307 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ibland längtar jag så efter ett tredje barn, bebisbubblan och att vara föräldraledig. Saknar det så att vara föräldraledig, det var så mysigt! Blir avundsjuk ibland när jag ser mammor som är ute på barnvagnspromenad med sina små…

      Bara att skaffa ett tredje om du känner så? 🥰

        Kommer inte bli ett tredje barn, av flera anledningar bland annat så vill min man inte och jag kommer förmodligen bli väldigt sjuk i hg… Har landat i att det inte blir ett tredje barn men längtan kommer alltid finnas där.

          Jag är i samma sits men har en ny man som inte har några barn. Han vill hemskt gärna men vet inte om jag orkar hg igen 🥺

          Vad är hg?

            Hyperemesis gravidarum, extremt illamående som påverkar hela ens vardag!

              Jaha, jag läste det som att din man skulle bli sjuk snart, missade ”jag”. Det var ju tur.

      Tänk på att de ska bli ett, två, tre och fyra år innan de blir något mer självständiga. Bebisar är en sak, men det är många år av ständig passning.

        Men snälla, det vet väl en tvåbarnsmor mycket väl. Man kan väl få både vilja, sakna och önska ett tredje barn. Själv är jag utmärkt nöjd med ett men förstår absolut den där känslan av att det finns plats för en till, både mentalt och i huset.

          Men snälla, chilla med tonen!

          Hon sa ju att hon längtar trots att hon vet att hon inte får några till. Jag är i exakt samma situation och brukar försöka tänka på att det såklart är mysigt med bebisbubbla och att bära på en liten bebis, men det är också en lång period med bajsblöjor, bråk och dålig sömn man är så jävla tacksam att man slipper när ungarna fyllt fem.

      Okej?

        Okej på dig själv du.

      Jag vill verkligen inte ha ett tredje barn, men kan känna en sugande saknad i magen efter vissa saker ändå.

      Mina fördraledighet var inte särskilt mysiga om jag ska vara ärlig men jag kan vara så avundsjuk på vänner som haft det annorlunda. Drömmen vore en fördraledighet med massa andra föräldralediga kompisar på gångavstånd. En vän till mig hade så, så avundsjuk på det. Men ingen negativ avundsjuka så, jag unnar henne det! Det skulle gärna få vara september i all evighet också.

        Jag vill gärna ha fler barn men har haft så jobbiga föräldraledigheter så ser inte fram emot det.

      kände så för 7 år sen. men som tur var blev det inte så då pappan lämnade mig och barnen. tanken var kvar att hinna få ett barn med en ny kärlek tur att jag inte skaffa med kärleken för den dog rätt snabbt och skulle aldrig orka med en till frånvarande pappa.
      idag finns noll längtan. barnen är större och jag är latare.min tid räcker knappt till två barn och så är glad att inte dom behöver dela mig med en till. men JA bebistiden är mysig..

      Mycket vill ha mer… att ni aldrig kan vara nöjda

        😂😂😂

      Förstår dig, är föräldraledig nu

      Tänk på allt negativt istället för att mota bort känslan!

      Vet vad du menar, skulle jättegörna ha en till kattunge. Och en till och en till.. ❤️😄

      Jag är föräldraledig nu och förstår dig! Dock… föräldraledigheten med första barnet var något av det mest magiska jag varit med om. Andra barnet? Inte lika rosaskimrande när man helt plötsligt ska hämta och lämna på föris några timmar i veckan och underhålla ett till större barn all annan tid. Men första föräldraledigheten… åh. Mysiga fikor på stan, möta solen på barnvagnspromenader som kunde vara i timmar mitt på dagen, hänga med kompisar som var föräldralediga, mysa med en bebis.

      Usch föräldraledigheten var det värsta med småbarn. Kan man beställa en åttaåring direkt hade jag lugnt skaffat både en trea och fyra.

      Obs inte kritik mot dig! Men jag fattar inte det här 🙈. Jag kan aldrig relatera till mammor som saknar graviditet och bebistid, för mig blir det bara roligare och roligare att vara förälder ju större dottern blir. Nu är jag gravid med tvåan och bara tanken på att börja om får mig att bli trött alltså.

      Känner mig ofta som ett ufo bland mammor pga detta 😅.

      Jag tänker exakt samma, för det första avskyr jag att vara ute o gå men ffa ”herre gud vilket jobb de har 6 år framför sig” blir helt kallsvettig av tanken.
      Min andra tanke är omedelbart att jag aldrig skulle klara det då jag var så sinnessjukt illamående alla 3 graviditeter fram tills jag födde. Vill aldrig uppleva det igen.

    Är det ett medicinskt mirakel att Peg Parnevik blivit gravid om hon träffade sin kille igår?

      Är hon preggo?

      Hur tror du hon är gravid? Har inte hört nåt som skulle ge hint av det eller sett på instagram??

      Vad yrar du om?

        Skämtet är väl att hon träffade killen förra året?? 😂

    Får ni ibland känslan av att vilja koppla bort er helt en dag? Bara vara för er själva och inte svara på några meddelanden/samtal? Såklart svarar jag om det är något viktigt men annars så får jag sån lust ibland att bara vara helt ensam och inte ha någon kontakt med någon under dagen. Är det någon som känner igen sig?
    Kan tilläggas att jag är singel och utan barn så det är enklare då

      Verkligen så skönt att stänga av telefonen ett dygn eller så även om det är svårt!

      Så har jag det typ jämt. Svarar i princip aldrig i telefon.

      Jag känner igen mig! Har barn så kan göra sådär i mindre portioner alternativt om vi har barnvakt en hel helg och jag kopplar bort mig en halvdag från allt. Sen är det jätteviktigt anser jag att inte vara tillgänglig 24/7. Jag tror inte att någon annan är det heller, alltså att om jag ringer någon så vore det kul om den svara men inget jag absolut räknar med till 100%. Tycker det är både skrämmande och jobbigt när folk måste _måste_ svara i telefonen, när de inte kan låta det vara eller ringa upp sen.

      Bara på jobbet haha

      Jag är gift med barn men gör det ofta. Alltså gör det På riktigt. Magiskt!

        Åh nej. Man får inte gifta sig med barn.

          Attans! 😂

      Kan man väl göra? Väldigt sällan nån ringer och meddelanden kan man ju svara på senare (gillar sånt dock och får inte överdrivet mkt så inget problem).

      Jag gjorde det sista veckan av graviditeten, alltså runt BF. Folk skrev såklart och frågade om bebisen kommit eller om jag kände något, så jag hade en timme varje kväll då jag satt och svarade på familj och vänners meddelanden. De hör ju av sig för att de är omtänksamma och vill veta hur det går, men det var ganska skönt att få tänka lite mer på sig själv just de där dagarna.

    Pendling med elcykel hur funkar det? Till och från jobb. Hur många mil/km kör du i så fall?

      Har en kompis som pendlar 16km t/r på elcykel och hon tycker det funkar jättebra!

        Då menar du 8 km dit och 8 hem va? 🙂 dum fråga jag vet

          Japp! Exakt så menar jag!

