309 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Magdalena Graaf gör reklam för sina piller i sitt senaste blogginlägg. Hon begriper inte att hon måste reklammarkera, inte ens när folk skriver det i kommentarerna.🙄

      Klart hon vet hon bryr sig inte en viss skillnad!

        Har du läst hennes svar?

        Berätta för mig, vad skulle hon förlora på att reklammarkera?

          Ingenting, hon har svarat. Eftersom hon brukar reklammarkera var det antagligen som hon skriver, ett misstag.

            Och nu har hon skrivit att samarbetet är med Bobbys hårprodukter😀 Hon verkar vimsig..

              Hon inte bara verkar, vimsig.

    Blir arbetslös eller omplacerad/förflyttad i augusti pga orsaker jag inte kan styra över. Har världens panik och ångest alla bara säger ”äh det löser sig ”. Detr är inte till någon tröst för det känns verkligen inte så. Det är ju inte arbetstagarnas marknad nu precis…

      Förstår att det kan låta hårt men vad är det absolut värsta som kan hända? Du skriver att det kommer ske oavsett hur du än agerar så försök att finna dig i att du inte kan påverka utfallet. Det som sker, sker, och blir som det blir.

        Att jag blir placerad på ett ställe som inte går att ta sig till med kollektivtrafik/ tar väldigt lång tid att pendla till.

          Du får ta det så länge och söka annat under tiden.
          Thats life!
          Börja sök redan nu.

        Men det är klart det är jobbigt!
        Lyssna inte på såna där ”det löser-människor”. Man själv löser det, ingen annan fixar åt en. Och självklart blir man ledsen/orolig. Sök annat redan nu om du vill, ta kontroll över ditt öde liksom.

          Förbättra din läsförståelse.

            Eh nej?

      Varför omplacerad eller arbetslös? Kan du inte få tydligare besked? Det är väl en start.

        För att det kommer bli arbetsbrist!

        Det är ju ett tydligt besked. Personalen kommer att omplaceras, om dom inte går med på det så blir dom uppsagda.

          Men det kan också vara så att de omplacerar de som de kan hitta andra jobb till resten får gå.Det behöver inte vara så att man får välja.

      Trivs inte du väldigt dåligt på din arbetsplats? Jag skulle se det här som en chans att byta jobb.

        Jag trivs bra med mina närmsta kollegor så kommer sakna dem! Har inte kännt så innan så därför känns det väldigt tråkigt.

          Det värsta som kan hända är att du får gå på a-kassa. Det är inte hela världen 🤗

            Oj… Det brukar ta lite tid innan det kommer igång och det är ju mycket mindre pengar än vanligt. Så det är ju verkligen inte nåt att tycka på axlarna åt! Att va arbetslös är inget att ta lätt på.

              Inte hela världen heller, livet blir vad man gör det till.

                Fast det är ganska illa.. Hur kan ni ta så lätt på arbetslöshet?? Skulle verkligen inte vilja ha mindre pengar och osäker framtid.

              Ursäkta men min man har 2 veckors uppsägningstid och jobbar i ny och finns ingen typ av a-kassa. Man får ju anpassa sig. Vet man att det tar tid innan man får a-kassa får man ju ha en buffert för det. Min mans buffet är 8 månadslöner. Har man en hög inkomst och a-kassan är mycket lägre kan man ha en inkomstförsäkring. Det är ju ibte hela världen och något man behöver vara förberedd på. Sen kan det ju vara emetionell påfrestande men det är ju något annat.

                Man kan ju ändå vara orolig för det, alla har inte sån buffert och man vill väl ändå inte ta av sina sparpengar helst. Jag skulle verkligen inte vilja fås parken utan att välja själv och gå på a-kassa/sparpengar.

          Du har fått bra tips redan, jag håller verkligen med om att, redan nu aktivt börja söka jobb. Om du har möjlighet, spara det du kan av de löner som är kvar. Om du inte skulle hinna få nytt jobb, kan det bli lite glapp där, innan du får a-kassa. Gör redan nu en budget. Det som inte är måste grejer, kan du ta bort det tills du får nytt jobb. Önskar dig stort lycka till i jakten på nytt jobb!

      Välkommen till klubben . Kanske inte så peppade men många som sitter i din sitts

      Vad jobbar du med?
      Mitt tips när jag är orolig över något är att skriva ner alla orostankar och rädslor, alltså verkligen låta hjärnspökena få fritt spelrum. Sen låter du logiken svara på alla hjärnspökenas kommentarer.
      Exempelvis så här:
      hjärnspöket säger: ”jag blir arbetslös, kommer inte ha råd med räkningarna och bli hemlös”.
      Logiken svarar: ” jag har rätt till a-kassa, blir det kärvt ekonomiskt får jag dra ner på onödiga utgifter, kanske göra en budget att följa. Jag blir inte hemlös för att jag är arbetslös, jag kan flytta till billigare boende om det krävs”.

      Ingen mening att hetsa upp sig bara söka jobb, och ja allt brukar lösa sig!!

        Men det är ju en ganska stor grej, såklart blir man och får vara orolig och ledsen. Saker löser sig inte bara, man själv löser dem. Men ibland måste man sörja lite först också.

      Har hänt mig två gånger tidigare då båda arbetsplatserna avvecklades. Erbjöds omplacering i båda fallen men sökte annat och det blev bra, i första fallet ledde det till en annan riktning i karriären. Självklart blir man orolig men försök att inte låta oron ta över utan fokusera på det du kan påverka (ex söka andra jobb, planera för ett liv med ev. lägre inkomst osv)

      Har din arbetsgivare kollektivavtal? Har ni möjlighet till tex Trygghetsrådet, omställningsfonden? Är du med i facket?

    Dagens bästa aprilskämt?

      Skånska Spritfabriken på Instagram var fan riktigt roligt! skanskaspritfabriken

      Mina barn skoja att jag hade en fluga och dottern en timme senare en spindel i håret 🤭

        Du har.. en oliv i håret !

      Att vinted dubblat frakten?

        Det är FÖRJÄVLIGT, varför har de gjort det?

      Dagens bästa icke-aprilskämt är att Tyskland legaliserat cannabis från och med idag 🌲

        Borde dock vara ett aprilskämt

        Det är väl dock bara personer som bott där ett visst antal år som får röka? Alltså kan man inte åka dit bara för att röka och tro att det är lagligt som i typ Amsterdam 😅

          Vad pratar du om? Jo det kommer att vara lagligt att som turist bruka cannabis i Tyskland.

            Nej jag hörde att det gällde de som bott minst 6 månader i Tyskland? Men det kanske inte stämmer?

            Nej, cannabis får bara distribueras via lagliga föreningar. Man måste vara medlem i föreningen för att få köpa och man måste vara fast bosatt i Tyskland för att få vara medlem.

              Distribueras ja. Men bruk är laglig för vem som helst. Även om man är turist. Man kan ju till exempel bli bjuden.

        Vi borde ta efter!

          👎👎

      Jag ställde tillbaka klockan på jobbet 1h ! Så nu måste någon vrida TVÅ varv för att ställa till sommartid ! Förstå förvirringen !

      Oj la kommentaren fel.

