Lite nya flunsiga släpp

Maja Nilsson Lindelöfs klädmärke ”Lis Bonne Atelier” har gjort en collab med Lí Per Lei och tagit fram en virkad-ish handväska.
Den finns i blått och svart och kostar 2400kr.

Hanna Schönbergs Arakii släpper en hel kollektion plagg, bland annat den här klänningen som jag inte förstår hur den stannar uppe. Den släpps idag kl 16 så jag får be att återkomma med prisuppgift.

Bianca och Vanessas klädmärke Avora släpper en klänning med fickor. ÄLSKAR klänning och kjolar med fickor. Just den här kostar 1800kr.

Isabella Löwengrips företag ”Flattered” (som jag inte kan uttala på något annat vis än som ”Ullared” efter att någon av er skrev det i en kommentar) släpper en större axelväska i “påsmodell”. Den kostar $449 vilket är runt 4760kr.

Smygreklamens okrönta drottning – Matilda Djerf – har företaget Djerf Avenue som precis gjort ett nysläpp på gamla favoriter och på helt nya hårprodukter.

En annan som inte reklammarkerar som man ska är Cecilia Blankens, som verkar reklamidentifiera helt slumpmässigt och inte alltid helt korrekt. Dessa skor på bilden heter The coco och kostar 2800kr.

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har aldrig fattat det här med att tjuta av glädje över att en klänning har fickor.

    Brukar se say yes to the dress. Till och med där ”aaaaand.. it has POCKETS!!!!! iiiiih”
    Vad är det man ska ha i fickorna på sin brudklänning liksom?

      Telefon, näsdukar, engångskamera för att nämna några saker.

        Det är väl det man har brudgummen till, fyll hans fickor och händer.

      Mobiltelefon antar jag. Tamponger. Nä men gissar bara, men tror många kanske vill slippa väska till sin brudklänning?🤔

        Men vill man kånka runt på mobil och kamera och allt i en klänning där allt i fickorna slår mot benen för varje steg man tar?! 😅 nä, jag kanske är i underläge här men för mig känns det väldigt mycket mer opraktiskt än en söt väska att hänga på axeln (eller stolsryggen när man ska dansa)

        Man vill ju ha fickor för det är så härligt att stoppa sina händer i. Inte ha saker i.

          Eeeexakt!!!

      Håller med brukar ofta vara osmickrat satta med. Har handväska behöver inga fickor.

      Kondomer!

      Lypsyl och nässpray hade jag i min ficka på min bröllopsklänning. Helt perfekt. Är beroende och använder aldrig väska så kläder utan fickor går bort för mig.

      Är ju jättebra nu när det är väskförbud på en del event.

      Mobil!

        Känns väldigt otympligt att ha i en klänning. Eller så är det bara jag som är allergisk mot att kläderna hänger ”snett” på mig. Plus att jag är rädd för att någon ska stjäla ur öppna fickor.

          Ficka med en dold dragkedja är väl det naturliga svaret på det senare 🙂

            Ja, tyvärr rymmer ju sådana aldrig mer än en halv enkrona typ.

      en kall öl

      Är med dig här! Har två kompisar som alltid jublar över fickor på klänningar och kjolar. ”Perfekt att lägga telefonen i”. Ja men om man är på bröllop eller annan finare fest uppklädd i finklänning vill man väl inte ha telefonen i fickan som tynger ner hela klänningen? Har verkligen aldrig förstått grejen 😅

      Sina händer! För den som är lite socialt obekväm kan det vara skönt att ha nånstans att göra av tassarna.

      Jag gillar att ha fickor på klänningar och kjolar, men har nog aldrig använt dom till något annat än mina händer. Det är ju inte så praktiskt att ha något tyngre än typ en fjäder i lösa plagg eller något i mjukt typ. Det är ju opraktiskt bara i mjukisbyxor liksom.