      Jag gör på sommaren. 8km till jobbet. Tar bilen om det regnar.

      Funkar superbra, 10km tur/retur. Laddningen håller i 4 dagar, antagligen 5 eller mer men vågar inte chansa haha

        Menar du att du har en elcykel för att cykla 5 km till jobbet?! Är ju inte ens i närheten av långt…

          Otrevlig kommentar… Varför?

          Man kan ju använda den vid andra tillfällen? Eller var läser du in att den köpta in för att användas endast till jobb?

          Fascinerande också hur många som gnäller på att elcykel är ”lat” och som själva kör bil och inte ens äger en vanlig cykel.

          Man kanske inte vill bli svettig? Man behöver ju inte ha motorn på max. Jag anvönder den i uppförsbacke och motvind men cyklar i övrigt manuellt. Inte fräscht att komma till jobbet svettig.

      Älskar det. Tidigare hade jag 10 km enkel väg, efter flytt häromåret bara 6. Man kan ställa in olika lägen beroende på hur mycket hjälp man vill ha av motorn, så jag brukar komma ganska osvettig till jobbet men lite svettigare hem 😊 10 km är inga som helst problem. Rekommenderar varmt!

        Gör exakt samma med motorn. Hinner inte och har inte möjlighet att fixa mig på jobbet så till jobbet måste jag hålla mig bra 😂 hem kan jag trampa på mer

          😅

      Jag pendlar 8km till jobbet och sen 8 km hem igen med uppförsbackar. Vanlig cykel.

      Vad är det för avstånd du tänker dig?
      Elcykel gör det ju enklare.

      Nu ”pendlar” ej jag då jag endast cyklar 6km per dag. Men väldigt skönt med elcykel då det finns mycket backar där jag bor.
      Personligen har jag en lådcykel och skjutsar två barn i den, du är det också väldigt skönt att ha cykel med el då det snabbt blir tungt.

      Pendlar 10 km enkel väg till jobbet vår, sommar och höst med elcykel. Det funkar toppen👍🏼. Längtar till jag kan börja i år!
      Kan ju vara bra att tänka på att man blir varm/lite svettig även om man ha el. Man måste ju liksom trampa ändå. Och att därför anpassa kläderna lite, är ju kallare på våren/hösten men man blir snabbt varm.
      Om du inte köpt än elcykel än så är mitt tips att köpa en med motorn i vevpartiet. Då driver den endast framåt när du trampar.

    Vad säger vi om HTs kommande Turkietresa. Är det inte jättekonstigt att de tar in på hotell men ska vara i lägenheten på dagen? Och sen inte vara ute nåt utan max på balkongen med bebisen. De kanske behöver kolla till familjelägenheten och tar semester i samma veva, enda jag kan tänka mig.

      Jätteskumt, men mkt hon gör är skumt. Tänkte på de senast idag hur man kan kämpa så mycket som de gjort för ett barn o sen inte ta hand om de på bästa sätt, eller åtminstone läsa på? Ex att hon använder gåstol när de absolut inte är nödvändigt eller bra, o de här med att barnet får sina första smakportioner i soffan framför tvn? Sätt ungen i köket där hon kan kladda hur mycket hon vill istället för soffan som är bra mkr jobbigare att städa? Liksom låt barnet utforska ordentligt ?? O så den här tvn på dygnet runt i soffan med barnet, vad jag vet behöver barn ingen skärmtid första åren? Liksom nu när ni äntligen har världens sötaste friska unge, så ta föräldraskapet på allvar…

        Verkligen. Kämpat i flera år för att sedan lata sig totalt när barnet är här. Läs på lite om barnets bästa och ryck upp er nu.

          Man vill ha barn till varje pris liksom men lägger inte ner tid och energi på att lära sig nåt om det… ganska vanligt tyvärr.

        Folk som du är så jobbiga. 🤢

          Ja som om gåstol skulle vara hela världen 😂

            Eller var man äter smakportioner 😅 Inte så att barnen brukar vara speciellt intresserade första gångerna.

            Sätter man ett så litet barn i gåstol har man inte alla hästar i stallet. Barnet kan inte avgöra avstånd och tex kan hjulen glida in under ett bord men inte resten av stolen och barnet kan dunka rätt in med ansiktet i bordet. Deras kropp är inte moget för att röra sig på det viset och vidare hämmar det barnets utveckling och det kan börja gå senare än det skulle gort annars.

              Men man får väl ändå förutsätta att föräldrarna håller koll. Jag tror inte du behöver oro dig, fokusera du på ditt.

        Vilken otroligt tråkig och dömande kommentar! Det spelar väl absolut ingen roll var barnet sitter när hon får en smakportion eller om barnet har gåstol en stund. Blir alltid förundrad av människor som anser sig vara så mycket bättre än andra, och tror sig göra saker felfritt själv. Hon älskar sitt barn, ger henne trygghet, mat och kärlek, DET är vad som spelar roll. Man är knappast bättre som förälder eller mer seriös i sitt föräldraskap om barnet sitter i köket och äter.

          Alltså prettoföräldrar som klappar sig på axeln för att det minsann gör allt rätt. Jo men vänta tills ditt barn är 10 år och du inte kan detqljstyra allt. Då kan vi ju utvärdera ditt föräldraskap. Var barnet åt sina första smakportioner eller om hen hade gåstol är liksom inte en faktor.

        Men jösses. Ingen följer alla rekommendationer under sina barns uppväxt. Tror man att man gör det så har man antagligen missat att ta till sig ett gäng. Det är inte en katastrof med en gåstol eller smakportioner i soffan, så överdrivet att kalla det för att inte ta föräldraskapet på allvar för att någon inte gör exakt allt som man själv skulle ha gjort det.

        Jag följer inte HT men om det där är det värsta man kan gärna fram om henne lär hon ju vara en bra förälder.

        Hon är så märklig. Jag får typ klaustrofobi av att kolla in hennes insta. Konstant inomhus med persienner neddragna och inga sociala kontakter förutom sin sambo och bebis… Brrrr.

          Din kommentar säger mer om vad du är för typ av person än vad det säger om henne. Och vem blir provocerad av att andra inte har så många att umgås med? 😳 Fy för så dömande människor som dig 🤮

        DET!!!!! DET INTE DE. De läses som dom och fan vad jag är trött på detta när jag läser texter. En extra bokstav är inte svårt eller jobbigt att lägga till!

          För att inte tala om ”o” i stället för och. Avskyr folk som okynnesförkortar småord så att texten blir i princip oläslig.

        Åh gud håll tyst. Inget av det du beskriver är att inte ta hand om sitt barn.

      Hon måste tjäna väldigt bra så mycket som de lägger ut på onödiga köp och samtidigt sparar till hus.

        Hon har väl en partner också. Känns som helt vanlig konsontion för en vettig inkonst. Inte så att hon åker på lyxresor och köper märkeskläder.

          Konsumtion, inkomst

            Tror alla vet hur man stavar orden..

      Finns att läsa exakt den här diskussionen på hennes fB tråd 🙂

        Folk är ju helt sjuka i huvudet i den..