      Kommer en fråga här om aprilskämt här: Ben Mitkus har lagt ut en bild där han skriver att han ber om ursäkt för ett aprilskämt han publicerat. Han skriver att han gick för långt och ber om ursäkt. Vad var inlägget om? Någon som såg?

        Det är det som är aprilskämtet

      Såg Hornbachs nu på Insta det var rätt kul!

      Tror det var SVT som hade skrivit om att ”Markus och Martinus ska byta namn – med varandra”

      Lite småkul

    Ny omgång av Bachelorette – ska bli S Å roligt! Jag älskar det!

      Har just nu börjat, tror jag hoppar över det här. Oh my gaaaaaaad, redan efter några minuter.

      Mest utseende, inte så mycket…. annat.

      Sonja är så vacker och verkar både mogen och skön. Hur kan de bara ha castat fula killar??? Fattar inte

        Men vänta lite nu. Man skulle ju önska att det var lite mer än ett sött ansikte.

    Är det någon mer än jag som blir lite fäst vid saker och har svårt att slänga dem? Typ egentligen onödiga saker men man vill ha kvar dem för att det är ett minne kopplat till dem? Man har ju minnet i huvudet och så har man massa saker som tar upp onödigt med plats 😅

      Japp!

      Jag har samma problem, har börjat fota sådana saker och har i ett minnes/nostalgi-album. Varje sak jag fotat skänker jag bort efteråt.

      Ja, men sånt jag har fått av vissa personer. Mamma och pappa framförallt, sitter t.ex nu i pappas tröja som jag fått som han skulle rensa ut. Saker som jag själv köper fäster jag mig inte vid på samma sätt.

      Jag är helt tvärtom. 😅 Allt som inte har en funktion eller som jag behöver slängs. Tänker att man har minnen i huvudet.

      Yes och lösningen är att tilldela 1 låda till såna saker som man kan förvara. Allt som inte får plats i den tar man en bild av och gör sig av med 🙂

      Jag är sån! Det har tyvärr eskalerat efter att min mamma gick bort. Varje plagg jag äger blir typ ”det var den här jag hade på mig när jag gjorde det här och det här med mamma, den kan jag inte slänga” 😪

      Det är ju jättevanligt, inget konstigt att ha minnessaker.

    Spf på ögonlocken eller inte? Har inte hittat någon som inte svider i ögonen, så kollar nu på ögonkräm med spf. Har man de på hela ögonlocket eller bara runt som vissa säger att man bara behöver med ögonkräm?

      Det finns solglasögon

        Reser du utomlands och solen är stark, så blir det inte bra om du inte smörjer in hela ögonlocket. Jag kör Nivea spf 30 Q10 anti age.
        Svider inte på mig fast jag har känsliga ögon.

        Eh ja jag vet men de va inte de jag undrade över

      Spf på hela ansiktet även ögonlocken. Vad har du för hudtyp? Finns många som inte svider. La Roch posay anthelios är alla svidfria. Jag gillar ultra light och uvmune oilcontrol.

      Jag har spf äverallt, även ögonlock. Leta efter ett med fysikaliska filter eller nåt som utger sig för att inte svida. Jag har ett från aco just nu som heter Hmmm ACO Sun Face Cream Age Defense SPF50. Funkar utmärkt.

        Tack. Ska prova den då ☺️

      Har aldrig haft det på ögonlocken så tror inte det behövs. Inte ofta man är ute och blundar i solen utan solglasögon.

        Näha? Hur ligger du och solar då? Med öppna ögon eller med solbrillor på?

          Solglasögon såklart? Annars bränner det ju i ögonen ändå. Trodde jag alla gjorde. Eller skuggar dem med en keps.

            Ta en koll på en strand. Har aldrig sett någon som solar med solglasögon. Du skulle se ut som en Panda när dagen är slut.

    Vart ska Alexandra o Andreas flytta?

      De har ännu inte köpt nåt. Men hon vill flytta in till stan.

    Hur resonerar egentligen ni som anser att man inte kan ha nära vänner av motsatt kön? Har läst X antal trådar om detta och även ni som påstår att ni inte skulle tillåta (!) er partner att ha det? (Vilket ju är helt befängt att tro att man har rätt att bestämma vilka vänner nån ska ha). Litar man så pass lite på varandra? Och om någon vill vara otrogen kommer hen att vara det oavsett hur mycket ens partner försöker kontrollera en.
    Jag som är lesbisk då? Får jag bara ha killkompisar? Av vilken anledning skulle jag tända på varenda tjej jag ser?
    Är verkligen genuint nyfiken på varför detta verkar vara en så stor grej hos vissa.

      Jag håller med. jag tror jag skulle klassa mig själv som icke-hetero, och jag har vänner av båda könen. För mig är en vän en vän och jag är långt ifrån attraherad av alla jag ser liksom.
      Jag hoppas väl också att, oavsett läggning ska de som är tillsammans med någon förstå att inte vara otrogen?

      Därför jag bara dejtar bi-killar så att jag kan vara trygg med att han inte får ha några vänner alls 😋

      Det är nog bara väldigt osäkra/svartsjuka/kontrollerande människor som vill diskutera det ämnet, alla andra scrollar vidare…

      Jag är gift med en bisexuell man, så hur hade det funkat? 🤔 Vi har båda vänner av båda könen.

      Hellre väljer jag att lita på honom än skapar problem i vårt förhållande genom att anklaga honom för olika saker. Det blir en ond cirkel om man inte litar på sin partner, man hittar hela tiden nya saker att anklaga denna för. Tänker att om han är otrogen är han ändå inget att ha.

      Jag tycker absolut att man får ha vänner av motsatt kön. Har själv det och ganska många dessutom.

      Jag förstår inte det här heller. Jag är hetero och har hur många killkompisar som helst. Vi gör allt tillsammans förutom den sexuella biten.

      Haha klart man får. Skulle inte ens vara gift med min man om han hade massa regler om vilka jag får umgås med.
      Tror att folk är svartsjuka om de tänker så, och svartsjuk är man av en anledning, ingenting man föds med, då får man jobba med det.

      Kan och kan… Jag tycker väl kanske att man kan, men tyckte själv att det började kännas awkward att träffa en killkompis på tu man hand efter att jag gift mig. Inte så att jag helt undviker killkompisar, men jag skaffar inga nya heller utöver manliga kollegor men då umgås vi enbart på jobbet.

      Min man gillar inte att jag umgås med vissa män. Beror vad vi har för relation. Han är inte kontrollerande på något sätt men säger om han tycker något känns olämpmigt. Typ min 25 åriga granne som festar vilt skulle han kanske föredra att vi går in till ihop.

        Red flag tycker jag.

          Kanske i en ny relation men vi har varit gifta ett bra tag och vi är nöjda båda 2. Skulle inte tycka Det känns lämpligt om han ville gå på nattklubb med ett gäng 20åriga singeltjejer.

            Oavsett tycker jag. Litar man på varann så gör man. Skulle fly vid minsta tecken på kontroll.

        Då litar han ju inte på dig.