      Men jag föredrar ändå fickor på klänningar. Oklart varför 🙂

        Man kan ha sitt akutgödid där 🙂

          Godis menar jag ju

    Vilka priser! Håller mig till second hand 😊

      Håller med! För dessa priser kan man köpa produkter från betydligt mer erkända märken. En virkad väska för 2400 kr. Om jag ska spendera de pengarna finns det många alternativ att fundera över. Samma sak med Cecilia Blankens skor, 2800 kr! För en Louboutin kopia?

    flatt flatterrer flattered

      Den väskan är typ en kopia på min favvoväska, bara några nummer för stor för att kunna hänga över axeln. Jag tror min är 70-tal i original, jag köpte den på en marknad för Ullaredspris och är mer av brunorange mocka, men jag såg på Vestiaire collective att den finns i mörkbrunt. Den däremot var i pris som Flattered. Italiensk och liiite kändare märke, dock.

    De där virkade väskorna går bort alla dagar i veckan för mig. Inte ens snygga. Sjukt hutlösa priser när influensers säljer kläder, smink mm. Inte ens värda de priserna anser jag personligen. Kommer aldrig köpa kläder/smink mm som en influenser säljer. Blir inte så mycket billigare secondhand heller.

      Det beror ju på hur väskorna är tillverkade. Det finns ju stickmaskiner, men att virka måste man göra för hand. Sen vet vi ju inte om väskorna är virkade 🤷‍♀️

        Det ser ut som stora klumpiga grytlappar. Vissa köper allt, bara det är dyrt.

      Just dem virkade väskorna var inte så snygga men annars tycker jag det är snyggt. Jag har en gammal virkad beige väska i lite mer påsmodell som jag tänker använda i vår, ej använd på typ 20 år.
      Den stora väskan från Flattered (betyder väl smickrande och ska väl uttalas på engelska) var väldigt snygg tycker jag. Enkelt är fint.

        dem virkade väskorna?

        Smickrad betyder det väl va

        🚀

    Det enda fina var morgonrockarna/badrockarna. Men inte till det priset för mig tyvärr

    Undrar hur länge Vanessa och Bianca ska pumpa in pengar i sin modesatsning?

      Tror ni att det går bra för märket? Nu är jag verkligen inte modeintresserad, är för gammal och tjock för att vara deras målgrupp. Men det känns inte som att folk köper kläderna? Eller?

        Fast hur vet du/vi det?

          Vi får väl vänta tills årsredovisningen för 2023 skickats in till Bolagsverket.

    Varför har alla tjejkläder passform som tremannatält nuförtiden?! Det går ju inte att handla figurnära kläder någonstans längre!

      Sluta klaga. Gå upp i vikt så sitter de figurnära.

      Petra Tungårdens Adoore är minst sagt figurnära

        Fina plagg men majoriteten är av polyester och dyrt.

      Men va? Det finns ju jättemycket tajta kläder.

        Ja fast inte som är inne i vår.

          Var inte så trendkänslig

    Så tröttsamt att de inte reklammarkerar. Och dessutom verkar de komma undan det? Och så vill de bli tagna på allvar? Om de hade skärpt sig och följt lagen enligt konstens alla regler så hade det i alla fall funnits förutsättningar för att ta dem seriöst.

    Gillade Blankens förr, numer känns hon bara ”vill vara cool & hipp-ängslig” och konstlad på något vis. Plus gör ju bara kopior av skor. Sen undrade jag lite vad som hände med hennes klimatångest och allt hon vurmade så för I LA egentligen? Det flygs kors & tvärs och spottas ut nya skor en masse.

    Överlag fula och överprisade saker från trista människor.

    Det enda som är rimligt prissatt är ändå de virkade väskorna (om de nu faktiskt är virkade) eftersom virkat alltid är handgjort. Men tycker över lag att det är orimligt hur dyra alla influenser-märken är.

    Läste en bok nyss där det stod ”fickor i klänningar är en mänsklig rättighet” var självklart skrivet med glimten i ögat men jag kaniner annat än att hålla med! Väskor i all ära men i vardagskläder är fickor oumbärligt. Läste ovan om festkläder och bröllopsklänning där kan jag tycka att fickor kan vara onödigt men på vardagskläder behövs fickor.

    För mkt clown över de två första bilderna…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.