      Nu ska ju inte små barn vara i solen men aldrig förstått varför man ska på solsemester med så små barn alls.

        Men snälla rara vad missunnsamheten lyser igenom fattiglapp! Bara för att du inte förstår eller kan kanske andra föräldrar uppskattar att resa med sina barn 😂

          Ja jag tänker på barnet men intressant att du har så bra kunskap om min ekonomi 🤓

            Haha, du vet om att det bor barn i de länderna också va? Du verkar vara både snål, missunsam och tråkig. /annan anonym

              Flyger de dit också menar du?

              Är jag snål för jag inte tycker små barn ska behöva flyga 🤣

                Vadå ”inte ska behöva flyga”. Flög nyligen med mina små barn och de sov hela resan förutom typ en timme då vi läste bok och åt lite mat… stackare..?

                Vad är problemet med att flyga med små barn? Får man åka bil med dem eller måste man promenera? 😂

                  Vad tror du själv? Timmar av skrik!

                    Väldigt få bebisar skriker i ”timmar”. Särskilt inte på ett flygplan där det är naturligt whitenoise och de är hos en förälder hela tiden. Du har kanske råkat ut för det och har jobbiga minnen från det men rent generellt så gallskriker inte bebisar timme efter timme om de inte är sjuka eller har kolik. Får ofta känslan av att de som skriver som du bara ”antar” men inte har upplevt själv. Eller har upplevt det en gång och drar alla slutsatser från det.

                      Jodå, upplevt flera gånger. Alltid när det är bebisar och småbarn med så blir det skrik och panik.

                    Mina barn har aldrig skrikit på ett flyg och vi flyger ofta. Varför skulle de skrika?

                      Tja varför skriker bebisar? Pga allt.

            Varför tänker du små barn inte bör åka till Spanien/Grekland etc?

              Har någon sagt det?

            Oavsett ålder på barnet åker väl folk på solsemester för att det är trevligt, inte för att deras barn ska få chans att sola. Inga barn ska vara i solen, men det finns ju sätt att skydda sig.

            Jag tycker det är trist med solsemester så jag hade inte åkt, men njuter man av det är det knappast värre än något annat så länge man är försiktig. Folk är
            Säkert mer försiktiga på resa också än hemma i sitt vanliga liv.

          Fattiglapp!! Var såå länge sen jag hörde det ordet!

        För övriga familjen vill? Har åkt på solsemester med båda barnen innan 1 år. Man är ju ändå ledig.

        Du behöver inte förstå, du kan stanna hemma med dina ungar så finns det plats för andra som vill resa (exempelvis för att de ändå inte behöver ta semester från jobb, för att det är skönt med ett avbrott i vardagen hemma, för att det är skönt med sol, för att vissa bebisar mår bra så länge mamma och pappa är med och mår bra).

          ”en glad mamma är en bra mamma” är ju årets skämt haha

            Nej verkligen inte, det säger sig väl självt att en person som mår bra är en bättre mamma, partner, anställd, vän- you name it, jfrt med någon som är olycklig/mår dåligt.

              Jo fast många använder det för att rättfärdiga att de är ego och sätter sina egna behov framför barnet

                Du verkar ha en skrev syn på föräldraskapet. Att hela livet kretsar kring barnen och att man bara ska sitta hemma och inte åka på semester känns inte rimligt. Livet tar inte slut för att man får barn.

                  Nu pratar vi inte bara om semester utan om uttrycket

              Jag är 100% en bättre mamma när jag är glad 😃 är på det stora hela en trevligare människa mot alla. Men bara för jag är glad betyder inte det att jag åsidosätter mina barns behov? Vad är det för konstig slutsats?

          Oj någon trampade verkligen på en öm tå när folk blir helt till sig över åsikten att små barn inte ska behöva resa i den ålder.

            Nåde den som rör småstadsföräldrarnas solsemester!!

            ”Inte ska behöva resa i den åldern”. Alltså vad är hemskt med att resa för små barn? Låter helt absurt att man inte ska åka på semester med barn.

        Håller med. Meningslöst att resa med så små barn.

          Jobbigt för den också och medpassagerare!

          Verkligen inte. Var precis utomland med mina små barn och vi alla hade det fantastiskt. Slapp jobbiga vinterkläder, var ute massor och lekte i sanden och badade i havet. Åt en massa goda färska frukter. Sov allihop i samma rum hela familjen. Hade mer tid och ork då vi inte behövde tänka på matlagning och städning för ett tag. Barnen var nöjda och glada konstant. Sov bra på nätterna. Flygresan gick toppen (nattflyg, de sov). Förstår att det inte är så för alla men blir så less när folk ska vara sådär ”finns IIINGEN anledning att resa med små barn”. Eh nä men det är… kul och mysigt?

            Då hade du tur. Kan vara ett helvete att va på samma flyg som småbarn.

              Kan säga att mannen som satt bakom mig hade en såndär svinjobbig hög harklingshosta som störde mig. Och två rader fram satt en gubbe som snarkade som ett sågverk. Flyga är jobbigt. Man flyger liksom inte för att ha en mysig och härlig stund, utan för att komma fram till den plats man är påväg till. Ibland skriker ett barn, ibland snarkar en gubbe, ibland babblar någon med hög röst. Snart är man framme,

                Man kan ju ändå minimera det jobbiga. Det behöver inte va ett helvete. Vuxna människor kan man säga till, tror aldrig nån vuxen stört lika mkt som ett barn på de rosor jag varit på.

                  Vanliga charterresor kan jag helt klart tycka att ”vuxna” män, uppför sig värre än småbarn. En massa alkohol, även om man åker tidigt och allmänt stökiga. Nu vet jag inte ens vilken åldersgrupp barn vi pratar om, vi har aldrig rest med bebis, men med barn som är från tre år. Inga som helst problem.

                    Ja bebisar, hemskt.

                    Aldrig stött på problem med fulla människor på flyg. Är man för full/strof får man ju inte gå på eller avisas.

                  Haha ”minimera det jobbiga”. Minimera för dig själv och stanna hemma istället

                    Hahaha verkligen. Så himla märklig inställning att människor med barn helt plötsligt inte får just flyga bara för att bebisarna kan störa…

                      Men man kan ju va en vettig människa och inte ta med en unge som inte fattar vad som händer på ett flyg?? Vilket resulterar i anrikning störning. Går ni var som helst och gör vad som helst bara för att det inte är förbjudet ingen hänsyn och respekt för andra?? Bra, då ska jag tänka på det. Aldrig resa mig för nån med barn/gravid, ta barnvagsplatser, bete mig olämpligt på lekplatser etc.

                      De är ju helt vidriga när de bara vrålar och skriker i ren vrede. Skojar ni när ni säger att ni inte fattar vad vi menar? Flyger mycket på affärsresor inrikes och det är hur lugnt som helst men minns när jag var yngre och åkte på solsemester med familjen – helvete vad alla barn där var äckliga och skrek.

              Mina barn har flugit 3 ggr per år sen de föddes. Har aldrig varit några problem. De är 6 och 8 år nu. Förstår verkligen inte varför du gör en sak av det. Vad skulle problemet vara?