          Så att min man som är 40 år inte vill att jag festar med vilda 25-åringar litar han inte på mig? 😂

            Jepp. Hur annars ska man se det? Om det inte är farliga människor på nåt sätt men då känner man själv att man inte vill umgås med dem.

            Ja, varför skulle han annars inte vilja det? Om du genuint hade tyckt det var roligt att gå ut och festa ibland med yngre perosner

      Ja alltså, att umgås på tu man hand med någon av motsatt kön riskerar att leda till att den enda eller andre får känslor för den andra (mer eller mindre beroende på vad man gör tillsammans också) och är man i ett förhållande skulle jag säga att det är onödigt. Så nej varken jag eller min man umgås med någon av motsatt kön ensamma.

      Och jag tror inte alls att min man någonsin skulle vara otrogen mot mig men vi är båda överens om att vi inte vill/borde sätta oss i onödiga situationer där känslor kan uppstå även om man inte skulle agera på dem.

      Det är väl inte det att man skulle tända på varenda person av motsatt kön utan att känslor är något som ofta växer fram beroende på miljön man umgås i osv.

      Vet dock inte om jag skulle kalla det en stor grej (för oss), inget jag tror någon av oss går runt och tänker på särskilt mycket, vi är överens och det fungerar fint 😅. Hoppas det svarade lite i alla fall.

        Känslor är övergående dock, man måste inte agera på dem. Och massa människor har vänner av andra kön utan att nånsin få känslor för dem, den delen är liksom avstängd för vänner för många, det är mer som syskon.
        Hur tror du bisexuella har vänner? 😄

          Men onödiga ändå. Känns inte bra att gå och känna något för någon annan än min man.

          Sen skulle jag ju inte heller säga att bisexuella inte ska ha vänner alls som många verkar tro att ”såna som jag” (😅) tycker 😊.

      Jag skulle nog inte bli glad om min kille sa att han och hans nyfunna tjejkompis skulle hänga tillsammans utan någon annan. Om det är en gammal vän fattar jag och köper det fullt ut. Kan inte förklara varför heller, för rent rationellt kommer jag inte på några bra argument.

        Tänker att om någon vill vara otrogen kommer ju hen vara otrogen. Så vad jag ”tillåter” kommer knappast påverka. Men ändå skulle jag föredra om han inte umgicks med nya tjejkompisar 🤠

        Mitt ex gjorde så! Blev dumpad dagen efter och nu är de sambos… hade dock gjort varken till eller från om jag stoppat honom, hade skett ändå antagligen. Folk kommer göra som de gör, inget man som partner kan kontrollera.

    Vad är det dummaste ni läst på sociala medier?

    Jag är medlem i en facebookgrupp för beräknad födsel i april. Någon skrev då ”hoppas verkligen bebisen (personen skrev bebis egentligen) kommer vid påsk”. Någon frågade såklart vad som skulle vara fel med det och svaret blev ”men så hemskt att vara född högtid… då blir det alltid påskfirande vid födelsedag”. Personen hade även missat totalt att påsken kan variera ungefär en månad utan trodde det var en vecka.

      Ja det är många nötter i de olika BF-grupperna på FB. Också många som vägrar vaccin för deras bebisar…

        Live and let live.. Ja många fattar beslut kring vaccin på konstiga grunder men när staten ska tvinga på oss medicinska ingrepp känns Det fel.

          Det gör inte svenska staten heller. Det känns däremot mer fel att småbarn ska blir dödssjuka eller smitta ned andra som ej får vaccineras.

            Ja men det kan ju ibte ta ifrån rätten att välja.

          Ingen tvingar…

          Tycker faktiskt det ska vara mer tvång. Utan vaccinering ska man inte få ha barnen på förskola, det är ju ändå en tjänst man får från staten.

      Hahaha åh de där bf-grupperna! Har varit med ett kort tag i såna vid mina två graviditeter men aldrig pallat att vara kvar. Minns bl.a en tjej som ville ha tips om hur hon skulle få igenom ett planerat snitt. Hon var inte rädd för att föda utan ville ha det för att då skulle hennes kille kunna planera en resa utefter det, istället för att vara ”on call” och tillgänglig under den sista tiden, för det var för jobbigt…..

        Det är väl inget fel med det. Tur att man bor i ett land där man får vara med och bestämma datum för sitt snitt (inom rimlig ram förståss).

          Va? Att vilja snittas pga rädsla är väl en sak. Men den här tjejen skrev själv att hon inte alls var förlossningsrädd och avslut hade kunnat tänka sig att föda vaginalt men ville att hennes kille skulle kunna planera in en resa. Hon uppdaterade sen om att hon blev nekad vilket jag tycker är fullt rimligt. Snitt för dem som behöver det av medicinska skäl eller är väldigt rädda, absolut. Lägg resurserna där, inte på nån vars snubbe tycker det är jobbigt att inte få planera in sin resa exakt när han vill. 🙄

            Tycker kvinnor ska få föda sina barn som de vill oavsett anledning.

              Och jag tycker det är helt rimligt att man inte bara kan räcka upp handen och boka in en operation och ett operationsteam av bekvämlighetsskäl.

                Finns många fördelar med både vaginala och kejsarsnitt. Som kvinna ska man få fatta ett informerat val. Ingen annan har rätt att fatta ett sådant beslut.

                  Så korkade som många är och inte pålästa alls, så är det nog bättre att någon annan bestämmer.

            Förlossbingsrädsla är medicinskt skäl. Men givetvis ska kvinnor få fatta beslut inför sina förlossningar. Jag har fött 2 barn vaginal och 3e kommer bli med snitt. Jag har redan låg bäckenbotten 9ch kommer inte riskera en förlossning skada som de inte kan laga. Väljer hellre en rutinmässig bukoperation som är säker och trygg.

              Har inte sagt ett ord om rädsla eller andra medicinska anledningar.
              Sen undrar jag mest över vad det är för ett stolpskott till blivande pappa som inte kan inse att han kanske inte ska boka in en resa just vid det tillfället utan snarare sätta sitt eget åt sidan under ett par veckor kring bf och fokusera på att finnas där för den som ska föda hans barn.

                Ja pappan verkar vara ett stolpskott. Men hur kvinnor föder barn borde vara upp till dem själva.

      Haha, åh! Jag har ett barn som föddes på påskafton. I år är första gången på elva år som hennes födelsedag inföll på påsken igen.

        Haha jaa TS här, fyller 27 mars och jag kommer fylla år på påskafton TVÅ gånger i min livstid 😂

      En artikel på instagram om en treåring som hade hittats ensam ute på offentlig plats, typ en parkering, i bara blöja, utan föräldrar i närheten. En sorglig historia, och barnet hade blivit omhändertaget av polis/soc på ett eller annat sätt. Men då var det folk som kommenterade typ ”ehh en treåring – i blöja?!?!” Som att det var problemet… tänk att man kan vara så besatt av att göra rätt, potträna tidigt etc, och är så nöjd med sig själv att man inte kan se skogen för alla träd..

        Det handlar nog om att man uppmärksammar en treåring med blöja, då det inte är det vanligaste, faktiskt, och då kanske familjen har andra problem också.
        Att man tänker att det finns en problematik i familjen utöver bristande uppmärksamhet.

