          Gäller nog inte den du svarar då hon säger att hennes egen hårfärg är väldigt mörk. Man behöver ju inte färga så mörkt heller. Fråga frisören vad som passar din hudton .

            Haha nej precis. Jag är rätt mörk överlag så det funkar väldigt bra.

            Fast även personer med mörkt hår ser ju onaturliga ut efter ett tag. Hade en kollega med eget nästan svart hår som hon färgade men ju mer åren gick desto mer peruk likt blev det ju eftersom det naturliga hade varit gråa slingor i det svarta, hade varit snyggare också tycker jag. Det skär sig mot hudtonen och blir hårt.

              Men det är ändå individuellt.

      Jag färgar utväxten hemma. Blir ganska ofta men tycker det är så enkelt så det är värt det. Vill inte bli helt gråhårig än. Är i 40-årsåldern.

      Jag färgar det rött! Det har jag gjort i många år. De sista åren har jag dock fått allt fler gråa strån, typ hälften av min utväxt är grå nu (fyller 30 i år, har min mors hårgener) och det blir en väldigt skarp kontrast till det gråa 🥲 Jag färgar det hemma.

    Skum fråga kanske, men hur ska man träffa någon som man är intresserad av som bor i en annan stad? Tänker då träffas ”naturligt” och inte hört av sig innan. Kanske självklart svar men har börjat övertänka på en situation:p

      Berätta mer hur du tänker?

        Hm alltså om jag skulle vara intresserad av någon i tex göteborg och jag bor i så andra delen av landet, kan man träffas ”normalt” ute på typ en klubb eller någon aktivitet eller hur träffar man den personen? Flytta till staden och börja hänga där eller hahha. Har mycket i skallen men undrar hahah

          Men hur känner du personen? Alltså hur har du fattat intresse?

      Vadå, vill du råka stöta in i personen (fast planerat)?

        Ja men exakt! Eller någothahah

          Nej, inget sådant spel… Är du intresserad så skriv ett sms o säg att du skulle vilja ses.

      Känner du personen?

      Det självklara valet är väl att du stalkar honom och dyker upp på de platser han hänger på. Utan att bli obehagligt besöksförbudsdoftande 🙂

      Varför kan du inte höra av dig?

      Haha hitta en anledning att åka dit, gå dit den brukar gå och hoppas på det bästa..?😂 bättre att skriva till personen dock. Och det kan väl vara bra om du har en anledning till varför du är på just DET stället i t.ex gbg när det antagligen (?) inte är naturligt för dig.

    Om ni steker en god köttbit och gör en gräddig härlig potatisgratäng till, tycker ni då att det inte behövs någon sås till?

      Det måste inte vara en sås till, men har gärna någon slags sås liten sidan för att få variation i smaker på tallriken. Tillsammans med en sallad.

      Inte alltid.

      Har ofta gelé till!

      Jag är en sån som älskar sås så jag tar gärna en bearnaisesås, rödvinssås eller typ en skysås till 😋😅

        Håller med, min sambo tycker inte att det behövs så då gör jag en egen haha!

      Jo, jag vill nog ha en sås till. Det kanske inte behövs men hade själv gjort en riktigt mustig rödvinssås till.

      Nej ingen sås behövs. Kanske nåt vitlökssmör eller liknande på köttet.

      Gör alltid sås på köttskyn när jag stekt kött. Och ja, självklart sås!!! Alltid.

      En icke-fråga, alltid sås!
      Gärna något som bryter av det krämiga i gratängen, typ rödvins eller nåt pepprigt.
      Och sparris! Blev så hungrig nu!

      Hatar sås! Gillar tzatziki men that’s it. Förstår inte såshysterin!😂 alla älskar sås?! Så nej, ingen sås för mig där! (Eller någonsin).

      Jo jag vill ha sås till. Brukar ha rödvinssås!

      Nej,men gärna nån sallad.

      Jag tycker aldrig att det behövs sås till potatisgratäng

    Hudvård + makeup 40+
    Det mesta i hudvårdsväg plus makeup (foundation, rouge, concealer etc) börjar ta slut. Tänkte börja från scratch och söker nu tips. Har hopplös hud, dvs både större porer, och börjar få rynkor. Tips på bra märken och sorter? Ska man hålla sig till ett märke eller blanda friskt? Har ni något revolutionerande att komma med? Tusen tack på förhand! ❤️

      Glömde skriva, vill liksom ha en bra grund för en proffsig/snygg makeup men vet fasen inte ens var man börjar. 😬 Har foundation från BareMinerals idag men den blir bara kakig/smulig. Och puder, använder man det idag? Help a sister out!