                Herregud, hur kan detta va nåt nytt för dig?? Så många barn stör, ju mindre desto värre. Aldrig hört om folk som tycker det är jobbigt. Det är mååånga…

                  Du måste haft extrem otur. Jag har flugit varje år sen jag var liten. Har inget minne av någon bebis som ”stört”. Visst, bebisar kan skrika vissa stunder men herregud det stör ju inte så mycket? Kanske handlar om totalt 30 min utspritt på hela resan. Oftast sover ju småbebisar på flyg. det är iaf min erfarenhet.

                    Haha gud men nej. Är det extrem otur att barn skriker? Varje flyg är det nån som stör ja. Mkt vanligt. Du är nog skadad så du inte hör, för van vid sånt.

                    30 minuter är mkt. Det är inte 30 minuter av hela resan, det är minst det eller mer och i omgångar (finns ju oftast mer än ett barn med). Och jo, det stör nåt enormt. Finns inget värre än dessa skrik, tränger igenom allt. Bland det värsta som finns.
                    Nej, inför 5-6 års gräns på flyg eller barnfria flyg (finns i vissa länder nu).

                  Alltså bebisar sover ju sig igenom flygresor. Har du någonsin flugit med barn själv? 😅

                    Skulle jag aldrig göra om jag hade några nej! Och de brukar inte bara sova nej…

              Hatar folk barn? Tycker verkligen inte att småbarn är jobbigare an andra? Om jag ska kategorisera störigaste i offentliga utrymmen så är det isåfall grabbgäng i 20-årsåldern, män i övre medelåldern som tror de äger världen och pratar svinhögt om sina viktiga jobb i telefon, sen gapiga tonårstjejer. Men sätter man sig på ett flyg eller tåg får man stå ut med helvetet.

                Hatar inte barn i allmänhet men de är väldigt störande och störiga ja. Bebiskskrik är bland de värsta ljuden som finns.

              Kan vara ett helvete med vissa vuxna på resor också. När vi flög till Kanarieöarna förra året satt vi framför en kvinna som var flygrädd och extremt neurotisk. Ojade sig, pratade konstant i hög forcerad ton, stoppade flygvärdinnorna konstant när de gick i mittgången för att ställa massa högljudda upprörda frågor. Mina barn på 1 och 4 år var tysta små möss jämfört med henne…

                Men det är väl inte så farligt herregud.

            Definiera små, var de under 1 år?

        Ja vem fan åker på resor med bebisar??

          De flesta? 😂 Är väl bara de som inte har råd som låter bli när en går på föräldrapenning. Varför skulle man inte åka på semester för man har fått barn?

            För det är störigt. Smarta människor gör inte det. Känner ingen, fast de har råd.

              Vad bor du? I en små ort? Känner ingen som har ändrat sina resvanor pga barn. Låter absurt att övriga familjen ska sluta åka på semester för man har en bebis. Skulle vi låta vårt sommarhus i Frankrike stå tomt för vi har barn liksom 😂

                Återigen fördomar mot folk som bor utanför zzzzzzztockholm…

                Nej Stockholm, utbildad övre medelklass. Men kanske bara mina vänner som har vett och etikett…

              Jag är medlem i Mensa och ska åka iväg med min bebis nu i maj.

                Fan vad häftig du är.

            Haha va? Känns lite som ett småstadsfenomen det där

              Att åka med för små barn ja?

              Säg det till alla influencer som gör det regelbundet

                De är ju tappade som de är.

          De som struntar i RS-virus… :/

            Men herregud. Du får mer RS av att vara hemma i det här kalla förkylningslandet med äldre barnen på skola/förskola, föräldrar på jobbet, handla, öppna förskola osv. Det är RS, vinterkräksjuka, förkylning, influensa osv osv. Varit i värmen med mina småbarn i två månader tillsammans med två andra familjer med småbarn. Ingen har så mycket som nyst en gång. Varit hemma i Sverige nu i tre veckor och efter typ 1,5-2 veckor var 4 av 6 barn förkylda.

            Ja för rs finns ju där det är varmt och soligt 🤣🤦🏼‍♀️

    Vi har varit sjuka mer eller mindre sen vårt barn började förskolan i augusti. Hon går som längst en vecka ungefär (haft enstaka perioder på 2 veckor) innan det är dags igen.
    Nu senast var vi hemma 2,5 vecka för vattkoppor. Hon gick tillbaka efter en dag fick hon feber höll i sig ca 4 dagar. Frisk 5 dagar nu feber igen och förskyld. Alla pratar om att första åren kan vara såhär men när vet man att det är för mycket? Att det faktiskt är något som är tokigt? Eftersom jag själv blir sjuk varannan gång så anar jag virus men det tar ju aldrig slut. Är så trött på det här nu. Vet inte hur man ska försöka undkomma det heller? Det mesta kommer från förskolan och där måste hon ju vara för att vi jobbar. Är helt slut. Några tips? Eller bara hålla ut?

      Det absolut viktigaste när man har frågor om hälsa är att aldrig vända sig till vården eller läkare utan fråga på minst tre bloggar för statistiskt säkra svar.

        Jag frågade på två olika forum, Familjeliv och Bröllopstorget. Gjorde jag fel alltså? Måste nog fråga på tre olika bloggar.

          Och Bloggbevakning, så du har uppnått målet!

      Det var samma för oss. Det blir riktigt påfrestande psykiskt efter ett tag. För vår del blev det något bättre efter ett halvår och mycket bättre efter ett år.

      Inte för att det nödvändigtvis behöver vara något fel, men så sjuka har mina barn aldrig varit. Kanske får man ge dispens för första året men sen hade jag nog velat kolla upp det för Jag tycker inte att det låter helt normalt.

      Tyvärr är det ganska vanligt. När jag jobbade på förskola var det en mamma som var sjuk konstant i ett år, för att hennes tre barn drog hem olika grejer hela tiden.

      Jag förstår att det inte är så uppmuntrande, men det går över. Snart blir det varmare och barnen slutar snora så förbaskat på varandra, plus att man är ute mer.

      Tipsar om Coldzyme!

        Använder du det förebyggande? Munsprayen eller den i näsan?

        / mvh annan mamma till barn som blir sjuk varannan vecka sedan barnet började förskola i oktober 😭

          Jag har munsprayen, sprayar direkt jag känner minsta lilla. Har funkat i snart ett år (peppar peppar)

            Införskaffar mig genast samma! 😊 Tack!

      Ge det en månad till då lugnar det ner sig. Rådfråga bvc om du är orolig. Var samma för oss men båda barnen har astma.

      Har varit samma för oss! Började ge barnen probiotika från KÄLLA och helt plötsligt har vi varit friska i 3v!

      Barnen var på fsk 5 dagar i jan-feb 🙃

        Men kan man ge det till barn under 2 år? 😫 Söker desperat tips också!

          Det är pulver som man kan blanda i vatten, eller annan dryck eller i yoghurt eller så. Ger ingen smak så är lätt att blanda i.

          Hittat inget om någon ålder men kontakta kundtjänst så kanske de kan rådge.