    Någon som vet vem Beasteater är? Ung tjej med superlångt svart/grönt hår. Stephanie Margarucci heter hon. Alltså jag undrar om hon är känd för nåt?

    För några dagar sedan var jag ute och en kille, lite dans typ bara men blev ”efterfest” men slutade med bara oss två. Hängde hos honom en timme och bara pratade innan jag gick hem. Tycker han verkligen verkade toppen. Meeen han har inga sociala medier öht verkar det som 🤪 jag är inte heller ute särskilt ofta och honom har jag aldrig sett ute annars så att springa på han känns inte det allra troligaste. Alltså hur hade ni gjort? 😎

      Kolla upp hans nummer? Lite out there vilket du kan adressera om du skriver men säg att du hade det trevligt och fråga om han skulle vilja ses på en öl/drink nån dag?

        Jaa men osäker på om det känns för creepy, får testa kanske🙈

          Klart du ska höra av dig. Vill han inte så har du ju gjort ett försök i alla fall. Kanske blir jättebra.

          Varför skulle det vara creepy? Ni hade ju trevligt,det är normalt att höra av sig o ses på en fika/drink whatever ..

      Hade tagit hans nummer så klart…

        Eftersom hon inte frågade är det ju lite sent nu..

      Släppt det och gått vidare 🤷🏼‍♀️ Springer ni på varandra igen så är det väl bara att bjuda honom på en drink?

        Är snart 33 och tiden springer iväg snabbare skulle jag tro haha!

          Men ladda ner tinder och träffa någon som söker en relation. Killen kanske inte ens är ute efter en? Eller så är han där och problemet är löst 😊

      Kan man inte kommunicera utan sociala medier nuförtiden?

        Jo men känns alltid lättare att göra ett första steg att följa någon /lägga till 🙂

      Du vet ju var han bor. Skriv en lapp med ditt nummer och lägg i hans brevlåda 🥰

        Bästa förslaget hittils 😊

        Tänk om hans fru läser den då ! Och stoppar ned kokade kaniner i hennes brevlåda.

        Tänkte föreslå att skicka ett vykort, lite mindre creepy. 😬

        🔪🐰

      Ta dig in i hans lgh när han är på jobbet och laga en god middag till honom i sexiga underkläder. Lovar, han kommer bli jätteglad. Eller så ansöker han om besöksförbud men vad fan, det är värt risken!

        😂😂😂😂😂😂😂😂

        Kör på det 😎🎉

    Fillers i hakan

    Har aldrig gjort fillers tidigare men är sugen på att prova 1 ml i hakan, eftersom den är ganska vek och jag har en liten grop jag gärna skulle bli av med. Någon som har provat göra fillers i hakan? Hur blev resultatet? Är du nöjd?

      Ja! Har gjort käke och haka och kan varmt rekommendera om det är en bra klinik

      Jag har gjort botox, inte fillers. Gillar Det bättre.

        För de flesta behandlingsområden är ju det där som att säga ”jag har gjort gelenaglar, inte slingat håret. Gillar det bättre”.

        Alltså är ju två olika grejer som ger helt olika effekter. Botox i hakan kommer inte hjälpa TS med det hon vill fixa. Finns undantag, som t.ex. lip flip med botox vs. Fillers i läpparna, som kan båda ge effekt ”mer läpp”. Men för det mesta, väldigt olika.

          Haha, jag har gjort botox mot en grop i hakan. Vad pratar du end om? Botox fyller inte ut men gropar i hakan är oftast muskulärt.

            Botox kommer inte hjälpa TS med sin haka ”eftersom den är ganska vek och jag har en liten grop jag gärna skulle bli av med”. Det kan möjligen minska gropen väldigt beroende på hur just TS grop är, men kommer inte göra en ”vek” haka mindre vek.

    Här var de dött i kommetstorsfältet. Saknar gamla goa tiden på bb

      Ja då var det kul här!

      Dock kanske folk tänker att det är måndag och därför inte är något ös

        Tycker de är mer och mer att folk ubte kommenterar. Förstår iof de är toxiskt här och inga roliga inlägg längre

      Vad vill ni/du få ut av dessa kommentarer. Livar det upp?

        Hellre sånt här än alla barn- och gravidtrådar. Antingen det eller ”Jag är kär i kollegan”..

          Haha så roligt med alla som är allergiska mot barn- och gravidämnen. Nej det intresserar inte alla men scrolla vidare då. Jag är noll intresserad av program som Bachelor, Love is blind och sånt, men inte får jag panik av att andra skriver trådar om det.

            Vem har snackat om panik?

            Samma här.
            Hellre läsa om folks barn, har ju själv varit Barn så det kan man ju relatera till om man måste, än alla jävla skitprogram folk ser.
            Bachelor, paradise hotel etc. Gud, spyr!
            MEN självklart ska de som gillar detta få skriva och diskutera om det. Jag kommenterar aldrig (utöver nu) vad jg tycker om programmen, tillför ju inget vettigt om jag bara ska in o spy galla.

            Ja, scrolla vidare då!

    Tips för att bli frisk från magsjuka fort? Alltså vet att man ska va i karantän i 48 h efter sista spyan och det har jag varit, men jag är fortfarande lite illamående, ingen aptit och helt sjukt trött efter 3 dagar. Imorgon har jag en sjukt viktig presentation på jobbet, men är såååå låg.

      Sov tidigt och ät något lättsmält imorgon till frukost, vitt bröd exv ❤️

        Tack, tror också på sömn.

        Klassisk magsjukemat är ju avslagen cocacola och rivet äpple, te och rostat bröd.Och sov så mkt det går.

      Vitt bröd, yoghurt (tror jag är bra?), ris och kokt fisk ska man väl också äta. Blåbärssoppa vet jag att folk brukar äta med. Har även hört att tugga minttuggummi ska hjälpa mot illamående, men jag vet inte om det är om man bara känner sig random illamående eller även vid magsjuka.

        Tack väldigt bra tips

        Jag vill ta bort yoghurt. Probiotika är bra men mjölkprodukter kan göra att kräkningar ökar. Jag vill ta borttuggummi eftersom sötningsmedel kan reta magsäcken.
        Tycker listan är super men lägger till salta kex (älskar Ritz) och gingerale. Sen är du i hamn. Nyponsoppa är också bra så lägger in den som bubblare.

          Mycket möjligt. Tuggummi läste jag på nätet för många år sen och det var kanske inte i samband med magsjuka utan mer illamående överlag, jag tog åt mig det dock pga min spy- och illamående-fobi😅 yoghurt var jag osäker på, vet vi drack det men det kan ha varit när man gått tillbaka till mat igen efter att ha varit sjuk.😊

      Det är ju inte bara 48 h från sista spyan du ska vara hemma utan du ska ju ha varit SYMTOMFRI i 48 h, vilket innebär helt pigg och ha ätit normalt så länge också. (Egentligen dock ”bara” 24h för vuxna)

        Precis! Tänkte skriva detta 😄

    Vad har du på dig när du går runt hemma, byter du om eller kör du på samma kläder du haft hela dagen?