        Jag hade först och främst satsat på att investera i bra hudvård om du inte redan har det. Framförallt retinol och att alltid använda spf 50 dagligen 🌞 mild exfoliering och produkter med niacinamid mot porerna.
        Sminkmässigt hade jag investerat i basprodukter med ”glow” för att ge lyster till huden – se dock upp för glitter! Jag gillar BB cream från Erborian. Krämbronzer och krämrouge för ett lätt och naturligt resultat. Jag gillar krämrougen från Sweed som finns i många fina nyanser. Setting spray är guld över sminket och om du ändå måste använda puder så rekommenderar jag pudret från By Terry.

          Oj så stark solkräm varje dag?? Har jag inte ens på sommaren. Vad har ni som har det, blir ju så kladdigt, glansigt och täpper till huden. Enda positiva med höst och vinter ju, att man slipper solkräm.

            Dubbelrengöring är guld när man använder spf varje dag. Alltså att du först tar en olja och sen en rengöring. Sök på ”Double cleanse” så får du bra tips.

            Finns massor av bra solskydd för ansiktet med hög spf. Tex från Beauty of Joseon, Dr ceuracle och Skin1004. De är lätta på huden och känns inte alls som traditionell solkräm som är tjock och kladdig!
            Använder året runt och är ett absolut måste ifall man kör retinol

              Aha ok. Använder inte retinol dock så det var ju skönt.

      Skincity skincare använder jag är mycket nöjd. Deras serie för känslig hy.

      Smink
      lumune cc cream superbra och täpper ej till! Provat massa olika och även flera dyra foundations men återgår alltid till denna.
      Mascara sky high tycker den gör sitt ”jobb”
      Ögonbrynspenna är viktigt hos mig har använt flera lågbudget även dyra märker ingen skillnad, se till att ha rätt färg bara.

      Annars för att känna mig fräsch:
      Gör lashlift varannan månad, botox i pannan en gång i halvåret cirka. Ska även göra 3D ögonbryn snart.

      Gå till tex Kicks eller Åhléns och be om hjälp. Bestäm en gräns, tex säg jag behöver hjälp med att köpa nya produkter
      Dagkräm
      Nattkräm
      Primer
      Bronzer
      Foundation

      Lumene, Max Factor, Isadora är helt ok till bra pris

      Clinique, Estée Lauder är dyrare men inte bättre förutom vid krämer
      Rouge två olika ett till dag ett till kväll
      Ögonskuggor köp ett set med olika
      Ögonbrynspenna
      Läppenna
      Läppstift typ tre olika
      Läppglans
      Mascara

        TACK alla ni ovan som tagit er tid att svara! Så himla uppskattat! ❤️

          Nu har du fått många svar redan, men här kommer svar från en som provat vad känns som allt.

          1. Återfuktad hud
          2. Enbart, med något undantag, flytande tunna produkter. Torra produkter lägger sig osmickrande när man är över 35 tycker jag. Oavsett hur ung man själv tycker att man ser ut.
          3. Brun mascara, det ser fräschare ut.

          Det här finns alltid i min sminnväska:
          1. Eborian CC correct, den lilla tuben håller i tusen år.
          2. Bareminerals complexion rescue tinted moisturizer
          3. Caias eyebrightner
          4. By Terry hyaluronic powder
          5. Lumenes rouge I tub, verkligen jättefint
          6. Max factor masterpiece mascara (black/brown)

          Testar pixis bronzestick just nu också, men har inte testat tillräckligt för att säga om den är bra eller inte. Använder jag puder sprayar jag alltid med källvatten efter. Många använder ju settingsprays, men min hud pajar verkligen av det oavsett märke.

          Om.nägon vill tipsa mig om ett fint rougestick som är krämigt och INTE torrt vore det också toppen.

      Testa It Cosmetics foundation eller CC cream, smink som också är hudvård och den är kanon! Lite åt det dyrare hållet men gå till kicks och be om hjälp med nyans, de är oftast jätteduktiga där.

        It c blir jätteful på stora poter, täcker inte!

          Den innehåller dessutom pfas.

      Tipsar om cc-creme och pore primer från Lumene,jämnar till huden fantastiskt!
      Ang. hudvård prova Avene!