      Ni kanske skickar iväg ert barn för tidigt från när hon ”tillfrisknat” från sjukdom så att så fort ni anser att hon är frisk så är hon kanske inte riktigt hundra frisk så hon drar iväg och drar på sig något nytt igen? Låt henne stanna hemma några dar extra typ 2 dagar efter de att ni anser henne frisk…

      Vet verkligen inte om det hjälper, men nu har vi en bebis hemma och stora barnet byter om till hemmakläder så fort han kommer hem från fsk.. Vi har klarat oss ganska bra än så länge. Nu när våren kommer och det så småningom blir lite färre virus som cirkulerar kommer vi sluta med det.

        Samma här. Oh tvättar händerna!

        Haha vi gjorde helt tvärtom. Aldrig bytt kläder och tvättar inte händerna när vi kommer hem. Har haft otroligt friska barn. Men vår och utevistelse är bra grejer.

      Kan vara så tyvärr. Men har upplevt det som att vissa år varit värre än andra, och andra lite bättre. Ett år, när de dessutom var lite större och jag trodde det skulle blivit bättre, var värsta året någonsin. Vi hade då som mest tio dagar i sträck på förskola och skola innan någon blev sjuk igen. Mellan augusti till maj.

    Jag skulle vilja förbättra min engelska! Har bott i engelsktalande land och kommer antagligen göra igen. Är väldigt bekväm med att prata och gör mig förstådd i de allra flesta lägen men märker att mitt språk blir torftigare och legat still på samma nivå ett bra tag nu, skulle vilja utöka mitt ordförråd och konversationsskills samt skriva bättre och mer professionellt. Någon som gjort något sånt på egen hand, hur gick ni till väga?

      Det låter tyvärr normalt i mina öron. Jag har fyra barn och sådär var det för oss i många år. Nu går alla barn i skolan och jag har inte vabbat på evigheter. Krya på er!

      Konsumera media på engelska, utan text. Blanda nyhetsprogram, komedier, umgdomsserier osv för ett brett ordförråd. Film, serier, radio, poddar, Youtube osv.
      Böcker är alltid bra när det kommer till ordförråd. Läs lite allt möjligt för att få bredd, inklusive artiklar, insändare osv.

        Bra tips! Menar du utan engelska text eller text över huvud taget?

          Personligen föredrar jag helt utan text, för det gör att jag verkligen behöver lyssna. Då fångar man också alla småord, språkmelodin, variation i dialekter osv. Men även jag har engelsk text på ibland, om någon pratar skitfort eller har riktigt grov dialekt. Då får man ju prioritera förståelsen liksom, haha.

        Att läsa financial times eller mer nischad tidning är ett enkelt sett. Även att se nyheter dagligen och läsa klassisk litteratur.

        Konsumerar nästan uteslutande media på engelska idag, har sällan text. Tittar väldigt mkt på engelsktalande youtubers, många som använder väldigt rikt språk men känner inte att jag tar in det riktigt så mycket som jag hade velat, har nått en platå och skulle behöva lägga i en extra växel. Läser väldigt mycket på både svenska och engelska men brukar ibland välja svensk översättning om det är lite mer ”seriös” litteratur pga känner att jag inte tar till mig undertexten lika bra på engelska. Kanske är där jag får börja gräva!

      Läsa, läsa, läsa! Läs texter som handlar om de områden du vill utveckla, inte skönlitteratur. Vill du stärka ditt professionella språk ska du läsa affärsmejl/brev, policydokument och dylikt.

        Håller med om läsa, men läs gärna skönlitteratur med! Utvecklar ordförråd och grammatik omedvetet med.

          Och jag håller med dig. Skönlitterär text är utvecklande på många sätt. Det saknades ett ”bara” i min text. Det jag trodde att jag skrev var att inte _bara_ läsa skönlitteratur.

            Har läst på engelska sedan jag var 13-14 och upptäckte fantasy, men bra tips med non fiction! Inte min favorit allmänt så har inte blivit så mycket. Lyssnar enbart på engelsktalande poddar, kollar YouTube och serier annars så där kan jag inte utöka så mycket.

      Använder appen Duolingo för att försöka komma ihåg spanska som jag läste för många år sedan, det funkar jättebra! Använder gratisversionen, lite reklam men det gör inget.

    Hur snabbt fick ni ägglossning igen efter att ha slutat med p-piller? ❤️

      Tror typ månaden efter faktiskt

      Månaden efter men är väldigt individuellt.

      3 månader

      Månaden efter, men har nu försökt bli gravid i 1,5 år utan resultat 😂

      1,5 år

      Blev gravid två veckor efter jag slutade m p-piller.

      6 månader typ 🙂

    Direkt

    Kan någon känna igen sig i att få VÄRK i ögonen? Eller typ, i/bakom ögonen. Är det det som är spänningshuvudvärk kanske..? Jag har ingen aning alls. Men jag började få det när jag var 12, fyller 32 i år.

    Jag har glasögon sen 2017 och det hjälper så problemet är ju ”löst”, men alltid när jag förklarat hur det känns så är det typ ingen som kunnat förstå. Allra minst min mamma som framförallt mellan 12-14 trodde att jag sa så ”bara för att”. Men efter att jag har jätteont idag (har ändå varit duktig med mina glasögon det senaste, det är inte alltid jag är det eftersom jag hatar dem) så kom jag att tänka på det, och undrar om det finns någon som kan relatera?😅

      Ring 1177.

        Det är ingen ”hjälp mig vad dras jag med”-fråga. Jag har varit hos läkaren och det är inget fel. Jag frågar bara om nån känner igen detta.

          Ja jag känner igen det där med att ha ont bakom ögonen och gör mig är det väldigt kopplat till vart jag befinner mig i min cykel. Vid PMS och ägglossningen får jag ofta den typen av värk.

        😴😴😴😴

        Eller så sticker du helt enkelt härifrån med din urdumma kommentar? Låt folk ställa frågor, precis som syftet med tråden är.

        Tönt.

          Obs – jag är ej anonym som postade frågan, men tål inte den attityden. Antingen ställer man frågan under fel inlägg eller så ska man hänvisas till annat eller andra. Har du själv ens försökt ringa till 1177? Inte alltid de vassaste människorna och enorma kötider för att få höra ”kontakta din vårdcentral”

            Fast det där är ju skitsnack. Jag ringde 1177 i förrgår, väntade 7 minuter, det har man säkert tid med om det inte är livshotande. Och det är sjukvårdpersonal som sitter där.

      Får ont bakom ena ögat när jag har migrän

        Ja det har jag också hört att man kan få, men tror inte det är migrän för mig, inte alltid iaf🙂

      Har känt så, brukar vara om jag är svintrött och stirrat på en skärm för länge i torr luft (typ).

        Det kan nog absolut spela in också! För det känner jag igen🙂. Men vet att det kunnat komma på jobbet och där har jag inga skärmar😅

      JA! För mig är det bara på jobbet, alltså framför skärm. Ändrade styrkan på linserna och skaffade terminalglasögon vilket gjorde det bättre. Men nu har det kommit tillbaka…tror jag behöver starkare terminalglasögon (om det ens funkar så?) Eller terminal/läsglasögon…nån som har tips? Min optiker sa att värken beror på att ögonen är överansträngda.