      Mysbyxor och myströja

      Mjukiskläder/pyjamas. Aldrig ”utekläder” hemma och aldrig ”hemmakläder” ute.
      Byter alltså alltid om till bekväma, mjuka kläder hemma.

      Kläder jag haft hela dagen plus tofflor.

      Leggings och huvtröja

      Kontorskläder till jag ska gå och lägga mig. Då naken eller trosor och t-shirt om barnen soverhemma.

      Jag är hemma hela dagarna och har således inga utekläder att byta om ifrån. Jag är en sån ”sjuk” människa som inte gillar mjukisbyxor. Har nästan alltid klänning eller kjol.

      Brukar ha träningstights och hoodie eller så tar jag av mig byxorna bara när jag kommer hem och går byxlös haha. Mest för att jag inte har någon soffa för tillfället och det känns äckligt att ha byxor i sängen😅 iofs lite äckligt även med tröjan man haft hela dagen, men byter oftast den också så det är lugnt.

      Beror på vad jag har gjort, om jag känner att jag blivit smutsig ute så byter jag om, eller om jag av någon anledning haft byxor ute.

      Har iprincip alltid kjol eller klänning hemma, mjukisbyxor en stund på morgonen eller om jag är jättesjuk (ja jag slirar säkert med det men försöker att inte göra det för mycket 😅)

        Inget fel med mjukisbyxor! ❤️

          Är nog inget för mig ändå 😄.

            Ok? Inget att kokettera med.

              Men va? Jag svarar ju bara trevligt att jag ogärna använder såna (på ett svar på min första kommentar) 🤣.

                Du verkar tycka att det är en grej? Med dina smileys o allt.

                  Jag hade svårt att komma på ett sätt att svara som inte lät otrevligt så jag la in en smiley för att vara trevlig.

          🤔😒

            ?? 😊😊😊

      Pyjamasbyxor i flanell som är supersköna och varm tröja till. Ulltofflor på fötterna. Jag jobbar hemma så kan gå i det hela dagen tills jag går ut.

    Okej… detta kanske skapar världens ramaskri men: Årets bachelorette verkar så spännande och hon verkar va en så härlig tjej! Blev också glad att dem valde en helt vanlig självsäker tjej med naturlig kropp och inte en trådsmal modell som vi sett i liknande program i urminnes tider… Men gick in på hennes insta och blev förvånad… man känner knappt igen henne från tv serien. Är så ledsamt att sociala medier har gjort så att personer gör allt för att se så smal ut som möjligt på bild. Revben och konstiga poseringar.. tycker hon är så fantastiskt snygg som hon är och verkar ha världens bästa utstrålning..

      Med plastic not so fantastic face

      Hennes ansikte var väl inte naturligt

        Förutom läpparna då… Poängen var mer att hennes insta bilder inte överensstämmer med tv serien vilket i sig är tråkigt.

      Känner igen henne, var hon inte tillsammans med Daniel B som hade/har podd förut?

      Varför kände du inte igen henne? Lika vacker på sin Instagram var hon. Kamera lägger alltid på lite vikt också, sen kan hon ju ha gått ner i vikt, detta spelades ju in för 1-2 år sen

        Det spelades in för mindre än ett år sen!

    Har en femåring som sliter hål på sina byxor ungefär lika ofta som man byter underkläder, jag blir galen!! Någon som sitter på ett bra tips om byxor som tål lek och bus utan att det blir hål i knäna efter ett par veckor!?
    Jag har testat stryka på laglappar men håller bara ett litet tag innan de släpper i kanterna. Plånboken har inte lust att köpa nya byxor jämt, även om man ibland har tur att hitta något schyst begagnat…

      Jeans?

        Han gör hål i jeans också 😅 och även fast barnjeans oftast är skönare och inte lika ”stela” som vuxenjeans vill jag att han ska ha sköna och lediga byxor att kunna leka i.

      Hehe har samma problem, min son är 8 och älskar fotboll… På jeansen limmar jag andra jeanslappar innifrån. Håller skitbra! Vanligt textillim som man kan köpa på Ica typ .

        Smart!
        Spelar han fotboll i jeans?

          Är väl inget konstigt, kanske menar i skolan och på fritiden utöver eventuella fotbollsträningar?

            Haha självklart. Tänkte inte ens pp det. Obs har ej barn själv.

              Haha Inte jag heller men har varit barn🤭 och även om jag slet hål på byxorna var det inget mot vad brorsan gjorde😂

        Smart! Det får jag prova 😊

      Lindex har byxor med extra skydd vid knäna, vet dock inte om det är tillräckligt. Annars brukar jag sy ihop hålen även om det blir lite småfult.

      Bara jeans och sen lappa dem innifrån eller sy på knälaappar. Finns massor med föestarkta knän men de är för dyra för min smak.

        Ja, man vill ju inte lägga en förmögenhet eftersom barnen växer som ogräs också 🙃

      Ossoami

      Haha relaterar. Köper byxor hela tiden känns det som. Gör om de trasiga byxorna till shorts iaf, så barnen har väl sisådär 100 shorts till i sommar nu 😂

        Ja, jag gör ju inget annat! Har en yngre pojk också men han kommer ju inte kunna ärva nånting 🤣
        Ja, shorts kommer det finnas gott om vill jag lova!

      Kappahl tough wear eller tough knee! Bästa jeansen, innan jag hittade dessa fick jag köpa nya varje vecka.

    Kanske är en jättedum fråga, men har man studentmössa på universitetet? Ibland har man sett det men jag har inte förstått vilka som har? Läste nämligen nyligen ”valborg är studenternas högtid, då tar man på sig studentmössan blablabla”. Men jag såg inget om vilka det gällde.

      Nej. Men man kan ha studentmössa när man uppträder med en kör, eller om man tex är fanbärare eller något annat högtidligt i ett utskott/nation.
      I Uppsala kan vem som helst ta på sig studentmössan på valborg och gå till backen vid Carolina rediviva. Där är det en specifik tradition. Ingen student har på sig studentmössa iaf under dagen på Valborg i annat avseende vad jag vet .

        Nej vad tråkigt, haha! Jag pluggar på GU, läste lite snabbt att Chalmers har nåt med studentmössor men GU verkar inte ha något vad jag kunde se, tycker även vår kårverksamhet är lite oklar.😅

      Hade en kandidatexamen ceremoni i januari. Ingen hade studentmössa.

        Hade du något annat? Kommer inte ihåg vem det var, min kusin och mitt fd situationship tog examen samtidigt från Skövde och Jönköping, någon av dem hade iaf en halsduk i nån färg när de slutade. Vet inte anledningen, bara att någon av dem (+flera som de gick med) hade detta.

          Nej inget annat. Var på Stockholm universitet. Men vissa hade typ band där det stod ”examen 2024” men det var ju kanske 4 av 120 personer och banden hade de beställt själva från internet. Däremot är det säkert beroende av vilket program man läser osv.

      Beror på universitet och vad man läser. Här i Lund har bland annat teknologerna speciella mössor som ser ut som studentmössor med en tofs på sidan. Men å andra sidan finns det väldigt många konstiga studenttraditioner här 🙂

        Ja precis, väldigt olika. Jag gick på Stockholm universitet och här är det typ noll traditioner.