    Undrar hur det gick för dig som skrev häromveckan att svärmor (tror jag, eller mamma) krävde att du skulle vara hundvakt så att hon skulle kunna åka på resa? Hoppas du sa ”din hund, ditt bekymmer” eller nåt liknande

    Nån fler som tappat lusten att sälja på tradera pga dac7/bli anmäld till skatteverket vid mer än 30 objekt? Förstår att tanken verkar vara att man hellre ska sälja ett fåtal men dyrare saker men ja.. Konstigt 🤷

      Det är efter nya EU-regler har jag förstått det som, inget som Tradera eller andra försäljningssidor själv kommit på.
      Gäller alltså inte bara Tradera utan också t.ex Sellpy och Blocket.

        Och jag har väl inte direkt reflekterat så mycket på det, det är väl ”bara” en inrapportering och inget man behöver tänka på så länge man inte når 50 000 (?) i försäljningsintäkter.

        Om du säljer dina begagnade prylar behöver du inte betala skatt eftersom du inte tjänar något. Du säljer det billigare än vad du köpt det.

      Skattereglerna har ju inte ändrats så inget har ju ändrats.

      Samma på Vinted men de rapporterar inte dig på det sättet. De informerar bara om att du har sålt. Det är din egen skyldighet att ange om du säljer för mer än 50.000 kronor med vinst.

      Lite trött så menade såklart alla olika försäljningssidor som finns.. Och näe, såklart är det bara en slags nödvändig ”formalitet” som uppstått och inget som direkt ändrat något så länge man håller sig under skattefritt årsbelopp men ja.. Stör mig bara på att man blir rapporterad, känns som så onödigt när man ändå håller sig inom ramarna och speciellt när det är småsummor, ett par tusen om året som max och vad har skatteverket/andra för nytta av den information?

    Hur hittar man glädje i livet?
    Jag borde vara rätt nöjd för jag är gift med en fin man, har flera barn jag älskar, ett hem jag trivs i.
    Men det enda som gör mig glad är mitt jobb. Allt jag vill göra är att jobba. Känner mig nästan besatt och allt i mitt huvud kretsar runt jobb. Klarar inte av att vara ledig pga detta. Inser ju att det inte är normalt även om jag under hela mitt liv varit arbetsnarkoman och arbetat mycket. Så har det varit i 20 år men det här är nåt annat. Drömmer till och med om jobbet.
    Är inte intresserad av att ha nån hobby, har i stort sett aldrig haft. Antingen är jag hemma med barnen eller så jobbar jag. Det är bara på jobbet jag känner att jag mår bra.
    Är det normalt? Eller vad gör man?
    Egentligen mår jag kanske inte dåligt av det för jag har en plan om avancerande på jobbet. Men alla andra klagar på att jag jobbar för mycket hela tiden. Trots att jag inte är trött eller beter mig illa.

      Vad härligt att du gillar ditt jobb, själv gör jag inte det. Att folk klagar kanske är för att de tycker att man behöver paus och faktiskt vara ledig ibland. Låta hjärnan vila (vet inte vilken typ av jobb du har). Eller prioritera tid med familjen?

        Är jag ledig så blir jag sjukt rastlös. Räcker med en ledig dag sen längtar jag tillbaka. Det liksom kryper i kroppen på mig..

      Blir orimligt nyfiken på vad du jobbar med? Tänk om man kunde trivas så bra, det är inget fel att vara passionerad över sitt jobb, good for you! Man ”måste” inte ha en hobby. Kanske lite tråkigt att du inte känner någon glädje med familjen, är barnen små? Jag är själv i småbarnsåren och tycker inte heller de är så kul hemma, och längtar till jobbet jag med ganska ofta. Tänker att de blir roligare och inte så kämpigt hela tiden om något år hemma.

        Jobbar inom blåljusverksamhet.
        Nja, barnen är ganska stora och hänger mycket med kompisar och har sina egna intressen så att hänga med mamma hela tiden är inget som verkar locka. 😅
        Är såklart glad i mina barn och dom är alltid prio. Jobbet är prio 2.

      Shit vi är verkligen 100% olika, hehe. Jag jobbar helst 0. Vad jobbar du med??

        Haha, min man är också min motsats, han skulle gärna vara hemma på heltid.
        Jobbar inom blåljus. 🙂

      Försök planera grejer de dagar du är ledig så det händer något?

      Älskar inte mitt jobb på det sättet men kan också bli rastlös vid lång ledighet.

      Åk och bada med barnen, träffa vänner en kväll osv osv.