      Jepp. Jag skelar och får så när jag är utan glasögon för länge. Även när jag är trött, använt mkt skärm eller koncentrerar mig länge kan jag få det, en sorts huvudvärk liksom.

        Skelandet kan vara en orsak till smärtan. Har du fått hjälp att reglera skelandet? Om inte sök hjälp.

      Ja, jag får det men jag vet att det hänger ihop med min migrän. Var hos en ögonläkare för att säkerställa att det inte var något annat.

      Får du ont i ”muskeln bakom ögat”, att det gör ondare i den när du tittar från höger till vänster och tillbaka?

      Det får jag. För mig kommer det tillsammans med min migrän. Men man kan nog ha bara det som en typ av spänningsvärk. Spänningshuvudvärk o migrän går hand i hand för mig.

        Ibland, Ibland kan det även typ ”hugga till” om jag tittar åt något håll, t.o.m vrida på huvudet för snabbt😅 men oftast är det som en ihållande värk, blir trött och det enda som lindrar är glasögon eller att sova beroende på hur ont det gör. Igår ville jag bara blunda för glasögon hjälpte inte.
        Jag vet inte hur migrän är..? Alla pratar bara om att det flimrar och de mår illa och behöver ett mörkt rum typ. Det har jag aldrig känt, men har ju haft sjukt ont i huvudet och inte velat röra på mig för att det gjort så ont etc. Kan dock inte koppla det till ögonvärken tror jag🤔

        (Får svara er andra senare, om nån ens går in och läser..måste ta tag i min morgon nu så jag inte missar bussen)

      Kan låta konstigt men för mig var det pga jag satt mycket framför mobil o dator, var spänd mm. Höftböjaren blir kort då o den hör ihop med senorna som går till ögonen. Började stretcha höftböjaren o det blev bra!

    Erfarenheter av dolda bud vid lägenhetsköp (både köp- och säljperspektiv)? Berätta 🙏🏼

      Säljarna informerade oss om att de fått dolt bud med 24h tidsfrist. Så vi bjöd över. Har aldrig lagt själv däremot bud med kort tidsfrist

      När vi sålde accepterade vi inte dolda bud, det är bara köparen som tjänar på det.

      Vi köpte vår lgh genom ett dolt bud. Den låg ute för 2 milj och vi bjöd 2,2 dolt i 24 h. Den var värd 2,2 och vi orkade ej budgivning, så tror jag vi resonerade. Fick inget negativt från varken mäklare eller säljare.

      Vi la först ett öppet bud och ingen bjöd över men säljaren ville inte släppa på den nivån. Då la vi dolda bud när vi förhandlade med säljaren för ville inte att ngn annan skulle komma in i leken.

    Ni som följer fannidays, har hon bara gjort privat insta eller även slutat uppdatera?

      Hon uppdaterar inte något mer, än så länge.

      Hon har ”inaktiverat” sin instagram.. men hänger runt på en annan som heter typ 156kvm..

    Så sjukt intresserad av en snubbe som jobbar på en klubb där jag tränar. Vi har pratat kort ett par gånger och jag vill typ approacha honom men vet inte hur?! Tips? 🥲 mvh bortkommen tjej som inte vet hur man raggar och visar intresse.

      Bara gör det – våga.

      Även om han sägen nej o inte är intresserad kommer han ta det som en komplimang.

    Så förbannat trött på att söka jobb.

      Det förstår jag. Hoppas att du hittar något snart!

        Tack ❤️

      Heja dig! 💪

      Då är vi 2!
      Så trött på att få nej hela tiden eller att man måste ha massa års erfarenhet

        Japp exakt det sista som stör mig med.. 😔

        Det där är väldigt konstigt, för när du då har flera års erfarenhet, då har du för för mycket erfarenhet! Jovisst, för då vill du faktiskt ha en lön som motsvarar både din utbildning och att du faktiskt har den efterfrågan som krävs. Men betala för det, det är tydligen väldigt svårt. Jag vet inte, är det någon annan som gör det, är det här typiskt för Sverige eller vad säger ni som har erfarenhet från andra länder?

          Tror det beror mer på bransch än något annat. Jag jobbar inom IT och har aldrig stött på varken problem med för mycket eller för lite erfarenhet. Visst, vissa har inte råd med de bästa konsulterna eller anställa de med mest erfarenhet, men då finns det andra som betalar mer.

      Tre för här är en till. 🙋🏼‍♀️

        Kämpa ❤️

      Samma här! Men det är bara en tidsfråga tills alla vi här får jobbet.

        Hoppas ❤️

      Gröna näringarna saknar folk💚

    varför har Kajson sån mörk bild då hon filmar ser ut som hon har mustasch?

    Varför har hotellpriserna i det sista blivit så satans dyrt??? Sitter och kollar på Paris nu, veckodagar och hittar inget rimligt som är 4stjärnigt under 3000 kr natten i 6arrondisement, och då är det inga lyxhotell som erbjuds. Samma vilken stad man än kollar, för några år sen när jag reste mycket var det typ max 1500 per natt för samma klass. Vill ju inte bo på hostel liksom för att inte betala en förmögenhet för en kort resa

      Tycker att allt är satans dyrt

        Ja verkligen. Sjukt vad priserna gått upp de senaste åren, usch får ångest

      Håller med om att hotellpriserna gått upp en del. Jag ser det som en lyx nuförtiden med hotell. 😅

      Har också funderat på det. Har precis kommit hem från sex dagar i New York och det var svindyrt. Bodde på trestjärnigt för där gick min gräns. Var senast i NY för åtta år sedan och jag förstår att mycket har hänt sedan dess men då bodde vi bra för ca 1000 kr/natt.

        Ja jag fattar inte??? Det var standard förr med 1000kr natten men nu får man knappt ett tält för det priset. Så orimligt attt betala 3-4 k natten för vanliga hotell 😔 blir så ledsen haha

          så ledsen haha?

        De för 1000kr/natt finns fortfarande om man ett bokar långt i förväg och två är beredd att inte bo helt centralt. Ett annat tips är att rensa cookies inför hotellbokning.

      Den svenska växelkursen är svag och inflationen hög men trycket på hotellen har ökat något enormt. I alla fall i ny. Svårt att få lediga rum på mina vanliga hotell ofta.

    Det här är sjukt men måste ut. Har två barn, ena 3 år och andra 1 år. Typ det bästa jag vet är att dra ut torra snorkråkor ur deras näsa. Känns typ satisfying när jag får tag på en och drar ut, så följer det med massa snor som inte är torrt inifrån näsan också haha.

    Jag förstår att det låter helt sjukt dock. Men jag hatar när man ser snorkråkor i andras näsor, eller barn med intorkat snor är det värsta jag vet. Hade dock inte anat att det skulle bli en hobby att plocka ut dom 🫠

      Hahahahahha same here

      Nä men fy fan vad äckligt! Alltså vidrigt! 🤮

      är dom perfekt sega och salta när du äter upp dom?

