Sara Wimmercranz kupp på Mama-galan

Nyligen gick Mama-galan av stapeln och en av vinnarna var Sara Wimmercranz, som vann pris för ”Årets Framtidsmamma” för sitt hållbarhetsarbete som ”greenfluencer”. 
Istället för att hålla ett klassiskt tacktal, så genomförde Sara istället någonting som hon själv kallar för en liten ”kupp”.
Hon tog tillfället i akt och spelade upp telefonsamtal från framtiden, från våra barn, och visar hur det kan komma att låta om jordens temperatur stiger med 4 grader, och hur det låter vid bara 1,5 grad, vilket är där vi är nu.
Hon ställer frågan om vilka samtal vi vill få från våra barn i framtiden.
Vill vi att de ringer i panik för att de inte kan hitta mat eller rent vatten, eller bara för att berätta att barnbarnen har det bra och leker för fullt ute på gården?

Riktigt snyggt gjort, och en viktig plats att göra det på – till Sveriges absolut största influencermammor. 

Tack för tips!

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lika snyggt som att låtsas att man är klimathjältar men startade och sålde ett stor e handelsbolag som förstört miljön sjukt mkt. Haha att folk går på sånt

      Just därför jag blir så irriterad på henne. Hon har tjänat enorma pengar på företag vars ide påverkat klimat otroligt dåligt med alla leveranser, utsläpp och fan o hans moster och sedan människan mage att predika om miljö? Hur man ska leva? Blir ju direkt hånfullt. Känner även att det inte spelar någon roll om hon sålt företaget etc för hon blev rik på miljöförstöring och sedan ska försöka spela hjälte. Är ju helt sjukt. Jävligt lätt för såna som henne med massa cash på banken att försöka tala om för andra vad dem bör göra. O sen präktig som fan och tjatar om mobilskärmsförbud o annat ….

        Om hon hade rätta intentioner så hade hon kunnat skänka sina pengar till någon miljöforskning. Hon kan se till att ha en normal månadslön i månaden kvar. 😀 Så mycket spel för galleriet när hon själv varit en bidragande orsak till en eventuell klimatkris.

    Wow! Jag fick tårar i ögonen. Så vackert. Så fint.
    Jag besökte Saras sida och blev så tagen av hur vacker hon är – 4-barnsmamma dessutom.
    Jag säger bara wow igen!
    En person som använder sin plattform på rätt sätt.

      Hahaha, bry sig om miljön och sen skaffa fyra barn! 😄

        Men när det är dags för dig att plocka ut din pension så är du nog glad att människor valt att skaffa barn. Dessutom flera barn.

          Pensionen sparar jag till och arbetar in själv. Fråga era kära barn hur de kommer må i den här världen…

            Så du tänker att dina pengar som betalas in som du arbetat in står ditt namn på? Det krävs människor som jobbar för att det ska komma in pengar.
            Om för få jobbar blir det mindre pengar som kan betalas ut i pension.
            Men sparar din egen pension? Okej. Fantastiskt att du inte kommer att ta en krona ur pensionssystemet .
            Kommer du betala all din vård själv också?

              Fast det gäller ju bara den allmänna pensionen. Tjänstepension, avtalspension och privat pensionssparande är ju dina pengar. De är öronmärkta för dig.

              Jag betalar jävligt mkt skatt eftersom jag arbetar hela livet och inte är föräldraledig och vabbar så sånt betalar jag och många andra in redan… Barn kommer alltid födas men vi kan inte bara bli fler och fler, särskilt i väst.

    Jag gillar Sara! Och jag vill också lämna en jord till mina barn utan klimatflyktingar. Med det sagt hade jag inte tackat nej till 4 grader varmare nu. Det är april och just nu står det -9 på termometern. Inte okej 🤪

      Hade inte heller tackat nej. -17.7 här!

    Största förändringen som våra barn och barnbarn kommer fråga sig är hur vi kunde ändra demografi i Sverige på 30 år. I andra delar av världen kan det vara klimatet men tror migrationen är västvärldens största fråga.

      Haha… västvärlden dumpar allt sitt skit i världens fattigaste länder. Hänger du med så vet du att det dumpas kläder i massor i afrika. Det tillverkas fast fashion i Asien där fabrikerna släpper ut allt skit hos de stackars fattiga fabriksarbetarna som försöker överleva dagen etc etc …

      Verkligen. Sverige nya Mellanöstern

      Hänger inte med..vi föder för få barn just nu u Sverige och du tror våra barn kommer att vara oroliga för att vi inte gör något åt det? Eller antyder du att vi löser detta med klimatflyktingar? Och du tänker att de kommer tycka att det är bra eller dåligt?

        De som föds nu kommer leva i en mycket svår situationen när de blir vuxna. Vi kan inte leva såhär och bli fler och fler.

    Otroligt bra. Vi kan göra så mycket för att kunna se våra barn och barnbarn i ögonen. Att säga att vi gjorde det vi kunde, vi stack inte huvudet i sanden. Alla har vi fakta nu. Så modigt av henne att ta detta tillfälle i akt, jag har inte läst om det någonstans konstigt nog.