      Jag tycker att du ska göra mer av det som ger dig glädje, i det här fallet jobba.
      Vi förväntas följa samhällets normer, men när man gör det mot sin vilja kan man bli olycklig.

    Nån som vet hur Anna Book har det?

      Enligt hennes Instagram verkar hon ha det fint. Firar påsk. Ätit köttbullar och mos.

        Är ju tokblockad av ingen anledning alls så tack!

          Klicka dig in på picuki, så kan du spionera 🙂

            Hur då? Kontona är ju fortfarande privata även om man går in där

              Hennes konto är inte privat.

    Är pollenallergiker och har börjat märka av klassiska symtom redan nu (brukar ske senare då det främst är gräspollen jag reagerat på), så som nysningar, irritation i ögon och hals. Men upplever även en enorm trötthet och även nedstämdhet, nästan depression. Har tidigare varit deprimerad en längre period och ibland hamnar jag i såna skov igen så har inte kopplat det till pollen tidigare. Men när jag googlade ang tröttheten verkar forskare även kunnat visa koppling mellan pollen och ökad risk för depression, så till frågan:

    Har någon märkt en koppling mellan pollen och mental hälsa? Även trötthet/seghet. Några tips på hur man kan förbättra symtomen? Tack🙏🏼

      Skrevs det inte i tidningen för några dagar sedan att pollenmoln från Tyskland var på väg in?

      Man kan ju bli nedstämd av att känna sig konstant trött.

      Prata med din vårdcentral så du får testa annan medicin, min man tar den receptfria och den funkar inte för honom längre.

      Annars är det ju tyvärr bara så nu 😔

    Vad ska vanja wikström göra nu efter fiaskot med world of alidia?
    Tycker fortfarande de kom alldeles för lindrigt undan…..

      Det håller jag verkligen med om. Och Vanja bara fortsätter spendera som faan. Och sen beklaga sig och hinta i bloggen om att ”det sorgligaste någonsin” just hänt. Sorgligt är att hon rå-blåste folk, och sorgligt är att hon kan leva så gott som hon gör.

        Håller med om spenderandet, verkar inte finnas någon gräns. Och att 37 k fortfarande följer förstår jag verkligen inte…
        Följer varken blogg eller insta men följer vad som händer via flashback.
        Var inte det stora jobbiga som hade hänt att hon kände att hon behövde byta klädstil??

    Är man en dryg person om man gör en story där man åkt längdskidor och skriver hur långt man åkt? Inte för att skryta riktigt men tänkte att en text är lite mer kul än bara än bild? 😅 jag brukar göra det men har insett att jag kanske verkar skrytig när jag egentligen bara vill skriva något litet kul typ?

      Dryg nej men fattar inte vitsen. Känns dock lite som skryt för mig 😊 kan man inte bara skriva typ ”härlig tur” eller liknande?

      Du kan skriva det men tycker väldigt neutralt är mest smakfullt!

      ”30 km i spåret idag!” räcker. Jag tycker det är najs med text för lite kontext till storyn.

      Så länge du undviker ”20km in på kontot” är det okej. ”In på kontot”, så obehaglig formulering. Ryser typ!

    En undersökning av nyfikenhet, gör ni nr 2 på jobbet? Pratade nyligen med några andra tjejer som sa att de aldrig gör det, antagligen för det är obekvämt / pinsamt. Jag gör det själv oftast innan jobb av naturliga orsaker, men ibland kan jag inte välja då kroppen bestämmer? Det slog mig att detta kanske är vanligare än vad man tror att folk inte gör det alls och sitter och håller sig förgäves istället? Noterat av vissa ibland är extremt stressade hem så de knappt hinner säga hejdå och kan nu efter detta inte låta bli att undra om det är nöden som kallar 🥲

      Det beror på.. Helst gör jag det hemma i lugn och ro.. Men om det ”trycker på” och jag vill att tiden ska gå på jobbet så kan jag göra det..
      Men är det 1-2 timmar kvar tills jag ska hem och det inte är akut, så väntar jag tills jag kommit hem, OM jag kör bil..
      Jag vågar inte riskera åka kollektivt + en kort promenad dörr till dörr, den där promenaden kan göra underverk för magen och göra det jävligt bråttom.

        Underverk är postivt betingat… Men du kanske ville få igång den?

        Intressant. Blir jag nödig är det inte 1-2 timmar kvar tills det måste ut 😄

      Varför bryr man sig om andras toalettvanor? 😐

      Inget jag kan välja, måste jag så måste jag. Aldrig förstått det där med ”jag skulle aldrig”. Bestämmer inte över min kropp på det sättet. Så ja, det gör jag, nästan varje dag.