        Lund hade man ju velat plugga i🤩 känns som studentstädernas studentstad?? Sökte dock dit men långt ner i listan för jag ville inte flytta så långt. Hade varit annat om jag precis tagit studenten men lägg på 10 år, haha. Har ett liv här hemma som jag inte är/var redo att lämna så det fick bli gbg😊

    Börjat se bachelorette och tycker Sonja verkar så härlig och vettig! Men har en fördom om att inga vettiga människor söker sig till reality på tv 😂 vad tycker ni??

      hon har aldrig hört ordet cringe. vilken sten har hon bott under?

    Vilka influencers stör ni er på och varför?

    Jag stör mig på Karolinepettersson pga upprepande innehåll och tror inte hon lever som hon lär. All ”dålig” mat och bakelser är oftast hennes sambos då hon är gluten.

    Undrar en del över Tully, har ni läst kommentarerna till hennes podd? de är brutala, varför fortsätter hon podda

    Lojsan och buster verkar ha ett vääääldigt ohälsosamt förhållande, tycker han verkar vara en ”know it all” som aldrig har fel och argumenterar tills den andra ger sig, även om det handlar om upplevd känsla..

    Med det sagt är det även rätt underhållande att följa hehe

      Celina blanche, Therese Lindgren, bianca ingrosso. Finns garanterat fler men jag är inte så insatt att jag kan dem på rak arm, mer att jag vet vilka de är när jag ser dem.

        Haha jaaa Celina Blanche! Hon dyker upp ibland i min TikTok-feed. Sist raljerade hon om hur det är rimligt att mannen betalar för dejter, för tjejer har så mycket andra utgifter för dejten. Det är hudvård och smink och botox och hår och gud vet vilka fler krav som ställs

          I min med! Är ju bara att blocka men jag tycker hon är så löjlig så jag vill se vad för dumt hon har att säga när hon dyker upp😂 minns det där, urlöjligt!
          Häromdagen dök hon upp med att ”vill man ha en kille tillbaka ska man gå under jorden”. Alltså inte lägga ut något på sociala medier, ingenting! Alls!

          Det värsta är att småtjejer ser upp till henne. Äldre verkar ha börjat ifrågasätta litegrann, ibland. Men ofta känner jag bara: stoppa den där kvinnan!

          Sitter ofta och drar upp studier men refererar aldrig till källan. Hela kommentarsfältet kryllade av ”källa?” till slut😂 och saker ÄR som hon säger och folk MÅSTE göra si och så🤯 och hon är en jäkla ”expert” på saker…tar inte del av så mycket influencers så det har blivit att jag stör mig massor på henne då hon är en av få som kommer upp. Min tiktok kryllar av kinesiska män som dansar och skepp i stora vågor, och så dyker hon upp ibland😂

      Tiingelinn alla dagar i veckan!

      Tully är allmänt oskön. Körde harranger om att hon aldrig skulle bli flunsa och gör nu allt för att bli en.

      Hannah och Amanda. Förstår inte storheten. Två blåsta medelålderskvinnor som babblar psydovetenskap.

      Elsa Billgren och Sofia Wood. Copy paste på föregående. Hittepåliv. Med undantag för sofia som har vett nog att skaffa en verklighetsförankring genom sjuksköterskeutbildning.

      Tanbyklara ÄR gapig.

      Rosanna Charles- vad fan jobbat hon med? Hennes podd är inte så stor att hon kan försörja sig på det? Eller är det att leva på andra flunser som gäller?

      Margaux- noll integritet.

      Alla dessa oskiljaktiga flunsor som ser identiska ut: delér, tingibing, bosse, törnrosa, blaha. Alla är snark.

      Tycker de flesta flunsor håller väldigt låg kvalitet i sina reklam och samarbeten.

      Jonna Jinton p.g.a fruktansvärt fejk och tråkig numera.

        Vad är fejk med henne? Följer henne knappt längre så är nyfiken 😊

          Hela hennes aura och hur hon pratar för att låta som om hon ser exakt allt för första gången.
          Men mycket hur hon säljer in sina produkter som gjorda i ”nordisk magi” och blabla.. och att folk sen köper smörjan är väl kanske det värsta.

      Undrar också varför Tully fortsätter.. hon är inte så omtyckt

    Ni som hängt här ett tag, vilka gamla kommentars namn minns ni ?

      Mitt gamla😏 men jag vill inte säga vilket ifall nån minns mig och har dåligt att säga😂

      Men minns ju Viktor den store, the real Hmm såklart (hur kan man INTE minnas…), det var en som alltid var så himla himla omtänksam, tror dock bara hon brukade heta ”Anonym” och med antingen en blomma eller ett hjärta efter, vill minnas att det var gult iaf, så där minns jag visserligen inte namnet, men personen. Hoppas hon har det bra idag🥰
      Sen nån som hette typ prison beauty?

        Ja vart har The real Hmm tagit vägen??

          Vill vi verkligen veta det😂

          Blockad tror jag.

          Minns en gång när alla i hela kommentarsfältet kallade sig för the real Hmm. Tror alla störde sig på något, minns inte exakt vad. Men det var kul! På den tiden var jargongen så mycket annorlunda här inne tycker jag. Tror inte det hade gått idag? (Alla heter ju anonym men det är inte samma sak)

      Rebecka nyckelpiga

      Don Lothorio 🩷

        Omg ofta du minns mig hahaha🙈

      Flundran?

      Kattfan

      Kommer aldrig glömma den orimliga insamlingen.

        Är inte hon kvar? Annars är det en annan kattfan här ibland

        Vilken insamling? Spill the tea

    bacholette.. vad är det för trams?!? cowboys, hästar, dikter, herregud.. och vem är denna Sonja? har hon varit med i nån annan produktion?

    Vad var ben mitkus aprilskämt?

      Det fanns säkert inget skämt. Skämtet är ursäkten liksom.

    Ledsen och ville tröstshoppa lite på Vinted men så har de dubblat frakten? Blev så fånigt besviken 🥲

      Ja så jädra tråkigt. Nu lär man ju inte få sålt nånting de längre. Och ovärt att köpa… nä detta tror jag är slutet för vinted.

        Tror det är en tillvänjningsperiod, sen handlas det igen. Fortfarande billigare än många andra alternativ. Men hoppas försäljningen sjunker så pass att de stoppar höjningarna. Undrar vad planen är? Hur mycket ska det upp till?

          Alltså, det är inte Vinted som höjer frakten. Det är PostNord och andra fraktföretag. Vinted har ibland kampanjer där de bjuder på frakt för att locka fler att handla och testa på Vinted. Men de går generellt en förlust på det i stunden, men vinner på det i längden (för fler börjar handla med Vinted). Men om folk slutar handla så kommer Vinted möjligen tillfälligt köra en kampanj för att kicka igång igen, men de kommer inte permanent ta ökade fraktkostnaden, då skulle de inte göra vinst alt. göra mycket mindre vinst.

          Tror också det är något folk bara behöver bli vana med. Fortfarande mycket billigare än de flesta andra alternativ när man handlar mellan privatpersoner.