        🤢

        🤢🤢🤢

      Omg du är min motsats! Vid två tillfällen har jag behövt ta bort snor under min bebis näsa och ena gången kräktes jag i handfatet och andra gången var jag nära på att kräkas… Jag är så galet äckelmagad. 🙁

    Har för första gången varit sjuk med hög sänka och blev inlagd drygt ett dygn med antibiotika intravenöst.

    Hur länge kan jag vara så här trött och matt? Vill ha erfarenheter inte nödvändigtvis fakta. (Fått antibiotika för typ halsfluss tidigare och tycker då bara det tagit något dygn innan jag varit på benen igen).

      Först ska infektionen gå ner sen ska du säkert observeras någon dag sen blir du utskriven. Har du fått rätt antibiotika tar det inte lång tid (men du kan säkert vara trött ett tag efteråt om du haft en kraftig infektion). Krya!!

        Ps. Går inte svara med egna erfarenheter då man inte vet vilken infektion du har och även om man visste beror det på en massa individuella faktorer och är inte lika för alla…

          Tack för ditt svar. Bara att vila vidare då!

        Jag är hemskickad med antibiotika intablettform och mina ”sjukdomssymtom” är borta. Men jag är sååå trött och matt. Orkar inte gå, kan akut bli så trött att jag måste sätta mig osv.

          Det är tyvärr helt normalt och kan sitta i ett par veckor efter en kraftig infektion (vilket du garanterat haft om du fått åka in och få antibiotika intravenöst) Sov mycket och se till att äta och dricka bra!

            Tack! Det var skönt att höra ❤️

      Sist jag låg inlagd med hög sänka var jag sänkt i 2 veckor. Kunde knappt äta och var helt utslagen. Jag hade dock virus så fick ingen antibiotika.

        Antibiotika är ju ingen lek för kroppen men tackochlov lov för den känner jag. Tack för att du delar din erfarenhet.

      Till exempel influensa kan ge trötthet över sex veckor. Krya 🌸!

    Vad gör man när ens kärlek sen 14 tillbaka visst sig vara otrogen för 1 år sen? Han menar att det aldrig betytt nånting men.. han bryr sig bara om sig själv. Ikväll lämnade han mig ensam, 1 vecka innan vår parterapitid och bröt ett löfte om att fråga mig innan han går ”ut”. Så ikväll har han slirat på stan och ljugit hela kvällen om att han är på väg hem osv fast han aldrig varit det. (Ps han var otrogen för första gången för ett år sen men sista gången för 2 mån sen) Hjälp mig

      Man gör slut

        Ja. Han bryr sig inte. Ni går/ska gå i parterapi men han har varit otrogen i ett år och ljuger om grejer? Du förtjänar bättre.

    Vad tycker ni ingår i allmänbildning? Alltså vad tycker ni att man ska veta/kunna för att kunna kalla sig allmänbildad?

      Jag har alltid tyckt att ett bra mått på allmänbildning är hur en person klarar sig i en omgång TP, och då helst genusupplagan från 1984 som är känd för sin höga nivå på frågorna.

      Skulle själv säga att jag är allmänbildad, men så har också litteratur, frågesport, korsord o.s.v. alltid varit stora intressen hos mig.

        Ok, får börja titta på mer frågesport då 😄 Eller köpa ett gammalt TP om jag hittar något på loppis!

      Lite om allt såklart.

      Stör mig för övrigt på de som gör det till en ”gullig” grej att inte vara allmänbildade. Det är 0% gulligt och charmigt med det.

        Vem har gjort det till en gullig grej? Det låter mer som att det är du som är ocharmig (och dömande).

        Personligen tycker jag det är väldigt oattraktivt och trashigt med oallmänbildade människor. De är ofta så ointressanta att prata med och upplevs korkade.

          Personligen tycker jag det är väldigt oattraktivt och trashigt med nedvärderande och dömande idioter. 🤷‍♀️

      Hela poängen med det är väl att det är svårt att sätta fingret på exakta fakta man behöver kunna. Skulle säga att man kan tillräckligt om historia och samtiden för att kunna sätta saker i kontext. Har man läst mycket böcker eller sett en del film förstår man fler kulturella referenser. Sprinkla in lite konkreta fakta där också, som vilket år vi fick allmän rösträtt eller på vilken gata Olof Palme blev skjuten och liknande, killgissa vid väl valda tillfällen, så tror jag du har en person som kan uppfattas som allmänbildad.

      Om en högre nivå av allmänbildning är något du eftersträvar rekommenderar jag att börja kolla upp typ allt. Ta för vana att läsa skyltar på statyer eller plaketter ute på stan, slå ett öga på wikipedia om du stöter på något du inte riktigt känner igen. Läs några klassiker, Förvandlingen/Processen (nåt kan vara Kafkaartat), Don Quijote (slåss mot väderkvarnar), Kung Oidipus (han har Oidipuskomplex…), Odysséen, Hamlet (eller vad som helst av Shakespeare) refereras ofta till i modern kultur, för att nämna några.

        Tack för ett seriöst och bra svar!

          Jag skulle också tipsa om att det är bra att ha koll på berättelserna i Bibeln. Väldigt mycket i vårt västerländska samhälle refererar till dem: moral och värderingar, lagstiftning, konst och litteratur, historia, ordspråk, de helger vi firar osv.

          Läs dagstidningar och lyssna på typ p1 också. Stör mig sjukt mkt på folk som inte har koll på typ världsläget och inte vet något om vad som händer eller varför.

            Men varför stör ni er? Hur drabbar det DIG i DITT liv? Låt folk leva som de vill, gå vidare med ditt liv och var tyst istället. Det låter snarare som att du behöver gå i någon form av terapi om du stör dig så mycket på vad främmande människor väljer att göra och inte göra i sina liv.

              Men det är ju väldigt märkligt och inte särskilt bra att inte ha nån koll på vad som händer i världen som vuxen, frisk människa??

                Jag skiter faktiskt fullständigt i vad en främmande människa på nätet anser om mig. Sköt ditt så sköter jag mitt.

      Rekommenderar att titta på SVTs program: Politikbyrån, Ekonomibyrån, Utrikesbyrån och Kulturnyheterna special. Avsnitt på 30 minuter 1 gång i veckan som behandlar olika ämnen med olika paneler. Lättsamt och informativt. 😊

        Tack, ska kolla in det! 🙂

    Lite mattips från mig, något som jag inte tror många tänker på 🙂 men som jag verkligen kan rekommendera.
    Riskorn, okokta alltså, i en skål. På med lite soya, och sen ketchup på det.
    Enkelt, billigt (!!) och supergott, oftast saker man redan har hemma också.

      Vaaa? April april..?

      Du glömde ansjovisen!!!

        Nej men ketchupen!

    Igår skulle jag äta ris med chili con carne (Felix på burk). När jag öppnade burken fick jag syn på vad jag trodde var ett vitt hårstrå, det såg ut som typ en tunn sytråd. Jag tog en pincett och tog bort det, och då började hårstråt RÖRA PÅ SIG typ som att det försökte hitta en fast yta att sätta sig på!!!! Tror fan det var en mask och blev sjukt äcklad. Någon som vet vad det kan ha varit?