      Problemet är väl att vi i Sverige inre kan göra så mkt. Problemet är till stor del andra länder där det inte finns så mkt miljötänk. Sverige och våra 10 miljoner invånare kan leva hur miljövänligt som helst utan att det gör nån större skillnad. Man borde fokusera mer att stötta andra länder att komma på rätt bana ön att lägga en miljöskatt på allt i Sverige. Vi bor ju ändå på samma jordklot

        Men om:
        Vi svenskar har 9 ton per person och år utsläpp i medel,
        världsmedel är 5 ton per person och år,
        och hållbar utveckling är 0.7-1.5 ton per person och år, ..så måste vi ju minska.

        Och det är så enkelt för oss! Bara sluta handla:
        kläder (köp aldrig nytt),
        o kött (20kg per kg nöt – dvs 1 ton per år för 1 kg nöt per vecka )
        o flyga (ca 1 ton per 1000 mil).

        There you go, minus två ton+. Bara att göra självtestet på klimatkontot istället för att låtsas som att det är omöjligt. Eller var bara öppen med att du inte bryr dig. Det är din demokratiska rätt att inte bry dig.

          Att skaffa färre barn är det som gör mest skillnad för miljön enligt svenska studier.

            Precis! Så länge andra skaffar massor av barn tänker jag shoppa, flyga, äta kött mm. Vi kanske borde införa enbarnpoltik så som Kina.

          Nope, kommer inte hända. Även om jag bosatte mig på ett flygplan och åt kött varje dag skulle jag inte komma i närheten av hennes miljöpåverkan. När den typen av personer blir hyllade känner jag mest för att köpa ytterligare några nya skor. Problemet är att hon och hennes likar tjänar på det, så jag avstår ändå.

            Vad mysig världen skulle vara om ingen tog ansvar för sina handlingar bara för att det finns de som är värre.

          Våra höga utsläpp per capita beror till stor del på tung industri och relativt få invånare.

          För konsumtionen räknas inte in, den räknas där sakerna produceras. Tyvärr.

        Hjälpa andra länder genom att köpa deras utsläppsrätter? Vilken fantastisk idé. Nej Sverige kan inte lösa hela världens miljö och klimatfråga. Men varför inte göra det vi kan.
        Det går att göra en rättvis ömställning . Vi kan också ändra vår livstil och konsumtion.

        Grejen, Lea, är att alla kan göra något. Vi behöver jobba tillsammans om det ska gå – från stora nationer och företag till små kommuner och vanliga människor. Utan sammanhållning och en gemensam vilja kommer det förmodligen gå åt helvete med allt. Men om alla gör vad de kan har vi iaf en chans!

    Svinrik grundare av Zalando. Som säljer skor tillverkade i Kina 🤷

      Fattar inte…förklara gärna. Genuin fråga. Min hjärna funkar inte som den ska.

      Huh? Hon har absolut inte grundat Zalando. Däremot är hon en av flera grundare av Footway.

      Nej, inte zalando men däremot medgrundare av footway och lensway. Åtminstone ena är fast fashion, fantastisk förebild!

      Du kanske ska läsa på om du ska kommentera. Hon var med och grundade Footway. Zalando är ett företag från Berlin…
      Och ja hon var med och grundade ett företag 2010 som inte känns så klimatsmart. Hon blev rik. Då är det väl ändå toppen att hon ändrat riktning och investerar i klimatsmart nu och förespråkar second hand mm. Kan man inte få ändra sig till det bättre?

        Ja precis enkelt att bli duktig och döva det dåliga samvetet när man redan tjänat äckligt med mycket pengar på smutsa ner miljön för många livstider! 😂

          Hoppas att du själv aldrig handlat på hm, Lindex, kappahl, vila, din sko osv då.

            Suck. Naturligtvis har jag det men men låtsas inte om något annat heller! 😂 Handlar dock endast second hand nu.

              Hon låtsas inte heller om nåt annat. Förstår inte såna som du som aldrig låter andra ändra sig och kan se de bra saker de gör pga vad de gjort tidigare. Gärna sprida lögner också som att hon grundat Zalando.

              Ofta snubbar som är såna.

                Det gör hon ju? Hon svarar inte ens på en enda Instagram-kommentar om Footway. Det är tydligt att hon inte vill stå för det.

        Jo absolut. Jag planerar att ändra mig till det bättre när jag gått i pension, gjort av med mina pengar och är lite för trött för att resa. Jag förväntar mig att bli hyllad på en gala.

          Eh berätta vad gör dåliga investeringar hon gör nu då enligt dig?9

    Vilken hycklare! 😂

      Varförcfår jag känslan att du inte vet någonting om Sara men lyssnar på Surret

        Du får tro vad du vill men jag har noll intresse av hycklare!

          Du måste vara man.

            Varför måste man vara man? Hannas utlägg om Saras kappvänderi var toppen, på tiden att någon säger något högt om hennes hycklande. Det tycker jag och är kvinna liksom jag gissar att det flesta i den här tråden är kvinnor som tycker ungefär samma sak.

    Haha vad töntigt. Hycklare.

    Har det varit radiotystnad om detta från de andra mama-flunsornas håll? Tänker att det måste ha att göra med dåligt samvete isf, de borde ju tänka på sina barns framtid när de tycker att Mama-rollen är så festlig (men det är väl mest ur ett konsumtionsperspektiv).
    Sandra Beijer flög ju till Maldiverna för bara några månader sen, i påskas flög hon till Frankrike för typ en weekend bara och nu är hon i New York. Fattar inte hur hon tänker, hon är ju en smart människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.