            Absolut mycket billigare, men folk tyckte redan att förra frakten var dyr och det minskade för folks försäljning. Det här kommer nog inte göra saken bättre. Kanske att det börjar löna sig att sälja dyrare grejer istället, en liten extrasumma har typ mindre betydelse ju dyrare något är.

              Grejen är att det fortfarande är relativt billigt jämfört med andra alternativ (Tradera, Blocket, köpa porto själv via Marketplace). Sellpy kan du få fri frakt om du spenderar typ 1000 kr har jag för mig, men Sellpy är också generellt dyrare överlag. Så vill man sälja och köpa second hand så är fortfarande Vinted ett relativt bättre alternativ vad gäller frakt.

              Och snälla, frakten var väl ändå inte dyr innan. Ett vanligt paket (som de flesta är, inte extra stort eller tungt) kostade typ 11-27 kr beroende på om du köpte från Danmark, Sverige, Finland eller Polen. Du kanske tycker det är dyrt för att köpa en grej för 50 kr, sure. Men frakt kostar och det priset är fortfarande billigt, folk är bara bortskämda med gratis frakt från att handla online från företag (som istället tjänar sina pengar på produkterna).

              Nu ligger frakten på typ 29-39 kr. Sellpy är också 39 kr (men igen, dyrare priser än Vinted pga Sellpy sätter priserna), att köpa spårbar frakt själv från t.ex. PostNord går på 50-90 kr. Avänd Vinted eller inte, upp till dig. Men säger bara att frakten relativt till andra alternativ inte är dyr.

                Nej JAG har aldrig tyckt att frakten varit dyr på vinted! Men jag vet att folk tyckte den var det innan. VAR i min kommentar ser du att JAG tyckte det var dyrt? Du kan ju läsa ordentligt först.

      Men gud. Vad tråkigt!! Fortfarande inte dyrt men det kommer ju definitivt försvåra försäljningen, det som redan blev svårt efter första frakten.

      Så jag tror som ovan. Det är nog slutet. Om det inte börjar bli så att influencers ger ut rabattkoder för t.ex fri frakt genom samarbeten…så det kanske blir en influencergrej som allt annat…

      Skippat både Vinted och Sellpy, Temuberoende istället.

        Nej men va?! Hur kan man handla på Temu!

          Det är hur lätt som helst! Klick klick klick

        Snälla handla inte på Temu. Kina-skräp

          Vart tror du sakerna från HM (jo bangladesh i o för sig) Gina, Glitter, Kappahl etc kommer ifrån och tillverlas.
          Folk är så blåögda.😄

            Temu är tydligen allra värst enligt vad någon av tidningarna skrev och undersökt..

            Handlar inte på de ställena. Men tycker inte de är jämförbara med Temu. Så trashigt?

        Haha vad normalt att slopa second hand för kinakrafs? 😩

          Jag köper gårna på seconhand, men tror ni att ni bara gör gott som shoppar seconhand via nätet? Hur korkad får man då bli?

          Jag shoppat helst på loppisar, marketplace eller blocket så hämtar man direkt.

          Tror ni inte ni bidrar till utsläpp med era små paket med byxor, en blus etc som skall skickas och köras genom hela landet?

          Hade ni shoppat seconhand för att ni bryr er så hade ni aldrig stöttat en verksamhet som bidrar till en massa kortare transportsträckor.

            Men hur korkad får DU bli…
            Temu ligger i Kina, Sellpy ligger i Sverige.
            Temu säljer nyproducerat skräp, Sellpy säljer begagnat.
            Dessutom handlar man inte second hand varje dag, så det är liksom inte ens jämförbart i etiska- och miljöskäl.

              Var ifrån tror du Sellpys alla jävla påsar kommer ifrån? Allt deras embalage?

                Inse bara att ditt kinakrafshandlande är sämre än secondhandhandlande, hur du än vrider och vänder på det.

              Jag hoppas verkligen att ingen handlar varje dag online. Eller är det jag som bor under en sten? Men jag gör nästan en grej av att handla allt på stan i riktiga butiker, utom de få gånger när jag verkligen går bet (men så bor jag mitt i en stad och kan promenera överallt)

        Usch!

      Det är PostNord/fraktföretag som har höjt sina priser. Vinted gör liksom inte vinst på frakten, det är vad PostNord tar betalt.

        Men alltså PostNord har väl inte höjt sina priser nu? Vet att de gjorde det vid årsskiftet men det är ju några månader sen.

          Grejen med hur frakt med Vinted fungerar är att de förhandlat fram kontrakt med PostNord, UPS och dyl. för de köper frakt i större mängder, vilket gör att de får ett billigare pris/paket än vad en privatperson får. Som alla företag gör i princip. Så Vinted är egentligen de som köper frakten från fraktföretag (som PostNord), de är kunden. Men det är köpare/säljare på Vinted som nyttjar frakten. Men det är så Vinted får ett biligare fraktpris än privatpersoner.

          Så när PostNord höjer sina priser så går det (oftast) inte direkt i effekt på företagskontrakt som med Vinted. Utan de måste omförhandla priset relativt till PostNords höjningar. Därför blir effekten på företagskontrakt ofta några månader senare än vid PostNords normala prishöjning vid årskiftet.

    Idag var jag inne på Åhlens vilket var hundra år sedan nu.
    Känner bara ”hjälp mig Nägon sminkkunnig!!”

    Alla var vrålsminkade med bra bas, men inte glansiga som all unga tjejer med Caia utan jämnt och snyggt, och bra för de som är 35+.

    Jag gillar att sminka mig men märker att min hy behöver ngn ny bas. Blir lätt torr och allt lägger sig i linjerna och ger fler rynkor, o h då tycker jag ändå att jag har en lätt foundation.

    Behöver tips o råd!

    Ska jag be dom sminka mig där, på Åhlens och köpa det de ger förslag på? De har ju massa sminkstolar ståendes.

    Vad använder du??

    Hjälp!!!

      Jag tvättar ansiktet varje kväll, sedan är ett leende det bästa sminket

        Inte om man är tandlös.

          Hahahaha

        Jag tvättar också ansiktet varje kväll, och morgon, men vill ändå sminka mig. Tycker det är härligt, roligt och blir fint.:)

      Jag tycker att det hjälper mycket att ha en bra primer som bas för att undvika att foundationen lägger sig i linjerna under dagen. Sedan är mitt bästa tips: ”Givenchy, prisme libre skin-caring glow”. Ger jättefin bas och håller bra.

        Aha!! Tack för bra tips!! Uppskattas!

    Jag funderar lite på vad som hänt med frisörerna nuförtiden. När man går till frisören för att göra slingor så är det som att de vägrar ha i blekningen tillräckligt länge. Sen lägger de i de där där jäkla nyanseringarna som släpper efter två tvättar och så ser man lika tråkig ut i håret igen med någon form av utväxt men 4000 kronor fattigare. Vill bara ha en ordentlig jävla blondering! När jag återkommit och klagat har jag fått höra att det är mitt schampo det är fel på, vet inte hur mycket produkter jag köpt från olika frisörer och det gör då ingen skillnad på hur länge nyanseringen sitter i. Dessutom väldigt få produkter som jag faktiskt upplever är bra. Vad sjutton ska man göra? Funderar på att leta upp nån urgammal salong där de fortfarande kör med hätta eller nåt för en riktig genomkörare. Någon som känner igen sig?

