Samir Badrans ”fitness regim”

Bildkälla: Samir Badran Instastory

Samir Badran har delat med sig av kortsiktiga träningsmål, och det är att träna varje dag i hundra dagar.
När jag tog skärmdumpen så var han på dag två, så alldeles i startgroparna alltså.
Han skriver att han måste sätta upp mål, för annars blir han lat som fan.
Japp, I hear ya!
Dock undrar jag om Samir är den där typen som tycker att alltsammans är bortkastat om han missat en dag och då slopar hela projektet eftersom allt ändå är förstört? Ni vet, när man ”börjar på måndag”.
Det har ju jag aaaaaaldrig gjort, men man har ju hört om folk som har…juh….😂

Att göra någonting fysiskt varje dag är ju ett bra mål.
Jag har för dålig självdisciplin för att göra det på egen hand, så jag skaffade en hund. Tydligen motiveras jag betydligt mer av att promenera i ur och skur och plocka  bajs, än att bara promenera själv för att må bra, så det är mitt tips.
Skaffa en hund. Gärna en labrador för då kan våra leka och bli kompisar, men gärna en gul eller svart.
Han har redan sin chokladbästis Dante nämligen. 😍

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har ingen bil så jag går och cyklar dit jag ska, också ett tips😜. Nä men behöver inte hund för att komma ut, älskar att vara ute i alla väder 😊 blir såå rastlös i kroppen de dagar jag inte varit ute mycket.

      Lätt om man bor i en stad.

        Kanske. Men du vet väl inte var jag bor?

        Tror du att alla bor ”mitt i smeten” om man bor i en stad?

      Exakt. Hur svårt kan det vara liksom. Om man bor utanför stan fattar jag man kanske behöver bil, men även där behöver man väl ta sig till saker som inte ligger milslångt bort. Även väldigt många som bor i innerstan som tar bilen precis överallt, t.o.m till träningen…Gå eller cykla när du behöver handla, ta trapporna istället för hissen osv. Vardagsmotionen är den som blir av, om man vet med sig att träningskortet bara blir liggande.

    Nä men vadå. Det är ju som när man ska äta nyttigt och råkar ta en pepparkaka i personalrummet för att annakarin frågar om man vill ha, och sedan lika gärna kan smälla i sig en pizza, två chipspåsar och en glass för dagen är ju ändå förstörd.

      Tyvärr hög igenkänning på den.

      +1 på den

      Vem fan äter 2 chipspåsar 😱

        Men gå och ät en morot!

          Men det är ju sjukligt!

            Zzz

            Nej det är gott!

              Jätte gott att hetsäta 2 påsar chips.. Inte friskt beteende.

                Har du hört talas om att allt inte behöver vara helt bokstavligt.

                Hetsäta? Såg inget om tidsperioden de skulle ätas på.

                  Hetsätare här: en hel Frödinge kladdkaka, ett helt paket glass, ett halvt kilo smågodis och en pizza gör jag på två timmar utan att blinka. Sjukt? Ja. Men sluta var så förvånade över att vissa har det så.

        Måste väl nästan räknas som handikapp att läsa allt bokstavligt.

          du är bokstavlig

        Du kan få kolla på när jag äter tre chipspåsar OCH en glass.

        Jag, senast igår pga kunde inte välja 💁🏼‍♀️

        Jag. Kan stoppa i mig en tredje också om det ger dig extra högt blodtryck. Det är det värt.

    typisk kille som kommer överträna utan återhämtning

      Klart man kan träna varje dag, kroppen är gjord för att röra på sig! Kan ju träna styrka vissa dagar, kondition andra osv. Kolla bara på barn, de är ute och springer, klättrar, spelar fotboll, kryper, hoppar osv flers timmar varje dag men de blir ju knappast övertränade.

        Jamenvadbra, då existerar inte överträning enligt din utsago.

          Överträning handlar mer om att träna för intensivt än för frekvent.

          Eller hur!!
          MeN bArN bLiR iNtE öVeRtRäNaDe

          Vårt stora problem i västvärlden är underaktivitet, absolut inte överträning.

            Var väl ingen som påstod att det var ett stort problem i väst heller.

          En ung, frisk kille ska börja träna varje dag och ni klagar på överträning, så överdrivet. Han kanske tränar styrka en dag, går en promenad nästa, simmar den tredje dagen, sedan styrka igen osv. Finns en miljon träningsformer, är säker på att Samir inte kommer att dö av att träna.

            Nej att dö av det vore drastiskt.

            *Gym varje dag.

          Man ska träna sjukt mycket mer än man tror för att bli övertränad. Den enda som jag faktiskt vet som på riktigt blev övertränad är Per Elofsson när han tränade som hårdast för att besegra tokdopade tysk-spanjorer.

          Däremot kan man ju skada sig lättare om man inte lyssnar på kroppen, så det gäller att vara lite klok med sin träning.

          Men det beror ju på vad träningen innefattar. Jag är på gymmet 5 dagar i veckan, på vägen till jobbet. Tränar 2 hårda pass i veckan och de andra dagarna gör jag mer lättsamma saker, dvs kroppsövningar utan belastning (typ plankan, armhävningar, hoppar hopprep, utfallssteg osv). Har hållit i under 2,5 år och både jag och min kropp mår toppen.

            Tror mer det är de som tränar överdrivet mkt cardio som blir övertränade, de som springer flera mil typ varje dag. Det sliter på kroppen om man inte har återhämtningsdagar. Styrka är svårt att överträna, om man inte använder fel teknik förstås och riskerar skador då.

      Jag tränar varje dag och har gjort i många år. Tricket är att inte köra HIIT varje dag. Om man blandar styrketräning, löpning, dans, promenader, yoga, pilates osv går det alldeles utmärkt.
      Mina föräldrar är nästan 70 och ”tränar” också dagligen. Promenerar, kastar ved, kör tunga skottkärror, skottar snö, grejar i skogen osv. Som människan är gjord för.

    OT: Amir lägger ut en bild han smygfotat på en kille som sitter och ser ledsen ut på tunnelbanan med texten ”Vem har sårat honom?”. Så jävla fult gjort.

      Mest korkat.

    Men orka

    Någon mer som ser nya säsongen av paradise? Några tankar?

    Det där med att skaffa hund fungerade inte för mig! Min hund är en riktig suris på äldre dagar och vägrar följa med på promenad innan klockan 12, vägrar helt promenad om det regnar, är blött på marken eller för lerigt ute.

    Hon följer med min sambo till jobbet på morgonen och hon går som längst till närmaste busshållplats, där sätter hon sig bestämt. Sedan får han ta med henne på en lite längre promenad på lunchen när hon tycker att det är en anständig tid att stiga upp på. På helgen ligger hon kvar i sängen till 12. Sedan följer hon gärna med på en långpromenad men hon blir besviken om vi inte stannar och fikar på hennes favoritcafé.

      Håller med det där med gamla hundar. Jag hade gärna gått en lång och rask promenad med hunden på lunchen och på helger men det vill inte min gamla hund så jag får gå en kort och långsam promenad (hinner inte båda). Tänker att jag får komma igång med träning när hunden, som är 14, är borta.

      Jag relaterar till din hund 😂😂

      Jag älskar din hund!

    Åååhhhh drömmen att ha en hund att gå ut med! Men, i en familj på 4 så verkar endast jag taggad på det, och jag behöver ha hjälp med vovven så det blir inget med det. Men, när barnen har lämnat boet och jag inte längre är ”behövd” av dem så SKA jag ha en hund! En liten tax 😍😍😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.