      Omöjligt för något att leva i en konservburk eftersom den upphettas så högt och det inte finns syre. Tagit någon konstig medicin som kan ge hallucinationer?

        Jag frågade om nån vet vad det var, om du inte vet så svara inte.

          Mitt svar är att det inte kan leva något i burken och att det antagligen är en hallucination. Vanligt vid flera sorters läkemedel.

            Gaslighting ✅️

              Gaslighting är långsiktig och utstuderad psykisk misshandel, det är allvarligt och kan ge långt bestående men för den utsatta. Sluta slentrianmässigt kalla saker för gaslighting.

      Låter som en maggot (vet inte vad det heter på svenska). Så jävla äckligt 🤮

        Mask.

        Googlade och håller med om att de är äckliga men den här var lika smal som en sytråd.. 🤢 Kollade givetvis även om det fanns något vindddrag där jag stod men ingenting.. Kommer aldrig mer köpa chili con carne iallafall..

    Har en knäpp svåger som helt gränslöst dagligen publicerar bilder på sina syskonbarn/kompisars barn på sin Facebook, både på väggen och stories. Han skickar även privata meddelanden med bilder och videor till folk. Jag får dagligen bilder på hans kompisars barn som jag aldrig träffat. Tycker det är riktigt creepy och har tagit upp detta med honom. Blev bråk för han anser att han gör det av kärlek och tycker att jag överdriver.

    Samma person avslöjade även för andra att jag var gravid trots att jag uttryckligen sa att jag ville vänta till den kritiska tiden var över. Han skrev privata meddelanden till gemensamma kompisar där han skickade med min ultraljudsbild och sa att det var en hemlis.

    Sagt till mannen att ta ett riktigt snack med sin bror och det har han gjort, men ingen förändring har skett. Blir galen. Vad ska man göra? Hade velat sparka vett i honom men får kanske acceptera att han föddes sån

      Sjukaste jag läst!? Har han alla hästar hemma? Låter som lite pedofilvarning också..

        Tror nog inte att han har det eftersom han blir upprörd av att bli tillsagd och inte riktigt ser varför hans beteende är fel. Det ska inte ens vara någon diskussion. Säger föräldrar nej till publicering av deras barn online så ska man respektera detta. Han har ingen egen familj och har ett stort bekräftelsebehov online men jag Förväntar mig mer från en vuxen man på 34 år. Men ja, lite creepy varning där…

      Oj herregud så gränslöst beteende? Har tyvärr inget tips förutom att fortsätta markera. Att han skickar bilder på barn och barns kompisar är nog svårt att hindra men att han sprider info om dig som du uttryckligen sagt att du inte vill att han delar… där är nog enda lösningen att utesluta information så att han helt enkelt inte får veta sånt som du/ni inte är beredda att andra ska få veta. Att cut him off från sånt liksom. Tyvärr.

        Ja precis! Fick lära mig den hårda vägen. Hade tur att personerna han avslöjade graviditeten till via Messenger, meddelade mig direkt när det hände och inte spred det vidare. Han kommer absolut vara den sista personen att få reda på nästa framtida graviditet.

        Ska försöka ta ett snack med honom igen. Skickar han fler bilder på min bebis till andra via messenger utan lov så har han sagt upp sin rätt att träffa barnet.

    Vad är det med flashback som gör att folk tappar all självkontroll när man diskuterar andra människor? Jag förstår att man är anonym men man måste ju förstå att andra läser vad man skriver och att folk tar illa vid sig? Nyligen startad tråd om influencer JM och jag kan INTE FÖRSTÅ hur man går på personangrepp och utseendet? Man kan diskutera saker respektfullt och sakligt utan att häckla och slå under bältet. Fruktansvärt!

      Det är samma här inne ju.

      håller med!!! sååå elaka och hemska kommentar. jag älskar hennes konto. Jelena om du läser detta :kom tillbaka saknar dej ❤️🫶

      Jag har också läst FB tråden om henne och är helt förbryllad över vilken ilska och hat de flesta skriver sina inlägg med. Som influenser behöver du givetvis vara beredd på att ta emot kritik men detta är bara ren och skär mobbning, helt utan syfte eller slutmål.
      Att attackera någons utseende och karaktär för att personen i fråga har utfört skönhetsoperationer känns extremt omoget och utdaterat. Jag hoppas innerligt att JM inte tar åt sig även om det är lättare sagt än gjort.

    Fråga om Vinted. Har nyligen börjat sälja och köpa där och tycker att det är smidigt. Men varför är det så många som inte vill sälja via Vinted men heller inte uppger det i sin annons. Så köper jag en grej och då annulleras köpet för de vill inte följa via sidan. Varför gör folk så?

      Aldrig stött på hittills och använder Vinted ofta. Ignorera dem som gör så, du har inte skyddet av Vinted ifall du tar något utanför. I så fall kan man lika bra vända sig till marketplace eller blocket direkt

        Nej jag köper inte då men jag irriterar mig på att de inte skriver det i annonsen. Har hänt så ofta nu att jag nästan börjar undra om man måste fråga först.

    Har känt att jag kan tänka mig ännu ett barn och vi har inte skyddat oss på ett tag men nu har mina känslor inför det förändras och vill absolut inte ha fler barn just nu men bara för det är jag rädd för att plussa denna månad. Hela vår livssituation har förändras och jag är sjukskriven, så hoppas inte det blivit något nu så jag kan börja med preventivmedel igen…

    Behövde bara skriva av mig

      Det är ingen fara. Förhoppningsvis är det inget och i annat fall finns abort, det ordnar sig!

    Haha, jag dör! Satt och scrollade på Tik Tok när en video från Hellobombshell kom upp. De gav Tunnelbanenettan en hårförlängning. Hon ville ha ett Hollywoodsvall, likt Viktoria Silvstedt, inför en NY-resa. Det var det värsta jag någonsin sett! Det tog fan en lång stund innan jag förstod att det inte var ett aprilskämt. Tom Ida Wargs peruk i hennes aprilskämt var snyggare. 😂😂

      Såg fruktansvärt ut?! Och så vill man marknadsföra det 🙈 it’s a big no no for me…..

    Kan bli så himla trött på allt hemma. Alla prylar i skåp och lådor. Trots att jag rensar och röjer ofta.
    Kan ibland dagdrömma om att det ställs en container utanför som jag får fylla med typ 20 möbler och 20 flyttkartonger. Resten fraktas bort.
    Så får jag välja ut vilka möbler jag skall behålla. Sängarna, köksbordet, fyra stolar, soffa mm
    Flyttkartongerna får man tänka till, det skall innehålla både saker (bestick, tallrikar, fotoalbum, verktygslåda mm mm), sängkläder, kläder ja allt.

    Sedan när bostaden är tömd så städar jag ut den grundligt och sedan tillbaka in med det som finns i containern. Jösses så rent och minimalistiskt det skulle bli!!

      Haha gör det då, det är ju en väldigt genomförbar dröm! Och säkert fantastiskt härligt, blev lite sugen själv faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.