      Jag känner igen mig!
      Förstår ingenting, man bleker slingor och en månad senare är det dassigt.
      Har provat flera frisörer och alla är bra och dyra. Funderar allvarligt på att gå till någon billig med hätta som du säger eller göra det själv som i tonåren.

        Ja eller så är det något med själva blekningen. Att produkterna ska vara skonsammare mot håret och därmed inte ”tar” lika bra. Jag har jättemycket hår och panik när jag ska sitta still i tre timmar (ibland mer) och så blir det till ingen nytta liksom. Har också funderat på hemmablekning men gudarna ska ju veta att det har slutat i katastrof förr… men kanske är även de färgerna bättre i dagens läge?

      Jag håller med dig!!! Exakt samma för mig, några veckor efter och man ser likadan ut, tråkig utväxt och gul/varm i håret

        Man behöver tydligen skydda slingningen från solen för att den inte ska bli gulaktig. Svårt…

      Haha samma här. Nu senast när jag var hos frisören så minskar jag antalet slingor för att få tillbaka min naturliga hårfärg igen. Är så trött på att slinga håret så blont men ändå syns utväxten. Fattar inte!

      Jag tycker det håller bra på mig. Lägger blonda slingor + nyansering och ibland bara nyansering (10-12 veckor efter). Det min frisör tycker är viktigt är att vänta minst 48 timmar att blöta eller tvätta håret efter en nyansering. Jag varierar schampon mellan dyrare märken och billigare t ex Ida Warg.

      Jag har hittat en i hornstull sthlm, blir EXAKT så ljus tsom man vill och man får liksom 100 paket folie istället för hos de du nämner som sätter 30 paket o man bara blir gråhårig.

        Omg du måste informera mig om vad salongen heter!

          Saras klippotek hornsgatan

            Wow tack! Nu jäklar 🤩

      Jag funderar på om det kan ha något att göra med att man vill klämma in så många kunder som möjligt och därför stressar man igenom blekningen något. Särskilt om man är anställd på ett ställe och inte har eget liksom.
      När det gäller nyansering så är min upplevelse att det skiljer sig mycket mellan olika märken och vissa tar bättre än andra helt enkelt, beroende på ditt hår och vad du gjort med håret innan. För mig sitter tex Igora Vibrance kanske fyra tvättar medan Joico sitter dubbelt så länge 🤷🏼‍♀️

    Vad tänker ni om P Diddy och allt som kommit ut om honom senaste åren? Tycker klippen där han pratar med Bieber är väldigt obehagliga men kan inte sätta fingret på exakt varför

      Känns som om det är på väg att att bli en ny R Kelly….

      Har jobbat i branschen. Är inte förvånad om det stämmer.

    Min dotter är 15år och hennes kille gjorde slut helt plötsligt efter lite drygt 1år…träffade hans mamma och hon sa att min dotter snappar massor och att han känner sig tvungen att svara fast han tycker det är jobbigt – har sagt till henne att hon måste sluta och släppa honom osv men hon säger att han också skriver till henne…hon verkar må bra men RE-postar massa på TikTok om hjärtesorg osv.

    Är hon bara dramatisk eller mår hon verkligen inte bra? Jag såklart pratat men då säger hon sig må bra men jag är osäker- hon är lite tillknäppt och släpper inte in mig riktigt känns det som…

    Tankar?

      Men inge finns det nån skillnad på ålder och hjärtesorg. Klart hon inte mår bra men det går över.

      Ta ifrån ungen mobilen ett tag.
      Ja, han skriver ju för att,
      Precis som hans mamma säger, svara henne.

      Nej, hon mår väl skit. Som man gör i den åldern när det tar slut.
      Förstår henne, minns hur det var.
      Men svårt att tvinga henne spärra sin telefon från honom.
      Lätt att bli besatt, ta en telefonpaus.

      Och nej, oftast vill man ju inte prata med sin mamma om de djupare känslorna.
      Det är inte fel på dig. Men ta en heldag tillsammans, kanske hon öppnar sig lite då om hon själv vill.

      Varför har man ens kvar varandra på sociala medier när man har gjort slut?

      Förmodligen mår hon inte bra, nej. I den åldern går hela världen under, oftast. Att posta hjärtesorg är väl för att han ska se det också säkert. Lägger hon ut ”snygga” bilder på sig själv på Instagram?

      Beteendet känns normalt för en 15åring men hon måste släppa honom. Killen borde visserligen blocka om han tycker det är så jobbigt. Och hade hon fortsatt skriva till honom om han hade sagt till henne att sluta? Sen fattar jag att det är svårt för dig att göra något åt saken, särskilt när det gäller honom och vad han borde göra men jag förstår inte varför man inte blockar nån om det nu är så jobbigt att personen skriver.

      Mitt bästa råd är att du pratar med henne om att man måste acceptera när någon inte vill vara tillsammans med en längre. ❤️

    Jag tänkte imorse att jag ville göra nåt nytt med mina ögonbryn haha, just nu ser dom ut som trenden varit i ett par år ganska tjocka och raka men ser nu att det blivit trendigt igen med ganska smala ögonbryn vad tycker ni är snyggast smala ögonbryn eller åt det tjockare hållet ?

      Ens naturliga. Alltid. Sen kanske man vill forma dem, plocka det som är vildvuxet liksom. Men just ögonbrynstrender har jag aldrig förstått mig på, man har ju de bryn man har! Det är som att om det skulle bli trendigt med korta ögonfransar, ska man klippa av de man har då?

        De är väl inte samma sak som att låta dom bli lite större än vanligt eller Noppa dom smalare än vanligt……

          Jo. Principen är samma. Man har de bryn man har. Askonstigt att det går trender i det.

            Nämen slutaaaaa hahahaha det är inga filler eller skönhet operationer vadå ska inte man få använda mascara eller fransserum för att man är född med små och glesa fransar nä tycker absolut att man får Noppa som smalare eller låta dom växa ut alla kan växa ut sina ögonbryn eller plocka dom vadå får manninte hröler klippa eller raka håret för att man är född med det låter lite konstigt faktiskt. Ja såklart att man följer lite trender kanske inte allt men man klär ju sig annorlunda nu än för 15 år sedan så männsikrl hänger ju med lite sen finns det visa som gör det mer än andra

            Och vilken princip ska man ha om ögonbryn konstigt

            Konstigt att göra detta till en personlig moral grej nä de sitter alldeles för många kärringar på denna blogg

    Är du en faster pappa farmor morfar som behandlat ett barnbarn/syskon/syskonbarn orättvist under påskhelgen ? Har du tex som mormor gett ett påskägg till två av fyra barnbarn ?
    Är du en sån som kontinuerligt ger ett av dina barnbarn mer pengar på sin födelsedag än sina syskon?
    Varför i så fall? frågar åt en genuint nyfiken vän.

      Nej pga är inte en vidrig människa!

      Konstig fråga. Har inte fått känsla av att det hänger en massa farmödrar och morfäder här. Och att vi härinne är mer medvetna och omtänksamma än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.