      Nä, om inte det blir akut.

      Såklart om behovet finns. Väljer dock en toalett som ligger lite off, inte dit närmaste kollegorna brukar gå. För övrigt är det inte hälsosamt att ignorera en bajssignal.

      Fattar mig verkligen inte på det här. Alla skiter så varför skulle det vara pinsamt?

      Absolut. Har två små barn hemma. Är så jävla skönt att bajsa ifred på jobbet.

      Jag har svårt att göra det när jag är stressad, så skulle jag jobba på ett jobb som var väldigt stressigt, typ hemtjänsten, skulle det nog vara svårt. Men ett jobb som man är på minst åtta timmar om dagen, då brukar det ju inte vara något problem att hitta lugnare luckor här och där. Förutsatt att det finns fler toaletter och inte bildas någon kö.

      Va,låter konstigt..behöver man så gör man väl det? Varför skulle det vara pinsamt? Jösses!

    I-lands problem, har hittat perfekta tomten, det perfekta huset till det och allt, men världsläget, ekonomin, bodtadsräntor osv skrämmer mig nåt enormt! Vi bor nu på ett barnfamilijärt ställe så skulle få gamla villan såld troligen rätt snabbt och bra pris, men var ska vi bo då vi bygger? Så mycket frågor och farhågor men så perfekt dröm igen 🤯🤔

      Hyr en lägenhet under tiden?

    Camilla vad har du för bronzer/på kinderna på denna bild? Superfint <3!!!

    Dansen på tiktok med de kinesiska männen (servitörer?) på led. Någon som sett och vet vad jag menar?
    Jag är inte mycket för tiktokdanser egentligen, men jag är BESATT?!😂 älskar låten dessutom och japp, den ligger i en lista på Spotify nu. Man blir så glad av både låten och dansen. Hai.us.uk är kontot för den som är nyfiken, de har många videor men för tillfället video 4, 6, 8, 10, bla, är denna dans.🤭😍

    Hur hade ni reagerat om er äkta maka sagt att den ville flytta till ett annat land (som ni redan tillsammmans provat att bo i någon månad för partnern skulle plugga och du avskydde det. Kände dig deprimerad och ensam) för att återuppta studierna och la fram det som att: jag vill göra detta, följ med om du vill, eller låt bli.
    Till saken hör att jag var den som pushade och peppade för första flytten men väl på plats var det katastrof. Tex så bad maken mig packa och dra vid ett bråk. Då var jag dessutom gravid och gjorde sedan abort pga osäkerheten i förhållandet.
    Jag är för att man ska ha friheten i förhållandet och peppa varandra att följa sina drömmar. Dock så ville han bli snickare förra veckan. Nu något annat. Att jag ska bo i ett land jag inte mår bra av och sen kanske han inte fullföljer ändå? Han har så mycket han vill göra.
    Hur hade ni gjort i denna sits? Han säger att om jag kommit in (han har en plats som väntar på honom) så hade han följt med mig dit. Jag tycker det rimmar dåligt med att han innan sagt att nu vill han detta, detta är hans chans och inga andra chanser finns (för tydligen är detta universistet det enda i hela världen där han kan plugga. Obs, ironi!) för om han är beredd att åka med mig till tex Australien om jag kommit in där så hade han ju missat sin ”enda” chans att plugga. Känns mer som något han säger för att jag ju inte sökt&kommit in så det är liksom safe att säga så för att verka samarbetsvillig. Förstår ni hur jag menar? För någon vecka sedan pratade vi om att dra någonstans och jobba med vad som, bara vi kom härifrån. Vi vill båda bo utomlands och det är planen.
    För min del hade jag önskat att vi var ett team och kom fram till besluten tillsammans. Ett beslut som båda såg fram emot. Han har 4 år studier framför sig. Han tycker annars jag kan bo kvar i svea rike och så ses vi när vi besöker varandra.
    Vet inte vad jag ska tro och tänka. Har länge känt mig otrygg och oälskad och detta kändes som bekräftelse på det.
    Är jag oresonlig tycker ni?

      Ps. Peppade och pushade för första flytten då jag tyckte det var synd att han avbrutit studierna (innan vi var ett par) så jag flyttade med helt för hans skull. Planen var att jag också skulle plugga men sen blev jag gravid och ja… vi åkte hem. Jag har alltså satt hans vilja före min egen för att vara en stöttande fru.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.